Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Δευτερα 2 Απριλιου 2018


Το Ισραήλ απορρίπτει(φυσικα) τις ''διεθνείς εκκλήσεις για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας'' μετά τον θάνατο 16 Παλαιστινίων από πυρά του ισραηλινού στρατού την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της ειρηνικης διαδήλωσης κατά μήκος των φραχτη της Λωρίδας της Γάζας και μαλιστα ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν θεωρει οτι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΟΠΛΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ
(δεν ξερω πια τι αλλο να γραψω )




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου επαίνεσε το Σάββατο τον στρατό για τη «φύλαξη των συνόρων της χώρας» κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της Παρασκευής στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, όπου 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά αληθινα πυρά.(και 1500 τραυματιες απο πλαστικες σφαιρες)
«Μπράβο στους στρατιώτες μας» ...ναι μπραβο στους δολοφονους
δεν διαβασα ουτε ΕΝΑΝ χαρακτηρισμο για τον ακροδεξιο χασαπη εγκληματια για την σφαγη που εγινε μπροστα στα ματια ολων μας και ολου του πλανητη ..ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ Η ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΤΟΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ* ...και μετα εχετε το θρασος να μιλατε για τον ''χασαπη Ασαντ'' η τον ''δικτατορα Πουτιν''(που μολις εξελεξαν παλι οι Ρωσοι)...αυτη δεν ειναι κινηματικη αριστερα ,αυτη ειναι νατοικη κινηματικη αριστερα ...πως γινεται να συμφωνειτε στην πλειοψηφια με τις ΝΑΤΟικες θεσεις ? πως γινεται να μην ΟΡΓΙΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΑΟΠΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ?
*Υ.Γ εκτος απο ελαχιστες εξαιρεσεις που επιβεβαιωνουν τον κανονα




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ισραηλ ..Τελ Αβιβ 250 διαδηλωνουν για την σφαγη των Παλαιστινιων
(ενω στον δυτικο κοσμο μουγγα)
Διακοσιαπενηντα ατομα διαδηλωσαν Μαρτίου στο Τελ Αβίβ σε αλληλεγγύη με τη Γάζα μετά τη θανατηφόρα διαμαρτυρία
Περίπου 250 άτομα στο Τελ Αβίβ-Γιάφα συγκεντρώθηκαν για να «σταματήσουν τον επόμενο πόλεμο» σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη βία του Σαββατοκύριακου στα σύνορα Ισραήλ-Γάζα όπου σκοτώθηκαν 15 Παλαιστίνιοι
 1 Απριλίου 2018 8:28 Μ.Μ.
Ο επικεφαλής της ισραηλινής άμυνας κατηγορεί το αριστερό Meretz ότι "αντιπροσωπεύει παλαιστινιακά συμφέροντα"
Αποσυνδέοντας τα σημεία του Ισραήλ για τις θανατηφόρες διαμαρτυρίες στη Γάζα
Ο ισραηλινός φύλακας προειδοποίησε ότι ο στρατός ήταν απροετοίμαστος για τη μεγάλη διαδήλωση στη Γάζα
Περίπου 250 άτομα διαμαρτυρήθηκαν  στο Τελ Αβίβ την Κυριακή σε αλληλεγγύη με τη Γάζα μετά από ένα αιματηρό Σαββατοκύριακο, κατά το οποίο ήταν ένοχοι 15 Παλαιστίνιοι . Η διαδήλωση είχε τίτλο "Δημιουργήστε ελπίδα, σταματήστε τον επόμενο πόλεμο" και οι διαδηλωτές ψάλλουν "όχι στην κατοχή" και "Στη Γάζα και Σκετότ, μικρά κορίτσια θέλουν να παραμείνουν ζωντανοί".
Μία μικρή αντίθετη διαμαρτυρία έλαβε χώρα στην άλλη πλευρά του δρόμου. Στη Jaffa, οι Άραβες πολίτες του Ισραήλ διαδήλωσαν ταυτόχρονα αλληλεγγύη με τη Γάζα.
Την Παρασκευή, περίπου 30.000 Παλαιστίνιοι διέσχισαν κοντά στα ισραηλινά σύνορα ως μέρος του « Μάρτυρα της Επιστροφής », μια σειρά μαζικών διαμαρτυριών κατά μήκος των ισραηλινών συνόρων.
Η διαδήλωση στο Τελ Αβίβ διοργανώθηκε από τις οργανώσεις Standing Together, Other Voice, Combatants for Peace, Peace Now, Φόρουμ των γονέων Κύκλος - Οικογένειες,  Κόμμα Meretz,  Hadash - Δημοκρατικό Μέτωπο για την Ειρήνη και την Ισότητα, Breaking the Silence, Zazim, Συνασπισμός των Γυναικών για την Ειρήνη, τον Gush Shalom και το παρατηρητηριο Machsom.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και κάπως έτσι η Πρωταπριλιά έχασε το νόημα της:
"ΣΥΡΙΖΑ: Θλίψη και αγανάκτηση για την επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



γιατι φορμολη?

''Οι εταιρίες ιχθυοκαλλιεργειών υπερφορτώσανε σε αριθμό ψαριών τα κλουβιά όπου γινεται η εκτροφή, με αποτέλεσμα την διόγκωση των ασθενειών και των παρασίτων.Ορισμένα παράσιτα όπως το microcotyle παρασιτεί στα βράγχια των ψαριών και θρέφεται με το αίμα.Με αποτέλεσμα να δημιουργείται αναιμία στα βράγχια είτε των μικρών ψαριών (30 - 200 γρ) και να υπάρχει θνησιμότητα είτε των μεγάλων ψαριών (>300 γρ) και έτσι να μην είναι εμπορεύσιμα.Αυτο γιατί η αναιμία προκαλεί άσπρισμα στα βράγχια.Εκεί τον λόγο παίρνει η φορμόλη όπου διοχετεύεται στα ψάρια με τα γνωστά μπάνια φορμόλης.Τα ψάρια του κλωβού κλείνονται σε σάκο με θαλασσινό νερο που έχει κλειστεί με παροχή οξυγόνου άπο μπουκάλα και εκεί ριχνουν τη φορμόλη σε υγρή μορφή.Η φορμόλη μαζί με το θαλασσινό νερό περνάει απ' το στόμα του ψαριού και όταν την αποβάλλει απ' τα βράγχια εξοντώνει τα παράσιτα.
Αποτέλεσμα όλης της παραπάνω διαδικασίας είναι η φορμόλη να διοχετεύεται στο αέριο και θαλάσσιο περιβάλλον, στον άνθρωπο που την χειρίζεται και στο ψάρι που θα καταναλωθεί.Τόνοι φορμόλης ρίχνεται στην Σαγιάδα, στον Όρμο Βάλτου (προστατευόμενη Α ζώνης περιοχή στο Δέλτα του Καλαμά NATURA), στο ευαίσθητο οικοσύστημα του Αμβρακικού Κόλπου, στο Δέλτα του Αχελλώου (επίσης προστατευόμενη περιοχη NATURA),στον κόλπο Ληξουρίου στη Κεφαλλονιά, στον Μαλλιακό Κόλπο, στον Πόρο στη περιοχή αρχαιας Επιδαύρου και αλλού.

77 ΤΟΝΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑΣ ΦΟΡΜΟΛΗΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΣΤΟ ΠΟΡΟ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ
-ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΣΣΟΙ ΤΟΝΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΟΡΜΟΛΗΣ
-ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ ΟΤΙ ΤΗ ΡΙΞΑΝ ΣΕ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΑ ΨΑΡΙΑ
-ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΦΟΡΜΟΛΗΣ
-ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΕ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΕ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΚΑΙ ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΣ
-ΕΝΟΧΟΣ ΚΡΙΘΗΚΑ ΝΑ ΜΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΩ
-ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥ ΒΓΕΙ Η ΨΥΧΗ

Λοβερδος Στελακατος Χρηστος



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επικίνδυνη μετάλλαξή μας
Το κράτος του Ισραήλ, χωρίς κανένα δισταγμό , δολοφόνησε χθες, 31/3, 16 Παλαιστίνιους και τραυμάτισε πάνω από 1500 . Οι Παλαιστίνιοι διαδήλωναν στην αποκλεισμένη από το Ισραήλ Γάζα ενάντια στην κατοχή της γης τους από το νεοναζιστικό κράτος του Ισραήλ.
Αν είχαν δολοφονήσει διαδηλωτές ο Άσαντ, οι Ιρανοί, ο Πούτιν, η Κούβα, η Β. Κορέα κλπ, τα «ευαίσθητα» Δυτικά ΜΜΕ , και τα δικά μας φυσικά, θα χαλούσαν τον κόσμο. Ίσως οι Αμερικανοί θα βομβάρδιζαν για «παραδειγματισμό» , για να κάνουν επίδειξη του ανθρωπισμού τους.
Τώρα σιγή ιχθύος.
Το Ισραήλ μπορεί να δολοφονεί, να ξεσπιτώνει τους Παλαιστίνιους, να φυλακίζει ανήλικα παιδιά, αλλά η δημοκρατική κοινή γνώμη στη Δύση δεν εξεγείρεται. Όλα είναι φυσιολογικά. Όλα είναι ελεγχόμενα. Και η «δημοκρατική» τους κοινωνία δε διατρέχει κανένα κίνδυνο.
• Υπάρχει και μια άλλη πλευρά που μας αφορά και με τρομάζει: Η μετάλλαξή μας. Είμαστε πάντα στο πλευρό των καταπιεσμένων , των μαύρων, των χωρών του τρίτου κόσμου, των κατατρεγμένων. Καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν τολμούσε τόσο ξεδιάντροπα να σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στη δολοφονία των Παλαιστινίων και στην ωμή βία του κράτους του Ισραήλ . Τολμά όμως η κυβέρνηση Σύριζα-ΑΝΕΛ.
Και αυτό περνάει χωρίς να υπάρχουν διαμαρτυρίες. Χωρίς η «αριστερή» συνείδηση των Συριζαίων να προσβάλλεται. Χωρίς οι φοιτητές- που πάντα ήταν πιο ευαίσθητοι- να βγαίνουν στους δρόμους. Όλα δικαιολογούνται ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Αυτό προβάλλουν συνέχεια. Και με αυτό προσπαθούν να κρατηθούν στην εξουσία. Η κυριαρχία του συστήματος δεν επιδέχεται αμφισβήτηση, δυστυχώς. Ο ευνουχισμός της κοινωνίας προχωράει, χωρίς αντιστάσεις , μέχρι τώρα.
• Η μετάλλαξή μας, η αδιαφορία μας για τους απόκληρους μιας κοινωνίας που αφομοιώνει ταχύτατα το δόγμα «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» δεν προδικάζει καμία ελπίδα για το μέλλον. Και η «αριστερή κυβέρνηση» και οι συνοδοιπόροι της φέρουν την πρώτη ευθύνη.
Τη δεύτερη εμείς. Που βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
31.3.2018



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η κυβέρνηση της Νιγηρίας κατέσχεσε μολυσμένο κατεψυγμένο κοτόπουλο που εισήχθη από την Κίνα και θάφτηκε βαθιά κάτω από το έδαφος. Οι άνθρωποι που πεινανε τα ξεθαβουν για να τα φανε.  Υπάρχει ελπίδα για την Αφρική;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΟΥΟΟΥΟΥΟΥΟΥ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΦΙΝΚΕΛΣΤΑΙΝ ΠΑΠΕ ΚΟΡΜΠΙΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΣΤΟ ΣΩΡΟ ΑΟΠΛΟΥΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΧΙΤΛΕΡ ΧΙΤΛΕΡ ΧΑΜΑΣ ΧΙΤΛΕΡ ΧΑΜΑΣ!!!!
Σχολιο.- Και η φάση "βγάζω μεροκαματούλι κυνηγώντας 'αντισημίτες'" παίζει και εγχωρίως, ξέρω παραδείγματα, είχε γίνει και [μικρή] σχετική συζήτηση το 2015 σε κομμάτι τού αντιφασιστικού κινήματος μεγάλης πόλης που συμμετείχα. Είχα σοκαριστεί τότε, γιατί είχα συνειδητοποιήσει πως κάτι τέτοια κολπάκια ["έλα να κάνουμε ένα σεμιναριάκι στις Βρυξέλλες να σου μάθουμε να ανιχνεύεις τον αντισημιτισμό ονλάιν με όλα τα έξοδα πληρωμένα, και αφού αποφοιτήσεις θα μας στέλνεις πέντε αντισημιτικές αναφορές που είδες ονλάιν και θα βγάζεις 100ε"] έχουν μια κάποια διείσδυση σε κόσμο τής από δω μπάντας. Και σημειωτέον πως εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι Αγγλία [που έχει να δει επανάσταση από την εποχή τού Κρόμγουελ] ή Αμερική. Ας μην πιάσουμε το τι συμβαίνει εκεί...
Σχολιο.-  τώρα μόλις διάβαζα κάτι συγκινητικά για τον παλαιστίνιο προλετάριο που στρέφεται ενάντια στον ισραηλινό προλετάριο και κερδίζουν οι ισραηλο-παλαιστίνιοι καπιταλιστές. Χαχαχαχα.
και στη Ν.Αφρική έτσι έγινε με τους μαύρους προλετάριους που στράφηκαν ένάντια στα λευκά αδέρφια τους. ποιος κέρδισε στο τέλος? οι ασπρό-μαυροι καπιταλιστές. οι συνδυασμοί μπορεί να γίνουν απολαυστικότεροι αν για παράδειγμα βάλετε τους σοβιετικούς και τους ναζί προλεταρίους ή τους ναζί με τους Εβραίους προλεταρίους. Χαχαχαχα.
Σχολιο.- Βολεύει πιο πολύ να βάλλουμε εναντίον τού Ερντογάν, καθώς η πατρίς τυγχάνει και σύμμαχος τού Ισραήλ.
Να δώσω ένα παράδειγμα, μιας και μιλούσαμε για σεμινάρια:
"Ανεξέλεγκτος πλέον τελείως ο φασίστας Ερντογάν, χωρίς όρια η επιθετικότητά του!! Πλέον απειλεί όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά *και τους στρατηγικούς μας συμμάχους*!! Δεν είναι τυχαίο που ο Ερντογάν ανήκει στη φασιστική Μουσουλμανική Αδελφότητα, όπως και η φασιστική Χαμάς. Όποιος/-α/-ο/-@ θέλει να λέγεται αντιφασίστ@ έχει χρέος να σταθεί απέναντι στον φασισμό αυτό. Νο πασαράν!"
Σχολιο.- τοτε ηταν οι Τερμιναλ 119 (ειχα γνωρισει τοτε 2 απο αυτους ...συνηθως τα θεματα ειναι ''φεμινιστικα-γκευ-αντιμπολσεβικικα-αντι Χαμας κτλ κτλ'')που μεταλλαχτηκανε σε Αntifa negative ,το ιδιο τροπαρι στο μοντελο του cafe morgenland (αυτοι φαγανε κλωτσιες στον ελευθεριακο χωρο στην Γερμανια),φερέφωνο του σιωνισμού και του αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην ελλαδα ,κατεβαινουν με σημαιες του ισραηλ και δηλωνουν ''ελευθεριακοι σιωνιστες''(!)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ρόλος της CIA και της ΜΙΤ
Οι Αμερικανοί «έδωσαν» τον Οτζαλάν στην Τουρκία, παραδέχεται δημοσίως ο Ετζεβίτ
14/02/05 23:35
Κωνσταντινούπολη
Ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν συνελήφθη χάρη στη βοήθεια των Αμερικανών παραδέχτηκε για πρώτη φορά δημοσίως ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπουλέντ Ετζεβίτ.
«Εάν δεν ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα παίρναμε τον Οτζαλάν. Εάν το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ της CIA και της ΜΙΤ δεν ήταν τόσο καλό δεν θα μπορούσαμε να φέρουμε τον Οτζαλάν στην Τουρκία» δήλωσε στο εβδομαδιαίο τουρκικό περιοδικό Nokta ο Μπουλέντ Ετζεβίτ, που ήταν πρωθυπουργός της Τουρκίας στις 16 Φεβρουαρίου του 1999, όταν ο ηγέτης του κουρδικού κινήματος ΡΚΚ συνελήφθη μετά την αναχώρησή του από την ελληνική πρεσβεία στην Κένυα.
Ο κ. Ετζεβίτ υποστηρίζει ότι πριν από τη σύλληψη του Οτζαλάν δεν προηγήθηκε συνεννόηση της κυβέρνησής του με την αμερικανική, αλλά η όλη επιχείρηση ήταν προΐόν συνεργασίας της CIA με την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ.«Η αμερικανική κυβέρνηση προτίμησε να μείνει στο παρασκήνιο». Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος στο εξώφυλλο του περιοδικού: «Παράδοση κατ' οίκον από τη CIA».
«Φυσικά, η ΜΙΤ εξαρχής με ενημέρωσε. Ο αρχηγός της ΜΙΤ μου είπε ότι υπάρχει η σχετική πρόταση της αμερικανικής υπηρεσίας» δήλωσε ο κ.Ετζεβίτ, διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση διεξήχθη υπό άκρα μυστικότητα και οι μόνοι που γνώριζαν για αυτήν ήταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος της δημοκρατίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Χουσεΐν Κιβρίκογλου και ο αρχηγός της ΜΙΤ Σενκάλ Ατάσαγκουν. Σύμφωνα με τον κ. Ετζεβίτ η τήρηση της μυστικότητας ήταν αναγκαία τόσο για την επιτυχία της επιχείρησης όσο και για να μην εκτεθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Τούρκος πρώην πρωθυπουργός αποκαλύπτει επίσης ότι το αεροσκάφος που παρέλαβε τον ηγέτη του ΡΚΚ προσγειώθηκε σε διάφορα αεροδρόμια της Αφρικής προτού καταλήξει στην Κένυα. Στην ερώτηση με ποιο κριτήριο επελέγη το αεροσκάφος του επιχειρηματία Τζαβίτ Τσαγλάρ για να φέρει εις πέρας την αποστολή, η απάντησή του είναι αφοπλιστική με την απλοϊκότητά της: «Έδωσαν την καλύτερη τιμή». Το στοιχείο αυτό, εάν βεβαίως ευσταθεί, αποκαλύπτει κάτι σημαντικότερο: Το σχέδιο σύλληψης του Οτζαλάν είχε καταρτιστεί προ καιρού και όχι στην εξέλιξη των γεγονότων, ώστε υπήρχε άνεση χρόνου να γίνει τρόπον τινά «διαγωνισμός έργου» για να εξασφαλιστεί το αεροσκάφος που θα μετέφερε τον Κούρδο ηγέτη στην πιο συμφέρουσα τιμή.
Στο ίδιο περιοδικό καταθέτει τις δικές του αναμνήσεις σχετικά με την υπόθεση και ο πρώην υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Ισμέτ Σεζγκίν. Ο κ. Σεζγκίν υποστηρίζει ότι όταν ο Οτζαλάν δεχόταν πιέσεις για να εγκαταλείψει τη Ρωσία, οι συνεργάτες του Κούρδου ηγέτη πρότειναν στην κυβέρνηση της Λευκορωσίας να του προσφέρει άσυλο έναντι 10 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο το σχέδιο τους απέτυχε, έπειτα από παρέμβαση της τουρκικής κυβέρνησης προς το Μινσκ, όπως λέει ο κ. Σεζγκίν.
Στις 16 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται έξι χρόνια από τη σύλληψη του «Απο» στην Κένυα και τη μεταφορά του στο νησί-φυλακή Ιμραλί στην Προποντίδα, όπου είναι ο μοναδικός κρατούμενος μετά τη μετατροπή της θανατικής καταδίκης του σε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Ο ίδιος και οι υποστηρικτές του υποστηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια ότι έπεσε θύμα διεθνούς συνωμοσίας. Οι τελευταίες δηλώσεις του Μπουλέντ Ετζεβίτ έρχονται τώρα να ενισχύσουν τον ισχυρισμό αυτό.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι και όλες στη πρεσβεία του Ισραήλ
Τρίτη 3 Απρίλη, 18:30μμ
Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας αψήφησαν τη τρομοκρατία του Ισραήλ. Συγκεντρώθηκαν στα όρια της «νεκρής ζώνης» που εδώ και μια δεκαετία έχει επιβάλλει ο Ισραηλινός στρατός στη Γάζα, διεκδικώντας το δικαίωμα στην επιστροφή για τους χιλιάδες Παλαιστίνιους πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν και ξεριζώνονται από τις πατρογονικές τους εστίες. Ο σιωνιστικός στρατός δεν δίστασε για ακόμη μια φορά να προτάξει τα μυδράλια απέναντι σε άοπλους διαδηλωτές. Δεκαεφτά νεκροί και πάνω από 1000 τραυματίες είναι ο φόρος αίματος για τους Παλαιστίνιους που συνεχίζουν να αντιστέκονται στην Ισραηλινή κατοχή.
Στην Αθήνα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιφύλαξε στους αλληλέγγυους στον Παλαιστινιακό λαό επίθεση με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ξύλο στο ψαχνό το περασμένο Σάββατο έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία. Αρκετοί αγωνιστές τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στα κοντινότερα νοσοκομεία. Οι πραίτορες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε έξαλλη κατάσταση χτυπούσαν αιμόφυρτους διαδηλωτές που είχαν πέσει στο δρόμο, ανοίγοντάς τους το κεφάλι. Ο λόγος της απρόκλητης επίθεσης ήταν ένας και μοναδικός: να διαλύσουν τη συγκέντρωση έξω από την ισραηλινή πρεσβεία και να γίνουν για μια ακόμη φορά αρεστοί στους σιωνιστές συμμάχους τους και τους Αμερικάνους πάτρωνές τους.
Λίγο αργότερα ο κυβερνητικός θίασος έσπευσε να εκδώσει μια χλιαρή ανακοίνωση καταδίκης των “βιαιοτήτων των ισραηλινών αρχών”. Η υποκρισία και η αλητεία του κυβερνητικού τσίρκου σε όλο τους το μεγαλείο.
Καλούμε όλους και όλες στην πρεσβεία του Ισραήλ την Τρίτη στις 3 Απρίλη 6:30μμ.
Η νέα θηριωδία του Ισραήλ να μην μείνει αναπάντητη.
Νίκη στα όπλα της Παλαιστινιακής Αντίστασης.
Λευτεριά στην Παλαιστίνη.
Τερματισμός κάθε σχέσης της χώρας μας με το Ισραήλ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι συνένοχη στο διαρκές κατοχικό έγκλημα στην Παλαιστίνη.
Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακό Λαό



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ώρα που η φασιστική κυβέρνηση Νετανιάχου δολοφονεί ανεξέλεγκτα και ατιμώρητα δεκάδες άμαχους Παλαιστίνιους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας...συμμετέχουν σε κοινά γυμνάσια με το Ισραήλ,τις ΗΠΑ και την Κύπρο!
Αν αυτό δεν είναι έμπρακτη στήριξη των δολοφόνων,αν αυτό δεν είναι ηθική αυτουργία σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας τότε τι είναι?
Υ.Γ. Μου αρέσει που ο Σύριζα των ΦΕΚόσιτων έβγαλε ανακοίνωση που...καταδικάζει την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Όχθη χωρίς φυσικά να τις ονομάζει δολοφονίες.

Κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας με τους σιωνιστές του Ισραήλ και τις ΗΠΑ του Trump

Σε μια περίοδο που οι ιέρακες του Ισραήλ κάνουν επίδειξη βαρβαρότητας στην «φυλακή» που έχουν μετατρέψει ολόκληρη την Γάζα, ενώ οι ΗΠΑ του Trumpσηκώνουν ουδέτερη σημαία απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα, η Ελλάδα των Τσίπρα – Καμμένου και του «λογικού» Κουβέλη, προχώρησε σε κοινή ναυτικήστρατιωτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο από 19 έως 23/3 με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Κύπρο, υπό την επωνυμία «Noble Dina 2018».
Όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ)  η τριεθνής άσκηση διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της Ανατολικής Μεσογείου. Περιελάμβανε δε και εν όρμω δραστηριότητες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής – ΚΕΝΑΠ (NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre – NMIOTC) στην Κρήτη και στο Ναύσταθμο της Χάιφα.
Τα κύρια αντικείμενα, σύμφωνα με τους προπαγανδιστές της άσκησης, που αποκρύπτουν τον πραγματικό της χαρακτήρα, που είναι υποβοηθητικός των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών ΗΠΑ και Ισραήλ στην περιοχή, εστιάστηκαν στη συνεκπαίδευση στον τομέα της Θαλάσσιας Ασφάλειας και στην αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων και απειλών στο θαλάσσιο περιβάλλον, με σκοπό την προαγωγή της αμοιβαίας κατανόησης και του επιπέδου της συνεργασίας των συμμετεχόντων σε πολυεθνικό επιχειρησιακό και τακτικό/τεχνικό επίπεδο.
Από το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας συμμετείχε η φρεγάτα «Ψαρά» με το οργανικό της ελικόπτερο, η πυραυλάκατος «Ρίτσος», το Υποβρύχιο «Παπανικολής»  καθώς και υποβρύχιοι καταστροφείς και σκάφη ανορθόδοξου πολέμου.
Η συμμετοχή των υπολοίπων χωρών
ΗΠΑ: Ένα αντιτορπιλικό και ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ).
Ισραήλ: Μία κορβέτα με το οργανικό της ελικόπτερο, δύο πυραυλάκατοι, ένα υποβρύχιο και ένα ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών.
Κύπρος: Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης Λάρνακας και ένας Αξιωματικός ως παρατηρητής.
Οι κοινές ασκήσεις με ΗΠΑ και Ισραήλ εκθέτουν την χώρα στα μάτια των φιλειρηνικών δυνάμεων της περιοχής
Οι κυρίαρχοι κύκλοι προσπαθούν να εμφανίσουν ότι η τετραεθνής ναυτική άσκηση Ελλάδας, Ισραήλ, ΗΠΑ και Κύπρου στρέφεται σε βάρος της Τουρκίας και των απειλών της κατά της Κύπρου και της Ελλάδας.
Παρατηρητές και γνώστες των εξελίξεων τόνιζαν στην Iskra ότι η αξιολόγηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ούτε το Ισραήλ ούτε πολύ περισσότερο οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να θυσιάσουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία και πολύ περισσότερο να συγκρουστούν μαζί της για χάρη της Ελλάδας.
Αντίθετα, τέτοιου είδους στρατιωτικές ασκήσεις στην ευαίσθητη περιοχή μας είναι ενταγμένες στο πλαίσιο των ψυχροπολεμικών σχεδιασμών ανάσχεσης της επιρροής της Ρωσίας στην περιοχή και επεμβάσεις για την αποτροπή μη ελεγχόμενων ή μη ανεκτών, από το αμερικανονατοϊκό και ισραηλινό σύμπλεγμα εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή.
Είναι κρίμα και στρατηγική στρέβλωση για την Ελλάδα να συνταυτίζεται με αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και να μη θέτει ως πρώτη προτεραιότητα την υπεράσπιση των νόμιμων εθνικών συμφερόντων της.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΕΣ ΕΝΑ ΓΕΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΛΙ !!!!!!!!!!!!ΖΩΟ ΤΗΣ ΑΡΠΑΚΤΗΣ
Γλυκερία: Συναυλία τη Μεγάλη Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη προωθήσει την εμφάνισή της με διθυραμβικά σχόλια
Αρκετά σχόλια έχει προκαλέσει η προγραμματισμένη εμφάνιση της Γλυκερίας στην Κωνσταντινούπολη εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας και την ώρα που οι σχέσεις με τη γείτονα χώρα δεν βρίσκονται στην καλύτερη τους φάση.
Η Ελληνίδα τραγουδίστρια θα δώσει τη Μεγάλη Τρίτη συναυλία, στον γνωστό χώρο εκδηλώσεων της γειτονικής χώρας, το «Ις Σανάτ».
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν ήδη προωθήσει την εμφάνισή της με διθυραμβικά σχόλια ενώ την ίδια ώρα, αρκετοί Έλληνες χρήστες των social media εκφράζονται αρνητικά για τη συγκεκριμένη εμφάνιση.
«Τώρα θα τραγουδήσει στην Κωνσταντινούπολη και σε λίγες μέρες θα δώσει μια συναυλία στο Τελ Αβίβ. Οι συναυλίες αυτές κλείνονται αρκετό καιρό πριν. Όχι, βέβαια, με γνώμονα πόσο καλές ή κακές είναι οι σχέσεις της χώρας με τα άλλα κράτη», υποστηρίζει στην εφημερίδα Espresso πηγή από το περιβάλλον της Γλυκερίας.
Πάντως, οι Τούρκοι λάτρεις της παραδοσιακής μουσικής φαίνεται πως περιμένουν πως και πως την Γλυκερία. Με τίτλο η «βασίλισσα του ρεμπέτικου στο Ις Σανατ» η εφημερίδα «Hurriyet» διαφήμισε πριν μερικές ημέρες την βραδιά που η Ελληνίδα τραγουδίστρια θα εμφανιστεί στην Κωνσταντινούπολη.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και αίφνης ο κατεστημένος κυπριακος Τύπος ανακάλυψε τους νεκρούς από το Oxycontin.
Στην είδηση σε σημερινό άρθρο της κυπριακης εφημερίδας "Πολίτης" φιγουράρει το όνομα του γνωστού πολέμιου της κάναβης ψυχιάτρου Κυριάκου Βερεσιέ:
"Τρεις θάνατοι το 2013, δύο το 2014, τουλάχιστον τρεις το 2015 και ακόμα τρεις το 2016 είναι ο απολογισμός της off-label χρήσης (δηλαδή πέραν του θεραπευτικού σκοπού για τον οποίο προορίζεται) του οπιοειδούς φαρμάκου Oxycontin, σύμφωνα με στοιχεία της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων (ΑΑΕΚ). Ακόμα δύο θάνατοι λόγω κατάχρησης του Oxycontin καταγράφηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», το 2017, εντείνοντας το σκεπτικισμό της Αστυνομίας, της ΑΑΕΚ και του Υπουργείου Υγείας για το εγκεκριμένο από το 2011 πρόγραμμα υποκατάστασης με Oxycontin της Κλινικής Βερεσιέ. "

http://politis.com.cy/article/teliosan-to-oxycontin-apo-ipokatastato-tis-iroinis
Από την είδηση όμως απουσιάζουν τα ονόματα των υπευθύνων που για χρόνια ενέκριναν και συγκάλυπταν την φονική δράση του Oxycontin "εκτός ενδειξεων".
Όταν καταγγέλλαμε όλα όσα σήμερα βρίσκονται στον Τύπο όλοι σφύριζαν αδιάφορα:
"Συγκεκριμένα το πρώην (αντι)Ναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου και νυν «Αρχή Αντιμετώπισης Εκξαρτήσεων» με προεξάρχοντα τον δρ. Χρύσανθο Γεωργίου συνεχίζει να κατατάσσει την κάνναβη ως ναρκωτική ουσία παρά το ότι γνωρίζει την επιστημονική αλήθεια. Ο ίδιος ο κ. Γεωργίου έχει αβάστακτες προσωπικές και πολιτικές ευθύνες για τα αποτελέσματα της πολιτικής της Δίωξης. Ποιός εγκρίνει και εποπτεύει τα απαράδεκτα και αντιεπιστημονικά πρωτόκολλα "απεξάρτησης" από συναδέλφους του κ. Γεωργίου;
Η «Αρχή απεξάρτησης» γνωρίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα ναρκωτικών στην Κύπρο σήμερα είναι αυτό των νόμιμων ναρκωτικών. Ξέρει ότι η μεγαλύτερη εξαρτησιογόνα ναρκωτική ουσία στην Κύπρο δεν είναι ούτε η κάνναβη, ούτε η μορφίνη ούτε καν η ηρωίνη.
Η φονική Οξυκωδόνη (Oxycodone) ."

http://cyprusindymedia.blogspot.gr/2018/01/blog-post_30.html
Η Αρχή κατά των Εξαρτήσεων με προϊστάμενο τον κύριο Χρύσανθο Γεωργίου, γνώριζε, ενέκρινε,σιωπούσε και συγκάλυπτε πλήρως την φονική δράση του φαρμάκου και των ιατρών που το συνταγογραφούσαν. Η ΥΚΑΝ γνώριζε, ενέκρινε, σιωπούσε και συγκάλυπτε την φονική δράση του φαρμάκου και των ιατρών που το συνταγογραφούσαν.
Παρά τούτο συνέχισαν και συνεχίζουν την δίωξη των Φίλων της Κάνναβης με αστήρικτες και αντιεπιστημονικές τοποθετήσεις. Για την χρήση ενός αβλαβούς φυτού χιλιάδες συμπατριώτες μας διώκονται, εξευτελίζονται, προωθούνται στην φονική "απεξάρτηση" και φυλακίζονται αλλά για την προώθηση φονικών ναρκωτικών δεν διώκεται κανένας.
Τα χέρια τους είναι βαμμένα με αίμα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή των αληταραδων σουνιτοφασιστων σαουδαραβων
 Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018, 15:40
Δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα σε αεροπορική επιδρομή την οποία εξαπέλυσε ο υπό την ηγεσία της αλητικης σουνιτοφασιστικης Σαουδικής Αραβίας αποικιοκρατικος συνασπισμός, σε ένα κτήριο που στέγαζε πατριωτες Υεμενιτες αντάρτες Χούτι κοντά στο λιμάνι της Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη, δήλωσαν πηγές ασφαλείας.
Το κτήριο που τέθηκε στο στόχαστρο βρίσκεται στην Αλ-Σάλεχ, πόλη της επαρχίας Χοντέιντα, το λιμάνι της οποίας τελεί υπό τον έλεγχο των Χούτι, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές, ενώ υπάρχουν αντικρουόμενες πληροφορίες για το κατά πόσον στα θύματα περιλαμβάνονται άμαχοι.
Ο τηλεοπτικός σταθμός al-Massirah, που ελέγχεται από τους πατριωτες αντάρτες, έκανε λόγο για μια αεροπορική επιδρομή σε καταυλισμό εκτοπισμένων και ανέφερε ότι γυναίκες και παιδιά περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών.
Πηγές ασφαλείας, ωστόσο, διέψευσαν την παρουσία εκτοπισμένων στο κτήριο που ήταν ο στόχος της επιδρομής.
Σύμφωνα με αυτές, μια δεύτερη επιδρομή, στην ίδια περιοχή, είχε στόχο την κατοικία ενός ηγέτη των πατριωτων ανταρτών. Δεν έχει δοθεί απολογισμός για την επίθεση αυτή.
Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του αποικιοκρατικου σουνιτοφασιστικου συνασπισμού των σειχιδων, ο αληταρας καθυστερημενος σουνιτοφασιστας Σαουδάραβας συνταγματάρχης Τούρκι αλ-Μάλικι, δήλωσε πως η πρώτη επιδρομή αποτελεί αντικείμενο έρευνας και πως δεν αρμόζει να σχολιάσει πριν γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής.
Ο αληταραδικος αποικιοκρατικος συνασπισμός, που υποστηρίζει την από τους δυτικους  αναγνωρισμένη «κυβέρνηση» της Υεμένης, έχει κατηγορηθεί για πολλά λάθη που έχουν κοστίσει τη ζωή σε εκατοντάδες άμαχους.
Έχει παραδεχθεί ότι ευθύνεται για τις επιδρομές του που σκότωσαν αμάχους.
Ο πόλεμος των αληταραδων σαουδαραβων στην Υεμένη, που εισβαλανε στην χωρα  πριν από τρία χρόνια, είχε αποτέλεσμα από τους αεροπορικους βομβαρδισμους κυριως τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και τουλάχιστον 54.000 να τραυματιστούν, εκ των οποίων οι περισσοτεροι άμαχοι, και προκάλεσε τη «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο» όπως την αποκαλεί ο ξεφτιλοΟΗΕ, που συνεχιζει να μην κανει τιποτε, και να εκδιδει ξεφτιλισμενες «ουδετερες» ανακοινωσεις οπου παιρνει ισες αποστασεις από τους σουνιτοφασιστες σειχιδες εισβολης και στον αμαχο λαο της Υεμενης. Όλα αυτά τα κανει ο ξεφτιλοΟΗΕ κατοπιν οδηγιων των αφεντικων των γαμιμενων ναζιστοαμερικανων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δευτέρα, 2 Απριλίου 2018
Η Βολιβία αλληλέγγυα με τη Ρωσία μετά την απέλαση διπλωματών

Ο Έβο Μοράλες, αρχηγός του κράτους της Βολιβίας, δήλωσε ότι τα μονομερή μέτρα που έλαβαν χώρες της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών "υπονομεύουν την παγκόσμια ειρήνη".
Ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον λαό και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τα μονομερή μέτρα που έθεσαν σε εφαρμογή περισσότερες από 20 χώρες προχωρώντας στην απέλαση διπλωματών της ευρασιατικής χώρας.
Μέσω του λογαριασμού του στο Τουίτερ, ο αρχηγός του Βολιβιανού Κράτους εξέφρασε την υποστήριξή του στη Ρωσία, μετά την απόφαση των χωρών της Ευρώπης και των ΗΠΑ “που την κατηγόρησαν χωρίς αποδείξεις ότι δηλητηρίασε τον πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σπρίπαλ και την κόρη του".

Ο Μοράλες επεσήμανε ότι οι εν λόγω ενέργειες "υπονομεύουν την παγκόσμια ειρήνη", προκαλώντας μια πρωτοφανή διπλωματική κρίση μετά την απόφαση της Βρετανής πρωθυπουργού Tερέσα Μέι να απελάσει Ρώσους αξιωματούχους για υποτιθέμενη εμπλοκή στην υπόθεση.
Μέχρι στιγμής, περισσότεροι από 100 διπλωμάτες απελάθηκαν από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και 14 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).
Σε απάντηση, η Ρωσία απέλασε την Παρασκευή περισσότερους από 50 αξιωματούχους από 23 χώρες που προηγουμένως πήραν το μονομερές μέτρο που αξιολογείται από την κυβέρνηση της ευρασιατικής χώρας ως "εχθρικό".
Το Κρεμλίνο κατήγγειλε ως ασυνεπή την έρευνα μετά την άρνηση της Βρετανικής κυβέρνησης να επιτρέψει την συμμετοχή του στην έρευνα της υπόθεσης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Βενεζουέλα - Αλήθειες και προπαγανδιστικοί μύθοι»

Καταχειροκροτήθηκε από ένα θερμό και νεανικό κοινό ο Ιγνάσιο Ραμονέ στην αίθουσα τελετών του Πολυτεχνείου, την Παρασκευή, στην εκδήλωση με θέμα «Βενεζουέλα - Αλήθειες και προπαγανδιστικοί μύθοι».
Ο πρώην διευθυντής της Monde Diplomatique, προσκεκλημένος της Ελληνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα, θύμισε τα λόγια του υποδιοικητή Μάρκος των Ζαπατίστας, «να διατάζουμε υπακούοντας», προσεγγίζοντας τον ρόλο του επαναστάτη ηγέτη ως εκείνου που «είναι εκεί για να εκφράζει τις φιλοδοξίες του λαού».
«Ενώ ο λαός ένιωσε από την πρώτη στιγμή ότι ο Τσάβες βρέθηκε εκεί ως απελευθερωτής, για τον έξω κόσμο, ακόμα και για την Αριστερά, ήταν ένας πραξικοπηματίας» είπε αφηγούμενος την προσωπική του μαρτυρία από τη γνωριμία του με τον εκλιπόντα πρώην πρόεδρο της Βενεζουέλας. «Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ο μόνος αριστερός ηγέτης που αναγνώρισε τον Τσάβες ως μέλος της οικογένειας της Αριστεράς της Λατινικής Αμερικής, προσκαλώντας τον στην Κούβα το 1994».
Αναφέρθηκε στις λυσσαλέες επιθέσεις που δέχτηκε από την πρώτη στιγμή η μπολιβαριανή επανάσταση μετά την εκλογή του Τσάβες το 1999, με αποκορύφωμα το πραξικόπημα του 2002.
«Παρά την παραπληροφόρηση, τον οικονομικό και πολιτικό πόλεμο και το μποϊκοτάζ, η κοινωνική επανάσταση αντέχει και προχωράει» κατέληξε ο Ραμονέ, εστιάζοντας σε φιλολαϊκά μέτρα, όπως στις δύο εκατομμύρια κοινωνικές κατοικίες, το καθολικό δικαίωμα στη σύνταξη και το 70% του ΑΕΠ που δίνεται σε κοινωνικά προγράμματα.
Σαφής και λακωνικός ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής του Παντείου, Δημήτρης Καλτσώνης, απαριθμώντας τους «τέσσερις λόγους που είμαστε όλοι Βενεζουέλα», με αναφορά σε άρθρα του βενεζουελανικού Συντάγματος.
Το άρθρο 302 που εθνικοποιεί τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, χρίζοντας τον λαό «αφέντη του μόχθου του», το άρθρο 152 που ορίζει ότι οι διεθνείς σχέσεις εξυπηρετούν «την κυριαρχία του λαού και την ανεξαρτησία της χώρας», το άρθρο 13 που έδιωξε οριστικά όλες τις ξένες στρατιωτικές βάσεις.
Τέλος, «όλα τα άρθρα που κατοχυρώνουν πρωτοπόρους κοινωνικούς θεσμούς τους οποίους στα ευρωπαϊκά Συντάγματα ούτε στον ύπνο μας δεν βλέπουμε, όπως το δικαίωμα του λαού να ανακαλεί ακόμα και την κορυφή του πολιτεύματος, τον πρόεδρο».
Στην εκδήλωση χαιρέτισαν οι πρέσβεις της Βενεζουέλας και της Κούβας και η Αργεντινή ελληνίστρια φιλόλογος, Μάρτα Σίλβια Ντίος Σανζ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκδήλωση ενημέρωσης και αλληλεγγύης στην Μπολιβαριανή επανάσταση της Βενεζουέλας

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση έλαβε χώρα την Παρασκευή 30/3 στο κτίριο Αβέρωφ του Πολυτεχνείου στην Αθήνα. Η εκδήλωση είχε τίτλο «Βενεζουέλα: αλήθειες και προπαγανδιστικοί μύθοι» και διοργανώθηκε από την Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα «Todos somos Venezuela» που αν και ιδρύθηκε μόλις πριν από 1,5 περίπου μήνα έχει ήδη κατορθώσει να συγκεντρώσει πάνω από 250 μέλη και να διοργανώσει την πρώτη της εκδήλωση.
Στην εκδήλωση-συζήτηση συμμετείχε ο Ignacio Ramonet, γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας και πρώην αρχισυντάκτης της  Le Monde Diplomatique, που έκανε και την πρώτη παρέμβαση. Χειμαρρώδης και παραστατικός, κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να κάνει μια ιστορική αναδρομή στη Βενεζουέλα και τα γεγονότα που γέννησαν και εδραίωσαν την μπολιβαριανή διαδικασία, αλλά και να μιλήσει με γνήσιο ενθουσιασμό, αλλά και τεκμηριωμένα στοιχεία για τα επιτεύγματά της.  Ενδεικτικά στάθηκε σε στοιχεία όπως ότι το 70%του ΑΕΠ της χώρας πηγαίνει στην κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, στα 2 εκατομμύρια σπίτια που έχουν δοθεί σε λαϊκά νοικοκυριά, στην κατοχύρωση της καθολικής σύνταξης στο 100% του πληθυσμού, ακόμα και ανασφάλιστους, νοικοκυρές κλπ., στην αύξηση των δαπανών για την υγεία, την παιδεία ακόμα και στις δύσκολες σημερινές συνθήκες, στην ανεργία που έχει περιοριστεί στο 5%-6%, ενώ έκλεισε με τις επιθέσεις που δέχεται σήμερα η Βενεζουέλα και την ανάγκη που έχει από την αλληλεγγύη μας.
Το λόγο πήρε μετά ο Δημήτρης Καλτσώνης, Αν. Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπου αναφέρθηκε στο καινούριο σύνταγμα της Βενεζουέλας και κυρίως τη διαδικασία με την οποία διαμορφώθηκε. Με ένα πρώτο δημοψήφισμαμέσα από το οποίο ο λαός αποφάσισε την αλλαγή του παλιού συντάγματος, μετά γενικές εκλογές για την ψήφιση Συντακτικής Βουλή, μετά τη συζήτηση στη Βουλή, παλλαϊκό διάλογο για τις αλλαγές και τέλος ξανά δημοψήφισμα για την έγκρισή τους. Ενώ συνέκρινε τη διαδικασία αυτή με τις εκλογικές διαδικασίες σε Ευρώπη και Αμερική όπου η δημοκρατία φαίνεται να έχει χάσει ακόμα και την επιφανειακή αληθοφάνειά της.
Τρίτη πήρε το λόγο η Μαρία Σίλβια Ντιος Σανζ, φιλόλογος και συγγραφέας, από την Αργεντινή που ζει όμως 15 χρόνια στην Ελλάδα και πρόσφατα μετέφρασε το σύνολο του έργου του Παπαδιαμάντη στα ισπανικά. Η ομιλήτρια τόνισε ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από διανοούμενους σαν τον Ramonet, διανοούμενους της μάχης που θα μιλήσουν με τον απλό κόσμο και δε θα νοιάζονται μόνο για βραβεία σε κλειστές ακαδημίες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, που τους κάνουν να μοιάζουν απλώς γραφικούς. Ενώ τόνισε πόσο η Μπολιβαριανή επανάσταση ένωσε, ενέπνευσε περηφάνια αλλά και αφύπνιση σε όλους τους λαούς της Λατινικής Αμερικής.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Πρέσβειρα της Κούβας στην Αθήνα, που δήλωσε την απερίφραστη αλληλεγγύη της Κούβας στο λαό της Βενεζουέλας και ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας που, αφού ευχαρίστησε τα μέλη της επιτροπής που κόντρα στην προπαγάνδα των ΜΜΕ προσπαθούν να δείξουν την πραγματικότητα της Βενεζουέλας, ενώ τιμώντας και το χώρο της εκδήλωσης είπε ότι θεωρεί την μπολιβαριανή επανάσταση, μέρος της κληρονομιάς των νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πλούσια συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, που τη συντόνισε, όπως και όλη την εκδήλωση, η Αν. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κα Μαρία Νικολακάκη. Την εκδήλωση πλαισίωσε επίσης με ανάγνωση ποίησης από τη Λατινική Αμερική ο Χιλιανός ποιητής Χάιμε Σβαρτ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! O ιταλικός στρατός ανέλαβε την αντιαεροπορική άμυνα της Τουρκίας!
Τώρα την αντιαεροπορική άμυνα της Τουρκίας, μαζί με τους Ιταλούς έχουν προστεθεί και Ισπανοί...
Η άμυνα της Τουρκίας από Νατοϊκούς συμμάχους βασίζεται στους ισπανικούς PATRIOT και ASTER Sol-Air Moyenne Portée/Terrestre (SAMP/T) παραγωγής EUROSAM, μέσω της αμερικανικής MBDA Missile System και της γαλλικής Thales.
Μάλιστα η EUROSAM δέχτηκε παραγελλία από τον ιταλικό στρατό για 6 SAMP/T, "χρήσιμους" για την υπεράσπιση της Τουρκίας".



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΤΑΚΤΟ-ΕΠΕΙΓΟΝ! Επίθεση εναντίον αμερικάνικης βάσης σε κατεχόμενα από Κούρδους λακέδες των ιμπεριαλιστών  πραγματοποίησαν στη Ράκα αντιστασιακή αντάρτικη οργάνωση Σύρων για την απελευθέρωση της Συρίας!
Ούτε γη, ούτε νερό στους ιμπεριαλιστές και τους λακέδες τους!
Φουντώνει το αντάρτικο στην κατεχόμενη Ράκα από τους φονιάδες των λαών!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Όλοι και όλες στη πρεσβεία των σιωνιστών-ναζί (Ισραήλ) στην Αθηνα! Τρίτη 3 Απρίλη, 18:30



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Μόνον με Νεώριο στους Ρώσους, να δοθούν οι έρευνες σε Ρωσικές εταιρίες εξόρυξης και S-400 θα λυθούν τα προβλήματα! Το NATO κι η ΕΕ παίζουν Τουρκία...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑΤΟ - ΕΕ δίνουν και τις κυλότες της αποικίας Ελλάδα στο σουλτάνο! Τα παίρνει σβάρνα μετά την ...Βάρνα ο Ερντογάν!
Τα κυβερνητικά παπαγαλάκια έπιασαν δουλειά τις τελευταίες ημέρες και άρχισαν να βομβαρδίζουν με «διαρροές» και «εκτιμήσεις» για το …πόσο καλά πήγαν τα πράγματα στην Βάρνα με τον Ερντογάν και πόσο «ικανοποιημένος» είναι ο Τσίπρας από την πίεση που υποτίθεται ότι άσκησαν οι Ευρωπαίοι στον Σουλτάνο. Μόνο που μέσα σε λίγες ώρες διασύρθηκαν γιατί αποδείχθηκε το μεγάλο φιάσκο! Καμία πρόοδος δεν υπήρξε σε κανένα θέμα. Αντιθέτως...
Για να καλύψει την αποτυχία, από τις δηλώσεις που έκαναν ο - πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου- Τουσκ και ο -πρόεδρος της Κομισιόν- Γιούνκερ, η κυβερνητική προπαγάνδα έβγαλε το «συμπέρασμα» ότι... καλύφθηκε πλήρως η ελληνική πλευρά και ότι ο Ερντογάν «στριμώχτηκε» για να καταλάβει ότι η πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις περνάει μέσα από την πρόοδο στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και την Κύπρο. Τι λέτε, καλέ; Αυτή ήταν η …μεγάλη επιτυχία; Ως απόδειξη για τη δήθεν μεγάλη αυτή επιτυχία παρουσίασαν και το γεγονός ότι Τουσκ και Γιούνκερ, τα τσιράκια της Μέρκελ, «επί 20 ολόκληρα λεπτά συζητούσαν με τον Ερντογάν» για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Και τι έκανε ο Ερντογάν; «Άφησε ανοιχτό ένα ενδεχόμενο για λύση, χωρίς ωστόσο να δεσμευθεί χρονικά..». Πόσο ...ανοιχτό το άφησε, φάνηκε με την απόρριψη χθες -μέσα σε ελάχιστες ώρες δηλαδή- του νέου αιτήματος αποφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


1100 μερες από όταν ξεκινησε η εισβολη των σουνιτοφασιστων σαουδαραβων με εντολη των αποικιοκρατων στην Υεμενη


2 σχόλια:

e-h είπε...


It’s demoralizing and terrifying: new research shows 1 in 9 Facebook posts written about Palestinians contains a call for violence or a curse. And In Israel hate-filled ANTI-Palestinian posts go up every 71 seconds!1
Yet incredibly Facebook removes 10,000 Palestinian posts each year,1 through an extraordinary agreement with the Israeli government.
Its mission is to bring the world closer together -- but Facebook is actively pulling Israel/Palestine apart. That’s where we come in.
Mark Zuckerberg is under fire like never before and Facebook is vulnerable to being called on their hypocrisy. So if we create a massive outcry we can get Facebook to stop blocking Palestine, and start taking on hate speech against Palestinians:
Add your name now
https://secure.everyaction.com/39DRc24Nq0axadIaK7P4zg2?emci=0009d321-d335-e811-80c2-00155da79f3e&emdi=0109d321-d335-e811-80c2-00155da79f3e&ceid=94047&fn=Dimitris&mn=&ln=Kaplanis&em=dimkap2007%40yahoo.com&add1=&ci=Athens&st=&pc=&hp=&mp=&wp=&ep=&oc=&p=&s=
Just this month Facebook has shut down hundreds of Palestinian media and activists accounts, including the controversial Safa Palestinian Press Agency which has 1.3 million followers.
The justification for this muzzling is to stop “incitement” under an agreement where Facebook acts as the enforcer of Israel’s apartheid laws that lumps activists together with terrorists to shut down dissent.
And the Israeli government isn’t shy about getting Facebook to do their dirty work: their own stats show they’ve asked for 12,000 posts to be taken down!
The internet is one of the few places Palestinians can be free — but that’s under attack like never before. Add your name and let’s get Facebook to stop blocking Palestine:


e-h είπε...


Είναι απογοητευτικό και τρομακτικό: νέα έρευνα δείχνει ότι 1 στις 9 θέσεις του Facebook που έχουν γραφτεί για τους Παλαιστινίους περιέχει μια έκκληση για βία ή κατάρα. Και στο Ισραήλ οι θέσεις ΑΝΤΙ-Παλαιστινίων με μίσος ανεβαίνουν κάθε 71 δευτερόλεπτα!

Ωστόσο, το Facebook αφαιρεί 10.000 παλαιστινιακές θέσεις κάθε χρόνο, 1 μέσω έκτακτης συμφωνίας με την ισραηλινή κυβέρνηση.

Η αποστολή της είναι να φέρει τον κόσμο πιο κοντά - αλλά το Facebook τραβά ενεργά το Ισραήλ / Παλαιστίνη. Εδώ μπαίνουμε.

Ο Mark Zuckerberg βρίσκεται κάτω από πυρά όπως ποτέ πριν και το Facebook είναι ευάλωτο στο να καλεστει για την υποκρισία του. Έτσι, αν δημιουργήσουμε μια μαζική κατακραυγή, μπορούμε να πάρουμε το Facebook για να σταματήσουμε να εμποδίζουν την Παλαιστίνη και να αρχίσουμε να μιλάμε για το μίσος εναντίον των Παλαιστινίων:

Προσθέστε το όνομά σας τώρα
https://secure.everyaction.com/39DRc24Nq0axadIaK7P4zg2?emci=0009d321-d335-e811-80c2-00155da79f3e&emdi=0109d321-d335-e811-80c2-00155da79f3e&ceid=94047&fn=Dimitris&mn=&ln=Kaplanis&em=dimkap2007%40yahoo.com&add1=&ci=Athens&st=&pc=&hp=&mp=&wp=&ep=&oc=&p=&s=
Μόλις αυτό το μήνα το Facebook έκλεισε εκατοντάδες λογαριασμούς παλαιστινιακών μέσων ενημέρωσης και ακτιβιστών, συμπεριλαμβανομένου του αμφιλεγόμενου Παλαιστινιακού Οργανισμού Τύπου Safa που έχει 1,3 εκατομμύρια οπαδούς.

Η δικαιολογία γι 'αυτή τη ενεργεια είναι να σταματήσει η "υποκίνηση" στο πλαίσιο συμφωνίας, όπου το Facebook ενεργεί ως επιτηρητής των νόμων του ισραηλινού απαρτχάιντ που περιβάλλει ακτιβιστές μαζί με τρομοκράτες για να κλείσουν τη διαφωνία.

Και η ισραηλινή κυβέρνηση δεν είναι ντροπαλη για να μην πάρει το Facebook για να κάνει τη βρώμικη δουλειά τους: τα δικά τους στατιστικά δείχνουν ότι έχουν ζητήσει 12.000 θέσεις που πρέπει να αφαιρεθούν!

Το Διαδίκτυο είναι ένα από τα λίγα μέρη που οι Παλαιστίνιοι μπορεί να είναι ελεύθεροι - αλλά αυτό είναι υπό επίθεση όπως ποτέ άλλοτε. Προσθέστε το όνομά σας και ας πάρετε το Facebook για να σταματήσει να εμποδίζει την Παλαιστίνη: