Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Τριτη 3 Απριλιου 2018


Τούρκοι στρατιώτες και τζιχαντιστές άρπαξαν κορίτσια της Εφρίν και τα βιάζουν σε σπίτια

Στα κορίτσια και στις νεαρές γυναίκες των Κούρδων στην Εφρίν έχουν ορμήσει οι Τούρκοι στρατιώτες και οι τζιχαντιστές μισθοφόροι του Ερντογάν, που στις 18 Μαρτίου κατέλαβαν τον κουρδικό θύλακα στη βορειοδυτική Συρία.
Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, πολλές γυναίκες και έφηβες αγνοούνται.
Μια μητέρα, που επικαλείται ως πηγή του το ANF, η οποία έχασε την 14χρονη κόρη της δήλωσε:
«Ό,τι συνέβη στο Σιντζάρ (σ.σ. στο βορειοδυτικό Ιράκ όπου ζουν οι Γιαζίντι) συμβαίνει εδώ τώρα. Όλος ο κόσμος πρέπει να μάθει αυτή την αχρειότητα».
Πολλοί από τους μισθοφόρους των Τούρκων είναι πρώην μέλη του Ισλαμικού Κράτους και άλλοι είναι ενεργά μέλη της συριακής Αλ Κάιντα, της Ταχρίρ Αλ Σαμ.
Τουλάχιστον 1.000 τζιχαντιστές πρώην μέλη του ISIS έχουν αναπτυχθεί στην Εφρίν φορώντας τουρκικές στολές και υπό τουρκική διοίκηση.
Το ANF μεταδίδει ότι δεκάδες κορίτσια και γυναίκες έχουν απαχθεί μέσα στην πόλη.
Τα θύματα έχουν μεταφερθεί από τους Τούρκους και τους μισθοφόρους τους σε ορισμένα σπίτια κοντά στην οδό Βιλαγιάτ στο κέντρο της πόλης, όπου οι κατακτητές τις χρησιμοποιούν ως ερωτικές σκλάβες. Δηλαδή τις βιάζουν συστηματικά.
Κάτοικος της Εφρίν από τη συνοικία Μαχμουντιγιά, δήλωσε στο ANF:
«Από την ημέρα που ήρθαν μπήκαν στα σπίτια μας και μάς πήραν ό,τι πολύτιμο είχαμε.
»Πήραν χρυσό, ηλεκτρικές συσκευές, τα φόρτωσαν σε φορτηγά.
»Στη συνέχεια συγκέντρωσαν τους κατοίκους που παρέμειναν στην πόλη, χώρισαν τους άνδρες από τις γυναίκες σε διαφορετικές περιοχές.
»Ακούγαμε τα ουρλιαχτά των γυναικών. Δεν ξέρω τι τους έκαναν.
»Βασάνισαν πολλούς άνδρες, έλεγαν “υποστηρίζετε τους τρομοκράτες, θα σας πάρουμε όλα τα υπάρχοντα και τις γυναίκες”».
Ο ίδιος συνέχισε: «Μας άφησαν ελεύθερους μετά από δύο ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν μας έδωσαν ούτε τροφή, ούτε νερό.
»Ορισμένες γυναίκες και κορίτσια δεν γύρισαν σπίτια τους. Δεν ξέρουμε που τις πήγαν. Υπάρχουν κορίτσια ηλικίας 14-15 ετών μεταξύ τους».
Πολλές οικογένειες στην Εφρίν ψάχνουν να βρουν τα κορίτσια τους.
Οι μανάδες φόρεσαν μπούρκες και έτσι καλυμμένες βγαίνουν στους δρόμους αναζητώντας τις κόρες τους.
Μια μάρτυρας βεβαίωσε ότι αγνοούνται δεκαπέντε κορίτσια, ηλικίας μεταξύ 14 και 20 ετών.
Μητέρα της Εφρίν πληροφορήθηκε από αραβική οικογένεια της πόλης, που έχει σχέσεις με τον τουρκικό στρατό, ότι οι Τούρκοι και οι συμμορίτες μετέφεραν τα κορίτσια σε σπίτια στην οδό Βιλαγιάτ και εκεί τα βιάζουν.
Άραβας κάτοικος της Εφρίν δήλωσε: «Ένας αρχισυμμορίτης, οπλαρχηγός στην Ταξιαρχία Χάμζα, γυρίζει στις γειτονιές και μαζεύει κορίτσια.
»Στη συνέχεια τα πηγαίνει στα σπίτια στην οδό Βιλαγιάτ, όπου τα δείχνει στους Τούρκους αξιωματικούς και στους συμμορίτες».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλ – Σαουδικη Αραβια
Συννενοουνται μια χαρα οι 2 χωρες δολοφονοι ... Επίσημα μεχρι τωρα , οι δύο χώρες δεν διατηρουσαν διπλωματικές σχέσεις, λόγω της απέλασης από το Ισραήλ της πλειοψηφίας του παλαιστινιακού πληθυσμού του, το 1948 (η Νάκμπα)*μονάχα δύο αραβικές χώρες (Αίγυπτος, Ιορδανία) έχουν αναγνωρίσει το Ισραήλ.
Αρχες μαρτιου μετά από 70 χρόνια η Σαουδική Αραβία ανοιξε τον εναέριο χώρο της στο Ισραήλ
και τωρα η Σαουδικη Αραβια αναγνωριζει επισημα το κρατος του Ισραηλ (ενω ακομη δεν εχουν κρυωσει οι 25 αμαχοι νεκροι απο σημερινο βομβαρδισμο στην Υεμενη)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΤΟ FACEBOOK ΠΟΛΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ»
28/03/2018
Στο πλαίσιο της φιλοϊσραηλινής του πρακτικής να μπλοκάρει και να διαγράφει χρήστες που θεωρούνται προκλητικοί, το Facebook διέγραψε το λογαριασμό του παλαιστινιακού πρακτορείου ειδήσεων με έδρα τη Γάζα, Safa.
Το πρακτορείο κατηγορήθηκε ότι συνδέεται με το κόμμα της Χαμάς, μια πληροφορία που το ίδιο το Safa διαψεύδει. Ο λογαριασμός του Safa, μαζί με άλλους δέκα λογαριασμούς συντακτών του πρακτορείου απενεργοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, χωρίς κάποια προειδοποίηση ή εξήγηση.
Αμέσως μετά τον αποκλεισμό, δημοσιογράφοι του Safa συγκεντρώθηκαν έξω από τα κεντρικά του πρακτορείου και διαμαρτυρήθηκαν καταδικάζοντας την κίνηση στην οποία προχώρησε το Facebook. Οι δημοσιογράφοι του πρακτορείου τονίζουν ότι η σελίδα είχε 1,3 εκατομμύρια ακόλουθους που κρατούσαν επαφή με το Safa κυρίως μέσω του Facebook.
Παλαιστίνιοι ακτιβιστές έχουν ξεκινήσει μία νέα εκστρατεία με τίτλο «Το Facebook πολεμά την Παλαιστίνη», καλώντας σε μποϊκοτάζ της εταιρείας Facebook. Όπως εξηγούν, το Facebook διαγράφει λογαριασμούς Παλαιστινίων ως προκλητικούς, ενώ ανέχεται λογαριασμούς Ισραηλινών που καλούν ανοιχτά σε πράξεις βίας και αναπαράγουν προσβλητικό για τους Παλαιστίνιους περιεχόμενο.
Σύμφωνα με δηλώσεις Παλαιστίνιου ακτιβιστή στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, μόνο μέσα στο 2018 το Facebook έχει απενεργοποιήσει ή διαγράψει περίπου 500 σελίδες Παλαιστίνιων ακτιβιστών, bloggers και δημοσιογράφων που αναμεταδίδουν από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Την ίδια ώρα, μέχρι και Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανεβάζουν αμιγώς βίαιο και προκλητικό περιεχόμενο.
Χαρακτηριστικά, σε παλιότερη ανάρτησή της στο Facebook η Ισραηλινή υπουργός Δικαιοσύνης Ayelet Shaked είχε γράψει: «Είναι όλοι τους εχθρικοί πολεμιστές και το αίμα τους θα έπρεπε να τρέξει. Αυτό αφορά και τις μητέρες των μαρτύρων, που στέλνουν τα παιδιά τους στην κόλαση με λουλούδια και φιλιά. Θα έπρεπε να ακολουθήσουν τα παιδιά τους. Τίποτα δεν θα ήταν πιο δίκαιο.», ζητώντας τη δολοφονία των Παλαιστίνιων μητέρων «που γεννούν μικρά φίδια».
Οι ακτιβιστές της πρωτοβουλίας «Το Facebook πολεμά την Παλαιστίνη» κρίνουν ότι η εταιρεία Facebook όφειλε να μεριμνήσει για αυτό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



προσοχη οι πιστοι χριστιανοι που θα πηγαινετε στην εκκλησια για να απολαύσετε τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδος,να φορατε αδιαβροχα παπουτσια διοτι ρεει το αιμα απο την Παλαιστίνη τον τόπο που περπάτησε ο Χριστός και μπορει να λερωθείτε
*οι αθεοι προοδευτικοι μπορειτε να συνεχισετε να κανετε τον Ποντιο Πιλατο και να σιωπειτε
(για να μπουμε και στο κλιμα των ημερων )



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θρηνούν Αλέξης και Κουλης, θρηνεί κι η Κονιορδου και βυσσοδομούν κατά των κακών αρχαιολόγων που δεν αφήνουν να γυριστεί στο Σούνιο σκηνή από την ταινία που βασίζεται στο σενάριο του Τζόν Λε Καρε... Για τα ουσιαστικά απαντούν οι ίδιοι οι αρχαιολόγοι, μια ερώτηση μόνο: αληθεύει πως η σκηνή έχει ως " ήρωα" έναν καλουλη ισραηλινό που κυνηγά έναν κακό Παλαιστίνιο??? Και μάλιστα χωρίς μα είναι στο αρχικό σενάριο? Αληθεύει?
Υ.γ. 1 αν Αληθεύει εξαιρετικη η συγκυρία
Υ.Γ. 2 αν Αληθεύει μην το πείτε στο Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ που έκλαιγε για τη Γάζα... Πολύ θα στενοχωρηθουν!
Υ.Γ. 3 Ο Λε Καρε... Ανέκαθεν υπηρέτης των δολοφόνων ήταν! Ταλαντούχος μεν, υπηρέτης δε...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λ. Κρέτσος: Θετική εξέλιξη η σημερινή απόφαση του ΚΑΣ
 Τρίτη, 3 Απριλίου 2018, 16:59
Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε τη σημερινή απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος. «Η ανάπτυξη και ο σεβασμός στην πολιτιστική κληρονομία δεν αποτελούν ασύμβατες έννοιες» σημείωσε ο κ. Κρέτσος.
Το ΚΑΣ, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο με προηγούμενο τηλεγράφημά του, έδωσε σήμερα το «πράσινο φως» στην πραγματοποίηση κινηματογραφικών λήψεων στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου στις 12 Απριλίου 2018 (με προετοιμασία στις 11/4) για τη «Μικρή Τυμπανίστρια» του Τζον Λε Καρέ.
Πρόκειται για το δεύτερο αίτημα της εταιρείας «FALIRO HOUSE PRODUCTIONS - Παραγωγές Κινηματογράφου - Τηλεόρασης ΑΕ», με το οποίο ζητούσε τον χώρο για την πραγματοποίηση γυρισμάτων στο πλαίσιο τηλεοπτικής σειράς του BBC, βασισμένης στο έργο του Τζον Λε Καρέ, σε σκηνοθεσία του διάσημου Παρκ Τσαν Γουκ από τις 7:00 το πρωί ως τη 1:00 το μεσημέρι -και όχι ως τις 7.00 το απόγευμα, όπως ήταν το αρχικό αίτημα, το οποίο προκάλεσε το «όχι» του ΚΑΣ, αλλά και την έντονη κριτική εναντίον του Συμβουλίου.
Τα μέλη του ΚΑΣ έδωσαν τη θετική γνωμοδότησή τους κατά πλειοψηφία, με τα δύο μέλη που μειοψήφησαν να τάσσονται υπέρ της πρότασης αλλά τα γυρίσματα να γίνουν εκτός ωραρίου λειτουργίας του χώρου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μεσσηνία: Παρέμβαση της Επιτροπής Αλληλεγγύης για άρρωστη γυναίκα χωρίς ρεύμα
 Τρίτη, 3 Απριλίου 2018, 16:49
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δ.Ε.Η. στην Καλαμάτα πραγματοποίησε σήμερα στις 12 το μεσημέρι η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα Μεσσηνίας.
Σε ανακοίνωση της Επιτροπής αναφέρεται:
«Τα μέλη της επιτροπής καταγγέλλουμε τις μνημονιακές πολιτικές φτωχοποίησης και ζητάμε την προστασία των κοινωνικών αγαθών που είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, από οικογένειες ανέργων και φτωχών συμπολιτών μας.
Μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποιήσαμε έξω από το κτίριο της ΔΕΗ, μέλη μας προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Διευθυντή της ΔΕΗ Μεσσηνίας ζητώντας να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε μία φτωχή γυναίκα από το χωριά Εύα, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Αποχωρήσαμε με τη δέσμευση ότι θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση τις επόμενες ημέρες, πράγμα και το οποίο αναμένουμε.
Η Ιωάννα Καπράλου είναι άλλο ένα από τα χιλιάδες παραδείγματα ανέχειας που έχουν αφήσει πίσω τους τα μνημόνια και οι κυβερνήσεις που τα εφάρμοσαν. Αναγκασμένη να ζει με μια σύνταξη χηρείας ύψους 200 ευρώ, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον διακανονισμό που της πρότεινε η ΔΕΗ και δεν μπορεί να έχει τα στοιχειώδη αγαθά. Το γεγονός ότι η γυναίκα αυτή αντιμετωπίζει προβλήματα όρασης και πάθηση στο αναπνευστικό της σύστημα δεν εμπόδισε τη ΔΕΗ να της κόψει το ρεύμα!
Ας το θυμούνται αυτό όσοι επαίρονται για τη δήθεν κοινωνική πολιτική που τάχα εφαρμόζουν, και ας αναλογιστούν τι θα συμβεί όταν η ΔΕΗ θα περάσει εντελώς στα χέρια ιδιωτών.
Δηλώνουμε πως όσοι σχεδιάζουν να βυθίσουν μια κοινωνία στο σκοτάδι θα μας βρουν απέναντί τους. Θα είμαστε στο πλευρό κάθε συνανθρώπου μας και δε θα επιτρέψουμε να μείνει, έστω και ένα νοικοκυριό χωρίς ρεύμα και νερό.
Καλούμε όλον τον κόσμο να είναι μαζί μας και αλληλέγγυος σε αυτόν τον κοινωνικό αγώνα.
Καλούμε τη ΔΕΗ να θεσπίσει διαδικασία συνεργασίας με τις δομές πρόνοιας και να υπάρχει ειδική αντιμετώπιση περιπτώσεων που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.
Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε ουσιαστική κοινωνική πολιτική και να εξασφαλίσει δωρεάν ρεύμα και νερό στις φτωχές οικογένειες, να σταματήσει το ξεπούλημα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ Επιχείρησης Ηλεκτρισμού και να πάψει την προστασία των μεγαλοφειλετών οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την καταπόντιση της ΔΕΗ».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ ενισχύουν τις θέσεις τους στη βόρειο Συρία
 Τρίτη, 3 Απριλίου 2018, 17:21
Την κατασκευή δύο στρατιωτικών βάσεων από τις ΗΠΑ στον κουρδικό θύλακα της Μανμπίτζ, στη βόρεια Συρία, αναφέρει σε δημοσίευμά του το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.
Το Anadolu, επικαλούμενο «τοπικές πηγές», αναφέρει μάλιστα ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει στείλει στρατιωτικές ενισχύσεις στην περιοχή.
Εάν οι συγκεκριμένες πληροφορίες επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για ένδειξη πως η Ουάσιγκτον δεν είναι διατεθειμένη να αποσύρει τις ειδικές δυνάμεις που διαθέτει στην περιοχή, παρά τις αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις της Τουρκίας ότι θα επέμβει στρατιωτικά εάν οι Κούρδοι σύμμαχοι των Αμερικανών δεν εγκαταλείψουν το θύλακα.
Κορμός των κουρδικών δυνάμεων στη Μανμπίτζ είναι η οργάνωση YPG, την οποία η Άγκυρα αντιλαμβάνεται ως τρομοκρατικό παρακλάδι του PKK. Αντίθετα, οι ΗΠΑ θεωρούν ότι πρόκειται για ξεχωριστή οργάνωση που αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Σύμφωνα με το Anadolu, και οι δύο βάσεις θα κατασκευαστούν κοντά στη «μεθόριο» που χωρίζει τον θύλακα από τον γειτονικό θύλακα της Τζαραμπλούς, τον οποίο έθεσε πέρυσι υπό τον έλεγχό του ο τουρκικός στρατός στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη».
Μια από τις βάσεις θα κατασκευαστεί στο χωριό Νταντάτ, στο βόρειο τμήμα της Μανμπίτζ, οκτώ χιλιόμετρα από το ποτάμι που χωρίζει την Μανμπίτζ από τη Τζαραμπλούς. Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις ήδη διαθέτουν παρατηρητήριο στην περιοχή. Κατασκευαστικά υλικά και βαρέα οχήματα έχουν ήδη μεταφερθεί νότια του χωριού.
Η δεύτερη βάση, σύμφωνα πάντα με τις πηγές του Anadolu, θα κατασκευαστεί τέσσερα χιλιόμετρα του Νταντάτ.
Παράλληλα, το Anadolu αναφέρει ότι οι ΗΠΑ έστειλαν ενισχύσεις στην περιοχή της Μανμπίτζ την Κυριακή, κάνοντας λόγο για αντίδραση των Αμερικανών σε μια «πιθανή αντιτρομοκρατική επιχείρηση» υπό την Τουρκία.
Το τουρκικό πρακτορείο αναφέρει μάλιστα πως οι ενισχύσεις επέτρεψαν στους Αμερικανούς να αυξήσουν σημαντικά τη συχνότητα των περιπολιών τους στο ποτάμι μεταξύ Μανμπίτζ και Τζαραμπλούς.
Οι περίπολοι πλέον φέρεται να γίνονται σε ημερήσια βάση ενώ έως τώρα γίνονταν ανά τριήμερο.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βρετανία: Ο ηγέτης των Εργατικών κατηγορείται για αντισιωναζισμό
 Τρίτη, 3 Απριλίου 2018, 11:57
Στη δίνη απο γουρουνοσιωνιστες νέων καταγγελιών για αντισιωναζισμό βρίσκεται ο ηγέτης των Εργατικών της βρετανικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν.
Ο Κόρμπιν «ελέγχεται» για την αδυναμία πάταξης φαινομένων αντισιωναζισμού στο κόμμα του, έπειτα από την αποκάλυψη ότι ο ίδιος συναντήθηκε με μία προοδευτικη αντισιωναζιστικη  εβραϊκή οργάνωση.
Το γραφείο του κ. Κόρμπιν επιβεβαίωσε τη γνησιότητα φωτογραφίας που τον δείχνει σε συνάντηση με εκπροσώπους της αριστερής εβραϊκής οργάνωσης Jewdas με αφορμή το εβραϊκό Πάσχα.
Η οργάνωση αντιτίθεται στις θέσεις και στην πολιτική των σιωναζιστικών εβραϊκών οργανώσεων.
Όλα αυτά έγιναν λίγες ώρες έπειτα από τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Κόρμπιν κατά την οποία δήλωσε ότι δεν θα ανεχθεί καμία έκφραση αντισημιτισμού στο Εργατικό Κόμμα.
Τους τελευταίους μήνες κατηγορίες περί αντισημιτικής συμπεριφοράς στους κόλπους των Εργατικών, μία σειρά κατακριθέντων τοποθετήσεων στελεχών του κόμματος που πρόσκεινται στον Τζέρεμι Κόρμπιν και καταγγελίες περί παλαιότερων επαφών του ιδίου με οργανώσεις αντισιωναζιστικού χαρακτήρα έχουν αναθερμάνει την κριτική σε βάρος του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Μόλις χθες το δεξιο κεντροαριστερό κίνημα Momentum που στηρίζει τον κ. Κόρμπιν και έχει αρχίσει να καταλαμβάνει καίριες θέσεις στον εκλογικό μηχανισμό παραδέχθηκε με δήλωση προς τα μέλη του ότι «ο αντισημιτισμός είναι πιο διαδεδομένος στους Εργατικούς από όσο πιστεύεται και οι καταγγελίες δεν μπορούν να αγνοούνται ως δυσφήμηση από τη Δεξιά».
Την περασμένη εβδομάδα, εκατοντάδες μέλη της εβραϊκής σιωναζιστικης κοινότητας του Λονδίνου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία απέναντι από το κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθούν εναντίον τον Εργατικού Κόμματος και του Τζέρεμι Κόρμπιν με κεντρικό σύνθημα «Όχι άλλο».
Η οργάνωση Jewdas είχε καταδικάσει τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ως «κυνική κίνηση ανθρώπων που δηλώνουν πίστη στο Συντηρητικό Κόμμα και στη δεξιά πτέρυγα του Εργατικού Κόμματος».
Ο δεξιος βουλευτής των Εργατικών και σφοδρός επικριτής του Τζέρεμι Κόρμπιν, Τζον Γούντκοκ, σχολίασε στο Twitter ότι ο αρχηγός του κόμματός του πρέπει να γνώριζε πως η συνάντησή του με την οργάνωση Jewdas θα έστελνε το μήνυμα ότι οι «ακραίες» απόψεις των μελών της είναι αποδεκτές. «Ανεύθυνο και επικίνδυνο» πρόσθεσε ο κ. Γούντκοκ.
Ο επικεφαλής της Εκστρατείας Κατά του Αντισιωναζισμού Γκίντεον Φάλτερ επέκρινε τον κ. Κόρμπιν λέγοντας ότι ύστερα από όλο τον θόρυβο που γίνεται εδώ και καιρό για τα φαινόμενα αντισιωναζισμού στο Εργατικό Κόμμα δεν μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι η συνάντηση με την οργάνωση Jewdas ήταν απλώς ένα λάθος. «Ήταν μία ξεκάθαρη χειρονομία κατά των κύριων εκπροσώπων των Σιωναζιστων Εβραίων της Βρετανίας» είπε ο κ. Φάλτερ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τέλος στην απομόνωση του Τζούλιαν Ασάνζ ζητούν διεθνείς προσωπικότητες και ακτιβιστές
 Τρίτη, 3 Απριλίου 2018, 09:20
Oμάδα από γνωστές προσωπικότητες, όπως μεταξύ άλλων ο Νόαμ Τσόμσκι, ο Όλιβερ Στόουν, ο Ζαν Μισέλ Ζαρ αλλά και ο Γιάνης Βαρουφάκης, με επιστολή τους ζητούν από την κυβέρνηση του Εκουαντόρ να επιστρέψει στον αποκλεισμένο στην πρεσβεία της στο Λονδίνο ακτιβιστή Τζούλιαν Ασάνζ το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.
Ξεκαθαρίζουν ακόμη πως η «υπόθεση Ασάνζ» δεν ήταν μια απλή νομική ιστορία, αλλά αγώνας για την προστασία των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πολύ περισσότερο τώρα πλέον, όταν τιμωρήθηκε για επικριτικά tweets σχετικά με τη φυλάκιση του Καταλανού ηγέτη Carles Puidgemont στη Γερμανία, με στέρηση πρόσβασης στο Ίντερνετ και στις τηλεπικοινωνίες, απομονώνοντάς τον έτσι από τον έξω κόσμο. Του απαγορεύθηκε, επίσης, να δέχεται επισκέψεις.
Οι υπογράφοντες την επιστολή, η οποία δημοσιοποιήθηκε από διεθνή εναλλακτικά Μέσα, υπενθυμίζουν ότι υπήρξε απόφαση του ΟΗΕ που περιέγραφε την κράτηση του Ασάνζ «παράνομη», κάνοντας έκκληση για την άμεση απελευθέρωσή του», όταν είχε εγκλεισθεί στην απομόνωση των φυλακών Wandsworth του Λονδίνου, τον Δεκέμβριο του 2010, χωρίς ουδέποτε να του απαγγελθεί κατηγορία.
Ακόμη και οι σουηδικές κατηγορίες εναντίον του έχουν πλέον καταρρεύσει.
Στην επιστολή τονίζεται πως «το μόνο ''έγκλημά'' του είναι ότι ασκεί την αληθινή δημοσιογραφία αποκαλύπτοντας στον κόσμο τις αλήθειες που έχουν δικαίωμα και πρέπει να γνωρίζουν».
Υπενθυμίζουν ακόμη πως «ο προηγούμενος πρόεδρος του Εκουαντόρ και η τότε κυβέρνηση με γενναιότητα αντιμετώπισαν την ενοχλητική δύναμη των ΗΠΑ δίνοντας στον Ασάνζ πολιτικό άσυλο, θεωρώντας τον πολιτικό φυγάδα, αφού ο διεθνής νόμος και η ηθική ήταν με το μέρος του. Αλλά σήμερα, έπειτα από ασφυκτική πίεση της Ουάσινγκτον και των συνεργατών της, άλλη κυβέρνηση στο Εκουαντόρ υποκύπτει».
Παράλληλα, τονίζουν πως «η λογοκρισία και η επίθεση στην ελευθερία έκφρασης δεν συμβαίνει μόνον στην Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία ή την Κίνα, αλλά και στην καρδιά του Λονδίνου. Κι αν η κυβέρνηση του Εκουαντόρ δεν σταματήσει την ανάξια αυτή απόφαση, θα καταστεί ακόμη ένα από τα κράτη που απαγορεύουν την ελευθερία έκφρασης».
Γράφουν ακόμη πως «αν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίσουν να συμμετέχουν στη σκανδαλώδη αποσιώπηση ενός αληθινού αγωνιστή, αυτό θα σημαίνει πως η ελευθερία έκφρασης πεθαίνει και στην Ευρώπη».
Για να καταλήξουν: «Δεν πρόκειται για απλή συμπαράσταση και αλληλεγγύη. Κάνουμε έκκληση προς όλους που φροντίζουν για τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα να καλέσουν επίσης την κυβέρνηση του Εκουαντόρ να συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του ακτιβιστή δημοσιογράφου και σφυριχτράκια με κουράγιο, υπέρ της ελευθεροτυπίας.
Αν δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης για τον Τζούλιαν Ασάνζ, τότε δεν υπάρχει για ουδένα εξ ημών- ασχέτως της διαφορετικής μας άποψης.
Καλούμε τον πρόεδρο Μορένο να τερματίσει την απομόνωση του Ασάνζ, ΤΩΡΑ».

Υπογράφουν οι:
Noam Chomsky, καθηγητής Γλωσσολογίας και Πολιτικών Θεωριών
Oliver Stone, σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών
Brian Eno, μουσικός
Jean Michel Jarre, μουσικός
John Pilger, δημοσιογράφος και παραγωγός ταινιών
Alicia Castro, πρέσβης της Αργεντινής στο Ηνωμένο Βασίλειο 2012-16
John Kiriakou, άλλοτε στέλεχος της αντιτρομοκρατικής στη CIA, μέλος της Eπιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της αμερικανικής Γερουσίας
Γιάνης Βαρουφάκης, οικονομολόγος, πρώην υπουργός
Jacob Appelbaum, δημοσιογράφος
Renata Avila, δικηγόρος για Διεθνή ζητήματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Sally Burch, δημοσιογράφος
Naomi Colvin, Courage Foundation
Joseph Farrell, πρέσβης του WikiLeaks και μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Ερευνητικής Δημοσιογραφίας
Pamela Anderson, ηθοποιός και ακτιβίστρια
Teresa Forcades, καλόγρια Benedictine, στο μοναστήρι Montserrat
Charles Glass, συγγραφέας και δημοσιογράφος
Chris Hedges, δημοσιογράφος
Srećko Horvat, φιλόσοφος στο κίνημα Δημοκρατία στην Ευρώπη (DiEM25)
Lauri Love, επιστήμονας στα computer και ακτιβιστής
Ray McGovern, πρώην αναλυτής της CIA και προεδρικός σύμβουλος
Angela Richter, Γερμανίδα σκηνοθέτις
SaskiaSassen, Κοινωνιολόγος στο πανεπιστήμιο Columbia
Jeffrey St. Clair, δημοσιογράφος
Vaughan Smith, δημοσιογράφος
Natalia Viana, ερευνήτρια δημοσιογράφος και σκηνοθέτις στo Agencia publica της Βραζιλίας
Ai Weiwei, καλλιτέχνης
Vivienne Westwood, σχεδιαστής μόδας και ακτιβιστής
Slavoj Žižek, φιλόσοφος στο Iνστιτούτο Birkbeck για Ανθρωπιστικές Σπουδές


3 σχόλια:

e-h είπε...


No no no no no.
1,400 Palestinians were injured and 18 were killed in Gaza - nonviolent protesters shot by Israeli soldiers during the #MarchForReturn on Friday.
The Israeli military evidently believes that any time Palestinians assert their basic rights in any way, they will be considered violent, and met with deadly violence. This cannot stand.
SIGN OUR OPEN LETTER TODAY:
We will not sit quiet while the IDF murders Palestinians demanding their rights.
It feels impossible that this should be true. Like Sharpeville, Selma, or Kent State, again and again into 2018.
Because I know in my heart that the right to peaceful protest is sacrosanct. The days the biggest and boldest mobilizations of my lifetime are rolling into the streets. It’s a truly beautiful thing.
These protesters - people just like you and me - prove that there’s another way, one we have to recommit to today.
I think the only way truly forward is to recognize that there is a root cause: 70 years of Nakba.
After all, that’s the reason 15,000 people were marching in the first place.
The catastrophe of Palestinian dispossession and expulsion by the Israeli government has gone on 70 years too long. And the #MarchForReturn is about making good on the undeniable, basic right of Palestinians, and all people, to live freely in their homelands.
Please sign here and share - as widely and quickly as you can.
It was difficult to sit through a Passover seder Friday night with family that doesn't yet share my outrage at Israel’s aggression. But that’s just makes this community at JVP all the more important to me today as a place I can bring my full heart - and where we’re all working together for real and lasting peace.
Onward,

e-h είπε...


Οχι όχι όχι όχι όχι.

1.400 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν και 18 σκοτώθηκαν στη Γάζα - μη βίαιοι διαδηλωτές που πυροβολήθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες κατά την #MarchForReturn την Παρασκευή.

Ο ισραηλινός στρατός προφανώς πιστεύει ότι οποιαδήποτε στιγμή οι Παλαιστίνιοι θα διεκδικήσουν τα βασικά τους δικαιώματα με οποιονδήποτε τρόπο, θα θεωρηθούν βίαιοι και θα συναντήσουν θανάσιμη βία. Αυτό δεν μπορεί να σταθεί.

ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ:
Δεν θα μείνουμε ήσυχοι, ενώ ο Ισραηλινός Στρατός δολοφονεί Παλαιστινίους που ζητούν τα δικαιώματά τους

Νιώθω αδύνατο να είναι αλήθεια αυτό. Όπως το Sharpeville, το Selma ή το Kent State, ξανά και ξανά το 2018.

Διότι γνωρίζω στην καρδιά μου ότι το δικαίωμα ειρηνικής διαμαρτυρίας είναι ιερό. Τις μέρες που οι μεγαλύτερες και πιο τολμηρές κινητοποιήσεις της ζωής μου στρέφονται στους δρόμους. Είναι ένα πραγματικά όμορφο πράγμα.

Αυτοί οι διαδηλωτές - άνθρωποι σαν εσάς και εμενα - αποδεικνύουν ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος, ένας από τους οποίους πρέπει να δεσμευτούμε και πάλι σήμερα.

Νομίζω ότι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε πραγματικά είναι να αναγνωρίσουμε ότι υπάρχει μια βασική αιτία: τα 70 χρόνια της Nakba.

Μετά από όλα, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο 15.000 άνθρωποι βαδίζαν στην πρώτη θέση.

Η καταστροφή της παλαιστινιακής εκδίωξης και η απέλαση από την ισραηλινή κυβέρνηση έχει διαρκέσει 70 χρόνια. Και το #MarchForReturn πρόκειται να κάνει καλό για το αναμφισβήτητο, βασικό δικαίωμα των Παλαιστινίων και όλων των ανθρώπων να ζουν ελεύθερα στις πατρίδες τους.

Υπογράψτε εδώ και μοιραστείτε - όσο ευρέως και γρήγορα όσο μπορείτε.

Ήταν δύσκολο να καθίσετε σε ένα Πάσχα seder την Παρασκευή το βράδυ με μια οικογένεια που δεν μοιράζεται ακόμα την οργή μου για την επίθεση του Ισραήλ. Αλλά αυτό κάνει την κοινότητα αυτή στο JVP ακόμα πιο σημαντική για μένα σήμερα ως τόπο που μπορώ να φέρω την πλήρη καρδιά μου - και όπου όλοι εργαζόμαστε μαζί για πραγματική και διαρκή ειρήνη.

Προς τα εμπρός,

e-h είπε...


Esta semana La Jiribilla propone un compendio de artículos dedicado al
regreso de Orishas y su concierto en el festival Havana World Music,
celebrado el pasado fin de semana. Compartimos además varios
acercamientos a la obra del destacado pintor cubano Agustín Bejarano, a
propósito de su más reciente exposición, abierta al público en la
galería Luz y Oficios, de la Habana Vieja y completamos la entrega con
varios textos relacionados con la venidera Muestra Joven ICAIC y,
particularmente, con la manipulación mediática orquestada alrededor del
filme en proceso Quiero hacer una película, del joven realizador Yimit
Ramírez. Destacan en este último segmento un análisis del joven
investigador Alejandro Gumá y una entrevista a Fernando Pérez, publicada
hace varios años pero cuyas ideas mantienen plena vigencia y resultan
pertinentes y útiles para identificar las claves que signan el debate
actual.

A todos estos contenidos usted puede acceder por internet e intranet, a
través del sitio www.lajiribilla.cu



Αυτή την εβδομάδα η La Jiribilla προτείνει μια συλλογή άρθρων αφιερωμένων στο
την επιστροφή του Orishas και τη συναυλία του στο φεστιβάλ World Music της Αβάνας,
Γιορτάζεται το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Μοιραζόμαστε επίσης πολλά
προσεγγίσεις στο έργο του εξαιρετικού Κουβανού ζωγράφου Agustín Bejarano, a
σκοπό της πιο πρόσφατης έκθεσής του, ανοιχτή στο κοινό στη
Luz y Oficios Gallery, της Παλιάς Αβάνας και ολοκληρώσαμε την παράδοση με
διάφορα κείμενα που σχετίζονται με την επερχόμενη έκθεση νέων της ICAIC και,
ιδιαίτερα, με χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης ενορχηστρωμένα γύρω από το
ταινία σε εξέλιξη θέλω να κάνω μια ταινία, του νέου σκηνοθέτη Yimit
Ramírez. Μια ανάλυση του νέου ανθρώπου ξεχωρίζει σε αυτό το τελευταίο τμήμα
ο ερευνητής Alejandro Gumá και μια συνέντευξη με τον Fernando Pérez
πριν από αρκετά χρόνια, αλλά των οποίων οι ιδέες παραμένουν πλήρως έγκυρες και αποτέλεσμα
σχετικές και χρήσιμες για τον προσδιορισμό των κλειδιών που σηματοδοτούν τη συζήτηση
τρέχουσα

Για όλα αυτά τα περιεχόμενα μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω διαδικτύου και intranet, στο
μέσω της ιστοσελίδας www.lajiribilla.cu