Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Τεταρτη 4 Απριλιου 2018



Σε λίγη ώρα στον Άγιο Νικόλαο Πειραιά θα οδηγήθει στην τελευταία κατοικία ο Στέλιος Σκλαβενίτης
Να πούμε μερικά απλά πράγματα που έκανε ο Στέλιος Σκλαβενίτης που δείχνει τον πολυ καλό χαρακτήρα του
Ο Στέλιος Σκλαβενίτης είχε καταγωγή από ένα όμορφο χωριό της Λευκάδας απέναντι από τον Σκορπιό , το Βλυχό
Στο μεγάλο σεισμό στη Λευκάδα με δεκάδες φορτηγά, φορτηγά χωρίς διακριτικά, χωρίς να γράφουν πάνω το όνομα της εταιρίας μετέφερε στη Λευκάδα τονους από προϊόντα για βοήθεια στους ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη
Στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είχε δώσει εντολή σε όποια παιδάκια πέρναγαν από τα καταστήματα της εταιρείας να πούμε τα κάλαντα να τους δίνουν από 5 ευρώ
Είχε δώσει εντολή στους υπαλλήλους σε περίπτωση που κάποιος πελάτης έφτανε στο ταμείο και δεν είχε το σύνολο των χρημάτων να πληρώσει τα πράγματα που ήθελα να αγοράσει να του χάριζαν το υπόλοιπο
Σε περίπτωση που κάποιος πελάτης τον έπιαναν να κλέβει
προϊόντα είχε δώσει εντολή να μην καλέσουν την αστυνομία
Τη γυναίκα που αγάπησε παντρεύτηκε και απέκτησαν μαζί 4 παιδιά ήταν ένα φτωχό απλό κορίτσι που δουλευε και την γνώρισε στο κατάστημα Σκλαβενίτης του Κερατσινίου

Σχολιο.- Σε όσους δεν είχαν τα χρήματα στο ταμείο. .. Δεν τους τα χαρίζει αλλά τους λεει να πληρώσουν αύριο ...Με ότι αυτό συνεπάγεται από την μεριά του πελάτη. .. υπέροχη κίνηση βέβαια που δεν την κάνει κανείς άλλος. !!!!!!!

Σχολιο.- Λόγο ευγένειας έλεγαν έτσι, να μην φέρουν σε δύσκολη θέση τον πελάτη. Από την στιγμή που το βράδυ κλείνει το ταμείο και να θέλεις την επόμενη μέρα να δώσεις χρήματα που χρωστάς από την προηγούμενη αυτό δεν είναι εφικτό, λέγοντας στο πελάτη δεν πειράζει τα φέρνεις αύριο αυτό ουσιαστικά είναι μην τα φέρνεις καθόλου




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αλληλεγγύη και Δύναμη στον Σύντροφο Τάσο.
από Οτάσσιος Θεοφίλου
«Στην Αθήνα σήμερα την 27η Μαρτίου 2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00 στο κατάστημα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης ΑΓΓΕΛΗΣ κάλεσε εμένα, τον γραμματέα του Ποινικού Τμήματος Γεώργιο Σωφρονιάδη, και μου δήλωσε ότι: Ασκεί αναίρεση ενώπιον του δικαστηρίου του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 505 παρ. 2 ΚΠΔ, κατά της με αριθμό 2186/2017 (2938/16, 3303/16, 518/17, 565/17, 580/17) αθωωτικής απόφασης του Α’ Πενταμελούς Εφετείου κακουργημάτων Αθηνών με την οποία κηρύχθηκε αθώος ο κατηγορούμενος Αναστάσιος ΘΕΟΦΙΛΟΥ …»
Έτσι ξεκινάει η υπ’ αριθμόν 21/2018 έκθεση αναιρέσεως με την οποία ο εισαγγελέας κύριος Ιωάννης Αγγελής ζητάει να ακυρωθεί η απόφαση του Α’ Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, που με απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες, και να παραπεμφθώ ξανά για να δικαστώ από άλλους δικαστές. Ο εισαγγελέας κύριος Ιωάννης Αγγελής προήχθη πέρσι σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μέχρι τότε ήταν ο εποπτεύων εισαγγελέας της «αντιτρομοκρατικής».
Στις 11 Μάη θα εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου. Αν γίνει δεκτή, σημαίνει ότι επιστρέφω στη φυλακή με τις αρχικές κατηγορίες μέχρι να επαναληφθεί το εφετείο από άλλους δικαστές, μιας και η πλειοψηφία του Α’ Πενταμελούς που με απάλλαξε αποδείχτηκε τελικά πως δεν ήταν της αρεσκείας της «αντιτρομοκρατικής».
Όσο κι αν η «αντιτρομοκρατική», και ο κύκλος των χειραγωγούμενων από αυτή εισαγγελέων, φαίνεται να έχουν αποκτήσει μια σχεδόν εμμονική προσήλωση στο πρόσωπό μου, η υπόθεσή μου παραμένει μια υπόθεση που δεν είναι καθόλου προσωπική. Είναι πολιτική και αφορά την κατασταλτική διαχείριση του αναρχικού χώρου, του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος και συνολικά της τάξης μας. Είναι πολιτική καθώς ανέδειξε κοινωνικά και έθεσε στη δημόσια κριτική όλες τις αιχμές της καταστολής, με πιο βασικές τον τρομονόμο, τη μεταφυσική χρήση του dna και την ποινικοποίηση προσωπικών και πολιτικών σχέσεων. Είναι πολιτική γιατί ανέδειξε τη δύναμη και την κοινωνική επιρροή του κινήματος. Γιατί απέδειξε ότι η «αντιτρομοκρατική» και οι χειραγωγούμενοι από αυτή δικαστικοί κύκλοι, παρότι ανεξέλεγκτοι, δεν είναι παντοδύναμοι. Και αυτό πρέπει να αποδειχτεί για μία ακόμα φορά στις 11 Μάη.
Υ.Γ. Όπως έγραψε κάποτε μέσα από τις φυλακές Γρεβενών ένας καλός σύντροφος: «Υπομονή. Δύναμη. Πίστη στην υπόθεση. Έχουμε δίκιο. Τέλος».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε μια άκρως προκλητική κίνηση προχώρησε ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής, ασκώντας αναίρεση της απόφασης του Εφετείου, με την οποία αθωώθηκε, μετά από 5 χρόνια άδικης φυλάκισης, ο Τάσος Θεοφίλου. Ο νεαρός αναρχικός αγωνιστής, η δίωξη του οποίου όπως αποδείχτηκε, δεν ήταν παρά σκευωρία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και άλλων σκοτεινών κρατικών μηχανισμών.
Όπως αναφέρουν οι συνήγοροί του, Κώστας Παπαδάκης και Άννυ Παπαρούσσου, “η πολύμηνη δίκη δεν ανέδειξε καμία απόδειξη ενοχής του Θεοφίλου. Η απόφαση ήταν δίκαιη και το σκεπτικό της υποδειγματικό. Εκείνοι που επιμένουν και βιάζονται να τον βάλουν ξανά στη φυλακή συγκαλύπτουν τους πραγματικούς ενόχους και νομιμοποιούν τις αυθαιρεσίες, την πολιτική σκοπιμότητα και την εκδικητικότητα των μηχανισμών καταστολής”.
Είναι προφανές πως η “υπόθεση Θεοφίλου” προσλαμβάνει μια νέα διάσταση, ακόμη πιο επικίνδυνη απ’ όσο μέχρι την αθώωσή του, καθώς οι μηχανισμοί του βαθέος κράτους δείχνουν απαφασισμένοι να στείλουν σκληρό μήνυμα πειθάρχησης προς το σύνολο της κοινωνίας: ο καθένας θα μπορεί να σέρνεται σε δίκες και να φυλακίζεται με ανυπόστατες κατηγορίες, μόνο και μόνο γιατί οι ιδέες του θεωρούνται επικίνδυνες για το υπάρχον σύστημα κυριαρχίας.
Σε πολύ μαύρους καιρούς του παρελθόντος μας γυρνάνε όλα αυτά. Και η δημοκρατική αντίσταση είναι και πάλι δεδομένη. Όπως γράφουν και οι συνήγοροι του Θεοφίλου, “θα βρουν μπροστά τους για άλλη μία φορά το κίνημα συμπαράστασης και τους συνηγόρους υπεράσπισής του. Και τα σενάριά τους θα περιοριστούν αμετάκλητα στη νοσηρή φαντασία τους”.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη Βδομάδα, Πάσχα, και ιδανική ευκαιρία να χλευάσουμε τους πιστούς, που στέκουν εμπόδιο στην επαναστατική ανατροπή. Το έλεγαν και οι διαφωτιστές του 18ου αιώνα, εξάλλου:
Προϋπόθεση για μια καλύτερη κοινωνία είναι η απάλειψη της θρησκείας.
Βέβαια, ήρθε μετά ο Καρλ Μαρξ και έλεγε άλλα. Για την κοιλάδα των δακρύων και το θρησκευτικό αποκούμπι, για το κοινωνικό Είναι που καθορίζει την κοινωνική συνείδηση και άλλα τέτοια αντιδιαφωτιστικά.
Κι εκείνος ο Λένιν τα ίδια έλεγε. Χαρακτηρίζοντας προβοκάτορα όποιον διασπά τους εργαζόμενους, διακρίνοντάς τους σε θρησκευόμενους και άθεους.
Μαρξ και Λένιν, τώρα! Καλοί και άγιοι για τον 19ο και τον 20ό αιώνα, αλλά τώρα είμαστε στον 21ο. Ή και στον 18ο. Δεν έχει σημασία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα 'ταν ψέμα και προσβολή για τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό το να πει κανείς πως η συμμετοχή μας στη χθεσινή κινητοποίηση είχε κάποια αξιοπρεπή μαζικότητα. Το πολύ-πολύ να 'μασταν καμιά εκατοστή νοματαίοι, αν εξαιρέσεις τους Παλαιστίνιους.
Δεν πειράζει, σύντροφοι! Έχουμε ζήσει και πολύ χειρότερα. Αρκεί που οι κουβέντες περί διεθνιστικής συνέπειας συνεχίζονται με πάθος.
Ο διεθνισμός κρίνεται στη μαχητικότητα του "λέγε μου, να σου λέω". Σιγά μην τρέχουμε σε πορείες και συγκεντρώσεις, λες και τέλειωσε η κουβέντα και δεν έχουμε τίποτα άλλο να κάνουμε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τον Στελιο Σκλαβενιτη
Καλό ταξίδι Στελάκη
Περίεργες που είναι κάποιες συμπτώσεις… ένα απόγευμα να θυμάσαι περιστατικά με παλιούς φίλους και την άλλη μέρα το πρωί να μαθαίνεις ότι ένας εξ αυτών έφυγε… Ναι, συζήτηση για τον Στέλιο, για τον Μάκη, για την πλατεία, για διάφορα που δεν είναι της στιγμής. Και πάνω και πριν απ΄όλα, δύο κυρίαρχες αναμνήσεις: Το περίφημο, το μοναδικό Suzuki ER 50. Το πρώτο μηχανάκι που έσκασε στην πλατεία Αλεξάνδρας, κι ο Στελάκης, ο «μεγαλομπακάλης» για τους φίλους και συμμαθητές του, ο μόνος που είχε μηχανάκι. Εκείνο το διάστημα, για μένα και πολλούς ακόμη φίλους, ήταν ίσως η πρώτη φορά που μέσα από την πράξη και όχι από θεωρίες, έγινε γνωστή η έννοια της κοινοκτημοσύνης: Διότι το μηχανάκι ο Στέλιος, μία που το έφερνε στην πλατεία και μία που το ξέχναγε. Για να το ξαναπάρει το βράδυ όταν θα κίναγε για το σπίτι. Στο ενδιάμεσο, ο πάσα εις φίλος όχι απλά έκανε τη βόλτα του, αλλά -μερικοί- και κάποιες δουλειές τους. Και όλη η πλατεία, παιδιά στα 15 περίπου, μάθαμε να οδηγούμε μηχανή σε αυτό το δίκυκλο, χάρις στον Στέλιο…
Όταν πριν μερικά χρόνια πρωτοδιάβασα στα media, τότε που πρωτοέσκασε ως θέμα, πόσο υπέροχοι εργοδότες είναι οι Σκλαβενίτηδες, κάτι «ήρθε κι έδεσε». Πέρα από ταξικές διαφοροποιήσεις και άλλες τέτοιες σκέψεις, χαζές όταν η κυρίαρχη ανάμνηση είναι η ανθρώπινη καλοσύνη, το χαμόγελο, η ζεστασιά κι η απλότητα κάποιων ανθρώπων, οπότε όλα πάνε στην άκρη, ή καλύτερα, δεν υπήρξαν ποτέ, είχαν εξαφανιστεί εν τη γεννέσει τους. Διότι άνθρωποι είμαστε, τώρα, άνθρωποι και δη, παιδιά, ήμασταν τότε. Και στον καθένα μπορεί να πέρασε μια σκέψη στο πίσω -ή και στο μπροστά γιατί όχι- μέρος του μυαλού: «γαμώτο, γιατί όχι κι εγώ, ας είχα την άνεσή σας ρε μάγκες», ή κάτι τέτοιο. Όχι ζήλεια. Ίσως ένα γαμώτο. Αλλά εδώ είναι το θέμα! Δεν προλάβαινες! Η απλότητα, το χαμόγελο, το πόσο, ειδικά ο Στελλάκης που ήταν συνομήλικος και τον ξέραμε καλύτερα, το πόσο «ένας από μας» ήταν, τα διέλυε όλα αυτά στη στιγμή. Και όχι μόνο ένας από μας. Ο πιο απλός από όλους …απλά…
Στα χρόνια που μεσολάβησαν, τα παιδιά, όπως είναι λογικό, δούλεψαν στην οικογενειακή επιχείρηση. Τους παρακολουθώ όλα αυτά τα χρόνια εξ αποστάσεως, από τα ΜΜΕ αλλά και ως πελάτης στα μαγαζιά τους. Είναι εύκολο να καταλάβεις τη διαφορά από άλλα καταστήματα του είδους. Στη συμπεριφορά, την ποιότητα της εξυπηρέτησης, αλλά και από τα λόγια των εργαζομένων, σε δημόσιες ή/και ιδιωτικές τοποθετήσεις τους. Κι εμείς, όλοι και όλες εμείς οι παλιοί/ές της πλατείας (συγνώμη παιδιά, δε μιλάω εξ ονόματος κανενός, αλλά δεν πιστεύω ότι θα βρεθεί ένας/μία να διαφωνήσει) ξέρουμε γιατί σε αυτή την επιχείρηση επικρατεί, με μια λέξη, το ήθος. Απλά, ξέραμε τον Στέλιο και τον Μάκη.
Σε αυτόν τον παλιό φίλο, σε αυτό το παιδί της γειτονιάς που έχω να δω από τότε, τριάντα χρόνια και, θέλω να απευθύνω ένα αντίο, το τελευταίο, να του πω καλό ταξίδι. Θα βρεθούμε Στέλιο. Εν τω μεταξύ, ξαναβρές εσύ το 50άρι suzukάκι, φτιάξτο, να κάνουμε καμμιά βολτίτσα… όλοι, όπως τότε. Ε, και επειδή μίλησα για δύο αναμνήσεις, φυσικά αναφέρομαι στην καταπληκτική μπάλα που έπαιζες, στην ταχύτητά σου, στον αλτρουισμό σου στο να δίνεις πάσες «πάρε βάλε». Εκείνα τα αξέχαστα απογεύματα στην αχανή και άδεια τότε πλατεία Κανάρη, στα «νερά του Σκυλίτση», τα απίστευτα διπλά! Μεγάλη μπάλλα ο Στέλιος, ναι. Με πρόβλημα τα γυαλιά…χαχα…τα έβγαζε, δεν έβλεπε καλά. Τα έβαζε, φοβόταν μη φάει καμμία στο πρόσωπο. Και μιας και ο λόγος για μπάλα στην άσφαλτο της πλατείας, φίλησέ μας τον άλλο μπαλαδόρο της εποχής, αυτό το υπέροχο παιδί, τον Ζερβάκη. Ε, και μια μεγάλη αγκαλιά στη Μαρία…
Καλό σου ταξίδι Στέλιο Σκλαβενίτη. Συλλυπητήρια Μάκη για τον αδελφό σου…
*Δεν ξέρω τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στον Παράδεισο. Επειδή όμως η κρίση είναι φαινόμενο της Παγκοσμιοποίησης, πιστεύω θα υπάρχουν θεματάκια κι εκεί πάνω. Σε αυτό το κομμάτι είμαστε αισιόδοξοι. Διότι όπως και νάχει, όλο και κάτι θα περισσεύει και τουλάχιστον θα τρώμε. Τι στο καλό, με παλιό φίλο τον «μεγαλομπακάλη», υπάρχει περίπτωση να πεινάσουμε; Κι ειδικά όταν αυτός είσαι εσύ Στελάκη;;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Eldorado Gold κέρδισε τη διαιτησία!!!
Ω λαλαά μον ντιέ!? Πεφτώ απ' τα συννεφά!
Αφού επιδιαιτητής ήταν ο Μενουδάκος που ήταν μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας που πούλησε τις μετοχές της στην Eldorado και που ως πρόεδρος του ΣτΕ έβγαζε όλες τις αποφάσεις υπέρ της εταιρείας!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



αφου δεν βρηκαν τελικα αποδειξεις οτι ''φταινε οι Ρωσοι''(πάλι)για την αποπειρα δολοφονιας ενος πρωην ρωσου πρακτορου στην Βρετανια
Υπόθεση Σκριπάλ: Η Βρετανία δεν κατάφερε να αποδείξει πως το Novichok παρήχθη στη Ρωσία ενω ο Πούτιν δηλωσε για την υπόθεση Σκριπάλ: 20 χώρες μπορούν να παρασκευάσουν νευροπαραλυτικές ουσίες
τωρα?ρεζιλι εγιναν και η Μ.Βρετανια και η νεοΘατσερ (τερεζα Μευ)



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναφερονται οτι χρησιμοποιηθηκανε σφαίρες ντουμ-ντουμ απο τους Ισραηλινους ελευθερους σκοπευτες



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα: 50 χρόνια από τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ
Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018, 12:17
Τραγική επέτειος της δολοφονίας του ηγέτη του αφροαμερικανικού κινήματος για τα δικαιώματα των μαύρων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Πάντα επίκαιρο το «Όνειρο» που εκφώνησε το 1963 στην Ουάσιγκτον.
«I have a dream» (Έχω ένα όνειρο). Ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ είχε ένα μεγάλο όνειρο: την ειρηνική συνύπαρξη μαύρων και λευκών αλλά και μια χώρα στην οποία κάθε Αμερικανός θα απολάμβανε την ελευθερία και τη δικαιοσύνη και όπου τα τέσσερα παιδιά του θα κρίνονταν όχι από το χρώμα του δέρματός τους, αλλά από το χαρακτήρα τους.
Με αυτό το όνειρο έγραψε ιστορία ο ηγέτης του αφροαμερικανικού κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων. Πάνω από 250.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους και λευκοί, παρακολούθησαν την μνημειώδη ομιλία του στις 23 Αυγούστου του 1963 στην Ουάσιγκτον. Στόχος του ήταν να ενισχύσει τα δικαιώματα των μαύρων και να ευαισθητοποιήσει για τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, όπως την αναζήτηση εργασίας.

Τιμώντας τον Μαρτίνο Λούθηρο
Γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου του 1929 στην Ατλάντα της Τζόρτζια ως Μάικλ Κινγκ Τζούνιορ. Παιδί ενός ιερέα και μιας δασκάλας βίωσε από πολύ νωρίς τον φυλετικό διαχωρισμό. Στα παιδικά του χρόνια έπαιζε με δυο λευκά παιδιά της γειτονιάς μέχρι που οι γονείς τους τούς απαγόρευσαν να είναι φίλοι. Ο ίδιος όμως δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Στο σχολείο ήταν άριστος μαθητής ενώ αργότερα σπούδασε Θεολογία και Κοινωνιολογία. Η αλλαγή του ονόματός του ήρθε σχετικά νωρίς. Το 1934 ο πατέρας του συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Βαπτιστών στο Βερολίνο. Στο ταξίδι αυτό εντυπωσιάστηκε από τον μεγάλο μεταρρυθμιστή Μαρτίνο Λούθηρο. Όταν επέστρεψε άλλαξε τόσο το δικό του όσο και το όνομα του γιού του σε Μάρτιν Λούθερ Κινγκ. Το 1953 ο επίσης βαθιά θρησκευόμενος «τζούνιορ» παντρεύτηκε, ενώ έναν χρόνο αργότερα ανέλαβε καθήκοντα ιερέα σε μια μικρή εκκλησία.
Αφορμή της ενασχόλησής του με το αντιρατσιστικό κίνημα αποτέλεσμα το περιστατικό με την μαύρη ακτιβίστρια Ρόζα Παρκς στο Μονγκόμερι το 1955. Επιβαίνοντας σε δημόσιο λεωφορείο η Παρκς αρνήθηκε να παραχωρήσει τη θέση της σε λευκό και συνελήφθη. Για πάνω από έναν χρόνο ο Κινγκ και άλλοι ακτιβιστές μποϊκόταραν τα δημόσια μέσα μεταφοράς. Η αντίσταση είχε επιτυχία. Το 1956 το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε τον φυλετικό διαχωρισμό στα δημόσια μέσα. Την επόμενη χρονιά ο Mάρτιν Λούθερ Κινγκ πραγματοποίησε πολλές ομιλίες και κατέγραψε τις εμπειρίες του σε βιβλίο. Το αντιρατσιστικό κίνημα εισερχόταν πλέον σε μια ιστορική περίοδο και κορυφώθηκε με το Civil Rights Act του προέδρου Κένεντι που προέβλεπε ισότητα για όλους και που υπεγράφη τελικά έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του τελευταίου, από τον μετέπειτα πρόεδρο Τζόνσον.

Αγώνας μέχρι τέλους
Παρά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις όμως ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και οι συνοδοιπόροι του δεν επαναπαύτηκαν και συνέχισαν τον αγώνα τους που κορυφώθηκε με την ιστορική ομιλία στην Ουάσιγκτον. Έναν χρόνο αργότερα ο Κινγκ βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης. Η μάχη κατά των φυλετικών διακρίσεων όμως συνεχίστηκε παρά ταύτα, διότι η ισότητα παρέμεινε καταρχήν στα χαρτιά, για παράδειγμα σε ό,τι αφορά το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ αγωνίστηκε μέχρι τέλους. Οι πάνω από 30 συλλήψεις, οι ανακρίσεις από το FBI που τον θεωρούσε κομμουνιστή, οι απειλές που δεχόταν συνεχώς, δεν κατάφεραν να τον σταματήσουν. Αυτό που τον σταμάτησε τελικά ήταν μια σφαίρα από το όπλο του Τζέιμς Ιρλ Ρέι. Ο λευκός ελεύθερος σκοπευτής δολοφόνησε τον ηγέτη του κινήματος για τα δικαιώματα των μαύρων σαν σήμερα πριν από ακριβώς 50 χρόνια, στις 4 Απριλίου του 1968. Ο Κινγκ πέθανε σε ηλικία 39 ετών. Η δολοφονία του πυροδότησε κύμα εκτεταμένων επεισοδίων σε όλη τη χώρα, το οποίο προκάλεσαν το θάνατο 39 ανθρώπων και τη σύλληψη 10.000.
Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ θεωρείται ήρωας της αμερικανικής ιστορίας ενώ τα όνειρά του συνοδεύουν πολλούς μαύρους μέχρι και σήμερα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πυρά του Κινέζου πρέσβη στις ΗΠΑ για την επιβολή δασμών
Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018, 08:46
Ο πρέσβης της Κίνας στις ΗΠΑ Σουί Τιανκάι δήλωσε ότι οι νέοι δασμοί που ανήγγειλε η αμερικανική κυβέρνηση σε κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στη χώρα αυτή είναι άλλο ένα βήμα στη λανθασμένη κατεύθυνση.
Σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση ο Σουί σημείωσε ότι το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου θα ανακοινώσει σύντομα επιπρόσθετα μέτρα ανταπόδοσης μετά τη δημοσιοποίηση από την αμερικανική κυβέρνηση ενός καταλόγου 1.300 κινεζικών προϊόντων στα οποία η Ουάσινγκτον προτίθεται να επιβάλει επιπρόσθετους εισαγωγικούς δασμούς 25%.
Τα προϊόντα αυτά υπολογίζεται ότι έχουν αξία 50 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση.
Η δημοσιοποίηση του καταλόγου σήμανε την έναρξη μιας περιόδου δημόσιας διαβούλευσης που θα διαρκέσει περίπου δύο μήνες.


Το Πεκίνο θα επιβάλει δασμούς σε 106 αμερικανικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων η σόγια και τα αυτοκίνητα
 Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018, 11:21
Η Κίνα θα επιβάλει επιπλέον δασμούς ύψους 25% σε 106 αμερικανικά προϊόντα, μεταξύ των οποίων η σόγια, τα αυτοκίνητα και τα χημικά προϊόντα, όπως μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.
Η Κίνα θα ανακοινώσει αργότερα το πότε θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι δασμοί, σύμφωνα με το CCTV.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Προφυλακίστηκαν φοιτητές που αντιδρούσαν στην εισβολή στο Αφρίν - Κατηγορούνται για τρομοκρατία
 Τρίτη, 3 Απριλίου 2018, 22:53
Οι τουρκικές αστυνομικες αρχές με εντολη του σουλτανου Ερντογαν διέταξαν τη σύλληψη 15 φοιτητών οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις επιχειρήσεις του στρατού στο Αφρίν της βόρειας Συρίας, όπως ανέφερε σήμερα η εφημερίδα Hurriyet.
Ένα τουρκικό πληρωμενο δικαστήριο του σουλτανου Ερντογαν διέταξε την προφυλάκιση 9 φοιτητών οι οποίοι θα δικαστούν με την πλαστη στημενη και ψευτικη κατηγορία διάδοσης τρομοκρατικής προπαγάνδας αφού διαμαρτυρήθηκαν για τις επιχειρήσεις του στρατού στο Αφρίν της βόρειας Συρίας, ανέφερε σήμερα το πληρωμενο κρατικό πρακτορείο Anadolu του σουλτανου Ερντογαν.
Η κινητοποίηση αυτή πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, όταν μια γελοια ομάδα φοιτητών του σουλτανου Ερντογαν από το Πανεπιστήμιο Μπογκάζιτσι της Κωνσταντινούπολης ελαβε διαταγη από το σουλτανο και οργάνωσε μια εκδήλωση υπέρ των στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Συρία και μοίραζε λουκούμια από έναν πάγκο που είχε στήσει στον χώρο του ιδρύματος, ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet
Άλλοι φοιτητές οργάνωσαν αντιδιαδήλωση, υψώνοντας ένα πανό που έγραφε: «Η εισβολή, η σφαγή, δεν γίνεται να γιορτάζονται με λουκούμια». Ο σουλτανος- δικτατορας-«πρόεδρος» Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τους αποκάλεσε «τρομοκράτες» και οι αστυνομικες αρχές του ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος τους.
Έξι ακόμη φοιτητές που επίσης συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στη διαμαρτυρία, αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη τους, τόνισε το Anadolu.
Σύμφωνα με τα ψεματα από τους πληρωμενους εισαγγελακους του σουλτανου Ερντογαν, οι φοιτητές ενήργησαν σε συμφωνία με τους Κούρδους πολιτοφύλακες και «επιχείρησαν να παρουσιάσουν τη Δημοκρατία της Τουρκίας και τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ως δυνάμεις εισβολής που κάνουν χρήση βίας και κατά συνέπεια εμπλέκονται σε παράνομες ενέργειες στην περιοχή», ανέφερε η ξεφτιλισμενη πλεον κιτρινοφυλλαδα Hurriyet.

Μετά την αντιπολεμική κινητοποίηση ο Ερντογάν διαμήνυσε ότι δεν θα επιτραπεί στους φοιτητές να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο. "Θα βρούμε αυτούς τους τρομοκράτες φοιτητές και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο. Δεν θα δώσουμε σ' αυτούς τους τρομοκράτες, κομμουνιστές νεαρούς το δικαίωμα να σπουδάσουν στα πανεπιστήμια αυτά. Θα αρπάξουμε αυτούς τους περιθωριακούς από το αυτί και θα τους χτυπήσουμε στο έδαφος" είπε σε ομιλία του σε μέλη του κυβερνώντος κόμματος AKP.
Ο πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου απάντησε ότι δεν επαφίεται στον πρόεδρο να αποφασίζει την τύχη των φοιτητών. "Ποιος είσαι εσύ που δεν θα τους αφήσεις να σπουδάσουν; Τα πανεπιστήμια ανήκουν στον πατέρα σου; Τα πανεπιστήμια δεν ορίζονται από τον επικεφαλής του κράτους" είπε, παραλληλίζοντας τον Ερντογάν με δικτάτορα.
Από την έναρξη των επιχειρήσεων στο Αφρίν οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει εκατοντάδες ανθρώπους που εξέφρασαν αντιρρήσεις ή επικρίσεις με αναρτήσεις σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ή με άλλους τρόπους. Ο Ερντογάν είπε ότι θα διαγράψει τη λέξη "Τουρκικός" από τον Τουρκικό Ιατρικό Σύλλογο (TTB, 83.000 μέλη) επειδή εξέφρασε δημοσίως αντιρρήσεις.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aliki Papachela
Και που λέτε οδηγούσα κι ήταν επτά η ώρα τ απόγευμα κι έψαχνα σταθμούς στο ραδιόφωνο ν ακούσω ειδήσεις.
Και πέφτω πάνω ¨στο κόκκινο¨.
Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.
Και τι είχε πρώτη είδηση;
Τα ελληνοτουρκικά; Οοοοοοχι!
Τα οικονομικά; Οοοοοοοοχι!
Τις ληστείες; Οοοοοοοοοοοοοοοοχι!
Την πορεία στο Σύνταγμα.
Κι ακούω την ρεπόρτερ να ξεφουρνάει εκείνο το ¨ στέγη προσφύγων City Plaza ¨ πρώτο πρώτο και παραλίγο να πέσω στον μπροστινό!
Μετά άρχισα να βρίζω χρονιάρες μέρες και να με κοιτάνε οι διπλανοί οδηγοί σαν αμαρτωλή.
Μετά χαλάρωσα έριξα τις κατάρες μου και γύρισα σώα σπίτι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΚΑΣ τα γυρισε, ξευτιλιστικε, επεσε στα τεσσερα, μετα τις τσιριδες ολων των ακροδεξιων νεοφιλελε από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμι, και τελικα υποχωρισε και ειπε το «ναι» να βεβυλωσει το ξεφτιλισμενο BBC τον αρχαιολογικο χωρο στο Σουνιο γυριζοντας ταινια του γελοιου Τζον Λε Καρε!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΕΚΙΝΟ.-- Επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί από χτες ο 75χρονος νέος Πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Εμερσον Μνανγκάγκουα. Στη συνάντησή του με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, τον ευχαρίστησε για την πολιτική υποστήριξη του Πεκίνου στη χώρα του, διαβεβαιώνοντας για την ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Ο Πρόεδρος της Ζιμπάμπουε επισκέπτεται την Κίνα τέσσερις μήνες πριν τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές του Αυγούστου και προσπαθεί να αυξήσει τις ξένες επενδύσεις, σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσει την αύξηση της ανεργίας, τον υψηλό τιμάριθμο και την έλλειψη συναλλάγματος.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τώρα κατάλαβες γιατί χρειαζόμαστε "ανοιχτά σύνορα" και "αντιρατσισμό με αντιεθνικισμό";
«Ο Χίτλερ επέστρεψε. Χωρίς σβάστικες και μουστακάκι...
Ομιλεί την αγγλική κι επαναλαμβάνει πως “μας το ζητεί η Ευρώπη”.
Καταδικάζει τις τραγωδίες του παρελθόντος,
για να νομιμοποιήσει τις οικονομικές γενοκτονίες που επιτελεί,
πάντα στο όνομα της αγοράς και της ελεύθερης μετακίνησης»
Diego Fusaro

"Why Europe needs more migrants"... Πιο ξεκάθαρα δεν θα μπορούσε να ειπωθεί!
Το "The Economist", του The Economist Group των οικογενειών Rothschild, Cadbury, Schroder, Agnelli, Layton... το όργανο του μεγάλου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου με έδρα το Λονδίνο, μας εξηγεί γιατί η Ευρώπη και κυρίως η Γερμανία κι η Ιταλία "έχουν ανάγκη για περισσότερους μετανάστες".
Με δεδομένο πως αυτοί οι τεμπέληδες κι αχάριστοι εργάτες των ευρωπαϊκών χωρών, οι ξενόφοβοι, οι ρατσιστές κι ομόφοβοι λαϊκιστές δεν αναπαράγονται πλέον γιατί δεν θέλουν να φέρουν στον κόσμο άλλους εξαθλιωμένους άνεργους ή μερικώς απασχολούμενους, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος δραστικής έλλειψης εργατικών, αλλά κι επιστημονικών "χεριών".
Λιγότερα "χέρια" στην αγορά σημαίνει πως για να κρατούν καλούς τους εργαζόμενους, τ' αφεντικά τους θα πρέπει να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για μισθούς, για κοινωνική ασφάλιση κι υπάρχουν ακόμη ορισμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα  που δεν έχουν... καταπατηθεί.
Κι αυτοί οι κερατάδες εργαζόμενοι δεν ταΐζονται πλέον με το αφήγημα των προσωπικών πολιτικών δικαιωμάτων για ζωόφιλους, γκέι, λεσβίες, ουδέτερο φύλο, ενοικιάσεις μήτρας για τεκνοθεσίες, καύσεις νεκρών κι άλλα τοιαύτα. Θυμούνται εκείνες τις εποχές των κοινωνικών δικαιωμάτων, της δημόσιας Παιδείας, της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, της κοινωνικής προστασίας γενικότερα.
Τρόμος, πανικός!
Γι' αυτό έχουμε ανάγκη να μην σταματήσει η λαθρομετανάστευση. Να έρχεται στην "πολιτισμένη" δύση, στη μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια άφθονο φρέσκο κρέας μεταναστών για τα εργοτάξια μας, τα εργοστάσιά μας, τις μεγάλες αγροτικές φάρμες και ήδη εμείς στην Ελλάδα το γνωρίζουμε καλά, να έρχονται γιατροί, φαρμακοποιοί, μηχανικοί κι άλλοι επιστήμονες από τρίτες χώρες... μιας και θα πληρώνονται με μισθούς χωρών προέλευσης γιατί είμαστε προοδευτικοί, αγαπάμε τους μετανάστες όπως αγαπάμε το κατοικίδιο μας. Άλλωστε έχουμε αλώσει τα συνδικάτα, τους αγοράσαμε τις ηγεσίες με θέσεις σε Δ.Σ. και οι πάλαι ποτέ συλλογικές συμβάσεις πάνε περίπατο.
Είναι αναγκαίοι νέοι σκλάβοι που πρέπει να φθάνουν σαν μυρμήγκια, ν' αναπαράγονται για ακόμη περισσότερους νέους σκλάβους που θα δέχονται μεροκάματα πείνας κι εξαθλίωσης και θα κατεδαφίζουν όλα τα δικαιώματα των ντόπιων εργαζομένων στις χώρες τους.
Νέοι δούλοι ικανοί να καταστήσουν την κοινωνία μας περισσότερο «πολυπολιτισμική», όπως ακριβώς προτείνει ο Σόρος, η ιμπεριαλιστική "αριστερά", οι "αλληλέγγυοι" της παγκοσμιοποίησης. Μια κοινωνία, χωρίς αμφιβολία, με λιγότερα δικαιώματα, ισότητα, χωρίς δικαιοσύνη.
Ωστόσο -αν και είναι ξεκάθαρο τι θέλει κι υλοποιεί το υπερεθνικό κεφάλαιο- με τη δεξιά να συναινεί σιωπηλά έχουμε μια μια "αριστερά" υποταγμένη στο κεφάλαιο που αντί να μιλάει για άμεση φραγή των συνόρων, με χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων πολιτών μισθώνει ΜΚΟ κι Εκκλησίες για να αυξηθεί η παράνομη μετανάστευση, η διακίνηση των απελπισμένων για να γίνουν το φρέσκο κρέας του κεφαλαίου.
Ας "απολαύσουμε" τους Rothschild πως "τεκμηριώνουν" την "ανάγκη για περισσότερους μετανάστες":


Όταν οι κομμουνιστές ήταν κομμουνιστές κι έκαναν αριστερή μαρξιστική πολιτική δράση.
Τότε που οι κομμουνιστές κι οι αριστεροί δεν είχαν μετατραπεί σε υπαλλήλους των Ρότσιλντ, του κεφαλαίου και των τραπεζιτών, ήταν κάθετα ενάντιοι στη μαζική μετανάστευση.
Τα λόγια του ιστορικού κομμουνιστή ηγέτη της Γαλλίας, αλλά και του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, σήμερα θα αντιμετωπιζόταν από την κοσμοπολίτικη "αριστερά" των "Radical chic", της γνωστής πλέον "ιμπεριαλιστικής αριστεράς" του Σόρος, των "ανοιχτών συνόρων", των καρναβαλικών παρελάσεων gay pride, των επαγγελματιών "αντιρατσιστών" και "αντιεθνικιστών", των "αλληλέγγυων", των ΜΚΟ των "φιλάνθρωπων"... ως λόγια ενός φασίστα.

George Marchais, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας από το 1972 μέχρι το 1994, Ανοιχτή Επιστολή στην L’Humanité (όργανο του Κ.Κ.Γ.), 6 Γενάρη 1981.
«Εργοδοσία και γαλλική κυβέρνηση προστρέχουν στη μαζική μετανάστευση όπως σε άλλες εποχές με την εμπορία μαύρων για να έχουν εργαζόμενους σύγχρονους σκλάβους, για υπερεκμετάλλευση και χαμηλές αμοιβές.
Χάρη σε αυτό, πραγματοποιούνται μεγαλύτερα κέρδη και ασκούνται πιο έντονες πιέσεις στους μισθούς, τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, στα δικαιώματα όλων των εργαζομένων, τόσο των μεταναστών όσο και των Γάλλων. […]
Η μετανάστευση πρέπει να σταματήσει αν δεν θέλουμε να καταδικάσουμε άλλους εργαζόμενους στην ανεργία. […]
Για να είμαστε ακριβέστεροι: πρέπει να σταματήσουμε τη μετανάστευση, τόσο την παράνομη όσο κι αυτή την επίσημη, αλλά να μην απομακρύνουμε τους μετανάστες που είναι ήδη παρόντες στη Γαλλία. […]
Σε όσους βρίσκονται ήδη τώρα σε πραγματικά γκέτο, όπου στιβαγμένες οικογένειες με διαφορετικές παραδόσεις, γλώσσες και τρόπους ζωής, το αποτέλεσμα είναι εντάσεις και συγκρούσεις μεταξύ μεταναστών διαφορετικής προέλευσης κι ολοένα και πιο δύσκολες σχέσεις με τους Γάλλους.
Καθώς η συγκέντρωση αυξάνεται, οι στεγαστικές ελλείψεις επιδεινώνονται, ενώ η κοινωνική στέγαση γίνεται όλο και πιο δύσκολη στην πρόσβαση για τις οικογένειες των Γάλλων εργαζομένων.
Το κόστος της βοήθειας προς τους μετανάστες εργαζόμενους και τις οικογένειές τους που ζουν σε συνθήκες φτώχειας κι εξαθλίωσης καθίσταται ολοένα και περισσότερο μη βιώσιμη για τους προϋπολογισμούς των πληττόμενων Δήμων, καθόσον οι περισσότεροι Δήμοι κατοικούνται από (Γάλλους λαϊκών στρωμάτων) πολίτες εργάτες και υπαλλήλους. Το σχολείο δεν είναι πλέον σε θέση να αντιμετωπίσει την κατάσταση, συσσωρεύοντας καθυστερήσεις μάθησης, τόσο για τα παιδιά των μεταναστών όσο και για τα παιδιά των Γάλλων εργαζομένων. […]
Τα επίπεδα δημόσιας τάξης έχουν ξεπεράσει τα όρια. Δεν είναι πλέον δυνατό να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις εάν στην αφόρητη κατάσταση που δημιουργείται από τη ρατσιστική πολιτική των αφεντικών και της κυβέρνησης δεν τεθεί ένα τέλος.»
  "Ξενοφοβία", "εθνικισμός", "εθνικοσοσιαλισμός", "νεοφασισμός", "ρατσισμός"... "Rouge-brune", "national-bolsceviques", "socialisme national", " nationaliste-revolutionnaire", "Nouvelle Droite";
ΟΧΙ!  Είναι ο Georges Marchais,* ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας και δεν γράφτηκε για την Ελλάδα του σήμερα, αλλά το 1981..