Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

Πεμπτη 5 Απριλιου 20184/4/2018
Εικόνες ντροπής στον Πειραιά.
Πατέρας και γιός κοιμούνται αγκαλιά στο πεζοδρομιο.
Μεγάλη Τρίτη, μέρα μεσημέρι, στον πεζόδρομο της Καραίσκου ,μόλις δέκα
μέτρα από την είσοδο του Δημαρχιακού
Μεγάρου Πειραιά.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ Μακελειό στο Αφγανιστάν,σε ενα θρησκευτικο σχολειο ,150 νεκροι, μεταξυ τους πολλα παιδια και 30 τραυματιες ...η επιδρομη εγινε απο Αμερικανικα ελικοπτερα σε συντονισμο με Αφγανους στρατιωτικους ..Στην αρχη προσπαθησαν να το δικαιολογησουν λεγοντας οτι χτυπουσαν Ταλιμπαν αλλα αποδειχτηκε οτι η πλειοψηφια ηταν αμαχος απλος κοσμος------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Η Κούβα έχει αναπτύξει άλλο ένα φαρμακο.
Σκοπός της είναι να θεραπεύσει τα διαβητική έλκη και έχει ήδη εφαρμοστεί επιτυχώς στην Ευρώπη.
Όταν οι επενδύσεις είναι στην ιατρική και στην υγεία, αντί για όπλα και γενιά πολέμων.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε ισραηλινές αποικίες στην κατεχόμενη δυτική όχθη και στα ύψη του γκολάν στην κατεχόμενη Συρία, όλα παράνομα σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Αυτό θα συμβεί όταν ένα σημαντικό έργο υποδομής που υποστηρίζεται από την εε, το " Διασύνδεσης διασύνδεσης θα ολοκληρωθεί.
Είναι ένα σύστημα υποβρυχίων καλωδίων που θα συνδέσουν το ισραηλινό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας και της Κύπρου. Αυτός ο " ενεργειακός αυτοκινητόδρομος " θα δημιουργήσει " μια αξιόπιστη εναλλακτική διαδρομή για τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από και προς την Ευρώπη ", σύμφωνα με την ιστοσελίδα του έργου.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει παράσχει στήριξη στα υψηλότερα θεσμικά επίπεδα ως " έργο κοινού ενδιαφέροντος " που " θα επιτρέψει τη μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας " μεταξύ των κρατών της εε και του ισραηλινού δικτύου.
Οι ηγέτες της Ελλάδος και της Κύπρου υπέγραψαν συμφωνία τον Ιούνιο του 2017 με τον ισραηλινό πρωθυπουργό μπέντζαμιν νετανιάχου, την ευλογία της διασύνδεσης και άλλα διμερή ενεργειακά έργα.
Τον προηγούμενο μήνα, απαγορεύτηκε η προσφορά 4,3 δις δολαρίων για την αναζήτηση επιχειρήσεων για την κατασκευή του αγωγού διασύνδεσης
Σίτιση τις αποικίες
Όταν το σύστημα θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2021, η ευρωπαϊκή ηλεκτρική ενέργεια θα βοηθήσει να τραφεί η ατιμωρησία του Ισραήλ για τα διεθνή εγκλήματα της, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Bds (bnc), τη διευθύνουσα ομάδα της διεθνούς εκστρατείας για το μποϊκοτάζ, την εκχώρηση και τις κυρώσεις στην υποστήριξη. Των παλαιστινιακών δικαιωμάτων.
" το έργο εμπλέκεται τις παράνομες αποικίες του Ισραήλ με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ηλεκτρικής ενέργειας " τοποθετώντας την εε σε παραβίαση των δικών της πολιτικών και την υποχρέωσή της να μην αναγνωρίσει ή να βοηθήσει την εγκληματική πρακτική του Ισραήλ, παρατηρεί το bnc σε ένα έγγραφο πληροφοριών που δημοσιεύθηκε τον προηγούμενο μήνα, το οποίο επισημαίνει επίσης ότι από την ανακάλυψη μεγάλων αποθεμάτων φυσικού αερίου στα τέλη της δεκαετίας του 90 στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου, το Ισραήλ είναι ο κύριος παράγοντας των διαφορών και της διαφωνίας στον έλεγχο και την κατανομή τους: " Η αγορά φυσικού αερίου από το Ισραήλ, άμεσα και έμμεσα, θα γίνει στην παράνομη προσάρτηση των κατεχόμενα παλαιστινιακών εδαφών του Ισραήλ, τις παράνομες αποικίες του και τα εγκλήματα πολέμου για τη λεηλασία των παλαιστινιακών φυσικών πόρων ".
Κρατήστε τη λωρίδα της γάζας στο σκοτάδι
Οι ακτιβιστές ανέφεραν ότι το τρέχον θαλάσσιο εμπάργκο του Ισραήλ στη λωρίδα της γάζας έχει ως κίνητρο την επιθυμία του να αποτρέψει τους παλαιστίνιους από την εκμετάλλευση των αποθεμάτων φυσικού αερίου από τις ακτές του: " το Ισραήλ όχι μόνο αρνείται την πρόσβαση των παλαιστινίων στα αποθέματα φυσικού αερίου. Φυσικά έξω από την ακτή της γάζας, αλλά η παράνομη εκμετάλλευση αυτών των πόρων για το αποκλειστικό της πλεονέκτημα, στερώντας τους παλαιστίνιους από τα έσοδα ", γράφει bnc.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ελληνική Δικαιοσύνη.Το πιο σύντομο ανέκδοτο.
Ο Τάσος Θεοφίλου μετά από μια πενταετία ΑΔΙΚΗΣ φυλάκισης πιθανόν να χρειαστεί να αποδείξει ξανά ενώπιον δικαστηρίου ότι δεν είναι ελέφαντας.
Κάτι φυσικά που δεν χρειάστηκε να κάνουν για μια ή έστω δυο φορές όλοι οι "εντιμότατοι" κοπρίτες της φωτογραφίας.
Κάποιοι δυστυχώς λείπουν ,δεν είναι όμως ικανά τα προγράμματα επεξεργασίας εικόνων να αντέξουν πλήρως την εντιμότητα της Ελληνικής Μπασταρδοκρατίας.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Μια ακόμη φορά, για το πώς φτιάχνεις καράβια και λεφτά, φέρνοντας τον ελληνικό στόλο πρώτο στην υφήλιο, να πούμε!
Ενώ οι Βρετανοί είχαν αποχωρήσει από τη Ροδεσία (τη Ζιμπάμπουε), οι εκεί εγκατεστημένοι λευκοί επέβαλαν ένα ρατσιστικό καθεστώς, αντιγράφοντας τη γειτονική Νότια Αφρική.
Ο ΟΗΕ κήρυξε οικονομικό εμπάργκο στη Ροδεσία. Αλλά λογάριαζε χωρίς τους Βαρδινογιάννηδες!
Στις 5 Απριλίου 1966, μετά από μυθιστορηματικές περιπέτειες, ένα, μόλις αποκτηθέν από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, πάμφηνο σαπιοκάραβο -ώστε αν βουλιάξει να μη χάσουμε και τίποτα-, καταδιωκόμενο από βρετανικά πολεμικά, κατορθώνει να σπάσει το εμπάργκο, μεταφέροντας 12 χιλιάδες τόνους πετρελαίου, μέσω της κατεχόμενης από την Πορτογαλία, Μοζαμβίκης.
Φυσικά, η ενέργεια αυτή προκάλεσε διεθνή κατακραυγή. Που δεν εμπόδισε στο ελάχιστο το ελληνικό εμπορικό ναυτικό να συνεχίσει την εποποιία του.
Μερικούς μήνες αργότερα θα γινόταν και το ναυάγιο του "Ηρακλείου", με τους εκατοντάδες πνιγμένους, αλλά αυτά έχουν οι εποποιίες...-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------Πώς μπορεί να είναι κάποιος χριστιανός και συνάμα "να καταδικάζει τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται";
Ακόμη κι αν πρόκειται για την ίδιο τον Χριστό, που άρπαξε το φραγγέλιο για να κυνηγήσει τους εμπόρους και τους αργυραμοιβούς;
Τους εμπόρους και τους αργυραμοιβούς;
Βρε, δίκιο είχαν οι ναζί που τον χαρακτήριζαν αρχιμπολσεβίκο της Αρχαιότητας!-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αν εμείς δεν είμαστε έτοιμοι κι ικανοί να προασπισθούμε την δική μας πατρίδα, γιατί να το κάνουν οι ξένοι;;--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Κέρδισε τη διαιτησία με το Δημόσιο η Eldorado Gold, αφού ο Σταθάκης είχε βάλει εκπρόσωπο του Δημοσίου άνθρωπο της εταιρίας.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ποιος θυμάται τους Μαρίνο Ριτσούδη και Χαραλ. Κουτσογιάννη;
Τρίτη 20 Απρίλη 1999.
Σημίτης και Μητσοτάκης, πειθήνια όργανα της νέας τάξης,
έχουν συναινέσει στην συμμετοχή της Ελλάδας,
στον νατοϊκό πόλεμο κατά της Σερβίας.
Ωστόσο, ο ανθυποπλοίαρχος του "Α/Τ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ"
Μαρίνος Ριτσούδης και δέκα μέλη του πληρώματός του πλοίου,
που είχαν δηλώσει ανοιχτά την αντίθεσή τους,
στην ένταξη του αντιτορπιλικού "ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ"
στη ΝΑΤΟική αρμάδα που βομβαρδίζει τη Σερβία,
αρνούνται να ακολουθήσουν το πλοίο στην Αδριατική!
Το πλοίο τελικά αναχωρεί, χωρίς τους Ριτσούδη, Κοτσογιάννη.
Ο Μαρίνος Ριτσούδης οδηγείται το ίδιο απόγευμα
στο Ναυτοδικείο Πειραιά, όπου με συνοπτικές διαδικασίες,
που δε δικαιολογούνται από το αυτόφωρο της πράξης,
του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες.
Μόλις έγινε γνωστή η παραπομπή του Ριτσούδη
συγκεντρώθηκαν έξω από το Ναυτοδικείο εκατοντάδες πολίτες,
εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους.
Απολογούμενος ο Μ. Ριτσούδης τόνισε ότι, η συμμετοχή του στην επιχείρηση
θα ήταν η αντίθεσή του με ένα λαό που δεν του έφταιξε σε τίποτα,
είτε αυτός είναι ορθόδοξος, είτε Αλβανόφωνος.
Δήλωσε ότι παραμένει στη διάθεση της υπηρεσίας του,
υπογραμμίζοντας ότι αν η πατρίδα του δεχτεί επίθεση
θα την υπερασπιστεί χύνοντας το αίμα του.
Ο πρόεδρος του Ναυτοδικείου Γιώργος Δουβλέκας είπε,
ότι πολλές φορές στο παρελθόν,
Έλληνες έχουν πολεμήσει με ομοθρήσκους τους,
αναφέροντας τον Βασίλειο τον Βουλγαροκτόνο,
την αποστολή εκστρατευτικού Σώματος στην Ουκρανία
και τον δεύτερο Βαλκανικό Πόλεμο,
προσθέτοντας και τον πόλεμο της Κορέας.
"Χωρίς τους ισχυρούς της Γης μπορούν μικρά κράτη
να προασπίσουν την εθνική τους ανεξαρτησία;",
αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος Δουβλέκας.
Πέμπτη 22 Απρίλη, ο Ριτσούδης κρίθηκε παμψηφεί,
ένοχος ανυπακοής σε διαταγή αναχώρησης πλοίου.
Ποινή, φυλάκιση δύο ετών και έξι μηνών με τριετή αναστολή
και παράλληλα, αποτάχθηκε από το στράτευμα.
Στην συνέχεια ο Ριτσούδης προσέφυγε στο Διοικητικό Εφετείο,
για την ακύρωση της απόταξης.
Η έφεση απορρίφθηκε με την 2794/2001 απόφαση.
Ομοίως απορρίφθηκε η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Λόγους υγείας επικαλέστηκε ο ναύτης Χαράλ. Κουτσογιάννης, για τη μη συμμετοχή του στο πλήρωμα του «Θεμιστοκλής».
Του απαγγέλθηκε η ίδια κατηγορία με τον Ριτσούδη
και η υπόλοιπη θητεία του, ήταν εφιαλτική.
Στο μεταξύ χθες με δήλωσή του ο Κ. Μητσοτάκης,
επέκρινε τη στάση αξιωματικών και οπλιτών,
που δείχνουν, όπως είπε, απείθεια σε διαταγές.
«Η απείθεια είναι σε κάθε περίπτωση απαράδεκτη,
ιδιαίτερα δε σε ώρες κρίσιμες όπως αυτές που βρισκόμαστε,
είναι θανάσιμα επικίνδυνη», είπε ο Μητσοτάκης,
κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου υπονόμευσης,
της ίδιας της υπόστασης του κράτους.
Είναι ηρωισμός να αντιστέκεσαι στις προσταγές της Νέας Τάξης
και ο Μαρίνος Ριτσούδης δεν έγινε συμμέτοχος στο έγκλημα.
Στο Βελιγράδι, στη συνοικία Ντόρστολ, στην οδό Ντουνάβκα 14,
υπάρχει τοιχογραφία του Μαρίνου Ριτσούδη.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ ΠΑΜΕ-ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑ
ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΤΗΣ ΓΣΕΕ Πέταξαν και το τελευταίο φύλλο συκής οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ
Τελικά η Κουμουνδούρου ταϊζει  Συριζόχορτο  καί ο Περισσός ΚΚΕδοχορτο; Καταρχήν αναφέρετε οπου σάς βολεύει οχι ονοματα παρατάξεων αλλά κόμματα (αλήθεια τό ΠΑΜΕ μέ τά επαγγελματίκά στελεχη τής ΚΕ τού ΚΚΕ στήν ηγεσία του, γιατί δέν τό αναφερετε ώς ΚΚΕ);;Προβάλλετε τόν Βασιλόπουλο - πού εκπροσωπεί τόν εαυτό του καί τόν σύριζα - ώς εκπρόσωπο τής ΛΑΕ επειδή πρίν τρία χρόνια δήλωσε οτι αποχωρεί από τόν συριζα μένοντας συριζαιος οπως η κατριβάνου;;Προσπαθείτε μέ αυτόν τό αθλιο καί προβοκατόρικο τρόπο νά εξισώσετε Συριζα/ΛΑΕ λέγοντας καί τερατώδη ψέμματα σέ βάρος τού ΜΕΤΑ.Εάν νομίζετε οτι μέ τέτοιες πρακτικές, θά μαζέψετε ψηφαλάκια γιά τίς πολιτικές εκλογές είστε γελασμένοι καί κοντόφθαλμοι…Βεβαια το ΚΚΕ παντα χρησιμοποιούσε τέτοιες ανεντιμές μεθοδεύσεις
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Στις 22 Απριλίου στη Βαρυμπόμπη η συγκέντρωση κατά των διοδίων
Την Κυριακή 22 Απριλίου στις 11 το πρωί στη Βαρυμπόμπη, 3 μήνες μετά την υπογραφή από το υπουργείο της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τους νέους σταθμούς διοδίων, θα γίνει τελικά η μεγάλη συγκέντρωση κατά των διοδίων που συνδιοργανώνουν οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου.
http://epitropikifisias.blogspot.gr/2018/04/22.html
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------"Φράγμα" στα σχέδια του Ερντογάν
 Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018, 07:41
Γαλλικές μονάδες των ειδικών δυνάμεων έλαβαν θέσεις σε δύο αμερικανικές βάσεις που βρίσκονται στη βόρεια Συρία, στο Μανμπίζ και στο Ρεμελίν, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, όπως μεταδίδει η εξειδικευμένη σε στρατιωτικά θέματα ισραηλινή ιστοσελίδα Debka.
Την ίδια ώρα και στον ίδιο γεωγραφικό χώρο παρατηρείται σε ραγδαίους ρυθμούς ενίσχυση των αμερικανικών δυνάμεων, ανεξάρτητα από το εάν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ισχυριζόταν την Τρίτη 3 Απριλίου πως «θα αποφασίσει πολύ σύντομα να απαγκιστρώσει τις αμερικανικές δυνάμεις από τη Συρία».
Ισραηλινή στρατιωτική πηγή αναφέρει πως μονάδες των Αμερικανών πεζοναυτών κινούνται τα τελευταία 24ωρα προς τη βόρεια Συρία με στόχο την περαιτέρω θωράκιση του θύλακα Μανμπίζ από τις τουρκικές βλέψεις. Οι Αμερικανοί πεζοναύτες έχουν λάβει θέσεις κατά μήκος του ποταμού Σαζούρ, μία από τις τρεις υδάτινες αρτηρίες που τροφοδοτούν τον Ευφράτη.
Η διασφάλιση των θέσεων αυτών δημιουργεί φράγμα στην όποια στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας με στόχο την πόλη του Μανμπίζ. Οι Αμερικανοί πεζοναύτες είναι εξοπλισμένοι με μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων, βαρύ πυροβολικό, αλλά και μονάδες μηχανικού.  Άλλη μονάδα του αμερικανικού μηχανικού βρίσκεται στη φάση κατασκευής μίας νέας βάσης στο μικρό χωριό Νταντάτ, οκτώ χιλιόμετρα ανατολικά του ποταμού Σαζούρ. Η βάση αυτή διαδραματίζει ρόλο διασφάλισης της αμερικανικής οπισθοφυλακής.
Η ίδια στρατιωτική πηγή αναφέρει πως, 1 και 2 Απριλίου, γαλλικές δυνάμεις εισήλθαν στη βόρεια Συρία. Είναι η πρώτη φορά που γαλλική εκστρατευτική δύναμη ουσιαστικής ισχύος εμπλέκεται στον πόλεμο της Συρίας. Οι γαλλικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν παράλληλα με τους Αμερικανούς πεζοναύτες. Τα γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα μάχης που συνοδεύουν τη γαλλική δύναμη έχουν ήδη προσγειωθεί στην αμερικανική αεροπορική βάση του Ρεμελίν, έτσι ώστε να είναι σε θέση να διασφαλίσουν την από αέρος υποστήριξη των γαλλικών ειδικών δυνάμεων.
Στις 29 Μαρτίου ο Εμανουέλ Μακρόν δέχθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων κουρδική αντιπροσωπεία από τη Συρία. Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε εκτενώς στη στήριξη από τη Γαλλία στην κουρδική ζώνη ασφαλείας και σταθερότητας στη βορειοανατολική Συρία, με στόχο μεταξύ των άλλων την παρεμπόδιση της όποιας επανεμφάνισης δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους.
Η δήλωση αυτή προκάλεσε την οργή του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε το Παρίσι πως μεθοδεύει γαλλική στρατιωτική εισβολή στη Συρία. Αντί άλλης απάντησης προς τον πρόεδρο της Τουρκίας, ο Εμανουέλ Μακρόν έστειλε γαλλικές δυνάμεις στο Μανμπίζ ως βοήθεια προς τις αμερικανικές δυνάμεις που βρίσκονται στον θύλακα αυτόν, προκειμένου έτσι από κοινού να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα τουρκικά σχέδια στην περιοχή.
Οι ισραηλινές πηγές καταλήγουν πως με αυτόν τον τρόπο ο Ντόναλντ Τραμπ, κι ανεξάρτητα από τον δημόσιο λόγο του, χρησιμοποίησε δύο συμμάχους, τη Γαλλία και τους Κούρδους, έτσι ώστε να «βραχυκυκλώσει» τα στρατιωτικά σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν στη Συρία και στο Ιράκ.------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Mε μόλις 382 ευρώ αμείβονται 657.542 εργαζόμενοι
 Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018, 14:29
Με μικτό μισθό 382 ευρώ αμείβονται 657.542 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.
Αυτό αποκαλύπτει δελτίο του ΕΦΚΑ για την απασχόληση τον μήνα Οκτώβριο του 2017. Πρόκειται για εργαζομένους με συμβάσεις μερικής απασχόλησης.
Με 1.148 ευρώ μικτά αμείβονται 1.538.934 εργαζόμενοι με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.
Ο δε μέσος μισθός (πλήρως και μερικώς απασχολούμενων) ανέρχεται στα μόλις 920 ευρώ μικτά.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
#ΘΕΟΦΙΛΕ_ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ
Το banner λέει
Όχι στην παραχώρηση της γης στους σιωνιστές από το πατριαρχείο της Ιερουσαλήμ! Θεόφιλε Παραιτησου!
#ΘΕΟΦΙΛΕ_ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ισραήλ: Αριστερη Ειρηνιστικη Οργανωση καλεί τους στρατιώτες να μην πυροβολούν άοπλους Παλαιστινίους
 Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018, 12:19
Η αριστερή ισραηλινή ειρηνιστική οργάνωση Μπε'Τσελέμ άρχισε σήμερα εκστρατεία καλώντας τους Ισραηλινούς στρατιώτες να μην πυροβολούν άοπλους Παλαιστινίους στη διάρκεια των διαδηλώσεων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν αύριο στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.
Οι κάτοικοι της Γάζας έχουν κληθεί να συμμετάσχουν μετά τις προσευχές σε νέες διαμαρτυρίες σ' αυτήν τη ζώνη, όπου η ένταση είναι μεγάλη, καθώς 18 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και εκατοντάδες άλλοι τραυματισθεί από την περασμένη Παρασκευή από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών.
Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Αβίγκντορ Λίμπερμαν προειδοποίησε πως οι Παλαιστίνιοι που θα πλησιάσουν στα σύνορα θα θέσουν «τη ζωή τους σε κίνδυνο».
Η Μπε'Τσελέμ δημοσίευσε καταχωρήσεις στα μέσα ενημέρωσης με τίτλο: «Λυπάμαι διοικητά, δεν πυροβολώ».
«Στρατιώτη, οι εντολές για πυρά, που μπορεί να προκαλέσουν τον θάνατο αμάχων οι οποίοι δεν δημιουργούν κίνδυνο για ανθρώπινες ζωές, είναι παράνομες» υποστηρίζει η Μπε Τσελεμ.
Η έκκληση αυτή καταγγέλθηκε από τον υπουργό Εσωτερικής Ασφαλείας Γκιλάντ Ερντάν, ο οποίος υποστήριξε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του στρατού, πως ζήτησε από τον εισαγγελέα να εξετάσει το ενδεχόμενο να ασκηθούν διώξεις σε βάρος της Μπε'Τσελέμ για «κάλεσμα σε στάση».
«Όσον αφορά στις εντολές για πυρά, οι στρατιώτες αντιμετωπίζουν κάθε δραστηριότητα που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του Ισραήλ ως τρομοκρατική επιχείρηση» προειδοποίησε ο υπουργός.
Ο βουλευτής της αξιωματικης αντιπολίτευσης του σιωναζιστικου Εργατικου Κομματος  και πρώην υπουργός Άμυνας Αμίρ Περέτζ επέκρινε επίσης τη Μπε Τσελεμ. «Είμαι εντελώς αντίθετος στην έκκληση της Μπε'Τσελέμ. Αναμφίβολα ο στρατός διδάχθηκε απ' αυτό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα και έχει δώσει τις ανάλογες εντολές» διαβεβαίωσε.
Την περασμένη Παρασκευή, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν κοντά στον φράκτη που χωρίζει το Ισραήλ από τη Γάζα, κατά την πρώτη ημέρα της «πορείας της επιστροφής». Η διαμαρτυρία αυτή, που πρόκειται να διαρκέσει έξι εβδομάδες, έχει στόχο τη διεκδίκηση «του δικαιώματος στην επιστροφή» περίπου 700.000 Παλαιστινίων που είχαν εκδιωχθεί από τη γη τους ή είχαν διαφύγει στη διάρκεια του πολέμου που ακολούθησε τη δημιουργία του Ισραήλ το 1948.
Η ημέρα αυτή, που ήταν η πιο αιματηρή μετά τον πόλεμο του 2014, στιγματίσθηκε από συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό που στοίχισαν τη ζωή σε 17 Παλαιστινίους και προκάλεσαν περισσότερους από 1.400 τραυματίες, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο υπέρ της φυλάκισης του πρώην προέδρου Λούλα
 Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018, 06:45
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας απέρριψε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης με οριακή διαφορά -με έξι έναντι πέντε ψήφων- το αίτημα του πρώην προέδρου της χώρας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα να παραμείνει ελεύθερος ωσότου εξαντληθούν τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεσή του μετά την καταδίκη του για μια υπόθεση διαφθοράς, πράγμα που σημαίνει πως ο 72χρονος ηγέτης της βραζιλιάνικης κεντροαριστεράς θα οδηγηθεί στη φυλακή, πιθανόν ακόμη και σήμερα, λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 7ης Οκτωβρίου.
Η ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου χαρακτηρίζεται βαρύτατο πλήγμα από την πραξικοπηματικη αντισυνταγματικη κυβερνηση για τον πιο δημοφιλή πολιτικό στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, που πασχίζει να σώσει την Δημοκρα τια στη Βραζιλια. Η υπόθεση του Λούλα διχάζει τη χώρα, ρίχνει βαριά σκιά στις προεδρικές εκλογές του Οκτωβρίου κι έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στα κορυφαία κλιμάκια του χουντοφασιστικου βραζιλιάνικου στρατού.
Κατά τις δημοσκοπήσεις ο Λούλα θα κερδίσει με άνεση την αναμέτρηση του Οκτωβρίου εάν του επιτραπεί να συμμετάσχει, κάτι όμως που πλέον μοιάζει απίθανο.
Ο πρώην πρόεδρος καταδικάστηκε σε μια στημενη δικη από την πραξικοπηματικη αντισυνταγματικη κυβερνηση να εκτίσει ποινή κάθειρξης 12 ετών κι ενός μήνα για δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε δεύτερο βαθμό, απόφαση που ο ίδιος διατείνεται πως είχε πολιτικά κίνητρα.
Ο ηγέτης της βραζιλιάνικης κεντροαριστεράς ελπιζε να εξασφαλίσει το habeas corpus και να μείνει ελεύθερος μέχρι να εξαντληθούν όλα τα ένδικα μέσα που έχει στη διάθεσή του για να πολεμήσει την απόφαση εφετείου που τον καταδίκασε να εκτίσει 12 χρόνια κι έναν μήνα κάθειρξη για δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόφαση που ο ίδιος λέει πως είχε πολιτικά κίνητρα.
Ενάμιση χρόνο αφότου η πρώην πρόεδρος Ντίλμα Ρουσέφ παύθηκε πραξικοπηματικα από το χουντικο Κογκρέσο, το οποίο με πλαστες κατηγοριες την έκρινε ένοχη για παραποίηση των στοιχείων για το έλλειμμα εν μέσω ενός κολοσσιαίων διαστάσεων σκανδάλου διαφθοράς που πλήττει μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού, κι εν μέσω βαθιάς οικονομικής κρίσης στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, η ένταση ανέβηκε ακόμα περισσότερο την Τρίτη, όταν ο χουντικος επικεφαλής του γενικού επιτελείου έκανε δημόσια παρέμβαση για να αποκηρύξει την «ατιμωρησία».
Η ανάρτηση του ακροδεξιου στρατηγού Εντουάρντου Βίλας Μπόας στον λογαριασμό του στο Twitter, που ξεκάθαρα στοχοθετούσε τον Λούλα παρότι δεν αναφερόταν ονομαστικά σ' αυτόν, θορύβησε πολλούς στη Βραζιλία, χώρα με μακρά ιστορία φασιστικων στρατιωτικών επεμβάσεων στα πολιτικά πράγματα που υπέμεινε μια βάρβαρη στρατιωτική δικτατορία από το 1964 μέχρι το 1985.
Ο αληταρας χουνταρας Βίλας Μπόας διαβεβαίωσε δηθεν ότι ο στρατός παραμένει προσηλωμένος στον συνταγματικό του ρόλο, όμως χουντικοι απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί προειδοποίησαν ότι ο στρατός δεν θα πάρει ελαφρά μια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου υπέρ του Λούλα κι ένας χουντικος στρατηγός ε.α. προειδοποίησε, μιλώντας στην εφημερίδα «Estado de São Paulo», ότι δεν αποκλείεται να επέμβει. Ο στρατός απάντησε ότι αυτή ήταν η προσωπική άποψη του απόστρατου αξιωματικού, ενώ το υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε ότι ο στρατός δεν έχει καμιά πρόθεση να κάνει χρήση βίας.
Για τη Διεθνή Αμνηστία όμως η τοποθέτηση του στρατηγού αποτέλεσε βαριά «προσβολή της ανεξαρτησίας των εξουσιών» και ωμή «απειλή εναντίον της δημοκρατίας» στη Βραζιλία.
Το βράδυ της Τρίτης πολλές δεκάδες χιλιάδες πολέμιοι και υποστηρικτές του Λούλα κατέβηκαν στους δρόμους μεγάλων πόλεων για να διαδηλώσουν.
Η συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστηρίου διεξάγεται μία εβδομάδα αφότου δύο από τα λεωφορεία με τα οποία ο Λούλα έκανε εκστρατεία στον νότο χτυπήθηκαν από σφαίρες, χωρίς πάντως να υπάρξουν τραυματισμοί.
Τρεις εβδομάδες νωρίτερα, μια 38χρονη μαύρη δημοτική σύμβουλος στο Ρίο ντε Τζανέιρο, γνωστή ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και των μειονοτήτων κι εναντίον της αστυνομικής βίας, δολοφονήθηκε.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ρωσία: «Η Δύση δεν είχε στόχο να τσακίσει τους τρομοκράτες στη Συρία»
 Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018, 05:51
Η αποκαλούμενη δυτικη αποικιοκρατικη συμμαχία δηθεν «κατά της τρομοκρατίας» που έδρασε στη Συρία δεν είχε πραγματικά στόχο «να τσακίσει» τους τρομοκράτες, υποστήριξε ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, μιλώντας στη Διεθνή Διάσκεψη για την Aσφάλεια που διεξάγεται στη Μόσχα.
«Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μια ισχυρότατη συμμαχία κρατών δεν μπόρεσε να τσακίσει τους τρομοκράτες. Προφανώς είχε άλλο στόχο : να αποσταθεροποιήσει την κατάσταση στην περιοχή και να ενισχύσει μέσα στη Συρία τη στρατιωτική και οικονομική παρουσία της», δήλωσε ο Σοϊγκού.
Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, η κατάσταση άλλαξε ριζικά μετά την έναρξη της επιχείρησης των ρωσικών αεροπορικών-διαστημικών δυνάμεων και τη δημιουργία μιας πραγματικής αντιτρομοκρατικής συμμαχίας με τη συμμετοχή της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας .---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ισημερινός: Αποστάτες της FARC έδωσαν βίντεο με τρεις δημοσιογράφους που εχουν απαγαγει για να απελευθερωσουν τους δικους τους
 Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018, 03:38
Σοκ προκάλεσε στον Ισημερινό την Τρίτη η μετάδοση βίντεο που εικονίζει για πρώτη φορά τρία μέλη μιας δημοσιογραφικής αποστολής που απήχθησαν στα σύνορα με την Κολομβία από αποστάτες της πρώην οργάνωσης ανταρτών FARC.
Τα πλάνα, που αρχικά μεταδόθηκαν στην Κολομβία από το τηλεοπτικό δίκτυο RCN, αποτελούν την πρώτη απόδειξη ζωής του δημοσιογράφου Χαβιέρ Ορτέγα, 32 ετών, του φωτοειδησεογράφου Παούλ Ρίβας, 45 ετών, και του οδηγού τους Εφραΐν Σεγάρα, 60 ετών, που εργάζονται για την εφημερίδα «El Comercio» του Κίτο και απήχθησαν την 26η Μαρτίου, ενώ έκαναν ρεπορτάζ στην περιοχή της μεθορίου.
Αλλά το βίντεο αυτό κάθε άλλο παρά ανακούφισε τους οικείους των απαχθέντων, αντίθετα τους σόκαρε, ενώ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης του Ισημερινού. Η χώρα δεν είχε βρεθεί αντιμέτωπη με την απαγωγή δημοσιογράφων εδώ και δεκαετίες, πόσο μάλλον από μια ένοπλη οργάνωση στο εξωτερικό.
Ο Ορτέγα, ο Ρίβας και ο Σεγάρα εικονίζονται στο βίντεο αυτό με τα χέρια δεμένα με αλυσίδες. Ο Χαβιέρ Ορτέγα απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση του προέδρου Λενίν Μορένο να βρει μια λύση και να κλείσει μια συμφωνία για την απελευθέρωσή τους.
Το RCN δεν διευκρίνισε πώς περιήλθε στην κατοχή του το βίντεο, ούτε αποκάλυψε την ημερομηνία ή το πού γυρίστηκε.
Σύμφωνα με όσα λέει ο Ορτέγα στο βίντεο, οι απαγωγείς απαιτούν την απελευθέρωση «τριών φυλακισμένων» στον Ισημερινό ώστε οι όμηροι να επιστρέψουν «σώοι και ασφαλείς» στα σπίτια τους.
Αξιώνουν επίσης να τερματιστεί η αντιτρομοκρατική συνεργασία ανάμεσα στο Κίτο και στην Μπογοτά.
Οι δύο χώρες διεξάγουν χωριστές, αλλά συντονισμένες επιχειρήσεις εναντίον των μελών των FARC που αποσκίρτησαν και δεν τηρούν τη συμφωνία ειρήνης που συνήψε η οργάνωση με την κυβέρνηση.
Η κυβέρνηση του Μορένο είχε ανακοινώσει προ ημερών ότι διαπραγματευόταν την απελευθέρωση της ομάδας της Ελ Κομέρσιο.
Κατά πηγές στον Ισημερινό, οι όμηροι βρίσκονται στο έδαφος της Κολομβίας, αλλά η Μπογοτά λέει πως δεν έχει καμιά απόδειξη για αυτό.
Ο υπουργός Εσωτερικών του Ισημερινού Σέσαρ Νάβας διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση του Μορένο συνεχίζει να «εργάζεται» για την απελευθέρωση των τριών ομήρων.
Η ομάδα των εργαζομένων στην Ελ Κομέρσιο απήχθη κοντά στην παραμεθόρια κοινότητα Ματάχε, στην επαρχία Εσμεράλντας. Ο στρατός της Κολομβίας επέρριψε την ευθύνη για την απαγωγή σε αποστάτες των FARC που όμως λέει πως διοικεί ένας πολίτης του Ισημερινού, ο Βάλτερ Αρτισάλα, ή «Γκουάτσο».
Ο στρατηγός Αλμπέρτο Μεχία όμως, ο επικεφαλής του κολομβιάνικου γενικού επιτελείου, διαβεβαίωσε πως δεν έχει δει καμιά απόδειξη πως οι όμηροι βρίσκονται στο έδαφος της Κολομβίας.
Ο «Γκουάτσο» είναι ένας από τους πλέον καταζητούμενους ανθρώπους στις δύο χώρες και φέρεται να είναι επικεφαλής μιας ομάδας 70 ως 80 ενόπλων. Ο Ισημερινός τον θεωρεί υπεύθυνο για τις ασυνήθιστες επιθέσεις εναντίον του στρατού και της αστυνομίας της χώρας, στις οποίες έχουν χάσει τη ζωή τους τρία μέλη των ένοπλων δυνάμεων κι έχουν τραυματιστεί 43 άνθρωποι, αστυνομικοί και άμαχοι, από τον Ιανουάριο.
Οι οικογένειες των ομήρων ζητούν να παρέμβει στην υπόθεση η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κολομβία: Οργανώσεις της άκρας δεξιάς ανέστειλαν τα σχέδιά τους να τιμήσουν τον Χίτλερ
 Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018, 02:19
Δύο οργανώσεις της άκρας δεξιάς στην Κολομβία ακύρωσαν τα σχέδιά τους να διοργανώσουν εορταστικές εκδηλώσεις για να τιμήσουν την 129η επέτειο από τη γέννηση του Αδόλφου Χίτλερ την 20ή Απριλίου, μετέδωσε την Τετάρτη το ραδιοφωνικό δίκτυο Caracol.
Οι δύο μικρές οργανώσεις, η Memorias del Pasado Revisionismo Historico και το Centro de Estudios Sociopoliticos Tercera Fuerza, είχαν γνωστοποιήσει μέσω αναρτήσεων σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης πως σκόπευαν να τελέσουν εορταστικές εκδηλώσεις στη Μεδεγίν για να τιμήσουν την κατ' αυτές «μεγαλύτερη ιδιοφυία του 20ού αιώνα».
Οι δημοτικές αρχές στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας ξεκαθάρισαν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να επιτρέψουν να γίνει καμία τέτοια εκδήλωση. Οι οργανώσεις κατόπιν ανέφεραν ότι αναστέλλουν τα σχέδιά τους για να μην έλθουν «σε σύγκρουση με τους θεσμούς». Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, σκοπός τους δεν ήταν να «εξυμνήσουν πράξεις πολέμου» ή «τη γενοκτονία οποιασδήποτε συγκεκριμένης εθνικής ομάδας», ανέφερε το Καρακόλ.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
30 Μαρτίου 2017
1.120.000 ευρώ πρέπει συνολικά να καταβάλει η Ελλάδα στους Μπαγκλαντεσιανούς εργάτες βάσει της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση "Ματωμένες Φράουλες" της Μανωλάδας.
Υπενθυμίζουμε ότι Κακουργιοδικείο Πάτρας είχε αθωώσει τους δύο εργοδότες για την κατηγορία εμπορίας ανθρώπων, είχε καταδικάσει τον έναν και τον ένοπλο φρουρό για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και παράνομη χρήση πυροβόλων όπλων και είχε επιδικάσει μόλις 1.500 ευρώ αποζημίωση και για τους 35 Μπαγκλαντεσιανούς (43 ευρώ για τον καθένα), ενώ μετά από έφεση των δύο καταδικασθέντων η απόφαση εκκρεμεί ακόμα και έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.
Μάλιστα, στη συνέχεια, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο απέρριψε αίτημα των εργατών για επανεξέταση της υπόθεσης, οπότε οι μετανάστες έκαναν προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, το οποίο καταδίκασε τη χώρα μας.
Δηλαδή, καλούμαστε εμείς τώρα να πληρώσουμε 1 εκατομμύριο επειδή η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν είδε τίποτα το μεμπτό στο να βασανίζεις ανθρώπους και να τους χρησιμοποιείς σαν σκλάβους 12 ώρες τη μέρα στα χωράφια σου χωρίς να τους πληρώνεις.
Με το διεθνές ρεζιλίκι δεν ασχολούμαστε καν. Το έχουμε πια συνηθίσει.
Πολλά συγχαρητήρια στους Μπαγκλαντεσιανούς που δεν το έβαλαν κάτω ούτε στιγμή και τελικά δικαιώθηκαν!------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΕΡΓΑΝΗ»
Στα ύψη η «ευελιξία», καθηλωμένοι οι μισθοί
Τα υψηλά ποσοστά «ευελιξίας» και υποαπασχόλησης των μισθωτών συνεχίζονται και το 2018, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» για το πρώτο τρίμηνο. Μετά και τη δημοσίευση, χτες, των ροών απασχόλησης για το μήνα Μάρτη, στις νέες συμβάσεις εργασίας που έγιναν από την αρχή του έτους μέχρι το τέλος Μάρτη, αν και το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων ήταν θετικό κατά 55.580, μόνο το 46,66% ήταν συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, ενώ το 40,04% ήταν συμβάσεις με μερική απασχόληση και το 13,3% συμβάσεις με εκ περιτροπή εργασία. Σημειώνεται επίσης πως ένα μεγάλος αριθμός συμβάσεων που έχουν πλήρες ωράριο είναι ορισμένου χρόνου και ως εκ τούτου έχουν ημερομηνία λήξης.
Ειδικά το Μάρτη, στις νέες προσλήψεις με μερική απασχόληση ήταν το 38,75% των συμβάσεων, με εκ περιτροπής εργασία το 12,37% και μόνο το 48,88% με πλήρη απασχόληση.
Το δε θετικό ισοζύγιο προσλήψεων για τον προηγούμενο μήνα σχετίζεται με την έναρξη της τουριστικής περιόδου και τον εορτασμό του Πάσχα, γεγονός που αποτυπώνεται και στους κλάδους όπου έγιναν οι περισσότερες προσλήψεις: Οι τομείς των καταλυμάτων και των υπηρεσιών εστίασης είχαν το μεγαλύτερο θετικό ισοζύγιο, με 16.352 και 10.973 επιπλέον θέσεις εργασίας αντίστοιχα. Και οι δύο μαζί δηλαδή απορρόφησαν σχεδόν τις μισές από τις επιπλέον νέες θέσεις εργασίας.
Παράλληλα, τα στοιχεία του συστήματος «Εργάνη» επιβεβαιώνουν τη συνεχή καθήλωση των μισθών στα χαμηλά επίπεδα που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, σε 19 νέες επιχειρησιακές συμβάσεις που κατατέθηκαν το μήνα Μάρτη και αφορούσαν 20.052 μισθωτούς, υπήρξε μια μικρή αύξηση του μισθού τους μόλις κατά 1,08%, ενώ ακόμα 30 νέες επιχειρησιακές, που αφορούν 10.652 μισθωτούς, δεν προβλέπουν καμία αύξηση μισθού.


4 σχόλια:

e-h είπε...Lobby your MP to support Proportional Representation
Owen Winter
Tredrizzick, United Kingdom
APR 5, 2018 — This year, we want every MP in the UK to face their constituents and discuss reforming our broken voting system.

Loads of supporters have already met theirs - and many more have contacted theirs to get an appointment. It's working: some surprising MPs are coming round to Proportional Representation!

In coming weeks, we'll be sharing the progress we've made so far. In the meantime please contact your MP, asking them to meet you and other constituents to discuss fair votes.

https://www.makevotesmatter.org.uk/meet-your-mp

Here's how it works:

1. Write to your MP today (or as soon as you can), asking them to meet with you and fellow constituents to discuss PR.

2. When they agree to a meeting, let us know the date, time and place and we'll invite all our supporters from your constituency. Or, if your MP refuses to meet with you, let us know.

3. With other constituents, meet your MP and tell them you want PR.

4. Finally - and crucially - write to the local press to tell them what happens. If your MP dismisses your concerns or even refuses to meet you, this is still a valuable press story that can pressure them and add to a wave of national pressure across the UK.

e-h είπε...


TAKE ACTION: https://www.makevotesmatter.org.uk/meet-your-mp

You won't have to do this alone and we can support you every step of the way.

Remember, we need to reach *every* MP, and there is value in talking to even the most ardent supporter of First Past the Post.

For years, campaigning for fair votes has been stuck in a vicious circle - itself a consequence of our unrepresentative democracy. Supporters (understandably) often assume their MPs won't listen, so they don't meet their MPs. As a consequence, MPs don't hear about fair votes from their constituents, so they (understandably) assume there's no real demand for fair votes.

But together, we're breaking the cycle!

With thousands of us telling our MPs face-to-face that we want fair votes, we're creating a tidal wave of public pressure and press coverage that will give the Alliance of pro-PR MPs and parties the support they need to make this a key political demand.

Ask your MP for a meeting: https://www.makevotesmatter.org.uk/meet-your-mp

The time is now!

With hope and determination,

Owen and the Make Votes Matter team

e-h είπε...


Υποχρεώστε τον βουλευτή σας να υποστηρίξει την αναλογική αντιπροσώπευση
Owen Winter
Tredrizzick, Ηνωμένο Βασίλειο
Απρίλιος 5, 2018 - Φέτος, θέλουμε κάθε βουλευτής του Ηνωμένου Βασιλείου να αντιμετωπίσει τους ψηφοφόρους και να συζητήσει τη μεταρρύθμιση του νοθου συστήματος ψηφοφορίας.

Φορτία υποστηρικτών έχουν ήδη συναντήσει τις δικές τους - και πολλοί περισσότεροι έχουν έρθει σε επαφή μαζι τους για να πάρουν ραντεβού. Λειτουργεί: μερικοί εκπληκτικοί βουλευτές προσεγγίζουν την Αναλογική Αντιπροσωπεία!

Τις επόμενες εβδομάδες, θα μοιραζόμαστε την πρόοδο που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Εν τω μεταξύ, επικοινωνήστε με τον βουλευτή σας, ζητώντας του να συναντηθεί με εσάς και άλλους ψηφοφόρους για να συζητήσετε θεμιτές ψήφους.

https://www.makevotesmatter.org.uk/meet-your-mp

Ετσι δουλευει:

1. Γράψτε στον βουλευτή σας σήμερα (ή το συντομότερο δυνατόν), ζητώντας του να συναντηθεί μαζί σας και με τους συναδέλφους σας για να συζητήσετε για το PR.

2. Όταν συμφωνούν σε μια συνάντηση, ενημερώστε μας για την ημερομηνία, την ώρα και τον τόπο και θα προσκαλέσουμε όλους τους υποστηρικτές μας από την εκλογική σας περιφέρεια. Ή, αν ο βουλευτής σας αρνείται να συναντηθεί μαζί σας, ενημερώστε μας.

3. Με άλλα μέλη, συναντήστε τον βουλευτή σας και πείτε του ότι θέλετε PR.

4. Τέλος - και αποφασιστικά - γράψτε στον τοπικό Τύπο για να τους πείτε τι θα συμβεί. Εάν ο βουλευτής σας απορρίψει τις ανησυχίες σας ή ακόμα και αρνείται να σας συναντήσει, αυτό εξακολουθεί να είναι μια πολύτιμη ιστορία που μπορεί να ασκήσει πιέσεις και να προσθέσει ένα κύμα εθνικής πίεσης σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

e-h είπε...


ΔΡΑΣΗ: https://www.makevotesmatter.org.uk/meet-your-mp

Δεν θα χρειαστεί να το κάνετε μόνοι σας και μπορούμε να σας υποστηρίξουμε σε κάθε βήμα.

Θυμηθείτε, πρέπει να φτάσουμε σε κάθε * βουλευτή και υπάρχει αξία στην ομιλία ακόμη και στον πιο ένθερμο υποστηρικτή του First Past the Post.

Για χρόνια, η εκστρατεία για δίκαιες ψήφους έχει κολλήσει σε έναν φαύλο κύκλο - και αυτή καθεαυτή είναι συνέπεια της μη αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας μας. Οι υποστηρικτές (κατανοητά) συχνά υποθέτουν ότι οι βουλευτές τους δεν θα ακούσουν, οπότε δεν συναντούν τους βουλευτές τους. Ως εκ τούτου, οι βουλευτές δεν ακούνε για δίκαιες ψήφους από τους ψηφοφόρους τους, έτσι (υποψήφιοι) υποθέτουν ότι δεν υπάρχει πραγματική απαίτηση για δίκαιες ψήφους.

Αλλά μαζί, σπάμε τον κύκλο!

Με χιλιάδες από εμάς που λέμε στους βουλευτές μας πρόσωπο με πρόσωπο ότι θέλουμε δίκαιες ψήφους, δημιουργούμε ένα παλιρροιακό κύμα δημόσιας πίεσης και δημοσιογραφικής κάλυψης που θα δώσουν στη Συμμαχία των βουλευτών και των κομμάτων της αντιπολίτευσης την υποστήριξη που χρειάζονται για να κάνουν αυτό ένα βασικό πολιτικό αίτημα.

Ρωτήστε τον βουλευτή σας για μια συνάντηση: https://www.makevotesmatter.org.uk/meet-your-mp

Η ώρα είναι τώρα!

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,

Owen και η ομάδα Make Votes Matter