Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Τεταρτη 16 Μαιου 2018



*''Οι Παλαιστινιοι δεν εχουν τιποτα να χασουν.Πηραν την γη μας.Μας πηραν τα παντα,Ζουμε στην κολαση εδω στην Γαζα.''



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βγήκε κανένα φιλελεύθερο πουτανάκι τού τραμπ και του νετανιάχου να συνδέσει υπερασπιστές τής Παλαιστίνης με χρυσή αβγή και να βγάλει τους πρώτους ναζίδες; Ή όλα ετοιμα τα περιμένουν πάλι;;
ΥΓ1. Παρακαλώ η κατάθεση να γίνει στο γνωστό λογαριασμό τής τράπεζας KEDR.
ΥΓ2. Αν κάποιο από τα προαναφερθέντα πουτανάκια δεν είναι βέβαιο για την ακριβή μεθοδολογία, μπορεί να διαβάσει το κείμενο τού σ. ΚΕφαλή για τη Συρία που είχε δημοσιευτεί παλιότερα στο σάιτ τού ξεκινήματος και άλλων ξεπλένηδων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βουλευτές και στελέχη του ΚΚ Ισραήλ διαδηλώνουν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ και τους επιτίθεται η αστυνομία
15-05-2018
Οι κομμουνιστές του Ισραήλ πήγαν κόντρα στο ρεύμα, διαδηλώνοντας έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, που μεταφέρθηκε χτες στην Ιερουσαλήμ.
Το ισραηλινό κράτος έδειξε για άλλη μια φορά πόσο ανεκτικό είναι, καταστέλλοντας την ειρηνική διαδήλωση του κόμματος, με τη χρήση αστυνομικής βίας, που είναι δοκιμασμένη συνταγή σε κάθε αστικό καθεστώς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΝΌΤΙΑ ΑΦΡΙΚΉ ΑΠΟΣΎΡΕΙ ΤΟΝ ΠΡΈΣΒΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΉΛ ΜΕ "ΆΜΕΣΟ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ"
14 Μαΐου 2018
Η οργάνωση αλληλεγγύης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την Παλαιστίνη BDS Νότια Αφρική ενώνει τους συναδέλφους των χωρών της Νότιας Αφρικής καλωσορίζοντας την άμεση αποχώρηση της κυβέρνησης της Νοτίου Αφρικής από τον Πρέσβη μας στο Ισραήλ. Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα, το Υπουργείο Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας (DIRCO) της Νότιας Αφρικής εξέδωσε μια ανακοίνωση για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δηλώνοντας :
"Η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής καταδικάζει με τον πιο δυνατό τρόπο την τελευταία πράξη βίαιης επιθετικότητας που ασκούν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων της Γάζας, η οποία έχει οδηγήσει σε θάνατο περισσότερων από 40 αμάχων. Τα θύματα συμμετείχαν σε μια ειρηνική διαμαρτυρία ... με δεδομένο τον αδιάκριτο και σοβαρό τρόπο της τελευταίας ισραηλινής επίθεσης, η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής αποφάσισε να ανακαλέσει την πρέσβη Sisa Ngombane με άμεση ισχύ μέχρι την επόμενη ειδοποίηση ».
Το απόγευμα, σε μια συγκλονιστική σφαγή, το Ισραήλ σκότωσε 53 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων 6 παιδιών, και τραυματίστηκαν πάνω από 2000. Δολοφονήθηκαν από ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές χρησιμοποιώντας ζωντανή φωτιά και διαστελλόμενες σφαίρες.
Η Διεθνής Αμνηστία έχει χτυπήσει τις δολοφονίες λέγοντας: «Είμαστε μάρτυρες μιας απεχθούς παραβίασης του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην # Γάζα ... Πολλοί αναφέρουν τραυματισμούς στο κεφάλι και το στήθος. Πάνω από 500 τραυματίστηκαν με ζωντανά πυρομαχικά. Αυτό πρέπει να τελειώσει αμέσως. "
Η BDS Νότια Αφρική συμμετέχει στην Διεθνή Αμνηστία, σε συναντήσεις με τα ανθρώπινα δικαιώματα και στους λαούς που αγαπούν την ειρήνη της Νότιας Αφρικής καταδικάζοντας αυτές τις τελευταίες δολοφονίες από το ισραηλινό καθεστώς. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη δολοφονία άοπλων διαδηλωτών.
Από τις αρχές Απριλίου 2018 (τις τελευταίες έξι εβδομάδες), το Ισραήλ σκότωσε πάνω από 90 Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων 3 μελών του Τύπου, και τραυμάτισε πάνω από 11 000 (πολλοί που έμειναν με αναπηρίες που αλλάζουν τη ζωή). Οι Παλαιστίνιοι, από τις αρχές Απριλίου, διαμαρτύρονταν μη βίαια σε αυτό που ονομάστηκε #GreatReturnMarch κατά μήκος του φράκτη που χωρίζει το γκέτο της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ.
Αυτό που βλέπουμε στο Ισραήλ για τους Παλαιστινίους είναι σαν τις σφαγές εναντίον και τις δολοφονίες του λαού μας κατά τη διάρκεια του Απαρτχάιντ. Καλούμε την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής να απελάσει τον πρεσβευτή του Ισραήλ στην ΑΕ, να εφαρμόσει το 54ο ψήφισμα της εθνικής διάσκεψης του κυβερνώντος κόμματος για την "άμεση και άνευ όρων υποβάθμιση της πρεσβείας της ΑΕ στο Ισραήλ σε ένα γραφείο συνδέσμου" εμπάργκο εναντίον του Ισραήλ.
Την αύριο (Τρίτη 15 Μαΐου) στις 11:00 από την Keizergracht στο Κοινοβούλιο στο Κέιπ Τάουν, θα πραγματοποιηθεί μια διαδήλωση #FreePalestine με επικεφαλής τον ANC και το MJC μαζί με τη Συμμαχία, οι Εβραίοι για μια Ελεύθερη Παλαιστίνη, η BDS Νότια Αφρική, το Ίδρυμα Al Quds και άλλες ομάδες αλληλεγγύης. Μια πύλη θα πραγματοποιηθεί επίσης στο αμερικανικό προξενείο στο Sandton στις 3μμ. Ανακοίνωση για άλλες ενέργειες πρέπει να ακολουθηθεί εν ευθέτω χρόνω.
ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ KWARA KEKANA ΣΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ BDS SOUTH AFRICA



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιάδες άνθρωποι της Υεμένης καταδικάζουν την ισραηλινή σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα
Τρι 15 Μαΐου 2018 05:21 μ.μ
Χιλιάδες άτομα της Υεμένης διαδηλωσαν στους δρόμους της πρωτεύουσας Sana'a για να καταδικάσουν έντονα την ισραηλινή σφαγή άοπλων παλαιστινίων διαδηλωτών κατά μήκος των συνόρων της Γάζας δεσμευομενοι να παραμείνουν ενωμένοι με τον παλαιστινιακό λαό ενάντια στις φρικαλεότητες του καθεστώτος του Τελ Αβίβ.
Μεταφέροντας πανό και παλαιστινιακές σημαίες, οι διαδηλωτές συγκλήθηκαν στην πλατεία Bab al-Yaman στην πρωτεύουσα την Τρίτη το απόγευμα, φωναζωντας συνθήματα εναντίον του καθεστώτος κατοχής. Φώναζαν "Θάνατος στο Ισραήλ, Θάνατος στις ΗΠΑ και Ζήτω η Παλαιστίνη".
Ανέφεραν επίσης ότι το παλαιστινιακό αίτημα, το οποίο δεν πρέπει ποτέ να εξαλειφθεί, είναι παρόν στη συνείδηση του λαού της Υεμένης, παρά τη βίαιη επιθετικότητα που έχει υποστεί η Υεμένη από έναν αμερικανικά στημένο στρατιωτικό συνασπισμό υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας από το 2015.
Η μαζική διαδηλωση ήρθε μια μέρα αφού οι ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τουλάχιστον 60 Παλαιστίνιους διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένων οκτώ παιδιών, και τραυμάτισαν περίπου 2.700 άλλους κατά μήκος των συνόρων της πολιορκημένης Λωρίδας της Γάζας με τα κατεχόμενα από το Ισραήλ εδάφη.
Τη Δευτέρα, οι ΗΠΑ μετέφεραν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ al-Quds, προκαλώντας μαζική διαμαρτυρία των Παλαιστινίων κατά μήκος των συνόρων της Γάζας. Η μετεγκατάσταση της αμερικανικής πρεσβείας, η οποία έχει μέχρι στιγμής καταλήξει σε διεθνείς καταδίκες, διεξήχθη πέντε μήνες μετά την αναγνώριση της ιερής πόλης ως «πρωτεύουσας» του Ισραήλ, υπόσχεται να μετακινήσει την αμερικανική διπλωματική αποστολή.
Η απόφαση προκάλεσε οργή μεταξύ των Παλαιστινίων, οι οποίοι θέλουν την κατεχόμενη Δυτική Όχθη ως μέρος του μελλοντικού ανεξάρτητου κράτους τους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ al-Quds. Το Ισραήλ, από την άλλη πλευρά, ισχυρίζεται ότι ολόκληρη η πόλη είναι  "πρωτευουσα" της.
Ο φόρος αιματος της Δευτέρας είναι μέχρι στιγμής ο υψηλότερος σε μια μέρα από τότε που ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου μια σειρά διαμαρτυριών που ζητούσαν το δικαίωμα επιστροφής στα προγονικά σπίτια.
Τα εγκαίνια της αμερικανικης πρεσβείας συμπίπτουν επίσης με την αποκορύφωση μιας σειρας διαδηλωσεων έξι εβδομάδων για την 70η επέτειο της Ημέρας της Νάκμπα (Ημέρα Καταστροφής), στις 15 Μαΐου, όταν δημιουργήθηκε το Ισραήλ. Περίπου 50 Παλαιστίνιοι διαδηλωτές σκοτώθηκαν επίσης σε συγκρούσεις με ισραηλινές δυνάμεις μέχρι τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά μήκος των συνόρων της Γάζας από τις 30 Μαρτίου.
Ο λαός της Υεμένης πραγματοποίησε τη διαδήλωση διαμαρτυρίας υπέρ της Παλαιστίνης την Τρίτη, καθώς βρίσκεται υπό αδιάκοπο βομβαρδισμό από τη Σαουδική Αραβία και τους εμιριδες συμμάχους της από το Μάρτιο του 2015. Το υπουργείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Υεμένης ανακοίνωσε σε  δήλωσή  του στις 25 Μαρτίου ότι ο πολέμος που καθοδήγησε η Σαουδική Αραβία είχε αφήσει 600.000 πολίτες νεκρούς και τραυματίες μέχρι τότε.
Οι χώρες υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που συμμετείχουν στον πόλεμο στην Υεμένη έχουν επίσης αποκλείσει την ήδη φτωχή χώρα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, ένα ρεκόρ 22,2 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Υεμένη χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια, εκ των οποίων 8,4 εκατομμύρια απειλούνται από έντονη πείνα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάναλ αΐσα μια λιβάνου ηθοποιός ροκ στο κόκκινο χαλί στις @cannes Film Festival 2018,  χαστούκι στο πρόσωπο του κόσμου, σηκωνοντας ένα χαρτι που εγραφε «σταματηστε την επιθεση στη Γαζα»! της βγαζουμε το Καπέλο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεπουλημένοι της κυβέρνησης, η ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΞ που κρατά ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον δολοφόνο και τον δολοφονημένο, στον καταπιεστή και τον καταπιεσμένο, ανακοίνωση του τύπου "αφήστε τους Παλαιστίνιους να διαδηλώσουν, μη σκοτώνετε τόσους πολλούς, να είστε αγαπημένοι" εκπροσωπεί ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ και τους ομοίους σας. Δεν υπάρχει χειρότερο είδος από τον γλύφτη, τον ισαποστασίτη και τον συμφεροντολόγο. Τη μια μέρα παλαιστινιακή καφίγια, την άλλη μέρα υπόκλιση στους γενοκτόνους.
Χίλιες φορές να βγαζατε ανακοίνωση "στηρίζουμε το Ισραήλ", πιο τίμιο θα ήταν.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σύνθημα των ισραηλινών εθνικιστών, "πρωτεύουσά μας η Ιερουσαλήμ", είναι τόσο γελοίο όσο και το "πρωτεύουσά μας η Κωνσταντινούπολη", των ελλήνων ομοϊδεατών τους.
Πρωτεύουσά σου, ρε, μια πόλη που επί δυόμισι χιλιάδες χρόνια ανήκε σε διάφορες αυτοκρατορίες και απ' όπου οι τελευταίοι "πρόγονοί" σου έφυγαν εδώ και δυο χιλιάδες χρόνια;

Σχολιο.- Ναι μόνο που για την Κωνσταντινούπολη το 1918 οι Ρωμιοί ήταν το 52% του πληθυσμού... Σήμερα προφανώς είναι άλλη κατάσταση... Η Ιερουσαλήμ αντίστοιχα το 1946 ήταν αραβική ενώ σήμερα η δυτική Ιερουσαλήμ είναι καθαρά εβραϊκή... Η ανατολική αντίθετα είναι φύση πρωτεύουσα του παλαιστινιακού κράτους...
Σχολιο.- Οι διαφορές είναι πολλές. Ποτέ όταν κάνουμε μια σύγκριση δεν ταυτίζουμε αυτά που συγκρίνουμε. Πάντως και τα δυο συνθήματα δεν παύουν να είναι γελοία. Και στην περίπτωση της Ιερουσαλήμ και επικίνδυνο, καθώς δεν το λένε τίποτα απίθανοι ακροδεξιοί, αλλά το ίδιο το κράτος του Ισραήλ.
Σχολιο.- Το κράτος του Ισραήλ με ανοχή των συμμάχων του έχει κάνει ουσιαστικά πρωτεύουσα του την Ιερουσαλήμ και ακόμα και το σχέδιο του ΟΗΕ προέβλεπε Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα 2 κρατών... Αλλά αν μιλάμε για διεκδίκηση της προ του 67 η ακόμα πιο ακραία του 46 κατάστασης είναι λογικό να σου πει κάποιος πιστεύω δυτική μικρά Ασία πριν το 22... άλλωστε ο Κεμάλ και οι Νεότουρκοι δεν έδρασαν διαφορετικά από τον Σάρον και τη Γκολτα Μει...
Σχολιο.- Αυτός που θα πει αυτό περί Μικράς Ασίας, απλώς θα 'ναι αντιστόρητος. Ακόμη και αν στην περιοχή της Σμύρνης-Αϊδινίου που κατείχε στα 1919-22 ο ελληνικός στρατός, οι Έλληνες ήταν πλειοψηφια του 52%. Και οι περισσότεροι Έλληνες είχαν εγκατασταθεί εκεί κατά τον 19ο αιώνα, προερχόμενοι από τα νησιά του Αιγαίου και την ηπειρωτική Ελλάδα. Καμιά σχέση με τους Παλαιστίνιους.
Οι Παλαιστίνιοι είναι ο αυτόχθων λαός που κατοικεί επί δύο χιλιάδες χρόνια τη χώρα αυτή. Ένας λαός που θεωρείται αραβικός, όπως και όλοι οι εκτός Αραβίας λαοί που εξισλαμίστηκαν και υιοθέτησαν την αραβική γλώσσα. Αυτά τα δύο χιλιάδες χρόνια ήταν η μεγάλη πλειονότητα και οι Εβραίοι ήταν ασήμαντη μεινονότητα μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα. Ως προς τα διάφορα σχέδια και γιατί τα απορρίτπουν οι λαοί, μια μόνο κουβέντα: δεν θα ορίσουν άλλοι τι συμφέρει σε έναν λαό και τι όχι.
Σχολιο.- Το 52% ηταν οι ελληνες στη Σμυρνη το 22. Οι τουρκοι ηταν μειοψηφια του 20%, και την αποκαλουσαν "γκιαουρ ισμιρ", δηλ απιστη σμυρνη. Γιαυτο το 18 στη συνθηκη των Σεβρων την ειχαν παραχωρησει στο ελληνικο κρατος οι νικητες του ΑΠΠ.
Η περιοχή της Σμύρνης είχε ελληνες 52%, φραγκολεβαντινους 15%, εβραιους 5%, αρμενιους 8% και τουρκους 20%. Αν θα γινοταν ελληνικη θα κρινόταν μετά από πέντε χρόνια με δημοψήφισμα.
Σχολιο.- Σύμφωνα με την απογραφή του αγγλικού προξενείου που έγινε το 1891, η ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης (βιλαέτι του Αϊδινίου) τότε είχε συνολικό πληθυσμό 207.000. Από αυτούς, οι Έλληνες ήταν 107.000, Τούρκοι 52.000, Εβραίοι 23.000, Αρμένιοι 12.000, Ιταλοί 6.500, Γάλλοι 2.500, Αυστριακοί 2.200 και Άγγλοι 1.500. [7] ενώ ο Γάλλος περιηγητής Descamps, που βρέθηκε στη Σμύρνη μεταξύ 1888-1889 αναφέρει οτι 80.000 Έλληνες κατοικούσαν μέσα στη πόλη. [8]
Μέχρι πριν τη μικρασιατική καταστροφή του 1922 η Σμύρνη (μόνο η πόλη) αριθμούσε 370.000 κατοίκους, εκ των οποίων 165.000 ήταν Έλληνες, 80.000 Οθωμανοί Τούρκοι, 55.000 Εβραίοι, 40.000 Αρμένιοι, 6.000 Λεβαντίνοι και 30.000 διάφοροι άλλοι ξένοι. Επικρατούσα γλώσσα ήταν η ελληνική εκ της οποίας η πόλη είχε ένα καθαρό ελληνικό χρώμα με σχετικά ανεπτυγμένο εμπόριο και πολιτιστικές εκδηλώσεις, έτσι ώστε ν΄ αποκαλείται από τους Τούρκους ως "Γκιαούρ Ιζμίρ" (Gâvur İzmir = Άπιστη Σμύρνη).
Σχολιο.- Τα στοιχεια του αγγλικου προξενειου απο τη βικιπαιδια  τα βρηκα. Και κοιτα και για την Κωνσταντινουπολη. Οι ελληνες ηταν πλειοψηφια τοτε. Εγω ειμαι με την αποψη των ελληνων φανταρων τοτε, που νομιζαν οτι "απελευθερωναν" την Σμυρνη, ενω το ελληνικο κρατος εκτελουσε σχεδια των μεγαλων δυναμεων, και ελεγαν οτι ενταξει "απελευθερωσαμε" τη Σμυρνη, τι δουλεια ειχαμε να παμε για την Αγκυρα, στο εσκι σεχιρ και αφιον καραχισαρ, μεσα στην τουρκια.
Σχολιο.- μπορει να φαινονται εθνικιστικα αυτες οι στατιστικες που παραθετω, αλλα μονο εθνικιστης και σωβινιστης δεν ειμαι. Απλως παραθετω την ιστορικη αληθεια, που έχω διαβασει, για να μην τη βρουμε αργοτερα μπροστα μας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Οσο δεν απαντάτε στην ερώτηση 'τι θα κάνατε εσείς αν ένας όχλος ερχόταν στο χωριό σας με σκοπό να σκοτώσει, να κάψει ανθρώπους και να κάνει απαγωγές', μην νομίζετε ότι μπορείτε να κρίνετε τους άλλους για τις πράξεις τους όταν βρίσκονται σε αυτοάμυνα".
Το ερώτημα τίθεται από ομάδα υποστηρικτών της πολιτικής του Ισραήλ και με κάνει να σταθώ σ' αυτό το "χωριό σας".
Ποιο "χωριό"; Πού το βρήκαν οι Ισραηλινοί το χωριό δίπλα στη Γάζα;
Μερικές χιλιάδες ήταν οι Εβραίοι της Παλαιστίνης κι αυτοί κυρίως στην Ιερουσαλήμ, όταν στα τέλη του 19ου αιώνα ιδρύθηκε το σιωνιστικό κίνημα που απέβλεπε στην εγκατάσταση όλων των Εβραίων στην περιοχή και στην ίδρυση εβραϊκού κράτους. Σε μια χώρα όπου επί δυο χιλιάδες χρόνια ζούσε ένας άλλος λαός. Οι Παλαιστίνιοι.
Ο δρόμος για τη μαζική εγκατάσταση Εβραίων άνοιξε με τη Διακήρυξη του Μπάλφουρ, του βρετανού υπουργού Εξωτερικών, το 1917. Καθώς η Βρετανία σκόπευε στην κατάκτηση της περιοχής, που ανήκε ακόμη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, σχεδίαζε από τότε ένα κράτος εξαρτώμενο από τη Δύση, ως αντίβαρο στις αντιαποικιοκρατικές διαθέσεις των αραβικών λαών.
Η σταδιακή εγκατάσταση Εβραίων στην αγγλοκρατούμενη Παλαιστίνη κατά τον Μεσοπόλεμο και η μαζική εγκατάσταση μετά το 1945, δεν μπόρεσε να ανατρέψει την πληθυσμιακή ισορροπία. Όταν το 1948 ανακηρύχθηκε το κράτος του Ισραήλ στην Παλαιστίνη ζούσαν 1.300.000 γηγενείς Παλαιστίνιοι και 600.000 Εβραίοι, στην τεράστια πλειονότητά τους μετανάστες από ευρωπαϊκές χώρες.
Το ξεκλήρισμα των Παλαιστινίων και ο εξαναγκασμός τους να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και είτε να συγκεντρωθούν στις περιορισμένες περιοχές της Δυτικής Όχθης και της Γάζας, είτε -στην πλειονότητά τους- να φύγουν από την Παλαιστίνη, έγινε με τη "Νάγκμπα" (καταστροφή) το 1948 και συνεχίζεται εφτά δεκαετίες μετά.
Για ποιο "χωριό" κάνουν λόγο τα φερέφωνα του ισραηλινού εθνικισμού;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιμέτωποι με τη βία της αστυνομίας του σιωνιστικού κράτους βρέθηκαν χθες οι Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία του Κ.Κ. Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ, ενάντια στην εγκατάσταση της αμερικανικής πρεσβείας.
Υπάρχει κι αυτός ο κόσμος εκεί κάτω, έστω κι αν αποτελεί μειοψηφία. Δεν συναινεί στα εγκλήματα του σιωνισμού ολόκληρος ο ισραηλινός λαός.
Ακόμη και ελάχιστοι να είναι, δεν δικαιολογείται η φράση "όλοι οι Ισραηλινοί είναι φονιάδες". Η πλειονότητα, ακόμη και η μέγιστη πλειονότητα δεν είναι ποτέ το σύνολο.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Βασικα τι λενε τα κράτη της Ευρώπης για τη σφαγή των Παλαιστίνιων;
"Αν μπορείτε δολοφονήστε τους λίγο πιο διακριτικά,σύμφωνοι;"
πολυ φασαριοζικο να τους πυροβολειτε on line ,συνεχιστε την γενοκτονια κοβοντας τους το νερο,φυλακιζοντας τους,βαζοντας τα παιδια τους στην φυλακη με στρατοδικεια,κατεδαφιζοντας τα σπιτια τους,καιγοντας τις ελιες τους,βασικα οτι κανετε εδω και δεκαετιες...διακριτικη εθνοκαθαρση μεσω απαρχαιντ


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Η "αδικημένη", από την κοινωνία, λόγω βάρους, που υπηρετούσε στο Ναυτικό του Ισραήλ, στη διάρκεια των βομβαρδισμών της Γάζας, το 2014, νικήτρια της Γιουροβίζιον, Νέττα Μπαρζιλάι, αρνήθηκε να επισκεφθεί τη Μόσχα, στις 8 Μαϊου, προκειμένου να λάβει μέρος, στην ομοφυλοφιλική παρέλαση, στο Ισραήλ.
Γι΄αυτήν, όπως δήλωσε, είναι πολύ πιο σημαντική η εκεί παρουσία της, από την απονομή τηλεοπτικών βραβείων.
Πρώτα σκοτώνουμε και μετά ζητάμε "ανθρώπινα δικαιώματα"!
Πόσο πιο στημένο το σκηνικό!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


«Αταίριαστοι» του ΣΚΑΙ Γ.Τσουνος και Χ.Κουτρας«Οι Παλαιστινιοι οφείλουν νά μήν βάζουν τα παιδιά τους στην πρώτη Γραμμη»!Ποιό κάθαρμα πεθαίνεις



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Λιβανέζα ηθοποιός, Manal Issa, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνεχιζόμενες δολοφονίες στη Γάζα, υψώνει γραπτό μήνυμα "Σταματήστε την επίθεση στη Γάζα", στην πρεμιέρα της ταινίας "Solo: A Star Wars Story", στις Κάννες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Έβο Μοράλες της Βολιβίας καταγγέλλει το «γενοκτονικό» Ισραήλ, απορρίπτει την κίνηση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ
 16 Μάϊου 2018
Τουλάχιστον 60 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών στη Γάζα κατά της Πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ προς την Ιερουσαλήμ.
Καθώς οι Παλαιστίνιοι σηματοδοτούν την 70η επέτειο της Ημέρας της Νάκμπα ή της «Ημέρας Καταστροφής» μετά από μια αιματηρή διαμαρτυρία που στοίχισε τη ζωή περισσότερων από 60 Παλαιστίνιων διαδηλωτών εναντίον της μετεγκατάστασης την πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, ο Εβο Μοράλες της Βολιβίας «καταδίκασε έντονα» την ωμή Ισραηλινή καταστολή στους διαδηλωτές της Γάζας, νομιμοποιώντας σχεδόν 70 χρόνια ισραηλινής κατοχής.
«Η Βολιβία καταδικάζει τη γενοκτονική αντίδραση του ισραηλινού στρατού που σφαγιάζει παλαιστίνιους αδελφούς με ψυχρό αίμα. Περισσότεροι από 50 νεκροί, 2000 τραυματίστηκαν σε διαμαρτυρία εναντίον αυθαίρετης μετακίνησης της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ», δήλωσε ο Πρόεδρος Μοράλες σε ένα tweet το βράδυ της Δευτέρας.
«Η Βολιβία απορρίπτει και καταδικάζει απερίφραστα την έναρξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, ενώ οι ΗΠΑ παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και καλύπτουν τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ» #PalestinaLibre «, πρόσθεσε σε ένα άλλο tweet.
Προσθέτοντας, απορρίπτει την «ιμπεριαλιστική παρέμβαση (…) ενάντια στην ειρήνη στη Μέση Ανατολή» και ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου που «κρύβει τα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ».
«Επιβεβαιώνοντας τη μεταφορά της πρεσβείας της από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, οι Ηνωμένες Πολιτείες καταστρέφουν την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και ωθούν τη σύγκρουση και των δύο λαών προς μια αιματηρή αντιπαράθεση», ο ηγέτης της Νότιας Αμερικής tweeted ώρες μετά την έναρξη της αμερικανικής κυβέρνησης νέα διπλωματική έδρα στο Ισραήλ.
Η Βενεζουέλα και η Νότια Αφρική καταδίκασαν επίσης το Ισραήλ για τη μετακίνηση, με τον υπουργό Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρρέαζα, λέγοντας ότι η χώρα του «καταδικάζει σθεναρά» τις «βίαιες ενέργειες εναντίον του παλαιστινιακού λαού.» Η Νότια Αφρική απέσυρε τον απεσταλμένο του στο Ισραήλ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δολοφονίες.
Τουλάχιστον 61 άοπλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, καθώς το Ισραήλ γιόρτασε, λιγότερο από 50 μίλια μακριά, την έγκριση από τις ΗΠΑ των δεκαετιών ωκεάνιων βιαιοπραγιών των Παλαιστινίων την ημέρα πριν από την έναρξη της ημέρας Nakba που υπογραμμίζει την έναρξη της ισραηλινής κατοχής.
Η κατοχή ξεκίνησε το 1948, με αποτέλεσμα να εκτοπιστούν περίπου 700.000 Παλαιστίνιοι. Περίπου πέντε εκατομμύρια Παλαιστίνιοι παραμένουν εκτοπισμένοι.
Πριν από επτά δεκαετίες, οι ισραηλινοί πολιτοφυλακές βοήθησαν να σχηματίσουν το κράτος του Ισραήλ με την αποδυνάμωση παλαιστινιακών χωριών και την έκθεση περισσότερων από μισό εκατομμύριο ανθρώπων από τα σπίτια τους. Κάποιοι Παλαιστίνιοι έφυγαν πριν από τον εκτοπισμό, ενώ τα πιο ανθεκτικά χωριά – όπως ο Deir Yassin – καταστράφηκαν




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πάνω από 18.0000 άτομα, μέχρι στιγμής, έχουν υπογράψει αίτηση, που δημιούργησαν Ισλανδοί, για να ζητήσουν από την Ισλανδία να μποϋκοτάρει τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision του 2019, με το να μη συμμετέχει στο διαγωνισμό.
Η αίτηση αναφέρει ότι ενόψει της καταστρατήγησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων από το Ισραήλ, δεν δικαιολογείται σε καμιά περίπτωση η συμμετοχή σε έναν τέτοιο διαγωνισμό, όπως η Eurovision στη σκιά των βιαιοτήτων στις οποίες υποβάλλει το Ισραήλ τους γείτονές του.
Η ισλανδο-παλαιστινιακή οργάνωση άσκησε, επίσης, κριτική στην Ευρώπη που δεν πήρε το μέρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ψήφισε το Ισραήλ το Σάββατο.
Ο μουσικός, Daði Freyr, που ήρθε δεύτερος στους περσινούς προκριματικούς, δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχει στον διαγωνισμό στην Ισλανδία τον επόμενο χρόνο και ευελπιστεί κι άλλοι μουσικοί να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. "Δεν μπορούμε να φανταστούμε να συμμετέχουμε στην διασκέδαση της Eurovision με καθαρή συνείδηση με το Ισραηλινό κράτος και τον στρατό του να κάνουν τέτοια αισχρή χρήση βίας εναντίον του Παλαιστινιακού λαού".
Η αίτηση: https://www.change.org/p/r%C3%BAv-af%C3%BE%C3%B6kkum-%C3%BE%C3%A1tt%C3%B6ku-%C3%AD-eurovision-2019?recruiter=2101397&utm_source=share_petition&utm_medium=facebook&utm_campaign=psf_combo_share_initial.address_book_gmail_v2.control.nafta_share_post_interaction.control



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16/5/2018 – 18.30  O συριακός στρατός αιχμαλώτισε γάλλους snipers στη Hasakah.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μια μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο συριακός στρατός αφού αιχμαλώτισε Γάλλους  snipers σε checkpoint στην επαρχία της Hasakah. Oι πηγές αναφέρουν ότι οι Γάλλοι   έφθασαν κατά λάθος σε αντίπαλο (από κυβερνητικές δυνάμεις ελεγχόμενο) checkpoint . Ειδικές Δυνάμεις της Γαλλίας αναπτύχθηκαν στο συριακό βορρά. Η Γαλλία είναι μια από τις χώρες της τρόικα του πολέμου μαζί με Αγγλία, ΗΠΑ που επιχείρησαν κατά της Συρίας βομβαρδίζοντάς την με πρόσχημα την υποτιθέμενη χημική επίθεση στη Douma.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εμφυτεύουν μικροτσίπ για όλες τις δουλειές
Τρίτη, 15 Μαΐου 2018, 20:00
Σουηδοί, οι υποτακτικοι της Νεας Ταξης Πραγματων, οι υποτακτικοι του ναζισμου
Στη Σουηδία, παραπάνω από 3.000 ηλιθιοι νεοφιλελε πολίτες έχουν εμβολιαστεί με... μικροτσίπ. Έχει το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού και μπορεί να είναι το κλειδί για δεκάδες εφαρμογές της καθημερινότητάς σας. Ένα μικροτσίπ κάτω από το δέρμα μπορεί να αντικαταστήσει τη χρήση κλειδιών, πιστωτικής κάρτας, αλλά και εισιτηρίων για το τρένο.
Μπορεί να μοιάζει με οργουελικός εφιάλτης, όμως στη Σουηδία αποτελεί πραγματικότητα για το λιγο ηλιθιο νεοφιλελε  κοινό, που προτιμά να υποτασεαι για να ζει με μεγαλύτερες ανέσεις, παρά να ανησυχεί για πιθανές παραβιάσεις της ιδιωτικότητάς του.
Τα πρώτα εμφυτεύματα χρησιμοποιήθηκαν το 2015 στη Σουηδία, αλλά και σε άλλες χώρες. Οι Σουηδοί πλέον δραστηριοποιούνται ιδιαίτερα στον συγκεκριμένο τομέα.
Η χώρα, που έχει πληθυσμό 10 εκατομμύρια, καποιοι νεοφιλελε ηλιθιοι δείχνουν ιδιαίτερα "άνεση" με τον διαμοιρασμό προσωπικών πληροφοριών, το οποίο σίγουρα βοήθησε στην ευρύτερη διείσδυση του μικροτσίπ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έρευνα: «Οι Ιταλοί είναι ηλικιωμένοι και με προβλήματα μοναξιάς»
 Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018, 17:46
Στην όλο και μεγαλύτερη αύξηση του μέσου όρου ηλικίας των Ιταλών αλλά και στα προβλήματα μοναξιάς τους αναφέρεται, μεταξύ των άλλων, η έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της χώρας, Ιstat.
H αντιστοιχία είναι 168,57 ηλικιωμένων κάθε 100 νέους και η Ιταλία είναι η δεύτερη, γηραιότερη χώρα στον κόσμο. Ενώ ηλικιωμένοι που ζουν μόνοι περνούν κάθε μέρα πάνω από δέκα ώρες χωρίς να έχουν καμία ανθρώπινη επαφή, παράλληλα, το 17,2% των Ιταλών νιώθει πως δεν έχει σχεδόν κανένα είδος κοινωνικής στήριξης.
Το 47,3% των πολιτών εργάζεται χάρη στη βοήθεια φίλων και συγγενών και το Istat σχολιάζει ότι «το κοινωνικό ασανσέρ παραμένει μπλοκαρισμένο», με αναφορά στη δυνατότητα οικονομικής και κοινωνικής εξέλιξης, χάρη στην επαγγελματική δράση.
Σε ότι αφορά τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, στην κάτω Ιταλία, η συνολική απασχόληση παραμένει ακόμη χαμηλότερη κατά ποσοστό 4,8%, σε σύγκριση με το 2008. Και στην ίδια περιοχή της χώρας, το 34,4% των νέων μέχρι είκοσι εννέα ετών, δεν εργάζεται και ούτε σπουδάζει.
Η έκθεση αναφέρεται και στα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες: μόνον το 34% των δημοτικών σχολείων έχει προσαρμοσθεί στους σχετικούς νόμους, εξαλείφοντας τα αρχιτεκτονικά εμπόδια που περιορίζουν την πρόσβαση.
Οι δαπάνες για την κοινωνική πολιτική του ιταλικού δημοσίου, τέλος, αγγίζουν το 30% του ΑΕΠ, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 28,5%. Η ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, όμως, ιδίως στην Κάτω Ιταλία, είναι συχνά χαμηλότερη από τις ανάγκες των πολιτών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε ετοιμότητα ρωσικά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο, με εντολή Πούτιν
 Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018, 16:44
Ρωσικά πολεμικά πλοία, εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kalibr, θα πραγματοποιούν περιπολίες κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους στην Μεσόγειο, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την έναρξη της σύσκεψης που είχε στο Σότσι με την στρατιωτική ηγεσία και την ηγεσία της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.
«Κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους έχουν προγραμματισθεί 120 αποστολές πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων και, σε σχέση με την υπάρχουσα απειλή επιθέσεων των διεθνών τρομοκρατών στην Συρία και την Μεσόγειο, τα πλοία μας που είναι εξοπλισμένα με πυραύλους κρουζ Kalibr θα πραγματοποιούν μόνιμα περιπολίες» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο Πούτιν, αναφερόμενος στην δραστηριότητα του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια τα ζητήματα που αναλαμβάνει να επιλύσει το Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας αυξήθηκαν, ενώ διευρύνθηκε γεωγραφικά η παρουσία του -- στην Μεσόγειο , στον Βόρειο Ατλαντικό αλλά και στις θάλασσες της Ασίας και του Ειρηνικού. Παράλληλα εξήρε την άψογη και μελετημένη δράση των πληρωμάτων των πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων κατά την διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Συρία, επισημαίνοντας ότι «τα πλήγματα με πυραύλους κρουζ και η αποτελεσματικότητα της αεροπορίας του Πολεμικού Ναυτικού προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές σε μονάδες και υποδομές των τρομοκρατών.
Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι «είναι αναγκαίο να ενισχυθούν οι ναυτικές στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις, να αναβαθμισθεί ο ρόλος του πολεμικού στόλου, ώστε να αποτελεί εγγύηση για την πυρηνική αποτροπή», ενώ ζήτησε να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στον συντονισμό δράσης του πολεμικού στόλου με τις Στρατιωτικές Διαστημικές δυνάμεις και άλλα τμήματα των ρωσικών Ενόπλων δυνάμεων.
Ο Ρώσος πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι το κράτος θα συνεχίσει να εξοπλίζει το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό με τελευταίας τεχνολογίας συστήματα όπλων, τηλεπικοινωνιών και κατασκοπείας και στόχευσης στο πλαίσιο του κρατικού εξοπλιστικού προγράμματος.

Οι πύραυλοι Kalibr
Οι πύραυλοι Kalibr έχουν βεληνεκές 2.500 χιλιομέτρων. Με παρόμοιους πυραύλους είναι εξοπλισμένα ρωσικά υποβρύχια, φρεγάτες και άλλα πολεμικά σκάφη του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.
Οι πύραυλοι Kalibr χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην Συρία τον Οκτώβριο του 2015. Τότε από τέσσερα πολεμικά πλοία, που βρισκόντουσαν στην Κασπία Θάλασσα είχαν εκτοξευθεί 26 πύραυλοι . Έκτοτε έχουν χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα εναντίον στόχων στην Συρία.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Παλαιστίνη ανακαλεί πρέσβεις της από τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018, 15:09
Η παλαιστινιακή κυβέρνηση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλεί τους πρέσβεις της από τέσσερις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έστειλαν εκπροσώπους σε μια ισραηλινή τελετή για το άνοιγμα της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ιερουσαλήμ.
Οι τέσσερις αυτές χώρες είναι η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Ρουμανία, ανέφερε το παλαιστινιακό Υπουργείο Εξωτερικών.
Δεν ανακαλει από την Σερβια και τα Σκοπια, που κι αυτές εστειλαν εκπροσωπους.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εργαζόμενοι της Google ζητούν από την εταιρεία να μη συνεργάζεται με τον αμερικανικό στρατό
 Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018, 11:14
Χιλιάδες υπογραφές έχουν συγκεντρώσει εργαζόμενοι της Google με αίτημα η εταιρεία να μείνει έξω «από το εμπόριο πολέμου» και να μη συνεργάζεται με τον αμερικανικό στρατό.
Ορισμένοι εξ αυτών έφτασαν στο σημείο, μάλιστα, να παραιτηθούν.
Περίπου 4.000 εργαζόμενοι είχαν υπογράψει μέχρι χθες, Τρίτη, το κείμενο που ξεκίνησε να κυκλοφορεί πριν από τρεις μήνες και το οποίο ζητεί από την εταιρεία να μη χρησιμοποιεί τα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθά τον αμερικανικό στρατό να καταστήσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη του πιο αποτελεσματικά στην ταυτοποίηση των στόχων τους, όπως αναφέρουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο ιστότοπος Gizmodo μετέδωσε επίσης ότι «περίπου 12» εργαζόμενοι της Google παραιτήθηκαν για λόγους ηθικής.
Η αμερικανική εταιρεία δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές σχετικά με τη συνεργασία της με τον αμερικανικό στρατό με την ονομασία «Project Maven».
Το εν λόγω project, σύμφωνα με τους εργαζομένους, χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη να ξεχωρίζουν τους ανθρώπους από τα αντικείμενα.
«Πιστεύουμε ότι η Google δεν θα πρέπει να συμμετέχει στο εμπόριο πολέμου» τονίζεται στο κείμενο της αίτησης που είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο. «Κατά συνέπεια ζητάμε να ακυρωθεί το Project Maven και η Google να συντάξει, να δημοσιοποιήσει και να εφαρμόσει μια ξεκάθαρη πολιτική, η οποία θα προβλέπει ότι ούτε η ίδια ούτε οι υπεργολάβοι της θα κατασκευάσουν ποτέ τεχνολογία πολέμου» προσθέτει το κείμενο.
Ο αμερικανικός στρατός, όπως και αυτός άλλων χωρών, χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία χειρίζονται από μακριά άνθρωποι, σε επιχειρήσεις αναγνώρισης, συλλογής πληροφοριών ή για βομβαρδισμούς, για παράδειγμα στο Αφγανιστάν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πούτιν εγκαινίασε τη μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης που ενωνει την Ρωσια με την Κριμαία
 Τρίτη, 15 Μαΐου 2018, 18:22
Η μεγαλύτερη γέφυρα της Ευρώπης, μήκους 19 χιλιομέτρων, εγκαινιάστηκε σήμερα στην Κριμαία από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος ήταν και ο... πρώτος που τη διέσχισε με ένα φορτηγό.
Για την κατασκευή της, η οποία έγινε σε χρόνο ρεκόρ (περίπου 3 χρόνια), εργάστηκαν πυρετωδών 10.000 άνθρωποι διαφόρων ειδικοτήτων, όπως δύτες με εκρηκτικά αλλά και αρχαιολόγοι.Περισσότερες από 220 εταιρείες επίσης ενεπλάκησαν στην κατασκευή της.
Η γέφυρα θεωρείται θεμελιώδους σημασίας για τις μεταφορές της Κριμαίας, καθώς θα συνδέει τη χερσόνησο με τη ρωσική επαρχία Κρασνόνταρ, ενώ στο άμεσο μέλλον θα προστεθεί και σιδηροδρομική γραμμή. Σημαντικός είναι και ο πολιτικός της ρόλος, μετά την απόσχιση της περιοχής από την Ουκρανία με την οποια υποχρεωτικα ειχε ενωσει το 1960 ο τοτε ουκρανος προεδρος της Σοβιετικης Ενωσης Χρουτσοφ.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ο δεξιος Ορμπάν «εξαναγκάζει» τον δισεκατομμυριουχο τοκογλυφο George Soros να αποχωρήσει από την Ουγγαρία
 Τρίτη, 15 Μαΐου 2018, 18:10
Το ίδρυμα Open Society Foundations του δισεκατομιριουχου τοκογλυφου George Soros σταματάει τις δραστηριότητές του στην Ουγγαρία, κατηγορώντας τη Βουδαπέστη για παρέμβαση και καταστολή της κοινωνίας των πολιτών. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπάν φέρεται να έχει "χτυπήσει" επανειλημμένα τον μεγιστάνα για να αναμιχθεί στις εσωτερικές υποθέσεις του έθνους.
"Αντιμέτωποι με ένα όλο και πιο καταπιεστικό πολιτικό και νομικό περιβάλλον στην Ουγγαρία, το Open Society Foundations μετακινεί τις δραστηριότητές του από την Βουδαπέστη στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, το Βερολίνο", ανακοίνωσε σήμερα το ίδρυμα του μεγαλοεπενδυτή, σύμφωνα πάντα με το Reuters.
Ο Πάτρικ Γκασπάρντ, μάλιστα, πρόεδρος του ΜΚΟ Open Society που εκμεταλευεται λαθρομεταναστες και προσπαθει να αλλοιωση τον πληθυσμο της Ουγγαριας, και οποιου κρατους δρα, εξαπέλυσε επίθεση στην Βουδαπέστη, λέγοντας ότι "υποτίμησε και παραποίησε το έργο της", καταστρέφοντας την κοινωνία των πολιτών "για χάρη του πολιτικού οφέλους".
Ο Ορμπάν έχει επανειλημμένα μιλήσει εναντίον της επιζήμιας ατζέντας του του Σόρος και άλλων ΜΚΟ, κατηγορώντας τον δισεκατομμυριούχο να ανάμειξη στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις της Ουγγαρίας χρηματοδοτώντας ομάδες αντιπολίτευσης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προσοχή πολύ σε όλους!
Έχει πέσει γραμμή από την Σιωνιστική Πρεσβεία, για να γίνονται συντονισμένες αναρτήσεις στο facebook με θέμα τον "αντισημιτισμό στην Ελλάδα".
Η Σιωνιστική Πρεσβεία προσπαθεί με αυτόν τον τρόπο να διαφυλάξει τα συμφέροντα της, σε μία προσπάθεια να βγάλει όλο το Κίνημα Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη ως Αντισημίτες.
Μην πέφτετε στην παγίδα τους και καταγγείλετε τους άμεσα και δημόσια! Μην τους αφήνετε σε χλωρό κλαρί!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η χαροκαμένη Παλαιστίνια Μάνα... μεταφέρει τον δολοφονημένο γιο της στον τάφο...
Όποιος Παλαιστίνιος ηγέτης ή ηγετίσκος που σιτίζεται με τα πετροδολάρια του παιδόφιλου σιωνιστή Σαούδ, μιλήσει για "διάλογο", συνομιλίες, διαπραγματεύσεις... είναι προδότης και του αξίζει η ποινή για τους προδότες!
Άμεση εφαρμογή της απόφασης 194 του ΟΗΕ... μέχρι την εφαρμογή της απόφασης 194... καυτό μολύβι σε κάθε σιωνιστικό-ναζιστικό γουρούνι!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι 32 χωρες που εκπροσωπηθηκαν με τους πρεσβευτες τους στα εγκαινια της νεας αμερικανοναζιστικης πρεσβειας στην Ιερουσαλημ
Αλβανια, Ανκολα, Αυστρια, Καμερουν , Κονγκο D.R.C., Ivory Coast, Τσεχια, Δομινικανη Δημοκρατια, Ελ Σαλβαδορ, Αιθιοπια, Γεωργια, Γουατεμαλα, Ονδουρα, Ουγγαρια, Κενυα , FYROM, Νιγηρια, Μιανμαρ, Παναμας, Περου, Φιλιππινες, Ρουμανια, Ρουαντα, Σερβια, Νοτιο Σουδαν, Ταιλανδη, Ουκρανια, Βιετναμ,  Παραγουαη, Τανζανια, Ζαμπια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



16/5/2018 - 23.58. Η κυβέρνηση αθέτησε τις υποσχέσεις της και ο Β.Δημάκης ξεκινά ξανά απεργία πείνας και δίψας.
Δηλώνει ότι «ο πολιτικός εκφυλισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προηγούμενο»
Εδώ  το μισο κείμενο:
Βασιλης Δημακης
Μετά και τη σημερινή άρνηση των εισαγγελέων Κορυδαλλού , Σαββαΐδη - Σπηλιώτη να εξετάσουν το από ημερών κατατεθειμένο αίτημά μου για εκπαιδευτική άδεια -παρότι από το πρωί εξέταζαν αιτήματα άλλων συγκρατουμένων μου - γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα τον εσκεμμένο από πλευρά τους εμπαιγμό προς το πρόσωπό μου και προς τα εκπαιδευτικά δικαιώματα που διεκδικώ , αποφάσισα από σήμερα 17/05 να κατερθω σε λευκή απεργία (πείνας και δίψας) , γνωρίζοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ηδη ταλαιπωρημενη υγεία μου , προστατεύοντας με την ελαχιστη εστω αξιοπρέπεια τον αγώνα που έδωσα με άμεσο κίνδυνο της ζωής μου .
Το Υπουργείο και οι απεσταλμένοι του δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και δεν τήρησαν το λόγο τους- πως θα μπορούσαν αλλωστε - δεν είναι η πρώτη φορά !
Για να σταματήσω την απεργία στις 14/04 ήρθαν ένα σωρό φορείς , τάζοντας συγκεκριμένα πράγματα από τα οποία κανένα δεν έγινε πράξη (!)
Ρίχνοντας υπόρρητα το βάρος της ευθύνης , στους εντέχνως τοποθετημενους φασίστες εισαγγελείς του Κορυδαλλού , που λυμαίνονται συλλήβδην τα δικαιώματα των κρατουμένων δημιουργώντας συχνά -πυκνά αναταραχή στα σωφρονιστήρια του Κράτους με τις απαράδεκτες αυθαιρεσίες που ενέχουν μονίμως οι αποφάσεις τους !
Το Υπουργείο ουσιαστικά , επεδίωκε να σταματήσει το κύμα συμπαράστασης που υπήρξε για το δίκαιο αίτημά μου , τάζοντας όλα όσα ήδη δικαιούμουν χωρίς ομως να μου αποδοθεί απολύτως τίποτα !
Έπεα πτερόεντα δηλαδή !
Αυτή είναι η πολιτική τους , η πολιτική των ίσων αποστάσεων η πολιτικη των μπαλωματων, η πολιτική που ντύνεται τα χιλιομπαλωμενα ρουχα του Καραγκιόζη !
Ο πολιτικός εκφυλισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προηγούμενο !



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να τελειώνουμε με τους μύθους της σιωνιστικής και φιλοσιωνιστικής αριστεράς Στα κιμπούτς ήταν απαγορευμένη η συμμετοχή Παλαιστινίων
Tα "σοσιαλιστικά" κιμπουτζ των αποίκων:
Σχολιο.- Καλα που το ακουω και βεβαιωνομαι οτι οχι μονο δεν εχασα τιποτα , αλλα απεφυγα και να συμμετεχω στην εθνοκαθαρση
Βλεπεις, πριν τρεις τεσσερις δεκαετιες ηταν λιγο μοδα το να πας να προσφερεις εργασια σε κιμπουτς (....τοσο οσο ηταν μοδα και η ινδια, και η κρητη και...και....και...)
Εχω ακουσει και διαβασει τοτε αρκετες περιγραφες για αυτο το θαυμα που ανθρωποι απο ολο τον κοσμο μεταμορφωναν την ερημο σε παραδεισο μεσα απο συλλογικες διαδικασιες
Φυσικα σε αυτες τις ιστοριες δεν αναφερονταν πουθενα η κλοπη των φυσικων πορων που υποστηριξαν αυτες τις κοινοτητες...η κλεμενη γη και τα νερα
Τωρα υπαρχουν απειρες οικοκοινοτητες βεβαια (και παγκοσμια και τοπικα) οπου καποιος μπορει οντως να ζησει σε επαφη με το οικοσυστημα, συλλογικα μαζι με αλλους και χωρις να αναπαραγει ρατσιστικα στερεοτυπα
Σχολιο.- Έτσι ακριβώς, και ευτυχώς, το ένστικτό σου σε έσωσε. Δε θα ήταν δυνατόν να είναι αλλιώς, γιατί η αποικιοκρατία συνοδεύεται από ρατσισμό, προκειμένου να δικαιολογήσει στον εαυτό της τα εγκλήματά της, ό,τι μανδύα και να φοράει, ακόμα και σοσιαλιστικό.
Σχολιο.- ναι..ηταν τοσο αγγελικα στημενο για καποιον που εψαχνε εναλλακτικες καταστασεις....φανταζομαι οτι το πρωτο σταδιο θα ηταν αρμεγμα και χωραφι, τραγουδια και χαρες , το δευτερο σταδιο συζητησεις και προπαγανδα, στο τριτο εισαι στους antifa negative και στο τελευταιο αυτοκτονεις


4 σχόλια:

e-h είπε...


I felt heartsick all day. While Ivanka Trump, Jared Kushner, and Benjamin Netanyahu cheered the new US embassy in Jerusalem yesterday, just 40 miles away over a thousand protesters demanding their freedom were shot by Israeli snipers.
60 Palestinians were killed, including eight children. It’s hard to imagine a more willful and total disregard for human life.
THIS. HAS. TO. STOP.
I’m furious and heartbroken to see so many politicians and generals are speaking in the name of all Jews to justify the massacre of innocent people.
That’s why JVP has launched an emergency petition to #SpeakUpForGaza and demand Israel STOP attacking protestors.
The Trump administration has a lot to answer for. Opening the embassy in Jerusalem is an unmistakable green-light for cruel and craven Israeli politicians - and the warmongers in Trump’s own cabinet.
A massive emergency petition can show the opposition to this outrage is enormous and at a key moment indicate to the US and Israeli governments -- and maybe even more importantly Palestinian allies -- that the world demands these killings must stop.
JVP is working non-stop right now to set up demonstrations and vigils, visit Members of Congress (and protests outside their offices), and get the word out in the media -- and at every opportunity we’ll deliver this emergency petition to show that US and Israeli attacks on Palestinians don’t represent American Jews or our allies.
Please sign and share this emergency petition today: #SpeakUpForGaza and demand Israel STOP using lethal force against protestors.
Last night I saw a news clip of Noura Erakat, the brilliant Palestinian-American leader. The news anchor asked her what she’d recommend.
And Erakat quite simply said “I’d recommend freedom.”
Let’s never forget that. The work we’re doing at JVP is about standing up for the incredibly simple idea that Palestinians should be free. Today, on the 70th commemoration of Nakba Day, and every day.
Onward,


e-h είπε...


Αισθάνθηκα καρδιοπαθεια όλη μέρα. Ενώ οι Ιβάνκα Τρούμπα, Τζάρεντ Κουσνέρ και Βενιαμίν Νετανιάχου ενθάρρυναν χθες τη νέα πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ, μόλις 40 μίλια μακριά, πάνω από δυομιση χιλιάδες διαδηλωτές που ζητούσαν την ελευθερία τους, πυροβολήθηκαν από ισραηλινούς ελεύθερους σκοπευτές.

60 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων οκτώ παιδιών. Είναι δύσκολο να φανταστούμε μια πιο εκούσια και πλήρη παραβίαση της ανθρώπινης ζωής.

ΑΥΤΟ. ΠΡΕΠΕΙ. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ.

Είμαι εξαγριωμένη και σπασμένη για να δω ότι τόσοι πολλοί πολιτικοί και στρατηγοί μιλούν στο όνομα όλων των Εβραίων για να δικαιολογήσουν τη σφαγή αθώων ανθρώπων.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η JVP έχει ξεκινήσει μια επείγουσα αναφορά στο #SpeakUpForGaza και απαιτεί από το Ισραήλ STOP να επιτίθεται σε διαδηλωτές.

Η κυβερνηση Trump έχει πολλά να απαντήσει. Το άνοιγμα της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ είναι ένα αδιαμφισβήτητο πράσινο φως για τους σκληρούς και κακούς Ισραηλινούς πολιτικούς - και τους θρησκευόμενους στο υπουργικό συμβούλιο του Trump.

Μια μαζική αναφορά έκτακτης ανάγκης μπορεί να δείξει ότι η αντιπολίτευση σε αυτή την οργή είναι τεράστια και σε μια κρίσιμη στιγμή υποδεικνύει στις αμερικανικές και ισραηλινές κυβερνήσεις - και ίσως ακόμη πιο σημαντικές για τους Παλαιστινίους συμμάχους - ότι ο κόσμος απαιτεί αυτές οι δολοφονίες να σταματήσουν.

Η JVP εργάζεται ασταμάτητα τώρα για να διοργανώσει διαδηλώσεις και επαφές, να επισκεφτεί τα μέλη του Κογκρέσου (και να διαμαρτυρηθει έξω από τα γραφεία τους) και να βγάλει τη προταση της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης - και με κάθε ευκαιρία θα παραδώσουμε αυτήν την έκτακτη αναφορά για να δείξουμε ότι οι επιθέσεις των ΗΠΑ και των Ισραηλινών στους Παλαιστινίους δεν αντιπροσωπεύουν τους Αμερικανούς Εβραίους ή τους συμμάχους μας.

Υπογράψτε και μοιραστείτε αυτήν την αίτηση έκτακτης ανάγκης σήμερα: #SpeakUpForGaza και ζητήστε από το Ισραήλ να σταματήσει χρησιμοποιώντας θανατηφόρα δύναμη εναντίον διαδηλωτών.

Χθες το βράδυ, είδα ένα κλιπ ειδήσεων για την Noura Erakat, τον λαμπρό παλαιστινιακό-αμερικανικό ηγέτη. Ηεκφωνητρια ειδήσεων τη ρώτησε τι θα πρότεινε.

Και η Erakat απλά είπε "Θα συνιστούσα την ελευθερία".

Ας μην ξεχνάμε ποτέ αυτό. Η δουλειά που κάνουμε στο JVP είναι να υποστηρίξουμε την απίστευτα απλή ιδέα ότι οι Παλαιστίνιοι πρέπει να είναι ελεύθεροι. Σήμερα, στην 70η εορταστική εκδήλωση της ημέρας Nakba και κάθε μέρα.

Προς τα εμπρός,

e-h είπε...


Tell Argentinian team and Lionel Messi: There's nothing "friendly" about shooting Palestinian footballers
In a video message, young Palestinian footballer Mohammed Khalil makes a powerful appeal to the Argentinian national football team, including captain Lionel Messi, to cancel their friendly match with Israel on June 9, 2018. Khalil, from Gaza, was shot by an Israeli sniper in the knee, ending his promising football career.

Send a strong message to Argentina and Lionel Messi:
There's nothing "friendly" about Israel shooting Palestinian footballers!

The scheduled match will be part of Israel’s 70th anniversary “celebrations” and is taking place while Israel implements a criminal shoot-to-kill-or-maim policy against peaceful Palestinian protesters in Gaza. This makes the “friendly” a whitewash of Israel's crimes and therefore extremely unfriendly to human rights!

Israel denies all Palestinians, including footballers, their right to freedom of movement. The Israel Football Association’s official leagues include teams in illegal Israeli settlements that are driving Palestinian communities off their own land.

The Israeli government has agreed to pay three million dollars to host the match. This is part of its “sports-washing” propaganda strategy, which exploits sporting events to hide its systemic human rights abuses against Palestinians.

Argentina and Lionel Messi are adored by fans around the world, including in Palestine and the Arab region, and the calls from BDS Argentina to cancel the match have had huge popular support.

Join Mohammed Khalil and send a strong message to Argentina and Lionel Messi that fans around the world won’t stand for them teaming up with Israel’s regime of oppression against Palestinian human rights!

Palestinian Campaign for the Academic and Cultural Boycott of Israel


e-h είπε...


Ενημερώστε την ομάδα της Αργεντινής και τον Λιονέλ Μέσι: Δεν υπάρχει τίποτα «φιλικό» για το πυροβολισμο παλαιστινιακών ποδοσφαιριστών
Σε ένα τηλεοπτικό μήνυμα, ο νεαρός Παλαιστίνιος ποδοσφαιριστής Mohammed Khalil κάνει μια ισχυρή έκκληση στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγου Lionel Messi, να ακυρώσει τον φιλικό αγώνα με το Ισραήλ στις 9 Ιουνίου 2018. Ο Khalil από τη Γάζα πυροβολήθηκε από έναν ισραηλινό ελεύθερο σκοπευτή στο γόνατο, τερματίζοντας την πολλά υποσχόμενη ποδοσφαιρική του καριέρα.

Στείλτε ένα ισχυρό μήνυμα στην Αργεντινή και τον Lionel Messi:
Δεν υπάρχει τίποτα «φιλικό» για το Ισραήλ που σκοτώνει Παλαιστίνιους ποδοσφαιριστές!

Ο προγραμματισμένος αγώνας θα αποτελέσει μέρος των "εορτασμών" του 70ού επετείου του Ισραήλ και θα λάβει χώρα ενώ το Ισραήλ εφαρμόζει μια πολιτική εγκληματικότητας κατά των ειρηνικών παλαιστινίων διαδηλωτών στη Γάζα. Αυτό κάνει το "φιλικό" έως άσπρο τα εγκλήματα του Ισραήλ και ως εκ τούτου εξαιρετικά εχθρικό στα ανθρώπινα δικαιώματα!

Το Ισραήλ αρνείται σε όλους τους Παλαιστινίους, συμπεριλαμβανομένων των ποδοσφαιριστών, το δικαίωμά τους στην ελεύθερη κυκλοφορία. Τα επίσημα πρωταθλήματα της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Ισραήλ περιλαμβάνουν ομάδες σε παράνομους ισραηλινούς οικισμούς που οδηγούν εξω τις παλαιστινιακές κοινότητες από τη δική τους γη.

Η ισραηλινή κυβέρνηση συμφώνησε να πληρώσει τρία εκατομμύρια δολάρια για να φιλοξενήσει τον αγώνα. Αυτό αποτελεί μέρος της προπαγανδιστικής στρατηγικής της "αθλητικής πλύσης", η οποία εκμεταλλεύεται αθλητικές εκδηλώσεις για να κρύψει τις συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των Παλαιστινίων.

Η Αργεντινή και ο Lionel Messi λατρεύτηκαν από οπαδούς σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Παλαιστίνης και της Αραβικής περιοχής, και οι κλήσεις από την BDS Αργεντινής για να ακυρώσουν τον αγώνα είχαν τεράστια λαϊκή υποστήριξη.

Ενωθητε με τον Mohammed Khalil και στείλτε ένα ισχυρό μήνυμα στην Αργεντινή και τον Lionel Messi ότι οι οπαδοί σε όλο τον κόσμο δεν θα τους ζητήσουν να συνεργαστούν με το καθεστώς του Ισραήλ για καταπίεση εναντίον των παλαιστινιακών ανθρωπίνων δικαιωμάτων!

Παλαιστινιακή εκστρατεία για τον ακαδημαϊκό και πολιτιστικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ