Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Πεμπτη 3 Μαιου 2018


Χθες ο πράκτωρ Παπαχελάς-Soros ...προσπαθούσε να πάρει δήλωση από τον Κοτζιά ...ότι η Ελλάδα πρέπει να περιμένει θερμό επεισόδιο με τους Τούρκους μέχρι τις Τουρκικές εκλογές .
Ο Κοτζιάς ...δυο φορές ...άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.
Σήμερα ...η γελοιότητα του ΣΚΑΙ έφτασε σε άλλο επίπεδο. Βρήκαν, λέει, τους Τούρκους Χάκερ και τους πήραν και αποκλειστική συνέντευξη!
Φανταστείτε δηλαδή Τούρκους Χάκερ , οπαδούς του Ερντογάν που πήγαν κι έδωσαν συνέντευξη κι αποκαλύφθηκαν στον ΣΚΑΙ-Soros...τη Βουβουζέλα του ΝΑΤΟ.
Αν θα έδιναν πραγματικά συνέντευξη Τούρκοι Χάκερ... θα το έκαναν σε κανάλι που θα ήταν φιλικό προς τον Ερντογάν για λόγους ασφαλείας και για να είναι σίγουροι ότι δεν θα αλλοιώσουν τα λεγόμενά τους ...
Δεν θα πήγαιναν στα Αμερικανάκια του ΣΚΑΙ , που αποκαλούν τον Ερντογάν "Σουλτάνο" , που βοήθησαν στην οργάνωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας υπέρ των πραξικοπηματιών.
Απλή λογική χρειάζεται ... αλλά κι αυτή μας την έκλεψαν.
Τέλος οι Χάκερ δίνουν συνεντεύξεις ΜΟΝΟ αν συλληφθούν
Αυτοί που δίνουν συνεντεύξεις ενώ δεν έχουν συλληφθεί ... είναι συνήθως πράκτορες Μυστικών Υπηρεσιών και λένε ακριβώς αυτά που χρειάζεται να πουν για να πετύχει το σκοπό της η «αυθόρμητη» συνέντευξη.
Έτσι διαφήμιζαν και τους Anonymous ... μέχρι που όλοι καταλάβαμε ... ότι ήταν πράκτορες .
Μέσω αυτών των δήθεν Xάκερ ...συνελήφθησαν πραγματικοί πατριώτες Χάκερ (όπως η Ελληνική Hacking Σκηνή - Greek Hacking Scene) ...οι οποίοι πίστεψαν ότι οι Anonymous δεν είχαν σχέση με τις Αρχές και τους εμπιστεύθηκαν την πραγματική τους ταυτότητα.
Κι εδώ ...τις ιστορικές τους κυβερνοεπιθέσεις...τις οποίες τα ΜΜΕ ποτέ δεν προέβαλαν σε αντίθεση με αυτές των Anonymous που πάντα τις προέβαλαν και μάλιστα χωρίς απαξιωτικούς ή ειρωνικούς χαρακτηρισμούς.
Τα ΜΜΕ φρόντισαν να μαθευτεί η λέξη ANONYMOUS σε όλον τον πλανήτη ώστε οι πραγματικοί Χάκερ να τους εμπιστευθούν και τα στοιχεία τους κατόπιν να βρεθούν στα χέρια των Μυστικών Υπηρεσιών.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9η Μάη Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης
Ο Αγώνας ενάντια σε Φασισμό- Ιμπεριαλισμό συνεχίζεται.
Συγκέντρωση Ουκρανική Πρεσβεία 7μμ
Στεφάνου Δέλτα 2 & Κηφισίας, Φιλοθέη Ψυχικό
Προσυγκέντρωση-Μοτοπορεία Πλατεία Εξαρχείων 6 μμ
Τετάρτη, 9 Μαΐου στις 7 μ.μ. - 9 μ.μ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 2 Μαΐου 2018
Έκθεση της Κίνας για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ

Η Κίνα δημοσίευσε μία έκθεση σχετικά για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2017, στην οποία επικρίνει τη σοβαρή παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων των Αμερικανών, τις συστηματικές φυλετικές διακρίσεις και το έλλειμμα δημοκρατίας στη χώρα.
Η έκθεση με τίτλο “Μητρώο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων το 2017 στις ΗΠΑ” δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γραφείο Πληροφόρησης του Συμβουλίου του Κράτους, σαν απάντηση στις εκθέσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα που εκδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα από το υπουργείο Εξωτερικών.
Το έγγραφο παρουσιάζει, με βάση αξιόπιστα στοιχεία, ένα χρονολόγιο των περιπτώσεων παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στη διάρκεια του περασμένου έτους, γεγονός που δείχνει με σαφήνεια μια ιστορική επιδείνωση των εγγυήσεων για τα ατομικά δικαιώματα.

.. η έκθεση υπογραμμίζει ότι στη Συρία, οι επιχειρήσεις του αποικιοκρατικου συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ προκάλεσαν μεγάλο αριθμό θυμάτων στους αμάχους, καθώς στόχος των επιθέσεων υπήρξαν, 12 σχολεία, 15 τζαμιά, όπως επίσης και κατοικημένες περιοχές και νοσοκομεία.

https://prensa-rebelde.blogspot.gr/2018/05/blog-post.html?spref=fb



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με την φωτια στο εργαστασιο μπαταριων την Ξανθης, Θυμιθηκα
Το χειρότερο βιομηχανικό δυστύχημα όλων των εποχών
H τραγωδία με τους 25.000 νεκρούς στην πόλη Μποπάλ
Στις 3 Δεκεμβρίου του 1984 πάνω από 40 τόνοι ισοκυανικού μεθυλίου, ενός χημικού εκατοντάδες φορές τοξικότερου από το υδροκυάνιο, διέρρευσαν από ένα εργοστάσιο φυτοφαρμάκων στο Μποπάλ της Ινδίας, σκοτώνοντας άμεσα τουλάχιστον 3.800 ανθρώπους και προκαλώντας σημαντικές βλάβες και πρόωρη θνησιμότητα σε ακόμη περισσότερους.
Στις 2 Δεκεμβρίου του 1984, ώρα 11 το βράδυ και ενώ οι περισσότεροι από το ένα εκατομμύριο κατοίκων του Μποπάλ κοιμούνταν, μπήκε νερό μέσα στη δεξαμενή 610 όπου ήταν αποθηκευμένο το ισοκυανικό μεθύλιο
Τη δεκαετία του 1970, η κυβέρνηση της Ινδίας άρχισε μια πολιτική ενθάρρυνσης επενδύσεων από ξένες εταιρείες στην τοπική βιομηχανία. Η Union Carbide Corporation (UCC) με έδρα το Τέξας, ήταν μία από αυτές.
Η εταιρεία κλήθηκε να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο για την δημιουργία του Sevin, ενός φυτοφαρμάκου που χρησιμοποιoύνταν σχεδόν σε όλη την Ασία.
Ως μέρος της συμφωνίας, η κυβέρνηση της Ινδίας θα είχε ποσοστό 22% στη θυγατρική της εταιρείας, Union Carbide India Limited.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θα σας πω μια ιστορία μικρή:
Ήταν Δεκέμβριος του 2009 όταν Τούρκοι ψαράδες από απέναντι (Τσεσμέ Σμύρνης) φέρανε τα δίχτυα Χιώτη ψαρά τα οποία είχε κατασχέσει η τουρκική ακταιωρός διότι τα είχε καλάρει αυτός μέσα στα τουρκικά νερά. Βγήκανε λοιπόν τα δίχτυα του σε δημοπρασία, οι Τούρκοι ψαράδες αποφάσισαν να συμπαρασταθούν στον Χιώτη συνάδελφό τους που τα έχασε, συνεννοήθηκαν να μην "τα χτυπήσουν" κι έτσι τα πήραν σε τιμή εκκίνησης 480 ευρώ και τα φέρανε μετά βαίων και κλάδων πίσω στον ιδιοκτήτη τους.
Ο Σακίρ, ψαράς από τον Τσεσμέ ήταν αυτός που είδε την τουρκική καταδίωξη να μαζεύει τα δίχτυα του Χιώτη, είδε και τον ίδιον τον Χιώτη ψαρά την επόμενη μέρα που πήγε στο σημείο της καλάδας και τα έψαχνε. Γνωριζόντουσαν οι δυο τους από το πέλαγος.
Αφού λοιπόν πήρανε τα δίχτυα οι Τούρκοι ψαράδες στη δημοπρασία, τα φέρανε πανηγυρικά με κονβόι βαρκών και τα παραδώσανε μεσοπέλαγα στον συνάδελφό τους από τη Χίο.
Μετά αποβιβάστηκαν όλοι μαζί με τις βάρκες σε παραλιακό λιμανάκι του νησιού και κάνανε γλέντι τρικούβερτο με ούζα, για να σφραγίσουν τη φιλία και την αλληλεγγύη τους.
Όλα αυτά συνέβησαν μόνον εννέα (9) χρόνια πριν από σήμερα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα στον Πειραιά αυτή τη στιγμή, (3/5/2018 – 11.00) ειδικά στη χαραυγή το πρόβλημα είναι πάρα πολύ μεγάλο αφού η έντονη δυσοσμία έχει δημιουργήσει πολλάπρόβλημα στους κατοίκους της περιοχής
Από το υπουργείο λένε ότι η έντονη δυσοσμία προέρχεται από την Ψυτάλλεια, ενώ πολλοί κάτοικοι που μένουν στην περιοχή της χαραυγής μας ενημέρωσαν ότι η έντονη δυσοσμία προέρχεται από τα διυλιστήρια Μελισσανίδη που βρίσκονται στην περιοχή και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουν αυτό το πολύ μεγάλο πρόβλημα




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3 Μαη του 1890 πεθαινει στη φυλακη της Χαλκίδας ενας πρωτοπόρος δημοκράτης, ο Ρόκκος Χοιδάς...
Σπουδαίος νομικός, αντιεισαγγελέας Εφετών συγκρούεται με το σύστημα και παραιτείται. Το 1875 εκλέχτηκε βουλευτής Κραναίας Κεφαλληνίας και το 1883 βουλευτής Αττικής. Αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες, κυρίως στις προεκλογικές του περιοδείες, από διαφόρους παρακρατικούς μηχανισμούς έχοντας ως αποτέλεσμα να μην εκλέγεται πάντα βουλευτής. Το 1885 παραιτήθηκε οριστικά από το βουλευτικό αξίωμα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του που πραγματοποιήθηκε στις σκάλες της Βουλής με κύριο οργανωτή τον αστυνόμο Κοκκινόπουλο. Η παραίτηση του όμως δεν έγινε αποδεκτή, που όμως παρ' όλα αυτά δεν επανήλθε στη Βουλή, συνεχίζοντας έτσι τους δημοκρατικούς του αγώνες έξω από την αίθουσα του κοινοβουλίου.
Στήριξε δημοκρατικούς συλλόγους όπως τον «Δημοκρατικό Σύλλογο των Πατρών» και τον «Σοσιαλιστικό Σύνδεσμο» του Σταύρου Καλλέργη. Έπειτα συνεργάστηκε με τον Κλεάνθη Τριανταφύλλου στην έκδοση του πολιτικοσατιρικού περιοδικού «Ραμπαγάς».
Η ιδεολογία του ήταν αντίθετη με αυτή του Τρικούπη με αποτέλεσμα να έρθουν σε ρήξη. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 1888, δημοσίευσε δύο άρθρα του στην εφημερίδα Ραμπαγά, τα οποία θεωρήθηκαν υβριστικά για τον Βασιλιά Γεώργιο Α΄ και τον διάδοχο του θρόνου Κωνσταντίνο. Τότε ο Χοϊδάς συνελήφθη, κατόπιν και πιθανής συναίνεσης του αρθρογράφου του «Τις πταίει;», εκείνης της εποχής, πρωθυπουργού Χαρίλαου Τρικούπη, και οδηγήθηκε σε δίκη στην Άμφισσα, όπου τον Μάιο του 1889 μετά από μία απολογία που διήρκεσε 24 ώρες, κατά την οποία κατηγόρησε δριμύτατα τους αυλοκόλακες και τα βασιλικά κόμματα της εποχής, καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση και οδηγήθηκε στις φυλακές της Χαλκίδας όπου και παρέμεινε ένα χρόνο εσώκλειστος στις φυλακές μέχρι τα μέσα Μαΐου του 1890, οπότε και απεβίωσε από υποτροπή της παλιάς του πληγής εξαιτίας των κακουχιών της φυλακής.
υ.γ. 1 Στη συνεδρίαση της 17ης Νοεμβρίου 1875... Στο βήμα, ο αυλοκόλακας Γεράσιμος Ζωχιός, προκειμένου να τον προκαλέσει, δηλώνει: «Ότι είπεν ο βασιλεύς θα πιστεύω, ό,τι θέλει αυτός θα γίνη. Αν ειπεί ου, δέκα λαοί δεν δύνανται να υπερισχύσουν». Στο άκουσμα των γελοιοτήτων του Ζωχιού, ο Χοϊδάς πετάγεται και βροντοφωνάζει: «Αν ειπεί ου, ανατρέπεται ως τόσοι άλλοι»!
μυ.γ. 2 Σε σχολικό βιβλίο δεν υπάρχει ιδιαίτερη αναφορά στον Ρόκκο Χοιδά, αντίθετα άφθονοι ύμνοι για τον Τρικούπη...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έξω απο Ε.Ε...ευρωζώνη κι όποια άλλη ζώνη- ΝΑΤΟ CIA προδοσία- μας δένει και μας δέρνει...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ: ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
1.048 υπογραφές
Να μην κοπούν τα τριάντα δύο τριαντάχρονα πλατάνια στην πόλη της Δράμας. Είναι υγιή και δεν είναι επικίνδυνα. Μπορούμε να βρούμε λύσεις στα προβλήματα που δημιουργούν τα πλατάνια στην Πατριάρχου Διονυσίου στη Δράμα. Να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να υπάρχει πρόσβαση των ΑΜΕΑ, να διορθωθούν τα πεζοδρόμια, να αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης . Τα δέντρα δίνουν ζωή και εμείς καλούμαστε να τα υπερασπιστούμε γιατί δεν μπορούν να το κάνουν μόνα τους.
https://secure.avaaz.org/el/petition/DIMOS_DRAMAS_SOSTE_TA_PLATANIA/?fzqUQib&fbogname=%CE%A7%CF%81%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82+%CE%A3.&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-516692-DIMOS_DRAMAS_SOSTE_TA_PLATANIA&utm_term=zqUQib%2Bel



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γι"αυτούς που ορέγονται δεξιές ευρωλατρικές... "λύσεις"...αφιερωμένο....όχι σ"αυτούς αλλά στο χυμένο ιδρώτα και αίμα των εργατών που οι της..."εργατικής ελίτ" πάνω του χτίσαν Καριέρες....
Η Φάμπρικα ~ Λάκης Χαλκιάς, Γιάννης Μαρκόπουλος
https://www.youtube.com/watch?v=E6KErMeNFd4&sns=fb



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Μπαφιάσαμε» ανακρίβειες και χυδαία στερεότυπα
Το πρόσφατο άρθρο του Πρώτου Θέματος για το φεστιβάλ «Yes We Can-nabis», που κάνει λόγο για «χούντα με φούντα» μεταχειρίζεται τον πουριτανισμό για να απαξιώσει την  καλλιέργεια και μεταποίηση της κάνναβης στην Ελλάδα και την ευρύτερη ατζέντα που έχει ανοίξει.
Η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου με ανάρτησή της χαρακτηρίζει «παραληρηματικό» και «μνημείο χυδαιολογίας» το άρθρο του Θέμου Αναστασιάδη, του αποδίδει το ρόλο του «ιερού εξεταστή» και υπενθυμίζει τη συμβολή του στην «κανονικοποίηση» της φασιστικής Χρυσής Αυγής.
Το άρθρο πράγματι θα μπορούσε να έχει γραφτεί από τον Παττακό ή κάποιο γυμνασιάρχη της μεταξικής περιόδο. Θέλοντας να επιτεθεί στην κυβέρνηση για την αποποινικοποίηση της ιατρικής και φαρμακευτικής κάνναβης και την διημερίδα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ «Yes We Can-abis», χρησιμοποιεί ανακρίβειες και αστήρικτα ή ψευδή ψευδοεπιστημονικά επιχειρήματα, που έχουν διαψευστεί εδώ και χρόνια, τόσο σε επιστημονικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.
Αρκεί κανείς να δει πόσες χώρες έχουν προχωρήσει πλέον στην απελευθέρωση της φαρμακευτικής και κλωστικής κάνναβης, αλλά και ποια τα αποτελέσματα της αποποινικοποίησης της ευφορικής κάνναβης στη μάχη κατά των ναρκωτικών.
Επιπλέον εστιάζει επιτηδευμένα και υπερβολικά στην ευφορική κάνναβη και προτάσσει αναχρονιστικά στερεότυπα προκειμένου να αποκρύψει την ουσιαστική συζήτηση για τη φαρμακευτική και κλωστική κάνναβη και την τεράστια αναπτυξιακή προοπτική τους. Ήδη προσελκύουν διεθνές ενδιαφέρον και επενδύσεις.
Η παρελκυστική τακτική και η χυδαιότητα ενάντια στην κάνναβη δεν οφείλεται στην υποκριτική υπερσυντηρητική εμμονή αλλά σε ένδεια επιχειρημάτων και πολιτική σκοπιμότητα απέναντι σε μια κυβερνητική ατζέντα. Εκφράζει το φόβο ενός κατεστημένου που αναδείχτηκε με θαλασσοδάνεια και «αέρα» απέναντι σε οποιοδήποτε παραγωγικό μοντέλο και καινοτομία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλαλητήριο για την Κάνναβη, Σάββατο 5 Μάη 2018, Σύνταγμα & Θησείο
Σάββατο 5 Μαΐου πραγματοποιείται το Συλλαλητήριο για την Κάνναβη (14ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ – 4η Γιορτή Κάνναβης)  στα πλαίσια της παγκόσμιας κινητοποίησης Global Marijuana March που λαμβάνει χώρα ταυτόχρονα σε 300 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα η αρχή γίνεται στο Σύνταγμα στις 12 το μεσημέρι και η συνέχεια μετά τις 6 το απόγευμα στο Θησείο με μουσικές, χορούς και τραγούδια.
Συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος στις 12 το πρωί για ενημέρωση του κοινού και Συνέντευξη Τύπου συλλόγων ασθενών και άλλων φορέων στις 1 το μεσημέρι στην έξοδο του Μετρό
Aκολουθεί το σχετικό κάλεσμα:
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις ομάδες των ασθενών, τους ιατρούς, τους καλλιεργητές, τους χρήστες, τις οργανώσεις, τους φορείς και τους μεμονωμένους φίλους και υποστηρικτές της Κάνναβης να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο για την Κάνναβη το Σάββατο 5 Μάη 2018, στα πλαίσια της παγκόσμιας κινητοποίησης Global Marijuana March που συμβαίνει ταυτόχρονα σε 300 πόλεις σε όλο τον κόσμο.
Συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος στις 12 το πρωί για ενημέρωση του κοινού και Συνέντευξη Τύπου συλλόγων ασθενών και άλλων φορέων στις 1 το μεσημέρι στην έξοδο του Μετρό. Αναχώρηση πορείας στις 4.20 το απόγευμα μέχρι το Θησείο όπου θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση από τις 6.30 το απόγευμα μέχρι τις 12 το βράδυ.
Η αλήθεια είναι η καλύτερη πρόληψη.
Στηρίζουν:
Ηλιόσποροι, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης, Σύλλογος ΜΑΜΑΚΑ- Μαμάδες για την Κάνναβη, Ελληνικός Σύλλογος Θεραπευτικής Κάνναβης, Ασθενείς υπέρ της χρήσης φαρμακευτικής Κάνναβης, Πρώτη Κοινωνική Λέσχη Κάνναβης Θεσσαλονίκης, gr420info forum, KannaBio ΚΟΙΝΣΕΠ.
Μουσικοί:
16.20 – 17.00: Bredda Ahmed
17.00 – 18.00: Ηeviweit
18.00 – 19.00: A@H2O
19.00 – 20.00: Ψ
20.00 – 21.00: DJ Booker
21.00 – 22.00: Nomad Immune System
22.00 – 23.00: Rankin Johnny
23.00 – 00.00: Reggaewise selectors



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για μια ακόμη φορά η ανθρωπότητα εορτάζει την… Εργατική Πρωτομαγιά η οποία από χρόνια τώρα έχει πάψει να είναι… Εργατική και έχει απομείνει, απλά, μια ετήσια εορτή αναψυχής όπως αυτή του Αγίου Βαλεντίνου και άλλων σχετικών… παραφυάδων της.
Δυστυχώς, όπως είναι γνωστό στις μέρες μας, για μια ακόμη φορά κάποιοι επιτήδειοι φόρεσαν στην Ιστορία ανάποδα τα παπούτσια της και αυτή, όπως είναι φυσικό, αντί να προχωρά οπισθοδρομεί με αποτέλεσμα να έχει φτάσει στο χείλος τού γκρεμού ώστε οι πρωτοπόροι που θυσιάσαν την ζωή τους για να κατακτηθούν τα όποια εργατικά και κατ’ επέκταση ανθρώπινα δικαιώματα  να έχουν ξεχαστεί.
Ανάμεσα στους πρωτοπόρους αυτούς ο ελληνικός Λαός έχει να επιδείξει σωρεία παραδειγμάτων  μεταξύ αυτών και τού Loui Tika (Ηλία Σπαντιδάκη) από το Ρέθυμνο τής Κρήτης, ο οποίος ως μετανάστης  στις Η.Π.Α. το 1906 αγωνίστηκε για τα πανανθρώπινα δικαιώματα κορυφή τών οποίων είναι και τα εργατικά.
Επ’ ευκαιρία, λοιπόν, τής Εργατικής Πρωτομαγιάς θεώρησα υποχρέωσή μου να αναφερθώ στον αγωνιστή αυτόν και τής προσφοράς του επειδή, δυστυχώς, ο περισσότερος κόσμος την αγνοεί.
Εύχομαι όπως ο Θεός αναπαύει την ψυχή του ανάμεσα στους δικαίους που παρέμειναν πιστοί… μέχρι θανάτου και θέλω να ελπίζω ότι με τον καιρό θα βρεθούν και άλλοι μιμητές του εμπνεόμενοι από το παράδειγμά του.
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα απεργίας και συγκέντρωσης και όχι μια συνηθισμένη… αργία.
Υ. Γ. Για όσους επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για τον ήρωα αυτόν υπάρχει πλήθος αναφορών στο ιντερνετ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Από το 2006 έχουν βρεθεί 9.000 πτώματα θυμάτων των παραστρατιωτικών οργανώσεων της άκρας δεξιάς
Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018, 07:06
Οι σοροί συνολικά 9.000 θυμάτων των παραστρατιωτικών έχουν βρεθεί και έχει γίνει εκταφή τους στην Κολομβία μετά τον αφοπλισμό, το 2006, των ένοπλων ομάδων της άκρας δεξιάς, γνωστοποίησε την Τετάρτη η εισαγγελία.
Διευκρίνισε ότι τα πτώματα αυτά βρίσκονταν μέσα σε ομαδικούς τάφους και ότι εντοπίστηκαν με βάση στοιχεία που έδωσαν πρώην παραστρατιωτικοί της οργάνωσης Ενωμένες Μονάδες Αυτοάμυνας της Κολομβίας (Autodefensas Unidas de Colombia,AUC), στο πλαίσιο της δικαστικής πτυχής της διαδικασίας αφοπλισμού τους.
«Τα 9.000 πτώματα εντοπίστηκαν και έγινε η εκταφή τους με βάση πληροφορίες που δόθηκαν από μάρτυρες, μέλη εγκληματικών οργανώσεων» που εντάχθηκαν «στον νόμο για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη», εξήγησε η Μέρι Κονέχο, ανώτερο στέλεχος της εισαγγελίας.
Η ίδια εισαγγελική λειτουργός ανέφερε ότι τα λείψανα 4.296 ανθρώπων παραδόθηκαν στις οικογένειές τους σε εννιά επαρχίες της χώρας, στην πλειονότητά τους στην Αντιόκια (βορειοδυτικά) και στη Μαγκνταλένα (βόρεια).
Η κυβέρνηση του πρώην προέδρου Άλβαρο Ουρίμπε (2002-2010) είχε καταλήξει με τις AUC σε μια συμφωνία αφοπλισμού τους και ο νόμος για τη Δικαιοσύνη και την Ειρήνη που είχε προωθηθεί τότε προέβλεπε για τους μεταμελημένους παραστρατιωτικούς ποινές κάθειρξης έως οκτώ ετών το μέγιστο εάν αποκήρυσσαν τα εγκλήματά τους, συμπεριλαμβανομένων εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.
Στην ένοπλη σύρραξη στην Κολομβία, η οποία διαρκεί πάνω από μισό αιώνα, ενεπλάκησαν στην πορεία των ετών οργανώσεις ανταρτών της άκρας αριστεράς, ακροδεξιοί παραστρατιωτικοί, ο στρατός, τα σώματα ασφαλείας και συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, με φόντο το λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Ο εμφύλιος πόλεμος είχε πάνω από οκτώ εκατομμύρια θύματα-- 260.000 νεκρούς, τουλάχιστον 60.000 εξαφανισμένους, 7,4 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένους.
Ο σημερινός πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος, ο οποίος θα εγκαταλείψει την εξουσία τον Αύγουστο, υπέγραψε στα τέλη του 2016 μια ιστορική συμφωνία ειρήνης με την οργάνωση Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC), που αφοπλίστηκε και μετασχηματίστηκε σε πολιτικό κόμμα με το ίδιο ακρώνυμο στα ισπανικά.
Η συμφωνία προέβλεπε τη δημιουργία ειδικής μονάδας για την αναζήτηση των εξαφανισθέντων, που υπολογίζεται ότι μπορεί να φθάνουν ακόμα και τους 83.000 ανθρώπους. Ο αριθμός των ανθρώπων που εξαφανίστηκαν στην Κολομβία είναι υψηλότερος από κάθε άλλον που καταγράφηκε επί των ημερών οποιαδήποτε δικτατορίας στη νότια Αμερική.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βελγιο. Κατω τα χερια από την αρχαια ελληνικη γλωσσα.
Συγκεντρωση διαμαρτυριας 1.000  Βελγων μαθητων και 100 καθηγητων στη Γανδη για τα σχεδια της κυβερνησης να καταργησει  το μαθημα των Αρχαιων Ελληνικων από τα φλαμανδικα σχολεια.
Ενώ στη χωρα μας  θελουμε να τα καταργησουμε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ερωτησης κρισεως,προς τους Αθεους και Αντιχριστους Δηλοποιουντας!εδω μεσα!!Ο λαος του Ισραηλ σε τι Θεο πιστευει που συμπεριφερεται στον λαο της Παλαιστινης με τον τροπο που βλεπουμε....
Σχολιο.-  ΑΑΑ'!!!!!!ρε!!!.........!?Κ.ΜΑΡΞ.Για το Ιουδαϊκό Ζήτημα.... είσαστε και Μαρξιστές υποτίθεται.........Εβραισμος=Αστισμος.....εγώ θα σας τα λέω..!!!?!?
Σχολιο.- Αν κρίνω και τον πληθυσμό των παραλιών της Μ. Ασίας...Ελληνισμός= Αστισμός
Σχολιο.- Προφανως ο ΣΑΙΞΠΗΡ διαφωνει ....Ο ΕΜΠΟΡΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ Ο ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ ....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΩΜΙΟΣ........ειναι ΙΟΥΔΑΙΟΣ και κοβει σαρκα με την λιβρα.........!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλαλητηριο στο Βολο. «Όχι» στην καυση σκουπιδιων.
Δυναμικες κινητοποιησεις από φορεις και κατοικους κατά της αδειας που εχει παρει η ΑΓΕΤνα καιει σκουπιδια. Καταπελτης οι μελετες για την επιβαρυνση της δημοσιας υγειας. Η «υπογεια» συμφωνια Δημου Βολου – εταιρειας.
Ξεσηκωμος για το συλλαλητηριο το Σαββατο στο Βολο



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Σισμανογλειο. Μοναδα εμφραγματων σε διαδρομο του νοσοκομειου



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα σκουπιδια «σκεπαζουν» το Αιγιο
Τραγικη είναι η κατασταση που επικρατει το τελευταιο διμηνο στο Αιγιο και στις γυρω κωμοπολεις. Τα σκουπιδια εχουν σχηματισει παντου λοφους, καθως η χωματερη της περιοχης εκλεισε, η οσμη είναι εντονη, και οι κατοικοι ανησυχουν για τη δημοσια υγεια.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Βουλιαζουν τα νοικοκυρια. Επτα στα δεκα μολις που τα βγαζουν περα. Συμφωνα με στοιχεια του ΙΟΒΕ.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κοτζιά, κάτω τα βρωμόχερά σου από τη Συρία! Tο νεοταξικό αμερικανοτσογλάνι συνεχίζει τις Επιθέσεις εναντίον της Συρίας!
Η ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΨΕΜΑ....ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
"...Θέλω να πω όμως επ’ ευκαιρίας κάτι. Κάνει μεγάλο λάθος η συριακή κυβέρνηση που ετοιμάζει σειρά νομοθετημάτων και διαταγμάτων που θα υφαρπάξει την περιουσία -κατά κάποιον τρόπο θα υφαρπάξει- εκείνων των Σύρων που είναι στην προσφυγιά, που είναι οικονομικοί μετανάστες ή που βρίσκονται στο...
εσωτερικό ως εσωτερικοί μετανάστες. Διότι αυτό που λέει ότι εντός ένα μήνα θα πρέπει να βρίσκονται στις διοικητικές αρχές της Συρίας, στην οποία να πουν ότι διεκδικούν την παλιά τους ή όχι ιδιοκτησία όταν ο άλλος βρίσκεται στη Σουηδία και δεν μπορεί να περάσει από καμία χώρα, έχει άσυλο, θα οδηγήσει σε μία μεγάλη απογοήτευση και δυσκολεύει την επιστροφή των προσφύγων. Διότι το τρίτο, πέρα από το να μη φεύγουν, πέρα από το να έχω συμφωνίες να μη μου έρχονται εδώ, είναι να έχουν ένα δρόμο επιστροφής. Και έτσι ας πούμε οι βιομηχανικές ζώνες στην Ιορδανία είναι καταπληκτικό μέτρο και είμαι περήφανος που το κουβάλησα και ας μην τη συζητήσαμε καθόλου στην Αθήνα αυτήν την πρόταση, αλλά είναι πολύ ανησυχητικό το νέο νομοθετικό πλέγμα που φτιάχνει η συριακή κυβέρνηση και πρέπει να το υπογραμμίσω, είναι η πρώτη μου ευκαιρία να πω δημόσια τη γνώμη μου γι’ αυτό...."
Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Υπουργός των Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. Δεν υπάρχει (και με δική του ευθύνη πλέον) Πρεσβεία της Συρίας για να απαντήσει στις ψεύτικες κατηγορίες. Είναι απορίας άξιο πως αναπαράγονται απο το συγκεκριμένο πρόσωπο, που είναι είναι απίθανο να κάνει τέτοια λάθη λόγω ικανότητας και ευφυϊας, εκτός αν υπάρχει σκοπιμότητα που δεν γνωρίζω. Για το θέμα όμως αυτό υπάρχει απάντηση της κυβέρνησης της Συρίας. Πως έχουν τα πράγματα :
Πριν λίγες μέρες το πρακτορείο Ασσοσιαίητεντ (USA) μετέδωσε δήλωση γερμανών αξιωματούχων που κατήγγειλαν ότι η Κυβέρνηση της Συρίας θα αφαιρέσει απο τους πρόσφυγες τις ιδιοκτησίες τους στην Συρία, επειδή γίνονται προγράμματα ανοικοδόμησης , στα πλαίσια των οποίων καλούνται όλοι οι Σύριοι πολίτες των περιοχών που ανοικοδομούνται πρέπει να δηλώσουν τις ιδιοκτησίες τους στις περιοχές αυτές.
Προσέξτε ότι τόσο οι Γερμανοί, όσο και ο Έλληνας Υπουργός αναφέρονται σε ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ενέργειες....(από πού τις γνωρίζουν ?)
Η αλήθεια είναι ότι με τις νίκες του στρατού της Συρίας, όλο και περισσότεροι πρόσφυγες επιστρέφουν στα σπίτια τους.
Σε πολλές περιοχές υπάρχουν μεγάλες ζημιές και η κυβέρνηση αναπτύσσει προγράμματα ανοικοδόμησης. Είναι πολύ λογικό το ότι θέλει να ανοικοδομήσει με σύγχρονο και σχεδιασμένο τρόπο περιοχές που ανοικοδομήθηκαν βιαστικά μέσα απο το ρεύμα αστυφιλίας περασμένων δεκαετιών. Αυτό (μεγαλύτεροι δρόμοι, αναπτυγμένες υποδομές κλπ) θα το έκανε κάθε σοβαρή κυβέρνηση σε ανάλογη περίπτωση. Δεν σημαίνει ότι θα χαθούν περιουσίες. Πιθανότατα θα υπάρξουν μετακινήσεις. Υπενθυμίζω, ότι ανάλογες ρυθμίσεις περιλαμβάνονται και στην ελληνική πολεοδομική νομοθεσία (αναγκαστικές προσκυρώσεις κλπ).
Η δήλωση αυτή δυσφημεί την κυβέρνηση της Συρίας, που απάντησε ότι όλα αυτά είναι ψευδή και ότι οι περιουσία κανενός πρόσφυγα δεν κινδυνεύει.
Ωστόσο οι σχετικές κατηγορίες ίσως σκοπεύουν να διευκολύνουν πολιτικά όσους διαχειρίζονται (ή και εμπορεύονται) τις ροές των προσφύγων και των μεταναστών στην Ευρώπη με την γνωστή σε όλους επιτυχία....
ΥΓ. Σε λίγο τα γνωστά κυκλώματα προπαγάνδας θα λένε(και θα "κλαίνε") για τις περιουσίες των Σύριων..... Η πρόκληση είναι ότι αυτά θα λέγονται στην Ελλάδα, όπου οι έλληνες χάνουν τα σπίτια τους και οι "αλληλέγγυοι" καταλαμβάνουν αυθαίρετα περιουσίες πολιτών με ΜΚΟ να επιδοτούν την παρανομία



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡCIA, ΤΩΝ ΝΑΤΟΙΚΏΝ ΤΟΥ ΣΕΚ και των ελεεινών γλειφτών τους ,των ΝΑΡιτών : Αυτη τη στιγμή ( 23.15' Τεταρτη βράδυ,2 Μαίου ) , διαφημιστική εκπομπή στο ραδιο _Συριζα, για το Φεστιβαλ του ΣΕΚ "Μαρξισμος 2018", το οποίο με σποτακια επι μερες τωρα διαφημιζει το "ΚΟΚΚΙΝΟ", φυσικα κατοπιν εντολής του ΣΥΡΙΖΑ. Οπου ,βεβαια, θα υμνησουν για χιλιοστή φορα τους "επαναστάτες" ναζιστες του Ντονμπάς " κατα του «δικτατορα» Γιανουκόβιτς και του Χιτλερ - Πούτιν, τους "επαναστατες" ισλαμοφασιστες της Συρίας, μισθοφορους του ΝΑΤΟσιωνισμού, όπως το τσογλανι ο Καλλινικος και τα ελλληνόφωνα τσογλανια του, για τις πορτοκαλί επαναστασεις ,αραβικες ανοίξεις, κλπ,κλπ ... Αυτη ειναι η θυγατρική του ΣΥΡΙΖΑ, το Νατοσιωνιστικό πρακτορείο "ΑΝΤΑΡCIA" ... [ στη διάρκεια της "εκπομπής" των εμεσμάτων του, ο ΝΑΤΟικός πρακτοράκος ανέφερε το σκοπιανό εργοστασιο ηρωινης της CIA (κατα κοσμον "ΦΥΡΟΜ") , ως "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" , ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΣΊΑ της παρουσιάστριας... "ΘΕΛΕΙ Η πουτανα να κρυφτει και η χαρα δεν την αφηνει "...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άρθρο του σάιτ ζούγκλα αναφέρει ότι τις φυλακισμένες γυναίκες στη Συρια τις βίασαν στη φυλακή και τις κακοποιουσαν γενικότερα. Έγραφε ο δημοσιογράφος μια συνέντευξη από μια πρώην φυλακισμένη. Το πώς ξέφυγε η κυρία από τη φυλακή και έγινε η συνέντευξη δεν μας το εξηγούν από το ζούγκλα.
Μάλλον ζούγκλα είναι και δεν βρίσκουν άκρη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το πρώτο «χαστούκι» από την Ρωσία στη Τουρκία μετά από καιρό «έπεσε» στην κυπριακή ΑΟΖ!
1/5/2018
Η Μόσχα ζήτησε από την Λευκωσία να της εγκρίνει άσκηση του ρωσικού Ναυτικού με χρήση πυρών σε μια περιοχή που η Τουρκία υποστηρίζει ότι είναι τουρκικής αρμοδιότητας, αναγνωρίζοντας έτσι την κυπριακή κυριαρχία!
Η Λευκωσία απάντησε καταφατικά και εξέδωσε NAVTEX για δύο θαλάσσιες περιοχές ανατολικά της Αμμοχώστου και δυτικά της Πάφου, αναφέροντας μάλιστα ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα εκτελέσουν και εκτοξεύσεις πυραύλων επιφανείας-επιφανείας και επιφανείας-αέρος!
Η Τουρκία αντέδρασε άμεσα, ζήτησε από την Μόσχα να ανακαλέσει το αίτημα αδείας προς την Λευκωσία, όμως οι Ρώσοι επέμειναν ότι «Κυριαρχία ή δικαίωμα αστυνόμευσης σε αυτές τις περιοχές έχει μόνο η Κύπρος» και απέρριψαν το τουρκικό αίτημα.
Εν συνεχεία η Άγκυρα μέσω του σταθμού Αττάλειας, εξέδωσε δικής της NAVTEX, επιχειρώντας να μπλοκάρει την ρωσική άσκηση και η Λευκωσία  απάντησε με anti-NAVTEX, καλώντας ως η μόνη αρμόδια Αρχή, τους ναυτιλομένους όπως αγνοήσουν την αντίστοιχη τουρκική οδηγία.
Παράλληλα, στην κυπριακή NAVTEX υπάρχει προειδοποίηση ότι η εν λόγω περιοχή καθίσταται πολύ επικίνδυνη για την ναυσιπλοΐα.
Η Μόσχα ήδη ανακοίνωσε ότι θεωρεί ως μόνη έγκυρη την κυπριακή NAVTEX και ότι θα εκτελέσει την άσκηση κανονικά, προειδοποιώντας τα τουρκικά σκάφη να μην πλησιάσουν την περιοχή.
Κυβερνητικές πηγές από την Λευκωσία εξέφραζαν την ευαρέσκειά τους για την στάση της Ρωσίας.
Είναι η πρώτη σοβαρή διαφοροποίηση Μόσχας και Αγκυρας για μείζον θέμα το τελευταίο χρονικό διάστημα.
H ρωσική κίνηση ήρθε ως απάντηση σε σειρά ενεργειών της Αγκυρας στην Κύπρο, καθώς η Μόσχα δεν θέλει σε καμία περίπτωση την ισχυροποίηση της Τουρκίας στο νησί και γενικά στην Α.Μεσόγειο.
Ετσι είχαμε επίσκεψη του Τούρκου διοικητή των κατοχικών δυνάμεων στον Ερντογάν παρουσία της ανωτάτης τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας και των τεσσάρων Κλάδων σε μια μυστική κλειστή συνεδρίαση. 
Ενισχύσεις τόσο σε έμψυχο υλικό όσο και σε οπλικά συστήματα καταφθάνουν συνέχεια στην κατεχόμενη Κύπρο, ενώ μεγάλη τουρκική αεροναυτική βάση κατασκευάζεται στην Αμμόχωστο, ταυτόχρονα με την αναβάθμιση του αεροδρομίου του Τύμπου.


2 σχόλια:

e-h είπε...


My name’s Audrey -- I’m JVP’s Development Coordinator, so you don’t normally hear from me. But I’m writing because I’ve just seen our numbers for the week-- and we’re a little behind.
Last month, we channeled everything we had into bringing attention to Gaza, and in the process, won some of the most important fights of the year -- like those in the email below.
Now we need your help to catch up and go even further. Give now, before Shabbat this week, and a generous donor will match every gift you make for the next 12 months.
Will you give now and help us stand strong?
The situation in Palestine this month tore me from hope to heartbreak and back again.
I was filled with awe watching tens of thousands of people in Gaza peacefully and resolutely demand to return home. And every Friday, somehow still stunned to see the Israeli army kill and maim so many unarmed demonstrators, journalists, and children.
That’s why I was one of 14 JVPers who got arrested outside Chuck Schumer’s office last week. That’s why people like Natalie Portman are speaking out for the first time. That’s why we’re doing everything we can to transform the urgency of this moment into actual government policy changes.
We’re doing so much -- and if we’re going to create an even bigger impact there’s so much more to do. But if we can't catch-up with our funding, we’re going to have to make tough decisions.
We can make the most of your gift before Shabbat, because every dollar you give will be instantly doubled by a generous donor.
Now is the perfect time to start a monthly gift and commit for the long haul. Will you chip in what you can today?

e-h είπε...

Ονομάζομαι Audrey - Είμαι Συντονιστής Ανάπτυξης του JVP, οπότε δεν ακούτε κανονικά από μένα. Αλλά γράφω γιατί έχω δει τους αριθμούς μας για την εβδομάδα - και είμαστε λίγο πίσω.
Τον περασμένο μήνα διοργανώσαμε όλα όσα είχαμε για να προσελκύσουμε την προσοχή στη Γάζα και, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, κερδισαμε μερικούς από τους σημαντικότερους αγώνες του έτους - όπως αυτοί στο email παρακάτω.
Τώρα χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να προφθάσουμε και να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο. Δώστε τώρα, πριν από το Shabbat αυτή την εβδομάδα, και ένας γενναιόδωρος δωρητής θα ταιριάζει με κάθε δώρο που κάνετε για τους επόμενους 12 μήνες.
Θα δώσετε τώρα και θα μας βοηθήσετε να είμαστε ισχυροί;
Η κατάσταση στην Παλαιστίνη αυτόν τον μήνα με έκοψε από την ελπίδα στην καρδιά και με εφερε πισω ξανά.
Ήμουν γεμάτος με δέος βλέποντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους στη Γάζα να ζητουν ειρηνικά και αποφασιστικά να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Και κάθε Παρασκευή, κατά κάποιο τρόπο ακόμα εντυπωσιασμένος για να δω τον ισραηλινό στρατό να σκοτώνει και να ακρωτηριάζει τόσους πολλούς άοπλους διαδηλωτές, δημοσιογράφους και παιδιά.
Γι 'αυτό ήμουν ένας από τους 14 JVPers που συνελήφθησαν έξω από το γραφείο του Chuck Schumer την περασμένη εβδομάδα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι όπως η Natalie Portman μιλάνε για πρώτη φορά. Γι 'αυτό κάνουμε ό, τι μπορούμε για να μετατρέψουμε τον επείγοντα χαρακτήρα αυτής της στιγμής σε αλλαγές της τρέχουσας κυβερνητικής πολιτικής.
Κάνουμε τόσα πολλά - και αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο, υπάρχουν πολλά ακόμα πράγματα να κάνουμε. Αλλά αν δεν μπορέσουμε να καλύψουμε τη χρηματοδότησή μας, θα πρέπει να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις.
Μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το δώρο σας πριν από το Shabbat, διότι κάθε δολάριο που δίνετε θα διπλασιαστεί αμέσως από έναν γενναιόδωρο δωρητή.
Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να ξεκινήσετε ένα μηνιαίο δώρο και να δεσμευτείτε για τη μεγάλη απόσταση. Θα δωρισετε οτι μπορείτε σήμερα;