Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

Πεμπτη 12 Ιουλιου 2018



10.07.2018, - 06:00
Tην 41η πρώτη μέρα απεργίας πείνας διανύει σήμερα ο κομμουνιστής αγωνιστής Τουργκούτ Καγιά, η ζωή του οποίου βρίσκεται πλέον σε οριακό σημείο. Αν δεν υπάρξει άμεσα πολιτική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή περί της μη έκδοσής του στην Τουρκία, η εξέταση της αίτησης ασύλου, που έχει καταθέσει ο Καγιά, θεωρείται δεδομένο ότι θα απαιτήσει σημαντικό χρονικό διάστημα, το οποίο βάσει όσων λένε οι γιατροί που τον εξέτασαν δεν υπάρχει.
Εχοντας χάσει πάνω από 13% του βάρους του, πίνοντας μόνο νερό με λίγη ζάχαρη ή αλάτι, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, παρότι ήδη από τις 30 Ιουνίου έχει συστηθεί από τη γιατρό του ΕΣΥ Ολγα Κοσμοπούλου, που τον εξέτασε, η μεταφορά του σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα στενότερης κλινικοεργαστηριακής παρακολούθησης και ανάνηψης σε περίπτωση οξέος συμβάματος.
«Ο κίνδυνος αιφνιδίου καρδιαγγειακού συμβάματος είναι αυξημένος. Η κατάστασή του σήμερα χαρακτηρίζεται κρίσιμη και επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, με μαθηματική ακρίβεια. Είναι πρωτοφανές και επικίνδυνο να μη νοσηλεύεται ο επί 40 ημέρες απεργός πείνας σε δημόσιο νοσοκομείο, όπου μπορεί να εξασφαλίζεται η δυνατότητα άμεσης παρέμβασης και ανάνηψης. Δεδομένου μάλιστα ότι έχει ήδη επιβαρυμένη υγεία, καθώς έχει υπάρξει θύμα βασανιστηρίων στην Τουρκία, στις φυλακές τύπου F, είναι σαν να τον ξαναβασανίζουν», επισήμανε χθες η γιατρός Ολγα Κοσμοπούλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης της Επιτροπής Αλληλεγγύης.
Κοινή διαπίστωση όσων παρευρέθησαν χθες στη συνέντευξη (δικηγόροι, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, αλληλέγγυοι κ.ά.) ήταν «η αφωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρμόδιος για την απάντηση στο αίτημα του απεργού πείνας υπουργός Δικαιοσύνης σιωπά. Στην πραγματικότητα όμως η κυβέρνηση νομίζει ότι κρύβεται πίσω από την -κατά τα λεγόμενά της- ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Στην πραγματικότητα ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός αρνείται καθαυτή τη θεσμική του αρμοδιότητα, αποπέμποντας από πάνω του το θέμα της απόφασης επί της έκδοσης».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Reuters: «Η ελληνική κυβέρνηση κατηγορεί την Ρωσία ότι οργάνωνε τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό»!
Δηλαδή η άρνηση των Ελλήνων να δεχθούν την αναγνώρισης ύπαρξης «μακεδονικής» γλώσσας και «μακεδονικής» ταυτότητας στους Σκοπιανούς και την ύπαρξη έθνους που να λέγεται «Μακεδονικό» στην θέση των σλαβόφωνων και των αλβανόφωνων των Σκοπίων, καθοδηγείται από... Ρώσους κατασκόπους!
Πραγματικά, αν δεν ήταν γελοίο, θα ήταν επικίνδυνο. Καταδεικνύει, δε, τον κυβερνητικό πανικό, αλλά και το επίπεδο που «έχουν κατεβάσει τα παντελόνια» αναζητώντας διάσωση από κάποιους απίθανους της αμερικανικής πρεσβείας που εμπνεύστηκαν το όλο σχέδιο.
SYRIZA-XEFTILES...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



5 ΜΑΙΟΥ 2012 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟ!!!!! ΑΙΣΧΟΣ!!!!!
ΣΧΟΛΙΟ.- Όλοι αυτοί που ανήκουν στο Πατριαρχείο είναι μασόνοι!!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τους χαρακτήρισε ο Βορίδης "κομμουνιστές" τους συριζαιους και καμώνονται τους επαναστάτες οι οπαδοί του αμόρφωτου νατοϊκού γόνου των εργολάβων.
Ο Βορίδης! Που χαρακτήριζε "κομμουνιστή" έως και τον Ευάγγελο Αβέρωφ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι όταν ο αμόρφωτος και τα άλλα πλουσιόπαιδα της κυβέρνησής του πάνε στον απόπατο της ιστορίας, μη σ' ακούσω να μιλάς για ΜΑΤ και καταστολή!
Πάνω από μισή χιλιάδα ένστολων χρυσαυγιτών έχει στείλει η συμμορία των χορτάτων στη Λευκίμμη και έχουν επιβάλλει κατοχή εδώ και βδομάδες. Πολύ ξύλο στα κρατητήρια, υπεύθυνες δηλώσεις για να πάει ο κόσμος στα χωράφια του.
Πάνω από χίλιοι ήταν οι ένστολοι χρυσαυγίτες που συνόδευαν τη χθεσινή αντινατοϊκή πορεία στην Αθήνα. Εκατοντάδες κάθε Τετάρτη έξω από τα συμβολαιογραφεία της καταλήστευσης της λαϊκής περιουσίας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τους παλαμακιστές του αμόρφωτου τυχοδιωκτάκου που αναπέμπουν ύμνους στο ΝΑΤΟ, μέχρι κι εκείνους που η ειρηνοφιλία τους δεν τους εμποδίζει να θεωρούν ό,τι πιο λογικό τη διατάραξη των σχέσεων της Ελλάδας με τη Ρωσία (όταν δεν επιχαίρουν κιόλας), το φάσμα των εκδοχών παρουσιάζει ενδιαφέρουσα ποικιλία.
Ούτε στα καλύτερα των ονείρων εκείνων που απεργάζονται σχέδια για να γίνει η Βαλκανική και η ανατολική Μεσόγειος παρανάλωμα του πυρός. Για την ανάσχεση του ρωσικού επεκτατισμού, ρε γαμώτο!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενώ χθες χιλιάδες πολίτες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις διαδήλωναν ενάντια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, διατρανώνοντας την αντίθεση της μεγάλης πλειονότητας του λαού μας στην ιμπεριαλιστική πολεμοκάπηλη πολιτικοστρατιωτική συμμαχία, καθώς και στη Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ που άνοιξε τον δρόμο για την επέκταση της νατοϊκής κυριαρχίας σε ολόκληρη τη Βαλκανική, δύο γεγονότα ήρθαν να επικυρώσουν τις έντονες ανησυχίες για την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή.
Η πρώτη απ’ αυτές αφορά στην απέλαση ρώσων διπλωματών από την κατοχικη «ελληνική» κυβέρνηση του Τζιφρα, μια ενέργεια που δεν έχει προηγούμενο, ούτε καν στα χρόνια της εμφυλιοπολεμικής και μετεμφυλιακής Αμερικανοκρατίας και του Ψυχρού Πολέμου.
Πρόκειται για μια κίνηση η οποία, χωρίς καμιά αμφιβολία, συνιστά απόφαση που έχει ληφθεί από ευρωατλαντικά κέντρα ισχύος και την οποία ανέλαβε πρόθυμα να υλοποιήσει η κατοχικη «ελληνική» κυβέρνηση σε μια από τις τόσο συνηθισμένες, πλέον, εκδηλώσεις υποταγής στις εντολές τους. Ακόμη κι αν με τον τρόπο αυτόν υπονομεύεται για μια ακόμη φορά κάθε έννοια εθνικής ανεξαρτησίας και εθνικής κυριαρχίας.
Σε ανάλογη κατεύθυνση αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας κινήθηκε και η διαβόητη δήλωση του ευρωπαίου επιτρόπου Γιοχάνες Χαν, για την “αναδιάρθρωση” των συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Μια δήλωση που μετά από θύελλα διαμαρτυριών ανασκευάστηκε, όπως συνηθίζεται σ’ αυτούς τους κύκλους. Που ρίχνουν μια ιδέα, μετράνε αντιδράσεις και αν αυτές είναι αρνητικές την αφήνουν να ωριμάσει και την επαναφέρουν σε μια άλλη, πιο κατάλληλη στιγμή.
Είναι ξεκάθαρο ότι με κύρια ευθύνη της υποταγμένης στα ευρωατλαντικά συμφέροντα κατοχικης κυβέρνησης Τζίφρα πυκνώνουν τα σύννεφα που προμηνύουν καταιγίδες. Σε βάρος της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην περιοχή μας και οπωσδήποτε κατά των εθνικών μας συμφερόντων. Έτσι ώστε ο αγώνας για την υπεράσπισή τους να είναι αδιάσπαστα συνδεδεμένος με τον αγώνα ενάντια σ’ αυτή την κατοχικη κυβέρνηση των επικίνδυνων τυχοδιωκτών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεύτερη χώρα μετά τις ΗΠΑ στις δαπάνες για το ΝΑΤΟ η Ελλάδα.
Λεφτά υπάρχουν! Και ο αμόρφωτος πρακτορίσκος ξέρει πού τα δίνει. Υπό τα χειροκροτήματα των χουλιγκάνων που τον υποστηριζουν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ακριβώς τα ίδια που κάνουν τους συριζαίους να πανηγυρίζουν. Athens Voice, χωρίς υποκρισίες και φτιασιδώματα:
"Η Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα διαδραματίζει ρόλο «Κέρβερου». Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το ότι η αποκάλυψη της απέλασης των δύο ρώσων διπλωματών συνέπεσε χρονικά με την έναρξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Το μήνυμα της Αθήνας προς διάφορους αποδέκτες είναι ξεκάθαρο. Δεν ανήκομεν εις την Δύσιν μόνον. Είμεθα Δύσις (ευτυχώς)".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εταιρία Ζάρος από την Κρήτη προσπερνάει τις διαχρονικές και βαθιές σχέσεις ανάμεσα στους Κρήτες και τους Παλαιστινίους και αναλαμβάνει να ξεδιψάσει τους φονιάδες τους, δηλαδή τον Σιωνιστικό στρατό του IDF οι οποίοι με την σειρά τους ποζάρουν γεμάτοι ευτυχία με τα εμφιαλωμένα νερά της.
Αναμφίβολα είναι μία τεράστια πρόκληση για την κοινή συνείδηση όταν βλέπουμε τους ίδιους που δολοφονούν με τον πιο ύπουλο τρόπο γυναίκες και παιδιά, να ποζάρουν με καμάρι κρατώντας στα χέρια τους το προϊόν μιας Ελληνικής εταιρίας και ειδικά από την Κρήτη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύπρος - Γλωσσάρι εξαφάνισης της κατοχής από το λεξιλόγιό μας - Η παγίδα στήνεται όπως στήθηκε στο Σκοπιανό
Παρουσιάσθηκε και το γλωσσάρι που διαμόρφωσε ο ΟΑΣΕ με τη συμμετοχή, όπως ελέχθη και εμπειρογνωμόνων και από τις δυο κοινότητες. Πριν ασχοληθεί κανείς με τον κώδικα, που συμφώνησαν, θα πρέπει πρωτίστως να τονιστεί ότι ο Τύπος και ο δημοσιογράφος είτε θα είναι ελεύθερος είτε θα φιμώνεται και θα είναι υπό περιορισμό. Ακόμη και η αυτολογοκρισία συνιστά φίμωση και παραπέμπει σε παλαιότερες εποχές ή σύγχρονες αλλά μη δημοκρατικές, όπως είναι η περίπτωση της Τουρκίας.
Με βάση αυτά που συμφωνήθηκαν προκύπτει ευθέως ότι η προσπάθεια είναι η παραχάραξη της πραγματικότητας και η «εξαφάνιση» από το καθημερινό λεξιλόγιο της τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής. Μερικά παραδείγματα:
Για τον Αττίλα (κωδικός ονομασίας εισβολής του 1974 της Τουρκίας στην Κύπρο) προτείνεται τουρκικός στρατός, τουρκικά στρατεύματα.
Η ονομασία Αττίλας δόθηκε από τους Τούρκους και είναι αστείο να ενοχλούνται από την αναφορά σε αυτό από τα ελληνοκυπριακά ΜΜΕ. Είναι προφανές πως εκείνο που ενοχλεί είναι πως η αναφορά σε Αττίλα παραπέμπει ευθέως σε εισβολή. Αυτό ενοχλεί.
Ενοχλεί την τουρκική πλευρά η χρήση Τούρκος εισβολέας επειδή όπως ισχυρίζονται η στρατιωτική επιχείρηση έγινε με βάση τις Συνθήκες Εγγυήσεων. Προτείνεται Τουρκία/τουρκικός στρατός/ τουρκική κυβέρνηση.
Και στην περίπτωση αυτή στόχος είναι η εξαφάνιση κάθε αναφοράς στην εισβολή. Οι Συνθήκες Εγγυήσεων δεν προέβλεπαν δικαίωμα εισβολής στην Κύπρο από εγγυήτριες δυνάμεις. Υπάρχει και γνωμοδότηση του νομικού τμήματος του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία η Συνθήκη δεν παρείχε δικαίωμα ένοπλης επέμβασης καθώς τα συμβαλλόμενα μέρη είναι μέλη του Διεθνούς οργανισμού και ως εκ τούτου δεσμεύονται από τον Καταστατικό του Χάρτη, ο οποίος αποτελεί αναγκαστικό Δίκαιο και δεν επιτρέπει τη χρήση βίας παρά μόνο για σκοπούς αυτοάμυνας.
Ενοχλεί την τουρκική πλευρά ο όρος εισβολή. Όπως αναφέρεται πολλοί Τουρκοκύπριοι βλέπουν τον εν λόγω όρο ως προσβλητικό και αμφιλεγόμενο όταν χρησιμοποιείται για να περιγράψει την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση του 1974. Πιστεύουν ότι ο όρος αυτός δεν λαμβάνει υπόψη το δικαίωμα της Τουρκίας να παρέμβει στο πλαίσιο της Συνθήκης Εγγυήσεων και επιπλέον μειώνει το γεγονός ότι συνέβη σε απάντηση σε ένα υποστηριζόμενο από την Ελλάδα στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον εκλεγμένο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και είχε την πρόθεση να ενώσει την Κύπρο με την Ελλάδα.
Για τον Τούρκο εισβολέα υπήρξε συμφωνία για προτεινόμενη χρήση για το θέμα αυτό όχι!
Ενοχλούνται οι Τ/κ για αναφορές σε Ψευδοπρωθυπουργός/ Λεγόμενος υπουργός/ «υπουργός»: Υπάρχει η τουρκοκυπριακή άποψη ότι αυτές οι φράσεις ή η χρήση εισαγωγικών εκφράζουν πολιτική προκατάληψη. Χρησιμοποιούνται για να απονομιμοποιούν τους Τουρκοκύπριους, τη διοίκησή τους, τους αντιπροσώπους και τους ηγέτες τους. Οι Τουρκοκύπριοι πιστεύουν ότι ήταν υποχρεωμένοι να δημιουργήσουν τις δικές τους διοικητικές δομές για να οργανώσουν τη ζωή τους μετά την αναστολή των διατάξεων καταμερισμού εξουσίας του Κυπριακού Συντάγματος και μέχρι να επιτευχθεί μια πολιτική διευθέτηση δεν έχουν άλλη εναλλακτική λύση παρά να ζουν σε αυτό το κράτος.
Επ’ αυτού δεν βρέθηκε εναλλακτική λύση. Βρέθηκε, όμως, για την… ενοχλητική αναφορά στον κατοχικό ηγέτη, επειδή χαρακτηρίζεται «εγκάθετος». Θα προσδιορίζεται ως «Τουρκοκύπριος ηγέτης». Ως προς αυτό, θα πρέπει να δοθεί η απάντηση στα εξής ερωτήματα: Πρώτον, εκλέγεται από Τουρκοκύπριους ή και από τους έποικους; Δεύτερο, ενεργεί από μόνος του ή ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες της Άγκυρας;
Δεν αποδέχονται τον όρο ελεύθερες περιοχές και προτείνουν τον γεωγραφικό προσδιορισμό «το νότιο μέρος της Κύπρου».
Εάν υπάρχει κατεχόμενη περιοχή θα πρέπει να υπάρχει και ελεύθερη. Όταν το γλωσσάρι του ΟΑΣΕ δεν αναγνωρίζουν εισβολή, κατοχή, κατεχόμενη περιοχή θεωρείται αναμενόμενο να μην αναγνωρίζουν και τις ελεύθερες περιοχές.
Ενοχλούνται οι Τουρκοκύπριοι να χρησιμοποιείται ο όρος «εγκλωβισμένοι». Προτείνεται η λύση «Ελληνοκύπριοι ή και Μαρωνίτες που ζουν στο βόρειο μέρος της Κύπρου».
Μια ακόμη προσπάθεια εξαφάνισης της εισβολής. Τι κάνουν οι Ελληνοκύπριοι στην Καρπασία; Εξοχή;
Αναφέρεται ότι ο όρος «κυπριακός λαός» όταν χρησιμοποιείται ως αναφορά στους Κύπριους όλων των κοινοτήτων δεν είναι προσβλητικός. Ωστόσο, όταν ο όρος «κυπριακός λαός» αναφέρεται μόνο στους Ελληνοκύπριους είναι προσβλητικός για τους Τουρκοκύπριους, επειδή αποκλείει όλες τις κοινότητες της Κύπρου.
Η αξιολόγηση αυτής της άποψης παραπέμπει σε ειδικούς, πέραν της πολιτικής. Εν πάση περιπτώσει δεν είναι οι Ελληνοκύπριοι που ταυτίζονται πλήρως με την Τουρκία και δεν θέλουν να είναι μέρος του συνόλου του λαού. Προτείνεται αναφορά σε «ελληνοκυπριακή κοινότητα.»
Οι αναφορές σε παράνομο καθεστώς θεωρείται υποτιμητικό και πολιτικά φορτισμένος όρος ως εκ τούτου προτείνεται να λέγεται «Τουρκοκυπριακή διοίκηση». Η ψευδοβουλή προτείνεται Τουρκοκυπριακή Συνέλευση κ.λπ.
Ενοχλούνται οι Τουρκοκύπριοι επειδή ο αγώνας της ΕΟΚΑ χαρακτηρίζεται ως απελευθερωτικός!
Προτείνεται η αναφορά αγώνας της ΕΟΚΑ. Τι αγώνας, όμως, είναι; Ποδοσφαιρικός; Τένις; Ή αγώνας δρόμου;
Είναι προφανές πως το εγχειρίδιο αυτό στοχεύει στην «εξαφάνιση» της κατοχής από το καθημερινό λεξιλόγιο. Στοχεύει στη διαμόρφωση συνθηκών ομαλοποίησης της κατάστασης μεταξύ ελευθέρων περιοχών και κατεχομένων. Μια ανιστόρητη προσέγγιση, πολιτικά επικίνδυνη. Το πρόβλημα δεν είναι τα ΜΜΕ, ούτε το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται αλλά η κατοχή, που μπορεί να ανατραπεί μόνο με την άρση της. Κι αυτό θα γίνει αναγνωρίζοντας τις κατοχικές πραγματικότητες και συμμαχώντας με τους Τουρκοκύπριους για την ανατροπή τους.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υεμένη: Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει «εγκλήματα πολέμου» σε μυστικές φυλακές στον Νότο
 Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018, 05:09
Η Διεθνής Αμνηστία κρίνει, σε έκθεσή της που δημοσιεύεται σήμερα, ότι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε μυστικές φυλακές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και ένοπλων ομάδων που υποστηρίζουν στη νότια Υεμένη μπορούν να θεωρηθούν «εγκλήματα πολέμου».
Στην έκθεσή της, που δίνεται στη δημοσιότητα έναν χρόνο μετά την αποκάλυψη των πρώτων πληροφοριών για αυτές τις μυστικές φυλακές, η Αμνηστία κάνει λόγο για «κατάφωρες παραβιάσεις» που έχουν διαπραχθεί στην Υεμένη, «συμπεριλαμβανομένων εξαφανίσεων, βασανισμών κι άλλων κακομεταχειρίσεων που ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου».
Η ΜΚΟ προτρέπει «τους εταίρους των ΗΑΕ στον αντιτρομοκρατικό αγώνα, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ», να «τοποθετηθούν εναντίον των φερόμενων βασανιστηρίων» και να «ερευνήσουν τον ρόλο αμερικανικού προσωπικού στις καταχρήσεις που συνδέονται με αυτές τις φυλακίσεις στην Υεμένη», καθώς και να «αρνηθούν να χρησιμοποιήσουν πληροφορίες που πιθανότατα αποσπάστηκαν με βασανιστήρια ή κακομεταχείριση» εγκλείστων.
Η έκθεση της Αμνηστίας, υπό τον τίτλο «Μόνο ο θεός ξέρει αν είναι ζωντανός», αναφέρεται στα δεινά των οικείων δεκάδων ανθρώπων που συνελήφθησαν κι έκτοτε δεν δόθηκε η παραμικρή πληροφορία για την τύχη τους.
«Όταν ζητούν να μάθουν πού είναι φυλακισμένοι οι δικοί τους ή αν είναι καν ακόμη στη ζωή, τα αιτήματά τους αντιμετωπίζονται με σιωπή ή εκφοβισμό» τονίζει στην έκθεση η Τιράνα Χάσαν, επικεφαλής της διεύθυνσης της Διεθνούς Αμνηστίας η οποία είναι αρμόδια για τις χώρες σε κρίση.
Η ΜΚΟ αναφέρει ότι διεξήγαγε έρευνα από τον Μάρτιο του 2016 έως τον Μάιο του 2018 για τις υποθέσεις 51 ανδρών που συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν στη νότια Υεμένη από δυνάμεις των ΗΑΕ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσεχία: Η κυβέρνηση μειοψηφίας εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, με την υποστήριξη του Κομμουνιστικού Κόμματος
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018, 03:56
Η κυβέρνηση μειοψηφίας της Τσεχίας, υπό τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία και πρωθυπουργό Αντρέι Μπάμπις, εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου σήμερα, χάρη στην υποστήριξη των βουλευτών του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας και Μοραβίας (Komunistická strana Čech a Moravy, KSČM, 15 εδρες στις 200), διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Την ίδια πληροφορία μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο τη δική του καταμέτρηση των ψήφων.
Πρόκειται για την πρώτη κυβέρνηση που αναλαμβάνει την εξουσία με την υποστήριξη του Κομμουνιστικού Κόμματος από την πτώση του λεγόμενου σοσιαλιστικου μπλοκ το 1989.
«Το κοινοβούλιο προσέφερε την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση», ανήγγειλε ο πρόεδρος του τσεχικού κοινοβουλίου Ράντεκ Βοντράτσεκ μετά την ψηφοφορία που ακολούθησε τη μαραθώνια συνεδρίαση, διάρκειας 16 και πλέον ωρών.
Το κομμουνιστικό κόμμα θα αποκτήσει έτσι για πρώτη φορά λόγο όσον αφορά τη σύνθεση της κυβέρνησης συμμαχίας--μείζων εταίρος το Δραση Δυσαρεστημενων Πολιτών (ANO, το αρκτικόλεξό του σχηματίζει τη λέξη «ναι» στην τσεχική γλώσσα, 78 εδρες στις 200 του κοινοβουλιου) του Μπάμπις, ήσσων το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (CCSD, 15 εδρες)--αλλά και στα κεντρικά ζητήματα της κυβερνητικής πολιτικής μετά τη πτωση του σοσιαλισμου το 1989.
Η κυβέρνηση έλαβε 105 από τις 200 ψήφους του σώματος, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γερμανικού Πρακτορείου.
Μιλώντας ενώπιον των μελών της τσεχικής εθνικής αντιπροσωπείας, ο Μπάμπις δεσμεύθηκε να υπερασπιστεί τα τσεχικά συμφέροντα στην Ευρώπη, ενώ επανέλαβε την επωδό του «δεν θέλουμε τη μετανάστευση».
Ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν εξήρε το γεγονός ότι η χώρα ανακτά πολιτική σταθερότητα χάρη στη συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης μειοψηφίας, αψηφώντας τις έντονες αντιδράσεις που προκαλεί το γεγονός ότι υποστηρίχθηκε από το KSČM.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Η αντιαεροπορική άμυνα απέτρεψε πυραυλικές επιθέσεις της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018, 01:32
Συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας απέκρουσαν την Τετάρτη πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ εναντίον πολλών θέσεων του συριακού στρατού στην επαρχία Κουνέιτρα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Συρίας, κοντά στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
«Η αεροπορία του ισραηλινού εχθρού εκτόξευσε πυραύλους εναντίον πολλών θέσεων του στρατού» στην Κουνέιτρα, προκαλώντας πάντως μόνο υλικές ζημιές, δήλωσε πηγή προσκείμενη στις συριακές ένοπλες δυνάμεις στο συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο κίνδυνος του φασισμού ολοένα και μεγαλώνει και οι δυνάμεις της Αριστεράς, δείχνουν ανήμποροι να τον αποκρούσουν μιας και υποβαθμίζουν και υποτιμάν το μέγεθος του εχθρού.
Η ΧΑ εμφανίζεται ως πατριωτική- αντιστασιακή δύναμη από τους ίδιους τους μηχανισμούς του συστήματος, την στιγμή που οι δυνάμεις της Αριστεράς παραπαίουν, επικρατώντας σε αυτή οι φωνές της Νατοϊκής εκφυλισμένης "Αριστεράς". Πάντα με πρωτοπόρο το συστημικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου οι πολιτικές βαφτίζονται ως Αριστερές ή ακόμα και Κομμουνιστικές.
Ένας κόσμος, που εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ, σταμάτησε να διεκδικεί και να αγωνίζεται, ολοένα και περισσότερο κάνει ανάθεση για το μέλλον του σε αυτούς που βλέπει πως "τα λένε σωστά"
Τα νούμερα της ΧΑ ανεβαίνουν γιατί οι φασίστες, εμφανίζονται μέσα στο Κοινοβούλιο(το Αστικό για να μην ξεχνιόμαστε) ως οι μόνοι που κάνουν αγώνα, καλύπτοντας αυτό που τους έχουν αναθέσει οι μικροαστοί.
Ο νικηφόρος Αντιφασιστικός αγώνας, μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα από την κάθαρση, την αναγέννηση και την ενδυνάμωση του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος στην Ελλάδα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Το Ισραήλ χτυπάει με πυραύλους τη Συρία στην περιοχή της Quneitra..Συνεχείς αεροπορικοί βομβαρδισμοί σε περιοχές της Quneitra.Aνταλλαγή πυραύλων μεταξύ συριακού στρατού και Ισραηλινών στα υψίπεδα Γκολάν και Al Quneitra .H συριακή αεράμυνα κατέρριψε πολλούς εχθρικούς πυραύλους.

O ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις προκλήσεις του κατά της μαρτυρικής Συρίας. Πριν από λίγο πραγματοποίησε  επίθεση σε ένα από τα σημεία στην περιοχή του Tel Krom, Juba στην κεντρική περιοχή της Quneitra και καμία αναφορά τραυματισμών ως τώρα. Ακούστηκαν ήχοι ισραηλινών ελικοπτέρων. Στρατιωτική πηγή αναφέρει ότι  ισραηλινά εχθρικά αεροσκάφη εκτόξευσαν αρκετούς πυραύλους σε ορισμένα σημεία του στρατού στην περιοχή της πόλης Hader και Tel Krom, Juba και μόνο υλικές ζημιές. Η επίθεση έγινε με 3 πυραύλους ως τώρα που προήλθαν από τα κατεχόμενα εδάφη κι έπληξαν την περιοχή Hader σύμφωνα με άλλη πηγή. Αναφέρεται επίσης κι άλλη επίθεση κι ότι χτυπήθηκε θέση του στρατού στο Al Smdanyh στη Quneitra μεταδίδεται επίσης.
Συνεχείς επιθέσεις…..Το Ισραήλ  παρέχει κάλυψη στην Αλ-Νούσρα  κατά μήκος της γραμμής κατάπαυσης του πυρός μετά την εκκένωση των θέσεών τους στη Daraa και  την απόσυρσή τους με πλήρες εξοπλισμό στην περιφέρεια της  Quneitra. Nωρίτερα η Τσαχάλ χτύπησε την πόλη Al Ba’ath στην ίδια περιοχή με Spike πύραυλο. Τωρα νέα επίθεση στο Tal Al Jomoaa.
Aνταλλαγή πυραύλων μεταξύ συριακού στρατού και Ισραηλινών στα υψίπεδα Γκολάν και Al Quneitra .H συριακή αεράμυνα κατέρριψε πολλούς εχθρικούς πυραύλους.
Eν κατακλείδι τη νύχτα 11ης προς 12/7 ο συριακός στρατός βρίσκεται αντιμέτωπος με μεγάλη ισραηλινή επίθεση από αέρος αλλά και με πυραύλους από κατεχόμενα στη Quneitra.
 H συριακή αεράμυνα σύμφωνα με το SANA απώθησε την Τετάρτη μια επίθεση ισραηλινών πυραύλων σε θέσεις στρατού στη ΝΔ Συρία κοντά στα κατεχόμενα του   Golan.
«Η αεροπορία του ισραηλινού εχθρού εκτόξευσε πυραύλους σε πολλές θέσεις του στρατού» στην επαρχία της Quneitra (ΝΔ), προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές σύμφωνα με το SANA.
1.23 μεσάνυχτα στο κυβερνείο της Quneitra ο στρατός έχει εμπλακεί σε βίαιες συγκρούσεις στα προάστια της πόλης Tel Krom με τις τρομοκρατικές ομάδες που προσπαθούν να διεισδύσουν στα άκρα του μετά την επιθετικότητα του Ισραήλ. Η συριακή τηλεόραση addounia μεταδίδει τώρα πως σε συντονισμό με τις επιθέσεις του Ισραήλ τρομοκράτες στοχεύουν το χωριό Jaba στο κυβερνείο Quneitra με πολλές ρουκέτες.
Η συριακή εφημεριδα al Watan τώρα το Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις του σε διάσπαρτες περιοχές της Quneitra.
Σύμφωνα με τις Μονάδες Εθνικής Άμυνας μέχρι τώρα το Ιρσαήλ στις 1.30 π.μ  έχει κάνει 5 επιθέσεις σε διάφορες περιοχές της Quneitra.
Eντατικές πτήσεις ισραηλινών μαχητικών στο  Golan και κινήσεις Τσαχάλ στα κατεχόμενα Γκολάν. Η επίθεση η ισραηλινή έλαβε χώραν λίγες μόνο ώρες μετά την άφιξη συριακών στρατιωτικών ενισχύσεων μονάδων ελίτ στο λεγόμενο τρίγωνο του θανάτου  στη Quneitra για την επέκταση των επιχειρήσεων του Νότου. Πολεμικοί ρεπόρτερ μιλούν και για θανάτους στις τάξεις συριακού στρατού.
2.00 π.μ τοπικά μέσα αναφέρουν τώρα σταδιακή επαναφορά  της ηρεμίας στο Κυβερνείο της Quneitra μετά από μια σειρά από επιθέσεις από τον ισραηλινό στρατό κατοχής σε διάφορα σημεία του.
H haaretz αρκείται για λογαριασμό ισραηλινού καθεστώτος να επαναλάβει επακριβώς όσα λέει το συριακό πρακτορείο SANA.
« O IDF επιτέθηκε σε 3 θέσεις συριακού στρατού σε απάντηση σε διείσδυση ενός συριακού UAV που είχε αναχαιτιστεί νωρίτερα την Τετάρτη », ανέφερε η Τσαχάλ σε ένα δελτίο τύπου αναφέρει το sputnik.
Το Ισραήλ χτύπησε από αέρος αλλά και από επίγειες δυνάμεις με πυραύλους εδάφους εδάφους την ώρα που επιχείρησαν προέλαση τρομοκράτες.
Το Ισραήλ χτύπησε θέσεις του SAA σε Madinat al-Ba’ath, Samadaniyah- Sharqiyah ,Tall Kroum,Hader,Khan Arnabeh ενώ ο συριακός στρατός απώθησε επίθεση τρομοκρατών της αλ Νούσρα κοντά στο  Tall Kroum.
Mε κάθε επιφύλαξη είναι φωτο που στρατιωτικές συριακές πηγές ισχυρίζονται ότι είναι από τους πυραύλους της Συρίας κατά Ισραήλ ως απάντηση στην επίθεση..

https://dimpenews.com/2018/07/12/ektakto-%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%81%CE%B1%CE%AE%CE%BB-%CF%87%CF%84%CF%85%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CF%85%CF%81%CE%B1%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 δεν έχουμε πλέον λόγια για να προσδιορίσουμε τι συμβαίνει στην Αμερική. . Ένας αστυνομικός - στο Ελ πάσο (Τέξας) - σημαδεύει με το όπλο του  μια ομάδα 7 παιδιών 10 χρονων, χρησιμοποιεί  δυσανάλογη δύναμη σε μια άλλη, σταματάει και συλλαμβανει αυτόν τον πιτσιρικα που καταγράφει, κυνηγάει μια μητέρα...
Συμπτώματα ενός "αποτυχημένου κράτους" (κατάσταση αποτυχίας).
Ενημέρωση: Press Roll της αστυνομίας του Ελ πάσο (Τέξας)-https://www.facebook.com/MikeIkahihifo/videos/1449355068497706/
Ενημέρωση: "Πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα που θα διερευνηθεί διεξοδικά", είπε ο λοχίας Ενρίκε Καρίγιο του αστυνομικού τμήματος του Ελ πάσο, στο abc-7 (γραφειο  ΗΠΑ. " όλα τα γεγονότα, οι περιστάσεις και τα γεγονότα που οδήγησαν στο περιστατικό θα αναλυθούν. Ως εκ τούτου, δεν θα γίνουν άλλα σχόλια αυτή τη στιγμή ".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ η κυβερνηση μαφιοζων του πλανητη,δηλαδη ο νταβαντζης Τραμπ,βαζει τους γονεις,μεταναστες χωρις χαρτια,να πληρωσουν 800 δολαρια για τεστ DNA ωστε να αποδειξουν οτι ειναι οι γονεις των παιδιων που κρατουνται σε κεντρα κρατησηης παιδιων
ΗΠΑ=Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραγικό: 6 στους 10 εργοδότες, αδυνατούν να βρουν πειθήνιους δούλους για τις επιχειρήσεις τους
Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ανάπτυξη στην Ελλάδα αποτυπώνει έρευνα μιας εταιρείας που λέγεται Manpower Group, με αντικείμενο την εργασία στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με αυτήν, έξι στους δέκα εργοδότες στην Ελλάδα αδυνατούν να βρουν υπαλλήλους για τις επιχειρήσεις τους, με το ποσοστό αυτό να αποτελεί το υψηλότερο που καταγράφεται στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ βρίσκεται 16 μονάδες πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, που είναι το 45%.
Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν σε αυτό το φαινόμενο. Κάποιοι από αυτούς είναι πως οι υποψήφιοι για τις θέσεις, δεν έχουν εμπειρία, είναι αμόρφωτοι, ζητάνε συνεχώς λεφτά και δεν είναι τόσο καλοί στο να γλείφουν μπότες.
Η έρευνα φυσικά δεν είναι διατυπωμένη έτσι. Όπως αναφέρεται, ένα από τα αίτια για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργοδότες στο να βρουν νέους εργαζόμενους, είναι η έλλειψη απαιτούμενης εμπειρίας που μπορεί να έχει ένας νέος εργαζόμενος, με τις περιπτώσεις αυτές να φτάνουν το 27% των συνολικών. Κατά 25%, το πρόβλημα εστιάζεται στην έλλειψη τεχνικών δεξιοτήτων από την πλευρά των υποψηφίων εργαζόμενων, κατά ένα 12% στο ότι οι υποψήφιοι εργαζόμενοι ελπίζουν σε μεγαλύτερη αμοιβή από την προσφερόμενη, ενώ στο 7% των περιπτώσεων, αιτία είναι η έλλειψη προσωπικών δεξιοτήτων.
Εντύπωση προκαλεί πως στο ερώτημα της έρευνας για τους λόγους για τους οποίους οι εργοδότες δυσκολεύονται να βρουν εργαζόμενους, μία από τις απαντήσεις είναι και το ότι οι εργοδότες δεν βρίσκουν διαθέσιμους υποψήφιους εργαζόμενους. Αίτιο το οποίο αποτελεί το 17% των περιπτώσεων και το οποίο θα μπορούσε να συνοψιστεί στη φράση “οι εργοδότες δεν βρίσκουν εργαζόμενους γιατί οι εργοδότες δεν βρίσκουν εργαζόμενους”…
Το πρόβλημα φαίνεται πως δεν είναι ελληνικό, αφού σε παγκόσμιο επίπεδο, το 45% των εργοδοτών αντιμετωπίζουν δυσκολία στην εύρεση εργαζομένων με τα απαιτούμενα προσόντα. Ποσοστό αυξημένο κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με το 2016 και το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί παγκοσμίως από το 2007.
Όπως ήταν φυσικό διάφορες στρατηγικές έχουν οργανωθεί προκειμένου να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα των εργοδοτών που δεν βρίσκουν πειθήνιους δούλους για να στελεχώσουν τις επιχειρήσεις τους.
Αντίθετα από αυτό που θα περίμενε κανείς, κομμάτι αυτών των στρατηγικών δεν είναι η αύξηση των μισθών, ούτε η χαλάρωση στις απαιτήσεις των προσωπικών δεξιοτήτων, αλλά η παροχή επιπρόσθετης εκπαίδευσης και ανάπτυξης στο υπάρχον προσωπικό.
Στην έρευνα συμμετείχαν 40.000 εργοδότες από 43 χώρες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΝΔΙΑ σφαιρες για διαδηλωτες ...
Κοίτα πόσο ανελέητα η αστυνομία πυροβολει σε ειρηνικούς αγρότες διαδηλωτές....
Mandsaur, μάντια pradesh.. Ινδία
Ντροπή για την  κυβέρνηση



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Καπελωμα» Ερντογαν και στα μπαλετα. Ολες οι αποφασεις και τα λεφτα για την Τεχνη στα χερια του σουλτανου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6 αλλοδαποι οι μαθητες που κατονομασε ο Νικολας ότι του εκαναν bullying



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Οι ανήλικοι νταήδες που «έδειξε» ο Νικόλας
Πέμπτη, Ιούλιος 12, 2018 - 13:10
Ερευνα για δύο Ελληνες και δύο αλλοδαπούς που κατονομάζει στο σημείωμά του ο 14χρονος αυτόχειρας στην Αργυρουπολη που κρεμαστηκε στο μπαλκονι του σπιτιου του.
Σε τέσσερα πρόσωπα έχει επικεντρωθεί η έρευνα του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων για την αυτοκτονία του 14χρονου Νικόλα στην Αργυρούπολη. Πρόκειται για ανήλικα παιδιά που ο ίδιος κατονόμαζε στο σημείωμα που άφησε προτού αυτοκτονήσει, αναφέροντας ότι κατέστρεψαν τη ζωή του.
Δύο από τους κατονομαζόμενους είναι Ελληνες και οι άλλοι δύο αλλοδαποί (Αλβανοι), ένας εκ των οποίων ήταν συμμαθητής του άτυχου εφήβου. Είναι αυτοί για τους οποίους είχε γράψει σε ένα post-it που βρήκαν οι γονείς του «Αυτοί με κατέστρεψαν, καταστρέψτε τους» και θα κληθούν τελευταίοι να καταθέσουν στο πλαίσιο της προανάκρισης.
Σε ένα άλλο post-it ο 14χρονος αποχαιρετούσε την οικογένειά του με τα εξής λόγια: «Ζητώ συγγνώμη από τους γονείς μου. Λυπάμαι πολύ γι' αυτό που τους έκανα». Το ερευνητικό ενδιαφέρον των αστυνομικών έχουν προκαλέσει δύο σημειώσεις στο επίμαχο ημερολόγιο, στη μία από τις οποίες ο Νικόλας έγραφε: «Σκέφτομαι να αυτοκτονήσω». Ομως στην αμέσως επόμενη σελίδα έδειχνε πιο αισιόδοξος. «Τελικά αξίζει να ζεις για τους γονείς σου, αλλά και τους λίγους ανθρώπους που σε στηρίζουν και αγαπούν» έγραφε δείχνοντας τις μεταπτώσεις στην ψυχολογία του.
Στο κρυφό ημερολόγιο που κρατούσε ο 14χρονος αυτόχειρας υπάρχει ονομαστική αναφορά σε άλλα τρία παιδιά, δύο κορίτσια και ένα αγόρι, τα οποία μοιράζονταν μαζί του την αγωνία του για όσα υπέφερε και τον στήριζαν στις δύσκολες στιγμές του. Ο συντετριμμένος πατέρας του, ιδιοκτήτης γνωστού εστιατορίου και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, είχε μια πρώτη συζήτηση με τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, αλλά δεν μπόρεσε να τους διαφωτίσει:
«Πώς είναι δυνατόν να μην έχουμε καταλάβει τίποτα; Δεν φαινόταν να τον απασχολεί κάτι σοβαρό, μόνο τα μαθήματά του και οι φίλοι του, με τους οποίους έδειχνε πως είχε καλές σχέσεις. Τώρα, πλέον, έχουμε βρεθεί μπροστά σε μια τραγική αλήθεια και ένα νεκρό παιδί χωρίς να ξέρουμε το γιατί...» τους είπε.
Χθες το πρωί οι πρώτοι φίλοι του 14χρονου πέρασαν το κατώφλι της ΓΑΔΑ για να καταθέσουν αν και τι γνώριζαν για το bullying σε βάρος του. Πρόκειται κυρίως για κορίτσια, τα οποία βέβαια συνοδεύονταν από τους γονείς τους. Από τα μηνύματα τα οποία έχουν διαβάσει μέχρι στιγμής οι ειδικοί που διενεργούν εργαστηριακές έρευνες στο κινητό του νεαρού αυτόχειρα και από τα προφίλ του σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης δεν φαίνεται να υπάρχουν αναφορές για σχολικό εκφοβισμό. Ωστόσο, αναμένουν την εντολή για άρση απορρήτου των συνδιαλέξεων, ώστε να έχουν πιο ολοκληρωμένη εικόνα των συνομιλιών του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερευνα Παντειου Πανεπιστημιου. Μονο 1 στους 5 αστεγους λαμβανει το Κοινωνικο Εισοδημα Αλληλεγγυης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απογραφη σε επτα Δημους. Το προφιλ του αστεγου. Αντρες, ελληνικης ιθαγενειας, κατω των 44 ετων, είναι οι περισσοτεροι.
Η πιλοτική καταγραφή πραγματοποιήθηκε στον δρόμο και σε δομές στους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Ηρακλείου Κρήτης, Νέας Ιωνίας, Ιωαννιτών και Τρικκαίων (Τρικαλων), όπου καταγράφηκαν συνολικά 1.645 άστεγοι.
 Το έργο πραγματοποιήθηκε στους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Ηρακλείου Κρήτης, Νέας Ιωνίας, Ιωαννιτών και Τρικκαίων όπου καταγράφηκαν συνολικά 1.645 άστεγοι στον δρόμο αλλά και σε δομές.
Ο κ. Δημουλάς ανέλυσε ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά από τα οποία προκύπτει ότι η πλειονότητα των αστέγων είναι άντρες, κάτω των 44 ετών, ελληνικής ιθαγένειας.
Οι 369 καταγραφείς που «σάρωσαν» πολλά χιλιόμετρα δρόμων και πάρκων, ενώ δεν παρέλειψαν να επισκεφθούν υπνωτήρια και Κέντρα Ημέρας, εργάστηκαν με ερωτηματολόγιο στο οποίο απαντούσαν οι άστεγοι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βαρυ φορτιο το ακινητο για τους Ελληνες. 4 στους 10 δαπανουν το 40% του εισοδηματος τους σε δαπανες στεγασης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Ο στρατός ύψωσε τη συριακή σημαία στον ισλαμοφασιστοκρατούμενο τομέα της πόλης Ντεράα
 Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018, 18:03
Ο συριακός στρατός μπήκε σήμερα στον ισλαμοφασιστοκρατούμενο τομέα της Ντεράα και ύψωσε τη σημαία της χώρας στο κεντρο της «εξέγερσης» της CIA εναντίον του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, την πόλη απ' όπου ξεκίνησε το 2011 ο πόλεμος των δυτικων αποικιοκρατων μεσω των ισλαμοφασιστων τους.
Η κρατική τηλεόραση της Συρίας μετέδωσε ότι ο στρατός ύψωσε τη σημαία κοντά στο ταχυδρομείο, το μοναδικό κυβερνητικό κτίριο σε αυτό το τμήμα της πόλης που ελεγχόταν από τους ισλαμοφασιστες αφότου ξεκινησε η εξεγερση των ισλαμοφασιστων της CIA, τον Μάρτιο του 2011.
Λίγο νωρίτερα, μια αντιπροσωπεία υψηλόβαθμων Ρώσων στρατιωτικών είχε μπει στην περιοχή αυτή και ξεκίνησε διαπραγματεύσεις για την παράδοσή της στον κυβερνητικό στρατό. Οι διαπραγματεύσεις με τους διοικητές του ισλαμοφασιστικου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) αφορούσαν την εφαρμογή των όρων της παράδοσης που είχαν συμφωνηθεί την περασμένη Παρασκευή καθώς και την απομάκρυνση των ισλαμοφασιστών και την παράδοση των όπλων τους.
Με βάση τη συμφωνία αυτή, οι ισλαμοφασιστες θα παραδώσουν τον οπλισμό τους και όσοι δεν επιθυμούν να ζήσουν υπό τον έλεγχο της Συριακης Δημοκρατιας και της κυβέρνησης του προέδρου Άσαντ θα απομακρυνθούν από την περιοχή. «Όλοι τηρούν τα συμφωνηθέντα» είπε ένας εκπρόσωπός τους, ο Αμπού Τζιχάντ, προσθέτοντας ότι η παράδοση του βαρύ οπλισμού έχει ήδη ξεκινήσει από το βράδυ της Τετάρτης.
Η κατάληψη της Ντεράα συνιστά άλλη μια σημαντική νίκη για τον Άσαντ και τους συμμάχους του, τη Ρωσία και το Ιράν. Ο δημοκρατικος κυβερνητικός στρατός τις τελευταίες εβδομάδες προελαύνει προς τα νοτιοδυτικά, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και την Ιορδανία, σε μια από τις τελευταίες μεγάλες περιοχές που ελέγχονται ακόμη από ενοπλους αληταραδες ισλαμοφασιστες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΚ ΒΟΗΜΙΑΣ - ΜΟΡΑΒΙΑΣ
Στηρίζει την κυβέρνηση Μπάμπις
ΠΡΑΓΑ.--
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Βοημίας - Μοραβίας αποφάσισε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αντρέι Μπάμπις, με το κόμμα του οποίου υπεγράφη σχετική συμφωνία. Η μειοψηφική δικομματική κυβέρνηση του νεοφιλελεύθερου κόμματος του δισεκατομμυριούχου Μπάμπις, «ANO», και του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος - που διορίστηκε στα τέλη Ιούνη, ενώ οι εκλογές είχαν γίνει τον Οκτώβρη - δεν θα κατάφερνε κατά τη χτεσινή ψηφοφορία να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς τη στήριξη του ΚΚ.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο «Russia Today», ο Μπάμπις κέρδισε την υποστήριξη του ΚΚ, συμφωνώντας με το αίτημά του να φορολογήσει την αποζημίωση που λαμβάνουν οι εκκλησίες για περιουσίες που είχαν κατασχεθεί επί σοσιαλισμού.
Η ΚΕ του ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας είχε αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Σάββατο 30 Ιούνη «οι βουλευτές του κόμματος να στηρίξουν ενεργά τη μειοψηφική κυβέρνηση», όπως είχε δηλώσει ο επικεφαλής του κόμματος Βόιτσεκ Φίλιπ. Η στάση της ηγεσίας έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην κομματική βάση και στη Νεολαία, που αντιτίθενται στη στήριξη αστικής κυβέρνησης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «FIAT»
Απεργία στη «σκιά» της μεταγραφής Ρονάλντο
Η μεταγραφή του διάσημου Πορτογάλου ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο στην ιταλική Γιουβέντους έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους φιλάθλους της ομάδας, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με τους εργαζόμενους της αυτοκινητοβιομηχανίας «Fiat», που επίσης ανήκει στην οικογένεια των μεγαλοεπιχειρηματιών Ανιέλι, όπως και η Γιουβέντους. Οι εργαζόμενοι της «Fiat» καταγγέλλουν ότι ενώ εκείνοι παραμένουν εδώ και χρόνια με τους ίδιους μισθούς, την ίδια στιγμή η εργοδοσία προχώρησε σε μία μεταγραφή αξίας πάνω από 100 εκατομμυρίων ευρώ! Για το λόγο αυτό, μάλιστα, σε εργοστάσια της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως στην περιοχή Μέλφι της νότιας Ιταλίας, έχει προκηρυχθεί απεργία το Σαββατοκύριακο.
Σε ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων αναφέρεται:
«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ενώ οι εργαζόμενοι εξακολουθούν για χρόνια να κάνουν τεράστιες οικονομικές θυσίες, η εταιρεία αποφασίζει να δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την αγορά ενός ποδοσφαιριστή. Μας λένε ότι η στιγμή είναι δύσκολη. Και ενώ οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους σφίγγουν όλο και περισσότερο το ζωνάρι, η εταιρεία αποφασίζει να επενδύσει πολλά χρήματα σε έναν μόνο άνθρωπο! Είναι εντάξει; Είναι φυσιολογικό για ένα άτομο να κερδίζει εκατομμύρια και χιλιάδες οικογένειες να μην μπορούν να αντεπεξέλθουν έως τα μέσα του μήνα; (...)
Αυτή η άνιση μεταχείριση δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αποδεκτή. Οι εργαζόμενοι της Fiat έχουν υπηρετήσει την εταιρεία για τουλάχιστον τρεις γενιές, πλουτίζοντας όποιον κινείται γύρω στην εν λόγω εταιρεία, και σε αντάλλαγμα έλαβαν πάντα και μόνο μια ζωή δυστυχίας...».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΤΑΛΙΑ
«Περισσότερη Ευρώπη» ζητούν οι μεγαλοτραπεζίτες
Δεν εξετάζουμε σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη, είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λουίτζι ντι Μάγιο
ΡΩΜΗ.--
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργός Βιομηχανίας και Εργασίας Λουίτζι ντι Μάγιο υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει κανένα «σχέδιο Β'» για την αποχώρησή της από την Ευρωζώνη, επισημαίνοντας ότι το κόμμα του - το παλαι ποτε αντιευρωενωσιτικο «Κίνημα Πέντε Αστέρων» (Μ5S) - «δεν επιθυμεί (η Ιταλία) να φύγει από το ευρώ ή να αναγκαστεί να φύγει». Μεταξύ άλλων, ο ντι Μάγιο επανέλαβε ότι η ιταλική κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί την αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων της ΕΕ, προκειμένου η Ιταλία να μπορέσει να κάνει περισσότερες επενδύσεις και να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμά της, μείωσης της φορολογίας και αύξησης των κοινωνικών παροχών.
Τη δική της σημασία έχει η παρέμβαση που έκανε και ο πρόεδρος της Τραπεζικής Ενωσης Ιταλίας Αντόνιο Πατουέλι, υποστηρίζοντας ότι «η χώρα πρέπει να επιλέξει περισσότερη Ευρώπη, διότι διαφορετικά κινδυνεύει να παρασυρθεί από το ρεύμα ενός μεσογειακού εθνικισμού που μοιάζει πολύ με εκείνους της Λατινικής Αμερικής». Ο Πατουέλι σημείωσε ότι «η στρατηγική επιλογή είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ενωση», με «μεγαλύτερη καταβολή προσπαθειών στο πλαίσιο των κοινών ευθυνών».
Πάντως, οι όροι παραμονής της Ιταλίας στην ΕΕ αποτελούν βασικό ζήτημα διαπραγματεύσεων που η νέα συγκυβέρνηση εντείνει πολύμορφα, αξιοποιώντας και εξελίξεις σε μέτωπα όπως το Μεταναστευτικό. Βεβαίως, στο εσωτερικό της αστικής τάξης συνεχίζεται ο προβληματισμός για την πορεία της ΕΕ και τις συμμαχίες που θα της διασφαλίσουν ακόμα περισσότερα πλεονεκτήματα στην υπεράσπιση των στρατηγικών της συμφερόντων. Σημειωτέον, πάντως, ότι οι διεργασίες για το μέλλον της ΕΕ συνδέονται με την όξυνση γενικότερων ανταγωνισμών, αλλά και τις αντιθέσεις στο εσωτερικό πολλών αστικών τάξεων για το πώς καλύτερα θα διασφαλίσουν τη θέση τους.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Πάολο Σαβόνα - του οποίου η υποψηφιότητα για το υπουργείο Εξωτερικών είχε προκαλέσει «αναστάτωση» και στις Βρυξέλλες - ο οποίος αναφερόμενος ξανά στις προτάσεις του περί «σχεδίου Β'» σχετικά με την παραμονή στο ευρώ, είπε ότι «ίσως βρεθούμε σε μια θέση που δεν παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις αλλά άλλοι... πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλες τις πιθανότητες».
Τέλος, να καταγραφεί ότι παρέμβαση έκανε και ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας Ινιάτσιο Βίσκο, που κάλεσε την κυβέρνηση να είναι προσεκτική με τα δημόσια οικονομικά, προκειμένου να αποφύγει να δημιουργήσει αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές και να οδηγήσει σε αύξηση του δημόσιου χρέους. Ακόμα, ο Βίσκο είπε ότι η μεταρρυθμιστική προσπάθεια της Ιταλίας έχει εξασθενίσει και ότι εάν υπάρξει νέα οικονομική κρίση, η χώρα είναι τώρα «πολύ πιο ευπαθής απ' ό,τι ήμασταν πριν από 10 χρόνια». «Χρειάζεται σωφροσύνη και διορατικότητα για να αποφευχθούν οι εντάσεις (στην αγορά) και να μη μείνουν οι Ιταλοί με υψηλότερο χρέος και χαμηλότερο εισόδημα στο μέλλον», ανέφερε.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μάχη της Αμφιλοχίας!
Η Μάχη της Αμφιλοχίας, (μέχρι το 1907 ήταν γνωστή σαν «Καρβασαράς», απ' το Τούρκικο Καραβάν-Σεράι που σημαίνει σταθμός Καραβανιών. Πράγματι κατά την Τουρκοκρατία στην Αμφιλοχία διανυκτέρευαν όλοι όσοι ταξίδευαν από και προς την Ήπειρο. Απ' τους Τούρκους απελευθερώθηκε το 1829), ξεκίνησε το βράδυ της 12ης Ιουλίου του 1944, διήρκησε τουλάχιστον 14 ώρες, συμμετείχαν περίπου 1400 άνδρες της 7ης Ταξιαρχίας του ΕΛΑΣ ενάντια σε 1200 καλά οχυρωμένους Γερμανούς της 104ης Μεραρχίας Ορεινών Κυνηγών και δυνάμεων της τοπικής Χωροφυλακής, και αποτέλεσε την μεγαλύτερη τακτική επιχείρηση του ΕΛΑΣ σε όλη την διάρκεια της Κατοχής, τόσο από πλευράς δυναμικού όσο και από αυτήν των επιτευγμάτων.

Με το σύνθημα «Φυσέκι στους φασίστες» ξεκίνησε η μάχη που έδωσε ο ΕΛΑΣ κατά των Γερμανών, γνωστή ως «η μάχη της Αμφιλοχίας». Επίκεντρο των επιθέσεων ήταν η πόλη της Αμφιλοχίας, που αποτελούσε ισχυρή βάση των κατακτητών στη Δυτική Ελλάδα, καθώς ήταν σταυροδρόμι τριών οδικών αρτηριών. Σκοπός ήταν να γίνει κατάληψη της πόλης, ώστε να αποδυναμωθούν οι γερμανικές δυνάμεις, που βρίσκονταν κατά μήκος του δρόμου Ιωαννίνων-Αγρινίου και να χαλαρώσουν οι πιέσεις που ασκούσαν οι Γερμανοί στο Μέτωπο της Πίνδου.

Η Αμφιλοχία αποτελεί σταυροδρόμι τριών οδικών αρτηριών. Ένας δρόμος πηγαίνει προς τα Ιωάννινα, ένας προς Λευκάδα και ένας προς Αγρίνιο. Το 1944 στις τρεις εξόδους της πόλης υπήρχαν γερμανικά φυλάκια.
Το χρονικό της μάχης
Ο στρατηγός Αυγερόπουλος και οι επιτελείς του σχεδίαζαν για αρκετό καιρό τη μάχη της Αμφιλοχίας. Η VII Ταξιαρχία της 8ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ θα ερχόταν αντιμέτωπη με τα στρατεύματα κατοχής και την 104η μεραρχία Ορεινών κυνηγών, η οποία αποτελούταν από Ιταλούς εθελοντές. Στις 12 Ιουλίου 1944 οι ΕΛΑΣιτες πήραν θέσεις μάχης γύρω από την πόλη. Οι Γερμανοί είχαν τρία φυλάκια στις τρεις οδικές αρτηρίες και στην πόλη υπήρχαν μεγάλες αποθήκες πυρομαχικών και οχημάτων. Αρχηγός της μάχης από την πλευρά του ΕΛΑΣ, ορίστηκε ο Στάθης Αρέθας και πρωτοπαλίκαρα των ανταρτών ήταν οι Σκιαδάς, Πάνος Γιαννούλης και Τάσος Μακρής. Το βράδυ οι στρατιώτες του ΕΛΑΣ φορώντας τσουράπια, δηλαδή μάλλινες κάλτσες, κατευθύνθηκαν προς την πόλη, αιφνιδιάζοντας τους Γερμανούς και τους συμμάχους τους, που ήταν οχυρωμένοι στα φυλάκια και στα σπίτια που είχαν επιτάξει. Αρχικά σκότωσαν τους σκοπούς, κινήθηκαν προς τα σπίτια, απ’ όπου οι Γερμανοί τους πυροβολούσαν από τα παράθυρα με πολυβόλα.
Ο καπετάνιος του ΕΛΑΣ είναι ο τρίτος από αριστερά, ο Πάνος Γιαννούλης που ήταν διοικητής λόχου στη Μάχη της Αμφιλοχίας. Στην πόλη υπήρχε αποθήκη καυσίμων, στρατώνας, αποθήκες πυρομαχικών, σταθμός οχημάτων και περίπου 200 άλογα και μουλάρια.
Όταν οι αντάρτες υπό τον Βασίλειο Τσούνη έφτασαν στο σπίτι του καπετάνιου Παπαζέκου, που είχε επιταχθεί από τους Γερμανούς, οι οποίοι εξαπέλυαν σφοδρές επιθέσεις εναντίον τους, αρνήθηκε να το κάψει γιατί άνηκε στον φίλο του. Τότε ο Παπαζέκος φώναξε από μακριά «Κάφτο Γαιδάρα» αλλά εκείνος δίστασε. Ο Παπαζέκος πλησίασε και περιέλουσε το σπίτι του με δυο βαρέλια βενζίνη και το παρέδωσε στις φλόγες. Οι οδομαχίες στην κατοικημένη περιοχή, αλλά και στα παρακείμενα χωριά κράτησαν αρκετές ώρες. Οι αντάρτες ανατίναξαν τις αποθήκες πυρομαχικών των Γερμανών και μέχρι την επόμενη ημέρα είχαν καταφέρει να κάμψουν την αντίσταση τους. Η πόλη ήταν ελεύθερη αλλά όχι για πολύ. Τη στιγμή που οι αντάρτες ήταν έτοιμοι να υψώσουν την ελληνική σημαία, τρία πλοιάρια και τανκς των Γερμανών, κατευθύνονταν προς την Αμφιλοχία για ενισχύσεις.
Λευκαδίτες αντάρτες στην Αμφιλοχία. Μερικά χρόνια αργότερα πολλοί από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στη μάχη εξοριστηκαν στα νησιά.
Οι αντάρτες κατάφεραν να γλιτώσουν την αντίποινα των Γερμανών, χάρη στον καπετάνιο Γιαννούλη, ο οποίος είχε την ιδέα να φράξουν τους δρόμους με τα πτώματα των Γερμανών στρατιωτών. Πράγματι στη θέα των νεκρών συμπατριωτών τους, οι Γερμανοί σταμάτησαν τα τανκς για να μην τα πολτοποιήσουν και οι αντάρτες κατάφεραν να διαφύγουν. Μαζί τους πήραν 250 τυφέκια, 45.000 φυσίγγια, 5.000 νάρκες, 3 αυτοκίνητα, 4 πυροβόλα και 96 άλογα, εκ των οποίων και μια λευκή φοράδα, την οποία έδωσαν δώρο στον Άρη Βελουχιώτη. Στις δύο ημέρες που διήρκεσε η μάχη, υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους 180 Γερμανοί, ενώ οι ΕΛΑΣίτες έχασαν το 1/3 της δύναμης τους. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και πέντε άμαχοι πολίτες. Η νίκη στην Αμφιλοχία θεωρείται από τις μεγαλύτερες νίκες που σημείωσε ο ΕΛΑΣ κατά τη διάρκεια της αντίστασης.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



11 Ιούλη 1971: Εθνικοποίηση του χαλκού από την κυβέρνηση Αλιέντε στη Χιλή



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστολή του Μανώλη Γλέζου στον Ν.Μαδούρο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς
11/7/2018
Την παρέμβαση του Νικολάς Μαδούρο, στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ζητά ο Μανώλης Γλέζος, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας που παραδόθηκε μέσω του πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα.
Σε αυτή, ο Μ. Γλέζος του ζητά να παρέμβει προσωπικά στον Ταγίπ Ερντογάν, καθώς παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας του Τούρκου προέδρου, προκειμένου να απελευθερωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης.
Αναλυτικά, η επιστολή του Μ. Γλέζου
Πρόεδρε της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουελας Νικολας Μαδουρο,
Αγαπητέ Πρόεδρε
Σας απευθύνω έκκληση ώστε να παρέμβετε προσωπικά στον Πρόεδρο Ερντογαν στα πλαίσια των διακρατικών σχέσεων που διατηρεί η χώρα σας με την Τουρκία, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η ταχύτερη δυνατή απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές .
Είμαι στην διάθεση σας για ότι χρειαστείτε επί του θέματος αυτού, ώστε να σταματήσει η αδικία που βιώνουν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί.
Συντροφικά
Μανώλης Γλεζος
* Η επιστολή παρεδόθη μέσω του πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι υπουργοί από το αμερικάνικο ινστιτούτο Levy, έχουν και καβούρια στις τσέπες τους! ΣΑΛΟΣ με την υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου! Αν και ζάμπλουτη, της πληρώνουμε... ενοίκιο! Οι μαλάκες Έλληνες!
"ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ" ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ  Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας όταν αποκαλύφθηκε ότι έπαιρνε... επίδομα ενοικίου.
Η κυβέρνηση  επιλέγει την κυρία Αντωνοπούλου για τη θέση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στο Παρίσι.
Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών του υπουργείου εγκρίνει τη δέσμευση ποσού 13.221,06 χιλιάδων ευρώ για την κάλυψη εξόδων μετεγκατάστασης, «λόγω τοποθέτησης της κ. Ουρανίας Αντωνοπούλου στη θέση μονίμου αντιπροσώπου στη ΜΕΑ ΟΟΣΑ».
Η κ.  Αντωνοπούλου πριν από 4 μήνες είχε παραιτηθεί από τη θέση της αναπληρώτριας υπουργού, όταν αποκαλύφθηκε ότι λάμβανε επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ/μήνα για το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε στο Κολωνάκι.Μαζί της είχε παραιτηθεί και ο σύζυγός της, υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου.
Η κ. Αντωνοπούλου θα αντικαταστήσει τον μέχρι πρότινος μόνιμο αντιπρόσωπο στον ΟΟΣΑ κ. Γιώργο Κριμπά, ο οποίος θα λάβει κι αυτός το ποσό των 4.740 ευρώ για τη μετεγκατάστασή του από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του ΟΟΣΑ στο Παρίσι.
Για κάποιους ήταν παράξενο πως ο κύριος Τσίπρας αποκαλούσε το Ισραήλ "κράτος τρομοκράτης" και ήταν ο εκλεκτός του σιωνιστικού Levy... Δεν μπορούσαν να καταλάβουν πως αυτό ήταν μια στρατηγική επιλογή των σιωνιστών...
Ποια είναι η κυρία Ράνια Αντωνοπούλου, που εγκατέλειψε τη Νέα Υόρκη για την "αριστερά" και την "κοινωνία των πολιτών";
Από την καρδιά των think tank του Σόρος, διορισμένη στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας (πως στο διάβολο ο Αλέξης κι ο Γιωργάκης, ανακαλύπτουν όλα τα διαμάντια; Λες κι έχουν πάει στο ίδιο "κρυφό σχολειό") για να "σώσει την πατρίδα" και  στο υπουργείο εργασίας!
Στο Αμέρικα της δημοκρατίας γνώρισε τον...
άνθρωπο που επρόκειτο να είναι ο σύντροφός της μέχρι σήμερα, τον ελληνοαμερικανό Δημήτρη Παπαδημητρίου. Δεν είναι τυχαίο ο κύριος... είναι προέδρος του γνωστού σιωνιστικού Ινστιτούτου Levy κι έτσι μπορούν να προσφέρουν πολλά στην "αριστερά", τους Έλληνες πολίτες και την "πατρίδα"...
Όσο για το σιωνιστικό Levy, κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια του ΣΥΡΙΖΑ της "κοινωνίας των πολιτών"