Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Παρασκευη 13 Ιουλιου 2018



"Η Ελλάς αναπνέει με δύο πνεύμονας. Τον μεν αμερικανικόν, τον δε βρετανικόν. Και δεν δύναται, χάριν της Κύπρου, να καταδικαστεί εις τον εξ ασφυξίας θάνατον", έλεγε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πλαστήρα, Γεώργιος Παπανδρέου, δικαιολογώντας την άρνηση να τεθεί από την Ελλάδα το Κυπριακό στον ΟΗΕ.
Δεν ήταν δεξιά η κυβέρνηση Πλαστήρα. Και ο Παπανδρέου ηγούνταν κόμματος που επί χρόνια έφερε τον τίτλο "Δημοκρατικό Σοσιαλιστικό".
Δεκαπέντε χρόνια μετά, το 1965, η δική του κυβέρνηση θα ανατραπεί με βασιλικό πραξικόπημα και γιατί απέρριψε το αμερικανικό Σχέδιο Άτσεσον για διχοτόμηση της Κύπρου.
Πως τα φερνει η ζωη….



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγάλη κατρακύλα στον πολιτικό συντηρητισμό το να λες πως καλά έκανε η Ελλάδα και απέλασε τους ρώσους διπλωμάτες. Και όταν κάποιος σου θυμίσει την υπόθεση της Vodafone και των υποκλοπών των συνομιλιών του ίδιου του τότε πρωθυπουργού από την αμερικάνικη πρεσβεία, και τη δολοφονία έλληνα πολίτη, να προβάλλεις το ότι οι ΗΠΑ είναι ισχυρός σύμμαχος, αυτά έχει η πολιτική κ.λπ. κ.λπ.
Και να 'σαι συριζάς, πάει στο διάολο! Ήδη έχεις πάρει από καιρό τον δρόμο του ΤΙΝΑ. Συχνά με το αζημίωτο.
Αλλά να λες πως είσαι επαναστάτης αντικαπιταλιστής και να μιλάς σαν γυμνασιάρχης του 1960, ε! Ξαναψάξου, φίλε! Δεν είναι και της μόδας το μουστακάκι και η χωρίστρα στα μαλλιά!
Σχολιο.- Υπαρχουν και ακομη χειροτεροι ... αυτοι που θεωρουν την Ελλαδα ιμπεριαλιστικη χωρα...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν λίγα χρόνια η συμμετοχή στην επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας, για την υποστήριξη της νεοφασιστικής Ουκρανίας, είχε ως συνέπεια την καταστροφή δεκάδων χιλιάδων ελλήνων αγροτών, καθώς η Ρωσία σταμάτησε να εισάγει φρούτα από την Ελλάδα.
Η τυχοδιωκτική αλητεία των πλουσιόπαιδων που κυβερνάει και κάνει τα χατίρια των Αμερικάνων, έχει σκεφτεί τις συνέπειες από ένα ρωσικό μπλοκάρισμα των ελληνικών προϊόντων και του τουρισμού στην Ελλάδα;
Αλλά τι τους νοιάζει αυτούς; Αυτούς όλο και κάπου θα τους βολέψουν τ' αφεντικά τους, όταν τους διώξει με τις κλοτσιές ο ελληνικός λαός που καθημερινά τσαλαπατάνε.
Πώς βολεύτηκε η Ράνια Αντωνοπούλου; Ε! Κάπως έτσι!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν λένε να χορτάσουν με τίποτα τα ρετάλια! Όπου βρουν χρήμα το βουτάνε.
Πήρε πόδι από την κυβέρνηση του αμόρφωτου γόνου των εργολάβων, γιατί βούταγε το χιλιάρικο, ως επίδομα ενοικίου, αλλά σιγά μην πάει χαμένη η Ράνια Αντωνοπούλου!
Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ την έστειλε η κυβέρνηση των πλουσιόπαιδων. Και της έδωσε και 13.000 ευρώ για τη... μετακόμισή της.
Από τον μόχθο ενός λαού που υποφέρει, το κνώδαλο που παριστάνει τον πρωθυπουργό σκορπάει αφειδώς λεφτά στην αληταμπουρία που τον περιστοιχίζει. Σε κάθε ρυπαρό όργανο ισχυρών συμφερόντων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιο είναι αυτό το εξευτελισμένο θρασίμι που προτείνει να δουλεύουν οι εργαζόμενοι εξαήμερο; Από πού αντλεί το θράσος αυτό το χορτάτο τίποτα, που βουτάει τα χιλιάρικα του μόχθου μας κάθε μήνα, παριστάνοντας τον υφυπουργό Πολιτισμού;
Ποιος είναι και από πού κρατεί ο Κωνσταντίνος Στρατής; Που το παιζει και υφυπουργος Πολιτισμου. Και τι τον πείθει πως δεν θα τον πλακώσουν σε τίποτα κλοτσιές εργαζόμενοι που τους αντιμετωπίζει σαν αναλώσιμους, αυτό το τσιράκι των Νιάρχων και των Λάτσηδων;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΟΝΟ ΑΝ ΓΔΥΘΕΙΣ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ!
Ναι! Αυτό είπαν οι αστυνομικοί που φρουρούν τον τούρκο κομμουνιστή απεργό πείνας Τουργκούτ Καγιά, στη γυναίκα του, που θέλησε να τον επισκεφτεί στο Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.
Θα τον έβλεπε μόνο αν γδυνόταν εντελώς, προκειμένου να υποβληθεί σε σωματικό έλεγχο. Φυσικά, η γυναίκα αρνήθηκε τον εξευτελισμό και δεν της επέτρεψαν να τον δει.
Όπως φαίνεται, για τον Κοντονή το ξεγύμνωμα και ο εξευτελιστικός σωματικός έλεγχος δεν περιορίζεται στους κρατούμενους, όπως προβλέπει ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας που επέβαλε. Επεκτείνεται και σε όσους επισκέπτονται κρατούμενους.
Το Τμήμα Δικαιωμάτων της ΛΑΕ κατήγγειλε την αισχρή αυτή πρακτική.
Σχολιο.- Φασισμός και προστυχιά. Είναι επικίνδυνος ο Κοντονής. Είναι πολλά αυτά που του καταλογίζονται και όπως φαίνεται παίζει πολύ βρόμικο παιχνίδι σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων σ' αυτόν τον τόπο. Ποιος να ξέρει πόσα και τι είδους συμπλέγματα κουβαλάει...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 12-13 Ιουλίου 1944 ο ΕΛΑΣ έδωσε μια από τις μεγαλύτερες νικηφόρες μάχες του κατά των ναζί κατακτητών και των συνεργατών τους, καταλαμβάνοντας την κωμόπολη της Αμφιλοχίας. Το τραγούδι της Μάχης της Αμφιλοχίας -που δεν το έχω βρει πουθενά ηχογραφημένο-.
Αντάριασ' ο Καρβασαράς, σειέται το Μακρυνόρος
απ' άκρη σ' άκρη καίγεται του Αγρινίου ο δρόμος.
Έφοδο κάνει ο ΕΛΑΣ, το 2/39
ξεχύνεται απ' τα βουνά, με οδηγό την ΠΕΕΑ.
Είν' του ΕΛΑΣ οι σταυραετοί, τ' Αρέθα παλικάρια
που ρίχτηκαν μες στη φωτιά, ακράτητα λιοντάρια.
Δεν τους κρατούν τα οχυρά, τα τανκς και τα κανόνια
τ' αμέτρητα μυδράλλια και τα βαριά τρουμπλόνια.
Βαστάει ώρες δεκαοχτώ η τιτανομαχία
φλόγες πετούν στον ουρανό απ' την Αμφιλοχία.
Καίνε προδότες ζωντανούς, σφάζουνε γκεσταπίτες
φωτιά μολύβι σίδερο σκορπάνε στους φασίστες.
Τους ήρωές μας μαχητές η νίκη στεφανώνει
προδότες, Ούνοι τρέμετε, το τέλος σας σιμώνει.
* Το 2/39 ήταν το Σύνταγμα του ΕΛΑΣ Αιτωλοακαρνανίας, με διοικητή τον Στάθη Αρέθα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες Πεμπτη στις 12 μεσημερι  τα ΜΑΤ ανέκοψαν την πορεία προς την Υπηρεσία Ασύλου για συμπαράσταση προς τον υπό απέλαση στην Τουρκία, απεργό πείνας, σύντροφο Τουργκούτ Καγιά.
σχολιο.- Έχει πιαστεί το χέρι των συριζαυγουλων να γράφουν ύμνους στο ΝΑΤΟ και να καταγγέλλουν τα εθνίκια τους Λαφαζανώφ και όποιος άλλους εξακολουθούν να μένουν προσκολλημένοι στα "έξω οι ΗΠΑ", "έξω το ΝΑΤΟ". Θυμάστε τι φασαρίες έγιναν τότε, τον Νοέμβρη του '73, με τα συνθήματα αυτά; Πάλι τα ίδια θα 'χουμε;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μερικά πράγματι καλά και τίμια αλάνια, απορούν γιατί σιγοντάρουμε λέει τους εθνικιστές...χαχα... και γιατί δεν δηλώνουμε καθαρά και δημόσια οτι είμαστε κομμουνιστές. Απάντηση: Γιατί αυτοί που αξίζουν να λέγονται Κομμουνιστές, ήταν αυτοί που πήγαν 18 χρονών στα 6 μέτρα από τη Γκεστάπο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μαλθακοποίηση των αγοριών στην Ελλάδα

Ίσως να ανήκω στη τελευταία γενιά αγοριών όπου έζησε τα παιδικά της χρόνια στην αλάνα, την βρομιά, την αντιπαλότητα και το βουνό. Δεν υπήρχε μέρα που να μην επιστρέφω στο σπίτι βρόμικος και με εκδορές σε όλο το σώμα μου. Ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, ξεκινούσαμε από το πρωί τις δραστηριότητες και τελειώναμε αργά το βράδυ, ακούραστοι και ανεξάντλητοι από ενέργεια. Παίζαμε ποδόσφαιρο, ποδήλατο, καλαθοσφαίριση, κρυφτό, κυνηγητό και κάναμε κάθε λογής παιδικές μπαγαποντιές και αταξίες. Αρπάζαμε μούρα και δαμάσκηνα από τις αυλές, επισκευάζαμε μόνοι μας τα ποδήλατά μας, φτιάχναμε ξίφη από σανίδες και δόρατα από χοντρά κλαδιά και παλεύαμε μεταξύ μας. Στο σχολείο υπήρχε αντιπαλότητα και ανταγωνισμός, μπορεί να είχε και νταήδες, αλλά μαθαίναμε να τους αντιμετωπίζουμε. Γενικά δεν ήμασταν τόσο ευαίσθητα παιδιά, ούτε παίρναμε βαριά ο,τι μας έκαναν, το ξεπερνούσαμε γρήγορα. Σήμερα θα μας χαρακτήριζαν αγροίκους και απολίτιστους. Όμως παρά τις σκανδαλιές και το θράσος που υπήρχε μεταξύ μας, διαπνεόμασταν από ένα σεβασμό και φρόνιμο ήθος, για να χρησιμοποιήσω λόγια του Κολοκοτρώνη περί φρονίμου ελευθερίας, προς τους μεγαλύτερους, τους δασκάλους, τα όργανα της τάξης και τους γονείς μας. Δεν θέλω να εξιδανικεύσω εκείνη την εποχή και τη γενιά μου, αλλά δεν μπορώ να πω ότι σήμερα είναι καλύτερα τα πράγματα.

Τα σύγχρονα αγόρια διακρίνονται για την μαλθακότητα και την ηττοπάθειά τους. Γεννήματα υπερπροστατευτικών γονέων που έχουν αναθρέψει μία γενιά άβουλων ανθρώπων που δεν λερώθηκαν ποτέ, δεν χτύπησαν ποτέ, δεν τσακώθηκαν και γενικώς έπαψαν να ζουν πριν προλάβουν να γεράσουν. Μία ολόκληρη γενιά γαλουχημένη μονάχα με τις θηλυκές αρετές, όπως η φροντίδα, η ευαισθησία και η λεπτότητα, ενώ απέβαλε και στιγμάτισε τις ανδρικές αρετές, το θάρρος, την ακεραιότητα, την σκληραγωγία και την τιμή. Όλα αυτά για να γίνουν πιο πολιτισμένα και ευγενικά τα παιδιά. Παραδόξως έφερε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Τα παιδιά έγινα πιο ακοινώνητα, αφού δεν επιτρέπεται η έντονη αλληλεπίδραση για να μην έλθουν σε ρήξη, για να μην λερωθούν γιατί πλέον «έχουμε εκσυγχρονιστεί» με συνέπεια να γεμίσουν το κενό και την απουσία των εξωτερικών δράσεων με βιντεοπαιχνίδια και κάθε λογής δώρα που κατέστησαν τα παιδιά αποβλακωμένα και κακομαθημένα. Χωρίς κανένα σεβασμό απέναντι στους γονείς, τους δασκάλους, την έννομη τάξη, τους μεγαλυτέρους, αφού μεγάλωσαν με την νοοτροπία ότι δεν είναι καλό να τα τιμωρείς όταν αυθαδιάζουν, οι δάσκαλοι δεν μπορούν και δεν τολμούν να τα πειθαρχήσουν γιατί οι γονείς δεν θέλουν να πληγωθούν και να καταπιεστούν τα καμάρια τους, ενώ οι ίδιοι οι γονείς δεν τα τιμωρούν γιατί προτιμούν τον διάλογο. Σήμερα θεωρείται κατακριτέο να υποστηρίζεις ότι δεν είναι κακό να παίζει το παιδί με όπλα, να φτιάχνει ξίφος από κλαδί, να παίζει στο ύπαιθρο και να χτυπήσει, παρουσιάζεται ως λάθος να θεωρούμε ότι οφείλει να αντιδρά όταν προσβάλλεται και παρενοχλείται. Είναι επίσης απαράδεκτο να το τιμωρήσεις και αναχρονιστικό να το μεγαλώσεις με πειθαρχία. Δεν θα ξεχάσω την τραγελαφική δήλωση του Καναδού πρωθυπουργού που είχε πει «αν εξοντώσεις τους αντιπάλους σου, αυτοί νικούν».

Σήμερα επιβραβεύονται τα θύματα, όχι οι αγωνιζόμενοι. Δεν χαίρουν σεβασμού οι θαρραλέοι που αντιμετώπισαν τους θύτες και τους δυνάστες τους. Αυτό είναι το πρότυπο που επιλέξαμε να δώσουμε στα παιδιά μας: αποδέξου τον ρόλο του θύματος και θα κερδίσεις. Η ηττοπάθεια έχει ποτίσει τις δυτικές κοινωνίες και γαλουχούνται ολόκληρες γενιές άβουλων και μουδιασμένων ανθρώπων που έχουν ασπαστεί τον φεμινισμό και την κουλτούρα του θύματος. Ο πυρήνας αυτού του προτύπου είναι η αφελής αντίληψη του προοδευτικού ότι ο άνθρωπος είναι κατά βάση καλός. Η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος δεν είναι φύσει καλός και ανιδιοτελής. Είναι κτητικός, άπληστος και ιδιοτελής. Ελάχιστοι θα θυσίαζαν το συμφέρον τους για να υπερασπιστούν το καλό και το δίκαιο. Γι’ αυτό όσοι το κάνουν θεωρούνται ξεχωριστοί και αξιέπαινοι και τους αποδίδουμε φόρο τιμής. Αν οι περισσότεροι άνθρωποι έπρατταν το ίδιο, δηλαδή έθεταν το δίκαιο πάνω από το συμφέρον τους, τότε δεν θα θεωρείτο κάτι ξεχωριστό και αξιέπαινο, αφού θα το έκαναν οι περισσότεροι. Όμως αυτό δεν ισχύει. Είναι λοιπόν προτιμότερο να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας για τον κόσμο όπως πραγματικά είναι και όχι όπως θα θέλαμε να είναι. Προσωπικά προτιμώ την συνολική άσκηση των αρετών, τόσο την συντροφικότητα, την συμπόνοια, την ευγένεια και την καλοσύνη, όσο την ανδροπρέπεια, το θάρρος, τη μαχιμότητα και την σκληραγωγία. Να αφήσουμε τα παιδιά να λερωθούν, να χτυπήσουν, να τσακωθούν και μετά να τα βρουν. Αυτή είναι η ανθρώπινη κοινωνία, δεν χρειάζεται και δεν γίνεται να αγαπιόμαστε συνέχεια, ούτε πρέπει να δημιουργήσουμε μία γενιά λοβοτομημένων και νεκροζώντανων ανθρώπων για να σταματήσουμε τις διαμάχες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γνωστο το Α.Τ της Ομονοιας
Πριν περίπου μία ώρα (Πεμπτη 12/7, - 22.00) αντιεξουσιαστης αρνήθηκε να βγει από το βαγόνι του μετρό στην ομόνοια μετά από υπόδειξη σεκιουριτά, ο οποίος κάλεσε τον μόνιμο μπάτσο του σταθμού για να τον βγάλει έξω. Ο λόγος που του ζήτησαν να βγει είναι επειδή το κουτάβι δεν είχε φίμωτρο. Μαζί με τον μπάτσο ήρθαν και δύο ασφαλίτες που το παίζαν αγανακτισμένοι επιβάτες. Μετά από κάποια ώρα επενέβησαν οι Ζήτα όπου χτύπησαν τον αντιεξουσιαστη και την σκυλίτσα που ήταν μαζί του, και του πέρασαν χειροπέδες και τον έσυραν με ξύλο μέχρι το ΑΤ ομόνοιας. Στο Α.Τ. ομόνοιας του ζητήσαν να γδυθεί και όταν το αρνήθηκε τον έβαλαν να κάτσει και του πετάξαν δίπλα του ένα σακουλάκι με χόρτο λέγοντας του ότι αφού είσαι έτσι θα χρεωθείς κι άλλα.
Επίσης του έχουν πει ότι υπάρχει εισαγγελική εντολή να κατασχέσουν την σκυλίτσα.
Ο αντιεξουσιαστης παραμένει στο Α.Τ. Ομόνοιας με την σκυλίτσα όπου οι μπάτσοι του κάνουν ψυχολογικό πόλεμο.
Σχολιο.- Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση. " Μετά από πίεση που άσκησαν αντιεξουσιαστριες πήραν εκείνες τη σκυλίτσα σήμερα το πρωί της Παρασκευης."



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τουργκούτ Καγιά συμπλήρωσε 42 μέρες απεργία πείνας. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού προχτες
Σε τόσο παρατεταμένη απεργία, οι βλάβες στην υγεία είναι σχεδόν πια μόνιμες.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΓΚΟΥΤ ΚΑΓΙΑ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαζική διαμαρτυρία των βρετανων εναντίον του τραμπ: Οι άνθρωποι γεμίζουν τους δρόμους στο Λονδίνο για να διαμαρτυρηθούν για τον πρόεδρο τραμπ, ο οποίος επισκέπτεται το Ηνωμένο Βασίλειο σήμερα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην επόμενη πορεία του Πολυτεχνείου, το προδοτικο ξευτιλισμενο μπλοκ του Σύριζα θα κατευθυνθεί προς την πρεσβεία της ... Ρωσίας. Αν τολμησει να κατεβει.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φασίστας σκοτώνει τον φίλο του στα 8 χρόνια έξω. Μετά ο ίδιος σκοτώνει την γυναίκα του στα 8 χρόνια έξω.
Αλλά ισόβια και επιπλέον 25 χρονια κάθειρξης στην Πόλα Ρούπα που δεν πείραξε κανέναν αλλά έβαλε μπόμπα σε τράπεζα χωρίς να τραυματιστεί κανείς γιατί είχαν φροντίσει να προειδοποιήσουν και η Αστυνομία είχε εκκενώσει την γύρω περιοχή.
Ωωωωωωω! Σε τράπεζα ρε; Σε τράπεζα; Τα ιερά και όσια!
Η λυσσώδης ΧουντοΔικαιοσύνη επί τω έργω.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Χ.Α στη βουλή κηρύσσει ανένδοτο για την απέλαση των Ρώσων διπλωμάτων. Στα κάγκελα η Ν.Δ. Στα κάγκελα και οι Αγιορείτες!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανήκουστο: Η κυβέρνηση απαγορεύει στους ‘Ελληνες της Κριμαίας να επισκεφθούν την Ελλάδα, για να ευχαριστήσει τις ΗΠΑ !!!
Η Ελλάδα συνεχίζει να ακολουθεί αρνητική πολιτική έναντι της Ρωσίας, απελαύνοντας τους Ρώσους διπλωμάτες, δήλωσε στο RNS η επικεφαλής της ομάδας συνεργασίας του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας -Άνω Βουλή- με το ελληνικό κοινοβούλιο, βουλευτής από την Κριμαία Όλγα Κοβιτίδη.
Η βουλευτής εξέφρασε τη λύπη της σε σχέση με το επεισόδιο, τονίζοντας ότι η Ρωσίας είναι αναγκασμένη να λάβει ανάλογα απαντητικά μέτρα. Η Κοβιτίδη πρόσθεσε ότι η αρνητική πολιτική της Αθήνας προς τη Μόσχα εκδηλώνεται επίσης στο γεγονός ότι η πρεσβεία της Ελλάδας δεν εκδίδει βίζες στους Έλληνες της Κριμαίας, οι οποίες θέλουν να επισκεφθούν τους συγγενείς στην Ελλάδα.
Σημείωσε επίσης ότι η απέλαση των Ρώσων διπλωματών από τις ελληνικές αρχές δεν συμβάλει στην ανάπτυξη των φιλικών διμερών σχέσεων Ρωσίας και Ελλάδας, που δημιουργήθηκαν μέσα σε πολλούς αιώνες».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εχουν βαλθει να υλοποιησουν σιγα-σιγα και κρυφα το ναζιστικο σχεδιο της ΕΕ. Με πειραμοτοζωο την καταχρεωμενη και υπο κατοχη Ελλαδα επιχειρουν τον διαμελισμο τους , μετατρεποντας της απο ενα εννιαιο κρατος σε ενα συνολο περιφερειών ετοιμων για αποσχηση.
Ολα δειχνουν οτι το σχεδιο διαμελισμου βρισκεται σε εξελιξη. Αν θα το επιτρεψουμε εξαρταται απο την δικια μας αποφαση....
ΕΠΑΜ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914, αναγνώριζε ως μόνο αποδεκτό καθεστώς την ΑΥΤΟΝΟΜΊΑ της Βορείου Ηπείρου!!!
Το γνωρίζετε;;;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μείζον και αξεπέραστο θέμα δημιουργεί για την κυβέρνηση η αποδοχή χθες από το ΝΑΤΟ του τουρκικού «αστερίσκου» στην πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στην Συμμαχία όπου η Άγκυρα απορρίπτει τον γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια» και σημειώνει ότι δέχεται να υπογράψει την πρόσκληση με τον όρο ότι θα γίνει αποδεκτό το κράτος των Σκοπίων να λέγεται σκέτο «Μακεδονία»
Το ζήτημα δεν είναι ότι ουδείς από τα άλλα μέλη της Συμμαχίας δεν αντέδρασε, το ζήτημα είναι ότι δεν αντέδρασε η Ελλάδα δίνοντας με αυτόν τον τρόπο defacto το όνομα «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία».
Αναγνώριση των Σκοπίων έστω από ένα μέλος, από μέρος των μελών της Συμμαχίας ως «Μακεδονία» σκέτο δημιουργεί νομικό προηγούμενο.
Έτσι έχουμε αποδοχή από την Ελλάδα της πρόσκλησης ένταξης ούτε καν της «Βόρειας Μακεδονίας» αλλά σκέτα «Μακεδονία» γιατί αν δεν το δεχόταν η Ελλάδα με αυτή την ονομασία όπως σημειώνει ο τουρκικός αστερίσκος, τότε θα αρνούνταν να δεχτεί την τουρκική ψήφο και την τουρκική υπογραφή.
Από την στιγμή που δέχεται την τουρκική ψήφο και υπογραφή στην πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων άρα δέχεται την τουρκική θέση και μπορεί εναλλακτικά να ονομάζονται σκέτα «Μακεδονία» χωρίς καν το «φερετζέ» της λέξης «Βόρεια».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Π Α Ρ Α Ι Τ Η Σ Ο Υ
Με την εύνοια σου, Γιώργο Φράγκο, ετοιμάστηκε το έκτρωμα που μας καλεί να μην γράφουμε για εισβολή, κατοχή, Αττίλα, κατοχικό ηγέτη και μας ζητά να αποκαλούμε τους έποικους «τούρκους πρόσφυγες»;
Και λες, ότι δεν υπάρχει θέμα να τοποθετηθείς;
Εκείνο, όμως, που επιβάλλει στον πρόεδρο της ΕΣΚ να τοποθετηθεί είναι η αποκάλυψη του συνάδελφου μέλους του διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης, Γιώργου Θεοδούλου, ότι στα πρακτικά των συνεδριάσεων καταγράφεται ότι η ετοιμασία του γλωσσαρίου έγινε με την εύνοια του δ.σ. της ΕΣΚ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάλι ξενύχτησε ο Τσίπρας στις διαπραγματεύσεις;
Απίστευτη δήλωση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Χαν για αναδιάρθρωση συνόρων Ελλάδας – Αλβανίας
Έχουμε θέση εμείς σε τούτη την Ευρώπη;;;
με το ΕΠΑΜ για να πάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Θα φύγουμε από τό ΝΑΤΟ»τρολάρει ο Τράμπ,πανικοβλήθηκαν οι συριζαίοι επάνω πού αναβαθμίστηκε ο ρόλος τους ως τά πιό υπάκουα ζωάκια



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ιρλανδία προωθεί ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει τα ισραηλινά προϊόντα που γίνονται σε παράνομους οικισμούς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το 1998 η Γαλλία έφτασε για πρώτη φορά σε τελικό μουντιάλ. Στην ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο αγωνίζονταν ένας ποδοσφαιριστης αλγερινής καταγωγής (Ζινταν), 3 απο την υποσαχάρια Αφρική (Τυράμ, Ντεσαιγι, Βιειρα), 2 αρμενικής (Τζοργαέφ, Μπογκοσιάν), 1 βασκικής (Λιζαραζού) και...φυσικά ένας από τη Νέα Καληδονία (ο μεγάλος Κριστιαν Καρεμπέ). Το τρόπαιο δεν το πανηγύρισαν όλοι οι Γάλλοι, ο Ζ.Μ. Λεπέν ήταν έξαλλος με αυτό το "συνοθύλευμα που δεν έχει καμιά σχέση με τη Γαλλία μας". Όντως, με τη ρατσιστική, ξενοφοβική Γαλλία του λεπέν δεν είχε καμιά σχέση...
Στην 23άδα της τωρινής Γαλλίας υπάρχει συνολικά «εκπροσώπηση» από 17 χώρες, καθώς η καταγωγή των παικτών (με τον έναν ή και τους δύο γονείς τους) εκτός από τη Γαλλία είναι και από τις Φιλιππίνες, το Μάλι, τη Μαυριτανία, τη Σενεγάλη, την Αλγερία, την Ιταλία, τη Δημοκρατία του Κονγκό, την Αϊτή, τη Γουαδελούπη, την Ισπανία, την Ανγκόλα, το Καμερούν, τη Γουινέα, το Μαρόκο, το Τόγκο και τη Μαρτινίκα!
υ.γ.1 όχι, δεν είναι φυσικά όλοι οι κροάτες φασίστες. Και αλλού έχουν εμφανιστεί τετοια φαινόμενα από τον Ντι Κάνιο μέχρι και τον Βασιλη τον περιπατητη...ποτε όμως δεν εχει παρουσιαστέι το φαινόμενο σε μια ομαδα να ψάχνεις να βρεις παίκτη που ΔΕΝ έχει σηκώσει το χέρι του τεντωμενο με τον γνωστό... αρχαιοελληνικό τρόπο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγαλειώδης διαδήλωση στο Λονδίνο κατά του Τραμπ
 Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, 19:19
Χιλιάδες άνθρωποι, που κρατούσαν πανό και χτυπούσαν κατσαρόλες και τηγάνια, βγήκαν σήμερα στους δρόμους του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του ως προέδρου στη Βρετανία.
Περισσότεροι από 64.000 άνθρωποι είχαν δηλώσει πως θα διαδηλώσουν στο Λονδίνο κατά της επίσκεψης και άλλες διαμαρτυρίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε μεγάλες πόλεις σ' όλη τη χώρα.
Διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν "Dump Trump" (Να ξεφορτωθούμε τον Τραμπ) και "Κράτα τα μικροσκοπικά χέρια σου μακριά από τα δικαιώματα των γυναικών" ενώ άλλοι φώναζαν "Ο Ντόναλντ Τραμπ πρέπει να φύγει!".
Νωρίτερα ακτιβιστές φούσκωσαν έξω από το κοινοβούλιο ένα αερόστατο έξι μέτρων που έχει τη μορφή του αμερικανού προέδρου εν είδει πορτοκαλί μωρού που κλαίει και φοράει πάνα.
"Ήθελα να κάνω πολύ σαφές, όταν ο Τραμπ ήρθε στη χώρα, πως δεν συμφωνούμε με τις πολιτικές του", λέει η 35χρονη Κίμπερλι που συμμετέχει στις διαμαρτυρίες στο κέντρο του Λονδίνου. "Πιστεύω πως είναι σημαντικό να το δει ο ίδιος ... θα δείξει στους ανθρώπους εναντίον των οποίων είναι προκατειλημμένος πως τους υποστηρίζουμε".
Ο Τραμπ θα μείνει πάντως σήμερα μακριά από τις διαδηλώσεις, καθώς οι συναντήσεις του με την Μέι και τη βασίλισσα Ελισάβετ είναι προγραμματισμένες εκτός Λονδίνου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν έχουν τέλος τα εγκλήματα εναντίον αμάχων στην Υεμένη
 Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, 12:23
Με βασιλικό διάταγμα, «προ-απαλλάσσονται» τα στρατεύματα της Σαουδικής Αραβίας που πολεμούν την Υεμένη από οποιαδήποτε κατηγορία η οποία ενδεχομένως απαγγελθεί εναντίον τους για τα χιλιάδες ανθρώπινα θύματα που προκαλούν.
Η ανακοίνωση για την εκ των προτέρων απαλλαγή των Σαουδάραβων στρατιωτών από τα εγκλήματα πολέμου έγινε από το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο SPA.
Σε αυτήν αναφέρεται πως η «απαλλαγή» επεκτείνεται σε «όλο το στρατιωτικό προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας οι οποίες συμμετέχουν στην ''Επιχείρηση Αποκατάστασης της Ελπίδας''», όπως ονομάζει τον πόλεμο εναντίον της Υεμένης το Ριάντ.
Το βασιλικό διάταγμα υπογράφεται από τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου bin Salman, ο οποίος κατέχει και το αξίωμα του υπουργού Άμυνας.
Στην ανακοίνωση που περιγράφει το πρακτορείο SPA δεν γίνεται λόγος για συγκεκριμένα «εγκλήματα πολέμου», αλλά αναφέρεται πως η κίνηση δείχνει την αποδοχή «των ηρωικών θυσιών των Σαουδάραβων στρατιωτών».
Ο στρατιωτικός σουνιτοφασιστικος συνασπισμός αραβικών σειχιδων, επικεφαλής του οποίου βρίσκεται η καθυστερημενη ουαχαμπιτικοναζιστικη Σαουδική Αραβία, στον πόλεμο εναντίον της Υεμένης έχει ως πρόφαση ότι «διεξάγει επιχειρήσεις εναντίον ανταρτών (σιιτών Χούθι) από τότε που ανέτρεψαν το καθεστώς, το 2015.
Αναφορά στο Σ.Α. του ΟΗΕ
Από τότε που ξεκίνησε ο υπό τη Σαουδική Αραβία πόλεμος, ο στρατιωτικός σουνιτοφασιστικος συνασπισμός έχει επανειλημμένα κατηγορηθεί ότι έχει πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές που έχουν προκαλέσει τον θάνατο χιλιάδων αμάχων χωρίς ουδέποτε να αναληφθεί η ευθύνη για αυτούς.
Εκτός από τις διεθνείς οργανώσεις (με πρώτη την Human Rights Watch) που κατηγορούν τη Σαουδική Αραβία «για εγκλήματα πολέμου, με θύματα σε σχολεία, νοσοκομεία, ιδιωτικές κατοικίες και αγορές».
Σύμφωνα με αναφορές που έχουν υποβληθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών από το τέλος του περασμένου χρόνου, οκτώ στις 10 έρευνες για τους σαουδαραβικούς βομβαρδισμούς είχαν δείξει πως «δεν είχαν πλήξει στρατιωτικούς στόχους».
Λόγω του παρατεινόμενου για τρίτη χρονιά πολέμου στην Υεμένη περισσότεροι από οκτώ εκατομμύρια κάτοικοι του φτωχότερου κράτους στην περιοχή βρίσκονται αντιμέτωποι όχι μόνον με υποσιτισμό αλλά και με λιμοκτονία.
Στη χειρότερη κρίση που γνωρίζει η ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια, τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Υεμένης αγωνίζονται για να εξασφαλίζουν τα προς το ζην, βασικά φάρμακα κι άλλα στοιχειώδη αγαθά.
Κι αυτό διότι εκτός από τους βομβαρδισμούς οι Σαουδάραβες πραγματοποιούν και οικονομικό αποκλεισμό.
Επίσης, έρευνα της διεθνούς Αμνηστίας (Μάρτιος 2016- Μάιος 2018) που έγινε στις επαρχίες Aden, Lahj, Abyan, Shabwa και Hadramout έδειξε πως οι κάτοικοι έχουν υποστεί βιαιοπραγίες
(βασανιστήρια, ξυλοδαρμούς, ηλεκτροσόκ, και σεξουαλικές κακοποιήσεις), με ορισμένους εξ αυτών να υποκύπτουν.
Επιπλέον, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατηγορούνται για βιαιοπραγίες στη Νότια Υεμένη, όπου έχουν δημιουργήσει «παράλληλη ζώνη ασφαλείας -πέρα από τον Διεθνή Νόμο», όπως καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο προηγούμενη έρευνα που είχε ανακοινώσει το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press (AP).
Στην έρευνα εκείνη αναφέρονταν «οι τρομακτικές συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης που έχουν δημιουργήσει στις περιοχές τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην Υεμένη».
«Υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε πως οι κρατούμενοι στην Υεμένη υπόκεινται σε βασανιστήρια από στρατιώτες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων» έχει ανακοινώσει η εκπρόσωπος του γραφείου των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη Liz Throssell, στο τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
«Το γραφείο έχει ζητήσει να επιτραπεί σε εκπρόσωπό του να επισκεφθεί τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις φυλακές, χωρίς ακόμη να του έχει δοθεί η άδεια».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αργεντινη. Μποναμας αυξησεων 20% σε στρατιωτικους εν μεσω λιτοτητας του ΔΝΤ



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο τουρκικός στρατός υποχωρεί από διάφορες θέσεις στο Ιdlib μετά από αίτημα Μόσχας εν όψει επιχείρησης μεγάλης κλίμακας για την απελευθέρωσή του.

Aναφέρεται μια τουρκική στρατιωτική υποχώρηση από διάφορες θέσεις στην επαρχία του Idlib. Η υποχώρηση ήρθε κατόπιν αιτήματος της Μόσχας για την προετοιμασία μιας μεγάλης κλίμακας στρατιωτικής επιχείρησης του συριακού στρατού εκεί, ξεκινώντας με βίαιες αεροπορικές επιδρομές που θα προλειάνουν το έδαφος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



EΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ Η Daraa. Υψώθηκε η συριακή σημαία. Παραδόθηκαν αμαχητί οι τρομοκράτες σε όλες τις συνοικίες που ήλεγχαν δια συμφωνίας.

Moνάδες του Συριακού Αραβικού Στρατού μπήκαν στη συνοικία  Daraa Balad της πόλης Daraa που ήλεγχαν οι τρομοκράτες και ανάρτησαν τη συριακή σημαία στην κεντρική πλατεία απέναντι από το Ταχυδρομείο για ν΄ανκοινώσουν ότι όλη η πόλη της  Daraa είναι λεύτερη.
Ο ανταποκριτής του SANA στη Daraa αναφέρει ότι οι μόονάδες του Συριακού Στρατού μπήκαν σήμερα το απόγευμα στην  Daraa Balad για ν΄ανακοινώσουν την επαναφορά της ασφάλειας μετά τη συμφωνία που κλείστηκε χθες  που έχει σαν αποτέλεσμα οι τρομοκράτες να καταθέσουν τα όπλα  μεσαίο και βαρύ οπλισμό στις συνοικίες  Daraa Balad, Tariq Sad, Mokhayam, Sejna, Manchya, Gharaz και Sawame’.
Πρόσθεσε ότι η συμφωνία αναφέρεται και στη διευθέτηση του στάτους  »ενόπλων » που το επιθυμούν και που αρνούνται την εκκένωσή τους με βάση τη συμφωνία.
Η συριακή σημαία υψώθηκε στη κεντρική πλατεία παρουσία του κυβερνήτη της   Daraa,  του Mohammad Khaled Hanous, του Γραμματέα του Κόμματος Bass στη  Daraa του Hussein Rifa’i.
Οι ναρκοαλιευτές του στρατού θα σαρώσουν τις απελευθερωμένες ζώνες ως πρελούδιο για την την επαναφορά των υποδομών και υπηρεσιών στη Daraa Balad.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κίνηση ΜΑΤ του Τσίπρα στις ελληνοτουρκικές "σχέσεις"!
Συναντηθηκε με τον Ερντογαν στη συνοδο του ΝΑ ΤΟ
Κατόρθωσε την απαγωγή και ομηρία δύο παλικαριών μας - ένα θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε διεθνές επίπεδο, ένα θέμα που θα έπρεπε να μην απασχολεί ΚΑΘΟΛΟΥ την Ελλάδα αλλά τους διεθνείς οργανισμούς κι ειδικότερα την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ του Αλέξη - να μετατραπεί σε θέμα διμερών συνομιλιών-διαπραγματεύσεων με τον φασίστα Ερντογάν!
Ρε αμερικανοτσογλάνι, τότε γιατί να είσαι στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, να κάνεις απελάσεις σε Ρώσους διπλωμάτες, να κάνεις εμπάργκο στη Ρωσία, το Ιράν, τη Συρία;
Μπράβο Αλέξη, μπράβο Κοτζιά... αμερικανοτσολιάδες του κερατά... ξεπεράσατε και τον Γιωργάκη!