Σάββατο 14 Ιουλίου 2018

Σαββατο 14 Ιουλιου 2018



Μπριγάδα στην Κουβα - 13 Ιουλίου 2018 - Ημέρα 6η
Διεθνιστική εκδήλωση  με την μπριγάδα από το Πουέρτο Ρίκο
Μια αδερφική συνάντηση αλληλεγγύης της Ευρωπαικής Μπριγάδας Χοσέ Μαρτί με τους 38 μπριγαδίστες της αντίστοιχης μπριγάδας Juan Rivera Rius από το Πουέρτο Ρίκο πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Κάμπινγκ Χούλιο Αντόνιο Μέγια στο Καιμίτο. Η μπριγάδα από το Πούερτο Ρίκο οργανώνεται κάθε χρόνο και πολλές φορές συναντιέται κάποιες ημέρες με την ευρωπαϊκή.
Δεν είναι και τόσο απλό το ταξίδι από την μισοαποικία του Πουέρτο Ρίκο στην Κούβα, πρακτικά απαγορεύεται και οι μπριγαδίστες φτάνουν κάθε χρόνο στην Κούβα αφού ταξιδέψουν πρώτα μέχρι τον Παναμά.
"Εδώ και 120 χρόνια ο λαός συνεχίζει να αγωνίζεται  για να διατηρήσει την ταυτότητά του και να διακηρύττει αυτό που είμαστε, ένα έθνος της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής", δήλωσε μιλώντας στη συνάντηση ο αγωνιστής της ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκο José Rivera Rivera.
"Μας έλαχε να αντιμετωπίσουμε την πιο ισχυρή αυτοκρατορία στην ιστορία που δεν έχει επιβληθεί σε μια μικρή χώρα όπως η δική μας", είπε, υποστηρίζοντας ότι "ένας από τους λόγους για αυτή την αντίσταση είναι ότι στην αγώνα μας ήταν πάντα δίπλα μας οι Κουβανοί και Λατινοαμερικάνοι αδερφοί μας".
"Οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Πουέρτο Ρίκο το 1898 και από τότε όλη η ιστορία μας είναι ο αγώνας για την ανεξαρτησία μας, που συνοδεύτηκε από τολμηρές ενέργειες, όπως η εισβολή στο Κογκρέσο των ΗΠΑ το 1954, μιας ομάδας με επικεφαλής τον Lolita Lebrón (1920-2010). Οι πρωταγωνιστές αυτής της ενέργειας έμειναν για πολλά χρόνια στις φυλακές των ΗΠΑ και απελευθερώθηκαν το 1979, χάρη στην αλληλεγγύη της Κούβας και των άλλων λαών".
«Έχουμε διατηρήσει την ταυτότητά μας ως λαός και το μήνυμα είναι ότι θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, παρά το σχέδιο των ΗΠΑ  να διαγράψει τους Πορτορικανούς από το χάρτη. Δεν θα το πετύχουν!  Το Πουέρτο Ρίκο θα γίνει μια ελεύθερη χώρα ", δήλωσε ο Ριβέρα Ριβέρα εν μέσω χειροκροτημάτων.
Στη διεθνιστική αυτή εκδήλωση, μίλησαν επίσης η δασκάλα  Eva Ayala, μαχήτρια της ανεξαρτησίας και ηγέτης της μάχης για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης στο Πουέρτο Ρίκο, η Milagros Rivera,  πρόεδρος της Επιτροπής Αλληλεγγύης με την Κούβα στο Πουέρτο Ρίκο και ο ο Fernando González Llort, πρόεδρος της ICAP, ο οποίος επιβεβαίωσε την άνευ όρων υποστήριξη της Κούβας στην υπόθεση της ανεξαρτησίας του Πουέρτο Ρίκο, μια ιστορική θέση που έρχεται από τον Χοσέ Μαρτί και τον Φιντέλ.

https://josemartigr.blogspot.com/2018/07/13-2018-6.html?spref=fb



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ούτε εκτελέσεις ούτε φυλακές ούτε καταναγκαστικά έργα. Ο εξευτελισμός στον οποίο εξαναγκάζουν καθημερινά εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου, ο γόνος των εργολάβων Τζιφρας και ο μαφιόζος διαπλεκόμενος με τους εργολάβους Σπιρτζης, μόνο με οφθαλμόν αντί οφθαλμού θα μπορούσε να τιμωρηθεί.
Από μια ώρα στο πήγαινε και μία στο έλα σε στάση λεωφορείου κάτω από τον ήλιο. Κι ας μείνουν στον τόπο οι βουτυροαλητάμπουρες, που ούτε τι χρώμα έχουν τα λεωφορεία δεν ξέρουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΙ ΟΙ ΚΑΤΑΡΕΣ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΩΝ
Με τον χθεσινό 15χρονο, οι νεκροί, μεταξύ των Παλαιστινίων που εμποδίζονται να επιστρέψουν στα χωριά τους, απ' όπου εκτοπίστηκαν βίαια και έχουν μαντρωθεί στη Γάζα, φτάνουν, μέσα σε τρεισήμισι μήνες, τους 140. Χωρίς ούτε έναν νεκρό από τον στρατό κατοχής.
Σκέφτομαι τους παλιανθρώπους που με αφορμή τα γεγονότα με τους ρώσους διπλωμάτες, δικαιολογούν μέχρι και τις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ. Κάποιοι, χωρίς ίχνος ντροπής, καταφέρονται και κατά των Παλαιστίνιων που έχουν γίνει πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα. Άλλοι, απλώς, μιλούν για ρεαλισμό. Οι αναίσθητοι!
Χωρίς να σκέφτονται πως το αίμα που χύνουν οι σύμμαχοι του ανάλγητου βουτυροαλητάμπουρα Τζιφρα και οι κατάρες των μανάδων των δολοφονημένων θα πέσουν στα κεφάλια κι αυτών των παλιανθρώπων, που με τη βολή του ξευτιλισμένου ανθρωπάκου εγκωμιάζουν το έγκλημα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχοντας επιβάλλει κατοχικό καθεστώς στη Λευκίμμη, δεν επέτρεψαν σήμερα στον Λαφαζάνη να επισκεφτεί τον ΧΥΤΑ.
Και οι καταγγελίες για βασανιστήρια πολιτών και οι χωρίς λόγο προσαγωγές και η απαγόρευση πρόσβασης στα χωράφια κ.λπ. κ.λπ. συνεχίζονται.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΕΝΩΣΙΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΩΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΩΝ"
Επονίτικο σύνθημα στους τοίχους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στα χρόνια της Κατοχής, για τη φασιστική τρομοκρατική οργάνωση Εθνική Ένωσις "Ελλάς".



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τον Ελληνικο Λαο σήμερα είναι ανάγκη η προπαγάνδιση ιδεών όπως το περίφημο :
8 ώρες εργασίας
8 ώρες αναψυχής
8 ώρες ανάπαυσης
5 μέρες εργασίας
σύνταξη στα 60
3χρόνια άδεια με αποδοχές στην μητρότητα χωρίς απώλεια προσόντων χρόνου στην επάνοδο στην εργασία αλλά και στα έτη σύνταξης
Παιδεία δωρεάν, υποχρεωτική μέχρι τα 16 και μετά είτε επαγγελματική κατευθυνση (με εργαστήρια ) είτε ΑΕΙ -σ'όλες τις βαθμίδες -δωρεάν .
ΔΩΡΕΆΝ υγεία ,οικία ,μεταφορές
ΔΩΡΕΆΝ κάθε δυνατή βοήθεια και πρόνοια σε ΑμΕΑ
ΔΩΡΕΆΝ βοήθεια στην διανόηση -οικονομική , υλική
ΔΩΡΕΆΝ βοήθεια στους πολιτιστικούς συλλόγους , σε κάθε γωνιά της επικράτειας .
ΕΠΕΝΔΎΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΆΤΟΣ -ΛΑΟΣ ή σε συνεργασία με το κράτος -λαός , σε όλους τους τομείς της οικονομίας ,πάντα σύμφωνα και με τις ανάγκες του λαού
ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ !



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάνουν αποποίηση κληρονομιάς λόγω χρεών και το "μαγαζί" περνά στους δανειστές.Ελλαδα τέλος.
Γράφουν ιστορία λεμε!
Μαύρη!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΣΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΥΡΙΕΥΣΕ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΕΣΣ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πτώχευσε εταιρεία που είχε αναλάβει την αποκομιδή οικιακών στερεών απορριμμάτων σε πείπου 140 δήμους της Νορβηγίας. Η αποτυχία του ιδιωτικού τομέα έσπρωξε 13 Δήμους να ανακτήσουν τις υπηρεσίες καθαριότητας, δημιουργώντας μια νέα τάση επανα-δημοτικοποίησης των σχετικών υπηρεσιών.
Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα ως κίνητρα – θετικά σημεία της τάσης αυτής σημειώνονται:
Ο Δημοτικός χαρακτήρας επιτρέπει μακροχρόνιο σχεδιασμό και επενδύσεις αντί του βραχυπρόθεσμου οφέλους και σχεδιασμού επί συγκεκριμένου σκοπού, του ιδιωτικού τομέα.
Παραμένει η τεχνογνωσία στις Δημοτικές Υπηρεσίες.
Εξασφαλίζονται μόνιμες συνθήκες εργασίας και αμοιβών με αξιοπρέπεια.
Τα «σκουπίδια» δεν είναι απορρίμματα αλλά υλικά προς αξιοποίηση και κατά συνέπεια πόροι δημιουργίας εισοδήματος που πρέπει να επιστρέφει στους παραγωγούς τους και τέλος τίθεται το ερώτημα: «Οι στρατηγικοί στόχοι της πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης, επανάκτησης υλικών και ανακύκλωσης, είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν από πρόσκαιρα οικονομικά συμφέροντα αποκομιδής σύμμεικτων;»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



" Ο Νετανιάχου αποφάσισε ότι 2 εκατομμύρια γάζας παλαιστίνιοι θα μενουν χωρίς εμπόριο, χωρίς καταστήματα και χωρίς αγαθά να αγοράσουν, σαν να τα απονέμει αυτά τα πράγματα ως χάρες."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για πόσο ακόμα ο κόσμος θα ανέχεται αυτό το θέαμα αποκρουστικής σκληρότητας, αναρωτιόταν ο Μπέρτραντ Ράσελ το 1970 λίγο πριν πεθάνει στην τελευταία γραπτή του επιστολή που αφορούσε τις εγκληματικές πράξεις του Ισραήλ - Μ. Ανατολή, εκτελέσεις άοπλων Παλαιστίνιων.

 το παλαιστίνιο αγόρι όθμαν ραμί χέλες  σκοτώθηκε από σιωνιστη ελευθερο σκοπευτή κατοχής, γάζα, κατεχόμενη Παλαιστίνη, 13 Ιουλίου 2018.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3.000 παλαιστίνιους συνέλαβε το Ισραήλ από την αρχή του '18, μέσα σ' αυτούς και 497 παιδιά.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο μπαμπάς μου γκράφιτι στην στοά στο Μοναστηράκι!!!!!!!!!! Μόλις μου το έστειλε η ανιψιά μου. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα αλλά σημασία έχει ότι έγινε.....
Δίκαιο. Ξεστράβωσε πολύ κόσμο!
δασκαλος για πολλους μουσικους και απο τους λιγους συνεπεις συνδικαλιστες στο καλλιτεχνικο χωρο
http://bhxos.blogspot.com/
https://www.facebook.com/Politikokafeneiosyllogikothta/
http://epp15.tripod.com/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την ευθυνη στην δουλικη Αθηνα ρίχνει ο Λαβρόφ για τους Ρώσους διπλωμάτες
 Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018, 13:24
Την ευθυνη στην δουλικη Αθήνα και δι΄ αυτής με τις ΗΠΑ ριχνει ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, την οποία έχουν πυροδοτήσει οι κυρώσεις κατά Ρώσων διπλωματών.
Σε συνέντευξη του στον Λάρι Κινγκ, ο Σεργκέι Λαβρόφ ερωτηθείς σχετικώς αποκρίθηκε ότι «τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα είναι όμοια με την πολιτική της Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ, η οποία βασίζεται σε ανυπόστατη ρητορική σε βάρος της Μόσχας».
«Δεν μας παρουσίασαν καμία απόδειξη», σημειώνει ο Ρώσος ΥΠΕΞ αναφορικά με την «παράνομη» δράση Ρώσων διπλωματών στην Ελλάδα, για την οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις κατά χαμηλόβαθμων στελεχών της πρεσβείας της χώρας στην Ελλάδα, την ώρα που ένα περιεργο δημοσίευμα των Financial Times κάνει λόγο για «περίεργη κινητικότητα» των Ρώσων στην Αλεξανδρούπολη . Και κανει ολον τον ελληνικο λαο να αναρωτιεται «καλα σε ποσους είναι δουλος ο Τζιφρας».
Τέλος, Ρωσικές διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφαξ, αναφέρουν ότι η προγραμματισμένη για το φθινόπωρο επίσκεψη του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, βρίσκεται στον «αέρα» και η προετοιμασία της έχει ανασταλεί στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: 33 επιβάτες της Ryanair στο νοσοκομείο - Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λογω αποσυμπιεσης
 Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018, 09:10
Αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης πραγματοποίησε αεροσκάφος της Ryanair που είχε απογειωθεί από την Ιρλανδία με προορισμό την Κροατία, όταν 33 επιβάτες παρουσίασαν έντονους πονοκέφαλους και ναυτία -πιθανώς λόγω πτώσης της πίεσης στην καμπίνα, μετά από τεχνικό πρόβλημα.
Μετά την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους που μετέφερε 189 άτομα στο αεροδρόμιο Frankfurt-Hahn, 33 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. «Οι επιβάτες παραπονέθηκαν για πονοκέφαλο και συμπτώματα ναυτίας», δήλωσε εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας το πρωί.
Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση FR 7312 είχε απογειωθεί την Παρασκευή το απόγευμα από το Δουβλίνο με προορισμό στην κροατική πόλη Ζαντάρ, όταν ο κυβερνήτης ζήτησε άδεια για προσγείωση στο Χαν. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε κοντινά νοσοκομεία. Οι υπόλοιποι επιβάτες πέρασαν τη νύχτα στο αεροδρόμιο. «Ένα άλλο αεροσκάφος θα μεταφέρει τους ανθρώπους στον προορισμό τους το Σάββατο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Αυτό που συνέβη ακριβώς στο αεροσκάφος δεν ήταν ξεκάθαρο στην αρχή. «Οι ειδικοί πρέπει να το διευκρινίσουν, αλλά μπορεί να πάρει κάποιο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Στη Ryanair και στο αεροδρόμιο Frankfurt Hahn, κανείς δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλια.
Στο Facebook, ένας επιβάτης μοιράστηκε μια φωτογραφία που δείχνει τις μάσκες οξυγόνου να έχουν πέσει πάνω από τα καθίσματα. Οι μάσκες έπεσαν αμέσως, και ο πιλότος ξεκίνησε γρήγορη κάθοδο. Μετά τον αρχικό πανικό, οι επιβάτες ηρέμησαν. Πολλοί είχαν διαμαρτυρηθεί για πόνους μετά την προσγείωση, μερικοί είχαν και αίμα στα αυτιά τους. Μια γυναίκα μεταφέρθηκε με φορείο.
Οι επιβάτες έχουν ενημερωθεί ότι επρόκειτο να πετάξουν στις 9:40 π.μ. σήμερα το πρωί. Κάποιοι πάντως αποφάσισαν να ακυρώσουν το ταξίδι τους και να εγκαταλείψουν το αεροδρόμιο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την Παρασκευή, ένα αγόρι 15 ετών σκοτώθηκε και άλλοι 220 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από σφαίρες ισραηλιναζιστών στρατιωτών κατά μήκος του τείχους στα σύνορα του σιωναζιστικου μορφωματος με τον παλαιστινιακό θύλακα. Περίπου 50 τραυματίες εισήχθησαν σε νοσοκομεία.
Πάνω από 140 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις και στα επεισόδια κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με το σιωναζιστικο μορφωμα από την 30ή Μαρτίου. Κανείς ισραηλινοναζιστης δεν έχει σκοτωθεί.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκρός διαδηλωτής σε επεισόδια στο νότιο Ιράκ
Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018, 04:54
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στο νότιο Ιράκ την Παρασκευή και περίπου 40 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε νέα επεισόδια που ξέσπασαν όταν δυνάμεις επιβολής της τάξης διέλυσαν συγκεντρωμένους που απαιτούσαν καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες, ηλεκτροδότηση και δουλειές, μετέδωσαν ιρακινά ΜΜΕ επικαλούμενα τις υπηρεσίες υγείας.
Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Αλ Σουμάρια, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 15 τραυματίστηκαν όταν αστυνομικοί προσπάθησαν να εμποδίσουν διαδηλωτές να εισβάλουν σε κυβερνητικά κτήρια στην επαρχία Μαϊσάν.
Κατά την ίδια πηγή, 25 μέλη μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας τραυματίστηκαν όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν διαδηλωτές να εισβάλουν στην οικία του κυβερνήτη της επαρχίας Ντι Καρ. Σύμφωνα με τον ιστότοπο, πολλοί διαδηλωτές συνελήφθησαν.
Νωρίτερα, πλήθος διαδηλωτών εισέβαλε στο αεροδρόμιο της πόλης Νατζάφ, διακόπτοντας τις απογειώσεις και τις προσγειώσεις αεροσκαφών, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ δεκάδες μπήκαν στον τερματικό σταθμό των επιβατών ανεμίζοντας ιρακινές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των «κλεφτών που μας λεηλατούν»--της κυβέρνησης.
Αργότερα, μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι διαδηλωτές αποχώρησαν στο αεροδρόμιο, όπου μετέβη ισχυρή αστυνομική δύναμη, καθώς και ότι επιβλήθηκε απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη την επαρχία. Πολλοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν όταν επενέβησαν οι ιρακινές δυνάμεις επιβολής της τάξης.
Η ένταση, που διαρκεί έξι ημέρες, κάθε άλλο παρά φάνηκε να αποκλιμακώνεται μετά τη χθεσινή περιοδεία του Ιρακινού πρωθυπουργού Χάιντερ αλ Αμπάντι στο νότιο Ιράκ. Είχε συναντήσεις με αξιωματικούς των υπηρεσιών ασφαλείας και τοπικούς αξιωματούχους στην επαρχία της Βασόρας, όπου οι διαδηλώσεις ήταν καθημερινές την τελευταία εβδομάδα, με κεντρικά αιτήματα των πολιτών καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες, ηλεκτροδότηση, υδροδότηση, ευκαιρίες απασχόλησης και την καταπολέμηση της ενδημικής διαφθοράς.
Ο Αμπάντι συναντήθηκε με τον επικεφαλής της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού του νότιου Ιράκ, με τον οποίο συζήτησαν σχετικά με τις προσπάθειες «για να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να βρεθούν λύσεις ώστε να παρέχεται ηλεκτροδότηση στους πολίτες», ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου του.
Ο ιρακινός πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον κυβερνήτη της Βασόρας, στον Ασάντ αλ Εϊντάνι, στελέχη του πετρελαϊκού τομέα, αξιωματικούς του στρατού και προεστούς φυλών.
Λίγη ώρα μετά την αναχώρηση του Αμπάντι, διαδηλωτές εισέβαλαν στο ξενοδοχείο όπου έγιναν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού.
Διαδηλώσεις αναφέρονταν καθημερινά από την Κυριακή στην πόλη και στην ομώνυμη επαρχία της Βασόρας, με τους συμμετέχοντες να καταγγέλλουν την ανεργία, τη διαφθορά και την ανεπάρκεια των δημόσιων υπηρεσιών, ιδίως της ηλεκτροδότησης. Την Πέμπτη, εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους, με πολλούς να αποκλείουν οδικούς άξονες.
Ο ιστότοπος Αλ Σουμάρια σημείωσε πως η ένταση ήταν υψηλή ήδη από την περασμένη Κυριακή, όταν άνδρες των υπηρεσιών επιβολής της τάξης άνοιξαν πυρ για να διαλύσουν διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί κοντά σε πετρελαιοπηγή, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος. Οι διαδηλωτές ζητούσαν δουλειές στις πετρελαιοπηγές, τις οποίες διαχειρίζονται κυρίως ξένες εταιρείες.
Η πλούσια σε πετρέλαιο αλλά μολαταύτα εξαθλιωμένη επαρχία του νότιου Ιράκ έχει κατά πλειονότητα σιιτικό πληθυσμό.
Ο Άλι αλ Σιστάνι, ένας από τους ισχυρότερους σιίτες ιερωμένους στο Ιράκ, εξέφρασε την Παρασκευή την αλληλεγγύη του προς τους διαδηλωτές, τους κάλεσε ωστόσο να εκφράζουν τα αιτήματά τους ειρηνικά. Προέτρεψε εξάλλου την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση να «ικανοποιήσουν τα αιτήματα του λαού» και να «καταρτίσουν ένα πρόγραμμα για να λυθούν τα προβλήματα επειγόντως».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γάζα: Νεκρός 15χρονος Παλαιστίνιος από ισραηλινoναζιστικά πυρά
 Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018, 03:06
Ένας Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε την Παρασκευή από τις σφαίρες ισραηλινοναζιστών στρατιωτών κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα σύνορα του ισραηλινοναζιστικου μορφωματος με τη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.
Ο Οθμάν Ράμι Χάλες, 15 ετών, έπεσε νεκρός από σφαίρες ανατολικά της πόλης της Γάζας, ενώ άλλοι 220 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από πυρά του ισραηλινοναζιστικού στρατού κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που έγιναν χθες στα σύνορα, δήλωσε ο Άσραφ αλ Κούντρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «χιλιάδες Παλαιστίνιοι συμμετείχαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών σε βίαιες ταραχές σε πολλά σημεία κατά μήκος του φράκτη ασφαλείας», του τείχους το οποίο χωρίζει το σιωναζιστικο μορφωμα από τον παλαιστινιακό θύλακα.
Κατά την ανακοίνωση του ισραηλινοναζιστικού στρατού χειροβομβίδες, αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, κοκτέιλ μολότοφ, λάστιχα στα οποία είχαν βάλει φωτιά και πέτρες ερρίφθησαν εναντίον ισραηλινοναζιστών στρατιωτών. Ένας σιωναζι στρατιώτης τραυματίστηκε από μια χειροβομβίδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Σιωναζι στρατιώτες αντέδρασαν «χρησιμοποιώντας μέσα καταστολής εξεγέρσεων και έριξαν αληθινές σφαίρες, βάσει των κανόνων εμπλοκής». Άνοιξαν πυρ σε μία περίπτωση για να αποτρέψουν μια απόπειρα παρείσφρησης στο σιωναζιστικο μορφωμα, σύμφωνα με το κείμενο.
Από την 30ή Μαρτίου, στη Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται σε εξέλιξη μια γενικευμένη κινητοποίηση που οι Παλαιστίνιοι αποκαλούν «Μεγάλη Πορεία της Επιστροφής», με σκοπό να καταγγελθεί ο ισραηλινοναζιστικός αποκλεισμός του θύλακα και να διατρανωθεί το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστίνιων στα εδάφη από τα οποία εκδιώχθηκαν μετά την εγκατασταση του ισραηλινοναζιστικου μορφωματος και τον πρώτο ισραηλινοαραβικό πόλεμο, το 1948.
Τουλάχιστον 140 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις σφαίρες ισραηλινοναζιστών στρατιωτών μέχρι σήμερα μετά την έναρξη της κινητοποίησης. Κανείς ισραηλινοναζιστης δεν έχει σκοτωθεί.
Αντιμέτωπη με διεθνή κατακραυγή για τη δυσανάλογη χρήση θανατηφόρας βίας, η κυβέρνηση του ισραηλινοναζιστικου μορφωματος λεει ψεματα ως συνηθως όπως τους εχει μαθει ο Γκεμπελς ότι δηθεν τα περισσότερα από τα θύματα ήταν εξτρεμιστές κι ότι ο στρατός της χώρας αποκρούει επιθέσεις και απόπειρες παρείσφρησης στο ισραηλινοναζιστικο μορφωμα  στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μας δουλευουν κανονικα!!!
Όταν τα Σκοπια πηγαν στη Βουλγαρια με διερμηνεις, οι Βουλγαροι τους εδιωξαν λεγοντας ότι είναι αχρηστοι αφου καταλαβαινουμε τη γλωσσα σας αφου είναι δικια μας!!!
Και ο ΣΥΡΙΖΑ μας  λεει ότι οι Σκοπιανοι μιλουν…. Μακεδονικα!!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Παλαιστινιακή αντίσταση απάντησε στην χθεσινοβραδινή Σιωνιστική επίθεση στην Λωρίδα της Γάζας, με 70 πυραύλους με στόχο τα Κατεχόμενα Σιωνιστικά εδάφη
Νίκη στα όπλα της Αντίστασης !



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Assad διέταξε το στρατό να χτυπά κάθε στρατιωτική μονάδα ή μαχητικό που πλησιάζει τις δυνάμεις του. Ένας μικρός συρο-αμερικανικός πόλεμος άρχισε με πολλούς αδήλωτους αμερικανούς στρατιώτες νεκρούς.

O πρόεδρος της Συρίας Bachar al-Assad διέταξε μυστικά το Συριακό Στρατό να ρίχνει σε κάθε στρατιωτική μονάδα ή αεροσκάφος που πλησιάζει τις δυνάμεις του. Από τότε που δόθηκε αυτή η εντολή, ακολούθησε ένας μικρός πόλεμος μεταξύ Συρίας-ΗΠΑ  με απαρίθμηση νεκρών από την αμερικάνικη πλευρά που δεν αναφέρονται και δεν δηλώνονται, αλλά κι από επιπρόσθετες τρομοκρατικές μονάδες συμπεριλαμβανομένων μελών ISIL και AQ που εκμηδενίζονται στη Συρία.
Λέγεται ότι ο  Assad έθεσε σε εφαρμογή αυτήν την πρακτική για να σημάνει στον  Poutine “συναγερμό” καθώς επίκειται να συναντήσει τον Τrump τις ερχόμενες μέρες. Ο  Poutine θα οφείλει είτε να τεθεί στο πλευρό της Συρίας κατά ΗΠΑ κι Ισραήλ ή  να παραδεχθεί ότι η Ρωσία παρά την άνοδο των τιμών του πετρελαίου θα πρέπει να υποκύψει στις θελήσεις της  Washingtonκαι στο βάρος των κυρώσεων.
Ειδικές αμερικανικές δυνάμεις (commandos), που επιχειρούν στα δυτικά της όχθης του Ευφράτη άνοιξαν πυρ κατά του SAA την τελευταία εβδομάδα. Τίποτα από όλα αυτά δεν μεταφέρθηκε…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Lavrov: oι ΗΠΑ θέλουν τη διατήρηση χάους στη Συρία για να ψαρέψουν σε θολά νερά.

O Ρώσος ΥΠΕΞ ο Sergueï Lavrov είπε ότι οι ΗΠΑ αποπειρώνται να  « ψαρέψουν σε θολά νερά στη Συρία. » Συγκεκριμένα δήλωσε ότι « κάποιοι αναλυτές ισχυρίζονται πως οι ΗΠΑ μπορεί να ενδιαφέρονται να συντηρήσουν την χαοτική κατάσταση στην περιοχή για να ψαρέψουν σε θολά νερά. Δεν πιστεύω ότι αυτό ακριβώς θέλουν οι ΗΠΑ αλλά βλέποντας τα γεγονότα , αυτό γίνεται », δήλωσε σε συνέντευξή στο RT στο Larry King.
Σημείωσε ότι οι ίδιοι που έφεραν την καταστροφή σε Λιβύη και Ιράκ παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο θέλουν να κάνουν τα ίδια και στη Συρία.
Ο Lavrov υπογράμμισε παρ΄ότι οι προεδροι Saddam Hussein και Mouammar Kadhafi ήταν « δικτάτορες », (βλεπετε, η Ρωσια δεν ειχε εκει βασεις αρα και συμφεροντα), ο πόνος του λαού σε Ιράκ, Λιβύη αυξήθηκε κατά πολύ μετά την επέμβαση ΗΠΑ και ΝΑΤΟ σε αυτές τις χώρες χωρίς να σημαίνει αυτό όπως είπε να θέλει να δικαιολογήσει τους δικτάτορες.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Άρης Βελουχιώτης δεν χρειάζεται καμιά αποκατάσταση
7/7/2018
Η είδηση, γνωστή. Το ΚΚΕ αποφάσισε λέει «να αποκαταστήσει και κομματικά» τον Άρη Βελουχιώτη, 73 χρόνια μετά τον θάνατό του. Αν δεν υπήρχε η ιστορική τραγωδία που κρύβει η είδηση, ίσως και οι σκέψεις που προξενεί, τότε θα ήταν ένα ανέκδοτο και τίποτα άλλο.
Αστείο άλλωστε είναι και το ίδιο το σκεπτικό της απόφασης. Το 2011, ο Περισσός είχε αποκαταστήσει «πολιτικά» τον Άρη, όχι όμως «κομματικά» λόγω της απειθαρχίας του απέναντι στο κόμμα. Από τότε, όμως, γράφει η τελευταία απόφαση, τα στελέχη του ΚΚΕ «εμβάθυναν» πολύ στην ιστορία και κατέληξαν ότι «δίχως να δικαιώνεται η απειθαρχία του», μπορούν να τον αποκαταστήσουν και κομματικά γιατί κατέληξαν ότι εκείνη την περίοδο δεν λειτουργούσε επαρκώς το κόμμα.
Καταρχάς, ο Άρης Βελουχιώτης δεν χρειάζεται καμιά «αποκατάσταση» από κανένα κομματικό όργανο. Είναι ριζωμένος βαθιά στην ψυχή του λαού σαν ένας πραγματικός ήρωας και λαϊκός αρχηγός, ένα μεγάλο παλικάρι και αληθινός θρύλος. Καμιά άλλη μορφή της πρόσφατης Ιστορίας μετά τους αγωνιστές του 1821, δεν έχει τις διαστάσεις που έχει η μορφή του Βελουχιώτη στη λαϊκή-εθνική συνείδηση, κανείς άλλος δεν στέκεται όπως εκείνος δίπλα σε αυτούς, σαν συνεχιστής του Αγώνα.
Αλλά αυτή είναι και μια ουσιαστική εξήγηση για όσα συμβαίνουν. Βγάζοντας αποφάσεις σήμερα ο Περισσός πότε για τον Ζαχαριάδη, πότε για τον Βελουχιώτη και για άλλους, προσπαθεί να πείσει ότι αποτελεί τον «νόμιμο κληρονόμο» του τότε κόμματος. Να αντλήσει δηλαδή από αυτή την ιστορία κύρος, τέτοιο που δεν προκύπτει φυσικά από τη σημερινή του υπόσταση. Για να το κάνει αυτό, υποδύεται ότι ακόμα ασκεί εξουσία και καθορίζει την τύχη ακόμα και εκείνων που εδώ και δεκαετίες δεν είναι ούτε μέλη του, ούτε καν στη ζωή. Μοιράζοντάς τους συγχωροχάρτια ή κομματικές ταυτότητες.
Άλλωστε, η ιστορία αυτή κρίθηκε ήδη από τότε. Το ΚΚΕ των τότε δεκαετιών (40-50 και μετά), και οι ηγεσίες του, δεν μπόρεσαν στην πραγματικότητα να υποστηρίξουν την απόφαση του 1945. Ήταν τέτοια η συντριβή του ΕΑΜικού κόσμου για το τραγικό τέλος του Καπετάνιου που οι κατηγορίες για τον Βελουχιώτη δεν επαναλήφθηκαν, οι «στρατευμένοι» ποιητές έγραψαν για αυτόν (με πρώτο τον Γ. Ρίτσο λίγους μήνες μετά τον χαμό του), το ίδιο και οι εφημερίδες (η Ελεύθερη Ελλάδα, μέρες μόλις μετά τον θάνατό του, παρουσιάζει την πορεία του από το 1942 ως τη Βάρκιζα), ενώ και ο ίδιος ο Ζαχαριάδης, δικαιολογώντας τη θέση που πήρε τότε, θα κάνει αρκετές αναφορές στις συνθήκες που τον έκαναν να τον καταγγείλει. Τίποτα από αυτά δεν θα γινόταν αν είχαν «σταθεί» οι κατηγορίες εναντίον του. Ακόμα κι από την «κομματική» σκοπιά, με λίγα λόγια, κανείς δεν περίμενε να έρθει το 2018 για να αποκαταστήσουν κάποιοι τον Άρη Βελουχιώτη.
Υπάρχει, όμως, ακόμα μια ουσιαστική πλευρά. Η «αποκατάσταση» του αρχηγού του ΕΛΑΣ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις νέες θέσεις του ΚΚΕ για τη δεκαετία του 40. Στο ίδιο το Δοκίμιο Ιστορίας, που στάθηκε υποτίθεται η «αφορμή» της αποκατάστασης, ουσιαστικά ακυρώνεται η ιστορία του ΕΑΜ, αφού το εθνικοαπελευθερωτικό του πρόταγμα δεν χωράει στα σημερινά «καθαρά» ιδεολογικά σχήματα του νεοτροτσικιστικου ΚΚΕ.
Γιατί, δεν ήταν μόνο ο Βελουχιώτης. Χιλιάδες κατά καιρούς στιγματίστηκαν, «ψάχτηκαν μέχρι τα γεννοφάσκια τους», συκοφαντήθηκαν ή εξοντώθηκαν. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που κανείς «ταξικός αντίπαλος που παραμονεύει» δεν εμποδίζει να εντοπιστεί. Ο ίδιος ο τότε γραμματέας του ΚΚΕ, ο Ν. Ζαχαριάδης, οδηγήθηκε στην απομόνωση και τον θάνατο, ενώ η ιστορία της Τασκένδης είναι ενδεικτική για το μέγεθος της αθλιότητας που επιβλήθηκε με τη συνδρομή των «αδερφών κομμάτων» και της ΕΣΣΔ. Για να μη μιλήσουμε και για άλλα, πιο πρόσφατα.
«Με χίλια ονόματα μία χάρη ακρίτας ειτ’ αρματολός – αντάρτης, κλέφτης, παλληκάρι πάντα ειν’ ο ίδιος ο λαός». Αυτό που έλεγε ο ύμνος του ΕΛΑΣ, του λαϊκού στρατού που οδήγησε ο μεγάλος Βελουχιώτης, και που φαντάζει σήμερα λαϊκιστικό ή και «αντιμαρξιστικό», είναι μάλλον και το μόνο ελπιδοφόρο. Όπως ελεγε ο ιδιος ο Αρης «το κομμα πρεπει να ακολουθει την γνωμη του Λαου. Με αυτή τη γραμμη, δεν θα βγει ποτε χαμενο».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ποιος φοβάται το δημοψήφισμα για το ζήτημα της Μακεδονίας;
7/7/2018
του Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλου
Το φοβάται η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το φοβάται σαν το διάολο το λιβάνι, γιατί ξέρει ότι το αποτέλεσμα της λαϊκής ετυμηγορίας θα είναι συντριπτικά υπέρ του «Όχι». Το φοβάται γιατί για άλλη μια φορά αυτός ο λαός, θα βρει μια εξαιρετική ευκαιρία να ανδρωθεί, αποδοκιμάζοντας όχι μόνο την κατάπτυστη συμφωνία για την Μακεδονία, αλλά την πολιτική της κυβέρνησης στο σύνολό της. Και στο εθνικό και στο κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.
Την φοβάται γιατί σιχαίνεται κάθε δημοκρατική εκδήλωση του λαού, που αφαιρεί από την κυβέρνηση τις διχαστικές κορώνες περί εθνικιστών, χρυσαυγιτών και φασιστών που όντως παραχαράσσουν και αλλοιώνουν τον γνήσιο πατριωτισμό των Ελλήνων σε κάθε δράση του, και αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της επαίσχυντης προπαγάνδας τους.
Το φοβάται γιατί αυτό το συνονθύλευμα αλαζονείας, πολιτικής απάτης εθνομηδενισμού και εθνικοφροσύνης, δεν έχει καμιά σχέση με την δημοκρατία και το θεμέλιο της πολιτειακής θέσμισης, την λαϊκή κυριαρχία. Το φοβάται γιατί δεν μπορεί να στείλει τα ΜΑΤ στα εκλογικά κέντρα!
Το φοβάται γιατί αυτή την φορά, δεν θα μπορεί να βρει κανένα περιθώριο αναστροφής του «Όχι», όπως χυδαία έπραξε τον Ιούλιο του 2015. Δεν υπάρχει τρόπος ούτε χρόνος για να επιχειρήσει κάτι ανάλογο.
Το φοβάται και η αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί είναι εξίσου υποτελής και ταυτισμένη με τις γεωστρατηγικές επιδιώξεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στον χώρο της Βαλκανικής και όχι μόνο. Το φοβάται γιατί θα ξεγυμνωθεί η αγωνιώδης προσπάθειά της να δείχνει και να φαίνεται δημοκρατική και πατριωτική, εξαντλώντας την επίπλαστη αντίθεσή της σε προτάσεις μομφής και χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα δήθεν δέσμευσης της ενδεχόμενης μελλοντικής διακυβέρνησής της, απέναντι στο κύρος της διεθνούς συνθήκης της συμφωνίας. Το φοβάται γιατί εμφορείται από την ίδια απέχθεια με την συμπολίτευση, στον συνταγματικά κατοχυρωμένο θεμέλιο του πολιτεύματος, ότι «όλες οι εξουσίες πηγάζουν από τον λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα» (άρθρο 1, παρ. 2.3 του Συντάγματος).
Το φοβάται και η ελάσσων μνημονιακή αντιπολίτευση, γιατί κανείς από αυτή την παρέα των δεκανικιών του διπολισμού, των προθύμων του «Ναι» σε όλα, δεν διανοείται να θέσει σε κίνδυνο τον παρασιτικό λόγο ύπαρξής της στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Το φοβάται και η αντιμνημονιακή αντιπολίτευση, γιατί έχει από χρόνια τώρα διαρρήξει την σχέση της με τον λαό, αναγνωρίζοντας ως ριζοσπαστικοποίηση την λαϊκή συμμαχία μόνο υπό τις εντολές της ηγεσίας της. Εξ’ άλλου οι άνθρωποι το λένε ανοικτά. Μόνο στον σοσιαλισμό μπορεί να υπάρξει η δημοκρατία αλλά με την προϋπόθεση ότι τον σοσιαλισμό θα τον επιβάλλω εγώ, εάν και όποτε ο λαός με ψηφίσει. Μέχρι τότε μπορείτε να πεθαίνετε ανενόχλητοι. Η «αυτοτιμωρία» του λαού είναι η δικαίωσή τους.
Ολοκληρώνοντας. Δέχομαι πως αυτονόητα πράγματα για τον ελληνικό λαό, όπως είναι η ελληνικότητα της Μακεδονίας, δεν μπορούν να μπαίνουν στην βάσανο της αίρεσης που εμπεριέχει από την διαζευκτική φύση του ένα δημοψήφισμα. Με μια ειδοποιό διαφορά όμως. Ότι το αυτονόητο δεν καθορίζεται από κατοχικές κυβερνήσεις που υπηρετούν ξένες και αλλότριες δυνάμεις, αλλά διεκδικείται και θεμελιώνεται ξανά και ξανά και ξανά και όποτε χρειαστεί, από όλα τα μέσα που διατίθενται στην υπηρεσία του λαού και του έθνους προκειμένου να κατοχυρωθούν και πάλι ως αυτονόητα. Και αν χρειαστεί με αίμα.
Αλλά πριν φτάσουμε εκεί, υποχρεωτικά οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε ειρηνική και δημοκρατική οδό. Γιατί ο μόνος που δεν φοβάται το δημοψήφισμα για την Μακεδονία, είναι ο ελληνικός λαός και κανένας άλλος.
* Ο Θεμιστοκλής Συμβουλόπουλος συμμετέχει στην Πρωτοβουλία «Επειδή υπάρχουμε κι Εμείς» που υποστηρίζει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το Μακεδονικό και μάλιστα συλλέγει υπογραφές (βλέπε κείμενο και υπογραφές στο www.change.org/p/epeidi-yparxoume-ki-emeis-dimopsifisma-gia-ti-makedonia-tora). Σε παρέμβασή του στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Επιτροπή Αγώνα για την υπεράσπιση της Μακεδονίας και τη μη αλλαγή συνόρων στη Βαλκανική (28/6) τόνισε ιδιαίτερα πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να συντονιστούν οι διάσπαρτες δημοκρατικές πρωτοβουλίες και δυνάμεις σχετικά με το ζήτημα αυτό.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΩΡΑ!
767 εχουν υπογραψει
https://www.change.org/p/epeidi-yparxoume-ki-emeis-dimopsifisma-gia-ti-makedonia-tora
Δημοψήφισμα για τη Μακεδονία ΤΩΡΑ!
Διότι με την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ εκκινεί η εθνική εκποίηση, αφού η παράδοση σημαντικών στοιχείων της εθνικής μας υπόστασης, της ίδιας της ταυτότητά μας είναι η κορύφωση της διαδικασίας εκποίησης της χώρας που ξεκίνησε με την σκόπιμη χρεοκοπία μας το 2010 και τα μνημόνια.
Αν δεν αντιδράσουμε και τώρα, όχι απλά θα είμαστε «άξιοι της μοίρας» μας, αλλά θα μας δαχτυλοδείχνουν σαν ιδανικούς αυτόχειρες και πρότυπους δειλούς του ξεπεσμού.
Η γελοία μειοψηφία των αριστερών αηδιών, παγιδεύει την κοινωνία σε αποπροσανατολισμούς και ασημαντότητες, και η ζέχνουσα συστημικότητα της «δεξιάς ελπίδας» προετοιμάζει εμβαθύνσεις στην καταστροφή.
Το καθήκον είναι σ΄ εμάς, κι αυτό το «εμείς» πρέπει να αποδειχθεί στην πιο καθαρή και άμεση και τελεσίδικη πράξη.
Να απαιτήσουμε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!… Συμφωνούμε με τη χρήση του όρου Μακεδονία, ή κάθε παραγώγου του, για τον εθνοκρατικό ονοματολογικό προσδιορισμό αλλότριας κρατικοπολιτικής οντότητας; ΝΑΙ ή ΟΧΙ… απλά, καθαρά, οριστικά πράγματα!….
Δεν επιβάλλουμε όνομα σε ξένη χώρα, αλλά δεν της επιτρέπουμε να κάνει επιλογή με δικά μας ιστορικά, πολιτισμικά «υλικά»…
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ενεργοποίηση των θεμελιωδών της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, την κατεξοχήν διαδικασία έκφρασης της βούλησης του Κυρίαρχου Λαού.
Δεν πρόκειται για τυπική διαχειριστική κατάσταση, οπότε η δημοκρατία εξαντλείται στην κυβερνητική, ή και στην κοινοβουλευτική απόφαση.
Είναι ΟΡΙΑΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ, και ο μόνος αρμόδιος είναι το υποκείμενο-θεμέλιο της δημοκρατικής τάξης, ο λαός, σε μια υπερταξική σύστασή του, αφού το διακύβευμα είναι το Πολιτισμικό. Είναι της ιστορικής μας συλλογικότητας….



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14/7/2018 – 18.30
ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ στη Γάζα .. 2 παιδια σε κρίσιμη κατάσταση από 4 ισραηλινούς πυραύλους κατά κτιρίων σε al-Katiba δυτικά της πόλης της Gaza



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Από τον Δημο Αθηναιων. Στο σφυρι σπιτι για οφειλη 5.000 ευρω.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σταθμος η ετυμηγορια του Μονομελους Εφετειου.  Αποφαση ασπιδα για τους απληρωτους εργαζομενους. Το δικαστηριο της Αθηνας επιδικασεσε 2 μισθωτους απληρωτους επι 7 μηνες και απιζημιωση απολυσης περα από τα δεδουλευμενα που δεν ειχαν καταβληθει. Η εφαρμογη του νομου Αχτσιογλου αλλαζει την παγια νομολογια των δικαστηριων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ελληνες παραγωγοί και τεχνικοί καταγγέλλουν τον Σκάι τον ΑΝΤ1 και το Star για τον τουρκικό φερετζέ
Στην ανεργία οι Ελληνες παραγωγοί και τεχνικοί εξαιτίας της συνεργασίας του Ατζούν Ιλιτζαλί με το κανάλι του Σκαι
Οι Ελληνες σκηνοθέτες, καμεραμάν, μοντέρ, μακιγιέζ, υπεύθυνοι παραγωγής είναι στην ανεργία και οι Τούρκοι συνάδελφοί τους πίνουν στην υγειά του... ελληνικού τηλεοπτικού σταθμού Σκάι του ΑΝΤ1 και του Star!
Μεγάλο προβληματισμό έχει δημιουργήσει στην εγχώρια τηλεοπτική αγορά η συνεργασία του Τούρκου τηλεοπτικού παραγωγού Ατζούν Ιλιτζαλί με το κανάλι του Σκαι. Η δυσαρέσκεια στον κλάδο των τεχνικών είναι πλέον πολύ μεγάλη, την ίδια στιγμή που το Mega έχει ρίξει αυλαία, ενώ το Νέο Κανάλι του Φίλιππου Βρυώνη δεν πήρε τελικά άδεια πανελλαδικής εμβέλειας, με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει σε 400 προσλήψεις εργατικού δυναμικού.
Τα τελευταία χρόνια η τηλεόραση είχε φτάσει στο σημείο να προβάλλει ελληνικές σειρές μυθοπλασίας μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Φέτος, που τα πράγματα φαίνονται πιο ανθηρά στον τομέα της δημιουργίας ελληνικών σίριαλ, τα κανάλια που έχουν πάρει άδεια πανελλαδικής εμβέλειας εμφανίζονται να είναι «στα κάγκελα» με τον Σκάι, τον ΑΝΤ1 και το Star, καθώς εκείνα θα επενδύσουν σε -και θα πληρώσουν- Ελληνες δημιουργούς και τεχνικούς, ενώ ο Σκάι -ως επί το πλείστον- θα πάρει έτοιμο ψυχαγωγικό πρόγραμμα από την Τουρκία, από Τούρκους επαγγελματίες των ηλεκτρονικών ΜΜΕ.
Δεν αποτελεί μυστικό στην τηλεοπτική πιάτσα ότι τόσο στο ριάλιτι επιβίωσης στον Αγιο Δομίνικο «Survivor» όσο και στο ριάλιτι ανθρώπινων ερωτικών σχέσεων με παρουσιάστρια τη Μαρία Μπακοδήμου, το οποίο γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Κωνσταντινούπολη, εργάστηκαν ελάχιστοι Ελληνες, ενώ ο Ατζούν Ιλιτζαλί βασίστηκε στις γνώσεις των Τούρκων τεχνικών, με τους οποίους έχουν στήσει μια «αυτοκρατορία» και δουλεύουν «ρολόι» τις παραγωγές του.
Αλλωστε, με την κάθετη πτώση της τουρκικής λίρας είναι πασιφανές ότι τόσο για τον Ατζούν όσο και για τον Σκάι είναι καλύτερα να πληρώνουν Τούρκους τεχνικούς παρά Ελληνες σε ευρώ.
Mε ελληνικό δυναμικό προχωρούν και οι σταθμοί  Alpha, epsilon, και αυτό μόνο χαμόγελα έχει φέρει σε χιλιάδες Ελληνες τεχνικούς της τηλεόρασης. Ο Σκάι ο ΑΝΤ1 και το Star μήπως πρέπει και... ηθικά να το ξανασκεφτούν;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ντόρα Μπακογιάννη παρέδωσε το κράτος δικαίου
Η τομεάρχης της Ν.Δ. ζήτησε, προκειμένου να πάρουμε τους δυο στρατιωτικούς, να παραδοθούν στην Τουρκία 9 μέλη του DHKP-C που συνελήφθησαν για συμμετοχή στην προετοιμασία επίθεσης εναντίον του Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα
Να δοθούν ως αντάλλαγμα στην Τουρκία οι «9» συλληφθέντες στη χώρα μας που φέρονται να συμμετείχαν στην οργάνωση DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο) για την απελευθέρωση των Ελλήνων στρατιωτικών προτείνει, χωρίς αναστολές, η Ντόρα Μπακογιάννη!
Η Ντόρα Μπακογιάννη προχώρησε στον πρωτοφανή ισχυρισμό πώς μία «κίνηση επιστροφής των 9 τρομοκρατών στην Τουρκία θα λειτουργούσε θετικά στην υπόθεση των δύο Ελλήνων αξιωματικών». Η πρώην υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε πως «όταν μια χώρα έχει στο έδαφός της ανθρώπους που κατ’ ομολογίαν ήταν τρομοκράτες, τότε αυτόν τον στέλνεις πίσω». Οι 9 είναι προφυλακισμένοι με την κατηγορία της προετοιμασίας επίθεσης κατά του Ερντογάν στην Αθήνα τον Δεκέμβριο, κατά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου.
Αντίθετα, τόνισε, προεξοφλώντας τη διαφορετική στάση της τουρκικής Δικαιοσύνης απέναντι στους «τρομοκράτες» και «τους πραξικοπηματίες», πως η ίδια δεν θα δεχόταν ποτέ την «ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους ‘οκτώ’. Ορθώς δεν την δέχτηκε και ο κ. Τσίπρας».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκθεση μισαλλοδοξιας στη Βεροια.
Στη βιτρινα «Μουσειο Μακεδονικου Αγωνα», μεσα «Μουσειο χουντας, βασανιστων, και κομμουνιστοφαγων»
Το ΔΣ του Συνδεσμου Φυλακισθεντων Εξορισθεντων Αντιστασιακων κατηγγειλε το γεγονος.
Ένα ιστορικό έκτρωμα με τις ευλογίες Εκκλησίας, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στη Βέροια
Απ' έξω για "Μακεδονομάχους" κι από μέσα "χουντικοί, βασανιστές και κομμουνιστοφάγοι"
Ένα μουσείο αφιερωμένο σε βασανιστές της Μακρονήσου, επιτε λείς της Χούντας των συνταγματαρχών, κομμουνιστοφάγους αξιωματικούς και πρωτοπαλίκαρα του Ιωαννίδη. Ένα μουσείο που προσχηματικά αναφέρεται στον «Μακεδονικό Αγώνα» αλλά επί της ουσίας έχει μετατραπεί και με τις ευλογίες της Εκκλησίας σε έναν χώρο ακροδεξιάς μισαλλοδοξίας για νοσταλγούς των Γλύξμπουργκ, της Χούντας και του κράτους της μετεμφυλιακής Δεξιάς. Πρόκειται για το «Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα», που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Βέροιας και εγκαινιάστηκε το 2012 από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ώστε να αναδείξει την «εθνική δράση των αγωνιστών για την απελευθέρωση της Μακεδονίας».
Απορίας άξια πάντως είναι η σχέση των αξιωματικών της ΕΣΑ και των βασανιστών της Μακρονήσου με την... απελευθέρωση της Μακεδονίας όπως επίσης ερωτηματικά προκαλεί το επίπεδο και το περιεχόμενο των πληροφοριών που αντλούν από την επίσκεψη στο εν λόγω μουσείο τα δεκάδες σχολεία και εκπαιδευτήρια που περνούν τα τελευταία χρόνια από τις αίθουσες του «Βλαχογιάννειου Μουσείου» της Βέροιας. Με το σκεπτικό αυτό, πριν λίγες ημέρες το Δ.Σ. του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών ομόφωνα αποφάσισε να καταγγείλει το γεγονός και να ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας, τις εκπαιδευτικές οργανώσεις της ευρύτερης περιοχής, να μην πραγματοποιούν επισκέψεις στο συγκεκριμένο «Μουσείο», διότι αποτελεί χώρο μισαλλοδοξίας, κακοποίησης και παραχάραξης της ιστορικής αλήθειας καθώς και αντιδημοκρατικής διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς. Όπως καταγγέλλει ο ΣΦΕΑ, στο μουσείο μεταξύ άλλων εκθεμάτων περιέχεται και η συλλογή του κ. Κανέλλου Ντόντου, που εξυμνεί με μισαλλόδοξα κείμενα ως «ήρωες» γνωστούς βασανιστές της Μακρονήσου και της Χούντας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει το γεγονός πως η ένταξη της συλλογής του κ. Ντόντου στο «Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα» της Μητρόπολης Βέροιας έγινε με τις πολιτικές ευλογίες των τοπικών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Θανάση Γικόνογλου, Άγγελου Τόλκα και Τάσου Σιδηρόπουλου) που ενίσχυσαν με συστατικές επιστολές τον «συλλέκτη» προφανώς έχοντας εκτιμήσει ιστορικά «διαμάντια» όπως το βιβλίο «Ο Δωδεκάλογος του Εθνικιστή» ή το «Δελτίο Εκπαιδευθέντων εις Σχολάς του Παραπετάσματος» του Γεώργιου Παπαδόπουλου. Την τιμητική του στο κατά τ’ άλλα «Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα» έχει ο συνταγματάρχης Ξενοφών Τζαβάρας, διευθυντής της Αστυνομίας Προαστίων Πρωτευούσης την περίοδο της Χούντας, καθώς εκτίθενται όλες οι στολές αλλά και τα παράσημα που ο εν λόγω αξιωματικός είχε λάβει για την «ηρωική του συμμετοχή σε μάχη κατά των συμμοριτών» το 1949. Πρόκειται για τον αξιωματικό της αστυνομίας της Χούντας που συμμετείχε στα βασανιστήρια των μελών της «Δημοκρατικής Άμυνας» και για τον οποίο ο καθηγητής Γεώργιος Μαγκάκης είχε καταθέσει:
Σε περίοπτη θέση στο Βλαχογιάννειο Μουσείο της Βέροιας βρίσκονται οι στολές και δεκάδες προσωπικά αντικείμενα του Γεώργιου Ντουζέπη δεξί χέρι του αρχιπραξικοπηματία ταξίαρχου Δημ. Ιωαννίδη στον ΑΕΤΟ και το ΕΣΑ Γυναικών Μακρονήσου καθώς και συμμετέχοντα στο «πραξικόπημα της πιτζάμας», την αποτυχημένη απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης Καραμανλή το 1975 από τα σταγονίδια της Χούντας που ο Ευάγγελος Αβέρωφ είχε φροντίσει να μείνουν ώς τότε στο απυρόβλητο.
Όσον αφορά τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα μιας επίσκεψης στο μουσείο που φιλοξενεί την συλλογή του κ. Ντόντου οι μαθητές μπορούν να δουν και να μελετήσουν βιβλία και αφίσες για το «παιδομάζωμα των συμμοριτών» και τις προσπάθειες της Φρειδερίκης, του Εθνικού Στρατού και των ΤΕΑ να σώσουν τα Ελληνόπουλα της βορείου Ελλάδας από τα νύχια των κομμουνιστών. Επίσης οι μαθητές μπορούν να πληροφορηθούν για περιπτώσεις «δασκάλων» που «σφαγιάστηκαν» από «ΕΑΜοβούλγαρους, ανθέλληνες και προδότες» και «βασανισθέντων αξιωματικών» που είχαν αιχμαλωτισθεί από τους «συμμορίτες του καπετάν Γιώτη».
Πέραν όλων των άλλων στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα της Βέροιας ο επισκέπτης θα βρει το ιστορικό βιβλίο του Κων. Πλεύρη «Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Αριστερά» αλλά και πλήθος στοιχείων για τα «Κόκκινα Τσακάλια» του ΔΣΕ και την «προδοτική δράση» του Νίκου Μπελογιάννη. Και όλα αυτά με τις ευλογίες του κ. Ιερώνυμου, τα συγχαρητήρια βουλευτών της Ν.Δ. στο βιβλίο επισκεπτών αλλά και τις συστατικές επιστολές των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το προσφυγικό κλονίζει μια βαθιά διχασμένη Ε.Ε.
7/7/2018
Oταν η καγκελάριος Μέρκελ εξήγγειλε το 2015, στην κορύφωση της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη, την προθυμία της Γερμανίας να απορροφήσει πάνω από ένα εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που «εκστασιάστηκαν» από τη στάση της. Η ευρωπαϊκή Αριστερά και ο Αλ. Τσίπρας πρωτοστάτησαν στις εκδηλώσεις θαυμασμού. Ξεχάστηκε αμέσως ο πόνος που επιφύλαξε η Γερμανία στους λαούς του ευρωπαϊκού Νότου.
Κανένας δεν ήθελε να δει ότι η Μέρκελ εφάρμοζε πιστά την οδηγία των γερμανικών βιομηχανιών που επιζητούσαν φθηνό, ειδικευμένο εργατικό δυναμικό για να συνεχιστεί το θαύμα των πλεονασμάτων του εμπορικού ισοζυγίου της Γερμανίας. Κανένας δεν ήθελε να δει τις διαστάσεις της κοινωνικής δυσαρέσκειας που εξέθρεψε την ενδυνάμωση δεξιών, ρατσιστικών, ξενοφοβικών δυνάμεων στην Ε.Ε.
Η Αριστερά από την πλευρά της βυθίστηκε στα προτάγματα της παγκοσμιοποίησης, υιοθετώντας έναν ρηχό δήθεν διεθνισμό, που αγνοούσε επιδεικτικά τις συνέπειες των μεταναστευτικών ροών στα κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα των εργαζόμενων της Ευρώπης. Κυριάρχησε ένας εξίσου ρηχός αντιφασισμός που, καθώς ήταν ξεκομμένος από τις πραγματικές αιτίες που ενδυναμώνουν την Ακροδεξιά, οδήγησε τελικά στην ενίσχυσή της.
Σήμερα η Ε.Ε. δεν θυμίζει σε τίποτα το πρόσφατο παρελθόν της. Τείχη και συρματοπλέγματα χωρίζουν τις χώρες. Η αλληλεγγύη και η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική έχουν πεταχτεί στα σκουπίδια. Σιδερόφρακτοι αστυνόμοι και κατασταλτικά μέτρα έχουν μετατρέψει τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε εμπόλεμες ζώνες. Η ίδια η καγκελάριος Μέρκελ δίνει απεγνωσμένο αγώνα να κρατηθεί στην εξουσία μπροστά στις απειλές των συμμάχων της για πιο σκληρή στάση έναντι των μεταναστών.
Οι τέσσερεις του Βίζεγκραντ (Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία) δεν είναι η παρέκκλιση της Ε.Ε. Τείνουν να εξελιχθούν σε κυρίαρχη κατάσταση. Ακολουθούνται πια, με εξίσου σκληρές προτάσεις, από την Αυστρία, την Ιταλία, τις σκανδιναβικές χώρες, την ίδια την Γερμανία. Η Γαλλία πρότεινε να δημιουργηθούν στρατόπεδα συγκέντρωσης σε Βαλκάνια και Αφρική. Δείχνει πρόθυμη να χρηματοδοτήσει με ψίχουλα τη νέα «ευρωπαϊκή ιδέα» ώστε να συνεχίσει χωρίς τύψεις να παρεμβαίνει στη Συρία και στις χώρες της Αφρικής. Η Ιταλία έκλεισε τα λιμάνια της. Ορισμένες χώρες οραματίζονται την κατασκευή θαλάσσιων πλατφορμών και κλειστών καταυλισμών προσωρινής «φιλοξενίας» προσφύγων και μεταναστών. Και όλες μαζί στρέφονται προς την Ελλάδα ζητώντας να αναλάβει ρόλο «χρήσιμου ηλίθιου». Να μετατραπεί σε κύρια χώρα υποδοχής των μεταναστευτικών ροών και παράλληλα στη χώρα όπου θα επιστρέφονται οι «ανεπιθύμητοι» που βρίσκονται ήδη στις χώρες της Ε.Ε
Οι ανησυχίες του ευρω-ιερατείου είναι βαθιές, κάτω από τις συνεχείς απειλές του Τούρκου σουλτάνου ότι θα ανοίξει τις στρόφιγγες των προσφύγων που στοιβάζονται στα παράλια της Μικράς Ασίας, αν δεν δοθούν ανταλλάγματα. Η εικόνα γύρω από την Ευρώπη είναι εφιαλτική. Περιγελά τις βεβαιότητες ότι η προσφυγική κρίση είναι σε κάμψη. Ο αριθμός των προσφύγων που «φιλοξενούνται» σε χώρες κοντά στην Ευρώπη και αναζητούν οδούς καταφυγής μέσω της Μεσογείου στο έδαφός της είναι αδιάψευστος μάρτυρας.
Όλες μαζί οι χώρες αυτές φιλοξενούσαν πάνω από 12,5 εκατομμύρια μετανάστες στα τέλη του 2017. Και ο αριθμός έχει στο μεταξύ μεγαλώσει…
Μέχρι το τέλος του 2017 η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες έχει καταγράψει 68,5 εκατομμύρια ανθρώπους που εκτοπίσθηκαν βίαια σε ολόκληρο τον κόσμο ως αποτέλεσμα πολέμων, διώξεων και βίαιων οικονομικών αναδιαρθρώσεων που καταστρέφουν ολόκληρα κράτη και περιοχές.
Μόνο μέσα στο 2017 οι νέοι εκτοπισμένοι πληθυσμοί εκτιμάται ότι αυξήθηκαν παγκόσμια κατά 16,2 εκατομμύρια, δημιουργώντας το πιο υψηλά καταγεγραμμένο ρεκόρ. Κατά μέσο όρο περίπου 44.000 άνθρωποι εκδιώκονται από τα σπίτια τους κάθε μέρα. Σε αυτούς περιλαμβάνονται 11,8 εκατομμύρια εκτοπισμένων μέσα στα σύνορα της χώρας τους, και 4,4 εκατομμύρια νέοι πρόσφυγες.
Το 52% του αριθμού των προσφύγων είναι παιδιά κάτω των 18 ετών και μεταξύ αυτών καταγράφονται 173.800 παιδιά που έχουν χωρισθεί από τις οικογένειες τους και είναι ασυνόδευτα.
Το 68% των προσφύγων που καταγράφονται παγκόσμια προέρχονται από πέντε μόνο χώρες όπου μαίνονται πολεμικές συγκρούσεις.
Αντίστοιχα δραματική είναι η εικόνα των βίαια εκτοπισμένων από τα σπίτια τους ανθρώπων. Οι χώρες προέλευσης είναι ενδεικτικές των αιτιών αυτών των τεράστιων μεταναστευτικών ρευμάτων.
Οι άνθρωποι αυτοί, ανάμεσα στα δισεκατομμύρια των φτωχών και όσων δεν έχουν πρόσβαση σε στοιχειώδεις όρους διαβίωσης όπως νερό, κατοικία, ρεύμα, εκπαίδευση, αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της γης. Είναι η πιο ακραία και ορατή πλευρά του σημερινού, παγκόσμιου και ενιαίου συστήματος οικονομικών και κοινωνικών σχέσεων που μπορεί να υπάρχει και να διαιωνίζεται γεννώντας καταστροφή, εκμετάλλευση και ανταγωνισμούς.
Υποκρισία και μπίζνες
Η λεγόμενη παγκόσμια κοινότητα, γεμάτη υποκρισία, ανησυχεί για τα θύματα των επιλογών της. Ανησυχεί βαθιά για τις πολιτικές συνέπειες και τις κοινωνικές επιπτώσεις στο εσωτερικό των χωρών και την ίδια στιγμή συνεχίζει να αφανίζει λαούς, περιοχές και χώρες με πολέμους και διαρθρωτικά προγράμματα δημοσιονομικής τάχα εξυγίανσης. Έχοντας ως στόχο τη ληστεία των πλουτοπαραγωγικών πηγών, τον έλεγχο κρίσιμων ενεργειακών ή εμπορικών οδών, το ξαναμοίρασμα των σφαιρών επιρροής, δεν διστάζει να προκαλεί νέους πολέμους, να ενθαρρύνει περιφερειακές συγκρούσεις υποδαυλίζοντας εθνικισμούς και αντιθέσεις, να επιβάλει οικονομικά «πακέτα διάσωσης» υποθηκεύοντας τον μόχθο των λαών.
Από τα δισεκατομμύρια των κερδών των πολυεθνικών μιας χούφτας χωρών εκταμιεύονται μερικά ψίχουλα για τη λεγόμενη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Ψίχουλα που νέμονται μεταξύ ορισμένων ΜΚΟ που με τη δράση τους όχι μόνο συντηρούν τα προβλήματα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις πρωτοστατούν στη διαιώνιση και επέκτασή τους. Δεν είναι τυχαίο ότι πίσω από τις πιο μεγάλες ΜΚΟ κρύβονται ως χρηματοδότες μεγάλες πολυεθνικές της ενέργειας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Ο όμιλος Σόρος είναι η πιο γνωστή περίπτωση.
Την ίδια στιγμή, οι μεταναστευτικές ροές αξιοποιούνται από τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης ως υπόδειγμα του νέου τύπου κοινωνιών που οραματίζονται. Με στόχο την πλήρη απελευθέρωση της διακίνησης κεφαλαίων και εμπορευμάτων, εμφανίζονται ανεκτικοί μπροστά στις προσφυγικές ροές και στην υποτιθέμενη ατομική ελευθερία ο καθένας να πηγαίνει όπου θέλει. Αδιαφορώντας για τις δυνατότητες ενσωμάτωσης τεράστιων πληθυσμών, ενδιαφέρονται αποκλειστικά για την αξιοποίηση του πιο έμπειρου εργατικού δυναμικού. Προβάλλοντας ως πρότυπο τις «πολυπολιτισμικές κοινωνίες» επιχειρούν την κοινωνική αποσάθρωση ακόμα και των καπιταλιστικών μητροπόλεων, την κατάργηση της Ιστορίας και των παραδόσεων των λαών. Μέσα σε αυτό το συνονθύλευμα επέκτασης των τάσεων κοινωνικής διάλυσης αλλά και επιβολής νέων εκμεταλλευτικών οικονομικών σχέσεων αξιοποιούν το φόβο, τα κοινωνικά γκέτο, τα φαινόμενα τρομοκρατίας για μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση των κοινωνιών και καταστρατήγηση κάθε έννοιας Δημοκρατίας και Ελευθερίας.
Ο παγκόσμιος καπιταλισμός με ήσυχη τη συνείδηση επιχειρεί να μετασχηματίσει την κοινωνική καταστροφή που γεννά με τη δράση του σε πηγή νέας πολύμορφης κερδοφορίας.
Βρίσκεται βέβαια αντιμέτωπος και με τις συνέπειες των επιλογών του. Το βαθύ ρήγμα στο εσωτερικό της παγκοσμιοποίησης και η βαθύτατη πολιτική κρίση που απειλεί τα θεμέλια του ευρωσυστήματος είναι καθοριστικές εξελίξεις τις νέες περιόδου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όντως οι Κροάτες οι Βόσνιοι και οι Σέρβοι μιλάνε ακριβώς την ίδια γλώσσα, όπως πολύ σωστά επισημαίνεις. Και εδώ έρχεται ο ρόλος της θρησκείας. Για να διαφοροποιηθούν επέλεξαν οι Κροάτες να γίνουν καθολικοί, οι Βόσνιοι μουσουλμάνοι, και οι Σέρβοι ορθόδοξοι.Δεν είναι η θρησκεία που τους χώρισε, αλλά οι ίδιοι επέλεξαν διαφορετική θρησκεία για να τονίσουν ότι είναι διαφορετικό έθνος.Όπως πολύ σωστά επισημαίνεις οι Μολδαβοί μιλάνε ρουμάνικα, γιατί είναι Ρουμάνοι. Ότι λογαριάζονται σαν διαφορετικές γλώσσες, από εσένα το διαβάζω πρώτη φορά. Υποθέτω, όπως οι Αυστριακοί λενε ότι μιλάνε αυστριακά, για να κρύψουν ότι μιλάνε γερμανικά.
Απλώς απαντάω στους δεξιούς, που επαναλάμβανουν συνέχεια ότι φταίει ο Τίτο, ο Τίτο δημιούργησε το πρόβλημα, κ.τ.λ. Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να γνωρίζουμε όλη την ιστορία, όλες τις επιστημονικές θέσεις πάνω στο ζήτημα, για να βγάλουμε μια σωστή απόφαση, και να βαδίζουμε προς την σωστή κατεύθυνση. Ειδάλλως θα καταντήσουμε σαν τον Πάγκαλο που είχε πει το 2008 στην τηλεόραση "και τι ζητάνε μερικοί? Να δημιουργηθεί στα βόρεια συνορά μας μια τεράστια Βουλγαρία?" Οχι, πρέπει να θέλουμε αυτό που λένε οι ανιστόριτοι δεξιοί και ναζιστές περί "γυφτοσκοπιανών", και "δε με νοιάζει έμενα τι είναι, μακεδόνες να μην είναι". Άμα είναι έτσι, αργότερα με άλλη κυβέρνηση, οι Σκοπιανοί θα ξαναστήσουν στα Σκόπια αγάλματα του Μέγα Αλέξανδρου, οι δυτικοί αποικιοκράτες για τα δικά τους συμφέροντα θα λένε οτι οι βουλγαροσκοπιανοί είναι απόγονοι του Μέγα Αλέξανδρου, και οσοι αμερικάνοι και ευρωπαίοι δεν ξέρουν να βρουν τη χώρα τους στο χάρτη θα συμφωνούν οτι έτσι είναι! Και να έχεις και τα "αντιεξουσιαστικά" τσουτσέκια της CIA και των αμερικάνων να μας μιλάνε για το "δικαίωμα" "αυτοπροσδιορισμού" και "τι μας νοιάζει εμάς τι έγινε 2.000 χρόνια πριν", και ν τσιμπάνε σε αυτούς τους χαφιέδες διάφοροι αριστεροι, και εκεί που ήμαστε οι συνεχιστές των κυνηγημένων, των δολοφονημένων, των εξόριστων αριστερών, επειδή έλεγαν την Αλήθεια, οι συνεχιστές της μεγάλης διαδήλωσης του ΕΑΜ το 1943, της Σταθοπούλου και των άλλων 17 που σκοτώθηκαν από τα γερμανικά τανκς στην Αθήνα για να μην γίνει η Μακεδονία βουλγαρική, να βρισκόμαστε να απολογούμαστε για την μεγαλύτερη προδοσία μετά το Κυπριακό. Και ο Τζίφρας,  ο χαπακωμένος προδότης και τα τσουτσέκια που τον ακολουθούν, να απολογούνται! Εμείς τι φταίμε? Τέλος πάντων. Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να γνωρίζουμε όλη την ιστορική Αλήθεια, όλες τις πλευρές της, για να καταλήγουμε σε σωστά συμπεράσματα. Ειδάλλως θα καταλήξουμε να αποδεχτούμε τις απόψεις των αληταράδων προδοτών δεξιών και ναζιστών, ότι για όλα φταίει ο Τίτο και οι "προδότες κομμουνιστές".
Το πρόβλημα το δημιούργησαν η Ελλάδα και η Σερβία το 1916.
Δεν πρέπει να επαναλαμβάνουμε τις ανιστόρητες βλακείες των δεξιών, ότι δήθεν το Σκοπιανό το έφτιαξε ο Τίτο. Και οι γνώστες εδώ και ένα χρόνο κυκλοφορούν στο ιντερνετ το σλαβομακεδονικό-ελληνικό λεξικό του ελληνικού κράτους του 1925 που διδάσκονταν στα δημοτικά σχολεία της Φλώρινας και της Καστοριάς, και τους το τρίβουν στη μούρη. Δυστυχώς η ιστορία του Σκοπιανού είναι πολύ πιο σύνθετη, και ξεκινάει από πολύ πιο πίσω. Στον Μακεδονικό αγώνα το 1904, οι αποκαλούμενοι σήμερα σλαβομακεδόνες, είχαν πλήρη συναισθηση ότι ήταν Βούλγαροι. Και ο αγώνας διεξαγόταν μεταξύ πιστών του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και Εξαρχικών της Βουλγαρίας. Στον Β Βαλκανικό Πόλεμο, όταν Ελλάδα και Σερβία συνασπίστηκαν εναντίον της Βουλγαρίας, η Ελλάδα κατέλαβε τη Μακεδονία (όπου υπήρχε μεγάλη βουλγαρική μειονότητα) και η Σερβία την περιοχή των Σκοπίων, όπου κατοικούσαν μόνο Βούλγαροι, και ΚΑΝΕΝΑΣ Σερβος. Όταν το κατάλαβαν αυτο η Σερβική κυβέρνηση, ήρθε σε συμφωνία με την Ελληνική κυβέρνηση, και άρχισαν πλέον να διδάσκουν στα Δημοτικά σχολεία τα μικρά βουλγαρόπαιδα, ότι δεν είναι Βούλγαροι, αλλά Σλαβομακεδόνες, και γιαυτό δεν πρέπει να ενωθούν ποτέ με την Βουλγαρία. Αυτό πλέον με τα χρόνια έγινε κοινή συναίσθηση. Ο Τίτο απλώς όταν κατέλαβε την εξουσία το 1945, έδωσε κρατική υπόσταση σε αυτήν την ψεύτικη υπερφίαλη ιστορία, που είχε γίνει κτήμα του κόσμου, και ονόμασε αυτη τη περιοχή Μακεδονία .



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία!
Αμέτρητα εκατομμύρια ρούβλια προσφέρουν οι Ρώσοι για να συμμετέχουν τα εθνίκια σε διαδηλώσεις εναντίον της Μακεδονίας του Μακεδόνα Ζάεφ και της Ευρώπης μας!
Πιο έγκυρη πηγή από έναν χρηματιζόμενο από τη Στάζι, δεν μπορεί να υπάρξει!
Ο σήμερα πράκτορας της Cia προσκόμισε αδιάψευστα στοιχεία κατασκοπευτικής δραστηριότητας Ρώσων στην κυβέρνηση και πρώτα στον κομμουνιστή υπουργό μας των...
Εξωτερικών κ. Κοτζιά.
Ο κύριος Κοτζιάς, γνωστός για τη μαρξιστική του παιδεία και μάλιστα τον είχαν κατηγορήσει ως φιλορώσο, αμέσως υπερασπίστηκε με πατριωτικό σθένος την Ελλάδα!
Τώρα μπορούμε πλέον να γνωρίζουμε ότι όσοι πάνε να διαδηλώσουν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας δεν είναι μόνον ακροδεξιά εθνίκια, αλλά και λαμβάνουν μισθό από τον Πούτιν!
Ο πρώην πράκτορας της Στάζι αποκάλυψε κι ένα άλλο σημαντικό γεγονός: ο Ανδρέας Παπανδρέου χρηματιζόταν από την KGB (Κα Γκε Μπε) γι' αυτό στα μπαλκόνια έπαιρνε αυτή την ακροδεξιά θέση υπέρ της Μακεδονίας!
Και δεν υπάρχει ένας πούστης μέσα στο κΥνοβούλιο, σε ένα κανάλι να τους πει... Άντε και γαμηθείτε πουτανάκια της Cia!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρώτη φορά Αριστερός, κύριος Πάιατ... Συγχαρητήρια, κύριε Βόρειε Τσίπρα!
Στάθης
  Ντημιτρώφ: «Είμαστε Μακεδόνες και μιλάμε τη μακεδονική γλώσσα». Συγχαρητήρια, κύριε Βόρειε Τσίπρα.
  Το προηγούμενο του πολυπράγμονος Αμερικανού πρέσβυ, κ. Τζέφρυ Πάιατ στην Ουκρανία, αρχίζει να φέρνει αποτελέσματα και στη χώρα μας. Τώρα οι «Μακεδονομάχοι» (καθώς απαξιωτικά και στο πλευρό του κ. Πάιατ αποκαλεί η Εφημερίδα των Συριζιστών εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών,αριστερών και δεξιών) – οι «Μακεδονομάχοι» λοιπόν εκτός από εθνίκια, εθνικιστές, ακροδεξιοί, ετερόκλητοι όχλοι και λαϊκιστές, θα είναι στο εξής και... Ρωσόφιλοι!
  Ήμουν παιδάκι όταν οι Αμερικανοί κατηγορούσαν τους κομμουνιστές ότι παίρνουν ρούβλια, σήμερα η ίδια κατηγορία κυκλοφορεί στην πιάτσα με την αρωγή της πρώτη φορά τόσο Νατοϊκής Αριστεράς που είναι να πιάνεις τη μύτη σου απ’ το πολύ ηθικό πλεονέκτημα που διαθέτει.
  Πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση και μετά η Αμερικανική Επικυριαρχία στη χώρα γίνεται τόσον ασφυκτική, όσον το «Δόγμα Κοτζιά» φανερώνει. Ο Κνίτης που έγινε αρνάκι των Δυνατών για να γίνει λύκος του ΝΑΤΟ. Αν
  αυτό είναι η Αριστερά, τόσα χρόνια αριστεροί ήταν οι Ρότσιλντ (που τώρα συμβουλεύουν τον Τσίπρα), αριστερό ήταν το ΝΑΤΟ που μας ξεπάτωσε στην Κύπρο, αριστερά ήταν και τα Μνημόνια που έκαναν την Ελλάδα τσόκαρο, φρόκαλο, κι ένα δάκρυ της κυρίας Περιστέρας Μπαζιάνα για τον αδικοχαμένο λαουτζίκο. Αρκετά!
  Αρκετά με τα ψέματα για τις συντάξεις ή τον ΦΠΑ, τις κωλοτούμπες και τις πολακίες, τις ενέδρες, τις παγίδες και τις χωσιές. Αρκετά. Το ζητούμενο πλέον σε αυτήν τη χώρα είναι η αποκατάσταση τηςλογικής.
  Η πορεία του Τσίπρα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, σύντομα ή στο εγγύς μέλλον, τελειώνει. Είτε υποστεί στρατηγική συντριβή, είτε επιβιώσει πολιτικώς για λίγο με πολλαπλά κατάγματα, η διάδοχη κατάσταση δεν θα είναι καλύτερη. Διότι ο Τσίπρας ομογενοποίησε την Αριστερά με τη Δεξιά στον
  ίδιο αντιλαϊκό, αμοραλιστικό και ολιγόφρονα παρονομαστή. Απενοχοποιημένη η Δεξιά μετά την Αριστερά (που έγινε Δεξιά) δεν θα ορρωδεί προ ουδενός. Για την Ελλάδα το ζήτημα του Αυτεξούσιουέχει γίνει πλέον ζήτημα ζωής ή θανάτου. Με Εποπτεία (μάλιστα μακρόχρονη) από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σιδηρά πλέον την παρουσία των ΗΠΑ (μόνον Φρουρά στην Ακρόπολη δεν έχουν βάλει ακόμα) θέμα Αυτεξούσιου δεν τίθεται. Και χωρίς Αυτεξούσιο, εθνική στρατηγική για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση δεν μπορεί να υπάρξει.
  Ο Τσίπρας με τα «δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς» (τον ύμνο του ραγιά) στην αρχή και την πειθήνια (και ξετσίπωτη) εκτέλεση εντολών (για όλα) στη συνέχεια αποδυνάμωσε τη χώρα περισσότερο απ’ τον Γιωργάκη και τον κ. Σαμαρά, τρομοκράτησε (εν τέλει) ιδεολογικώς τους πολίτες, οδήγησε τον λαό στην απογοήτευση και τώρα κουβεντιάζουμε (όσοι συνεχίζουν να κουβεντιάζουν) τις λεπτομέρειες της σκλαβιάς μας.
  Αν αυτό είναι Αριστερά, τότε η Αριστερά δεν είναι ωφέλιμη για την πατρίδα – ιδού το μεγάλο «κατόρθωμα» του Τσίπρα: ο ταξικός ευνουχισμός και η πατριωτική απαξίωση όχι μόνον της δικής του «Αριστεράς» που έσυρε κατά κρημνών, αλλά της ίδιας της έννοιας της Αριστεράς – της ιστορίας της και της προοπτικής της. Της χρησιμότητάς της για τον λαό και τη χώρα.
  Αν για τη χώρα η αποκατάσταση της λογικής είναι το πρώτο βήμα για την ανασυγκρότησή της, για την Αριστερά ο εξοβελισμός του Τσίπρα και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ από τις τάξεις της, είναι το πρώτο βήμα για τη δική της ανασυγκρότηση. Ταξική και πατριωτική. Διότι χωρίς αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, ούτε η Ελλάδα, ούτε καμιά άλλη χώρα, χρειάζονται την Αριστερά…