Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Κυριακη 15 Ιουλιου 2018


Επιτέλους, να μια ατράνταχτη τεκμηρίωση τού ιμπεριαλιστικού χαρακτήρα τού ρωσικού κράτους! Από τη συντρόφισσα «αναρχικια» παρακαλω Λέιλα αλ-Σάμι, που έγραψε και βιβλίο παρακαλώ, από την ελληνικια «αναρχικια» σελιδα της CIA, elaliberta.gr:
"Αν, λοιπόν, αντιτίθεσαι στις Η.Π.Α., τότε -βάσει αυτής της ηλίθιας λογικής- θα έπρεπε να υποστηρίζεις τη Ρωσία ή τους εχθρούς της Δύσης. Από την άλλη, ούτε κι αυτές οι χώρες βιώνουν τη σοσιαλιστική ουτοπία ή είναι αντι-ιμπεριαλιστικές- αντιθέτως, προβαίνουν σε ιμπεριαλιστικές ενέργειες, διώκοντας εθνικές μειονότητες ή ομοφυλόφιλους."
Λέει κι άλλα νόστιμα. Για την "εκπληκτική αυτοοργάνωση στο Ιντλίμπ" [δεν τρολλάρω, τρου στόρι], για "έναν σπουδαίο ακτιβιστή στο παρελθόν" που "είναι τώρα μέλος μιας εξτρεμιστικής ισλαμιστικής ομάδας", πως η ίδια δεν πήγε ποτέ στη Συρία κλπ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έλληνες δωσίλογοι και φιλοναζιστές.
Λίστα ατόμων και οργανώσεων
Παραθέτουμε μια μικρή λίστα με Έλληνες δωσίλογους, γερμανόφιλους και φιλοναζιστές που έδρασαν στην περίοδο της κατοχής. Για να φτιαχτεί, χρειάστηκε αρκετός χρόνος ψάξιμο σε διάφορα ιστορικά βιβλία, ώστε να διασταυρωθούν οι πληροφορίες που συγκεντρώναμε.
Η συγκεκριμένη λίστα δωσιλόγων αποτελείται από άτομα και από οργανώσεις. Δεν είναι πλήρης και δεν θα μπορούσε να είναι. Είναι όμως ενδεικτική, επικεντρώσαμε την προσοχή μας κυρίως σε άτομα που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές σε στρατιωτικό και σε πολιτικό επίπεδο. Δεν δόθηκε μεγάλη έμφαση στους οικονομικούς δωσίλογους (μαυραγορίτες), με αυτούς ασχοληθήκαμε σε προηγούμενο άρθρο.
https://ethniki-antistasi-dse.gr/dosilogoi-filonazistes-organoseis.html



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιφασιστική-Αντικατοχική διαδήλωση στην Κυπρο, Τρίτη 17/7 ώρα 19:00 (οδόφραγμα οδός Λήδρας)
Αντιφασιστική-αντικατοχική διαδήλωση στον πεζόδρομο της οδού Λήδρας στο οδόφραγμα, την Τρίτη 17 Ιουλίου ώρα 19:00. Θα χαιρετήσει ο αγωνιστής δημοσιογράφος Σενέρ Λεβέντ και οι τουρκοκυπριακές οργανώσεις Επαναστατική Κομμουνιστική Λίγκα  Σοσιαλιστικό κόμμα Κύπρου και Πολιτιστικό κέντρο Μπόραν
Συμπληρώνονται φέτος 44 χρόνια από την υλοποίηση του διπλού εγκλήματος εις βάρος του κυπριακού λαού. Στις 15 Ιουλίου 1974 διενεργήθηκε το πρώτο σκέλος του εγκλήματος, όταν η ελληνική χούντα και η ακροδεξιά οργάνωση ΕΟΚΑ Β’ πραγματοποίησαν το φασιστικό πραξικόπημα εναντίον της κυβέρνησης Μακαρίου.
Πέντε μέρες αργότερα, στις 20 Ιουλίου 1974 – και ενώ στην ηγεσία του κυπριακού κράτους βρισκόταν η πραξικοπηματική κυβέρνηση Σαμψών- το τουρκικό κράτος εκδηλώνει στρατιωτική εισβολή στην Κύπρο. Η εισβολή του τουρκικού στρατού πραγματοποιείται σε δύο στάδια (Ιούλιος-Αύγουστος) αποτέλεσμα της οποίας είναι ο μέχρι σήμερα γεωγραφικός, εθνοτικός και διοικητικός διαχωρισμός του νησιού.
Ήδη από τη δεκαετία του ’50, αναδυόταν ο εθνικισμός-σοβινισμός ως κυρίαρχο ηγεμονικό πλαίσιο μέσα  στις δύο κοινότητες, ενώ παράλληλα ο αμερικανοβρετανικός ιμπεριαλιστικός παράγοντας βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία να εκμεταλλευτεί, να υποδαυλίσει αυτό το εθνοτικό μίσος και να μετατρέψει το Κυπριακό από αποικιακό ζήτημα, σε ζήτημα «ελληνοτουρκικής» αντιπαράθεσης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το 1958 κατά την αποικιακή περίοδο, ξεσπούν οι πρώτες ένοπλες δικοινοτικές συγκρούσεις.
Το 1963, τρία χρόνια μετά την εγκαθίδρυση του κυπριακού κράτους, οι συγκρούσεις οξύνονται και επεκτείνονται καθώς έδρασαν  παραστρατιωτικές οργανώσεις και στις δύο κοινότητες. Σε πολιτικό επίπεδο αφενός η ε/κ εθνικιστική ελίτ επιχειρεί να μονοπωλήσει την εξουσία του κυπριακούς κράτους διατηρώντας παράλληλα τη θέση για Ένωση με τη Ελλάδα και αφετέρου η τ/κ εθνικιστική ελίτ, επιχειρεί να δημιουργήσει συνθήκες γεωγραφικού διαχωρισμού με την προοπτική οριστικής διχοτόμησης.
Με όχημα τη «διπλή ένωση» οι νατοϊκοί κύκλοι επεξεργάστηκαν σχέδια ντε φάκτο διχοτόμησης του νησιού έχοντας ως στόχο η Κύπρος να μοιραστεί ανάμεσα στις «σφαίρες επιρροής» της ελληνικής και της τουρκικής αστικής τάξης, δρώντας ως τοποτηρητές των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων στην περιοχή. Διατηρώντας επομένως το γεωστρατηγικό έλεγχο της Κύπρου υπό την ευρύτερη ηγεμονία της Δύσης (αμερικανικοί κατασκοπευτικοί σταθμοί, βρετανικές βάσεις κλπ), υπονομεύοντας την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου και εξυπηρετώντας τους συνολικότερους σχεδιασμούς στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και Μέσης Ανατολής.
Το έγκλημα του 1974, αποτέλεσμα του οποίου ήταν ο βίαιος διαμελισμός της Κύπρου, εκατοντάδες νεκροί, αγνοούμενοι, χιλιάδες εκτοπισμένοι και από τις δύο κοινότητες, συνιστά την πολιτικό-στρατιωτική αποκρυστάλλωση του ντόπιου εθνικισμού, των ξένων στρατιωτικών επεμβάσεων καθώς και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών. 44 χρόνια μετά, ο κυπριακός λαός βιώνει τα αποτελέσματα του σοβινισμού, της συνεχιζόμενης στρατιωτικής κατοχής και της διχοτόμησης.
Θεωρούμε ότι μόνο ένα ταξικά προσδιορισμένο και διεθνιστικά προσανατολισμένο κίνημα, με δικοινοτικό χαρακτήρα και αντιφασιστικό-αντιιμπεριαλιστικό πρόταγμα, μπορεί να θέσει το Κυπριακό ζήτημα στη συνολική του βάση. Ένα κίνημα με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα στην πρωτοπορία του αγώνα, το οποίο θα αγωνιστεί ενάντια στον εθνικισμό, στις ντόπιες αντιδραστικές κυρίαρχες τάξεις, στη συνεχιζόμενη κατοχή-διχοτόμηση και στα σχέδια των ιμπεριαλιστών. Ένα κίνημα που να συνδέει τον αγώνα του με το καθολικό ζήτημα της κοινωνικής απελευθέρωσης της σύγκρουσης με τις πολιτικές κράτους-κεφαλαίου και ανατροπής του καπιταλισμού.
Κάτω από αυτό το πλαίσιο, απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής στην διαδήλωση στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, στις 17 Ιουλίου. Στέλνουμε αγωνιστικό μήνυμα μαζί με Τουρκοκύπριους συντρόφους ότι θα παλέψουμε από κοινού ενάντια στο βίαιο διαχωρισμό, τον εθνικισμό, τους  ντόπιους και ξένους δυνάστες. Για την απαλλαγή της Κύπρου από τις ιμπεριαλιστικές επιβουλές, την κατοχή και τη διαίρεση, για την επαναστατική προοπτική της κοινωνικής απελευθέρωσης και κατάργησης κάθε μορφής εκμετάλλευσης και καταπίεσης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα Μακεδονικα συλλαλητηρια  τα χρηματοδοτει η ρωσικη κυβερνηση ειπε η κατοχικη κυβερνηση του Τζιφρα
1000 ρούβλια το κομμάτι. Πολλά λεφτά οι Ρώσοι. 100 συλλαλητήρια. Ξεπαραδιάστηκαν.
Οι εξωγήινοι είπαμε.
Ποσο παει η ισοτιμια ρουβλι ευρω ?
1 € = 73,094 руб
 Δηλαδη για 13,7 ευρω/κεφαλι γεμισαν οι πλατειες ? Ντιπ Τζαμπατζηδες αυτοι οι Ρωσοι... τσ τσ τσ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τζιφρας χαριεντιζεται χθες με την προεδρο της Κροατιας
Ο Τσίπρας με την Πρόεδρο της Κροατίας.....
Προεδρική στήριξη στους ναζί
η Πρόεδρος της Κροατίας, Κολίντα Γκράμπαρ- Κιτάροβιτς, βρέθηκε στον προεδρικό θώκο τον περασμένο Φεβρουάριο.. Πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής αφού μετέβη στη Νότια Αυστρία για να τιμήσει την μνήμη κροατικών στρατευμάτων που συνεργάστηκαν με τους ναζί κατά τον Β’ Π.Π. σκοτώνοντας Σέρβους, Εβραίους,  και αντιφασίστες.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ
Το σημερινό δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις για τους συμβεβλημένους ιδιώτες γιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ αποτελεί μνημείο αναλγησίας και νέων επιβαρύνσεων των ασθενών ακόμα και για τις υποτυπώδεις ιατρικές εξετάσεις στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Με τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας:
Όλοι οι ασθενείς που θα καλούν τους συμβεβλημένους οικογενειακούς γιατρούς (Γενικοί Γιατροί, Παθολόγοι, Παιδίατροι) σε κατ’ οίκον επίσκεψη θα πληρώνουν οι ίδιοι εξολοκλήρου τη δαπάνη της επίσκεψης.
Όλοι οι ασφαλισμένοι που θα επισκέπτονται το ιατρείο εκτός του προβλεπόμενου 4ωρου ημερησίως, επίσης θα πληρώνουν οι ίδιοι τη δαπάνη. Επαναλαμβάνεται δηλαδή με άλλο -Συριζαίϊκο τρόπο- η προηγούμενη ρύθμιση της ΝΔ με το πλαφόν των 200 επισκέψεων που εξαντλούνταν τις πρώτες 5-10 μέρες και οι ασθενείς εξαναγκάζονταν να πληρώνουν.
Οι επισκέψεις στο πλαίσιο της 4ωρης απασχόλησης των γιατρών δε θα υπερβαίνουν τις 16 ημερησίως, δηλαδή βαφτίζουν “εξέταση” το χρόνο για τη συνταγογράφηση που και αυτή έχει καθιερωθεί να είναι επί πληρωμή. Ρύθμιση που περισσότερο μοιάζει με χρονοχρέωση σε δημοτικό πάρκινγκ παρά για υπηρεσία υγείας.
Πριν “Αλέκτωρ λαλήσει τρις” περί τέλους των μνημονίων,περί “αλλαγής κλίματος υπέρ του δημοσίου” και της “μεγάλης τομής στην ΠΦΥ”, η Κυβέρνηση αποκαλύπτει ότι η αντιλαϊκή της πολιτική δεν έχει πάτο. Αποτελεί βελτιωμένο αντίγραφο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που είναι οι πρώτοι διδάξαντες.
Το λόγο έχει το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα, οι ασθενείς, οι λαϊκές οικογένειες, να πετάξουν στα σκουπίδια αυτήν την πολιτική της Κυβέρνησης και όλων όσων την υποστηρίζουν. Να επιβάλλουν με τον αγώνα τους αυτό που δικαιούνται και έχουν ανάγκη. Ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας, σύγχρονο, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο, απολύτως δωρεάν χωρίς πλαφόν και περικοπές. Να καταργηθεί κάθε είδους επιχειρηματική δράση στην Υγεία.
12/7/2018 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΖΑΕΦ & ΤΣΙΠΡΑΣ, τα ΠΟΥΤΑΝΑΚΙΑ του ΝΑΤΟ...
"Ο Ζ.Ζάεφ θρασύτατα έκανε υποδείξεις στην Σερβία, να αναγνωρίσει την απόσπαση του Κοσσυφοπεδίου από τον σερβικό εθνικό κορμό και την ανακήρυξή του σε κράτος!
Συγκεκριμένα μετά την παραλαβή της πρόσκλησης για ένταξη στο ΝΑΤΟ ως «Βόρεια Μακεδονία» ή απλά «Μακεδονία» κατά τη Τουρκία (δεν υπήρξε καμία ελληνική αντίδραση εν προκειμένω στον τουρκικό «αστερίσκο»), δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ότι «Ολοι πρέπει να ακολουθήσουν το «μακεδονικό» παράδειγμα και αυτό πρέπει να ενθαρρύνει τη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο με τη συνέχιση του διαλόγου»!"

Σερβία προς Ζάεφ: ”Να προσέχεις τι λες. Εμείς θα μείνουμε εκτός ΝΑΤΟ, ελεύθεροι και στρατιωτικά ουδέτεροι”
14/7/2018
Περήφανη απάντηση–χαστούκι στον προκλητικό πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ (“Βόρειας Μακεδονίας” και “Μακεδόνα” στην υπηκοότητα, κατά την νέα συμφωνία, Ζόραν Ζάεφ,έδωσε ο υπουργός Αμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βουλίν, αναφορικά με την «προτροπή» του συγκεκριμένου «να τα βρουν η Σερβία με το Κόσοβο»!
Μια απάντηση που έκρυβε και μια είδηση: Οτι η Σερβία απορρίπτει το οποιοδήποτε ενδεχόμενο να γίνει χώρα του ΝΑΤΟ.
Ο Ζ.Ζάεφ θρασύτατα έκανε υποδείξεις στην Σερβία, να αναγνωρίσει την απόσπαση του Κοσσυφοπεδίου από τον σερβικό εθνικό κορμό και την ανακήρυξή του σε κράτος!
Συγκεκριμένα μετά την παραλαβή της πρόσκλησης για ένταξη στο ΝΑΤΟ ως «Βόρεια Μακεδονία» ή απλά «Μακεδονία» κατά τη Τουρκία (δεν υπήρξε καμία ελληνική αντίδραση εν προκειμένω στον τουρκικό «αστερίσκο»), δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ότι «Ολοι πρέπει να ακολουθήσουν το «μακεδονικό» παράδειγμα και αυτό πρέπει να ενθαρρύνει τη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο με τη συνέχιση του διαλόγου»!
Ο υπουργός Άμυνας απάντησε στον Ζάεφ ότι «Πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν δύο κράτη “Κοσσυφοπέδιο” και “Σερβία”, αλλά μόνο η Σερβία».
«Ο Ζάεφ πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει  Κοσσυφοπέδιο και Σερβία, αλλά μόνο Σερβία, και ότι σερβικό έδαφος βρίσκεται υπό προσωρινή διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με το ψήφισμα 1244», δήλωσε ο Αλεξάνταρ Βουλίν.
Και συνέχισε λέγοντας: «Τα Σκόπια και η Σερβία δεν έχουν τους ίδιους στόχους. Θέλουμε την ελευθερία, την αυτονομία και την ανεξαρτησία, να αποφασίζουμε για τον εαυτό μας. Η Σερβία, ενόσω κυβερνάται από τον Αλεξάνταρ Βούτσιτς, θα είναι στρατιωτικά ουδέτερη και ελεύθερη, ακόμη και αν θα είναι η τελευταία βαλκανική χώρα μη μέλος του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Βουλίν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποφράδα μέρα η 15η Ιουλίου για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, συνδέεται με δύο μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή αυτού του τόπου, ανοίγοντας τον δρόμο για δύο εθνικές τραγωδίες.
Το βασιλικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1965, με την ανατροπή της νόμιμης εκλεγμένης κυβέρνησης, άνοιξε τον δρόμο για το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 και την επιβολή της εφτάχρονης δικτατορίας. Αντιστοίχως, το χουντικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1965, για την ανατροπή του προέδρου Μακαρίου, άνοιξε τον δρόμο για την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη επί τέσσερις δεκαετίες κατοχή του 38% της Κύπρου από τον τουρκικό στρατό.
Όσο κι αν στην πρώτη περίπτωση, του 1965, στόχος ήταν και η αποτροπή έστω και της ελάχιστης ρωγμής στο καθεστώς που επέβαλαν οι νικητές του Εμφυλίου, κοινό σημείο και στις δύο αυτές περιπτώσεις υπήρξε η εμπλοκή του αμερικανονατοϊκού παράγοντα, με στόχο την προώθηση των σχεδίων διχοτόμησης του Κύπρου. Με συνέπειες που τις πλήρωσε συνολικά ο Ελληνισμός σε Ελλάδα και Κύπρο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑΣ ΑΓΙΟΣ
Ο Αλέξανδρος Σμορέλ, Γερμανός γεννημένος στη Ρωσία όπου βαφτίστηκε ορθόδοξος, συμμετείχε στην παράνομη αντιναζιστική οργάνωση του Μονάχου, Λευκό Ρόδο.
Πιάστηκε όταν η οργάνωση, μετά τη Μάχη του Στάλινγκραντ, ενέτεινε τη δράση της και απαγχονίστηκε στις 13 Ιουλίου 1943. Η Ρωσική Εκκλησία και η Ορθόδοξη Εκκλησία της Γερμανίας τον ανακήρυξαν Άγιο και γιορτάζουν τη μνήμη του στην επέτειο του απαγχονισμού του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπό διάλυση το αεροδρόμιο της Ρόδου, σε περίοδο τουριστικής αιχμής. Θα μπορούσε να πει κάποιος κακόπιστος ότι οι Γερμανοί της Fraport μποϊκοτάρουν σκόπιμα τον ελληνικό τουρισμό.
Έ, ρε, και να γίνει καμιά στραβή στο μέλλον και υποχρεωθεί η βουτυροαληταμπουρία που κυβερνάει να απολογηθεί για το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και το σαμποτάρισμα της οικονομίας του τόπου!
Ε, ρε, και να 'ρθουν στο φως τίποτα συμφωνίες κάτω από το τραπέζι!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι κι αν η Κόκα Κόλα έχει κλείσει το εργοστάσιό της στη Θεσσαλονίκη, αφήνοντας στον δρόμο τους εργαζόμενους; Ο δήμαρχος Μπουταρης, που την αξία του αναγνώρισε πρόσφατα και ο βουτυροαλητάμπουρας που παριστάνει τον πρωθυπουργό, τη διαφημίζει με καμάρι.
Σαπίλα!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανάπλαση, λέει, στο Μικρολίμανο και θυμήθηκα το πόσο εύκολα πρόδωσαν τους αρχαίους προγόνους τους.
Τουρκολίμανο λεγόταν επί αιώνες. Μέσα στη μανία του εξελληνισμού κάθε τοπωνυμίου που θύμιζε την παρουσία στον τόπο αλλοεθνών, έψαξαν και βρήκαν ακόμη και τα πιο απίθανα αρχαιοελληνικά τοπωνύμια. Κάνοντας τη Βοστίτσα Αίγιο, το Βραχώρι Αγρίνιο, τα Σάλωνα Άμφισσα, το Μενίδι Αχαρνές, το Κριεκούκι Ερυθρές κ.λπ. κ.λπ.
Να, όμως, που το Τουρκολίμανο οι πρόγονοί τους το έλεγαν Μουνιχία!
Πιπέρι στη γλώσσα και να σου ένα Μικρολίμανο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αναρωτιέμαι αν ξέρει κανείς κόντρα σε ποιόν παίζουμε στον τελικό", έγραψε ο πρώην προπονητής της Εθνικής Κροατίας, Ιγκόρ Στίματς. Και απαριθμώντας 13 μαύρους ποδοσφαιριστές της Εθνικής Γαλλίας, σχολιάζει:
"Αντιμετωπίζουμε τη Γαλλική Δημοκρατία και την αφρικανική ήπειρο. Ένα δισεκατομμύριο κόντρα σε 4 εκατομμύρια".
Αλητες ναζιστες Κροατοναζιδια εννοουσε ο καριολης, που χαιρετουσαν ναζιστικα στο γηπεδο ολη η ομαδα, και κανονικα θα επρεπε να εχουν αποβληθει δια παντως!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το να μας βάζουν να βρίζουμε πεθαμένους, όταν υπάρχουν οι ζωντανοί υπεύθυνοι ανέγγιχτοι π.χ. Σημίτης, είναι αποπροσανατολισμός.
Οι τεράστιες ευθύνες είναι στους ζωντανούς που κυβερνάνε ιδιαίτερα από το 2010 και μετά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Κροατης Μαρκο Λιβαγια (ποδοσφαιριστης της ΑΕΚ ) εχει δηλωσει πως δεν θελει να παιξει στην Εθνικη Κροατιας γιατι την Ομοσπονδια τη διοικουν φασιστες και Ναζι, όπως και στις κερκιδες.
Ένα μεγαλο μπραβο από καρδιας!!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας του 1914, αναγνώριζε ως μόνο αποδεκτό καθεστώς την ΑΥΤΟΝΟΜΊΑ της Βορείου Ηπείρου!!!
Το γνωρίζετε;;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνον όταν γνωρίζεις την αλήθεια, μπορείς να πράξεις σύμφωνα με το δίκαιο.
Σωκράτης



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κύπρος 1974 -Έγγραφο CIA: Κανείς δεν θα βοηθούσε στρατιωτικά, ούτε καν η Ελλάδα
Έγγραφο – ντοκουμέντο της CIA, με ημερομηνία 5 Σεπτεμβρίου 1974 προς τον Χένρι Κίσινγκερ για το Κυπριακό για τον «Αττίλα 2 » αναφέρει πως παρά την τουρκική εισβολή η Κύπρος ήταν αφημένη στην τύχη της και κανείς δεν θα τη βοηθούσε στρατιωτικά, ούτε καν η Ελλάδα.
Το έγγραφο είναι ενημερωτικό προς τον Κίσινγκερ για τον Αττίλα 2 και όποιος το διαβάσει ολόκληρο μπορεί να καταλάβει πως οι ΗΠΑ γνώριζαν, φυσικά, όλα όσα γινόντουσαν στο νησί, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό προετοίμαζαν την τουρκική εισοβολή στο νησί επτά χρόνια πριν συμβεί.
Μάλιστα από το έγγραφο της CIA φαίνεται η σιγουριά των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών, πως η Τουρκία θα προχωρούσε παραπέρα από τα εδάφη που είχε ήδη.
«Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε πως η Τουρκία επιθυμεί να καταλάβει τη διοίκηση σε ολόκληρο το νησί. Αν οι Τούρκοι επιχειρήσουν κάτι τέτοιο, πιθανότατα θα τους πάρει αρκετές εβδομάδες [σ.σ. για να το πετύχουν]. Η επιχείρηση θα είναι αιματηρή και πιθανότατα θα χρειαστούν ενισχύσεις, ειδικά για την αιχμαλωσία αστικών περιοχών όπως η Λευκωσία», σημειώνει η CIA στο έγγραφό της.
Το έγγραφο προς τον Κίσινγκερ αναφέρει πως ο «Αττίλας 2» έχει ως στόχο να βελτιώσει τη διαπραγματευτική θέση των Τούρκων και να πιέσει την ελληνική πλευρά να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Τέλος μέσα από το έγγραφο γίνεται, σαφές ότι οι δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών δεν έχουν καμία εντολή αντίστασης και ότι οι Βρετανοί δεν πρόκειται να ασχοληθούν με το ζήτημα όσο οι Τούρκοι τηρούν τα «συμφωνηθέντα» και δεν επιτίθενται κατά των βρετανικών βάσεων στο νησί.

Εγγραφο – ντοκουμέντο της CIA, με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου 1967, επιβεβαιώνει το ιστορικό γεγονός ότι η Χούντα των Συνταγματαρχών προωθήθηκε προκειμένου να ξεπουληθεί η Κύπρος και 7 χρόνια αργότερα να παραδοθεί στα χέρια του Αττίλα.
Το έγγραφο ντοκουμέντο είναι μια πλήρη περιγραφή ενός σεναρίου τουρκικής εισβολής στην Κύπρο. Σ΄ αυτό περιλαμβάνονται όλες οι πιθανές κινήσεις των τουρκικών ΕΔ και στην Ελλάδα. Αναφέρεται η πιθανότητα εισβολής στη Θράκη και περιγράφεται η πορεία που θα ακολουθούσαν σ΄ αυτή τη περίπτωση οι τουρκικές δυνάμεις. Αναφέρονται λεπτομέρειες για τις ελληνικές αμυντικές θέσεις, γίνεται σύγκριση δυνάμεων Ελλάδας-Τουρκίας και επισημαίνεται το πλεονέκτημα που ΄χει η δεύτερη στην Κύπρο, λόγω της εγγύτητάς της σε σχέση με την Ελλάδα.
Το έγγραφο είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό και δείχνει ότι τα σχέδια για τον Αττίλα είχαν αρχίσει να μπαίνουν σε εφαρμογή μαζί με το προδοτικό πραξικόπημα των επίορκων συνταγματαρχών στις 21 Απριλίου 1967.
Η ανάλυση της CIA εκτιμά τις δυνάμεις και τον εξοπλισμό που μπορούν να μεταφέρουν οι Τούρκοι σε 12 ώρες στην Κύπρο μέσω θαλάσσης και αέρας. Όλα αυτά αφού έχουν εξασφαλίσει ότι η άμυνα της Κύπρου αποδυναμώθηκε με την απόσυρση της Μεραρχίας με τη πλήρη συνεργασία των χουντικών.
Κύριος εκφραστής της άποψης για τη Χούντα των Συνταγματαρχών και τον βρόμικο ρόλο της είναι ο Στρατηγός Αλευρομάγειρος, ο αξιωματικός που με το Τάγμα του κράτησαν την Λευκωσία.
Όλα συνέβησαν, αφού είχαν εξασφαλίσει ότι η άμυνα της Κύπρου αποδυναμώθηκε με την απόσυρση της Μεραρχίας με τη πλήρη συνεργασία των χουντικών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο αστυνομικός που δολοφόνησε τον άοπλο διαδηλωτή Τζουλιάνι στη Γένοβα το 2001,
έξι χρόνια μετά κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για την εν ψυχρώ δολοφονία, και αθωώθηκε πανηγυρικά, ως "βρισκόμενος σε νόμιμη άμυνα".
Την αθώωση επικύρωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δυο χρόνια μετά, που απεφάνθη οριστικά πως ο αστυνομικός "δεν υπερέβη τα όρια της νόμιμης άμυνας".
Την ίδια χρονιά που η ιταλική "Δικαιοσύνη" τον απέδιδε άσπιλο στην κοινωνία, ο αστυνομικός άρχισε να βιάζει την 11χρονη τότε κόρη της φίλης του.
Τον Οκτώβρη του 2017 κάθισε και πάλι στο εδώλιο. Για το βιασμό της ανήλικης αυτή τη φορά.
Το δικαστήριο τον απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες. Ο εισαγγελέας μάλιστα δήλωσε πως "το έγκλημα αυτό δεν υπάρχει".
Κόρακας κοράκου μάτι δύσκολα θα βγάλει.
Και η κρατική "Δικαιοσύνη" που είναι ανελέητη με τους ξυπόλητους
και μαλακή και τρυφερή με τους νόμιμους εκτελεστές, όπως και με τους φασίστες,
απέδειξε άλλη μια φορά πως είναι "σαρξ εξ σαρκός" της αδικίας
και πρωθιέρεια του κακουργήματος...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε πανικό ο Ερντογάν που χάνει το Ιντλίμπ πήρε τηλέφωνο στον Πούτιν και του είπε πως αν κινηθεί ο συριακός στρατός προς Ιντλίμπ καταλύεται η συμφωνία των Άστανα.

Σε πανικό ο  Ερντογάν λόγω της επικείμενης επιχείρησης ευρείας κλίμακας απελευθέρωσης του κατεχόμενου Ιντλίμπ τηλεφώνησε στον Πούτιν και μεταξύ άλλων εκφράζει την ανησυχία του για τη στόχευση πολιτών στην  Daraa και διαβεβαίωσε ότι η προώθηση των δυνάμεων του  »συριακού καθεστώτος »  προς Idlib με παρόμοιο τρόπο σημαίνει κατ΄ουσίαν καταστροφή της συμφωνίας των Άστανα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eλήφθη απόφαση Ρώσων και Σύρων διευθυνόντων: επίκειται η μητέρα όλων των μαχών αυτή του Idlib που θα σημάνει το τέλος της τρομοκρατίας στη Συρία…

Από κοινού απόφαση ελήφθη μεταξύ Ρώσων  και Σύρων διευθυνόντων για την επικείμενη την πιο μεγάλη μάχη που θα σημάνει το ολοκληρωτικό τέλος της τρομοκρατίας. Η μάχη αυτή θα διεξαχθεί στο βορρά του Azqah στο Idlib και σε υπαίθριες ζώνες Χαλεπίου και Χάμα. Θα είναι μια μάχη καταιγίδα όπου χρησιμοποιηθούν βόμβες (1500 και 2000) και πύραυλοι Goddess; και βομβαρδιστικά στρατηγικά και πύραυλοι «Calibre» που θα συντρίψουν την πλάτη όλων των τρομοκρατικών οργανώσεων και μια πύρινη μπάλα θα γίνει το έδαφος συμπεριλαμβανομένων των τουρκικών συνόρων. Θεωρείται ότι έχει προκύψει διεθνή συναίνεση για τη μάχη απελευθέρωσης του Idlib μετά τη συσσώρευση εκεί όλης της τρομοκρατίας που θα εξαλειφθεί δι’  ενός χτυπήματος.
Aπό την πλευρά τους οι τρομοκράτες ανακοινώνουν ότι θα επιτεθούν μαζικά στις 2 αποκλεισμένες πόλεις του Ιντλίμπ τις Fua και Kefraya.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίθεση με μπογιες του «Ρουβίκωνα» στο Leroy Merlin στην Κηφισίας
 Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018, 11:45
Επίθεση στο κατάστημα Leroy Merlin στο «δαχτυλίδι» στην Κηφισίας εξαπέλυσαν στις 5.20 τα ξημερώματα της Κυριακής μέλη του Ρουβίκωνα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες, αφού έσπασαν την τζαμαρία πέταξαν στο εσωτερικό του καταστήματος μπογιές.
Ακόμη δεν έχουν γίνει συλλήψεις ή προσαγωγές για το περιστατικό.
Τα μέλη του «Ρουβίκωνα», σε σχετική ανάρτησή τους στο indymedia, αναφέρουν μεταξύ άλλων, ότι προχώρησαν στην σημερινή επίθεση, επειδή η συγκεκριμένη επιχείρηση απέλυσε εργαζόμενη που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνω από 320 πουλημενα τομαρια από τον χώρο της δημοσιογραφιας, της διανόησης και της τέχνης υπογράφουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών
 Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018, 14:40
Περισσότερες από 320 προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, της διανόησης και της τέχνης υπογράφουν την πρώτη λίστα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τη διαδικασία των υπογραφών να συνεχίζεται. Πολιτικά πρόσωπα, καθηγητές πανεπιστημίων, καλλιτέχνες κάνουν λόγο για ιστορική και έντιμη Συμφωνία «που εξασφαλίζει το μέλλον των λαών των δύο χωρών αλλά και της Βαλκανικής γειτονιάς μας με ειρήνη, αλληλεγγύη και συνανάπτυξη».
Μεταξύ αυτών που υπογράφουν είναι ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, η λογοτέχνις Ρέα Γαλανάκη-Κούβελα, η πανεπιστημιακός Δραγώνα Θάλεια, ο πανεπιστημιακός Γιάννης Δρόσος, η Μυρσίνη Ζορμπά πολιτικός επιστήμων, ο καθηγητής Κώστας Ζώρας, ο ερευνητής Αλέξης Ηρακλείδης, ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός, η ιστορικός τέχνης Άννα Καφέτση, ο ηθοποιός Γιώργος Κιμούλης, η ιστορικός Χριστίνα Κουλούρη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Λυρικής Σκηνής Γιώργος Κουμεντάκης, ο συγγραφέας Βασίλης Κουνέλης, ο ηθοποιός Στέφανος Ληναίος, ο ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ Αντώνης Λιάκος, ο δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής, ο πανεπιστημιακός του Πανεπιστημίου Μακεδονία Νίκος Μαραντζίδης, ο συνθέτης Νότης Μαυρουδής, ο δημοσιογράφος Χρήστος Μαχαίρας, ο ομότιμος καθηγητής κοινωνιολογίας Νίκος Μουζέλης, ο δημοσιογράφος Βασίλης Πάϊκος και ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Παναγιώτου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πορεία ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές στη Θεσσαλονίκη
 Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018, 12:32
Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές πραγματοποιούν αυτή την ώρα μέλη της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων του νόμου Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης.
Οι διαδηλωτές θα κινηθούν στις οδούς Τσιμισκή, Βενιζέλου, Ερμού και θα καταλήξουν στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aliki Papachela
Επειδή δεν βλέπω ιδιαίτερη ανταπόκριση στην προηγούμενη ανάρτησή μου  και την συνέντευξη "Ιρανής πρόσφυγα (!)" μόνιμης κατοίκου City Plaza, πάρτε και κάποια αποσπάσματα μπα και καταλάβετε κάποιοι το δούλεμα που παίζει μαζί με το χρήμα!

Η Κ. είναι 30 ετών, αφγανικής καταγωγής, πρόσφυγας από το Ιράν και τα τελευταία δύο χρόνια μένει στο City Plaza. Ήρθε από το Ιράν με τον άντρα της, τον αδερφό της, και τους δυο της γιούς, 11 και 5 ετών. Έχει γεννηθεί στην Τεχεράνη, όπου ζούσε μέχρι πριν 2 χρόνια. Ο άντρας της βρίσκεται σήμερα στην Γερμανία και έτσι η Κ. είναι στην Αθήνα με τους γιούς της. Ένα απόγευμα του Απριλίου μίλησα μαζί της, προκειμένου να μάθω για την εμπειρία της ως πρόσφυγα και ως γυναίκα, στην Ελλάδα και στο Ιράν, και για τις προκλήσεις και τα προβλήματα της διαβίωσης στην Ελλάδα.
@: Πώς ήταν η ζωή σου στο Ιράν; Σε τι νομικό καθεστώς ζούσες;
Κ: Το Ιράν δεν αναγνωρίζει τους Αφγανούς ως πρόσφυγες και είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε είτε χωρίς χαρτιά, με τη συνεχή απειλή της απέλασης είτε με προσωρινές άδειες διαμονής. Κατά συνέπεια δεν έχουμε κοινωνικά δικαιώματα, ασφάλιση, άδεια εργασίας, έχουμε περιορισμένη πρόσβαση στην εκπαίδευση και την υγεία. Είναι ενδεικτικό, ότι τα απολυτήρια του σχολείου γράφουν αναφορικά με την καταγωγή μας «Χώρα: Αφγανιστάν, Πόλη: Αφγανιστάν…». Γεννήθηκα στο Ιράν αλλά δεν έχω κανένα έγγραφο που να το λέει, πράγμα που ισχύει για όλους τους Αφγανούς. Εγώ είχα μια ετήσια άδεια διαμονής, ωστόσο ο άντρας μου δεν είχε καθόλου χαρτιά, πράγμα που καθιστούσε τη θέση του επισφαλέστερη. Βρισκόμαστε στη γκρίζα ζώνη, μεταξύ δυο κρατών. Προσωπικά δε μπορώ να αναγνωρίσω τον εαυτό μου ούτε σαν Ιρανή ούτε σαν Αφγανή.
@: Άρα έμενες στην Τεχεράνη όλη σου την ζωή μέχρι που αποφάσισες να έρθεις εδώ. Τι σε έκανε να πάρεις την απόφαση να φύγεις;
Κ: Πέρα από τις δυσκολίες που συνεπάγεται το νομικό καθεστώς μας και η μεταχείριση από το Ιρανικό Κράτος, ένιωθα εγκλωβισμένη από την κοινωνική συνθήκη που επικρατούσε. Στην αφγανική κοινότητα του Ιράν, οι απαιτήσεις από τις γυναίκες ως συζύγους είναι εξαιρετικά καταπιεστικές. Κατ’αρχάς ήμουν αναγκασμένη να διαμένω μαζί με την οικογένεια του συζύγου μου, οι οποίοι ήλεγχαν την προσωπική μου ζωή. Παραδείγματος χάριν, δε μου επέτρεπαν να σπουδάσω. Προφανώς το νομικό καθεστώς επέτεινε αυτή τους τη δυνατότητα να με αποτρέψουν, καθώς δεν είχα οικονομική αυτοτέλεια. Άλλωστε, ακόμη και για να εργαστώ, έπρεπε να είναι σύμφωνη και η οικογένεια του συζύγου μου. Όφειλα να τους σέβομαι και να τους υπακούω, σύμφωνα με την αυστηρή ηθική που είναι κυρίαρχη στην κοινότητά μας. Και δεν τους είπα τίποτα για δέκα ολόκληρα χρόνια. Τους σεβόμουν, τους άκουγα και προσπαθούσα να κάνω ό,τι ήθελαν. Αλλά από την άλλη ήθελα την αυτονομία μου.
"Κ: Οι πρώτοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι. Πρώτα φτάσαμε στη Χίο και μετά πήγαμε στο Ελληνικό. Το ταξίδι μας από το Ιράν στην Ελλάδα κράτησε 12 μέρες και δύο μέρες αφού φτάσαμε στη Χίο, έκλεισαν τα σύνορα, βάσει της ευρωτουρκικής συμφωνίας. Πήγαμε στον καταυλισμό στο Ελληνικό, όπου η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη. Ήταν πολύ βρόμικος και γεμάτος κόσμο. Ο άντρας μου συνεχώς παραπονιόταν και με κατηγορούσε ότι εγώ ήμουν υπεύθυνη για όλα αυτά, ενώ ήθελε να γυρίσει πίσω. Αλλά δε μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Μετά πήγαμε να μείνουμε στην κατάληψη City Plaza, όπου μένω μέχρι σήμερα, και ήμασταν ανάμεσα στις πρώτες οικογένειες που εγκαταστάθηκαν. Ωστόσο, η κατάστασή μας ήταν πολύ δύσκολη, καθώς βρισκόμασταν τέσσερις άνθρωποι χωρίς λεφτά, και συνεπώς χωρίς τη δυνατότητα να συνεχίσουμε, παράνομα πλέον, προς την Ευρώπη. Εκτος των άλλων, αν αποφασίζαμε να γυρίσουμε πίσω οι ελληνικές αρχές θα μας απέλαυναν στο Αφγανιστάν (!), παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε κανένα δίκτυο εκεί, και θα ήμασταν υποχρεώμενοι να εισέλθουμε παράνομα στο Ιράν. Είχαμε κολλήσει εδώ δε μπορούσαμε να πάμε πουθενά."
"@: Δουλεύεις, δηλαδή, τώρα εδώ στην Αθήνα;
Κ: Ναι, πέρυσι τον Απρίλιο βρήκα δουλειά. Άρχισα να δουλεύω σε μια ΜΚΟ ως διερμηνέας, και κυρίως ασχολούμαι με την ενημέρωση προσφύγων για θέματα υγείας. Πάμε στα νοσοκομεία και παρέχουμε πληροφορίες για ασθένειες, όπως την υπέρταση, προβλήματα της καρδιάς και το διαβήτη. Δίνουμε πληροφορίες στα Αγγλικά και τα Φαρσί. Έχουμε επίσης κλινική για εγκύους και δίνουμε πληροφορίες για την υγεία της μητέρας και του εμβρύου, την αντισύλληψη και άλλα."
"@: Πώς σου φαίνεται το City Plaza; Τι πιστεύεις για τη συμμετοχή στην κοινωνική και πολιτική ζωή του Plaza ; Γιατί η αλήθεια είναι δε συμμετέχουν πολλές γυναίκες…
Κ: Το City Plaza είναι σα δεύτερο σπίτι μου. Όταν ήρθα εδώ από το Ελληνικό, ένιωσα ότι είναι ένα ασφαλές μέρος. Εδώ οι άνθρωποι μας βοήθησαν πολύ. Έγραψαν σε έξι μήνες τα παιδιά στο σχολείο, διοργανώνουν δραστηριότητες για όλους. Είναι ένα θέμα η συμμετοχή των γυναικών. Ξέρεις οι γυναίκες που μένουν στο City Plaza εδώ δεν πάνε στο μπαρ, δεν πάνε μόνες τους στο πάρκο. Οι άντρες είναι ελεύθεροι να κάνουν ό,τι θέλουν αλλά οι γυναίκες όχι. Μια φορά, όταν ο άντρας μου ήταν ακόμα εδώ, μου είχε κάνει σκηνή επειδή μιλούσα με κάποιον στα Αγγλικά μπροστά του ή επειδή βαφόμουν. Νομίζω οι άντρες σκέφτονται έτσι. Έχω πολλές επαφές και στο City Plaza και στη γειτονιά και μιλάω με πολύ κόσμο. Σε κάποιον από το Αφγανιστάν δε θα άρεσε πολύ αυτό, επειδή ζουν πολύ με τους κανόνες. Έχει να κάνει με τον τρόπο σκέψης τους. Οι άντρες ακολουθούν τους κανόνες των πιο συντηρητικών. Και αυτή η κατάσταση συνεχίζεται γιατί τους σεβόμαστε και δεν κάνουμε κάτι. Ας πούμε με τα διαζύγια. Όλοι διαφωνούν με αυτά, ακόμα και αν ο άντρας χτυπάει τη γυναίκα. Λένε ότι καμία γυναίκα στην οικογένεια τόσα χρόνια δεν έχει πάρει διαζύγιο ακόμα, και αν την έδερνε ο άντρας της. Αλλά στο παρελθόν δεν είχαν τα μέσα και τη γνώση να το κάνουν. Τώρα, όμως, τα έχουμε και μπορούμε να το κάνουμε, αν θέλουμε."
@: Πλέον όμως μιλάς αγγλικά.
Κ: Έμαθα μόνη μου. Στην αρχή, όταν ήρθα εδώ, είχα ψυχολογικό πρόβλημα. Στην κατάληψη γίνονταν μαθήματα αγγλικών, αλλά δε μπορούσα να κάτσω στην καρέκλα, να συγκεντρωθώ και να ακούσω τους διδάσκοντες. Οπότε προσπάθησα να μάθω μόνη μου, και λίγο αργότερα επέστρεψα στα μαθήματα. Οι αλληλέγγυοι στο City Plaza με βοήθησαν επίσης πολύ. Τους ζήτησα να συνομιλούν μαζί μου στα αγγλικά για εξάσκηση και με βοήθησαν πολύ στην αρχή.
@: Είπες ο άντρας σου είναι στη Γερμανία τώρα…
Κ: Ναι, τον έστειλα παράνομα. Ήταν πολύ δύσκολο δε θα το ξεχάσω ποτέ. Είκοσι μέρες προσπαθούσα. Είναι δύσκολο γιατί οι διακινητές εκμεταλλεύονται τις γυναίκες. Έβλεπαν ότι ο άντρας μου είχε πρόβλημα και θεωρούσαν ότι μπορούν να με κοροϊδέψουν και να με κλέψουν. Μου έλεγαν: Ο άντρας σου έφτασε στη Γερμανία, αλλά δε μπορούσα να το επιβεβαιώσω. Ήταν δύσκολο. Επίσης, λόγω της νοητικής του κατάστασης, ήταν υπ’ ευθύνη μου. Δεν καταλαβαίνει ο κόσμος ότι εγώ τον φροντίζω. Λένε αυτός είναι ο άντρας και αυτή η γυναίκα. Ήρθε εδώ μαζί μου χωρίς να το θέλει. Η μητέρα του μου έλεγε να πάρουμε διαζύγιο. Δεν ήθελα όμως. Από την άλλη, αν έφευγα μόνη από το σπίτι θα ήταν σαν να έπαιρνα διαζύγιο και θα έχανα τα παιδιά. Οι κανόνες και η θρησκεία καθορίζουν τις σχέσεις, θέτοντας ένα συντηρητικό πλαίσιο. Ξέρεις αυτός ο γάμος ήταν κανονισμένος. Οι οικογένειές μας τον συμφώνησαν. Εγώ δεν ήθελα, το έκανα παρά τη θέληση μου. Και μετά κατάλαβα ότι ήταν άρρωστος και δε μπορούσα να τον χωρίσω. Ακόμα και τώρα δε μπορώ να τον χωρίσω, το έχω υποσχεθεί στα παιδιά μας. Και στην αρχή όταν παραπονιόταν και φώναζε γιατί ήθελε να πάει πίσω, δεν του πήγαινα κόντρα, ούτε του απαντούσα, σκεφτόμουν μόνο τα παιδιά μου.


Εν ολίγοις η τύπισσα έφυγε παράνομα απ το Ιράν που πλήρωσε αδρά διακινητές με άντρα με πρόβλημα νοητικό που δεν ήθελε να ζεί με την οικογένειά του. Ηρθε εδώ με τον άντρα και τα παιδιά ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ στο City Plaza, έστειλε παράνομα τον άντρα στην Γερμανία να τον ξεφορτωθεί για να μην πάρει διαζύγιο, ενώ εκείνος ήθελε να γυρίσει πίσω, πέταξε μαντήλες και τα σχετικά, έπιασε δουλειά σε ΜΚΟ, που ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ, αλλά το σπίτι της (το τζάμπα) είναι το City Plaza, μη χέσω!
Ακόμα να καταλάβετε;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εργαζόμενοι στους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» αντάλλασσαν φάρμακα για σεξ στην Αφρική
Εργαζόμενοι στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» χρησιμοποιούσαν τις υπηρεσίες σεξεργατριων της Αφρικής όπου εργάζονταν, σύμφωνα με αποκαλύψεις που έγιναν στο BBC. Μάλιστα πρώην εργαζόμενες του ΜΚΟ δηλώνουν ότι το φαινόμενο είναι διαδεδομένο και πως συχνά ανταλλάσσονται φάρμακα με σεξουαλικές υπηρεσίες.
Μια πρώην εργαζόμενη καταγγέλλει ότι ένας υψηλόβαθμος συνάδελφός της, τής είχε πει ότι ήταν εύκολο να ανταλλάξει φάρμακα με σεξουαλικές υπηρεσίες στη Λιβερία. «Εννοούσε ότι πολλά από τα νέα κορίτσια που έχουν χάσει τους γονείς τους από Έμπολα, θα έκαναν τα πάντα για να έχουν ως αντάλλαγμα φάρμακα».
Οι κατηγορίες αφορούν διοικητικό προσωπικό και όχι γιατρούς ή νοσοκόμους στην οργάνωση. Οι γυναίκες που έκαναν τις καταγγελίες παραμένουν ανώνυμες για να αποφύγουν τη στοχοποίηση. Το BBC δεν ήταν σε θέση να εξακριβώσει τις καταγγελίες, ενώ η οργάνωση (που υποστηρίζει ότι η χρήση σεξουαλικών υπηρεσιών απαγορεύεται αυστηρά από το καταστατικό της) απάντησε ότι χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για να ξεκινήσει έρευνα...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελειωνει ο αποικιοκρατικος πόλεμος στη Συρία: Τερματίζεται στον Νότο, αλλά μαίνεται στον Βορρά
 Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018, 13:43
Η ανακατάληψη της πόλης Deraa από τις συριακές δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις –απ’ όπου ξεκίνησε η υποστηριζόμενη και από τη Δυτικη αποικιοκρατια  ισλαμοφασιστικη «εξέγερση» της CIA του 2011 εναντίον της Συριακης Δημοκρατιας του προεδρου Άσαντ- σήμανε για την Δαμασκό το τέλος της αποκαλούμενης «ισλαμοφασιστικης επανάστασης της CIA».
Ήδη ανθρωπιστικές οργανώσεις στα σύνορα με την Ιορδανία, επιβεβαιώνουν ότι δεκάδες
χιλιάδες είναι οι πρόσφυγες που επιστρέφουν σπίτια τους. Από τους 320.000 που είχαν ξεσπιτωθεί όταν ξέσπασαν οι επιχειρήσεις απελευθερωσης για την ανακατάληψη της πόλης από τις δημοκρατικες κυβερνητικές δυνάμεις.
Η επιστροφή των Σύρων προσφύγων ξεκίνησε όταν επιβεβαιώθηκε η συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στη Ρωσία και τους εναπομείναντες ισλαμοφασιστες να παραδώσουν τα όπλα, μετά από δύο εβδομάδων κυβερνητικούς βομβαρδισμούς της περιοχής.
Αλλά το μπερδεμένο κουβάρι του αποικιοκρατικου ισλαμοφασιστικου πολέμου στη Συρία δεν έχει τελειωμό.
Η απώλεια της Deraa, σημαίνει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τους ισλαμοφασιστες: «Η Ντέραα σήμανε και το τέλος της συριακής επανάστασης του ισλαμοφασισμου», δήλωσε ο Joshua Landis, διευθυντής του Κέντρου Μεσανατολικών Μελετών του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα στην Deutsche Welle.
«Το σύνολο των ισλαμοφασιστών βρίσκονται στα νοτιοανατολικά. Μετά τον αφοπλισμό τους η μόνη περιοχή που θα έχει ισλαμοφασιστες θα είναι στο Βορρά, και υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού», συμπλήρωσε.
Aλλά και στο Βορρά, τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα για τους ισλαμοφασιστες. Αφού έχουν χάσει και πλέον το Ιντλίμπ. Είναι και οι εσωτερικές έριδες που έχουν προκληθεί, παρά την διαφαινόμενη διάλυση του  Ισλαμικού Χαλιφάτου (ISIS) και την ανάληψη ηγετικού ρόλους από την Hayat Tahrir al-Sham (συνδεδεμένη άμεσα με την al-Qaida).
Και εδώ τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο, καθώς η ηγεσία της αλ-Κάιντα κάλεσε όλες τις φίλα προσκείμενες ενοπλες συμμοριες σε «πόλεμο χωρίς τέλος εναντίον των ΗΠΑ, επειδή μετέφερε την αμερικανική πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ».
Τουρκικό προπύργιο
Παρ΄όλο που για τους σχολιαστές η κατάσταση όλο και χειροτερεύει για τους ισλαμοφασιστες εδώ και τρία χρόνια –με την ρωσική επέμβαση και μετά την απώλεια μεγάλων πόλεων όπως το Χαλέπι και η ανατολική Γούτα- η αμερικανή παρέμβαση για την ενίσχυση των Κούρδων και των ισλαμοφασισττών είχε δημιουργήσει ελπίδες για δημιουργία «ελεύθερων περιοχών».
Οi τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε συριακό έδαφος ως τα τέλη Ιουνίου, είχαν πραγματοποιήσει «πλέον των δέκα κοινές περιπολίες με αμερικανικές δυνάμεις στη βόρεια
συριακή πόλη Manbij . Όπως μετέδωσε το τουρκικό Επιτελείο Στρατού, επικαλούμενο την αμερικανο-τουρκική συμφωνία της 18ης Ιουνίου «όλα εντάσσονται στη συμφωνία με τις ΗΠΑ να ξεκαθαρίσει η περιοχή από τις Μονάδες της Κουρδικής Λαϊκής Προστασίας (YPG). Των Σύρων Κούρδων που κατηγορούνται για διασυνδέσεις με το ΡΚΚ και βρισκονται κατω από τις διαταγες και υπακουουν στους αμερικανους.
Ταυτόχρονα όμως οι Τούρκοι στη βόρεια Συρία υποστηρίζουν και τους ισλαμοφασιστες του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» FSA.
Με τη βοήθεια των οποίων κατέλαβαν την συριακή πόλη Αfrin στις αρχές του χρόνου.
Ο πόλεμος στη βόρεια Συρία, έχει πάρει περίπλοκη μορφή, μια και ο Άσαντ έχει διακηρύξει πως η Συριακη Δημοκρατια και ο Συριακος Λαος σκοπεύει να ανακαταλάβει όλα τα συριακά εδάφη.
Και η Τουρκία στη βόρεια Συρία, έχει συνάψει συμφωνία με τις ΗΠΑ (εναντίον των Κούρδων της Συρίας) με την ανοχή της Ρωσίας –συμμάχου της Συριακης Δημοκρατιας…
Από την άλλη, οι ισλαμοφασιστικές ομάδες στο Ιντλίμπ., κάθε άλλο παρά μετριοπαθείς μπορούν να χαρακτηρισθούν. Αφού οι Hay'at Tahrir al-Sham που ελέγχουν ένα μεγάλο μέρος του Ιντλίμπ, έχουν στενές σχέσεις με την al-Qaeda.
Ο Brett McGurk, που ήταν για καιρό επικεφαλής των αμερικανικών προσπαθειών για την αποικιοκρατια, έχει δηλώσει από τον περασμένο χρόνο πως «το Ιντλίμπ αποτελεί πλέον τεράστιο πρόβλημα».
Με βάση τον αμερικανο-τουρκικό οδικό χάρτη, το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Manbij (SDF), που δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2016, μετά την απομάκρυνση των τζιχαντοφασιστών του ISIS, θα εξακολουθεί να ισχύει με τον όρο οι Σύροι Κούρδοι του YPG, δεν θα συμμετέχουν στο SDF.
Έτσι οι ΗΠΑ συμφώνησαν να αποχωρήσει το YPG από την Manbij προκειμένου να αποφύγουν επίθεση Τούρκων στρατιωτών και ισλαμοφασιστών του FSA εναντίον της πόλης.
Οι Τούρκοι διαμαρτύρονται επίσης και για «απειλή που προκαλούν οι Κούρδοι αντάρτες  του YPG σε περιοχές που ελέγχουν γύρω από το Χαλέπ» με την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» (Euphrates Shield -Αύγουστος 2017-Μάρτιος 2018), συμπεριλαμβανομένου και του Αφρίν.
Η στρατηγική πόλη Manbij βρίσκεται εννιά μίλια δυτικά του Ευφράτη και οι γύρω περιοχές ελέγχονται και από τα συριακά δημοκρατικα κυβερνητικά στρατεύματα αλλά και το YPG και τους FSA.
Στο Χαλέπι οι Τουρκοι διαθέτουν στρατιωτική βάση στα νότια της Jarabulus, κοντά στην γραμμή της «ουδέτερης ζώνης» που διαγράφεται μέσω της συμφωνίας SDF στη Manbij, απ΄όπου οι Αμερικανοί υποχρέωσαν του Κούρδους του YPG να το εγκαταλείψουν από τις 26 Μαΐου για να προχωρησουν οι Τουρκοι. Είχε ακολουθήσει η εγκατάλειψη της πόλης από χιλιάδες Κούρδους που κατευθύνθηκαν προς το Κομπάνι και άλλοι προς το Tell Abyad.
To 2017 ήταν η φονικότερη χρονιά για τα παιδιά της Συρίας, ανακοίνωσε η Unicef
Οι στατιστικές των Ηνωμένων Εθνών, αναφέρουν πως ενάμιση εκατομμύριο Σύροι έχουν καταστεί ανάπηροι λόγω του πολέμου που μαίνεται επί οκτώ χρόνια στη χώρα τους. Από αυτούς πλέον των 80.000 έχουν ακρωτηριασθεί και μεγάλη πλειοψηφία αποτελούν τα παιδιά, όπως η 10-χρονη Majida.
Η Majida Al-Omar είναι ένα ακόμη παιδί –θύμα ενός πολέμου που δεν μπορεί να κατανοήσει. Έχει χάσει το δεξί της πόδι από αεροπορικό βομβαρδισμό στο ανατολικό Χαλέπι. Και τώρα έχει προσθετικό πόδι που της τοποθετήθηκε στο Γκαζιάντεπε της Τουρκίας, όπου έχει καταφύγει ως πρόσφυγας η οικογένειά της.
Ολόκληρη γενιά των παιδιών της Συρίας αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και βρίσκονται στα όριά τους με τον αριθμό των σκοτωμένων παιδιών από βομβαρδισμούς και άλλες πολεμικές αιτίες, να έχουν αυξηθεί δραματικά κατά 50% από την προηγούμενη χρονιά.
Έκθεση της Unicef αναφέρει πως το 2017 , σκοτώθηκαν 910 παιδιά χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερες εκφράσεις συμπόνιας, οίκτου συμπαράστασης
Σ΄έναν συνεχιζόμενο πόλεμο που εκτός από θύματα έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές σε οικογενειακές περιουσίας –εκτός από κρατικές δομές.
«Πληγές που πρώτα θύματα είναι τα παιδιά πάρα πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να σβήσουν», όπως δήλωσε ο Geert Cappelaere, διευθυντής της Unicef για τη Μέση Ανατολή και τη Β. Αφρική.
«Συνθήκες αυτονόητες για την προστασία των παιδιών, δεν υφίστανται στη Συρία», δήλωσε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσεχία: Το αίτημα της Ιταλίας για ισοποση κατανομη των λαθρομεταναστων «ανοίγει τον δρόμο προς την κόλαση»
 Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018, 15:15
Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Αντρέι Μπάμπις, χαρακτήρισε «δρόμο προς την κόλαση» το αίτημα της Ιταλίας προς τους Ευρωπαίους εταίρους της να παραλάβουν ορισμένους από τους 450 λαθρομετανάστες που επιβαίνουν σε δύο στρατιωτικά πλοία, στα νότια της Σικελίας.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε το Σάββατο ότι μετά από την επικοινωνία που είχε –γραπτώς ή τηλεφωνικώς– με τους 27 Ευρωπαίους ομολόγους του, η Γαλλία και η Μάλτα συμφώνησαν να παραλάβουν από 50 λαθρομετανάστες η καθεμία και διαβεβαίωσε ότι "πολύ γρήγορα" θα απαντήσουν θετικά και άλλες χώρες.
Ωστόσο, ο Τσέχος ομόλογός του επανέλαβε σήμερα την πάγια θέση του σε ό,τι αφορά το λαθρομεταναστευτικό: «Η χώρα μας δεν θα δεχτεί κανέναν λαθρομετανάστη» έγραψε στο Twitter, εξηγώντας ότι έλαβε την επιστολή του Κόντε αλλά ότι «μια τέτοια προσέγγιση συνιστά έναν δρόμο προς την κόλαση». Σύμφωνα με τον Μπάμπις, μια τέτοια ενέργεια το μόνο που κάνει είναι «να δίνει κίνητρο στους διακινητές και να αυξάνει τα έσοδά τους». Εκτίμησε εξάλλου ότι «θα πρέπει να βοηθάμε τους λαθρομετανάστες στις χώρες απ' όπου προέρχονται, έξω από τα σύνορα της Ευρώπης, για να τους εμποδίσουμε να κάνουν αυτό το ταξίδι».
Η Τσεχία, που είναι μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, δεν έχει δεχτεί παρά ελάχιστους λαθρομεταναστες από την έναρξη της λαθρομεταναστευτικής κρίσης το 2015 κανονισμενη από τους ιμπεριαλιστες αποικιοκρατες. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε τον Απρίλιο, σχεδόν έξι στους δέκα Τσέχους (ποσοστό 58%) θεωρούν ότι η χώρα του δεν θα έπρεπε να δεχτεί κανέναν λαθρομετανάστη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αϊτή: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις
 Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018, 09:34
Ο πρωθυπουργός της Αϊτής παραιτήθηκε χθες, μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις που προκάλεσε το σχέδιο για σημαντική αύξηση των τιμών των καυσίμων, επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της χώρας.
Ο πρόεδρος Ζοβενέλ Μοΐζ ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι ο πρωθυπουργός Τζακ Γκι Λαφοντάν υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε δεκτή. Η παραίτηση του Λαφοντάν υπεβλήθη ενώ βρισκόταν αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να χάσει την εξουσία σε διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης στην κάτω βουλή του Κοινοβουλίου της χώρας.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, τουλάχιστον επτά άτομα σκοτώθηκαν σε βίαιες διαδηλώσεις αναφορικά με το σχέδιο αύξησης των τιμών των καυσίμων κατά έως και 50%. Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε λάστιχα, λεηλάτησαν καταστήματα και πυρπόλησαν οχήματα στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς εναντίον του σχεδίου, το οποίο αργότερα ο Λαφοντάν εγκατέλειψε. Διαδηλώσεις έγιναν σε άλλες περιοχές της χώρας.
Η Αϊτή είναι η φτωχότερη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο και στηρίζεται πολύ στην βοήθεια που της χορηγείται από το εξωτερικό. Η διαφθορά και η βία είναι κοινός τόπος στη χώρα και οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συχνά καταλήγουν σε συγκρούσεις.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ιταλία δηλώνει ικανοποιημένη από την ανταπόκριση των ευρωπαϊκών χωρών για ανακατανομή των λαθρομεταναστών
 Κυριακή, 15 Ιουλίου 2018, 18:25
Η Ιταλία είναι ικανοποιημένη από τη μέχρι τώρα ανταπόκριση των ευρωπαϊκών χωρών στο αίτημα της κυβέρνησης της Ρώμης να κατανεμηθούν οι 442 λαθρομετανάστες που βρίσκονται σε δυο στρατιωτικά πλοία νότια της Σικελίας, σε πολλές χώρες μέλη της Ε.Ε.
«Πρόκειται για την αλληλεγγύη και το αίσθημα ευθύνης που ζητούσαμε πάντα από την Ευρώπη, και τα οποία, τώρα, μετά τα αποτελέσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα», έγραψε ο ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε στη σελίδα του στο Facebook.
Μέχρι αυτή τη στιγμή, η Μάλτα, η Γαλλία και η Γερμανία δέχθηκαν να φιλοξενήσουν, συνολικά, 150 λαθρομεταναστες.
Από την Τσεχία, όμως, η κυβέρνηση της Πράγας έκανε γνωστό ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ούτε έναν λαθρομετανάστη, διότι «πρέπει να υιοθετηθεί το μοντέλο της Αυστραλίας, χώρα στην οποία οι λαθρομετανάστες δεν μπορούν να αφιχθούν».
Ο Τσέχος πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις, χαρακτήρισε, μέσω Twitter, την προσέγγιση του Τζουζέπε Κόντε υπέρ της ανακατανομής των λαθρομεταναστών «έναν δρόμο που οδηγεί στην κόλαση».
Oι ιταλικές αρχές, πάντως, έχουν μεταφέρει τρόφιμα και ρούχα στα δυο στρατιωτικά πλοία, για να μπορούν οι λαθρομεταναστες και ιδίως τα μικρά παιδιά να έχουν στη διάθεσή τους ενδύματα, αλλά και φαγητό για τις επόμενες είκοσι τέσσερις ώρες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tουλάχιστον δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινοναζιστικά αεροπορικά πυρά στη Γάζα
 Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018, 20:35
Δύο Παλαιστίνιοι έφηβοι σκοτώθηκαν από τις σιωναζιστικες αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε σήμερα το σιωναζιστικο μορφωμα στη λωρίδα της Γάζας, έπειτα από συγκρούσεις στη διάρκεια της νύχτας με το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς που ελέγχει τον θύλακα.
Οι επιδρομές αυτές, που ακολούθησαν μια πρώτη σειρά σιωναζιστικων αεροπορικών επιδρομών στη διάρκεια της νύχτας, σημειώνονται την επομένη των συγκρούσεων στα σύνορα ανάμεσα στο ισραηλινοναζιστικο αποικιακο κρατικο μορφωμα και στον θύλακα, όπου δύο νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 200 τραυματίστηκαν από τις ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις. Ένας σιωναζι στρατιώτης τραυματίστηκε επίσης.
Η ισραηλινοναζιστική αεροπορική επιδρομή που σκότωσε σήμερα δύο εφήβους ηλικίας 15 και 16 ετών είχε στόχο ένα κτίριο στο δυτικό τμήμα της πόλης της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα. Οι δύο νέοι βρίσκονταν στον δρόμο κάτω από το κτίριο, που ήταν άδειο την ώρα που σημειώθηκε η επιδρομή, σύμφωνα με την πηγή αυτή.
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως δηθεν το κτίριο χρησιμοποιείτο για στρατιωτικούς σκοπούς από τη Χαμάς.
Οι ισραηλινοναζιστικές αεροπορικές επιδρομές που σημειώθηκαν σήμερα το απόγευμα είχαν επίσης ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 15 Παλαιστινίων, δύο στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της λωρίδας της Γάζας, και 13 στην πόλη της Γάζας, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές και το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στον θύλακα.
Οι επιδρομές συνεχίζονταν στο τέλος του απογεύματος, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βάλε τη Γιαγιά στο Ψυγείο
Κωμωδία 2018
Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Τζιανκάρλο Φοντάνα, Τζιουζέπε Στάζι με τους: Φάμπιο Ντε Λουίτζι, Μίριαμ Λεόνε
Η Κλαούντια είναι μια νεαρή συντηρήτρια αρχαιοτήτων, η οποία τα βγάζει πέρα χάρη στη σύνταξη της γιαγιάς της. Όταν η τελευταία πεθαίνει, εκείνη αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει τον… καταψύκτη, τη στιγμή που στα πόδια της αρχίζει να μπλέκεται ο Σιμόνε, ένας άφθαρτος αστυνομικός της δίωξης οικονομικού εγκλήματος που την ερωτεύεται.
Κωμωδία παρεξηγήσεων
Η δεύτερη ταινία των Τζιανκάρλο Φοντάνα και Τζιουζέπε Στάζι («Amore Oggi») βασίζεται σε μια ιδέα βγαλμένη απ’ τη ζωή. Μόνο που αντί για μια οικογένεια από το Πιεμόντε, εδώ έχουμε τη νεαρή και όμορφη συντηρήτρια αρχαιοτήτων Κλαούντια (η πρώην Μις Ιταλία Μίριαμ Λεόνε), η οποία τα βγάζει πέρα χάρη στη σύνταξη της γιαγιάς της, καθώς το κράτος καθυστερεί απελπιστικά να την πληρώσει. Έτσι, όταν η τελευταία πεθαίνει, εκείνη αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει τον… καταψύκτη, τη στιγμή που στα πόδια της αρχίζει να μπλέκεται ο Σιμόνε, ένας άφθαρτος αστυνομικός της δίωξης οικονομικού εγκλήματος που την ερωτεύεται.
Τα συστατικά μιας μεσογειακής κωμωδίας παρεξηγήσεων απλώνονται στο τραπέζι κι αναμειγνύονται με έναν τρόπο, τον οποίο οι σκηνοθέτες προσπαθούν να νοστιμίσουν με μερικά έξυπνα αφηγηματικά τρικ και μπόλικες αναφορές στην ποπ κουλτούρα.
Το «Βάλε τη Γιαγιά στο Ψυγείο» φτάνει στην Ελλάδα με τη δύναμη μιας κωμωδίας επιβίωσης που έσκισε στην Ιταλία. Και μαλλον θα σκισει και στην Ελλαδα, βαζοντας για άλλη μια φορα τα γυαλια στους ηλιθιους ελληνες κριτικους κινηματογραφου που προσπαθουν οι ξεφτιλισμενοι βλακες να την θαψουν, αφου για αυτό τους εχουν πληρωσει. Όχι βεβαια ότι είναι καποια ποιοτικη ταινια, αλλα για καλοκαιρακι μια χαρα ταινια είναι!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο μηδεν ο εσωτερικος τουρισμος. Οι Ελληνες πανε στα νησια μονο ως γκαρσονια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταστρεφονται παραδοσιακα σκαρια.
Σε μιση ωρα ο εσκαφεας καταστρεφει ένα παραδοσιακο ξυλινο σκαρι που εκανε χρονια για να φτιαχτει από τον καραβομαραγκο, γιατι ετσι διαταζει η κωλογερμανικη κωλοευρωενωση. Και εμεις παρακολουθουμε αυτό το στιγερο εγκλημα. Με επιδοτησεις από την κωλοευρωενωση παρακολουθουμε την καταστροφη της ναυτιλιας μας, όπως το δεκαετια του 80 παρακολουθουσαμε την καταστροφη των αγροτων με επιδοτησεις, την μεταφορα των εργοστασιων με επιδοτησεις, για να καταντησουμε μια χωρα με δημοσιους υπαλληλους, μεχρι το 2010 που η κωλοευρωενωση μας «χρεοκοπησε». Καταστρεφεται ο μεγαλυτερος στολος αλιευτικων σκαφων της Μεσογειου, και απειληται η ελληνικη ναυτικη παραδοση αιωνων. Μονο που την δεκαετια οδηγουσαν τους αγροτες και τους εργατες να γινουν δημοσιοι υπαλληλοι, ενώ τωρα οδηγουν τους ψαραδεςστην ανεργια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



14χρονος στην Υεμενη εκτέλεσε τον παιδόφιλο σουνιτοφασιστα που ήθελε να τον βιάσει...
Όπως και στη Συρία τώρα μισθοφόροι στρατολογούνται να πολεμήσουν εναντίον του λαού της Υεμένης. Μόλις τον περασμένο μήνα οι Λαϊκές Επιτροπές της Υεμένης αιχμαλώτισαν μια ομάδα 160 μισθοφόρων, τους οποίους προωθεί στο έδαφος της Υεμένης ο δικτάτορας της Σαουδικής Αραβίας που συνεργάζεται σ' αυτό το φονικό πόλεμο εναντίον του λαού της Υεμένης με το Ισραήλ.
Εισβολείς μισθοφόροι-τρομοκράτες εισέβαλαν σε κωμόπολη και ο αρχηγος τους Khaled Abbad, μεταξύ άλλων και παιδόφιλος, αναζητούσε θύματα. Εισερχόμενος σε κατοικία όπου ο μικρός 14χρονος Riad Ali Zahrawi είχε κλειστεί σε δωμάτιο του σπιτιού του, αφού δεν είχε προλάβει να δραπετεύσει, το κτήνος προσπάθησε να βιάσει τον μικρό.
Ο Αλί στην πάλη να αποφύγει τον βιασμό άρπαξε από τη ζώνη του κτήνους το πιστόλι του και τον έστειλε στην κόλαση, πριν καταφθάσουν οι δυνάμεις των Λαϊκών Επιτροπών Αντίστασης της Υεμένης
Ο λαός της Υεμένης θα νικήσει!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον 8ο χρόνο ιμπεριαλιστικής επίθεσης στην ελευθερη Συρια...
Όταν 33 ευρωπαϊκές χώρες συνωμοτούν κι ενισχύουν τους τρομοκράτες-μισθοφόρους εναντίον της πατρίδας σου...
Όταν 1.890 εφημερίδες σε όλο τον κόσμο δημοσιεύουν εναντίον της πατρίδας σου...
Όταν 780 διεθνείς δορυφορικοί σταθμοί μεταδίδουν εναντίον της πατρίδας σου...
Όταν το Συμβούλιο Ασφαλείας συνεδριάζει ακατάπαυστα και δεν βρίσκει στοιχεία για να καλύψει τις βρωμιές των ιμπεριαλιστών εναντίον της πατρίδας σου...
Όταν ο γελοίος πλέον αραβικός σύνδεσμος των σιωνιστών έχασε το "στοίχημα" εναντίον της πατρίδας σου...
Όταν οι ΗΠΑ κι ολόκληρη η Ε.Ε., μαζί με την Τουρκία, το Ισραήλ κι όλα τα "αραβικά" σιωνιστικά δικτατορικά καθεστώτα πολεμούν εναντίον της πατρίδας σου...
Όταν η "αριστερά" του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και των ιμπεριαλιστών πολεμάει με νύχια και δόντια να πέσει η κυβέρνηση της Συρίας που συμμετέχει η πραγματική Αριστερά (Κομμουνιστικά και σοσιαλιστικά κόμματα) πολεμούν εναντίον της πατρίδας σου...
Όταν στο πλευρό της πατρίδας σου έχεις την Κούβα του Τσε και του Φιδέλ, τη Μπολιβαριανή Δημοκρατία του Τσάβες, τη Βολιβία του Έβο, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κιμ, τη Χεζμπολάχ, τους Φρουρούς της Ιρανικής Επανάστασης και τη συμπαράσταση της Ρωσίας...
Είναι λόγοι που όλοι οι Ελεύθεροι του κόσμου έχουν δεύτερη πατρίδα τη Συρία



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατάλαβες γιατί ο Κοτζιάς απέλασε Ρώσους διπλωμάτες; Αυτοί της "Διεθνούς Αμνηστίας" δεν κρύβουν πλέον τη σχέση τους με τη Cia και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ...
Η νέα γραμμή "πολέμου" των Cia και Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν χρειάζεται αναλύσεις...
Χθες κομμουνιστοφοβία... σήμερα Ρωσοφοβία...
Η οργάνωση της Cia, η ΜΚΟ "Διεθνής Αμνησίας" έριξε τις μάσκες μπροστά στον αγώνα εναντίον της Ρωσίας. Με πανάκριβη διαφήμιση που υπάρχει παντού στην Ιταλία (δένει και με το γεγονός πως ο Σόρος δήλωσε πως η νέα ιταλική κυβέρνηση χρηματίζεται με ρούβλια από τη Ρωσία), με μια φωτογραφία από το παγκόσμιο κύπελλο κάνει τη φασιστική της προπαγάνδα:
«Μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας ξαναρχίζει το μουντιάλ. Όμως οι διακρίσεις εναντίον των ομοφυλοφίλων δεν σταμάτησαν ποτέ: και μια αγκαλιά σαν αυτή της φωτογραφίας θα μπορούσε να τιμωρηθεί με βάση τον απαράδεκτο νόμο περί "προπαγάνδας ομοφυλόφιλων"»
Ε... να μην θυμηθούμε τις δηλώσεις του Nikolai Alexandrovich Alexeyev, ηγέτη των Ρώσων ομοφυλόφιλων...  πως είναι Ρωσόφοβος, ανήκει σε οργάνωση που χρηματοδοτεί το αμερικάνικο Στέιτ Ντιπάρτμεντ...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αρμενία σπάει εκ νέου το Νατοϊκό εμπάργκο εναντίον της Συρίας, με την αποστολή 94 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας...
Η δύση με πρώτη την Ελλάδα (δηλαδή η αποικία Ελλάδα δεν πουλάει αγροτικά και γεωργικά προϊόντα στη Συρία, όπως και σε Ιράν και Ρωσία για να τους "εκδημοκρατίσει")  συνεχίζουν εμπάργκο εναντίον της Συρίας.
Η Συρία δεν είναι μόνη της! Κούβα, Βενεζουέλα, Βολιβία, Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, Σερβία, Κίνα, Ρωσία, Αρμενία κ.α. συνεχίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια.
94 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας από την Αρμενία έφθασαν στο αεροδρόμιο Hmeymim, για μια ακόμη φορά από την Αρμενία. Οι Αρμένιοι, σε αντίθεση με τους λακέδες των ιμπεριαλιστών Κούρδους του YPG, δεν ξεχνούν τη φιλοξενία που τους πρόσφερε και προσφέρει η Συρία μετά τη Γενοκτονία με τα ξίφη των τουρκων φονιάδων. Δεν ξεχνούν που, πως φτιάχτηκε ο Μυστικό Στρατός της Αρμενίας...
Ο Συριακός Ερυθρός Σταυρός παραλαμβάνει την ανθρωπιστική βοήθεια...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ: ΑΠΟ ΧΤΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΝΕΟ ΕΧΘΡΟ
Όσοι προσπαθούμε για να μην περάσουν τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., από χτες, εκτός από εθνίκια και φασίστες , είμαστε και πληρωμένοι πράκτορες της Μόσχας.
Η ρωσοφιλία, αν θεριέψει λίγο ακόμα η λαϊκή δύναμη που θέλει λευτεριά, θα χαρακτηριστεί ιδιώνυμο έγκλημα και οι "αφελείς" θα διώκονται.
Η αριστερά του Σόρος είναι ενωμένη με όλες της τις παραλλαγές και είναι πάντα εδώ ως 5η φάλαγγα.
(Οι περισσότερες εικόνες προέρχονται από  Συριζαίους).
Τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν καλά. Είναι η πρώτη φορά, που επίσημα ελληνική κυβέρνηση θεωρεί εχθρό τη Ρωσία.
Στο πιο κάτω βίντεο, μετά το 1:45:30, ο εκπρόσωπος του κεντροαριστερού ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ότι στρατηγική της κυβέρνησης είναι "να μπουν τα Βαλκάνια στην ΕΕ, να κόψουνε τους Τούρκους και να σταματήσουνε τη Ρωσική διείσδυση" .
Όσο για την Ελλάδα ως "ηγέτιδα δύναμη"...καλό το ανέκδοτο για κατεχόμενη χώρα.

Και ο αναλυτής της συριζαίϊκης και πριν ακροδεξιας ιστοσελιδας, TRIBUNE.GR, που η μέχρι χτες συνομιλήτρια στο φουμπου θεώρησε πολύ σπουδαίο και αληθινό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ε, ποιος είναι ο πράκτορας;
---
Τα ιχθυοτροφεία με πρώτο πελάτη τη Ρωσία πουλήθηκαν σε αμερικάνους μετά το εμπάργκο.
Αγροτικά και βιοτεχνικά προϊόντα επλήγησαν.
Ρώσοι τουρίστες; (Να περιμένουμε αμερικάνους, μια και οι ΗΠΑ απαίτησαν την απέλαση;)
Να θυμηθούμε τον...
ρώσικο αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη; Ή τον άλλον, που θα πέρναγε από Τουρκία, Ελλάδα, Σκόπια προς Ιταλία; Ρώσικα κι αυτά.
Τώρα έχουμε ΤΑΡ (Αζερμπαϊτζάν μέσω Τουρκίας) και East Med (Ισραήλ με αέριο κλεμμένο από την κατεχόμενη Παλαιστίνη)
Και κανένας νέος ή παλιός "σύμμαχος" δεν κουνήθηκε, όταν η Τουρκία εμπόδισε, με το έτσι γουστάρω, τις έρευνες στο Κυπριακό πεδίο.
---
Γιατί ένας "αριστερός" και αντιεξουσιαστής, αντιιμπεριαλιστές αμφότεροι, πρέπει να είναι κατά της Ρωσίας;
Η Ρωσία έκανε τον Α' και τον Β' πόλεμο του Κόλπου.
H Ρωσία εισέβαλε στο Αφγανιστάν και διατηρεί στράτευμα εκεί για 25 χρόνια ώστε να κυκλοφορεί η ηρωίνη.
Η Ρωσία διέλυσε το Ιράκ.
Η Ρωσία έφτιαξε τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.
Η Ρωσία ανέτρεψε ηγεσίες για να παραδώσει εδάφη στο έλεος φυλαρχων και μαφιόζων(βλέπε Λιβύη).
Η Ρωσία εξοπλίσε το Ισλαμικο Κράτος.
Η Ρωσία είναι το βασικό στήριγμα του κράτους τρομοκράτη του Ισραήλ.
H Ρωσια διέλυσε τα Βαλκάνια και βομβάρδισε την πρώην Γιουγκοσλαβία.
Η Ρωσία έχει διοργανώσει το χειρότερο Μουντιάλ που έχει γίνει ποτέ.\
Συνεχίζει:όσο για τη συμπάθεια που δείχνει διπλωματικά σε όσους αντιστέκονται και με όπλα ενάντια στο υπερεθνικό μονοπωλιακό κεφάλαιο ξέραμε ότι τον τσαρισμο τον έχουν στο αίμα τους.
Εμείς οι ΝΑΤΟ φανς χιπηδες αριστεροί και αναρχικουληδες αμεσονοσοτροδημοκρατες σιχαινομαστε τη Συρια,τη Χεζμπολαχ,το Ιραν,την Κούβα,τη Βενεζουέλα.
Εμείς δεν είμαστε ούτε με το ΝΑΤΟ ούτε με τη Ρωσία.
Καταβαθος νιώθουμε πιο προστατευμένοι υπό τη σκέπη του Νατο. Μας αρέσει να φέρνουμε και τύπους σαν τον Νταχερ. Αν έχουμε τώρα 5 φράγκα παραπάνω και μπορούμε να πάμε και με καμια Ρωσίδα μοντέλο δεν θα πουμε και όχι,αρκεί να μην το μάθουν οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες και μας κατηγορήσουν για σεξισμό.
Και μην ξεχνάτε:εμείς ήμασταν οι πρώτοι που είπαμε ότι οι femen είναι η επιτομή του φεμινισμού και δεν πανηγύριζαν γυμνοστηθες όταν οι ναζί έκαιγαν το κτίριο των Συνδικάτων στην Οδησσό. Εμείς είμαστε η εγγύηση για αυτοοργανωμένη αμεσοδημοκρατικη πορεία στο πλευρό των συμμάχων. Αντιεξουσιαστικα οι μεν και "αριστερά"οι δε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Τα σιωναζιστικά κτήνη δολοφονούν στη Γάζα κι η δύση σιωπά ένοχα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτσι θάβουν τους νεκρούς Ήρωες οι Μανάδες της Συρίας!
Ήταν Αρμένιος... στη φιλόξενη γη της Συρίας βρήκαν καταφύγιο οι Αρμένιοι μετά τη Γενοκτονία των νεότουρκων με φονιάδες-σφαγείς τους Τσέτες, όπως κι οι Ασσύριοι, οι Πόντιοι, ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας...
Το φέρετρο σκεπάζει η τιμημένη σημαία της Συρίας κι εκείνη της Αρμενίας...
Έπεσε από τα φονικά πυρά των μισθοφόρων φονιάδων της "πολιτισμένης" δύσης υπηρετώντας θητεία στον Αραβικό στρατό της Συρίας...
Έπεσε υπερασπιζόμενος χαρακώματα Πολιτισμού, Λευτεριά, Ανεξαρτησία, Πατρίδα!
Κι οι σύντροφοι του Μάρτυρα της Λευτεριάς και της Ανεξαρτησίας τιμούν τη Μάνα: "Μάνα του Μάρτυρα... είμαστε όλοι γιοι σου"!
ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ!