Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

Δευτερα 13 Αυγουστου 2018


Ο Λαβρόφ σήμερα στην Άγκυρα για προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής 7 Σεπτέμβρη Τουρκίας, Ρωσίας, Γερμανίας, Γαλλίας στην Κων/νούπολη. Ρωσία- Τουρκία απελευθερώνουν τις θεωρήσεις εισόδου πολιτών τους όταν η Ελλάδα δεν δίνει βίζα ούτε σε Ρώσους παπάδες….

O υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας ο Σεργκέι Λαβρόφ σκοπεύει κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα από τις 13 έως τις 14 Αυγούστου να προετοιμάσει με τον Τούρκο ομόλογό του συνάντηση κορυφής μεταξύ των ηγετών της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας για τη συριακή διευθέτηση.
« Οι υπουργοί θα συζητήσουν τις προετοιμασίες για την επικείμενη σύνοδο ττων Προέδρων της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας για τη συριακή διευθέτηση », ανέφερε η δήλωση.
Η δήλωση ανέφερε ότι οι δύο υπουργοί προτίθενται να συζητήσουν επίσης την απλοποίηση του συστήματος θεωρήσεων εισόδου για τους πολίτες της Ρωσίας και της Τουρκίας. Η δήλωση πρόσθεσε: « Αναμένεται να συζητηθούν οι προοπτικές ενός απλουστευμένου συστήματος μετακινήσεων των πολιτών των δύο χωρών και επιβεβαιώνουμε την ετοιμότητα για απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων για ορισμένες κατηγορίες Τούρκων πολιτών ».
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η σύνοδος κορυφής των ηγετών της Τουρκίας, της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.
Ρωσία- Τουρκία απελευθερώνουν σ΄ένα βαθμό την θεώρηση εισόδου των πολιτών τους εκατέρωθεν όταν η Ελλάδα σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μ Ζαχάροβα αρνείται τη θεώρηση βίζα ως και σε ρώσους παπάδες…..«Το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί πάντα στενά την κατάσταση γύρω από τις εκδόσεις βίζας για τους Ρώσους πολίτες. Ασφαλώς, οποιαδήποτε διάκριση όσον αφορά στην έκδοση κάποιας βίζας, είτε έχει να κάνει με τη χώρα, είτε με το επάγγελμα είτε με τη θρησκεία, είναι απαράδεχτη», δήλωσε η ίδια. Με εντολή του Σεργκέι Λαβρόφ, απελάθηκαν ο εμπορικός ακόλουθος της Ελλάδας και ο υπεύθυνος επικοινωνιών. Παράλληλα, την είσοδο στη Ρωσία απαγόρευσαν στον Γιώργου Σακελλαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Νίκου Κοτζιά ως αντίποινα για την απέλαση από Αθήνα 2 Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε 2 άλλους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 »Αν οι ένοπλοι του Idlib γνώριζαν ποιός από τους αρχηγούς τους διαπραγματεύεται με το συριακό κράτος αυτή τη στιγμή θα παραδίδονταν από τώρα. »

Σύμφωνα με τον κορυφαίο σύρο δημοσιογράφο Hosein Mortada  »αν οι ένοπλοι (τρομοκράτες) του Idlib γνώριζαν ποιός από τους αρχηγούς τους διαπραγματεύεται με το συριακό κράτος αυτή τη στιγμή θα εγκατέλειπαν από τώρα τα όπλα τους. » Οι υποστηρικτές της συμφιλίωσης στο Idlib αυξάνονται παρά την καταστολή που υφίστανται από τις τρομοκρατικές φατρίες  ..
Είναι σίγουρο ότι υπάρχει μεγάλο παρασκήνιο αυτή τη στιγμή και διαπραγματευτικός πυρετός αν και όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η μάχη του Ιντλίμπ θα ξεκινήσει εντός του Σεπτέμβρη.
Eνας αξιωματικός του Συριακού Στρατού δήλωσε ότι η μάχη του Idlib δεν θα ξεκινήσει πριν από τις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς ο συριακός στρατός ενέτεινε τις αεροπορικές επιθέσεις στις θέσεις τρομοκρατικών ομάδων στα χωριά Xαλεπίου και Idlib. Επισημαίνει ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις της Συρίας συνεχίζουν να στέλνουν  ενισχύσεις στις επαρχίες Hama και Idlib και ότι η πρώτη από αυτές τις ενισχύσεις έφθασε στο στρατόπεδο χθες στο βορειοδυτικό τμήμα της επαρχίας Hama και κοντά στην πόλη Jisr al-Shughour στη δυτική ύπαιθρο του Idlib. Είπε ότι άλλες στρατιωτικές ενισχύσεις έφθασαν ανατολικά της πόλης Hama, για προετοιμασία για τη μάχη της υπαίθρου Hama και Idleb, για τη μάχη που αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του προσεχούς Σεπτεμβρίου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκροί και τραυματίες τούρκοι στρατιώτες και κάτοικοι παραμεθόριου συριακού χωριού του Ιντλίμπ σε μεταξύ τους συγκρούσεις.

Nεκροί και τραυματίες Τούρκοι συνοριοφύλακες όσο και και κάτοικοι του παραμεθόριου συριακού χωριού Kafrhoum στο Βορρά της επαρχίας Ιντλίμπ στα συροτουρκικά σύνορα. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των δυο πλευρών αφότου οι τούρκοι συνοριοφύλακες και πιο συγκεκριμένα τούρκος sniper σκότωσε τον Mustafa Rashid Eidou κάτοικο της περιοχής σύμφωνα με το συντονιστικό των  »ανταρτών ». Σύμφωνα με άλλη πηγή ο κάτοικος απλά συνελήφθηκε και υπάρχουν μόνο τραυματίες στις 2 πλευρές…
Ωστόσο το site Damas now αναφέρει ότι 1 κάτοικος του χωριού Kafr Hum στο Β της επαρχίας του Idlib σκοτώθηκε από τούρκους snipers και ότι μετά ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων και Τούρκων συνοριοφυλάκων με νεκρούς στις 2 πλευρές. Το  Kafr Hum βρίσκεται στα Δ της πόλης Harem στο Β του Idlib.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Kατάρρευση τετραώροφου κτιρίου στην Sarmadā στην επαρχία του Ιντλίμπ από έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών. Σκοτώθηκαν 20 τρομοκράτες της al Nusra και οι οικογένειές τους.

Ισχυρή έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών προκάλεσε την κατάρρευση ενός τετραώροφου κτιρίου στην πόλη Sarmadā στην επαρχία του Ιντλίμπ. Η αποθήκη των πυρομαχικών στεγαζόταν στο κάτω μέρος του κτιρίου κι ανήκε σ’ έναν έμπορο πυροβόλων όπλων που ονομάζεται Abu Yazan al-Homsi. Σκοτώθηκαν 20 τρομοκράτες και οι οικογένειές τους ως προκαταρκτικός απολογισμός.
Άλλη πηγή αναφέρει ότι σκοτώθηκαν δεκάδες τρομοκράτες της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ HTS τ. Αλ Νούσρα που προέρχονταν κυρίως από τη Χομς από την κατάρρευση 2 κτιρίων εξ αιτίας της έκρηξης.
Για 37 νεκρούς κάνει λόγο ο τελευταίος απολογισμός ενώ υπάρχουν και σωροί που δεν έχουν ανασυρθεί και είναι καταβαραθρωμένοι κάτω από τα ερείπια…



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Θα θυμόμαστε πάντα με μεγάλη συγκίνηση τις ωραίες στιγμές με τον Σαμίρ Αμίν στην Ελλάδα» λεει ο Λαφαζανης
 Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018, 12:28
Σε δήλωσή του για την απώλεια του Σαμίρ Αμίν, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκφράζει τη βαθύτατη λύπη του για την απώλεια του Σαμίρ Αμίν. «Στο πρόσωπο του Σαμίρ Αμίν αποχαιρετούμε έναν μεγάλο θεωρητικό του Μαρξισμού και έναν συνεπή αγωνιστή ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση των λαών και το σοσιαλισμό», σημειώνει και προσθέτει:
Αποχαιρετούμε, επίσης, έναν φίλο μας, έναν μεγάλο φίλο της ελληνικής Αριστεράς και της Ελλάδας, ο οποίος ως την τελευταία πνοή του επεδείκνυε την έμπρακτη αλληλεγγύη του στον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στα μνημόνια και την λιτότητα, για την εθνική του ανεξαρτησία, την έξοδο από την ευρωζώνη και την Ε.Ε. , τις οποίες θεωρούσε ως μεγάλα δεσμά για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.
Θα θυμόμαστε πάντα με μεγάλη συγκίνηση τις ωραίες στιγμές με τον Σαμίρ Αμίν στην Ελλάδα και τις εξαιρετικές και διορατικές ομιλίες του για το ελληνικό ζήτημα, τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες εξελίξεις», θυμάται ο Π. Λαφαζάνης, απευθύνει δε, «τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στους συγγενείς και σε όλους όσους αγάπησαν και θαύμασαν τον Σαμίρ Αμίν, το έργο και τους αγώνες του».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε ο μαρξιστής διανοούμενος, Σαμίρ Αμίν
 Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018, 12:29
Πέθανε χτες Κυριακή 12 Αυγούστου, σε ηλικία 87 ετών, ο Γαλλοαιγύπτιος Σαμίρ Αμίν, ένας από τους γνωστότερους, διεθνώς, «οικονομολόγους της ανάπτυξης», της μαρξιστικής σχολής. Αιτία του θανάτου ήταν σοβαρή επιπλοκή από όγκο στον εγκέφαλο.
Με πλουσιότατο συγγραφικό έργο (πολλά βιβλία του εκδόθηκαν και στα ελληνικά), ασχολήθηκε ενεργά με τα κινήματα και τις αναπτυξιακές προσπάθειες πολλών χωρών του Τρίτου Κόσμου, ενώ υπήρξε και φίλος και σύμβουλος του πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου, κυρίως πριν από -και στην πρώτη περίοδο μετά- την άνοδό του στην εξουσία. Από το 1980 ήταν επικεφαλής του Φόρουμ του Τρίτου Κόσμου με έδρα στο Ντακάρ της Σενεγάλης.
O Σαμίρ Αμίν γεννήθηκε στο Κάιρο το 1931. Από το 1947 έως το 1957 σπούδασε στο Παρίσι και έγινε μέλος του γαλλικού ΚΚ, από το οποίο αργότερα αποστασιοποιήθηκε. Το βιβλίο του «Η συσσώρευση σε παγκόσμια κλίμακα» («L'accumulation a l'echelle mondiale», 1970) θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα μαρξιστικά βιβλία πολιτικής οικονομίας στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρώμικο σχέδιο για... «Μεγάλη Αλβανία»
Το Βερολίνο, μέσω του Κοσόβου, θέλει να αλλάξει πάλι τα σύνορα στα Βαλκάνια
Αποκάλυψη-σοκ από το κρατικό Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που ενισχύει τους ακραίους εθνικιστές των Τιράνων σε βάρος της Αθήνας, του Βελιγραδίου, των Σκοπίων και του Μαυροβουνίου



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλέξανδρος Παναγούλης, «Χτυπάτε»
Σαν σήμερα, το 1968, η απόπειρα δολοφονίας από τον Α. Παναγούλη του δικτάτορα Παπαδόπουλου κοντά στη Βάρκιζα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόνο κάποιος με ηθική υποστάθμη βάθους Τσέκερη θα μπορούσε να πει κάποτε "βγάλε επιτέλους τον σκασμό" στον Γλέζο, όταν επέκρινε τη μνημονιακή πολιτική της κοινωνικής καταστροφής.
Τώρα, ο ίδιος πρωθυπουργικός συνεργάτης έχει το θράσος να πιάνει στο στόμα του τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς και να απαιτεί να μην αναφέρονται τα ονόματά τους, γιατί, όπως ισχυρίζεται, πρόκειται για... προσωπικά δεδομένα! Ξευτιλίζοντας την έννοια.
Μιλάμε για προσωπικά δεδομένα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως, π.χ., ενός ανήλικου παιδιού με εκδηλώσεις παραβατικότητας, που πρέπει να προστατευτεί το μέλλον του.
Στην περίπτωση των νεκρών της 23ης Ιουλίου τι τους βαραίνει ώστε να πρέπει να περάσουν στη σιωπή; Προσβολή των νεκρών ήταν η επί δύο βδομάδες απόκρυψη της λίστας.
Κι ακόμη περισσότερο, η απαίτηση των εμπλεκόμενων στην υπόθεση να ξεχαστούν οι νεκροί για να διατηρηθούν οι θέσεις εξουσίας.
Όταν, μάλιστα, ήδη κάποιοι διορισμένοι από την κυβέρνηση έχουν παραιτηθεί, αναγνωρίζοντας τις ευθύνες για τον θάνατο αυτών των ανθρώπων. Και με τη δικαστική έρευνα να φέρνει στο φως όλο και σοβαρότερες ευθύνες της συμμορίας που θυσίασε μια εκατοντάδα ανθρώπινων ζωών στον βωμό των μνημονιακών περικοπών.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΩΠ! ΝΑ ΣΟΥ ΚΙ Ο ΡΑΤΣΙΣΤΑΚΟΣ ΤΩΝ ΣΑΛΟΝΙΩΝ!
Εν τω μεταξύ, η χρησιμοποίηση της λέξης "αυτιστική" για να εκφράσει τη μείωση της αξίας της αντιπολίτευσης, προδίδει την επιδερμική σχέση του εφοπλιστικού γόνου με την Αριστερά, στην οποία βρισκόταν επί τρεις δεκαετίες, πριν γίνει μνημονιακός κοινωνικός δολοφόνος.
Κι όταν πρόκειται για τον Σκουρλέτη, ο κοινωνικός ρατσισμός είναι συνειδητός. Γιατί ξέρει πολύ καλά ότι αυτή η χρήση της λέξης συνιστά κοινωνικό ρατσισμό για τα αυτιστικά άτομα.
Αλλά τι τον νοιάζει τον Σκουρλέτη; Εδώ δεν νοιάστηκε για έναν λαό ολόκληρο, που τον τσαλαπάτησε για να αβγαταίνουν τα καράβια του σογιού του. Για τους αυτιστικούς θα νοιαστεί;

"Tα πράγματα για την Ελλάδα είναι σαφώς πολύ πιο καλά και από το 2010 και από το 2015", είπε ο Πάνος Σκουρλέτης, στη γλώσσα που του έμαθε η κοινωνική του τάξη από τότε που ήταν πολύ μικρός.
Στη γλώσσα αυτή, η λέξη "Ελλάδα" είναι συνώνυμη μ' αυτήν ακριβώς την κοινωνική τάξη. Δεν συμπεριλαμβάνει, κατά συνέπεια, τους εργαζόμενους και συνταξιούχους που ζουν με πολύ λιγότερα έσοδα από ότι πριν τρία και ακόμη περισσότερο πριν οχτώ χρόνια. Ούτε όσους είχαν ένα μαγαζάκι και το ΄κλεισαν. Ούτε τα 750.000 παιδιά μας που ξενιτεύτηκαν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και αναμφίβολα αυτοί που μισούν περισσότερο από όποιους άλλους τους δασκάλους των παιδιών τους, είναι τα κοινωνικά, οικονομικά και μορφωτικά ανώτερα στρώματα.
Να, σαν τη Διεύθυνση και τους γονείς και κηδεμόνες στο Αμερικάνικο Κολλέγιο.
Μέχρι και σε εξύβριση νεκρής καθηγήτριας έφτασαν. Αυτής που απολύθηκε, γιατί δεν κάλυψε τον γιο του Σαμαρά που αντέγραφε στις εξετάσεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διώξεις για τη φονική πυρκαγιά. Απαλλάσσονται οι υπουργοί; Η περίπτωση βασανιστή αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ.
12/8/2018
Διώξεις κατά τουλάχιστον 15-20 ατόμων για ανθρωποκτονία κι εμπρησμό από αμέλεια  αναμένεται να υπάρξουν, για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στο Μάτι.
Η δικαστική έρευνα βασίζεται στα δεδομένα της τελεσίδικης απόφασης με τον καταμερισμό ευθυνών για την μεγάλη πυρκαγιά στην Ηλεία το 2007, κι αυτό αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι διώξεις να μην αγγίξουν κεντρικά πολιτικά πρόσωπα και να περιοριστούν σε αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.λπ.
Το κύριο ενδιαφέρον των δικαστικών αρχών εστιάζεται στο θέμα των προληπτικών μέτρων, της μη εντολής εκκένωσης της περιοχής , των περιθωρίων που υπήρχαν για την διάσωση των πολιτών, των αρχικών κινήσεων για τον περιορισμό του πύρινου μετώπου, αλλά και των αδικαιολόγητων απουσιών ή καθυστερήσεων υπηρεσιακών παραγόντων. Η ποινική διαδικασία που θα κινηθεί κι η εξέλιξη της, θεωρείται πρόκριμα και για το ζήτημα αποζημιώσεων -καθώς αναμένεται να κατατεθούν εκατοντάδες αγωγές- οι οποίες μπορεί να υπερβούν τα 300-500 εκ. ευρώ.
Βασικό δεδομένο από αναφορές αξιωματούχων, αλλά κι από σειρά εγγράφων, είναι ότι το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής έχασε περίπου 30 λεπτά χρόνου, έχοντας την εκτίμηση ότι το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς την περιοχή Διώνη, που είναι σε αντίθετο σημείο από αυτή που κινήθηκε, τελικά, η πυρκαγιά.

Εξετάζονται, επίσης, οι επιλογές ενός αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. που ήταν ο κύριος «σύνδεσμος» στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής. Ο αξιωματικός αυτός που υπηρετεί στην Τροχαία είχε τεθεί επί σειρά ετών σε διαθεσιμότητα, αφού είχε κατηγορηθεί για σοβαρή υπόθεση ξυλοδαρμού (με ομάδα άλλων αστυνομικών) ενός αλλοδαπού σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής. Ωστόσο, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, στη δίκη που είχε γίνει προ μερικών ετών, είχε απαλλαχθεί. Στη θέση του «συνδέσμου» στην Πυροσβεστική είχε τοποθετηθεί τον περασμένο Μάιο, πιθανόν και με δική του επιθυμία. Όμως, άλλα στελέχη της ΕΛΑΣ ανέφεραν ότι τα περιθώρια αντίδρασης των αρμόδιων αστυνομικών μέσα στην σύγχυση που επικρατούσε στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής ήταν ελάχιστα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρώσοι καλόγεροι δηθεν 'πράκτορες', σύγκρουση με την Ρωσία, γεμίσαμε με ψυχροπολεμικές σαχλαμάρες που ξεπερνάνε την υστερία της Χιλαρής Κλίντον και του Μακάρθυ. Ο Κοτζιάς απομακρυνει την χωρα απο την πολυδιαστατη εξωτερική πολιτική του Ανδρεα Παπανδρεου και του Κωνσταντινου Καραμανλή. Οταν ακομη και ο Τραμπ εχει φιλικες σχεσεις με τη Ρωσια, ο ΥΠΕΞ της Ελλαδος ακολουθει τη γραμμη του 'χρησιμου ηλίθιου' των εταιριών πολέμου. Τι ακριβως οφελος θα εχει η χωρα απο αυτο; Η γραμμη Κοτζια δεν ειναι φιλικη πτρος τις ΗΠΑ αλλά αντιθετα ειναι εκεινη της ΝΤΠ. Θα μας χτυπησουν την πλάτη οι ντηλερς των εταιριών πολέμου να μας δωσουν συγχαρητηρια; Θα του δωσουν βραβειο εξυπνάδας, ή μηπως νομιζει οτι θα του ανοιξουν την πόρτα για φτηνα δανεια;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Aliki Papachela
Καλέ κύριε Σκουρλέτη μου έχω χαρτί γιατρού ότι δεν είμαι αυτιστικό, θ αδειάσετε παρακαλώ το City Plaza, μην σας πάρει ο γεροδιάολος και σας σηκώσει;
Ευχαριστώ τα μάλα!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το παρακάτω ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ πεζογράφημα του γνωστού ΕΑΜιτη Αντιστασιακού και Σπουδαίου Έλληνα Συγγραφέα Δημήτρη Χατζή, αναφέρεται στη Ζωή των Εβραιογιαννιωτών με Πρωταγωνιστές τον Ραββίνο Σαμπεθάι Καμπιλή και τον πρώτο Εβραίο, Γιαννιώτη Κομμουνιστή, Γιοσέφ Ελιγιά, όπως και γενικά στους Ρωμανιώτες και Σεφραδίτες Γιαννιώτες, με τα μικρά και μεγάλα μυστικά της "εβραικής" Ζωής τους....
Δημήτρης Χατζῆς - Σαμπεθάι Καμπιλῆς
Δημήτρης Χατζῆς (1913-81): πεζογράφος καὶ φιλόλογος ἐξ Ἰωαννίνων.
Ἀπὸ τὴν συλλογὴ διηγημάτων Τὸ τέλος τῆς μικρῆς μας πόλης (1963).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Μάνος Κατράκης (1908-1984): Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου,. έγινε γνωστός και αγαπητός σε όλους τους Έλληνες. Εντάχθηκε στο ΕΑΜ και στο ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της Κατοχής, και πολέμησε στην Εθνική Αντίσταση. Η πεισματική άρνησή του να υπογράψει "δήλωση μετανοίας και αποκήρυξης των κομμουνιστικών ιδεών" οδήγησε σε διώξεις, βασανιστήρια και εξορία στη Μακρόνησο και τον Άη Στράτη για σχεδόν επτά χρόνια"



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν μπορεί οι λακέδες της Μέρκελ που πούλησαν τη Μακεδονία, να προστατέψουν την Ελλάδα απ΄ το νταβατζιλίκι του Σουλτάνου...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατά την ισραηλινή εκπρόσωπο τύπου Michal  Maayan, οι άνθρωποι της Γάζας, δεν διαδηλώνουν "επιτίθενται στον "φραχτη"" Κάθε ορολογία της ισραηλινής προπαγάνδας και ένας λόγος ντροπής για την ανθρωπότητα. Οι Παλαιστίνιοι της Γάζας, που είναι όμηροι, φυλακισμένοι εδώ και τόσα χρόνια, με τρεις γενοκτονίες και ισάριθμες ισοπεδώσεις των υποδομών της Γάζας από τότε που τους φυλακίσανε, με ελεγχόμενες από το ισραήλ εισαγωγές τροφίμων [ ακόμα και τις θερμίδες που χρειάζονταν μετράγανε τα ισραηλινά τσακάλια για το τι θα επιτρέπουν να μπαίνει μέσα στη Λωριδα ] και μ' ένα Τοίχος κτισμένο μέσα στο έδαφος της Γάζας από το Ισραήλ, "επιτίθενται στο "φραχτη"" κατά την ισραηλινή γκαουλάϊτερ, κι αφού δεν μπορούν να τους μεταφέρουν όλους (2.000.000) στις ισραηλινές φυλακές τότε ποια άλλη επιλογή μένει; Να τους σκοτώνουν. Να θυμήσω ξανά, ότι οι Παλαιστίνιοι της Γάζας είναι ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ κάτοικοι των χωριών που τώρα έχει καταλάβει το Ισραήλ και τους εκδίωξε το 1948. Και ζητούν να γυρίσουν πίσω στα χωριά τους, γιατί αυτό που έκανε το Ισραήλ στον πολιτισμένο κόσμο ονομάζεται εθνοκάθαρση, και αυτό που κάνει τώρα, γενοκτονία.

Ρεπορτερ " γιατί οι ισραηλινοί πυροβολούν ανθρώπους νεκρούς στη γάζα
Διέλευσης?"
Ισραηλινη εκπροσωπος τυπου " λοιπόν, δεν μπορούμε να βάλουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους στη φυλακή, μιλάμε για εκατοντάδες ανθρώπους
Δολοφονούν διαδηλωτές επειδή είναι πιο εύκολο απ ' το να τους φυλάκισουν; Τι αρρώστια είναι αυτή; )



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια σχολική εκδρομή που εξελίχθηκε σε εκατόμβη για 50 ανθρώπους, 40 από αυτά παιδιά, σε μία χώρα που κάποτε την έλεγαν Υεμένη και εδώ και χρόνια έχει μετατραπεί σε κόλαση. Οι ένοχοι του μακελειού έχουν όνομα και διεθύνσεις.
Η επίθεση στο σχολικό λεωφορείο έγινε από αέρος και η τηλεκατεθυνόμενη βόμβα είναι αμερικανικής κατασκευής εννοείτε. Lockheed Martin ο κατασκευαστής. Για την ακρίβεια, πρόκειται για οπλικό υλικό που οι ΗΠΑ έχουν πουλήσει στη Σαουδική Αραβία. Από παλιά, από εποχής του νομπελίστα Ομπάμα ακόμη. Η τελευταία μαμούθ συμφωνία, επί Τραμπ, έχει παγώσει. Προς το παρόν. Η συγκεκριμένη τηλεκατεθυνόμενη βόμβα, ΜΚ-82, είναι «γνώριμη» τόσο «στο πεδίο βολής» της Υεμένης όσο και στο πόσο μαζικά φονική είναι. Το 2016, η χρήση της είχε προκαλέσει και ξανά τη φρίκη: επίθεση σε κοινοτικο κέντρο στη Σαναα κατά τη διάρκεια της κηδείας του Sheikh Ali al-Rawishan. Απολογισμός τότε, 140 νεκροί και 525 τραυματίες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΓΑΖΑ 167 νεκροι πανω απο 18 000 τραυματιες ο απολογισμος απο τις 30 μαρτιου μεχρι σημερα



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Οι Ισραηλινοι εφαρμοζουν αυτο που κανανε οι Αμερικανοι στην Βαγδατη οταν βομβαρδιζαν το Ιρακ ..καταστροφη και πλιατσικο του μουσειου,ωστε να ''σπασουν''την ψυχη τους ...αδικος κοπος δολοφονοι Ισραηλινοι,αυτος ο λαος μας διδασκει αντισταση
Βομβαρδισμος του περιβάλλοντα χώρο ενός κτιρίου που στεγαζε ένα πολιτιστικό κέντρο στην Γαζα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΥΕΜΕΝΗ /συνεχιζεται η γενοκτονια απο την αμερικανοφιλη Σαουδικη Αραβια (με ευρωπαικα επισης οπλα και βομβες)
εδω παιδια διαμαρτυρονται για την σφαγη παιδιων οταν βομβαρδισε η Σαουδικη Αραβια ενα σχολικο λεωφορειο
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΥΕΜΕΝΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ?
Κυριακη
Τα παιδιά διαμαρτύρονται στη Σανά ' a, καταδικάζουν τη δολοφονία πάνω από 40 παιδιά της Υεμένης κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στο σχολικό λεωφορείο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το σούργελο Άρης Χατζηστεφάνου, "δημοσιογράφος"... θα μας πει τι λέει τώρα για το "δικτατορικό καθεστώς Άσαντ";
Δεν ξεχνάμε τις σάλτσες του και τον αντιαμερικανισμό του για τις "ακραίες" δυνάμεις και την υπεράσπιση των "μετριοπαθών" δολοφόνων του Συριακού λαού
Ο κάθε Χατζηστεφάνου, "αριστερός δημοσιογράφος", ο ακτιβιστής των "πλοίων για τη Γάζα", θα μας πει τι στοιχεία διέθετε, ποιοι  του τα προμήθευαν και ποιοι τον είχαν σε διατεταγμένη υπηρεσία υπεράσπισης των δολοφόνων του "ελεύθερου συριακού στρατού", των "μετριοπαθών" φονιάδων και τον οποίο θεωρούσε ελπίδα για την ανατροπή του Προεδρου Άσαντ;
Άρκετα με τα μίσθαρνα κωλόπαιδα των υπηρεσιών με "αριστερές" μπούργκες δηθεν αντιαμερικανισμού...
Μετά το Ιντλίμπ αναζητείστε αλλού "εργασία"... Να, ίσως σας έχουν ανάγκη οι Κούρδοι λακέδες των ιμπεριαλιστών!
Υ.Γ. Χατζηστεφάνου, αν είχες ίχνος τσίπας θα ζητούσες τουλάχιστον συγνώμη! Αλλά θα μας έλεγες και για τις "παρέες" που σε έδιναν γραμμή...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαστε όλοι Σύροι! Με τον πρόεδρο Μπασάρ μέχρι τη νίκη, μέχρι το τέλος!
Στην Ελλάδα θυμούμαστε την Συρία, τον περήφανο λαό της από την κρίση του Μάρτη 1987… τότε που ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια και η Συρία παρέταξε τα στρατεύματά της στα σύνορα με την Τουρκία, χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή: "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!
Μια φιλία του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου με το Αραβικό Σοσιαλιστικό Κόμμα ΜΠΑΑΘ, που δεν μπόρεσε ποτέ να διαρρήξει ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός και οι σιωνιστές του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος…
Κρίση του Μάρτη 1987, ο ηγέτης Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια από τη Συρία κι ο Προεδρος Χαφεζ Αλ Άσαντ παρέταξε τα στρατεύματα της πατρίδας του για την Ελλάδα, στα σύνορα με την Τουρκία, τον χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, με σαφή διακήρυξη προς την Τουρκία: «Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας»!"



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αφού το λέει η τιτανοτεράστια αριστερή έτσι θα 'ναι...

Απιστευτη δηλωση Καφανταρη 26 Αυγουστου 2016 «η εποχη που καποιος ειχε μαγαζι και ηταν αφεντικο του εαυτου του τελειωσε»
Απλώς οι ανόητοι Έλληνες δεν κατάλαβαν ακόμη πως ο Τσίπρας οικοδομεί το νέο φασισμό της κατοχης!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναμένεται η δήλωση Κοτζιά για τον Ιεροσολύμων Θεόφιλο που ξεπουλάει περιουσία στους σιωνιστές, πιο σκληρή από εκείνη εναντίον τωνπρακτόρων του Πούτιν!
παραχώρηση Παλαιστινιακής γης στους Σιωνιστές, από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Αποτέλεσμα της οποίας ήταν και ο ξεσηκωμός των Αραβοχριστιανικών κοινοτήτων στην Κατεχόμενη Παλαιστίνη καιΙορδανία.
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ έχει την απόλυτη ευθύνη για το ξεπούλημα της περιουσίας του Πατριαρχείου, που ανήκει δικαιωματικά στον Παλαιστινιακό λαό και τορπιλίζει με αυτόν τον τρόπο τις διαχρονικές Ελληνοπαλαιστινιακές σχέσεις φιλίας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Έλληνας ψαράς για τους πυροβολισμούς που δέχθηκε από Τούρκους: Ακούσαμε έξι, οι δύο ήταν κατά ριπάς
'Παρενοχλήσεις δεχόμαστε καθημερινά, ακόμα και τώρα είμαι περικυκλωμένος από τρία τούρκικα αλιευτικά. Πριν από τέσσερις μέρες αποφύγαμε τον... εμβολισμό'', δήλωσε στον Realfm 97.8 ο ψαράς από τη Λέρο Λευτέρης Γιαννουκάς.
Για τους πυροβολισμούς που δέχθηκαν τα ελληνικά αλιευτικά στα ανοικτά της Λέρου από Τούρκους Ψαράδες, ο κ. Γιαννουκάς υποστήριξε ότι ''υπήρχαν 5 τούρκικα αλιευτικά στο μισό μίλι από τις ακτές της Λέρου. Τα 2 σκάφη μας πλησίασαν απειλητικά, προσπαθήσαμε να τους διώξουμε. Όταν αρχίσαμε να απομακρυνόμαστε, σε απόσταση περίπου 80 μέτρων από τα τουρκικά αλιευτικά ακούσαμε έξι πυροβολισμούς, οι δύο ήταν κατά ριπάς''.
"Εκείνη τη στιγμή το σκάφος του λιμενικού βρισκόταν στο λιμάνι. Το λιμενικό δεν μπορεί να δράσει γιατί δεν έχει τις κατάλληλες εντολές", υποστήριξε ο κ. Γιαννουκάς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κόβουν τα ελαιόδενδρα των Παλαιστινίων τα ναζιστικά γουρούνια του Νετανιάχου...
Την τελευταία ελπίδα για να μπορούν να επιβιώνουν κι όχι να ζουν στη γη τους οι Παλαιστίνιοι!
Που είναι αυτή η πουτάνα "πολιτισμένη" Ευρώπη;
Δεν υπάρχει ένας/μία, έστω σ' αυτό το αμερικάνικο κωλοχανείο,  που να ντρέπεται; Έστω να νοιώθει ντροπή!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Idlib... εκεί που άρχισαν να σου λένε περί σφαγής από τον Άσαντ...
Ένα νεαρό αγόρι καταδικάζεται σε δημόσιο μαστίγωμα επειδή κάθισε με μια κοπέλα σε δημόσιο χώρο...
Γι' αυτά τα ανθρωπόμορφα κτήνη ανησυχεί η ναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση και τους έχει υποστηρίξει με όλα τα μέσα για 7 χρόνια...
Καλό θα ήταν να δεχθεί την πρόταση του "αιμοσταγούς δικτατορικού καθεστώτος της Συρίας", να τους δώσει άσυλο στην Ευρώπη, όπως κάνει με τους 800 δολοφόνους που φυγάδευσε στο κατοχικό καθεστώς της Παλαιστίνης και τους δίνουν άσυλο οι "πολιτισμένες" χώρες της Ε.Ε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για το "Γιασεμί της Δαμασκού"...
«Μου προσφέρθηκε πολλές φορές η δυνατότητα να εγκαταλείψω τη...
Συρία.
Αυτές οι προσφορές συμπεριελάμβαναν εγγυήσεις για την ασφάλεια μου,
την προστασία των παιδιών μου, κι εγγυήσεις για μια άνετη οικονομική ασφάλεια.
Δεν χρειάζεται μια ιδιοφυΐα να καταλάβει τι πραγματικά ήθελαν αυτά τα πρόσωπα
με τις προσφορές τους. Ήταν μια προσπάθεια να πλήξουν την εμπιστοσύνη του λαού
στο πρόσωπο του προέδρου του»
Asma Akhras Al Assad
Ευχές από κάθε μέρος του πλανήτη, από τις χώρες του αντιιμπεριαλιστικού μετώπου κι Ελεύθερους πολίτες σ' όλη τη γη για το "Τριαντάφυλλο της Δαμασκού" ή και "Γιασεμί της Δαμασκού", όπως αποκαλεί ο λαός της Συρίας την αγαπημένη του Asma Akhras Al Assadπου σήμερα συμπληρώνει τα 43 της χρόνια (11 Αυγούστου 1975).
Μόλις προχθές ο πρόεδρος της Συρίας, γιατρός στο επάγγελμα, με μια λιτή δήλωση ανακοίνωσε "Η σύζυγός μου έχει καρκίνο", όπως αρμόζει στους ηγέτες κι οφείλουν να ενημερώνουν τους λαούς τους και στη συνέχεια τη συνόδευσε στο δημόσιο νοσοκομείο όπου υποβλήθηκε στην πρώτη χημειοθεραπεία.
Μετά τη νοσηλεία και τη χημειοθεραπεία πήρε το τσάι της... επέστρεψε στο γραφείο της κι εργάστηκε.
Τι ειρωνεία... η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στη Συρία παρέχεται σε όλους και δωρεάν, όπως κι η Παιδεία και πολλά "αναχρονιστικά κατάλοιπα του σοβιετικού κομμουνιστικού καθεστώτος", όπως χαρακτηρίζουν τη Συρία για τη σχέση της με την ΕΣΣΔ. Η Άσμα συντονίζει την καταγραφή των αναγκών σε φάρμακα και λόγω του "εμπάργκο" που έχουν επιβάλλει οι δυτικές "πολιτισμένες" χώρες -μεταξύ αυτών κι η Ελλάδα- υπάρχουν συγκεκριμένες ελλείψεις ειδικών φαρμάκων κι ειδικότερα αντικαρκινικών, που οι "πολιτισμένοι" ηγέτες της "μεγάλης ευρωπαϊκής δημοκρατικής οικογένειας" απαγορεύουν στις εταιρίες να πουλούν στη Συρία.
Σκληρή ακούραστη γυναίκα που λατρεύουν όλοι στη Συρία. Στον όγδοο χρόνο της ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, στο πλευρό των χειμαζόμενων από την τρομοκρατία Σύρων πολιτών.
Σε όλη τη διάρκεια των 8 χρόνων ιμπεριαλιστικής επίθεσης στη Συρία -με καθημερινές μάχες κι εκρήξεις βομβών, η Άσμα συνόδευε η ίδια με τα πόδια -συχνά με τον σύζυγό της πρόεδρο Άσαντ- κάθε μέρα τα παιδιά της στο ΔΗΜΟΣΙΟ σχολείο, μαζί με τα παιδιά όλων των Σύρων πολιτών. Άραγε πόσοι είναι οι Ευρωπαίοι ηγέτες που στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία και πόσοι σε ιδιωτικά και μάλιστα με ασφαλίτες και γκουβερνάντες;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί δεν υπάρχουν πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες από την Υεμένη;
Το σκέφτηκες ποτέ αυτό;
Κανείς δεν μιλάει για τη γενοκτονία στην Υεμένη...
Ο λαός της Υεμένης θα νικήσει!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


13 Αυγούστου 1968! Σαν σήμερα ο τυραννοκτόνος Παναγουλης αποτυγχανει να εκτελεσει τον δικτατορα Παπαδοπουλο στη Βαρκιζα και συλαμβανεται



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γερμανία έχει μια απελπιστική ανάγκη από άμμο: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ!
(Η Γερμανία αντιμετωπίζει αυξανόμενη ανάγκη άμμου για τη βιομηχανία. Αλλά οι διαθέσιμες τοποθεσίες είναι λίγες κι οι επιστημονικές μελέτες δεν έχουν ακόμη διευκρινίσει τις επιπτώσεις από την αμμοληψία)


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ιταλοί κομμουνιστές για τη Συρία... Κατανοητή η ιμπεριαλιστική "αριστερά", το ΚΚΕ γιατι συνεχίζει τη σιωπή; Η μαλλον γιατι συνεχιζει τη νεοτροτσικιστικη ιμπεριαλιστικη πολιτικη του  μιλωντας για «δυο ανταγωνιστικους  ιμπεριαλισμους στη Συρια του δικτατορα Ασαντ»?
"Αυτό είναι το έργο της δημοκρατίας σας στο Χαλέπι
Μόνον καταστροφή και σφαγές
Παρότι η Συρία δέχθηκε επίθεση από περισσότερους από 500.000 μισθοφόρους,
Αντιστέκεται και νικάει"
Μέσω FGCI-Federazione Giovanile (Κομμουνιστική Νεολαία Ιταλίας)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτσι απάντησε ο λαός της Βενεζουέλας για τον Μαδούρο! Με τεραστιες  διαδηλωσεις υποστηριξης!
Στις λαϊκές συνοικίες του Καράκας... αλληλεγγύη στον πρόεδρο Μαδούρο!

#Η διαδήλωση της Βενεζουέλας στο Petare, λαϊκή ανατολική γειτονιά του Καράκας για να δείξει αλληλεγγύη με τον πρόεδρο Νικολάς Μαντούρο και με την Μπολιβαριανή επανάσταση μετά την αποτυχημένη επίθεση.
Τοίχος τοίχου, Δευτέρα, 12 Αυγούστου, στις 10:00



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ιταλία... έγχρωμη από τη Νιγηρία που πήρε Ιταλική υπηκοότητα -ο Νιγηριανός πατέρας της με καταδίκη 5 χρόνων φυλάκισης για σωματεμπορία (νταβατζής δηλαδή)- προκρίνεται στον τελικό δισκοβολίας και είναι στην πρώτη σελίδα ΟΛΩΝ των ιταλικών εφημερίδων και ΜΜΕ...
Η κοπελιά με τα χρυσά στην κολύμβηση... ούτε ως απλή είδηση...
Ζήτω ο αντιρατσισμός, ζήτω ο αντιεθνικισμός, ζήτω η παγκοσμιοποίηση με ανθρώπινο πρόσωπο!