Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Σαββατο 25 Αυγουστου 2018


100 «ανώνυμοι» ασθενείς-κρατούμενοι έχουν πεθανει τα τελευταία 5 χρόνια στο «Κολαστήριο» του Κορυδαλλου. Ο Αριστείδης Φλωρος της Energa που υπεξαίρεσε από το κράτος 256 εκατομμύρια και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 21 ετών, αποφυλακιστηκε σήμερα με ποσοστό αναπηρίας 67% λόγω κρίσεων επιληψίας.
*Το κολαστήριο για όσους δεν γνωρίζουν είναι το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού που αφήνονται να πεθαίνουν άρρωστοι χωρίς καμία ιατρική φροντίδα σε άθλιες συνθήκες ανεξάρτητα από το αδίκημα που έχουν διαπράξει... Ένα από τα τελευταία κρούσματα εκεί ήταν θάνατος ανθρώπου από μόλυνση απόστημα σε δόντι...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποφυλακίστηκε για λόγους αναπηρίας, είχε λέει επιληπτικές κρίσεις, ο 39χρονος Αριστείδης Φλώρος, ένας από τους απατεώνες της Energa, που είχε φάει 21 χρόνια για υπεξαίρεση 256 εκατομμυρίων ευρώ από το Δημόσιο και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ είχε κριθεί ένοχος και για το σχέδιο δολοφονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ.
Στη δεύτερη φώτο σε μια από τις ..κρίσεις του να διασκεδαζει στη θαλασσα με γκομενες στην Μύκονο
Σχολιο.- Κρίση με πιάνει Κρίση !!!!
Τα ονόματα των γιατρών που του έδωσαν το χαρτί αναπηρίας μπορούμε να τα ξέρουμε ???
Σχολιο.- Αθανατη ελληνικη δικαιωσυνη..... εκανες παλι το θαυμα σου..... Ας οψονται , ολοι οι ψιληκαντζηδες κρατουμενοι, των φυλακων.......
Σχολιο.- Του Φλώρου η μάνα κάθονταν και έπλεκε πουλόβερ.
Αποφυλακίστε όλα τα λαμόγια, κλείστε ή αφήστε μέσα όλους τους υπόλοιπους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αποφυλακιστηκε ο μεγαλοαπατεωνας Αριστείδης (Άρης) Φλώρος της Energa, για λογους 'αναπηρίας'. Αναπηρια 67%. Να υποθέσω οτι θα παει για θεραπεια στη Μυκονο, οπου δεν εχει τελειωσει η καλοκαιρινη σαιζον.
Εγω εχω εμπιστοσυνη στην Ελληνικη 'δικαιοσύνη' - ειναι οι ιδιοι 'δικαστες' που δεν θελουν να υποβαλλουν ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ. Εσεις?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018
Η Ισπανία θα υπογράψει με τη Βολιβία συμφωνία για τη συμμετοχή της στο Υπερωκεάνιο Σιδηρόδρομο

Η ισπανική κυβέρνηση σχεδιάζει να υπογράψει συμφωνία με τη Βολιβία για να αποτελέσει η ευρωπαϊκή χώρα μέρος του έργου του Υπερωκεάνιου Σιδηρόδρομου.
Ο Ισπανός πρόεδρος Πέδρο Σάντσες θα συναντηθεί με τον Βολιβιανό ομόλογό του Έβο Μοράλες στις 28 Αυγούστου για να επικυρώσει το σύμφωνο που θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή ισπανικών εταιρειών στην υλοποίηση του “megaproject”.  Ο υπουργός Δημοσίων Έργων της Βολιβίας Μίλτον Κλάρος επιβεβαίωσε ότι η Ισπανία έχει δείξει ενδιαφέρον να υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας με τη Βολιβία στις αρχές Αυγούστου.
Η πρόταση που κατατέθηκε από τον Πρόεδρο Eβο Μοράλες στοχεύει στην ενοποίηση της ακτής του Περού με το λιμάνι της Βραζιλίας στον Ατλαντικό. Ο εν λόγω σιδηρόδρομος, θα διασχίζει όλη τη Βολιβία, προκειμένου να ενισχυθεί το σύστημα περιφερειακής επιχειρησιακής συνεργασίας ενοποιώντας τα χερσαία σύνορα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018
Το Εκουαδόρ αποχωρεί από την ALBA

Ο δεξιος υπουργός Εξωτερικών του Εκουαδόρ, Χοσέ Βαλένσια, (μια κυβερνηση σαν του δικου μας αληταρα Τζιφρα), ανακοίνωσε την αποχώρηση της χώρας του από τη Μπολιβαριανή Συμμαχία της Δικής μας Αμερικής - Σύμφωνο Εμπορίου των Λαών (ALBA-TCP).
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Βαλένσια δήλωσε ότι το Εκουαδόρ αποχωρεί από την ALBA και επίσης δεν θα ενταχθεί σε άλλες ομάδες χωρών που κατά τη γνώμη του "δεν προωθούν εποικοδομητικές καταστάσεις χωρίς κανέναν αποκλεισμό".
Εξήγησε ότι η απόφαση της αποχώρησης σκοπεύει να επικυρώσει την ανεξαρτησία της χώρας του στη γενικότερη δράση της στην περιφερειακή πολιτική, "μια δράση βασισμένη σε αρχές".
"Διατηρούμε μια θέση αρχών και για να την ενισχύσουμε αναγγέλλουμε ότι δε θα συνεχίσουμε ALBA-TCP", τόνισε ο δεξιος αληταρας υπουργός εξωτερικών του Εκουαδόρ.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, η ALBA θα παραμείνει με 10 χώρες μέλη: Βενεζουέλα, Κούβα, Βολιβία, Νικαράγουα, και 6 ακόμα νησιωτικά κράτη της Καραϊβικής (Αντίγουα και Μπαρμπούδα, Ντομίνικα, Γκρανάδα, Σεντ Κιτς και Νέβις, Σαν Βισέντε και Γρεναδίνες, Σάντα Λουσία). Επιπλέον το Σουρινάμ είναι ειδικό προσκεκλημένο μέλος, με πρόθεση να ενταχθεί, και η Αϊτή είναι μέλος παρατηρητής που επιθυμεί επίσης να ενταχθεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Yπ. Άμυνας Ρωσίας: ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία (η τρόικα του πολέμου) ετοιμάζουν νέα χτυπήματα κατά της Συρίας με πρόσχημα τα χημικά. Στην προβοκάτσια των χημικών συμμετέχουν ενεργά οι μυστικές υπηρεσίες της Αγγλίας.

H τρόικα του πολέμου Γαλλία, ΗΠΑ, Αγγλία προετοιμάζουν μια νέα αεροπορική επίθεση κατά της Συρίας στο πλαίσιο  της χρήσης χημικών όπλων από τις συριακές αρχές ανακοίνωσε το Σάββατο το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας. Η Γαλλία σε συντονισμό με ΗΠΑ, Αγγλία προσανατολίζεται για βομβαρδισμό της Συρίας με πρόσχημα τη χρήση από Δαμασκό χημικών όπλων ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου ο Igor Konachenkov.
«Η εφαρμογή με την ενεργή συμμετοχή των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών αυτής της προβοκάτσιας θα όφειλε ομοίως να γίνει το πλαίσιο ενός αεροπορικού χτυπήματος από ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία κατά  οικονομικών θέσεων και του κράτους στη Συρία », προειδοποίησε.
«Γι αυτό το σκοπό, το καταδρομικό The Sullivans του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ με 56 πυραύλους κρουζ έφθασε  εδώ και κάποιες μέρες στον Περσικό Κόλπο. Ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό В-1В της αμερικάνικης πολεμικής αεροπορίας με 24 πυραύλους κρουζ αέρος εδάφους  AGM-158 JASSM στάθμευσε στην αεροπορική  βάση Al Oudeid στο Qatar», συνέχισε.Ο Konachenkov διευκρίνισε ότι οι αβάσιμες δηλώσεις των υψηλών εκπροσώπων της τρόικας του πολέμου στις 22 Αυγούστου επιβεβαιώνουν την πρόθεσή τους να ξαναπαντήσουν «με τους όρους τους πιο σκληρούς» στη «χρήση χημικών όπλων» από τη συριακή κυβέρνηση , ήταν οι έμμεσες διακηρύξεις της προετοιμασίας από αυτές τις χώρες μιας νέας επίθεσης κατά της Συρίας.
«Έτσι οι δράσεις των δυτικών χωρών αντίθετα με τις δημόσιες δηλώσεις τους αποσκοπούν στην επιδείνωση εκ νέου της κατάστασης στη Μ Ανατολή και να υπονομεύσουν την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία», συμπεραίνει ο εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού Υπ.Άμυνας.
To Yπ. Εξωτερικών της Ρωσίας αναφέρει ότι έχει υπόψιν της τις δηλώσεις του Μπόλτον για τη Συρία και φαίνεται ότι οι απειλές είναι η γλώσσα της Αμερικής προς το παρόν. Προσθέτει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέδωσαν εκ νέου απειλές στη Συρία αλλά αυτό δεν θα αποτρέψει τη Μόσχα να βοηθήσει τη Δαμασκό να απαλλαγεί από τρομοκράτες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τη θρυλική εβραία καπετάνισσα Σαρίκα (Σάρα Γεοσούα) του ΕΛΑΣ:
"Κρέμασε πάνω της δυο φυσεκλίκια και πήγαινε από χωριό σε χωριό και εξηγούσε την Αντίσταση στις γυναίκες. Κατάφερε έτσι να οργανώσει μια μονάδα από νεαρές κοπέλες, που αρχικά υπηρετούσαν ως βοηθητικές στους στρατώνες, δουλεύωντας στην κουζίνα, το πλυσταριό κλπ. Αργότερα, τις έμαθαν να χειρίζονται τα όπλα και να παρασκευάζουν κοκτέιλ μολότοφ. Βρετανοί παρατηρητές περιέγραψαν αργότερα με θαυμασμό το παράδοξο θέαμα μιας μικροκαμωμένης κοπελίτσας μπροστά στην οποία συντάσσονταν για επιθεώρηση άνδρες μαχητές δυο μέτρα μπόι"

H θρυλική Εβραία καπετάνισσα Σαρίκα Γ. του ΕΛΑΣ της Εύβοιας που πολέμησε τους Ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους
[...] Πολλές γυναίκες συμμετείχαν στις μαχητικές μονάδες του ΕΛΑΣ που διακήρυσσε την απελευθέρωση του θηλυκού φύλου από τα δεσμά της πατριαρχίας. Το επαναστατικό αυτό μήνυμα υποστηρίχτηκε απρόθυμα και από άνδρες χωρικούς οι οποίοι γίνονταν με αυτόν τον τρόπο κοινωνοί της νέας τάξης πραγμάτων που εισήγαγε το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στα βουνά που βρίσκονταν υπό τον έλεγχό του.
Το τέλος του πολέμου, ωστόσο, σήμανε και την απόρριψη τέτοιου είδους μηνυμάτων.
Η ελληνική Δεξιά και οι Βρετανοί καταδίκασαν την αριστερή Αντίσταση ως κομμουνιστική, διευκολύνοντας, έτσι, τους άντρες στα χωριά να επανακτήσουν την κυριαρχία τους πάνω στις γυναίκες τους. Ανέρχονται, όμως, σε δεκάδες χιλιάδες οι γυναίκες που δεν δέχθηκαν να εκχωρήσουν το δικαίωμά τους στην ισότητα.
Πολλές από αυτές πέρασαν μία ή δύο δεκαετίες στη φυλακή μετά τον πόλεμο, επειδή αρνήθηκαν να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους στην Αντίσταση και την επανάστασή της.
Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στα χρονικά της διαμάχης με την εμφάνιση γυναικών μαχητριών, ιδιαίτερα στα αντιστασιακά κινήματα που κατευθύνονταν από κομμουνιστές. [...] Οι περιπτώσεις αρκετών Εβραίων γυναικών παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως διότι οι Εβραίοι δεν αναφέρονται ούτε στη γενικότερη βιβλιογραφία για την Αντίσταση ούτε στις νεώτερες μελέτες για τις γυναίκες στο αντάρτικο. Η Ντόρα Μπουρλά πολέμησε στα βουνά της Μακεδονίας και ήταν γνωστή στους συμπολεμιστές της ως Ταρζάν. Μία άλλη Ντόρα, η Ραμπάν, ανήκε σε μια μάχιμη μονάδα τριάντα γυναικών.[...]
Άλλες Εβραιοπούλες αναδείχτηκαν σε σημαντικές θέσεις στον ΕΛΑΣ λόγω της δυναμικής τους προσωπικότητας. Η Κάρμεν Κάκις από τη Δράμα, για παράδειγμα, με τα κόκκινα μαλλιά και τη γλυκιά φωνή της στο τραγούδι, ήταν καπετάνισσα, εντεταλμένη να στρατολογεί γυναίκες στην Αντίσταση 1. Πολλές φορές την έστειλαν στη Σκόπελο για ανάπαυση 2 όπου έμενε με τη Λιλή Μιτράνη. Η Μιτράνη ήταν δασκάλα από τη Θεσσαλονίκη που είχε ζητήσει από την κυβέρνηση μετάθεση σε μία ασφαλή περιοχή όπου θα μπορούσε να διδάσκει φανερά ως Εβραία. Αυτό κατόρθωσε να κάνει στη Σκόπελο όπου παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια του πολέμου. Παράλληλα, ανήκε στη Αντίσταση και προσέφερε κατά καιρούς τη φιλοξενία της σε όσους συναγωνιστές την είχαν ανάγκη
Ύστερα από την αποχώρηση των Γερμανών από την Ελλάδα, βρετανικές και ελληνικές δυνάμεις τους αντικατέστησαν, συνοδευόμενες από δυτικούς δημοσιογράφους.
Παρακάτω θα δούμε αναφορές Βρετανών και Παλαιστινίων δημοσιογράφων.
Εδώ θα σταθούμε στην ιστορία μιας καπετάνισσας, όπως την έγραψε ο ατρόμητος Ελληνοαμερικανός ανταποκριτής Κωνσταντίνος Πούλος, που μπήκε στην Ελλάδα στα μέσα Αυγούστου 1944 και βρισκόταν ήδη στην Αθήνα μία μέρα πριν φτάσουν οι βρετανικές δυνάμεις 4.
Αθήνα, 23 Οκτωβρίου (ΟΝΑ-ραδιοφωνικώς). Η Σαρίκα Γ., μία δεκαοχτάχρονη Ελληνοεβραία από τη Χαλκίδα, είναι λοχαγός μιας διμοιρίας Ελληνίδων ένστολων ανταρτισσών που βρίσκονται στο νησί της Εύβοιας. Φορώντας ένα ζευγάρι μπότες Βρετανού στρατιώτη και κασκέτο, καθώς και σακάκι και στολή ιππασίας φτιαγμένη από Αμερικανική κουβέρτα, οδηγεί τη διμοιρία της κάθε μέρα στις επιχειρήσεις που διατάζει το αντάρτικο σύνταγμα στο οποίο ανήκει.
Είναι μια κοντή, γεροδεμένη κοπέλα με σκούρα μαλλιά και γαλανά μάτια. Τρέχει σαν άντρας και μπορεί να κατεβάσει με το τουφέκι ένα καρύδι από ένα δέντρο σε απόσταση 200 γιαρδών. Δίνει οδηγίες βηματισμού στη διμοιρία της που κατεβαίνει το βουνίσιο μονοπάτι με τόνο ζωηρό και υπερήφανο・ άλλοτε φωνάζοντας ένα σταθερό "Επ, Επ, Επ", κι άλλοτε κρατώντας το ρυθμό με το μπράτσο της.
Μόνο μετά την παράδοση των Ελλήνων στους Ιταλούς αναγκάστηκε να διαφύγει στα βουνά. Από εκεί, ντυμένη σαν χωρική, γυρνούσε πότε-πότε πίσω στην γερμανοκρατούμενη Χαλκίδα για να μαζέψει πληροφορίες για το αντάρτικο σύνταγμά της. Όταν αυτό έγινε πολύ επικίνδυνο, άρχισε να διδάσκει σε σχολεία στο βουνό. Κατόπιν πήγε να εργαστεί στα κεντρικά γραφεία της Αντίστασης. Και αργότερα, όταν οργανώθηκε λόχος ανταρτισσών, διάλεξαν αυτήν για λοχαγό τους.
Από ολόκληρη τη μεγάλη οικογένειά της, από όλες τις αδελφές και τους γαμπρούς και τους θείους, μόνο αυτή και η μητέρα της έχουν μείνει. "Αυτή είναι η πατρίδα μου", μου είπε η Σαρίκα. "Εδώ γεννήθηκα και μεγάλωσα. Οι Έλληνες είναι ο λαός μου, ο αγώνας τους είναι αγώνας μου. Εδώ ανήκω".
Η Σαρίκα είναι μία από έναν απίστευτο αριθμό Ελληνίδων που συμμετείχαν στην ατρόμητη Αντίσταση. Καμιά φορά δημιουργείται η εντύπωση ότι στα βουνά υπήρχαν πιο πολλές γυναίκες από άντρες 5. Είδα οργανώτριες, μαγείρισσες, πλύστρες, κοινωνικές λειτουργούς και νοσοκόμες να εκτελούν τα καθήκοντά τους ακούραστες κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Δούλευαν δέκα έως δώδεκα ώρες την ημέρα οργανώνοντας γυναικείες επιτροπές περίθαλψης, σχολεία, βρεφικούς σταθμούς, κλινικές και νοσοκομεία στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της Ελλάδας.
Παρακολούθησα μια διαδήλωση τεσσάρων χιλιάδων γυναικών και δεκαεφτά ιερέων, μαζεμένων από διάφορες περιοχές που εκτείνονταν σε μία ακτίνα τριανταπέντε χιλιομέτρων, να βαδίζουν προς ένα χωριό που βρισκόταν κάτω από την κυριαρχία των Ναζί για να απαιτήσουν την απελευθέρωση δεκάδων ομήρων. Δεν πέτυχαν τον στόχο τους, αλλά καθώς εγώ έφευγα εκείνες συζητούσαν για τα λάθη τακτικής που είχαν κάνει και σχεδίαζαν μία μεγάλη μαζική διαδήλωση καλώντας κι άλλες γυναίκες από άλλα χωριά.
Στη Ρούμελη πολλοί μου διηγήθηκαν την ιστορία της Αριάδνης Ντάλαρη, μιας οδοντιάτρου από τη Λαμία που την βασάνιζαν οι Ναζί για δεκαπέντε ημέρες, προσπαθώντας να την κάνουν να μιλήσει για την Αντίσταση. Αφού δεν κατάφεραν να την κάνουν να λυγίσει, την έστησαν στον τοίχο και την τουφέκισαν. Δίπλα της στεκόταν μια ομάδα γυναικών που τραγουδούσε αντάρτικα τραγούδια.
Διηγούνται επίσης την ιστορία μιας άλλης γυναίκας από τη Ρούμελη, της Αγγελικής Μοντεσάντου, που καταδικάστηκε σε θάνατο για αντιστασιακές πράξεις. Όταν ανέβηκε στην εξέδρα έβαλε η ίδια τη θηλιά γύρω από τον λαιμό της, την έσφιξε και φώναξε: "Πεθαίνω ευτυχής γιατί πεθαίνω για την πατρίδα μου".
Παρακολούθησα μια γυναικεία οργάνωση περίθαλψης να πηγαίνει από χωριό σε χωριό μαζεύοντας φαγητό και παλιά ρούχα για τις οικογένειες των οποίων τα σπίτια είχαν καεί από τους Γερμανούς. Μετά το πέρασμα των Ναζί, είδα τις γυναίκες να ξεθάβουν σάκους σιτάρι από τις κρυψώνες τους, κάτω από τα χωμάτινα πατώματα των σπιτιών τους. Σε άλλα μέρη είδα γυναίκες να κουβαλούν φαγητό και πολεμοφόδια σε απομονωμένα φυλάκια και φρουρές ανταρτών.
Ο Πούλος ήταν ένας ενεργητικός και επιθετικός ανταποκριτής, με καλό μάτι και καλή πένα. Χωρίς αμφιβολία έφερε πίσω μαζί του και πολλές άλλες καλές ιστορίες τις οποίες, όμως, δεν πρόλαβε να αναλύσει ή να καταγράψει. Ήταν, όμως, ο πρώτος που κατέγραψε για τους Συμμάχους – ήδη από τον καιρό του πολέμου – την ιστορία των ηρωικών γυναικών που υπηρέτησαν την Ελλάδα κατά την Κατοχή. Άλλες ιστορίες και αναλύσεις βγήκαν στο φως πενήντα χρόνια αργότερα από τις Αλταμιράνο, Χαρτ, Φουρτούνη και άλλους 6. Οι ιστορίες των Εβραίων γυναικών, ωστόσο, παρέμειναν καταγεγραμμένες μόνο στην προφορική μνήμη, ή θάφτηκαν σε μεταπολεμικές καταθέσεις ή δυσεύρετες εκδόσεις στα εβραϊκά.
Η μορφή της Σαρίκας ήταν πολύ γνωστή στους δημοσιογράφους των Συμμάχων, αν και ο Πούλος ήταν ο μόνος που της πήρε συνέντευξη και έγραψε ότι ήταν Εβραία. Εξαιτίας του μεταπολεμικού κατατρεγμού των πρώην ανταρτών, η Σαρίκα μετανάστευσε στην Παλαιστίνη το 1946 και επέστρεψε σε έναν πιο συμβατικό τρόπο ζωής. Αυτή η πρώην καπετάνισσα στο αρχηγείο του ΕΛΑΣ στην Εύβοια, παντρεύτηκε τον Μαρτσέλο Φόρτη και έκανε οικογένεια. Αργότερα έδωσε συνέντευξη για τα ισραηλινά αρχεία. Όπως φαίνεται από την παρακάτω περίληψη, ο Πούλος είχε μόνον επιφανειακή γνώση γι’ αυτήν την αξιοθαύμαστη νεαρή κοπέλα.
Η Σαρίκα (Σάρα Γεοσούα) ήταν αριστούχος μαθήτρια και ηγετική φυσιογνωμία στο γυμνάσιό της στη Χαλκίδα, την πρωτεύουσα της Εύβοιας. Ήταν ανηψιά του αντισυνταγματάρχη Μορδοχαίου Φριζή, που σκοτώθηκε στην Πρεμετή ενώ ήταν επικεφαλής επίθεσης ενάντια στους Ιταλούς εισβολείς. Όταν ήταν μόλις δεκαπέντε χρόνων, διέφυγε με τη μητέρα της στους γειτονικούς λόφους καβάλα σε ένα γαϊδούρι και βρήκε καταφύγιο στο χωριό Στενή, όπου δίδασκε στις γυναίκες ανάγνωση και γραφή ενώ, παράλληλα, προσπαθούσε να αφυπνίσει τη θηλυκή τους συνείδηση.
Τέτοιες δραστηριότητες, που κατά κανόνα εκτελούνταν από τις κοπέλες της ΕΠΟΝ, αποτελούσαν τον πυρήνα της συμμετοχής της Αντίστασης στην κοινωνική επανάσταση που δονούσε την ελληνική ενδοχώρα κατά τη διάρκεια του πολέμου. Όταν ειδοποιήθηκε ότι οι Γερμανοί άρχισαν να σαρώνουν την περιοχή, ο σύνδεσμός της την πήγε στα βουνά όπου η Σαρίκα άρχισε να δρα πιο ενεργά. Κρέμασε πάνω της δύο φυσεκλίκια και πήγαινε από χωριό σε χωριό και εξηγούσε την Αντίσταση στις γυναίκες. Κατάφερε έτσι να οργανώσει μια μονάδα από νεαρές κοπέλες, που αρχικά υπηρετούσαν ως βοηθητικές στους στρατώνες, δουλεύοντας στην κουζίνα, στο πλυσταριό κ.λπ. Αργότερα, τους έμαθαν να χειρίζονται τα όπλα και να παρασκευάζουν κοκτέιλ Μολότωφ (μπουκάλια γεμάτα βενζίνη με στουπί που ανάβονταν και ανατινάζονταν). Βρετανοί παρατηρητές περιέγραψαν αργότερα με θαυμασμό το παράδοξο θέαμα μια μικροκαμωμένης κοπελίτσας μπροστά στην οποία συντάσσονταν για επιθεώρηση άνδρες μαχητές δυο μέτρα μπόι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



συγκλονιστικό βίντεο
Εικόνες "νέες" και καταψύξη του 1-O, της καταστολης του άγριου ισπανικού κράτους σε όλους τους καταλανους ανθρώπους.
Βίντεο που γυρίζει σε όλο τον κόσμο, αφήνοντας όποιον το δει με ανατριχίλα και εντελώς εξοργισμένος.
Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να γίνει η δικαιοσύνη!!!
Στην Ισπανία η παράσταση του 1-Ο θα σας κοστίσει πολύ ακριβά, και θα αρχίσετε να βλέπετε τις συνέπειες... που θα είναι πολλά περισσότερες!
Παρακαλώ κοινοποιήστε και κοινοποιήστε σε τόσα διεθνή ΜΜΕ όπως μπορείτε...
σχολιο.- Ζουμε(παντα στην(τωρα) κρυφο ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ευρωπη......
σχολιο.- Κρυφό ??πολυ αισιόδοξο σε βρίσκω....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάνουν πως τσακώνονται οι τσυριζαιοι με τη Δεξιά για τον Εμφύλιο. Την ίδια ώρα που ο πρέσβης των ΗΠΑ επιθεωρεί υπουργεία και περιφέρειες. Λίγους μήνες αφότου μακέλεψαν κόσμο που θέλησε να γκρεμίσει το άγαλμα του εγκληματία πολέμου του Γράμμου, Τρούμαν, και τον έσυραν τον κοσμο σε δίκες.
Καθόλου ντροπή; Όλα να τα εξευτελίσουν;
Νεκρανάστησαν τον Πιουριφόι στο πρόσωπο του αμερικανου πρεσβη του πρωτεργάτη του νεοφασιστικού πραξικοπήματος στην Ουκρανία.
Είναι υπόλογοι έναντι του ελληνικού λαού και της ιστορίας, για τον εξευτελισμό θεσμών που λειτουργούν υπό τον έλεγχο και με τις υποδείξεις του εκπροσώπου των φονιάδων των λαών.
Το αίμα των μαχητών του Γράμμου, του Μπελογιάννη, του Λαμπράκη, του Πέτρουλα, του Πολυτεχνείου, της Κύπρου, θα στοιχειώσει τη ζωή τους.
Σχολιο.- Δν νομιζω οτι πρωτοτυπουν σε σχεση με ολες τις ελληνικες κυβερνησεις απ το 45 μεχρι σημερα.
Σχολιο.- Δεν είναι όλες οι ιστορικές περίοδοι και οι συγκυρίες πανομοιότυπες. Δεν μπαινόβγαιναν σε υπουργεία οι αμερικανοί πρεσβευτές παρά μόνο στα χρόνια του Εμφυλίου (από το 1947) και τα πρώτα μετεμφυλιακά. Σε όλες τις άλλες περιόδους είτε κρατούσαν τα προσχήματα είτε δεν μπορούσαν κιόλας να το κάνουν και πάλι για λόγους πολιτικής. Αν όλες τις περιόδους τις βλέπουμε ολόιδιες η ιστορία δεν θα 'χε κανένα νόημα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μίχαλος, Παπακώστα, Αντώναρος, και εξωκοινοβουλευτικός ΠΡΟ.ΠΟ. λέει.
Μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την συνεργασία με τους κατακαμμένους δεξιούληδες, τώρα όλο και πιό αριστερά!
Σιγά μωρέ με την αριστεροσύνη και τα αριστερόμετρα και τον δικαιωματισμό, θα βρείτε λέμε!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Ποιος είναι ο ρόλος της Χεζμπολάχ στα πολιτικά πράγματα του Λιβάνου τα τελευταία χρόνια;
*Πιστεύω ότι, αν το Ισραήλ δεν είχε εισβάλει στον νότιο Λίβανο το 1982, δεν θα υπήρχε τώρα καμία "Χεζμπολάχ". Είναι ένα κίνημα που αναδύθηκε μέσα από την εισβολή και τη μακροχρόνια κατοχή που ακολούθησε. Οι Ισραηλινοί έκαναν το μεγάλο λάθος και επεκτάθηκαν πολύ πέρα από τον άμεσο στόχο τους, δηλαδή την εκδίωξη της ΟΑΠ από τον Λίβανο. Μόλις τρεις μήνες μετά την εισβολή είχαν καταφέρει να διασκορπίσουν την ΟΑΠ σε διάφορες χώρες, αλλά, αντί να αποχωρήσουν σε εκείνο το σημείο, αποφάσισαν να μείνουν για να εξαναγκάσουν τον Λίβανο να υπογράψει συνθήκη ειρήνης και για να επιβάλουν το δικό τους καθεστώς και την επικυριαρχία τους.
Οι Ισραηλινοί προφανώς δεν διακρίνονται για την αβρότητά τους ως κατακτητές. Η κατοχή ήταν επαχθής, με βασανιστήρια, φυλακίσεις, γενικευμένη εφαρμογή της συλλογικής τιμωρίας - ό,τι κάνει το Ισραήλ στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Όλα αυτά εξώθησαν τους ανθρώπους στον Νότο και στο μεγαλύτερο μέρος του Λιβάνου να εξεγερθούν και να αρχίσουν να αντιστέκονται.
Η Χεζμπολάχ ξεκίνησε ως ομπρέλλα πολλών μικρών ομάδων που είχαν αρχίσει να συσπειρώνονται γύρω από την ιδέα της δημιουργίας μιας αποτελεσματικής αντιστασιακής οργάνωσης. Γύρω στα 1985 δημοσιοποίησαν μια διακήρυξη στόχων, γνωστή ως "Ανοιχτή Επιστολή", που ήταν μια πρώτη αποτύπωση των θέσεών τους, αλλά εξέλεξαν ηγεσία μόλις στα τέλη της δεκαετίας.
Από τότε που ιδρύθηκε, η Χεζμπολάχ έχει ξαφνιάσει αρκετούς από όσους αντιμετωπίζουν πολύ αρνητικά τις ισλαμιστικές ακτιβιστικές οργανώσεις. Έχει καταφέρει να εδραιωθεί ως μια πολύ ανοιχτή και ανεκτική ισλαμιστική οργάνωση που δεν επιδιώκει να επιβάλει ισλαμικό καθεστώς σε ανθρώπους που δεν το θέλουν και το έχει δηλώσει από την πρώτη στιγμή. Στον νότιο Λίβανο υπάρχει ένας μικρός αλλά όχι ευκαταφρόνητος αριθμός χριστιανών, πολλοί από τους οποίους είχαν συνεργαστεί ανοιχτά με τους ισραηλινούς κατακτητές• ήταν οι σκληρότεροι βασανιστές και οι στυγνότεροι φονιάδες. Παρ' όλα αυτά, από τότε που η Χεζμπολάχ απελευθέρωσε την περιοχή δεν έχει υπάρξει ούτε ένα περιστατικό αντεκδίκησης εναντίον των συνεργατών των κατακτητών, χριστιανών ή μουσουλμάνων.
Μετά την απελευθέρωση του νοτίου Λιβάνου, η Χεζμπολάχ ενσωματώνεται σταδιακά στο πολιτικό σύστημα και εδραιώνει την παρουσία της ως πολιτικό κόμμα με όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή στην κυβέρνηση. Το πρώτο βήμα έγινε με την είσοδό της στη Βουλή και την ανάδειξή της στη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική παράταξη. Στις τελευταίες εκλογές έκανε ένα βήμα ακόμη, συμμετέχοντας στην κυβέρνηση με δύο υπουργούς. Αυτή η διαδικασία ονομάστηκε "λιβανοποίηση". Μερικοί διαφώνησαν με αυτήν την επιλογή και αποχώρησαν, αλλά η πορεία της ενσωμάτωσης συνεχίζεται.
Η Χεζμπολάχ έχει κατηγορηθεί πολλές φορές ότι ενεργεί για λογαριασμό της Συρίας ή του Ιράν, αλλά στην πραγματικότητα αποτελεί την κατεξοχήν έκφραση των σιιτών μουσουλμάνων του Λιβάνου, που στο παρελθόν δεν είχαν πραγματικά δικούς τους εκπροσώπους. Είναι ένα λιβανέζικο κόμμα με τεράστια λαϊκή υποστήριξη -μεγαλύτερη ίσως από οποιουδήποτε κόμματος στον Λίβανο ή αλλού- που σε μια ώρα μπορεί να κατεβάσει εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στον δρόμο. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στην πολύ καλή της οργάνωση, αλλά και στο ότι έχει πραγματικά προσφέρει σ' αυτόν τον κόσμο: πέταξε έξω από τον Λίβανο έναν από τους ισχυρότερους στρατούς μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια κατοχής, εκπροσωπεί τους σιίτες στην κυβέρνηση και με το κοινωνικό της έργο έχει βελτιώσει το επίπεδο ζωής τους.
-Πώς θα χαρακτήριζες τον ηγέτη της Χεζμπολάχ και πώς τον βλέπουν στον αραβικό κόσμο, ειδικά μετά τον πρόσφατο πόλεμο με το Ισραήλ;
* Άλλοι μιλάνε για τον νέο Σαλαντίν και άλλοι για τον νέο Νάσερ. Στις διαδηλώσεις σε όλο τον αραβικό κόσμο βλέπεις φωτογραφίες του Νασράλα, παρότι πρόκειται για σιίτη κληρικό ενώ οι περισσότεροι άραβες μουσουλμάνοι είναι σουνίτες που στο παρελθόν ήταν προκατειλημμένοι. Μετά το ξέσπασμα του τελευταίου πολέμου, όλα αυτά μπήκαν στην άκρη. Ο Νασράλα έχει πράγματι γίνει ο ήρωας πολλών Αράβων• είναι ο άνθρωπος που "ανυψώνει το ηθικό μας", όπως λένε.
Ο Νασράλα και η Χεζμπολάχ έχουν παρουσιάσει ένα εναλλακτικό πρότυπο απέναντι τόσο στα διεφαρμένα αραβικά καθεστώτα - που πλουτίζουν σε βάρος των λαών τους ή ακόμα και χρησιμοποιούν εναντίον τους τα όπλα που αγοράζουν - όσο και στην Αλ Κάιντα και αυτό το είδος του ακροδεξιού ισλαμισμού που παλιότερα εμφανιζόταν ως αντιπολίτευση.
- Ποιος είναι ο πραγματικός ρόλος του Ιράν και της Συρίας στον πρόσφατο πόλεμο και ποια είναι η επιρροή τους στη Χεζμπολάχ;
* Το Ιράν είναι ο κυριότερος χρηματοδότης της Χεζμπολάχ και τη στηρίζει με διάφορους τρόπους. Αναμφίβολα, η ιρανική υποστήριξη έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην ίδρυση και την επιτυχημένη πορεία του κινήματος. Ωστόσο, η Χεζμπολάχ είναι γέννημα του Λιβάνου και προϊόν της ιστορικής εξέλιξης στη χώρα αυτή. Μπορεί οι φρουροί της ιρανικής επανάστασης να βοήθησαν στη στρατιωτική εκπαίδευση των αρχικών μελών, αλλά η Χεζμπολάχ απαρτιζόταν πάντοτε σχεδόν αποκλειστικά από Λιβανέζους• θα έλεγα ότι αποτελείται κατά 99% από σιίτες του Λιβάνου που βίωσαν την ισραηλινή κατοχή. Πράγματι η ιρανική επανάσταση ήταν πηγή έμπνευσης και υλικής υποστήριξης, όμως ουσιαστικά η Χεζμπολάχ είναι συνέπεια της ισραηλινής εισβολής και πολύχρονης κατοχής.
Η Συρία έχει κυρίως ρόλο "γέφυρας" για να περνούν όπλα προς τη Χεζμπολάχ. Επίσης, όσο είχε τον έλεγχο του Λιβάνου (μέχρι το 2005), δεν παρενέβαινε στην αντιστασιακή δράση της Χεζμπολάχ, όπως προέβλεπε η μεταξύ τους συμφωνία.
Κανείς δεν αρνείται ότι υπάρχει συμμαχία ή κάποιου είδους σχέση. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν οι αντίπαλοι της Χεζμπολά διατείνονται ότι δεν ενεργεί προς όφελος των Λιβανέζων, αλλά είναι απλώς μια μαριονέτα του Ιράν ή της Συρίας. Όμως η ιστορία της έχει δείξει ότι δρα πάντα στο πλαίσιο των συμφερόντων του λιβανέζικου λαού -τουλάχιστον αυτού του 1/3 που εκπροσωπεί. Όλες οι αποφάσεις της Χεζμπολάχ λαμβάνονται και υλοποιούνται στον Λίβανο.
Η προσπάθεια σύνδεσης της Χεζμπολάχ με το Ιράν και τη Συρία γίνεται και για άλλους λόγους. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ επιδιώκουν την πρόσδεση της Χεζμπολάχ στον "άξονα του κακού" και ουσιαστικά την εξωθούν σε κοινό μέτωπο με το Ιράν και τη Συρία, καθώς αυτό θα τους έδινε ένα καλό πρόσχημα για να χτυπήσουν και τις τρεις χώρες μαζί. Αυτό επιχείρησαν να κάνουν και στον τελευταίο πόλεμο, αλλά βέβαια δεν τα κατάφεραν.
- Με ποιον τρόπο αυτός ο πόλεμος μπορεί να επηρεάσει τους Παλαιστίνιους που ζουν στον Λίβανο και την Παλαιστίνη;
* Πάνω από όλα, οι Παλαιστίνιοι έχουν το παράδειγμα ενός αντιστασιακού κινήματος που κατάφερε όχι μόνο να αποκρούσει τους Ισραηλινούς, αλλά και να αποδείξει για δεύτερη φορά ότι ο στρατός τους - στον οποίο βασίζονται για να κρατούν όλους, και ειδικά τους Παλαιστίνιους, υποταγμένους - δεν είναι αήττητος. Είναι πολύ πιθανό το παράδειγμα της Χεζμπολά να έχει εμψυχώσει τους Παλαιστίνιους που εδώ και πολλά χρόνια υφίστανται την επιθετικότητα του Ισραήλ. Επιπλέον μπορεί να τους έχει διδάξει τακτικές και τρόπους οργάνωσης και αντιστασιακής δράσης.
Πολλοί θεωρούν ότι το κατόρθωμα της Χεζμπολά να διώξει τον ισραηλινό στρατό από τον νότιο Λίβανο το 2000 ενέπνευσε τουλάχιστον εν μέρει τη δεύτερη Ιντιφάντα που ξέσπασε μόλις λίγους μήνες μετά στην Παλαιστίνη. Η μοίρα του Λιβάνου είναι δεμένη με τη μοίρα της Παλαιστίνης. Πολλοί υποστηρίζουν ότι η Χαμάς αρχίζει να υιοθετεί τις πολιτικές και οργανωτικές αντιλήψεις της Χεζμπολά και να απομακρύνεται από το πρότυπο των πιο παραδοσιακών ισλαμιστικών ομάδων που δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην ισλαμική ηθική και στις ενδοθρησκευτικές έριδες παρά στην αντίσταση ενάντια στην κατοχή και τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.
- Ποια πρέπει να είναι κατά τη γνώμη σου η θέση της αμερικανικής αριστεράς για τη Χεζμπολάχ;
* Αυτό είναι σημαντικό θέμα, ειδικά αν κρίνω από τις υπάρχουσες αναλύσεις της αμερικανικής αριστερας για τον ισλαμικό ακτιβισμό. Υπάρχει μια ερμηνεία του ισλαμισμού ή αυτού που λανθασμένα ονομάζεται "ισλαμικός φονταμενταλισμός", προφανώς πολύ απλοϊκή και βολική για τη δεξιά, που έχει βρει έναν νέο μπαμπούλα στη θέση του κομμουνισμού για να δικαιολογεί την επιθετικότητα και τον απομονωτισμό της. Αυτή η δεξιά ερμηνεία, που προβάλλεται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ και την Ουάσιγκτον, παρουσιάζει συνήθως τους ισλαμιστές σαν καρικατούρες φανατικών τρομοκρατών που σκοτώνουν χωρίς λόγο. Δυστυχώς αυτή την αντίληψη τη συναντάμε και σε πολλές αναλύσεις της αμερικανικής αριστεράς.
Το λάθος πολλών στην αμερικανική αριστερά είναι ότι κατηγοριοποιούν αυτομάτως ως αντιδραστικό ή ακόμα και ισλαμοφασιστικό οποιοδήποτε κίνημα έχει αναφορές στο Ισλάμ. Τις περισσότερες φορές δεν γίνεται σχεδόν καμία διάκριση μεταξύ των διαφόρων τάσεων που υπάρχουν σήμερα στον ισλαμισμό. Οι τάσεις αυτές έχουν τόσο συγκεκριμένες διαφορές μεταξύ τους, που ο όρος "ισλαμισμός" καταντάει σχεδόν άχρηστος. Πάρτε για παράδειγμα τα διάφορα κοσμικά ρεύματα και πόσο δύσκολο είναι να μπουν όλα στην ίδια πολιτική κατηγορία: ο φασισμός ήταν κοσμικό ρεύμα, όπως είναι τυπικά και οι ρεπουμπλικάνοι• στην Αριστερά πάλι υπάρχουν οι μαρξιστές και οι αναρχικοί. Με τον ίδιο τρόπο πρέπει να δεις και τον ισλαμισμό: υπάρχει μια ποικιλία ομάδων με πολλές αποκλίσεις μεταξύ τους και διαφορετική ιστορία. Η περίπτωση της Χεζμπολάχ είναι πολύ χαρακτηριστική• είναι τόσο βαθιές οι διαφορές που τη χωρίζουν από άλλες ισλαμιστικές ομάδες, που είναι σχεδόν αδύνατον ακόμη και να τις αναφέρει κανείς όλες μαζί ως μέρη του ίδιου κινήματος.
Για να καταλάβουμε, χρειάζεται μια πιο διεισδυτική και απροκατάληπτη ματιά. Το θρησκευτικό στοιχείο στην πολιτική έκφραση ενός κινήματος δεν σημαίνει αυτόματα ότι αυτό το κίνημα είναι αντιδραστικό ή ότι πρέπει να είμαστε δύσπιστοι απέναντί του. Η Αλ Κάιντα είναι αντιδραστική οργάνωση -φαίνεται ότι το μόνο που επιδιώκει είναι η βίαιη επιβολή του Ισλάμ. Η πολιτική της ίσως έχει κάποια έντονα σεχταριστικά -αντιχριστιανικά, αντιεβραϊκά, ακόμη και αντισιιτικά- στοιχεία, ενώ και οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί για να επιτύχει τους στόχους της είναι αποτρόπαιες. Η Χεζμπολάχ είναι ακριβώς το αντίθετο: είναι το εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα ενός συγκεκριμένου τμήματος του λιβανέζικου λαού που πάντα ήταν το πιο καταπιεσμένο και περιθωριοποιημένο. Αποτελεί την κορυφαία πολιτική συλλογική έκφραση των σιιτών του Λιβάνου, που απλώς συμβαίνει να έχει θρησκευτική χροιά.
Η Χεζμπολάχ είναι ένα πολύ επιτυχημένο κίνημα, αρκετά ανοιχτό και ανεκτικό σε πολλά επίπεδα. Δεν έχει προσπαθήσει να επιβάλει τα ισλαμικά ήθη σε όσους δεν είναι θρησκευόμενοι ή έχουν διαφορετική πίστη, ενώ και η τακτική της είναι συχνά αντίστοιχη οποιουδήποτε κοινωνικού κινήματος. Έχει βέβαια ένοπλη αντιστασιακή πτέρυγα, αλλά αυτό έγινε αναγκαστικά λόγω της ισραηλινής κατοχής• ποτέ δεν έστρεψε τα όπλα της εναντίον άλλων πλην των ισραηλινών κατακτητών.
Γι' αυτό καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί και να μην αντιδρούμε σπασμωδικά απέναντι σε όποιο κίνημα έχει ισλαμικό περιεχόμενο - αυτή είναι η τάση, ολοένα αυξανόμενη, στα περισσότερα κινήματα της Μέσης Ανατολής, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε. Η βάση για να κρίνουμε ένα κίνημα πρέπει να είναι το πραγματικό του περιεχόμενο, πίσω και πέρα από τον ισλαμισμό: τι αντιπροσωπεύει, ποιοι είναι οι στόχοι και οι τακτικές του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Αποφυλακίστηκε ο Άρης Φλώρος της Energa με ποσοστό αναπηρίας 67%»
α να το πουμε και στον Σάββα Ξηρό που εχει ποσοστο αναπηρίας 98% αλλα και σε ολους τους πολιτικους κρατουμενους που σαπισανε για χρονια χωρις αποδειξεις ενοχης
*Να θυμισω οτι απο το 2017 κυκλοφορούν ελευθεροι οι περισσότεροι από τους βασικούς κατηγορουμένους της υπόθεσης Energa -Hellas Power, η οποία συνδέθηκε με υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος που φτάνει τα 256 εκατ. ευρώ.
Στη φυλακή οδηγηθηκαν τοτε μόνο τρεις από τους συνολικά 19 κατηγορουμένους, ενώ στο Δημόσιο επιστρέφουν 2,5 και όχι 83 εκατομμύρια ευρώ.
και σημερα Παρασκευη αποφυλακιστηκε ο Α.Φλωρος



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής πυροβόλησαν και τραυμάτισαν στην κοιλιά τη Νορβηγίδια ακτιβίστρια Κριστίν Φος την ώρα που βοηθούσε έναν Παλαιστίνιο να φτάσει στο αυτοκίνητό του σε δρόμο αποκλεισμένο από τους ισραηλινούς στρατιώτες στο Kufur Quaddum. Το βίντεο το τράβαγε η ίδια μέχρι τη στιγμή που την πυροβόλησαν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Φλώρος βγήκε με κρίσεις επιληψίας, ο Μηλιώνης ψυχικά ασθενής.. ο Λαυρεντιάδης το ίδιο.. Μπήκαν υγιέστατοι στη φυλακή και βγήκαν ανάπηροι ψυχασθενείς..
Τούς κατέστρεψαν την υγεία τους ανθρώπους.
Σχολιο.- χαχαχαχαχα , γελαμε με  τα χαλια μας…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Ερντογάν συλλαμβάνει τώρα και... γιαγιάδες
 Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018, 18:01
Τον γύρο του κόσμου κάνει η φωτογράφια όπου δύο γυναίκες αστυνομικοί συλλαμβάνουν στην Κωνσταντινούπολη μια γιαγιά 82 ετών. Το αδίκημά της; Διαδηλώνει ειρηνικά εδώ και 23 χρόνια ζητώντας απαντήσεις για την εξαφάνιση του γιου της Χασάν Οτζάκ, ο οποίος εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση στην Κωνσταντινούπολη το... 1995!
Πρόκειται για το κίνημα «Μητέρες του Σαββάτου», αποτελούμενο από συγγενείς πολιτικών ακτιβιστών που εξαφανίστηκαν στην Τουρκία τις δεκαετίες του 1980 και '90, οι οποίοι συγκεντρώνονται κάθε Σάββατο, από τον Μάιο του 1995, για μια συμβολική "αγρυπνία" στη συνοικία Μπέϊογλου. Αυτήν την εβδομάδα συμπληρώνονταν 700 τέτοιες συγκεντρώσεις.
Σήμερα ωστόσο, οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν περισσότερους από 20 ανθρώπους και έκαναν χρήση δακρυγόνων για να διαλύσουν μια συγκέντρωση άλλων οι οποίοι αψήφησαν την απαγόρευση και προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία στην Κωνσταντινούπολη.
Κρατώντας λουλούδια και φωτογραφίες των αγαπημένων τους, μητέρες και συγγενείς πραγματοποίησαν πορεία νωρίς σήμερα στην πλατεία Γαλατασαράι, στην εμπορική περιοχή Ιστικλάλ του Μπέιογλου. Φορούσαν μπλουζάκια και κρατούσαν πλακάτ με τη φράση "Μητέρες του Σαββάτου". Στην πορεία αυτή συμμετείχαν επίσης ορισμένοι βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) και μέλη του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP).
Οι αρχές είχαν απαγορεύσει τη συγκέντρωση, αυτήν την εβδομάδα, επικαλούμενες την έλλειψη επίσημης άδειας καθώς και τους δεσμούς των οργανωτών με την "τρομοκρατική οργάνωση του PKK". Αστυνομικοί απέκλεισαν τον δρόμο που οδηγεί στο Γαλατασαράι και απώθησαν τους διαδηλωτές σε παράδρομους, ενώ ορισμένοι φώναζαν συνθήματα όπως "Κάτω ο φασισμός", σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας.
Στο βίντεο διακρίνονται και καταναλωτές που έκαναν τα ψώνια τους στην περιοχή να βήχουν, πνιγμένοι από τα δακρυγόνα.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και η Εμινέ Οτζάκ, 82 ετών. Είναι η μητέρα του Χασάν Οτζάκ ο οποίος εξαφανίστηκε ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση στην Κωνσταντινούπολη το 1995. "Η φωτογραφία αυτή δεν θα διαγραφεί από τη μνήμη μας και από το ποινικό σας μητρώο" έγραψε στο Twitter ο βουλευτής του CHP Σεζγκίν Τανρίκουλου, αναρτώντας μια φωτογραφία δύο αστυνομικών που κρατούν από τα χέρια την Εμινέ Οτζάκ.
Ο βουλευτής του HDP και πρώην δημοσιογράφος Αχμέτ Σικ υποστήριξε εξάλλου ότι οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες εναντίον του πλήρους και ανάρτησε στο Twitter βίντεο όπου διακρίνονται αστυνομικοί να καταδιώκουν τους διαδηλωτές.
Οι "Μητέρες του Σαββάτου" ζητούν δικαιοσύνη για τους συγγενείς τους που είτε εξαφανίστηκαν είτε δολοφονήθηκαν μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα το 1980 και κατά τη διάρκεια της περιόδου έκτακτης ανάγκης, στις αρχές της δεκαετίας του '90, ιδίως στις κουρδικές περιοχές. Ο νυν πρόεδρος Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν είχε συναντηθεί με μέλη της οργάνωσης αυτής το 2011, όταν ήταν πρωθυπουργός.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κούβα: Το αμερικανικό εμπάργκο προκάλεσε απώλειες 4,3 δισ. δολαρίων
 Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018, 08:16
Το εμπάργκο των Ηνωμένων Πολιτειών προκάλεσε απώλειες 4,321 δισ. δολαρίων στην Κούβα, από τον Απρίλιο του 2017 έως τον Μάρτιο φέτος, ανακοίνωσε την Παρασκευή το υπουργείο Εξωτερικών της νησιωτικής χώρας.
«Στη διάρκεια της περιόδου που καλύπτει η έκθεση, ο αποκλεισμός προκάλεσε απώλειες της τάξης των 4,321 δισ. δολαρίων για την Κούβα», αναφέρει το υπουργείο σε ένα επίσημο κείμενο.
Η Κούβα και οι Ηνωμένες Πολιτείες αποκατέστησαν τις σχέσεις τους τον Ιούλιο του 2015 έπειτα από διακοπή 50 και πλέον χρόνων, όμως το αμερικανικό Κογκρέσο διατήρησε το εμπάργκο, παρά την αντίθετη βούληση του τότε προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
Αφότου τέθηκε σε εφαρμογή το 1962, «σε τρέχουσες τιμές, ο αποκλεισμός προκάλεσε ζημίες που αποτιμώνται σε τουλάχιστον 134,499 δισ. δολάρια» για την κουβανική οικονομία, συνεχίζει το υπουργείο.
Τον Νοέμβριο του 2017, με σκοπό να περιορίσει την προσέγγιση που ξεκίνησε ο προκάτοχός του, ο Ντόναλντ Τραμπ επανέφερε ένα μεγάλο μέρος των κυρώσεων, επιτρέποντας ωστόσο στους Αμερικανούς να «ταξιδεύουν στην Κούβα και να υποστηρίζουν τις μικρές ιδιωτικές επιχειρήσεις» στο νησί.
Τα μέτρα αυτά «είχαν αποτέλεσμα μια σημαντική μείωση των επισκέψεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και προκάλεσαν μεγάλα εμπόδια στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις κουβανικών επιχειρήσεων με ενδεχόμενους αμερικανούς εταίρους ή τρίτες χώρες», διευκρινίζεται στο κείμενο του κουβανικού υπουργείου.
«Η ένταση του αποκλεισμού της Κούβας συνοδεύτηκε από μια επιθετική, απειλητική και αναιδή ρητορική και από περιορισμούς εκ μέρους των ανώτατων επιπέδων της αμερικανικής κυβέρνησης, κάτι που δημιουργεί μια μεγάλη έλλειψη εμπιστοσύνης και αβεβαιότητα», προστίθεται.
Βάσει ενός ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών υπό τον τίτλο «Η ανάγκη να τερματιστεί το οικονομικό, εμπορικό και χρηματοδοτικό εμπάργκο που επιβλήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε βάρος της Κούβας», το νησί υποβάλλει κάθε χρόνο έκθεση στον ΟΗΕ.
Από το 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχει εγκρίνει 26 φορές αυτή την έκθεση, κάτι που ερμηνεύεται ως απόρριψη του εμπάργκο.
Φέτος, θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σε ημερομηνία άγνωστη προς το παρόν.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναύπλιο: Σαρδέλες βγήκαν στη στεριά
 Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018, 13:43
Εκατοντάδες σαρδέλες, κυνηγημένες από μεγαλύτερα ψάρια, κυρίως γοφάρια βγαίνουν στην στεριά αναζητώντας διέξοδο.
Τις τελευταίες ημέρες γέμισε η πλακόστρωτη προβλήτα στο Ναυτικό Όμιλο και τις Μπανιέρες και αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να ρίξουν τα ψάρια και πάλι στη θάλασσα.
Βέβαια,  δεν έλειψαν και αυτοί που επιστράτευσαν σακούλες για να τα μαζέψουν και μάλιστα λένε πως είναι και πολύ νόστιμα.
Το φαινόμενο κορυφώνεται αυτό το διάστημα και προκαλεί το ενδιαφέρον σε ντόπιους και επισκέπτες οι οποίοι βλέπουν ξαφνικά εκατοντάδες ψάρια να βγαίνουν στην στεριά τις νυχτερινές ώρες και τις πρώτες πρωινές.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η ακύρωση της βοήθειας των ΗΠΑ στην Παλαιστίνη είναι ένας αξιοθρήνητος εκβιασμός»
 Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018, 12:44
Η ακύρωση της χορήγησης βοήθειας ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στους Παλαιστίνιους είναι ένας «αξιοθρήνητος εκβιασμός» εκ μέρους της Ουάσινγκτον, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμη αξιωματούχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), η Χανάν Ασράουι.
«Έπειτα από αίτημα» του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες ότι θα «ανακατευθύνει» τουλάχιστον 200 εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν αρχικά για προγράμματα στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας «σε προγράμματα υψηλής προτεραιότητας αλλού».
Η Ουάσινγκτον «καταφεύγει σε έναν αξιοθρήνητο εκβιασμό ως πολιτικό εργαλείο. Ο παλαιστινιακός λαός δεν θα αφεθεί στον εκφοβισμό και δεν υποκύψει στην πίεση. Τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού δεν πωλούνται», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η Χανάν Ασράουι, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΟΑΠ.
«Δεν υπάρχει καμία δόξα στο να εκφοβίζεται συνεχώς και να τιμωρείται ένας λαός υπό κατοχή. Η αμερικανική κυβέρνηση έχει αποδείξει ήδη τη μικρότητά της στη συνέργειά της με την ισραηλινή κατοχή και στην κλοπή εδαφών και πόρων. Τώρα, ασκεί πιέσεις τιμωρώντας τα παλαιστινιακά θύματα αυτής της κατοχής», πρόσθεσε.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα ο απεσταλμένος της ΟΑΠ στην Ουάσινγκτον, ο Χουσάμ Ζομλότ, εκτίμησε από την πλευρά του ότι η κυβέρνηση Τραμπ «οδεύει να κατεδαφίσει το αμερικανικό όραμα και την αμερικανική δέσμευση δεκαετιών στην Παλαιστίνη».
«Μετά την Ιερουσαλήμ και την UNRWA [την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες], αυτό δεν κάνει τίποτε άλλο πέρα από το να επιβεβαιώνει την εγκατάλειψη της λύσης των δύο Κρατών και την πλήρη υιοθέτηση της ατζέντας εναντίον της ειρήνης του (πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν) Νετανιάχου», τόνισε ο Ζομλότ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Ο Κόντε κατακεραυνώνει την Ε.E. κατηγορώντας την για «υποκρισία» στο θέμα του πλοίου Diciotti
 Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018, 03:18
Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε κατηγόρησε την Παρασκευή τους εταίρους της χώρας του στην Ευρωπαϊκή Ένωση για «υποκρισία», αφού δεν επιτεύχθηκε συμφωνία που θα επίλυε το θέμα με το ιταλικό πλοίο Diciotti, όπου παραμένουν 150 πρόσφυγες και μετανάστες, προειδοποιώντας για συνέπειες στη στάση της Ρώμης σε άλλα ζητήματα.
Η Ιταλία δεν επέτρεψε στους μετανάστες να αποβιβαστούν από το πλοίο που έχει αγκυροβολήσει στην Κατάνη έως ότου οι Ευρωπαίοι εταίροι του να δεχθούν ορισμένους εξ αυτών, ωστόσο η συνάντηση την Παρασκευή στις Βρυξέλλες απέβη άκαρπη.
Με ανάρτησή του στο Facebook ο Τζουζέπε Κόντε σημειώνει ότι η Ευρώπη δεν κατάφερε να επιδείξει αλληλεγγύη ή υπευθυνότητα στηλιτεύοντας το χάσμα μεταξύ λόγων και πράξεων «το οποίο κάποιες φορές μεταλλάσσεται σε υποκρισία».
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, η Ιταλία θα λάβει υπόψη της αυτήν την εξέλιξη και θα «ενεργήσει αναλόγως… σε όλα τα θέματα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε στην Ευρώπη».
Στο μεταξύ, νωρίτερα την Παρασκευή, ιταλικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ορισμένοι από τους μετανάστες που επιβαίνουν στο πλοίο ξεκίνησαν απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθούν για την όλη κατάσταση. Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, η ιταλική ακτοφυλακή είπε ότι αυτοί οι μετανάστες «αρνήθηκαν να φάνε το πρωινό τους σήμερα το πρωί».
Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, το απόγευμα της Παρασκευής, οι 150 μετανάστες αποδέχθηκαν τελικά να φάνε το γεύμα τους, που τους έδωσαν οι Ιταλοί λιμενοφύλακες.
«Πέντε εκατομμύρια Ιταλοί σε κατάσταση απόλυτης ένδειας κάνουν απεργία πείνας καθημερινά, χωρίς την κάλυψη των δημοσιογράφων και τον καλοθελητών. Πρώτα οι Ιταλοί» είπε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντι Μάιο: Είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τα κεφάλαια που καταβάλλουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση
 Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018, 02:40
Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο επιβεβαίωσε την Παρασκευή την πρόθεσή του να μειώσει τη συμβολή της Ιταλίας στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ελλείψει συμφωνίας με τις Βρυξέλλες για την τύχη των μεταναστών που παραμένουν σε πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στην Ιταλία, για μία ακόμη φορά» έγραψε ο Ντι Μάιο στη σελίδα του στο Facebook, συμπληρώνοντας ότι η χώρα του δεν έχει άλλη επιλογή από το να «λάβει μονομερώς μέτρα αντισταθμιστικού χαρακτήρα».
«Είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε τα κεφάλαια που καταβάλλουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση» υπογράμμισε ο ίδιος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν αποφάσισε να σταματήσει τη θεραπεία για τον επιθετικό καρκίνο
 Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018, 20:02
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν αποφάσισε να σταματήσει την θεραπεία στην οποία υποβάλλεται προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιθετική μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει, ανακοίνωσε η οικογένειά του σήμερα, έναν χρόνο αφότου ο βετεράνος πολιτικός και ήρωας του Βιετνάμ αποκάλυψε ότι έχει προσβληθεί από γλοιοβλάστωμα.
"Ο Τζον ξεπέρασε τις προσδοκίες επιβίωσής του" ανέφερε η οικογένεια, προσθέτοντας ότι η εξέλιξη της ασθένειας και η ηλικία του Μακέιν –είναι 81 ετών– τον οδήγησαν στην απόφαση να διακόψει τη θεραπεία.
"Με τη συνήθη αποφασιστικότητά του, επέλεξε τώρα να διακόψει την ιατρική θεραπεία", συνεχίζει η ανακοίνωση.
Ο Μακέιν, που εκπροσωπεί την Αριζόνα στη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων εδώ και 35 χρόνια, είχε ανακοινώσει πέρσι ότι οι γιατροί διέγνωσαν τον καρκίνο τον Ιούλιο του 2017 και την προηγούμενη χρονιά δεν μετείχε στις συνεδριάσεις της Γερουσίας. Τον Απρίλιο υποβλήθηκε επίσης σε χειρουργική επέμβαση για μια λοίμωξη στο έντερο.
Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται ποια είναι η κατάσταση της υγείας του γερουσιαστή και πρώην υποψήφιου για τον Λευκό Οίκο στις προεδρικές εκλογές του 2008, όταν ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Τζον Μαειν σταμάτησε τη θεραπεία. Είμαι απαρηγόρητος...
Ο Γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν έχει καρκίνο στον εγκέφαλο. To δεξιό μας χέρι σπεύδει, εν είδει αντανακλαστικού, στο μέρος τής καρδιάς που σφίγγεται. Ο κορυφαίος διεθνιστής, το ακλόνητο στήριγμα των απανταχού αγωνιζόμενων για ελευθερία, ο αδιάλλακτος πολέμιος κάθε μορφής καταπίεσης, περνάει δύσκολες ώρες.Ένας κόμπος ανεβαίνει στο λαιμό στη σκέψη των επαναστατών τής Νούσρα στο Ιντλίμπ, του Δεξιού Τομέα στο Κίεβο, της ISO στο Λος Άντζελες, της κουβανέζικης επαναστατικής Αριστεράς στο Μαϊάμι, της Κορίνα Ματσάδο και του Λεοπόλδο Λόπεζ στο Καράκας, του Δαλάι Λάμα στο Θιβέτ, των εξεγερμένων CEO στο Χονγκ Κονγκ. Και άλλων πολλών που κινδυνεύουν να μείνουν ορφανοί. Η αλληλεγγύη θα νικήσει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1948. Ο εμφύλιος μαίνεται και ο Αμερικανός στρατηγός Βαν Φλιτ (στο άκρο δεξιά) επιθεωρεί το πεδίο των μαχών στον Γράμμο, πάνω από πτώματα νεκρών ανταρτών, έχοντας δίπλα του τον στρατηγό Θρασύβουλο Τσακαλώτο. Προηγουμένως είχε πάρει μέρος σε σύσκεψη στην 8η Μεραρχία. Η επίσκεψη του Αμερικανού δεν ήταν άσχετη με το κύμα εκτελέσεων Γιαννιωτών που ακολούθησε, όπως τόνισε σήμερα η πανεπιστημιακός Ελένη Κουρμαντζή σε ομιλία της για τη δίκη της Πρίντζου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επικο φαουλ του hellenic hoaxes, το να αθωωσει τη Μονσαντο και την καρκινογονο ουσια γλυφοσατη... Και δεν ειναι το πρωτο φαουλ του hoaxes.
https://www.thepressproject.gr/article/133343/hoaxes
σχολιο.- αυτό το σαιτ καταντησε σωστό πλυντηριο
Δυστυχώς έχει καθεστωτική πολιτική σκοπιμότητα. Βέβαια, 9 φορές στις 10 ασχολειται, σε θέματα που δεν ενοχλούν εξουσίες, αλλά 1 φορά στις 10 περίπου εξυπηρετεί προπαγάνδα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Η Λέιλα Μπιρλίκ ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα
 Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018, 11:45
Ένα νέο δύσκολο κεφάλαιο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις άνοιξε αιφνιδίως στην Αλεξανδρούπολη, όταν η πρώην βουλευτής του κουρδικού κόμματος HDP Λέιλα Μπιρλίκ πέρασε παράνομα τον Έβρο και κατέφυγε στις αστυνομικές αρχές της Αλεξανδρούπολης, όπου κατέθεσε αίτημα για παροχή πολιτικού ασύλου. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.
Η Λέιλα Μπιρλίκ έχει κατηγορηθεί στην Τουρκία ως συνεργάτης ή και μέλος του PKK. Μετά το πραξικόπημα του 2016 και μετά το πρώτο κύμα συλλήψεων των Γκιουλενιστών υπέστη και αυτή την εκδικητικότητα του καθεστώτος Ερντογάν όταν άρχισε η ανηλεής αντιπαράθεση με τους Κούρδους της Συρίας και το PKK. Στη δίνη του κυκλώνα η Λέιλα Μπιρλίκ, αν και γνώριζε ότι υπάρχει απαγορευτική διάταξη για την έξοδό της από τη χώρα, κατάφερε να διαφύγει, προφανώς γνωρίζοντας τις επιπτώσεις από την επιμήκυνση της παραμονής της στην Τουρκία.
Αστυνομικές αρχές επιβεβαίωσαν την είδηση, χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να δώσουν περισσότερες πληροφορίες, και παρέπεμψαν στη διπλωματική οδό, δηλαδή το ΥΠΕΞ. Ήδη τουρκικές ιστοσελίδες όπως το Super Haber έχουν δημοσιοποιήσει το γεγονός.
Το ιστορικό
Η Λέιλα Μπιρλίκ πέρασε προχθές Τετάρτη τη συνοριακή γραμμή στον Έβρο, οι Κούρδοι σύντροφοί της στη χώρα μας γνώριζαν την άφιξή της, και την περιμεναν. Όταν εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα της Αλεξανδρούπολης υπήρχε ήδη ενημέρωση των κρατικών μηχανισμών. Αυτή την ώρα συμπληρώνονται τα απαιτούμενα έγγραφα και σύμφωνα με διαβεβαιώσεις που έλαβε, δεν υπάρχει καμία πρόθεση από τους ελληνικούς κρατικούς μηχανισμούς να προκαλέσουν προβλήματα η προσκόμματα στη διαδικασία εξέτασης του αιτήματος της για παροχή ασύλου. Αφέθηκε ελεύθερη από τον εισαγγελέα μέχρι να εξεταστεί το αίτημα και μετέβη στη Θεσσαλονίκη.
Η 44χρονη κατηγορείται από τους τουρκους του Ερντογαν, ότι δηθεν συνεργάζεται με το PKK, αλλά ωστόσο στο εσωτερικό της χώρας δεν υπάρχει ένταλμα εναντίον της. Η βουλευτής είχε συλληφθεί στις 4 Νοεμβρίου με την κατηγορία της «προσβολής του προέδρου» και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 1 έτους και 9 μηνών, ενώ απελευθερώθηκε τέσσερις μήνες αργότερα, χωρίς να της απαγγελθεί κατηγορία. Στο παρελθόν είχε καταδικαστεί επίσης για συμμετοχή σε «τρομοκρατική» ομάδα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ασυλο φέρεται να ζήτησε Κούρδισσα πρώην βουλευτής
Ασυλο στην Ελλάδα φέρεται να ζήτησε η πρώην βουλευτής και υψηλόβαθμο στέλεχος του φιλοκουρδικού HDP, Λεϊλά Μπιρλίκ. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή 24/8, η Μπιρλίκ εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα, συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη και αφέθηκε ελεύθερη μέχρι να εξεταστεί το αίτημα ασύλου. Η βουλευτής είχε συλληφθεί το Νοέμβρη του 2016, μαζί με τον επικεφαλής του HDP, Σ. Ντεμιρτάς, και απελευθερώθηκε δύο μήνες αργότερα, ενώ της έχει επιβληθεί από την τουρκική Δικαιοσύνη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα με την κατηγορία της «ενθάρρυνσης σε τρομοκρατία» και των στενών σχέσεων με το PKK. Η εξέλιξη αυτή έρχεται στον απόηχο των σφοδρών αντιδράσεων της Τουρκίας μέσα στη βδομάδα για την απόφαση του ΣτΕ που απέρριψε το αίτημα της κυβέρνησης για ακύρωση του ασύλου στον έναν εκ των 8 Τούρκων στρατιωτικών.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον Ιούλιο του 2017 ο Φλώρος ...δεν είχε "επιληψία" αλλά ...τάσεις αυτοκτονίας
Τον Ιούλιο του 2017 οι δικηγόροι του Φλώρου κατέθεσαν αίτηση αποφυλάκισης με αιτιολογία ψυχολογικά προβλήματα και τάσεις αυτοκτονίας.
Καμία αναφορά δεν υπήρξε τότε για επιληψία. Φαίνεται ότι η ασθένεια του "εμφανίστηκε" και του διαγνώστηκε μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.

2 σχόλια:

e-h είπε...


Δε θα πιστέψεις τι μας έστειλε η Monsanto
Η μεγάλη δίκη πλησιάζει! Βοήθησε να προετοιμαστούμε:

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Μας έχει σκάσει δικαστικό ένταλμα 168 σελίδων απ’ τη Monsanto και σε λίγες μέρες εμφανιζόμαστε στο δικαστήριο.

Το ένταλμα μας «διατάζει» να παραδώσουμε όλα τα προσωπικά email, τις σημειώσεις και τα αρχεία που έχουμε για το βασικό δηλητήριο της Monsanto -- ακόμη και τα ονόματα και email εκατοντάδων ακτιβιστών, εργαζομένων μας, αγροτών και άλλων συμμάχων μας!!

Είναι πολύ σοβαρό. Μιλάμε για έναν πολυεθνικό κολοσσό 50 δισ. δολαρίων, διαβόητο για τα βαριά νομικά όπλα του, όπως αυτό. Διαθέτουν απεριόριστους πόρους. Αν πέσουν στα χέρια τους τα προσωπικά μας δεδομένα, δε θέλουμε ούτε να φανταστούμε τι θα κάνουν μ’ αυτά.

Γι’ αυτό, θα παλέψουμε. Γιατί, μπορεί η Monsanto να έχει τα λεφτά για να εκφοβίζει, αλλά το Avaaz έχει τεράστια συλλογική δύναμη και τα μέλη του απλώς δεν τη φοβούνται.

Η δίκη ξεκινά σε λίγες μέρες -- στήριξε για να υπερασπιστούμε το κίνημά μας και να στείλουμε στη Monsanto ένα μήνυμα: ότι, κάθε φορά που μας επιτίθεται, μας κάνει ακόμη πιο δυνατούς:

ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ 1€



ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ 2€



ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ 4€



ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ 8€



ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ 16€



ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ




https://secure.avaaz.org/el/monsanto_avaaz_august_loc/?link=DT_3_109582&bgpekeb&v=109582&lang=el&cid=37246&_checksum=94d8849e4a4399f5c8997194ab4ce06704b62d3327341ec7f90500b578d9fa51&c=EUR&a=16&p=1
Χρειάστηκε να προσλάβουμε επειγόντως μια ομάδα εξαιρετικών δικηγόρων, για να αντικρούσουμε τα νομικά μυαλά της Monsanto. Ο αγώνας ενάντια σ’ αυτό το ένταλμα (δες το εδώ) από μόνος του είναι δαπανηρός -- και ίσως είναι μόνο η αρχή.

Δε γνωρίζουμε το σχέδιο της Monsanto, αλλά ξέρουμε τον λόγο που μας επιτίθεται: Το Avaaz την έχει κατατροπώσει επανειλημμένα σε τεράστιες νομοθετικές μάχες -- όπως μπλοκάροντας την ανανέωση της πολυετούς άδειας κυκλοφορίας του ζιζανιοκτόνου γλυφοσάτη, βασικού θεμελίου της χημικής αυτοκρατορίας της. Κερδίζουμε. Γι’ αυτό αλλάζουν τους κανόνες του παιχνιδιού.

e-h είπε...

Το ένταλμα αναφέρει ότι η Monsanto θέλει όλα τα προσωπικά μας δεδομένα για να αντικρούσει συλλογικές προσφυγές εναντίον της, σύμφωνα με τις οποίες η γλυφοσάτη έχει προκαλέσει καρκίνο σε ανθρώπους. Σου φαίνεται τρελό; Όχι μόνο σ’ εσένα... Παρόλα αυτά έχει πάρει την έγκριση αμερικανικού δικαστηρίου. Γι' αυτό χρειαζόμαστε επειγόντως τη βοήθεια των καλύτερων δικηγόρων. Στήριξε την υπεράσπιση του Avaaz, για να στείλουμε ένα γενναίο μήνυμα στη Monsanto:

ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΩ ΜΕ 1€



Θ



https://secure.avaaz.org/el/monsanto_avaaz_august_loc/?link=DT_3_109582&bgpekeb&v=109582&lang=el&cid=37246&_checksum=94d8849e4a4399f5c8997194ab4ce06704b62d3327341ec7f90500b578d9fa51&c=EUR&a=16&p=1
Δεν υπάρχουν πολλές εταιρείες μεγαλύτερες και πιο αδίστακτες απ’ τη Monsanto. Το ότι μπορούμε όντως να τη νικήσουμε δείχνει πόσο αληθινή είναι η συλλογική δύναμη αυτού του κινήματος. Αν παραμείνουμε όλοι και όλες ενωμένοι, με αισιοδοξία και θάρρος, ΜΠΟΡΟΥΜΕ πραγματικά να αλλάξουμε τον κόσμο!

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Ricken, Emma, Fatima, Danny, Hui-Ting, Σπύρος, Marigona και όλη η ομάδα του Avaaz

Περισσότερες πληροφορίες:

Γλυφοσάτη -- Σκίσαμε!! -- Avaaz
https://secure.avaaz.org/el/nothing_we_cant_do/

Monsanto-Bayer: Έρευνα της Κομισιόν για τον «γάμο της κόλασης» -- tvxs
http://tvxs.gr/news/eyropi-eop/monsanto-bayer-enas-gamos-apo-tin-kolasi

Εκστρατεία του Avaaz συγκέντρωσε πάνω από 1,4 εκατ. υπογραφές Ευρωπαίων πολιτών κατά του ζιζανιοκτόνου glyphosate – agro24
https://www.agro24.gr/agrotika/agrotiki-epikairotita/eyropaiki-enosi/ekstrateia-toy-avaaz-sygkentrose-pano-apo-14-ekat

Η Monsanto, ο καρκίνος και το μέλλον της γεωργίας -- tvxs
http://tvxs.gr/news/kosmos/i-monsanto-o-karkinos-kai-mellon-tis-georgias

Η ομάδα εκστρατειών Avaaz καλεί την ΕΕ να αποκλείσει τη συμφωνία της Bayer με τη Monsanto (στα Αγγλικά) -- Reuters
https://www.reuters.com/article/us-monsanto-m-a-bayer-eu/campaign-group-avaaz-calls-on-eu-to-block-bayers-monsanto-deal-idUSKBN1A922S

Συγκομιδή φόβου από τη Monsanto (στα Αγγλικά) -- Vanity Fair
https://www.vanityfair.com/news/2008/05/monsanto200805

Ασθενείς: Το Roundup μάς προκάλεσε καρκίνο, καθώς υπάλληλος της αμερικανικής υπηρεσίας περιβαλλοντικής προστασίας βοήθησε την εταιρεία (στα Αγγλικά) -- CNN
https://www.cnn.com/2017/05/15/health/roundup-herbicide-cancer-allegations/index.html/