Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Πεμπτη 30 Αυγουστου 2018


Τι μαθαίνουν στα παιδιά μας!!! Για ποιες γερμανικές αποζημιώσεις μιλάνε;
Εκπαιδευτική ιστοσελίδα από Έλληνες επιστήμονες
για το Γυμνάσιο και την Α' Λυκείου, χρηματοδοτούμενη από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών (ταμείο για το μέλλον) και με την έγκριση του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας. Ένας από τους στόχους της σελίδας: "να βοηθήσει τους μαθητές ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ σ’ αυτήν μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (γερμανικές αποζημιώσεις, δημόσια αναγνώριση της ενοχής, ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος)."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντίθετα όλοι αυτοί που κατακρίνουν τον νόμο Παρασκευοπούλου, προβάλλουν μόνο τις κατάπτυστες υποθέσεις αυτών των λίγων που ασχημονούν , μπαίνοντας σε σπίτια και βασανίζοντας ηλικιωμένους (πράξεις απεχθείς και για εμάς τους κρατούμενους) και κρύβουν την αλήθεια των εκατοντάδων πρώην κρατουμένων που επέστρεψαν στις οικογένειες τους και έχουν μια δεύτερη ευκαιρία.
Παράλληλα κανείς δεν λέει κουβέντα για τον δικαστικό παραλογισμό που επιβάλλει άδικα χιλιάδες χρόνια φυλακής, κανείς δεν μιλάει για την αυθαιρεσία της αστυνομίας που κατασκευάζει ένοχους με παραπλανητικές τηλεφωνικές υποκλοπές και δήθεν εγκληματικές οργανώσεις κανείς δεν ασχολείται με τις κομμένες άδειες, τις αρνητικές απαντήσεις σε αιτήσεις αποφυλάκισης….
Δεν θα σιωπήσουμε μπροστά στην ανθρωποφαγία των πολιτικών, δικαστικών και δημοσιογραφικών κύκλων που θέλουν τους κρατουμένους να αποφυλακίζονται σε φέρετρα.
Το σκάνδαλο δεν είναι η αποφυλάκιση του Φλώρου….
Το σκάνδαλο είναι ότι δεν αποφυλακίζονται οι δεκάδες «ανώνυμοι» κρατούμενοι που αργοπεθαίνουν μέσα στις φυλακές ως εξιλαστήρια θύματα μιας εκδικητικής δικαιοσύνης που υπηρετεί τα συμφέροντα των δυνατών και των πλουσίων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΘΑΝΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
Επιτροπή Αγώνα Φυλακών Κορυδαλλού
(Α,Β,Γ,Δ,Ε πτέρυγες )
Υπόγειο παράρτημα Α θέση
Α όροφος γυναικείων φυλακών



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αληθευει ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, Ο ΣΦΥΡΙΖΑ, ελληνοποιει νεοεισερχομενους λαθρομεταναστες για να παρει κανα ψηφαλακι παραπανω στις επομενες εκλογες ?
Ο Νότης Μαριάς Ευρωβουλευτής (ECR) για ΜΚΟ και παράνομη Μετανάστευση
Συνέντευξη του Ευρωβουλευτή και μέλους του ECR, Καθηγητή Νότη Μαριά στον ραδιοφωνικό σταθμό SAMOS 2000 FM 99.8 στις 28/8/2018 για τις ΜΚΟ και την παράνομη Μετανάστευση.

Σχολιο.- Πληροφορίες στη Γερμανία μιλάνε για ελληνική ΜΚΟ. Αναφέρουν αυτήν εδώ
Το Emergency Response Centre International (ERCI) είναι μια ελληνική Αστική Μη Κερδοσκοπική οργάνωση με στόχο την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε ανθρωπιστικές κρίσεις και φυσικές καταστροφές. Το ERCI είναι ενεργό στη Μυτιλήνη από το 2015 με αδιάκοπη και ουσιαστική παρουσία. Στον τομέα του προσφυγικού στη Μυτιλήνη το ERCI δραστηριοποιείται στους τομείς της: Έρευνας και Διάσωσης, Ιατρικής Περίθαλψης, Παιδείας-Εκπαίδευσης και Παροχής Υποστηρικτικών Υπηρεσιών σε Δομείς Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών.
Το ERCI είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλάσσιας Διάσωσης (International Maritime Rescue Federation). Η συνδρομή του ERCI στην Έρευνα και Διάσωση έχει βραβευτεί από το Propeller Club του Πειραιά στα βραβεία AMVER και με τιμητική πλακέτα απο το Protector (της Βρετανικής Frontex) – Στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνεται η καθημερινή ολονύχτια παρουσία εθελοντικών μελών της διασωστικής ομάδας, διασωστικού εξοπλισμού και οχήματος που βρίσκονται σε επιφυλακή, σε παραθαλάσσιο σημείο της Νότιας Μυτιλήνης.
Στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών Λέσβου “Μόρια” το ERCI λειτουργεί καθημερινή ιατρική κλινική που προσφέρει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης σε εκατοντάδες ασθενείς κάθε εβδομάδα.
Εχουν και νομικη υποστηριξη οι δουλεμποροι...
Η ελληνική δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τη συριακή εργαζόμενη σε βοήθεια των προσφύγων Sarah Mardini, η οποία ζει στο Βερολίνο. Ο 23χρονος κατηγορείται για ένταξη σε παράνομο δίκτυο παροχής βοήθειας για πρόσφυγες, δήλωσε ο δικηγόρος της, Χάρης Πετσέκος. Η Mardini (Η αδελφή της συμμετέχει ως κολυμβητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, συμμετέχει στη βοήθεια των προσφύγων στη Λέσβο) είναι σήμερα υπό κράτηση στην Ελλάδα, όπως και ένας άλλος ακτιβιστής του μη κυβερνητικού οργανισμού ERCI, ο γερμανός ιρλανδός Sean Binder. Ο Πετσέκος κατηγόρησε το δικαστικό σώμα για την "ποινικοποίηση της βοήθειας του πρόσφυγα".
Binder και Mardini, η οποία είχε φύγει το 2015, μαζί με την αδελφή της πριν από τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία ότι «η παραβίαση των κρατικών μυστικών» και κατηγορούνται για «αποδοχή προϊόντων εγκλήματος», σύμφωνα με τον κοινό τους δικηγόρο Πέτσικος  επίσης. Οι υπόπτοι απορρίπτουν τους ισχυρισμούς. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, η Mardini δεν ήταν καθόλου στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια αρκετών πράξεων για τις οποίες κατηγορήθηκε. Ο Πετσέκος ζήτησε την προσωρινή απελευθέρωση της 23χρονης από τη φυλακή Κορυδαλλού στην Αθήνα. Ο Binder κρατείται στο νησί της Χίου.
Η Mardini συνελήφθη στις 21 Αυγούστου μαζί με τον Binder και έναν άλλο ακτιβιστή ERCI (Emergency Response Center International), τον Έλληνα Νάσο Καρακίτσο, στη Λέσβο. Η ελληνική αστυνομία ανακοίνωσε την Τρίτη την καταστροφή του "εγκληματικού δικτύου".
30 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 24 αλλοδαπών, βοήθησαν συστηματικά το πέρασμα των μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα ως λαθρέμποροι, ανέφερε η ελληνική αστυνομία στη Λέσβο. Είχαν έρθει σε επαφή με ανθρώπους στην Τουρκία που τους είχαν δώσει πληροφορίες για επερχόμενες διαβάσεις στη Λέσβο. Τα μέλη αυτής της οργάνωσης λέγεται ότι έβαλαν τις δωρεές στις δικές τους τσέπες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συνελήφθη στην Ελλάδα για διακίνηση μεταναστών η 23χρονη κολυμβήτρια - ηρωίδα από τη Συρία
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 -  09:51
Η 23χρονη Σάρα Μαρντίνι και η αδερφή της, Γιούσρα είχαν προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση, όταν έσωσαν από βέβαιο πνιγμό 18 ανθρώπους, κολυμπώντας για ώρες μέσα στη νύχτα και «ρυμουλκώντας» τη βάρκα με τα χέρια τους έως τα ελληνικά παράλια.
Την περασμένη Τρίτη, η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε στη Μυτιλήνη τη Σάρα, μαζί με άλλα μέλη ΜΚΟ, ως ύποπτους παράνομης διακίνησης μεταναστών στην Ελλάδα.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά έξι Έλληνες και 24 αλλοδαποί, άπαντες μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
«Οι δραστηριότητες ενός οργανωμένου εγκληματικού δικτύου που συστηματικά διευκόλυνε την παράνομη είσοδο μεταναστών στη χώρα, αποκαλύφθηκαν πλήρως», γράφει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Ο Έλληνας δικηγόρος που εκπροσωπεί τόσο τη Σάρα Μαρντίνι όσο και τον έτερο συλληφθέντα, Γερμανό υπήκοο Σον Μπίντερ, αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας πως οι πελάτες του εργάζονταν εθελοντικά στην Μυτιλήνη, για λογαριασμό της ΜΚO Emergency Response Centre International και πως δεν βρίσκονταν καν στην Ελλάδα τις ημερομηνίες που κατηγορούνται πως διέπραξαν τα αδικήματα: «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις για το ότι διέπραξαν έστω και ένα από τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται. Σε πολλές από τις ημερομηνίες στις οποίες υποτίθεται πως διέπραξαν τα αδικήματα, δεν βρίσκονταν καν στην Ελλάδα», σημείωσε ο Χάρης Πέτσικας στο Associated Press την Τετάρτη.
Οι δύο αδερφές, αμφότερες πρωταθλήτριες κολύμβησης στη Συρία, είχαν τιμηθεί για τη γενναιότητα και την πράξη αυτοθυσίας τους. Η αδερφή της προσφάτως συλληφθείσας δε, Γιούσρα είχε πάρει εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Όπως αποκάλυψε η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung, «η Σάρα θα επέστρεφε στο Βερολίνο την ερχόμενη Δευτέρα για την έναρξη του νέου φοιτητικού έτους. Ωστόσο, τα πράγματα εξελίχθηκαν αλλιώς. Την Τρίτη η Μαρντίνι συνελήφθη στην Ελλάδα».
Οι ηρωίδες του ΝΑΤΟ και των ΜΚΟ, ήταν τελικά δουλέμποροι
 Μεχρι και το Βερολινο -που λιγο πολυ προοωθει την πολιτικη ανοιχτων συνορων σε ολοκληρη την Ευρωλανδη για λογαριασμο του ευρωκεφαλαιου- ενοχληθηκε !!!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα ακόμη έγκλημα των Τσίπρα, Ξανθού και Πολάκη... Που υπακουουν τυφλα στους αλητες κατοχικους ευρωενωσιτες τοκογλυφους, και εχουν γινει ενα με τους ακροδεξιους...
Λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον θάνατο του 42χρονου καθηγητή γιατί ήταν κλειστό το Κέντρο Υγείας στα Καμένα Βούρλα, 48χρονη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών έχασε τη ζωή της εξαιτίας του ότι, λόγω έλλειψης γιατρών, το Κέντρο Υγείας στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας εκείνη την ώρα δεν λειτουργούσε. Επιπλέον, δεν υπήρχε ασθενοφόρο για την έγκαιρη μεταφορά της σε άλλο κοντινό Κέντρο Υγείας ή στο νοσοκομείο της Πρέβεζας.

Τον θάνατο 48χρονης στη Θεσπρωτία φέρνει στο φως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Όπως αναφέρει, τη Δευτέρα 27 Αυγούστου, στις 10 το βράδυ, η γυναίκα έχασε τη ζωή της. Προηγουμένως αισθάνθηκε αδιαθεσία στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται 50 μέτρα από το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου Θεσπρωτίας. «Το Κέντρο Υγείας, λόγω έλλειψης ιατρών, εκείνη την ημέρα έκλεισε στις 3 το μεσημέρι. Δεν διαθέτει ασθενοφόρο».
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, «οι γιατροί του Κέντρου Υγείας είναι πεπεισμένοι ότι πιθανότατα θα έσωζαν τη γυναίκα εάν το Κέντρο Υγείας ήταν ανοικτό, καθώς ήταν γνωστό το ιστορικό της. Κλήθηκε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας. Σε περισσότερο από μία ώρα διεκομίσθη στο ΤΕΠ του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας (εθνικός δρόμος με πολλή κίνηση τωρα το καλοκαιρι, με 1λωριδα ανοδου και 1 καθοδου), χρόνος που απεδείχθη μοιραίος».
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το Κέντρο Υγείας Μαργαριτίου βρίσκεται 60 χιλιόμετρα από το νοσοκομείο Πρέβεζας, 28 χιλιόμετρα από Κ.Υ. Ηγουμενίτσας (Τμημα Επειγοντων Περιστατικων, ΤΕΠ), 46 χιλιομετρα από το νοσοκομειο Φιλιατών Θεσπρωτίας,  24 χιλιόμετρα από το Κ.Υ. Πάργας. Λόγω έλλειψης ιατρών, εφημερεύει μόνο τις ζυγές μέρες του μήνα και τις υπόλοιπες έως τις 3 το μεσημέρι. Τις μονές ημέρες του μήνα εφημερεύει το Κέντρο Υγείας Πάργας.
«Δυστυχώς η γυναίκα χάθηκε επειδή αντιμετώπισε πρόβλημα σε μονή ημέρα του μήνα. Οι ιατροί που υπηρετούν είναι η διευθύντρια οδοντίατρος και τρεις γενικοί ιατροί. Εξυπηρετεί 5.000 κατοίκους τον χειμώνα και το καλοκαίρι ο πληθυσμός διπλασιάζεται. Κλείνει το μεσημέρι τις μονές ημέρες και οι γιατροί κάνουν εφημερίες σε άλλα Κέντρα Υγείας της περιοχής. Η λύση των προβλημάτων των εφημεριών ενός Κέντρου Υγείας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνεται με «απογύμνωση» ενός άλλου Κέντρου Υγείας κι έτσι να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών μιας άλλης περιοχής», σημειώνει.

σχολιο.-  Πάντως η ISKRA εχει λάθος που βγάζει στην επιφάνια τους ακροδεξιούς αληταράδες της ΠΟΕΔΗΝ. Το Κ.Υ. Μαργαριτίου συνδέεται με την Ηγουμενίτσα μέσω Εθνικού Δρόμου, ο οποίος δεν έχει κίνηση ακόμα και το καλοκαίρι, γιατί η Θεσπρωτία δεν έχει τουρισμό. Οι ακροδεξιοί αλήτες της ΠΟΕΔΗΝ, που κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, λέγοντας ψέματα, γλύφουν τον Κούλη, και δεν έχουν καμιά αξιοπιστία. Λένε για το ΤΕΠ Ηγουμενίτσας που απέχει 28 χλμ, για το νοσοκομείο Πρέβεζας (που αν είναι δυνατόν, τι σχέση έχει η Πρέβεζα) που απέχει 60 χλμ, και παραλείπουν να αναφερθούν στο νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας που απέχει 46 χλμ, γιατί απλούστατα σκοπεύει να το κλείσει ο Κούλης. Δεν κάνουν καμιά αναφορά οι αναξιόπιστοι ακροδεξιοί αληταράδες της ΠΟΕΔΗΝ στους ευρωενωσίτες τοκογλύφους που είναι υπεύθυνοι για αυτή την κατάσταση, τους οποίος υπακούει τυφλα ο κατοχικός Τζίφρας.

σχολιο.-Συνδικαλιστής-σταρ με «υπερτροφικό εγώ» στο ΕΣΥ
Οι φίλοι πίνουν νερό στ’ όνομά του, λέγοντας πως ξοδεύει άπειρο χρόνο στα θέματα της Ομοσπονδίας, οι αντίπαλοι του καταλογίζουν ψευδαισθήσεις μεγαλείου και οι ουδέτεροι τον θεωρούν ιδιαίτερα ευφυή, αλλά με το μειονέκτημα να συνδέει τη δράση του με συγκεκριμένη πολιτική ατζέντα. Αγαπητοί αναγνώστες, η «Εφ.Συν.» σάς παρουσιάζει τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο από την καλή και από την ανάποδη.
«Εγώ δεν μιλάω με υπουργούς, μόνο με τον πρωθυπουργό». Η ατάκα αυτή αποδίδεται στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλη Γιαννάκο.
Λέγεται ότι την αναφέρει συχνά-πυκνά σε εκείνους που επιχειρούν να τον «μαλακώσουν» και να τον κάνουν να «κατεβάσει» ταχύτητα, ειδικότερα μετά την κορύφωση της κόντρας του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, μια κόντρα που έχει φτάσει στα δικαστήρια.
Η αλήθεια είναι ότι οι εχθροί του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ τού καταλογίζουν ψευδαισθήσεις μεγαλείου και υπερτροφικό εγώ, οι ουδέτερα προσκείμενοι λένε πως πρόκειται για ένα άτομο ιδιαίτερα έξυπνο που έχει ωστόσο μετατρέψει τον συνδικαλισμό σε πεδίο πολιτικών του επιδιώξεων.
Οι φίλοι του, πάλι, πίνουν νερό στο όνομά του, αναφέροντας πως ξοδεύει άπειρο χρόνο πάνω σε θέματα της ομοσπονδίας, ότι είναι ακούραστος και μπορεί να βρεθεί από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, σε νοσοκομεία και μονάδες υγείας, και ότι γνωρίζει τα καθημερινά προβλήματα στον χώρο της Υγείας όσο λίγοι.
Αν στα ανωτέρω προσθέσει κανείς και τη λατρεία που δείχνει στο πρόσωπό του μια συγκεκριμένη μερίδα των media -λατρεία που ο κ. Γιαννάκος ανταποδίδει στο μέγιστο- τότε μιλάμε για τον απόλυτο συνδικαλιστή-σταρ, ο οποίος δεν διστάζει να φτάσει σε ακρότητες (π.χ. να χτίσει την είσοδο του υπουργείου Υγείας) κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας, προκειμένου να προκαλέσει ντόρο.
«Εκμεταλλεύτηκε την απουσία κινήματος στον δρόμο, ειδικά μετά τη μεγάλη απογοήτευση το καλοκαίρι του 2015 από τον ΣΥΡΙΖΑ», μας λέει συνδικαλιστής στον χώρο της Υγείας που ανήκει στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.
Τον θεωρεί έξυπνο και δραστήριο, αφού «μπορεί να κατεβάσει κόσμο στον δρόμο», αλλά η εικόνα του, όπως λέει, παραπέμπει σε συνδικαλιστή παλαιάς κοπής, βγαλμένο από τον αυριανισμό της δεκαετίας του '80.
Το έρεισμα
«Βλέπεις πουθενά κίνημα σήμερα;», λέει. «Βλέπεις κίνημα ενεργό στον δημόσιο τομέα, στους καθηγητές, π.χ., που σε άλλες εποχές κατέβαζαν ρολά κι έκαναν αισθητή την απεργία τους ή την όποια διαμαρτυρία; Το ίδιο συμβαίνει και με τους γιατρούς. Πραγματικό κίνημα πουθενά. Ε, αυτό έκανε ο εν λόγω. Τα καραβάνια υγείας που διοργάνωσε είχαν επιτυχία. Από την άλλη, υπάρχουν συγκεντρώσεις που μαζεύει όλα κι όλα 50 άτομα. Και τις κάμερες μαζί βέβαια», προσθέτει.
Με το τελευταίο συμφωνεί και έτερος συνδικαλιστής που πρόσκειται στον χώρο της Ν.Δ. Εξηγεί:
«Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ από κοινού έχουν τουλάχιστον 5 με 6 χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη στα νοσοκομεία της Αττικής.
Πόσοι απ' αυτούς κατεβαίνουν στις πορείες ή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σήμερα;Ελάχιστοι.
Ισως δεν έχει και τόσο έρεισμα ο Γιαννάκος στους εργαζομένους και όλη η ιστορία που τον παρουσιάζει σπουδαίο βγαίνει κατά κύριο λόγο από τα ΜΜΕ όπου έχει καλές σχέσεις.
Απ' ό,τι γνωρίζω, άτομα από την παράταξή του έχουν ενοχληθεί με την τακτική που ακολουθεί, γιατί βγαίνει εις βάρος της ομοσπονδίας τελικά. Υπάρχει θέμα επικοινωνιακής διαχείρισης».
Ποια είναι αυτή η τακτική; Συνδικαλιστής που ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Στην πρώτη πενταετία των μνημονίων, οπότε έγινε η μεγάλη άλωση στη δημόσια υγεία, η ΠΟΕΔΗΝ είχε βγάλει συνολικά κάπου 50 δελτία Τύπου.
Από το 2015 έως σήμερα, η ΠΟΕΔΗΝ έχει ξεπεράσει τα 700! Υπάρχουν μέρες που εκδίδει 2 και 3 δελτία Τύπου. Δίνεται η εντύπωση πως η απόλυτη καταστροφή επήλθε με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Λες και επί συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δεν υπήρχαν προβλήματα, δεν χαλούσε π.χ. ένα ασθενοφόρο.
Τότε πού ήταν ο κ. Γιαννάκος; Γιατί δεν μιλούσε τότε; Σε άλλη ΠΟΕΔΗΝ δρούσε;»
Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση στην ΠΟΕΔΗΝ τον κατηγορεί πως οι όποιες δράσεις γίνονται χωρίς τις συλλογικές αποφάσεις του οργάνου:
«Συνεχίζουν να βγάζουν ανακοινώσεις, δελτία Τύπου, κάνουν κινητοποιήσεις, συναντήσεις, χωρίς την απόφαση κανενός οργάνου διοίκησης!
Η πρακτική αυτή της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) για τη λειτουργία των οργάνων της Ομοσπονδίας δεν είναι τυχαία ούτε ήρθε στα ξαφνικά.
Αρκεί να το αποφασίσουν ο πρόεδρος και ο γ. γραμματέας και οι υπόλοιποι θα το μάθουμε στο site και στα e-mails μας.
Είναι χαρακτηριστικό τού πώς έχουν απαξιώσει τη λειτουργία των οργάνων το εξής:Δεν υπάρχει πουθενά –πρώτη φορά από τη λειτουργία της ΠΟΕΔΗΝ– η απόφαση του τελευταίου Γενικού Συμβουλίου του Ιανουαρίου του 2017.
Ούτε στο site της ΠΟΕΔΗΝ ούτε στις Αποφάσεις. Αυτό τα λέει όλα για το πώς η πλειοψηφία λειτουργεί και σέβεται τα όργανα της Ομοσπονδίας…».
Ο ίδιος ο Μιχάλης Γιαννάκος δημόσια αρνείται ότι πίσω από τη συνδικαλιστική του δράση κρύβεται κάποια πολιτική ατζέντα.
«Η αγωνιστική στάση της ΠΟΕΔΗΝ είναι ίδια καθ' όλη τη διάρκεια των μνημονιακών ετών. Μόνο που με τους σαμαροβενιζελικούς άρεσε στον κ. Πολάκη, τον κ. Ξανθό και την κυβέρνησή τους. Τώρα δεν αρέσει. Θυμίζουμε ότι το έτος 2013, επί υπουργίας Γεωργιάδη, χτίσαμε το Δρομοκαΐτειο με τη συμμετοχή πολλών στελεχών (τώρα κυβερνητικών) του ΣΥΡΙΖΑ», έλεγε όταν... έχτιζε με τούβλα την είσοδο του υπουργείου Υγείας πριν από λίγους μήνες.
Ωστόσο, το περιεχόμενο και ο αριθμός των δελτίων Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ στη μία και στην άλλη περίπτωση μάλλον τον διαψεύδουν.
«Σαφώς και υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα πίσω απ' όλα αυτά», μας λέει ο συνδικαλιστής της Ν.Δ.
«Αυτό γίνεται σε όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις και όχι μόνο στην ΠΟΕΔΗΝ. Οποιος το αρνείται είναι είτε ανειλικρινής είτε εκτός τόπου και χρόνου. Μην ξεχνάτε ότι ο κ. Γιαννάκος έρχεται από το ΠΑΣΟΚ, που από τα μνημόνια κι έπειτα είδε τα ποσοστά του να εξαφανίζονται. Το ίδιο συνέβη και στη συνδικαλιστική εκπροσώπηση. Για να καταφέρει να αναδυθεί μέσα απ' αυτή την αρνητική για την παράταξή του συγκυρία σημαίνει πως ξέρει καλά τους όρους του παιχνιδιού».
Η σχέση του με τα ΜΜΕ
«Βασική επιδίωξή του είναι να ακυρώσει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημόσια υγεία», τονίζει ο συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Θέλει να ισοπεδώσει τα πάντα, περνώντας το μήνυμα πως τίποτα καλό δεν έγινε, ούτε για τους ανασφάλιστους ούτε για την κατάργηση του 5ευρου ούτε για τις προσλήψεις. Και εννοείται πως τον αβαντάρουν συγκεκριμένα ΜΜΕ, τα οποία το κάνουν για τους δικούς τους λόγους».
«Τον έχει κάνει μάγκα ο Πολάκης. Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι», σχολιάζει ο συνδικαλιστής της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.
«Πρόκειται για τη χειρότερη μορφή έκφρασης λαϊκισμού, τόσο από πλευράς υπουργείου όσο και από πλευράς συνδικαλισμού», μας λέει.
Πριν από λίγες μέρες, με αφορμή το περιστατικό ενός νεογέννητου στη Ζάκυνθο και την κατάσταση τόσο του ίδιου όσο και της μητέρας του, η ΠΟΕΔΗΝ έκανε ιατρική διάγνωση μέσω δελτίων Τύπου.
Βρήκε φιλόξενο τόπο έκφρασης στην εφημερίδα «Τα Νέα», όπου την επόμενη μέρα υπήρχε σχετικό δισέλιδο ρεπορτάζ.
Συνήθως, η συγκεκριμένη εφημερίδα αφιερώνει μονόστηλα σε θέματα υγείας, ωστόσο στην περίπτωση αυτή έκανε μια εξαίρεση, παρουσιάζοντας σε... αποκλειστικότητα σχετικά έγγραφα για το θέμα, τα οποία αναρτήθηκαν στο site της ΠΟΕΔΗΝ την ίδια μέρα.
Δεν είναι όμως μόνο «Τα Νέα» που λατρεύουν τον κ. Γιαννάκο.
«Πρώτο Θέμα», «Star» και «ΣΚΑΪ» και «zougla.gr» φροντίζουν να παρουσιάζουν κάθε δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ ως την απόλυτη παρέμβαση στον χώρο της υγείας.
Ρεπορτάζ βέβαια σπάνια γίνεται. Συνήθως φτάνει η αναφορά στην πηγή της καταγγελίας και την υπόλοιπη δουλειά την κάνουν οι πηχυαίοι τίτλοι τρομολαγνείας.
Σταχυολογώντας δηλώσεις του
-Ο Μιχάλης Γιαννάκος, έχοντας μια κάμερα από πίσω, τα βάζει με τα ΜΑΤ.
«Εγώ περνάω, δεν είμαι τρομοκράτης. Ο πρόεδρος είμαι», τους λέει και προσπαθεί να περάσει για να αναρτήσει ένα πανό. «Φύγετε λίγο. Ελα, χτυπήστε με. Ενας άνθρωπος είμαι, χτυπήστε με. Αφήστε με να περάσω εγώ. Είμαι μόνος μου».
-Η ΠΟΕΔΗΝ επιστρατεύει άλογα, κάρα και ομοιώματα ασθενών στο πλαίσιο του καραβανιού υγείας.
«Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βελτιώσουμε την εικόνα της δημόσιας υγείας», λέει στον δημοσιογράφο. «Ανθρωποι πεθαίνουν καθημερινά», λέει, μια ατάκα που τη χρησιμοποιεί σχεδόν σε κάθε τηλεοπτική του εμφάνιση.
-Ο κ. Γιαννάκος ως αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ μιλάει στο Νοσοκομείο της Καβάλας.
Είναι το 2013, αλλά, όπως φαίνεται, τότε οι άνθρωποι «δεν πέθαιναν καθημερινά», απλώς οι Ελληνες με τα μέτρα της τότε κυβέρνησης «έχουν λιγότερη περίθαλψη», όπως λέει χαρακτηριστικά στο βίντεο.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας: η Ρωσία θα κάνει από την 1η Σεπτέμβρη μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια στη Μεσόγειο με 25 πλοία και 30 αεροσκάφη.
Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι από τις 1η Σεπτέμβρη θα πραγματοποιήσει μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο με  25 πλοία και 30 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένων στρατηγικών βομβαρδιστικών και ανθυποβρυχιακών αεροσκαφών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ / Η Κρήτη θα πρωτοστατήσει στα χτυπήματα των ΗΠΑ στη Συρία. Zakharova: στρατηγικά και τακτικά αεροσκάφη από τις βάσεις σε Κρήτη, Ιορδανία, Κουβέιτ θα πλήξουν τη Συρία….
Oι ΗΠΑ θα μπορούσαν να δομήσουν τις δυνάμεις τους σε ένα 24ωρο για να χτυπήσουν τη Συρία σύμφωνα με μια Ρωσίδα διπλωμάτη. Επί του παρόντος, η ομάδα δράσης των αεροπορικών επιδρομών των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας περιλαμβάνει στρατηγικά και τακτικά αεροσκάφη σε αεροπορικές βάσεις στην Ιορδανία, το Κουβέιτ και την Κρήτη, δήλωσε την Πέμπτη η Maria Zakharova.
Η συριακή αεράμυνα βρίσκεται σε καθεστώς του  «πιο υψηλού συναγερμού» για περίπτωση ξαφνικών χτυπημάτων αναφέρουν τα αμερικάνικα μίντια.
« Αυτοί [οι ΗΠΑ] θα μπορούσαν ν΄αναπτύξουν πυραυλικές ικανότητες για χτυπήματα στη Συρία σε λίγο περισσότερο από 24 h. Aυτή τη στιγμή η ομάδα δράσης/χτυπημάτων των ΗΠΑ, Γαλλίας, Αγγλίας  περιλαμβάνει στρατηγικά και τακτικά αεροσκάφη σε αεροπορικές βάσεις σε Ιορδανίας, Κουβέιτ, Κρήτη. » Περιλαμβάνει περί τα 70  στρατηγικά αεροπλάνα και  αντιτορπιλικά, γύρω στους 380 πυραύλους κρουζ αερομεταφερόμενους και 2 αμερικανικά αντιτορπιλικά τα  Carney και Ross, που φέρουν το καθένα 28 Tomahawks », δήλωσε η ρωσίδα διπλωμάτης.
« Στη Μεσόγειο η ομαδοποίηση των πυραύλων μπορεί να ενισχυθεί από το πέρασμα 2 άλλων αμερικανικών αντιτορπιλικών των Donald Cook και Porter, που βρίσκονται τώρα στη βάση της ισπανικής πόλης Rota με υποβρύχια », δήλωσε.
« Στην Ερυθρά Θάλασσα το πυραυλοκίνητο καταδρομικό  Jason Dunham δύναται να φθάσει στην ίδια περίοδο όπως και το Sullivans στον Περσικό μπορεί να επιστρέψει στη θέση επίθεσης », δήλωσε.
« Δηλαδή για να μιλήσουμε πιο απλά και πιο συγκεκριμένα ,όχι λιγότεροι από 4 πλωτοί μεταφορείς πυραύλων με δύναμη επιδρομών πάνω από 112 Tomahawks μπορούν  να ενταχθούν στην επίθεση κατά του κυρίαρχου συριακού κράτους  το συντομότερο δυνατόν », πρόσθεσε.tass



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρώσος ειδήμονας: αν οι ΗΠΑ χτυπήσουν τη Συρία θα βομβαρδίσουν Προεδρικό Μέγαρο, κυβερνητικά κτίρια, στρατιωτικές βάσεις κ.α
Ρώσος ειδήμονας αναφέρει ότι αν οι ΗΠΑ αποφασίσουν να κάνουν αεροπορικές επιδρομές κατά της Συρίας θα στοχεύσουν αρκετές στρατιωτικές βάσεις και κυβερνητικές εγκαταστάσεις όπως το Προεδρικό Μέγαρο και κυβερνητικά ή και κτίρια που στεγάζουν δημόσιους θεσμούς σε μια απόπειρα να υπονομεύσουν την διοικητική υποδομή του συριακού στρατού. Τόνισε ότι η αύξηση του αριθμού των πιθανών στόχων θα έχει καταστροφικές συνέπειες στη συριακή υποδομή. Όσο μεγαλύτερη θα είναι η εμβέλεια των πυραύλων τόσο πιο δύσκολο θα είναι ν΄αναχαιτιστούν.
Στο μεταξύ σήμερα στη Μόσχα υπάρχει συνάντηση μεταξύ του Ρώσου ΥΠΕΞ  Σεργκέι Λαβρόφ και του Σύριου ομολόγου του Walid Moallem. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ την Μ Ζαχάροβα « στις συνομιλίες θα συζητηθούν οι πολιτικές πτυχές των τελευταίων εξελίξεων στη Συρία ».
Στην ατζέντα είναι η εξάλειψη των τρομοκρατικών ομάδων ISIL και Nusr, η προώθηση του πολιτικού διακανονισμού, η αποκατάσταση/ανοικοδόμηση της χώρας, η επιστροφή των προσφύγων, η εδαφική ακεραιότητα και εθνική κυριαρχία της Συρίας και το Σύνταγμα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To ρωσικό πλοίο Σπάρτη 3 πέρασε το Βόσπορο με κατεύθυνση Ταρτούς Συρίας μεταφέροντας στρατιωτικό εξοπλισμό.
Συνεχώς ρωσικά πλοία διασχίζουν το Βόσπορο με κατεύθυνση τη Συρία εν όψει των εξελίξεων εκεί της μάχης του Ιντλίμπ και της ενδεχόμενης επίθεσης της τρόικας του πολέμου των δυτικών. Σήμερα πέρασε το ναυλωμένο από τη ρωσική κυβέρνηση το με ρωσική σημαία πλοίο  Ro-Ro Sparta III (Σπάρτη 3) μεταφέροντας δια μέσω της Μεσογείου από το Novorossiysk στην Ταρτούς της Συρίας φορτίο με στρατιωτικό εξοπλισμό από  Oboronlogistika.
Πλήθος κοντέινερ γεμάτα πυρομαχικά όπλα συστήματα άμυνας μεταφέρονται στη Συρία από Ρωσία.
H M Zakharova εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ δήλωσε σήμερα ότι οι συνθήκες στη Συρία είναι ώριμες για ένα ποιοτικό άλμα προς το καλύτερο και την ολοκληρωτική εξάλειψη των τρομοκρατών. Παράλληλα τόνισε αναφορικά με επικείμενο χτύπημα δυτικών ότι «αυτό θα ήταν ένα σκληρό χτύπημα για τη διευθέτηση του συριακού αλλά ομοίως και για την παγκόσμια ασφάλεια. Οι συνέπειες αυτού του παιχνιδιού με την φωτιά είναι απρόβλεπτες», δήλωσε η Maria Zakharova. Η ίδια πρόσθεσε αναφορικά με την ύπαρξη χημικών στη Συρία ότι ο OIAC είχε εκ νεόυ επιβεβαιώσει τη διάλυση 27 συριακών τόπων που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή χημικών όπλων κατά το παρελθόν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ διευρύνουν την στρατιωτική αεροπορική τους βάση στο Shaddadi στο Ν της Hasaka. Θέλουν να την κάνουν μεγαλύτερη από τη ρωσική Hameimim.
Στην παράνομη αμερικανική στρατιωτική αεροπορική βάση  στην πόλη  Shaddadi που ελέγχουν οι YPG στο νότο της επαρχίας Hasaka Αμερικανοί μηχανικοί εκπονούν σχέδια για να είναι σε θέση να δεχθεί βαριά αεροπλάνα ίσως και για τα πιθανά αεροπορικά χτυπήματα στη Συρία. Οι ΗΠΑ φιλοδοξούν να κάνουν αυτή τη στρατιωτική τους βάση  μεγαλύτερη από την αεροπορική βάση των Ρώσων στη  Hameimim και στη μεγαλύτερη αεροπορική βάση στη Συρία σύμφωνα με ρωσικές διπλωματικές πηγές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατεχομενη Παλαιστινη ..πυροβοληθηκε ετσι χωρις λογο η νορβηγιδα ακτιβιστρια που ηταν εκει σε αλληλεγγυη με τους Παλαιστινιους
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ωραίο ποδαρικό έκανε η νέα υπουργός πολιτισμού με την διάδοση του ψεύτικου νέου ότι πέθανε ο Γαβράς!
Μπράβο, μπράβο!
Πάντα άξια! Χαχαχαχα!!

Σχολιο.-  Χάκαραν τον λογαριασμό στο twitter της Μυρσίνης Ζορμπά και ανακοίνωσαν τον θάνατο του Κώστα Γαβρά
30/08/2018, 16:13
Μου τηλεφώνησε μια δημοσιογράφος και μου είπε ότι πέθανα, είπε ο διάσημος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την ΕΡΤ - Την ψεύτικη είδηση μετέδωσαν όλα τα διεθνή Μέσα
Ενα μακάβριο  θρίλερ παίχτηκε πριν από λίγο με πρωταγωνιστή τον διεθνους φήμης σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά.
Μέσω twitter, από λογαριασμό που φαίνονταν να ανήκει στην νέα υπουργό Πολιτισμού Mυρσίνη Ζορμπά ανακοινώθηκε ο θάνατος του δημφιλούς σκηνοθέτη. Ο λογαριασμός αποδείχθηκε ότι είναι «πλαστός», η είδηση έκανε τον γύρο του κόσμου, αλλά πολύ σύντομα αποδείχθηκε- ευτυχώς- ότι είναι ψευδής.
Τι είπε ο σκηνοθέτης
Σε fake news απέδωσε ο ίδιος ο Κώστας Γαβράς την είδηση του… θανάτου του, που έκανε τον γύρο το κόσμου πριν μερικά λεπτά. Ο διάσημος σκηνοθέτης, μιλώντας ζωντανά στην ΕΡΤ-1 και την εκπομπή «Δεύτερη Ματιά», δήλωσε ότι: «είναι περίεργα πράγματα αυτά» και πως «κάποια κακά νέα που γίνονται ως αστεία από κάποιους, μέχρι να διερευνηθούν, γίνονται πιστευτά από την κοινή γνώμη».
Ο Κώστας Γαβράς, 85 ετών, που έδειχνε να το διασκεδάζει όλο αυτό λέγοντας «το υποδεχτήκαμε γελώντας. Το διασκεδάσαμε…», σημείωσε ακόμα ότι «πέρασα τους δυο τελευταίους μήνες στην Ελλάδα σαν τουρίστας» και έκλεισε λέγοντας: «είμαι πάρα πολύ καλά, σας διαβεβαιώνω».
Τι είπε η Μυρσίνη Ζορμπά
Δεν ήταν δική μου η ανάρτηση, δεν ήταν δικός μου ο λογαριασμός στον οποίο χρησιμοποιήθηκε το όνομα μου, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, προσθέτοντας ότι με αυτόν τον τρόπο εγκαινιάζουν νέο τρόπο επιθέσεων εναντίον της.
Η κ. Ζορμπά είπε ότι έχει ήδη καταφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διερεύνηση της υπόθεσης και πιστεύει ότι γρήγορα θα εντοπιστεί ο δράστης.
«Δυστυχώς οι επιθέσεις με fake news δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο», είπε και πρόσθεσε: «Ήταν μια κακόβουλη και μακάβρια επίθεση».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να ξεκαθαρίσουμε. Τα σχόλια των δημοσιογράφων κατά την ανάληψη καθηκόντων της Νοτοπούλου ΗΤΑΝ ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ.
Τώρα, δεν έχουμε πρόβλημα με κανέναν και καμία να είναι νέος, νέα, γέρος, γρια, χοντρός, άσχημη, κοντή, κλπ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑΞΙΚΟ.
Δεν έχουμε πρόβλημα που ο Τσίπρας έγινε νέος πρωθυπουργός, το πως βάφεται η κάθε βουλευτίνα, κλπ κλπ
ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΤΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ.
Η Αχτζιόγλου δεν είναι "νέα και όμορφη". Η Αχτζιόγλου, από τη θέση που είχε ΗΤΑΝ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ για την αποδοχή του χρέους και της "διαπραγμάτευσης" με τους ιμπεριαλιστές δηλ. του είδους των μέτρων που θα υλοποιηθούν.
Η Νοτοπούλου δεν είναι "νεαρή" και "χωρίς εμπειρία". Είναι ταλιμπάν της υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος, της συνέχισης δηλαδή του καθεστώτος εξάρτησης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νετανιάχου: «Δεν υπάρχει θέση για τους αδύναμους»
 Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018, 13:10
«Το ισραηλινοναζιστικο καθεστως θα αντιταχθεί με κάθε μέσο την ιρανική παρουσία στην Συρία. Με τον ίδιο ζήλο που χρησιμοποίησε για να καταστρέψει την συμφωνία για τα ιρανικά πυρηνικά. Και θα πλήξει οποιονδήποτε προσπαθήσει να μας πληγώσει». Την δήλωση αυτή έκανε ο πρωθυπουργός του ισραηλινοναζιστικου καθεστώτος Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε εγκαταστάσεις πυρηνικού εργοστασίου.
«Στη Μέση Ανατολή δεν έχουν θέση οι αδύναμοι, οι οποίοι εκμηδενίζονται ενώ οι ισχυροί επιβιώνουν» είπε ο Νετανιάχου, σε τελετή που έγινε για την μετονομασία ερευνητικού πυρηνικού κέντρου στη Νεγκέβ, προς τιμήν του πρώην προέδρου Σιμόν Πέρες.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην προβούν σε μια «παράνομη επίθεση στη Συρία»
 Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018, 09:05
Ο Ρώσος πρέσβης στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ δήλωσε ότι εξέφρασε σε Αμερικανούς αξιωματούχους νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα τις ανησυχίες της Μόσχας για τις ενδείξεις που υπάρχουν ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζουν νέα πλήγματα στη Συρία και προειδοποίησε τις ΗΠΑ να μην προχωρήσουν σε μια "αβάσιμη και παράνομη επίθεση κατά της Συρίας".
Ο Αντόνοφ συναντήθηκε αυτήν την εβδομάδα με Αμερικανούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Τζέιμς Τζέφρι, ειδικού απεσταλμένου για τη Συρία, αναφέρει σε ανάρτησή της στην σελίδα της στο Facebook η ρωσική πρεσβεία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινοναζιστικό δικαστήριο έκρινε νόμιμο σιωναζιστικό οικισμό που ανεγέρθηκε σε γη Παλαιστίνιου
 Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018, 00:52
Ισραηλινοναζιστικό δικαστήριο αναγνώρισε νομικά έναν σιωναζιστικό οικισμό που κατασκευάστηκε χωρίς άδεια από την ισραηλινοναζιστική κυβέρνηση σε γη που ανήκε σε Παλαιστίνιο στη Δυτική Όχθη, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά.
Η υπουργός Δικαιοσύνης του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος Αγελέτ Σάκεντ, του σιωναζιστικού κόμματος Εβραϊκή Εστία, χαιρέτισε την απόφαση του δικαστηρίου της Ιερουσαλήμ, η οποία ανακοινώθηκε αργά την Τρίτη και αφορά τον οικισμό Μίτζπε Κράμιμ που δημιουργήθηκε το 1999 κοντά στη Ραμάλα και όπου ζουν 40 οικογένειες.
«Η απόφαση του δικαστηρίου (…) είναι σημαντικό επίτευγμα για τον οικισμό στην Ιουδαία και τη Σαμάρια», έγραψε στο Twitter η Σάκεντ χρησιμοποιώντας το βιβλικό όνομα για τη Δυτική Όχθη.
Οι κάτοικοι του Μίτζπε Κράμιμ είχαν προσφύγει στο δικαστήριο το 2013 ζητώντας να αναγνωριστεί η περιοχή ως ιδιοκτησία τους. Το δικαστήριο τώρα αποφάσισε ότι οι σιωναζι  έποικοι είναι οι νόμιμοι κάτοχοι της γης καθώς οι ισραηλινοναζιστικές αρχές δεν γνώριζαν ότι ανήκε σε Παλαιστίνιο ιδιώτη όταν κατήρτησαν τον χάρτη της περιοχής μετά την κατάληψή της το 1967.
Βάσισε την απόφασή του στον ισραηλινοναζιστικό νόμο που προβλέπει ότι οι συναλλαγές που έχουν νομικά λάθη μπορεί να είναι νόμιμες αν αυτά διαπράχθηκαν «καλή τη πίστει».
Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την απόφαση ο Νάμπιλ Αμπού Ρουντέινα, εκπρόσωπος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, δήλωσε ότι όλοι οι σιωναζιστικοί οικισμοί που έχουν ανεγερθεί σε παλαιστινιακή γη είναι παράνομοι. «Δεν μπορεί να επιτευχθεί ειρήνη, αν συνεχίζεται ο εποικισμός», τόνισε.
Η ισραηλινή οργάνωση Ειρήνη Τώρα που είναι αντίθετη στους σιωναζιστικούς οικισμούς ανακοίνωσε ότι τελικά την τύχη του Μίτζπε Κράμιμ θα την αποφασίσει το Ανώτατο Δικαστήριο, όπου έχουν προσφύγει οι Παλαιστίνιοι ιδιοκτήτες της γης.
Το Ανώτατο Δικαστήριο συνήθως κρίνει υπέρ των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων των Παλαιστινίων. Νομοθεσία που υιοθετήθηκε το 2017 από το ισραηλινοναζιστικό κοινοβούλιο επέτρεψε την αναδρομική νομιμοποίηση 4.000 κατοικιών σιωναζι εποίκων που είχαν ανεγερθεί σε γη που ανήκε σε Παλαιστίνιους ιδιώτες, όμως ο νόμος αυτός βρίσκεται υπό εξέταση από το Ανώτατο Δικαστήριο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιταλία: Ο Λουίτζι Ντι Μάιο κατηγορεί τον επίτροπο Έτινγκερ για υποκρισία
 Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018, 22:16
Στον ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για τον προϋπολογισμό, Γκίντερ Έτινγκερ, θέλησε να απαντήσει σήμερα ο Ιταλός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο.
Σε συνέντευξή του στον γερμανικό τύπο, ο επίτροπος τόνισε ότι αν μια χώρα μέλος αποφασίσει να μην καταβάλει την οικονομική της εισφορά στην Ένωση, τότε θα πρέπει να της επιβληθούν κυρώσεις.
«Οι δηλώσεις του χαρακτηρίζονται ακόμη περισσότερο από υποκρισία διότι δεν ακούσαμε να πούνε κάτι για την υπόθεση του πλοίου Diciotti, και τώρα παρεμβαίνουν μόνον διότι κατάλαβαν ότι δεν θα τους δώσουμε πια χρήματα», είπε ο Ντι Μάιο.
«Η θέση μας για άσκηση βέτο στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό παραμένει ως είχε. Αν τις επόμενες ημέρες θελήσουν να ανακαλύψουν και πάλι το πνεύμα αλληλεγγύης με το οποίο ιδρύθηκε η Ένωση, τότε το ξανασυζητάμε», πρόσθεσε ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων, υπουργός εργασίας και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης.
Ο Ντι Μάιο, τέλος, τόνισε ότι αν η Ιταλία δεχθεί κερδοσκοπική επίθεση, αυτό δεν θα οφείλεται σε οικονομικούς, αλλά σε πολιτικούς λόγους, και ότι τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση Κόντε θα παρουσιάσει τις κύριες μεταρρυθμίσεις της.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αν υπάρχουν «νέο-ιμπεριαλιστικές» τάσεις ή πειρασμοί ποδηγέτησης του Οικουμενικου Πατριαρχείου από κύκλους της ρωσικής Ορθοδοξίας, ασφαλώς πρέπει, και μπορούν εκτιμούμε να αντιμετωπισθούν, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ενότητα της Ορθοδοξίας. Ελπίζουμε – και εκτιμούμε – ότι η παρούσα ρωσική ηγεσία εξακολουθεί να αντιλαμβάνεται τη ζωτική σημασία για όλους, όχι μόνο τους Έλληνες, της ενότητας της Ορθοδοξίας και της αλληλεγγύης των Ορθόδοξων λαών.
Επί της ουσίας βέβαια, η … ρωσική διείσδυση στην Ελλάδα είναι μάλλον κακόγουστο και επικίνδυνο ανέκδοτο, όταν βρωμάει ο τόπος στην Ελλάδα από πράκτορες και χαφιέδες των Αμερικανών και των συμμάχων τους. Αυτός είναι ο μείζων κίνδυνος εθνικής ασφαλείας για την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΔΝΤ, η Ελλάδα υπέστη τη μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή παγκοσμίως την τελευταία δεκαετία μετά τη Λιβύη και την Υεμένη. Μόνο εκεί που υπάρχει ρητή ή λανθάνουσα γεωπολιτική στόχευση παρουσιάζονται τόσο βαθιές οικονομικές κρίσεις.
Με τις οικονομικές πολιτικές τους οδήγησαν στη συρρίκνωση του ελληνικού πληθυσμού δημιουργώντας τις προϋποθέσεις μιας Ελλάδας χωρίς Έλληνες. Ήλεγξαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο Τσίπρα/ΣΥΡΙΖΑ, από το 2012-13 ήδη, υπονομεύοντας εξ αρχής την ειρηνική εξέγερση του 2015 και πλήττοντας καίρια το ελληνικό «αντιστασιακό γονίδιο».
Τώρα θέλουν να αρπάξουν τους υδρογονάνθρακες και τη «γεωπολιτική υπεραξία», γι’ αυτό και μας άφησαν «αποικία χρέους», με «εξαιρετικά μη βιώσιμο χρέος», ώστε να μην μπορεί καμιά κυβέρνηση να τους αρνηθεί τίποτα, από το μακεδονικό μέχρι το κυπριακό, από τις βάσεις στην Αλεξανδρούπολη μέχρι την εγκατάσταση άλλων προσφύγων στην Ελλάδα. Και αν τους χρειαστεί, θα προσπαθήσουν να μας χρησιμοποιήσουν και σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, καταστρέφοντάς μας μια και καλή.
‘Ένα από τα εναπομένοντα στοιχεία εθνικής ισχύος του ελληνισμού είναι οι σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης με τους Ρώσους και η ελληνική πολιτιστική ακτινοβολία.
Δεν νομίζουμε ότι ωφελεί σε τίποτα να τα καταστρέψουμε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανηγυρίζουν οι Κουρδοι  λακέδες για την εγκατάσταση Νατοϊκών εξοπλισμών σε κατεχόμενα Συριακά εδάφη...
Ανεξάρτητο Κουρδιστάν
Ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειων άρχισε να εγκαθιστά προηγμένα συστήματα ραντάρ στις αεροπορικές βάσεις του από τη Rojava για να δημιουργήσει μια ζώνη χωρίς πτήσεις για τις περιοχές που ελέγχονται από το YPJ / YPG
Οι Κούρδοι μας παρουσιάζουν βίντεο με την εγκατάσταση Νατοϊκών εξοπλισμών στο κατεχόμενο τμήμα της βόρειας Συρίας...
Οι Λαφαζάνηδες χαιρετίζουν -πρόλαβαν το συριζα και την ανταρcia- αυτό το "επαναστατικό" Κουρδικό κίνημα των αμερικανοσιωνιστών.
Όταν τελειώσει ο τελευταίος θύλακας των φονιάδων τρομοκρατών στην Ιντλέμπ... να δούμε να διαδηλώνει η "αριστερά" της Cia για τη σωτηρία των λακέδων των ιμπεριαλιστών Κούρδων...
Όταν αποφασιστεί η απελευθέρωση των κατεχομένων Συριακών εδαφών από τον Αραβικό στρατό της Συρίας, τη Χεζμπολάχ, τους Φρουρούς της Ιρανικής Επανάστασης και τις Παλαιστινιακές Ταξιαρχίες... τότε θα δούμε τα "πανηγύρια" των λακέδων...
Χωρίς έλεος... μέχρι την απελευθέρωση της τελευταίας σπιθαμής Συριακής Πατρίδας!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως η iskra των Λαφαζάνηδων μας ενημερώνει πως η γραμμή της έρχεται από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τη Cia...
Αν θέλετε την "ιδεολογική" δικαιολογία γιατί οι Κούρδοι συμμάχησαν με τους σιωνιστές κι έγιναν λακέδες, φτηνιάρικα τσουλιά των ιμπεριαλιστών... μπορείτε να διαβάσετε το "αριστερό" iskra του Λαφαζάνη: D.Bookchin: Πώς οι ιδέες του πατέρα μου βοήθησαν τους Κούρδους να δημιουργήσουν μια καινούργια δημοκρατία
Καλά, δεν υπάρχει ένας/μία στη ΛαΕ που δεν είναι στο κόλπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ;
Στο 69ο Φεστιβάλ των Καννών, Μάης 2016, το πιο διάσημο διεθνές κινηματογραφικό γεγονός, η κορυφή της 7ης Τέχνης, ο γνωστός "πατέρας" της "αραβικής άνοιξης made in USA", ο σιωνιστής Bernard-Henri Lévy πρωταγωνίστησε με την ταινία προπαγάνδας των Κουρδικών αγώνων, των ηρωϊκών "Πεσμεργκά" (αυτοί που αντιμετωπίζουν το θάνατο)..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν η κηπουρός του ΓΑΠ & του Σημίτη αναλαμβάνει τον πολιτισμό της πατρίδας μας...
Πλαστος λογαριασμος με το ονομα της (νέας υπουργού) Μ. Ζορμπά! Πώς ...πέθαναν τον Κώστα Γαβρά
Το γύρο του διαδικτύου από αρκετά ελληνικά ΜΜΕ έκανε σήμερα Πέμπτη η είδηση του θανάτου του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, καθώς στο... twitter σε λογαριασμό με το όνομα της νέας Υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά γράφτηκε στα αγγλικά "Έκτακτο: Λαμβάνω τώρα από το Παρίσι τα νέα για τον θάνατο του Έλληνα σκηνοθέτη και Παραγωγού Κώστα Γαβρά. Επίσημη ανακοίνωση θα εκδοθεί σύντομα".
Το Υπουργείο Πολιτισμού επιβεβαίωσε, ύστερα από το σάλο,  πως πρόκειται για fake news, ενώ ο ίδιος ο Κώστας Γαβράς, μετά την μακάβρια είδηση αναγκάστηκε να παρέμβει τηλεφωνικά στην ΕΡΤ, για να δηλώσει πως δεν πέθανε και είναι καλά την υγεία του.
To πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ήταν και  αυτό που υπέπεσε σε σοβαρό λάθος ανακοινώνοντας τον θάνατο του διακεκριμένου σκηνοθέτη. Το πρακτορείο επικαλέστηκε την ανάρτηση από τον ψευτικο λογαριασμο στο Twitter της νέας υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά. Ωστόσο λίγο αργότερα εμφανίστηκε νέα ανάρτηση στο Twitter της νέας υπουργού  που εξηγούσε πως επρόκειτο για φάρσα Ιταλού δημοσιογράφου, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένη η κ. Ζορμπά από την πρώτη κιόλας ημέρα...
Η υπουργός Πολιτισμού σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ είπε πάντως ότι ο φερόμενος "λογαριασμός" της στο Twitter είναι ψεύτικος.
Η «είδηση» πρόλαβε να κάνει τον γύρο του κόσμου, καθώς αναμεταδόθηκε από μεγάλα μέσα όπως η Washington Post και το δίκτυο ABC, ενώ φιγουράρει στις πρώτες θέσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Ο ίδιος ο Κώστας Γαβράς ενημερώθηκε από δημοσιογράφο για τον θάνατό του, τον οποίο... διέψευσε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με την ΕΡΤ-1. «Είναι περίεργα πράγματα αυτά» είπε. «Κάποια κακά νέα που γίνονται ως αστεία από κάποιους, μέχρι να διερευνηθούν, γίνονται πιστευτά από την κοινή γνώμη».
Ο Κώστας Γαβράς, 85 ετών, έδειχνε να μην παίρνει σοβαρά το περιστατικό λέγοντας «το υποδεχτήκαμε γελώντας. Το διασκεδάσαμε…».
Σημείωσε ακόμα ότι «πέρασα τους δυο τελευταίους μήνες στην Ελλάδα σαν τουρίστας» και έκλεισε λέγοντας: «είμαι πάρα πολύ καλά, σας διαβεβαιώνω».
Το AP κατέβασε την επίμαχη ανάρτηση λίγο μετά τη διαπίστωση του λάθους και προχώρησε σε διάψευση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η «ηρωίδα πρόσφυγας» των φονιάδων αποκεφαλιστών του FSA ήταν τελικά διακινητής λαθρομεταναστών

- Συνελήφθη στην Ελλάδα για διακίνηση μεταναστών η 23χρονη κολυμβήτρια - ηρωίδα από τη Συρία
...κι ωραίο το παραμύθι που διακινούσαν οι δημοσιογραφικές πόρνες: Η 23χρονη Σάρα Μαρντίνι και η αδερφή της, Γιούσρα είχαν προκαλέσει παγκόσμια συγκίνηση, όταν έσωσαν από βέβαιο πνιγμό 18 ανθρώπους, κολυμπώντας για ώρες μέσα στη νύχτα και «ρυμουλκώντας» τη βάρκα με τα χέρια τους έως τα ελληνικά παράλια.
Μέχρι το 2015 ο βασικός μισθός στα ανθρωπόμορφα κτήνη ήταν 5.000 δολάρια το μήνα για να ανατρέψουν τον εκλεγμένο "αιμοσταγή δικτάτορα Άσαντ"...
Κάθε μέλος της οικογένειας τρομοκράτη είχε επίδομα 1.000 δολάρια το μήνα...
Πήραν το παραδάκι για 5 χρόνια κι όταν ο Αραβικός στρατός της Συρίας τους έστελνε στα αζήτητα... πέρασαν το Αιγαίο με τους δουλεμπόρους του φασίστα Ερντογάν...
Και... έκαναν μπίζνες και κονόμες!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αιματηρό επεισόδιο με λαθρομετανάστες στη Δράμα...

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε χτες το βράδυ (Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018), ένας άνδρας 52 χρόνων κάτοικος Μυλοποτάμου Δράμας, ύστερα από επεισόδιο που ξέσπασε για ασήμαντη αφορμή, μεταξύ λαθρομεταναστων του κέντρου φιλοξενίας Δράμας,σύμφωνα με πληροφορίες και είχε σαν αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του 52χρονου.
Οι έξι νεαρής ηλικίας αλλοδαποί, συνελήφθησαν και κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση.
Η τοπική κοινωνία είναι θορυβημένη από το πρωτοφανές περιστατικό και δεν κρύβουν τον φόβο τους.
Η περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση ΑΜΘ εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου αναφορικά με το περιστατικό.
Συνελήφθησαν χθες (29-8-2018) το βράδυ, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, έξι αλλοδαποί, ηλικίας 16, 17, 18, 18, 20 και 41 ετών, κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση.
Αναλυτικότερα, οι δράστες ευρισκόμενοι σε κεντρικό σημείο του χωριού, αρχικά επιτέθηκαν απρόκλητα, λεκτικά και με σωματική βία, σε βάρος διερχόμενου από το σημείο 52χρονου ημεδαπού, ενώ στη συνέχεια ο 17χρονος δράστης τον τραυμάτισε με μαχαίρι στην ωμοπλάτη.
Μετά την καταγγελία του περιστατικού, προσέτρεξαν άμεσα στο σημείο οι αστυνομικοί και συνέλαβαν τους δράστες.
Από το χώρο του συμβάντος κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, συνολικού μήκους 24 εκατοστών.
Ο 52χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, όπου και νοσηλεύεται.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ αποκαλύψεις για τη ΜΚΟ που συνεργαζόταν με τους Τούρκους δουλεμπόρους...
Η ΜΚΟ που μετέφερε λαθρο κατόπιν συνεννόησης με τα δουλεμπορικά κυκλώματα είναι η ΜΚΟ ERCI. Τους πήρε 3 χρόνια για να τους συλλάβουν (και καλά), ενώ οι ίδιοι ανακοίνωναν περήφανοι ότι έχουν διευκολύνει την είσοδο τουλάχιστον 50.000 λαθρο στα νησιά.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο έπεσα επάνω σε επερώτηση του Ιουλίου του 2017 του βουλευτή Νικολόπουλου, όπου έλεγε ότι ο ιδιοκτήτης της εν λόγω ΜΚΟ είναι και ιδιοκτήτης της εταιρίας security ASPIDA που διαθέτει ένοπλους φρουρούς για πλοία που πλέουν σε Σομαλία, Ινδικό Ωκεανό κτλ. Μέσα σε όλες τις ερωτήσεις που αφορούν την χρηματοδότηση ο βουλευτής ρωτούσε και αν μέλη της ΜΚΟ οπλοφορούν, πράγμα διόλου απίθανο.
Τρία ολόκληρα χρόνια και κανείς δεν ήξερε, δεν άκουγε. Δεν ξέρω αν η στάση της Ιταλίας είναι αυτή που δρομολογεί εξελίξεις, αλλά σίγουρα ήρθε η ώρα να γίνει ένα ξεδόντιασμα του καρκίνου των ΜΚΟ που μας έχουν ρημάξει. Είναι πασιφανές ότι ο Σόρος και οι business του δέχονται αλλεπάλληλα χτυπήματα. Αν οι δήμαρχοι των ΜΚΟ Καμινέτοι νομίζουν ότι θα την γλυτώσουν πηδώντας στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι γελασμένοι. Μόλις έσκασε το πρώτο απόστημα και βρώμισε ο τόπος. Πού να σκάσουν και τα υπόλοιπα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επίθεση τρόικας στην Ιταλία... συνεχίζει να παραληρεί καθημερινά από τότε που δηλώσανε ότι δεν θα δει λεφτά από την Ιταλια...
Νέο τράβηγμα του αυτιού της Ιταλίας επιχειρεί η ΕΕ: "Όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν αναλάβει την υποχρέωση να πληρώνουν τα μερίδια τους στους προκαθορισμένους χρόνους. Όλα τα υπόλοιπα θα αποτελούσαν παράβαση των υπογεγραμμένων συνθηκών και επιφέρουν ποινή προστίμου.Η Ιταλία κατέκτησε την συμπαράσταση μας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και των συνεπειών του μπορώ μόνο να προειδοποιήσω την Ρώμη να μην ανακατεύει το μεταναστευτικό με τον προϋπολογισμό της ΕΕ", είπε ο επίτροπος προϋπολογισμού ΕΕ, ο γνωστός μας και ως μπεκρούλιακας νο2, Nuovo altolà dell'Europa all'Italia.
"Ο επίτροπος Oettinger - απαντά ο Luigi Di Maio, αντιπρόεδρος της...
κυβέρνησης και επικεφαλής του Κ5Α σε συνέντευξη ζωντανής ροής μέσω από το Κάιρο της Αιγύπτου - συνεχίζει να παραληρεί καθημερινά από τότε που δηλώσαμε ότι δεν θα δει λεφτά από εμάς. Δεν ακούστηκαν όταν ζητήσαμε ένα χέρι στο μεταναστευτικό. Το μόνο που καταλαβαίνει αυτή η ΕΕ, είναι όταν αρχίζεις να μειώνεις τα χρήματα. Η θέση μας για άσκηση βέτου στον νέο πολυετή προϋπολογισμό παραμένει, αν πάλι στο επόμενο διάστημα θελήσουν να ξανα-ανακαλύψουν το πνεύμα αλληλεγγύης με το οποίο ιδρύθηκε η Ένωση, μπορούμε και να ξαναμιλήσουμε.Οι αποστροφές του λόγου του Oettinger είναι ακόμα πιο υποκριτικές, γιατί δεν ακούστηκαν καθόλου όταν εξελισσόταν η υπόθεση του πλοίου Diciotti ενώ τώρα που πήραν πρέφα ότι δεν παίρνουν ούτε ευρώ κάθε μέρα ακούγονται να εκστομίζουν απειλές".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ιταλία δίνει τελεσίγραφα στη Μέρκελ κι όχι η Μέρκελ στην Ιταλία...
Από το 2000 ως το 2014... αφαιρώντας τις επιχορηγήσεις κ.α.π. επιστροφές στην Ιταλία από το ναζιστικό μόρφωμα της Ε.Ε.... η Ιταλία πρόσφερε στο "ταμείο" της Ε.Ε. καθαρά 72 δισεκατομμύρια ευρώπουλα!
Που πήγαν, που βρίσκονται αυτά τα 72 δισεκατομμύρια ευρώπουλα;
Μήπως έγιναν χρέος της Ιταλίας και προς ποιους η "οφειλή";
Συνεπώς, αν δεν έχουμε και στην Ιταλία σύνδρομο κωλοτούπας αλά Τσίπρα, τα τηλεσίγραφα να τα βάλετε εκεί που ξέρετε απαντούν οι "πενταστεροι και οι λεγκιτες..." της ιταλικής κυβέρνησης.
Η Ιταλία δίνει τελεσίγραφα όταν δηλώνει πως δεν πληρώνει!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι άλλη Γενοκτονία! Πλησιάζει η ώρα για τους Κουρδους...
29/8/2018 - 05:34 μ.μ.
Ξεσηκωμός και διαδηλώσεις εναντίον της τριπλής αμείλικτης κατοχής -από Κούρδους, Αμερικανούς, Γάλλους κι Ισραηλινούς στρατιωτικούς συμβούλους-εκπαιδευτές-, στη βόρεια Συρία.
Οι Κούρδοι προχωρούν σε μια νέα Εθνοκάθαρση στα κατεχόμενα εδάφη της βόρειας Συρίας, που φέρνουν στη μνήμη των κατοίκων τις Γενοκτονίες που οι Κούρδοι έφεραν σε πέρας προσφέροντας υπηρεσίες μισθοφόρων πλιατσικολόγων για λογαριασμό των Οθωμανών (Αρμένιοι, Ασσύριοι, αλλά και Ελληνισμός της Μικράς Ασίας και Πόντος).
Οι κατοχικές δυνάμεις των Κούρδων στις 7 Αυγούστου προχώρησαν σε μία ακόμη προκλητική ενέργεια εναντίον των Σύρων πολιτών.
Στην Αλ Μαλικίγια (Malikiyah) οι  Κούρδοι φονιάδες-εκτελεστές των Γενοκτονιών Ποντίων, Ασσυρίων, Αρμενίων και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας το 1922, έκλεισαν τα Σχολεία και τις εκκλησίες των Αρμενίων, Ασσυρίων και Ελληνορθόδοξων Χριστιανών που λειτουργούσαν στα κατεχόμενα Συριακά εδάφη με χρηματοδότηση των Χριστιανικών Κοινοτήτων κι ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ τη διδασκαλία γλώσσας και του προγράμματος σπουδών τους.
Στο συγκλονιστικό βίντεο που ακολουθεί και μεταδόθηκε ζωντανά σε απευθείας μετάδοση στο διαδίκτυο, η χθεσινή εξέγερση των κατοίκων που αψηφώντας τις κατοχικές δυνάμεις έσπασαν τις αλυσίδες που σφράγισαν τα ιδρύματά τους, εισήλθαν στους εσωτερικούς απαγορευμένους χώρους, προσκύνησαν στην Παναγιά και κραύγαζαν:  «Την ψυχή μας και το αίμα μας... θυσιάζουμε τους εαυτούς μας για τη Συρία και τον Mπασάρ Αλ Άσαντ».
Στο σχετικό βίντεο παρακολουθούμε τους εκπροσώπους των Χριστιανικών Κοινοτήτων να επισημαίνουν:
«Δεν θα επιτρέψουμε μία ακόμη Γενοκτονία Χριστιανών στη Συριακή Πατρίδα και τη Μέση Ανατολή. Είμαστε Αραμαίοι [αραμαϊκή εθνότητα που μιλούν τη γλώσσα του Ιησού], Ασσύριοι, Αρμένιοι, Άραβες Ορθόδοξοι... μα πάνω απ' όλα είμαστε Σύροι κι η Πατρίδα μας είναι η Συρία!
Έχουμε τη γλώσσα μας, πατάμε στη δική μας γη, τη γη των προγόνων μας κι έτσι θα είναι για τα παιδιά μας. Έτσι θα είναι για χιλιάδες και χιλιάδες χρόνια και για πάντα.
Καλούμε να έρθει για την απελευθέρωσή μας τον Στρατό της Συρίας, για να προστατεύσει τις εκκλησίες μας, τα σπίτια μας από τους εισβολείς, από την παρουσία ξένων στο χώμα μας»
Αλήθεια... ο Βαρθολομαίος, ο Ιερώνυμος κι ο κύριος Κοτζιάς που εσχάτως με αφορμή τους κακούς Ρώσους κατασκόπους μας δήλωσε ότι ανησυχεί για τους Ορθοδόξους στη Μέση Ανατολή, έχουν κάνει μία έστω υποκριτική δήλωση για όλα αυτά;

2 σχόλια:

e-h είπε...



Την περασμένη εβδομάδα η Dareen Tatour, μια νέα Παλαιστίνια, περπάτησε μέσα από τις πύλες της φυλακής όπου θα περάσει τους επόμενους πέντε μήνες - επειδη εγραψε ένα ποίημα.

Οι λέξεις που οδήγησαν στη φυλάκισή της διαβάστηκαν, εν μέρει:

Αντιστοιχίστε, τους ανθρώπους μου, τους αντισταθείτε
Στην Ιερουσαλήμ, ντύθηκα τις πληγές μου και έπνιξα από θλίψεις
Και έφερε την ψυχή στην παλάμη μου
Για μια Αραβική Παλαιστίνη.
- Αγγλική μετάφραση από τον Tariq al Haydar
Στις 31 Ιουλίου, η Dareen καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών και σε αναστολή ποινής έξι μηνών.
Η καταδίκη της έχει σχεδιαστεί για να οδηγήσει τον φόβο στην καρδιά των Παλαιστινίων να ενταχθούν στην έκρηξη μη βίαιης αντίστασης που αμφισβητεί τόσο επιτυχώς τις πολιτικές του ισραηλινού απαρτχάιντ.
Ας σταθούμε με την Ντάρεν και δείξουμε στην ισραηλινή κυβέρνηση ότι ο χρόνος της φυλάκισής της θα κάνει μόνο την αντίσταση ισχυρότερη - με μια παγκόσμια έκρηξη αλληλεγγύης και αγάπης για να υποστηρίξει την Ντάρεν, καθώς ξοδεύει τους επόμενους πέντε μήνες πίσω από τα ισραηλινά καγκελα των φυλακών.

Θα έρθεις μαζί μου γράφοντας Dareen μια επιστολή στη φυλακή;
https://secure.everyaction.com/Ji5Mp59OwEuuNS8EWcyJFg2
Είναι πραγματικά ένα από τα πιο έντονα παραδείγματα της περιφρόνησης του Ισραήλ για την παλαιστινιακή ελευθερία έκφρασης - και αυτή η παράλογη ποινικοποίηση της ποίησής της δεν θα μπορούσε να είναι μια σαφέστερη επίδειξη της καταπίεσης παλαιστινιακών πολιτιστικών φωνών.

Είναι ένα σκοτεινό σημάδι για το πόσο μακριά έχουν έρθει οι πολιτικές του ισραηλινού απαρτχάιντ.

Ιστορικά, οι ποιητές πηγαίνουν στη φυλακή όταν οι κυβερνήσεις φτάνουν σε τέτοιο βάθρο ώστε να μην μπορεί να υπαρξει ανεκτικότητα. Ο νοτιοαφρικανός ποιητής Ντένις Μπρούτος φυλακίστηκε στο νησί Robben με τον Νέλσον Μαντέλα.

Όμως, μπροστά σε αυτή την τεράστια πίεση, η δύναμη της Dareen είναι απίστευτη. Την ημέρα της ετυμηγορίας της τον περασμένο Μάιο, η Ντάρεν έστειλε μια επιστολή για να μας καθησυχάσει:

e-h είπε...


Ανεξάρτητα από το πόσο καταπιεστικές και σκληρές είναι οι ισραηλινές αρχές στην κρίση τους, θα είμαι ευτυχής που δεν μπόρεσαν να περιορίσουν τα λόγια μου και να τους φυλακίσουν.
Τα λόγια μου μπόρεσαν να διασχίσουν τις αποστάσεις και στα εγκάρσια σύνορα, μέχρι να φτάσουν σε εσάς.

Τώρα είναι η σειρά μας να της δανείσουμε τη δύναμη και την υποστήριξή μας για αυτούς τους επόμενους πέντε μήνες.

Θα με κάνετε μαζί μου στέλνοντας στον Dareen μια επιστολή στη φυλακή;
https://secure.everyaction.com/Ji5Mp59OwEuuNS8EWcyJFg2
Με ευγνωμοσύνη,


Shalva Wise

Συντονιστής Τέχνης & Πολιτισμού


Για περισσότερες πληροφορίες:

Το Ισραήλ καταδικάζει την παλαιστίνια ποιητή Dareen Tatour για υποκίνηση στη βία, και υποστήριξη της τρομοκρατίας (Haaretz)
https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-israel-convicts-palestinian-poet-dareen-tatour-of-incitement-1.6052973
Πολιτική ποίηση ως έγκλημα: Στο εσωτερικό της σουρεαλιστικής δίκης της Dareen Tatour (+972 Magazine)
https://972mag.com/political-poetry-as-a-crime-inside-the-surreal-trial-of-dareen-tatour/126155/

Μάθετε περισσότερα για την περίπτωση της Dareen στο FreeDareenTatour.org