Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Παρασκευη 31 Αυγουστου 2018


Διαπρεπές καθίκι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός
 Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018, 12:55
Πολιτικός του 1821 ήταν ο κύριος Ιωάννης Κωλέττης. Μάλιστα, κύριε. Όταν ξεσηκώθηκε η Ελλάδα για να ελευθερωθεί μετά από 400 χρόνια τουρκοκρατίας υπήρχαν πολιτικοί, και τότε . Ένα το κρατούμενο. Ο εν λόγω παλιόπουστας ήταν αρχικομματάρχης, ιδρυτής κόμματος που το έλεγε “Της Φουστανέλλας”. Κανονικά το κόμμα του έπρεπε να το λέει “Φέσι με σαρίκι γαλλικό”. Γιατί;
Τρία ήταν τα κόμματα εκείνα τα χρόνια. Το “Γαλλικό”, αυτό της Φουστανέλλας του Κωλέττη, ο οποίος κυκλοφορούσε με τούρκικο φέσι. Το “Αγγλικό κόμμα” του αρχιπράκτορα Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου. Και το “Ρώσικο” στο οποίο στήριζε το 90% των καπεταναίων. Μάλιστα, κύριε. Πώς να υπολογίζει ο λαουτζίκος έναν αρχηγό κόμματος αν εκείνος δεν έχει από πίσω του μία μεγάλη ξένη δύναμη; Μία Αγγλία, μία Ρωσία, μία Γαλλία.
Ο Κωλέττης, από τα διαπρεπέστερα καθήκια που κυβέρνησαν την Ελλάδα, έτσι ή αλλοιώς ήταν στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων. Είναι ο πρώτος κοινοβουλευτικός πρωθυπουργός στην απελευθερωμένη πατρίδα. Ο πρώτος συνταγματικός κυβερνήτης. Ο εκλεγμένος, βεβαίως με νοθεία. Πέθανε σα σήμερα 31 Αυγούστου, το 1847.
Διάβαζα πιτσιρίκι την εξωσχολική Ιστορία του τόπου μου κι αν τους είχα μπροστά μου κάποια χαμένα κορμιά, όπως τον Κωλέττη, ήμουν έτοιμος να τους σκοτώσω, να αδειάσω όλες τις σφαίρες επάνω τους. Φρικιαστικά πράγματα κάνανε οι άνθρωποι. Ποια Ελλάδα; Μη χάσουν την εξουσία. Μη μείνουν έξω από το παιχνίδι. Όχι να εκδιωχθεί ο Τούρκος κι αυτοί να μείνουν εκτός κόλπου.
Πανούργος ο Κωλέττης, ραδιούργος. Ο αρχιφαύλος. Μέγας ρουσφετάκιας. Το χειρώτερο; Με πουστιές δεν δίσταζε να βάζει λόγια στους καπεταναίους, να σκοτώνονται μεταξύ τους, να μην ισχυροποιηθούν πολιτικά. Η Ελλάδα αγωνιζότανε ακόμα, το 1824, εναντίον του κατακτητή κι αυτή η χαμούρα, ο Κωλέττης με τους άλλους συμμορίτες έστησαν εμφύλιο πόλεμο! Μωραίτες κατά Ρουμελιωτών. Παπαφλέσσας κατά Κολοκοτρώνη. Κυβερνητικοί κατά μη κυβερνητικών οπλαρχηγών.
Γεννήθηκε στο γραφικό Συρράκο των Ιωαννίνων ο Κωλέττης, σπούδασε ιατρική στην Πίζα της Ιταλίας, έγινε γιατρός του γιου του Αλή Πασά, του Μουχτάρ, κι εκεί, στην αυλή των Ιωαννίνων πήρε τα πρώτα μαθήματα της δολοπλοκίας.
Σύμφωνα με τον ιστορικό Βασίλη Παναγιωτόπουλο, υπάρχουν έγγραφα του Υπουργείου των Εσωτερικών στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, υπογεγραμμένα από τον Κωλέττη τα οποία φέρουν τεκτονικά σύμβολα. Ο ίδιος ερευνητής εικάζει πως ο Κωλέττης ήταν τέκτονας προεπαναστατικά και ίσως είχε μυηθεί στα Ιωάννινα ή στην Ιταλία. Η κατοπινή μύησή του στη Φιλική Εταιρεία ήταν μια φυσιολογική ακολουθία της τεκτονικής του ιδιότητας.
Από την εποχή που με τον Ανδρούτσο υπηρετούσαν και οι δύο στον Αλή Πασά λάνθανε η έχθρα με τον Οδυσσέα Ανδρούτσο. Είναι πολύ πιθανό πως αυτός ήταν ο ηθικός αυτουργός τη δολοφονικής απόπειρας που έγινε σε βάρος του στις αρχές Ιουλίου 1824 ενώ στεκόταν στο παραθυρο της οικίας του Νικηταρά στο Ναύπλιο.
Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στις 11 Ιανουαρίου 1844, όταν τέθηκε θέμα συνταγματικής διάκρισης βάσει του άρθρου 3 μεταξύ αυτοχθόνων και ετεροχθόνων, ο Κωλέττης εκφώνησε λόγο υπέρ της ισότητας ελεύθερων και αλύτρωτων Ελλήνων, ο οποίος προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση στην κοινωνία της εποχής και οδήγησε στην εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης παρά την πλειοψηφία των αυτοχθόνων πληρεξουσίων. (Αυτόχθονες ήταν οι ντόπιοι, και ετερόχθονες οι Φαναριώτες Κωνσταντινοπολιτες, που έχοντας τα χρυσά φλουριά είχαν αγοράσει όλη την Αθήνα, εν αντιθέσει με τους αγωνιστές του 21 που πέθαιναν από την πείνα).  Σε αυτή τη μνημειώδη ομιλία διαμορφώθηκε ιδεολογικά η Μεγάλη Ιδέα, η έννοια που καθόρισε την εξωτερική και εσωτερική πολιτική του ελληνικού κράτους τουλάχιστο μέχρι το 1922. Ο Κωλέττης, που θεωρείται πατέρας της Μεγάλης Ιδέας, οραματιζόταν την ανάκτηση των εδαφών της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και την εγκαθίδρυση μίας χριστιανικής ηγεμονίας. Στην θέση του Σουλτάνου δηλαδή, ένας χριστιανός Αυτοκράτορας, χωρίς να αλλάξει τίποτε για τους καταπιεσμένους, παρά μόνο να αλλάξουν αφέντη.  Το τελικό κείμενο του Συντάγματος ψηφίστηκε από την Εθνοσυνέλευση στις 4 Μαρτίου 1844 και στις 18 Μαρτίου ο Όθωνας ορκίστηκε την τήρησή του.
Ο Νίκος Σβορώνος τον χαρακτηρίζει εξ΄αιτίας του μεγαλοιδεατισμού του ως τον τύπο «του τυχοδιώκτη πολιτικού, που εισήγαγε όσο κανείς άλλος τη διαφθορά στην άσκηση της εξουσίας» Ο Ευάγγελος Κοροβίνης τον χαρακτηρίζει με τα μελανότερα χρώματα, επειδή θεωρεί ότι ο Ιωάννης Κωλέττης εισήγαγε τη φαυλοκρατία στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, δεδομένου μάλιστα ότι υπήρξε ο πρώτος Έλληνας πολιτικός, ο οποίος διαχειριζόμενος τα κοινά απέκτησε μεγάλη περιουσία (630.000 χιλιάδες δραχμές). Ο Χρήστος Στασινόπουλος τον χαρακτήριζει πολιτικάντη και με αχαλίνωτες φιλοδοξίες. Επίσης, δολοπλόκος, μηχανοράφος, καταφερτζής, πολιτικάντης, ανεντιμος, φαυλοκράτης, φιλόδοξος με υπερτροφικό εγωισμό,που τον έκρυβε συχνά με επιμέλεια. και πως «Για την ελληνική επανάσταση στάθηκε ο δεύτερος κακός δαίμονας (με πρώτον τον Μαυροκορδάτο). Στάθηκε ο πατέρας της νεοελληνικής φαυλοκρατίας και του νεοελληνικού πολιτικού τυχοδιωκτισμού. Η ζημιά που έκανε στην Πατρίδα, και κατά την Επανάσταση και κατοπινά, είναι ανυπολόγιστη».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η επιλογή της Μυρσίνης Ζορμπά για τη θέση της υπουργού Πολιτισμού έχει προκαλέσει, άλλωστε, σοβαρές αντιδράσεις, καθώς υπήρξε στυλοβάτης του “εκσυγχρονισμού” επί Σημίτη, παραμένοντας και σήμερα ηγετικό στέλεχος του διαβόητου Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας (ΟΠΕΚ), που προωθεί σταθερά νεοφιλελεύθερες απόψεις και προτάσεις".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνος Μωραΐτης: Αυτός είναι o επικεφαλής του κυκλώματος των δουλεμπόρων και ιδιοκτήτης εταιρείας μισθοφόρων
Αυτός είναι ο επικεφαλής του κυκλώματος των δουλεμπόρων και ιδιοκτήτης εταιρείας μισθοφόρων, ASPIDA που έφερναν στην Ελλάδα χωρίς την παραμικρή δυσκολία αλλοδαπούς από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου έναντι αδρός αμοιβής, που έφτανε τα 2000 ευρώ το κεφάλι.
Ο Πάνος Μωραΐτης, CEO της Aspida είχε βραβευθεί το 2016 από την Αμερικανική Πρεσβεία και την Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών, για την πρωτοβουλία του να ιδρύσει το 2015 το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Emergency Rescue Centre International (ERCI), ο οποίος αναλαμβάνει την διεξαγωγή επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.
Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Φεβρουαρίου του 2017 το ΥΠΕΞ είχε αποστείλει στην Εισαγγελία  43(!) υποθέσεις με ΜΚΟ  που εμπλέκονταν να παράνομες δοσοληψίες μεταξύ αυτών και της ERCI.
Βραβείο του απένειμε και το 2017 ο Ευάγγελος Αποστολάκης. Από το περιβάλλον του Α/ΓΕΕΘΑ διαβεβαιώνουν πως επρόκειτο για μια τυπική βράβευση και πως δεν γνώριζαν την δράση του Πάνου Μωραΐτη.
ο ιδιοκτήτης της ERCI είναι ταυτόχρονα και ιδιοκτήτης εταιρείας... μισθοφόρων και ένοπλων φρουρών σε Σομαλία, Ινδικό Ωκεανό κλπ.!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια φίλη (που τις βρίσκω!;) έβαλε μη γοητευτικές φώτο από βουλευτίνες του Σύριζα υπό τον τίτλο: "Μήπως κάνουν καλά αλλού που τις αναγκάζουν να φορέσουν μπούργκα;;"
Της επισημαίνει κάποιος ότι αυτό είναι από χρυσαυγίτικο site κ αυτή κάνει like...κ διατηρεί την ανάρτηση.
Καλά, δεν έχουμε να προσάψουμε τίποτα στο μόρφωμα Συριζα κ θα ασχολούμαστε με την εμφάνισή τους, μέσω φασισμού και ρατσισμού;;
Η εν λόγω, που παρεμπιπτόντως ήταν σα γαμώ το κερατό μου (πρέπει να το πω, χωρίς να της συνιστώ να φορέσει μπούργκα φυσικά!), τόπαιζε ωραία σε σχέση με τις άσχημες συριζαίες δηλαδή;;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανάμεσα
- "Witse" Inch Allah
ΕΡΤ3 , Πέμπτη 30 Αυγούστου - 23:00
ΕΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
2005

Σε μία κλινική μέσα σε ένα παλαιστινιακό στρατόπεδο προσφύγων στη Δυτική 'Oχθη, η Κλοέ, μια Καναδή μαιευτήρας, φροντίζει με αφοσίωση έγκυες Παλαιστίνιες γυναίκες, κάνει όμως και παρέα με μια ισραηλινή στρατιωτίνα.  Μπροστά στα μάτια της οι ισραηλινοναζιστές στρατιώτες πατάνε ένα 10χρονο αγόρι και το σκοτώνουν επειδή τους πετάει πέτρες στο τεθωρακισμένο τζιπ τους  δίπλα στο σιωναζιστικό Τοίχος του Αίσχους, το οποίο είναι αλάνι και ερωτευμένο μαζί της. Η έγκυα Παλαιστίνια που φροντίζει δεν την αφήνουν οι σιωναζί στο σημείο ελέγχου να περάσει, γεννάει μες στο αμάξι, και το μωρό της πεθαίνει. Κατηγορεί για τον θάνατο την Κλόε, την βρίζει, και της λέει να γυρίσει στην πατρίδα της, και η Κλόε τσακισμένη αποχωρεί.

Πλοκή
Η Χλόη είναι νέα καναδή γιατρός που διαιρεί τον χρόνο της ανάμεσα στη Ραμάλα, όπου εργάζεται με την Ερυθρά Ημισέληνο, και την Ιερουσαλήμ, όπου ζει δίπλα στην φίλη της Άβα, μια νέα ισραηλινή στρατιώτη. Όλο και πιο ευαίσθητη στη σύγκρουση, η Chloe πηγαίνει καθημερινά μέσω του σημείου ελέγχου μεταξύ των δύο πόλεων για να φτάσει στο στρατόπεδο προσφύγων όπου παρακολουθεί τις εγκυμοσύνες των νέων γυναικών. Καθώς γίνεται φίλη με την Rand, μια από τους ασθενείς της, η Chloe μαθαίνει περισσότερα για τη ζωή στα κατεχόμενα εδάφη και περνάει λίγο χρόνο με την οικογένεια της Rand. Διχασμένη ανάμεσα στις δύο πλευρές της σύγκρουσης, η Χλόη προσπαθεί όσο καλύτερα μπορεί να χτίσει τις γέφυρες μεταξύ των φίλων της, αλλά υποφέρει από το να παραμείνει ένας διαρκής ξένος και στις δύο πλευρές. Ακολουθώντας το αναγνωρισμένο ντεμπούτο-χαρακτηριστικό της Le ring, η σκηνοθέτις Anais Barbeau-Lavalette παραδίδει με το Inch Allah η συγκινητική ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που συναντά τον πόλεμο και την καθημερινότητά του. Αποφεύγοντας οποιαδήποτε πολιτική ατζέντα, η ιστορία της Chloe ερωτά πώς μπορεί κανείς να εσωτερικεύσει μια ξένη σύγκρουση χωρίς να προκαλέσει οποιεσδήποτε ουλές της δικής της.

Σκηνοθέτης:
 Anaïs Barbeau-Lavalette
Συγγραφέας:
 Anaïs Barbeau-Lavalette (σενάριο)
Evelyne Brochu
... Χλόη
Sivan Levy
... Ava



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο... ηγέτης της Λ.Δ. του Ντονμπάς, δολοφονήθηκε σήμερα από τους Ουκρανούς φασίστες.
Μην ξεχνιόμαστε, πρόκειται για τους "δημοκράτες" της "λαικής εξέγερσης του Μειντάν" που τους οργάνωσε ο κος Πάιατ και στηρίζει η ΕΕ και η κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ κι ο κ. Κοτζιάς...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νικαράγουα: Η κυβέρνηση απέλασε την αποστολή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018, 21:45
Δύο ημέρες μετά την δημοσίευση έκθεσης του ΟΗΕ η οποία είναι γραμμενη από τους Γιανκιδες, η κυβέρνηση Ορτέγα απέλασε την αποστολή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
«Θεωρώντας ότι τα αίτια, οι λόγοι και οι συνθήκες που έδωσαν χώρο για την πρόσκληση αυτής της αποστολής δεν εκπληρούνται πλέον, αυτό το υπουργείο ανακοινώνει ότι θέτει τέλος σε αυτήν από σήμερα, 30 Αυγούστου 2018», αναφέρεται στο μήνυμα του υπουργείου Εξωτερικών της Νικαράγουας που φέρει χθεσινή ημερομηνία και δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η πρόσκληση που απευθύνθηκε στην αποστολή του ΟΗΕ προέβλεπε την παρακολούθηση της άρσης του αποκλεισμού που έχει επιβληθεί από τους πληρωμενους αντικυβερνητικούς «διαδηλωτές» - καταστροφεις - σαμποτερ μέχρι τον Ιούλιο.
Ο Ντανιέλ Ορτέγα απέρριψε τα συμπεράσματα της έκθεσης και χαρακτήρισε την Υπατη Αρμοστεία «εργαλείο πολιτικών τρόμου, ψευδών και αισχρότητας»
Η κυβέρνηση της Νικαράγουας ανακοίνωσε ότι αυτός ο θεσμός των Ηνωμένων Εθνών «υπερέβη τα δικαιώματά του» και επέδειξε «έλλειψη σεβασμού» στην εθνική κυριαρχία.
Οι αρχές της χώρας χαρακτηρίζουν «πραξικοπηματίες» τους πληρωμενους από την CIA αντικυβερνητικούς «διαδηλωτές». Λενε με στοιχεια ότι οι νεκροί των διαδηλώσεων είναι 198 και επιρρίπτουν την ευθύνη στην πληρωμενη πουλημενη αντιπολίτευση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουκρανία: Ο ηγέτης της Λ. Δ . του Ντονιεσκ σκοτώθηκε σε έκρηξη στο Ντονιέτσκ
 Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018, 18:37
Ο ηγέτης του Ντονιεσκ της ανατολικής Ουκρανίας Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο σκοτώθηκε σήμερα σε έκρηξη σε καφέ στο κέντρο του Ντονιέτσκ, ένα από τα προπύργια των αντιφασιστών, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων DAN.
«Ο ηγέτης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο σκοτώθηκε σε τρομοκρατική επίθεση», ανέφερε το πρακτορείο προσθέτοντας ότι οι συνθήκες (της επίθεσης) βρίσκονται στο στάδιο της διαλεύκανσης».
Πρώην μηχανικός και στην συνέχεια επιχειρηματίας, ο Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο έγινε πολέμαρχος από την αρχή της σύγκρουσης ανάμεσα σε αντιφασιστες και τον ναζιστιο «ουκρανικό» στρατό, που προκάλεσε τον θάνατο 10.000 ανθρώπων από την έναρξή της το 2014.
Τον Νοέμβριο 2014, λίγους μήνες μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας των εδαφών της ανατολικής Ουκρανίας, ο Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο εξελέγη πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ με περισσότερο από το 81% των ψήφων. Οι άλλοι διοικητές των αυτονομιστών δήλωναν τότε ότι ο Ζαχάρτσενκο ήταν η επιλογή της Μόσχας.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι το Κίεβο είναι υπεύθυνο για τον θάνατο του Ζαχάρτσενκο, μετέδωσε το πρακτορείο RIA.
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι ο θάνατος του Ζαχάρτσενκο δείχνει ότι το Κίεβο αποφάσισε να εμπλακεί σε «αιματηρή σύγκρουση» και παρέβη τις υποσχέσεις του για την αναζήτηση ειρήνης, σύμφωνα με το RIA.
Εκτός του Αλεξάντρ Ζαχάρτσενκο, πολλοί στρατιωτικοί διοικητές των αυτονομιστών έχουν δολοφονηθεί τα τελευταία χρόνια. Οι αρχές των αυτονομιστών κάθε φορά επιρρίπτουν την ευθύνη στις μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας.
Τον Φεβρουάριο 2017, ο Μιχαήλ Τόλστιχ, πολέμαρχος γνωστός με τον προσωνύμιο Guivi σκοτώθηκε σε έκρηξη στο αρχηγείο του στο Ντονιέτσκ.
Τον Οκτώβριο 2016 ο πολέμαρχος Αρσένι Παβλόφ, γνωστότερος ως Motorola σκοτώθηκε μαζί με τον σωματοφύλακά του από έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί στο ασανσέρ του κτιρίου του.
Το 2015, οι κοζάκοι πολέμαρχοι Πάβελ Ντέμποφ και Αλεξάντρ Μπέντνοφ ή Batman, φιλορώσοι,  σκοτώθηκαν ο ένας σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και ο άλλος σε ενέδρα. Ο στρατιωτικός διοικητής Αλεξέι Μοζγκοβόι σκοτώθηκε επίσης το 2015 σε ενέδρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η Δαμασκός έχει κάθε δικαίωμα να εκδιώξει τους τρομοκράτες από την επαρχία Ιντλίμπ»
 Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018, 16:37
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η συριακή κυβέρνηση έχει κάθε δικαίωμα να εκδιώξει τους «τρομοκράτες» από την επαρχία Ιντλίμπ, προσθέτοντας ότι διεξάγονται συνομιλίες για την δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων.
«Η νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας έχει κάθε δικαίωμα να διασφαλίσει την κυριαρχία και να εκδιώξει, να εξαλείψει την τρομοκρατική απειλή στο έδαφος της. Αυτό είναι αυτή τη στιγμή το κύριο πρόβλημα στην Ιντλίμπ», είπε ο Λαβρόφ.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε επίσης ότι υπήρξε επικοινωνία μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και πως η Ρωσία δεν προτίθεται να κρύψει τις δραστηριότητες της στην περιοχή.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Διαδήλωση εναντίον των περικοπών στα δημόσια πανεπιστήμια
Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018, 05:54
Δεκάδες χιλιάδες καθηγητές και φοιτητές διαδήλωσαν την Πέμπτη στο Μπουένος Άιρες εναντίον των περικοπών των κρατικών δαπανών που πλήττουν τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας.
Στην πλειονότητά τους, τα 57 δημόσια πανεπιστήμια της Αργεντινής έχουν παραλύσει εδώ και τέσσερις εβδομάδες εξαιτίας μιας απεργιακής κινητοποίησης των καθηγητών.
Οι αυξήσεις των μισθών των πανεπιστημιακών δασκάλων δεν προβλέπεται να υπερβούν το 10%, την ώρα που ο πληθωρισμός άγγιξε το 20% τους πρώτους 7 μήνες της χρονιάς και αναμένεται να ξεπεράσει το 30% το 2018 στο σύνολό του.
«Κινητοποιούμαστε εναντίον των αστείων αυξήσεων των μισθών μας και της μείωσης του προϋπολογισμού» των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, εξήγησε ο Κάρλος δε Φέο, καθηγητής και συνδικαλιστής.
Η ακροδεξιά νεοφιλελε κυβέρνηση του προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι έχει δεσμευθεί στους γιανκιδες και στο ΔΝΤ να μειώσει το τεχνητο δηθεν  έλλειμμα του προϋπολογισμού προκειμένου να διαλυθεί η οικονομία της Αργεντινής, για να την αγορασουν πιο ευκολα οι γιανκιδες , η Αργεντινη έχει βρεθεί αντιμέτωπη με νέα τεχνιτη κρίση, εν μέσω ήδη τεράστιων ανισοτήτων.
«Ο προϋπολογισμός είχε καταρτιστεί όταν ακόμα το ένα δολάριο είχε συναλλαγματική ισοτιμία 16,70 πέσο και πλέον έχει ξεπεράσει τα 40 πέσο. Δεν μπορούμε να αγοράσουμε ούτε καν το υλικό και τον εξοπλισμό που έχουμε απόλυτη ανάγκη», κατήγγειλε η Λάουρα Φερέρ, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Ροσάριο, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.
Μια 22χρονη φοιτήτρια νομικής στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες, του εκπαιδευτικού ιδρύματος με το υψηλότερο κύρος στη χώρα, συμμετείχε στην πορεία κάτω από ένα πανό που έγραφε «για την υπεράσπιση του δημόσιου πανεπιστημίου».
«Για εμάς που προερχόμαστε από οικογένειες που δεν έχουν ούτε δεκάρα, το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι η μόνη μας ευκαιρία για να αποκτήσουμε ζωή καλύτερη από αυτή των γονιών μας. Το Κράτος πρέπει να μας δώσει αυτή την ευκαιρία κοινωνικής ανόδου, να επενδύσει περισσότερα», τόνισε η φοιτήτρια.
Στα πανεπιστήμια της Αργεντινής φοιτούν το τρέχον διάστημα περίπου 2 εκατομμύρια νέοι και νέες, εκ των οποίων το 80% σε δημόσια τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Aυστραλία απαγορεύει την είσοδο στη χώρα στην Τσέλσι Μάνινγκ
 Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018, 04:24
Η Αυστραλία άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα επιτρέψει την είσοδο στη χώρα στην Τσέλσι Μάνινγκ, τη διεμφυλική πρώην πληροφοριοδότρια του WikiLeaks, η οποία σκοπεύει να συμμετάσχει σε ένα συνέδριο, όπως ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι διοργανωτές του.
Η πρώην στρατιωτικός Τσέλσι Μάνινγκ, μέχρι πρότινος Μπράντλεϊ Μάνινγκ, καταδικάστηκε το 2013 από αμερικανικό στρατοδικείο σε 35 χρόνια κάθειρξη επειδή διέρρευσε στον WikiLeaks περισσότερα από 700.000 διαβαθμισμένα έγγραφα σχετικά με τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Η Μάνινγκ εξέτισε ποινή επτά ετών προτού της δώσει χάρη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Την Κυριακή είναι προγραμματισμένο να συμμετάσχει σε ένα συνέδριο στην Όπερα του Σίδνεϊ, ενώ επρόκειτο να παραστεί και σε άλλες εκδηλώσεις στη Μελβούρνη και το Μπρέσμπεϊν.
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει αποφύγει να σχολιάσει την υπόθεση, όμως το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε στον Τύπο ότι μπορεί να μην εγκρίνει την έκδοση βίζας σε πρόσωπα που έχουν «βεβαρυμμένο ποινικό μητρώο».
Η Σούζι Τζαμίλ, της οργάνωσης Think Inc που συντονίζει την επίσκεψη της Τσέλσι Μάνινγκ στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, δήλωσε ότι έλαβε «μια γνωμοδότηση να εξεταστεί το ενδεχόμενο να μην δοθεί» στην Μάνινγκ άδεια εισόδου στην Αυστραλία.
«Απογοητευτήκαμε βαθιά όταν ενημερωθήκαμε ότι το υπουργείο Εσωτερικών υιοθέτησε αυτή την προσέγγιση», επεσήμανε η Τζάμιλ εξαίροντας «τις καταπληκτικές ιδέες» και «τις απόψεις» της πρώην στρατιωτικής αναλύτριας που έγινε γυναίκα στη διάρκεια της φυλάκισής της.
Η Think Inc «θα κάνει χρήση όλων των ένδικων μέσων» και ελπίζει ότι τελικά οι Αυστραλοί θα μπορέσουν «να ακούσουν τη Μάνινγκ να μιλά για ζωτικής σημασίας θέματα, όπως η εμπιστευτικότητα των δεδομένων, η τεχνητή νοημοσύνη και τα δικαιώματα των διεμφυλικών».
Μετά την περιοδεία της στην Αυστραλία η Τσέλσι Μάνινγκ πρόκειται να μεταβεί στη Νέα Ζηλανδία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ θα επιδεινωθεί αν συνεχιστεί η αδράνεια»
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018, 20:26
Η κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας ενδέχεται να επιδεινωθεί, αν συνεχιστεί η αδράνεια, και τα αυξημένα μέτρα προφύλαξης στην περιοχή δικαιολογούνται, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε, αν οι μεγάλες ναυτικές ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τις οποίες ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σχετίζονται με την κατάσταση στην Συρία.
«Αναμφισβήτητα η κατάσταση στη Συρία μπορεί να επιδεινωθεί. Η κατάσταση γύρω από την Ιντλίμπ θα πρέπει να βελτιωθεί. Πράγματι αυτό το φυτώριο τρομοκρατών, το οποίο έχει δημιουργηθεί εκεί, δεν εγκυμονεί τίποτα καλό, αν συνεχιστεί μια τέτοια αδράνεια. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο , θα έλεγα ότι τα αυξημένα μετρά πρόληψης είναι δικαιολογημένα και βάσιμα», δήλωσε ο Πεσκόφ.
Στα ναυτικά γυμνάσια στη Μεσόγειο θα συμμετάσχουν περισσότερα από 25 πολεμικά πλοία των οποίων θα ηγείται το πυραυλοφόρο καταδρομικό «Στρατάρχης Ουστίνοφ» και 30 ποελμικά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και βομβαρδιστικά Tu-160.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H al Nusra απήγαγε τον γιατρό Διευθυντή του Τμήματος Χειρουργικής του Νοσοκομείου του Idlib και τον βασάνισε έως θανάτου γιατί αρνήθηκε να συμμετέχει στην χημική προβοκάτσια.!!!!!
Οι τρομοκράτες της al Nusra  απήγαγαν τον γιατρό  Δρ Hossam El Din Dubies Διευθυντή του Τμήματος Χειρουργικής του Εθνικού Νοσοκομείου Ιντλίμπ και τον βασάνισαν έως θανάτου.
Οι πηγές ανέφεραν ότι ο ευσυνείδητος γιατρός  αρνήθηκε να γίνει επίορκος και να συμμετάσχει στην παρωδία  »χημικής επίθεσης » που προετοιμάζει η al Nusra για τις επόμενες ημέρες για να παράσχει πρόσχημα στην τρόικα που πολέμου να επιτεθεί στη Συρία.
Γι αυτό οι τρομοκράτες  τον απήγαγαν και τον σκότωσαν αφού τον υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια στην πόλη  Ma’arat al-Nu’man στο Ιντλίμπ…
Πηγές αναφέρουν ότι ο γιατρός και καθηγητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Idlib, βρέθηκε ημιθανής πεταμένος στην άκρη του δρόμου εντός της πόλης του Idlib, φέροντας έντονα  ίχνη βασανισμού λίγες ώρες μετά την απαγωγή του από μασκοφόρους μπροστά από το σπίτι του. Οι ένοπλοι τον επιβίβασαν σε ένα αυτοκίνητο μάρκας « Sentavi » και τον οδήγησαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Το Κρατικό Νοσοκομείο του Ιντλίμπ για διαμαρτυρία σε όσα υπέστη ο καθηγητής ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τη λειτουργία του  σε ανακοινωθέν που εξέδωσε αναφέρει ότι « λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης ασφάλειας και της απαγωγής του  Hossam Debis , Διευθυντή του Χειρουργικού τμήματος αναστέλλεται μερικώς η λειτουργία του Νοσοκομείου μέχρι νεωτέρας « .



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Ο λαός πληρώνει την κρίση
ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.--
Τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής οικονομίας (με τη σημερινή νεοφιλελεύθερη διαχείριση) έρχονται και πάλι στο προσκήνιο. Η κυβέρνηση Μάκρι που έκλεισε τον περασμένο Ιούνη συμφωνία για δάνειο 50 δισ. δολαρίων από το ΔΝΤ ζήτησε προχτές την ταχύτερη εκταμίευση των δόσεων, καθώς το εθνικό νόμισμα πέσο κατρακυλάει και έχει χάσει το 45% της αξίας του έναντι του δολαρίου. Το μέτρο της ταχύτερης εκταμίευσης της δόσης εμφανίζεται από την κυβέρνηση ως «λύση» για να μην υπάρξει χρεοκοπία, ωστόσο είναι λύση διάσωσης του κεφαλαίου, με το λαό να πληρώνει συνεχώς τις συνέπειες της κρίσης με επιδείνωση του βιοτικού του επιπέδου. Στην Αργεντινή ήδη υπάρχουν αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες και η Εθνική Συνομοσπονδία Εργατών Αργεντινής προγραμματίζει απεργία για τις 25 του Σεπτέμβρη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Σμύρνη μάνα καίγεται!
31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου με το παλαιό ημερολόγιο (13 έως τις 17 Σεπτ. του 1922 με το νέο ημερολόγιο)... Η Σμύρνη μάνα καίγεται!
Οι πρώτες φλόγες που κατέφαγαν τη Σμύρνη κι έσβησαν την ελληνοχριστιανικότητά της άρχισαν να ξεπηδούν τη νύχτα της 30ής Αυγούστου κυρίως από την Αρμένικη συνοικία πού συνόρευε με το Παζάρι της Σμύρνης, τις Μεγάλες Ταβέρνες και τη συνοικία του Αγίου Γεωργίου «και δι' αυτής», με την Μητρόπολη της "Αγ. Φωτεινής. Όσο οι ώρες περνούσαν τόσο οι φλόγες υψώνονταν μέχρι
εβδόμου ουρανού. Πυροβολισμοί κι εκρήξεις συνόδευαν τον εμπρησμό της άλλοτε χαρούμενης πολιτείας της πανάρχαιας πρωτεύουσας της πιο ελληνικής κι από την Ελλάδα Ιωνίας. Στο μεταξύ σκοτεινότεροι της νύχτας και του άδη προβοκάτορες και εμπρηστές περιέτρεχαν τις σκοτεινές συνοικίες αδειάζοντας κουβάδες τη βενζίνη και το πετρέλαιο.
Προπαντός όμως το πρωί της 31ης Αυγούστου είχε τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο του Νουρεντίν Πασά του δολοφόνου του Εθνομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης. Οι φλόγες η μία μετά την άλλη αναπηδούσαν από τις δύο χριστιανικές συνοικίες. Την Αρμένικη πρώτα και την Ελληνική ύστερα. Τα κτίρια πού ήθελε ο τουρκικός στρατός και η διοίκηση να διασώσουν τα προστάτευαν κατεδαφίζοντας τα πλαϊνά κτίρια και δημιουργώντας κενό για να μη μεταδοθεί η πυρκαγιά. "Δηλαδή οικοπεδοποιούσαν τον πλαϊνό χώρο. Έτσι διασώθηκε η ιταλική Σχολή, το Κεντρικό Παρθεναγωγείο και τα νεόδμητα (κτίρια της Ευαγγελικής Σχολής και του Ιωνικού πού δεν πρόλαβαν να το λειτουργήσουν οι Έλληνες. Άλλα ποια η απολογία των τούρκων μπροστά στην κατακραυγή της παγκόσμιας κοινής γνώμης που και πολύ δεν τους ενδιέφερε; "Αναρίθμητοι ήταν εκείνοι πού κάηκαν ζωντανοί μέσα στα σπίτια τους και τα μαγαζιά τους. Ακόμη και οι ανήμποροι να μετακινηθούν άρρωστοι των νοσοκομείων έγιναν κι αυτοί στάχτη. Ανάμεσα τους και ο διάσημος Ιατρός Ιπποκράτης Αργυρόπουλος πού αρκετό καιρό βρισκόταν κλινήρης στο νοσοκομείο της Σμύρνης.
Ένα μεγάλο πλήθος καιγόμενων Σμυρναίων μετακινήθηκε στον «Πανιώνιο» και κατέκλυσε τις κερκίδες του για να σωθεί. Άλλοι πάλι με τα βρέφη τους στις αγκαλιές έτρεχαν στο νεκροταφείο της πόλης τους φωνάζοντας πολλοί απ' αυτούς στους νεκρούς: «Βγήτε εσείς να μπούμε εμείς» για να πληρωθεί ο της 'Αποκαλύψεως λόγος: «θ' αναζητούν οι άνθρωποι το θάνατο και δεν θα τον βρίσκουν» όπως έγινε στην τραγική Σμύρνη στα 1922
με την ανοχή των μεγάλων Χριστιανικών (εντός εισαγωγικών) δυνάμεων Αγγλίας, Γαλλίας, Ιταλίας... και προς δόξαν του χριστιανικού (και πάλιν εντός εισαγωγικών) πολιτισμού τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξέρετε πως αυτοσυστήνεται ο "ακροδεξιός" Viktor Orban, που συναντήθηκε με τον Salvini;
"Γειά σας! Είμαι ο Viktor Orban κι όπως ο Tajani, η Merkel κι ο Μητσοτάκης είμαι μέλος του Ppe (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) και στην Ευρωπαϊκή Ένωση είμαστε ΣΥΜΜΑΧΟΙ αντιφασίστες μαζί με Pse, το Δημοκρατικό Κόμμα Ιταλίας και τον Τσίπρα...  Αυτοί που διαδήλωναν εναντίον της συνάντησής μου με τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης Salvini, τι ήθελαν, τι ζητούσαν;"

Gyula Thürmer, Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ουγγαρίας:
«Εμείς πιστεύουμε πως η πρόσκληση μεταναστών στην Ευρώπη είναι τεράστιο λάθος. Είναι μια τραγωδία και γι' αυτό υποστηρίζουμε τον Βίκτορ Όρμπαν [τωρινός πρωθυπουργός της Ουγγαρίας και μάλιστα ηγέτης της δεξιάς] στην υπεράσπιση των συνόρων της Ουγγαρίας, της ταυτότητάς μας και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η αριστερά της δύσης εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει ηγεσίες υπέρ των εργαζομένων, αλλά ηγέτες που εκφράζουν τους καπιταλιστές, αδίστακτους dealmakers και χωρίς καμία σχέση, απόμακρους, από τα προβλήματα του λαού. Γι' αυτό αυτοί είναι υπέρ της μετανάστευσης. Δεν είναι τυχαίο πως στην Αυστρία οι εργατικές ψήφοι δεν πήγαν στην αριστερά, αλλά το λαϊκίστικο κόμμα FPOE. Εμείς είμαστε κομμουνιστές παλιάς εποχής και συνεπώς πιστεύουμε πως τα προβλήματα των μεταναστών επιλύονται στο σπίτι τους κι όχι με την εισαγωγή τους στην Ευρώπη» 16 Οκτώβρη 2017




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σπόνσορας των ναζί ο "αριστερός" δήμαρχος Σπάρτης!
Η Σπάρτη με τον για πρώτη φορά στην ιστορία της σιωνιστή-ναζί Δήμαρχο
Λελούδι μυρωδάτο... ο προερχόμενος από το ΚΚΕ αργυρώνητος δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης, που δηλώνει: "Ήμουν στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ μέχρι το 1982 περίπου. Από τότε εξακολουθώ να είμαι με το ΚΚΕ, αλλά όχι οργανωμένος..."
Αυτός ο δήθεν "αριστερός" μας ενημερώνει:
"Διεθνές συνέδριο με τίτλο «Σπάρτη-Ισραήλ: Αναβίωση μιας αρχαίας φιλίας» διοργανώνουν στη Σπάρτη ο Δήμος Σπάρτης, η διεθνής οργάνωση B’nai B’rith και το Ινστιτούτο Ελληνο-Ισραηλινής Συνεργασίας. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Mystras Grand Palace Resort στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου...".
Καλά ρε σιωνιστή-ναζί Βαλιώτη... εσύ που είσαι "αριστερός" για ποια "αρχαία φιλία" μας τσαμπουνάς; Δεν γνωρίζεις εσύ ο "αριστερός" ότι το ναζιστικό-σιωνιστικό καθεστώς απαρτχάιντ κατασκευάστηκε μόλις το 1948 με τη Γενοκτονία κι Ολοκαύτωμα του Παλαιστινιακού λαού;
Καλά ρε σιωνιστή-ναζί Βαλιώτη... δεν γνωρίζεις τι είναι η σιωνιστική-ναζιστική οργάνωση B’nai B’rith;
Καλά ρε σιωνιστή-ναζί Βαλιώτη... για τις καθημερινές σφαγές του λαού της Παλαιστίνης δεν γνωρίζεις;
Καλά ρε σιωνιστή-ναζί Βαλιώτη... με ποιο τρόπο μετατρέπεται κάποιος σε ναζιστικό κτήνος;
Καλά ρε σιωνιστή-ναζί Βαλιώτη... που ήταν τότε οι σιωνιστές σου;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΣΥΖΥΓΟΣ της Μ. Ζορμπά! Αντωνης Λιακος!  Μέντορας της Ρεπούση και..τζιχαντιστές οι Μακεδονομάχοι
Ενα πολύ αγαπημένο ζευγάρι φαίνεται πως είναι η νέα υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά με τον Αντώνη Λιάκο, που έχει διατελέσει επικεφαλής της αναθεώρησης του προγράμματος σχολικών βιβλίων επί Φίλη και μάλιστα με επεισοδιακό τρόπο.
Οι δυο τους έφτασαν μαζί για την... ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και μάλιστα δεν δίστασαν να περπατήσουν χεράκι-χεράκι, δείχνοντας σε δημοσιογράφους και κάμερες ότι είναι ένα πολύ ερωτευμένο ζευγάρι.
Ο Αντώνης Λιάκος είναι γνωστός στον πνευματικό χώρο, γνωστότατος και πέραν της ακαδημαϊκής κοινότητας, ο καθηγητής Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι μια ιδιαιτέρως ισχυρή προσωπικότητα, που επιχειρεί να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στη νεότερη ιστοριογραφία. Υπήρξε στο παρελθόν προβεβλημένος και εύγλωττος θεωρητικός του εκσυγχρονιστικού εγχειρήματος, δραστήριο στέλεχος αλλά και πρόεδρος του ΟΠΕΚ, του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας που είχε ιδρύσει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.
Εξάλλου ως πνευματικός μέντορας της συγγραφέως, καθηγήτριας Μαρίας Ρεπούση, ο Αντώνης Λιάκος άσκησε με έξαψη τον ρόλο του διαπρύσιου υποστηρικτή του πονήματός της. Ενός βιβλίου που κρίθηκε απαράδεκτο και αποσύρθηκε όχι μόνο επειδή έγραφε ότι «χιλιάδες Ελληνες συνωστίζονταν στο λιμάνι (της Σμύρνης) προσπαθώντας να μπουν στα πλοία και να φύγουν», παραπέμποντας σε τηλεοπτική περιγραφή για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου, αλλά διότι έπασχε για δεκάδες άλλους λόγους που υπερέβαιναν τον όρο της «πολιτικής ορθότητας». Επιλεκτική παράθεση γεγονότων, αντιφάσεις, αβλεψίες, αποσιωπήσεις, αποκρύψεις, εξωραϊσμός της Τουρκοκρατίας, καθώς και άμβλυνση της εθνικοαπελευθερωτικής διάστασης της Επανάστασης του ’21 μάλλον δεν ελάφρυναν μια αφήγηση επιβαρυμένη από στείρα εθνοκεντρικά κλισέ.