Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Δευτερα 8 Οκτωβριου 2018



Νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών στη Βραζιλία ένας νοσταλγός της δικτατορίας
09:13 | 08 Οκτ. 2018
Οι εφιαλτικές προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν. Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών διεξήχθη χθες στη Βραζιλία με τον ακροδεξιό Ζαΐχ Μπολσονάρου του Κοινωνικου Φιλελευθερου Κομματος επικρατεί κατά κράτος του κεντροαριστερού αντιπαλου υποψηφίου του, του Εργατικου Κομματος, Φερνάντου Χαντάτζι. Ο νοσταλγός της δικτατορίας που είχε απειλήσει μέχρι και με τανκς σε περίπτωση που δεν εκλεγεί, συγκέντρωσε το 46,0% των ψήφων, με τον Χαντάτζι να λαμβάνει το 29,37%. Ο νικητής θα κριθεί βέβαια στον δεύτερο γύρο καθώς κανείς δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία, αλλά τι κι αν η Αριστερά της χώρας φωνάζει το σύνθημα «Όχι αυτός!», όλα δείχνουν ότι ο Μπολσονάρου θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Βραζιλίας. Ο Σιρο Γκομεζ του Δημοκρατικου Εργατικου Κομματος πηρε 12,5% και ο Τζεραλντο Αλκμιν του Βραζιλιανικου Σοσιαλδημοκρατικου Κομματος πηρε 4,8%, και ολοι οι αλλοι υποψηφιου κατω από 3%.
Συνολικά, ο Μπολσονάρου κέρδισε στις 17 από τις 27 Πολιτείες της χώρας, εξασφαλίζοντας πάνω από το 50% των ψήφων στις 9. Στην Πολιτεία Σαν Πάουλου, την πλουσιότερη και πολυπληθέστερη της Βραζιλίας, έλαβε το 53% των ψήφων. Στην Πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο, δεύτερη σε όρους ΑΕΠ και τρίτη σε πληθυσμό στη χώρα, έλαβε σχεδόν το 60% των ψήφων. Την καλύτερη επίδοσή του όμως την κατέγραψε στην Πολιτεία Σάντα Καταρίνα, όπου συγκέντρωσε 66% των ψήφων.
Ο Μπολσονάρου, πρώην λοχαγός του στρατού, νοσταλγός της στρατιωτικής δικτατορίας και θιασώτης της νεοφιλελεύθερης οικονομικής πολιτικής, είδε τη δημοτικότητά του να εκτοξεύεται τις τελευταίες εβδομάδες μετά από την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του συγκέντρωσης. Η επίθεση αποδείχτηκε «βούτυρο στο ψωμί του», καθώς ο ακροδεξιός πολιτικός έχει κάνει σημαία τις υποσχέσεις για καταστολή του εγκλήματος και της διαφθοράς, σε μία κρίσιμη περίοδο για τη Βραζιλία, όπου μόνο πέρυσι καταγράφηκαν στη χώρα 63.880 δολοφονίες.
Στις πιο πολωμένες εκλογές στη Βραζιλία μετά το τέλος της στρατιωτικής χούντας το 1985, ο Μπολσονάρου υποστηρίχθηκε από μια ομάδα απόστρατων στρατηγών οι οποίοι κατηγορούν το PT για τη διαφθορά, την εγκληματικότητα και την ύφεση της οικονομίας και δεν διστάζουν να τάσσονται υπέρ της επέμβασης του στρατού στα πολιτικά πράγματα εάν η πολιτική και οικονομική κρίση και η διαφθορά συνεχιστούν.
Χαρακτηριστικό είναι ότι από το κρεβάτι του νοσοκομείου μάλιστα διαμήνυε ότι είναι έτοιμος ακόμη και να ενορχηστρώσει πραξικόπημα. «Δεν μπορώ να μιλήσω για λογαριασμό των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά, με βάση την υποστήριξη που βλέπω στους δρόμους, δεν είμαι διατεθειμένος να δεχτώ άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη» είπε on camera, για να συμπληρώσει πως η παρέμβαση του στρατού θα ήταν απολύτως δικαιολογημένη, ώστε να «διορθώσει» την εκτεταμένη «εκλογική νοθεία» από το Κόμμα των Εργαζομένων. Όταν όμως είδε το δημοσκοπικό του προβάδισμα, έσπευσε να μαζέψει τη ρητορική του και να διασώσει το προφίλ τού με τον αντιπρόεδρο του κόμματος του να δηλώνει πως άλλαξε γνώμη κι αν ηττηθεί, θα αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα.
Αποφασισμένος να καταγγείλει «νοθεία»
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου γύρου των εκλογών και παρά το γεγονός ότι τελικά ήρθε πρώτος και με διαφορά, ο Μπολσονάρου, σαν αποφασισμένος να καταγγείλει «νοθεία» - όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει – δήλωσε πως είναι «σίγουρος» ότι θα είχε εκλεγεί εάν δεν ενέσκηπταν «προβλήματα με τα ηλεκτρονικά συστήματα ψηφοφορίας». «Είμαι σίγουρος πως αν δεν είχε γίνει αυτό, θα ξέραμε από απόψε το όνομα του προέδρου της Δημοκρατίας. Διακυβεύεται η ελευθερία μας», ανέφερε ο Μπολσονάρου σε ένα βίντεο που ανέβηκε στο Facebook. «Μας ανέφεραν πολλά προβλήματα με τα ηλεκτρονικά συστήματα ψηφοφορίας. Δεν μπορούσαμε να μην πούμε τίποτα. Θα απαιτήσουμε λύσεις από το Ανώτατο Εκλογοδικείο», πρόσθεσε.
Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων, οπαδοί του πρώην λοχαγού του στρατού, συγκεντρώθηκαν μάλιστα μπροστά στην έδρα του TSE στην Μπραζίλια κραυγάζοντας το σύνθημα «νοθεία, νοθεία, νοθεία!».
Η Δημοκρατία σε κίνδυνο
Πολλοί είναι αυτοί που νιώθουν τρόμο για την άνοδο του λαϊκιστή πολιτικού που προβάλλει τον εαυτό του ως κατά του συστήματος και έχει κάνει εμπρηστικές δηλώσεις υπέρ των βασανιστηρίων κι έχει καταφερθεί κατά των γυναικών, των μαύρων, των αυτοχθόνων κοινοτήτων, της LGBT κοινότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εν γένει.  Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ακροδεξιός υποψήφιος πρόεδρος της Βραζιλίας χαρακτηρίζει συχνά τις γυναίκες πολιτικούς «πόρνες» και «λεσβίες», ενώ έχει αποκαλέσει μαύρους ακτιβιστές «ζώα που πρέπει να επιστρέψουν στον ζωολογικό κήπο». Έχει δηλώσει επίσης ότι θα προτιμούσε να δει τον γιο του νεκρό παρά ομοφυλόφιλο, ενώ ως πρώην λοχαγός του στρατού και θαυμαστής της χούντας είναι θιασώτης της αστυνομικής βίας, καλώντας ακόμη και σε δολοφονίες από πλευράς των σωμάτων ασφαλείας.
Ο αντίπαλος του, Φερνάντου Χαντάτζι, που είναι ο πρώην υπουργός Παιδείας και πρώην δήμαρχος στο Σαν Πάουλου κι αντικατέστησε πριν από έναν μήνα τον Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών κι ενός μήνα μετά την καταδίκη του για διαφθορά και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατηγορίες που αρνείται.
Ο Φερνάντου Χαντάτζι δήλωσε, από την πλευρά του, ότι η επικράτηση του Ζαΐχ Μπολσονάρου στον πρώτο γύρο αναδεικνύει τον κίνδυνο για τη δημοκρατία στη χώρα και κάλεσε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να ενωθούν και να τον υποστηρίξουν.
«Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου μας βάζουν μπροστά σε μια πρόκληση, αποκαλύπτουν τους κινδύνους που διατρέχει η δημοκρατία στη Βραζιλία», τόνισε ο κληρονόμος του φυλακισμένου πρώην προέδρου Λούλα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.
Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί την 28η Οκτωβρίου.
σχολιο.-  εφόσον δεν είναι ο λούλα σαν υποψηφιος προεδρος, δε θα πήγαινε κανείς τόσο καλά. υπάρχει δε διαρκές και νομοθετικό και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα και προπαγάνδα τρελή διαρκώς



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βουλή των Αντιπροσώπων: Νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Κύπρο
92 υπογραφές
https://secure.avaaz.org/el/petition/Voyli_ton_Antiprosopon_Nomimopoiisi_tis_farmakeytikis_kannavis_stin_Kypro/?fHaOxnb&fbogname=%CE%A7%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%AC+%CE%9C.&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-495610-Voyli_ton_Antiprosopon_Nomimopoiisi_tis_farmakeytikis_kannavis_stin_Kypro&utm_term=HaOxnb%2Bel
Πολλοί συνάνθρωποί μας υποφέρουν από διάφορες ασθένειες. Οι φαρμακευτικές εταιρείες το εκμεταλλεύονται αυτό για να θησαυριζουν. Σύμφωνα με έρευνες ασθενείς που έπαιρναν φαρμακευτική κάνναβη παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στην υγεία τους. Ψήφισε κι εσύ για τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Κύπρο. Η κυπριακή κοινωνία πρέπει επιτέλους να βγει από τον πουριτανισμό και το δογματισμό που τη διακατέχει και να κάνει πολλα βήματα μπροστά! Υπογράψτε κ εσείς για τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης και βοηθήστε πολλούς συνανθρώπους σας!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξαναχτύπησε ο ανεκδιήγητος Δημήτρης Δανίκας, καλώντας αυτή τη φορά την κυβέρνηση να μην υποκύψει στις πιέσεις Λαφαζάνη, να προχωρήσει στην περικοπή των συντάξεων και να συνεχίσει τους πλειστηριασμούς.
Έτσι ακριβώς! Συμπληρώνοντας -αυτογελοιοποιούμενος- ότι πρέπει να προχωρήσουν και οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων, στις οποίες, τάχα, αντιδρά ο Λαφαζάνης. Έστω κι αν ο Λαφαζάνης ουδέποτε υποστήριξε κάτι τέτοιο!
Ο γενιτσαρισμός, το απύθμενο μίσος κάθε ρυπαρού αποστάτη προς όποιον δεν ξεπούλησε, φτάνει και σε τέτοια σημεία. Στο μίσος προς τους απόμαχους της δουλειάς, προς τον κόσμο που χάνει τα σπίτια του. Κι από κοντά, το ψέμα. Η λάσπη.
Αρκετά ασχοληθήκαμε με το σίχαμα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πλέον τα ρατσιστικά και ισλαμοφοβικά κόμματα έχουν την σφραγίδα της Μοσάντ . Οι τοκογλύφοι κατασκευάζουν , διαφημίζουν κι επιβάλλουν τη δική τους έκδοση της ακροδεξιάς που στηρίζει τους δολοφόνους του Ισραήλ. Από τον Μπρέιβικ της Νορβηγιας, στο Breitbart και την εβραικη πτερυγα του AfD με τον Βολφανγκ Φουλ...η σφραγίδα της Μοσάντ φαίνεται από μακριά.
Ομοίως από την άλλη πλευρά και πάλι η Μοσάντ έχει κατασκευάσει "Ισλαμιστές" νέας τεχνολογίας, τους δήθεν μουσουλμάνους του ISIS ...που σκοτώνουν ευχαρίστως άλλους Μουσουλμάνους και Χριστιανούς αλλά δεν ακουμπούν ούτε τρίχα Ισραηλινού.
Είναι πολύ μπροστά ο Σιωνισμός αλλά κανείς δεν βλέπει την μεγάλη εικόνα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απ'οτι φαινεται ,η υποστηριξη στο κρατος απαρχαιντ,το Ισραηλ,ειναι μια σημαντικη προυποθεση για να λαβει κανεις το Νομπελ ειρηνης το οποιο εχει γινει στον οργουελικο κοσμο μας ,μια επικυρωση της αδικιας και του πολεμου εναντιον των αδικημενων του πλανητη

΄΄Η μία εκ των δύο που τιμήθηκαν με βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, βρίσκει ότι το Ισραήλ είναι φάρος ελπίδας για τους Γιαζίντι του Ιράκ, όπως δήλωσε σε επίσκεψή της εκεί το 2017. Για τους Παλαιστίνιους δεν ανέφερε κάτι, φαίνεται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, το μεγαλύτερο προσόν για να πάρεις βραβείο Νόμπελ, είναι η ηθελημένη άγνοια.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Ισραήλ στις 28 Ιουλιου 2017 που συμπίπτει με ένα νομοσχέδιο για να αναγνωρίσει τη γενοκτονία Yazidi, η Πρέσβης Καλής Θέλησης του ΟΗΕ Νάντια Μουράν λέει ότι οι Ισραηλινοί κατανοούν τις ιστορίες μου
Η Nadia Murad Basee Taha



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μπακούνιν για τον Ρότσιλντ και τον Μαρξ – Τι συμβαίνει με τους σύγχρονους αναρχικούς;

Ο Μιχαήλ Μπακούνιν θεωρείται πατέρας της αναρχικής θεωρίας. Όπως είδαμε πριν λίγες μέρες  όμως δεν αρνείτο την πατρίδα και την εθνική ταυτότητα τα οποία θεωρεί πραγματικότητα υποστηρίζοντας ότι έχουν περάσει στο αίμα και στη σάρκα των ανθρώπων. Σε συνδυασμό με το ότι ο Μπακούνιν καταφέρεται εναντίον των Μαρξ και Ρότσιλντ είναι το ιδανικό πακέτο για να του κολλήσει κάποιος σήμερα την ταμπέλα του φασίστα. Σε επιστολή του το 1871 έγραψε:

«Είμαι βέβαιος ότι, από την μία πλευρά, η οικογένεια Ρότσιλντ εκτιμά την αξία του Μαρξ, και από την άλλη πλευρά, ο Μαρξ αισθάνεται μία ενστικτώδη συμπάθεια και τρέφει έναν μεγάλο θαυμασμό για την οικογένεια Ρότσιλντ. Αυτό ίσως φαίνεται περίεργο. Τι κοινό θα μπορούσε να υπάρχει μεταξύ του κομμουνισμού και της υψηλής διαχείρισης χρημάτων; Ω! Ο κομμουνισμός του Μαρξ ζητά ένα ισχυρό συγκεντρωτικό κράτος και όπου αυτό υφίσταται, πρέπει αναπόφευκτα να υπάρχει μία κεντρική κρατική τράπεζα, και όταν αυτό υφίσταται, εκεί τοπαρασιτικό εβραϊκό έθνος, το οποίο κερδοσκοπεί πάνω στον μόχθο του λαού, θα βρίσκει πάντοτε τα μέσα για την ύπαρξή του».
Σύμφωνα με τα παραπάνω ο Μπακούνιν στη σύγχρονη εποχή για τις απόψεις αυτές θα ήταν ένας φασίστας υποψήφιος για κρεμάλα από τους σύγχρονους αναρχικούς. Με τις απόψεις του για τους Εβραίους ως παρασιτικό έθνος θα κέρδιζε επάξια την κατηγορία του χιτλερικού μισάνθρωπου νεοναζί. Τελικά τι δεν πάει καλά με τους σύγχρονους αναρχικούς; Ποιος τους είπε ότι το να μισείς το κράτος – το οποίο σαφώς κι εμείς μισούμε – συνεπάγεται και μίσος για το έθνος; Όσοι παριστάνουν σήμερα τους αναρχικούς, κρυμμένοι στην ανωνυμία και στην κουκούλα, είναι Έλληνες που έχουν απολέσει κάθε λογική ή αλλοδαποί που επίτιθενται στη χώρα που τους ανέχεται;
Γνωστό το σύνθημα που λέει «Κοιμάσαι πατριώτης ξυπνάς φασίστας». Ξέρετε γιατί από πατριώτες ξυπνήσαμε φασίστες αγαπητοί φίλοι αναρχικοί; Ακριβώς για αυτά που λέει ο πατέρας της  αναρχιας, ο Μιχαήλ Μπακούνιν:
«Η εθνικότητα, όπως και η ατομικότητα, είναι ένα από τα γεγονότα αυτά. Οφείλουμε λοιπόν να τη σεβόμαστε. Η καταπίεσή της είναι έγκλημα, και για να μιλήσουμε με τη γλώσσα του Μαντσίνι, αυτή γίνεται ιερή αρχή κάθε φορά που απειλείται ή καταπιέζεται».
Η βία και το μίσος που έχετε εξαπολύσει κατά των ανθρώπων που γεννήθηκαν Έλληνες αυξάνει συνεχώς τις τάξεις μας κι η νεολαία στρέφεται στις δικές μας ιδέες γιατί ισχύει επίσης αυτό που λέει ο πατέρας της αναρχιας Μπακούνιν:
«Γι’ αυτό, λοιπόν, συναισθάνομαι ειλικρινά και πάντα τον πατριώτη κάθε καταπιεσμένης πατρίδας. Η Πατρίδα αντιπροσωπεύει το ιερό και αδιαφιλονίκητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, κάθε ομάδας ανθρώπων, ενώσεων, κοινοτήτων, περιοχών, εθνών να αισθάνονται, να σκέπτονται, να θέλουν και να δρουν με τον δικό τους τρόπο, και ο τρόπος αυτός είναι πάντα το αναμφισβήτητο αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας ιστορικής εξέλιξης. Υποκλινόμαστε, λοιπόν, στην παράδοση, στην ιστορία. Ή, καλύτερα, τις αναγνωρίζουμε όχι γιατί μας παρουσιάζονται σαν αφηρημένα εμπόδια που σχηματίστηκαν μεταφυσικά, νομικά και πολιτικά από τους σοφούς δασκάλους και ερμηνευτές του παρελθόντος, αλλά μόνο γιατί έχουν περάσει πραγματικά στο αίμα και στη σάρκα, στις αληθινές σκέψεις και τη θέληση των σημερινών λαών».
Σε κάθε τοίχο που βρίζετε την Πατρίδα και τους Έλληνες γεννάτε τους φασίστες του αύριο. Η δράση φέρνει αντίδραση. Κι όπως λέει κι ο Λάο Τσε, «η αλήθεια που καταπιέζεται μαθαίνει να αντέχει και στο τέλος επικρατεί». Το μέλλον μας ανήκει! Η βία δε σταματά την νίκη της αλήθειας, απλά την καθυστερεί λίγο. Η βία δεν τρομάζει για πολύ καιρό γιατί τη συνηθίζεις και μετά δε σου κάνει αίσθηση. Η βία αυξάνει τη θέληση να επιβάλλεις την δική σου Ιδέα απέναντί της. Και στο τέλος τα καταφέρνεις.

Μπακούνιν: «Η πατρίδα είναι ιερό κι αδιαφιλονίκητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου»




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ενθύμιον Ικαρίας, 7 Οκτωβρίου 1947...
Πολλές φορές, μιλώντας με απογόνους πια πρωταγωνιστών της δεκαετίας του 1940, τους ρωτώ αν έχουν κάποιο έγγραφο, φωτογραφία, αρχείο για τους δικούς τους ή από τους δικούς τους. Οι περισσότεροι μου απαντούν αρνητικά. Πολλά στοιχεία έχουν καταστραφεί, είτε σκόπιμα από φόβο σε σκοτεινές εποχές, είτε από άγνοια για την αξία τους, είτε από έλλειψη ενδιαφέροντος.
Ευτυχώς, μερικά Αρχεία και Μουσεία έχουν προλάβει και συλλέξει όσο υλικό μπορούν, ενώ η προσπάθεια συνεχίζεται.
Το Μουσείο Δημοκρατίας (http://www.mouseiodimokratias.gr) είναι ένα από αυτά.
Έτσι, η Μαρία Γαρέζη δώρισε την φωτογραφία αυτή, όπου απεικονίζονται 71 χρόνια ακριβώς σαν σήμερα οι εξόριστοι
Τριφύλλης, Καλοκαιρινός, Αυγερόπουλος και Γαρέζης.
Αν λοιπόν έχετε κάποιο στοιχείο από την εποχή εκείνη, σας παρακαλώ θερμά να επικοινωνήσετε με κάποιο Αρχείο ή έναν ειδικό και να το δωρίσετε. Μην δώσετε το πρωτότυπο αν το θέλετε, μπορεί να ψηφιοποιηθεί και να αναπαραχθεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα το1999 πέθανε ο Δημήτρης Τσαφέντας, ελληνικής καταγωγής νοτιοαφρικανός, θα σφάξει τον αρχιτέκτονα του απαρτχάιντ, τον πρωθυπουργό της Νότιας Αφρικής, Χέντρικ Φέρβουρντ, στις 6 Σεπτεμβρίου του 1966,  μέσα στη βουλή!, επειδή οι αρχές του απαγόρευσαν να παντρευτεί μία μαύρη.
Να σκοτώσεις μέσα στην Βουλή της Νότιας Αφρικής με τέσσερις μαχαιριές τον πρωθυπουργό – οραματιστή του απαρτχάιντ Εντρικ Φερβούρτ και όταν πεθάνεις, έγκλειστος σε ψυχιατρείο, να μη βάλουν στον τάφο σου ούτε καν μια πλάκα με τ’ όνομά σου, μόνο μία πέτρα ανάμεσα σε δύο «κανονικούς» τάφους για να δηλώνει ότι κι εκεί υπάρχει θαμμένος κάποιος, υπερβαίνει και τον σουρεαλισμό, και την έννοια της αχαριστίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



από μένα ένα τεράστιο φάσκελο στον Μαχμούτ Αμπάς και την Παλαιστινακή Αρχή που έβαλε την παλαιστινιακή αστυνομία να συνδράμει τους σιωνιστές κατακτητές στην αναζήτηση ενός Παλαιστινίου που σκότωσε δυο εποίκους...#όρσε



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Πρωτοβουλια Αλληλεγγυης στον Παλαιστινιακο Λαο
Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον λιβανέζο κομμουνιστή, Ζόρζ Ιμπραΐμ Αμπνταλά, 34 χρόνια κρατούμενο στα κάτεργα της γαλλικής «Δημοκρατίας». Γαλλική Πρεσβεία, Ακαδημίας και Βασ. Σοφίας, Τετάρτη 24 Οκτώβρη, 18.00



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΟΝΕΙΡΟΠΩΛΩΝ ΓΙΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΗΤΟΙ.ΤΣΕ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάνος Χατζηδάκης:”Η ΕΟΚ είναι μια Τουρκοκρατία άλλης μορφής.Χαίρομαι που δε θα ζω»
Ο Μάνος Χατζιδάκις έφυγε από τη ζωή στις 15 Ιουνίου 1994. Ο μεγάλος και οξύνους Έλληνας συνθέτης, επτά μήνες πριν τον θάνατό του, είχε προειδοποιήσει για τα δεινά που θα έφερνε η Ευρωπαϊκή Ένωση, τότε ΕΟΚ, στον ελληνικό λαό.Ένα απόκομμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία», από το φύλλο της 25ης Ιουνίου 1994, δηλαδή μόλις δέκα ημέρες μετά τον θάνατό του, αναφέρει:
Ο Μάνος Χατζιδάκις, επτά μήνες πριν από το θάνατό του στη φίλη του Λ. Μπέη (από τις «Εικόνες»):  «Πιστεύω ότι θα ζήσουμε άλλη μια Τουρκοκρατία. Η ΕΟΚ είναι μια Τουρκοκρατία άλλης μορφής. Θα υπάρξουν βέβαια οι εξαιρέσεις, όπως πάντα υπήρξαν. Και τότε άνθρωποι δεν έφυγαν έξω; Αλλά ο λαός θα ζει όπως στην Τουρκοκρατία. Κατά βάθος χαίρομαι που δεν θα ζω για να τα βλέπω. αυτά». -Καλή σας τύχη



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



07.10.2018, 16:00
Συνέντευξη του 65χρονου αιρετικου ισραηλινου δημοσιογραφου της Haaretz Γκιντεόν Λεβί για Ισραήλ-Παλαιστίνη, έναν αναλυτή τόσο ειλικρινή για τα αποικιοκρατικά εγκλήματα του λαού του σε βάρος των Παλαιστινίων, ώστε να ζει αναγκαστικά υπό συνεχή αστυνομική προστασία.
«Έχουμε σήμερα μια δικαιολογία για το καθετί. Η απ-ανθρωποποίηση των Παλαιστινίων έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, ώστε απλά δεν μας νοιάζει. Χωρίς καμιά υπερβολή, πιο πολλή προσοχή θα τραβήξει στα ισραηλινά ΜΜΕ ο φόνος ενός ισραηλινού σκύλου από έναν Παλαιστίνιο, παρά η εκτέλεση 20 νεαρών Παλαιστινίων -που δεν έκαναν τίποτε- από ελεύθερους σκοπευτές στον φράχτη της Γάζας. Η ζωή των Παλαιστινίων είναι πια το φτηνότερο πράγμα στον κόσμο. Είναι ένα ολόκληρο σύστημα δαιμονοποίησης, απ-ανθρωποποίησης, ένα ολόκληρο σύστημα δικαιολόγησης που λέει “έχουμε πάντα δίκιο, γιατί δεν μπορούμε ποτέ να έχουμε άδικο”

Λέει ο Λεβί για την απανθρωπιά των συμπατριωτών του:
«Το 1986, έγραψα για μια Παλαιστίνια που έχασε το μωρό της. Προσπάθησε να περάσει από τρία οδοφράγματα, αλλά την εμπόδισαν και γέννησε μέσα στο αυτοκίνητο. Δεν την άφησαν να πάει με το αμάξι στο νοσοκομείο, στην ανατολική Ιερουσαλήμ, που απείχε δύο χιλιόμετρα, και αυτή το μετέφερε πεζή. Το βρέφος πέθανε. Οταν δημοσίευσα την ιστορία, έγινε μεγάλο σκάνδαλο, ασχολήθηκε το υπουργικό συμβούλιο, δύο αξιωματικοί κάθισαν στο σκαμνί. Μετά, ανακάλυψα άλλες δέκα παρόμοιες περιπτώσεις... Σήμερα, αν δημοσιεύσω μια τέτοια ιστορία, ακόμη και οι λίγοι που θα τη διαβάσουν, το πολύ πολύ να χασμουρηθούν.
 Βλέπουν σκοπευτές να σκοτώνουν ένα παιδί που κουνά μια σημαία. Βλέπουν στην TV σκοπευτές να σκοτώνουν μια όμορφη νοσοκόμα με τη στολή της. Βλέπουν ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι να πηγαίνει οχτώ μήνες φυλακή, επειδή χαστούκισε ένα στρατιώτη. Και τα δικαιολογούν όλα (...). Αυτή η αδιαφορία, η απάθεια είναι ο χειρότερος εχθρός μας. Γι’ αυτό κι εγώ προσπαθώ συνεχώς να τους ταρακουνήσω, να τους φρικάρω, να τους κάνω να θυμώσουν μαζί μου -ξέρεις, πολλές φορές σκέφτομαι ότι, αν τους θυμώσω πολύ, αυτό είναι ένα σημάδι ότι κάπου βαθιά στη συνείδησή τους ξέρουν ότι κάτι καίγεται κάτω απ’ τα πόδια μας, ότι κάτι έχει πάει τελείως λάθος».
Για τη Γάζα και τους δημοσιογράφους:
«Το μόνο πράγμα που αληθινά μου λείπει είναι η Λωρίδα της Γάζας... Τα μεγαλύτερά μου θέματα τα έβγαλα εκεί. Εδώ και έντεκα χρόνια δεν με αφήνουν να πάω. Αλλά ακόμη και να άνοιγαν τα σύνορα, ελάχιστοι Ισραηλινοί δημοσιογράφοι θα πήγαιναν (...). Κανένας άλλος δημοσιογράφος δεν διαμαρτύρεται για την απαγόρευση. Δεν τους καίγεται καρφί -τα παίρνουν όλα έτοιμα από τον εκπρόσωπο του ισραηλινού στρατού, γιατί να πάνε στη Γάζα; Οταν με ρωτάνε πού θέλω να πάω περισσότερο στον κόσμο, στο Μπαλί; -εγώ απαντάω, δώστε μου μια βδομάδα στη Γάζα και δεν θέλω τίποτε άλλο!» (...).
«Εχουμε μερικά νέα παιδιά που θέλουν να πάνε στις πολεμικές ζώνες, μόνο για να δείξουν πόσο θαρραλέοι είναι. Πάνε στο Ιράκ, πάνε στη Συρία. Συνήθως επιστρέφουν με φωτογραφίες από τη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου ή από κάποιο υποτιθέμενο πεδίο μάχης... Αλλά και οι ξένοι [ανταποκριτές] δεν είναι καλύτεροι. Βλέπω ακόμη και τώρα [ξένους] δημοσιογράφους, που μπορούν να μπουν στη Γάζα, να κάθονται στομ φράχτη, όλους αυτούς τους ματωμένους μήνες, με 200 άοπλα θύματα. Δεν είναι επικίνδυνο γι’ αυτούς τους ξένους συναδέλφους να μπουν στη Γαζα. Κι όμως βλέπω ακόμη κι αυτούς του BBC ή του Al-Jazeera να δίνουν τις ανταποκρίσεις τους από έναν λόφο στο νότιο Ισραήλ και να παίρνουν κάποια πλάνα από τα media και από ντόπιους καμεραμέν. Αλλά δεν είναι το ίδιο»! (...).
«Ας το πάρουμε απόφαση -η δικιά μας δημοσιογραφία πεθαίνει. Τώρα μετράνε μόνο τα social media. Τώρα όλοι νοιάζονται μόνο ποιος θα γράψει το πιο έξυπνο τουίτ. Και για να γράψεις το πιο έξυπνο τουίτ, δεν χρειάζεται να πας πουθενά -κάθεσαι σπίτι σου μ’ ένα ποτήρι ουίσκι και γράφεις κάτι πολύ πολύ έξυπνο, με λίγο χιούμορ και πολύ κυνισμό. Ο κυνισμός, αυτός είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους δημοσιογράφους -εννοώ ότι οι περισσότεροι δεν νοιάζονται πραγματικά για τίποτα, εκτός από τη δική τους εξυπνάδα και προβολή»
Για τη «λύση των δύο κρατών» και τις σχέσεις ΗΠΑ - Ισραήλ:
«Κοίτα, έχουμε τώρα να κάνουμε με κάπου 700.000 [Εβραίους] εποίκους [στα κατεχόμενα]. Δεν είναι ρεαλιστικό να πιστεύουμε ότι κάποιος θα διώξει 700.000 εποίκους -κι αν δεν φύγουν όλοι τους, δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος. Ολοι το ξέρουν αυτό, αλλά όλοι -η Παλαιστινιακή Αρχή, η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι ΗΠΑ- συνεχίζουν να λένε το ίδιο παλιό τραγούδι για τα «δύο κράτη», γιατί αυτό τους βολεύει. Κι έτσι η κατοχή μπορεί να συνεχιστεί για άλλα εκατό χρόνια, με την ιδέα ότι κάποτε θα υπάρξει μια λύση των δύο κρατών. Αυτό πλέον αποκλείεται. Αυτό το τρένο το χάσαμε οριστικά.» (...)
«Τι γίνεται σήμερα; Τίποτε δεν γίνεται -μια από τα ίδια. Πενήντα χρόνια κατοχή, τίποτε δεν άλλαξε. Το ίδιο πλαίσιο -ναι, περισσότεροι έποικοι, περισσότερη ωμή βία και μεγαλύτερη αίσθηση ότι έτσι θα μείνουν τα πράγματα. Αυτό είναι το Ισραήλ (...). Και το Ισραήλ είναι πολύ εθνικιστικό, πολύ δεξιό και πολύ θρήσκο -και η ισραηλινή κυβέρνηση αντανακλά πολύ καλά τον ισραηλινό λαό. Ο Νετανιάχου είναι ο καλύτερος για να παρουσιάσει την οπτική του Ισραήλ -ισχύς, ισχύς και πάλι ισχύς, διαιώνιση του στάτους κβο για πάντα, απόλυτη δυσπιστία απέναντι στους Αραβες, καμία διάθεση συμβιβασμού μαζί τους, ποτέ. Να ζούμε μόνο με το σπαθί μας, σε μια μόνιμη κατάσταση πολέμου»(...).
Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει σε πόσο μεγάλο βαθμό ο Νετανιάχου υπαγορεύει την αμερικανική πολιτική. Ο,τι αποφασίζεται σήμερα, όπως οι περικοπές της αμερικανικής βοήθειας στις υπηρεσίες του ΟΗΕ, όλα αυτά ξεκινούν από το Ισραήλ. Ο Τραμπ δεν δίνει φράγκο. Ο ρατσισμός είναι πλέον πολιτικά ορθός».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλλαγές στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα
 Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018, 10:44
Αλλαγές για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου μέσω πιστωτικών καρτών εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο, για το 2019.
Το Υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει υπό εξέταση το ενδεχόμενο αύξησης του ποσού που οφείλουν να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες μέσω αποδείξεων από συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες ή e- banking.
Ειδικότερα, εξετάζεται τα ποσά που θα συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι μέσω πλαστικού χρήματος να διαμορφωθούν ως εξής:
• 15% για εισόδημα έως 10.000 ευρώ (από 10% σήμερα)
• 20% για εισόδημα από 10.001 έως 30.000 ευρώ (από 15% σήμερα)
• 25% για εισόδημα από 30.001 και άνω, με το ανώτατο ποσό που θα πρέπει να συγκεντρώσει ο φορολογούμενος να ανέρχεται σε 30.000 ευρώ (από 20%).
Εάν δεν συμπληρώνονται τα συγκεκριμένα ποσά, προβλέπεται η καταβολή φόρου 22% για το ποσό που δεν καλύπτουν.
Μάλιστα, κύκλοι του Yπουργείου Οικονομικών δεν αποκλείουν τα ποσοστά να είναι ακόμη υψηλότερα και να προσεγγίσουν μέχρι και το 30%.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαμάχη Πατριαρχείων Κωνσταντινούπολης-Μόσχας για το Αυτοκέφαλο της Ουκρανικής Εκκλησίας
 Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018, 11:05
H Ελληνορθόδοξη Εκκλησία της Αντιοχείας το Σάββατο εξέδωσε πρόσκληση για επείγουσα σύνοδο όλων των Ανατολικών Ορθοδόξων Χριστιανικών Εκκλησιών, για να εξετάσουν την κατεύθυνση προς την αυτονόμηση που έχει πάρει η Εκκλησία της Ουκρανίας.
Όπως ανέφερε δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Sputnik, «η Αγιότητα του Πατριαρχείου της Αντιοχείας με ανακοίνωσή της κάλεσε σε επείγουσα σύνοδο όλων των αυτοκέφαλων Ορθοδόξων Εκκλησιών, για να εξετάσουν το ζήτημα της χορήγησης αυτοκέφαλου σε εκκλησίες και να βρεθεί κοινό έδαφος για το θέμα».
Η Ρωσική Εκκλησία αντίθετη με το Αυτοκέφαλο της Ουκρανικής
Το Πατριαρχείο της Μόσχας είναι έτοιμο «να εμποδίσει τη διάσπαση της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας», τονίζοντας ότι «ουδεμία από τις τοπικές εκκλησίες υποστηρίζει το Αυτοκέφαλο της Ουκρανικής Εκκλησίας», δήλωσε ο αρμόδιος για τις εκκλησιαστικές σχέσεις του Πατριαρχείου της Μόσχας Igor Yakimchuk, στο πρακτορείο Sputnik την περασμένη Τετάρτη.
Λίγο νωρίτερα, ο Αρχιεπίσκοπος της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας Nikolai Danilevich που είναι συνδεδεμενη με το Πατριαρχειο Μοσχας, είχε συγκαλέσει σύνοδο των αρχιερέων της Εκκλησίας της Ουκρανίας «για να εξετάσουν διάφορα ζητήματα που προκύπτουν μετά την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης να αποδώσει το Αυτοκέφαλο στο  Ουνιτικο Πατριαρχειο στο Κίεβο που το παιζει Ορθοδοξο.
Είχε προηγηθεί δήλωση του Αντίχριστου Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, που είναι δουλος της Πανθρησκειας και του Εωσφορου,  ότι έχει καθορίσει σε επίσκοπο που τον αντιπροσωπεύει στο Κίεβο να ασχοληθεί με το πλαίσιο των προετοιμασιών για την απόδοση του Αυτοκέφαλου στην Ουνιτικη Εκκλησία της Ουκρανίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε 24ωρη απεργία προχωρά ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων την Πέμπτη
 Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018, 16:57
Εικοσιτετράωρη απεργία «ενάντια στην εκποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς με το πέρασμά της στο Υπερταμείο» προκηρύσσει για την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ).
Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες από την πρώτη ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την απαράδεκτη και παράνομη μεταβίβαση αρχαιολογικών χώρων, μνημείων, μουσείων και άλλων κτιρίων που σχετίζονται με την πολιτιστική κληρονομιά στην ΕΤΑΔ ΑΕ -και μέσω αυτής στο Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ). Παρά τις διαβεβαιώσεις των υπουργείων Πολιτισμού και Οικονομικών, παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες να παρουσιαστεί ως "ένα λάθος που θα διορθωθεί", πέρα από δελτία Τύπου και δηλώσεις, καμία θεσμική ενέργεια δεν έχει πραγματοποιηθεί », αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΕΑ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Σύλλογο, «δεν έχει διορθωθεί η Υπουργική Απόφαση ώστε να μην περιλαμβάνει τα μνημεία, δεν έχει προωθηθεί καμία αλλαγή του Ν. 4389/16, καμία θεσμική ρύθμιση για την εξαίρεση όλων των ακινήτων αρμοδιότητας ΥΠΠΟΑ, όχι μόνο από την κυριότητα και τη νομή αλλά και από τη διαχείριση της ΕΤΑΔ, δεν έχει δοθεί η πλήρης λίστα με τα ακίνητα αρμοδιότητας ΥΠΠΟΑ που περιλαμβάνονται στα ΚΑΕΚ των 10.119 ακινήτων (μεταξύ αυτών η Κνωσός, το Μουσείο Ηρακλείου, ο Λευκός Πύργος, το παλαιό και νέο Μουσείο Μυτιλήνης), ενώ αποκρύπτεται και η λίστα με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία που έχουν περιληφθεί στο "χαρτοφυλάκιο" της ΕΤΑΔ ήδη πριν από την ψήφιση του Ν. 4389/16 (όπως η Σπιναλόγκα, το Ιλίου Μέλαθρον, τα ακίνητα του ΥΠΠΟΑ στην Πλάκα κ.ά.)».
Η προστασία των μνημείων διασφαλίζεται με νομοθετικές ρυθμίσεις και όχι με δηλώσεις προθέσεων», προσθέτουν, στην ανακοίνωσή τους, οι αρχαιολόγοι του ΣΕΑ, οι οποίοι απεργούν «σε όλη την Ελλάδα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους του ΥΠΠΟΑ», απαιτώντας, μεταξύ άλλων,
«την άμεση ταύτιση των σχετικών Κωδικών Αριθμών Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ), με σύνταξη και δημοσιοποίηση του πλήρους καταλόγου αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων και γενικότερα ακινήτων που χρησιμοποιούνται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία». Επίσης, ζητούν και «την έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης ονομαστικής εξαίρεσης από τη μεταβίβαση κάθε δικαιώματος (κυριότητας και διαχείρισης) όλων των παραπάνω και του περιβάλλοντος χώρου αυτών ή μέρους των ακινήτων αυτών που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 196 του Ν. 4389/2016 προς την ΕΤΑΔ ΑΕ και οποιαδήποτε συναφή εταιρεία ή οργανισμό στο διηνεκές. Το ίδιο να ισχύσει και για τυχόν άλλα παρόμοια ακίνητα, που θα αποκαλύπτονται ή θα χαρακτηρίζονται στο μέλλον συμπληρώνοντας την πολιτιστική μας κληρονομιά».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Προσωρινό μέτρο η ρωσοτουρκική συμφωνία για την επαρχία Ιντλίμπ»
 Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018, 02:07
Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ χαρακτήρισε «προσωρινό μέτρο» τη ρωσοτουρκική συμφωνία για τη δημιουργία μιας μελλοντικής «αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης» στην Ιντλίμπ και στην περιφέρειά της. Διαβεβαιώνοντας ότι η επαρχία αυτή, η οποία ελέγχεται από τζιχαντοφασιστες και ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων, θα «επανέλθει» στον έλεγχο της Δημοκρατιας της Συριας, μετέδωσε το βράδυ της Κυριακής το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
«Η συμφωνία είναι ένα προσωρινό μέτρο χάρη στο οποίο η κυβέρνηση κέρδισε πόντους στο πεδίο, ξεκινώντας από τον τερματισμό της αιματοχυσίας», είπε ο Άσαντ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της κεντρικής επιτροπής του Μπάαθ, του κόμματός του, σύμφωνα με το SANA.
Στον πόλεμο που συνεχίζεται στη Συρία, η Ρωσία είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος της Δημοκρατιας της Συριας του Προεδρου Άσαντ, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει κάποιες από τις συμμοριες των ισλαμοφασιστών οι οποίες μάχονται για την ανατροπή της Δημοκρατιας και την επιβολη της μουσουλμανικης Σαριας συμφωνα με τις εντολες που εχουν λαβει από τα αφεντικα τους τους δυτικους αποικικρατες και τους σιωναζι.
Τη 17η Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκε μια ρωσοτουρκική συμφωνία που προβλέπει τη δημιουργία ουδέτερης ζώνης μήκους 15 ως 20 χιλιομέτρων για να χωριστούν οι περιοχές που ελέγχουν οι ισλαμοφασιστες και οι γειτονικές περιοχές που ελέγχει η Δημοκρατια της Συριας.
Τα βαριά όπλα αναμένεται να αποσυρθούν από αυτή τη ζώνη ως τη 10η Οκτωβρίου (δηλαδή την Τετάρτη) και οι τζιχαντοφασιστες αναμένεται να απομακρυνθούν από αυτή μέχρι την 15η Οκτωβρίου.
«Αυτή η επαρχία και οι άλλες περιοχές που είναι ακόμη υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών θα επιστρέψουν (στον έλεγχο) του συριακού κράτους», διαβεβαίωσε ο Άσαντ, σύμφωνα με το SANA, χρησιμοποιώντας τον ίδιο όρο χωρίς διάκριση τόσο για τους ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων όσο και για τους τζιχαντοφασιστες.
Η συμφωνία για την Ιντλίμπ επέτρεψε να αναβληθεί μια ευρείας κλίμακας επιχείρηση της Δημοκρατιας της Σ υριας, που αποικιοκρατικες ΜΚΟ αλλά και ο ξεφτιλοΟΗΕ εξέφραζαν φόβους ότι θα οδηγούσε σε μια «ανθρωπιστική καταστροφή» και ένα «λουτρό αίματος» στο τελευταίο μεγάλο οχυρό των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων και τζιχαντοφασιστών στη χώρα.
Από το 2011, ο αποικιοκρατικος πόλεμος στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 360.000 ανθρώπους της Συριας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προβληματισμοί των Δυτικων αποικιοκρατων μετά τις εκλογές στη Βοσνία
 Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018, 13:40
O Σερβοβόσνιος Μίλοραντ Ντόντιτς εκλέχτηκε για την τριμελή προεδρία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, εξασφαλίζοντας περισσότερους από τους μισούς ψήφους, ανακοίνωσε η εκλογική επιτροπή.
Στην ομιλία του νωρίς σήμερα το πρωί, μετά την εκλογική του νίκη, ο θεωρούμενος από τους δυτικους αποικιοκρατες σκληροπυρηνικός Ντόντιτς, στο σερβοβοσνιακό ραδιόφωνο υποσχέθηκε να προστατεύσει τα σερβικά εθνικά ενδιαφέροντα και την αξιοπρέπεια των συμπατριωτών του «κάθε στιγμή ώστε να καταστήσει την Republika Srpska πιο ισχυρή».
Ο Ντόντιτς, γνωστός και για την στάση του εναντίον του ΝΑΤΟ, ήρθε πρώτος στις εκλογές κερδίζοντας το 55,15% των ψήφων. Με τον Sefik Dzaferovic να λαμβάνει 37,97% διεκδικώντας την έδρα των Βοσνίων Μουσουλμανων και τον Zeljko Komsic με 49,47% να διεκδικεί την έδρα των Κροατών.
Για τους δυτικούς αποικιοκρατικους πολιτικούς σχολιαστές, το πολιτικό μέλλον της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης είναι πλέον ακόμη πιο αβέβαιο λόγω ακριβώς της εκλογής του Ντόντιτς στην τριμελή προεδρία της χώρας.
Οι New York Times σε άρθρο τους επισημαίνουν τους στενούς δεσμούς του Ντόντιτς με την Ρωσία, και την πεποίθησή τους πως οι Σέρβοι που κατοικούν στην ομόσπονδη Republika Srpska, θα πρέπει να αποκτήσουν ξεχωριστή κρατική οντότητα.
Εδώ και 23 χρόνια, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη είναι χωρισμένη σε τρεις εθνικές γραμμές ανάμεσα σε Σέρβους (Ορθόδοξους) -Κροάτες (Καθολικούς) και Μουσουλμάνους.
Καθεμία από τις εθνότητες αυτές, έχει ξεχωριστά σχολεία (και βιβλία) και Μέσα τα οποία αλληλοκατηγορούνται.
Κατά κάποιο τρόπο, ο εμφύλιος πόλεμος στη Βοσνία, δεν έχει τερματισθεί οριστικά, μόνο που πλέον δεν υπάρχει η αιματοχυσία. Η «ειρηνη» των δυτικων αποικιοκρατων στη Βοσνια περναει μεσα από την καταπιεση των Σερβων της Βοσνιας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παρακολουθώ στο OTE History ένα ντοκιμαντέρ για τους Εβραίους της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα της Ζακύνθου.
Παρατηρώ τους ισχυρούς δεσμούς ανάμεσα στους Χριστιανούς και τους Εβραίους Ελληνες, που μέσα από την γερμανική κατοχή αλλά και τον σεισμό της Ζακύνθου, θεμελιώθηκαν και γίνανε ακλόνητοι.
Δεν ξέρω αν θα φτάσει ποτέ στα αυτιά τους αυτό που θα γράψω τώρα αλλά κάποια στιγμή ελπίζω να γίνει...
"Αγαπητοί φίλοι Έλληνες Εβραίοι, το σπίτι σας και η πατρίδα σας είναι η Ελλάδα και όχι η Παλαιστίνη.
Το κράτος του Ισραήλ χτίστηκε από τις στάχτες του Β' Παγκοσμίου πολέμου και πάνω στα πτώματα των προγόνων σας.
Μην το νομιμομοποιείτε με την παρουσία σας εκεί γιατί είναι σαν φτύνετε στους τάφους των προγόνων σας.
Επιστρέψτε άμεσα πίσω στην πατρίδα σας και πολεμήστε μέχρις εσχάτων το Σιωνιστικό κράτος."



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπορείς να Πας στο Vegan Life Festival Ακόμη και αν Δεν Είσαι Vegan
Η Τεχνόπολη στο Γκάζι υποδέχεται την Κυριακή 7 Οκτωβριου το Vegan Life Festival Athens 2018 και για 12 ώρες θα μεταμορφωθεί στην παιδική χαρά του αυστηρού χορτοφάγου.
okt 5 2018, 1:23pm
«Ο βιγκανισμός δεν είναι θυσία, είναι απόλαυση», είχε πει πριν από μερικά χρόνια ο Αμερικανός συγγραφέας και νομικός ερευνητής Gary L. Francione, γνωστός για τη δουλειά του για τα δικαιώματα των ζώων. Μια άποψη που έχει πολλούς υποστηρικτές, όχι μόνο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αλλά και στην Ελλάδα, αν σκεφτεί κάποιος οτι στο περσινό Vegan Life Festival Athens περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι πέρασαν τις πόρτες της Τεχνόπολης στο Γκάζι.
Και την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου, ο πολυχώρος στο Γκάζι ετοιμάζεται να υποδεχθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το μεγαλύτερο vegan event της Ελλάδας, με στόχο να δείξει σε όλους πως το να είσαι βίγκαν είναι εύκολο, οικονομικό, διασκεδαστικό και έχει πάρα πολλά οφέλη σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Ένα event, που με μια πρώτη ανάγνωση μοιάζει ταμάμ για τους αυστηρούς χορτοφάγους, αλλά η αλήθεια είναι ότι ταιριάζει σε όλους - ακόμα και σε όσους δεν είναι βίγκαν.
Άλλωστε, γιατί να μην περάσεις μια Κυριακή στην Τεχνόπολις, ανακαλύπτοντας μια διαφορετική φιλοσοφία ζωής από αυτήν που ήδη ξέρεις;
Για να γνωρίσεις καινούργιες γεύσεις
Οκ, σου αρέσει το κρέας. Κατανοητό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να περιορίζεις τις γαστρονομικές σου επιλογές. Και, αλήθεια, δεν είσαι πια επτά χρονών για να γκρινιάζεις κάθε φορά που βλέπεις στο πιάτο λαχανικά. Τα vegan φαγητά δεν είναι ακριβώς αυτό το «φτωχό» που ίσως έχεις στο μυαλό σου και θα εκπλαγείς από το πόσο νόστιμο και πλούσιο μπορεί να είναι ένα πιάτο που δεν περιλαμβάνει ζωϊκά προϊόντα.
Για να κατανοήσεις καλύτερα τη vegan κουλτούρα
Όλοι συζητάμε για τη vegan κουλτούρα τα τελευταία χρόνια, αλλά κατά πόσο γνωρίζουμε στην πραγματικότητα περί τίνος πρόκειται; Το να την αντιλαμβανόμαστε σαν «μία ακόμη μόδα», χωρίς να έχουμε δώσει στους ανθρώπους που την υποστηρίζουν το βήμα να επιχειρηματολογήσουν και να μιλήσουν γύρω από αυτό, είναι λίγο άδικο - δεν νομίζεις;

Σχολιο.- Ναι στη Τεχνοπολη καλα ηταν. Ειχε πολύ κόσμο. Δεν το περίμενα. Ειχε πολύ ζέστη, ειχαμε ντυθεί και φθινοπορινα, και σκασαμε. Εγώ επιασα μια σκια. Φάγαμε Φαλάφελ, σουβλάκι που αντι για κρεας ειχε μανιταρια, πηραμε ενα κομματι πιτσα με καλαμποκι, κατι χυμους με μπανανα κακαο, και κανελα, και δοκιμασαμε σε οδοντογλυφιδες κατι φυτικα με γευση μπεικον, ψητου, και φυτικο τυρι απο πατατα. Ολα πολύ ωραια βεβαια.

Σχολιο.- Και οι δυο  πλευρες εχουν αποστωμοτικα επιχειρηματα. Οι βεγκανιστες (τρωγοντας μονο ότι φυτρωνει) λενε, και πολύ σωστα, ότι η οδοντοστοιχια του ανθρωπινου ειδους αντιστοιχεί σε ζωικα ειδη που είναι χορτοφαγικα και σποροφαγικα, και όχι στα σαρκοβορα ειδη τα οποια εχουν σουβλερα δοντια για να ξεσκιζουν τις σαρκες. Εκτος αυτου, εάν ο ανθρωπος φαει ωμό κρεας, όπως τρωνε όλα τα σαρκοβορα ειδη, χωρις να το μαγειρεψει δηλαδη, (να το ψηησει ή να το βρασει), θα αρρωστησει και θα πεθανει.
Οι κρεατοφαγοι απαντανε ότι δεν είναι δυνατον να απορριψουμε τοσους αιωνες εξελιξης του ανθρωπινου ειδους.    Το μαγείρεμα εμφανίστηκε πριν από ένα εκατομμύριο χρόνια και έγινε συνήθεια περίπου πριν από 500.000 χρόνια. Ο ανθρωπος εγινε εξυπνοτερος επειδη ετρωγε κρεας. Και οι βιταμινες που εχει το κρεας, η Α, η σειρα Β, και η D, βρισκονται μονο στο κρεας. Οι βιταμινες που ισχυριζονται οι βεγκανιστες ότι υπαρχουν και στις φυτικες τροφες, είναι πολύ κατωτερες από αυτές που βρισκονται στο κρεας, το οποιο από αυτή την αποψη είναι αναντικαταστατο.
Οι βεγκανιστες λενε, και πολύ σωστα, ότι στη φυση γαλα πινουν μονο τα μωρα των θυλαστικων που αμα μεγαλωσουν λιγο απογαλακτιζονται. Εκτος αυτου, το γαλα όταν πεσει στο στομαχι του ανθρωπινου οργανισμου, για να αποροφηθει, ο ανθρωπινος οργανισμος του πεταει οξεα, για να μετατραπει σε γιαουρτη, που είναι το μονο που μπορει  να αποροφηθει. Το ιδιο γινεται και με το τυρι, το οποιο το μετατρεπει σε γιαουρτη για να το αποροφησει. Και οι λαοι της Απω Ανατολης δεν εχουν αυτό το ενζημο, γιαυτο και από την κουζινα τους λοιπουν τα γαλακτοκομικα προιντα, γιατι εάν τα φανε δηλητηριαζονται.
Οι κρεατοφαγοι απαντανε ότι τα ζωα δεν μπορουν να φτιαξουν γαλα γιαυτο δεν το εχουν στη διατροφη τους. Εάν όμως βαλεις ένα πιατακι με γαλα σε γατακι, πολύ ευχαριστως θα το πιει. Η εάν βαλεις ένα πιατακι με γαλα στη φυση, γρηγορα θα μαζευτουν φιδια για να το ρουφηξουν.
Και περνωντας στην αντεπιθεση οι κρεατοφαγοι λενε ότι οι βεγκανιστες δεν μπορουν να εχουν γατες και σκυλους, γιατι είναι ζωα που τρωνε κρεας. Αρα αυτό που λενε οι βεγκανιστες, ότι είναι φιλοζωοι και γιαυτο δεν τρωνε κρεας, είναι ένα τεραστιο ψεμα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018
Μεγάλο προβάδισμα του Μπολσονάρο στον α' γύρο των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία

Με καταμετρημένο το 99,9% των ψήφων, ο υποψήφιος του Κοινωνικού Φιλελεύθερου Κόμματος (PSL), Ζάιρ Μπολσονάρο, αναδείχτηκε μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία, με ποσοστό 46,03%. Δεύτερος ο αντικαταστάτης του Λούλα με το Κόμμα Εργατών (ΡΤ), Φερνάντο Χαντάντ, που έλαβε 29,28%, και τους Σίρο Γκόμες και Ζεράλντο Αλκμίν να ακολουθούν, με 12,47% και 4,76% αντίστοιχα. Οι δύο πρώτοι θα αναμετρηθούν στο δεύτερο γύρο της 28ης Οκτώβρη.

Ο ακροδεξιός Μπολσονάρο, πρώην λοχαγός του στρατού που είχε προκαλέσει με ρατσιστικές και σεξιστικές δηλώσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, κέρδισε τις κεντρικές και νότιες πολιτείες της χώρας (πράσινο χρώμα στο χάρτη), σε αντίθεση με τον πρώην δήμαρχο του Σάο Πάουλο, που ψηφίστηκε κυρίως στο βορρά που είναι το παραδοσιακό προπύργιο του Κόμματος Εργατών (κόκκινο).
Περισσότερα από 147 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι κλήθηκαν χθες να ψηφίσουν εκτός από πρόεδρο του κράτους, για ανανέωση θέσεων σε κογκρέσο, γερουσία και 27 τοπικές κυβερνήσεις. Η αποχή έφτασε το 20%.
Στο Κογκρέσο (Κάτω Βουλή) διατηρήθηκε ο κατακερματισμός, με το Κόμμα Εργατών να διατηρεί την σχετική πλειοψηφία με 56 έδρες, έναντι 52 του PSL. Μαζί με τους συμμάχους του, με κυριότερο το Κομμουνιστικό Κόμμα Βραζιλίας, ο συνασπισμός του ΡΤ φτάνει τις 73 έδρες επί συνόλου 513.
Εκλογές έγιναν και για να ανανεωθούν οι 54 από τις 81 έδρες της Γερουσίας (Άνω Βουλή). Κυριάρχησαν τα κόμματα της κεντροδεξιάς, ενώ απέτυχε να εκλεγεί η πρώην πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ με το Κόμμα Εργατών.
Ο δεύτερος γύρος αναμένεται  να διεξαχθεί στις 28ης Οκτώβρη σε κλίμα μεγάλης πόλωσης. Και οι δύο υποψήφιοι θα πρέπει να κάνουν άνοιγμα στους ψηφοφόρους του κέντρου. Ο Μπολσονάρο, ο οποίος ξεπέρασε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες δημοσκοπήσεις -που του έδιναν μέχρι 40%- είναι πιο κοντά στη νίκη, αλλά ο Χαντάντ υπολογίζει στην στήριξη των ψηφοφόρων του τρίτου Γκόμες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλες οι αντιιμπεριαλιστικές δυνάμεις πρέπει να εναντιωθούν στις επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης που εμπλέκει την χώρα μας όλο και περισσότερο στα πολεμικά σχέδια του ευρωατλαντικού άξονα, εμβαθύνει τις σχέσεις και κάνει κοινές ασκήσεις με το σιωνιστικό κράτος, στέλνει εξοπλισμό εκτός συνόρων (όπως τη φρεγάτα «Έλλη» στην πρόσφατη ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση κατά της Συρίας).
Οι λαοί πρέπει να ενωθούν ενάντια στον κοινό εχθρό, που θέλει την Συρία διαλυμένη, την Παλαιστίνη υπό κατοχή και την δική μας οικονομικά υποδουλωμένη χώρα, που ταυτόχρονα λειτουργεί ως πιόνι των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια και την Μέση Ανατολή.
Καμία συμμετοχή της χώρα μας στα σχέδια του ιμπεριαλιστικού άξονα.
Κάτω τα χέρια από την Συρία!
Όλοι-ες στην συγκέντρωση της Παρασκευής!
Παρασκευη  12 Οκτωβρη
19.00 / Προπυλαια



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ένας αληταρας Αναρχοσιωνιστής συναντάει ένα καθικι μέλος της Ροσινάντε, ένα μέλος της ΟΑΑΚΕ και έναν Σεκίτη προκύπτει η παρακάτω συζήτηση στο ξεφτιλισμενο Athens indymedia.
Το σίγουρο είναι πως οι αληταραδες που το παιζουν "σύντροφοι" είναι από αυτούς που θέλουν τα Εξάρχεια γεμάτες με ΜΚΟ, με καταλήψεις με φιλοκυβερνητικό χαρακτήρα, με μαφίες και με "Επαναστατικό" τουρισμό.
Επίσης είναι σίγουρο πως αγαπάνε τους White Helmets και πανηγύριζαν όταν οι φασίστες καίγανε τους συντρόφους μας στα Συνδικάτα στην Οδησσό.
Στα συν της «συζήτησης», είναι πως τους εχουν παρει ολοι χαμπαρι, και ετσι δεν υπάρχουν σχόλια με αντίλογο(ότι αντίλογο και να κάνεις εδώ πέρα απαγορευετε με εντολη της αμερικανικης πρεσβειας που ελεγχει το indymedia) και τα υπονοούμενα για άλλες επαναστατικές ομάδες που φαίνεται πως τους ενοχλούν.
https://athens.indymedia.org/post/1591742/
Η ρωσική πρεσβεία μαζί με τη ΛΑΕ σε εκδήλωση στο Γκίνη



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



51 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε!
«Πυροβολήστε με, δειλοί. Θα σκοτώσετε έναν άνθρωπο, όχι τις ιδέες μου»: σαν σήμερα το 1967 δολοφονείται ο αργεντινός αντάρτης που έγινε σύμβολο όλων των επαναστατημένων του κόσμου


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Βολιβία... σαν σήμερα συλλαμβάνουν τον Τσε!
Θα τον δολοφονήσουν στις 9 Οκτώβρη 1967...
ΖΕΙ στην ψυχή όλων των αγωνιζόμενων λαών για Ανεξαρτησία και Λευτεριά!


2 σχόλια:

e-h είπε...



[Freemustafpha] Δραση και συναυλια για τον Mustapha Awad
Επιτροπη Υποστηριξης για Ελευθερο Μουσταφα
Συμμετάσχετε στην επιτροπή του Free Mustapha για δύο επερχόμενες εκδηλώσεις - μια επίδειξη στις 10 Οκτωβρίου και μια συναυλία επωφελής επί του Σαβ. 20 Οκτωβρίου!

Εκδήλωση: Reynders: Nous revoici! Εδώ είμαστε πίσω! Είμαστε ξανά πίσω!

Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου
4:00 μμ
Υπουργείο Εξωτερικών
Rue des Petites Carmes
Βρυξέλλες, Βέλγιο
Facebook: https://www.facebook.com/events/1147779522054248/

Ο Mustapha Awad, ένας Βέλγος πολίτης, καλλιτέχνης και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, απήχθη από το Ισραήλ στις 19 Ιουλίου στα σύνορα μεταξύ Ιορδανίας και Παλαιστίνης.Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο Mustapha υπέστη απάνθρωπη μεταχείριση, ισοδύναμη με τα βασανιστήρια. Στις 10 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η «δίκη» του.

Η απουσία σθεναρής αντίδρασης από το Βέλγιο οδηγεί στο γεγονός ότι το Ισραήλ επεκτείνει τα σύνορά του όλο και περισσότερο.

Αυτή η χώρα, η οποία παραβιάζει συνεχώς το διεθνές δίκαιο, μπορεί να απαγάγει έναν Βέλγο πολίτη στα σύνορα, να τον κακομεταχειρήζετε, να τον βάλει σε δίκη για "τρομοκρατία" και να τον καταδικάσει για πράξεις που δεν διέπραξε ....

Ο Mustapha κινδυνεύει να καταδικαστεί σε χρόνια φυλάκισης εάν ο υπουργός Didier Reynders δεν λάβει άμεσα μέτρα.

Παρεμβαίνει έντονα στη Νικαράγουα. Μπορεί να το πράξει και στο Ισραήλ. Δεν θα γίνει δεκτό το διπλό πρότυπο !!!

Αυτός είναι ο λόγος που η Επιτροπή του Free Mustapha καλεί να είναι παρούσα μπροστά στο Υπουργείο Εξωτερικών την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου.

Μέλη της χορευτικής ομάδας dabkeh, Raj'een, που ιδρύθηκε από τον Mustapha, θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση
....

e-h είπε...


Συναυλία: Συναυλία σε υποστήριξη του Mustapha AWAD

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου
6:30 πμ
Η αίθουσα προβολής
Rue de l'than 55
Uccle, Βέλγιο
Facebook: https://www.facebook.com/events/295688327687183/

Συναυλία που διοργανωνει η «επιτροπή ελεύθερος μουστάφα» για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για την υποστήριξη του Βέλγου καλλιτέχνη παλαιστινιακής καταγωγής Mustapha Awad, φυλακισμένου από το Ισραήλ.

Ο Mustapha είναι ο συνιδρυτής της παλαιστινιακής παραδοσιακής ομάδας χορού Raj'een. Αυτός ο θίασος θα εκτελεσει καθ 'όλη τη διάρκεια της εκδηλωσης και σας προσκαλεί να χορέψετε μαζί τους.

Πέντε ταλαντούχοι Βέλγοι καλλιτέχνες θα δώσουν τις παραστάσεις τους για να υποστηρίξουν τον συναδέλφου τους Mustapha:

RED CODE
MANZA
LIDY FA
iMP
SENSEY SHOGUN


Η αίθουσα προβολής, ένας χώρος που υποδέχεται και υποστηρίζει πολυεπιστημονικά πολιτιστικά έργα, δωρίζει δωρεά και εξοπλισμό δωρεάν για να υποστηρίξει το Mustapha.

Ελάτε στην καλλιτεχνική μας βραδιά αλληλεγγύης!

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου στη διεύθυνση:

Η αίθουσα προβολής
55 rue εκτός Uccle
- 4 λεπτά με τα πόδια από τη στάση LEGRAND του τραμ (γραμμές 93/94)
- 2 λεπτά με τα πόδια από τη στάση του τραμ / λεωφορείου BASCULE (γραμμή τραμ 7, γραμμή λεωφορείου 38)

Εισιτήρια 10 EUR (5 EUR για παιδιά κάτω των 12 ετών)

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την υποστήριξη της εκστρατείας Free Mustapha.
Τραπεζικός λογαριασμός BE96 7360 5044 3805

Πληροφορίες και κρατήσεις:
Jaïda 0484 / 926.728
jaidus@gmail.com