Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Τεταρτη 5 Δεκεμβριου 2018


Αν έχεις παραπάνω από 10.000ε και παραπάνω από δύο πακέτα τσιγάρα, πρέπει να τα δηλώσεις στα τελωνεία, αν όμως έχεις δέκα κιλά χρυσό.... Δεν τρέχει κάστανο....
Σχολιο.- ..ολα για την διευκόλυνση φυγάδευσης κλοπιμαίων



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η Ελένη μας παρακαλούσε να την πάμε στο νοσοκομείο. Ο φίλος μου νευρίασε και την χτύπησε γιατί δεν ενέδωσε σεξουαλικά» φέρεται να είπε ο 19χρονος Αλβανός στην ομολογία του...

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη. Σύμφωνα με την ομολογία του 19χρονου Αλβανού, ο 21χρονος Ροδίτης, εκνευρίστηκε με την κοπέλα επειδή δεν ενέδωσε στις σεξουαλικές του προτάσεις και την χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι.
Η ίδια, βαριά χτυπημένη τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά εκείνος αποφάσισε να την πετάξουν στη θάλασσα. Ο 19χρονος φέρεται να είπε ότι όταν ο φίλος του έπαιρνε τα χάπια για το γυμναστήριο τρελαινόταν και πάθαινε κρίσεις.
Ο συνήγορος υπεράσπισης του Έλληνα κατηγορούμενου στην υπόθεση ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί ο πελάτης του την Πέμπτη. Μάλιστα, τόνισε ότι ο νεαρός αρνείται την εμπλοκή του στη δολοφονία, όμως παραδέχτηκε ότι ήταν μέσα στο εξοχικό σπίτι του όταν και η Ελένη ήταν εκεί μαζί με τον Αλβανό φίλο του. Επιπλέον, ανέφερε ότι ο πρώην φίλος του ήταν εκείνος που έγδυσε τη νεαρή φοιτήτρια και πέταξε τα ρούχα της....

Ο πελάτης του υποστηρίζει πως ο 21χρονος δεν γνώριζε καθόλου το θύμα και πως ο 19χρονος Αλβανός είχε ανταλλαγή μηνυμάτων με την Ελένη.
Το απόσπασμα της ομολογίας του 19χρονου Αλβανού, όπως προβλήθηκαν στον ΣΚΑΪ:
«Με το θύμα είχαμε γνωριστεί το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, συναντηθήκαμε την προηγουμένη του συμβάντος και συνευρεθήκαμε. Εκείνη τη μέρα είχαμε κανονίσει πάλι να συναντηθούμε. Η Ελένη μού είχε ζητήσει να φέρω κι έναν φίλο μου. Πράγματι, ειδοποίησα έναν φίλο μου και όλοι μαζί πήγαμε στο σπίτι του στη Λίνδο. Εκεί συνευρέθηκα και πάλι με το θύμα. Στη συνέχεια ο φίλος μου της ζήτησε να κάνει κάτι που η Ελένη δεν ήθελε. Αρνήθηκε και ο φίλος μου θύμωσε και τη χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι. Η Ελένη μάς παρακαλούσε να την πάμε στο νοσοκομείο. Το ίδιο προέτρεπα κι εγώ τον φίλο μου, αλλά εκείνος με πίεσε να την ξεφορτωθούμε. Μου είπε: «Πάμε να το τελειώσουμε. Πάμε να την πετάξουμε στα βράχια, όπου βρούμε». Τελικά, φύγαμε οι τρεις μας με το βαν από το σπίτι και πήγαμε και την πετάξαμε, ενώ ήταν ακόμα ζωντανή, στη θάλασσα, στους Πεύκους…», φέρεται να είπε....



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Περισσότεροι από 255.000 Παλαιστίνιοι στην Δυτική Όχθη και την Γάζα υποφέρουν από μόνιμες αναπηρίες. Αυτό αποκάλυψε έκθεση που εκδόθηκε στις 3/12/2018 από το Παλαιστινιακό Γραφείο Στατιστικής (Palestinian Bureau of Statistics- PBS).
Η έκθεση δημοσιεύτηκε την Διεθνή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και αποκαλύπτει ότι το 5,8% του παλαιστινιακού πληθυσμού ζει με μόνιμες αναπηρίες, 127.000 στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και 128.000 στην Λωρίδα της Γάζας.
Η έκθεση δείχνει ότι ο αριθμός των αναπήρων Παλαιστινίων έχει αυξηθεί τα τελευταία δέκα χρόνια από το 4,7% του συνολικού πληθυσμού το 2007 στο 5,8% το 2017. Στην Δυτική Όχθη 127,266 αποτελώντας το 5,1% του πληθυσμού της Δ.Ο. και 127.962 στην Λωρίδα της Γάζας αποτελώντας το 6,8% του πληθυσμού της Γάζας.
Επιπρόσθετα η έκθεση αναφέρει ότι το 2.9% των Παλαιστινίων έχει μόνιμα προβλήματα κινητικότητας, ενώ το 2,6 έχει μόνιμους περιορισμούς στην όραση.
Το ποσοστό ανεργίας ανάμεσα στα άτομα με αναπηρία έχει αυξηθεί από 24% το 2007 σε 37% το 2017.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προειδοποίησαν την περασμένη εβδομάδα ότι πάνω από 1.000 Παλαιστίνιοι της Γάζας που έχουν τραυματιστεί από τον ισραηλινό στρατό κινδυνεύουν με μολύνσεις και επιπλοκές που μπορούν να οδηγήσουν σε μόνιμες αναπηρίες ή ακόμα και σε θάνατο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δυνάμεις στο Ντονμπάς αναπτύσσει το Κίεβο
11:19 05.12.2018

Για το ενδεχόμενο ουκρανικής προβοκάτσιας με χημικά στο Ντονμπάς προειδοποιεί το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και εφιστά την προσοχή του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.
Η Ουκρανία αναπτύσσει ισχυρές δυνάμεις στο Ντονμπάς και υπάρχουν αναφορές ότι προετοιμάζεται για στρατιωτική δράση στην περιοχή, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.
«Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες φτάνουν όλο και περισσότερες πληροφορίες ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται ενεργά για επικείμενη στρατιωτική δράση στο Ντονμπάς» τόνισε η Ζαχάροβα.
Κατηγόρησε το Κίεβο ότι ενώ προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας με την προβοκάτσια της στο Κερτς, που παρουσιάζεται ως επιθετικότητα της Μόσχας, αναπτύσσει ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή.
Η Ρωσία, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προβοκάτσιας από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας στο Ντονμπάς, ακόμη και με τη χρήση τοξικών χημικών ουσιών, πρόσθεσε η Ζαχάροβα.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολίασε επίσης, ότι η επιβολή στρατιωτικού νόμου σε αρκετές ουκρανικές περιοχές θα μπορούσε να αποτελεί την κατάλληλη δικαιολογία για το Κίεβο προκειμένου να σκηνοθετήσει μια νέα πρόκληση στο Ντονμπάς.
«Ο στρατιωτικός νόμος χρησιμεύει για να καμουφλάρει τις προθέσεις του Ποροσένκο, να σκηνοθετήσει μια νέα πρόκληση στο Ντονμπάς», είπε χαρακτηριστικά η Ζαχάροβα.
Κάλεσε τον Οργανισμό για την ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να επιθεωρεί στενά τις δραστηριότητες στη συγκεκριμένη περιοχή.
«Δεν θα επιβάλουμε περιοριστικά μέτρα κατά Ουκρανών πολιτών οι οποίοι βρίσκονται στη Ρωσία ή που σκοπεύουν να την επισκεφτούν», διαβεβαίωσε η Ζαχάροβα.
Ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο επέβαλε στρατιωτικό νόμο σε αρκετές περιοχές της χώρας, μετά το περιστατικό με τα τρία ουκρανικά πολεμικά πλοία που διέσχισαν παράνομα τα ρωσικά χωρικά ύδατα κοντά στο Κερτς. Τα πλοία κατασχέθηκαν από τη Ρωσία και τα 24 άτομα πλήρωμα συνελήφθησαν, καθώς δεν απάντησαν στο νόμιμο αίτημα να σταματήσουν.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Εκπομπη «Μαζί σου» της Τατιανας Στεφανιδου στο ΣΚΑΙ: Σοκάρει η ομολογία του 19χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο
Νέες συγκλονιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο έρχονται συνέχεια στο φως της δημοσιότητας. Ο ιατροδικαστής, ο οποίος εξέτασε το άψυχο σώμα της άτυχης νεαρής, αποκάλυψε ότι η φοιτήτρια μαρτύρησε στα χέρια των δολοφόνων της. Τα ευρήματα δείχνουν ότι την κακοποίησαν βάναυσα και πώς ήταν ζωντανή όταν την πέταξαν στη θάλασσα.
Όπως έγινε γνωστό, μάλιστα, λίγο μετά τις δυο τα ξημερώματα της Τρίτης, ο 19χρονος Αλέξανδρος, με καταγωγή από την Αλβανία, «έσπασε» στις επίμονες και επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις των ανακριτικών υπαλλήλων του Λιμενικού Σώματος στη Ρόδο και ομολόγησε την εμπλοκή του στη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.
Στην εκπομπή «Μαζί σου» προβλήθηκε βίντεο με τα όσα ομολόγησε ο ένας από τους δύο δράστες στις Αρχές. «Με το θύμα είχαμε γνωριστεί το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, συναντηθήκαμε την προηγούμενη του συμβάντος και συνευρεθήκαμε. Εκείνη τη μέρα είχαμε κανονίσει πάλι να συναντηθούμε. Η Ελένη μου είχε ζητήσει να φέρω κι έναν φίλο μου. Πράγματι, ειδοποίησα έναν φίλο μου και όλοι μαζί πήγαμε στο σπίτι του στη Λίνδο. Εκεί συνευρέθηκα και πάλι με το θύμα. Στη συνέχεια ο φίλος μου της ζήτησε να κάνει κάτι που η Ελένη δεν ήθελε. Αρνήθηκε και ο φίλος μου θύμωσε και την χτύπησε με ένα σίδερο στο κεφάλι. Η Ελένη μας παρακαλούσε να την πάμε στο νοσοκομείο. Το ίδιο προέτρεπα κι εγώ τον φίλο μου, αλλά εκείνος με πίεσε να την ξεφορτωθούμε. Μου είπε: «Πάμε να το τελειώσουμε. Πάμε να την πετάξουμε στα βράχια, όπου βρούμε». Τελικά φύγαμε οι τρεις μας με το βαν από το σπίτι και πήγαμε και την πετάξαμε, ενώ ήταν ακόμα ζωντανή, στη θάλασσα, στους Πεύκους…», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=5zj9zjWvuIs



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Σας σκοτώνουν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου»: Ανοιχτή επιστολή στους Έλληνες
Τετάρτη 5 Δεκέμβριος 2018 | 04:05:44

«Σας σκοτώνουν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου»: Ανοιχτή επιστολή στους Έλληνες | Του Peter Koenig
Να σηκώσουν το ανάστημά τους και να πάρουν τον έλεγχο της κατάστασης καλεί τους έλληνες ο διάσημος οικονομολόγος Peter Koenig.
«Μην πιστέψετε πολιτικούς και μίντια!
Βγείτε από αυτόν τον εγκληματικό οργανισμό που ονομάζεται Ε.Ε., από αυτό το δυτικό απατηλό νομισματικό σύστημα, πνίγεστε μέχρι θανάτου.»
Το πρώην στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας κάνει λόγο για «σκλαβιά» και «ταπείνωση» του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας ότι βιώνει καταστάσεις που παραπέμπουν μόνο σε μια χώρα η οποία έχει ηττηθεί σε πόλεμο και καλείται να πληρώσει το τίμημα της ήττας της.Στην προκειμένη περίπτωση ο δυνάστης της είναι μια οικονομική ελίτ, ένα αρπακτικό – όπως αναφέρεi – που αυτοαποκαλείται Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην επιστολή του καλεί τους Έλληνες να εγκαταλείψουν τους μηχανισμούς του δυτικού ιμπεριαλισμού, καθώς αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να ανοικοδομηθεί η κατεστραμμένη ελληνική οικονομία.Κίνηση, που κατά τον ίδιο, αποτελεί απαραίτητη πράξη αξιοπρέπειας.
Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής του:
Αγαπητέ και σεβαστέ ελληνικέ λαέ,
Σας σκοτώνουν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου και ουδείς λέει κουβέντα, πόσω μάλλον η ελληνική ελίτ ή η κυβέρνηση.Ελάχιστοι αντέδρασαν.
Άφησαν να εκτυλίσσεται η σφαγή, διότι προφανώς δεν τους αφορά.
Είναι τυφλωμένοι από την ψεύτικη λάμψη του ευρώ και ανήκουν στην ελίτ μιας τάξης Ευρωπαίων ευγενών.
Η τρόικα είναι μια εγκληματική συμμορία που αποτελείται από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν. Προφανώς, περνούν καλά, συμπεριλαμβανομένων των σοσιαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ που καταναλώνουν χαβιάρι (μεταξύ άλλων).
Δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν το αιματοκύλισμα του ελληνικού έθνους, σε ηθικό, κοινωνικό και ψυχολογικό επίπεδο.
Η πρόσβαση στο σύστημα υγείας είναι απαγορευτική, καθώς (ο τομέας) έχει ιδιωτικοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να κοστίζει πολύ ακριβά.
Στις συντάξεις έχει πέσει «ψαλίδι» για πέμπτη διαδοχική φορά. Πλέον, μοιάζουν σαν ένα πενιχρό βαλιτσάκι επιβίωσης.
Μέχρι σήμερα έχουν μειωθεί έως και 50%.
Χιλιάδες άνθρωποι επιβιώνουν χάρη στα συσσίτια.
Η πλειονότητα των κοινωνικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου και ενός σημαντικού μέρους της εκπαίδευσης, έχει ιδιωτικοποιηθεί και ξεπουληθεί.Δεν υπάρχει τίποτα.
Εξαφανίστηκαν κατόπιν εντολών του Βερολίνου και διά στόματος των εκπροσώπων της τρόικας – της εγκληματικής συμμορίας που αποτελείται από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν.
Ο τελευταίος θεσμός είναι ένα συνονθύλευμα από διεφθαρμένες μαριονέτες, που αποφασίζει για την τύχη και το μέλλον 800 εκατ. Ευρωπαίων.
Και εσείς Έλληνες δεχτήκατε τους ξυλοδαρμούς που προέκυψαν από τις αποφάσεις τους.
Η συνεχεια στο
https://piraeuspress.gr/uncategorized/280759/sas-skotonoun-brosta-sta-matia-olou-tou-kosmou-anichti-epistoli-stous-ellines/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακρίτα για την δολοφονία φοιτήτριας στη Ρόδου: «Ο βιασμός δεν είναι σεξ. Καταλάβατε καθάρματα;»
Τετάρτη 5 Δεκέμβριος 2018 | 04:17:40

Έξαλλη με τα σεξιστικά σχόλια που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο σχετικά με την δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας στην Ρόδο, η Ελενα Ακρίτα ανέβασε το δικό της σχόλιο για τον βιασμό. Ο βιασμός δεν είναι σεξ, ο βιασμός είναι βία γράφει και το όχι της κοπέλας πυροδότησε το έγκλημα. Και καταλήγει: Καταλάβατε καθάρματα;
Γράφει η Ελενα Ακρίτα στη σελιδα της στο facebook:
Οι δυο άντρες στην Ρόδο της ζήτησαν ερωτική συνεύρεση. Είπε ‘όχι’. Την δολοφόνησαν γι’ αυτό το ‘όχι’. Ο βιασμός δεν είναι σέξ ο βιασμός είναι βία- Το ‘όχι’ του κοριτσιού την πυροδότησε, καταλάβατε καθάρματα;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Η απάντηση Πούτιν στο τελεσίγραφο της Ουάσινγκτον και του ΝΑΤΟ
 Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018, 16:19
Η αμερικανική πλευρά δεν παρουσίασε καμία απόδειξη για τις δήθεν παραβιάσεις της Συνθήκης του 1987 για τις Πυρηνικές Δυνάμεις Μέσου Βεληνεκούς (INF), δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος στους δημοσιογράφους σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικλ Πομπέο, ότι η Ουάσινγκτον θα αποχωρήσει από την Συνθήκη σε 60 ημέρες, αν η Μόσχα δεν ομολογήσει τις εκ μέρους της παραβιάσεις της Συνθήκης. Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι σε περίπτωση που οι ΗΠΑ αποχωρήσουν από την Συνθήκη, η Ρωσία θα αναγκαστεί να δώσει τη δική της απάντηση.
«Οι δηλώσεις του κυρίου Πομπέο έγιναν με κάποια καθυστέρηση, αρχικά παρόλα αυτά η αμερικανική πλευρά είχε δηλώσει ότι προτίθεται να αποχωρήσει από την Συνθήκη Πυρηνικών Δυνάμεων Μέσου Βεληνεκούς (INF) ενώ στη συνέχεια άρχισαν να ψάχνουν επιχειρήματα που να δικαιολογούν γιατί πρέπει να το κάνουν αυτό», δήλωσε ο Πούτιν και προσέθεσε: «Το κυριότερο επιχείρημα τους είναι ότι εμείς παραβιάζουμε κάτι. Ταυτόχρονα , ως συνήθως, δεν παρουσιάζουν τις οιεσδήποτε αποδείξεις για τις δικές μας παραβιάσεις».
Ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε ότι το 2002 οι ΗΠΑ μονομερώς αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την Συνθήκη της αντιπυραυλικής άμυνας, η οποία ήταν ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της διεθνούς ασφάλειας γενικά. «Παρόλα αυτά εκείνοι (οι ΗΠΑ) δεν δίστασαν, αποχώρησαν ήσυχα από αυτήν και μάλιστα χωρίς να επικαλεσθούν οτιδήποτε, απλά αποχώρησαν και το ζήτημα έκλεισε. Τώρα στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το ίδιο, αλλά σκέφτονται σε ποιόν θα προσάψουν αυτήν την απερίσκεπτη πρωτοβουλία τους» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
Ο πρόεδρος Πούτιν χαρακτήρισε κατανοητά στην ουσία τους τα επιχειρήματα ότι τέτοιου είδους όπλα δεν παράγουν μόνο οι ΗΠΑ και η Ρωσία. «Αυτό είναι πράγματι αληθές. Πολλές άλλες χώρες. Δεκάδες θα έλεγα, ασφαλώς και είναι σε θέση να παράγουν τέτοια όπλα, ενώ η Ρωσία και οι ΗΠΑ διμερώς αποφάσισαν να τα περιορίσουν. Τώρα προφανώς οι Αμερικανοί εταίροι μας θεωρούν ότι η κατάσταση έχει αλλάξει τόσο πολύ, που οι ΗΠΑ πρέπει να έχουν τέτοια όπλα. Ποια είναι η απάντηση εκ μέρους μας: Είναι απλή: θα το κάνουμε κι εμείς» κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος.
Η Συνθήκη INF υπεγράφη στις 8 Δεκεμβρίου του 1987 και τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουνίου του 1988. Η Συνθήκη αφορά πυραύλους που έχουν αναπτυχθεί και αυτούς που δεν είναι ανεπτυγμένοι, μέσου βεληνεκούς ( από 1.000 έως 5.000 χιλιόμετρα ) και μικρού βεληνεκούς (από 500 έως 1000 χιλιόμετρα).




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο στρατός της Συρίας αποκαλύπτει τη σήραγγα κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας με τα αμερικανικά και ισραηλινά όπλα ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αιώνια τιμή και δόξα στις ηρωίδες νοσοκόμες και γιατρούς
στη Ρωσική ανθρωπιστική αποστολή, όταν το Χαλέπι ήταν στα χέρια των φονιάδων!
Τότε που η εγχώρια "αριστερά" του Σόρος διαδήλωνε στην Αθήνα για υπεράσπιση των δολοφόνων στο Χαλέπι και για να πέσει ο "χασάπης Άσαντ!
Κι ούτε ένας/μία από τους υπαλλήλους του Σόρος στην Ελλάδα δεν ζήτησε μία συγνώμη!
Αλήτες Νατοϊκοί ρουφιάνοι... ντρέπεστε;




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΙΔΡΥΘΗΚΕ σύλλογος (εντός Ελλάδας) για την προώθηση της βουλγαρο"μακεδονικής" γλώσσας!
Στις 18 Νοεμβρίου, 2018 ιδρύθηκε νέα Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την επωνυμία "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ και με το διακριτικό τίτλο "ΚΡΣΤΕ ΜΙΣΙΡΚΟΒ", με έδρα την Αριδαία.
Σκοπός της εταιρίας είναι η προώθηση, μέσα από την έρευνα και την...εκπαίδευση, των καλύτερων πρακτικών στη διαχείριση της γλωσσικής διαφορετικότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Απώτερος στόχος είναι να γίνουν οι περιφερειακές η μειονοτικές γλώσσες πηγές πολιτισμού, ανάπτυξης και τοπικής υπερηφάνειας, σε συνεργασία με άλλους Ευρωπαϊκούς φορείς με τους ίδιους σκοπούς και με την διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων, ιδίως:
α) διοργάνωση εκθέσεων, προβολών, θεατρικών παραστάσεων, συνεδρίων, ημερίδων, σεμιναρίων επιμόρφωσης καθώς και κάθε τύπου εκπαιδευτικών, ενημερωτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
β) εκδόσεις CD/DVD
γ) εκθέσεις κι παρουσιάσεις βιβλίων
δ) ανάληψη εκδοτικής δραστηριότητας, έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής.
ε) καθώς και κάθε συναφής εκδήλωση.
Για την επίτευξη των ως άνω σκοπών η εταιρεία θα μπορεί να ενεργεί όλες τις προσήκουσες πράξεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: η Cgt Δημοσίων Υπαλλήλων προκήρυξε Απεργία 22 ημερών!
Οι δημόσιοι υπάλληλοι της Γαλλίας προχωρούν σε 22 ημέρες Απεργίας εναντίον της κυβέρνησης Μακρόν και συμπαρατάσσονται με τα "κίτρινα γιλέκα"!
Στην ανακοίνωση του συνδικάτου Cgt Service Publiques που υπογράφει ο Γραμματέας της Baptiste Talbot, προκηρύχθηκε Απεργία με ημερομηνία έναρξης 9 Δεκέμβρη μέχρι και 31 Δεκέμβρη, που σημαίνει ότι θα...
παραλύσει στην κυριολεξία ο δημόσιος τομέας και πως η σύγκρουση του υπαλλήλου των Ρότσιλντ με τις λαϊκές μάζες είναι ακόμη σε αρχικά στάδια.
Το διεκδικητικό πλαίσιο της 22ήμερης Γενικής Απεργίας διαρκείας, περιλαμβάνει:
* Βασικό μισθό για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα 1.800 ευρώ.
* Επαναφορά τους φόρου για τους πλούσιους.
* Μορατόριουμ στις αυξήσεις φόρων.
* 32 ώρες εργασίας την εβδομάδα.
* Τέλος στις ιδιωτικοποιήσεις ("αξιοποίηση") των δημόσιων υπηρεσιών κι επιχειρήσεων.
Μαύρες ημέρες για τον Μακρόν, αλλά και για την πολιτική λιτότητας που επιβάλει το διευθυντήριο του 4ου Ράιχ...
Το Επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα Γαλλίας (PCRF), αδελφό του ΚΚΕ, στο πλευρό του κινήματος "Κίτρινα γιλέκα”
Κι όλα αυτά ενώ τα "κίτρινα γιλέκα" διαδηλώνουν τραγουδώντας τον Εθνικό ύμνο και καταστρέφουν τράπεζες




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοβαρή προειδοποίηση της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μ.Ζαχάροβα ότι περαιτέρω εμπλοκή της Κύπρου σε αμερικανικά-ΝΑΤΟικά σχέδια ενίσχυσης της στρατιωτικής παρουσίας τους στο νησί θα υποχρεώσει τη Μόσχα να λάβει αντίμετρα & θα έχει επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές συνέπειες.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για την ώρα πτύει ο Ζάεφ, κιχ ο Τσίπρας…
ΣΤΑΘΗΣ
Θέμα «Μακεδονίας του Αιγαίου» έθεσε ο κ. Ζάεφ και μίλησε για «Αιγαιάτες Μακεδόνες». Κιχ, ο Τσίπρας. Κιχ.
Έδρα διδασκαλίας της πρωτοβουλγαρικής γλώσσας που μιλούν οι Σκοπιανοί θα έπρεπε να υπάρχει στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των Σλαβικών Σπουδών. Τώρα ο κ. Ζάεφ ζητά να διδάσκεται στην Ελλάδα η «μακεδονική γλώσσα», μάλιστα σε περιοχές «αλυτρωτικού ενδιαφέροντος». Κιχ ο Τσίπρας.
(Με δεδομένο ότι ο κ. Κατρούγκαλος φωλιάζει κατ’ αυτάς στο... υπουργείο Εξωτερικών, το ενδεχόμενο ενός «νόμου Κατρούγκαλου» για το Σκοπιανό, ουδόλως αποκλείεται). Την ίδια ώρα στη Φλώρινα και τα πέριξ ενεργοποιείται εκ νέου το«Ουράνιο Τόξο» (ψήφοι στις εθνικές εκλογές, 3.500 έως 5.000). Παρά ταύτα (τα ελάχιστα ψηφουλάκια)
     η έγερση μειονοτικού ζητήματος «Μακεδόνων» μέσα στην Ελλάδα είναιante portas, ή μάλλον, έχει διαβεί την Κερκόπορτα. Περί αυτού κιχ ο Τσίπρας – αντιθέτως λαλίστατος προκειμένου να χαρακτηρίζει εθνικιστές και φασίστες τους μαθητές και να χαρίζει την αγωνία πολλών εφήβων για το είναι και το υπάρχειν τους στη Χρυσή Αυγή.
     Εν τέλει διαπρέπει στον ρόλο του προμηθευτή ο Τσίπρας! προμηθεύει με  «ετερόκλητους όχλους» τη Χρυσή Αυγή, με δυστυχείς πελάτες τους Ριχάρδους, με σφαχτάρια τις τράπεζες, με όση Ελλάδα γουστάρουν τους Γερμανούς και μεό,τι θέλουν τους Αμερικανούς.
     Τώρα αποδεικνύεται (αυτό που όλοι γνωρίζαμε) ότι δηλαδή ο σκοπιανός αλυτρωτισμός είναι ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός. Όμως, όσοι αιφνιδιάζονται από το (επικίνδυνο) θράσος του λάιτ εθνικιστή κ. Ζάεφ, αποδεικνύονται αφελείς. Τι περίμεναν δηλαδή από τους πολιτικούς ενός λαού που αρνείται τον εαυτό του, απαρνιέται την ιστορία του και γυρεύει να κλέψει κλέη από άλλους. Τα 70 χρόνια διαπαιδαγώγησης των Σλάβων στα Σκόπια ότι είναι Μακεδόνες δεν αποτελούν δικαιολογία. Αντιθέτως αποτελούν ντροπή για τους ίδιους. Και για μας. Όσον καλλιεργούμε από κοινού ένα αγκάθι στις σχέσεις μας (που θα έπρεπε να είναι αδελφικές) και όσο με ελαφράν την καρδίαν προετοιμάζουμε τα προαπαιτούμενα για ένα εγγύς ή απώτερο μακελειό στα βασανισμένα Βαλκάνια.
     Τα επιχειρήματα των εθνομηδενιστών (και) για αυτό το πρόβλημα έχουνχρεωκοπήσει. Μόνον η ελαφρομυαλιά και το αδαές του Τσίπρα (που δεν γνώριζε ούτε τι είναι το Ίλιντεν), μόνον η ευκολία του να προσπίπτει στους Αμερικανούς, μπορεί να εξηγήσει γιατί (και) σε αυτήν τη φάρσα, αναμένεται επόμενη μέρα.Ποια επόμενη μέρα; – όταν φθάσει στη Βουλή των Ελλήνων η Συμφωνία των Πρεσπών με το είδος των τροποποιήσεων που έκανε ο κ. Ζάεφ στο Σύνταγμα αυτής της χώρας, θα γίνει της κακομοίρας. Καμιά δοκησισοφία, καμιά λοξή «λογική» δεν θα μπορεί να συγκαλύψει τον ελληνικό αυτοχειριασμό. Ο Τσίπρας θα εισπράξει τα επίχειρα των αδίκων χειρών που ήρξατο (όπως και για το Εκκλησιαστικό, το Ασφαλιστικό, κ.ά.) – όμως αυτό είναι το λιγότερο. Αυτό αφορά στο άδοξο τέλος της καριέρας - χολέρας του κ. Καρανίκα. Αντιθέτως αυτό που αφορά τους Έλληνεςκαι την υποθηκευμένη χώρα μας είναι η εμβάθυνση της υποτέλειας στους Αμερικανούς και η ενίσχυση των ερεισμάτων της Τουρκίας (Σκόπια, Κοσσυφοπέδιο, Βοσνία, Αλβανία). Ερείσματα που αρχίζουν να λαμβάνουν τη μορφήπρογεφυρωμάτων.
     Σε μια χώρα όμως που ο πρωθυπουργός της, ο Τσίπρας, κινδυνεύει να υποστείμήνυση για δυσφήμιση απ’ τον… Ριχάρδο, κάθε συζήτηση για την πραγματική φύση του Σκοπιανού προβλήματος είναι ψιλά γράμματα, ώσπου να γίνουν χοντρά -αιματοβαμμένα.
     Για την ώρα πτύει ο Ζάεφ, κιχ ο Τσίπρας…




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γ. Μπαμπινιώτης: «Δεν έπρεπε ποτέ να αναγνωρίσουμε τη μακεδονική γλώσσα - Τώρα μιλάνε για ‘μακεδονική’ ταυτότητα»
Τις τελευταίες αναφορές του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, για την «μακεδονική
γλώσσα» η οποία όπως είπε «μπορεί να διδάσκεται και στην Ελλάδα» κλήθηκε να σχολιάσει ο καθηγητής γλωσσολογίας, Γιώργος Μπαμπινιώτης.
Τόνισε ότι «πρόκειται για μια στρεβλή σύλληψη, διατύπωση που δυστυχώς τη δεχτήκαμε και εμείς να τη λέμε ‘μακεδονική’».
Όπως σημείωσε: «Η μακεδονική των Σκοπίων είναι ένα βουλγαροσερβικό ιδίωμα, μια βουλγαροσερβική γλώσσα που οι γλωσσολόγοι την κατατάσσουν ως υποκατηγορία της βουλγαρικής και γράφεται με το κυριλλικό αλφάβητο. Αυτό εμείς το αναγνωρίσαμε ως ‘μακεδονική’ γλώσσα. Έπρεπε να λέγεται σλαβομακεδονική, βουλγαροσερβική, νοτιοσλαβική όπως θέλετε πέστε την το μόνο που δεν μπορείς να την πεις μακεδονική γλώσσα διότι αυτομάτως υπάρχει σύγχυση με τη δική μας ελληνική γλώσσα της Μακεδονίας».
Ο καθηγητής επεσήμανε ότι η γλώσσα δεν είναι ένα απλό εργαλείο:
«Η γλώσσα είναι ταυτότητα για αυτό επέμεναν και οι Σκοπιανοί να ονομαστεί έτσι η γλώσσα τους διότι είναι η άλλη όψη μαζί με το έθνος που αποτελεί την ταυτότητά τους και την κέρδισαν ανοήτως, ως μεγάλο λάθος εκ μέρους μας, εκμαίευσαν ένα ακόμη στοιχείο για να μιλάνε για τη δική τους ‘μακεδονική’ ταυτότητα. Δεν έπρεπε ποτέ να το αναγνωρίσουμε».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκδίκαση Αίτησης Ακύρωσης "Συμφωνίας" των Πρεσπών
7 Δεκέμβρη 2018 - Συμβούλιο της Επικρατείας
https://www.facebook.com/events/267595543953995/?notif_t=plan_user_invited&notif_id=1543958162531874
 Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αυστραλός ακαδημαϊκός Tim Anderson τέθηκε χθες σε διαθεσιμότητα από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ με φθηνά και εντελώς αβάσιμα προσχήματα. Ο πραγματικός λόγος πίσω από την τιμωρία που του επιβλήθηκε είναι η συνεπής αντιιμπεριαλιστική του στάση, η οποία έχει εξοργίσει -ξανά και ξανά- την αυστραλιανή κυβέρνηση και τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης. Η εναντίωση κάποιου στην αστική του τάξη σε θέματα πολέμου και ειρήνης αποτελεί πολιτική πάλη υψηλού επιπέδου, και ενέχει κόστος και κινδύνους. Η αυστραλιανή αστική τάξη το γνωρίζει καλά αυτό, γι’ αυτό και έχει διεξαγάγει επανειλημμένα κυνήγι μαγισσών εναντίον του, με εθνικής εμβέλειας ΜΜΕ και υπουργούς της κυβέρνησης να ζητούν τη φίμωση, πειθάρχηση ή απόλυσή του από το πανεπιστήμιο.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ, ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΣΙΔΝΕΪ ΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΤΙΜ ΑΝΤΕΡΣΟΝ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
Παρακάτω αναδημοσιεύουμε τη σχετική του δήλωση:
«Χθες, ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ Stephen Garton με έθεσε σε διαθεσιμότητα από ανώτερο λέκτορα και μου απαγόρευσε την είσοδο στο πανεπιστήμιο. Έχω εργαστεί ως ακαδημαϊκός στο πανεπιστήμιο αυτό εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια και θα ασκήσω έφεση στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή.
Αυτή η κίνηση είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς αποτυχημένων προσπαθειών της διοίκησης να περιορίσει τα δημόσια σχόλιά μου. Πάντα απέρριπτα τη λογοκρισία αυτή. Η τελευταία καταγγελία αφορά τη συμβουλευτική μου ανάλυση σχετικά με τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα. Μπορείτε να εξετάσετε το παρακάτω γράφημα και να αποφασίσετε μόνοι σας εάν και πώς θα μπορούσε να είναι «προσβλητικό».
Αυτές οι καταγγελίες, τους τελευταίους 18 μήνες, έχουν υπάρξει ασήμαντες και παράλογες. Κατά την άποψή μου, αντιπροσωπεύουν ένα ασυνήθιστα επιθετικό καθεστώς πολιτικής λογοκρισίας, με το οποίο δε θα πρέπει να έχει σχέση κανένα αξιοπρεπές πανεπιστήμιο.
Οι περισσότερες από τις καταγγελίες της διοίκησης αφορούν την κριτική μου για την πολεμική προπαγάνδα εναντίον της Συρίας, του Ιράκ και της Παλαιστίνης. Δεν δέχομαι μια τέτοια λογοκρισία.
Ο Stephen Garton αγνόησε τον κανόνα της «πνευματικής ελευθερίας» του πανεπιστημίου, σύμφωνα με τον οποίο το ακαδημαϊκό προσωπικό δικαιούται να «εκφράσει αντιδημοφιλείς ή αμφιλεγόμενες απόψεις, υπό την προϋπόθεση ότι το προσωπικό δεν πρέπει να παρενοχλεί, να δαιμονοποιεί ή να εκφοβίζει». Θα το επισημάνω αυτό στην Επιτροπή που θα εξετάσει την έφεσή μου.
Έχω πει στον κοσμήτορα Garton ότι δεν κάνω κατάχρηση της κριτικής ούτε ασκώ ανέξοδη κριτική, αλλά όταν πρέπει ασκώ σκληρή κριτική στην ανέντιμη προπαγάνδα. Έχω απορρίψει τις προσπάθειές του να μου επιβάλει πολιτική λογοκρισία ως μια προσπάθεια άνευ αρχών.
Δρ Tim Anderson»