Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Τριτη 4 Δεκεμβριου 2018


4/12
Γαλλία-Κίτρινα Γιλέκα
"...Είναι επίσημο. Ακυρώθηκε η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τα Κίτρινα Γιλέκα. Δεν δέχτηκαν να τον δούν. Μεγαλώνει η πίεση προς τον Μακρόν που παραμένει κλεισμένος στο Ελιζέ, όπου συγκαλεί έκτακτα συμβούλια κρίσης. Τα μέτρα που θα ανακοινώσει θα πρέπει να ικανοποιήσουν, διαφορετικά το ενδεχόμενο «σύγκλισης» των κινητοποιήσεων μοιάζει περισσότερο από ποτέ ορατό, καθιστώντας αδύνατη οποιαδήποτε πρόβλεψη για τη συνέχεια..."
υ.γ.1 δειτε τα 42 αιτήματα που δημοσιευτηκαν... δεν εχουν ουτε εναν επιθετικο προσδιορισμό, δεν εχουν αγχος να περιγραψουν και να αυτοεπιβεβαιωθουν.. Λενε αυτα που χρειαζονται για να καλυτερευσει η ζωη των εργαζομενων. Και ειναι "αντικαπιταλιστικα", ακριβως γιατι το συστημα ουτε μπορει ουτε θελει να καλυτερευσει τη ζωη των εργαζομενων!
υ.γ.2 και φυσικα τα περι "ακροδεξιων", μαζευονται σιγα σιγα...τωρα θα αρχισουν αλλα παραμυθια!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφονία 21χρονης στη Ρόδο : Ομολόγησαν οι δράστες
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες , οι δύο ύποπτοι ομολόγησαν ότι δολοφόνησαν τη φοιτήτρια
  4 Δεκεμβρίου 2018 | 08:29
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες , οι δύο ύποπτοι ομολόγησαν ότι δολοφόνησαν τη φοιτήτρια.
Την εμπλοκή του στην δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στην Ρόδο ομολόγησαν σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ οι δύο άνδρες που κρατούνταν από την Δευτέρα στο Λιμεναρχείο του νησιού.
Οι δύο δράστες, ένας Έλληνας κι ένας Αλβανός, φαίνεται πως χτύπησαν την κοπέλα με σιδερένιο αντικείμενο αφότου αυτή αρνήθηκε να συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί τους.
Δίνοντας ακόμα πιο τραγική διάσταση στην δολοφονία, η φοιτήτρια φαίνεται πως ήταν ζωντανή όταν οι δράστες την πέταξαν στην θάλασσα στην περιοχή της Λίνδου, καθώς ο ιατροδικαστικός έλεγχος καταδεικνύει πως είχε νερό στα πνευμόνια της.
Οι δύο άνδρες αλληλοκατηγορούνται για το ποιος είναι ο κύριος υπεύθυνος του εγκλήματος.
Πατέρας φοιτήτριας: Στις 2:00 τα ξημερώματα μου επιβεβαίωσαν την ομολογία
Ο πατέρας της φοιτήτριας μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι χθες το βράδυ ενημερώθηκε ότι οι αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στους δράστες. Στις 2:00 τα ξημερώματα ο υπεύθυνος των ερευνών τηλεφώνησε τον πατέρα και τον ενημέρωσε ότι το ζήτημα έχει κλείσει και οι δύο ύποπτοι ομολόγησαν.
Όπως του είπαν οι αστυνομικοί πήγαν στην Λίνδο, στο σπίτι που έγινε το συμβάν και ερευνούν τα στοιχεία.
Στο μεσημέρι η οικογένεια της φοιτήτριας θα φύγει από την Ρόδο μαζί με την σορό της 21χρονης.



Δολοφονία φοιτήτριας στη Ρόδο – Ομολόγησαν οι δυο δολοφόνοι
 04.12.2018 | 08:10
- Ένας 21χρονος Έλληνας και ένας 19χρονος Αλβανός που έπεφταν σε αντιφάσεις ομολόγησαν τελικά την πράξη τους - Οι δυο δολοφόνοι εντοπίστηκαν σε υλικό από κάμερες να κινούνται με την άτυχη φοιτήτρια στη Ρόδο λίγο πριν την εξαφάνισή της - Η μοιραία διαδρομή και τα ίχνη DNA σε ένα σπίτι όπου πήγε η άτυχη Ελένη οδήγησαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης
Οι δυο βασικοί ύποπτοι, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός είναι οι δολοφόνοι της άτυχης φοιτήτριας στη Ρόδο. Ομολόγησαν ότι είναι εκείνοι που σκότωσαν την Ελένη Τοπαλούδη. Από χθες είχαν κριθεί ως οι βασικοί ύποπτοι καθώς είχαν πέσει σε αντιφάσεις στις καταθέσεις τους.
Οι αξιωματικοί του Λιμενικού μετά από έρευνα στο υλικό καμερών από την περιοχή όπου διέμενε η άτυχη φοιτήτρια έφτασαν στους δύο άνδρες που φαινόταν πως ήταν και οι τελευταίοι που την είδαν ζωντανή.
Η άτυχη κοπέλα έχει καταγραφεί να μπαίνει στο λευκό βαν που ανήκει στον έναν από τους δύο, τον οποιο γνωριζε,  και στη συνέχεια να απομακρύνεται από την περιοχή όπου βρίσκεται το σπίτι της. Στη συνέχεια τα στοιχεία από κάμερες αλλά και μαρτυρίες που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές, λένε ότι το λευκό βαν με την κοπέλα και τον έναν από τους δύο δράστες έκανε στάση σε καφετέρια, όπου επιβιβάστηκε και ο δεύτερος δράστης.
Οι αξιωματικοί που ερεύνησαν την υπόθεση φαίνεται μάλιστα ότι εντόπισαν ίχνη της κοπέλας και σε ένα εξοχικο σπίτι, έναν χώρο που σχετίζεται με τον έναν από τους δύο και έτσι αποφάσισαν να τους καλέσουν για εξέταση.
Εκεί οι δυο άνδρες έπεσαν σε αντιφάσεις.
Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν ότι οι δυο δράστες, αφού οδήγησαν την άτυχη Ελένη στο σπίτι του ενός, επιχείρησαν να έρθουν σε σεξουαλική επαφή μαζί της. Όταν εκείνη αντιστάθηκε, προσπάθησαν να την ακινητοποιήσουν και όταν εκείνη προσπάθησε να διαφύγει τη χτύπησαν στο κεφάλι με κάποιο αντικείμενο.
Σύμφωνα με την “Δημοκρατική” της Ρόδου ο Αλβανός φέρεται να κατάφερε χτυπήματα στην νεαρή γυναίκα, χτυπώντας την με σίδερο σιδερώματος στο κεφάλι και να την έπιασε από το λαιμό.
Οι δυο δράστες δεν σταμάτησαν εκεί. Θεωρώντας ότι η κοπέλα είναι νεκρή μετά το χτύπημα στο κεφάλι φόρτωσαν το σώμα της στο λευκό βαν και πήραν το δρόμο για τη Λίνδο με σκοπό να ρίξουν το σώμα της στη θάλασσα και να εξαφανίσουν τα στοιχεία σε βάρος τους.

Τα στοιχεία από την πορεία του αυτοκινήτου είναι στη διάθεση των αρχών μέσα από κάμερες ασφαλείας και έτσι οι δυο δράστες αναγκάστηκαν να ομολογήσουν, ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες ότι ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο.

Προφορικά οι δύο φέρονται να ομολόγησαν αλλά παραμένει άγνωστο, αν έχουν καταθέσει τα ίδια σε έγγραφη απολογία καθώς δεν επετράπη η επικοινωνία και η παρουσία των δικηγόρων κατά την ώρα της εξέτασής τους.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και σύντομα φαίνεται ότι θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.
Σήμερα αναμένεται και η επίσημη ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου, ενώ η σορός της άτυχης φοιτήτριας θα μεταφερθεί στην ιδιαίτερή της πατρίδα, στο Διδυμότειχο.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τούρκος πιλότος F-16 περιφέρεται στην Ομόνοια – Τον ανακάλυψε η Wall Street Journal
4 Δεκεμβρίου 2018, 08:12
Περίπου οι μισοί από τους 14.000 που πέρασαν παράνομα μέσω του Έβρου στην Ελλάδα το πρώτο εννιάμηνο του έτους ήταν Τούρκοι υπήκοοι, που έφυγαν για να σωθούν από το πογκρόμ της κυβέρνησης Ερντογάν, γράφει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
Πρόκειται για δικαστές, μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας, δημοσίους υπαλλήλους ή επιχειρηματίες, τους οποίους οι Τουρκικές Αρχές θεωρούν υποστηρικτές του κινήματος του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν- ενορχηστρωτή κατά την Άγκυρα του αποτυχημένου πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016- και οι οποίοι πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα επειδή τους είχαν κατάσχει τα διαβατήρια.
«Σχεδόν 4.000 Τούρκοι έχουν καταθέσει μέχρι τώρα τη φετινή χρονιά αιτήσεις για χορήγηση ασύλου στην Ελλάδα, αλλά οι περισσότερες αφίξεις Τούρκων δεν καταγράφονται στη χώρα, επειδή σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη και να απομακρυνθούν ακόμη μακρύτερα από την Τουρκία», αναφέρει το δημοσίευμα υπογραμμίζοντας ότι το κύμα αυτό ήλθε να προστεθεί στα σημεία τριβής μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας, καθώς οι τουρκικές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες βαφτίζουν «προδότες» τους φυγάδες.
«Δεν αποχαιρετίσαμε κανέναν πριν να φύγουμε», είπε στη WSJ ένας απ’ αυτούς, που βρίσκεται πλέον στην Αθήνα και αναζητεί τρόπο να φθάσει στη Γερμανία.
Ο Γιουνούζ Τσαγάρ, η γυναίκα του και το παιδί τους έφθασαν στην Ελλάδα πληρώνοντας αδρά ποσά σε διακινητές, λέει η εφημερίδα.
«Ξεκινήσαμε το ταξίδι μας με 13.000 ευρώ στην τσέπη και τώρα που έχουν απομείνει 1.500», είπε.
Υπάλληλος του τουρκικού ΥΠΕΞ
Ο Γιλμάζ Μπιλίρ εργαζόταν στο τμήμα Πληροφορικής-Τεχνολογίας του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, αλλά μπήκε κι αυτός στο σταυρόνημα των τουρκικών Αρχών ως «γκιουλενιστής», κάτι που ο ίδιος αρνείται.
Ο Μπιλίρ συνελήφθη σε μια σύντομη επίσκεψη στο σπίτι του, όταν οι γείτονες κάλεσαν την Αστυνομία.
Κι όταν αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος εν αναμονή της δίκης του, αποφάσισε να εγκαταλείψει τα πάτρια με την οικογένειά του.
Στο μεταξύ κατάφερε να φθάσει με πλαστό διαβατήριο στη Γερμανία, όπου κατέθεσε αίτηση για χορήγηση ασύλου και τώρα ζητούν να τον ακολουθήσουν εκεί η γυναίκα του και τα παιδιά τους.
Τούρκος πιλότος F-16 στην Ομόνοια
Ο Αχμέντ, ένας 30χρονος πρώην πιλότος F-16 της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, βολοδέρνει στο κέντρο της Αθήνας ψάχνοντας οδό διαφυγής στο εξωτερικό.
«Το όνειρό μου είναι ο Καναδάς, αλλά η πραγματικότητά μου είναι η Ομόνοια», λέει.
Λίγους μήνες μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ο Αχμέντ απολύθηκε μετά από καταγγελία ενός συναδέλφου του κατηγορούμενος για διασυνδέσεις με το κίνημα των Γκιουλενιστών, συνελήφθη και τον ξυλοφόρτωσαν.
Εκείνος διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ότι δεν έχει σχέσεις με το δίκτυο του ιμάμη, αλλά δεν τον άκουγαν.
Κι έτσι, όταν τον άφησαν προσωρινά ελεύθερο, αποφάσισε να φύγει, αφού γνώριζε πως θα κατέληγε στη φυλακή.
Χιλιάδες άνθρωποι οδηγήθηκαν στις τουρκικές φυλακές στο πογκρόμ που ακολούθησε το αποτυχημένο πραξικόπημα, 150.000 έχασαν τις δουλειές τους κατηγορούμενοι ότι ανήκαν στο κίνημα που ενθάρρυνε τα μέλη του να αναλαμβάνουν επίκαιρα πόστα στην εκπαίδευση, το δημόσιο, την Αστυνομία, τις ένοπλες δυνάμεις, στη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ.
Στο μεταξύ η κυβέρνηση έχει κατάσχει περιουσιακά στοιχεία αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων από επιχειρήσεις που συνδέονται με το κίνημα του Γκιουλέν.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σε μια περίοδο που οι ντόπιοι εθνομηδενιστές, με την ανοχή τών εγκάθετων κυβερνήσεων, δεν διστάζουν σε κάθε ευκαιρία να καίνε την σημαία τής πατρίδας μας, έχοντας εξοστρακίσει τις εικόνες τών Ήρώων της από τις σχολικές τάξεις σκεπτόμενοι πώς να… “διορθώσουν” τα σχολικά βιβλία τής Ιστορίας, λόγω… επιστημονικών ανακριβειών, σε άλλες χώρες οι Φιλέλληνες πολίτες τους εξακολουθούν να τιμούν τους Ήρωες τής Επανάστασης τού 1821.
Βέβαια δεν είναι η μοναδική περίπτωση που το όνομα κάποιας ιστορικής πόλης, όχι απαραίτητα ελληνικής, δίνεται σε κάποια άλλη πόλη τού Νέου Κόσμου. Όμως στην προκειμένη περίπτωση το όνομα Ypsilanti όχι μόνον δόθηκε το 1829 στην πρώην Woodruff’s Grove αλλά έπειτα από 10ετίες εξακολουθεί να υπάρχει και να τιμάται ο ήρωας τής Ελληνικής Επανάσταση Δημήτριος Υψηλάντης τον οποίον οι κάτοικοι τής πόλης (21.018 κατά την απογραφή το 2010) γνωρίζουν πολύ καλά ποιος ήταν και τι πρόσφερε στον αγώνα τών Ελλήνων για την Εθνική Ανεξαρτησία τους από τον Οθωμανικό ζυγό.
Οι φωτογραφίες αδιάψευστοι μάρτυρες δείχνουν ότι εκτός από το όνομα ο Δήμος τής πόλης έχει τοποθετήσει την προτομή του σε περίβλεπτη θέση ενώ δίπλα της κυματίζουν η Αστερόεσσα και η Γαλανόλευκη σε έναν πολύ περιποιημένο χώρο μπρος στο παλιο Υδραγωγείο τής πόλης καθ’ ην στιγμή στην πρωτεύουσα τής Ελλάδας, την Αθήνα, δεν έχει υπάρχει μήτε ένα άγαλμα τού Μέγα Αλέξανδρου.
Επίσης, εκτός από την ιδιαίτερη τιμή που αποτίουν οι δημότες τής πόλης στον Υψηλαντη θα πρέπει να σημειωθεί ότι και το λογότυπο τής πόλης μυρίζει Ελλάδα (μονόχρωμο γαλάζιο) πλαισιωμένο από τις λέξεις: Pride (Υπερηφάνεια), Diversity (Πολυμορφία), Heritage (Κληρονομιά).
Αυτά τα λίγα για την Ιστορία και για όσους δεν διστάζουν να κολλάνε… την ετικέτα τού Φασίστα στους Πατριώτες που αγαπούν την Πατρίδα τους και μόνον.  Βλέπετε, η ελληνικότατη λέξη Πατριωτισμός (patriotism) δεν υπάρχει στα… επιστημονικώς αναβαθμισμένα κιτάπια τους.
Όμως από θρασείς και αγράμματους, τί μπορεί να περιμένει κανείς;




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




αυτό που βουιζει στα ραδιόφωνα...
- οδηγείται σε φιάσκο η υπόθεση "Ριχάρδος" καθώς δεν υπάρχει κανένα αδικημα που να στοιχειοθετείται
- βλέπετε ωραία "κλαίει" ο Τσίπρας στη Βουλή για το " ξεζουμισμα" του κόσμου αλλά ο Λεοντόκαρδος δεν συνελήφθη για αυτό! Το ξεζουμισμα για το οποίο κλαίει ο Τσίπρας είναι απόλυτα "Νομιμο", άλλωστε συνεχίζεται κανονικά! Ο Ριχάρδος συνελήφθη γιατί δεν πλήρωνε δασμούς
- αν η ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να δείχνει συλλήψεις ( καταδίκη καμία δεν έχουμε δει) οδηγήσει σε τέτοιο φιάσκο... Θα ξεπεράσουν και τον εαυτό τους!
Υ.γ. μην ξεχνάμε, το ζήτημα είναι να αλλάξει το πλαίσιο που γεννά Ριχάρδους, στις γειτονιές οι μαυραγορίτες δουλεύουν κανονικά!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ας δουμε λοιπόν τα αιτηματα των Γαλλων διαδηλωτων...
- Ενδεικτικά στην κοινωνική διαδικασία:
"... 6. Φόροι: Οι «μεγάλοι» ( όπως Google, Amazon,Μc Donalds) να πληρώνουν πολλά και οι «μικροί» λίγα.
8. Το σύστημα συνταξιοδότησης πρέπει να παραμείνει αλληλέγγυο άρα σοσιαλιστικό.
20. Να απαγορευθεί η πώληση περιουσίας της Γαλλίας ( π.χ αεροδρόμια)..."
απλά, χωρίς μεγαλη αναλυση... ε, δεν μοιαζουν και πολύ ακροδεξια!
- στα αιτηματα για το μεταναστευτικό υπαρχουν αντιφασεις, ακομα και δω ομως πορρω απεχουν απο το να χαρακτηριστουν "ακροδεξια":
22. Να αντιμετωπιστούν οι αιτίες της μετανάστευσης.
23. Οι αιτούντες άσυλο να έχουν μια καλή μεταχείριση. Τους οφείλουμε στέγη, ασφάλεια τροφή και παιδεία για τους ανηλίκους. Συνεργασία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών έτσι ώστε οι χώροι υποδοχής να είναι ανοιχτοί σε πιο πολλές χώρες του κόσμου ενόσω οι άνθρωποι περιμένουν την απόφαση σχετικά με το αίτημα ασύλου.
24. Να οδηγούνται στις χώρες προέλευσης τους εκείνο που λαμβάνουν αρνητική απάντηση στο αίτημα τους για άσυλο.


Τα 42 αιτήματα των Κίτρινων Γιλέκων φέρουν στοιχεία από όλα τα πολιτικά κόμματα και αφορούν κοινωνικά, φορολογικά, εργασιακά θέματα. Τα Κίτρινα Γιλέκα ζητούν από τους εκλεγμένους να μετατρέψουν τις διεκδικήσεις τους σε νόμους. Και όπως φαίνεται θέλουν να έχουν «λόγο» για όλα… από το  εκλογικό σύστημα, μέχρι την παιδεία και το μεταναστευτικό.

Όσο για τις 42 διεκδικήσεις τους;
1. Κανένας άστεγος στον δρόμο.
2. Αύξηση του βασικού μισθού στα 1.300 ευρώ.
3. Επιπλέον αναλογικότητα του φόρου στο εισόδημα.
4. Υιοθέτηση πιο ευνοϊκής πολιτικής για τους μικρομεσαίους εμπόρους. Όριο στη δημιουργία μεγάλων εμπορικών ζωνών γύρω από τις μεγάλες πόλεις, κάτι που «σκοτώνει» τα μικρά μαγαζιά και δωρεάν παρκινγκ στο κέντρο των μεγάλων πόλεων.
5. Σχέδιο ενεργειακής απομόνωσης των κατοικιών για μεγαλύτερη οικονομία των νοικοκυριών και οικολογική πολιτική.
6. Φόροι: Οι «μεγάλοι» ( όπως Google, Amazon,Μc Donalds) να πληρώνουν πολλά και οι «μικροί» λίγα.
7. Το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης να είναι ίδιο για όλους.
8. Το σύστημα συνταξιοδότησης πρέπει να παραμείνει αλληλέγγυο άρα σοσιαλιστικό.
9. Καμία σύνταξη κάτω από 1.200 ευρώ.
10. Πάγωμα των φόρων στα καύσιμα και ακύρωση της επιπλέον επιβάρυνσης στους τεχνικούς ελέγχους.
11. Υιοθέτηση του αναλογικού εκλογικού συστήματος με στόχο τη σωστότερη εκπροσώπηση του γαλλικού λαού στο Κοινοβούλιο.
12. Όλοι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι θα έχουν δικαίωμα σε έναν μεσαίο μισθό. Τα έξοδα τους θα ελέγχονται και εφόσον δικαιολογούνται θα τους επιστρέφονται τα χρήματα. Θα έχουν δικαίωμα στο «κουπόνια εστιατορίου και στα «τσεκ διακοπών».
13. Οι μισθοί όλων των Γάλλων εργαζομένων και συνταξιούχων, καθώς και τα επιδόματα τους θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό.
14. Προστασία της γαλλικής βιομηχανίας. Απαγόρευση της μετεγκατάστασης τους. Η προστασία της βιομηχανίας μας είναι η προστασία της τεχνογνωσίας μας, του savoir-faire και των θέσεων εργασίας.
15. Τέλος της αποσπασμένης εργασίας. Είναι αφύσικο για άτομο που εργάζεται σε γαλλικό έδαφος να μην επωφελείται των ίδιων δικαιωμάτων και του ίδιου μισθού. Όλοι οι άνθρωποι έχουν άδεια να εργάζονται στο γαλλικό έδαφος θα πρέπει να είναι ίσοι εργασιακά με τους Γάλλους πολίτες και οι εργοδότες τους να τους αμείβουν με τον ίδιο τρόπο που αμείβουν έναν Γάλλο εργαζόμενο.
16. Επιπλέον περιορισμός του αριθμού των συμβάσεων ορισμένου χρόνου για τις μεγάλες εταιρείες. Θέλουμε περισσότερες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
17. Όχι πια παρακράτηση στην πηγή του εισοδήματος.
18. Τέλος στις προεδρικές αποζημιώσεις εφόρου ζωής.
19. Να ευνοηθεί η μεταφορά των εμπορευμάτων δια μέσου σιδηροδρόμων.
20. Τέλος για το CICE – την έκπτωση φόρου για την απασχόληση και την ανταγωνιστικότητα. Αξιοποίηση αυτών των χρημάτων για το λανσάρισμα της γαλλικής βιομηχανίας αυτοκινήτων υδρογόνου (το οποίο είναι πιο οικολογικό από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο).
21. Να τελειώσει η πολιτική λιτότητας. Να πάψουμε να πληρώνουμε τους τόκους φόρων που έχουν κριθεί παράνομοι και να αρχίσουμε να πληρώνουμε το χρέος χωρίς να παίρνουμε τα χρήματα από τους φτωχούς και τους λιγότερο φτωχούς. Να αναζητήσουμε τα 80 δισεκατομμύρια της φοροδιαφυγής.
22. Να αντιμετωπιστούν οι αιτίες της μετανάστευσης.
23. Οι αιτούντες άσυλο να έχουν μια καλή μεταχείριση. Τους οφείλουμε στέγη, ασφάλεια τροφή και παιδεία για τους ανηλίκους. Συνεργασία με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών έτσι ώστε οι χώροι υποδοχής  να είναι ανοιχτοί σε πιο πολλές χώρες του κόσμου ενόσω οι άνθρωποι περιμένουν την απόφαση σχετικά με το αίτημα ασύλου.
24. Να οδηγούνται στις χώρες προέλευσης τους εκείνο που λαμβάνουν αρνητική απάντηση στο αίτημα τους για άσυλο.
25. Να υλοποιηθεί μια πραγματική πολιτική ένταξης. Το να ζει κάποιος στη Γαλλία σημαίνει να γίνεται Γάλλος (μαθήματα γαλλικών, ιστορίας και πολιτικής εκπαίδευσης). Να δίνεται πιστοποιητικό στο τέλος των μαθημάτων.
26. Ο ανώτατος μισθός να οριστεί στα 15.000 ευρώ.
27. Να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους ανέργους.
28. Αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων.
29. Μείωση των ενοικίων (ιδίως για τους φοιτητές και τους εργαζόμενους χωρίς σταθερή εργασία).
30.  Να απαγορευθεί η πώληση περιουσίας της Γαλλίας ( π.χ αεροδρόμια).
31. Να πληρώνονται οι υπερωρίες των σωμάτων ασφαλείας ( στρατού και αστυνομίας) αλλά και του δικαστικού σώματος.
32. Τα χρήματα που έχουν εξοικονομηθεί από τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη συντήρηση των αυτοκινητόδρομων και των δρόμων της Γαλλίας όπως και για την οδική ασφάλεια.
33. Να μειωθεί η τιμή του φυσικού αερίου και του ρεύματος, που αυξήθηκε μετά τις ιδιωτικοποιήσεις. Να γίνουν ξανά δημόσια!
34. Τέλος στα λουκέτα των μικρών ταχυδρομείων, σχολείων και παιδικών σταθμών.
35. Εξασφάλιση ευ ζην για τους ηλικιωμένους. Να μην υπάρχει αισχροκέρδεια από τους ανθρώπους τρίτης ηλικίας.
36. Να φοιτούν μάξιμουμ 25 μαθητές σε κάθε τάξη, από τον παιδικό σταθμό μέχρι το τέλος του σχολείου.
37. Αύξηση των πόρων για την Ψυχιατρική.
38. Διοργάνωση τακτικών δημοψηφισμάτων. Το Λαϊκό Δημοψήφισμα να μπει στο Σύνταγμα.
39. Επιστροφή στη θητεία επτά χρόνων για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (η εκλογή των βουλευτών δυο έτη μετά την εκλογή του Προέδρου θα επιτρέπει την αποστολή ενός σήματος θετικού ή αρνητικού στον Πρόεδρο όσον αφορά στην πολιτική του. Αυτό θα επιτρέπει έτσι να εισακουστεί η φωνή του λαού).
40. Συνταξιοδότηση στα 60 έτη για όλους και στα 55 έτη για τα άτομα που έχουν εργαστεί σε ένα επάγγελμα όπου έχει χρειαστεί να κάνουν χρήση του σώματός τους. Όπως για τους οικοδόμους.
41. Να συνεχιστεί το σύστημα βοήθειας Pajemploi που προσφέρει φύλαξη σε παιδιά μέχρι 10 ετών έτσι ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι γονείς.
42. Νέος φόρος στα ναυτιλιακά καύσιμα και στην κηροζίνη αεροσκαφών.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4 του Δεκέμβρη 1944.
"Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα".
Και διάλεξε τα όπλα...


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΡΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Μπέρτολντ Μπρεχτ, Δεκέμβρης 1944
Eκεί όπου η βρομιά είναι πιο μεγάλη,
εκεί ακούς τα πιο μεγάλα λόγια.
Μα αν πρέπει τη μύτη σου να φράξεις,
πώς θα φράξεις την ίδια ώρα και τ’ αυτιά σου;
Αν δεν είχαν βραχνιάσει τα κανόνια,
θα λέγανε: ρίχνουμε για να τηρήσουμε την τάξη.
Αν ο χασάπης πρόφταινε ν’ ανασάνει,
θα ‘λεγε: κέρδος κανένα εγώ δεν έχω.
Σαν οι συμπατριώτες μου ελληνιστές
διωχτήκανε απ’ τους ομηρικούς τους κάμπους
όπου αναζητούσαν λιόλαδο και κοπάδια,
οι ελευθερωτές γύρισαν απ’ τη μάχη
και βρήκανε καινούργια αφεντικά
να κυβερνάν τις πολιτείες τους.
Κι απ’ τα κανόνια ανάμεσα, προβάλαν οι εμπόροι.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο νέος Πρόεδρος του Μεξικού πραγματοποίησε συνάντηση με τον Maduro
ΔΕΥΤΕΡΑ, 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ο Πρόεδρος του Μεξικού Andres Manuel Lopez Obrador με τη σύζυγό του Beatriz Gutierrez Muller και πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolas Maduro με τη σύζυγό του Kilia Flores κατά τη διάρκεια της συνάντησης. 2 Δεκεμβρίου 2018
Μεξικό, 2 Δεκεμβρίου  RIA Novosti. Ο Andrés Manuel López Obrador, ο οποίος ανέλαβε το αξίωμα του Προέδρου του Μεξικού το Σάββατο, συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Nicolas Maduro, σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από τον ηγέτη της Βενεζουέλας.
Το Σάββατο, ο Maduro δεν ήταν παρών στην τελετή εγκαινίων του López Obrador στη Βουλή των αντιπροσώπων του Μεξικού. Με φόντο τις διαμαρτυρίες κατά την άφιξή του στη χώρα, o Maduro επέλεξε να έρθει κατ ' ευθείαν στο  εορταστικό δείπνο στο Εθνικό Παλάτι στην πόλη του Μεξικού με την ευκαιρία των εγκαινίων του νέου Προέδρου.
Ο  Maduro έχει τοποθετήσει μια φωτογραφία στο  Microblog του στην οποία φαίνεται ο ίδιος και η σύζυγος  του δίπλα στον Πρόεδρο του Μεξικού  και την σύζυγο του Beatriz Gutierrez.
"Μια ασυνήθιστη συνάντηση με τον Πρόεδρο López Obrador και τη σύζυγό του, μεταφέρουμε σε αυτούς τις καλές ευχές και τους χαιρετισμούς από το λαό της Βενεζουέλας στην αρχή μιας νέας φάσης που θα διεξαχθεί από τον λαό των Αζτέκων. Ζήτω το Μεξικό, " έγραψε ο Maduro.
Σε μια άλλη θέση στο  Twitter, ο Maduro δημοσίευσε  μια φωτογραφία του να κάθεται στο Προεδρικό Μέγαρο στην πόλη του Μεξικού με τους ηγέτες της  Κούβα και της Βολιβίας  Miguel Diaz-Canel και τον Evo Morales. "Οι αδελφοί της μεγάλης πατρίδας στα εγκαίνια του López Obrador, ο οποίος σήμερα σηματοδοτεί μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία των λαών μας που αγωνίζονται για την αυτοδιάθεση και την ενότητα στη Λατινική Αμερική," έγραψε ο Maduro.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δεκάδες Ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν την Τρίτη τα ξημερώματα, στο προσφυγικό καταυλισμό Τουλκαρέμ στη βόρεια Δυτική Όχθη και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο με νοητική υστέρηση και τραυμάτισαν αρκετούς άλλους.
Οι πηγές των μέσων ενημέρωσης δήλωσαν ότι οι στρατιώτες σκότωσαν τον Mohammad Husam Abdul-Latif Habali, 22 ετών, από την πόλη Tulkarem, και τραυμάτισαν έναν άλλο νεαρό άνδρα, αφού τους πυροβόλησαν με αληθινά πυρά από πολύ κοντινή απόσταση.
Οι στρατιώτες τραυμάτισαν επίσης αρκετούς Παλαιστινίους με αληθινά πυρά και πολλοί παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα από τη ρήψη δακρυγόνων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι δεκάδες στρατιώτες, πολλοί από τους οποίους ήταν τζιπ και άλλοι με τα πόδια, εισέβαλαν σε αρκετές γειτονιές στο στρατόπεδο των προσφύγων και στην πόλη Τουλκαρέμ, προκαλώντας ταραχές.
Οι στρατιώτες εισέβαλαν και λεηλάτησαν πολλά σπίτια, προκαλώντας σημαντικές ζημιές και ανέκριναν αρκετούς Παλαιστίνιους ενώ έλεγχαν τα δελτία ταυτότητάς τους.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία / στο ραδιόφωνο ,ένας νεαρός ο Αμπντελ λέει απευθυνόμενος στην κυβέρνηση Μακρόν "είμαι ένα κίτρινο γιλέκο που πεθαίνει ,τα σπασα το σαββατο και θα ξανάρθουμε με όπλα..δεν είναι απλά "διαδήλωση,είναι πόλεμος "




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018
Ολόκληρη η Συνθήκη Βουκουρεστίου 1913 – πουθενά ο όρος «Μακεδονία»! ψεύδη τα ποσοστά…
Συνθήκη Ειρήνης Βουκουρεστίου το 1913

Αυτή για την οποία μας έχουν πρήξει τα συκώτια ότι δήθεν «μοίρασε την Μακεδονία σε τρία (ή τέσσερα) κράτη, με την Ελλάδα να έχει το 51%, την Γιουγκοσλαβία το 38%, την Βουλγαρία το 10% και την Αλβανία λιγότερο από το 1%».
Αυτό δεν λένε;
Το λέει ο (τέως) υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, το λέει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (μαζί με την Μπακογιάννη και τον Μπουτάρη), το λέει ο Τζανακόπουλος, το λένε υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ (εδώ και εδώ), το λέει ο Ριζοσπάστης, το λέει ο 902, o Μπογιόπουλος, το λέει το ΚΚΕ στα φυλλάδια που μοιράζει στα σχολεία (φωτο 1, φωτο 2, φωτο 3), το λέει η Εφημερίδα των Συντακτών, τo Documento, το λέει ο Μαυρίδης του liberal.gr, το λέει η Καθημερινή (ως εφημερίδα), το γράφει σε blog του Πρώτου Θέματος, το λένε καθηγητές πανεπιστημίου (στην Αυγή, στο Στο Κόκκινο, στο Κουτί της Πανδώρας), το γράφουν στα ελληνικά πανεπιστήμια (Μάστερ στο Παν. Μακεδονίας), το λέει η εγγονή του Τίτο, διάφοροι (εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ). Το λέει εμμέσως και ο υπ. εξ. των Σκοπίων Δημητρώφ. Το λένε λίγο-πολύ όλοι.
Εμείς, στο Αντίβαρο, το αμφισβητούμε. Το ίδιο κάνουν και οι εξής: ο Σάββας Καλεντερίδης, ο Γιώργος Ρωμανός, οι Ακτίνες, οι Χρονογραφίες, και άλλοι.
Παραθέτουμε ολόκληρη την Συνθήκη Ειρήνης του Βουκουρεστίου στα ελληνικά (από τον ιστοχώρο του ΓΕΕΘΑ). Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα την βρείτε και στα αγγλικά (στο scribd). Κατεβάστε την στα ελληνικά από εδώ
Όπως βλέπουμε όλοι δεν υπάρχει πουθενά ο όρος Μακεδονία. Υπάρχουν σε αρκετά άρθρα ονομασίες περιοχών που καθορίζουν τα σύνορα, αλλά πουθενά ο όρος Μακεδονία.
Η Οθωμανική Αυτοκρατορία ποτέ δεν χρησιμοποίησε τον όρο Μακεδονία για να ονομάσει οποιαδήποτε περιοχή. Χρησιμοποιούσε διοικητικές περιοχές που ονόμαζε Βιλαέτια. Υπήρχε έτσι το Βιλαέτι Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου, Αδριανούπολης.
Ακολουθούν δύο επίσημοι χάρτες από την έκθεση μίας Διεθνούς Επιτροπής, η οποία συστήθηκε μετά τη λήξη των Βαλκανικών πολέμων. (εδώ το βιβλίο Report of the International Commission to Inquire into the Causes and Conduct of the Balkan Wars). Ο πρώτος χάρτης δείχνει τα σύνορα του παλαιότερου συνεδρίου του Λονδίνου και το δεύτερος χάρτης δείχνει ακριβώς τα σύνορα μετά την Συνθήκη Ειρήνης του Βουκουρεστίου. Προσέξτε πού γράφει Μακεδονία. Μονο στην Μακεδονια την πραγματικη που ανηκει στην Ελλαδα.
Ο ίδιος ακριβώς χάρτης υπάρχει και στην διεθνή έκδοση της Wikipedia για την εν λόγω συνθήκη.

Προσέξτε τώρα και την πόλη Uskub μεταξύ του Ι και του Α από τη λέξη SERVIA. Uskub είναι η Οθωμανική εκδοχή της πόλης των Σκοπίων. Μάλιστα, τα Σκόπια όχι μόνο δεν ήταν μέρος της Μακεδονίας, όχι μόνο δεν ανήκαν σε κανένα από τα τρία Βιλαέτια, των οποίων τα εδάφη μοιράστηκαν, όχι μόνο δηλαδή ανήκαν σε άλλο Βιλαέτι, στο Βιλαέτι του Κοσσυφοπεδίου, αλλά από το 1888 ως το 1914, ήταν η πρωτεύουσα του Βιλαετίου του Κοσσυφοπεδίου (δείτε το εδώ)!. Ως συμπέρασμα, άνω του 85% του πληθυσμού της πΓΔΜ κατοικεί σήμερα εκτός της περιοχής των τριών Βιλαετίων.
Συνεπώς
ψεύδος ότι η Συνθήκη του Βουκουρεστίου αναφέρεται στην Μακεδονία
ψεύδος ότι η Συνθήκη του Βουκουρεστίου μοίρασε την Μακεδονία σε 3 ή 4 χώρες
ψεύδη τα ποσοστά που αναφέρονται συνήθως
ψεύδος ότι η περιοχή της πΓΔΜ ανήκει σε κάποια έννοια μίας ευρείας περιοχής της Μακεδονίας. Ουδέποτε υπήρξε τέτοια διοικητική περιοχή επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Έναν χάρτη με Οθωμανική διοίκηση περί «Μακεδονίας» δεν έχουν βρει ακόμη.
μόνο το πολύ νότιο τμήμα της πΓΔΜ, δηλαδή η περιοχή γύρω από το Μοναστήρι και τις πόλεις Αχρίδα, Αντιγόνεια, Δίβρη και Άστιβος. Μόνο αυτές οι πόλεις, οι οποίες μάλιστα φέρουν και ελληνικά ονόματα, ανήκαν στην περιοχή της Μακεδονίας. Σημειώνεται ότι βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών, υποχρεωνόμαστε να παύσουμε να χρησιμοποιούμε τα ελληνικά ονόματα γι’ αυτές τις πόλεις! Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τα «μακεδονικά» (κατά την Συμφωνία) ονόματα, δηλαδή Μπίτολα, Οχρίντ, Νεγκότινο, Ντέμπαρ, Στιπ.
Η Ελλάδα από το 1912-13 που απελευθέρωσε τα εδάφη της Μακεδονίας, αμέσως τα ονόμασε επισήμως Μακεδονία, όπως και ήταν. Η Γιουγκοσλαβία για 30 χρόνια δεν χρησιμοποιούσε αυτό το όνομα. Μόνο το 1943-44 άρχισε να το χρησιμοποιεί. Η Βουλγαρία δε καθόλου, ούτε και σήμερα.

Σχολιο.- Εγώ πάντως Σκόπια τα έλεγα, Σκόπια θα συνεχίσω να τα λέω... και έχω την απαίτηση, όταν αναφέρομαι στη Μακεδονία, ο άλλος να καταλαβαίνει ότι μιλάω για τη Μακεδονία ΜΑΣ.
Σχολιο.- Εγω για να ειναι συνεπης με την επισημη γραμμη της εξωτερικης πολιτικης περι συνθετης ονομασιας με γεωγραφικο προσδιορισμο εχω κανει μια μικρη προσθηκη. ΑΝΩ Βαρνταρσκα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ελεύθερος ο Ριχάρδος
Κυβέρνηση κουκλοθέατρο
Πρωθυπουργός για γέλια


Κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού: Αποφυλακίζεται ο Ριχάρδος και άλλοι 7
04/12/2018 - 13:15
04/12/2018 - 13:15
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ριχάρδος αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος στις 2 το μεσημέρι, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του.
Ανακαλούνται και τα οκτώ εντάλματα προσωρινής κράτησης στην υπόθεση της φερόμενης λαθρεμπορίας με διατάξεις της ανακρίτριας Διαφθοράς και εντός της ημέρας αναμένεται η αποφυλάκιση των κατηγορουμένων κατά δήλωση των δικηγόρων τους.
 Αλέξης Κούγιας,  Παναγιώτης και Γιώργος Μιχαλόλιας.
Η ανακρίτρια διαφθοράς οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά από έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο οποίο φέρεται να βεβαιώνεται ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΕΠΑΜ για την αθώωση των 21 κατηγορούμενων αγωνιστών ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στη Χαλκιδική
2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε, στις 30 Νοεμβρίου, ομόφωνα αθώους όλους τους κατηγορούμενους για την πολύκροτη υπόθεση του εμπρησμού στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, το 2013.
Ανακοινώνοντας την απόφαση, ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου ανέφερε ότι «υπάρχουν μεν ενδείξεις ενοχής των κατηγορουμένων», που όμως αντικρούονται από άλλα περιστατικά, τα οποία, όπως είπε, δημιουργούν «αμφιβολίες για τη συμμετοχή των κατηγορουμένων στις αξιόποινες πράξεις, οι οποίες τους αποδίδονται».
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα «κομψή» διατύπωση, καθώς από την ακροαματική διαδικασία -και το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά όσοι την παρακολούθησαν- δεν προέκυψαν απλώς «αμφιβολίες», αλλά οι κατηγορίες καταρρίφθηκαν θεαματικά, αποκαλύπτοντας αυτό που από την πρώτη στιγμή φώναζαν, τόσο οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι, όσο και όλοι όσοι στάθηκαν αλληλέγγυοι στο πλευρό τους: ότι πρόκειται για ένα στημένο κατηγορητήριο, με σκοπό να κάμψει την αντίσταση στη θανατηφόρα «επένδυση» της εταιρείας, ότι ποινικοποιείται μια ολόκληρη κοινωνία, ότι, εντέλει, πρόκειται για μια δίωξη πολιτική. Δικαιώνει επίσης και το ΕΠΑΜ, που πήρε ξεκάθαρη θέση όχι μόνο κατά της εξόρυξης, αλλά και κατά των διώξεων και, παρά την κριτική που δέχθηκε γι’ αυτό, την επισημοποίησε με ψήφισμά του σε δύο συνεχόμενα Συνέδρια.
Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, βγήκαν στο φως κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως (ενδεικτικά) τα παρακάτω:
Ο χώρος όπου συνέβη το περιστατικό δεν αποκλείστηκε από την αστυνομία και μπορούσε ο καθένας να μπαινοβγαίνει, να παίρνει ή να αφήνει αντικείμενα.
Τα πειστήρια δεν συλλέχθηκαν από την αστυνομία, αλλά από τους υπαλλήλους της εταιρείας. Σύμφωνα, μάλιστα, με την κατάθεση ενός φύλακα, αυτό δεν συνέβη πρώτη φορά, αλλά αποτελεί «μια παγιωμένη τακτική σε συνεννόηση με την αστυνομία».
Δεν συντάχθηκαν άμεσα αναφορές παράδοσης των αντικειμένων, με αποτέλεσμα να μπαίνουν εκ των υστέρων αντικείμενα άσχετα με την υπόθεση -κοινώς, «φυτεύτηκαν» (πχ μια τσάντα με μολότοφ).
Αστυνομικοί παραδέχθηκαν ότι υπέγραψαν αναφορές χωρίς να τις διαβάσουν, ανασκευάζοντάς τες σε μεταγενέστερη κατάθεσή τους.
Η αμηχανία των μαρτύρων κατηγορίας ήταν εμφανής, όταν αδυνατούσαν να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες και πολλές φορές κατέφευγαν σε δηλώσεις που προκάλεσαν τη θυμηδία, όχι μόνο του κοινού, αλλά και του ίδιου του Δικαστηρίου!
Η απόφαση αθώωσης των 21 κατηγορουμένων αποδεικνύει ότι ακόμα και τώρα, σε αυτές τις συνθήκες όπου έχει εδραιωθεί σε μεγάλη μερίδα του κόσμου η πεποίθηση (και δικαίως σε έναν βαθμό) ότι η Δικαιοσύνη δεν λειτουργεί παρά ως υπηρέτης πολιτικών σκοπιμοτήτων, αυτή η Δικαιοσύνη κάνει καλά τη δουλειά της -πότε όμως; Όταν έρχεται αντιμέτωπη με μια υπόθεση, η οποία στηρίζεται σε αδιάσειστα νομικά ερείσματα, όταν δηλαδή, με άλλα λόγια, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς!
Έτσι και σε αυτήν την περίπτωση, το Δικαστήριο διαπίστωσε το προφανές: ότι δεν προκύπτει ενοχή των κατηγορουμένων. Επέλεξε όμως αυτήν την ήπια διατύπωση στην ανακοίνωση της απόφασης, γιατί αν πιστοποιούσε τα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω (όπως και άλλα πολλά που προέκυψαν κατά τη δίκη και δεν περιλαμβάνονται εδώ) τότε θα έπρεπε να ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη εναντίον όσων «έστησαν» αυτό το κατάπτυστο κατηγορητήριο και να αρχίσει επιτέλους να ξετυλίγεται το κουβάρι της διαπλοκής αυτής της εταιρείας με τις διάφορες υπηρεσίες, θεσμούς, φορείς, πολιτικές οργανώσεις και πρόσωπα αυτής της χώρας. Γιατί το πρόβλημα με την εν λόγω «επένδυση», όπως και με άλλες τέτοιου τύπου «επενδύσεις», δεν είναι μόνο περιβαλλοντικό, όπως θέλουν να το παρουσιάζουν πολλοί. Είναι πρωτίστως θέμα πολιτικό και καθρεφτίζει τις συνέπειες υποδούλωσης της πατρίδας μας και τη μετατροπή του -πάλαι ποτέ- ελληνικού κράτους σε λεία των πλιατσικολόγων.
Έστω κι έτσι όμως, χαιρετίζουμε την απόφαση του Δικαστηρίου και γιορτάζουμε κι εμείς, μαζί με τους αθωωθέντες, τις οικογένειές τους και όλους όσοι στάθηκαν συμπαραστάτες τους, το τέλος αυτού του πολύχρονου Γολγοθά.
Επίσης, θυμίζουμε σε όλους ότι οι διώξεις δεν έχουν τελειώσει. Στις 19 Δεκέμβρη ξεκινά στη Θεσσαλονίκη μια ακόμα μεγάλη, ποινική υπόθεση, που αφορά στα γεγονότα στο Λάκκο Καρατζά, για τα οποία κατηγορούνται 26 άτομα σε βαθμό κακουργήματος. Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του ΕΠΑΜ, αλλά και όλους τους πολίτες, να σταθούν για άλλη μια φορά αλληλέγγυοι και επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση μας:
Ο αγώνας της Χαλκιδικής ενάντια στις εξορύξεις μας αφορά όλους!
Κανένας αγωνιστής μόνος του απέναντι στην κρατική καταστολή!
Παλεύουμε για τη γη και την ελευθερία μας!
Αθήνα 2 Δεκεμβρίου 2018
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



-Πρώτα, καταργείς το φόρο αλληλεγγύης στην περιουσία χαρίζοντας 3 δισ. στους πλουσιότερους των πλουσιοτέρων.
-Μετά, αυξάνεις κατά 4 δισ. τους φόρους στα καύσιμα για να βγάλει το κράτος αυτά που έχασε απ'τους απλούς ανθρώπους.
Και στο τέλος, απορείς και όλας γιατί γίνονται αυτά που γίνονται ...Μακρόν ξύπνα.....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από το 2010 η χώρα μας βρίσκεται υπό κατοχή, εχοντας χάσει την κυριαρχία της και με οικονομική καταρευση. Το Ε.ΠΑ.Μ. όλα αυτά τα χρόνια, έχει συνέχεια και συνέπεια σε όσα ελεγε και λεει. Αμφισβήτησε την Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ με επιχειρήματα και τεκμηρίωση, κατηγορήθηκε για ''ΟΥΤΟΠΙΑ'' , ''ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ'' και ''ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ'' . Δυστυχώς για τη χωρα μας, η χειροπιαστή πραγματικότητα, δικαιώνει το Ε.ΠΑ.Μ. και τις θέσεις του. Με συναίσθημα ευθύνης, το Ε.ΠΑ.Μ. συνεχίζει να αγωνίζεται και να ενημερώνει το λαό για την προτασή του. Με προοπτική, αυτοοργάνωση, συνέπεια και επιχειρήματα. Από την άλλη πλευρά, το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, εκτός από την καταστροφή που εχουν επιφέρει στην πατρίδα, επιβαλλουν στο λαό τον φοβο και τον πανικό, με προπαγανδα και μονοπλευρη ενημέρωση, (δίχως διάλογο και ισηγορία). ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ !




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η έξοδος από το ευρώ, είναι η μόνη επαναστατική πράξη που θα ταρακουνήσει συθέμελα τον ευρωπαϊκό καπιταλισμό!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aliki Papachela
Μωρε μπας και πω στον Κούγια ν αναλάβει την υπόθεση City Plaza;
Εδώ τον "χρυσό" τον απελευθέρωσε σε dt κι έκανε ρεζίλι κυβέρνηση και μπάτσους!
Είδες ο κοντός;
Σχολιο.- Είδες τι κάνουν οι ράβδου χρυσού;
Σχολιο.- μόνο την ημερομηνία θανάτου μου δεν γνωρίζω....Έχουμε εκπαιδευτεί στο Ελλαδιστάν να ξεχωρίζουμε την λαμογιά, τον λαμόγιο, τον δικηγόρο του λαμόγιου και στις ποσες θα είναι εκτός ψειρούς...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Πρέσκοτ Μπους, παππούς και πατέρας δύο πρώην Προέδρων των Η.Π.Α, διατηρούσε οικονομικές σχέσεις με τους χρηματοδότες του Χίτλερ, που του άνοιξαν τον δρόμο προς την εξουσία. Από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες με τους Ναζί, ο Π. Μπους εξασφάλισε τεράστια κέρδη, πάνω στα οποία στηρίχθηκε η πολιτική δυναστεία της οικογένειας Μπους. Ως διευθυντής και μεγαλομέτοχος εταιρειών, ο Πρέσκοτ Μπους ξέπλενε στην Αμερική το χρήμα της γερμανικής οικογένειας Τίσεν, η οποία υπήρξε από τους πρώτους και πιο σημαντικούς χρηματοδότες του Χίτλερ στην άνοδό του στην εξουσία. Η δωρεά των 25.000$ στο νεοϊδρυθέν Γερμανικό Εθνικοσοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στις αρχές της δεκαετίας του ’20, ήταν μόνο η αρχή για τον βιομήχανο και τραπεζίτη Φρίντζ Τίσεν, όπως μαρτυρά και ο τίτλος του βιβλίου του «Εγώ χρηματοδότησα τον Χίτλερ». Τα στοιχεία προέρχονται από ντοκουμέντα που ανακαλύφθηκαν στα Εθνικά Αρχεία της Αμερικής....

O παππούς του Τζορτζ Μπους χρηματοδοτούσε τον Χίτλερ και τους Ναζί. Μαζί με τον Ροκφέλερ ήταν θερμοί υπέρμαχοι της γενετικής καθαρότητας...

Ο Τίσεν διακινούσε τα χρήματα μέσα από ένα διεθνές δίκτυο εταιρειών, που ο ίδιος είχε δημιουργήσει. Αρχικά, τα κεφάλαια από το Βερολίνο, μεταφέρονταν σε τράπεζα της Ολλανδίας και από εκεί στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στις εταιρείες, όπου ο Πρέσκοτ κατείχε ηγετικό ρόλο. Εκεί τα κεφάλαια χρησιμοποιούνταν για την αγορά, χρυσού, άνθρακα, καυσίμων και χάλυβα και επέστρεφαν πίσω στη Γερμανία, χρηματοδοτώντας τη Ναζιστική Πολεμική Μηχανή και την κατασκευή θωρακισμένων οχημάτων, μαχητικών αεροσκαφών και πυροβόλων . Οι «μπίζνες» του Πρέσκοτ Μπους με τον Τίσεν συνεχίστηκαν και μετά την είσοδο των Η.Π.Α. στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως και το 1942.

Η καταδίκη ως συνεργάτης των Ναζί...
Τον Οκτώβριο του 1942, η εταιρεία που διηύθυνε ο Μπους καταδικάστηκε από την κυβέρνηση των Η.Π.Α ως εμπορικός και χρηματοπιστωτικός συνεργάτης των Ναζί, ενώ εφαρμόζοντας το Νόμο «περί Συνεργασίας με τον Εχθρό», η κυβέρνηση προχώρησε σε κατάσχεση όλων των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.
 Ακολούθησε η κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων δύο ακόμη εταιρειών, στις οποίες εμπλέκονταν ο Μπους, ενώ στις 11 Νοεμβρίου του 1942, επιβλήθηκε εμπάργκο σε μια τρίτη εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας του.
Το εμπάργκο αποσύρθηκε το 1951 και ο Πρέσκοτ Μπους, έγινε πλουσιότερος κατά 1.5 εκατομμύρια δολάρια, χρήματα που έως τότε παρέμεναν δεσμευμένα από το Αμερικανικό δημόσιο. Ένα χρόνο αργότερα ο Πρέσκοτ εκλέχθηκε Γερουσιαστής της πολιτείας του Κονέκτικατ, θέση την οποία κράτησε έως και το 1963.
Φως στις επαφές του Πρέσκοτ με τους Ναζί, ρίχνει και το συλλογικό έργο «Τα μυστικά του Γ’ Ράιχ».

Και οπαδός της γενετικής καθαρότητας ...
Στο βιβλίο αναφέρεται ότι ο Πρέσκοτ μαζί με τον αυτοκράτορα των σιδηροδρόμων Χ Γ. Αβερελ Χάριμαν και τον Ροκφέλερ, υπήρξαν φανατικοί υποστηρικτές του κινήματος της ευγονικής. Οι τρεις τους, χρηματοδότησαν τις εγκαταστάσεις στον Ινστιτούτο Γενεαλογίας και Δημογραφίας Κάιζερ Γουάιλχελμ , όπου ο Ερνστ Ρούντιν επιφορτισμένος από τον Χίτλερ για τη δημιουργία της Κυρίαρχης Φυλής, διεξήγαγε τις έρευνες της γενετικής καθαρότητας ....
Στόχος ήταν αρχικά η εκκαθάριση του πληθυσμού της Ναζιστικής Γερμανίας μέσω μαζικών στειρώσεων και θανατώσεων των γενετικά κατώτερων, η οποία σύντομα επεκτάθηκε και στις περιοχές όπου είχαν εισβάλει οι Ναζί.
Το 1933 ο Ερνστ Ρούντιν συνέταξε τον νόμο για την «Πρόληψη Απογόνων των Κληρονομικών Ασθενών», που στοίχισε τη ζωή σε 200.000 ανθρώπους, οι οποίοι έπασχαν από παραμόρφωση, κάποιου είδους διανοητική ασθένεια ή ήταν ανάπηροι....




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
 04/12/2018 12:46 μ.μ.
Η προσχεδιασμένη ένταση στην Μαύρη Θάλασσα, η προβοκάτσια της Ουκρανίας, η κήρυξη στρατιωτικού νόμου στο Κίεβο, με αποτέλεσμα την
αντίδραση της Μόσχας και την προσφυγή της στο Συμβούλιο Ασφαλείας, μας υπενθυμίζουν ότι η Ε.Ε., εκτός της οικονομικής κρίσης, βρίσκεται σε μια αναταραχή λόγω της γεωπολιτικής του φυσικού αερίου. Το αγγλοσαξονικό σχέδιο είναι να αποδεσμευθεί η Ευρώπη απ’ τον Βόρειο Αγωγό (Ρωσία-Γερμανία) και το ρωσικό, ιρανικό ή αραβομουσουλμανικό πετρέλαιο.
Το μπρα ντε φερ της Ουάσιγκτων με την Μόσχα στο ουκρανικό μέτωπο δύσκολα θα επιτρέψει ισοπαλία. Όποιος υποχωρήσει θα είναι «τελειωμένος».
Αν υπονομευτεί η πολιτική ισχύς του Πούτιν, το ΝΑΤΟ θα εγκατασταθεί για τα καλά μέσα στο Κίεβο. Η Ρωσία ήδη προειδοποίησε τους δυτικούς να μαζέψουν τους μισθοφόρους τους γιατί δεν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο.
Παρ’ όλα αυτά, οι Αμερικανοί οξύνουν το παιχνίδι συνειδητά, αγνοούν τον Πούτιν και δρουν τυχοδιωκτικά.
Όπως περιέγραψε σωστά και γλαφυρά ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας Michael Parenti: «Θα το κάνετε με τον δικό μας τρόπο, ή θα σας σπάσουμε τα πόδια, capice;».
Χωρίς την Ουκρανία, η Ρωσσία παύει να είναι αυτοκρατορία, έλεγε το δόγμα Μπρεζίνσκι, κι αυτό θέλουν να υλοποιήσουν οι μαθητές του στην Μεγάλη Σκακιέρα.
Στην περιοχή της σημερινής Ουκρανίας ιδρύθηκε το μεσαιωνικό κράτος των Ρως του Κιέβου από τους Βάραγγες τον 9ο αιώνα και είναι το πρώτο καταχωρημένο ιστορικά ανατολικό σλαβικό κράτος, δεσπόζον στην εμπορική οδό Βαράγγων-Ελληνοβυζαντινων.
Στο Κίεβο γίνεται ο αρχικός εκχριστιανισμός των Ρώσσων όταν ο πρίγκηπας Βλαδίμηρος βαπτίστηκε στα νερά του Δνείπερου από ιερείς του Βυζαντίου. Έως τα μέσα του 14ου αιώνα, τα ουκρανικά εδάφη ήταν υπό την κυριαρχία τριών εξωτερικών δυνάμεων, της Χρυσής Ορδής των Μογγόλων, του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας και του Βασίλειου της Πολωνίας.
Από το 1325 μέχρι και το 1648, η Ουκρανία βρίσκεται υπό την κυριαρχία της Πολωνολιθουανικής Κοινοπολιτείας. Μετά από τον Μεγάλο Βόρειο Πόλεμο (1700-1721), η Ουκρανία κατανέμεται μεταξύ αρκετών δυνάμεων και, από το 1735, αρχίζει το ενδιαφέρον της Μόσχας για την επέκταση της ρωσσικής κυριαρχίας προς τα ουκρανικά εδάφη.
Πρώτος στόχος ήταν η Χερσόνησος της Κριμαίας, η οποία αποτελούσε την τουρκική προφυλακή εις τα βόρεια παράλια του Ευξείνου.
Οι δυτικές δυνάμεις αντιτάχθηκαν εξ αρχής σθεναρά στην στρατηγική ρωσσική προέλαση προς Νότον και έκαναν τα πάντα για να την υπονομεύσουν, κάτι που ισχύει μέχρι σήμερα.
Η Γαλλία ξεσήκωσε τον κόσμο για να ενισχύσει την σύμμαχό της Τουρκία. Η Αγγλία αντιτάχθηκε δυναμικά εις τον ρωσσικό έλεγχο επί του Βοσπόρου. Παρόμοιες ήταν οι αντιδράσεις και των άλλων δυνάμεων, Πρωσίας, Σουηδίας κλπ.
Ακολούθησε σειρά Κριμαϊκών πολέμων και, τελικά, στις 21 Ιουλίου 1774, η Τουρκία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της Κριμαίας, παρέδωσε στην Ρωσσία τις πόλεις παρά τον Δνείπερον και άνοιξε τον Εύξεινο Πόντο, τον Βόσπορο και τα Δραδανέλλια στην ρωσσική ναυσιπλοΐα. Την ημερομηνία αυτή υπογράφηκε η περίφημη Συνθήκη του Κιουτσούκ Καϊναρτζή, δια της οποίας η Ρωσσία πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες διπλωματικές επιτυχίες τής ιστορίας της, έγινε ισχυρή δύναμη της Μαύρης Θάλασσας και προστάτις των ελληνικών και ορθόδοξων πληθυσμών που ευρίσκοντο υπό τουρκική κυριαρχία.
Η συνθήκη αυτή άνοιξε τον δρόμο για την αναγέννηση των ελληνικών κοινοτήτων στην περιοχή, την ενίσχυση του ελληνικού εμπορικού στόλου και την ελληνική επανάσταση μετά από πενήντα χρόνια. Μεθυσμένη από τις επιτυχίες της, η Μεγάλη Αικατερίνη άρχισε να ονειρεύεται την απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης και της Ελλάδας και την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Όπως έγραφε χαρακτηριστικά εις τον αγαπημένον της Γάλλο φιλόσοφο Βολταίρον: «Θα ίδωμε τας αρχαίας ελληνικάς τραγωδίας να παίζωνται από Έλληνας ηθοποιούς εις το θέατρον του Διονύσου, των Αθηνών».
Κατά την ιστορική συγκυρία, λοιπόν, οι τύχες της Ρωσσίας, της Ελλάδας, της Μαύρης Θάλασσας και της Ουκρανίας συνδέονται, ιδιαίτερα της Κριμαίας με τις ελληνικές πόλεις της Σεβαστούπολης, Συμφερούπολης, Θεοδοσίας, Ευπατόριας κ.ά.
Σ' αυτό το νέο Μεγάλο Παιχνίδι ,στο ευρασιατικό πλαίσιο, που υφίσταται εδώ και χρόνια, από την επέκταση του ΝΑΤΟ στην δεκαετία του '90, εμπλέκεται επικίνδυνα και η χώρα μας λόγω της ακραίας φιλοατλαντικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης.
Η Ρωσία σίγουρα θα αντιδράσει αστραπιαία στην ενδεχόμενη νατοϊκή περικύκλωσή της και σίγουρα το τοπίο, που είναι ήδη καυτό, μπορεί να ενεργοποιήσει ένα πολεμικό ντόμινο τους επόμενους μήνες.
Από τα παραπάνω εύλογα προκύπτει ότι η χρεωκοπημένη Ελλάδα, στο επίκεντρο όλων αυτών, θα δοκιμασθεί σε όλα τα μέτωπα και ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε πρωτοφανείς πιέσεις και αντίποινα, όντας στην πιο εποφθαλμιούμενη θέση μεταξύ των δύο συνασπισμών.
Μέχρι τώρα δεν έχουν καταφέρει να εξουδετερώσουν την Ρωσία. Ως εκ τούτου, βρίσκονται σε ένα κρίσιμο σημείο: ή εγκαταλείπουν την όλη υπόθεση, δηλαδή ολόκληρη την επιλογή τους για μονοπολική παγκοσμιοποίηση, ή πάνε σε Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν έχουν άλλες επιλογές! Και ο μόνος τρόπος που μπορούν να αντιμετωπίσουν οι πολίτες την προοπτική αυτή είναι να κινηθούν πρώτοι. Που σημαίνει να καταλάβουμε ότι ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος έχει αρχίσει, ανεξάρτητα από το πότε και πώς θα κλιμακωθεί. Και είναι, εν τέλει, ένας πόλεμος κατά της ίδιας της ανθρωπότητας που μόνο εμείς μπορούμε να τον σταματήσουμε.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΜΙΣΟΣ: Οι ΑΝΘΡΩΠΟΦΥΛΑΚΕΣ του καθεστώτος της Γαλλίας παραμόρφωσαν 21χρονο. Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΝΕΑΡΟΥ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ 10 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
3/12/2018 – 23.00
Στη Monde  μίλησε ο νεαρός Mehdi K., 21 που νοσηλεύθηκε στο νοσοκομείο Pitié-Salpêtrière, στο Παρίσι Διαβεβαιώνει ότι ουδέποτε και ουδόλως βαιοπράγησε και καταγγέλει τους αστυνομικούς. Η αστυνομική Διεύθυνση Παρισίων αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση που μέσω βίντεο που τράβηξε γείτονας έχει κάνει το γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου.  Η εισαγγελία του Παρισιού άνοιξε τη Δευτέρα μια έρευνα για βία από πρόσωπα δημόσιας αρχής.
Ο νεαρός  στη συνέντευξη λέει  » είμαι παραμορφωμένος στο πρόσωπο και με αιματώματα δεν έκανα τίποτα ήμουν με ένα φίλο μου πήγα να δω τι συμβαίνει γιατί είδα στις ειδήσεις και ήθελα να βιντεοσκοπήσω λίγο με το κινητό μου. Βιντεοσκοπούσα. Δεν έκανα παρά να βιντεοσκοπώ αυτό που γινόταν.Τ’ άτομα έσπαγαν βιτρίνες έκαιγαν αμάξια.Έπειτα παντού λάμψεις από φάρους περιπολικών. ‘Ετρεξα με μια ομάδα. Aρχίσαμε να τρέχουμε αλλά μπλοκαριστήκαμε από ένα όχημα. έκανα προς τα πίσω αλλά καθώς περπάταγα προς τα πίσω υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα και όλοι αυτοί που ήταν ανάμεσα στο α΄και στο τελευταίο αμάξι όλοι αυτοί έφυγαν στις γωνίες. Κρύφτηκαν μέσα στα κτίρια πήγαν δεξιά κι αριστερά.Μετά αισθάνθηκα πως θα με χτύπαγαν . Μετά δεν θυμάμαι τίποτα.  Μετά μέσα στο αυτοκίνητο της αστυνομίας ξέρναγα αίμα και τότε αυτοί κάλεσαν τους πυροσβέστες. Είδαν ότι αυτό ήταν αληθινά επικίνδυνο. Αυτοί κάλεσαν τους πυροσβέστες που με πήγαν στο νοσοκομείο.Oι γιατροί λένε ότι κινδυνεύει να χάσει την ακοή του από το αριστερό του αυτί ενώ θα ξαναβρεί την όραση στο αριστερό μάτι.  »LE MONDE
Η άγρια σκηνή λιντσαρίσματος του νεαρού συνέβη προς τις 19h30  στην rue de Berri, στο 8ο Διαμέρισμα Παρισιού όχι μακριά από τα Champs-Élysées….
https://www.facebook.com/NnoMan/videos/258125411533166/UzpfSTEwMjIwNzMxMzk6MTAyMTYzMzQ5MTg2OTg1NTQ/?comment_id=10216335176865008&notif_id=1543938793517541&notif_t=feed_comment_reply




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ΥΠΕΞ της Β Κορέας πήγε στον Άσαντ. Άσαντ: το ότι ηττήθηκαν τα δυτικά σχέδια αυτό μπορεί ν΄αλλάξει το παγκόσμιο σκηνικό.
4/12/2018 – 17.15
O Bachar al-Assad δέχθηκε σήμερα τον ΥΠΕΞ της Λαικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας τον Ri Yong Ho,και την αντιπροσωπεία του που τον συνοδεύει. Ο Yong Ho μετέφερε στον Πρόεδρο al-Assad και στο συριακό λαό ένα προφορικό μήνυμα του Kim Jong-un, στο οποίο υπογράμμισε την αποφασιστική θέση της χώρας του στην υποστήριξη της Συρίας και μετέφερε τα συγχαρητήρια για τις νίκες που πραγματοποιήθηκαν στον πόλεμο της τρομοκρατίας.Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην επιτυχία της Συρίας στην διαδικασία της ανοικοδόμησης που βασίζεται σε πολιτικά και στρατιωτικά επιτεύγματα.
« Ο εχθρός της Λαικής Δημοκρατίας της Κορέας, της Συρίας και όλων των χωρών που αρνούνται τις πολιτικές της ηγεμονίας και της ξένης επέμβασης είναι ο ίδιος κι αυτό συνεπάγεται την αύξηση συντονισμού μεταξύ αυτών των χωρών.  »
Ο al-Assad δήλωσε : «Οι πόλεμοι και οι ασκούμενες πιέσεις στη Συρία και την ΛΔ της Β Κορέας έχουν διαφορετικές μορφές αλλά τον ίδιο σκοπό : την αποδυνάμωση των χωρών που χαίρουν της ανεξαρτησίας των αποφάσεών τους και που αντιμετωπίζουν τις δυτικές συνωμοσίες ».
Ο πρόεδρος al-Assad  γνωστοποίησε πως η αμερικάνικη αντιπαλότητα προς όλες τις ανεξάρτητες χώρες δεν γνωρίζει γεωγραφικά όρια προσθέτοντας πως οι ήττες στις οποίες υποβάλλονται τα δυτικά σχέδια και η αποφασιστικότητα των ανεξάρτητων χωρών όπως Συρία και ΛΔ Β Κορέας μπορούν ν΄αλλάξουν τη διεθνή σκηνή.sana
Aυτοί οι πόλεμοι δεν αφορούν μόνο τη Συρία και τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, αλλά είναι πολεμοι για να επανασχεδιάσουν τον παγκόσμιο χάρτη », δήλωσε ο Πρόεδρος Assad, κατά την υποδοχή του ΥΠΕΞ Λαϊκής Δημοκρατίας της  Β Κορέας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Είναι προφανές θέλει να κερδίσει χρόνο και να διασπάσει ο Μακρόν. Παραπαίει ζαλισμένη από το χτύπημα του λαού η ΧΟΥΝΤΑ ΜΑΚΡΟΝ. Μανούβρες και ημίμετρα για την νομιμοποίησή της : O Πρωθυπουργός ανακοίνωσε αναστολή 6 μηνών στην αύξηση φόρων καυσίμων.
4/12/2018 – 17.50
O Πρωθυπουργός Edouard Philippe σε τηλεοπτικό του  διάγγελμα δήλωσε πως η κυβέρνηση « αναστέλλει για 6 μήνες  » την αύξηση της φορολογίας στα καύσιμα  και ότι οι τιμές του  αερίου και του ηλεκτρικού  « δεν θ’ αυξηθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα ».
« Κανένας φόρος δεν αξίζει να βάλουμε σε κίνδυνο την ενότητα του Έθνους « , προσθέτοντας πως « θα έπρεπε να είναι κουφός » για να μην  « ακούσει το θυμό  »  των Γάλλων.
« Οι Γάλλοι που έφεραν ένα gilet jaune αγαπούν τη χώρα τους. Θέλουν οι φόροι να χαμηλώσουν και η εργασία να πληρώνεται. Αυτό θέλουμε κι εμείς », εκτίμησε ο Edouard Philippe.
Το μορατόριουμ των  6 μηνών αφορά όλα τα οικονομικά μέτρα που  όφειλαν να τεθούν σε ισχύ  από 1 Γενάρη 2019  αναφορικά με καύσιμα:  » την αύξηση του φόρου άνθρακα, τη σύγκλιση της φορολογίας του ντίζελ και την ευθυγράμμιση της φορολογίας του ντίζελ για τους επαγγελματίες « , σύμφωνα France Info.
Είναι προφανές θέλει να κερδίσει χρόνο ο Μακρόν γι΄ανασύνταξη. Απλά μεταθέτει δεν ακυρώνει τα μέτρα. Στην ουσία ζητάει ανακωχή για ανασύνταξη δυνάμεων…




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: Απορρίφθηκε η έφεση του Ντεμιρτάς μετά την καταδίκη του για «τρομοκρατική προπαγάνδα»
 Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018, 18:11
Τουρκικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα την έφεση που είχε υποβάλει ο πρώην ηγέτης του φιλοκουρδικού Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών (HDP), Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο οποίος πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων ετών και οκτώ μηνών με την κατηγορία της "τρομοκρατικής προπαγάνδας".
Η απόφαση αυτή, την οποία γνωστοποίησε ο δικηγόρος του, έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά εκείνην του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που είχε καλέσει την Τουρκία να βάλει τέλος "το συντομότερο δυνατόν" στην προφυλάκιση του Ντεμιρτάς, στο πλαίσιο άλλης υπόθεσης.
Η επικύρωση της ποινής των τεσσάρων ετών και οκτώ μηνών, που είχε επιβληθεί στον Ντεμιρτάς τον Οκτώβριο, σημαίνει ότι οι τουρκικές αρχές μπορούν να τον κρατήσουν στη φυλακή, παρά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. "Τώρα, εύκολα θα άρουν την προφυλάκιση για την υπόθεση για την οποία είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και θα πουν: δείτε, σεβόμαστε τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Αλλά ο Ντεμιρτάς θα παραμείνει στη φυλακή, λόγω της επικύρωσης της ποινής του", σχολίασε στο Twitter ο Μαχσούνι Καραμάν, ένας από τους συνηγόρους του.
Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αφορούσε αποκλειστικά την προφυλάκιση του Τούρκου πολιτικού στο πλαίσιο μιας άλλης υπόθεσης για την οποία δικάζεται αυτήν την περίοδο, κατηγορούμενος για "διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης, τρομοκρατική προπαγάνδα και υποκίνηση σε διάπραξη εγκλημάτων". Αν κριθεί ένοχος κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 142 ετών.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε διαβεβαιώσει στα τέλη Νοεμβρίου ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Άγκυρα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έντρομη η Yeni Safak: «Μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι όχι με το ελληνικό πολεμικό ναυτικό αλλά με το αμερικανικό»
4 Δεκεμβρίου 2018, 07:39
Ως σαφές μήνυμα προς την Τουρκία ερμηνεύει την επίσκεψη της Αμερικανίδας πρέσβειρας στη Λευκωσία, Κάθλιν Ντόχερτι, στο γεωτρύπανο της ExxonMobil, η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak».
Σύμφωνα με την εφημερίδα ότι «πρέπει να ερμηνεύσουμε καλά και να αντιληφθούμε σωστά αυτή την επίσκεψη.
»Με την επίσκεψη αυτή της πρέσβειρας, οι ΗΠΑ κηρύττουν επισήμως ότι βρίσκονται πίσω από την «παρανομία» της ελληνοκυπριακής διοίκησης νοτίου Κύπρου».
Ο αμυντικός αναλυτής, Τουράγ Ογούζ, αναφέρει ότι προηγουμένως οι ΗΠΑ δεν είχαν φανερώσει τόσο καθαρά τη στάση τους στην Ανατολική Μεσόγειο, προσθέτοντας ότι «το γεωτρύπανο δεν είναι στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας, αλλά στις αμφισβητούμενες περιοχές της Κύπρου» και ότι «η Τουρκία επειδή είναι εγγυήτρια δύναμη έχει ευθύνη να προστατεύσει τα δικαιώματα της ‘Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου'(‘ΤΔΒΚ’)».
Όπως υποστηρίζει, «το τεμάχιο 10 είναι γκρίζα περιοχή μεταξύ της ‘ΤΔΒΚ’ και της ελληνοκυπριακής διοίκησης», προσθέτοντας πως «οι ΗΠΑ επέλεξαν μια προβληματική περιοχή».
Η εφημερίδα δημοσιεύει χάρτη με τη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή σε τρεις περιοχές γύρω από την Τουρκία, στην ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία και τη Μαύρη Θάλασσα, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ «έχουν απλώσει σαν χταπόδι τα πλοκάμια τους γύρω από την Τουρκία».
«Πρέπει να καταλάβουμε ότι μεσοπρόθεσμα μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι, όχι με το ελληνικό πολεμικό ναυτικό, αλλά με τις αμερικανικές δυνάμεις», αναφέρει.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νεκρός Παλαιστίνιος από ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις σε συγκρούσεις στη Δυτική Όχθη
 Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018, 15:28
Oι ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις σκότωσαν σήμερα έναν Παλαιστίνιο στη διάρκεια συγκρούσεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.
Το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε ότι ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη Τουλκαρέμ και πραγματοποίησαν εφόδους σε πολλά σπίτια και ότι ένα πλήθος συγκεντρώθηκε στην περιοχή.
Μια σιχαμενη σιωναζι εκπρόσωπος του ισραηλινοναζιστικού στρατού είπε ότι ενώ η επιχείρηση των δολοφονων σιωναζι στρατιωτών βρισκόταν σε εξέλιξη, «προκλήθηκε μια βίαιη σύρραξη κατά την οποία δεκάδες Παλαιστίνιοι αγωνιστες πέταξαν πέτρες. Οι ισραηλινοναζιστες στρατιώτες απάντησαν με τη χρήση μέσων καταστολής ταραχών και στη συνέχεια έκαναν χρήση αληθινών πυρών».
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι του τομέα υγείας είπαν ότι ένας 22χρονος σκοτώθηκε όταν δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι.
Τα ισραηλινοναζιστικά στρατεύματα πραγματοποιούν συχνά εφόδους στη Δυτική Όχθη για την σύλληψη αγωνιστων. Το ισραηλινοναζιστικο πειρατικο καθεστως  κατέλαβε την περιοχή στη διάρκεια του Πολέμου των Έξι Ημερών το 1967
Οι Παλαιστίνιοι επιδιώκουν την ίδρυση ανεξαρτητου παλαιστινιακού κράτους στη Δυτική Όχθη και την Λωρίδα της Γάζας με πρωτεύουσά του την Ανατολική Ιερουσαλήμ.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαλβίνι: «Ρωτήστε τους Έλληνες σε τι μετατράπηκε το ευρωπαϊκό όνειρο»
 Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018, 10:27
«Ρωτήστε τους Έλληνες, όπως τους Γάλλους αυτές τις μέρες ή τους Ιταλούς και τους Ισπανούς ανέργους σε τι μετατράπηκε το ευρωπαϊκό όνειρο» είπε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, μιλώντας τη Δευτέρα στο συνέδριο της Λέγκα εν όψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.
Ο Σαλβίνι, σύμφωνα με το πρακτορείο ANSA, υποστήριξε ότι στόχος μας είναι η αλλαγή «από τα μέσα» η αποκατάσταση του αίματος στις φλέβες μιας Ευρώπης που έχει γίνει σκληρωτική, την οποία επί δεκαετίες έχουν διαχειριστεί οι ίδιοι κομματικοί σχηματισμοί και τα ίδια πρόσωπα.
«Στόχος μας είναι να εισέλθουμε σε αυτά τα θεσμικά όργανα για να δώσουμε νέα ζωή σε ένα όνειρο, το "ευρωπαϊκό πρότζεκτ"» τόνισε.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη Μόσχα μεταβαίνει ο Μαδούρο - Συναντάται με Πούτιν. Ο Νικολάς Μαδούρο συναντήθηκε  τη Δευτέρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
 Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018, 09:15
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο αναχώρησε το βράδυ της Δευτέρας για τη Μόσχα, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Φεύγω για τη Μόσχα, για μια συνάντηση εργασίας, μια απαραίτητη επίσκεψη εργασίας, (για συνομιλίες) με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν» είπε ο ηγέτης της Βενεζουέλας μπροστά στο προεδρικό αεροσκάφος.
Το ραντεβού με τον Ρώσο πρόεδρο θα επιτρέψει να «κλείσει η χρονιά 2018 με μπρίο όσον αφορά στις στρατηγικές σχέσεις που οικοδομεί η Βενεζουέλα με τον κόσμο», ανέφερε ο Μαδούρο.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επιδιώκει να εξασφαλίσει την υποστήριξη των συμμάχων του, έναν μήνα και κάτι μετά την έναρξη της δεύτερης θητείας του, καθώς είναι αντιμέτωπος με απόρριψη από πλευράς μεγάλου μέρους της διεθνούς κοινότητας.
Ο Νικολάς Μαδούρο συναντήθηκε νωρίτερα τη Δευτέρα με τον ομόλογό του της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έκανε την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο Καράκας.
«Οι περιορισμοί στο εμπόριο και οι κυρώσεις είναι λάθος και το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να επιδεινώνουν την αστάθεια» τόνισε ο Ερντογάν σε συνάντηση που είχε με επιχειρηματίες αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.
«Δεν μπορείς να επιβάλλεις κυρώσεις σε έναν ολόκληρο λαό για να επιλύσεις πολιτικές διαφορές» πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ δεν αναγνωρίζει την επανεκλογή του Μαδούρο στην προεδρία, ενώ τον χαρακτηρίζει «δικτάτορα».
Ο Μαδούρο είχε πάει την 8η Ιουλίου στην Τουρκία για την ορκωμοσία του Ερντογάν. Είχε συναντηθεί τότε με Τούρκους επενδυτές και επιχειρηματίες.
Τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη των κυβερνήσεων της Βόρειας Κορέας και της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε νωρίτερα ότι οι Μαδούρο και Πούτιν θα συναντηθούν την Τετάρτη στο Κρεμλίνο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το προφίλ των πρώτων συλληφθέντων από τα «κίτρινα γιλέκα»: Νέοι άνδρες, χωρίς ποινικό μητρώο
 Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018, 23:14
Είναι στην πλειοψηφία τους άνδρες, νέοι, χωρίς ποινικό μητρώο και προέρχονται απ' όλη τη Γαλλία.
Ο λόγος για τα «κίτρινα γιλέκα» που οδηγήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο αυτόφωτο, μετά τις ταραχές του Σαββάτου στο Παρίσι δεν ταιριάζουν –τουλάχιστον οι περισσότεροι– στο προφίλ του ταραξία ή του παραβάτη του νόμου.
Από τους 363 ανθρώπους που τέθηκαν υπό κράτηση το Σαββατοκύριακο, τουλάχιστον οι 57 οδηγήθηκαν τη Δευτέρα στο δικαστήριο. Η δίκη πολλών άλλων αναβλήθηκε, ενώ κάποιοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης.
Στο εδώλιο, πολλοί κατηγορούμενοι εξηγούν ότι μετά βίας βγάζουν τον μήνα, εξαιτίας των χαμηλών μισθών τους, των δανείων ή των «φόρων», άλλοι όμως ζουν πιο άνετα.
Αρκετοί έχουν ποινικό μητρώο αλλά για πάρα πολλούς η διαδήλωση του Σαββάτου ήταν η πρώτη στην οποία συμμετείχαν στη ζωή τους. Σχεδόν όλοι διαβεβαιώνουν ότι πήγαν να διαδηλώσουν ειρηνικά και μετανιώνουν για την τροπή που πήραν τα πράγματα.

Το προφίλ των πρώτων κατηγορουμένων
Στεφάν, 45 ετών, χασάπης στο Οτ-Αλπ. Στη δίκη του, ο άνδρας αυτός που δεν έχει καμία προηγούμενη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, εμφανίστηκε με μαυρισμένο το μάτι. «Με χτύπησαν και δεν φορούσα το κράνος μου», είπε.
Εξήγησε ότι αυτή ήταν «η πρώτη τόσο μεγάλη διαδήλωση» στην οποία συμμετείχε. Είναι διαζευγμένος, με έναν γιο στην εφηβεία. Εργάζεται σε ένα σφαγείο, ο μισθός του φτάνει τα 1.200 ευρώ μηνιαίως και δηλώνει «καταχρεωμένος».
Ο Στεφάν συνελήφθη αφού έσπασε ένα μπλόκο της αστυνομίας. Ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι θα ήθελε από τους αστυνομικούς «να μας σφίξουν το χέρι και να σταθούν στο πλευρό του λαού».
Στο σακίδιό του βρέθηκε ένα κράνος και ένα μαχαίρι που, όπως λέει, το είχε μαζί του «για να κόβει το λουκάνικο ή το τυρί του». Καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών.

Πέντε φίλοι από τα προάστια
Ο Ζερεμί, ο Μπιλί, ο Ζοφρουά, ο Φρεντερίκ και ο Μαξίμ είναι ηλικίας 25-34 ετών. Συνελήφθησαν μόλις έφτασαν από τα προάστια του Παρισιού για να διαδηλώσουν. Είχαν στην κατοχή τους μάσκες και φυσιολογικό ορό, οι δυο από αυτούς μετέφεραν και κροτίδες.
Οι τέσσερις πρώτοι είναι εργάτες σε μια μεγάλη αεροναυπηγική εταιρεία και κερδίζουν πάνω από 2.000 ευρώ τον μήνα, ο τελευταίος, ως οδηγός ανυψωτικού μηχανήματος, βγάζει 1.300 ευρώ. Όλοι τους δηλώνουν ότι έχουν οικονομικές δυσκολίες: δάνεια, οικογένεια, φόρους...Τους απαγορεύτηκε η παραμονή στο Παρίσι για έναν χρόνο και τους επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης από τρεις μέχρι οκτώ μήνες.

Στίβεν, 24 ετών, οικοδόμος στη Νιεβρ
Ο νεαρός συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου, έχοντας στην κατοχή του ένα κράνος από ένα κατάστημα που είχε λεηλατηθεί νωρίτερα. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι απλώς το μάζεψε από κάτω για να προστατεύσει το κεφάλι του. Βγάζει λιγότερα από 1.100 ευρώ αλλά λέει ότι έχει μόνο «μικρές οικονομικές δυσκολίες».
Ο Στίβεν είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για κλοπή και τώρα καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών με αναστολή.

Μικαέλ, 30 ετών, άνεργος, άστεγος
Συνελήφθη την Παρασκευή στο σιδηροδρομικό σταθμό Λιόν και στην κατοχή του βρέθηκαν ένα φούτερ με μια υβριστική φράση για τους αστυνομικούς, ένα κράνος, μια σφεντόνα, 250 σφαιρίδια. Είχε αφήσει μηνύματα στο Facebook ζητώντας να μάθει που θα γινόταν ή «επίσημη» συγκέντρωση.
Έχοντας άλλη μια καταδίκη από το 2010, του επιβλήθηκε τώρα ποινή φυλάκισης έξι μηνών (εκ των οποίων οι τρεις με αναστολή). Το δικαστήριο τον διέταξε επίσης να αναζητήσει εργασία και να βρει στέγη. Προς το παρόν, θα κοιμηθεί στη φυλακή.

Ζερεμί, 18 ετών, φοιτητής στο Παρίσι
Ο νεαρός ζει με τους γονείς του στο Βαλ ντ' Ουάζ, σπουδάζει σε εμπορική σχολή και παρακολουθεί ένα πρόγραμμα κατάρτισης στο Ταχυδρομείο, κερδίζοντας 1.500 ευρώ μηνιαίως. Του ασκήθηκε δίωξη για «συμμετοχή σε συγκέντρωση» με σκοπό τη διάπραξη βιαιοπραγίας ή καταστροφών, χρήση ναρκωτικών ουσιών και κατασκευή οδοφράγματος σε δημόσιο δρόμο. Η δίκη του αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στρατοδικείο της Χαμάς καταδίκασε σε θάνατο έξι Παλαιστίνιους για δηθεν συνεργασία με το ισραηλινοναζιστικο καθεστως
 Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018, 21:42
Στρατοδικείο της Χαμάς επέβαλε σήμερα θανατική ποινή σε έξι Παλαιστίνιους, πέντε άνδρες και μία γυναίκα, με την κατηγορία της συνεργασίας με το ισραηλινοναζιστικο καθεστως.
Το στρατοδικείο επέβαλε ποινές σε συνολικά 13 Παλαιστινίους, κρίνοντάς τους ενόχους για συνεργασία με το Ισραήλ, ανέφεραν αξιωματούχοι από το υπουργείο Εσωτερικών του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχει η Χαμάς και από το στρατοδικείο σε συνέντευξη Τύπου στη Γάζα.
Ο ταξίαρχος Νάσερ Σουλεϊμάν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι επτά υπόλοιποι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης από έξι έως 15 χρόνια και σε καταναγκαστική εργασία.
Οι ηλικίες των καταδικασθέντων κυμαίνονται από 29 έως 55 ετών.
Πηγές ασφαλείας τόνισαν ότι στα μέσα Νοεμβρίου η Χαμάς συνέλαβε τρεις Παλαιστινίους με κατηγορίες για συνεργασία με μια αποτυχημένη ισραηλινοναζιστική αποστολή στη Γάζα που πυροδότησε νέα έκρηξη βίας μεταξύ ισραηλινοναζιστικών δυνάμεων και παλαιστινιακών ενόπλων οργανώσεων στην Λωρίδα της Γάζας.
Το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε να χορηγήσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τους καταδικασθέντες σε θάνατο.
Ο Σουλεϊμάν προειδοποίησε ότι «η συνεργασία με την ισραηλινοναζιστική κατοχή είναι επικίνδυνη και η τιμωρία βαριά».
Σύμφωνα με την παλαιστινιακή νομοθεσία οι αποφάσεις των δικαστηρίων πρέπει να επικυρώνονται από τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.
Η Χαμάς, εντούτοις, δεν ζητά την έγκριση του Αμπάς, εξαιτίας της διαμάχης που μαίνεται μεταξύ των δύο παλαιστινιακών κινημάτων.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Έρευνα για τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς στο Αφγανιστάν ζητάει η Ρωσία
 Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018, 18:36
Έρευνα για τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ στις επαρχίες Χελμάντ και Πακτιά του Αφγανιστάν ζητάει η Μόσχα, όπως επισημαίνει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του.
Οι πρόσφατοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί στο Χελμάντ προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 23 αμάχων και τον τραυματισμό ακόμη τριών, ενώ στη Πακτιά σκοτώθηκαν επιπλέον οκτώ άτομα και τραυματίστηκαν τέσσερις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, μετά και τις τελευταίες εναέριες επιδρομές ο αριθμός των παρεμφερών περιστατικών ανέρχεται σε τουλάχιστον πέντε στο β' 15ήμερο του Νοεμβρίου.
«Η κατάσταση προκαλεί σοβαρές ανησυχίες. Τέτοια εγκλήματα εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις δραστηριότητες των νατοϊκών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν. Όπως μπορούμε να δούμε, παρατηρείται μία αύξηση των θανάτων που σχετίζονται άμεσα με την απόφαση των ΗΠΑ να εντατικοποιήσουν τη στρατιωτική δραστηριότητα στο Αφγανιστάν» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.
Και προστίθεται: «Ζητούμε τη διεξαγωγή μίας πλήρους έρευνας για τα προαναφερόμενα περιστατικά, καθώς οι υπεύθυνοι θα πρέπει να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».





-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





ΜΑ ΠΩΣ ΤΗΝ ΟΜΙΛΩ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗΝ!
`Αμα είναι να υπαγἀγομεν την πράξην εις τον "ορθόν" κανόνα δικαίου ώστε να αποφυλακιστεί αμέσως ο δράστης και να μην δικαστεί ποτέ, ούτως ειπείν λαθρεμπόριον, τα καταφέρνομεν αυθωρεί και παραχρήμα άμα έχει υψηλήν φορολογικήν δήλωσην...`Αμα έχει χαμηλήν, η πλαστογραφία μετά χρήσεως γίνεται κατάχρηση δημοσίου χρήματος με υπό κατάργηση νόμο και τρως 10άρα... Η δικαιοσύνη δεν είναι ταξική ...και πως την ομιλώ έτσι ο άτιμος την κινεζικήν! `Οπως την ομιλεί κι η δικαιοσύνη στο λαό!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελία-σοκ στην υπόθεση δολοφονίας της φοιτήτριας στη Ροδο: Πριν από μία εβδομάδα ήθελαν να πάρουν εμένα
4/12/2018 – 17.06
Σοκάρει η καταγγελία μιας κοπέλας από τη Ρόδο για τους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση της δολοφονίας της φοιτήτριας. Η καταγγελία της, που βρίσκεται ανάμεσα στα εκατοντάδες υβριστικά σχόλια τα οποία υπάρχουν στα προφίλ των δύο ανδρών, προκαλεί ανατριχίλα.
Η Π. υποστηρίζει ότι μία εβδομάδα πριν από τη δολοφονία της Ελένης, είχαν στείλει και σε εκείνη μήνυμα για να συναντηθούν, αλλά εκείνη αρνήθηκε. Μάλιστα, αναφέρει πως η συγκεκριμένη συνομιλία έχει δοθεί στις Αρχές που ερευνούν την υπόθεση.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2018
Λιγότερο από 10% των θέσεων των Κουβανών γιατρών στη Βραζιλία καλύφθηκε από Βραζιλιάνους
Σύμφωνα με καταμέτρηση του Conasems, περίπου 28 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι θα μείνουν χωρίς κάλυψη υγείας μετά την αποχώρηση των Κουβανών γιατρών.

Λιγότερο από το 10% των Βραζιλιανών γιατρών που υπέγραψαν για να καλύψουν τις κενές θέσεις των Κουβανών επαγγελματιών στο πρόγραμμα Más Médicos, εμφανίστηκαν στις θέσεις εργασίας τους, σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες του Υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας.
Το διάταγμα της πρόσκλησης που ξεκίνησε στις 19 Νοεμβρίου για να αντικαταστήσει τους περισσότερους από 8.500 γιατρούς από την Κούβα είχε καταφέρει να αντικαταστήσει το 97,8% (8.319) των θέσεων, σύμφωνα με στοιχεία από την επίσημη ιστοσελίδα.

Ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου, χρησιμοποίησε αυτές τις πληροφορίες για να διαβεβαιώσει ότι εγγυάται την αντικατάσταση των Κουβανών γιατρών και την συνέχεια του προγράμματος.
Ωστόσο, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι μόνο 738 Βραζιλιάνοι γιατροί εμφανίστηκαν στους χώρους εργασίας τους, που ισοδυναμούν με 8,9% συμμετοχή.
Στη γειτονιά Κοσμόπολις, στο εσωτερικό του Σάο Πάολο, από τους επτά που εγκρίθηκαν από τη νέα πρόσκληση, μόνο τρεις εργάζονται. Σύμφωνα με το Δημοτικό Συμβούλιο, τρεις εγκατέλειψαν πριν αναλάβουν και ένας δεν εμφανίστηκε καν.
Οι νέοι συμβεβλημένοι πρέπει να εμφανιστούν μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου στους δήμους προορισμού τους, αλλά οι αρχές υγείας της Βραζιλίας έχουν δείξει σκεπτικισμό σχετικά με τη δυνατότητα πλήρους κάλυψης των κενών θέσεων.
Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου των Δημοτικών Γραμματειών Υγείας (Conasems) της Βραζιλίας, Μάουρο Ζουνκέιρα, προειδοποίησε πρόσφατα ότι τουλάχιστον 611 πόλεις θα μπορούσαν να μείνουν χωρίς γιατρούς με την αποχώρηση των Κουβανών από το Más Médicos, ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε το 2013 από την κυβέρνηση του Εργατικού Κόμματος για να προσφέρει υγειονομική περίθαλψη στους φτωχότερους και πιο απομακρυσμένους δήμους της Βραζιλίας.
Ο Ζουνκέιρα είπε ότι η χώρα δύσκολα θα μπορέσει να αντικαταστήσει όλους τους Κουβανούς επαγγελματίες με Βραζιλιάνους στις πόλεις αυτές.
Οι Κουβανοί γιατροί ήταν οι μόνοι που δέχτηκαν να πάνε στις πιο απομακρυσμένες, απομονωμένες ή φτωχές πόλεις της χώρας, δεδομένου ότι οι Βραζιλιάνοι προτιμούν να αναζητούν εργασία στις μεγάλες πόλεις, εξήγησε.
Οι Κουβανοί αντιπροσώπευαν περισσότερους από τους μισούς επαγγελματίες που προσλήφθηκαν στο Más Médicos, αλλά οι απειλές και οι προκλήσεις του Μπολσονάρου οδήγησαν τις κουβανικές αρχές να τερματίσουν τη συμμετοχή τους και να ανακαλέσουν τους επαγγελματίες.
Σύμφωνα με καταμέτρηση του Conasems, περίπου 28 εκατομμύρια Βραζιλιάνοι θα μείνουν χωρίς κάλυψη υγείας μετά την αποχώρηση των Κουβανών γιατρών.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας κανείς δεν είχε τον φόβο της πείνας ή τον φόβο να μείνει άστεγος
Ακολουθεί μια ανάρτηση στο facebook της Katrin McClean που δίνει την εικόνα του σοσιαλισμού και απαντά στις ψευτιές που σήμερα τα Γερμανικά και διεθνή ΜΜΕ διαδίδουν και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα
Η Katrin McClean γεννήθηκε στην πόλη Γκότα της Γερμανίας (γνωστή και από την “Κριτική στο πρόγραμμα Γκότα”).  Σπούδασε ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας. Έγραψε βιβλία και θεατρικά έργα. Γνωστή μαχητής για την ειρήνη και για την κριτική της στα ΜΜΕ για την διαστρεβλωμένη εικόνα που δίνουν για την Ουκρανία. Αποδίδουμε την ανάρτησή της και βάζουμε και την φωτογραφία που την συνοδεύει.
“Το να καταδικάζει κανείς την Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας  σαν μία κοινωνία αδικίας είναι μια απόλυτη άρνηση της πραγματικότητας. Χιλιάδες πρόσφυγες πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο και η σημερινή Γερμανία έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Στην σημερινή Γερμανία ο φόβος να χάσεις την δουλειά σου ή την κατοικία σου είναι μια σχεδόν φυσιολογική κατάσταση. Φόβος διαβίωσης (ύπαρξης) ήταν μια άγνωστη λέξη στην ΔΔΓ. Η ΛΔΓ δεν είχε εμπλακεί σε κανέναν πόλεμο.
Η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας είναι μπλεγμένη σε 13 πολεμικές αποστολές . Οι άνθρωποι δεν εκφράζουν την γνώμη τους επειδή φοβούνται μήπως χάσουν την δουλειά τους ή υποστούν διακρίσεις (μπούλινγκ). Τα ΜΜΕ διαδίδουν ψέμματα ή μισές αλήθειες. Προτείνουν στην Νεολαία από τα 17 να καταταγεί στο Στρατό.  Νοσοκομεία Παίδων κλείνουν όταν δεν βγαίνουν με κέρδος.
Ναι! Οι ηγέτες της ΛΔΓ εμπνέονταν πράγματι από ιδεώδη, όλοι είχαν δουλειά, είχαν μια θέση στην κοινωνία, είχαν σύνταξη στα 60, κανείς δεν είχε τον φόβο της πείνας ή τον φόβο να μείνει άστεγος, οι εκπρόσωποί του λαού ήταν υποχρεωμένοι να απαντήσουν στα ερωτήματα και στις διαμαρτυρίες και στις προτάσεις και αυτό γινόταν συχνά. Όποιος ήταν δυσαρεστημένος με κάτι είχε πάντα την δυνατότητα να κάνει την κριτική του. Στους φοιτητές χορηγούνταν στέγη και υποτροφίες για να μπορούν να αφοσιωθούν απρόσκοπτα στις σπουδές τους. Όλα αυτά ήταν σοσιαλισμός, μια κοινωνία αφιερωμένη στον λαό, που ποτέ δεν αναφέρεται μέσα στην μόνιμη κενολογία σ’ αυτό το άδικο κράτος που ζούμε σήμερα”.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαλέξτε το χρώμα του γιλέκου σας και ελάτε την Τετάρτη (5/12, 3 μ.μ.)
στην εκδήλωση αλληλεγγύης στα «κίτρινα γιλέκα», ενάντια στον αυταρχισμό
της κυβέρνησης Macron
Διαμαρτυρία για την λιτότητα, τους φόρους στα καύσιμα, την φτώχεια, τους
πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας και τις αθρόες αποκοπές ρεύματος στην
Ελλάδα
Όλοι/-ες (2 μ.μ.) στο συμβολαιογραφείο Αιόλου 10 για να αποτρέψουμε τον
πλειστηριασμό μικρής πρώτης κατοικίας στο Περιστέρι
Η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑ.Ε) παίρνει την πρωτοβουλία και διοργανώνει την
Τετάρτη (5/12) στις 3 μ.μ. έξω από την γαλλική πρεσβεία  (Βασ. Σοφίας
και Ακαδημίας) εκδήλωση αλληλεγγύης στο κίνημα των «κίτρινων γιλέκων»
της Γαλλίας ενάντια στον αυταρχισμό της κυβέρνησης Macron. Διαλέξτε το
χρώμα του γιλέκου σας και ελάτε να διατρανώσουμε την ανάγκη, ανάλογα
νικηφόρα κινήματα, όπως αυτό της Γαλλίας, το καθένα με τη δική του
πρωτοτυπία, να δημιουργηθούν στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη.
Η εκδήλωση αυτή θα είναι, ταυτόχρονα, εκδήλωση διαμαρτυρίας για την
τραγική κοινωνική κατάσταση στην χώρα μας και συγκεκριμένα  διαμαρτυρία
για την λιτότητα, τους υπερβολικούς φόρους στα καύσιμα, την εξαπλούμενη
φτώχεια και ανεργία, τους εξευτελιστικούς μισθούς και συντάξεις, το κύμα
πλειστηριασμών λαϊκής περιουσίας και τις αθρόες αποκοπές ηλεκτρικού
ρεύματος.
Λίγο νωρίτερα, η ΛΑ.Ε θα δώσει το αγωνιστικό παρόν στις 2 μ.μ. έξω από
το συμβολαιογραφείο στην Αιόλου 10 με στόχο να αποτρέψει τον
πλειστηριασμό πρώτης μικρής κατοικίας στο Περιστέρι (75 τ.μ.), η οποία
βγαίνει στο σφυρί για 67.000 ευρώ, χαμηλότερα και από το νέο απαράδεκτο
όριο των 80.000 ευρώ, που ισχυρίζεται ότι προτίθεται να μειώσει την
(ανύπαρκτη) προστασία της πρώτης κατοικίας η κυβέρνηση των τραπεζιτών.
Καλούμε όλους τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες και νέους/-ες να δώσουν
το παρόν και στις δύο εκδηλώσεις οι οποίες αφορούν την ζωή και το μέλλον
μας.
Ένα δυναμικό και πλατύ κίνημα ανάλογο των «κίτρινων γιλέκων» χρειάζεται
και στη χώρα μας.
Αυτό το κίνημα, όπως σημείωσε μια πρώτη νίκη στη Γαλλία, μπορεί να
νικήσει και στην Ελλάδα.
Μπορούμε, επίσης, με τον πλατύ ενωτικό αγώνα μας να αναβάλουμε και να
ματαιώσουμε τους πλειστηριασμούς λαϊκών περιουσιών.
Μπορούμε, αν είμαστε ενωμένοι και πολλοί, να τα καταφέρουμε. Μοιάζουν
ισχυροί γιατί δεν ενωνόμαστε και καθόμαστε στον καναπέ μας.
Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε
Αθήνα 4/12/2018




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τα πρόσωπα τους! Αυτοί είναι οι δολοφόνοι της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο – Τα προφίλ τους στο facebook
Tα προφίλ και τα οργισμένα σχόλια στις φωτογραφίες τους
Ο Κούκουρας το πλουσιοπαιδο έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν Αρχές και σχολεία λόγω του κακού του χαρακτήρα, που σε πολλές περιπτώσεις έφτασε στα όρια και στην Αστυνομία. Πρόκειται για τον Μανώλη Κούκουρα, 20 χρόνων που ζει στη Λίνδο, η οικογένεια του έχει τρία – τέσσερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στους Πεύκους. εστιατόρια, κινέζικο εστιατόριο, καφετέριες και μικρό ξενοδοχείο.
Μόλις έγινε γνωστό το όνομα και του Αλβανού: Πρόκειται για τον 19χρονο Λουτσάϊ Αλέξανδρο, που στο προφιλ του παριστανει τον Ελληνα σαν Λουτσης. Και τα δυο καθαρματα ειναι μπολντιμπιλντεραδες.
Οι δύο νεαροί είχαν μεταβεί στο σπίτι της νεαρής και την έπεισαν να πάνε βόλτα στο εξοχικό του Μανώλη τον οποίο είχε γνωρίσει από το καλοκαίρι. Εκεί της ζήτησαν να συνευρεθεί μαζί τους και εκείνη αρνήθηκε. Τότε ο ένας εκ των δύο την κτύπησε στο κεφάλι. Εκείνη ζαλίστηκε και έπεσε κάτω. Τρίτο άτομο ίσως να έδωσε την ιδέα να φορτωθεί στο φορτηγάκι και να πεταχτεί στη θάλασσα. Αυτό έγινε και μάλιστα σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του Μανώλη. Τα ρούχα και προσωπικά αντικείμενα του κοριτσιού βρέθηκαν στο σημείο απ’ όπου την έριξαν στη θάλασσα.
ΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, συνήγορος του Κούκουρα: Ο κ. Δημητριάδης πριν από λίγο δήλωσε πως ο Μανώλης Κούκουρας δεν έχει εμπλοκή στην δεύτερη φάση της υπόθεσης, δηλαδή, στο ρίξιμο της κοπέλας στη θάλασσα. Αυτό, αν επαληθευτεί από τα υπόλοιπα στοιχεία φανερώνει εμπλοκή στην υπόθεση ενός ακόμη ατόμου που σίγουρα βοήθησε τον 19χρονο Αλβανό να κάνει την πράξη!
Πάντως νεότερες πληροφορίες λένε πως ο Κούκουρας αρνείται τις κατηγορίες και ζητά προθεσμία για να απολογηθεί.
Τα πρόσωπα τους:
https://viralgreece.eu/ta-prosopa-toys-aytoi-einai-oi-dolofonoi-tis-21chronis-foititrias-sti-rodo-ta-profil-toys-sto-facebook?fbclid=IwAR3Fws2NjmBVZtzF83CEdyG3NwJqjKZB_oMDDXDChV2DBskMfXpXPi9p-mM



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο άνθρωπος στην φώτο με το στραπατσαρισμενο πρόσωπο ονομάζεται Τάσος Τοπαλιδης. Εργαζόταν στο κατάστημα πίτσα μαφιοζο ( αληθινό όνομα ) Βενιζέλου 80 Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκη ως διανομέας!
 "Χτυπήθηκε από τον ίδιο τον εργοδότη με σιδερογροθια γιατί του είπε ότι δεν θα μπορούσε το Σάββατο να δουλέψει λόγω ασθένειας. Ο Τάσος χθες ήταν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με σπασμένο ζυγωματικο!"
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2394633937218114&set=a.377694812245380&type=3&theater




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα Γαλλίας (PCRF), αδελφό του ΚΚΕ, στο πλευρό του κινήματος "Κίτρινα γιλέκα"!
http://www.pcrf-ic.fr/Tous-ensemble-contre-la-politique-de-Macron-l-homme-du-capital-financier



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες!
Η Ελλάδα και η δημοκρατία σε κίνδυνο!»
Από την απόφαση του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, 17 Δεκέμβρη 1944

Η πάλη για την Εθνική Ανεξαρτησία και τη Λαϊκή Κυριαρχία είναι και σήμερα το κυρίαρχο ζήτημα στη χώρα, ο ένας πόλος της κύριας αντίθεσης απέναντι στις...
δυνάμεις της εξάρτησης και του υπεριμπεριαλισμού.
Όπως περίπου το είχε θέσει ο - και πρώτος εκδότης του Ριζοσπάστη – νομικός/δικηγόρος στο επάγγελμα Γεώργιος Φιλάρετος, στο Ξενοκρατία και Βασιλεία εν Ελλάδι 1821-1897 ή αρκετές δεκαετίες μετά ο δημοσιογράφος (νομικός στις σπουδές επίσης) Κυριάκος Σιμόπουλος στο Ξενοκρατία, Μισελληνισμός και Υποτέλεια ή ο ιστορικός Νίκος Ψυρούκης στην 4τομη Ιστορία της Σύγχρονης Ελλάδας.
Ούτε αντιδεξιά μέτωπα ψευδεπίγραφου αντιφασισμού/αντιεθνικισμού – ούτε αντιλαϊκιστικά μέτωπα των «αρίστων», όλα πάντα με το βλέμμα στις κάλπες και με ανέγγιχτη την κυρίαρχη δομή εξουσίας στη χώρα. Το κίνημα στη Γαλλία δείχνει έναν δρόμο αντίστασης και αγώνα. Η ομορφιά εκεί (και παντού) είναι στους δρόμους..
Ο Αγγελόπουλος στο Θίασο στη σκηνή των Δεκεμβριανών (γυρισμένη στην Πλ. Συντάγματος του Ναυπλίου), θέτει με όρους καθαρούς το ζήτημα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, της αποικιακής υποτέλειας. Αυτό ήταν το κυρίαρχο - τόσο στην ταινία, όσο και στην πραγματική ζωή - και όχι η εμφύλια διαμάχη , που προφανώς αναπτύχθηκε – και αποτυπώνεται με έμφαση στην ταινία- υπερπροσδιορισμένη όμως από τις εσωτερικευμένες αντιθέσεις που δημιουργούσε η διαδικασία ιμπεριαλιστικής εξάρτησης. Το στοιχείο αυτό, που είναι το κυρίαρχο στον ελληνικό 20ο αιώνα ιδίως στις στιγμές όξυνσης του κοινωνικο-πολιτικού αγώνα υποβαθμίζεται από ένα μέρος των ιστορικών της αριστεράς μετά το ’90 και από την μεγάλη πλειοψηφία των φιλοκυβερνητικών δημοσιολογούντων στην προσπάθειά τους να απαράγουν την εμφυλιοπολεμική διαιρετική μηχανική εν όψει εκλογικών αναγκών αποκρύβοντας την κυρίαρχη αντίθεση.
Στη Μάχη της Αθήνας, όπως την αναπαριστά κινηματογραφικά ο Αγγελόπουλος, εκτός από το «Παιδιά σηκωθείτε» σε επόμενο πλάνο, από μακριά ακούγεται και η «Ακρίδα», το αντι-οθωνικό τραγούδι, σε μια συνένωση της επαναστατικής παράδοσης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη... (στην αραβική: فلسطين)... Εφημερίδα FALASTIN στην Παλαιστίνη, στην αραβική γλώσσα που πρωτοκυκλοφόρησε το 1911.
Στην φωτογραφία το καλοδιατηρημένο πρωτοσέλιδο (9 Αυγούστου 1936).
Υπάρχουν κι αυτοί που επιμένουν πως δεν υπήρχε Παλαιστίνη κι όλα ξεκινούν το 1948 με το σιωνιστικό-ναζιστικό κατοχικό καθεστώς!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4 ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 1944:Ο ένοπλος λαός αντιμέτωπος με τους Άγγλους εισβολείς,τους υποτακτικούς τους και τα λάθη της ηγεσίας του
https://maninhighcastleblog.blogspot.com/2018/12/1944.html?fbclid=IwAR0uB7G2nX4Nz8RSQLLFAC81AQvNhaY-poAnTdWHof337EEu2Af2QDPLRvc



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σημιτιστάν νταβατζής υπουργός Σταθάκης που ξέχασε να δηλώσει 38 ακίνητα και 1,8 εκατ.ευρώ, βάζει χέρι και στο ευρουλάκι του φτωχού!
Κύριε George Stathakis, υπουργέ αρμόδιε για την Ενέργεια, μαζέψτε τους καρεκλοκένταυρους, μαθητευόμενους μάγους της διοίκησης της ΔΕΗ...
Με χαράτσι 1 ευρώ θα επιβαρύνονται, λέει, από 1ης Δεκεμβρίου 2018 όλοι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που αποστέλλονται στους καταναλωτές σε χάρτινη μορφή!
Συνολικά, πρόκειται για 7 εκατ. λογαριασμούς! Τουτέστιν, η ΔΕΗ θα εισπράττει με το κόλπο αυτό, 7 εκατ. ευρώ κάθε δίμηνο! Και θα εισπράττει το ποσό αυτό από...
φτωχούς και ηλικιωμένους που δεν έχουν (και δεν πρόκειται να έχουν) καμιά εξοικείωση με το Ίντερνετ... Και το κάνει αυτό, δήθεν για περιβαλλοντικούς λόγους, και δήθεν για να "τιμωρήσει" αυτούς που την υποχρεώνουν να σπαταλάει χαρτί! Λες και οι μονάδες της ΔΕΗ σέβονται το Περιβάλλον!
Ουσιαστικά, η διοίκηση της ΔΕΗ επιδιώκει ξετσίπωτα με τη μέθοδο αυτή, να βάζει κάθε χρόνο στα διάτρητα ταμεία της 42 εκατ. ευρώ! Χρήματα που δεν της ανήκουν... Λες και οι λογαριασμοί της ΔΕΗ σήμερα δεν περιέχουν άλλες "νταβατζήδικες" χρεώσεις υπέρ τρίτων...!
Μια δίκαιη λύση κύριε Σταθάκη, θα ήταν η ΔΕΗ να αφαιρεί 1 ευρώ από τους λογαριασμούς όλων των καταναλωτών που στο εξής θα χρησιμοποιούν μόνο το Ίντερνετ...!