Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018

Πεμπτη 6 Δεκεμβριου 2018


Παραπατάνε οι Σκοπιανοί από την ελληνική σφαλιάρα στον Ζάεφ για τη «μακεδονική» γλώσσα – Ζήτησαν συγγνώμη
5 Δεκεμβρίου 2018, 21:12
Η δυναμική αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και του Μάθιου Νίμιτςτου ΟΗΕ στις απαράδεκτες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, περί πιθανότητας διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, έχουν προκαλέσει ασφυκτική πίεση στη σκοπιανή κυβέρνηση. Οι Σκοπιανοί συνειδητοποιούν ότι η ρητορική τους αμετροέπεια δεν γίνεται αποδεκτή από την Αθήνα, όπως και ότι ο Ζόραν Ζάεφ οφείλει να μην αποκλίνει από το γράμμα και το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Στην προσπάθειά του ο Σκοπιανός πρωθυπουργός να γίνει αρεστός στη ακροδεξια εθνικιστική «αρχαιομακεδονική» του αντιπολίτευση, αλλά και στους πιο έξαλλους του λαού του, έφτασε στο όριο να υπονομεύσει ευθέως τη Συμφωνία των Πρεσπών και τους δυτικούς σχεδιασμούς για τα δυτικά Βαλκάνια. Οι Σκοπιανοί είναι υποχρεωμένοι να τηρήσουν ό,τι συμφώνησαν, αλλιώς όλη η ευθύνη είναι δική τους.
Όπως μεταδίδουν ηλεκτρονικά ΜΜΕ από τα Σκόπια, ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Μίλε Μποσνιάκοφσκι, κληθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών να σχολιάσει τις ελληνικές αντιδράσεις στις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ, περί δυνατότητας διδασκαλίας της «μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα, ανέφερε:
«Θα ήθελα να είμαι ακριβής, για να μην υπάρξει καμία παρανόηση.
»Η κυβέρνηση της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” είναι έντονα αφοσιωμένη στην πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και όλες οι ενέργειες και δηλώσεις μας γίνονται με καλή πίστη για να στηρίξουμε αυτή τη Συμφωνία.
»Ως χώρα που επιδιώκει να ενταχθεί στην ΕΕ, έχουμε πλήρη συνείδηση ότι οι χώρες μεριμνούν για τους δικούς τους πολίτες και ότι οι χώρες των Βαλκανίων δεν αναμειγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις των γειτονικών χωρών για το όποιο ζήτημα.
»Σε αυτή την κατεύθυνση υπογραμμίζουμε το άρθρο 4 παράγραφος 3 της Συμφωνίας των Πρεσπών, με το οποίο δεσμευόμαστε να μην αναμειγνυόμαστε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, περιλαμβανομένης της υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσώπων που δεν είναι πολίτες μας.
»Από αυτήν την άποψη εννοείται ότι οι πολιτικές σε θέματα γλώσσας στις δύο χώρες δεν καθορίζονται από τη Συμφωνία των Πρεσπών.
»Εκφράζουμε πλήρη κατανόηση και σεβασμό ότι το ζήτημα ποιες γλώσσες διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα θέμα εσωτερικής πολιτικής και εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας.
»Ο Πρωθυπουργός Ζάεφ είναι πλήρως προσηλωμένος σε μία πολιτική που φέρνει τις ευρωπαϊκές αξίες στην περιοχή των Βαλκανίων, όπως είναι αφοσιωμένος και στην βελτίωση των σχέσεων καλής γειτονίας.
»Εκφράζουμε λύπη αν τα σχόλιά του έγιναν αντιληπτά και ερμηνεύτηκαν με λάθος τρόπο», είπε.
Ο αντιπολιτευόμενος τηλεοπτικός σταθμός «ALFA TV» σχολιάζει ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ «χρειάστηκε και πάλι να ζητήσει συγγνώμη εξαιτίας του Πρωθυπουργού και συγκεκριμένα για τις δηλώσεις του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δίνει τη δυνατότητα διδασκαλία της “μακεδονικής” γλώσσας στην Ελλάδα, μία δήλωση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην ελληνική κοινή γνώμη».
Ο σταθμός προσθέτει ότι με τις σημερινές δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μίλε Μποσνιάκοφσκι στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ απευθύνθηκε για πρώτη φορά στην εγχώρια κοινή γνώμη για το ζήτημα που έχει προκύψει, καθώς μέχρι σήμερα οι όποιες διευκρινίσεις δίνονταν από την κυβέρνηση στα Σκόπια αποκλειστικά προς την ελληνική κοινή γνώμη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πάμε για καινούργιες πολιτείες !!!
22 ολόκληρες μέρες !!
ΟΧΙ 24ωρίτσες....

Ασυμμετρο 22 ημερων!!!
H CGT δημ.υπαλληλων Γαλλιας
προκηρυξε απεργια
22 ημερων
22 ημερων
22 ημερων!!!!
(Παιδια της ΑΔΕΔΥ της 24ωρης, φατε τη σκονη τους!!)
Θα δουμε καινουρια πραγματα στους κοινωνικους αγωνες..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δολοφόνοι μεταναστών, βιαστές γυναικών, τοκογλύφοι ενεχυροδανειστές, αφεντικά νταήδες με σιδερογροθιές, λαθρέμποροι μιντιάδες εφοπλιστές, διαπλεκόμενοι δημοσιογράφοι, μπάτσοι βασανιστές, διεφθαρμένοι δικαστές, ομοφοβικοί φονιάδες, τέκνα κ@λών οικογενειών, κουστουμάτοι σωματέμποροι, δεσποτάδες παιδεραστές, δήμαρχοι καταχραστές, μιζαδόροι πολιτικοί κι ένας έρμος και μονάχος τόπος για να τους φιλοξενήσει: ΓΚΟΥΛΑΓΚ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6.12.2018 - 11:02
Οργή για την ανάρτηση στελέχους της ΝΔ για τη φοιτήτρια στη Ρόδο
Μόνο ντροπή μπορεί να προκαλέσει ανάρτηση στο facebook που έκανε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στη Ρόδο με αφορμή τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας.
Όταν μιλάμε για κουλτούρα του βιασμού μιλάμε για όσα ακούγονται μετά από ένα βιασμό που έγινε γνωστός, όπως αυτός της άτυχης φοιτήτριας που θύτης και θύμα εξισώνονται και στις περισσότερες φορές φταίει κιόλας το θύμα.
Με αυτή την κουλτούρα φαίνεται πως μεγάλωσε και ο Π. Ε. ο οποίος με μία αισχρή ανάρτησή του ενοχοποιεί το θύμα γράφοντας πως «εκδιδόταν, και μάλιστα με λαθρομετανάστες».
Αυτά που γράφει ο εν λόγω και φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τη ζωή του κοριτσιού αλλά είναι άμεσα δεμένα με την κουλτούρα του βιασμού που έχει διαποτίσει το  το μεγάλωμα γενεών και γενεών:
«Δεν πρέπει να γυρνάς μόνη σου τα βράδια», «Μην δείχνεις τόσο πολύ δέρμα», «Άσε και κάτι στη φαντασία», «είχες πιει;», «φλέρταρες μαζί του;», «φορούσες κοντή φούστα;», «πως κάνεις έτσι, σε θέλει γι’ αυτό συμπεριφέρεται έτσι», «φέρσου σαν άντρας», «οι άντρες είναι άντρες», «άντρας είσαι βαλ’ την κάτω»…
και ο κατάλογος δεν έχει σταματημό.
Μετά την κατακραυγή η ανάρτηση κατέβηκε από το προφίλ του ΠΕ.
Διαβάστε την ανάρτηση:
«Τελικά τα σχόλια για τη φοιτήτρια από αυτούς που τη γνωρίζουν λένε ακριβώς το αντίθετα από αυτά που λένε οι γονείς της. Ακούγεται ότι εκδιδόταν και μάλιστα και με λαθρομετανάστες. Δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο... που κάποιοι πέφτουν τόσο χαμηλά. Κρίμα για την κατάληξη της... Να διευκρινίσω ότι λυπάμαι πολύ για την κατάληξη, δεν αξίζει σε κανέναν τέτοιο τέλος και λυπάμαι να ακούω για τέτοια πράγματα το όμορφο νησί μας το οποίο είναι φιλήσυχο. Έχει πάρει λάθος δρόμο η κοινωνία μας. Πολύ λάθος»
Σχολιο.- Βγήκε ένα καθίκι από τη Ρόδο που συνδέεται με την οικογένεια του ντόπιου φονιά και έγραψε στο FB χυδαιότητες σε βάρος του δολοφονημένου κοριτσιού.
Είναι δυνατόν; Κι όμως...
Σχολιο.- Για τον κουμπάρο του περιφερειάρχη και τοπικό στέλεχος της ΝΔ λες;
Σχολιο.- Ναι..
Σχολιο.- Έχει κλείσει το προφίλ του στο facebook το καθίκι αυτό. Η το έχει μόνο για φίλους ορατό. Μάλλον έφαγε το κράξιμο που του άξιζε και το έκλεισε το καθίκι!
Σχολιο.- Εγώ διάβασα σε Τοπική Εφημερίδα τέτοια σχόλια...
Σχολιο.- Ο ελληναρας φονιας είναι πλουσιοπαιδο της Ροδου ρε παιδια. Εχει βρωμιαρικες ακρες σε ολες τις κωλοφυλλαδεςτης Ροδου. Από την αρχη προειδοποιουσαν οι Ροδιτες, προσεχτε τον αληταρα το πλουσιοπαιδο μη τη γλιτωσει….



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




17:49 | 05 Δεκ. 2018
Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς, θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί ακούγοντας αυτό που είπε η Ιωάννα Μπέλλα στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου.
Οργη και αηδια για οσα  ξεστομισε η Σταρ Ελλας 2018
Κι όμως, το "και ποια γυναίκα δεν έχει φάει χαστούκι σε καβγά" μπορεί να μην ακουγόταν στην τηλεόραση, μπορεί η ίδια να μην το έλεγε αν δεν το έφερνε η κουβέντα, όμως η νοοτροπία αυτή υπάρχει στην κοινωνία μας. Αυτό το πατριαρχικό πρότυπο, που καθιερώθηκε εδώ και αιώνες, μπορεί να θεωρείται αναχρονιστικό πλέον, ωστόσο υπάρχουν ακόμα παιδιά, νέοι και μεσήλικες που το ασπάζονται...
Την ώρα που η Ιωάννα Μπέλλα δικαιολογούσε μια πράξη βίας ως κάτι... χαριτωμένο, ή και... αφροδισιακό, ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, μια νεαρή κοπέλα, μόλις 21 χρόνων, δολοφονούνταν γιατί είπε "όχι" σε ερωτικές προτάσεις. Ένα έγκλημα που συγκλόνισε όλη την Ελλάδα συγκέντρωσε και εμετικά σχόλια στα social media, όπως "ήθελε και δύο...", "κορίτσι για σπίτι θα ήταν" και άλλα τέτοια.
Μπορεί το νεαρό μοντέλο με τις πλαστικές επεμβάσεις και τους τίτλους ομορφιάς να μη γνώριζε για το έγκλημα στη Ρόδο την ώρα που ξεστόμιζε αυτή τη δήλωση στην τηλεόραση, όμως αυτή η νοοτροπία υπάρχει, ζει ακόμα στα μυαλά και στις ψυχές της νεολαίας και οι συνέπειές της είναι ανυπολόγιστες...
Όλα ξεκινούν από ένα... αθώο χαστουκάκι, από αυτά που "ανάβουν τα αίματα", όπως διαβάζουμε σε γυναικείες ιστοσελίδες διαμόρφωσης στυλ και ερωτικής ζωής, και καταλήγουν σε ξυλοδαρμούς, βιασμούς και δολοφονίες ερωτικού κινήτρου. Γιατί τα όρια πολλές φορές δεν είναι καθόλου διακριτά, σε μια κοινωνία που κοχλάζει από θυμό, οργή, βία και μοχθηρία...
Για κάθε "Ελένη Τοπαλούδη" κρύβεται από πίσω μια "Ιωάννα Μπέλλα", χωρίς να θέλουμε να προσωποποιήσουμε καταστάσεις. Όλα ξεκινούν από τη στάση ζωής και την αντίληψη που έχει ο καθένας για τις ανθρώπινες σχέσεις και τη συμπεριφορά στον έρωτα και όχι μόνο...
Για αυτό νιώθουμε την ανάγκη, Ιωάννα Μπέλλα, να σου γνωρίσουμε την Ελένη Τοπαλούδη...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ειχανε δεσει τα ποδια στην Ελενη Τοπαλουδη όταν την πεταξαν ζωντανη στη θαλασσα στη Λινδο της Ροδου. Τα χερια της ηταν δεμενα με τι στηθοδεσμο της.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΧΟΥΝΤΑ ΑΛΑ ΕΕ / Ο Μακρόν έβγαλε το στρατό κατά του λαού του. Κατευθύνεται ήδη στο Παρίσι για να χτυπήσει την εξέγερση του λαού που θα κορυφωθεί στις 8 Δεκέμβρη….
6/12/2018 – 21.00
Η χούντα του Μακρόν αποκαλύφθηκε. Ο Μακρόν έβγαλε το στρατό κατά του λαού του και είναι καθ΄οδόν για να πιάσει θέσεις στο Παρίσι εν όψει της 8ης Δεκέμβρη και της κινητοποίησης των Gilets Jaunes και των παραγωγικών τάξεων που προστέθηκαν σε αυτούς. Επίσης τον ίδιο δρόμο πήραν και θωρακισμένα οχήματα της Χωροφυλακής….
Περί τους 65 000 αστυνομικούς θα κινητοποιηθούν στο Παρίσι το Σάββατο.
Στο μεταξύ 200 Λύκεια παρέμειναν σήμερα κλειστά σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας λόγω καταλήψεων. Κινητοποιήσεις μαθητών και επεισόδια με αρχές σημειώθηκαν κάηκαν αρκετά αυτοκίνητα έγιναν εκατοντάδες προσαγωγές .  220  σε κατάληψη: το Λύκειο Carnot στις Cannes, 7 Λύκεια της Lille, 30 σε Seine-Saint-Denis, 20 σε Marseille, 1 στο Beaugency (45),  το Λύκειο Camus  Courbevoie (92). Κλειστό από Δευτέρα με απόφαση Γ Συνέλευσης των Φοιτητών παραμένει από Δευτέρα το Πανεπιστήμιο  Sorbonne Nouvelle (Paris 3)….



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με δεμένα πόδια εντοπίστηκε η σορός της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο
 Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018, 19:13
Απίστευτες αποκαλύψεις για το έγκλημα που συγκλονίζει την Ελλάδα με θύμα την 21χρονη Ελένη Τοπαλούδη, κάνει ο δικηγόρος της οικογένειας. Ο Αλέξης Κούγιας σε ανακοίνωσή του αποκαλύπτει ότι οι δράστες είχαν δέσει τα πόδια της άτυχης φοιτήτριας προτού την πετάξουν στη θάλασσα επειδή φοβήθηκαν μην ξυπνήσει από την επαφή της με το νερό και για να είναι σίγουροι ότι θα πνιγεί.
Αυτό, κατά την οικογένεια καταδεικνύει και την αποφασιστικότητα των δραστών να σκοτώσουν τη νεαρή και να εξαφανίσουν το πτώμα της.
Ολόκληρη η ανακοίνωση:
Όπως σας είναι γνωστό, το δικηγορικό μας γραφείο έχει αναλάβει την υπεράσπιση του βήματος της πολιτικής αγωγής για την οικογένεια Τοπαλούδη στο άγριο έγκλημα της Ρόδου με θύμα την κόρη και αδελφή τους.
Επειδή πολλά λέγονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς τις τελευταίες ημέρες, θα προβούμε στις εξής δύο δηλώσεις:
Η πρώτη αναμφισβήτητη δήλωσή μας είναι ότι οι δράστες, πριν πετάξουν τη δυστυχή κοπέλα στη θάλασσα, ΕΠΕΙΔΗ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΗΤΑΝ ΕΝ ΖΩΗ, αλλά και επειδή είναι βέβαιο ότι, μόλις το σώμα της θα ερχόταν σε επαφή με το κρύο νερό, έστω και αν είχε χάσει προσωρινά τις αισθήσεις της, θα συνερχόταν, της έδεσαν με σκοινί και τα δύο πόδια, για να είναι βέβαιοι ότι θα πνιγεί. Έτσι βρέθηκε με δεμένα τα πόδια από αυτούς που ανακάλυψαν το πτώμα της.
Η δεύτερη δήλωσή μας είναι ότι, όποιος προσπάθησε ή προσπαθεί κατά παράβαση του άρθρου 365 Ποινικού Κώδικα (προσβολή μνήμης νεκρού) να προσβάλει τη μνήμη της δυστυχούς αυτής κοπέλας, καλυπτόμενος στον δυστυχώς ανεξέλεγκτο χώρο του διαδικτύου, ΌΣΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, θα βρεθεί, θα μηνυθεί και θα εναχθεί από το γραφείο μας για λογαριασμό της οικογενείας, η οποία θα απαιτήσει και εύλογη αποζημίωση.
Η ανακοίνωση αυτή γίνεται στη μνήμη της αείμνηστης κοπέλας και είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει αυτή τη στιγμή το γραφείο μας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το ρωσικό ναυτικό εντόπισε αμερικανικό αντιτορπιλικό στη θάλασσα της Ιαπωνίας
Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018, 14:35
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS McCampbell, δεν προσέγγισε τα ρωσικά χωρικά ύδατα εγγύτερα των 100 χιλιομέτρων, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, κ. Ιγκόρ Κονασένκοβ.
Ο Κονασένκοβ σχολίασε πως «στην πραγματικότητα, το αντιτορπιλικό USS McCampbell δεν προσέγγισε τα ρωσικά χωρικά ύδατα εγγύτερα των 100 χιλιομέτρων. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της διέλευσής του από τα διεθνή ύδατα, το αμερικανικό πλοίο κινούνταν υπό τον έλεγχο του μεγάλου πλοίου ανθυποβρυχιακού πολέμου «Ναύαρχος Τριμπούτς», καθώς και σκάφη της αεροπορίας ναυτικού του Στόλου του Ειρηνικού».
Παράλληλα, σημείωσε ότι ο Στόλος του Ειρηνικού έλαβε μέτρα για τον έλεγχο των ενεργειών του σκάφους, καθώς και των ενεργειών άλλων πολεμικών πλοίων στην ίδια περιοχή.
Τόνισε πως «η μόνη κίνηση του πληρώματος του αμερικανικού αντιτορπιλικού ήταν μια αποτυχημένη προσπάθεια να ξεφύγει με τη χρήση της μέγιστης ταχύτητας από τις δυνάμεις του Στόλου του Ειρηνικού που το συνόδευαν. Προς το παρόν, το αμερικανικό πλοίο κινείται σε μια απόσταση άνω των 400 χιλιομέτρων από τα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο κεντρικό τμήμα της Θάλασσας της Ιαπωνίας».
Οι εξελίξεις αυτές έρχονται μετά την δήλωση του εκπροσώπου του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού Rachel McMarr στις 5 Δεκεμβρίου, πως το McCampbell εισήλθε στη θάλασσα της Ιαπωνίας κοντά στον κόλπο του Μεγάλου Πέτρου για να «αμφισβητήσει» τις ναυτικές αξιώσεις της Ρωσίας εκεί.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λουξεμβούργο: Δεύτερη θητεία για τον πρωθυπουργό Ξαβιέ Μπετέλ
 Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018, 07:33
Ο Φιλελεύθερος πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ ορκίστηκε την Τετάρτη εκ νέου επικεφαλής της κυβέρνησης της μικρής χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώπιον του Μεγάλου Δούκα Ερρίκου.
Ο Μπετέλ ανέλαβε τα καθήκοντά του για δεύτερη θητεία, χάρη στην υποστήριξη της συμμαχίας των Φιλελευθέρων (Δημοκρατες 12), των Σοσιαλδημοκρατών (Σοσιαλιστικο εργατικο 10) και των Πρασίνων (9), που ανέλαβε την εξουσία για πρώτη φορά το 2013.
Ο Μεγάλος Δούκας όρκισε κατόπιν τους 16 υπουργούς της κυβέρνησής του.
Στις εκλογές της 14ης Οκτωβρίου η τρικομματική συμμαχία εξασφάλισε συνολικά τις 31 από τις 60 έδρες του κοινοβουλίου και έτσι μπόρεσε να διατηρήσει, αν και εντελώς οριακά, την πλειοψηφία των εδρών στο κοινοβούλιο.
Το Εναλλακτικο Δημοκρατικο Μεταρρυθμιστικο Κομμα πηρε 4 εδρες, και από 2 εδρες το Πειρατικο κομμα και το κομμα Αριστερα.
Μολονότι το Χριστιανοκοινωνικό Λαϊκό Κόμμα (CSV) αναδείχθηκε εκ νέου ισχυρότερη πολιτική δύναμη, με 21 έδρες, δεν μπόρεσε να βρει εταίρο για να σχηματίσει κυβέρνηση, όπως είχε συμβεί και μετά τις εκλογές του φθινοπώρου του 2013. Από το 1953, το κόμμα αυτό κυβέρνησε το Μεγάλο Δουκάτο για περίπου 55 χρόνια. Το CSV είναι το κόμμα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Οι Φιλελεύθεροι και οι Σοσιαλδημοκράτες μοιράστηκαν από έξι υπουργεία στη νέα κυβέρνηση, ενώ οι Πράσινοι εξασφάλισαν πέντε.
Ο Μπετέλ θα διαχειρίζεται παράλληλα τα χαρτοφυλάκια των υπουργείων Ενημέρωσης, Ψηφιακής Μετάβασης, Πολιτισμού και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο Σοσιαλδημοκράτης Ζαν Άσελμπορν, υπουργός Εξωτερικών από το 2004, παραμένει επικεφαλής της λουξεμβουργιανής διπλωματίας, ενώ θα είναι επίσης υπεύθυνος για ζητήματα ασύλου.
Ο Φιλελεύθερος υπουργός Οικονομικών Πιερ Γκραμένια παραμένει επίσης στον θώκο του.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Υεμένη: Η «κάθοδος στην κόλαση» σε αριθμούς
 Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018, 03:26
Ακολουθούν ορισμένοι αριθμοί για τον αποικιοκρατικο σουνιτοφασιστικο πόλεμο στην Υεμένη:
* 57.000: ο εκτιμώμενος αριθμός των νεκρών του πολέμου στην Υεμένη. Από αυτούς, πάνω από 2.500 ήταν παιδιά.
* 14 εκατομμύρια: ο μισός πληθυσμός της Υεμένης βρίσκεται στα πρόθυρα λιμού.
* 22 εκατομμύρια: τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της Υεμένης χρειάζονται επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων των οκτώ παιδιών στα δέκα.
* 1,8 εκατ.: ο αριθμός των παιδιών που πάσχουν από οξύ ακραίο υποσιτισμό. Απειλείται η ζωή των 400.000 από αυτά.
* 1 παιδί πεθαίνει κάθε 10 λεπτά της ώρας από τον λιμό και εξαιτίας ασθενειών που είναι ιάσιμες ή/και θα μπορούσαν να προληφθούν με εμβόλια.
* 2,3 εκατομμύρια: ο αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων ανθρώπων στην Υεμένη. Εξ αυτών, 1 εκατ. είναι παιδιά.
* 4 δισεκατομμύρια δολάρια: το ποσό που χρειάζεται για να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στον πληθυσμό της Υεμένης το 2019. Η κυβέρνηση της φτωχότερης χώρας του αραβικού κόσμου εξάλλου θα χρειαστεί δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια για να χρηματοδοτήσει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tουρκία: Ένταλμα σύλληψης κατά δημοσιογράφου της Cumhuriyet
 Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018, 00:28
Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης ενάντια στον δημοσιογράφο Τζαν Ντουντάρ, πρώην διευθυντή της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Cumhuriyet, στο πλαίσιο των ερευνών για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013 κατά το κίνημα Γκεζί στην Κωνσταντινούπολη, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι ο Ντουντάρ διαδραμάτισε ενεργό ρόλο στις διαδηλώσεις, προκαλώντας κοινωνική αναταραχή μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης αναφέρουν ότι στήριξε μέλη μιας τρομοκρατικής οργάνωσης ενάντια στην αστυνομία, σύμφωνα με το Anadolu.
Δεν κατέστη σαφές πως μπορεί να εκτελεστεί το ένταλμα καθώς ο Ντουντάρ βρίσκεται εκτός της χώρας.
Ο Ντουντάρ και ο συνάδελφός του της εφημερίδας Cumhuriyet, ο Ερντέμ Γκιούλ, είχαν καταδικασθεί το 2016 σε πέντε χρόνια φυλάκιση επειδή δημοσιοποίησαν ένα βίντεο που δείχνει ένα φορτηγό της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών να μεταφέρει όπλα στη Συρία. Αποφυλακίστηκαν εν αναμονή της εκδίκασης της έφεσής τους και ο Ντουντάρ εγκατέλειψε τη χώρα.
«#HepmizGezideydik (Ήμασταν όλοι στο Γκεζί), νοιώθουμε περήφανοι» δήλωσε με ανάρτησή του στο twitter την Τετάρτη ο Τούρκος δημοσιογράφος, κοινοποιώντας το δημοσίευμα του Anadolu για το ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.
Πριν από δύο εβδομάδες 13 άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ίδιων ερευνών.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει κατηγορήσει τον Τούρκο επιχειρηματία και ακτιβιστή Οσμάν Καβαλά, που φυλακίστηκε στην Τουρκία πριν από έναν χρόνο και πλέον, ότι χρηματοδότησε και οργάνωσε τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013 και ότι συνδέεται με το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, κατηγορίες που ο Καβαλά αρνείται κατηγορηματικά.
Ο εισαγγελέας επίσης τόνισε ότι Ντουντάρ βρισκόταν σε επαφή με τον Καβαλά κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Φονικό Ρόδου - Πρώην φίλη 19χρονου: «Ήταν βίαιος γι' αυτό τον χώρισα»
05 Δεκεμβρίου 2018 20:24
Σε επώνυμη καταγγελία προχώρησε μία νεαρή από την Ρόδο - Σοκαρισμένη από την αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών αφού είχε σχέση με τον 19χρονο
«Ήταν βίαιος, δεν είχε συναισθήματα, ήταν γενικά περίεργος και ήθελε μόνο σεξ» είπε η πρώην σύντροφος του 19χρονου, που αποκάλυψε ότι την είχε χτυπήσει και τελικά αναγκάστηκε να τον χωρίσει.
Σε επώνυμη καταγγελία προχώρησε μία νεαρή από την Ρόδο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Είπε χαρακτηριστικά: «Ο Ροδίτης είχε προτείνει και σε μένα να συναντηθούμε με έναν φίλο του. Τον είχα γνωρίσει στο κάμπινγκ κι από εκεί υπήρξε επικοινωνία στο facebook» είπε η κοπέλα στην εκπομπή «Μαζί σου» της Τατιανας Στεφανιδου και πρόσθεσε: «Μου φαινόταν εντάξει άτομο. Δεν μου ακούστηκε παράξενο να έρθει να με πάρει βόλτα με τον φίλο του, που ήταν και δικό του το αμάξι. Είχαμε ερωτική συζήτηση. Εγώ δεν βρέθηκα μαζί του. Η τελευταία επικοινωνία ήταν να έρθει να με πάρει βόλτα με έναν φίλο του. Έκλεισε το κινητό μου από μπαταρία και δεν πήγα. Ανοιξα την τηλεόραση και είδα την φωτογραφία του μετά τα όσα έγιναν με τον φόνο. Με πήρε τηλέφωνο σπίτι ένας φίλος μου και είπε δες τηλεόραση, έπιασαν αυτόν που ήθελες να βγεις. Έχω σοκαριστεί θα μπορούσα να είμαι κι εγώ στη θέση της. Είχα τον Θεό μαζί μου».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Λαέρτης Βασιλείου: «Θα χύσουμε το αίμα μας για τη Μεγάλη Αλβανία»
Πέμπτη 6 Δεκέμβριος 2018 | 04:27
Ο ηθοποιός Λαέρτης Βασιλείου (Laerti Vasili), από Αλβανό πατέρα και Ελληνίδα μάνα, που πρόσφατα χαρακτήρισε “σοβινιστές” και “φασίστες” όσους παρέστησαν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, επειδή κρατούσαν ελληνικές σημαίες στα χέρια τους, δηλώνει έτοιμος να… χύσει το αίμα του για την “εθνική” ένωση Αλβανίας – Κοσόβου.
Προσκεκλημένος στην εκπομπή “360 μοίρες” του αλβανικού Ora News, ο Βασιλείου δεν υπεραμύνθηκε μόνο του δικαιώματος ένωσης του Κοσόβου με την Αλβανία -“εθνική ένωση” την αποκαλούν οι Αλβανοί- αλλά, ξεπερνώντας ακόμη και ακραίες εθνικιστικές φωνές, ζήτησε να χυθεί ακόμη και αίμα, προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.
Ο επίμαχος διάλογος του Βασιλείου με τον Ιλίρ Κούλα, σύμβουλο του Αλβανού προέδρου Ιλίρ Μέτα, και του δημοσιογράφου του Ora News, έχει ως εξής:
– Λαέρτης Βασιλείου: Εγώ νομίζω πως σήμερα, περισσότερο από άλλοτε είναι ιστορική στιγμή. Η εθνική ένωση είναι μία ανάγκη που μένει στάσιμη για πάνω από ένα αιώνα. Είναι ο καιρός ώστε οι Αλβανοί να το συνειδητοποιήσουν. Εάν θέλουμε την ένωση με το Κόσοβο, τότε ας ακολουθήσουμε ανθρώπους που διέπονται από αυτό το ιδεώδες. Ας τους παρέχουμε την στήριξή μας.
– Δημοσιογράφος: Θα ήσουν σύμφωνος να πληρώνουμε έναν οικονομικό φόρο για την ένωση;
– Λαέρτης Βασιλείου: Εγώ δεν πιστεύω πως πρέπει να καταβάλλεται φόρος. Κάθε νίκη επιτυγχάνεται με αίμα. Ο φόρος είναι πολύ λίγος. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να χύσουμε αίμα, εάν είναι αναγκαίο για αυτήν την εθνική ένωση. Ο φόρος είναι πολύ λίγος.
– Ιλίρ Κούλα: Έχεις ιδέα εσύ πόσο στοιχίζει ένας πόλεμος; Εάν χυθεί το αίμα, το αίμα από τον πόλεμο έρχεται.
Ο κατά τ’ άλλα φιλήσυχος καλλιτέχνης Λαέρτης Βασιλείου, με μεγάλη καριέρα στην Ελλάδα που πλέον έχει εγκατασταθεί μόνιμα στα Τίρανα, φιλοξενείται τακτικά σε αλβανικά τηλεοπτικά πάνελ, καταγγέλλοντας συνήθως Έλληνες και ομογενείς Βορειοηπειρώτες για εθνικισμό, την ίδια ώρα που “χαϊδεύει” τα αυτιά ακραίων εθνικιστικών κύκλων της Αλβανίας. Η στάση αυτή οφείλεται και στην πρόθεσή του, σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ, να ασχοληθεί και με την πολιτική στην Αλβανία.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ «έριξαν» τη Ρωσία

Με αφορμή το θάνατο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους και την δήλωση του Γκορμπατζόφ επαναφέρουμε ένα σημαντικό άρθρο του Στήβεν Κοέν στο The Nation.
Στα νέα στοιχεία ότι η Ουάσινγκτον αθέτησε την υπόσχεσή της να μην εξαπλωθεί το ΝΑΤΟ ούτε μία «ίντσα» ανατολικά – μια μοιραία απόφαση που έχει συνέπειες μέχρι και σήμερα – απέφυγαν να αναφερθούν οι New York Times αλλά και άλλα ΜΜΕ διαμόρφωσης πολιτικής. Ο Στήβεν Κοέν, ομότιμος καθηγητής Ρωσικών Σπουδών και Πολιτικής στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και του Πρίνστον και ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Τζων Μπάτσχελορ συνεχίζουν την συνηθισμένη συζήτησή τους για τον νέο ψυχρό πόλεμο ΗΠΑ-Ρωσίας (η συνέντευξη είναι διαθέσιμη παρακάτω σε δύο μέρη).
Ο Κοέν επιστρέφει σε ένα θέμα με το οποίο έχει ασχοληθεί επανειλημμένα από την δεκαετία του 1990, τον αντιεπαγγελματισμό των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης όταν καλύπτουν γεγονότα που αφορούν στην Ρωσία. Αυτή τη φορά όμως έχει ένα νέο και εξαιρετικά ενδεικτικό παράδειγμα, το οποίο είναι ταυτόχρονα ιστορικό αλλά και βαθιά σύγχρονο. Υπήρξαν τρεις σημαντικές περιπτώσεις ενός τέτοιου αντιεπαγγελματισμού στο παρελθόν.
Η πρώτη ήταν όταν οι αμερικανικές εφημερίδες και ειδικά η New York Times, παραπλάνησαν τους αναγνώστες ότι οι κομμουνιστές δεν μπορούσαν να κερδίσουν τον ρωσικό εμφύλιο πόλεμο του 1918-20, σύμφωνα και με μια μελέτη των Γουόλτερ Λίπμαν και Τσαρλς Μερζ, η οποία εκδόθηκε ως ένθετο του περιοδικού New Republic, στις 4 Αυγούστου 1920. Κάποτε η μελέτη αυτή θεωρείτο υποδειγματική, αποτελώντας αντικείμενο εργασίας στις σχολές δημοσιογραφίας, αλλά μάλλον κάτι τέτοιο δεν ισχύει πλέον.
Η δεύτερη περίπτωση ήταν κατά την δεκαετία του 1990, όταν ουσιαστικά όλα τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης της Αμερικής, έντυπα και ηλεκτρονικά, κάλυπταν τις «μεταρρυθμίσεις» του Ρώσου προέδρου Μπορίς Γιέλτσιν, τις οποίες υποστήριζαν οι Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Γιέλτσιν λεηλάτησε και φτώχυνε τον λαό του αλλά οι μεταρρυθμίσεις του προβλήθηκαν από τα αμερικανικά μέσα ως μια ευεργετική «μετάβαση στην δημοκρατία και τον καπιταλισμό» και στο «είδος της Ρωσίας που θέλουμε».
Η τρίτη και τρέχουσα περίπτωση γεννήθηκε μέσα από την δεύτερη, αλλά εξαπλώθηκε γρήγορα από τα ΜΜΕ στις αρχές της δεκαετίας του 2000, με την δαιμονοποίηση του Πούτιν, διαδόχου του Γιέλτσιν. Τώρα, μέσα από την κάλυψη από τα κυρίαρχα μέσα του νέου ψυχρού πολέμου, προβάλλεται ο ισχυρισμός στον οποίο βασίζεται το Russiagate, ότι «η Ρωσία επιτέθηκε στην αμερικανική δημοκρατία το 2016» και πολλά άλλα σχετικά. Αυτή η ερμηνεία ίσως είναι η χειρότερη και σίγουρα η πιο επικίνδυνη.
Ο αντιεπαγγελματισμός στα ΜΜΕ περιλαμβάνει πολλά στοιχεία. Επιλεκτική χρήση γεγονότων – κάποια από τα οποία ανεπιβεβαίωτα. Εξαιρετικά αμφισβητούμενες περιγραφές ή ρεπορτάζ βασισμένα σε «γεγονότα» και αναμεμειγμένα με σχόλια του συντάκτη, τα οποία παρουσιάζονται ως «αναλύσεις», στηριγμένες σε προσεκτικά επιλεγμένες «ειδικές πηγές» – συχνά ανώνυμες. Ενίσχυση των ρεπορτάζ αυτών από επίσης προσεκτικά επιλεγμένους διαμορφωτές γνώμης.
Παράλληλα, ακολουθείται συστηματικά η πρακτική να αποκλείονται όσες εξελίξεις και γνώμες δεν συμφωνούν με το αξιοσέβαστο ρητό των Times «Όλες οι ειδήσεις που είναι κατάλληλες να τυπωθούν». Όταν όμως το θέμα αφορά στην Ρωσία, οι Times αποφασίζουν με πολιτικό κριτήριο τι είναι κατάλληλο να ειπωθεί και τι όχι. Και έτσι έχουμε το πιο πρόσφατο αλλά εξαιρετικά σημαντικό παράδειγμα.
Η αθετημένη υπόσχεση στον Γκορμπατσόφ
Το 1990, ο ηγέτης της σοβιετικής Ρωσίας Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, συναίνεσε όχι μόνο στην επανένωση της Γερμανίας – η διαίρεση της οποίας ήταν το επίκεντρο του Ψυχρού Πολέμου – αλλά και στην έντονη επιθυμία των δυτικών δυνάμεων, και ειδικά της Αμερικής, να ενταχθεί η νέα Γερμανία στο ΝΑΤΟ. Αντιμετωπίζοντας ήδη σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό, ο Γκορμπατσόφ αποδυναμώθηκε ακόμα περισσότερο από αυτή του την απόφαση, η οποία πιθανώς συνέβαλε στην απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του, τον Αύγουστο του 1991.
Ο Γκορμπατσόφ πήρε αυτή την απόφαση βασισμένος στις διαβεβαιώσεις από τους τότε δυτικούς «συνεταίρους» του ότι σε αντάλλαγμα το ΝΑΤΟ δεν θα επεκτεινόταν «ούτε μία ίντσα ανατολικά» προς την Ρωσία. Σήμερα, έχοντας σχεδόν διπλασιάσει τα κράτη-μέλη της, η πιο ισχυρή στρατιωτική συμμαχία του κόσμου κάθεται πάνω στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας. Τότε, ήταν γνωστό ότι ο Τζωρτζ Μπους ο πρεσβύτερος ειδικά, είχε πείσει τον Γκορμπατσόφ με το «ούτε μία ίντσα» του υπουργού Εξωτερικών Τζέιμς Μπέϊκερ και άλλες εξίσου εμφατικές εγγυήσεις.
Από τότε που ο διάδοχος του Μπους, ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ξεκίνησε την διαδικασία επέκτασης του ΝΑΤΟ, η οποία συνεχίζεται ακόμα, οι υποστηρικτές και οι απολογητές της επιμένουν συνεχώς ότι δεν υπήρχε τέτοια υπόσχεση, ότι όλα ήταν ένας «μύθος» ή μια «παρεξήγηση» και επιπλέον ότι η τεράστια εξάπλωση του ΝΑΤΟ ήταν αναγκαία και υπήρξε απόλυτα επιτυχημένη – μύθοι με τους οποίους επίσης ασχολείται ο Κοέν.
Τώρα όμως, το ανεκτίμητο αρχείο εθνικής ασφάλειας στο πανεπιστήμιο Τζωρτζ Ουάσινγκτον, αποκατέστησε την ιστορική αλήθεια εκδίδοντας, στις 12 Δεκεμβρίου της τελευταίας χρονιάς, όχι μόνο μια λεπτομερή καταγραφή των υποσχέσεων που πήρε ο Γκορμπατσόφ το 1990-91 αλλά και τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα. Η αλήθεια και οι υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν έχουν πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που γνωρίζαμε προηγουμένως.
Όλες οι δυτικές δυνάμεις – οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία – έδωσαν την ίδια υπόσχεση στον Γκορμπατσόφ, σε πολλές περιπτώσεις και με πολλούς κατηγορηματικούς τρόπους. Η εξήγηση ξεκινάει με το αν αναρωτηθούμε πότε η Δύση, και συγκεκριμένα η Ουάσινγκτον, έχασε την Μόσχα από πιθανό στρατηγικό συνέταιρο, μετά το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ηγουμενίτσα: Μνημόσυνο υπέρ της μνήμης του Κωνσταντίνου Κατσίφα την Κυριακή στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας (δίπλα στην Ηγουμενίτσα)

ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑΣ
40ημερο Μνημόσυνο
Πέρασαν 40 ημέρες από τότε που έφυγες από κοντά μας
Τον αγαπημένο μας γιο πατέρα αδελφό & φίλο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ
ΕΤΩΝ 35
Τελούμε την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018
Στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στην Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας (δίπλα στην Ηγουμενίτσα)
Καλούμε τους συγγενείς και φίλους που επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη του να προσέλθουν και να ενωθούν μαζί μας.
ΟΙ ΠΕΝΘΟΥΝΤΕΣ
ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, Η ΚΟΡΗ, ΟΙ ΑΔΕΛΦΕΣ
ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντελιβεράς έγινε μαύρος στο ξύλο από το πρώην αφεντικό του!
Πέμπτη, Δεκέμβριος 6, 2018 - 14:23
 Με κατάγματα στο πρόσωπο και κολάρο κατέληξε ντελιβεράς έπειτα από επίθεση με σιδερογροθιά από το πρώην αφεντικό του
Σοκ προκαλεί η επίθεση με σιδερογροθιά που υπέστη από τον πρώην εργοδότη του στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης ένας 36χρονος διανομέας φαγητού, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο με κατάγματα στα ζυγωματικά και να κυκλοφορεί πλέον με κολάρο!
Σύμφωνα με την καταγγελία του 36χρονου Τάσου Τοπαλίδη, που είναι πατέρας ενός 9χρονου παιδιού, όλα άρχισαν τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου έπειτα από μια ξαφνική αρρώστια, που δεν του επέτρεπε να εργαστεί για κάποιες ημέρες, ενώ ήταν ανασφάλιστος.
Αυτό είχε αποτέλεσμα να δεχτεί τις πρώτες απειλές και ύβρεις από τον τότε εργοδότη του, ο οποίος προσπαθούσε με κάθε τρόπο να τον υποχρεώσει να πάει στη δουλειά. Τότε, χωρίς δεύτερη σκέψη, ο διανομέας αποφάσισε να διακόψει τη συνεργασία τους, αφού δεν μπορούσε να εργαστεί στην κατάστασή του, ενώ θεώρησε και άκρως προσβλητική την αντίδραση του εργοδότη του.
Ο διανομέας κατήγγειλε τόσο στην Επιτροπή Αγώνα Διανομέων το περιστατικό του ξυλοδαρμού του όσο και στις αστυνομικές Αρχές, που προχώρησαν στη σύλληψη του επιχειρηματία στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Στην καταγγελία του ισχυρίζεται ότι δέχτηκε απρόκλητα την επίθεση έπειτα από τυχαία συνάντηση που είχε στον δρόμο με το πρώην αφεντικό του: «Ηρθε και με χτύπησε από τα πλάγια στο πρόσωπο με σιδερογροθιά. Εχω καταθέσει μήνυση, τον έπιασαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου και την Παρασκευή θα εκδικαστεί» σημείωσε ο 36χρονος, που φέρει τραύματα στο πρόσωπο και στον αυχένα.
Υστερα από αναβολή, η μήνυση για τον ξυλοδαρμό θα εκδικαστεί την ερχόμενη Παρασκευή.
Μέλη της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων αποκάλυψαν ότι η άγρια επίθεση στον Τάσο Τοπαλίδη ήταν το δεύτερο περιστατικό ξυλοδαρμού στη Θεσσαλονίκη μέσα σε δύο μήνες.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα χρόνια της κρίσης η μεγαλύτερη μείωση πληθυσμού στην Ελλαδα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
Κατά την περίοδο 2009 - 2017, οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 29.380 άτομα, όσο δηλαδή είχαν περιοριστεί και τη δεκαετία του 1940. Οι προτάσεις του ΣΕΒ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Τις χειρότερες δημογραφικές τάσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο καταγράφει η Ελλάδα, της οποίας ο πληθυσμός μειώνεται σταθερά από το 2011 και μετέπειτα.
Όπως επισημαίνεται συγκεκριμένα στο εβδομαδιαίο δελτίο του ΣΕΒ, μέχρι και το ξέσπασμα της κρίσης, ο πληθυσμός αυξανόταν, καθώς η μετανάστευση κα η τροφοτοδούμενη από την κατανάλωση ανάπτυξη της δεκαετίας του 2000, δημιουργούσαν μια «επίπλαστη» ευημερία.
Αυτοί οι παράγοντες, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, συγκάλυπταν σε μεγάλο βαθμό τη στασιμότητα της φυσικής κίνησης του πληθυσμού (σχεδόν μηδενική διαφορά γεννήσεων-θανάτων), που είχε ξεκινήσει προς τα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Στα χρόνια της κρίσης, όμως, οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 29.380 μεταξύ 2009 και 2017 —όσο περίπου είχαν μειωθεί και τη δεκαετία του 1940 (30.000). Έτσι, σταδιακά ο πληθυσμός άρχισε να μειώνεται. «Η μείωση αυτή μπορεί, βεβαίως, να αποδειχθεί προσωρινού χαρακτήρα, και να αντιστραφεί καθώς η οικονομία ανακάμπτει» παρατηρεί ταυτόχρονα.
«Όμως, η παρατεταμένη διάρκεια της βαθιάς κρίσης, μαζί με την αναιμική ανάκαμψη που τη διαδέχεται, την υποχρηματοδότηση των δημόσιων αγαθών και τις εν γένει περιορισμένες δυνατότητες στήριξης της οικογένειας που αφήνει η ασκούμενη δημοσιονομική πολιτική, μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες» σπεύδει να προσθέσει.
Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΕΒ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στις οικονομικές επιπτώσεις: «Εάν δεν ανακάμψει δυναμικά ο πληθυσμός, όλα τα παιδιά που δεν γεννήθηκαν ή δεν θα γεννηθούν από εδώ και πέρα, θα λείπουν ως παραγωγικό δυναμικό στις δεκαετίες του 2030 και 2040, και αυτό θα προκαλέσει καθήλωση της δυνητικής ανάπτυξης της χώρας».
Άλλωστε, όπως υπενθυμίζει, κάτι ανάλογο είχε συμβεί τη δεκαετία του 1980, όταν σημειώθηκε αντίστοιχη μείωση γεννήσεων. «Τότε, οι μετανάστες και τα δανεικά από το εξωτερικό αποκατέστησαν κάποια ισορροπία, η οποία, όμως, κατέρρευσε με το ξέσπασμα της κρίσης, και τη συνακόλουθη εξαφάνιση των δανεικών, αλλά και των μεταναστευτικών ροών».
Προτείνει δε, συγκεκριμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση του φαινομένου, όπως το καλό δημόσιο σχολείο, οι στοχευμένες φορολογικές απαλλαγές υπέρ της οικογένειας, αλλά και οι αναγκαίες υποδομές και η καθολική βρεφονηπιακή κάλυψη.
«Όμως τέτοιες πολιτικές σήμερα δεν εφαρμόζονται στην Ελλάδα, ενώ ο πληθυσμός της χώρας γερνά με ταχύτατους ρυθμούς. Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά μας να αναστρέψουμε το δημογραφικό μαρασμό της χώρας» καταλήγει ο ΣΕΒ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΝΕΥΗ.-- Ο πρώην Πρόεδρος της Γερμανίας και νυν απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Δυτική Σαχάρα, Χορστ Κέλερ, ξεκίνησε χτες συνομιλίες με τους υπουργούς Εξωτερικών της Αλγερίας, του Μαρόκου, της Μαυριτανίας και ηγετικά στελέχη του «Μετώπου Πολισάριο», με στόχο τη διευθέτηση του καθεστώτος της Δυτικής Σαχάρας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Διαπραγματεύσεις για οικονομική στήριξη
Συναντήθηκαν χτες ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Νικολά Μαδούρο
ΜΟΣΧΑ - ΚΑΡΑΚΑΣ.--
Τις προσπάθειες αλλαγής της πολιτικής κατάστασης στη Βενεζουέλα «μέσω της τρομοκράτησής της» καταδίκασε, χτες, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της χώρας, Νικολά Μαδούρο, στη Μόσχα, αναφερόμενος σε αντιθέσεις εντός και εκτός της Βενεζουέλας. Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε δηλώσει πως στη συνάντηση των δύο ηγετών θα συζητηθεί πιθανή οικονομική βοήθεια προς τη Βενεζουέλα, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένο ποσό.
«Στηρίζουμε τις προσπάθειές σας για επίτευξη μιας κοινής βάσης στην κοινωνία και για διευθέτηση των σχέσεων με την αντιπολίτευση», είπε ο Πούτιν, καταδικάζοντας «οποιεσδήποτε κινήσεις που σχετίζονται με την τρομοκρατία και κάθε απόπειρα αλλαγής της κατάστασης με τη χρήση βίας». Επίσης, ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντηση, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν συνολικά την περιοχή της Λατινικής Αμερικής και την προώθηση των διμερών σχέσεων.
Ο Ν. Μαδούρο ανακοίνωσε την κατάρτιση ενός «ολοκληρωμένου οικονομικού προγράμματος, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στο επίπεδο των σχέσεων Ρωσίας - Βενεζουέλας».
Οι δύο χώρες έχουν υπογράψει από το 2005 έως τώρα 260 συμφωνίες στους τομείς της Ενέργειας (ρωσικοί κολοσσοί επιχειρούν στο Δέλτα του Ορινόκο), στα ορυχεία, στις υποδομές, στις μηχανοκατασκευές, στη φαρμακοβιομηχανία, στον τουρισμό, στην αγροτική παραγωγή. Το συνολικό διμερές εμπόριο έφτασε το 2018 τα 79 δισ. δολάρια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΟΥΛΜΑΝ από Αθήνα για το 40ήμερο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες Σάββατο 8/12
40ήμερο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες Σάββατο 8/12
ΠΟΥΛΜΑΝ από Αθήνα
Ο Σύλλογος του Αγίου Αθανασίου Βουλιαρατιού ενημερώνει τα μέλη του καθώς και όλους τους φίλους του αδικοχαμένου συγχωριανού μας Κωνσταντίνου Κατσίφα πως το μνημόσυνο για τις 40 ημέρες από το χαμό του θα τελεστεί το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στις 11:00 (τοπική) στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βουλιαρατιού.
Ο Σύλλογος γι’ αυτόν το σκοπό έχει ναυλώσει λεωφορεία ώστε όσοι επιθυμούν να... παρευρεθούν στη μνημόσυνο ακολουθία προς τιμήν του παιδιού μας!!
Το κόστος των εισιτηρίων είναι 30€ με επιστροφή.
Παρακαλούμε θερμά όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν να δηλώσουν υπεύθυνα τη συμμετοχή τους έως τις 05/12/2018 στα παρακάτω τηλέφωνα:
Παναγιώτης Βλάχος : 697 9566440
Βασίλης Μπράτσης : 695 5967816
Νίκος Γκάζικας : 698 6924779
Ημερομηνία Αναχώρησης : 07/12/2018
Ώρα Αναχώρησης : 23:45
Ημερομηνία Επιστροφής : 08/12/2018
Ώρα Επιστροφής : Μετά το μνημόσυνο
Σημείο συνάντησης, αναχώρησης και επιστροφής ορίζεται το πρακτορείο του Euro Interlines Komatas-tours στο Σταθμό Μεταξουργείου!!!
Παρακαλούμε να κοινοποιηθεί από όλους ώστε να δώσουμε εκ νέου βροντερό παρών και να στείλουμε το δικό μας μήνυμα για τον τόπο και τη πατρίδα μας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του Κώστα μας...
Εκ του Συλλόγου



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 με τους γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα: "Άδειασε το σπίτι μας..."
Οι γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας, στις 28 Οκτωβρίου, προσπαθούν να...
διαχειριστούν τον πόνο για τον χαμό του παιδιού τους.
“Δεν αντέχω τον πόνο του παιδιού μου. Μας άδειασε το σπίτι. Ήταν το καμάρι μας, η δύναμη μας”, λέει η μητέρα του, μιλώντας στο STAR.
“Περιμένουμε ανθρώπους από παντού, αλλά φοβόμαστε στο φυλάκιο της Κακαβιάς. Μήπως δεν τους αφήσουν. Είναι πρόβλημα αυτό”, πρόσθεσε ο πατέρας του, αναφερόμενος στον κόσμο που θέλει να πάει στους Βουλιαράτες προκειμένου να παραστεί στο 40ημερο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.
Βάλσαμο στην ψυχή των γονιών του, τα δεκάδες γράμματα, με παραλήπτη τον αδικοχαμένο γιο τους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ιορδανία "ανοίγει" τις σχέσεις της με το δηθεν "δικτατορικό καθεστώς" του Προέδρου Άσαντ!
Σιγά σιγά απεγκλωβίζονται από τον σιωναζιστικό εναγκαλισμό της Σαουδικής Αραβάις οι αραβικές χώρες, κατανοώντας πως η Αδούλωτη κι Αδέσποτη Δαμασκός είναι ο πυλώνας της Αραβικής Αντίστασης.
Ο Khaled Abu Hassan, πρόεδρος της επιτροπής Μεταφορών της Ιορδανικής βουλής, έγινε δεκτός από Ιορδανούς πολίτες με επευφημίας που έγιναν διαδήλωση υπέρ του Άσαντ, όταν πέρασε τα σύνορα επιστρέφοντας από τη Συρία.
Ο λαός της Ιορδανίας, σε αντίθεση με τη στάση του βασιλιά, δεν έπαψε ποτέ να στηρίζει τις ελπίδες του Αραβικού Έθνους στη Συρία του Άσαντ.
Με ζητωκραυγές υπέρ του Άσαντ υποδέχθηκαν τον Ιορδανό βουλευτή οι πολίτες της Αλ Ράμσα, στα σύρο-ιορδανικά σύνορα.