Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Παρασκευη 7 Δεκεμβριου 2018



Ελένη Τοπαλούδη: Προφυλακιστέοι οι δύο νεαροί – Οργή στη Ρόδο
 07.12.2018 | 17:08

Οι δύο φερόμενοι ως δράστες εξετάστηκαν πρόσωπο με πρόσωπο. Από την πρώτη στιγμή έπεφταν σε αντιφάσεις για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Έξω από τα δικαστήρια ήταν από νωρίς συγκεντρωμένος κόσμος. Το εξαγριωμένο πλήθος φώναζε συνθήματα κατά των δύο νεαρών.
Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν πριν από λίγα λεπτά, μετά την απολογία τους και την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασης τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής ανακτρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, οι δύο νεαροί. Οι αστυνομικοί μάλιστα, χρειάστηκε να τους φυγαδεύσουν, για να γλιτώσουν από το εξαγριωμένο πλήθος.
Όταν το πλήθος κατάλαβε ότι φυγαδεύτηκαν οι νεαροί, ξέσπασε με ύβρις και συνθήματα και κατευθύνθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομίας, θέλοντας έτσι να εκφράσει την οργή του κατά των νεαρών.

Εξετάστηκαν πρόσωπο με πρόσωπο
Οι δύο νεαροί κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού και συγκεκριμένα ο 19χρονος Αλβανός και ο 21 ετών Έλληνας, που φέρονται να δολοφόνησαν την 21 ετών φοιτήτρια του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ελένη Τοπαλούδη.
Στη μία το μεσημέρι είχαν ολοκληρωθεί οι καταθέσεις των νεαρών στην ανακρίτρια Ρόδου και αμέσως μετά, άρχισε η κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των δύο κατηγορούμενων, κάτι που έχει ζητήσει ο δικηγόρος της οικογένειας της κοπέλας, Αλέξης Κούγιας.
Υπενθυμίζεται ότι η πλευρά του 19χρονου αλλοδαπού είχε ομολογήσει τις πράξεις και την εμπλοκή στην υπόθεση, όμως δια του συνηγόρου του έχει κατατεθεί αίτημα ακύρωσης της, ενώ ο 21χρονος από την Λίνδο αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα.

Λαοθάλασσα έξω από τα δικαστήρια
Από τις 10.00 το πρωί, κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από τα δικαστήρια, περιμένοντας τη στιγμή που θα περάσουν την πόρτα οι δύο φερόμενοι ως δράστες του φονικού.
Όταν κάποια στιγμή άνοιξε η πόρτα, στις 16:30 το απόγευμα, χωρίς καν να βγουν οι κατηγορούμενοι, το εξαγριωμένο πλήθος άρχισε να φωνάζει.

«Την είχαν βιάσει και βιντεοσκοπήσει πριν ένα χρονο»
Την πληροφορία ότι η Ελένη Τοπαλούδη είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού πριν από έναν χρόνο, μετέδωσε η εκπομπή Μαζί σου, στον ΣΚΑΙ, με την Τατιάνα Στεφανίδου.
Σύμφωνα με την εκπομπή που επικαλείται μαρτυρίες φίλων της 21χρονης φοιτήτριας, η κοπέλα μια εβδομάδα μετά τον βιασμό είχε απευθυνθεί στην αστυνομία προκειμένου να υποβάλλει μήνυση, ωστόσο οι αστυνομικοί φέρονται να την απέτρεψαν! Όπως ανέφερε μια από της φίλες της κοπέλας η Ελένη Τοπαλούδη έπεσε πέρυσι θύμα βιασμού ο οποίος βιντεοσκοπήθηκε.Έκτοτε η κοπέλα ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση ενώ είχε ζητήσει ψυχολογική στήριξη.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




“Κόβεται” ο Μακεδονικός Αγώνας και ο Παύλος Μελάς από τα σχολικά βιβλία!
07.12.2018 | 17:50
Σε πρωτοφανή αλλοίωση της νεότερης ελληνικής Ιστορίας προχωρά η περίφημη επιτροπή για τα σχολικά βιβλία στην Ελλάδα και τα Σκόπια, βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών!
Όπως φαίνεται, θα μείνει εκτός διδακτέας ύλης στο μάθημα της Ιστορίας ο ήρωας Μακεδονομάχος Παύλος Μελάς!
Την αποκάλυψη έκανε ο καθηγητής Θεοφάνης Μαλκίδης στο προσωπικό του ιστολόγιο και αφορά το βιβλίο Ιστορίας Γενικής της Γ΄Λυκείου, την ώρα μάλιστα που ο Ζόραν Ζάεφ φέρεται να επιμένει σε μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα…

Ποιος είναι ο Θ. Μαλκίδης
Ο Θεοφάνης Μαλκίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη από προγόνους διασωθέντες της Γενοκτονίας (1908-1924) και των Ολοκαυτωμάτων κατά τη διάρκεια της κατοχής (1941 – 1944), όπου η οικογένειά του είχε θύματα, ορφανά και αγνοούμενους.
Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες, Παιδαγωγικά και Κοινωνιολογία και είναι διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου.
Ασχολείται με ζητήματα του Ελληνισμού και ειδικότερα με το ζήτημα της ανάδειξης της Γενοκτονίας από την Τουρκία, των εγκλημάτων από τις Ναζιστικές και Φασιστικές δυνάμεις κατοχής.
Για τα παραπάνω ζητήματα έχει μιλήσει σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στην Αυστραλία, στον Καναδά, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στη Ρωσία, στην Αρμενία, στην Αλβανία, στη Σουηδία, στη Γερμανία, στην Κύπρο, στην Ελβετία και αλλού.
Μεταξύ αυτών των παρεμβάσεων, το 2006 μίλησε για τη Γενοκτονία στην πρώτη ανοιχτή εκδήλωση στην Ευρώπη στην πλατεία του Δημαρχείου της Στουτγάρδης στην εκδήλωση που οργάνωσε η Ποντιακή Εστία της πόλης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το Σάββατο 8 Δεκέμβρη στη 1 μ.μ. στο Σύνταγμα   (οδός Ερμού ) γίνεται πρόσκληση, μέσα από το διαδίκτυο  , αλληλεγγύης στα "κίτρινα γιλέκα", χωρίς σημαίες και κομματικό πανό.
Ίσως είναι σκόπιμο να στηρίξουμε με τη φυσική παρουσία και τη φωνή μας-και τα δικά μας αιτήματα- τη διαμαρτυρία που θα γίνει, ταυτόχρονα με τις κινητοποιήσεις του Σαββάτου στη Γαλλία!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι και η ρωσική στρατιωτική μπάντα έπαιζε... Μαρινέλλα
7/12/2018 – 12.47
Μια μουσική έκπληξη έκανε η ρωσική στρατιωτική μπάντα στον Αλέξη Τσίπρα, μετά την κατάθεση στεφανιού στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στη Μόσχα. Την ώρα της αποχώρησης του Έλληνα Πρωθυπουργού από το σημείο, αντι να παιζουν το καθιερωμενο εμβατηριο, το γελοιοποιησαν και έπαιξαν το τραγούδι της Μαρινέλλας"Πάρε το φεγγάρι και κάντο βέρα μου".
”Πάρε το φεγγάρι και κάντο βέρα μου” δηλ.. το τραγούδι “Souvenirs” του Ντέμη Ρούσσου έπαιξε η Προεδρική μπάντα στον Α. Τσίπρα κατά την. αναχώρηση του από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Ρούσσος, Θεοδωράκης κ Γλέζος είναι οι πιο διάσημοι Έλληνες στη Ρωσία, όπως κ το όνομα ελληνικού κονιάκ!" έγραψε στο facebook η δημοσιογράφος Ευαγγελία Τσικρίκα.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αδειάζουν την Λαμία. ΤΕΙ, στρατόπεδο τέλος. Διαλύουν τις πόλεις, την οικονομική κ κοινωνική δομή. Μας πεθαίνουν μεθοδικά.
Σχολιο.- Γιατί?για να φέρουν λαθρομετανάστες!
Σχολιο.- Πολλαπλή η στόχευση : για να τα γεμίσουν εισβολείς, για να αδειάσουν τα σπίτια από φοιτητές και στρατιωτικούς, για να μην έχουν να πληρώσουν τους κεφαλικούς φόρους της κατοχής της Ευρώπης πάνω στην Ελλάδα, και για να τα κατασχέσουν οι τράπεζες.
Όλα οργανωμένα.
Ακόμα κι ο ύπνος του λαού.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μετά από 19 Χρόνια στο Επάγγελμα πού Αγαπώ και Εργάζομαι. Μετά από 19 Χρόνια και αφού έχω Μάθει νά Μαγειρεύω Κοτόπουλο Κοκκινιστό, Κοτόπουλο Γλυκόξινο Κ.τ.λ Ήρθε η Ώρα φαίνεται (Στις Πίο πάνω Φωτογραφίες) νά μάθω και Συνταγή Κοτόπουλο Με ΓΡΑΣΟ!!!!!!!!!! Δυστυχώς στην Χώρα που ζούμε!!!! Το κομμάτι Κοτόπουλο που βλέπετε τό Αγόρασα Από Super Market ..My Market. Αυτό τό Κοτόπουλο προέρχεται Από Την Περιοχή τής Βοιωτίας και Εύβοιας όπου εδώ και πολλά χρόνια Εκτρέφονται τά χειρότερα κοτόπουλα και τά πλέον Μεταλλαγμένα.(Βλέπε Ψαραλευρο??). Χωρίς νά Γνωρίζω Την Φίρμα του (Δεν έχει) κάι αφού επικοοινωνισα με την υπεύθυνη του My Market μου είπε ότι Αυτό τό προϊόν Ανήκε στην Επιχείρηση Αφοί Λειβαδίτης. Ακούστε Τώρα... Η Επιχείρηση Αφοί Λειβαδίτης έχει κηρύξει Πτώχευση εδώ και 5-6 Χρόνια... Αφού Καταχράστηκε 25.000.000 από τό Ελληνικό δημόσιο και άλλα τόσα από τούς πιστωτές και εργαζόμενους έρχεται σήμερα μία διευθύντρια Σούπερ Μάρκετ και Μας λέει ότι Μία επιχείρηση Πτωχευμένη έχει προϊόντα στο Σούπερ Μάρκετ!!!!!!!!!! Αλήθεια Κράτος Υπάρχει!!!! ???? Καί επειδή έχω μεγαλώσει Την Περιοχή θά σάς πω και τό εξής: Η Πρώην Επιχείρηση Αφοί Λειβαδίτης είναι Οι Αχυρανθρωποι του Νιτσιακος όπου για λογαριασμό του εκτρέφουν Κοτόπουλο στην περιοχή της Βοιωτίας και Εύβοιας.. Φορτώνονται Νύχτα (Πάντα) Πηγαίνουν Στα Γιάννενα Σφάζονται και επιστρέφουν και πωλούνται στην Αθήνα και Στην υπόλοιπη Ελλάδα!!!!! Το τί τρώνε.... αυτά τά Κοτόπουλα... Αφήστε το καλύτερα... Και σκέφθηκε ότι είναι από τα Πιο φθηνά....!! Μάλλον Πάμε για νέο Καρτέλ πουλερικών.. και θά πληρώνουμε για τόν Καρκίνο που θά Μας Ταιζουν!!! Ας είμαστε ενημερωμένοι και ας απαιτήσουμε Με κάθε τρόπο να τρώμε αυτό που Αξίζουμε και αυτό που πληρώνουμε!!!! Κάποια στιγμή σέ αυτή την χώρα όι Απατεώνες θά πρέπει νά πάνε εκεί που τους Αξίζει. Για τούς Δύσπιστους..Ας Γκουγκλαρουν ... Καρτέλ πουλερικών, Α.Α.Δ.Ε καί Αφοί Λειβαδίτης. Φυσικά Αυτό τό κοτόπουλο ταξιδεύει ήδη προς τόν Εφετ. Εφιστώ Την προσοχή σας και στους Συναδέλφους μου Ειδικά... Γιατί ταιζουμε κόσμο και παιδάκια!!!!!! Έχω προσωπική εμπειρία όπου τό 2012 πήγαμε νά πεθάνουμε ανθρώπους σέ μία Δεξίωση σέ χώρο όπου είχα Αναλάβει. Την Καλημέρα μου σέ όλους και Προσοχή!!!!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Eπίσημα το Marlboro στην αγορά της κάνναβης
7 Δεκεμβρίου 2018
Πριν λίγες ώρες ανακοινώθηκε και επίσημα η φημολογούμενη εδώ και ημέρες  συμφωνία μεταξύ της εταιρείας Altria Group Inc που παράγει τα γνωστά τσιγάρα και της εταιρείας παραγωγής κάνναβης Cronos Group με μια αγορά της οποίας το ύψος είναι 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια.
Έτσι, ο κατασκευαστής των Marlboro, Altria Group Inc., με την ολοκλήρωση της συμφωνίας αγοράζει στην πράξη το 45% της Cronos Group.
Καθώς για να ολοκληρωθεί η αγορά η παραγωγός των Marlboro θα καταβάλει 1, 4 δισ. δολάρια ακόμη, αυτό κατατάσσει την επένδυσή της στην ίδια κατηγορία με εκείνην της Constellation Brands η οποία αγόρασε μέρος της Canopy Growth Corp., μιας άλλης καναδέζικης εταιρείας παραγωγού κάνναβης.
https://cannabisnews.gr/episima-to-marlboro-stin-agora-tis-kannavis/?fbclid=IwAR3E4lHIZrdTBc0nuoKqAicAURB-Q3y-a9Fr0XNFipj36Y4FUEjDqyZEnEU



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι ένα πρωί σε μια γωνιά στην Κοκκινιά
είδα το μπόγια να περνά και το φονιά".
Ναι! Η Χούντα είχε διορίσει δήμαρχο της Νίκαιας τον ανιψιό του αρχιταγματασφαλίτη Πλυτζανόπουλου, που είχε πρωτοστατήσει στο Μπλόκο του 1944.
Χθες έγινε μια ακόμη αισχρή απόπειρα να μολυνθεί η ιστορική λαϊκή συνοικία, όταν, με αφορμή τα εγκαίνια "υπνωτηρίου αστέγων", βρέθηκαν εκεί, στο πλευρό της κατηγορούμενης από τους συγγενείς των νεκρών της μεγάλης πυρκαγιάς του Καλοκαιριού, Ρένας Δούρου, που θα περάσει από δίκη, ο Γιάννης Μαρωνίτης, εμπλεκόμενος στη βρόμικη ΜΚΟ της ελληνικής UNESCO - μαϊμού, που τρώει τα χρήματα που προορίζονται για τους άστεγους, και η εκπρόσωπος μιας από τις οικογένειες των πιο στυγερών δολοφόνων αυτού του τόπου, Μαριάννα Βαρδινογιάννη.
Να μην αφήσουν τίποτα που να μην το μαγαρίσουν σ' ετούτο τον τόπο!...

Σχολιο.- Ο Μαρωνίτης είναι Γιάννης στο μικρό του (χωρίς ν' αλλάζει τίποτε επί της ουσίας για τη «δράση» του)... Εν παρόδω, η ΜΚΟ του δεν έχει καμία οργανική σχέση με την UNESCO, η οποία τον έχει απειλήσει στο παρελθόν και με ποινικά μέτρα... Αυτό δεν τον εμποδίζει να εισπράττει 1,2 εκατ. ευρώ το χρόνο ως ΚΡΑΤΙΚΗ επιχορήγηση... Δηλαδή η «φιλανθρωπία» του «κυρίου» Μαρωνίτη πληρώνεται από τις τσέπες μας... Ακόμη και τα ΕΣΠΑ που χρησιμοποιεί για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι χιλιοπληρωμένα από τον ιδρώτα και το αίμα των πολιτών αυτής της χώρας... «Φιλάνθρωπος» «με τα λεφτά των άλλων», όπως ο Ντάνι ντε Βίτο στην ομώνυμη ταινία...

Σχολιο.- Η "φιλανθρωπία" μεταφράζεται σε κάποιες περιπτώσεις αστέγων, σε κάνα-δυο πακέτα μακαρόνια, τρία-τέσσερα κουτιά γάλα εβαπορέ και μερικά κιλά πορτοκάλια το... εξάμηνο. Α! Και κάνα τελάρο γάβρο ανά τρίμηνο! Ένα τελάρο γάβρο σε άστεγους!

Σχολιο.- Τελικά θα βρουν τρόπο να τα αρπαξουν από τον κόσμο, που ακόμα κ φτωχός δίνει από το υστέρημά του... Για αυτόν τον τύπο δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη; η τον προστατεύει το βαρδινογιανισταν;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΥΠΕΡ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ"
Ή ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΤΑΚΑΗΜΕΝΕ ΚΑΜΜΕΝΕ;
Αντίστοιχο με το "πήγε υπέρ πίστεως και πατρίδος", που λέγεται όταν κάποια θυσία πάει τσάμπα, το "υπέρ αεροπορίας" έμεινε στη λαϊκή καθομιλούμενη μετά τον έρανο που έκανε η δικτατορία Μεταξά για την αγορά πολεμικών αεροπλάνων. Και τα λεφτά που συγκεντρώθηκαν είχαν την τύχη που ανέμενε μετά από δεκαετίες κι αυτά που μαζεύτηκαν από τον έρανο του Παπαδόπουλου για το "Τάμα του έθνους".
Τα θυμήθηκα με τον έρανο που εξήγγειλε ο Πάνος Καμμένος για ν' αγοραστούν φρεγάτες για το Πολεμικό Ναυτικό.
Και θυμήθηκα και μια άλλη, ακόμη πιο παλιά ιστορία. Τότε, με την Επανάσταση του 1821, που ο επιφανής Αλέξανδρος Κοντόσταυλος ανέλαβε να αγοράσει από τις ΗΠΑ πολεμικά πλοία, τα οποία ουδέποτε έφτασαν στην αγωνιζόμενη Ελλάδα.
Χρόνια μετά, οι Αθηναίοι, περνώντας έξω από το πολυτελές μέγαρο που έχτισε στην οδό Σταδίου, τραγουδούσαν:
"Ο οίκος σου, Κοντόσταυλε, μακρόθεν ομοιάζει
τρίκροτον εξ Αμερικής, εξ ού αυτός πηγάζει".




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάμελα Άντερσον για το Παρίσι: Τι είναι τα καμένα αυτοκίνητα μπροστά στη βία των ελίτ;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το γνωρίζεις ήδη. Την βίασαν και την πέταξαν στη θάλασσα. Ζωντανή. Πέθανε μαρτυρικά. Την αναγνώρισαν από το τατουάζ που είχε στο πόδι της, ένα τριανταφυλλάκι σε χρώμα μαύρο και κόκκινο.
Θα μπορούσαν να την είχαν σώσει; Μα τι ρωτάς; πώς μπορείς να αποδίδεις την πράξη της σωτηρίας στα ίδια τέρατα που την οδήγησαν στον θάνατο; ναι, αν την είχαν πάει στο νοσοκομείο, θα την είχαν σώσει. Σώσει;! Μα η Ελένη δεν έπρεπε καν να κινδυνεύσει ώστε να χρειαστεί να σωθεί. Ανθρωποκτονία σε βάρος ενός 23χρονου κι ενός 19χρονου. Δύο νέοι άντρες τσάκισαν μία νέα κοπέλα γιατί τους χάλασε τα σχέδια που μόνοι τους είχαν φαντασιωθεί για λογαριασμό της. «Μια γκόμενα για να περάσουμε καλά».
Αυτό σκέφτηκαν, ένα σώμα για να γίνει η δουλειά. Δεν τους βγήκε; πέταμα. Χτύπα τη τη βρώμα, που θα μας πει και όχι, στο κεφάλι, εκεί, κι αλλού, κι όποιον πάρει ο χάρος. Ο ένας το παραδέχτηκε, ο άλλος το αρνείται. Ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθόλου εν βρασμώ, αναφέρουν οι Αρχές. Θα τιμωρηθούν, ναι. Αλλά εκείνη μια φορά πίσω δεν έρχεται.
Καθώς γράφω, η οθόνη δίπλα μου παίζει πλάνα από την κηδεία της κοπέλας στο Διδυμότειχο. Οι γονείς πίσω από τη σωρό, κορμιά χωρίς παλμό. Θυμάμαι τον πατέρα μου, πόσο ανησυχούσε τις νύχτες που αργούσα να γυρίσω σπίτι. «Τόσα γίνονται, να μας παίρνεις τηλέφωνο, να μη χάνεσαι, φοβόμαστε. Κάνε παιδιά και θα καταλάβεις». Κρατήσου, μην κλάψεις. Τι θα καταφέρεις μόνο με τη θλίψη; συνέχισε να γράφεις.
Η Ελένη Τοπαλούδη δεν είναι η πρώτη, δεν θα είναι η τελευταία.
Ποσώς μ' ενδιαφέρει πώς βρέθηκε σ' εκείνο το σπίτι στη Λίνδο, από πού τους ήξερε, αν είχε περάσει από το μυαλό της να συνευρεθεί ερωτικά και με τους δύο, αν ήταν ερωτευμένη με τον έναν ή τον άλλο, αν τους γνώρισε το πρωί ή το προηγούμενο βράδυ, τι φορούσε όταν πήγε και τι ώρα ήταν. Δε μ' ενδιαφέρουν όλα αυτά. Αυτό που με νοιάζει, το πιο εξοργιστικό, είναι ο λόγος, η αιτία που συνέβη όλο αυτό. Και που όσο κι αν παλεύουμε να το αποτάξουμε, είναι και πάλι εδώ, δε φεύγει, δεν είναι απομεινάρι.
Είναι μια κατάσταση πολύ πιο παγιωμένη απ' όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Είναι αυτή η ακατανίκητη φαλλοκρατία που συντηρείται από το δικαίωμα που νομίζει πως έχει κάποιος πάνω σε μία γυναίκα. Αυτό είναι το κίνητρο. Να τη χουφτώσεις στο λεωφορείο, να βρίσεις «άλλη μια πουτάνα που σε παράτησε», να την πιέσεις λίγο παραπάνω αν αρνηθεί «γιατί όταν μια γυναίκα λέει όχι, εννοεί πάντα ναι», να την πειράξεις με τα φιλαράκια σου την ώρα που περνάει με το στενό κολάν από το απέναντι πεζοδρόμιο «γιατί, έλα τώρα μωρέ, τα θέλει ο κώλος της», να την κερατώσεις, γιατί «ο άντρας είναι άντρας και θα την κάνει τη λαδιά του», να της τάξεις λαγούς με πετραχήλια για να κάνεις τη δουλίτσα σου, να νιώθεις βαθιά μέσα σου, όσο κι αν δεν το ξεστομίζεις για να μη σε πούνε κι εσένα σεξιστή πως είσαι πιο δυνατός από εκείνη, την έχεις του χεριού σου. Με μία κίνηση.
Οι δύο δολοφόνοι της 21χρονης Ελένης δεν την φοβήθηκαν στιγμή. Δεν την σεβάστηκαν λεπτό. Ήξεραν πως δεν κινδύνευαν καθόλου από εκείνη. Ο «κυνηγός» και το «θήραμα», δε λέμε; τι να πάθεις από κάτι που τρέχει για να μην το πιάσεις;
Τολμώ να μαντέψω πως το αρχικό κίνητρο δεν ήταν να την σκοτώσουν, αλλά να την εξευτελίσουν, όπως έκανε εκείνη όταν αρνήθηκε. Κι αυτό είναι ακόμα πιο τρομακτικό. Η κοπέλα πλήγωσε τον εγωισμό τους, και τιμωρήθηκε. Με αποτρόπαιο, ακραίο τρόπο που τους καθιστά μια νοσηρή εξαίρεση, ναι, αλλά αυτό το εύκολο «ένστικτο» της τιμωρίας που έχουν μερικοί, που μπορεί να μην φτάνει μέχρι τη χειροδικία, είναι από μόνο του εν δυνάμει επικίνδυνο και ατιμωτικό για μία γυναίκα.
Δεν έχουν περάσει παρά λίγες εβδομάδες από τότε που με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Βίας των Γυναικών επισημαίναμε εδώ πως 1 στις 4 γυναίκες έχουν υποστεί κακοποίηση μία φορά στη ζωή τους. Ο απολογισμός ξεδιπλώνεται θλιβερά. «Οι βιασμοί στην Ελλάδα ξεπερνούν τις 4.500 τον χρόνο. Μόνο ένα μικρό ποσοστό καταγγέλλεται», αναφέρει στον News 24/7 στους 88,6 η ειδική ψυχολόγος σε θέματα σεξουαλικής κακοποίησης και βίας, Μαρία Τόκα, επισημαίνοντας πως οι αιτίες πηγάζουν από τον ρατσισμό και την πατριαρχική μορφή της κοινωνίας. Και κάπου εδώ θυμάμαι τα λόγια της Ευφροσύνης Σπανέα, ψυχολόγου στο Συμβουλευτικό Κέντρο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων: «Η βία κατά των γυναικών οφείλεται στην πατριαρχική δομή, είναι ένα μέσο επιβολής και κυριαρχίας του ενός φύλου σε βάρος του άλλου. Η έμφυλη βία είναι μια μορφή τυραννίας στην οικογένεια, μια αντιδημοκρατική μορφή συνύπαρξης. Όσο οι άνθρωποι εκδημοκρατίζονται και άρα μπορούν να αντέξουν να συνυπάρχουν με άλλους ανθρώπους και να βιώνουν ομαλά τη διαφορετικότητα, να συνεργάζονται, να συνδιαλέγονται, να μετασχηματίζουν τις αντιθέσεις τους σ' έναν κοινό τόπο που ικανοποιεί και τους δύο, να βλέπουν τη σχέση όχι σαν ένα παιχνίδι που ο ένας χάνει κι ο άλλος κερδίζει, αλλά που είτε και οι δύο θα κερδίσουν είτε θα χάσουν».
Σ' ένα απομονωμένο εξοχικό ενός νησιού, δύο νεαροί άντρες βιάζουν και πετούν στη θάλασσα ζωντανή μια κοπέλα γιατί αρνήθηκε να κάνει σεξ μαζί τους. Αν ήταν ταινία, το πνεύμα της θα επέστρεφε και θα έπαιρνε εκδίκηση, θα τους διέλυε. Αλλά η Ελένη είχε την ατυχία να ζήσει σ' έναν κόσμο αληθινό που κεντρικός πρωταγωνιστής είναι το άδικο. Και ποτέ δεν πεθαίνει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευρωχούντα.
Στα γόνατα, με τα χέρια στο κεφάλι, σαν αιχμάλωτοι πολέμου, μαθητές σχολείων στη Γαλλια! Ευρώπη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εισβολή ζούμε.
Όχι μετανάστευση.

Διαλύουν την Ελλάδα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αδειάζουν την Λαμία. ΤΕΙ, στρατόπεδο τέλος. Διαλύουν τις πόλεις, την οικονομική κ κοινωνική δομή. Μας πεθαίνουν μεθοδικά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιδού η "ελεύθερη αγορά"! Μόλις η κινεζική Huawei [η ίδια η λέξη σημαίνει: κινέζικη επιτυχία!]- ανταγωνιστική των Δυτ. Μονοπωλίων βγήκε στην 1η θέση (σε κύκλο εργασιών και σε προωθημένες τεχνολογίες): μαφιόζικες απαγωγές ομήρων και τρομοκρατικοί εκβιασμοί στο πλαίσιο του (οικονομικού;) πολέμου ΗΠΑ - Κίνας... Η Meng Wanzhou -αντιπρόεδρος της κινεζικής εταιρείας και κόρη του ιδρυτή της Huawei (εταιρείας τηλεπικοινωνιών και τεχνολογίας στρατηγικής σημασίας, πρωτοπόρου στα δίκτυα 5G στους ημιαγωγούς κ.λπ.)- κρατείται από τις καναδικές αρχές εξ ονόματος των ΗΠΑ, οι οποίες ζητούν την έκδοσή της για παραβίαση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν κ.ά. απροσδιόριστες κατηγορίες...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινη, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του δικαστηρίου στην υπόθεση της Λουσία Περέζ. Το δικαστήριο της Μαρ ντελ Πλάτα αθώωσε τους δύο άνδρες που κατηγορούνται για την κακοποίηση και τη δολοφονία του 16χρονου κοριτσιού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για να μην λέμε ότι μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν σεξιστικές και ρατσιστικές παρεκτροπές στη δικαιοσύνη: Ισπανικό δικαστήριο καταδίκασε βιαστές για σεξουαλική παρενόχληση κι όχι για βιασμό, επειδή το θύμα είχε μουδιάσει απ το φόβο και δεν πρόβαλε μεγάλη αντίσταση και ως εκ τούτου δεν ήταν και πολύ βίαιο το σεξ του διπλού βιασμού που της επιβλήθηκε!!

Προκλητική δικαστική απόφαση: Το μη συναινετικό σεξ χωρίς πολλή βία δεν συνιστά βιασμό
Πέμπτη, Δεκεμβρίου 06, 2018
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει δικαστική απόφαση ποινικού δικαστηρίου στην Ισπανία σε υπόθεση βιασμού. Το δικαστήριο στην πόλη Λεϊδία έκρινε ότι το μη συναινετικό σεξ δεν συνιστά «βιασμό» αν δεν είναι τόσο βίαιο.
Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, οι δύο δράστες, θείος και  ανηψιός , παρέσυραν και βίασαν μια κοπέλα σε δρόμο έξω από νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, τον Αύγουστο του 2017, στην πόλη της Λεϊδία της Καταλονίας. Οι δύο άντρες είχαν πριν γνωριστεί με την κοπέλα. Όταν ολοκληρώθηκε η διασκέδαση μέσα στο κλαμπ, οι δύο δράστες ακολούθησαν το κορίτσι εκτός και την παρέσυραν σε σκοτεινό δρομάκι στην περιοχή. Εκεί την υποχρέωσαν να κάνει σεξ μαζί τους και να επιδοθεί σε άλλες σεξουαλικές πράξεις.
Το θύμα δήλωσε στο δικαστήριο ότι είχε υποστεί σοκ και πως από τον φόβο της, δεν ήταν σε θέση να προβάλει αντίσταση και να παλέψει με τους δύο άντρες.
Το δικαστήριο έκρινε ότι η κοπέλα δεν πάλεψε αρκετά, ενώ η πράξη δεν είχε αρκετή βία, ώστε να θεωρηθεί βιασμός. Ο θείος και ανιψιός, οι δύο δράστες του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος, καταδικάστηκαν μόνο για «σεξουαλική παρενόχληση», παρ' ότι το σκεπτικό της απόφασης αποδέχεται ότι ήταν «μη συναινετικό σεξ».
Σύμφωνα με την κείμενη ποινική νομοθεσία στην Ισπανία, η καταδίκη για βιασμό τιμωρείται με κάθειρξη με 15 χρόνια και πάνω, ενώ η ενοχή για «σεξουαλική παρενόχληση» τιμωρείται το ανώτερο με 4,5 χρόνια φυλάκιση.
Στην Ισπανία ήδη έχει προκληθεί σάλος, με μεγάλες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις χιλιάδων πολιτών, για άλλη υπόθεση ομαδικού βιασμού κοριτσιού από πέντε άντρες. Το δικαστήριο της καταλανικής πόλης προχώρησε ένα βήμα παραπάνω, δημιουργώντας δεδικασμένο, το οποίο θα μπορεί πλέον να χρησιμοποιείται από τον εκάστοτε συνήγορο, πετυχαίνοντας σαφώς μειωμένη ποινή, για ένα εξαιρετικά απεχθές έγκλημα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Γονάτισαν μαθητές 12 ετών για να τους συλλάβουν
 Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, 14:59
Πρωτοφανές σκηνικό έστησαν Γάλλοι αστυνομικοί οι οποίοι γονάτισαν δεκάδες μαθητές που συμμετείχαν σε κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» προκειμένου να τους προσαγάγουν στο αστυνομικό τμήμα.
Τους υποχρέωσαν να γονατισουν και να βάλουν τα χέρια τους στα κεφάλια τους, ως σαν να ήταν αιχμαλωτοι πολεμου.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο Mantes-la-Jolie και προσήχθησαν 150 μαθητές ορισμένοι εκ των οποίων ήταν μόλις 12 ετών.
Κάποια από τα παιδιά τελικά κρατήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα με την κατηγορία της συμμετοχής σε ένοπλη οχλαγωγία, με στόχο τη διασάλευση της τάξης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Τρία χρόνια φυλάκιση στον εργοδότη που ξυλοκόπησε εργαζόμενό του
 Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, 18:44
Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε ο 33χρονος εργοδότης που παραπέμφθηκε σε δική, κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό πρώην εργαζομένου του σε πιτσαρία στην Επτάλοφο Θεσσαλονίκης.
Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, που εξέτασε την υπόθεση κατόπιν μήνυσης του θύματος, έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο για επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Οι δύο τελευταίες πράξεις αφορούσαν τη χρήση σιδερογροθιάς με την οποία ο 33χρονος γρονθοκόπησε απρόκλητα τον μηνυτή, προκαλώντας του κατάγματα στα ζυγωματικά και τραύματα στη μύτη και στην κάτω γνάθο.
Ο ίδιος κατηγορούμενος δεν παρέστη στο δικαστήριο λόγω λιποθυμικού επεισοδίου που υπέστη, όπως κατέθεσε η συνήγορός του που τον εκπροσώπησε στη δίκη.
Με εμφανή τα σημάδια του ξυλοδαρμού και φορώντας κολάρο, ο διανομέας φαγητού κατέθεσε στο δικαστήριο ότι άρχισε να δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα από τον πρώην εργοδότη του, όταν μία μέρα τον ενημέρωσε ότι δεν θα πάει στη δουλειά εξαιτίας ασθένειας. Όπως είπε, οι χυδαίες ύβρεις, οι απειλές και το γεγονός ότι δούλευε για ενάμιση μήνα ανασφάλιστος τον οδήγησαν στην απόφαση να παραιτηθεί από την επιχείρηση. «Έλεγε ότι "κρεμάς το μαγαζί" και απειλούσε ότι μόλις γυρίσει από την Ελβετία θα "δεις τι θα πάθεις". Έφτασε στο σημείο να απειλεί τον 9χρονο γιο μου», κατέθεσε ο ίδιος.
Ο καταγγελλόμενος ξυλοδαρμός συνέβη την περασμένη Δευτέρα, όταν ο διανομέας ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, κοντά στην πιτσαρία. Την ώρα που περίμενε την Τροχαία, σύμφωνα με όσα είπε, εμφανίστηκε ο 33χρονος και τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο. «Προσπάθησα να αμυνθώ και τον σκούντηξα στο στήθος. Εκείνος πήγε πίσω στο μαγαζί του, πήρε την σιδερογροθιά και επέστρεψε συνεχίζοντας τα χτυπήματα», περιέγραψε το περιστατικό.
Η συνήγορος υπεράσπισης δεν αμφισβήτησε την αποδιδόμενη πράξη, δηλώνοντας ότι ο εντολέας της έχει μετανοήσει, ενώ ισχυρίστηκε μεταξύ των δύο ανδρών προηγήθηκε εκατέρωθεν αποστολή υβριστικών μηνυμάτων. Οι ισχυρισμοί όμως δεν έπεισαν το δικαστήριο που καταδίκασε τον 33χρονο σε φυλάκιση τριών χρόνων και επιπλέον σε χρηματικό πρόστιμο 1000 ευρώ, ποινή κατά της οποίας ασκήθηκε έφεση.
Στο πλευρό του μηνυτή βρέθηκαν δεκάδες διανομείς από τη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον συνάδελφό τους.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η εισαγγελία συναινεί στην αποφυλάκιση των κατηγορουμένων για τη λαθρεμπορία χρυσού
 Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, 18:03
Η  εισαγγελέας  υπέβαλε ήδη την πρότασή της στο δικαστικό συμβούλιο για την αποφυλάκιση των κατηγορουμένων!
Ενώ είναι γνωστη η δραση του καθαρματος τοκογλυφου αληταρα Ριχαρδου, με διαφορα νομικα τερτιπια φαινεται ότι όχι μονο θα βγει από τη φυλακη, αλλα θα ζητησει και ψυχικη οδυνη! Εδώ πλεον εινναι φανερη η ελλειψη της επαναστατικης οργανωσης 17 Νοεβρη! Αυτά τα καθαρματα μαυραγορητες σαραφηδες τοκογλυφους σαχ τον Ριχαρδο τους καθαριζε η ΟΠΛΑ στην κατοχη για να ξεβρωμισει ο τοπος.
Λίγες ημέρες μετά την ανάκληση των ενταλμάτων προσωρινής κράτησης που ζήτησε η ανακρίτρια για τους οκτώ συλληφθέντες ως μέλη της (αρχικά) αποκαλούμενης υπόθεσης λαθρεμπορίας χρυσού, η εισαγγελέας συντάσσεται μαζί της, ζητώντας και αυτή, την αποφυλάκισή τους.
Όπως είναι γνωστό , 24 μόλις ώρες μετά το τέλος των απολογιών, η ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Σταυρούλα Μπελδέκα, λαμβάνοντας υπόψη το έγγραφο της ΑΑΔΕ που της απεστάλη, μετά από δικό της αίτημα, έκρινε ότι "δεν συντρέχει πλέον λόγος διατήρησης της προσωρινής κρατήσεως" τόσο για τον γνωστό ενεχυροδανειστή όσο και για τους υπόλοιπους προφυλακισμένους κατηγορουμένους.
Η εισαγγελική πρόταση κατατέθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο πλέον είναι το μόνο αρμόδιο να αποφανθεί επί της ουσίας εάν στοιχειοθετείται ή όχι το κακούργημα της λαθρεμπορίας που βαρύνει τους κατηγορούμενους.
Σύμφωνα με το έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, δεν προκύπτει , κατά τη διακίνηση χρυσού προς την Τουρκία, η κατηγορία της λαθρεμπορίας η οποία μάλιστα είναι βασική, τόσο για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης όσο και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Για το λόγο αυτό, η ανακρίτρια ζήτησε και την έγγραφη συναίνεση της Εισαγγελίας, η οποία ουδέποτε δόθηκε προκειμένου να αρθεί η προσωρινή κράτηση και των 8. Έτσι, οι συνήγοροι υπεράσπισης προχώρησαν σε απανωτές αιτήσεις αποφυλάκισης επικαλούμενοι και το επίμαχο έγγραφο της ΑΑΔΕ που αναφέρει ότι δεν προβλέπεται η καταβολή δασμών για εξαγωγές χρυσού στην Τουρκία.
Τώρα πια, τα …κάστανα από τη φωτιά καλείται να βγάλει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που θα κρίνει τις αιτήσεις αποφυλάκισης. Πιθανότατα, η σύγκλησή του, αναμένεται στις αρχές της εβδομάδας χωρίς όμως να είναι βέβαιο, πόσες συνεδριάσεις θα χρειαστεί για την έκδοση του σχετικού βουλεύματος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επανέρχεται ο Ζάεφ: «Είμαστε Μακεδόνες που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα»
 Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, 09:53
Σε νέες «εμπρηστικές» δηλώσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος έκανε λόγο για «Μακεδόνες που μιλούν τη μακεδονική γλώσσα», υποστηρίζοντας ότι ουδείς θα αμφισβητήσει πλέον την ταυτότητα της χώρας.
«Ούτε εγώ, ούτε εσείς, ούτε τα παιδιά μας θα είναι Βορειομακεδόνες ή πολίτες της ΠΓΔΜ. Θα είμαστε “Μακεδόνες” που μιλούν τη “μακεδονική γλώσσα”» φέρεται να είπε κατά τη διάρκεια δημόσιας συζήτησης στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων.
«Έχουμε ένα πρόθεμα, το “Βόρεια”, αλλά παραμένουμε Μακεδονία, δεν υπάρχει άλλη χώρα με αυτό το όνομα, υπάρχει Ελλάδα» είπε.
Απευθυνόμενος στο κοινό και σε σχετικές ερωτήσεις ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για την ταυτότητα, επειδή «στη συμφωνία με την Ελλάδα υπάρχει αναγνώριση της “μακεδονικής” γλώσσας, της αυτοδιάθεσής μας».




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δικηγόρος του Ασάνζ απορρίπτει τη συμφωνία του Ισημερινού με τη Βρετανία
 Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018, 06:50
Ένας από τους δικηγόρους του Τζούλιαν Ασάνζ χαρακτήρισε απαράδεκτη τη συμφωνία που ανακοίνωσε ότι έκλεισε ο αληταρας ακροδεξιος νεοφιλελε πρόεδρος του Ισημερινού σακατης στο σωμα και στο μυαλο Λενίν Μορένο, χάρη στην οποία μπορεί κατ' αυτόν να τερματιστεί η παραμονή του ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks στην πρεσβεία της λατινοαμερικανικής χώρας στο Λονδίνο.
Ο ακροδεξιος νεοφιλελε πρόεδρος Μορένο δήλωσε την Πέμπτη ότι έκλεισε συμφωνία με τη βρετανική κυβέρνηση με βάση την οποία ο Αυστραλός δεν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου ενδέχεται να κινδυνεύσει να του επιβληθεί η θανατική ποινή.
«Ο ισχυρισμός ότι, αφού η θανατική ποινή έφυγε από το τραπέζι, ο κ. Ασάνζ δεν χρειάζεται πλέον να φοβάται πως θα υποστεί διωγμό, είναι προφανώς εσφαλμένος» δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» ο Μπάρι Πόλακ, δικηγόρος του Ασάνζ.
«Καθώς φαίνεται ότι έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του κ. Ασάνζ στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Ισημερινός οφείλει να συνεχίσει να του παρέχει άσυλο» πρόσθεσε ο δικηγόρος.
Ο Μορένο δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «έχει ανοίξει ο δρόμος προκειμένου ο Ασάνζ να φύγει από την πρεσβεία» του Ισημερινού στο Λονδίνο, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες. «Θα χρειαστεί να εκτίσει μια μικρή ποινή», διότι παραβίασε τους όρους της προσωρινής αποφυλάκισής του από τις βρετανικές Αρχές, είπε. «Δεν θα είναι τόσο μεγάλη» η διάρκεια της κράτησής του, πρόσθεσε.
Η συντακτική ομάδα του ιστοτόπου WikiLeaks στο μεταξύ καταφέρθηκε μέσω Twitter εναντίον του Μορένο, κάνοντας λόγο για μια «αξιολύπητη» προσπάθεια από μέρους του να εκτρέψει την προσοχή από ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «The New York Times», σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος του Ισημερινού αποπειράθηκε να «πουλήσει τον Ασάνζ στις ΗΠΑ με αντάλλαγμα ελάφρυνση χρέους».
Ο Ασάνζ κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού το 2012 και ο πρώην πρόεδρος της χώρας Ραφαέλ Κορέα τού χορήγησε άσυλο. Είχε κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις στη Σουηδία, όμως ο ίδιος υποστήριζε πως αυτό αποτελούσε πρόσχημα προκειμένου στη συνέχεια να εκδοθεί στις ΗΠΑ για να δικαστεί για τη δημοσιοποίηση από τον WikiLeaks χιλιάδων απόρρητων στρατιωτικών και διπλωματικών εγγράφων το 2010. Η σχέση του με το Κίτο έχει επιδεινωθεί ραγδαία μετά την ανάδειξη του Μορένο στην εξουσία και πλέον η κυβέρνηση του Ισημερινού εντείνει τις προσπάθειές της να τερματιστεί η παραμονή του στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο.
Η έρευνα που διενεργούσαν οι σουηδικές Αρχές μπήκε στο αρχείο, αλλά η βρετανική αστυνομία ξεκαθαρίζει ότι θα συλλάβει τον Ασάνζ τη στιγμή που θα βγει από την πρεσβεία, διότι παραβίασε τους όρους της προσωρινής αποφυλάκισής του με εγγύηση όταν κατέφυγε στην πρεσβεία.
Τον Νοέμβριο, η εφημερίδα «The Wall Street Journal» έγραψε ότι το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ετοιμάζεται να απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος του Ασάνζ και ότι αισιοδοξεί πως θα μπορέσει να τον προσαγάγει ενώπιον δικαστηρίου των ΗΠΑ. Επίσης, τον περασμένο μήνα, ο WikiLeaks ανέφερε ότι Αμερικανοί εισαγγελείς έχουν ήδη ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του Ασάνζ, η οποία παραμένει σφραγισμένη, γεγονός το οποίο αποκαλύφθηκε «κατά λάθος», σύμφωνα με τη συντακτική ομάδα του ιστοτόπου.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΝΤΡΟΠΗ! Θέλουν οι βουλγαροσκοπινοι να παρουν τα δικαιώματα των Μακεδόνων!
Ζάεφ: «Έχουμε δει εδώ και 27 χρόνια να χανόμαστε, μπορεί να συνεχίσουμε να χανόμαστε, αλλά για να βελτιώσουμε τη ζωή εδώ στη χώρα μας και να μην γίνουμε μια χώρα συνταξιούχων, πρέπει να κρατήσουμε τους νέους, για αυτό αποφασίσαμε τέτοια βήματα. Η συμφωνία με την Ελλάδα αναγνωρίζει τη μακεδονική γλώσσα, την αυτοδιάθεση μας. Δεν θα είμαστε ‘Βορειομακεδόνες’ και δεν αντέχουμε την ντροπή των ‘ΦΥΡΟΜιανών’. Πρέπει να σκεφθούμε τι θα αφήσουμε στα παιδιά μας»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Κίτρινα Γιλέκα»: «Μακρόν θα σε τελειώσουμε αλλιώς θα καταντήσουμε όπως οι Έλληνες»