Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Παρασκευη 12 Μαρτιου 2021


Αφού «εξαφάνισε» τους χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν στη Νέα Σμύρνη, στη συνέχεια, με την ανιστόρητη προπαγάνδα «των δύο άκρων» και με απειλές για φυλάκιση των «κόκκινων κατσαπλιάδων», ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος έδειξε την «αυτοσυγκράτηση και την «ψυχραιμία» του. 

Να τον χαίρεστε εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου!

#Νεα_Σμυρνη #ΝΔ_ξεφτιλες #ποναω



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυξημένα τα κρούσματα βίας εναντίον αστυνομικών

Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη για την έκρηξη βίας εναντίον αστυνομικών

Ξυλοδαρμοί αστυνομικών από πολίτες 1

Ξυλοδαρμοί πολιτών από αστυνομικούς 15.956



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Θριάσιο»: Μηδέν κρεβάτια για τους ασθενείς και απειλές σε εργαζόμενους!

12 Μαρτίου 2021

Σε τεντωμένο σχοινί λειτουργεί και το «Θριάσιο» Nοσοκομείο, όπου σήμερα πραγματοποιήθηκαν 104 εισαγωγές, εκ των οποίων οι 29 ήταν ασθενείς Covid-19.

Και στο συγκεκριμένο νοσοκομείο κλινικές και τμήματα που αφορούν τις υπόλοιπες νόσους έχουν μετατραπεί σε Covid, όπως και 17 κρεβάτια ΜΕΘ, εκ των οποίων μέχρι χθες το μεσημέρι τα 16 ήταν γεμάτα, ενώ οι 74 απλές κλίνες έχουν πληρότητα πάνω από 100%, καθώς νοσηλεύονται 86 ασθενείς και παρά την αυξημένη προσέλευση για τις υπόλοιπες νόσους, ως «λύση» δρομολογείται η μετατροπή μιας ακόμη κλινικής σε Covid.

Ενα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει και το συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι η επάρκεια στην παροχή οξυγόνου.

Μετά το έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας που επισημαίνει την αδυναμία του νοσοκομείου να ανταποκριθεί στην αυξημένη κατανάλωση οξυγόνου, η διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας, εξηγώντας τους λόγους με έγγραφο προς την 2η ΥΠΕ, ζήτησε να κλείσει η εφημερία ώστε να μην τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η ζωή δεκάδων ασθενών που ήδη νοσηλεύονται.

H απάντηση της, διορισμένης από την κυβέρνηση, διοίκησης της 2ης ΥΠΕ προς τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας ήταν να …παραιτηθεί!

Η απαράδεκτη στάση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων «Θριασίου» Nοσοκομείου, καταγγέλλοντας την:

«2η ΥΠΕ που αντί να πάρει μέτρα για να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του Θριασίου, ζήτησε προφορικά την παραίτηση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, επειδή με αλλεπάλληλα έγγραφά του, αναδείκνυε τις επικίνδυνες συνθήκες νοσηλείας και ζητούσε από το υπουργείο Υγείας και την 2η ΥΠΕ να δοθούν άμεσες λύσεις.

Αυτές οι ενέργειες αποτελούν συνέχεια της προσπάθειας τρομοκράτησης των υγειονομικών που αγωνίζονται και αναδεικνύουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σχεδιαζόμενη απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στο Nοσοκομείο Αγιος Σάββας».

Σημειώνεται ότι το Σωματείο Εργαζομένων στο «Θριάσιο» Nοσοκομείο θα προχωρήσει σε στάση εργασίας από τις 11 π.μ. ως τις 3 μ.μ., την Παρασκευή 12 Μάρτη, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.

Η αναχώρηση των πούλμαν θα γίνει από το «Θριάσιο» Nοσοκομείο στις 11 π.μ. και από το Δημ. Πάρκινγκ Ελευσίνας στις 11.15 π.μ.

Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν και σωματεία και μαζικοί φορείς της περιοχής.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με τόσους εξωσυζυγικούς  πήδουλους στις «Αγριες Μέλισσες», το χωριό δεν θα έπρεπε να λέγεται Διαφάνι αλλά…. Άνω Κερατέα. Γνώμη μου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στάση εργασίας πραγματοποιούν εδώ και ώρες οι εργαζόμενοι στις διοικητικές υπηρεσίες του ΑΠΘ, απαιτώντας να αποσυρθεί η αστυνομία για να συνεχίσουν να εργάζονται ασφαλείς, χωρίς την απειλητική παρουσία τραμπούκων ανθρωποφυλάκων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούν να κρατούν περικυκλωμένο το πανεπιστήμιο που έχουν καταλάβει, μέσα στο οποίο έχουν στρατοπεδεύσει τα ΜΑΤ και αλωνίζουν ασφαλίτες με πολιτικά και κουκούλες, απαγορεύοντας κάθε πρόσβαση φοιτητών σ' αυτό.

Παίρνουμε, έτσι, μια γεύση του τι θα είναι και πώς θα λειτουργεί η Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Αυτή στα πανεπιστήμια και οι φοιτητές μακριά απ' αυτά!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΒΙΑΣΜΟΥ ΣΕ 18ΧΡΟΝΗ 

"Το βράδυ της 9/3/2021 στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, κάποιες ώρες μετά τα επεισόδια που διεξήχθησαν, η Ελληνική Αστυνομία με σκοπό την εκδίκηση για τα συμβάντα που προηγήθηκαν, ξυλοκοπούσε ανελέητα και μοίραζε πλαστές κατηγορίες σε όσους βρίσκονταν εκεί.

Ένα από τα θύματά τους ήταν και η 18χρονη Έφη.

Αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκε στους δρόμους της Νέας Σμύρνης από άντρες της ομάδας ΔΕΛΤΑ, στη συνέχεια οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ όπου το μαρτύριο της συνεχίστηκε.

Σύμφωνα με την ίδια, ένας από τους αστυνομικούς την απείλησε λέγοντας της "ΕΣΥ ΘΑ ΓΑΜΗΘΕΙΣ, ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΑΙ". Ενώ ο άλλος αστυνομικός της ομάδας ΜΑΤ της έπιασε τα οπίσθια και της είπε "ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΝΑ ΣΕ ΓΑΜΗΣΩ". Όταν εκείνη διαμαρτυρήθηκε, της έδωσε μπουνιά στο πρόσωπο και μετά από περαιτέρω διαμαρτυρίες της, ξυλοκοπήθηκε και από τους υπόλοιπους ΜΑΤατζήδες που βρίσκονταν εκεί.

Ενώ η Έφη έκανε εμετό με αίμα, οι ΜΑΤατζήδες της φώναζαν "ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΥΤΑΝΑ;". Στη συνέχεια, ζήτησε ιατρική βοήθεια αλλά οι αστυνομικοί της απάντησαν "ΘΑ ΦΤΥΣΕΙΣ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ ΣΗΜΕΡΑ" και την ξαναχτύπησαν στο πρόσωπο.

Σχεδόν 24 ώρες μετά τη σύλληψη της, όχι μόνο δεν της έχει προσφερθεί ιατρική περίθαλψη, αντιθέτως έχει δεχθεί πολλαπλές απειλές βιασμού".

Ας είμαστε σε εγρήγορση, γιατί το κορίτσι μπορεί να χρειαστεί οικονομική βοήθεια. Για περισσότερες πληροφορίες ίνμποξ στην σελίδα Facebook της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού Αργυρούπολης.

Σχολιο.- Ζω εδώ και καμιά δεκαριά χρόνια στη Γερμανία, μια χώρα με ιδιαίτερα βεβαρυμένο ιστορικό και βαρύ ποινικό μητρώο στο θέμα της κρατικής καταστολής, της χειραγώγησης και καταπίεσης των λαϊκών μαζών. Έχω βρεθεί σε διαδηλώσεις και συλλαλητήρια για τα εργατικά και ανθρώπινα δικαιώματα και μπορώ να πω ότι η συμπεριφορά της αστυνομίας ήταν μια έκπληξη για μένα.

Δεν έχω δει ποτέ (ποτέ όμως) ένστολο να μιλάει με τους διαδηλωτές, να κάνει προσωπικούς χαρακτηρισμούς ή να τους απευθύνει γενικώς το λόγο σε οποιοδήποτε τόνο. Δεν θα δεις σιδερόφρακτους κρανοφόρους να τρομοκρατούν τον κόσμο χτυπώντας τις ασπίδες τους ή να βρίζουν χυδαία αυτούς που διαδηλώνουν. Τις κοπέλες δεν τις κοιτάζουν καν στα μάτια.

Ένστολος που βρίζει πολίτη, την ίδια μέρα εξετάζεται από ψυχίατρο και ένστολος που διακινεί νεοναζιστικές ιδέες αποπέμπεται πάραυτα από το σώμα (υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα). Έχω δει ανθρώπους μεθυσμένους, επιθετικούς, εκτός ελέγχου, να συλλαμβάνονται από ειδικά εκπαιδευμένα άτομα χωρίς βία, χωρίς να τους χτυπήσει κανείς, χωρίς να ανοίξει μύτη γιατί υπάρχει και αυτός ο τρόπος.

Αυτό το χάλι με τους χωροφύλακες που κάνουν λες και τους είχαν αλυσοδεμένους από την εποχή του εμφυλίου και της χούντας και τους αμόλυσαν ξαφνικά για να πιουν το αίμα του κόσμου, είναι ένα λυπηρό, απαράδεκτο και αναχρονιστικό φαινόμενο που πρέπει επειγόντως να σταματήσει.

Πάρτε το απόφαση: διανύουμε την 3η δεκαετία του 21ου αιώνα και η γκεστάπο έχει πεθάνει...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συλλήψεις φοιτητών μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, από εγγόνια ταγματαλητών κουκουλοφόρων, με πολιτικά και καλυμμένο το πρόσωπο.

Ε, ρε και τι αποδοκιμασία θα έπεφτε, αν κάποιος έσπαγε το κεφάλι ενός τέτοιου αλητάμπουρα! 

Ε, ρε και τι "καταδικάζω τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται" θ' ακούγαμε και πόση γλίτσα θα απλωνόταν παντού, από τους παλιανθρώπους του "και οι Μάλλιος και Μπάμπαλης είχαν μανάδες".



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η παρήγορη στροφή έγινε [και πρέπει να συνεχιστεί] από τη στιγμή που ο κόσμος κατεβαίνει στο δρόμο για δημοκρατία, 

περισσότερο σε μαζικότητα κι' απ' τα οξυμένα του προβλήματα, [προσπαθώντας έτσι να τα συνδυάσει] και 

επειδή διαπιστώνει, ότι η σημερινή κυβέρνηση ξεπέρασε, από την μεταπολίτευση και μετά, σε αυταρχισμό, όλες τις προηγούμενες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Το σώμα μου δύνασθε να το κάμητε όπως θέλετε, αλλά τον στοχασμόν μου, την συνείδησίν μου, δεν θα δυνηθήτε να τα παραβιάσητε”. 

Είναι η απάντηση ενός δικαστή,

του προέδρου

της χαλκευμένης δίκης 

του Κολοκοτρώνη

σ΄εκείνους

που με ύβρεις, απειλές, εκβιασμούς

προσπάθησαν 

να αποσπάσουν 

την υπογραφή του

για την θανατική καταδίκη

του Γέρου του Μωριά

Αναστάσιος Πολυζωίδης

Γεννημένος 20 Φεβρουαρίου

στο Μελένικο

από πατέρα Σερραίο

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος μεταξύ του υπουργού δικαιοσύνης Σχινά και του Πολυζωΐδη:

–Εν ονόματι του Βασιλέως σας προσκαλώ να υπογράψετε την απόφασιν.

-Εν ονόματι της δικαιοσύνης δεν την υπογράφω…. Προτιμώ την αποκοπήν της χειρός μου, αλλά δεν υπογράφω. 

«Είστε υποκριταί, γιατί λέτε ότι αγαπάτε την Ελλάδα, αλλά ζητάτε να αποκεφαλίσετε τους Έλληνες. Και τι Ελλάδα θα απομείνει χωρίς τους Έλληνες; Μήπως θέλετε να σφάξετε εμάς, για να κατοικηθεί από σας, ω Φιλέλληνες; Ζητήσαμε την βοήθειάν σας. Ζητήσαμε τον πολιτισμό σας κι εσείς μας φέρατε κρεμάλες και ξιφολόγχες. Φως ζητήσαμε, σκοτάδι μας φέρατε. Κατηγορείς τον Κολοκοτρώνη, γιατί ελευθέρωσε την Ελλάδα. Επιβουλεύεσαι τον Κολοκοτρώνη, που επικεφαλής ενός έθνους σας υποχρέωσε να του παραχωρήσετε την ελευθερία του, γιατί εσύ και οι προϊστάμενοί σου δεν θέλατε να ελευθερωθούμε. Και αφού δεν μπορείτε να αφανίσετε όλους τους Έλληνες και καλυπτόμενοι απ’ την ανάγκη που σας έχουμε, δολοφονείτε τους πρώτους αυτού του τόπου, γιατί έχετε μίσος εναντίον του γένους μας, που πάντα μέσα σε ολόκληρη την Ιστορία του στάθηκε απέναντι στους τυράννους και την τυραννία. Γιατί, όντας τούτος ο τόπος πέρασμα γι’ άλλες θάλασσες, για μεγάλα κέρδη και συμφέροντα, έχει το κακό ιδίωμα να κατοικείται από έναν δύσκολο, ατίθασο και υπερήφανο λαό».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τί βλέπω από τα βίντεο της Νέας Σμύρνης

Στα βίντεο που διέρρευσαν για το περιστατικό της Νέας Σμύρνης φαίνεται μία ομάδα εποχούμενων σε δίκυκλα αστυνομικών, που κάποιος βλαξ ανώτερός τους έχει διατάξει να εμπλακούν στο "χειρισμό του πλήθους" ( έτσι λέγεται political correct το ματσούκι), παίρνοντας το ρίσκο να ακινητοποιηθεί η ομάδα αυτή στους στενούς δρόμους της περιοχής με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, τους πεζοδρόμους με τα κολονάκια κ.λπ, με ό,τι αυτό επάγεται για την ασφάλεια του προσωπικού. 

Η ομάδα αυτή κινούμενη με ικανή ταχύτητα προσπαθεί να εκφοβίσει το πλήθος για να διαλυθεί , απειλώντας με εμβολισμό από τα δίκυκλα στη συμβολή των οδών Πλαστήρα και Αγίας Φωτεινής, 

Το πλήθος των διαδηλωτών φοβούμενο μήπως παρασυρθεί από τα δίκυκλα διαλύεται. 

Ο φόβος τους είναι απολύτως δικαιολογημένος, αφού αφού μετά από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες υπήρξαν στο παρελθόν διαδηλωτές σοβαρότατα τραυματισμένοι 

Η ομάδα των δικυκλιστών αστυνομικών βρίσκει κώλυμα στη στενωπό του δρόμου και μειώνει ταχύτητα , προσπαθώντας να στρίψει στη γέφυρα με κατεύθυνση προς τον παράδρομο της Συγγρού που οδηγεί στην Αθήνα, και αφού δεν είναι δυνατό να κινηθούν όλα τα δίκυκλα της ομάδας σε μικρότερο πλάτος, ανακόπτει. 

Τότε ξεφεύγει από το πλήθος ένα άτομο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της Πλατείας Χρυσοστόμου Σμύρνης. 

Αρπάζει το συνεπιβάτη του ενός αστυνομικού δικύκλου, τον πετάει κάτω και αρχίζει να τον κλωτσάει, προφανώς εκτονώνοντας την οργή και τον πανικό του, αφού μέχρι πριν δευτερόλεπτα κινδύνευε να παρασυρθεί από τα δίκυκλα. 

Οι λοιποί αστυνομικοί, είτε φοβήθηκαν , είτε αιφνιδιάστηκαν, πάντως ανέπτυξαν ταχύτητα με τα δίκυκλα για να διαφύγουν. Το ζήτημα είναι ότι λόγω ελλιπούς εκπαίδευσης οι αστυνομικοί δεν αντιλήφθηκαν ότι είχαν χάσει το συνάδελφό τους , διότι δεν θέλω ούτε να φανταστώ ότι επέδειξαν χαρακτηριστική δειλία και το έσκασαν αντί να μείνουν και να τον διασώσουν .

Εκείνη τη στιγμή με τον αστυνομικό πεσμένο κάτω, επικρατεί η ψυχολογία του όχλου και επιπέφτουν πολλοί εξοργισμένοι παριστάμενοι πάνω στον αστυνομικό.

Βλέπουμε το σκηνικό του λυντσαρίσματος ,το οποίο το έχουμε δει χιλιάδες φορές και από αστυνομικούς εναντίον διαδηλωτών. 

Το θέαμα αυτό είναι πάντα φρικτό και αποτρόπαιο. 

Όποτε ποδοπατιέται πεσμένος ( είτε από μπάτσους , είτε από διαδηλωτές) η πράξη αυτή είναι απολύτως καταδικαστέα γιατί είναι χουλιγκανισμός και κανιβαλισμός. 

Ευτυχώς σε κάποια στιγμή επεμβαίνουν ψυχραιμότεροι διαδηλωτές και απομακρύνουν τους πιο θερμόαιμους και σταματάει το ξύλο και κοιτάζουν αν ζει ο αστυνομικός, με κίνδυνο να την πληρώσουν οι ίδιοι όταν έρθουν οι συνάδελφοί του. 

Λίγο αργότερα, άλλη ομάδα αστυνομικών επεμβαίνει , μετά από 2,5 λεπτά που έτρωγε της χρονιάς του ο συνάδελφός τους, και σχηματίζει κλοιό, ενώ περνούν άλλα τριάντα δευτερόλεπτα πριν o ένας - ο πιο εκπαιδευμένος της ομάδας- πλησιάσει τον τραυματία να δει αν ζει ο συνάδελφός του , αν έχει τραυματιστεί, αν θέλει λίγο νερό κ.λπ. 

Εκεί πυκνώνουν τον κλοιό αστυνομικοί, αλλά ο χριστιανός παραμένει πεσμένος χάμω με τους γύρω του συναδέλφους του να έχουν παγώσει, και το μόνο που κάνουν είναι να εμποδίζουν τους ρεπόρτερς να πάρουν πλάνα.

Τότε εμφανίζεται πάλι η ομάδα δικυκλιστών - που επί τέλους μετά από 5 λεπτά κατάλαβε ότι έχει χάσει ένα μέλος της. 

Η ομάδα αυτή πριν ξεκινήσει να επέμβει, ο επικεφαλής της έχει εκδώσει διαταγή: "Πάμε να τους γ@@@, να τους σκοτώσουμε, να τους τελειώσουμε". ( νομιμότητα λέγεται αυτό ) 

Την ώρα που προσεγγίζουν τον κλοιό ρίχνουν βομβίδες κρότου λάμψης κατά των δημοσιογράφων και των συναδέλφων τους. 

Στη συνέχεια εξαπολύεται ένα εκδικητικό όργιο αστυνομικής βίας στη Ν. Σμύρνη, με νοοτροπία "θιγμένου κουτσαβάκη" που προσπαθεί να αποκαταστήσει το "όνομα του στην πιάτσα". 

Οι αστυνομικοί κτυπούν έναν πιτσιρικά που κρύβεται σε μία πολυκατοικία και δύο γυναίκες , τη μία με χαστούκια στο πρόσωπο και την άλλη τη σπρώχνει ένας λεβέντης και μετά την κλωτσά πεσμένη. 

Ευτυχώς δεν είχαμε χειρότερα ούτε για τους πολίτες , ούτε για τους αστυνομικούς και, ευτυχώς, όπως έμαθα σήμερα ο αστυνομικός δεν κινδυνεύει. 

Το συμπέρασμα είναι ότι οι ακατάλληλες και ανεκπαίδευτες αστυνομικές δυνάμεις έχουν αφεθεί ασύδοτες και κινδυνεύουμε να κλάψουνε μανούλες τα παιδάκια τους. 

Μια σοβαρή κυβέρνηση σήμερα θα έκανε έκτακτες κρίσεις , για όλη την ηγεσία της ΕΛΑΣ και τους ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς της Αττικής, και δεν θα παρείχε κάλυψη από τον κ. Πρωθυπουργό με διχαστικά διαγγέλματα. 

Ξέρουμε ότι ο κ. Πρωθυπουργός αδυνατεί να απολύσει τον πολιτικό προϊστάμενο των δυνάμεων που αποδείχτηκαν τόσο ανεπαρκείς στο πεδίο. 

Προσοχή στο μέλλον διότι με την κυβέρνηση της αριστείας κινδυνεύουμε να έχουμε δραματικές εξελίξεις.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Παρά την καταστολή και τον αυταρχισμό που η κυβέρνηση πολύ ύπουλα χρησιμοποιεί αυτή την περίοδο, φοιτητές και σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα απαντήσαμε στο δρόμο με μία από τις μαζικότερες πορείες στη Θεσσαλονίκη, τα τελευταία χρόνια. Τα ξημερώματα στις 11/3 δυνάμεις των ΜΑΤ και ασφαλίτες εισέβαλαν ξανά στο χώρο του ΑΠΘ για να εκκενώσουν την κατάληψη στο κτήριο διοίκησης από φοιτητικούς συλλόγους, ενώ ήξεραν ότι είχε αποφασισθεί λήξη της κατάληψης σήμερα. Η ευθύνη βαραίνει τον Πρύτανη Παπαϊωάννου, που συνεχίζει να μετατρέπει το πανεπιστήμιο μας σε ένα σόου αστυνομικής βίας. Ο Παπαϊωάννου αποδεικνύει στην πράξη ότι ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη σημαίνει ξύλο και συλλήψεις σε όποιον φοιτητή πάει να σηκώσει κεφάλι ενάντια στην πολιτική τους. 

Φοιτητικοί σύλλογοι και ακαδημαϊκή κοινότητα έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά καλώντας τους φοιτητές και το λαό της Θεσσαλονίκης στο Άγαλμα Βενιζέλου για να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο με σκοπό να καταλήξει στο χώρο του πανεπιστημίου και να το πάρουμε πίσω από τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Η πορεία ήταν μία από τις πιο μαζικές τη τελευταία 5ετία στη πόλη. Φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενοι του ΑΠΘ στηρίξαμε την κινητοποίηση, με ένα παλμό διεκδικούσαμε πίσω το πανεπιστήμιο μας. Η αστυνομία όχι μόνο δεν επέτρεψε τις χιλιάδες κόσμου να πλησιάσει το πανεπιστήμιο, απάντησε κιόλας με καταστολή και χημικά. 

Η τρομοκρατία τους ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ. Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τον προηγούμενο μήνα παρά την καταδίκη του από την ακαδημαϊκή κοινότητα, αποκλείει κόσμο από τα Πανεπιστήμια. Θέλουν παιδεία για όσους έχουν λεφτά να σπουδάσουν. Θέλουν να ενισχυθούν τα ιδιωτικά κολλέγια για λίγους.

Στους αγώνες μας απαντάνε με καταστολή θέλοντας να κυριαρχήσει ο φόβος.

Μητσοτάκη, Κεραμέως, Χρυσοχοϊδη σας λέμε ανοικτά, ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. Αντιστεκόμαστε στο πανεπιστήμιο που θέλετε να φτιάξετε. Το πανεπιστήμιο ανήκει τους φοιτητές του και στην ακαδημαϊκή κοινότητα και η αστυνομία δεν έχει καμία απολύτως θέση σ' αυτό.

Ο ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!

ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ!

Ο ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Για παράδειγμα, τώρα πρέπει να φοράμε μάσκα γιατί έχει βρεθεί ότι φέτος που όλοι φοράμε, δεν έχουμε γρίπη. Ένα απλό παράδειγμα που θα έπειθε πολύ κόσμο να τη φοράει. Τα νοσοκομεία φέτος δεν έχουν καμία περίπτωση γρίπης'' Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντρια ΜΕΘ Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

Αναρωτιέμαι:

Τεστάρεται πλέον κανείς για γρίπη;

Μήπως λέω μήπως, όλα τα καταγράφετε ως covid; φαντάζομαι, δεν τ'ακούτε από μένα αυτό. Ήρεμα ρωτάω...

Αφού προστατεύει η μάσκα τόσο πολύ γιατί δεν προστατεύει για τον κορωνοϊό; 

Αφού προστατεύει για την γρίπη γιατί τόσα χρόνια εμβολιάζονταν ο κόσμος για γρίπη; θα μπορούσε απλά να φοράει μασκούλες....

Εγώ γιατρός δεν είμαι, ούτε ειδικός. Αλλά πραγματικά αναρωτιέμαι, αυτοί είναι;

Το'χω ξαναγράψει. Στο τέλος αυτής της ιστορίας οι γιατροί θα'χουν την αξιοπιστία των πωλητικών. Όχι μια χαρά είναι η ορθογραφία μου...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μεγαλύτερη ανωμαλία από το ιδεολόγημα της ΝΤΠ ότι "το φύλο είναι κοινωνική κατασκευή" δεν υπάρχει. Κι αν δεν είναι φασισμός ν'αποφασίζεις εσύ σαν "γονιός" το φύλο του παιδιού σου, σ'αντίθεση με την ίδια του την φύση, τότε δεν ξέρω τι είναι. Η ΝΤΠ θέλει διακαώς να καταργήσει σεξουαλική, θρησκευτική, πολιτισμική,εθνική και φυσικά πολιτική ταυτότητα. Να μας κάνει όλους "ομοιόμορφους". Φαντάζομαι δεν ξεχάσατε ποιο άλλο καθεστώς το επιχείρησε αυτό και με τι αποτελέσματα. Ο ναζισμός. Τότε προσπάθησαν να εξουδετερώσουν/αφανίσουν τους "διαφορετικούς" τώρα προσπαθούν να τους εξαφανίσουν εξομοιώνοντας τους. Και τότε ο Χίτλερ μια Νέα Τάξη Πραγμάτων ήθελε να φέρει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



... όταν έχουμε ....

Διαδηλωτές και φοιτητές στα κρατητήρια. 

Αστυνομικούς στα πανεπιστήμια. 

Μονάδες Αποκατάστασης Τάξης σε κάθε γωνιά. 

Κλειστά μαγαζιά χρεωκοπημένα. 

Φουκαράδες, που ελπίζουν σε ένα επίδομα. 

Καταιγίδα ανωμαλίας - βιασμούς παιδεραστία κλπ. 

Ελικόπτερα στον αέρα να πετούν γύρω - γύρω καθημερινά. 

Μ Μ Ε - αντί να ενημερώνουν - να προπαγανδίζουν. 


Περιμένω τα άρματα μάχης στους δρόμους ... 


... άντε ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ !!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σοβαρή καταγγελία δημοσιογράφου: «Απολύθηκα γιατί ήθελα να μιλήσω για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης»

11 Μαρτίου, 2021

Ο ίδιος o Κωνσταντίνος Τσακίρης αναφέρει ότι ο ιδιοκτήτης του σταθμού Ράδιο Θεσσαλονίκη τον αποκάλεσε αναρχικό και του ζήτησε να αποχωρήσει, ενώ όπως λέει, οι παρόντες κατά τη συζήτηση συνάδελφοί του, δεν παρενέβησαν. 

«Υπέστην απίστευτη λογοκρισία. Μου είπε ‘’σήκω και φύγε τώρα, είσαι αναρχικός’’. Θεωρήθηκα αναρχικός γιατί ήθελα να παρουσιάσω μια πλευρά που δεν την άκουγα και δεν την έβλεπα στα κανάλια και στα ραδιόφωνα. Ήθελα να τα πω στην εκπομπή μου και γι’ αυτό θεωρήθηκα αναρχικός» λέει στο βίντεό του. 

«Εγώ ήθελα να αναφερθώ στα βιντεάκια που δεν είδα στα δελτία ειδήσεων, στο βίντεο που αστυνομικός χαστουκίζει μια κοπέλα, να αναφερθώ στις συλλήψεις, στη διακοπή της Λιάνας Κανέλλη από τον ΣΚΑΙ, στο πώς οι αστυνομικοί μιλούσαν μεταξύ τους και έλεγαν ‘’πάμε να τους σκοτώσουμε’’ κτλ» συμπληρώνει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο βίντεο – ντροπή από τη Νέα Σμύρνη: Πολίτης φαίνεται ότι ζητάει από αστυνομικούς να αφήσουν μια κοπέλα και αστυνομικός σπεύδει να τον εμβολίσει πισώπλατα με μηχανή της ΕΛ.ΑΣ!

 10 March 2021, 14:05

Μετά το περιβόητο «Πάμε να τους σκοτώσουμε» από αστυνομικό, το χαστούκι στη νεαρή γυναίκα μπροστά στα έκπληκτα όσων βρίσκονταν μπροστά, ένα ακόμα βίντεο έρχεται να προστεθεί στη λίστα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας πολίτης, χωρίς να φαίνεται να έχει καμία επιθετική διάθεση προς τους αστυνομικούς ζητάει να αφήσουν μία κοπέλα. Ωστόσο, ένας αστυνομικός σπεύδει να τον εμβολίσει πισώπλατα με το μηχανάκι της ΕΛΑΣ.

Ο νεαρός άνδρας, εμφανώς φοβισμένος, τρέπεται σε φυγή ενώ ο άνδρας της αστυνομίας που τον έχει χτυπήσει προσπαθεί να τον πιάσει από το χέρι και φωνάζει: «πιάστονε»…

https://thefaq.gr/neo-vinteo-ntropi-apo-ti-nea-smyrni-politis-fainetai-oti-zitaei-apo-astynomikoys-na-afisoyn-mia-kopela-kai-astynomikos-speydei-na-ton-emvolisei-pisoplata-me-michani-tis-el-as/?fbclid=IwAR1EMAbHU2Y528Lt9EhPJ38FIjCQHVgfGuAb2cfkKCBKV2e7S2X_KueRDQk



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Χιλιάδες Τούρκοι νεκροί από το σπαθί του Νικηταρά''.

Καταδικάζω τη βία, απ` όπου κι αν προέρχεται!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντώνης Παπαντωνίου

10 Μαρτίου 

Κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ναι του Αρείου Πάγου, Κύριε Πλιώτα.

Σας ενημερώνω ότι κατά τη διάρκεια των Επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη την 9-3-2021, που βεβαίως έγιναν με Ευθύνη και μάλιστα Εγκληματική Πολιτών, υπάρχει Ηχητικό που ακούγεται, και σας ενημερώνω βέβαιος ότι θα το ζητήσετε να το ακούσετε κι εσείς "διά τα καθ Υμας, όπου επικεφαλής Διμοιρίας των τηρητών του Νόμου και του Συντάγματος, κρανοφόρων Μοτοσυκλετιστών, γιά τόνωση του Ηθικού των κρανοφόρων του, προφανώς, απένανι στόν "Εχθρό Λαό"ακούγεται να αλαλάζει "ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ, ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΑΜΗΣΟΥΜΕ;;, ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ! ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤ ΑΡΘΡΟ 40 ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10 Μαρτίου

Μήπως να το κάνουμε και τώρα ??? 


Εδώ «γεννήθηκε» η Κυβέρνηση του Βουνού. 

ΒΙΝΙΑΝΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Εδώ που, στις 10 Μάρτη του 1944, συγκροτήθηκε 

η Πολιτική Επιτροπή Πολιτικής Απελευθέρωσης (ΠΕΕΑ), 

η «Κυβέρνηση του Βουνού».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έσσεται ήμαρ!

March 09, 2021

Κάθε ώρα που περνάει, η ζοφερή και απάνθρωπη κατάσταση που ζούμε γίνεται ακόμα χειρότερη. 

Η νέα θρησκεία του θεού... Φόβου έχει τη δική της Βίβλο, τη δική της Καινή Διαθήκη!

‘’Πανδημίες’’, ‘’Υπερθερμάνσεις του πλανήτη’’μετεωρίτες και... εξωγήινους!

Έχει πολλούς προφήτες και ευαγγελιστές! 

‘’Ειδικούς επιστήμονες’’ και λοιμοξιωλόγους με μεγάλα ονόματα (και τσέπες), που φιμώνουν τους ‘’αιρετικούς’’ και ‘’αλλόθρησκους’’ βαφτίζοντάς τους συνωμοσιολόγους και ψεκασμένους!

Προβάλλουν τις δικές τους Δέκα Εντολές: 

Μείνετε σε περιορισμό κατ` οίκον!

Μακριά από τους συνανθρώπους σας!

Μη μιλάτε δυνατά!

Μη γελάτε!

Μη χορεύετε!

Μην αγκαλιάζετε!

Μη φιλάτε!

Βάλτε μάσκα, να χαθεί και το χαμόγελο! 

Η ναζιστική πολιτική χειραγώγησης της κοινωνίας, όπως ακριβώς την περιέγραψε ο υπαρχηγός του Χίτλερ, Γκαίρινγκ, στη Δίκη της Νυρεμβέργης, σε πλήρη εξέλιξη!

Μέσα στην ‘’κανονικότητα’’ των ‘’αρίστων’’ τενεκέδων της πολιτικής, προστέθηκε και η ένστολη αλητεία ( βλ. δήλωση του Γ.Γ. της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής Σπήλιου Κρικέτου)!

https://www.facebook.com/100014834410172/videos/1060023377835466

Όταν διαπίστωσαν ότι η κοινωνία άρχισε να βγαίνει δειλά δειλά, από το κώμα στο οποίο την είχαν ρίξει, και δεν δεχόταν να ‘’αλλαξοπιστήσει’’ και να προσκυνήσει το θεό τους, έβαλαν μπροστά τη βία και την έμπρακτη τρομοκρατία.

Μάζεψαν ομάδες χουλιγκάνων, και εν μιά νυκτί τους ονόμασαν... ‘’ειδικές δυνάμεις’’ ‘’Δράση’’, τους φόρεσαν στολή με το εθνόσημο, τους προμήθευσαν μηχανάκια και τους εξαπέλυσαν σε δρόμους και πλατείες της πόλης.

Κι αυτοί βρέθηκαν στο στοιχείο τους!

Συναγωνιζόμενοι σε θράσος και αγριότητα τα διαβόητα ΜΑΤ, βρίζοντας χυδαία, απειλώντας, προπηλακίζοντας, δέρνοντας κτηνωδώς ανυπεράσπιστους πολίτες, και ουρλιάζοντας ‘’το κράτος είμαστε εμείς, ρε μαλ..... και θα σας γαμ.......’’ προσπαθούν να σπείρουν το φόβο στον πληθυσμό, παλεύουν να στεριώσουν τη νέα θρησκεία τους, εξευτελίζοντας ακόμα και το υγιές κομμάτι (όσο απέμεινε ακόμα) της αστυνομίας.

Καταφέρνουν το αντίθετο!

Ακόμα και πολίτες, ευεπίφοροι στην κάθε καθεστωτική προπαγάνδα, και ζηλωτές της νέας θρησκείας, άρχισαν να ξυπνούν και να προβληματίζονται.

Αργά, αλλά σταθερά, με κάθε κίνησή τους χάνουν κι ένα από τα ρούχα της υπέρλαμπρης στολής που ντύθηκαν, και δεν θα αργήσει η ώρα που θα μείνουν ολόγυμνοι και θα φανεί ο κώλος τους.

Σύντομα θα ανακαλύψει η κοινωνία ότι οι ‘’άρχοντες’’ που διαφεντεύουν τον τόπο και διαγουμίζουν τα υπάρχοντά του κυβερνούν παράνομα! 

Ότι ακόμα και την καραμέλα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας τους την έγραψαν στα παλιά τους παπούτσια και διοικούν με... φετβάδες.

Αποφασίζουν και διατάσσουν με ΚΥΑ (Κυβερνητικές Αποφάσεις) βασισμένες σε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου του Μαρτίου του 2020!!

Έλα όμως που το Σύνταγμα προβλέπει μεν Πρ. Νομοθ. Περιέχ. –για έκτακτες παριπτώσεις- αλλά έχει και τη ρήτρα ότι αυτές ισχύουν μόνο για δυο μήνες!!

Κι όμως!

Αυτοί εντέλλονται και διατάσουν με... ‘’ληγμένες’’ Πρ. Νομοθ. Περιεχ. απαιτώντας από τους πολίτες... σεβασμό στο νόμο.

Η... ‘’Αγία Οικογένεια’’ δεν θέλει πολίτες σε δρόμους και πλατείες, ούτε παρεούλες και επικίνδυνες συζητήσεις.

Έχει δουλειά ακόμα μέχρι να παραδώσει ΚΑΙ το μισό Αιγαίο. 

Και πρέπει να το διεκπεραιώσει χωρίς περισπασμούς και αναταραχές.

Μεταφέροντας στην αστυνομία πρετωριανούς του φασιστικού καθεστώτος που στήνει.

Και η αντιπολίτευση...

Αα! Η αντιπολίτευση... κάνει πως δεν βλέπει τη δικτατορία που στήνεται βήμα το βήμα.

Κάνει πως δεν καταλαβαίνει για τους σκοπούς, τους στόχους, αλλά και τα μέσα των ‘’κυβερνώντων’’.

Άλλωστε τα ίδια έκαναν κι αυτοί, συμπλέοντας πολιτικά, σε όλα τα μέτωπα.

Τι να πει λοιπόν;

Βολεύεται να κερδίσει κανένα ψηφαλάκι, μήπως και συγκατοικήσουν όλοι μαζί στην πλάτη του λαού, στην πλάτη της Πατρίδας!

Έσσεται ήμαρ!

Για όλους τους!


http://www.dromosanoixtos.gr/2021/03/essetai-imar.html?fbclid=IwAR0jggrMpTJCgq7BH2sfGqkWjZXQNpZvcP66RXYjc9QUGTjbXyOLBhXvluk




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εισβολή σε κατάστημα και επίθεση ομάδας αστυνομικών σε ακινητοποιημένο πολίτη

Ομάδα αστυνομικών εισέβαλε σε κατάστημα της Καλλιθέας, στα όρια με τη Νέα Σμύρνη και τραμπούκιζε πολίτες που βρίσκονταν εντός, ενώ τράβηξε τουλάχιστον έναν έξω από το κατάστημα στο πεζοδρόμιο, όπου αρκετοί από τους αστυνομικούς επιδόθηκαν σε γροθιές και κλωτσιές, παρότι ήταν φανερό ότι ο πολίτης είναι ακινητοποιημένος και στο έδαφος, δεμένος πισθάγκωνα.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2021  -  22:34

Το σχετικό βίντεο δημοσιεύτηκε αρχικά σε κοινωνικά δίκτυα, ωστόσο μετά από επικοινωνία με άτομα που γνώριζαν τον κάτοχό του μάθαμε ότι δεν επιθυμούσε να χρησιμοποιηθεί δημόσια. επομένως το βίντεο κατέβηκε.

Σε κατάστημα στην Καλλιθέα κοντά στη Νέα Σμύρνη, αστυνομικοί εισέβαλαν ψάχνοντας πολίτη που φαίνεται να είχε βρει καταφύγιο, ενώ στη συνέχεια τραμπούκισαν άτομο που ήταν ήδη εκεί χτυπώντας τον επανειλημμένα χωρίς αυτός να αντιστέκεται. Στη συνέχεια εμφανίζονται να ξυλοκοπούν τον πολίτη που έψαχναν, έξω από το κατάστημα, με κλωτσιές ενώ αυτός είναι ακινητοποιημένος

Στο βίντεο δεν φαίνεται τι έχει προηγηθεί, ούτε για ποιον λόγο εισβάλουν μέσα σε ένα κατάστημα οι αστυνομικοί και βγάζουν έξω τους πολίτες, ωστόσο αυτό που φαίνεται καθαρά είναι ακινητοποιημένος την ώρα που αρκετοί εκ των αστυνομικών τον χτυπούν με κλωτσιές και μπουνιές.

Σχολιο.- Copy paste των επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.

Με αγωνία αναμένουμε έκτακτο διάγγελμα από τον αρχηγό της σοβαρής Χρυσής Αυγής.

«To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω»

Σχολιο.- Επιτέλους το είπατε. Ο βαθύτατος λόγος που "άφησαν" τη ΧΑ να καταδικαστεί ήταν για να πάρουν τη θέση της. Και τις ψήφους της. Με υπογραφή του ζαβού της "Αγίας Οικογένειας"

Σχολιο.- Οι μπάτσοι είναι εκπαιδευμένοι να αντιδρούν σαν γουρούνια!! Αυτά τους μάθανε, αυτά κάνουν. Υπάρχουν για να εξυπηρετούν το καθεστώς, όχι τους πολίτες! Εάν σε κλέψουν, και δεν έχεις κάποια οικονομική επιφάνεια ή είσαι άσημος, δυσφορώντας θα καταγράψουν απλώς την μήνυση κατ αγνώστων που θα πάει στα σκουπίδια. Η δουλειά τους, είναι να κόβουν κλήσεις να επιβάλλουν πρόστιμα να πετάνε τον κόσμο έξω από τα μαγαζιά του και τα σπίτια του, και να χτυπάνε σαν οπλισμένες αλητοσυμμορίες όποιον σηκώσει έστω μια φωνή ενάντια στο καθεστώς. Είναι τα πληρωμένα τομάρια του συστήματος, οι ένοπλες συμμορίες του καθεστώτος.

 


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο ηθοποιός Ν.Νικολάου διαβάζω που πρωταγωνιστεί στη σειρά Εξαψη του Mega θα έρθει σύντομα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη γιατι υπάρχουν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση κ το κανάλι τον απομάκρυνε ..Κατέχει υψηλή θέση στα πολιτιστικά δρώμενα, η Μενδώνη τον διόρισε αναπληρωτή Δ/ντή στο Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδας !!
Πόσες φορές θα παραπλανηθεί ακόμα όπως με τον Λιγνάδη για να αναγκαστεί να δηλώσει παραίτηση ?
Σχολιο.- Δεν έχετε καταλάβει τι παίζει με την Μενδώνη; Ικετεύει να υποστεί σεξουαλική παρενόχληση η ίδια, γι αυτό και διορίζει όλους τους βεβαιωμένα τσουτσουνάτους κοντά της σε υψηλές θέσεις, αλλά εις μάτην. Ποιος αφήνει τα μπιμπελό να πέσει στις πατσιές;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



3.215 κρούσματα - 3.215 παραλήψεις κ λάθη της κυβέρνησης..επίορκοι για όλους τους χειρισμούς κ τους ξυλοδαρμούς .. 
Παραίτηση θα δούμε Χρυσοχουντίδη? 
Η είναι νωρίς ακόμα μέχρι να τελειώσει το θεάρεστο έργο ?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και να αδερφέ μου
που μάθαμε να κουβεντιάζουμε
ήσυχα, ήσυχα κι απλά:
ή ΕΜΕΙΣ ή ΑΥΤΟΙ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη Δεξά κι αν την πλένεις, τον Κορκονέα σου χαλάς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο διχασμός είναι σαν τη σαγιονάρα δίχαλο: άλλος τη φοράει, άλλος τρώει στη μάπα τη μπόχα.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ
11/03/2021
Δεν υπάρχει πάτος στον αυταρχικό κατήφορο και το όργιο τρομοκρατίας που επιδίδεται η κυβέρνηση την τελευταία εβδομάδα. Κάθε μέρα ξεπερνάει τον εαυτό της, σε τέτοιο βαθμό που άνετα μπορεί να συγκριθεί με τις κλασικές μεθόδους που χρησιμοποιούν τα δικτατορικά καθεστώτα.
Δεν πρόλαβε να περάσει μια μέρα από τα αστυνομικά έκτροπα της Νέας Σμύρνης και μόλις σήμερα τα ξημερώματα αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν με μια μαφιόζικη επιχείρηση στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης συλλαμβάνοντας 33 φοιτητές που βρισκόταν στην κατάληψη της Πρυτανείας και παρά την απόφαση της Συνέλευσής τους ότι σήμερα θα ήταν η τελευταία μέρα της κινητοποίησης. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει καμία μέση λύση παρά μόνο τη συντριβή κάθε αντίστασης στην άθλια αντεπαναστατική και φιλοκαπιταλιστική της πολιτική. 
Χθες το βράδυ, στην Αθήνα αυτή τη φορά, απήχθη από την αντιτρομοκρατική, μέλος της Αναρχικής Συλλογικότητας Μασόβκα ύστερα από συνέλευση την οποία όπως αποδείχθηκε πραγματοποιήθηκε υπό το άγρυπνο μάτι ασφαλιτών που περιφέρονταν έξω από το χώρο που διεξήχθη. Ο απαχθής ήταν εξαφανισμένος για 7 ολόκληρες ώρες και με την ΓΑΔΑ να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τίποτα επ’ αυτού. Τελικά αποδείχθηκε ότι βρίσκεται στα μπουντρούμια της αντιτρομοκρατικής προφανώς για το μαγείρεμα από την εν λόγω υπηρεσίας μιας ακόμα χοντροκομμένης σκευωρίας κατά αγωνιστών. Υπενθυμίζουμε ότι η Μασόβσκα έχει κατηγορηθεί ως  εγκληματική οργάνωση για την παρέμβαση με τρικάκια και ένα σύνθημα στο δρόμο έξω από το γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, κατηγορώντας για το συγκεκριμένο περιστατικό δύο ακόμα μέλη της συλλογικότητας. Η απαγωγή και η εξαφάνιση για ώρες αγωνιστών είναι κλασική μέθοδος που ακολουθούσαν οι λατιονοαμερικάνικες χούντες όπως επίσης και η χούντα των βασανιστών της Μακρονήσου (για να μην ξεχνιόμαστε για ποια καθάρματα μιλάμε) και της οποίας υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης ήταν και είναι θιασώτες. Επιπλέον το να ρίχνει κανείς τρικάκια ή να γράφει ένα σύνθημα μπορεί να κατηγορηθεί για ρύπανση, αλλά για να αναβαθμιστεί αυτό το πταίσμα σε εγκληματική ενέργεια τότε μόνο ως δίωξη του φρονήματος μπορεί να χαρακτηρισθεί. Υπενθυμίζουμε ότι η δίωξη του φρονήματος είναι επίσης κλασικό χαρακτηριστικό μια χούντας.
Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης 15000 πολιτών στη Νέα Σμύρνη σνυνελλήφθησαν 15 άνθρωποι. Οι μισοί από αυτούς είναι ανήλικοι. Κάποια από αυτά τα παιδιά σύμφωνα με τους γονείς τους δε συμμετείχαν καν στη συγκέντρωση και συνελλήφθησαν ενώ επέστρεφαν από φιλικό σπίτι στη γειτονιά που μένουν. Μετά τη διαδήλωση συνελλήφθησαν επίσης ένας 22χρονος που έχασε το πορτοφόλι του στην περιοχή και ένας 30χρονος στη Μαγούλα στον οποίο χρεώνουν την πτώση του Δελτά από τα μηχανάκι του. Όλοι σχεδόν οι συλληφθέντες κατηγορούνται με τον μισό ποινικό κώδικα και με απόπειρα δολοφονίας. Πρόκειται  για μια καραμπινάτη βιομηχανία διώξεων με ανυπόστατες κατηγορίες, την ίδια ώρα που βγαίνουν δεκάδες ή περιστατικά απρόκλητης βίας και ξυλοδαρμών μεμονωμένων διαδηλωτών ή και περαστικών που έσπευσαν να απαθανατίσουν το γεγονός ή να διαμαρτυρηθούν για τα απίστευτα που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια τους. Οι τραυματισμένοι και ξυλοκοπημένοι πολίτες δε βλέπουν πουθενά το φως της δημοσιότητας πέρα από τα κοινωνικά δίκτυα και σε ιστοσελίδες. Ο τηλεοπτικός χρόνος εξαντλείται στα θλαστικά τραύματα ενός ράμπο κατά τη διάρκεια απρόκλητης επίθεσης με κρότου λάμψης και χημικά πάνω σε διαδηλωτές. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και τα διατεταγμένα τηλεοπτικά τους παπαγαλάκια παρουσιάζουν την πτώση ως δολοφονική ενέργεια αλλά δεν μας λένε τίποτα για τις κρότου λάμψης πάνω στους διαδηλωτές και την ενστικτώδη αντίδραση ενός απ’ αυτούς να αμυνθεί. Το κράτος έχει την απαίτηση από τους πολίτες να τους σπάει τα κεφάλια και τα θύματα να μην διαμαρτύρονται ούτε να αντιδρούν. Είναι γελοίο να ζητάνε τα ρέστα από την κοινωνία ύστερα από τα εκατοντάδες βίντεο με την άθλια τρομοκρατική συμπεριφερά των θρασύδειλων ράμπο της Δέλτα κατά διαδηλωτών ή ακόμα και πολιτών που έχουν βγει έστω και με τον κωδικό 6 για περίπατο μαζί με τα παιδιά τους. Είναι αίσχος να ρίχνουν 300ρια πρόστιμο γιατί κάποιος κάθεται σε ένα παγκάκι και μπορεί αυτός ο άνθρωπος να μην έχει να πληρώσει το ρεύμα του. Αυτή η αδυσώπητη βία κατά των πολιτών θεωρείται από τα καθάρματα της τηλεοπτικής μαφίας που τρώνε με χρυσά κουτάλια από τις επιδοτήσεις που τους δίνει ο προστατευόμενος τους με τα λεφτά του δημοσίου (αυτό κι αν είναι καραμπινάτο σκάνδαλο και ληστεία των χρημάτων του λαού) φυσιολογικό.  Αλλά η αντίδραση στην αστυνομική τρομοκρατία θεωρείται αυτόματα δολοφονική ενέργεια. Όχι είναι νόμιμη αυτοάμυνα.
Λένε ότι ο αστυνομικός που βασάνισε τον νεαρό άντρα στην Πλ. Νέας Σμύρνης την Κυριακή μαζί με καμια 10ρια άλλους ράμπο βγήκε σε διαθεσιμότητα. Σιγά τα αυγά ρε απατεώνες. Δηλαδή θα συνεχίσει να πληρώνεται μέχρι να τον βγάλει η ΕΔΕ (σιγά τώρα την έρευνα) λάδι και μετά θα επιστρέφει μαινόμενος στην υπηρεσία τους για να σπάσει μερικά γόνατα, αγκώνες ή κρανία υπό τα χειροκροτήματα των γκεμπελισκων του Σκάι και των άλλων βοθροκάναλων.
Λοιπόν η αλητεία έχει τα όριά της. Και η αντοχή των πολιτών επίσης. Αυτό να το πάρουν χαμπάρι άπαντες. Μιλάμε για πολίτες με δικαιώματα, συνταγματικά, και ανθρώπινα. Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να έχει κερδίσει τις εκλογές. Αλλά αυτό δεν της δίνει το δικαίωμα να μετατρέψει τον μισό πληθυσμό σε σκλάβους. Δεν της δίνει το δικαίωμα να συμπεριφέρεται ως μια στυγνή δικτατορία. Δεν της δίνει το δικαίωμα να στέλνει τα τάγματα εφόδου να ξυλοκοπούν και να τρομοκρατούν ακόμα και παιδιά.  Έχουν φτάσει σε τέτοιο θράσος που επικαλούνται τα μέτρα περιορισμού που έχουν αυθαίρετα επιβάλει δήθεν για τον περιορισμό του κορωνοϊού, για να εγκαλούν όσους τολμάνε να βγαίνουν έστω με το εξευτελιστικό εξωδόχαρτο από το σπίτι τους. Μιλάνε για διχασμό της κοινωνίας όταν οι ίδιοι προμοτάρουν τον χαφιεδισμό, τη ρουφιανιά και τον κανιβαλισμό. Η στρεψοδικία τους έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ. Και μετά ζητάνε από τον κόσμο να αποδεχτεί αυτή την άθλια μοίρα που του επιφυλάσσουν με την απειλή μερικών εκατοντάδων (ούτε ξέρουμε πια πόσοι είναι και που τους βρίσκουν) φασιστών με στολή ράμπο που συμπεριφέρονται όπως τα SS  στην κατοχή.  Ποιους «Θα γαμ…τε και θα σκοτώσετε» βρε χουνταίοι που παριστάνετε και το κράτος δικαίου;
Αναμφισβήτητα η κυβέρνηση εδώ και μήνες λειτουργεί αυθαίρετα παραβιάζοντας συστηματικά και φανερά τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών. Υπενθυμίζουμε ότι τα δικαιώματα δεν περιορίζονται ούτε με επίκληση κάποια πλειοψηφίας που δήθεν τα θεωρεί υπερβολικά για την μειοψηφία. Η κυβέρνηση παραβιάζει τους πιο στοιχειώδης κανόνες όχι μόνο του τυπικού αλλά και του εθιμικού δικαίου. Τσαλαπατά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Κάθε ανάλογη αυτοάμυνα απέναντι στους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους είναι δίκαιη και καθήκον κάθε δημοκράτη πολίτη. Καμία κατάσταση έκτακτης αναγκης που δήθεν επιβάλλεται για λόγους δημόσιας υγείας δεν μπορεί να είναι το πρόσχημα για μια ξεδιάντροπη εκτεταμένη και συστηματική καταστολή μερίδων του πληθυσμού που δήθεν δεν πειθαρχούν. Ούτε το έδαφος για να νομοθετεί σαν πολυβόλο, και σε συνθήκες περιορισμού και απογορεύσεων, νόμους που διαμορφώνουν μια άλλη πραγματικότητα για τα επόμενα 50 χρόνια. Η κυβέρνηση έχει παραβιάσει κάθε έννοια κοινωνικού συμβολαίου που υποτίθεται είναι ο πυρήνας του κράτους δικαίου.
Με κάθε ευκαιρία προκαλεί την ζωντανή κοινωνία και τους ενεργούς πολίτες που δεν δέχονται να απολέσουν τα δικαιώματά τους σε μια ανοιχτή και ενδεχομένως αιματηρή αναμέτρηση. Το σχέδιο αυτό κλιμακώνεται με τον πλέον συνειδητό και ψυχρό τρόπο. Σ’ αυτή την κλιμάκωση η αδίσταχτη κυβέρνηση επιζητεί θύματα από την αστυνομία, ως άλλοθι για την εγκληματική δολοφονική της πολιτική.  Αυτό δείχνει πόσο διεστραμμένη είναι η συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία, επιδιώκοντας με κάθε μέσο τη φυσική εξόντωση των αντιπάλων της.
Εδώ και μερικές μέρες η χώρα έχει μπει σε μια θερμή περίοδο, κοινωνικής σύγκρουσης. Το υπόβαθρο αυτής της σύγκρουσης υπήρχε αλλά ορισμένα φαινομενικά τυχαία γεγονότα την έβγαλαν στην επιφάνεια. Αυτή η σύγκρουση πρέπει να τελειώσει με την ήττα του επιτελείου που την προκάλεσε. Το κίνημα πρέπει πλέον να ενώσει τις δυνάμεις του με στόχο την πτώση της κυβέρνησης και μαζί την κατάργηση όλων των αντιδραστικών νομοθεσιών που πέρασε νύχτα εν μέσω εγκλεισμού και απαγορεύσεων.
Το οργανωμένο κίνημα, η αριστερά και όλες οι δυνάμεις που στέκονται απέναντι στην εκκολαπτόμενη χούντα πρέπει να μπουν ανοιχτά σε αυτό τον αγώνα και ας σταματήσουν να περιμένουν πότε θα βγει και ο τελευταίος πολίτης στο δρόμο μπας και συνέλθουν οι επίγονοι των ταγμάτων ασφαλείας και της χούντας. Ο χρόνος της αναμέτρησης δεν είναι απεριόριστος. Ούτε μπορεί να αφήνονται οι συλληφθέντες στη μοίρα τους γιατί η γκεμπελίστική προπαγάνδα τους χαρακτηρίζει ως σεσημασμένους χούλιγκαν. Η αριστερά πρέπει να υποστηρίξει ανοιχτά το δικαίωμα στην ανάλογη αυτοάμυνα και να σταματήσει να βγάζει την ουρά της απ’ έξω μιλώντας για προβοκάτορες. Ο μόνος προβοκάτορας είναι η κυβέρνηση που προκαλεί ανοιχτά την κοινωνία (για να την πειθαρχήσει) και περιμένει ποιος θα αντιδράσει για να τους σπάσει το κρανίο.
Αυτή η ζοφερή συνθήκη δεν αντιμετωπίζεται με μισόλογα. Η αριστερά όλων των ειδών πρέπει να πάρει μια ξεκάθαρη θέση. Κι αν θέλει να γλιτώσει τα χειρότερα, ας επιταχύνει την εκπαραθύρωση αυτή της κυβέρνησης που ακόμα και με αστικούς όρους καταχράζεται ξεδιάντρωπα την εξουσία. Δεν πήρε καμία λαϊκή εντολή πριν 20 μήνες για να μας αλλάξει τα φώτα. Αλλά και να την έπαιρνε δεν έχει δικαίωμα να το κάνει.  Όταν η αδικία γίνεται νόμος η αντίσταση είναι καθήκον.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γκάλοπ!
Έκαναν καλά οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ να εγκαταλείψουν τον συνάδελφο τους για να σώσουν το τομάρι τους; 
Καρδούλα: Καλά έκαναν, τι να έκαναν, έναν μισθό παίρνουν!
Νοιάζομαι: Δεν έκαναν καλά, τους πληρώνουμε και ζητάμε αν όχι να μας προστατέψουν τουλάχιστον να μπορούν να προστατέψει ο ένας τον άλλον αν χρειαστεί μια φορά στα δέκα χρόνια.
Μου αρέσει, Χαχά και ουάου: Όλα τα παιδιά.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εχουμε 1500 ΜΕΘ είπε ο επικεφαλής του καθεστώτος ( πρωθυπουργό έχουν οι δημοκρατίες).
Είναι επίσημη δήλωση στη Βουλή.
Άρα, πως λένε πως με 504 διασωληνωμένους το σύστημα ... Έφραξε;
Σε κάποια από τις δύο περιπτώσεις λένε ΨΕΜΑΤΑ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"μα με τέτοια έξαρση της πανδημίας πρέπει να γίνονται διαδηλώσεις;"...
Είναι ένα ερώτημα που διατυπώνεται, πότε καλοπροάιρετα, πότε... πονηρά. Μπορούμε να το ξεχωρίσουμε; Εύκολα!
Για ρίξτε μια ματιά, όποιος /α το λέει διαμαρτυρήθηκε ποτέ γιατί, στην έξαρση της πανδημίας, το καθεστως βίας της ΝΔ:
- Εγκατέλειψε και διέλυσε το ΕΣΥ;
- Πέρασε μεσαιωνικό νόμο για την παιδεία;
- χαρίζει εκατομμύρια σε ΜΜΕ, μεγαλοκλινικάρχες, εφοπλιστες;
- ψηφίζει καταστροφικούς νόμους για το περιβάλλον;
- καλύπτει παιδοβιαστές;
- οι πραιτωριανοί της ανεξελεγκτα δέρνουν και βασανίζουν καθημερινά;
Όλα αυτά στην έξαρση της πανδημίας! όποιος λοιπόν ΔΕΝ ενοχλήθηκε από αυτά και τον πειράζουν οι ...διαδηλώσεις είναι απλά ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ!
Υπάρχουν όμως και πολλοί/ές που εκφράζουν μια γνήσια αγωνία. Ας σκεφτούν πως ποτέ δεν αποδείχθηκε πως οι κινησεις σε ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ χώρους διασπείρουν τον ίο. Και κάτι ακόμη, η οικονομική καταστροφή, η πείνα, η κατάλυση τςη δημοκρατίας δεν έιναι λιγότερο επικίνδυνοι ..."ιοί"
Η κραυγή της φοιτήτριας στο ΑΠΘ, την ώρα που μια διμοιρία(!) πραιτωριανών την προπηλάκιζε ας είναι στο μυαλό όλων μας: 
"από που με διώχνετε; από το πανεπιστήμιό μου"
Ο καθείς/μια κάνει επιλογή: Με το καθεστώς της βίας αι της τρομοκρατίας. τα βρωμερά ΜΜΕ και τους πραιτωριανούς ή με τους νέους και τις νέες, τους υγειονομικούς, τους εκπαιδευτικούς και όλους/ες που αγωνίζονται;
υ.γ. πόσο γελοίος ο ισχυρισμός πως όλα αυτά τα κάνει ο ...ΣΥΡΙΖΑ; Ούτε μπορεί ούτε θέλει...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λοιπόν... όλοι /ες είδαμε την χουντικής έμπνευσης και εκτέλεσης, επέμβαση των ΜΑΤ κατά των φοιτητών στη Θεσσαλονίκη... χωρίς την παραμικρή αιτία, στις 12 θα έφευγαν οι φοιτητές.
Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα οργισμένα μηνύματα όσων τις προηγούμενες ώρες "έξαφνα συγκλονίστηκαν" και καταδίκαζαν μετά βδελυγμίας ..."από όπου κι αν προέρχεται"!
Λοιπόν, όσοι/ες υποστηρίζαμε πως η βία έχει ΣΥΚΓΕΚΡΙΜΕΝΗ προέλευση... περιμένουμε!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10 Μαρτίου
Το καθεστώς της βίας προχώρησε σε μια αποφασιστική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της πανδημίας: απαγόρευσε το πέταγμα των χαρταετών, συνήθεια που όπως γνωρίζουμε από παιδιά συμβάλλει αποφασιστικά στην εξάπλωση των ιώσεων (...). Πολύ επικίνδυνο σε μια αλάνα ενα παιδί να πετάει αετό! Δε είναι τάξη ή ΜΜΜ να νοιώσει ασφάλεια...
Ας κρατήσουμε όσα λέγονται και όχι όσα σκεφτόμαστε. Την ανάλυση που σκεφτόμαστε ας την κάνουμε από κοντα... 
Έστω και με νότες...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




11 Μαρτιου
Ο βοθρος του Φασισμού Θάνος Τζίμερος τόλμησε καί επιασε στόν οχετό του - πού χρησιμοποιεί ως στόμα - τόν καθηγητή Γιωργο Ρούσση!..
Αποτελεί ξεχωριστη τιμή για τόν Γιώργο Ρούσση τό βαθύ μισος τών ταξικών του εχθρών,τους οποίους ενοχλεί σφόδρα, η αταλάντευτη στάση του «σταση ζωής», πάντα στό πλευρό τών αδυνάμων...
Κοπρόσκυλα να ξέρετε οτι δέν είναι μόνος του....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσίπρας«ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ» 
Για να μην ξεχνάμε «αυτόν» καί τό κΩμα του.... που νεκρανάστησαν τήν ακροδεξιά ΝΔ, τήν ξέπλυναν,ανοίγωντας της διάπλατα τόν δρόμο για την κυβέρνηση στιγματίζοντας ανεξίτηλα τήν αριστερά...
Σχολιο.- Ξέχασε ίσως το κυνήγι που τρώγαμε από τα ματ στα συμβολαιογραφεια επί θητείας του.
Σχολιο.- Ο Αλητάμπουρας νομίζει οτι εχουμε ξεχάσει οτι ανέστησε τήν ακροδεξιά μαγαρίζοντας τήν αριστερά...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πραγματικό Γκάλοπ 11 Μαρτίου ΩΡΑ 11.37''(ΝΕΩΤΕΡΟ) στό προφιλ του Μητσοτακη, μετα τό με βλοσυρό υφος απειλητικο διάγγελμα τού..
«ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΧΑΣΕΙ»...
σε συνολο 60 χιλ εχουμε
10 χιλ τον στηριζουν(μου αρεσει)... 
1,8 τελεια(καρδούλα) 
Οι υπολοιποι τον φτυνουν...
42 χιλ ελεος,
4,7 χιλ τον ειρωνευονται,
657 λυπούνται,
94 τόν κραζουν (Ουαου), 
67 Νοιαζομαι
καί επεται συνέχεια μέ τόν ανεκδιήγητο λακαμα...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10  Μαρτιου
Τα κυβερνητικά γαλάζια τομάρια, μας εχουν σέ διαρκή λοκνταουν ενώ οι εμβολιασμοί γίνονται με το σταγονόμετρο...
ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΛΑΚΕΣ να πανε ως εθελοντές...ενω δηλωνουν οτι ενισχύουν τό ΕΣΥ...
Την ιδια στιγμή δινουν αφειδως χρηματα στά Πετσωμένα ΜΜΕ και τους εργολαβους στα διόδια κλπ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10 Μαρτιου
Συγχαρητηρια στό ΚΚΕ για αυτη τήν απόφαση του, εναντίον του φιλοκυβερνητικού Οχετου του Σκαϊ..
Περιμένουμε να δούμε αναλογη σταση του ΜΕΡΑ25 καί του Συριζα ωστε να παπαγαλίζουν μονάχοι τους χωρίς αλλοθι..
Αλλιως «πολύ λάδι καί τηγανίτα καθόλου»...για την λεγομενη αντιπολιτευση τους...

Το ΚΚΕ δεν θα νομιμοποιήσει με την παρουσία του πρακτικές λογοκρισίας σε βάρος του
Το σημερινό «κόψιμο» της Λιάνας Κανέλλη στον «αέρα» της πρωινής εκπομπής του «ΣΚΑΪ», είναι το πιο πρόσφατο, αλλά όχι και το μοναδικό περιστατικό λογοκρισίας σε βάρος εκπροσώπου του ΚΚΕ από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο του «ΣΚΑΪ». Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει με την παρουσία του στις εκπομπές του Δ. Οικονόμου αυτές τις πρακτικές. Σημειώνει συγκεκριμένα στο «twitter»: 
Μετά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα λογοκρισίας σε καλεσμένους του ΚΚΕ στις εκπομπές του πρωινού άτυπου κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Οικονόμου του «ΣΚΑΪ», είναι προφανές ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται στο εξής να νομιμοποιήσει με την -ούτως ή άλλως σπάνια- παρουσία του αυτές τις πρακτικές.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9 Μαρτιου 
Οι Αστυνομικοί μόλις μαζέψανε ένα πιτσιρίκι που κρυβόταν σε παρτέρι πολυκατοικίας. 
Τον τουλουμιάσανε και τον πήραν σηκωτό ενώ όλη η γειτονιά..φώναζε στα μπαλκόνια αφήστε το παιδί κτήνη και Αίσχος. 
Νέα Σμύρνη 



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΜΟΛΟΤΟΦ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ!!
Το βίντεο κυκλοφορούσε εδώ και μέρες από τη μεγάλη διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη. Ωστόσο, το γυμνό μάτι δεν μπορούσε να εξακριβώσει τι ακριβώς γινόταν και γι' αυτό αρχικά, αν και δεν υπήρχε άλλη λογική εξήγηση, επιλέξαμε να μην το αναδημοσιεύσουμε. Όμως τώρα χάρη στη δουλειά της εξειδικευμένες ομάδας @disinfaux (πηγή: https://youtu.be/lyqBFihOzMg) γίνεται ξεκάθαρο πως άνδρας της αστυνομίας, κατά πάσα πιθανότητα της Ομάδας ΔΡΑΣΗ, εκτόξευσε βόμβα μολότοφ προς διαδηλωτές. Απίστευτο και όμως αληθινό!
Όπως θα δείτε στο βίντεο, ο αστυνομικός με το λευκό κράνος περιβάλλεται από άλλους αστυνομικούς, επίσης με λευκά κράνη και στολές και διατηρούν απόσταση κάποιων δεκάδων μέτρων από τους διαδηλωτές. Η μολότοφ εκτοξεύεται ξεκάθαρα από τα χέρια του προς τον όγκο του πλήθους ενώ σκάει κοντά στα πόδια δύο διαδηλωτών, οι οποίοι κάνουν γρήγορη κίνηση για να την αποφύγουν. Πρόκειται για αδικαιολόγητη, δολοφονική ενέργεια που κάλλιστα θα μπορούσε να έχει θύματα. 
Μόνο η απόταξη του συγκεκριμένου αστυνομικού από το σώμα - αλλά και όσων συναδέλφων του τον παρακολουθούν ατάραχοι να διαπράττει την εγκληματική ενέργεια - η άμεση σύλληψη και καταδίκη του μπορεί να ξεπλύνει (εν μέρει!) την ντροπή από την κυβέρνηση, το Υπουργείο "Προστασίας του Πολίτη" και τον πολιτικό προϊστάμενό του, κύριο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Και εδώ θα θέλαμε να επισημάνουμε μερικά ζητήματα:
Πώς και δεν ανακάλυψαν αυτά τα πλάνα τα καθεστωτικά ΜΜΕ και η ΕΛ.ΑΣ. όταν επί μέρες κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο;; Γιατί δεν τα ανέλυσαν οι ίδιοι και έπρεπε αυτό να το κάνουν πρωτοβουλίες πολιτών;;
Πώς γίνεται η ΕΛ.ΑΣ. να συλλαμβάνει άτομα από σχόλια στο διαδίκτυο ως ύποπτα για το συμβάν με τον τραυματισμό του αστυνομικού, να τα διαπομπεύει δημοσίως και αργότερα να ανακαλεί ότι "έκανε λάθος" (δείτε εδώ την απίστευτα βρόμικη ιστορία που στήθηκε στις πλάτες ενός 22χρονου που δεν ήταν καν στην πορεία: http://bit.ly/3lgjIH1) ενώ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να εντοπίσει ποιος υπάλληλός της εκτόξευσε μολότοφ εναντίον διαδηλωτών και ποια ήταν η ομάδα δράσης που βρισκόταν δίπλα του εκείνη τη στιγμή;; Μήπως από τη μία έχουμε την οργανωμένη προσπάθεια δημιουργίας συγκεκριμένου κλίματος και στην άλλη απόκρυψης συμβάντος;; Επιπλέον, τι γίνεται με τις δικογραφίες των συλληφθέντων στη Νέα Σμύρνη; Τα στοιχεία που βλέπουν τη δημοσιότητα δείχνουν προσπάθεια να φορτωθεί ο μισός ποινικός κώδικας σε άτομα που πιθανότατα πιάστηκαν τυχαία (δείτε ενδεικτικά εδώ: https://bit.ly/2OhuPne)
Γιατί δεν έχει γίνει ακόμα κάποια κίνηση από τις αρμόδιες Αρχές ώστε να διερευνηθεί η σοβαρή καταγγελία μας από τις 10 Μαρτίου σύμφωνα με την οποία εν ενεργεία αστυνομικός που υπηρετεί στην Αττική καλούσε σε δολοφονία Αριστερών με αληθινές σφαίρες από το προφίλ του στο instagram;; (η καταγγελία εδώ: https://www.facebook.com/.../a.111259357.../261874192108010/)
Με όλα αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες και φυσικά άλλα τόσα που δεν έχουν καταγραφεί, ο αφοπλισμός και η διάλυση των ομάδων ΔΡΑΣΗ και ΜΑΤ είναι μονόδρομος. Ιδιαίτερα στην περίπτωση της ομάδας ΔΡΑΣΗ, καμάρι του δημιουργού της, κυρίου Χρυσοχοϊδη, έχουμε μετά από αυτό το βίντεο την απόδειξη της συνέργειας μίας ολόκληρης διμοιρίας σε μια εγκληματική πράξη μέλους της. Ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης φέρει την πολιτική ευθύνη, έχει καλύψει πολλάκις τη δράση της συγκεκριμένης ομάδας και οφείλει να τη διαλύσει όπως τη δημιούργησε, να τιμωρήσει τους αυτουργούς της πράξης και τέλος να παραιτηθεί. Αρκετό πόνο έχει προκαλέσει στους πολίτες της χώρας.
Τελικά το "Πάμε να τους σκοτώσουμε" (https://fb.watch/4aRBqgFynZ/) που ακούστηκε εκείνη τη μέρα από τη συγκεκριμένη ομάδα δεν ήταν και τόσο σχήμα-λόγου...
Περιμένουμε...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΡΟΣΟΧΗ MHN ΤΟ ΠΑΡΑΤΡΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΣΠΕΡΝΕΤΕ ΘΑ ΘΕΡΙΣΕΤΕ 
Γιατί διευκολύνετε τον κόσμο να καταλάβει, ότι όπως έλεγε ο Μπρεχτ στην "Αγία Ιωάννα των Σφαγείων" , "όπου εξουσιάζει η βία μόνον η βία ωφελεί" .
Και όταν στην βία σας της κεφαλαιοκρατικής εξουσίας, ο λαός αντιτάξει την δική του μαζική και οργανωμένη βία ,όπως έλεγε ο Σαιν Ζυστ, οι κεφαλαιοκράτες δεν δικαιούνται, κατ’ εικόνα και ομοίωση των αριστοκρατών, κατά την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης, να παραπονεθούν , μια και εκείνοι ήταν που γαλούχησαν τους ανθρώπους με τη βία. 
Και oπως λέει ο ίδιος :
«Η βία δεν διαμορφώνει ούτε δίκαιο ούτε λογική , όμως είναι αδύνατον να την αποφύγουμε αν θέλουμε να οδηγηθούμε [σε μια τέτοια κοινωνία που θα ]γίνεται σεβαστό το δίκαιο και η λογική».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαζική αντίσταση στο επερχόμενο έγκλημα εκ προμελέτης σε βάρος του Δημήτρη Κουφοντινα και των ελευθεριών του λαού μας .
Η κα Σοφία Νικολάου Γ.Γ. Αντεγκληματικής πολιτικης, παίζει πια ξεκάθαρα και το ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου, που προαναγγέλλει τον προαποφασισμένο από την κυβέρνηση θάνατο του Δημήτρη Κουφοντινα.
Και αυτό διότι ενώ η ίδια, όπως και οι ιδεολογικοί εντεταλμένοι της κυβέρνησης, καλούσαν τον Δημήτρη Κουφοντινα να προσφύγει στην δικαιοσύνη για να θέσει το αίτημα του , είχε φροντίσει με όλα τα μέσα να του στερήσει αυτήν την δυνατότητα. 
Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια τρανή απόδειξη παραβίασης της ίδιας της αστικής νομιμότητας εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία εντάσσεται στην γενικότερη τάση έντασης του αυταρχισμού και της καταστολής σε βάρος ολόκληρου του ελληνικού λαού .
Ας ξεσηκωθούμε μαζικά και οργανωμένα πριν είναι πολύ αργά , διότι εδώ δεν διακυβευεται μόνον άμεσα η ζωή ενός απεργού πείνας ,αλλά οι ελευθερίες όλων μας .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο πνευματικός πατέρας του Τούρκου Προέδρου , Φετουλάχ Γκιουλέν, αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ - αφού ήρθαν σε μεταξύ τους ρήξη - " υπαγόρευσε " ( άν κατάλαβα καλά ) βιβλίο σε χριστιανό πάστορα , που θα εκδοθεί , με τη λογική των χαρακτηριστικών της αγαπητικής των θρησκειών ( τα έχει πει/ γράψει αιώνες πριν ο Μεβλανά Τζελαλεντίν Ρουμί , αυτά και τα δερβίσικα τάγματα).
Περαιτέρω έκανε μια σύντομη ομιλία πως οι Τούρκοι έχουν ανάγκη τους Έλληνες ( ομοίως ρήση παλαιά του Εφλακί) και πως κάποτε ζούσαμε αγαπημένοι , μέχρι που κάποιοι μας χώρισαν ( sic ) .
Οι μη γνώστες οθωμανικής ιστορίας, των διδασκαλιών των ταγμάτων και του αξιακού τους κώδικα, είπαν καλόπιστα " : " αχ τι ωραία τα λέει. Πολύ καλός , ενωτικός και με αγαπητική προσέγγιση " 
Ας δούμε τι πραγματικά είπε, ο δάσκαλος που δημιούργησε ιδεολογικά τον Τ.Π και όχι τι κατάλαβαν οι μη γνώστες:
1. Οι Τούρκοι έχουν ανάγκη τους Έλληνες ως κομμένο μέλος της αυτοκρατορίας που πρέπει να επιστρέψει εκεί που ανήκε .
2. Οι θρησκείες συνυπήρχαν, όμως η ανοχή στους χριστιανούς υπήρχε όσο πλήρωναν ειδικό φόρο ανοχής jizya(h), αλλιώς εξισλαμισμός ή θάνατος. 
3. Τα τάγματα των δερβίσηδων με τη διδασκαλία της "αγάπης " και του συγκρητισμού των θρησκειών λειτούργησαν ως αιχμή της αλλοτρίωσης και της παρακμής, εξισλαμισμού του πληθυσμού της Μικράς Ασίας και Βαλκανίων , όπως εξαντλητικά αναλύει στο ομώνυμο βιβλίο του ο αείμνηστος καθηγητής Σπύρος Βρυώνης .
4. Ποιοί μας χώρισαν ; Κατά την τουρκική ιστοριογραφία οι Ρώσοι ( κυρίως ) και όχι η αυτόνομη επανάσταση των Ελλήνων ενάντια σε όσα δυναστικά βίωναν .



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ισραηλινές Δυνάμεις συλλαμβάνουν και τρομοκρατούν Παλαιστίνια παιδιά που μαζεύουν φρούτα!
5 παιδιά ηλικίας 8-12 ετών συνελήφθησαν, νότια του Αλ-Χαλίλ (Δυτική Όχθη). Μια σαφής παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Πού είναι ο ΟΗΕ;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περίπου 400.000 παιδιά μπορεί να πεθάνουν στην Υεμένη φέτος χωρίς επείγουσα παρέμβαση. Αυτό είναι περίπου ένα παιδί κάθε 75 δευτερόλεπτα. Θα γυρίσουμε πραγματικά τις πλάτες μας και θα κοιτάξουμε το αντίθετο;



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑΙ από την Ελληνική Λύση στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και στο Μητρώο Εμβολιασμού
10 Δεκ 2020
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=OoxYGA6yLrE&fbclid=IwAR28PV3qag5ynsJa8ZutQDNjEyRidD-o4HuWIwQUXwLsUvWN4yoQTIr7hW4




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μητσοτάκης ουσιαστικά σήμερα μας προειδοποιησε ότι πρόκειται να μιμηθεί τον Ερντογάν.Στην ελληνική περίπτωση βέβαια τα social media κάνουν δημοσιογραφία και πληροφορούν σωστά.Τα συστημικά πετσωμένα ΜΜΕ διαστρεβλώνουν τις ειδήσεις και παρουσιάζουν το ψέμμα ως κυρίαρχη αλήθεια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΙ ΕΠΕ Vs. ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ SOCIAL MEDIA
Ανησυχίες για το ρόλο των social media εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής. 
Αγωνία για το επίπεδο διαλόγου, για τα στεγανά της ενημέρωσης, για τη δημιουργία στερεοτύπων, για την απουσία ανάπτυξης κριτικής σκέψης, για τη δυνατότητα αμφισβήτησης εκ μέρους των νέων...
Είναι ενδιαφέρον ότι ο πρωθυπουργός εξέφρασε αυτές τις αγωνίες μετά από τις απανωτές διαψεύσεις μέσα από τα ανεξάρτητα social media, των ανακοινωθέντων και των αιτιάσεων της κυβέρνησης και της ΕΛ.ΑΣ.για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης. 
Είναι ενδιαφέρον ότι ο πρωθυπουργός αγωνιά τη στιγμή που το διάγγελμά του έτυχε "οργισμένης" υποδοχής στα social media με άπειρες αντιδράσεις και σχόλια απόρριψης από χρήστες των μέσων. 
Μάλλον η αγωνία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του που πήρε αγκαλιά τους μεγαλοκαναλάρχες και μεγαλοεκδότες του Τύπου και τους κερνάει ζεστό χρήμα κάθε τόσο είναι άλλη...
Ότι έχει εμφανιστεί ένα ρεύμα αμφισβήτησης της ΜΙΑΣ και ΜΟΝΗΣ αλήθειας της κρατικής/κυβερνητικής προπαγάνδας, ότι υπάρχουν και δημιουργούνται νέα ανεξάρτητα μέσα που δεν στηρίζονται από επιχειρηματικά συμφέροντα. 
Γι' αυτό το προηγούμενο διάστημα κατέβαιναν διαρκώς αναρτήσεις, προφίλ και σελίδες χρηστών και οργανώσεων που αμφισβητούσαν τη ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ αλήθεια που εκπέμπουν οι κυρίαρχες συχνότητες, η ΓΑΔΑ και τα κυβερνητικά διαγγέλματα και ανακοινωθέντα. 
Φυσικά, τα social media δεν είναι ακίνδυνα, ούτε απαλλαγμένα από ψευδείς ειδήσεις (fake news) αλλά οι πρώτοι διδάξαντες είναι οι κυβερνητικοί και κρατικοί μηχανισμοί που κάνουν το άσπρο-μαύρο διαρκώς εις βάρος μας. 
Παραθέτουμε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού (ΤΙ ΕΙΠΕ) και παράλληλα παραθέτουμε στην εικόνα μια εμπνευσμένη ερμηνεία τους (ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΠΕΙ) που βρήκαμε στα social media:
"Είναι σημαντικό να εξηγήσουμε στους νέους μας ότι έτσι όπως λειτουργούν σήμερα τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι αλγόριθμοι των μεγάλων πλατφορμών που χρησιμοποιούν στην ουσία αναπαράγουν και επιβραβεύουν τις όποιες απόψεις μπορεί ήδη να έχουν [...] Δημιουργούν στεγανά, στεγανά έντασης, όχι στεγανά διαλόγου. Στεγανά τα οποία ανατροφοδοτούν τα στερεότυπα τα οποία ήδη έχουν. Από τη μία και από την άλλη πλευρά. Κι αυτό είναι κακό για τη δημοκρατία μας, είναι κακό για το επίπεδο του διαλόγου μας [...] εγκλωβίζονται με αυτό τον τρόπο οι νέοι στις απόψεις τους χωρίς ν’ αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη, χωρίς ν’ αμφισβητούν αυτό το οποίο βλέπουν, αυτό το οποίο οποιοσδήποτε μπορεί εντός εισαγωγικών να τους σερβίρει"
Τα συμπεράσματα δικά σας!
Υ.Γ.
Τα παραποιημένα βίντεο των τελευταίων ημερών από τον ΣΚΑΪ και το STAR, με αλλαγμένους διαλόγους και λήψεις, μοντάζ κ.ο.κ. να φανταστούμε ότι δεν υπέπεσαν στην αντίληψη του πρωθυπουργού γι' αυτό δεν έκανε λόγο για τον κίνδυνο που αποτελούν για τη δημοκρατία τα μεγάλα κανάλια όπου ο τηλεοπτικός χρόνος χαρίζεται στα κυβερνητικά στελέχη που κάνουν καθημερινό κήρυγμα από τους δέκτες....




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ» ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ
11/03/2021
Τουλάχιστον τρία περιστατικά απειλών εναντίον πολιτών, από χρήστες του διαδικτύου που δηλώνουν αστυνομικοί, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες ώρες.
Στην πρώτη περίπτωση ο αστυνομικός Σπύρος Τζεραβίνης ανάρτησε φωτογραφία του τραυματισμένου συναδέλφου του από τη Νέα Σμύρνη με το μήνυμα «αυτό γα****νοι θα το πληρώσετε». Όπως φαίνεται ο ίδιος διέγραψε ολόκληρο το λογαριασμό του από το Facebook όταν το μήνυμά του άρχισε να κυκλοφορεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Στον λογαριασμό του στο facebook είχε φωτογραφία του με στολή ενώ σε άλλη ιστοσελίδα εμφανίζεται να υπογράφει κείμενο της παράταξης Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (που δίνει συγχαρητήρια στον γνωστό Μπαλάσκα). Παλαιότερα είχε συνυπογράψει κείμενο σχετικά με τη δράση των ΜΑΤ με το οποίο ζητούσε οι επιθέσεις εναντίον αστυνομικών να μετατραπούν σε ιδιώνυμο αδίκημα – μια αναφορά στις πιο σκοτεινές μνήμες της ελληνικής ιστορίας.
Σε άλλο περιστατικό χρήστης του Twitter σαν vasilhs, ανέφερε ότι είναι μέλος διμοιρίας και απειλούσε ότι θα δολοφονήσει πολίτες.
Ο ίδιος στρεφόταν και εναντίον συγκεκριμένου πολίτη τον οποίο απειλούσε ότι δεν θα ξαναπερπατήσει ποτέ.
Τις φωτογραφίες των Tweet παρουσίασε ο γνωστός λογαριασμός στο twitter Ypopto Mousi. Λίγο αργότερα ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως αστυνομικός διέγραψε ολοκληρωτικά το λογαριασμό του στο Twitter.
Την ίδια ώρα η ομάδα στο facebook Μένουμε Ενεργοί καταγγέλλει ότι αστυνομικός (τα στοιχεία του οποίου είναι διαθέσιμα στη σελίδα) «μέσα από προσωπικό του λογαριασμό στα social media απειλεί τους Αριστερούς με θάνατο ενώ ζητά να επιτραπούν οι αληθινές σφαίρες!».
Οι απειλές έρχονται λίγα 24ωρα μετά την κυκλοφορία βίντεο στο οποίο αστυνομικοί απειλούν ότι ξεκινούν για να σκοτώσουν διαδηλωτές – βίντεο το οποίο λογόκριναν τηλεοπτικοί σταθμοί όπως ο ΣΚΑΙ και το ΣΤΑΡ και για το οποίο δεν έχει υπάρξει παρέμβαση του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάμε στα στοιχειώδη διεθνιστικά: όταν ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-G7 στηρίζουν ένα «δημοκρατικό κίνημα», αυτό είναι αναμφιβόλως αυθεντικά λαϊκό ή/και επαναστατικό, έτσι; Είναι προφανή λοιπόν τα κριτήρια των απανταχού δημοκρατικών/επαναστατικών δυνάμεων και στην περίπτωση της Μιανμάρ... Εντάξει, ορισμένου τύπου δικαιωματική αριστερά έχει πάρει προ πολλού διαζύγιο με την επαναστατική θεωρία. Άραγε από την εμπειρία π.χ. της εποποιίας της "Αραβικής Άνοιξης της CIA" έβγαλε κάποιο συμπέρασμα;




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021
Μαθητές κρατούνται στη ΓΑΔΑ, αλλά δεν ήταν καν στην πορεία της Νέας Σμύρνης
Στην ΓΑΔΑ κρατούνται από το βράδυ της Τρίτης δύο μαθητές Λυκείων της Νέας Σμύρνης. Κανείς όμως δεν γνωρίζει ακόμη το γιατί, καθώς δεν συμμετείχαν καν στην πορεία.
Η αστυνομία πάντως τους έχει φορτώσει διάφορες κατηγορίες. Πρόκειται για ένα από τα πολλά περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας, που σημειώθηκαν μετά την πορεία στη Νέα Σμύρνη.
Όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» συμμαθήτριά τους και αντιπρόεδρος του 15μελους συμβουλίου Λυκείου της περιοχής, «τα παιδιά δεν είχαν πάει ούτε στην συγκέντρωση, βρίσκονταν έξω από το 6ο δημοτικό σχολείο μετά τις 9μμ. Τους συνέλαβαν χωρίς λόγο και τους κατηγορούν για πράγματα που δεν έχουν κάνει»
Συνεχίζοντας η Ειρήνη ανέφερε: «Ασκήθηκε βία σε βάρος τους και τώρα κρατούνται στην ΓΑΔΑ. Οι συμμαθητές τους δεν ξέρουμε τι να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε» λέει με αγωνία. Όπως είπε, ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι η αναίτια σύλληψή τους έχει καταγραφεί από πλήθος ανθρώπων που είχαν βγει στα μπαλκόνια, φωνάζοντας στους αστυνομικούς να τους αφήσουν.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στη δίκη της Νυρεμβέργης δικάστηκαν (θυσιάστηκαν) μόλις 20 εγκληματίες πολέμου. 
Όλοι οι υπόλοιποι φυγαδεύτηκαν και τιμήθηκαν με υψηλές θέσεις σε ινστιτούτα Υγείας, επικεφαλείς σε φαρμακευτικές εταιρείες και σε θέσεις καθηγητών πανεπιστημίων. 
Δεν κατέκτησαν όμως απλά τις θέσεις.... επέβαλαν τις θεωρίες τους και προώθησαν τα σχέδια τους μέσα από επίσημα συγγράμματα, προσωπικές βιβλιογραφίες και αλλαγή ιδεολογικών ιατρικών στόχων. 
Αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια και κυρίως αυτά που ζούμε σήμερα είναι η συνέχεια των συνεχιστών αυτής της αρρωστημένης κάστας υπόγειας επιστήμης.
Όλοι οι παγκόσμιοι οργανισμοί ιδρύθηκαν για να εδρεύουν σε υψηλές θέσεις όλοι αυτοί, να δρουν ανενόχλητοι, να είναι στο απυρόβλητο και τελικά να κρατούν τα παγκόσμια ινία με χρήματα που ξεζουμίζουν από τις κυβερνήσεις όλων των κρατών. 
Ο απλός λαός που πασχίζει καθημερινά ως προς το ζην, ποτέ δεν θα ασχοληθεί με το σκοτεινό παρασκήνιο αυτής της απεχθής πραγματικότητας, με αποτέλεσμα να μετατρέπετε σε ένα μόνιμο θύμα, ένα μόνιμο πείραμα, ένα μόνιμα υποβαθμισμένο ον, ένα νούμερο άνευ αξίας ευκόλως αντικαταστήσιμο. 
Για να καταλάβουμε το σχέδιο, το σενάριο που παίζεται εις βάρος μας, θα πρέπει να ξετυλίξουμε το κουβάρι πολλών γεγονότων του παρελθόντος, και πιστέψτε με αξίζει!!!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόλις άκουσα στο τοπικό ραδιόφωνο στη Γερμανία ότι ο εμβολιασμός με το εμβόλιο της Astra Zeneca παγώνει για 2 εβδομάδες λόγω παρενεργειών και θανάτων. Θρόμβος αίματος και πνευμονική εμβολή! Σας χαιρετούν "οι ψεκασμένοι"!!!!!!!
Σχολιο.- Στο Λονδινο που ζω εγω συνεχιζεται κανονικα ο εμβολιασμος με αυτό




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΙΑΤΙ…ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΚΑΙ…ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



2 αστεία ισορροπιών:
1.Καταδικάζουμε τη βία απ΄ όπου κι αν προέρχεται.  
2.Τεχνητό βίντεο με αστυνόμο "ζογκλέρ" γκλομπ/πιστόλι.
Σχολιο.- Εγώ δεν καταδικάζω τη βία του Κολοκοτρώνη του Καραϊσκάκη των ηρώων Αγωνιστών της Πίνδου.... και καμιά άλλη βία που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα... και αυτός που το έγραψε και το προώθησε το 2012 από το Υπουργείο προπαγάνδας της Νέας Δημοκρατίας... ήταν πολύ ελεεινός και ηλίθιος..!!
Σχολιο.- Τη βία των παγκοσμιοποιητών; Των κυβερνήσεων; Εκείνων τη βία την καταδίκασαν πρώτα; Αυτή δεν είναι που γεννά τις αντιθέσεις;
Σχολιο.-  ''Χιλιάδες Τούρκοι νεκροί από το σπαθί του Νικηταρά''.
Καταδικάζω τη βία απ` όπου κι αν προέρχεται! 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΟΦΟΔΕΕΙΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΧΩΡΟΥΜΕ ΑΡΧΗΓΙΑ.
Με 60% κατά, απέρριψαν οι πολίτες της Ελβετίας,
την ψηφιοποίηση του προσώπου των πολιτών.
Κυριολεκτικά, την έτριψαν στα μούτρα της παγκοσμιοποίησης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"7 ανήλικα παιδιά, 20 ενήλικες νέοι/νέες βρίσκονται στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ από την Τρίτη το βράδυ, χωρίς στοιχεία, κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου και δικαιωμάτων, με σωρεία καταγγελιών από τους κρατούμενους/ες για ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια που περιλαμβάνουν απειλές για βιασμό. 
Σήμερα, Παρασκευή θα περάσουν από ανακριτή οι ανήλικοι και αύριο Σάββατο τα υπόλοιπα άτομα. 
Μια νέα κανονικότητα, ένα νέο πεδίο για το τι είναι διανοητό, φτιάχνεται μπροστά μας, μας πλάθει και το πλάθουμε. 
Να αντισταθούμε στο μούδιασμα και στον φόβο.
Να αντισταθούμε εμπράκτως.
Υπάρχει κάλεσμα συμπαράστασης για αύριο στις 10 το πρωί στα δικαστήρια."



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανήλικοι κρατούνται στη ΓΑΔΑ εδώ και τρεις μέρες – «Οι συμμαθητές μας δεν ήταν καν στην πορεία και κρατούνται»
Από την Τρίτη το βράδυ κρατούνται στη ΓΑΔΑ με φαιδρά στοιχεία πολλοί άνθρωποι, εκ των οποίων επτά ανήλικα παιδιά. Μάλιστα, δύο από αυτά είναι μαθητές Λυκείων της Νέας Σμύρνης, οι οποίοι σύμφωνα με καταγγελία δεν ήταν καν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην περιοχή. «Τα παιδιά δεν είχαν πάει ούτε στην συγκέντρωση, βρίσκονταν έξω από το 6ο δημοτικό σχολείο μετά τις 9μμ. Τους συνέλαβαν χωρίς λόγο και τους κατηγορούν για πράγματα που δεν έχουν κάνει» είπε μιλώντας «Στο Κόκκινο», η αντιπρόεδρος 15μελούς συμβουλίου Λυκείου της περιοχής.
Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 -  11:56
Επτά ανήλικοι βρίσκονται μεταξύ των συλληφθέντων από το βράδυ της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη, οι οποίο αναφέρονται σε χωριστή δικογραφία από τους ενήλικους και αναμένεται να περάσουν ανακριτή ανηλίκων την Παρασκευή.
Οι επτά ανήλικοι κρατούνται στη ΓΑΔΑ από το βράδυ της Τρίτης ενώ, μεταξύ αυτών, βρίσκονται δύο παιδιά που σύμφωνα με σοβαρότατη καταγγελία δεν παρευρέθηκαν καν στην πορεία κατά της αστυνομοκρατίας στην περιοχή.
«Τα παιδιά δεν είχαν πάει ούτε στην συγκέντρωση, βρίσκονταν έξω από το 6ο δημοτικό σχολείο μετά τις 9μμ. Τους συνέλαβαν χωρίς λόγο και τους κατηγορούν για πράγματα που δεν έχουν κάνει» είπε Στο Κόκκινο, η αντιπρόεδρος 15μελούς συμβουλίου Λυκείου της περιοχής.
«Ασκήθηκε βία σε βάρος τους και τώρα κρατούνται στην ΓΑΔΑ. Οι συμμαθητές τους δεν ξέρουμε τι να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε» λέει ενώ θεωρεί ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τόσοι άνθρωποι κατέγραψαν σε βίντεο το περιστατικό όπου φαίνεται πως τα παιδιά δεν έχουν κάνει τίποτα. «Είναι τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά του λαού. Κι όλοι εμείς κάναμε μια ειρηνική διαμαρτυρία», τόνισε.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανεβάζουμε μαρτυρία αυτούσια όπως μας στάλθηκε για τη Νέα Σμύρνη με έκκληση από γνωστούς των παιδιών για αποδεικτικό υλικό: 
“Θερμή παράκληση οποί@ γνωρίζει το οτιδήποτε για το συμβάν, έχει τραβήξει κάποιο βίντεο ή φωτογραφία να επικοινωνήσει μαζί μου. 
Προχθές το βράδυ την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η διαδήλωση στη Νέα Σμύρνη 4 αγόρια γυρνούσαν όλοι μαζί από το σπίτι του ενός από τους τέσσερις για να επιστρέψουν σπίτια τους. (Γύρω στις 9 πάρα. ) Ούτε 100 μέτρα από το σπίτι του παιδιού μια ομάδα Δέλτα τεσσάρων μηχανών τους έκαναν επίθεση χωρίς κανέναν λόγο.
Το ένα παιδί έτρεξε και ανέβηκε κάτι σκάλες για να ξεφύγει και ξέφυγε.Τον δεύτερο από τους τέσσερις τον πρόλαβαν έπεσε στα γόνατα και άρχισαν να τον χτυπούν με κλοτσιές και γκλοπιές. Στη συνέχεια ο ένας μπάτσος μιλάει στο παιδί λέγοντας του να σηκωθεί και ενώ σηκώνεται τον ξανα χτυπάει με μπουνιά στο πρόσωπο και του σκίζει τα χείλη.
Τα άλλα 2 παιδιά τα κυνήγησαν και από τον φόβο τους κρύφτηκαν σε ένα υπόγειο δίπλα σε έναν κήπο,και για να μπορέσουν να τους πιάσουν, οι μπάτσοι, άρχισαν να πετάνε καρότου λάμψης.
Τα παιδιά από τον φοβο και τη τρομοκρατία βγήκαν από το μέρος όπου είχαν κρυφτεί.
Από τους τέσσερις όπως προανέφερα ο πρώτος πάνω στον φόβο έτρεξε και ξέφυγε, τον δεύτερο τον λόγο της κατάστασης που τον είχαν φέρει τον παράτησαν και τους άλλους 2 που έτρεξαν στο υπόγειο για να κρυφτούν, τους συνέλαβαν.
Την στιγμή της σύλληψης το ενα από τα δύο παιδιά για να το κατεβάσουν το έπιασαν απο τα μαλλιά.
Μπροστά στον κόσμο δε τους άγγιξαν ωστόσο μόλις κατευθύνθηκαν προς εναν "μοναχικό" δρόμο με το κλειδί απο κλουβα του αυτοκινήτου καρφωναν τον εναν στη πλάτη και την κοιλιά.Ενώ έπειτα του ανέφεραν χαρακτηριστικά πως εάν βγάλει αχνά θα του σφίξουν κι άλλο τις χειροπέδες που εν τέλει αυτό έπραξαν.
Τα παιδιά τα συνέλαβαν με 21 ψευδής κατηγορίες, π.χ ρήξη /κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού /υλικά για μολοτοφ /καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας /αντίσταση/βία κατά τον αρχών /για καδρονια /κατοχή λοστου και πολλά αλλα.
Να υπενθυμίσω πως και τα δύο παιδιά είναι ηλικίας 17 ετών.”



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Αμέσως μετά την πορεία, στην οδό Πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα, 15 περίπου άνδρες των ΜΑΤ, σταμάτησαν 3 φοιτητές με το ειρωνικό σχόλιο “βρε καλώς τους”. Χωρίς κανένα λόγο άρχισαν να τους χτυπούν και να τους βρίζουν. Στη συνέχεια, τους έβαλαν με τα γόνατα στο έδαφος και για αρκετή ώρα συνέχισαν τις ειρωνείες και τις προσβολές, που αφορούσαν από την οικογένεια ως τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Μεταξύ των ερωτήσεων ήταν το αν είναι Έλληνες και… τι νομίζουν ότι θα καταφέρουν με τις κινητοποιήσεις…
Δύο ακόμα φοιτητές που σταμάτησαν για να διαμαρτυρηθούν γι’ αυτό που έβλεπαν, αφού τους χτύπησαν και τους έβρισαν με χυδαίο τρόπο, τους ανάγκασαν να γονατίσουν δίπλα στους άλλους τρεις.
Άνδρας των ΜΑΤ, όταν αντιλήφθηκε πως μια περαστική επιχείρησε να βιντεοσκοπήσει το όλο συμβάν, την τράβηξε από το δρόμο και την έσυρε μέσα σε στοά που βρίσκεται στο σημείο, φωνάζοντας και βρίζοντας, απειλώντας την ώστε να το σβήσει.
Στη συνέχεια, ο ίδιος ανάγκασε τους πέντε φοιτητές να κατεβάσουν τις μάσκες τους για να βγάλει με το προσωπικό του κινητό φωτογραφία τα πρόσωπά τους!
Μετά απ’ όλα αυτά, τους έδεσαν με tire up τα χέρια και μετέφεραν τους τέσσερις στο ΑΤ Συντάγματος και τον έναν στο ΑΤ Κυψέλης. Εκτός των άλλων, η μεταφορά τους έγινε στοιβάζοντας τους φοιτητές σε γεμάτα περιπολικά, σαν μην υπάρχει πανδημία. Μετά από δυο ώρες ταλαιπωρίας και χυδαίων προσβολών, τους άφησαν να φύγουν, γιατί προφανώς δεν υπήρχε καμία κατηγορία εναντίον τους.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Παράνομή μετανάστευση στην Κύπρο: Ένας Έβρος χωρίς επιδόματα!
Το μεταναστευτικό και οι εισβολές παράνομων μεταναστών στις ελεύθερες περιοχές συνιστούν έναν τρίτο, εφιαλτικό Αττίλα, μετά τον εποικισμό και την τουρκική κατοχή. Πρόκειται για πρωτοφανή ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της δημογραφικής σύνθεσης του τόπου.  Από την δεκαετία του ’80 και κυρίως την δεκαετία του ’90, η Κυπριακή Δημοκρατία είχε αρχίσει να αισθάνεται τους κραδασμούς και τις εντεύθεν ολέθριες επιπτώσεις από την ανεξέλεγκτη ροή ξένων εργατών και, στην συνέχεια, την μεθοδευμένη εισβολή παράνομων οικονομικών μεταναστών, οι οποίοι στέλνονται οργανωμένα, μεθοδικά και σχεδιασμένα από την Τουρκία, μέσω των κατεχομένων. Το πρόβλημα οξύνθηκε τα τελευταία χρόνια για να πάρει την μορφή χιονοστιβάδας τους μήνες πριν από την πανδημία του κορωνοϊού. Ο νυν υπουργός Εσωτερικών, Ν. Νουρής, περισσότερο από όλους τους προκατόχους του, κατανόησε την καταστροφική διάσταση της παράνομης εισβολής μεταναστών στην Κύπρο. Κατ’ επανάληψη έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, ιδιαίτερα μετά το παράδειγμα της Χλώρακας και δολοφονίες ξένων, ως αποτέλεσμα πολέμου φατριών.   
«Οριοθέτηση συνόρου» 
Πρόσφατα, αποφασίστηκε η ανέγερση συρμάτινου φράχτη κατά μήκος της γραμμής Αττίλα στην περιοχή των χωριών Αστρομερίτη και Περιστερώνας, με μελλοντική προέκταση προς το Ακάκι, Κοκκινοτριμιθιά και το παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας. Θα ανέμενε κανείς ότι αυτό, το έστω μικρό, μέτρο ανακοπής εισβολής νέων παράνομων μεταναστών, θα συναντούσε την επικρότηση κομμάτων, τα οποία θα απαιτούσαν, λογικά, και άλλα μέτρα αποτροπής εισβολής τέτοιων μεταναστών.  Αλλ’ όχι! Επειδή οδεύουμε προς εκλογές, το ΑΚΕΛ και οι Οικολόγοι, κατά κύριο λόγο, όπως και το ΔΗΚΟ, επέκριναν την ενέργεια. Με περισσή υποκρισία, το ΑΚΕΛ διερωτήθηκε: «Ποια μηνύματα στέλνει η κυπριακή κυβέρνηση, σε μια κρίσιμη πολιτικά συγκυρία, με μια ενέργεια που παραπέμπει σε οριοθέτηση συνόρουτης Κυπριακής Δημοκρατίας;».  Ιδού, και πάλιν, η άθλια νοοτροπία του «καλού παιδιού». Να μη μας μαλώσουν οι ξένοι! Να μη στείλουμε δήθεν πολιτικά μηνύματα. Να μη χαλάσουμε το… κλίμα της πενταμερούς. Τα σύνορα δεν καθορίζονται από έναν φράχτη αλλά από διεθνείς συμφωνίες. 
Παράνομοι 
Το ΑΚΕΛ δεν ενοχλείται από την γραμμή Αττίλα, διά της οποίας η κατοχική Τουρκία διοχετεύει ορδές παράνομων μεταναστών προς τις ελεύθερες περιοχές αλλ’ εξοργίζεται για έναν φράχτη, που επιχειρείται να εμποδίσει αυτές τις ροές. Πλέον έξαλλοι, όμως, είναι οι Οικολόγοι, στους κόλπους των οποίων παρεισέφρησαν προεκλογικά όλων των λογιών ιδεολογίες και ρεύματα. Σε ανακοίνωσή τους (9.3.2021), με τίτλο: «Το συρματόπλεγμα στην γραμμή αντιπαράταξης είναι μια τρύπα στο νερό», υποστηρίζουν: «Είτε υπάρχει συρματόπλεγμα είτε οδόφραγμα είτε τοίχος, όποιο άτομο το προσεγγίσει και αιτηθεί άσυλο, θα πρέπει να τύχει υποδοχής και φιλοξενίας και να εξεταστεί δεόντως η αίτηση του, βάσει και της Συνθήκης της Γενεύης και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου. Ποιο το όφελος δηλαδή της δημιουργίας της οποιαδήποτε μορφής φραγής;». 
 Αυτά που οι Οικολόγοι καμώνονται πως δεν καταλαβαίνουν είναι ότι, όσοι προσεγγίζουν τον φράχτη, είναι παράνομοι. Παράνομα εισέβαλαν στην Κύπρο. Παράνομα διακινήθηκαν και παράνομα επιχειρούν να εισβάλουν στις ελεύθερες περιοχές.  Όποιος δεν κατέχει ταξιδιωτικά έγγραφα και εισβάλλει σε ξένη χώρα, δεν μπορεί να λογίζεται αιτητής ασύλου επειδή εκ προοιμίου και ενσυνείδητα, καθ’ υπόδειξη διακινητών και, δυστυχώς, Κυπρίων δικηγόρων και μεσαζόντων, τα κατέστρεψε. Διαθέτει, όμως, ακριβό κινητό τηλέφωνο για να επικοινωνεί και να λαμβάνει οδηγίες από ξένους διακινητές (Τούρκους, Σύριους, κτλ) και Κύπριους δικηγόρους, να ξέρει επακριβώς από πού θα περάσει, τι θα πει, πού θα πάει, ποιους θα συναντήσει και τι θα απαιτήσει!
 Πρόληψη απειλών
 Σε απάντηση αιτιάσεων και κουτοπόνηρων υποβολών του ΑΚΕΛ, το υπουργείο Εσωτερικών, σε ανακοίνωσή του (8.3.2021), επισήμανε τα εξής:«Βάσει του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής 866/2004, ο έλεγχος και η αποτελεσματική επιτήρηση όλου του μήκους της πράσινης γραμμής αποτελεί υποχρέωση της Κυβέρνησης ώστε να αποτρέπεται η παράνομη διέλευση από υπηκόους τρίτων χωρών που δεν διαθέτουν άδεια παραμονής ή έγκυρο ταξιδιωτικό έγγραφο. Η τοποθέτηση συρματοπλέγματος αυτό ακριβώς τον σκοπό έχει. Την αποτροπή της παράνομης εισόδου, την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης υπηκόων τρίτων χωρών και την πρόληψη απειλών για τη δημόσια ασφάλεια». 
 Και προσθέτει: «Αντί, λοιπόν, το ΑΚΕΛ να θέτει ερωτήματα για την απόλυτα εναρμονισμένη με τον Κανονισμό ενέργεια της Κυβέρνησης, καλό θα ήταν να απαντήσει στην κοινωνία που ανησυχεί, εάν η θέση του είναι να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε ανεξέλεγκτα αύξηση των μεταναστευτικών ροών με τις οποίες μας τροφοδοτεί η κατοχική Τουρκία μέσω των κατεχομένων. Όσο για την αποτελεσματικότητα του μέτρου και παρά το γεγονός ότι σαφώς δεν πρόκειται να επιλύσει στην ολότητα του το πρόβλημα, παραπέμπουμε στην εφαρμογή ανάλογων μέτρων στον Έβρο». Η ανακοίνωση του Υπουργείου καταλήγει: «Σε πολιτικό επίπεδο τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ηνωμένα Έθνη αλλά και αριθμός πρεσβευτών έχουν ήδη ενημερωθεί για την άσκηση αυτού του κυριαρχικού μας δικαιώματος που ποσώς δεν υποδηλώνει αποδοχή των τετελεσμένων. Το μήνυμα μας, σαφές: Υπερασπιζόμαστε τον τόπο μας έναντι της λαθρομετανάστευσης και των μεθόδων που η Τουρκία μηχανεύεται για να πλήξει άλλη μια φορά την Κυπριακή Δημοκρατία». 
Ψηφοθηρία! 
Είναι πραγματικά εξωφρενικό: Αντί τα διαμαρτυρόμενα κόμματα να στρέψουν την οργή τους εναντίον της κατοχικής Τουρκίας, η οποία μεθοδικά και οργανωμένα, όπως γνωρίζουν, διοχετεύει παράνομους μετανάστες στις ελεύθερες περιοχές, επικρίνουν ένα μέτρο που στοχεύει στην ανακοπή-αποτροπή, έστω, εισβολής τέτοιων παράνομων στα ελεγχόμενα από την κυπριακή Δημοκρατία, εδάφη. Αντί να απαιτήσουν από την κυβέρνηση περισσότερα μέτρα για την καταστολή του φαινομένου, αντίθετα, οι Οικολόγοι θα εγγράψουν και σχετικό θέμα στην Βουλή. Προς άγραν ψήφων! Κι όμως: Την ίδια μέρα που το ΑΚΕΛ και οι Οικολόγοι ωρύονταν για τον φράχτη στα χωριά που γειτνιάζουν με την γραμμή Αττίλα, στην Επιτροπή Εσωτερικών είχε ολοκληρωθεί η εξέταση σχετικού νόμου και του ποινικού κώδικα ώστε να αυστηροποιηθεί το ποινικό πλαίσιο και να επέλθει σημαντική αύξηση των ανωτάτων ορίων των ποινών φυλάκισης και προστίμων στις περιπτώσεις που, φυσικό ή νομικό πρόσωπο διαπράττει αδίκημα, που αφορά την παράνομη είσοδο, διέλευση και παραμονή προσώπων στην Κύπρο.
 Δημογραφικός εφιάλτης 
Μετά την συνεδρία, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Γ. Κάρουλας, δήλωσε πως «προβλέπονται ποινές μέχρι και 15 έτη φυλάκισης και πρόστιμα μέχρι και 200.000 ευρώ». Και πρόσθεσε ότι «με κάθε σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στον πραγματικό πρόσφυγα, που έχει απόλυτη ανάγκη από προστασία, στοχεύουμε με πράξεις που προβλέπουν αυστηρές ποινές, να προστατεύσουμε τον ημικατεχόμενο μας τόπο από την προσπάθεια εκμετάλλευσης και της αλλαγής του δημογραφικού μας χαρακτήρα». Ούτε το ΑΚΕΛ ούτε οι Οικολόγοι αναφέρθηκαν στον δημογραφικό εφιάλτη. Οι δήθεν ευαισθησίες τους εξαντλήθηκαν σε επικρίσεις για τον φράχτη. Συμφωνούμε: Δεν θα αντιμετωπίσει πλήρως την εισβολή παράνομων μεταναστών. Θα ανέμενε, λοιπόν, κανείς, με αφορμή το ελληνικό παράδειγμα του Έβρου, τα δύο κόμματα να απαιτήσουν έναν τέτοιο φράχτη και στην Κύπρο. Όχι για να δημιουργήσει «σύνορο» αλλά για να ανακόψει νέες παράνομες ροές και εισβολές μεταναστών στις ελεύθερες περιοχές.
  Name and shame
 Ο φράχτης είναι ένα μέτρο αποτροπής. Η κυβέρνηση και ειδικά ο υπουργός Εσωτερικών, Ν. Νουρής, καλούνται να επιτείνουν και τα εξής μέτρα: --Πρώτον, να κατονομάσουν (name and shame) δικηγόρους, κολέγια, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και δημαρχεία που συνεργούν κατά τρόπο καταδικαστέο, κατακριτέο και εγκληματικό στην επίταση της εισβολής παράνομων μεταναστών ή και φοιτητών που, αίφνης, ανακαλύπτουν ότι στην χώρα τους διώκονται, τάχα, και αιτούνται ασύλου. -Δεύτερον, εκείνες οι κάμερες επιτήρησης της γραμμής Αττίλα, σε πόσα ακόμα χρόνια θα περιμένουμε να εγκατασταθούν; -Τρίτον, θα συμφωνήσουμε με μία δήλωση του προέδρου του ΔΗΣΥ. Πριν έναν ακριβώς χρόνο (7.3.2020), ο Αβ. Νεοφύτου επισήμανε ορθά: «Δεν μπορούν χιλιάδες να έρχονται στην Κύπρο νόμιμα είτε ως φοιτητές είτε ως εργαζόμενοι και την επόμενη μέρα να θυμούνται ότι κινδυνεύουν στη χώρα τους και να κάνουν αίτηση για πολιτικό άσυλο (…). Να σταλεί το μήνυμα πως η Κύπρος δεν μπορεί να είναι η χώρα που θα είναι ο παράδεισος για τους αιτητές πολιτικού ασύλου».Τζιχαντιστές -Τέταρτον, κατά συντριπτική πλειοψηφία, όσοι εισβάλλουν στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα ή μέσω πλοιαρίων, είναι άνδρες ηλικίας μεταξύ 20, 25 ή και 30, 35 χρόνων. Τα γυναικόπαιδα είναι ελάχιστα. Το ΑΚΕΛ, οι Οικολόγοι και οι περίεργοι υποστηρικτές των παράνομων μεταναστών δεν διερωτώνται πού είναι οι γυναίκες, οι γονείς, τα παιδιά, οι συγγενείς αυτών των επαγγελματιών πολεμιστών, τζιχαντιστών που μας εξαποστέλλει η Τουρκία; -Πέμπτον, όλες αυτές οι χιλιάδες των παράνομων, ειδικά από αφρικανικές χώρες που δεν ήξεραν ποτέ πού βρίσκεται η Κύπρος, απολαμβάνουν παχυλών επιδομάτων που πληρώνουμε οι Ευρωπαίοι – και εμείς οι Κύπριοι – φορολογούμενοι. Και πότε; Όταν δεκάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.  Έκτον, όπως ο στρατηγός Κωσταράκος είχε επισημάνει παλαιότερα, η Τουρκία εργαλειοποιεί και αξιοποιεί αδίστακτα, τρία «Μ»: «Μigrants, Μilitary, Μosques, δηλαδή: Μετανάστες, Ένοπλες Δυνάμεις και Τζαμιά». Η Τουρκία χρησιμοποιεί με ασύλληπτη απανθρωπιά και κυνισμό τους μετανάστες ως υβριδικό υπερόπλο εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου. Στον Έβρο, έσπασε τα μούτρα της. Να πάθει το ίδιο και στην Κύπρο!Η παράνομη μετανάστευση απαιτεί συνεργασία κυβέρνησης-κομμάτων, με αξιοποίηση όλων των νομικών και άλλων εργαλείων με ανθρωπιστική προσέγγιση για τους πραγματικούς πρόσφυγες, όχι προεκλογική, περιστασιακή, υποκριτική εκμετάλλευση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10 Μαρτιου
Κι ενώ στη Νέα Σμύρνη πέφτει το ξύλο της αρκούδας στο καραπουτσισταν μόνο κρίκετ δεν παίζουν οι.. παρατυποι μετανάστες. Ούτε μάσκα ουτε απόσταση ούτε πρόστιμο. Να είναι καλά ο Τσιπρας με γραβάτα δηλ ο Κουλης που εξεστρατευσε κατά του Νατιβισμου
Πλατεια Βικτωρίας… Την ώρα που έδρναν στη Νέα Σμύρνη…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



9 Μαρτιου 
Για τη χθεσινή μέρα
Όσες υπήρξαμε φεμινίστριες δεν γίνεται πλέον να χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο που θέλει τις γυναίκες ανεγκέφαλες και κατευθυνόμενες, για να καταλήξουν εύκολα στην υποταγή και στο βούρδουλα. Οι ισλαμοφεμινίστριες, Μι Του, προσβάλουν, χωρίς καν να έχουν ιδέα, εκείνες τις θαρραλέες γυναίκες όπως η Λουίζ Μισέλ, η Ο.Ντε Γκούζ, η Φ.Μπρέμερ, η Κ.Τσέτκιν που πάλεψαν για ελευθερία και δικαιώματα υποθηκεύοντας τη ζωή τους.
Οι γυναίκες στο Δυτικό κόσμο δεν μάτωσαν κάνοντας χάπενινγκ, ούτε βασανίστηκαν για να καταλήξουμε υποστηρικτές της υποταγής, της μαντίλας και της ντροπής, όπως κιόλας το απαιτούν ᾽᾽ως δικαίωμα᾽᾽ και ως ᾽᾽ελευθερία᾽᾽ τους οι μουσουλμάνες που ζουν στη Δύση. (το έχω δει από κοντά επανειλημμένως και το έχω φωτογραφίσει) Και όχι, δεν έχουμε κοινούς αγώνες, κοινά αιτήματα. Δεν είμαστε μαζί.
Δεν ντρέπονται αυτές και επιπλέον καμαρώνουν για τον σκοταδισμό που επικρατεί στις χώρες και στα κεφάλια τους, για τα αίσχη που ζουν οι μαντιλοδεμένες συμπατριώτισσες τους, αλλά δεν ντρέπονται και όσες δυτικές τις υποστηρίζουν και υιοθετούν τα βάρβαρα αιτήματα τους, αντί για την κατάργηση αυτών των φασιστικών συμβόλων.
Το εκλογικό αποτέλεσμα κατά του χιτζαμπ και νικαμπ προχθές στο Βέλγιο θα ήταν 100% αν δεν ψήφιζαν οι μουσουλμάνοι και οι υποστηρικτές της υποταγής. 
Όμως, δεν είναι μόνο που τους λείπει η τσίπα, είναι πως αυτά τα ᾽᾽κινήματα᾽᾽ είναι αδρά πληρωμένα από λόμπι. Οι ᾽ἠγέτριες᾽᾽ αυτών των ᾽᾽κινημάτων᾽᾽ πληρώνονται για να επηρεάζουν νέα κορίτσια και γυναίκες επιρρεπείς στην υστερία. 
Ο φεμινισμός έσβησε από τη στιγμή που έγινε δουλειά του παγκόσμιου καθεστώτος και τούτο θα το πληρώσουμε οι γυναίκες ακριβά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μητσοτάκης – Τσίπρας
11/3/2021
Όπου να προσηλώσει κανείς το βλέμμα του στο δημόσιο χώρο, όπου να επικεντρώσει την προσοχή του στην πολιτική ακούει άναρθρες κουβέντες αντί λόγου, βλέπει κυρίως κλειστούς δρόμους αντί κάποιας προοπτικής. Ποια είναι τα σχέδια για το μέλλον της χώρας; Τι θέλει κάθε πολιτικό κόμμα γι’  αυτή την κοινωνία; Πως διαλέγονται τα κόμματα, ιδίως το κυβερνητικό και της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα μείζονα, τα ελληνοτουρκικά, την παραγωγική καθίζηση, το δημογραφικό και τόσα άλλα.
Αντί σχεδίων προβάλλουν περιστασιακές τυχαίες προτάσεις με φανερή επιδίωξη την ψηφοθηρία, τις δημοσκοπικές εντυπώσεις. Αντί σχεδίων και μέτρων ανάταξης, επιδόματα και πιέσεις για περισσότερα δοσίματα. Πρόκειται για δύο πολιτικά κόμματα που έλκονται σαν διαχωρισμένα σιαμαία, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκρούονται με κραυγές, οι οποίες συσκοτίζουν το γεγονός ότι διαφοροποιούνται μόνο στα περιστασιακά και τα τριτεύοντα. Έχουν φτάσει τον ανταγωνισμό μεταξύ τους σε βαθμό σχεδόν απόλυτου αμοιβαίου ετεροκαθορισμού. Όσο μοιάζουν, τόσο απογειώνουν την αναξιοπιστία τους στα μάτια των πολιτών. Και από δίπλα ένα τρίτο αδελφάκι το ΚΙΝΑΛ με το άχθος παλαιών αμαρτιών.
Αυτή η δομή του κομματικού συστήματος σπρώχνει τη χώρα χαμηλά, πολύ χαμηλά. Με την αμέριστη και καλοπληρωμένη προπαγανδιστική συνδρομή των περισσότερων ΜΜΕ, αυτός ο τυφλός κομματικός ανταγωνισμός μας μετατρέπει σε μια χώρα με πολιτικό επίπεδο που κινείται στα όρια της αυτοκαταστροφής. Την ίδια στιγμή ηχηρά πομπώδη διατυπώνονται, άλλοτε η κάθαρση, άλλοτε να εφαρμοστεί ο νόμος, άλλοτε πως η δημοκρατία δεν εκβιάζεται.
Δεν γνωρίζω αν η εν γένει δημοκρατία εκβιάζεται, πάντως η ελληνική δημοκρατία εκβιάζεται πανταχόθεν, διαρκώς και επιτυχώς. Εκβιάζεται από την Τουρκία και εκβιάζεται από τις αμερικανικές και γερμανικές κυβερνήσεις και τους εγχώριους ολιγάρχες του παρασιτισμού. Για παράδειγμα προκειμένου ο Αλέξης Τσίπρας να αποκτήσει επιρροή στο αμερικανικό κράτος σε βάρος της παραδοσιακής επιρροής της ΝΔ, παραχώρησε στις ΗΠΑ ό,τι ζήτησαν για τη Βόρεια Μακεδονία, παραχώρησε επίσης στρατιωτικές βάσεις παντού, χωρίς το παραμικρό αντάλλαγμα.
Μητσοτάκης-Τσίπρας και εθνικά θέματα
Και αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση η ΝΔ εξακόντισε τις δωρεάν προσφορές προς τις ΗΠΑ, προκειμένου να αντισταθμίσει την τυχόν επιρροή του Αλέξη Τσίπρα εκεί. Το ίδιο με τη Γερμανία. Γνωρίζοντας πως η γερμανική κυβέρνηση συμπαθεί πολύ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή της τα έδωσε όλα χωρίς αντίρρηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε στην κα Μέρκελ το ρόλο του μεσολαβητή στα ελληνοτουρκικά με την ίδια ανευθυνότητα που ο Αλέξης Τσίπρας χάριζε δημόσιο πλούτο. Άραγε Γερμανοί και Αμερικανοί εκβιάζουν το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, χρησιμοποιώντας το ένα κόμμα εναντίον του άλλου;
Ή μήπως οι δύο αυτοί αρχηγοί παραχωρούν τα πάντα αυτοβούλως κινούμενοι από τον μεταξύ τους ανταγωνισμό για να κερδίσουν τον ξένο παράγοντα; Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Αυτό το οποίο κυρίως ενδιαφέρει από κοινού τη γερμανική και την αμερικανική κυβέρνηση είναι να μην αποκτήσει η Ελλάδα ούτε καν περιορισμένη στρατηγική αυτονομία και κατά το δυνατόν σε κανένα επίπεδο.
Για τη γερμανική κυβέρνηση η τουρκική επιθετικότητα είναι ένα θαυμάσιο όπλο, το οποίο χρησιμοποιεί εναντίον μας χωρίς περιστροφές. Και αυτό της το επέτρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χωρίς καν διαμαρτυρία, πόσο μάλλον βέτο. Η αμερικανική κυβέρνηση φαίνεται να κάνει το ίδιο, αλλά προς ώρας επιφυλάσσεται επειδή έχει η ίδια προβλήματα με την Τουρκία.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται
Έναντι της τουρκικής απειλής η ΝΔ προπαγανδίζει κάθε φορά έναν από μηχανής θεό που θα καταστρέψει την Τουρκία, ή εναλλακτικά πως η Τουρκία θα αυτοκαταστραφεί από μόνη της. Παιδαριώδης παρηγορία, κοινώς στάχτη στα μάτια ότι η οικονομία της θα καταρρεύσει, η τουρκική λίρα το ίδιο, να ο Μπάιντεν θα μας σώσει, ο Μακρόν τσακώνεται με τον Ερντογάν, η αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη παρουσιάζεται σαν ελληνικό οχυρό.
Ο δε ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ασκεί την παραμικρή κριτική σε αυτές τις καταφανείς γελοιότητες; Μήπως η επινόηση παραμυθιών υποδηλώνει ότι αμφότεροι περιμένουν λύσεις από τη Μέρκελ και τον Μπάιντεν; Το ίδιο συμβαίνει και στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης φεύγει κάθε φορά ηττημένος και μαζί του η χώρα. Η 13η Ιουλίου του 2015 του Αλέξη Τσίπρα επαναλαμβάνεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε περισσότερες και μικρότερες δόσεις. Τι είδους πολιτικοί είναι αυτοί οι οποίοι εξαρτούν την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας από τρίτες δυνάμεις, πόσο μάλλον καταφανώς φιλοτουρκικές; Ή μήπως θα λύσουν το πρόβλημα φλυαρώντας καθημερινά περί διεθνούς δικαίου;
Αντί τα δύο κόμματα να συνεννοηθούν για τα ελάχιστα απαιτούμενα για την υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, την οικονομική ανάταξη της χώρας, την σταθεροποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος και τόσα άλλα βασικά για όλους τους πολίτες εξαπολύουν “λιγναδιάδα” το ένα και “κουφοντινιάδα” το άλλο, λίγο καθεστωτισμό το ένα, διαμαρτυρία το άλλο. Μήπως είναι τόσο φοβικοί και ασήμαντοι όσο δείχνει το γεγονός πως δεν τολμούν καν να υπαινιχθούν την αγορά άλλων εμβολίων για την προστασία του πληθυσμού από την πανδημία, εκτός από όσα συμφώνησε η καταφανώς αποτυχημένη Κομισιόν;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όταν λέμε για Αλήτες Ρουφιάνους Δημοσιογράφους, αυτό εννοούμε!!! Τους αλήτες του ΣΚΑΙ και του STAR, σαν το καριολίκι δημήτρη οικονόμου (σιγά μη του βάλω και κεφαλαία του σκουπιδιού!)
boycottGreekMedia: Μήπως ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για διαχωρισμό Κράτους και Δημοσιογραφίας;
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο και στην Ελλάδα πρώτο τρεντ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε το #boycottGreekMedia.
12 Μαρτίου 2021 12:06
Δύο φράσεις κυριαρχούσαν την Παρασκευή το πρωί στα ελληνικά social media. "Για το τίποτα". Και "για το ποδόσφαιρο". Δύο βίντεο διαμοιράστηκαν επίσης από εκαντοντάδες χρήστες του Twitter.
Το ένα απεικόνιζε τους άνδρες της ΔΡΑΣΗ στη Νέα Σμύρνη να φωνάζουν "θα τον σκοτώσουνε", αντί για "να τους σκοτώσουμε", με πλαστή τεχνική φωνή που είχαν προσθέσει οι Αλήτες Ρουφιάνοι Δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ. Το άλλο στο STAR είχε voice over περιγραφή δημοσιογράφων, με τον φυσικό ήχο αστυνομικής βίας εναντίον ρεπόρτερ, να έχει "κοπεί". STAR και ΣΚΑΙ κυριάρχησαν στην ατζέντα της κριτικής με τις fake ειδήσεις τους, υπό το hashtag #boycotGreekMedia με αφορμή την επεξεργασία που υπέστησαν τα δύο επίμαχα αποσπάσματα που παρουσιάζουμε παρακάτω.
Tο βίντεο ντοκουμέντο με τους άνδρες της ΔΡΑΣΗΣ:
Βίντεο όπου ακούγεται η ομάδα να λέει πάμε να τους σκοτώσουμε
Και εδώ το μονταρισμένο βίντεο του Star:
Το παραπάνω βίντεο στάθηκε αφορμή για "εμπάργκο" του ΚΚΕ σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, καθώς η Λιάνα Κανέλλη όταν θέλησε να αναφερθεί στο γεγονός, "κόπηκε" στον αέρα και την ζητήθηκε να ζητήσει συγγνώμη για τα λόγια που... μετέφερε.
Λίγες ώρες μετά, ήταν η σειρά του ξεφτιλισμένου βοθροκαναλου ΣΚΑΙ, να παραποιήσουν το Omnia TV και τον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Λιτσαρδάκη, που κατηγορούν το κανάλι για σκοπιμότητα και fake news. Τη σύγκριση μπορείτε να τη δείτε παρακάτω.
Ο γνωστός καριόλης αληταράς Δημήτρης Οικονόμου, παρουσιαστής της εκπομπής στην οποία προβλήθηκε το απόσπασμα, παραδέχθηκε το σφάλμα, το οποίο βέβαια δεν είναι πρωτοφανές για τα δεδομένα του καναλιού.
Μαζί με τα παραπάνω, ρεπόρτερ της ΕΡΤ έφτασε να λέει πως ένας εκ των συλληφθέντων στα επεισόδια, φέρει ίδιο επίθετο με καταδικασθέντα για τη δράση των Πυρήνων της Φωτιάς, κάτι που ουδέποτε συνδέθηκε και είχε κάποια υπόσταση.
Όλα αυτά την ώρα που την Παρασκευή, εντελώς συγκυριακά, ήταν και η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λογοκρισίας στο Διαδίκτυο. Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που σημείωσαν δε, πως η χώρα μας "φιγουράρει" στην καθόλου τιμητική, 65η θέση, στον σχετικό κατάλογο που δημοσιεύουν οι Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα (Reporters Without Borders).
Πρόκειται για έναν κατάλογο, που αναρτάται κάθε χρόνο από το 2002, και με βάση τον οποίο κατατάσσονται 180 χώρες και περιοχές ανάλογα με το επίπεδο ελευθερίας που διαθέτουν οι δημοσιογράφοι. Βασίζεται στην αξιολόγηση του πλουραλισμού, την ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης, της ποιότητας του νομοθετικού πλαισίου και της ασφάλειας των δημοσιογράφων σε κάθε χώρα και περιοχή. Ο σχετικός δείκτης αποτελεί σημείο αναφοράς από διπλωμάτες, διεθνείς οργανισμούς (όπως ΟΗΕ) αλλά και την Παγκόσμια Τράπεζα.
Για το 2020 λοιπόν η Ελλάδα κατατάσσεται στην 65η θέση, ενώ αναμένουμε τα επικαιροποιημένα στοιχεία.
Πρώτη χώρα στην Ελευθερία του Τύπου είναι η Νορβηγία και ακολουθούν τα λοιπά Σκανδιναβικά κράτη, στα εθνικά μέσα ενημέρωσης των οποίων απαγορεύονται μέχρι και τα... πρωταπριλιάτικα αστεία, σε μια προσπάθεια περιορισμού των fake news. Στα Σκανδιναβικά κράτη μάλιστα, τα ιδιωτικά ΜΜΕ ανήκουν κατά κύριο λόγο σε ιδρύματα και συμπράξεις, ενώ τα "πέναλτι" για παραβίαση της δεοντολογίας είναι ιδιαιτέρως αυστηρά.
Να σημειώσουμε εδώ πως το 2019 η Ελλάδα βρισκόταν στην 65η θέση έχοντας ωστόσο κάνει ένα καλό άλμα από την 74η, που βρισκόταν το 2018.
Η ίδια ανεξάρτητη έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, εστιάζει στην υπαγωγή από την κυβέρνηση της ΝΔ τόσο της ΕΡΤ όσο και του Αθηναϊκού Πρακτορείου απευθείας στο πρωθυπουργικό γραφείο, ενώ υπάρχουν και ανησυχητικές διατυπώσεις για την αστυνομική αυθαιρεσία κατά δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ. Γίνεται μάλιστα από πέρυσι, ειδική αναφορά στο "νέο προεδρικό διάταγμα, που έθεσε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ΕΡΤ και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ υπό την άμεση εποπτεία του νέου Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη".
Σύμφωνα με το επίμαχο ΦΕΚ που φέρει ημερομηνία 10 Απριλίου 2020, η ΕΡΤ και το ΑΠΕ περιλαμβάνονται σε μία μακρά λίστα επιχειρήσεων και φορέων του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα όπως η ΕΑΒ (Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία), τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, η Ηλεκτρομαγνητική Κύμης, η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε., ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, οι Ελληνικές Αλυκές Α.Ε. και εταιρείες διαχείρισης περιουσίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων,  που χαρακτηρίζονται ως εταιρείες "δημοσίου ενδιαφέροντος κατά την έννοια της περίπτωσης ιβ του άρθρου 2 του ν. 4548/2018".
Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί φυσικά η πρόσφατη λίστα Πέτσα με τις αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις και τα φαινόμενα παραποίησης δεδομένων που έχουμε δει από ιδιωτικών συμφερόντων ελληνικά media. Γεγονότα που δυστυχώς για όλους μας δημιουργούν ένα ιδιαιτέρως τοξικό και άκρως επικίνδυνο κλίμα, υπό το hashtag #boycotGreekMedia που καθόλου δεν τιμά το τι ονομάζεται "δεοντολογία" στη χώρα μας.
Το κακό εδώ είναι πως μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά, ενώ αν θέλουμε να μιλήσουμε για αναδιάρθρωση του τρόπου λειτουργίας της δημοσιογραφίας στον τόπο μας, τότε θα πρέπει να τον αλλάξουμε από τον πυρήνα του. Από το πώς γίνεται ή δεν γίνεται ο έλεγχος της δεοντολογίας, από τις κυρώσεις που προβλέπονται και δεν επιβάλλονται, από το πόσο υποστελεχωμένα είναι τα ελληνικά media, από τις τριγωνικές συναλλαγές ιδιοκτητών και πάει λέγοντας.
Πριν λίγο καιρό, μέλη της επιτροπής πολιτισμού του ΕΚ ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει την δημιουργία ενός ταμείου έκτακτης ανάγκης για τα ΜΜΕ και τον Τύπο για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα media λόγω της πανδημίας.
Τον Μάρτιο του 2020, η Ευρωπαϊκή Ένωση διέθεσε επίσης 5,1 εκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων με στόχο τον εντοπισμό και την πρόληψη παραβιάσεων της ελευθερίας του Τύπου, τον εντοπισμό κινδύνων για τον πλουραλισμό και τη στήριξη διασυνοριακών ερευνών (εκπαίδευση και κατάρτιση δημοσιογράφων, στήριξη οπτικοακουσικών μέσων, στήριξη στην πρόσβαση στις αγορές).
Ωστόσο, και παρά τα παραπάνω, τα ελληνικά media αντιμετωπίζουν στο διηνεκές μια τεράστια κρίση αξιοπιστίας και οφείλουν, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς το νεότερο ειδικά κοινό που αγανακτεί μπροστά στις οθόνες, να ρίξουν τους τόνους, και να προσπαθήσουν να στραφούν έστω και τώρα προς τον πλουραλισμό, ακόμη κι αν το κάνουν για τα προσχήματα. Και ναι, να ρίξουμε και λίγο περισσότερο το βλέμμα προς την ΕΣΗΕΑ και το πώς λειτουργεί ή εν τέλει, υπολειτουργεί ως προς τα παραπάνω ζητήματα.
Από εκεί και πέρα, το τσουβάλιασμα όλων των media και των δημοσιογράφων συλλήβδην, μόνο κακό κάνει και στο τέλος της ημέρας, εξυπηρετεί το έργο του ίδιου του εξουσιαστή.
Σχολιο.- Εγκλωβισμένοι οι νέοι στις απόψεις τους λόγω των social media λέει ο Κυριάκος. Τα social media κάνουν κακό στη Δημοκρατία. Δημιουργούν στεγανά έντασης.
Ε βάλτε ΣΚΑΙ ρε παιδιά να ακούσετε σφαιρικές απόψεις.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσία: Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε πώληση Su-57 και Su-35 στην Τουρκία
Εάν υπάρξει τουρκικό αίτημα, η ρωσική πλευρά δηλώνει έτοιμη για διαπραγματεύσεις.
12/03/2021 18:32 
Η Ρωσία είναι έτοιμη να αρχίσει διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για την ενδεχόμενη προμήθεια μαχητικών Su-35 και Su-57, εάν δεχτεί το αντίστοιχο αίτημα, δήλωσε την Παρασκευή η Βαλέρια Ρεσετνίκοβα, εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για Στρατιωτική και Τεχνική Συνεργασία.
«Όσον αφορά στα πιθανά σχέδια της αγοράς ρωσικών μαχητικών Su-35 και Su-57, θα έπρεπε να σημειωθεί πως η τουρκική πλευρά έχει πληροφορηθεί για τις τεχνικές προδιαγραφές πλήρως. Εάν υπάρχει αίτημα από την Τουρκία για αυτά τα αεροπλάνα, θα είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις σε αυτό το ζήτημα» είπε η εκπρόσωπος, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS.
Η Ρωσία νωρίτερα είχε δείξει προθυμία συμμετοχής στο πρόγραμμα ανάπτυξης του τουρκικού μαχητικού πέμπτης γενεάς, TF-X, πρόσθεσε σχετικά, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν έχει υπάρξει ακόμα τέτοιο αίτημα από την Άγκυρα. 
Τo Su-35 είναι μαχητικό τετάρτης γενεάς καιβασίζεται στο Su-27. Έχει βάρος 19 τόνους, μέγιστη ταχύτητα 2.500 χλμ/ ώρα και είναι δικινητήριο και μονοθέσιο. Είναι εξοπλισμένο με πυροβόλο των 30 χιλιοστών και μπορεί να μεταφέρει φορτίο όπλων βάρους 8 τόνων, σε 12 πυλώνες κάτω από τα φτερά του. Είναι σε υπηρεσία στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς και στις ινδικές και τις ινδονησιακές.
Λόγω των προηγμένων συστημάτων, της ευελιξίας και του βαρέος οπλισμού του, θεωρείται ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό μαχητικό, και προωθείται από τη Ρωσία ως ένα αεροσκάφος με δυνατότητες εντοπισμού και αντιμετώπισης stealth μαχητικών 5ης γενεάς, όπως το F-35 και το F-22 (κάτι ωστόσο για το οποίο πολλοί δυτικοί αναλυτές εκφράζουν αμφιβολίες). 
Όσον αφορά στο Su-57, πρόκειται για το ένα και μοναδικό (ως τώρα) μαχητικό 5ης γενεάς της Ρωσίας. Είναι ένα δικινητήριο αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων το οποίο σχεδιάστηκε από τη Sukhoi και πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση το 2010. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, έχει stealth χαρακτηριστικά, προηγμένα avionics, supermaneuverability (δυνατότητα να πραγματοποιεί ελιγμούς που δεν είναι δυνατοί με «καθαρούς» αεροδυναμικούς μηχανισμούς), supercruise (υπερηχητική πτήση χωρίς μετάκαυση) κ.α.
Προορίζεται ως «διάδοχος» των MiG-29 και Su-27 της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας και είχε ανακοινωθεί πως χρησιμοποιήθηκε σε επιχειρήσεις στη Συρία, ωστόσο, παρά τις αρχικές εξαγγελίες της ρωσικής κυβέρνησης περί προμήθειας μεγάλου αριθμού μαχητικών, έχουν υπάρξει καθυστερήσεις οι οποίες αποδίδονται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ρωσική οικονομία. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύγχυση με το άτομο που έριξε στο έδαφος τον αστυνομικό
 Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021, 10:37
Για ενδοοικογενειακή κόντρα που οδήγησε στην άδικη εμπλοκή του κάνει λόγο ο πρωταγωνιστής -κατά την αστυνομία- του επεισοδίου στη Νέα Σμύρνη με τον τραυματισμό του αστυνομικού, ο επονομαζόμενος και «Ινδιάνος».
Ο 30χρονος Ιρακινής καταγωγής αλλά Έλληνας πολίτης με την εντυπωσιακή σωματοδομή ισχυρίζεται πως η εμπλοκή του στο θέμα του τραυματισμού του αστυνομικού προέκυψε από «κάρφωμα» του ίδιου του κουνιάδου του, με τον οποίο βρίσκεται σε ενδοοικογενειακή κόντρα.
Αυτά τουλάχιστον ισχυρίζεται μέσω του δικηγόρου του κ. Παύλου Σαράκη. Επισημαίνεται βεβαίως πως από τα βίντεο και τις φωτογραφίες που υπάρχουν ο «Ινδιάνος» έχει ταυτοποιηθεί από την αστυνομία ως το άτομο που γκρέμισε τον αστυνομικό από τη μοτοσικλέτα.
Πρόκειται για τον νεαρό άνδρα ο οποίος με μία ασύλληπτη ταχύτητα για τον όγκο του ξεφεύγει από τη μάζα των διαδηλωτών στο παρακείμενο παρκάκι και μετά από ένα σπριντ δεκάδων μέτρων καταφέρνει να γραπώσει τον αναβάτη αστυνομικό και, παρά την αντίστασή του και την ορμή της μοτοσικλέτας προς τα εμπρός, να τον ρίξει στο οδόστρωμα. Μιλάμε για εξαιρετικά γυμνασμένο άτομο.
Από τη μεριά του, ο δικηγόρος του 30χρονου, Παύλος Σαράκης,  ανέφερε πως ο εντολέας του δεν είναι ο άνδρας που φαίνεται στο βίντεο.
«Δεν υπάρχει κανένα αντικειμενικό στοιχείο που να τον εμπλέκει με το περιστατικό με τον αστυνομικό. Δεν έχει καμία σχέση με το πρόσωπο που φαίνεται στις εικόνες να τρέχει και δεν υπάρχει αντικειμενική ταυτοποίηση του εντολέα μου με τον άνθρωπο αυτόν. Πρόκειται να καλέσουμε μάρτυρες να επιβεβαιώσουν πως ήταν στη Δυτική Αττική και θα κάνουμε αίτημα άρσης τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να γίνει ο εντοπισμός του στίγματος του κινητού τηλεφώνου για να δείξουμε πού βρισκόταν εκείνες τις ώρες ο εντολέας μας» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά δε την εμπλοκή του πελάτη του, ο κ. Σαράκης τόνισε: «Η εμπλοκή του είναι αποκλειστικά και περιοριστικά από μία μαρτυρική κατάθεση που έχει δώσει ο κουνιάδος του, με τον οποίο έχει οικογενειακές διαφορές ο εντολέας μου, όπως και η αδερφή του και σύζυγος του καταγγέλλοντα. Είναι μια κατάθεση που έχει δοθεί κακόβουλα και με δολιότητα γιατί υφίσταται μία διένεξη ενδοοικογενειακή. Ο μάρτυρας είναι αναξιόπιστος».
Σχολιο.-  Ελληνική Αστυνομία: Βιομηχανία κατασκευής ενόχων. Εν τω μέταξύ, κι άλλος ηθοποιός στο στόχαστρο για σεξουαλική παρενόχληση. Εκλεκτός κι αυτός της Μενδώνη. Κατά τ'άλλα, στη Νέα Δημοκρατία όλα καλά. Φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός απ' την ίδια
Σχολιο.- Πάλι κανένας αθώος θα την πληρώσει. Η πιο άχρηστη και αυταρχικη αστυνομία στην Ευρώπη κατ εικόνα και καθ ομοίωση της κυβέρνησης
Σχολιο.- Α να χαθείτε α(Χ) ριστοι.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βολιβία: Για «τρομοκρατία» κατηγορείται η τέως πραξικοπηματίας Ζανίν Άνιες
 Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021, 23:36
Οι εισαγγελικές αρχές της Βολιβίας διέταξαν την Παρασκευή τη σύλληψη της πραξικοπηματία Ζανίν Άνιες και πολλών υπουργών της χούντας με την κατηγορία της «στάσης» και της «τρομοκρατίας».
Τα εντάλματα εκδόθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για το  πραξικόπημα σε βάρος του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες.
Ένα αντίγραφο του εντάλματος που εξέδωσε ο εισαγγελέας Αλσίδες Μεχιγιόνες αναρτήθηκε στο Twitter από την ίδια την πρώην πορνοσταρ και μετεπειτα βουλευτή της δεξιάς Άνιες, με το σχόλιο: «Η πολιτική δίωξη ξεκίνησε».
Ο εισαγγελέας Μεχιγιόνες δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το θέμα. Ένα τοπικό τηλεοπτικό κανάλι μετέδωσε εικόνες από τη σύλληψη, νωρίτερα την Παρασκευή, του πρώην υπουργού Ενέργειας της Χούντας Ροντρίγκο Γκουσμάν, στην πόλη Τρινιδάδ.
Η έρευνα των εισαγγελικών αρχών ξεκίνησε μετά τη μήνυση που κατέθεσε τον Δεκέμβριο η Λίδια Πατί, μια πρώην βουλευτής του κόμματος του Έβο Μοράλες (2006-19), κατηγορώντας την διορισμένη επικεφαλής της χούντας ότι ανέτρεψε, τον Νοέμβριο του 2019, τον σοσιαλιστή ηγέτη της χώρας. Η Πατί κατηγορεί την Άνιες, πολλούς πρώην υπουργούς της χούντας, στρατιωτικούς και αστυνομικούς της χούντας για «στάση», «τρομοκρατία» και «συνωμοσία».
«Το MAS (σ.σ. Κίνημα προς τον Σοσιαλισμό, το κόμμα του Μοράλες) αποφάσισε να επιστρέψει στις συνήθειες της δικτατορίας. Είναι κρίμα, επειδή η Βολιβία δεν χρειάζεται δικτάτορες, χρειάζεται ελευθερία και λύσεις», ανέφερε η πρωην πορνοσταρ και δικτατορισα Άνιες.
Τα εντάλματα, εκτός από τον Γκουσμάν, αφορούν επίσης πολλούς άλλους υπουργούς της προηγούμενης, χουντικής «κυβέρνησης» (Νοέμβριος 2019-Οκτώβριος 2020), όπως τους Αρτούρο Μουρίγο (Εσωτερικών), Λουίς Φερνάντο Λόπες (Άμυνας), Γιέρκο Νούνιες (Προεδρίας) και Άλβαρο Κοΐμπρα (Δικαιοσύνης).
Η μήνυση στρέφεται και εναντίον του ισχυρού άνδρα της Σάντα Κρους, του Λουίς Φερνάντο Καμάτσο, ο οποίος διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στις βίαιες ταραχές  που οδήγησαν στο κανονισμένο πραξικόπημα από τους αμερικάνους εναντίον του Μοράλες και στηνν εκδίωξη του από την προεδρία, τον Νοέμβριο του 2019. Ο Καμάτσο εξελέγη κυβερνήτης την Κυριακή και σε βάρος του δεν εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.
Μετά τις προεδρικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2019, στις οποίες ο Μοράλες διεκδικούσε μια τέταρτη θητεία, στις οποίες βγήκε νικητής με 60%, η δεξιά αντιπολίτευση με εντολες της CIA κατήγγειλε ως συνήθως «νοθεία». Ακολούθησε έκρηξη βίας από τους φασίστες και τους ακροδεξιούς σε όλη τη χώρα. Στις ταραχές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 35 άνθρωποι από την αστυνομία και τα παρακρατικά τάγματα των φασιστών.
Με φόντο τις συνεχείς βίαιες ταραχές, η αστυνομία αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές της δημοκρατικής κυβέρνησης και ο στρατός τον οποίο έχουν εκπαιδεύσει οι αμερικάνοι έκανε πραξικόπημα ενάντια στη Δημοκρατία στο Βολιβιάνικο Λαό και στον Πρόεδρο Μοράλες ο οποίος  τον Νοέμβριο κατόρθωσε γλίτωσε τη ζωή του και αυτοεξορίστηκε, αρχικά στο Μεξικό και κατόπιν στην Αργεντινή που του πρόσφεραν άσυλο μη αναγνωρίζοντας το πραξικόπημα. Επέστρεψε στη Βολιβία μετά τη νίκη του Λούις Άκρε, στενού συμμάχου του, στις προεδρικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2020.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο νοσοκομείο ο πρόεδρος της Αρμενίας με επιπλοκές από τον κορωνοϊό
 Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021, 17:50
Ο πρόεδρος της Αρμενίας Αρμέν Σαρκισιάν κάνει αυτή την ώρα ιατρικές εξετάσεις σε ιατρικό κέντρο μετά τις επιπλοκές που παρουσιάσθηκαν εξαιτίας της μόλυνσής του από κορωνοϊό, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο την διοίκηση της προεδρίας.
«Εξαιτίας του κορωνοϊού, ο πρόεδρος παρουσίασε επιπλοκές και αυτή την στιγμή υποβάλλεται σε εξετάσεις στο ιατρικό κέντρο «Αστχικ», αναφέρει η δήλωση της προεδρίας.
Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax, επικαλούμενο την τοπική εφημερίδα Hraparak, μετέδωσε ότι ο πρόεδρος της Αρμενίας εισήχθη σήμερα Παρασκευή στο νοσοκομείο με καρδιακή ανεπάρκεια όπου υποβάλλεται σε θεραπευτική αγωγή,
Ο Σαρκισιάν, έγινε πρόσφατα το αγκάθι στην πλευρά του πρωθυπουργού Νικόλ Πασινιάν καθώς την Πέμπτη αρνήθηκε να υπογράψει διάταγμα για την έγκριση του διορισμού του Αρτάκ Νταβτιάν στην θέση του αρχηγού του γενικού επιτελείου του στρατού, μετά την απομάκρυνση του προηγούμενου αρχηγού του στρατού κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πολιτικής κρίσης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Σοβαρές αλλεργίες στις ενδεχόμενες παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca
 Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021, 15:50
Σοβαρές αλλεργίες θα πρέπει να προστεθούν στον κατάλογο των ενδεχόμενων παρενεργειών του εμβολίου των AstraZeneca/Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κατά του Covid-19, έπειτα από αντιδράσεις αυτού του τύπου που εντοπίστηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA).
Η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως «συνέστησε να επικαιροποιηθούν οι πληροφορίες για το προϊόν ώστε να περιλάβουν ως παρενέργειες την αναφυλαξία και την υπερευαισθησία (αλλεργικές αντιδράσεις)».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καινούριες μαλακίες και ψευτιές διαδίδει ο τουρκαλάς
Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021, 11:43
«Έχουμε επαφές με την Αίγυπτο στο επίπεδο των υπηρεσιών πληροφοριών και των υπουργείων Εξωτερικών. Άρχισαν επαφές στο διπλωματικό επίπεδο» δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μεταδίδει το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
«Δεν τέθηκαν προϋποθέσεις από την πλευρά των Αιγυπτίων. Ούτε εμείς θέσαμε. Όμως, όταν οι σχέσεις έχουν διακοπεί για χρόνια, δεν είναι εύκολο να ενεργείς σαν να μην έχει συμβεί τίποτε» υπογράμμισε.
Ονειρεύεται επαφές ο κακομοίρης με την Αίγυπτο, όπως ονειρευόταν με το Ισραήλ, όπως ονειρευόταν με τις ΗΠΑ. Με το όνειρο θα μείνει. Να μην του γίνει εφιάλτης να προσέξει μόνο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Λευκορωσία απελαύνει άλλους δύο Πολωνούς διπλωμάτες
 Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021, 05:44
Η Λευκορωσία, η οποία απέλασε αυτή την εβδομάδα έναν Πολωνό πρόξενο, ανακοίνωσε την Πέμπτη την απέλαση δύο ακόμη Πολωνών διπλωματών, δηλώνοντας ότι έλαβε την απόφαση αυτή μετά την «υπερβολική», όπως τη χαρακτήρισε, αντίδραση της Βαρσοβίας.
«Απαντώντας σε μια αντίδραση υπερβολική, ασύμμετρη και καταστροφική της Βαρσοβίας μετά μια νόμιμη και αιτιολογημένη απόφαση της Λευκορωσίας», η λευκορωσική πλευρά αποφάσισε να απελάσει δύο διπλωμάτες του γενικού προξενείου της Πολωνίας στο Γκρόντνο (δυτικά), ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.
Οι διπλωμάτες αυτοί, μεταξύ των οποίων ο Πολωνός πρόξενος στο Γκρόντνο, έχουν 48 ώρες για να εγκαταλείψουν τη χώρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η Λευκορωσία ενημέρωσε την Πέμπτη τον επιτετραμμένο της Πολωνίας στο Μινσκ, ο οποίος κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Η δήλωση αυτή γίνεται ενώ η Πολωνία ανακοίνωσε την Τετάρτη την απέλαση ενός Λευκορώσου διπλωμάτη, μετά την απέλαση ενός Πολωνού προξένου στις αρχές της εβδομάδας από το Μινσκ.
Η Λευκορωσία κήρυξε την Τρίτη ανεπιθύμητο πρόσωπο τον Πολωνό πρόξενο της Μπρεστ (νοτιοδυτικά) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμμετοχή του σε συγκέντρωση σε αυτή την πόλη προς τιμήν των Πολωνών Βάφεν SS  που πολέμησαν υπέρ αρχικά της γερμανικής κατοχής και εναντίον της σοβιετικής εξουσίας κατά την απελευθέρωση της Λευκορωσίας.
Μονάδες πολωνικών Βάφεν SS που δημιουργήθηκαν ap;o toyw gerano;yw nazli για να πολεμήσουν τους Σοβιετικούς κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, οι Πολωνοί Βάφεν SS ρίχτηκαν στη συνέχεια στη μάχη κατά της σοβιετικής εξουσίας, και της απελευθέρωσης της Λευκορωσίας ενεργώντας συχνά βίαια και έκαναν επίθεση μερικές φορές σε όλους εκείνους που δεν ήταν Πολωνοί, κυρίως ενάντια στους Λευκορώσους.
Ο αγώνας τους κατά της σοβιετικής εξουσίας συνεχίστηκε έως το 1950.
Οι διπλωματικές εντάσεις αυξάνονται με φόντο τις εντάσεις μεταξύ των Δυτικών Αποικιοκρατών και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας του Λευκορώσου προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος καταστέλλει από πέρυσι τους χαφιέδες της CIA που τους πλήρωσε και τους δημιουργησε μετά την πανηγυρική εκλογή του τον Αύγουστο με τεραστια πλειοψηφία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




«Δύο πράγματα δεν ευδοκιμούν στη χώρα μας. Το ένα είναι το δέντρο του καφέ και το άλλο η δημοκρατία»
Αζίζ Νεσίν
Αν και το έγραψε για την Τουρκία, φαίνεται πως ισχύει και για την Ελλάδα . Τι ειρωνεία!!! Η Δημοκρατία μας δεν ενηλικιώνεται με τίποτα !!! Του Σόλωνος και του Περικλέους οι επιρροές ,στην Δυτική σκέψη και τον κοινοβουλευτισμό , αλλά μόνο για τους έχοντες... Τι ειρωνεία!!! με εισαγόμενο καφέ και ολίγη δημοκρατία, να μας δέρνουν οι ένστολοι της τρίτης Ελληνικής Δημοκρατίας.....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ  ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Οι σιωνιστικές ναζιστικές κατοχικές δυνάμεις συλλαμβάνουν 8χρονα παιδιά...
Λίγες μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση στο ισραηλινοναζιστικό καθεστώς και ενώ εντείνονται οι παλαιστινιακές διεργασίες για τη διεξαγωγή των πρώτων βουλευτικών και προεδρικών εκλογών μετά από 15 χρόνια σε Λωρίδα Γάζας και Δυτική Οχθη, οι ισραηλινές σιωναζιστικές κατοχικές αρχές σφίγγουν τον κλοιό της κατοχής.
Την Τετάρτη το απόγευμα συνέλαβαν πέντε αγοράκια ηλικίας 8 έως 11 ετών, επειδή έπαιζαν και έκοβαν αγριολούλουδα κοντά σε σιωναζιστικό εποικισμό της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης...
Τα παιδιά συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν διά της βίας σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής, σύμφωνα με καταγγελία που έκανε η ισραηλινή οργάνωση «B'Tselem» που αντιδρά στη συνέχιση της κατοχής σε βάρος των Παλαιστινίων. Στο μεταξύ, η οργάνωση δημοσιοποίησε νέα έκθεση που αποκαλύπτει φοροαπαλλαγές, προνομιακά δάνεια και πληθώρα κρατικών επιδομάτων σε σιωναζί αποίκους ώστε να αποκτήσουν σπίτια και καλλιεργήσιμες εκτάσεις ή και επιχειρήσεις σε βιομηχανικά πάρκα που χτίζονται στην κατεχόμενη παλαιστινιακή γη.
Παλαιστινιακές διεργασίες ενόψει εκλογών
Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά τις παλαιστινιακές διεργασίες, η Φατάχ του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς διέγραψε το κομματικό στέλεχος 67χρονο Νάσερ αλ Κίντουα (ανιψιό του πρώην Προέδρου Γιάσερ Αραφάτ), με αφορμή την προσπάθειά του να συμμετάσχει στις προγραμματισμένες για τις 22 Μάη παλαιστινιακές βουλευτικές εκλογές με δική του λίστα υποψηφίων. Ο Κίντουα είχε διατελέσει στο παρελθόν υπουργός Εξωτερικών και εκπρόσωπος των Παλαιστινίων στον ΟΗΕ και θεωρούνταν για χρόνια ένας από τους πιθανούς διαδόχους του 85χρονου Προέδρου Αμπάς.
Επιπλέον, την Τετάρτη ανακοινώθηκε η εκλογή του Γιάχια Σινουάρ στη θέση του επικεφαλής της ισλαμικής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Θα ηγηθεί του κόμματος αυτού στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές (22 Μάη και 30 Ιούλη αντίστοιχα).



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Συνεχείς δολοφονίες λαϊκών αγωνιστών
Αυξάνονται καθημερινά οι δολοφονημένοι, από το αστικό κράτος και τους παραστρατιωτικούς μηχανισμούς του, λαϊκοί αγωνιστές στην Κολομβία.
Ηδη, από την αρχή του χρόνου έχουν φτάσει τους 46 και από το 2016 και τη λεγόμενη ειρηνευτική συμφωνία με τους αντάρτες των FARC-EP τους 1.162. Από τις τελευταίες δολοφονίες ήταν αυτή στις 3 Μάρτη, της 48χρονης αγωνίστριας από την κοινότητα ιθαγενών του Πάστο, μητέρας 3 παιδιών, Κάρμεν Οφέλια Κουμπαλάσα, από μασκοφόρους ενόπλους έξω από το σπίτι της.
Χτες έγινε γνωστό ότι στις 2 Μάρτη πραγματοποιήθηκε αεροπορικός βομβαρδισμός από τον κολομβιανό στρατό σε κατασκήνωση ανταρτών στην περιοχή Γκουαβιάρε, όπου βρήκαν το θάνατο 15 αντάρτες (μεταξύ των οποίων και έφηβοι) που ανήκαν στην ομάδα ανταρτών του Χεντίλ Ντουάρτε. Ο τελευταίος είχε διαφωνήσει με την παράδοση των όπλων που συμφώνησε η ηγεσία των FARC - EΡ το 2016 με την τότε κυβέρνηση. Τη βάρβαρη δολοφονία κατήγγειλε και ο Ιβάν Μάρκες, ηγέτης των νέων FARC - EP, Nueva Marquetalia, δηλαδή του νέου αντάρτικου που διαφώνησε με την προηγούμενη ηγεσία του κόμματος FARC (έχει μετονομαστεί σε «Comunes», με καθαρά σοσιαλδημοκρατική πολιτική) και κατήγγειλε την ξεκάθαρη παραβίαση της συμφωνίας ειρήνευσης από την πλευρά του κράτους, το οποίο συνεχίζει να δολοφονεί αγωνιστές. Επίσης σφοδρές αντιδράσεις ξεσήκωσε η προκλητική δήλωση του υπουργού Αμυνας της χώρας ότι οι έφηβοι που σκοτώθηκαν στην επιδρομή ήταν «μηχανές πολέμου».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα τουρκική βάση στη Συρία
Η Τουρκία χτες ολοκλήρωσε τη δημιουργία νέας στρατιωτικής βάσης στη Συρία, που απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από το βόρειο τμήμα του κομβικού οδικού άξονα Μ4 και βρίσκεται κοντά σε χωριά που ελέγχουν φιλότουρκοι μισθοφόροι του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού». Πρόκειται για την τέταρτη βάση που έφτιαξαν οι τουρκικές δυνάμεις σε βάθος 32 χλμ. εντός του εδάφους της βόρειας Συρίας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οι οργανώσεις Σόρος και πρεσβειών... διαδηλώνουν χωρίς ντροπή στην Αθήνα... Συρία γερά! Φωτιά κι' ατσάλι στα σκυλιά!
Ασυλο Στεγη Χαρτια στους λαθρομεταναστες-λαθροεισβολεις. ΚΕΕΡΦΑ
20 Μαρτη, Ομονοια, 3 μμ
Πρωτοπόρα, πάντα η ανταρCia του υπαλλήλου Κωνσταντίνου...
Θυμάστε αυτόν το αμερικανοτσόγλανο πως εργάστηκε σκληρά για τους τζιχαντιστές των αμερικανών στην πατρίδα μας;
Συρία γερά! Φωτιά κι' ατσάλι στα σκυλιά!
θα παρελάσει αγκαζέ με τον καθηγητή της Σχολής Ευελπίδων (και του πρακτορείου ΕΛΙΑΜΕΠ) κι επίδοξο διάδοχο του "δικτάτορα Άσαντ";



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΡΓΗ από την οικογένεια του Τάκη Μουσαφίρη! «Δεν πέθανε από κορονοϊό, αλλά από καρκίνο...»
Συνθέτης μεγάλων επιτυχιών, ο Τάκης Μουσαφίρης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών.
Πληροφορίες ήθελαν τον σπουδαίο συνθέτη να έφυγε από τη ζωή λόγω κορωνοϊού, ωστόσο η οικογένειά του δηλώνει δηκτικά ότι ο Τάκης Μουσαφίρης δεν πέθανε από κορονοϊό, αλλά από καρκίνο. 
Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση της οικογένειας επισημαίνονται τα εξής: «Αναφορικά με την ανακοίνωση της είδησης του θανάτου του πολυαγαπημένου συνθέτη και στιχουργού, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Τάκης Μουσαφίρης είχε αναρρώσει ήδη εδώ και μία εβδομάδα από τον κορωνοΐο, αλλά, δυστυχώς, νικήθηκε από την αρρώστια, που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο εξάμηνο».