Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Τριτη 23 Οκτωβριου 2018



η αρνηση του δημαρχου Πατρας να συμμετασχει σε νατοικη φιεστα...
"...Το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης και το γνωρίζουμε όλοι. Προωθεί τα οικονομικά συμφέροντα πολυεθνικών, μονοπωλίων. Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε ποιοι από την Τοπική Διοίκηση, πολιτικούς σχηματισμούς και άλλους παράγοντες θα παρευρεθούν. Για να γνωρίζει ο πατραϊκός λαός πώς γράφτηκε, πώς γράφεται και πώς θα γραφτεί η Ιστορία αυτού του τόπου...
υ.γ. 1 ε πως να μην τον τραβανε σε δικες...
υ.γ. 2 ολοι στην αριστερα οφείλουν ν αναλαβουν τις ευθύνες τους

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ
«Ο λαός θα δει άσπρη μέρα όταν θα είναι νοικοκύρης και αφέντης στον τόπο του»
Δευτέρα 22/10/2018 - 20:29
«Απαραίτητη προϋπόθεση για να δει ο λαός άσπρη μέρα, χρειάζεται αυτός να είναι νοικοκύρης και αφέντης στον τόπο του, φίλος και συνεργάτης με όλους τους λαούς». Αυτό σημειώνει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, σε δήλωσή του σχετικά με την ημερίδα-προπαγάνδα του ΝΑΤΟ, που θα γίνει στις 2 Νοέμβρη στην πόλη.
Ο δήμαρχος τονίζει πως «έλαβα πρόσκληση και δεν θα συμμετάσχω στην ημερίδα» και πως «έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε ποιοι από την Τοπική Διοίκηση, πολιτικούς σχηματισμούς και άλλους παράγοντες θα παρευρεθούν. Για να γνωρίζει ο πατραϊκός λαός πώς γράφτηκε, πώς γράφεται και πώς θα γραφτεί η Ιστορία αυτού του τόπου».
Αναλυτικά η δήλωση του δημάρχου Πάτρας:
«Ενώ όλοι μας παρακολουθούμε τις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, την όξυνση των ανταγωνισμών, την απειλή για θερμό επεισόδιο, αλλαγή συνόρων, η κυβέρνηση μέσω ενώσεων και οργανώσεων προσπαθεί να μας καθησυχάσει και να αποδεχτούμε το θετικό ρόλο του ΝΑΤΟ.
Θέλουν να σβήσουν την εμπειρία, τη μνήμη του λαού, να ξεχάσουμε ποιοι επεμβαίνουν σ’ όλο τον κόσμο και για ποια συμφέροντα. Να ξεχάσουμε τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, τη Συρία. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το ρόλο του ΝΑΤΟ στο γκριζάρισμα του Αιγαίου, στη διχοτόμηση της Κύπρου.
Ο πατραϊκός λαός δεν έχει ανάγκη από ενημέρωση για να μάθει για το "νέο περιβάλλον ασφάλειας - η άποψη του ΝΑΤΟ", "κίνδυνοι Εσωτερικής Ασφάλειας, Συμμετοχική Ασφάλεια – Πρώτα ο πολίτης".
Ξέρουμε ότι ασφάλεια μέσα στο ΝΑΤΟ δεν υπάρχει και γνωρίζουμε πολύ καλά από το παρελθόν ότι όταν μιλούν για κινδύνους Εσωτερικής Ασφάλειας, εννοούν πως θα κρατήσουν το λαό σιωπηρό και υπό έλεγχο, τη στιγμή που έχουν κάνει τη ζωή του κόλαση.
Ως δήμαρχος έλαβα πρόσκληση και δεν θα συμμετάσχω στην ημερίδα με θέμα "Παρέχοντας ασφάλεια σε μια ανασφαλή εποχή, η θέση της Ελλάδας σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον" που διοργανώνει η ΜΚΟ "Ελληνική Ένωση για την Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συμμαχία", σε συνέργεια με την οργάνωση "Γυναίκες για τη Διεθνή Ασφάλεια - Ελλάς", οργανώσεις που προπαγανδίζουν τη δράση του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.
Το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας αποσταθεροποίησης και το γνωρίζουμε όλοι. Προωθεί τα οικονομικά συμφέροντα πολυεθνικών, μονοπωλίων. Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε ποιοι από την Τοπική Διοίκηση, πολιτικούς σχηματισμούς και άλλους παράγοντες θα παρευρεθούν. Για να γνωρίζει ο πατραϊκός λαός πώς γράφτηκε, πώς γράφεται και πώς θα γραφτεί η Ιστορία αυτού του τόπου.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να δει ο λαός άσπρη μέρα, χρειάζεται αυτός να είναι νοικοκύρης και αφέντης στον τόπο του, φίλος και συνεργάτης με όλους τους λαούς.
Το Δημοτικό μας Συμβούλιο έχει λάβει σχετικές αποφάσεις, απαιτούμε την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, να κλείσουν όλες οι βάσεις, καμία αλλαγή των συνόρων, κανένας φαντάρος, κανένα πλοίο έξω από τα σύνορά μας».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018
Η ιστορία του Γιώργου, που αυτοπυρπολήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη

Ζούσα στην ίδια πολυκατοικία. Τον γνώριζα.
Πριν 2 περίπου χρόνια, είχε αποβιώσει η θεία του αυτοπυρποληθέντος. Η κυρία Ελένη.
Δεν είχε παντρευτεί ποτέ. Ζούσε μόνη.
Ήταν νεκρή στο διαμέρισμα για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες, ίσως και περισσότερο.
Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς.
Από το διαμέρισμα έβγαινε μυρωδιά. Διαμαρτυρήθηκαν οι γείτονες. Βρέθηκε τελικά νεκρή.
Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε αν ζούσε ... τόσο καιρό.
Την έβαλαν σε ειδικό σάκο και την πήραν ...
Χθες ήταν η σειρά του Γιώργου.
Είχε σπουδάσει Μαθηματικός στην Ιταλία, του είχαν ζητήσει από το ΔΙΚΑΤΣΑ να αναγνωρίσει 3 μαθήματα. Δεν τα αναγνώρισε ποτέ. Δεν δίδαξε ποτέ ως μαθηματικός.
Για χρόνια χρόνια έπινε ρετσίνα στο πλατύσκαλο της πολυκατοικίας.
Μετά έμαθε ότι έχει καρκίνο. Το σατίριζε κι αυτό με το γνωστό πολύ καλό του χιούμορ.
Σωματικά τον βλέπανε όλο και πιο αδύναμο και αδύνατο οι ελάχιστοι που τον γνώριζαν στην πολυκατοικία. Φανερά ο καρκίνος είχε προχωρήσει πολύ.
Μαζί του ξέρω ότι ζούσε κάποιος ακόμη, πιθανώς άστεγος ή ίσως και να νοίκιαζε ανεπίσημα κάποιο δωμάτιο στο παλιό διαμέρισμα που ήταν κάποτε της θείας.
Διάβασα τυχαία την είδηση, είδα την οδό, κάτι μου έλεγε από την πρώτη στιγμή ότι ήταν ο Γιώργος αν και δεν έγραφε το νούμερο. Τηλεφώνησα σε ένοικο της πολυκατοικίας. Μου το απέκλεισε. Δεν άκουσα τίποτε μου είπε. Κι όμως σε αυτή την πολυκατοικία έφυγε, με τον τρόπο που επέλεξε ο Γιώργος, χθες.
Εδώ και δυο χρόνια, από τότε που πέθανε η θεία του, είχε να πληρώσει κοινόχρηστα.
Υπό αυτό το πρίσμα κάποιοι (ζήτημα να υπάρχουν 1-2 ιδιοκτήτες που να μένουν στην παλιά πολυκατοικία, οι υπόλοιποι είναι φοιτητές ή αλλοδαποί) είχαν ενδιαφερθεί.. γιατί δεν πλήρωνε και έπρεπε να πληρώνουν οι ίδιοι αποθεματικό για να καλύπτονται προσωρινά τα έξοδα.
Ο "άστεγος"/φίλος που έμενε μαζί του τελευταία, πριν κάνα 2-3 βδομάδες που τον είδα να κάθεται στο δρόμο και τον ρώτησα για τον Γιώργο, μου είπε ότι του είχαν κόψει το επίδομα από την Πρόνοια και ότι σε αυτά τα χάλια (καρκινοπαθής τελικού σταδίου) και έπρεπε να ξαναπεράσει από επιτροπή.
Έτσι ούτε λεφτά είχε αφού κόπηκε το επίδομα, ούτε δυνάμεις να υποβληθεί ξανά στην ταλαιπωρία αυτή ..
(πρέπει να μαζέψεις χαρτιά από ένα σωρό διαφορετικές ειδικότητες γιατρών, με γνωματεύσεις, να τα καταθέσεις, και μετά να περιμένεις να περάσεις από την επιτροπή του ΚΕΠΑ, να σε εξετάσουν και να εκδόσουν απόφαση ...
Σήμερα λογικά θα έγινε ο ενταφιασμός του
πήγε κανείς εκτός από τον πατέρα του;
αμφιβάλω ..
Πώς καταντήσαμε ως κοινωνία.. Ζεις; Πέθανες;;
Τι με νοιάζει;
Εγώ κοιτάω "να περνάω καλά".
Καταδικάζοντας κατηγορηματικά κάθε αυτοκτονία, ως άρνηση της ζωής, ως ζωή χωρίς Χριστό, χωρίς Σωτήρα,
ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του Γιώργου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οποιος κοροϊδέψει θα τον διαγράψω! Μα την Παναγία! Ξέρετε τι είναι να μην σε πιάνει η φαρμακευτική αγωγή;;

Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018
Ο Τζήμερος ζητά να κηρυχθούν παράνομες οι παρατάξεις ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Περιφέρεια Αττικής!
Θα μπορούσε να θεωρηθεί γραφική η κίνηση του Θ.Τζήμερου καθώς και το περιεχόμενο του ψηφίσματος που κατέθεσε στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής.
Με το συνοδευτικό: «Παρακαλώ, προωθήστε το συνημμένο στο Προεδρείο του Συμβουλίου της Περιφέρειας Αττικής. Περιέχει Σχέδιο Ψηφίσματος και πρόταση για συζήτηση (είτε προ ημερησίας διάταξης είτε κανονικά σε επόμενη συνεδρίαση) ενός εξαιρετικά σοβαρού θέματος, μείζονος εθνικής σημασίας, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργούμε Μαζί», Θάνος Τζήμερος, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ζητά ουσιαστικά να κηρυχθούν παράνομες οι παρατάξεις του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Περιφέρεια Αττικής!

Σχολιο.- Λοιπόν έναν τέτοιο τύπο θα τον έδερνα κάθε μέρα για το υπόλοιπο της ζωής του.
Ξέρει αυτός το γιατί και ας μην το ξέρω εγώ.
Σχολιο.- Τι κοροϊδεύετε δηλαδή,να σας κάνει ο θεός έτσι να δείτε τι ωραία!!! Ντροπή πια...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι»

Λευτεριά στον Τζόρτζ Αμπντάλα!
Ολοι-ες αύριο, έξω από την Γαλλική Πρεσβεία  στις 18.00
http://www.kanafani.gr/



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρεπορτάζ του παρακράτους.
Την στιγμή που έρχεται το σχίσμα στην εκκλησία επειδή ο μαλάκας ο αρχιτράγος Βαρθολομαίος αναγνωρίζει τον Ουκρανό Πατριάρχη της Ναζιστικής Ουκρανίας.
Η «αντιεξουσιαστικη» "αντιφασιστική" σελίδα The Roof –is-on Fire (Antifascist Action – Greece), που εδώ και χρόνια κάνει μία πολύ ωραία προπαγάνδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθεί να χτυπήσει τον Πατριάρχη της Ρωσίας Κύριλλο, ο οποίος τους πήγε κόντρα. Γραφοντας ότι το 2012 «ο Πατριαρχης Κυριλλος φοραει σε επισημη συναντηση ρολοι Breguet αξιας 30.000 δολαριων». Όπως μετεδωσαν ολοι οι αλητες των αμερικανων και τα αστικοφασιστικα ΜΜΕ δηλαδη!
Όλα αυτά την ίδια χρονική στιγμή..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Έπαιζε μουσική σε κεντρικό σημείο της Θεσσαλονίκης και η ΕΛ.ΑΣ. των Τσίπρα-Γεροβασίλη τη συνέλαβε για... "επαιτεία". Την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι ο Σύλλογος Μουσικών Βόρειας Ελλάδας διοργανώνει συγκέντρωση έξω από το Α.Τ. της Αριστοτέλους, για συμπαράσταση στη νεαρή μουσικό.
Στην Ελλάδα των χορτάτων μπούληδων που κυβερνάνε, η επαιτεία εξακολουθεί να είναι έγκλημα. Όπως ακριβώς χαρακτηρίστηκε στα χρόνια του Όθωνα, με την αντιγραφή των σκληρών νόμων της πρώτης βιομηχανικής επανάστασης, που εξανάγκαζαν τους φτωχούς να εργάζονται καταναγκαστικά στα εργοστάσια των 14 ωρών και της νερόβραστης πατάτας. Και για να γίνει αυτό, έπρεπε να τσακιστεί και κάθε μορφή κοινωνικής αλληλεγγύης μεταξύ τους.
Στην Ελλάδα των απολίτιστων μπούληδων διώκεται βέβαια και η Τέχνη του δρόμου.
Πότε θα 'ρθει η μέρα που μόνο στο Μέγαρο θ' ακούγεται μουσική! Και στα ευαγή ιδρύματα των εθνικών ευεργετών. Λάτσηδων και Νιάρχων. Κάτι ξέρει απ' αυτά ο Κώστας Γαβρόγλου...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ!
Τρεις από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης που ψήφισαν υπέρ των συνταγματικών αλλαγών, τυχαίνει να είναι ξεχωριστές περιπτώσεις αυτού του λέμε "παιδί μπουμπούκι".
Ήταν απ' αυτούς που όταν η Βουλή της πΓΔΜ εξέλεξε Αλβανό πρόεδρο, εισέβαλαν στην αίθουσα, επικεφαλής ορδής ακροδεξιών, και τραμπούκισαν σε βάρος άλλων βουλευτών, μεταξύ των οποίων και του Ζάεφ, που έφυγε με το πρόσωπο στα αίματα.
Τα φυντάνια αυτά βρίσκονταν σε κατ' οίκον περιορισμό μετά από δικαστική απόφαση. Απελευθερώθηκαν, όμως, μια μέρα πριν την ψηφοφορία, ώστε να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των 2/3.
Καταβάλλοντας, ο καθένας τους, εγγύηση... 400.000 ευρώ!
Το βέβαιο είναι πως τα λεφτά δεν προέρχονταν από τις τραπεζικές τους καταθέσεις...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ" ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ!
"Τίποτα χρυσαυγίτες θα 'ναι".
Το διάβασα πριν λίγο σε δημοσίευση που αποδοκιμάζει την εισβολή μαθητών και φοιτητών στο υπουργείο Παιδείας. Που ήταν συνέπεια της άρνησης του υπουργού - υπάλληλου του Λάτση να τους δεχτεί.
Χρυσαυγίτες τα παιδιά που αγωνιούν για τη διάλυση της δημόσιας παιδείας.
Αφού μπούκαραν χωρίς άδεια! Και δεν κάθισαν στις πολυθρόνες να συζητήσουν σαν κύριοι. Φώναξαν και συνθήματα, μέσα στο γραφείο του κ. υπουργού. Σαν τους πρώτους τυχόντες αλήτες!
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, είπαν και κάτι άκρως ύποπτο:
Πως δεν θέλουν το μέλλον τους να 'ναι η ξενιτιά.
Για να μη θέλουν να ζήσουν σε άλλη χώρα, τίποτα εθνίκια θα 'ναι.Τίποτα χρυσαυγίτες

φρυαξαν (απο κοινου...) οι κυβερνητικοι και οι αντιπολιτευομενοι! Μαθητες να μπαινουν στο γραφειο του υπουργου και να διεκδικουν τα δικαιωματα τους!
- Θα μπορουσαν να ειναι παιδια αξιωματουχων και να αντιγραφουν και να εξοντωνουν τους καθηγητες που αρνουνται να τους το επιτρεψουν...
- Θα μπορουσαν να κλεινουν τα σχολεια για να μην πηγαινουν προσφυγοπουλα...
Τοτε θα τα συμπαθουσαν.
Ευτυχως για την κοινωνια, υπαρχουν αυτα τα παλιοπαιδα τα ατιθασα... υπαρχει η ελπιδα!
υ.γ. κανεις δεν σχολιασε πως ολα αυτα τα παιδια δεν εκμεταλλευτηκαν τη δυναμη τους, δεν τραμπουκισαν, δεν εφθειραν, δεν...δεν....! Απλά αγωνιστηκαν...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άγιος Δημήτριος: Γιατί παρουσιάζεται καβαλάρης σε κόκκινο άλογο;
22/10/2018 - 19:13
Ο Άγιος Δημήτριος, εμπνέει με το βίο του, το μαρτύριό του, αλλά και τα θαύματά του τον ορθόδοξο αγιογράφο, ο οποίος συνθέτει τις σχετικές εικόνες.
Ο Άγιος Δημήτριος συχνά απεικονίζεται μπροστά στο Μαξιμιανό, στη φυλακή, ευλογώντας το Νέστορα, αλλά επιπλέον επειδή ο Άγιος Δημήτριος είναι και ένας από τους στρατιωτικούς και συγχρόνως προστάτης της Θεσσαλονίκης, που πολλές φορές έσωσε από διάφορους κινδύνους, οι παραστάσεις, στις οποίες ο άγιος εικονίζεται στρατιωτικός, είτε πεζός είτε καβαλάρης, είναι συνηθισμένες στην ορθόδοξη αγιογραφία.
Μεταξύ αυτών ο Άγιος Δημήτριος απεικονίζεται και έφιππος σε κόκκινο άλογο, σε αντίθεση με το λευκό άλογο του Άη Γιώργη.
Στην εικόνα αυτή ο άγιος Δημήτριος παρουσιάζεται καβαλάρης με στρατιωτική στολή πάνω σε κόκκινο άλογο φονεύοντας με το δόρυ του τον τσάρο των Βουλγάρων Σκυλογιάννη. Πρόκειται για το θαύμα που έγινε τον Οκτώβριο του 1207 έξω από τα τείχη της Θεσσαλονίκης.
Ο τσάρος των Βουλγάρων Ιωαννίτζης που οι Βυζαντινοί αποκαλούσαν Σκυλογιάννη, φονεύτηκε κατά την παράδοση από τον άγιο Δημήτριο, όταν εκείνος πολιορκούσε τη Θεσσαλονίκη. Στο πρόσωπο του αγίου Δημητρίου η Θεσσαλονίκη βλέπει πάντοτε τον προστάτη της, το στήριγμά της. (Ηαπελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους το 1912 συνέπεσε με την ημέρα της γιορτής του αγίου μας).
Δίκαια ο άγιος Δημήτριος αποκαλείται από τον υμνωδό της Εκκλησίας «ο μέγας φρουρός της Θεσσαλονίκης, ο ρύστης εν τοις κινδύνοις ο εξαίρετος, πρόμαχος ο κράτιστος» (Κανώνδεύτερος). Σ’ έναν άλλο Κανόνα, που συνέθεσε ο Συμεών Θεσσαλονίκης, ο άγιος Δημήτριος φέρεται να λέει στην προστατευόμενή του πατρίδα Θεσσαλονίκη’ «…μη φοβού ουν, πατρίς μου, εμέ κατέχουσα, τους εχθρούς σου γαρ πάντας πατάξω εν Χριστώ και φυλάξω σε την τιμωσανμε».
Δίκαια παρατηρήθηκε, πως από όλες τις εικόνες του Αγίου Δημητρίου, η εικόνα του έφιππου αγίου αγαπήθηκε περισσότερο, γιατί ενσαρκώνει τα ελληνικά ιδεώδη της παλληκαριάς και της λεβεντιάς. Στη συνείδηση των πιστών ο άγιος Δημήτριος δεν έιναι μόνο, κατά τον υμνωδό, «κρηπίς ακατάβλητος και θεμέλιος άρρηκτος και πολιούχος, οικιστής και υπέρμαχος» της πόλεως της Θεσσαλονίκης και «εν πολλοίς και πολλάκις κινδύνοις χαλεποίς των Θεσσαλονικέων προϊστάμενος», αλλά και ομέγας υπέρμαχος της οικουμένης.
Για τούτο ψάλλει η Εκκλησία μας, «Μέγαν εύρατο εν τοις κινδύνοις, σε υπέμαχον η οικουμένη, αθλοφόρετα έθνη τροπούμενον. Ως ουν Λυαίου καθείλες την δύναμιν, εν τω σταδίω θαρρύνας τον Νέστορα, ούτως Άγιε, μεγαλομάρτυς Δημήτριε, Χριστόν τον Θεόν ικέτευε, δωρήσασθαι ημίν το μέγα έλεος» (Απολυτίκιο του Αγίου).



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επτά χρόνια από την δολοφονία του Καντάφι
 20 Οκτώβρη 2011. Τη μέρα αυτή δολοφονείται με φρικτό και απάνθρωπο τρόπο από τους αντιπάλους του ο Μουαμάρ Μουχάμαντ Αμπνταλσαλάμ Αμπού Μινιάρ αλ- Γκαντάφι ή Καντάφι, πιο γνωστός σαν Συνταγματάρχης Καντάφι. Την 1η Σεπτέμβρη του 1969, ο λοχαγός τότε Καντάφι ηγούμενος ομάδας στρατιωτικών καταργεί την μοναρχία της χώρας του και ανακηρύσσει τη Λιβυκή Αραβική Δημοκρατία.
Προχωράει σε πρωτόγνωρες για τα κράτη της περιοχής κινήσεις, εθνικοποιώντας την πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας στις αρχές της δεκαετίας του εβδομήντα, ενώ απαλλοτριώνει υπέρ του κράτους τις περιουσίες που κατείχαν Ιταλοί και Εβραίοι καπιταλιστές.
Ταυτόχρονα δημιουργεί σχέσεις συνεργασίας με την Σοβιετική Ενωση αντιμετωπίζοντας την αντίδραση της Δύσης ειδικά των ΗΠΑ.
Είναι αξιοσημείωτο ότι το 1977 όταν ο Αντρέας Παπανδρέου επισκέπτεται τον Καντάφι στην σκηνή του δηλώνει για το καθεστώς του: «Δεν είναι στρατιωτική δικτατορία. Το αντίθετο μάλιστα. Πρόκειται για μια διακυβέρνηση στα πρότυπα του δήμου των αρχαίων Αθηναίων». Τα μεγάλα προβλήματα για τον Καντάφι ξεκινούν με την κατάρρευση των καθεστώτων του λεγόμενου "σοσιαλιστικού" μπλοκ.
Στις 20 Οκτώβρη του 2011, προσπαθώντας να διαφύγει από την χώρα του βλέποντας να χάνει τον πόλεμο από ισλαμοφασιστες οι οποίοι είχαν την αμέριστη συμπαράσταση δυτικού αποικιοκρατικου συνασπισμού με επικεφαλής την Γαλλία, την Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ, συλλαμβάνεται και εκτελείται με πολύ φρικτό τρόπο.
Με αφορμή αυτό το γεγονός, θα σας συνιστούσαμε να διαβάσετε ένα κείμενο με τίτλο:«Όλες οι συμφορές που προξένησε ο δικτάτορας και τύραννος Καντάφι στο λαό του»¨*.
Ο συγγραφέας του είναι ο Hartmut Barth-Engelbart, είχε δημοσιευτεί στο Portal του Γερμανικού Κ.Κ. και η μετάφραση είναι του συντρόφου Παναγιώτη Γαβάνα.
///// *Συγκλονιστικό βίντεο με την εκτέλεση Καντάφι
Σήμερα, (η δημοσίευση είναι του έτους 2016) μετά τόσα χρόνια, έρχεται στην δημοσιότητα από το BBC, ένα βίντεο, με πολύ σκληρές εικόνες από τις τελευταίες στιγμές του Καντάφι, λίγο πριν τον εκτελέσουν.
Το βίντεο που προβλήθηκε από το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο μας δείχνει τον Καντάφι, αιμόφυρτο και ξαπλωμένο σε ένα αγροτικό αυτοκίνητο, λίγο πριν τον σκοτώσουν, οι ισλαμοφασιστες που τον είχαν συλλάβει.
Με αφορμή αυτό το γεγονός παραθέτουμε ένα κείμενο με τίτλο:«Όλες οι συμφορές που προξένησε ο δικτάτορας και τύραννος Καντάφι στο λαό του».
Ο συγγραφέας του είναι ο Hartmut Barth-Engelbart, είχε δημοσιευτεί στο Portal του Γερμανικού Κ.Κ και η μετάφραση είναι του συντρόφου Παναγιώτη Γαβάνα με πρώτη δημοσίευση στον ιστότοπο του
---
"Οι θηριωδίες του δικτάτορα Καντάφι
Όλες οι συμφορές που προξένησε ο δικτάτορας και τύραννος Καντάφι στο λαό του"
Όλες οι συμφορές που προξένησε ο δικτάτορας και τύραννος Καντάφι στο λαό του, γίνονται τώρα σιγά σιγά καθημερινά γνωστές. Στη συνέχεια απαριθμούμε τις φρικαλεότητές του υπό τις οποίες αναγκάστηκαν να υποφέρουν οι Λίβυοι για 4 δεκαετίες.
1. Στη Λιβύη δεν υπήρχαν λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος. Το ρεύμα ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες.
2. Δεν υπήρχαν τόκοι για πιστώσεις. Οι κρατικές τράπεζες χορηγούσαν δάνεια σε όλους τους πολίτες με 0% επιτόκιο βάσει νόμου.
3. Το να έχει κάποιος σπίτι στη Λιβύη θεωρούνταν ανθρώπινο δικαίωμα.
4. Όλοι οι νιόπαντροι στη Λιβύη λάμβαναν 50.000 δολάρια. Τα χρήματα αυτά θα έπρεπε να δώσουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους για την αγορά πρώτης κατοικίας. Η κυβέρνηση ήθελε έτσι να συνεισφέρει στην εκκίνηση μιας οικογένειας.
5. Η εκπαίδευση και οι ιατρικές θεραπείες στη Λιβύη ήταν δωρεάν. Πριν έρθει ο Καντάφι στην εξουσία μόνο το 25% των Λίβυων μπορούσε να διαβάσει. Σήμερα το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 83%.
6. Αν οι Λίβυοι ήθελαν να κάνουν καριέρα στην αγροτική οικονομία, έπαιρναν χωράφια, μια αγροικία, εργαλεία, σπόρους και ζώα ως γρήγορη εκκίνηση για τις φάρμες τους, και όλα αυτά δωρεάν.
7. Αν οι Λίβυοι δε μπορούσαν να βρουν την εκπαίδευση ή τις ιατρικές εγκαταστάσεις που χρειάζονταν, είχαν τη δυνατότητα να πάνε στο εξωτερικό με τη βοήθεια χρημάτων από το κράτος. Πληρώνονταν 2.300 δολάρια το μήνα για διαμονή και αυτοκίνητο.
8. Όταν ένας Λίβυος αγόραζε αυτοκίνητο, η κυβέρνηση επιδοτούσε το 50% της τιμής του.
9. Η τιμή για τη βενζίνη στη Λιβύη ανέρχονταν στα 0,14 δολάρια (12 δηνάρια Λιβύης ή 0,10 ευρώ) το λίτρο.
10. Όταν ένας Λίβυος μετά τις σπουδές του δεν είχε δουλειά, το κράτος πλήρωνε το μέσο μισθό του επαγγέλματος στο οποίο έψαχνε για δουλειά, μέχρι να εύρισκε μια ειδική κατάλληλη απασχόληση.
11. Η Λιβύη δεν έχει εξωτερικό χρέος και τα αποθεματικά της ύψους 150.000.000.000 δολαρίων, παγκοσμίως έχουν τώρα παγώσει και πιθανότατα χάθηκαν για πάντα.
12. Ένα μέρος των χρημάτων από την πώληση του λιβυκού πετρελαίου πιστώνονταν στους λογαριασμούς όλων των πολιτών της Λιβύης.
13. Μητέρες που αποκτούσαν ένα παιδί έπαιρναν 5.000 δολάρια.
14. Το 25% των Λίβυων έχουν πτυχίο πανεπιστημίου.
15. Ο Καντάφι ξεκίνησε το Great-Man-Made-River-Projekt (GMMRP ή GMMR, ελλ. Μεγάλο από τους Ανθρώπους Κατασκευασμένο Σχέδιο Ποταμού) στη Λιβύη. Παγκοσμίως είναι το μεγαλύτερο σχέδιο αγωγών πόσιμου νερού για την καλύτερη παροχή νερού στον πληθυσμό και τη γεωργία.
Ευτυχώς το ΝΑΤΟ και οι εξεγερθέντες τούς απελευθέρωσαν από αυτά… για τα οποία απελευθερώθηκε όχι μόνο ο λαός της Λιβύης, αλλά και ολόκληρη η αφρικανική ήπειρος, που σύντομα θα συμπληρωθούν εδώ.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Prodromos Mazloumidis και η Maria Dina είναι οι άνθρωποι που ανέλαβαν να ξεφτιλίσουν ένα τραγούδι (https://www.youtube.com/watch?v=Ic9ZRo3yiQw&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0nfSkCnIToYKnEgiUZcpS7WQDaVvbdj3xaR2ghpTLLEqU6sfol-Q609iU)
που διαχρονικά εμπνέει εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές σε όλον τον κόσμο και να το μετατρέψουν σε ηλίθιο καψουροελαφρολαϊκό τραγούδι.
Αυτά τα δύο παιδιά, τα οποία είναι πολύ πιθανό να προέρχονται από τα σπλάχνα της εργατικής τάξης, είναι σίγουρο πως δεν έχουν καμία συναίσθηση του πολιτιστικού εγκλήματος που διαπράτουν.
Παιδιά της σύγχρονης εποχής, κατά την οποία όλοι και όλα ξεπουλιούνται και ισοπεδώνονται.
Παιδιά που αντανακλούν την ντροπή μας

Με λίγη έρευνα παραπάνω για την μία περίπτωση έχω κάνει λάθος. Ο Πρόδρομος είναι ο γιος του Αντύπα, άρα έχουμε να κάνουμε με ένα παιδί που είναι ευνοημένο και μαθημένο στα πολλά λεφτά



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Mια μερίδα του ελληνικού πληθυσμού, οι  δεξιοι, οι ακροδεξιοι, οι βασιλοφρονες,  ήταν πάντοτε ρατσιστική προδοτικη και σκατόψυχη. Και όχι αγαπητέ αναγνώστη, όχι με μουσουλμάνους/άραβες/άλλες φάτσες-ράτσες και πάει λέγοντας. Η χειρότερη ρατσιστική προδοτικη σκατοψυχιά σε αυτό το δύσμοιρο τόπο, παίχτηκε από Έλληνες σε Έλληνες, πριν καν οι παππούδες των Χρυσαυγιτών βρουν Γερμανούς ναζι για να γίνουν συνεργάτες τους.
Το 1914, οι Έλληνες του Πόντου εξεγείρονται κατά των Τούρκων και οι Τούρκοι τους τσακίζουν.
Από το 1916 αρχίζουν να έρχονται πρόσφυγες, 400.000 περίπου χριστιανοί Έλληνες του Πόντου που ζητάνε τη βοήθεια της μαμάς Πατρίδας. Τι γίνεται λοιπόν; Ας δούμε μια ανταπόκριση της εποχής από την εφημερίδα «Εφημερίς των Βαλκανίων»:
«Οι δυστυχείς Καυκάσιοι λιμοκτονούν και πάλιν, παρά τας διαφόρους διαβεβαιώσεις, ότι ελήφθη πάσα φροντίς να μη μένωσι νηστικοί, ότι θα γίνουν πρατήρια, ότι τέλος δεν θ’ αποθάνουν από την πείναν και το κρύο… Μετά φρίκης μανθάνομεν ότι αποθνήσκουν 44 καθ’ εκάστην…. Εμάθομεν ακόμη ότι τα δήθεν Νοσοκομεία των προσφύγων είναι σε αθλία κατάστασιν, υπάρχουν μόνον δύο ιατροί, οι οποίοι μόλις προφταίνουν να πιστοποιούν τους θανάτους, Δεν θέλομεν να είπωμεν περισσότερα, νομίζομεν όμως ότι αν τους παραδίδομεν εις τον Μουσταφά Κεμάλ, θα τους μεταχειρίζετο ίσως καλύτερον…»
Το 1922, έχουμε και την πολύ γνωστότερη Καταστροφή της Σμύρνης. Ο Ελληνικός Στρατός που έχει εκστρατεύσει στη Μικρά Ασία τρώει τεράστιο πακέτο από το στρατό του Κεμάλ Ατατούρκ, υποχωρεί άτακτα, χιλιάδες πιάνονται αιχμάλωτοι ενώ οι υπόλοιποι φεύγουν τρέχοντας για να προλάβουν κανένα καράβι για την Ελλάδα. Τι θα γινόταν λοιπόν για τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας που θα ξέμεναν χωρίς καμιά προστασία;
Την απάντηση δίνει ένα πολύ ωραίο απόσπασμα που διασώζει ο Γρηγόρης Δαφνής:
Λίγο πριν την αναχώρηση από τη Σμύρνη των ελληνικών υπηρεσιών και ενώ το μέτωπο είχε σπάσει, ο νεαρός πολιτικός Γεώργιος Παπανδρέου ενημερώνεται από τον Στεργιάδη για την επερχόμενη καταστροφή. Στην ερώτηση του Παπανδρέου «Γιατί δεν ειδοποιείτε τον κόσμο να φύγει;», ο Στεργιάδης απαντά: «Καλύτερα να μείνουν εδώ να τους σφάξει ο Κεμάλ γιατί αν πάνε στην Αθήνα θα ανατρέψουν τα πάντα»
Kι αυτό γιατί στα μάτια της βασιλικής παράταξης στην Ελλάδα όλοι οι Μικρασιάτες ήταν τσιράκια του Βενιζέλου. Άρα, ποινή θανάτου δια της εγκατάλειψης, καθώς ξεμένουν για να διαλέξουν ανάμεσα στην πυρκαγιά, τον πνιγμό ή τους Τούρκους που έρχονται με άγριες διαθέσεις
Προς μεγάλη δυστυχία των Βασιλικών όμως, κάποιοι από τους φουκαράδες πρόσφυγες τα καταφέρνουν να γλιτώσουν από όλα αυτά και έρχονται στην Ελλάδα πάμφτωχοι και εξαθλιωμένοι έχοντας πουλήσει ό,τι είχαν και δεν είχαν για να μπουν σε ένα καράβι και τα αδέρφια τους στην Ελλάδα θα τους βοηθήσουν όπως μπορούν.
Ο Μάρκος Βαμβακάρης στην αυτοβιογραφία του:
“Έμενε ο κόσμος στα βαγόνια των σιδηροδρόμων. Έμενε εκεί που είχε καμιά αποθήκη εγκαταλειμμένη. Τσαντήρια κάνανε. Καταστροφή, μεγάλη καταστροφή. Να μην ξαναδούν τα μάτια μας τέτοια πράγματα. Το τι τραβήξανε αυτοί οι άνθρωποι δεν λέγεται. Ατιμαστήκανε. Γίνανε χάλια, χάλια, χάλια. Άσε που ήταν ατιμασμένοι από κει με τους Τούρκους που τους καταδιώκανε.
Και κατόπιν εδώ που ήρθανε τα ίδια. Προσπαθήσανε, κάνανε χίλια δυό να βρίσκουνε το ψωμί τους, μέχρι να βρουν ένα σπίτι να κάτσουνε. Αν ένας πατέρας είχε πέντε-έξη παιδιά και κορίτσια, άλλα άρπαγε ο ένας από δω, άλλα ο άλλος από κει. Καταστροφή μάνα μου…
Και οι ντόπιοι δεν τους έβλεπαν με καλό μάτι. Αλλά τους βρίζανε. Χίλια δυό. Φύγετε από δω ρε! Πηγαίνετε παρά πέρα. Δεν τους κοιτάζανε. Δεν είχαν την αγάπη να πουν για στάσου, συγγενείς μας είναι, Έλληνες πραγματικοί. Να τους αγκαλιάσουμε. Δεν έγινε αυτό το πράμα, εγώ δηλαδή τι είδα. Μπορεί αλλού. Ήθελαν να τους κλέψουνε οι κλεφταράδες που ήταν εδώ πέρα. Ν’ αρπάξουν ό,τι είχαν. Να τους κλέψουνε, να τους γελάσουνε. Απατεώνες”.
Ας δούμε τι γράφει ο τότε εισαγγελέας Βαζούρας:
“Η βρισιά τουρκόσπορος μαζί με σωρό ανάλογες βρισιές, όπως σκατοουγλούδες, παληοαούτηδες κ.λπ. ήταν στην ημερήσια διάταξη, από ανώτερα και κατώτερα κυβερνητικά όργανα…” Το χάσμα ενισχύθηκε και συντηρήθηκε από τον άγριο οικονομικό ανταγωνισμό. τόσο στην ιδιοποίηση της γης, όσο και στις εμπορικές δραστηριότητες.”
Ή ο μετέπειτα πρωθυπουργός, Παναγιώτης Κανελλόπουλος:
«Μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, που από το 1915 είχε διχασθεί δεν αντίκρυσε τους πρόσφυγες με συμπάθεια, όταν τα αδυσώπητα κύματα της ιστορίας τους έριξαν πάνω στους βράχους της Ελλάδας. Δεν υπήρξε συμπάθεια, δεν υπήρξε απάθεια, υπήρξε αντιπάθεια.»
Aκόμα πιο γλαφυρά τα καταγράφει ο ιστορικός Γιάννης Κορδάτος:
«Δεν άκουγε κανείς εκείνες τις μέρες τίποτα άλλο από τα στόματα όλων αυτών παρά κατάρες στο Βενιζέλο και βλαστήμιες: ‘’Αχ αυτοί οι τουρκοσπορίτες Έλληνες της Μικράς Ασίας μας πήραν στο λαιμό τους. Μακάρι να τους σφάξει όλους ο Κεμάλ και να μη μείνει ούτε ποδάρι από δαύτους’’…»
Οι Μικρασιάτες τότε απελπισμένοι κατέληξαν σαν πρόσφυγες μέχρι και στο Χαλέπι της Συρίας (!), απ’ όπου μας έρχονται σήμερα άλλοι απελπισμένοι πρόσφυγες, Σύροι αυτή τη φορά, για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και διάφοροι Έλληνες να ζητούν να τους στείλουν στον πάτο της θάλασσας!
Ίδια αντιμετώπιση, φυσικά, πολλά χρόνια μετά το 1922, είχαν από τους συντηρητικούς ντόπιους οι Έλληνες πρόσφυγες που ήρθαν από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης μετά την κατάρρευση το 1991.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



21 Οκτωβρίου  2018. •
Βανδάλισαν μνημείο του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στη Λακωνία
Φασιστοειδή στους Μολάους Λακωνίας κάλυψαν με στόκο τη μαρμάρινη πλάκα με το μήνυμα – φόρο τιμής για τα θύματα των ναζί στην ευρύτερη περιοχή, γράφοντας πάνω «Το ΚΚΕ δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο».
Την βεβήλωση κατήγγειλε το ΚΚΕ, το οποίο τόνισε ότι: «οι κάτοικοι των Μολάων είναι περήφανοι για μια από τις κορυφαίες αντιστασιακές πράξεις που έγινε στην περιοχή τους, την εξολόθρευση του Γερμανού Στρατηγού, σχολιάζουν από το κομμουνιστικό κόμμα».
Το ΚΚΕ ακόμα σημείωσε ότι: «η δράση των νυχτόβιων γυμνοσαλιάγκων του φασισμού δεν μπορεί να καλύψει τα χρυσά γράμματα που η Ιστορία έχει γράψει τα ονόματα των ηρώων του λαού μας».



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


τι βολικό ενώ 13 εκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν στην Υεμένη εξαιτίας της Σ. Αραβίας όλοι να ασχολούνται με έναν δημοσιογράφο που σκότωσε η Σ. Αραβία....




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο αληθινός Khashoggi: με τούρκικες ρίζες, Αδελφός Μουσουλμάνος,κοντινός του Bin Laden. / Πρόεδρος τουρκικού κόμματος ισχυρίζεται πως το σώμα του Khashoggi βρέθηκε τεμαχισμένο σε πηγάδι της κατοικίας του Προξένου της Σ Αραβίας στην Κων/πολη.
23/10/2018 – 15.00

To σώμα του Jamal Khashoggi ανακαλύφθηκε σ΄ένα πηγάδι στο έδαφος της κατοικίας του Σαουδάραβα Προξένου στην Κων/πολη σύμφωνα με τον πρόεδρο του τουρκικού κόμματοςVATAN, τον Dogu Perinçek όπως δήλωσε την Τρίτη.
«Αξιόπιστες πηγές από το εσωτερικό της ασφάλειας στην Κων/πολη με πληροφόρησαν ότι κομμάτια του σώματος του Khashoggi ανακαλύφθηκαν σε πηγάδι ευρισκόμενο στον κήπο της κατοικίας του Προξένου της Σ Αραβίας»,διευκρίνισε.
Η κατοικία του Προξένου απέχει κάποια εκατοντάδες μέτρα από το Σαουδαραβικό Προξενείο όπου ο δημοσιογράφος εξαφανίστηκε στις 2 Οκτώβρη.sputnik
To όνομα Khashoggi προέρχεται από την τουρκική λέξη «kashik»,δηλ. κουτάλι. Παντού στον αραβικό κόσμο το κουτάλι λέγεται «mal’aqa» εκτός από την αραβόφωνη τουρκική επαρχία της Hatay, που βρίσκεται στα συριακά σύνορα και στο Ιράκ όπου η τουρκο-οθωμανική αυτοκρατορία βασίλευσε σχεδόν 4 αιώνες.  Σε αυτές τις περιφερειακές ζώνες του αραβο-τουρικού κόσμου το κουτάλι λέγεται «khashouqa».Η κατάληξη «gi» του επωνύμου του δημοσιογράφου προέρχεται ως παραφθορά από το τουρκικό «ci», «çi»και μπορεί να γραφεί «cu», «çu», «cü» ou «çü» (ενώ προφέρεται dji, tchi, djou, tchou, dju, tchu) και ορίζει ένα επάγγελμα . Επομένως  Khashoggi σημαίνει «ο κατασκευαστής κουταλιών» και γράφεται «Kaşıkçı» στα τουρκικά.
To πατρώνυμό του αναφέρει ότι οι ρίζες του είναι τουρκικές ή οθωμανικές.
Προερχόμενος από μια δυνατή οικογένεια και πλούσια ο  Jamal ήταν εγγονός του Mohammed Khaled Khashoggi, προσωπικού γιατρού του Abdelaziz Ben Abderrahmane Ben Saoud, ψευδώνυμο Ibn Saoud,του θεμελιωτή του βασιλείου της Σ Αραβίας. Ήταν επίσης ανιψιός του Adnan Khashoggi,ενός ισχυρού εμπόρου όπλων που την δεκαετία του 1980  θεωρούνταν ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Ο Jamal είναι επίσης ανιψιός της Samira Khashoggi, της μητέρας του Dodi El-Fayed, του εραστή της Diana που σκοτώθηκε στο αυτοκινητιστικό στο Παρίσι το 1997.
Αν και περιγράφεται ως δημοσιογράφος που ασκούσε κριτική, πρέπει να σημειωθεί ότι Khashoggi εδώ και καιρό ήταν ένας ακραιφνής αυλικός του καθεστώτος. Ο Jamal Khashoggi δεν έχει καμία σχέση με την κοινωνία των πολιτών, τα εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης και το προοδευτικό κίνημα. Είναι ένας άνθρωπος του σεράι που υπηρέτησε πάντα την εξουσία μερικές φορές ως συνεργάτης των οργάνων προπαγάνδας της μοναρχίας  όπως στις Σαουδαδαβικές εφημερίδες, Okaz και Al-Watan,ενώ για κάποιο διάστημα ήταν σύμβουλος του Turki bin Faisal, πρώην επικεφαλή της Σαουδαραβικής υπηρεσίας πληροφοριών, και του δισεκατομμυριούχου πρίγκηπα Walid Ben Talal. Πιο πρόσφατα, είχε δώσει την πολιτική και ηθική του υποστήριξη του στους ισλαμιστές στο πόλεμο στη Συρία.
Οι πρόσφατες κριτικές του κατά του πρίγκιπα  Mohammed Ben Salmane αναφορικά με τον πόλεμο στην Υεμένη ή τις αυταρχικές μεθόδους του μπορούν να εννοηθούν ως πράξη αντίσταση ενός πολίτη αλλά περισσότερο ως μια έκφραση πολιτικής αντιπαλότητας μεταξύ  2 φατριών της ίδιας δικτατορίας. Ο Jamal Khashoggi είναι ένα μέλος διεκδικήσιμο από τους Αδελφλούς Μουσουλμάνους μια σέκτα που η Μοναρχία κάποια στιγμή κατηγοριοποίησε στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Ο Khashoggi δεν είναι επομένως ένας «φιλελεύθερος»,όπως οι δημοσιογράφοι των συστημικών μίντια αρέσκονται να τον  »βαπτίζουν ».
Διέκοψε με το βασιλιά αλλά όχι με τη μοναρχία. Δεν πήγε με το λαό , υποτάχθηκε σε άλλους βασιλείς, πρωταρχικά στον Erdogan, τον Τούρκο Αρχηγό των Αδερφών Μουσουλμάνων. Ο Khashoggi ήταν κοντινός του Ben Laden. Δικαιολόγησε την δια αποκεφαλισμού εκτέλεση του Σιίτη σαουδάραβα  Nimr Baqr Al-Nimr, που καταδικάστηκε το Γενάρη του 2016 για αντιμοναρχικούς λόγους του. «Η εκτέλεση του cheikh Al-Nimr,έγραφε ο Khashoggi, είναι ένα μήνυμα φανερό απευθυνόμενο σε όποιον θέλει ν΄ανατρέψει την κυβέρνηση. Τραγική ειρωνία, ο Khashoggi είχε τους ίδιους δήμιους και υποβλήθηκε στην ίδια ποινή όπως και και ο Al-Nimr,και ακόμη χειρότερη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΩΤΟ / Βαρθολομαίε είσαι ΝΑΖΙΣΤΗΣ;;;;; Σ΄εκκλησία του Ρασπούτιν της Ουκρανίας του σχισματικού Φιλάρετου που αποκατέστησε το Φανάρι οι εικόνες διακοσμούνται με ναζιστικά σύμβολα των Waffen-SS Wolfsangel, 2nd SS Panzer Division Das Reich….Ενώ ο Αη- Γιώργης δεν σκοτώνει δράκοντα αλλά τον δικέφαλο αητό οικόσημο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και όχι μόνο……
22/10/2018   -   22.00

Ένας καθεδρικός ναός στην Ουκρανία έχει τώρα μια ιερή εικόνα του Αγίου Γεωργίου που σκοτώνει έναν δικέφαλο αετό αντί τον δράκοντα που κατά παράδοση εικονίζεται. Νεοναζιστικός διάκοσμος χρησιμοποιείται ως περίγραμμα εικόνων. Ο Φιλάρετος, ο σχισματικός  »επίσκοπος » ο αρεστός του Οικουμενικού τα εγκρίνει. Στην εκκλησία υπάρχει επίσης παράσταση όπου εικονίζεται ο ίδιος ο Αποστάτης Φιλάρετος μια ακόμη ένδειξη της έπαρσης, αλαζονίας  και φιλαρέσκειας.
Ο δικέφαλος αετός που αναπαρίσταται να σκοτώνει ο ψευδο- Αη Γίωργης εκδοχή Φιλάρετου  είναι το πλέον αναγνωρίσιμο σύμβολο του Ορθοδόξου Χριστιανισμού σήμερα (πέραν του σταυρού). Τα νύχια του αετού κρατούν ένα σταυρό και ένα σφαίρα, που συμβολίζει την ειρηνική συνεργασία μεταξύ της Εκκλησίας και του κράτους. Η σημαία με το δικέφαλο χρησιμοποιήθηκε ιστορικά από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία στην Ανατολή (Βυζαντινή) και από τη Ρωσική Αυτοκρατορία. Σήμερα είναι η επίσημη σημαία του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Εδώ στην κατά Φιλάρετον εκδοχή ο δράκος – ένα παραδοσιακό σύμβολο για το κακό – έχει αντικατασταθεί από τον δικέφαλο αετό σε αυτή τη νέα ουκρανική εικόνα.
Ο δικέφαλος αετός είναι στο οικόσημο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στο οικόσημο της Σερβίας, στη σημαία του Μαυροβουνίου,ήταν στην ιστορική σημαία της ανατολικής ρωμαϊκής (βυζαντινής) αυτοκρατορίας και στην επίσημη σημαία της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και του Αγίου Όρους.
Σε μια δημόσια εκδήλωση περιφρόνησης για την Ορθόδοξη Πίστη – αλλά και περιφρόνησης για τις πολυάριθμες χώρες που φέρουν τον δικέφαλο στις εθνικές τους σημαίες – ο Φιλάρετος ανέτρεψε  »ευλόγησε » την παρουσία της νεόκοπης αυτής απεικόνισης  στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμορφώσεως στην Ουκρανία. Αυτό συνέβη στις 12 Οκτωβρίου, μια μέρα αφού ο Βαρθολομαίος είχε κάνει άρση του αναθέματος του Φιλάρετου.
Ακόμη χειρότερα τα πράγματα, αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά το διάκοσμο που περιβάλει την εικόνα  του υποτιθέμενου Αγίου Γεωργίου. Θα διακρίνει το ναζιστικό σύμβολο των Waffen-SS Wolfsangel, ένα σύμβολο που επανήλθε από το Τάγμα Αζόφ και άλλες ανοικτά νεοναζιστικές παρατάξεις Ουκρανία. Ενώ υπάρχουν και σύμβολα της 2nd SS Panzer Division Das Reich
Σαν αυτό να  μην ήταν αρκετό, ο Φιλάρετος επίσης μια εικόνα του εαυτού ν΄αποτυπωθεί στον ίδιο καθεδρικό ναό ενώ είναι εν ζωή και βέβαια απέχει κατά πολύ για να είναι ένας άγιος:
Ο Φιλάρετος είναι ο ηγέτης του σχισματικού «Πατριαρχείου Κίεβου», το οποίο ελέγχει επί του παρόντος περίπου 5.000 ναούς στην Ουκρανία ενώ πάνω 12.000 εκκλησίες στη χώρα διοικούνται από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, η οποία είναι πιστή στο Πατριαρχείο της Μόσχας. Για να επιτύχει ο Φιλάρετος  το στόχο του  »Πατριαρχείου Κιέβου » να γίνει «η μοναδική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία», θα πρέπει να κατασχέσει πάνω από 12.000 εκκλησίες από τους αντιπάλους του, με τη βοήθεια της ουκρανικής κυβέρνησης. Η εκκλησία που είναι αυτές οι απεικονίσεις είναι της Μεταμόρφωσης….
Σε μια προσπάθεια να αναγκάσει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας να διαχωρίσει τους δεσμούς της με τη Μόσχα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφάσισε μονομερώς ν΄ αφαιρέσει το ανάθεμα από τον Φιλάρετο και να δημιουργήσει μια νέα  »εκκλησία » στην Ουκρανία, προσπαθώντας να συνδυάσει τα μέλη της Κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, με τα μέλη της σχισματικής εκκλησίας του Κιέβου. Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στην Αμερική το εγκρίνει και η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών επίσης το εγκρίνει.
Εν τω μεταξύ, ουσιαστικά κάθε άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία στον κόσμο καταδικάζει τις πράξεις του σχισματικού «Πατριαρχείου Κιέβου» και καλούν τον Φιλάρετο να μετανοήσει. Eπίσης ο Ουκρανός Ρασπούτιν ο Φιλάρετος ο τ, ψευδοπατριάρχης Κιέβου άλλαξε τον τίτλο του και αυτοαποκαλείται τώρα «Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτης Κιέβου πατριάρχης όλης της ρωσοΟυκρανίας »…..
Όλα αυτά σημαίνουν πως οι εκλεκτοί του Φαναρίου έχουν υποπέσει σε συγκρητισμό ένα αμάλγαμα ετερόκλιτων δοξασιών και οπότε είναι αίρεση κι όχι απλό σχίσμα…..
Eπίσης στο διάκοσμο της εικόνας μεταξύ άλλων συμβόλων υπάρχει και το σύμβολο του κόμματος της Οργάνωσης Ουκρανών Εθνικιστών…στο διάκοσμο και πάνω από τη μορφή του Αγίου επίσης υπάρχει το σύμβολο Pravyi Sektor του Ακροδεξιού Τομέα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ξέρουμε ότι είμαστε το τελευταίο φράγμα για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων των Ιταλών»
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, 17:58
O αρχηγός των Πέντε Αστέρων και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο, σχολίασε μέσω διαδικτύου την απόρριψη του ιταλικού δημόσιου προϋπολογισμού από μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Ξέρουμε ότι είμαστε το τελευταίο φράγμα για την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων των Ιταλών. Και για τον λόγο αυτό δεν θα σας απογοητεύσουμε. Ξέρουμε ότι αν παραδοθούμε, θα γυρίσουν άμεσα οι "ειδήμονες" που τάσσονται υπέρ των τραπεζών και της λιτότητας. Και για τον λόγο αυτό δεν θα παραδοθούμε. Ξέρουμε ότι ακολουθούμε τον σωστό δρόμο. Και για τον λόγο αυτό δεν θα σταματήσουμε», έγραψε ο Ντι Μάιο.
Παράλληλα, νωρίτερα, ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων δήλωσε ότι «οι αγορές αγαπούν περισσότερο την Ιταλία, απ΄ ότι κάποιοι Ευρωπαίοι επίτροποι» και ζήτησε από τους Ιταλούς «να νικήσουν τον φόβο».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσια: Η συνθήκη για τα πυρηνικά που θέλουν να εγκαταλείψουν οι ΗΠΑ έχει τα αδύναμα σημεία της
 Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, 13:51
Η συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα, την οποία η ναζιστικη αποικιοκρατικη Ουάσινγκτον δηλώνει ότι θέλει να εγκαταλείψει, έχει τα αδύναμα σημεία της, ανακοίνωσε σήμερα η Ρωσια, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν χαιρετίζει την, όπως τη χαρακτηρίζει, επικίνδυνη προσέγγιση των ναζιστικων αποικιοκρατικων ΗΠΑ, οι οποίες συζητούν για αποχώρηση χωρίς να προτείνουν την αντικατάστασή της.
Η Ρωσία ανακοίνωσε χθες ότι θα αναγκαστεί να απαντήσει καταλλήλως για να αποκαταστήσει την στρατιωτική ισορροπία με τις ΗΠΑ, αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υλοποιήσει την απειλή να εγκαταλείψει την συνθήκη για τα πυρηνικά όπλα και αρχίσει να αναπτύσσει νέους πυραύλους.
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αναμένεται να συζητήσει το θέμα αυτό αργότερα σήμερα στη Μόσχα με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον.
Ο εκπρόσωπος της Ρωσιας  Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι περιμένει από τον Μπόλτον να εξηγήσει την αμερικανική θέση.
«Βεβαίως υπάρχουν αδύναμα σημεία (στην συνθήκη), αλλά το να σκίσουμε την συμφωνία χωρίς σχέδια για ο,τιδήποτε καινούργιο αυτό είναι κάτι το οποίο δεν χαιρετίζουμε», δήλωσε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εισαι το ίδιο με τους Ναζί»: Διαδηλωτές καλούν τον Κίσινγκερ «να πάει στον αγύριστο»
 Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, 11:09
Περί τους 100 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης χθες, για να εκφράσουν τις αποδοκιμασίες τους σε εκδήλωση -με αυστηρά προσωπικές προσκλήσεις- όπου θα ήταν ομιλητής ο διατελέσας υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ (και βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης) Χένρι Κίσιντζερ.
Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα που τον αποκαλούσαν «εγκληματία πολέμου» και τον κατηγορούσαν για γενοκτονία.
Δεκάδες από τους διαδηλωτές, οργανωμένοι ως ομάδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Νιου Γιορκ (NYU), κατόρθωσαν να εισέλθουν στην αίθουσα όπου γινόταν η εκδήλωση για την 45η επέτειο της απονομής  του Νόμπελ Ειρήνης στον Κίσιντζερ.
Την ώρα που μιλούσε ο Κίσιντζερ και εξηγούσε τις διπλωματικές του εμπειρίες και αποσπάσματα από την καριέρα του, φοιτητές τον διέκοψαν αρκετές φορές φωνάζοντας προσβλητικά συνθήματα εναντίον του. Κάθε τόσο οι αρμόδιοι για την προστασία της εκδήλωσης απομάκρυναν τους «ταραξίες» από την αίθουσα, έως την επόμενη διακοπή.
Κάποιοι τον χαρακτήρισαν «το ίδιο κακό με τους Ναζί» κι άλλοι είπαν ότι «έχει τα χέρια του βαμμένα με αίμα».
«Θα πρέπει κάποτε να δώσεις απαντήσεις για τα εγκλήματα πολέμου που έχεις διαπράξει εναντίον της ανθρωπότητας» είπε ένας διαδηλωτής, ενώ άλλος φώναξε «θα πρέπει να σαπίσεις στη φυλακή κι από εκεί κατευθείαν στην κόλαση».
Ο Κίσιντζερ άκουγε απαθής τις κατηγορίες που εκτοξεύονταν εναντίον του.
Οι συγκεντρωμένοι έξω από το κτήριο παρέμεναν όσο διαρκούσε η εκδήλωση κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Καταδικάστε τον εγκληματία πολέμου».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκρηκτικός μηχανισμός στο σπίτι του αληταρα τοκογλυφου σιωναζι George Soros στη Νέα Υόρκη
 Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, 08:20
Εκρηκτικός μηχανισμός εντοπίστηκε στο γραμματοκιβώτιο του αληταρα χρηματιστη τοκογλυφου σιωναζι George Soros στο Westchester County της Ν. Υόρκης, σύμφωνα με την αστυνομία.
Ο μηχανισμός βρέθηκε τη Δευτέρα και η αστυνομία κλήθηκε προκειμένου να τον εξετάσει και να τον απομακρύνει.
«Ένας εργαζόμενος στην οικία άνοιξε το πακέτο και είδε μέσα κάτι που έμοιαζε με εκρηκτική συσκευή. Το άτομο αυτό μετέφερε το πακέτο σε δασώδη έκταση που βρίσκεται κοντά» ανέφερε η ανακοίνωση της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.
Την ώρα του περιστατικού ο Soros δεν βρισκόταν στην κατοικία του, ενώ, όπως μεταδίδουν οι «New York Times», πυροτεχνουργοί έσπευσαν στο σημείο και πραγματοποίησαν ελεγχόμενη έκρηξη.
Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κίνα: Λάθος η αποχώρηση των ΗΠΑ από μια συμφωνία με τη Ρωσία για τα πυρηνικά
 Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, 05:41



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσια: Η διάλυση της INF θα κάνει τον κόσμο πιο επικίνδυνο
 Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, 12:41
Η αμερικανική αποχώρηση από την συμφωνία-ορόσημο για τον περιορισμό των πυραύλων Μέσου Βεληνεκούς (INF) θα καταστήσει τον κόσμο πιο επικίνδυνο και θα εξαναγκάσει τη Μόσχα να σταματήσει την «ισορροπία δυνάμεων» δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:
«Αν πραγματικά η Ουάσινγκτον γυρίσει την πλάτη στην συμφωνία-ορόσημο, η απαγόρευση της παραγωγής μικρού και μέσου βεληνεκούς πυραύλων θα αρθεί, καθιστώντας τον κόσμο πιο επικίνδυνο».
Οι τότε πρόεδροι Ρίγκαν των ΗΠΑ και Γκορμπατσόφ της ΕΣΣΔ, είχαν υπογράψει την ιστορική συμφωνία το 1987, η οποία και είχε τεθεί σε εφαρμογή από τον επόμενο χρόνο. Για να σημάνει τον τερματισμό των εξοπλισμών του Ψυχρού Πολέμου από τις δύο -τότε- υπερδυνάμεις.
Πάντως, ο προεδρικός σύμβουλος Πεσκόφ, δήλωσε ότι η Ρωσία παραμένει πιστή στη συμφωνία, ενώ άλλοι Ρώσοι πολιτικοί χαρακτήρισαν την δήλωση Τραμπ περί αποχώρησης από την INF
«αμερικανικό εκβιασμό».
Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοινώνει ότι θα εγκαταλείψει μια σημαντική συμφωνία για τον έλεγχο των εξοπλισμών ανάμεσα σε Ουάσινγκτον και Μόσχα. Το Δεκέμβριο του 2001 ο Βλαντίμιρ Πούτιν άκουσε τον Τζορτζ Μπους τον νεότερο να αναγγέλλει την έξοδο των ΗΠΑ από τη Συμφωνία Αντιβαλλιστικών Πυραύλων ABM, την οποία είχαν συνυπογράψει ΗΠΑ και Σοβιετική Ένωση στην καρδιά του Ψυχρού Πολέμου, το 1972.
Ο Πούτιν είχε χαρακτηρίσει λάθος του Μπους την εν λόγω κίνηση, συμπληρώνοντας πάντως ότι η απόφαση του τότε Αμερικανού προέδρου δεν συνιστά απειλή για την ασφάλεια της Ρωσίας. Έτσι, παρά την έξοδο των ΗΠΑ από τη Συμφωνία ABM, αμφότερες οι χώρες περιόρισαν τα οπλοστάσιά τους.
Σχεδόν 17 χρόνια αργότερα ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία INF για τα πυρηνικά όπλα μεσαίου βεληνεκούς.
Εάν η διαφαινόμενη αποχώρηση της Ουάσινγκτον και από αυτή τη συμφωνία κυλήσει με παρόμοια ανώδυνο τρόπο, όπως είχε συμβεί το 2001, είναι αβέβαιο. Βάσει της συμφωνίας INF τα δύο κράτη είχαν καταστρέψει συνολικά 2.692 πυραύλους - 846 οι ΗΠΑ και 1.846 οι σοβιετικοί.
«Ήταν η απαρχή της διαδικασίας που είχε οδηγήσει στην κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και του Συμφώνου της Βαρσοβίας.
Οι ΗΠΑ θέτουν ζήτημα κατάργησης της Συμφωνίας INF εκτός αν συμπεριληφθούν σ’ αυτήν με την διεύρυνση της ισχύος της με την συμμετοχή της Ινδίας και της Κίνας.
Η υπό τον Τραμπ διακυβέρνησης το Λευκό Οίκο, προωθεί επιθετικό εκσυγχρονισμό του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου, θεωρώντας την συμφωνία INF «ξεπερασμένη λόγω των νέων απειλών από την Ρωσία και την Κίνα».
Και όπως κομπάζοντας ο πρόεδρος Τραμπ «έχουμε τρομερά αποθέματα χτημάτων να παίξουμε και με τα στρατιωτικά μας ζητήματα».

Σ.σ.: Γύρω στις 04.00 σήμερα το πρωί, στην ΕΡΤ1 προβαλλόταν ντοκιμαντέρ για τους σκηνοθέτες έργων γύρω από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Εντύπωση μου είχε κάνει η φράση: «Πως συγκέντρωναν τα διαμελισμένα πτώματα των στρατιωτών και τα «συναρμολογούσαν» προκειμένου να δημιουργείται κάποιο συνολικό πτώμα που θα έφερε το καρτελάκι-ταυτότητα που κρεμόταν σε κάποιον λαιμό».
Αυτό το απόσπασμα θα έπρεπε να προβληθεί στο περιβάλλον Τραμπ, για να αναλογισθεί την φρίκη του πολέμου.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



22.10.1977 Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας της Αργεντινής.12 γυναίκες ιδρύουν την οργάνωση των Γιαγιάδων της Πλατείας του Μάη, με κύριο καθήκον τον εντοπισμό των 500 περίπου βρεφών που δόθηκαν για παράνομες υιοθεσίες από το καθεστώς, αφού δολοφονήθηκαν πρώτα οι γονείς τους. Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί 128. Γυναίκες και άνδρες γύρω στα 40 πλέον.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα  Σκοπια οι 80 βουλευτες που ψηφισαν υπερ της συνταγματικης αναθεωρησης θα βρισκονται υπο διαρκη αστυνομικη προστασια. Τους θεωρουν προδοτες.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ιταλία δεν κάνει πίσω! Είναι ο πρώτος ιταλικός προϋπολογισμός που γράφεται στη Ρώμη κι όχι στις Βρυξέλλες!
Ο καθηγητής Κόντε μόλις φθάνει στη Μόσχα για συνάντηση με τον Πούτιν: Το 2,4% δεν το ακουμπάει κανένας!
Luigi Di Maio: Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός της Ιταλίας που δεν είναι αρεστός στην Ε.Ε. Δεν εκπλήσσομαι: είναι ο πρώτος ιταλικός προϋπολογισμός που γράφεται στη Ρώμη κι όχι στις Βρυξέλλες!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτό ήταν ένα άρθρο του Τζαμάλ Χασόγκι ... Η Συρία παρέμεινε, η Συρία της Νότιας  απελευθερώθηκε (το πλαίσιο του άρθρου), οι απειλές των ΗΠΑ έπεσαν ...
Δεν πιστεύουμε στην κοροϊδία όταν πρόκειται για θάνατο. αλλά το Βασίλειο της Άμμου δεν βοηθά σε αυτό ...
να είσαι ειλικρινής.
Αυτό ήταν ένα άρθρο του Jamal Khashoggi στις 3 Ιουλίου 2018 με αυτόν τον τίτλο. Ραφε «η Συρια πρεπει να διαιρεθει»
Η Συρία παρέμεινε, απελευθερώθηκε η Νότια Συρία (το πλαίσιο του άρθρου), οι αμερικανικές απειλές έπεσαν, η Νίκι Χέλι, η οποία εξέδωσε αυτές τις απειλές, παραιτήθηκε και ο Τζαμάλ ήταν πιθανώς «διαιρεμένος». Καλωσήρθατε στο- Ο Άσαντ πρέπει να πάει καταραμενος-
Λέμε ξανά τι είπε ο πρόεδρος της Συρίας, ότι κάθε εκατοστό της Συρίας θα απελευθερωθεί



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ο Χίτλερ επέστρεψε. Χωρίς σβάστικες και μουστακάκι...
Ομιλεί την αγγλική κι επαναλαμβάνει πως “μας το ζητεί η Ευρώπη”.
Καταδικάζει τις τραγωδίες του παρελθόντος,
για να νομιμοποιήσει τις οικονομικές γενοκτονίες που επιτελεί,
πάντα στο όνομα της αγοράς και της ελεύθερης μετακίνησης»
Diego Fusaro

Σύμφωνα και με τη βρετανική αντιδραστικη «κεντροαριστερη» εφημερίδα The Independent "Η Ιταλία γίνεται φασιστική χώρα"
Τους τελευταίους μήνες η παγκόσμια "δημοσιογραφία" -και η ελληνόφωνη έχει την τιμητική της, ειδικότερα η αυτοανακηρυγμένη "αριστερή"- ανακάλυψαν πως «Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη, το φάντασμα της φασιστικής Ιταλίας», για να παραφράσουμε τους... Κάρολο και Φρίντριχ στο Κομμουνιστικό Μανιφέστο.
Σήμερα η επιβεβαίωση της "φασιστικής" απειλής.
Η Ευρώπη, η "μεγάλη οικογένεια των δικαιωμάτων, του πολιτισμού, της προόδου" και του ευρώ κινδυνεύει!
Τι κι αν τους απείλησαν "Θα σας κάνουμε Ελλάδα"!, τι κι αν ακόμη και οι τεράστιες προσωπικότητες του πλανήτη είπαν ένα λόγο για να συνετίσουν τους φασίστες (Λαγκάρντ και Βαρουφάκης απειλούν την Ιταλία!), αυτός ο λαός «φασιστών» κι η «φασιστική» του κυβέρνηση βάλθηκαν να αποσταθεροποιήσουν τη "δημοκρατική" Ευρωπαϊκή Ένωση, την ιδιωτική χρηματοπιστωτική εταιρία που έχουν βαπτίσει Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, το ΔΝΤ... όλους τους παγκόσμιους οργανισμούς που εργάζονται για τον άνθρωπο, για την πρόοδο κι ευημερία των λαών.
Κι εκείνος ο Σαλβίνι συνεχίζει : «Δεν θα κάνουμε χάρες στους Σόρος, στους Γιουνγκέρ, στους κερδοσκόπους που θα ήθελαν μια φοβισμένη Ιταλία, γονατιστή και προς ξεπούλημα. Ο άνεμος αλλάζει σε ολόκληρη την Ευρώπη. Δεν κάνω πίσω ούτε ένα χιλιοστό».
Κι εκείνος ο Μπέπε Γκρίλο, ο ιδρυτής του Κινήματος 5 αστέρων, πάει... ξεσάλωσε κι αυτός. Μιλώντας στην ολοκλήρωση της μεγάλης γιορτής του Κ5α στη Ρώμη, μέσα σε φασιστικό παραλήρημα κι αυτός, κάλεσε σε εξέγερση υπέρ του φασισμού: «Δεν φοβόμαστε κανέναν! Ειδικά αυτά τα άρρωστα μυαλά... στο πούτσο μας το spread, οι εταιρίες (Goldman Sachs, HSBC, Barclays, JP Morgan κ.λπ.)... δεν μας φοβίζουν τα γεροντάκια της ΕΕ που ανησυχούν για τη σταθερότητα... δεν πέφτουμε σε παγίδες... άντε γαμηθείτε... είμαστε ελεύθεροι...
Γράψτε στ' αρχίδια σας το χρέος... τι σημαίνει χρέος; Μην νοιώθετε ένοχοι... η Γερμανία έγινε αυτό που είναι γιατί δεν πλήρωσε το χρέος της...
Να επενδύσουμε στα σχολεία... πολλά σχολεία... πολλοί καθηγητές, πολλά Λύκεια... πολλά νοσοκομεία... πολλούς γιατρούς... Ανθρωπισμός γαμώ την πουτάνα μου!»
Ευτυχώς αντιστέκονται στο «φασισμό» τα ιταλικά ΜΜΕ (κανένας τηλεοπτικός σταθμός -ούτε καν η κρατική ραδιοτηλεόραση RAI, δεν ελέγχονται, ευτυχώς, από τη κυβέρνηση).



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ενα “σύστημα” που δέχεται μόνο εισροές και δεν έχει εκροές (λαθρο)μεταναστων, κάποια στιγμή θα εκραγεί», τονίζει εμφατικά  στέλεχος του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, παρουσιάζοντας απτά τη δυσλειτουργία του συστήματος υποδοχής οικονομικων (λαθρο)μεταναστών στην Ελλάδα.