Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Τεταρτη 24 Οκτωβριου 2018


Έχει στρώσει στο κυνήγι τους μουσικούς και γενικώς τους καλλιτέχνες του δρόμου. Μισεί κάθε τι πολιτιστικό που δεν προσφέρεται και για επίδειξη πλούτου.
Ακριβώς όπως μισεί τις απολυμένες γυναίκες στα Γιάννενα που στέλνει και τις συλλαμβάνουν, τους κατοίκους της Λευκίμμης που τους μακελεύει σχεδόν κάθε μέρα, ακόμη και τα γερόντια της Νάξου.
Ρίξε τώρα τις στροφές σου Γεροβασιλη! Έλα να φαίνονται οι κονομισιές! Να μαθαίνει ο κόσμος περί τίνος πρόκειται...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισραηλινά μαχητικά στη Λάρισα, επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, 12 μίλια στο Ιόνιο (όπου η Μάλτα δεν φαίνεται να τα αμφισβητεί), παλικαρισμοί με την επέκταση και στην Ψυτάλεια και το Αγκίστρι, αλλά με το πρώτο "μη" του Τούρκου, θυμήθηκαν τ' ανέκδοτο με τον λαγό, το λιοντάρι και το "για να περνάει η ώρα".
Είναι "ρεαλιστές" και τους καμαρώνουν οι φίλαθλοι που τους ακολουθούν. Φανερώνοντας πόσο απολίτικοι είναι οι ίδιοι. Και πόσο ανυποψίαστοι για τους κινδύνους που αντιπροσωπεύει για την ασφάλεια αυτού του λαού και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, η κυβέρνηση των γόνων των εφοπλιστών, των εργολάβων και των επιχειρηματιών.
Σάμπως οι Τσίπρες, οι Σκουρλέτηδες, οι Σταθάκηδες, οι Τσακαλώτοι, οι Γαβρόγλου, οι Φλαμπουράρηδες ή τα παιδιά τους θα κινδυνέψουν; Είδατε ποτέ χορτάτη γλίτσα να πολεμάει; Τα δικά μας παιδιά θα γίνουν κρέας για τα κανόνια.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εκτόξευση της δεξιάς παράταξης ΑΙΜ-ΔΗΚΙ στον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας στο 54,7% εναντι 35,4% το 2014 και συντριβή της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΜΓ που από το 15% πέφτει στο 8,6%. Με τις παρατάξεις που στηρίζει η Αριστερά (ΚΚΕ-ΔΗΠΑΚ 8,3% (εναντι 5,6% το 2014), ΛΑΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΑΡΣΙ 6,5% (εναντι 5,3%)κ.λπ.) να μένουν σταθερές με τάσεις ανόδου.
Αυτά συμβαίνουν όταν ακολουθείς δεξιές πολιτικές. Ο κόσμος προτιμά το πρωτότυπο και αφήνει τον Πολάκη να ρίχνει γαμωσταυρίδια.
Γνωρίζοντας πως η πολιτική αυτή θα φέρει, οσονούπω, στην κυβέρνηση τη Ν.Δ. Κι αυτός, όπως και οι άλλοι βολεμένοι της σήμερον, δεν θα ΄χουν πού να κρυφτούν, από τις κατάρες των εκατομμυρίων ανθρώπων που τους κατέστρεψαν τη ζωή.
Σχολιο.- Δηλαδή οι γιατροί είναι απογοητευμένοι αριστεροί;μια συντεχνία που δουλεύει για τα συμφέροντα της είναι
Σχολιο.- Εγώ δεν περίμενα κάτι άλλο. Οι κλάδοι αυτοί ανέκαθεν συντηρητικοί ήταν. Κι εκεί, όμως, υπάρχουν πάντα άνθρωποι που ενίοτε ποντάρουν σε κάθε διαφορετικό. Αυτό έκαναν κάμποσοι το 2014 που ψήφισαν την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Για να δουν, όλα αυτά τα χρόνια, ότι έκαναν λάθος. Και απομακρύνθηκαν, επιστρέφοντας στη σιγουριά της Δεξιάς. Και λέω ότι αν η συντεχία των γιατρών αντιδρά έτσι, θα πάθουν άγρια πλάκα οι Τσίπρες και οι Πολάκηδες όταν ψηφίσει ο λαϊκός κόσμος. Που τον έχουν τσαλαπατήσει τόσα χρόνια.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Πρέπει να φανταστούμε τι θα έλεγε ο Μαρξ σήμερα και όχι να επαναλαμβάνουμε διάφορα συνθήματα και τσιτάτα", είπε ο κ. Δουζίνας.
Κι έχει δίκιο. Τι νόημα έχει να μιλάς για εκμεταλλευτικές σχέσεις, για τον κόσμο της εργασίας που παράγει κοινωνικό πλούτο και για το κεφάλαιο, τη νεκρή εργασία, που σαν βρυκόλακας ζει από την αφαίμαξη της ζωντανής εργασίας;
Αν ζούσε σήμερα ο Μαρξ θα γινόταν σαν τον Δουζίνα. Δεν θα 'κανε τις μαγκιές του 19ου αιώνα, ώστε να του κλείνουν τις πόρτες των πανεπιστημίων και θα 'ταν κι αυτός ένας ακαδημαϊκός με κοινωνική αναγνώριση και τον μισθό να τρέχει. Και δεν θα περίμενε τη βοήθεια από τον Ένγκελς για το γάλα των παιδιών.
Και φυσικά θα γινόταν και βουλευτής και το μηνιάτικο στα ύψη. Ψηφίζοντας μνημόνια, στηρίζοντας την εξαθλίωση του φτωχόκοσμου, προκειμένου να σωθούν οι τράπεζες. Και παλαμάκια στα ΜΑΤ θα βάραγε ο Μαρξ, στη Λευκίμμη, στις κινητοποιήσεις για τους πλειστηριασμούς, σε απεργίες κ.λπ. κ.λπ.
Και στον Ηγετίσκο θα βάραγε παλαμάκια. Ιδιαίτερα όταν θα έβαζε τον Μαρξ να υποστεί σωματικό έλεγχο όπως έκανε στον Δουζίνα, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συνέδριο του κόμματος. Και να ψηφίζει ξανά και ξανά, μέχρι να περάσει αυτό που θέλει ο αρχηγός.
Γιατί, δηλαδή, τον υποτιμάμε τον Μαρξ και αποκλείουμε την περίπτωση να 'ταν κι αυτός ένας πετυχημένος ανθρωπάκος, όπως ο κ. Δουζίνας; Και με μια κάποια απέχθεια στην πλέμπα των πτωχών αποτυχημένων.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



LA DEMOCRATIE C' EST MOI!
Κι έτσι μάθαμε ότι η κριτική στη Δούρου για τον χαμό μιας εκατοντάδας ανθρώπων στο Μάτι συνιστά πλήγμα σε βάρος της δημοκρατίας.
Ποιος το 'πε αυτό; Μα η ίδια η Δούρου.
Ναι! Αυτή που χαρακτήρισε τον θάνατο αυτών των ανθρώπων, "μια στραβή στη βάρδιά της".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φατε καρκινο ,κερνανε οι εταιρειες
«Ο τύπος τοξικότητας που ανιχνεύτηκε στον σολομό ιχθυοτροφείου σίγουρα έχει συνέπειες στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, συνδέεται με τον αυτισμό και τη μειωμένη αντιληπτικότητα.
Σε καμία περίπτωση δεν συνιστώ σολομό σε εγκύους, παιδιά και άτομα νεαρής ηλικίας. Δεν είμαστε ακόμη σίγουροι πόσο τοξικό είναι αυτό το ψάρι και για το πώς τα φάρμακα με τα οποία εκτρέφεται μπορούν να βλάψουν γυναίκες σε ενδιαφέρουσα, εφήβους στην ανάπτυξη και μικρά παιδιά.
Γνωρίζουμε επίσης ότι η κατανάλωσή του σχετίζεται με σοβαρά προβλήματα του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς και του μεταβολισμού»(δρ Monsen Βιολόγος)
*ΝΑ ξεναθυμισω και τον ιχθυολόγο Λοβέρδο Στελακάτο Χρήστο που καταγγέλλει εδω και 3 χρονια την χρήση φορμόλης στις ιχθυοκαλλιέργειες
''Ένα καυτό θέμα που είχε απασχολήσει τον Πόρο, επανέρχεται στην επικαιρότητα. Ιχθυολόγος από την Ηγουμενίτσα, καταγγέλλει πως εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας χρησιμοποιούν την επικίνδυνη και καρκινογόνο ουσία φορμόλη.
Το θέμα είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις το 2010, όταν κάτοικοι του Πόρου, είχαν εντοπίσει “παρατημένα” σε πολυσύχναστο δρόμο, μπροστά στο Λύκειο Πόρου, 64 τριαντάκιλα δοχεία με την απαγορευμένη καρκινογόνο ουσία Φορμόλη.
Η είδηση, είχε μεταδοθεί από μεγάλα ΜΜΕ και πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.
Σήμερα, εφτά χρόνια αργότερα(2017), ο ιχθυολόγος Λοβέρδος Στελακάτος Χρήστος που έχει εργαστεί περισσότερο από 10 χρόνια στον κλάδο των ιχθυοκαλλιεργειών, καταγγέλλει τη χρήση φορμόλης από εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας και δίνει σκληρό αγώνα για την αφύπνιση της Πολιτείας για το σοβαρό αυτό θέμα.
Η νεότερη καταγγελία του ιχθυολόγου, έχει ως εξής:
“ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΣΤΙΣ 4 ΤΟΥ ΣΕΜΠΤΕΜΒΡΗ ΔΙΚΑΣΤΗΚΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑΤΙ ΒΡΗΚΑ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΥ ΦΟΡΜΟΛΗΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΙΣ ΘΑΝΑΤΩΣΕΙΣ ΣΠΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΔΗΜΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ, ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΤΟΞΙΚΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.
ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ΔΥΣΦΗΜΙΣΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ και ΔΙΚΑΣΤΗΚΑ ΣΑΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΠΑΓΩΓΕΑΣ.
Είναι η κλασική τακτική, όποιος σηκώνει κεφάλι και δεν προσκυνάει αφεντικά και δεν συγκαλύπτει εγκλήματα να προσπαθούν να τον αποδομήσουν σαν χαρακτήρα και να τον παρουσιάσουν σαν επικίνδυνο για την κοινωνία.
Η απόφαση του δικαστηρίου είναι η απαγόρευση στο να δημοσιοποιώ σχετικά στοιχεία και αν το κάνω να δέχομαι για κάθε ένα παράπτωμα 500 ευρώ πρόστιμο και τρίμηνη φυλάκιση, ενώ το δικαστήριο δεν δέχτηκε τα περί γκάγκστερ και απαγωγής. Ουσιαστικά σκοπός αυτού του δικαστηρίου που έκαναν εναντίον μου, ήταν να φιμωθώ και να αρχίσουν να με εξοντώνουν οικονομικά και ηθικά. Η απόφαση μου ανακοινώθηκε Νοέμβρη και μετά από λίγο μου ήρθε νέο δικαστήριο περί απειλών απαγωγής γραμματέως.
Όταν ήμουν 18 χρονών και σπούδασα ιχθυολόγος δεν ήξερα ότι για να πας μπροστά πρέπει να σπουδάσεις κάθαρμα!
ΞΑΝΑΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΝΩΝ ΦΟΡΜΟΛΗΣ ΣΤΑ ΨΑΡΙΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΣΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΑΙ ΑΕΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ DEAL ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΒΟΜΒΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΑ ΠΙΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ
ΔΕΝ ΜΕ ΦΟΒΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΙ – ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΣΥΜΒΕΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ
ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ – ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΦΑΩ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΑΩ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ
ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΕΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ, ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΦΟΡΜΟΛΗ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ ΕΙΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ.
Η μακροχρόνια έκθεση στη φορμαλδεΰδη έχει συσχετισθεί με αυξανόμενη πιθανότητα εμφάνισης ρινικού καρκίνου και καρκίνου των ιγμόρειων, ρινο- και στοματοφαρυγγικού καρκίνου, και καρκίνου των πνευμόνων στον άνθρωπο. Πειράματα σε ζώα αποδεικνύουν τη σχέση μεταξύ ρινικού καρκίνου σε αρουραίους και στην έκθεσή τους σε φορμαλδεΰδη. Οι συγκλίνουσες ενδείξεις
καρκινογένεσης περιλαμβάνουν δέσμευση DNA, γονοτοξικότητα σε βραχυπρόθεσμες δοκιμές, και κυτταροτοξικές αλλαγές στα κύτταρα του οργάνου-στόχου που υποδηλώνουν προνεοπλασματικές αλλαγές.
Η Φορμαλδεΰδη είναι μια πλήρως καρκινογόνος ουσία και εμφανίζεται να ασκεί επίδραση σε τουλάχιστον δύο στάδια της διαδικασίας καρκινογένεσης.
ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΕΛΑΚΑΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ”

Σολομός ιχθυοτροφείου: ίσως η πιο τοξική τροφή που υπάρχει Η ΕΡΑ προειδοποιεί και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να καταναλώνουμε συχνά αυτό το ψάρι
https://www.lifo.gr/articles/health-fitness_articles/114647?fbclid=IwAR1JnYcHvgzXLmFYeanNuflvB2BaBIm7KRKaYkLKYob0eTTBla7vicQC7pY



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τελικα υπαρχει ζητημα στρατιωτικης επαρκειας της χωρας εναντι της τουρκικης απειλης η οχι? Ποιος υπευθυνος θα δωσει την απαντηση ?



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Δεν θα ήταν πιο τίμιο να βγει ο Πρωθυπουργός και να πει οτι δεν είναι σε θέση να προστατέψει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας ?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



το 1956 ο Χρουτσώφ ουκρανός στην καταγωγή, χάρισε την Κριμαία στην Ουκρανία....στο δημοψήφισμα του 2014 το 90% των κατοίκων ψήφισαν υπέρ της ένωσης με την Ρωσία... Που είναι το παράλογο ???

Κριμαία, Κύπρος και ποταπότητα: Όταν ο ακροδεξιός Σαλβίνι κάνει “μάθημα” στην Αριστερά
Πόσο παράξενο είναι να ακούτε τις αλήθειες που θέλετε να ακούσετε από κάποιον εξτρεμιστή δεξιό και πολέμιο της ΕΕ και όχι από την αριστερά. Ιδού ο Ματέο Σαλβίνι. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας. Συνέκρινε την Κριμαία με την Κύπρο. Και κοιτάξτε τι λέει:
«Η ΕΕ, ενώ από την μια εξασφαλίζει χρηματοδότηση και κάνει τα γλυκά μάτια στην Τουρκία, η οποία κατέχει στρατιωτικά μιαν ευρωπαϊκή χώρα εδώ και 44 χρόνια, από την άλλη επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας το 2014».
Ψέματα είναι; Αν είναι ψέματα, πείτε το.
Ο Σαλβίνι μπορεί να είναι "εθνικιστής"... Μπορεί να μην σας αρέσει. Αλλά υπογράφω και εγώ αυτά τα λόγια. Επιβάλλονται κυρώσεις στην κατοχική Ρωσία για την Κριμαία και δεν επιβάλλονται κυρώσεις στην κατοχική Τουρκία για την Κύπρο; ..
Η ιστορία τόσο της Κριμαίας όσο και της Κύπρου είναι γεμάτη με εισβολές και κατοχές.
Και σε ποιους δεν άνοιξαν την αγκαλιά τους. Από εκείνη την χερσόνησο πέρασαν πάρα πολλοί. Από τους Ούννους μέχρι τους Ενετούς, από τους Βυζαντινούς μέχρι τους Οθωμανούς. Και τελευταία προσαρτήθηκε από την Ρωσία τον 18ο αιώνα. Και μετά από την σοβιετική σοσιαλιστική επανάσταση το 1917 έγινε μια από τις πιο στρατηγικές και σημαντικές περιοχές των Ρωσων Σοβιετικών στην Μαύρη Θάλασσα. Όμως, «δωρίστηκε» στην Σοβιετικη Ουκρανία το 1954 από τον Νικήτα Κρούτσιεφ, ο οποίος διαδέχθηκε τον Στάλιν στην εξουσία.
Ο Κρούτσιεφ ήταν Ουκρανός και δεν δυσκολεύτηκε καθόλου να προβεί σε αυτή την προσάρτηση. Επιπλέον, δεν είχε και μεγάλη σημασία, διότι η Σοβιετική Ένωση ήταν ένα ενιαίο σύνολο και στο τέλος η Κριμαία έμενε στα Σοβιέτ. Δεν έκανε καμία διαφορά αν ανήκε στην Ρωσία ή την Ουκρανία. Η Ουκρανία ήταν μία από τις 15 δημοκρατίες των Σοβιέτ. Ποιος θα το έλεγε ότι μια μέρα θα διαλύονταν τα Σοβιέτ, οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί θα γίνονταν εχθροί και δεν θα μπορούσαν να μοιραστούν την Κριμαία.
Ως κάποιος που έζησε κατά την δεκαετία του 1970 στην Σοβιετική Ένωση δεν θεωρούσα καθόλου πιθανόν να συμβεί αυτό. Δεν θα μπορούσα καν να φανταστώ ότι μια μέρα θα γκρεμιζόταν η Σοβιετική Ένωση, θα στρεφόταν από τον σοσιαλισμό στον καπιταλισμό, θα σέρνονταν στο έδαφος τα αγάλματα του Λένιν και κάποιες σοβιετικές δημοκρατίες θα γίνονταν μέλη της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Δεν θα μπορούσα καν να διανοηθώ ειδικά το ότι θα κατηγορείτο ως κατοχική δύναμη η Ρωσία στην Ουκρανία.
Τι έγινε στο τέλος;
Με ένα δημοψήφισμα που διοργανώθηκε στην Κριμαία το 2014, η Κριμαία ενώθηκε ξανά με την Ρωσία. Στο δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε με ποσοστό προσέλευσης 83%, σχεδόν εκατό τοις εκατό του λαού επέλεξε να ενωθεί με την Ρωσία.
Στην Κύπρο έτσι είναι; Το Ηνωμένο Βασίλειο, που προσάρτησε το νησί κατά την διάρκεια του Α΄ΠΠ αφού το είχε νοικιάσει από τους Οθωμανούς το 1878 προς 92 χιλιάδες στερλίνες, το 1960 δέχτηκε να ιδρύσουν οι Κύπριοι την δική τους ανεξάρτητη δημοκρατία και να αποχωρήσει από το νησί.
Η Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία ανακηρύχθηκε στις 16 Αυγούστου 1960, δέχτηκε μεγάλο πλήγμα το 1963. Οι Τουρκοκύπριοι, που ήταν ένας από τους δύο εταίρους, αποχώρησαν από την διοίκηση και άρχισαν οι αιματηρές συγκρούσεις. Το 1968 διεξήχθησαν για πρώτη φορά διακοινοτικές συνομιλίες ανάμεσα στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων Ραούφ Ντενκτάς και Γλαύκο Κληρίδη. Οι συναντήσεις αυτές άρχισαν στην Βηρυτό και συνεχίστηκαν αργότερα στην Κύπρο, αλλά δεν κατέστη δυνατό να υπάρξει αποτέλεσμα.
Στις 15 Ιουλίου 1974 η στρατιωτική χούντα της Ελλάδας επιχείρησε να ανατρέψει τον Πρόεδρο Μακάριο στην Κύπρο. Αυτό αποτέλεσε το πρώτο βήμα της κακή τύχης της Κύπρο που θα διαρκούσε για πολλά χρόνια αργότερα. Στις 20 Ιουλίου 1974 η Τουρκία επενέβη στρατιωτικά στο νησί. Θεωρώντας ότι είχε αυτό το δικαίωμα ως μία από τις εγγυήτριες δυνάμεις της Κύπρου, η Τουρκία ανακοίνωσε ότι επενέβαινε στρατιωτικά «για να αποκαταστήσει την διασαλευθείσα συνταγματική τάξη στο νησί».
Αλλά δεν κράτησε τον λόγο της. Δεν ξανάφυγε από το νησί, το οποίο κατέκτησε το 1974. Επιπλέον, μετέφερε στο νησί και πληθυσμό, ο οποίος είναι πολλαπλάσιος από τον ντόπιο τουρκοκυπριακό πληθυσμό. Σε αυτούς έδωσε πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας για τα ελληνοκυπριακά εδάφη τα οποία κατέκτησε. Το 2004 η Κύπρος έγινε μέλος της ΕΕ. Αλλά το δίκαιο της ΕΕ ισχύει μόνο στις περιοχές που ελέγχει η νόμιμη κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας στον νότο. Στον δε βορρά που είναι κατεχόμενη περιοχή εγκαθιδρύθηκε η κυριαρχία της Τουρκίας.
Αυτές είναι αλήθειες που ξέρουν όλοι πλέον.
Να επιστρέψουμε στην αρχή και πάλι. Η ΕΕ κάνει τα στραβά μάτια στην κατοχή σε μια χώρα η οποία είναι δικό της μέλος. Δεν αποκαλεί καν «κατακτητή» την Τουρκία. Δεν της λέει «φύγε από την Κύπρο». Και όχι μόνο δεν επιβάλλει οποιεσδήποτε κυρώσεις σε αυτό τον κατακτητή, αλλά ερωτοτροπεί μαζί του και τον χρηματοδοτεί. Αυτή είναι η στάση της ΕΕ έναντι της Κύπρου που είναι μέλος της.
Η Κριμαία δεν είναι μέλος της. Αλλά επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία επειδή την κατέχει.
Έχει άδικο ο Σαλβίνι; Δεν βλέπεις τα δικά σου κακά και ψάχνεις να βρεις εκείνα του άλλου; Τι πράγματα είναι αυτά ρε Ευρώπη;
Και επιπλέον είναι και το εξής: Αυτή την στιγμή υπάρχει μια φασιστική δικτατορία στην Τουρκία. Η βουλή, τα δικαστήρια, τα ΜΜΕ είναι όλα υπό τον έλεγχο του δικτάτορα. Οι φυλακές είναι γεμάτες με αθώους ανθρώπους. Δηλαδή, αυτό που θέλω να πω είναι το εξής:
Εκτός από την Κύπρο, υπάρχουν και άλλοι λόγοι για να ασκήσει πιέσεις στην Τουρκία η ΕΕ. Μήπως έτσι δεν καταφέρνει πλήγμα στους καταπιεσμένους στην Τουρκία η Ευρώπη, που επιλέγει την στήριξη στον δικτάτορα αντί την άσκηση πίεσης;
Επιπλέον, η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην Συρία.
Και όλοι γνωρίζουν πλέον την στήριξη που παρείχε στους αιμοβόρους τζιχαντιστές σε αυτή την χώρα.
Δεν νοιάζουν καθόλου την Ευρώπη τα ανθρώπινα δικαιώματα; Η ανθρωπότητα πάει πάντα προς τα πίσω και όχι προς τα εμπρός πλέον;
Είπε το εξής ο συγγραφέας Ογούζ Ατάι: «Δεν μπορώ να ανέβω πολύ ψηλά, έχω μια φοβία για τα ύψη, δεν μπορώ να αφήσω κανέναν στα μισά του δρόμου, έχω μια φοβία για την ‘ποταπότητα’»..
ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Γιαννος Παπαντωνιου στη φυλακη.
Αυτο που όλοι βουτάγανε λεφτά δίπλα στον Σημίτη αλλά ο Σημίτης,κύριος,ξεπερνά την αντιληπτική μου ικανότητα



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η διαδρομή του Κασόγκι από το παλάτι στο σφαγείο
Από Πέτρος Παπακωνσταντίνου
22/10/2018
Αν και απομένουν ορισμένα σκοτεινά σημεία στο παζλ γύρω από το δράμα του Τζαμάλ Κασόγκι που έχει συγκλονίσει τη διεθνή κοινή γνώμη, οι ενδείξεις είναι συντριπτικές.
Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος φαίνεται ότι δολοφονήθηκε με τον πιο φρικιαστικό τρόπο μέσα στο προξενείο της χώρας του, στην Κωνσταντινούπολη, από ομάδα εκτελεστών που προέρχονταν από επίλεκτες δυνάμεις του καθεστώτος. Τουλάχιστον τέσσερις από αυτούς βρίσκονταν στον στενό κύκλο του πρίγκιπα διαδόχου και πραγματικού άρχοντα της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν. Το ερώτημα που αναδύεται είναι για ποιο λόγο ο θρόνος των Σαούντ φοβήθηκε τόσο πολύ τη φωνή ενός δημοσιογράφου ώστε να φτάσει σε μια τόσο ριψοκίνδυνη πράξη μεσαιωνικής βαρβαρότητας;
Ο Τζαμάλ Κασόγκι δεν ήταν, ούτε εμφανίστηκε ποτέ ως αντικαθεστωτικός. Γεννημένος στη Μεδίνα το 1958 ήταν γόνος ισχυρής φατρίας, με πρόσβαση στο παλάτι. Ο παππούς του ήταν προσωπικός γιατρός του ιδρυτή – πατέρα της Σαουδικής Αραβίας, βασιλιά Ιμπν Σαούντ, ενώ ένας από τους θείους του ήταν ο Αντνάν Κασόγκι, έμπορος όπλων των πέντε ηπείρων, που έγινε διάσημος στην Ελλάδα τη δεκαετία του 1980 με αφορμή την «Αγορά του Αιώνα», επί κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου.
Στα νεανικά του χρόνια, ο Τζαμάλ Κασόγκι προσβλήθηκε κι αυτός από τον ισλαμικό πυρετό που προκάλεσε στη χώρα του Προφήτη η σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν. Αλλοι θερμόαιμοι νέοι της γενιάς του πολέμησαν στην αντισοβιετική τζιχάντ μαζί με την Αλ Κάιντα που τότε αντιπροσώπευε για το Ριάντ, αλλά και την Ουάσιγκτον, «μαχητές της ελευθερίας». Ο Τζαμάλ διάλεξε να πολεμήσει με την πένα του. Τα ρεπορτάζ του από το Αφγανιστάν του χάρισαν διεθνή φήμη, ενώ έγινε ο πρώτος Αραβας δημοσιογράφος που πήρε συνέντευξη από τον Οσάμα μπιν Λάντεν.
Τη δεκαετία του 1990 εργάστηκε ως ανταποκριτής σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής, όπου απέκτησε δεσμούς με το πολιτικό Ισλάμ και ειδικά τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Ατίθασο πνεύμα, απομακρύνθηκε τρεις φορές από τη διεύθυνση της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας Al Watan γιατί ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές. Το γεγονός αυτό δεν τον εμπόδισε να διοριστεί, γύρω στο 2000, σύμβουλος του πρίγκιπα Τουρκί αλ Φεϊζάλ, διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών. Από τη θέση αυτή είναι βέβαιο ότι γνώρισε πολλά μυστικά κι αυτός ήταν ένας από τους λόγους που αποτελούσε επικίνδυνο πρόσωπο για κάθε δυνητικό αντίπαλο.
Η φιλία με τον Ουαλίντ
Ενας δεύτερος επιβαρυντικός παράγοντας ήταν η φιλία του με τον Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ. Μέλος της βασιλικής οικογένειας, όπως και ο Τουρκί, ο Ουαλίντ ηγείται οικονομικής αυτοκρατορίας και, σύμφωνα με το περιοδικό Fortune, συγκαταλέγεται στους 50 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη. Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Ουαλίντ ήταν ανάμεσα στα 300 μέλη της βασιλικής οικογένειας που συνελήφθησαν με εντολή του πρίγκιπα διαδόχου και έμειναν για μήνες στην πολυτελή φυλακή του ξενοδοχείου Ritz Carlton, στο Ριάντ, μέχρις ότου απελευθερωθούν αφού αναγκάστηκαν να πληρώσουν αστρονομικά «λύτρα».
Η ανάδειξη του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν σε πρίγκιπα διάδοχο, τον Ιούνιο του 2017, ήταν το σημείο καμπής στη ζωή του Κασόγκι. Τρεις μήνες αργότερα φεύγει, ως αυτοεξόριστος, στις ΗΠΑ και αρχίζει συνεργασία με την Washington Post, από τις στήλες της οποίας ασκεί βιτριολική κριτική στον διάδοχο. Τον αποκαλεί «Σαουδάραβα Πούτιν» και στηλιτεύει τους γκανγκστερισμούς του στην εξωτερική πολιτική, όπως την απαγωγή του Λιβανέζου πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι, τον αποκλεισμό του Κατάρ και πάνω απ’ όλα τον φονικό πόλεμο στην Υεμένη, όπου το Ριάντ άφησε πάνω από ένα εκατομμύριο αμάχους στο έλεος της πείνας και της χολέρας.
Φαίνεται ότι ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και οι σύμμαχοί του είδαν τον Κασόγκι ως τον άτυπο «εκπρόσωπο Τύπου» μιας ισχυρής, δυσαρεστημένης φατρίας στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας, η οποία θα μπορούσε να αποπειραθεί «παλατιανό πραξικόπημα», ενδεχομένως σε συνεργασία με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους. Οι φιλικές του σχέσεις με το Κατάρ, αλλά και τους ίδιους τους Αδελφούς Μουσουλμάνους έκαναν τη θέση του ακόμη πιο επισφαλή. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ίσως ήταν η ίδρυση, από τον Κασόγκι, της πολιτικής κίνησης «Δημοκρατία στον Αραβικό Κόσμο, Τώρα» με χρηματοδότηση, όπως λέγεται, από σαουδαραβικά funds.
Την ανασφάλεια του καθεστώτος επιτείνει η εσωτερική του κατάσταση. Αυτή η χώρα που πλέει μέσα στον «μαύρο» χρυσό, έχει καταφέρει να εκτοξεύσει το έλλειμμα σε 22% του ΑΕΠ, κάτι που αναγκάζει το καθεστώς να επιβάλει φόρους (άγνωστη λέξη μέχρι χθες), να άρει τις επιδοτήσεις βασικών αγαθών και να αναζητεί εναγωνίως ξένες επενδύσεις. Σε αυτό το φόντο, η άγρια δολοφονία του Κασόγκι πρέπει να αποτέλεσε προληπτικό πλήγμα, προς γνώση και συμμόρφωση των επίδοξων κινηματιών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμπτώσεις???
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑ αντιστέκεται στο γερμανικό διευθυντήριο των Βρυξελλών,
είναι..."φασιστική" & "λαϊκίστικη"...???



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΣΥΡΙΖΑ
Μέχρι τώρα λιανίσαμε
Κουλουρτζήδες, Τυροπιτάδες, Καστανάδες, Σαλεπτζήδες +Πλανόδιους Μουσικούς
Κ η μάχη με το κεφάλαιο συνεχίζεται



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΧΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ, ΑΛΛΑ ...TINAFTORE!?;;
Ρε συριζονούμερα, το 2012 λέγατε ότι οι περικοπές των δώρων των συνταξιούχων είναι "παράνομες και ενάντια στο δημόσιο συμφέρον". (Αποσιωπώ, γιατί βαριέμαι, το ότι λέγατε πως θα τις καταργἠσετε με ένα άρθρο!). Τα διοικητικά δικαστήρια τελικά υιοθέτησαν την άποψή σας και έκριναν παράνομες τις περικοπές αυτές.
Τώρα (Οκτώβριος 2018) κάνετε έφεση στις δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν την άποψή σας και λέτε (μιλάμε αντιγραφή) ό,τι έλεγε τότε η επονείδιστος πασοκοδεξιά που ήταν αντίδικός, δηλαδή ότι οι περικοπές των συνταξιούχων είναι "απολύτως νόμιμες και σύμφωνες με το δημόσιο συμφέρον"!
Κάνατε έφεση εναντιούμενοι στον εαυτό σας ρε!! Το καταλάβατε;; ΤΙNAFTORE!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με τη Eurostat το δημόσιο χρέος της Κύπρου, μετά από τόσες θυσίες και...ληστείες ανήλθε στο 104% του ΑΕΠ! Το 2012 ήταν 86%


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αν συγκριθούν, προς παράδειγμα, τα κηρύγματα του Χριστού, από το όρος Σινά και η διδασκαλία του Μαρξ σχετικά με το μελλοντικό, δίκαιο ουμανιστικό καθεστώς και την κοινωνική συμπεριφορά των ανθρώπων θα διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχουν και πολλές διαφορές μεταξύ τους".
(Καθ. Ευ. Καρέλλα, "Εισαγωγή στην ιστορία των σοσιαλιστικών θεωριών", 1992, σελ. 20)



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ισραηλινοναζιστική αστυνομία βιαιοπραγεί κατά Κοπτών Μοναχών στο προαύλιο του Πανάγιου Τάφου στα Ιεροσόλυμα.  ΒΙΝΤΕΟ
24/10/2018 – 16.30
Aυτή δεν είναι η καλύτερη εικόνα για τον ισραηλινοναζισμο ..Ισραηλινοναζιστες  αστυνομικοί καθηλώνουν με πολύ βίαιο τρόπο κόπτη μοναχό στην αυλή του Πανάγιου Τάφου στην Ιερουσαλήμ…
Η ισραηλινοναζιστική αστυνομία επιτίθεται στους κόπτες μοναχούς μπροστά στην εκκλησία της Αναστάσεως σήμερα το πρωί της Τετάρτης, στην Ιερουσαλήμ. Δεδομένου ότι το Κοπτικό Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων οργάνωσε μια προσευχή στην αυλή της εκκλησίας της Αναστάσεως το πρωί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άρνηση της ισραηλινοναζιστικής κυβέρνησης να επιτρέψουν την υλοποίηση εργασιών αποκατάστασης στο Deir Sultan ….. Τα μέλη της ισραηλινοναζιστικής αστυνομίας ξυλοκόπησαν τους παρισταμένους και συνέλαβαν έναν μοναχό….Είναι δεδομένο ότι ασκήθηκε βία στο συλληφθέντα μοναχό Μακάριο.
https://www.youtube.com/watch?v=yiUgB6szKos



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στο κενό η επιχείρηση του Βαρθολομαίου να προκαλέσει περαιτέρω σχίσμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας. Η  »ελληνική » Οδησσός μαζικά είπε ΟΧΙ στο Βαρθολομαίο. Οι πάνω από 400 ιερείς της επισκοπής Οδησσού ψήφισαν υπέρ της παραμονής του ίδιου στάτους στην κανονική Εκκλησία και τέθηκαν στο πλευρό του Ονούφριου. Μια σειρά από άλλες ουκρανικές επισκοπές επίσης απέρριψαν τις κινήσεις Βαρθολομαίου.
23/10/2018 – 22.00
Ο Μητροπολίτης και η σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία του κλήρου της επισκοπής της ιστορικής Οδησσού υποστηρίζουν  τον Μητροπολίτη Ονούφριο και τη διατήρηση του υπάρχοντος στάτους στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Οι ιερείς εξέφρασαν τη θέση τους σε μια σύναξη της Επισκοπής που διαδραματίστηκε στη Μονή της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Οδησσό στις 22 Οκτώβρη. Ο Μητροπολίτης Οδησσού και Izmaïl Aγαθάγγελος, κάλεσε τους κληρικούς σε μια ανοιχτή συζήτηση στα προβλήματα που σχετίζονται με την ανακοίνωση χορήγησης Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας. Ο Μητροπολίτης υπενθύμισε στους ιερείς την ευθύνη τους έναντι στο Χριστό και στην ιστορία και επίσης τους κάλεσε σε πίστη στον ιερό όρκο της χειροτονίας τους.  Ο επίσκοπος του Youjnensk ο Diodore, τοποτηρητής της επισκοπής Οδησσού εξήγησε τις λεπτομέρειες στη σύναξη, παρέθεσε το χρονικό των γεγονότων που σχετίζεται με τη σύγχρονη κατάσταση της Ορθοδοξίας στην Ουκρανία.. Ο επίτροπος του Θεολογικού Σεμιναρίου της Οδησσού, ο αρχιερέας Aνδρέας Νικολαίδης, διευκρίνισε τις κανονικές πτυχές του ζητήματος της επιθετικής ανάμειξης του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης στις υποθέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Mετά τη συζήτηση μια μυστική ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε.Τους τέθηκε το ερώτημα  : « Υποστηρίζετε τη διατήρηση του σύγχρονου στάτους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και τη θέση του προκαθήμενού της , του Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριου; » Από τους 413 παρόντες ιερείς οι 406 απάντησαν «ναι», 3 « όχι» και 4 ήταν απόντες. Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Μητροπολίτης Aγαθάγγελος ευχαρίστησε το κλήρο γι αυτή την προσήλωσή τους στις αρχές που εκφράζονται από την υποστήριξη στην εκκλησιαστική ενότητα και το ανόθευτο της ορθόδοξης πίστης. Η ιεραρχία τους ευχήθηκε να έχουν τη βοήθεια του Θεού στο δύσκολο ποιμαντορικό έργο τους για το καλό της Ορθόδοξης εκκλησίας της Ουκρανίας. Αξιοσημείωτο είναι προηγουμένως ότι οι επίσκοποι και οι ιερείς των επισκοπών Voznesensk, Toultchino, Rovono, Chersonèse και Kirovograd εκδήλωσαν την προσήλωση τους στην Κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και στον επικεφαλή της.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στο Στρατοδικείο παραπέμπονται οι δύο έλληνες στρατιωτικοί Μητρετώδης-Κούκλατζης
 Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018, 19:42
Στο Στρατοδικείο παραπέμπονται οι δύο έλληνες στρατιωτικοί Μητρετώδης και Κούκλατζης που είχαν συλληφθεί εντός τουρκικού εδάφους από άνδρες της Στρατοχωροφυλακής και αποφυλακίστηκαν μετά από περίοδο κράτησης στις φυλακές Αδριανούπολης επί 168 ημέρες.
Ήδη έχει ολοκληρωθεί η ΕΔΕ που διατάχθηκε για το συμβάν και εντός των επομένων ημερών θα επιδοθούν σε δέκα τουλάχιστον πρόσωπα οι εγκλήσεις για την παρουσίαση τους στο Στρατοδικείο. Ως γνωστόν και μάλιστα από την πρώτη στιγμή μετατέθηκαν οι στρατιωτικοί διοικητές στην ευθύνη των οποίων ήταν οι Μητρετώδης και Κούκλατζης. Προφανώς οι διοικητές συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των κατηγορουμένων στο Στρατοδικείο.
Πηγές του ΥΠΕΘΑ επιβεβαίωσαν την είδηση χωρίς περαιτέρω σχόλια, ενώ σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, βρίσκεται σε εξέλιξη διοικητική διερεύνηση για το ζήτημα.
Προκαλεί ωστόσο εντύπωση αυτή η εξέλιξη. Για να καταλήξει η στρατιωτική δικαιοσύνη σε μία τέτοια απόφαση και να παραπέμψει 10 στρατιωτικούς στο Στρατοδικείο σημαίνει πώς η διαταχθείσα ΕΔΕ κατέληξε σε ξεκάθαρα συμπεράσματα ως προς τις ευθύνες, τις αστοχίες, πιθανώς ακόμη και αμέλεια που διαπιστώθηκαν πριν ,κατά τη διάρκεια και μετά το συμβάν επί της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλυσίδα περιφρούρησης από καθηγητές στη Φιλοσοφική - Επανακατέλαβε την αίθουσα 516 ο «Ρουβίκωνας»
 Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018, 10:02
Αλυσίδα περιφρούρησης της εισόδου του κτηρίου της Φιλοσοφικής δημιούργησαν στις 10.00 το πρωί οι καθηγητές της Σχολής, με σκοπό να αποτρέψουν σε επιπλέον φοιτητές-μέλη του «Ρουβίκωνα» να εισέλθουν στην αίθουσα 516.
Νωρίτερα στην εν λόγω αίθουσα βρέθηκαν μέλη της «φοιτητικής ομάδας Ρουβίκωνα», τα οποία ανακατέλαβαν το γραφείο.
Σε δηλώσεις για την κίνηση των καθηγητών προέβη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) Στάθης Ευσταθόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο.
«Όπως βλέπετε και εσείς, το άσυλο λειτουργεί ως άσυλο προστασίας της ανομίας. Γιατί χρειαζόμαστε νομοθέτηση μέσα στα πανεπιστήμια για να λέμε ελεύθερα την άποψή μας;» αναρωτήθηκε ο κ. Ευσταθόπουλος.
Η ανακοίνωση του ΕΚΠΑ
«Σήμερα, Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται σύσσωμο, με επικεφαλής τις Αρχές του Πανεπιστημίου, στην κεντρική είσοδο της Φιλοσοφικής Σχολής, σε μία συμβολική κίνηση, για να διακηρύξει τη βούλησή του να προασπίσει τα ακαδημαϊκά ιδεώδη και να δηλώσει την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε μορφή βίας μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους» αναφέρει ανακοίνωση του ΕΚΠΑ.
«Οι προσπάθειες της ''Αναρχικής Συλλογικότητας Ρουβίκωνας'' να εμφανιστεί με το προσωπείο φοιτητικής ομάδας ούτε νομιμοποιούν τις ενέργειές της, ούτε πείθουν. Αντίθετα, όπως καταδεικνύεται από τα γεγονότα της προηγούμενης Παρασκευής, η προκλητική ενέργειά της δημιουργεί πρόσφορο έδαφος και για άλλες ακραίες αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις, με ανεξέλεγκτες συνέπειες. Παράλληλα, είναι καταδικαστέα κάθε προσπάθεια κατάλυσης και υποκατάστασης των θεσμικών οργάνων του Πανεπιστημίου, καθώς και αυτών ολόκληρης της Πολιτείας. Τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας καλούν τους θεσμικούς, πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν το Πανεπιστήμιο στον αγώνα που δίνει για την ειρηνική διευθέτηση του προβλήματος και την άμεση αποκατάσταση της ακαδημαϊκής τάξης» προστίθεται στην ανακοίνωση.
Το ραντεβού «Ρουβίκωνα» έξω από την αίθουσα 516
Η αυτοαποκαλούμενη «φοιτητική ομάδα Ρουβίκωνα» είχε δώσει ραντεβού για σήμερα το πρωί έξω από την αίθουσα 516, στρεφόμενη κατά της κοσμητείας και των καθηγητών που θα θελήσουν να διακόψουν τη δραστηριότητά τους στη Φιλοσοφική Σχολή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη Ρωσία θα επισκεφτεί ο Κουβανός ηγέτης Μιγκέλ Ντίαζ - Κανέλ
 Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018, 11:38
Την πρώτη του επίσκεψη στη Ρωσία θα πραγματοποιήσει την 1η Νοεμβρίου ο νέος Κουβανός ηγέτης Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ.
Την ανακοίνωση για την επίσκεψη του επικεφαλής του Κουβανικού Συμβουλίου έκανε ο επικεφαλής της ομάδας φιλίας μεταξύ του ρωσικού ομοσπονδιακού συμβουλίου και της κουβανικής βουλής, Σεργκέι Καλάσνικοφ.
Νωρίτερα, τα μέλη του ρωσικού συμβουλίου υιοθέτησαν ψήφισμα στο οποίο καλούν σε παύση του εμπορικού και οικονομικού εμπάργκο των ΗΠΑ σε βάρος της Κούβας.
«Νομίζω ότι η υιοθέτηση αυτής της διακήρυξης είναι πολύ σημαντική, ιδιαίτερα με την προοπτική της επίσκεψης του ηγέτη του κουβανικού συμβουλίου Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, που είναι προγραμματισμένη για την 1η Νοεμβρίου. Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψή του στη Ρωσία» δήλωσε ο Καλάσνικοφ.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαλβίνι: «Είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε τη ζωή των Ιταλών»
 Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018, 11:31
Ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι αναφέρθηκε εκ νέου στη χθεσινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απορρίψει τον ιταλικό προϋπολογισμό.
«Είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε τη ζωή των Ιταλών. Νομίζω ότι είναι μια επίθεση η οποία βασίζεται σε προκαταλήψεις» είπε ο Σαλβίνι, προσθέτοντας ότι «η κύρια διαφορά εντοπίζεται στην πρόθεση να μειωθεί η συντάξιμη ηλικία, κάτι που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του 90% των ιταλικών κομμάτων».
Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «όλοι οι προϋπολογισμοί των προηγούμενων κυβερνήσεων αύξησαν το χρέος κατά τριακόσια δισεκατομμύρια ευρώ». Επανάλαβε ότι «πρόκειται για μια επίθεση κατά της ιταλικής οικονομίας, διότι κάποιοι θέλουν να αγοράσουν τις ιταλικές επιχειρήσεις κάτω από την τιμή κόστους».
«Μπορούν να στείλουν γράμματα μέχρι τα Χριστούγεννα. Αυτό τον προϋπολογισμό δεν θα τον αλλάξουμε» τόνισε ο Ματέο Σαλβίνι.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνη: Nεκρός 22χρονος Παλαιστίνιος και ακόμη τρεις τραυματίες σε χωριό της Δυτικής Όχθης
 Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018, 10:56
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός σκότωσε σήμερα έναν Παλαιστίνιο και τραυμάτισε ακόμη τρεις κατά τη διάρκεια επιδρομής σε ένα χωριό της Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε αξιωματούχος των Παλαιστινιακών ιατρικών υπηρεσιών.
Ο σιωναζιστικος στρατός ειπε ότι τα μέλη των σιωναζιστικων ενόπλων δυνάμεων χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά και «μέτρα για την αντιμετώπιση ταραχών», αφού περίπου 50 Παλαιστίνιοι πέταξαν πέτρες εναντίον τους στη διάρκεια επιχείρησης στο χωριό Τάαμουν.
Οι κάτοικοι του χωριού δήλωσαν ότι οι ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις εισέβαλαν σε πολλά σπίτια αναζητώντας Παλαιστίνιους που φέρονταν να εμπλέκονται σε αντι-ισραηλινοναζιστικές δραστηριότητες.
Ο νεκρός ταυτοποιήθηκε ως ο Μοχάμεντ Μπάσαρατ, ένας 22χρονος φοιτητής πανεπιστημίου, ο οποίος δέχθηκε πυροβολισμό στο στήθος, ανέφερε ο Παλαιστίνιος αξιωματούχος.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Χιλιάδες εκπαιδευτικοί βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν στο πλευρό των μαθητών τους
 Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018, 07:00
Χιλιάδες καθηγητές βγήκαν στους δρόμους των μεγαλύτερων πόλεων της Κολομβίας την Τρίτη, στο πλευρό των μαθητών που διαδήλωσαν για τρίτη φορά μέσα στις τελευταίες τρεις εβδομάδες με αίτημα την ενίσχυση της δημόσιας παιδείας.
«Ζητάμε η κυβέρνηση να διαθέσει περισσότερους πόρους για τη δημόσια εκπαίδευση στην Κολομβία (...) να τιμήσει τις συμφωνίες που υπογράφτηκαν την περασμένη (σχολική) χρονιά» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Νέλσον Αλαρκόν, πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εκπαιδευτικών (FECODE), που κήρυξε 24ωρη απεργία.
Σύμφωνα με τη FECODE, 342.000 δάσκαλοι και καθηγητές της δημόσιας εκπαίδευσης συμμετείχαν στην απεργία της Τρίτης, ενώ 8,5 εκατομμύρια μαθητές και σπουδαστές δεν πήγαν στις τάξεις.
Ο Αλαρκόν κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση του δεξιού προέδρου Ιβάν Ντούκε, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία την 7η Αυγούστου, δεν εννοεί να τηρήσει τις συμφωνίες που υπεγράφησαν τον Ιούνιο με την κυβέρνηση του προκατόχου του, του κεντροδεξιού Χουάν Μανουέλ Σάντος.
Βάσει των συμφωνιών αυτών, το κράτος της Κολομβίας δεσμεύτηκε ότι θα εγγυηθεί σε 10 χρόνια καθολική πρόσβαση στη δημόσια εκπαίδευση, από τους παιδικούς σταθμούς έως τα δευτεροβάθμια σχολεία, θα παρατείνει τη σχολική ημέρα, θα φροντίσει να βελτιωθεί το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και θα ισοσκελίσει τα ελλείμματα του τομέα.
Η υπουργός Παιδείας Μαρία Βικτόρια Ανγκούλο κάλεσε τους εκπαιδευτικούς σε «διάλογο» και απαίτησε να μην παραβιάζουν το δικαίωμα των μαθητών στην εκπαίδευση. Ο πρόεδρος Ντούκε διαβεβαιώνει ότι είναι διατεθειμένος να ακούσει τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, αλλά κατηγορεί την κυβέρνηση του προκατόχου του ότι του παρέδωσε μία εξασθενημένη δημοσιονομική κατάσταση.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ισημερινός: Το Κίτο δεν θα παρεμβαίνει στην κυβέρνηση της Βρετανίας υπέρ του Ασάνζ
 Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018, 05:54
Η κυβέρνηση του Ισημερινού δεν σκοπεύει πλέον να παρεμβαίνει σε εκείνη της Βρετανίας εξ ονόματος ή υπέρ του ιδρυτή του ιστοτόπου WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ στις συνομιλίες για την κατάστασή του, τού έχει δοθεί άσυλο στην πρεσβεία της χώρας της Λατινικής Αμερικής στο Λονδίνο, όπου ζει τα τελευταία περίπου έξι χρόνια, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Χοσέ Βαλένσια.
Ο Βαλένσια τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η μόνη ευθύνη του Ισημερινού είναι να φροντίζει ο Ασάνζ να είναι καλά στην υγεία του, μετά την προσφυγή του Αυστραλού στη Δικαιοσύνη εναντίον των νέων όρων που του επιβλήθηκαν.
«Ο Ισημερινός δεν έχει ουδεμία ευθύνη να κάνει περαιτέρω κινήσεις» επέμεινε ο Βαλένσια. «Δεν είμαστε δικηγόροι του κυρίου Ασάνζ, ούτε αντιπρόσωποι της βρετανικής κυβέρνησης. Αυτό είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να επιλυθεί μεταξύ του Ασάνζ και της Μεγάλης Βρετανίας» πρόσθεσε ο επικεφαλής της διπλωματίας του Ισημερινού.
Ο Βαλένσια εξέφρασε «απογοήτευση» για την απόφαση του Ασάνζ να προσφύγει στη Δικαιοσύνη του Ισημερινού εναντίον των νέων όρων που του επιβλήθηκαν, όπως η κάλυψη από τον ίδιο των ιατρικών του εξόδων, του κόστους των τηλεφωνικών του κλήσεων ή η φροντίδα για την καθαριότητα και την υγιεινή του ίδιου και του γάτου που τον συντροφεύει.
«Ο Ισημερινός δεν έχει υποχρέωση βάσει του διεθνούς δικαίου να βάζει στο πλυντήριο τα ρούχα του κ. Ασάνζ» είπε ο επικεφαλής της διπλωματίας της χώρας.
Ούτε το Φόρεϊν Όφις ούτε οι δικηγόροι του Ασάνζ απάντησαν αμέσως όταν τους ζητήθηκε να σχολιάσουν, πέραν των ωρών γραφείου.
Οι δηλώσεις του Βαλένσια σηματοδοτούν μια σημαντική μεταβολή της στάσης του Κίτο, που είχε συνομιλίες με τις Αρχές της Βρετανίας για την κατάσταση του Ασάνζ, αφότου του προσέφερε άσυλο το 2012, όταν κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου εκκρεμούσε ένα ένταλμα σύλληψής του έπειτα από καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.
Εκείνη η υπόθεση έχει μπει έκτοτε στο αρχείο, όμως ο ίδιος ο Ασάνζ, φίλοι και υποστηρικτές του φοβούνται ότι θα συλληφθεί από τις βρετανικές Αρχές για να εκδοθεί στις ΗΠΑ, αν βγει από την πρεσβεία. Ο WikiLeaks είχε φέρει στο φως χιλιάδες διαβαθμισμένα από εμπιστευτικά έως άκρως απόρρητα στρατιωτικά και διπλωματικά έγγραφα των ΗΠΑ, όταν τον διηύθυνε ο Ασάνζ, και ο ακτιβιστής είναι αντιμέτωπος με ποινική δίωξη.
Ο Βαλένσια εξέφρασε «απογοήτευση» για την απόφαση του Ασάνζ να προσφύγει στη Δικαιοσύνη του Ισημερινού εναντίον των νέων όρων που του επιβλήθηκαν, όπως η κάλυψη από τον ίδιο των ιατρικών του εξόδων, του κόστους των τηλεφωνικών του κλήσεων ή η φροντίδα για την καθαριότητα και την υγιεινή του ίδιου και του γάτου που τον συντροφεύει.
«Ο Ισημερινός δεν έχει υποχρέωση βάσει του διεθνούς δικαίου να βάζει στο πλυντήριο τα ρούχα του κ. Ασάνζ» είπε ο επικεφαλής της διπλωματίας της χώρας.
Ο πρόεδρος του Ισημερινού Λενίν Μορένο δηλώνει ότι το άσυλο που δόθηκε στον Ασάνζ δεν είναι αιώνιο, αλλά παράλληλα εκφράζει ανησυχία για το ενδεχόμενο ο ιδρυτής του WikiLeaks να εκδοθεί στις ΗΠΑ. Ο Βαλένσια σημείωσε την Τρίτη ότι δεν έχει συζητήσει για τον Ασάνζ και την κατάστασή του με την αμερικανική κυβέρνηση.
Τον περασμένο Δεκέμβριο, η κυβέρνηση του Ισημερινού έδωσε στον Ασάνζ την υπηκοότητα της χώρας και προσπάθησε να τον διορίσει διπλωμάτη αρμόδιο για τη Βρετανία και τη Ρωσία, με την προσμονή ότι έτσι θα κατάφερνε να εξασφαλίσει την άδεια των βρετανικών Αρχών για την ασφαλή έξοδό του από την πρεσβεία και από τη χώρα. Όμως, το Λονδίνο ακύρωσε το σχέδιο αυτό απορρίπτοντας το αίτημα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιστολη της  μητερας του Ζακ στον  Αλεξη  Τσιπρα
Σας ζητώ, με πόνο ψυχής, να μεριμνήσετε για τη δίκαιη τιμωρία όσων συμμετείχαν στη δολοφονία του παιδιού μου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ι. Κουργιαννιδης. Κυνηγουν αγρια υπολοχαγο που αρνηθηκε να υπηρετησει σε hot spot



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αθώος ο υπολοχαγός που δεν υπηρετεί για Hot Spot...
01.12.2017, 17:09 |
Αρνήθηκε να καταργησει το ρόλο του στρατού και... δικαιώθηκε! Αθώος κρίθηκε χθες από το στρατοδικείο Θεσσαλονίκης υπολοχαγός που -ενώ διατάχθηκε- αρνήθηκε να εκτελέσει καθήκοντα συντονιστή υπηρετη σε δομή φιλοξενίας λαθρομεταναστων. Ενας μόνιμος αρχιλοχίας με την ίδια κατηγορία πήρε αναβολή για τις 6 Φλεβάρη του 2018.
Ο υπολοχαγός Μιλτιάδης Τοκατλίδης δικαιώθηκε από το στρατοδικείο, καθώς κρίθηκε ότι η υπηρεσία την οποία αρνήθηκε δεν εμπίπτει σε αρμοδιότητές του. Βγαίνοντας μάλιστα από το κτίριο, στάθηκε προσοχή μπροστά στους διαδηλωτές του πατριωτικού Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου που χθες οργάνωσε διαμαρτυρία συμπαράστασης έξω από το κτίριο του στρατοδικείου, με ελληνικές και βυζαντινές σημαίες.
Γεγονός είναι ότι ο υπολοχαγός αντιμετώπισε το θέμα σε υπηρεσιακό επίπεδο, ενώ ο αρχιλοχίας Ευάγγελος Φώτης, που στις 4 Ιουλίου αρνήθηκε επίσης να εκτελέσει υπηρεσία στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων του Δερβενίου Θεσσαλονίκης, άρχισε να περιφέρεται σε πατριωτικά ΜΜΕ κατηγορώντας την κυβέρνηση  ότι είναι «δωσιλογική» και οι λαθρομεταναστες «τζιχαντοφασίστες»...
Χθες, μάλιστα, έξω από το στρατοδικείο ξεκαθάρισε με δηλώσεις του ότι πρόκειται για «πολιτική ανυπακοή».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κλεβουν τα μνημεια μας, τα μεταβιβαζουν στο Κατοχικο Υπερταμειο
Μόλις είχε γίνει γνωστό ότι μνημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και μουσεία περνούσαν στην κατοχή του Υπερταμείου, από το οποίο οι τροϊκανοί απομυζούν ό,τι έχει απομείνει στην Ελλάδα, η κυβέρνηση διαβεβαίωνε για το αντίθετο. Και τώρα ήρθαν οι αποδείξεις. Το Νεώριο Mόρο βρίσκεται στο ενετικό λιμάνι των Χανίων και στεγάζει τον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων. Οπως πάμπολλοι χώροι, πέρασε κι αυτό στο Υπερταμείο. Η θυγατρική του Υπερταμείου, η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.), έστειλε επιστολή στη διοίκηση του ιστιοπλοϊκού ομίλου, όπου αναφερόταν ότι το ενοίκιο για τη χρήση του Νεωρίου Μόρο θα καταβάλλεται πλέον στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΕΤΑΔ, και όχι στην Εφορία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκεντρωσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ εναντια στις αμερικανονατοικες βασεις σε Αθηνα Θεσσαλονικη Χανια και άλλες πολεις χθες Τριτη.
Εκτός από την Αθήνα, συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Σύρο, Πάτρα, Πρέβεζα, Καλαμάτα, Βόλο, Κιλκίς, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Χαλκίδα και Ρόδο.
Στην Αθήνα, δυο χιλιάδες συγκεντρώθηκαν μπροστά στο υπουργείο Αμυνας, με τη νεολαία. Στη συγκέντρωση μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τέλος στην… ανθρωποφαγία ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών
 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018.
 Το καυτό πρόβλημα του προ¬σφυγικού, που αποτελεί βραδυφλεγή βόμβα για τη χώρα μας, η οποία εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ανήμπορη να το διαχειριστεί, αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά μέσα από ένα ατυχές περιστατικό στο κολαστήριο της Μόριας στη Λέσβο, στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται και αστυνομικός από τα Γιάννενα, οπου φερετε να εξύβρισε μια γρια προσφυγα και να της πεταξε το μπαστουνι, ενώ ο ιδιος λεει ότι η γρια απαιτουσε 4 μεριδες φαγητου και στην αρνηση του τον χτυπησε με το μπαστουνι της.
Βίντεο που καταγράφει απρεπή συμπεριφορά τεσσάρων αστυνομικών σε βάρος πρόσφυγα, οδήγησε την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ ο ένας που εμφανίζεται να εξυβρίζει τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
Άμεση ήταν η αντίδραση τόσο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, όσο και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων, που περιγράφουν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στον καταυλισμό, αλλά και τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες υποχρεώνονται να εργαστούν αστυνομικοί που έχουν αποσπαστεί από διάφορες περιοχές της Ελλάδας!
Η ΕΑΥΝΙ
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων σε χθεσινή ανακοίνωσή της στηρίζει τον συνάδελφό της αστυνομικό, θεωρώντας ότι το συμβάν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. «Από την πρώτη κιόλας στιγμή που δημοσιοποιήθηκε το εν λόγω περιστατικό, γνωρίζοντας την προσωπικότητα, το ήθος και την εν γένει συμπεριφορά του συναδέλφου μας ο οποίος δε, σε προγενέστερο συμβάν, από την ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τον αδόκητο χαμό του μικρού προσφυγόπουλου Bares συγκλόνισε το Πανελλήνιο, είμαστε βαθιά πεπεισμένοι πως το περιστατικό αυτό, έτσι όπως παρουσιάστηκε δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αποδεδειγμένα αποτελεί προϊόν συρραφής και σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνει τη σειρά των γεγονότων όπως αυτά εξελίχθηκαν.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γυμνη στην Αγια Σοφια. Προκλητικη γυναικα μαγαρισε το ναο συμβολο της Ορθοδοξιας. Η Μαριζα Παπεν από το Βελγιο, που το εχει ξανακανει και σε αλλες  εκκλησιες Καθολικες και Προτεσταντικες. Μιλια από τον Βαρθολομαιο που «κυνηγαει» μονο Ρωσους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακαλυφθηκε αρχαιο ελληνικο πλοιο 2.400 ετων στα βαθη της Μαυρης Θαλασσας εξω από το Μπουργκας στη Βουλγαρια. Το τι μαλακιες γραφονται από τουςαγραμματους και ανιστοριτους δημοσιογραφισκους των ελληνικων κωλοφυλλαδων, δε περιγραφεται. Μεχρι ότι είναι το πλοιο του Οδυσσεα. Μονο που το πλοιο είναι του 400 π.χ. και ο Τρωικος πολεμος εγινε το 1.200 π.χ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
«Οι ενέργειες του Προέδρου Ναζαρμπάγεφ προσβάλλουν τη μνήμη χιλιάδων σκοτωμένων Σοβιετικών στρατιωτών»
Ο αντικομμουνιστικός παροξυσμός συνεχίζεται ακάθεκτος σε όλες τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, την ΕΣΣΔ και τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.
Με ανακοίνωσή του, το Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν καταδικάζει τις ενέργειες του Προέδρου της χώρας Ν. Ναζαρμπάγεφ, ο οποίος στις 17 Οκτώβρη, κατά την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψής του στη Φινλανδία, κατέθεσε λουλούδια στον τάφο του Φιλανδού στρατηγού Καρλ Μάνερχαϊμ, συνεργάτη του Χίτλερ, που πολέμησε στο πλευρό της φασιστικής Γερμανίας ενάντια στην ΕΣΣΔ.
Οπως σημειώνει το ΣΚΚ, με την ενέργειά του αυτή ο Ν. Ναζαρμπάγεφ «πρόσβαλε τη μνήμη πολλών χιλιάδων σκοτωμένων μαχητών του Κόκκινου Στρατού, που πολέμησαν με αυτούς τους ίδιους Φινλανδούς στρατιώτες που τάχθηκαν στο πλευρό της φασιστικής Γερμανίας, συμμετείχαν στην κατάληψη της σοβιετικής Καρελίας και στον αποκλεισμό του Λένινγκραντ, όπου χάθηκαν οι ζωές πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων».
Το ΣΚΚ καταγγέλλει ακόμη την ηγεσία του Καζακστάν για «την πολιτική της ολοκληρωτικής αποκομμουνιστικοποίησης και απορωσοποίησης που λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό του Καζακστάν και η οποία συνοδεύεται με τη μετονομασία πλατειών, δρόμων και πόλεων, την κατεδάφιση των εναπομείναντων μνημείων της σοβιετικής εποχής, την εισαγωγή του λατινικού αλφαβήτου και την ουσιαστική απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων» καθώς και την απαγόρευση του ΚΚ Καζακστάν. Σημειώνει πως την ίδια ώρα που π.χ. στο Ουράλσκ γκρεμίστηκε το μνημείο του ήρωα της Σοβιετικής Ενωσης Μανσούκ Μαμεταβόι και καταστράφηκε το μνημείο των εργατών του εργοστασίου μολύβδου στην πόλη Σιμκέντ, που σκοτώθηκαν στα πεδία των μαχών ενάντια στη φασιστική Γερμανία, οι αρχές της χώρας έστησαν μνημείο στον Μουσταφά Σοκάι, οργανωτή αυτής της ναζιστικής «λεγεώνας του Τουρκεστάν» των SS, που μαζί με άλλους δοσίλογους και συνεργάτες του γερμανικού φασισμού ανακηρύσσονται «ήρωες».
Το Πολιτικό Συμβούλιο του Σοσιαλιστικού Κινήματος Καζακστάν καυτηριάζει τις αντικομμουνιστικές δηλώσεις του Ν. Ναζαρμπάγεφ, πως η Οκτωβριανή Επανάσταση ήταν δήθεν ένα «πραξικόπημα που οδήγησε στην καταστροφή του παραδοσιακού τρόπου ζωής, με την επακόλουθη επιταχυνόμενη κολεκτιβοποίηση της αγροτικής οικονομίας από τη σοβιετική εξουσία, συνοδευόμενη από πείνα και ωμή βία» και σημειώνει πως τα παραπάνω «δείχνουν για άλλη μία φορά την πραγματική ουσία του αντιδραστικού αστού κυβερνήτη, που προωθεί την πολιτική της ισχυρής ολιγαρχίας της αστικής τάξης και των πολυεθνικών εταιρειών, που ενδιαφέρονται για την παραπέρα λεηλασία του εθνικού πλούτου του Καζακστάν».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΗΕ
Το δράμα της Υεμένης
ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--
Στενεύει ολοένα και περισσότερο η «θηλιά θανάτου» που έχει στήσει σε βάρος του λαού της Υεμένης ο ιμπεριαλιστικός αποικιοκρατικος συνασπισμός της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΠΑ και άλλων συμμάχων τους, που αιματοκυλούν τη φτωχότερη χώρα της Αραβικής Χερσονήσου, σε μία προσπάθεια να μειώσουν την εκεί εντεινόμενη γεωπολιτική επιρροή του Ιράν και των Σιιτών αντικαθεστωτικών ενόπλων Χούτι.
Χτες, βοηθός γενικού γραμματέα του επικεφαλής των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, Μαρκ Λόουκοκ, περιέγραψε τη βαρβαρότητα: «Σε ορισμένες περιοχές της χώρας βλέπουμε ανθρώπους που βράζουν φύλλα δέντρων για να τραφούν! Οι τιμές των τροφίμων τις τελευταίες έξι βδομάδες αυξήθηκαν κατά 25%». Τόνισε ότι τους επόμενους λίγους μήνες αναμένεται να προστεθούν άλλα 4.000.000 άτομα στη στρατιά των εκατομμυρίων ανθρώπων που παλεύουν να επιβιώσουν και να μην πεθάνουν από την πείνα που προκαλούν ο πόλεμος και το εμπάργκο της Σαουδικής Αραβίας και των συμμάχων της. Πρόσθεσε ότι άλλα 3.000.000 Υεμενιτών είναι υποσιτισμένοι, συμπεριλαμβανομένων 1.100.000 εγκύων, και πάνω από 400.000 σκελετωμένα από την πείνα παιδιά!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ.-- Αμερικανίδα δικαστής αποφάσισε τη μείωση στα 78 εκατομμύρια δολάρια της αποζημίωσης που πρέπει να καταβάλει η «Monsanto» στον καρκινοπαθή κηπουρό Ντιγουέιν Τζόνσον, που προσβλήθηκε από την ασθένεια εξαιτίας της μακροχρόνιας χρήσης του παρασιτοκτόνου «Roundup», την επικινδυνότητα του οποίου είχε αποκρύψει η εταιρεία. Η αρχική αποζημίωση είχε οριστεί στα 290 εκατ. δολάρια.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ωραιο το πρωτο δελτιο ειδησεων του Oren Channel. Αυτό  το εφοπλιστικο χαμογελο της Σταη είναι όλα τα λεφτα.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Ο Σημιτης ηταν με διαφθορα ο κορυφαιος  πρωθυπουργος της μεταπολιτευσης



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Παπάδες που φορούν παντελόνια υπάρχουν για να σταματήσουν τον σχισματικό ουνίτη "made in USA" Δημήτριο Αρχοντώνη (Βαρθολομαιο);