Ο γνωστος κωλογερας χαφιες του ΑΝΤ1 Γιωργος Παπαδακης, που απελυσε τη συνεργατιδα του Μπαγια Αντωνοπουλου, επειδη δουλεψε το καλοκαιρι χωρις την αδεια του σαν παρουσιαστρια στο καναλι και θεωρησε οτι τον ανταγωνιστηκε και τον ξεπερασε, και παιρνει μισθο ο Παπαδακης σαν χαφιες από τα μυστικα κονδυλια του υπουργειου Εξωτερικων, για να κανει προπαγανδα της κατοχης και προβοκατσιες, σημερα Πεμπτη, επιχειρησε ο γελοιος αμορφωτος καραγκιοζης άλλη μια βρωμια! Ειπε ότι ο Γιαννος Παπαντωνιου, ο πρωην υπουργος που πηγε φυλακη, ητανε στο ΚΚΕ πριν παει στο ΠΑΣΟΚ, και γιατι δεν μας το ειπανε, και κατι τετοιες βρωμιες!
Καταρχην χαφιε κωλογερα Παπαδακη, ο Γιαννος Παπαντωνιου πηγε στο ΠΑΣΟΚ το 1980! Ολος ο κοσμος ΠΑΣΟΚ τον ξερει! Τις βρωμιες του και τις λοβιτουρες του επι Σημιτη τις εκανε. Και κατά δευτερον, τη δεκαετια του 70, για 4-5 χρονια, ηταν στο ΚΚΕ εσωτερικου του Κυρκου, και όχι στο ΚΚΕ! Αι σαλτα και γαμισου τωρα, χαφιε, ψευτη, προβοκατορα!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με τη δημοσίευση των πρώτων τόμων του "Φακέλου της Κύπρου", είναι σαφέστατα τα στοιχεία για την άμεση εμπλοκή του αμερικάνικου παράγοντα στο πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.
Κοίταζα το κνώδαλο τον Τζιφρα, που παραλάμβανε τους τόμους από τον Βούτση.
Ναι! Το ευρωατλαντικό κνώδαλο τον Τζιφρα, που ανοίγει τον δρόμο για νέες περιπέτειες στον τόπο μας και δυστυχώς και στην Κύπρο. Αυτόν που δέχεται από τις ίδιες τις ΗΠΑ τα συγχαρητήρια για την αμερικανοδουλεία του.
Πολύ φοβάμαι πως θα τον πληρώσουμε πολύ ακριβά τον συμπλεγματικό γόνο των εργολάβων...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΓΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΤΩΡΑ; Ε, ΤΣΙΠΡΑ;
Βροχή οι μηνύσεις από αυτούς που έχασαν τους ανθρώπους τους στη φονική πυρκαγιά. Τότε που ο Τσίπρας δεν έβγαλε τσιμουδιά για νεκρούς, ενώ, όπως πλέον προκύπτει, πολύ πριν τις δηλώσεις του, η Πυροσβεστική γνώριζε την ύπαρξη νεκρών.
Αν -γνωρίζοντας τι κνώδαλο είναι ο Τζιφρας- δεν τον είχαν ενημερώσει, παραμένει το ερώτημα γιατί τους παρείχε πλήρη κάλυψη τις επόμενες μέρες. Μέχρι και συνέντευξη Τύπου δόθηκε από Τζανακόπουλο για να εξυμνηθεί το έργο της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής.
Οι παραιτήσεις ήρθαν μετά από μέρες. Και ξαφνιάστηκαν οι αφελείς με τις παραιτήσεις ανθρώπων που εμφανίζονταν από την κυβέρνηση να τα 'χουν πάει τόσο καλά!
Κάτι μου λέει πως το κνώδαλο ο Τζιφρας γνώριζε. Απλώς, δεν περίμεναν πως οι νεκροί θα ήταν, τελικά, τόσοι πολλοί. Και επέλεξαν να εξαπατούν τον ελληνικό λαό.
Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η ταυτοποίηση των νεκρών κράτησε κάπου ένα μήνα.
Οι δολοφόνοι πόνταραν στο ότι σιγά-σιγά το ζήτημα θα ξεθωριάζει...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
25/10/1983 Η εισβολή των Αμερικανών στη Γρενάδα
Μία από τις τελευταίες πράξεις του Ψυχρού Πολέμου. Στις 25 Οκτωβρίου1983, αμερικανικά στρατεύματα εισέβαλαν στο μικροσκοπικό νησί της Καραϊβικής Γρενάδα και ανέτρεψαν την κυβέρνηση του πραξικοπηματία στρατηγού Χάντσον Όστιν, που προσαναλιζόταν και αυτος προς την Κούβα.
Η Γρενάδα είναι ένα μικρό νησιωτικό κράτος της Ανατολικής Καραϊβικής, με έκταση 348 τετραγωνικά χιλιόμετρα (λίγο μικρότερη από τη Ζάκυνθο) και πληθυσμό 103.000 κατοίκων. Γνωστό παλαιότερα ως νησί των μπαχαρικών, κέρδισε την ανεξαρτησία του από τη Μεγάλη Βρετανία στις 7 Φεβρουαρίου1974.
Πέντε χρόνια αργότερα, το αριστερό κίνημα Νιου Τζούελ (New Jewel Movement), που έχαιρε λαϊκής υποστήριξης, οργάνωσε αναίμακτο πραξικόπημα και εγκαθίδρυσε επαναστατική κυβέρνηση, με επικεφαλής τον χαρισματικό μαρξιστή ηγέτη Μόρις Μπίσοπ. Οι σχέσεις της Γρενάδας με τις γειτονικές λατινοαμερικάνικες χώρες γνώρισαν ένταση, καθώς το νέο καθεστώς προσανατολίστηκε προς την Κούβα και το σοβιετικό μπλοκ.
Γρήγορα, όμως, εκδηλώθηκαν αντιθέσεις στους κόλπους της επαναστατικής κυβέρνησης, ιδιαίτερα όταν ο Μπίσοπ επιδίωξε στενότερες σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις 12 Οκτωβρίου 1983 εκδηλώθηκε πραξικόπημα, με αρχηγό τον στρατηγό Χάντσον Όστιν. Ο Μπίσοπ συνελήφθη και επτά ημέρες αργότερα εκτελέστηκε.
Οι Αμερικανοί, τότε, αποφάσισαν να αναλάβουν δράση συνεπικουρούμενοι από τον «Οργανισμό των Κρατών της Ανατολικής Καραϊβικής» (OECS). Ήταν μία ευκαιρία για τον πρόεδρο Ρόναλντ Ρίγκαν να αποδείξει την αποφασιστικότητα της χώρας του και την ισχύ των αμερικανικών όπλων μετά το στραπάτσο του Βιετνάμ (1975) και της διάσωσης των αμερικανών ομήρων στο Ιράν (1979).
Στις 25 Οκτωβρίου 1983 - δύο ημέρες μετά τη βομβιστική επίθεση της ηρωικης πρωτοεμφανιζομενης Χεζμπολαχ στην Βηρυτό που στοίχισε τη ζωή σε 243 εισβολεις αμερικανούς πεζοναύτες - στρατεύματα των ΗΠΑ, μαζί με μία μικρή δύναμη στρατού και αστυνομίας από τον OECS, συνολικής δύναμης 8.000 ανδρών, εισέβαλαν στη Γρενάδα. Οι δυνάμεις εισβολής βρήκαν ισχυρή αντίσταση από τον στρατό της Γρενάδας (1.200 άνδρες) και τους κουβανούς στρατιώτες και εργαζόμενους στο νησί, περί τους 700 άνδρες.
Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, η αντίσταση εξασθένησε και οι αμερικανοί εισβολείς επικράτησαν ολοσχερώς. Ο γενικός κυβερνήτης της Γρενάδας σερ Πολ Σκουν ανακοίνωσε ότι τη διακυβέρνηση της χώρας αναλαμβάνει ένα συμβουλευτικό όργανο μέχρι τη διεξαγωγή γενικών εκλογών, οι οποίες έγιναν τον επόμενο χρόνο κι έφεραν στην εξουσία την κυβέρνηση του κεντροαριστερού Χέρμπερτ Μπλέιζ.
Έως τις 15 Δεκεμβρίου 1983, όλες οι μάχιμες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών αποσύρθηκαν από τη Γρενάδα, ενώ οι Κουβανοί επέστρεψαν στην πατρίδα τους. Οι απώλειες για τους Αμερικανούς ήταν 19 νεκροί και 116 τραυματίες και για τους Γρεναδίνους 45 νεκροί και 345 τραυματίες. Οι Κουβανοί έχασαν 25 άνδρες, ενώ οι τραυματίες ανήλθαν σε 60.
Η εισβολή στη Γρενάδα ξεσήκωσε πλήθος διαμαρτυριών σε όλο τον κόσμο και από συμμάχους των ΗΠΑ, όπως η Μεγάλη Βρετανία και ο Καναδάς. Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν κατηγορηματικά αντίθετη με την εισβολή στην πρώην αποικία του Στέμματος, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Ρίγκαν, ο οποίος της υπενθύμισε την αμερικανική συμπαράσταση στον πόλεμο των Φόκλαντς, ένα χρόνο νωρίτερα. Απόπειρα να εκδοθεί καταδικαστικό ψήφισμα από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 28 Οκτωβρίου προσέκρουσε στο βέτο των ΗΠΑ.
Η επαναστατική διαδικασία της Γρενάδας ήταν θύμα εσωτερικών αντιθέσεων. Η νέα κυβέρνηση είχε αφοπλίσει την παλιά αστυνομία, δημιούργησε μία Συνταγματική Λαϊκή Εθνοσυνέλευση με αντιπροσώπευση και συμμετοχή όλων των κοινωνικών δυνάμεων, άρχισε μία αναδιανομή της γης, διευκόλυνε την πρόσβαση στην υγεία και την εκπαίδευση. Το 1981 είχαν περάσει από τα προγράμματα αναλφαβητισμού πάνω από 2.500 άτομα. Ωστόσο, ένα κομμάτι της καθοδήγησης του Επαναστατικού Κινήματος Nueva Joya άρχισε να κριτικάρει και να αμφισβητεί την πολιτική του Bishop, απαιτώντας πιο ριζοσπαστικές θέσεις. Αυτό κατέληξε στην παύση , στην σύλληψη και στην δολοφονία του Bishop στις 19 Οκτώβρη 1983. Αυτές ήταν οι συνθήκες που επωφελήθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να επέμβουν.
30 Νοεμβρίου 2013
Η Γρενάδα πλήρωσε την ήττα στο Βιετνάμ
Τι μπορεί να κάνει την πιο ισχυρή χώρα του κόσμου να επέμβει σε μια χώρα με μόλις 110 χιλιάδες κατοίκους; Σαν σήμερα πριν τρείς δεκαετίες, 7.000 βορειοαμερικάνοι πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές κατέλαβαν την Γρενάδα. Με μια επιχείρηση που βαφτίστηκε «Furia Urgente” (Επείγουσα Ορμή), η πρωτεύουσα αυτού του νησιού της Καραϊβικής βομβαρδίστηκε από αεροπλάνα, ελικόπτερα και πολεμικά πλοία.*
Τα Ηνωμένα Έθνη καταδίκασαν την επίθεση. Ο τότε κάτοικος του Λευκού ΟίκουRonald Reagan απάντησε: “Στον ΟΗΕ δεν έχουν συμφωνήσει σχεδόν ποτέ μαζί μας κάθε φορά που εμπλεκόμαστε κάπου, αλλά αυτό δεν διατάραξε σε τίποτα το πρωινό μου”.
Ήταν ο ίδιος πρόεδρος που το 1986, ερωτώμενος για την πιθανότητα μιας επέμβασης στην Νικαράγουα απάντησε: Θα ήμουν ο τελευταίος στον κόσμο που θα επιθυμούσε να πάνε βορειοαμερικανοί στρατιώτες στην Λατινική Αμερική, γιατί η μνήμη του μεγάλου κολοσσού του Βορρά, είναι διαδεδομένη σε όλη την Λατινική Αμερική. Θα χάναμε όλους μας τους φίλους, αν κάναμε κάτι τέτοιο.
Τα γεγονότα του Οκτώβρη του 1983, σηματοδοτούν μια κεντρική κατεύθυνση της διακυβέρνησης Reagan – ήρθε στην εξουσία το 1981- να αποκαταστήσει αυτό που, με την οπτική των νεοσυντηρητικών, ήταν «η αναγκαία επανόρθωση της ικανότητας επιβολής της βορειοαμερικανικής στρατιωτικής ισχύος». Έτσι εκτιμά ο κουβανός πολιτικός ερευνητής Carlos Alzugaray, διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών.
Ο ίδιος δηλώνει επίσης στην Γκράνμα, ότι στην αντίληψη αυτής της ομάδας υπήρχε αυτό που χαρακτήριζαν “ένας αυξανόμενος κίνδυνος που εκδηλωνόταν στις επαναστάσεις σε Ιράν, Νικαράγουα και Γρανάδα, στην βοήθεια της Κούβας στις διαδικασίες σε Αγκόλα και Αιθιοπία, στην σοβιετική επέμβαση στο Αφγανιστάν καθώς και άλλα διεθνή γεγονότα”.
“Αυτοί θεωρούσαν ότι όλο αυτό οφείλονταν στην εικόνα αδυναμίας των Ηνωμένων Πολιτειών μετά την ήττα στο Βιετνάμ και στην χαρακτηριζόμενη φιλειρηνική πολιτική που εφαρμόστηκε επί προεδρίας Carter. Π.χ, Συμφωνίες για την Διώρυγα του Παναμά, ανοχή στην βοήθεια ΕΣΣΔ – Κούβας – Νικαράγουας στις επαναστάσεις στην Κεντρική Αμερική, Συμφωνίες στου Κάμπ Ντέιβιντ μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης καθώς και η φιλειρηνική πολιτική στην Ευρώπη”.
Έτσι, η επίκαιρη συζήτηση σχετικά με την απώλεια ισχύος των Ηνωμένων Πολιτειών, που έχει φουντώσει με αφορμή τα γεγονότα στην Συρία είχε ένα προηγούμενο στην δεκαετία του 70 του περασμένου αιώνα. Το 1979, χρονιά κατά την οποία πήρε την εξουσία στην Γρενάδα το Επαναστατικό Κίνημα Nueva Joya (MNJ) κάτω από την καθοδήγηση του Maurice Bishop, ήταν επίσης η χρονιά της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράν και της Επανάστασης των Σαντινίστας στην Νικαράγουα. Όλο αυτά αθροίζονατ σε μια δεκαετία οικονομικής κρίσης.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειαζόταν να κάνουν κάποια επίδειξη δύναμης” για να αποδείξουν ότι ακόμα είχαν τα μέσα και την θέληση να προστατέψουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα οπουδήποτε προκληθούν, εκτιμά οALzugaray.
“ Η Λεκάνη της Καραϊβικής ήταν για πολλούς, το ιδανικό σκηνικό, η περιοχή που ο συσχετισμός δυνάμεων ευνοούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω της εγγύτητας και της ασυμμετρίας των ένοπλων δυνάμεων”.
“ Tόσο η Νικαράγουα όσο και η Γρενάδα θεωρούνταν ευάλωτες – συνεχίζει ο Alzugaray – και ακολουθήθηκαν εναντίον τους διαφορετικές στρατηγικές. Βρώμικος πόλεμος ενάντια στην πρώτη και βοήθεια στα γειτονικά αντιδραστικά καθεστώτα και ανοικτή επέμβαση ενάντια στην δεύτερη, μόλις δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες συνθήκες.
Η επαναστατική διαδικασία της Γρενάδας ήταν θύμα εσωτερικών αντιθέσεων. Η νέα κυβέρνηση είχε αφοπλίσει την παλιά αστυνομία, δημιούργησε μία Συνταγματική Λαϊκή Εθνοσυνέλευση με αντιπροσώπευση και συμμετοχή όλων των κοινωνικών δυνάμεων, άρχισε μία αναδιανομή της γης, διευκόλυνε την πρόσβαση στην υγεία και την εκπαίδευση. Το 1981 είχαν περάσει από τα προγράμματα αναλφαβητισμού πάνω από 2.500 άτομα. Ωστόσο, ένα κομμάτι της καθοδήγησης του Επαναστατικού Κινήματος Nueva Joya άρχισε να κριτικάρει και να αμφισβητεί την πολιτική του Bishop, απαιτώντας πιο ριζοσπαστικές θέσεις. Αυτό κατέληξε στην παύση , στην σύλληψη και στην δολοφονία του Bishop στις 19 Οκτώβρη 1983. Αυτές ήταν οι συνθήκες που επωφελήθηκαν οι Ηνωμένες Πολιτείες για να επέμβουν.
Η πιο ισχυρή χώρα του κόσμου περνά σήμερα από μια διαδικασία απώλειας της ηγεμονίας της. Αν πριν σε μια παρόμοια κατάσταση αντέδρασαν επιτιθέμενοι σε μια μικρή χώρα, ποια θα μπορούσε να είναι η αντίδρασή της σήμερα;
“Oι πιθανές της αντιδράσεις – τότε και τώρα - είναι δύο, εκτιμά ο Ernesto Dominguez, του Κέντρου Μελετών Ημισφαιρίου και Ηνωμένων Πολιτειών (CAHSEU) του Πανεπιστημίου της Αβάνας. Συνειδητοποιώντας τον κατήφορο να προσπαθήσει από την μια, να τον διαχειριστεί με τρόπο που να διατηρείται σε προνομιακή θέση ή, από την άλλη, να προσπαθήσει να τον σταματήσει καταφεύγοντας στην χρήση των όπλων, με συγκεκριμένους κάθε φορά στόχους, όπως η επίδειξη δύναμης, η σταθεροποίηση σε γεωστρατηγικές τις θέσεις, ο έλεγχος κομβικών ενεργειακών πόρων και η δυναμική ώθηση της οικονομίας μέσω των στρατιωτικών δαπανών”.
Παρ’ όλα αυτά, ο επίσης διδάκτωρ Ιστορικών Επιστημών σχολίασε στην Γκράνμα ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε εκείνη την ιστορική περίοδο και στην σημερινή. “Κατ αρχήν, εκείνη την εποχή μεσουρανούσε ο διπολισμός του Ψυχρού Πολέμου ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Σοβιετική Ένωση. Αυτό έβαζε τότε “το κερασάκι” που σήμερα δεν υπάρχει, εκείνο του συγκεκριμένου αντίπαλου με τον οποίο αναμετριέσαι σε μια κατανοητή σχέση αντιπαράθεσης- ισορροπίας” υποστηρίζει ο ακαδημαϊκός.
“Εκείνη την στιγμή η πτώση ήταν περισσότερο φαινομενική από πραγματική, σε κάθε περίπτωση ο εν λόγω αντίπαλος ήταν σε μια διαδικασία εσωτερικής αποσύνθεσης που καθυστέρησε χρόνια να γίνει προφανής, αλλά ήδη τον επηρέαζε σοβαρά, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν μακριά από αυτό. Και τα κινήματα της Λατινικής Αμερικής και του Τρίτου Κόσμου, σε γενικές γραμμές, ήταν στενά συνδεδεμένα με την ΕΣΣΔ, με πολλούς τρόπους.
“Στην σημερινή πραγματικότητα, η εν λόγω πτώση μοιάζει περισσότερο πραγματική, αφού η πολυπολικότητα είναι μια αναδυόμενη διαδικασία, αν και έχει ακόμα πολύ δρόμο να περπατήσει. Τα κινήματα της Λατινικής Αμερικής δεν στηρίζονται σε ένα σοσιαλιστικό στρατόπεδο ή σε μια αντιπαρατιθέμενη στις Ηνωμένες Πολιτείες δύναμη. Τα κινήματα της αριστεράς και οι σημερινοί επαναστάτες έχουν τις ρίζες τους σε πιο ανοικτά πεδία και στηρίζονται στις πραγματικότητες των χωρών τους και στις εθνικές και περιφερειακές αντιθέσεις και προσπαθούν να οικοδομήσουν και να εντάξουν οι ίδιοι τις δικές τους εναλλακτικές”, επεσήμανε ο Dominguez.
* Στον βομβαρδισμό του αεροδρομίου της Γρενάδα σκοτώθηκαν και αρκετοί Κουβανοί που δούλευαν στην κατασκευή του αεροδρομίου της χώρας.
https://cubaniagriega.blogspot.com/2013/11/blog-post_30.html?spref=fb&fbclid=IwAR2zpw5djiwy8M71ap6rrOlShgv9dplWQ3RCzxpK7Jg6LYt8gfs3XVcVJbw
Η πολυπόθητη ανεξαρτησία της Γρενάδα έφτασε στις 7 Φεβρουαρίου του 1974. Η Γρενάδα έγινε μέλος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας και πρώτος Πρωθυπουργός ανέλαβε ο Σερ Έρικ Γκέρι.
Το 1979 συντελέστηκε η ανατροπή του Γκέρι σε πραξικόπημα, από τον μαρξιστή Μόρις Μπίσοπ, ο οποίος ακολούθησε πολιτική φίλα προσκείμενη προς την ΕΣΣΔ. Ο Μπίσοπ δολοφονήθηκε στις 19 Οκτώβριου του 1983, μετά έγινε εισβολή από 2.000 πεζοναύτες των ΗΠΑ στο νησί, που άρχισε στις 25 Οκτωβρίου 1983. Έπειτα από μία μεταβατική περίοδο, το 1984 Πρωθυπουργός έγινε ο Χέρμπερτ Μπλέιζ, από το συντηρητικό Νέο Εθνικό Κόμμα.
Στις 29 Μαΐου 2009, το διεθνές αεροδρόμιο της Γρενάδας (πρώην Διεθνές Αεροδρόμιο Point Salines) μετονομάστηκε σε διεθνές αεροδρόμιο Maurice Bishop . Μιλώντας κατά την τελετή, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες ο Πρωθυπουργός Δρ Ralph Gonsalves , δήλωσε: «Αυτή η καθυστερημένη τιμή σε μια εξαιρετικό γιο της Καραϊβικής θα φέρουμε τέλος σε ένα κεφάλαιο άρνησης της ιστορίας της Γρενάδας .»
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aliki Papachela
Είναι, που λέτε, μια κυρία Τελώνη, καθηγήτρια των ΤΕΙ, που κάνει σκάτζα μ έναν καθηγητή του Παντείου ενίοτε, και πάει και διδάσκει φοιτητές Παντείου αμισθί "για την εμπειρία".
Στο μάθημα, λοπόν, κοινωνικής εργασίας κι εφαρμογών του τμήματος κοινωνικής πολιτικής, είπε μια φοιτήτρια ότι θέλει να κάνει εργασία για τους πρόσφυγες, η "καθηγήτρια" συμφώνησε και της είπε να κάνει για τις διάφορες συλλογικότητες που βοηθούν πρόσφυγες και συγκεκριμένα για το City Plaza.
Μπράβο στο διδακτικό προσωπικό της χώρας που διδάσκει στα παιδιά πως να γίνουν λαμόγια.
Δεν μου γαμιέστε, όμως, λιγάκι και στεναχωριέμαι.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aliki Papachela
Κι επειδή απ ότι φαίνεται το έχουν βάλει αμέτι μουχαμέτι να εισάγουν ως μάθημα την λαμογιά City Plaza, εδώ καλεσμένη στο πανεπιστήμιο Αιγαίου σημερα το αρχιλαμόγιο της καταπάτησης City Plaza Ολγα Λαφαζάνη να μιλήσει για τι άλλο;
«Κοινωνικοι αγωνες μεταναστων για το δικαιωμα στην πολη και χωρικη δικαιοσυνη»
«Μεταποικιακες και διαθεματικες προσεγγισεις για τα στεγαστικα κοινα και τις κρατικες στεγαστικες πολιτικες σε Ειδομενη, Αθηνα, Θεσσαλονικη και Λεσβο»
Προσέξτε παρακαλώ στην αφίσα το πολύ "σικ" "μεταποικιακές".
Τι να εννοεί το ποιητή;
Και πάλι δεν μου γαμιέστε επαρκώς και στεναχωριέμαι.
Σχολιο.- Μάλλον προετοιμάζουν το έδαφος. Το έχω ξαναπεί άλλωστε ότι το City Plaza ήταν το πείραμα, η αρχή.
Οσο για την Ολγίτσα είναι γνωστό ότι σπούδασε με λεφτά του ΣΥΡΙΖΑ "διαχείριση μεταναστών".
Σχολιο.- Μεταποικιακές. Τα λέει όλα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Μεσογαίας Νικόλαος: ''Διχασμένοι Αυτοκέφαλοι η Ενωμένοι Αδελφοί;''
Του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου
24 Οκτωβριου 2018
Τοὺς τελευταίους μῆνες γινόμαστε μάρτυρες μιᾶς πολὺ ἐπικίνδυνης καὶ κατὰ τὰ φαινόμενα ἀδικαιολόγητης κρίσης ποὺ ξέσπασε στοὺς κόλπους τῆς Ἐκκλησίας μας. Ἀφορμὴ ἡ ἐπικείμενη ἐκχώρηση αὐτοκεφαλίας στὴν Ἐκκλησία τῆς Οὐκρανίας ἢ μᾶλλον ἡ δημιουργία αὐτοκεφάλου Ἐκκλησίας στὴν Οὐκρανία.
Φαίνεται πὼς οἱ διορθόδοξες σχέσεις ἀποτελοῦν μείζων πρόβλημα στὶς μέρες μας καὶ ἐνῶ ἐπιδιώκεται ἡ ἑνότητα μὲ τοὺς ἑτεροδόξους, οἱ Ὀρθοδόξοι ὁμολογοῦν μὲν τὴν μεταξύ τους ἀγάπη, ἀλλὰ τὴν ἀποδομοῦν στὴ ζωή τους• διακηρύσσουν τὸν σύνδεσμο τῆς μεταξύ τους κοινωνίας, ἀλλὰ ἐπιβεβαιώνουν τὸ ἀντίθετο.
Καὶ ὁ πιστὸς λαὸς ἀντικρύζει τὶς κορυφές του νὰ διαπληκτίζονται μὲ νομικίστικες ἐπιχειρηματολογίες καὶ ἀντὶ νὰ ἑνώνουν τοὺς πιστοὺς νὰ δημιουργοῦν στρατόπεδα ὀπαδῶν καὶ ὁμάδες ἀντιμαχoμένων ὑποστηρικτῶν. Τί κρῖμα! Σὲ ὅλη αὐτὴ τὴ διαμάχη ὑπάρχει μία πρόφαση καὶ μία αἰτία.
Πρόφαση εἶναι ἡ ἀνάγκη γιὰ αὐτοκεφαλία τῆς Ἐκκλησίας τῆς Οὐκρανίας. Καὶ αἰτία τὸ δικαίωμα τῆς ἐκχώρησής της. Σὲ ποιὸν ἀνήκει, ποιὸς τὸ ἔχει.
Οἱ λέξεις ποὺ ἀκοῦμε νὰ ἐπικαλοῦνται οἱ ἐμπλεκόμενες Ἐκκλησίες εἶναι ἱστορικὰ προνόμια, δικαιώματα καὶ κανόνες. Δυστυχῶς, αὐτὸ ποὺ δὲν ἀκοῦμε εἶναι τὸ Εὐαγγέλιο. Τὸ πρῶτο ἐρώτημα εἶναι• εἶναι ἆραγε τόσο ἀναγκαία πνευματικὰ ἡ αὐτοκεφαλία; Καὶ ἂν ναί, δὲν θὰ μποροῦσε νὰ περιμένει λίγο ἀκόμη;
"Στὴν πραγματικότητα, ἡ αὐτοκεφαλία τῆς Οὐκρανίας δὲν ἀποτελεῖ τόσο ἐπείγουσα ἀνάγκη ὅσο δικαίωμα καὶ πείσμονα πολιτικὴ ἀπαίτηση. Ἀντίθετα, ἡ ἑνότητα τῶν Ἐκκλησιῶν ἀποτελεῖ ἀδήριτη ἀνάγκη καὶ ἀδιαπραγμάτευτη εὐαγγελικὴ ἐπιταγή. Τί ἔχει ἆραγε μεγαλύτερη σημασία, τὸ αὐτοκέφαλο μιᾶς τοπικῆς ἐκκλησίας ἢ ἡ ἑνότητα ὅλων «εἰς Μίαν, Ἁγίαν, Καθολικὴν καὶ Ἀποστολικὴν Ἐκκλησίαν»;
Αὐτοὶ δὲ ποὺ ζητοῦν τὴν αὐτοκεφαλία ποιοί εἶναι; Εἶναι δυνατὸν ἕνας ἀμφιβόλου πνευματικοῦ ὑποβάθρου κοσμικὸς Πρόεδρος καὶ ἕνας προβληματικῆς ἐκκλησιολογικῆς εὐαισθησίας, μέχρι τώρα ἀπορριπτέος ὡς σχισματικός, αὐτοανακηρυχθεὶς «Πατριάρχης», νὰ εἶναι τὰ κατάλληλα πρόσωπα προκειμένου νὰ ἐκφράσουν τὴν ἐν Πνεύματι Ἁγίῳ ἀνάγκη, τὴ βούληση τοῦ Θεοῦ καὶ τὸν ἀναστεναγμὸ τῆς Ἐκκλησίας στὴν Οὐκρανία;
Καὶ ἂν δὲν θέλουμε νὰ ἀκούσουμε τὴ φωνὴ αὐτῶν ποὺ ἀντιστέκονται στὴν αὐτοκεφαλία, πῶς μποροῦμε νὰ στηρίζουμε τὶς ἐλπίδες μας γιὰ ἑνότητα σὲ αὐτοὺς ποὺ ἤδη ἔχουν προκαλέσει μακροχρόνιο σχίσμα καὶ γιὰ χρόνια φιλοξενοῦν ὅλους τοὺς ἀδέσποτους καθηρημένους παλαιοημερολογίτες τοῦ ἑλλαδικοῦ χώρου καὶ ὄχι μόνον;
Ἂν ὁ Φιλάρετος εἶχε ἐκλεγεῖ Πατριάρχης Μόσχας τὸ 1990, ποὺ τόσο τὸ ἐπιδίωξε, ἀλλὰ δὲν τοῦ βγῆκε, θὰ ζητοῦσε σήμερα νὰ γίνει Μητροπολίτης τῆς αὐτοκεφάλου Ἐκκλησίας τῆς Οὐκρανίας; Καὶ ἂν ναί, ἀπὸ ποιόν; Ἀπὸ τὴ Σύνοδο τῆς Μόσχας, τῆς ὁποίας ὁ ἴδιος θὰ προήδρευε ἢ ἀπὸ τὴν Κωνσταντινούπολη ποὺ σήμερα ψευτοσέβεται καὶ στὴν ὁποία δῆθεν ὑποκλίνεται;"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλλοδαποί απέκλεισαν την εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων - Πετούν πέτρες και απειλούν τους οδηγούς
24/10/2018
Συνεχίζεται το οργανωμένο σχέδιο αποκλεισμού εθνικών οδών και δρόμων καθώς για τρίτη φορά δεκάδες αλλοδαποί διέκοψαν την κυκλοφορία. Οι ενέργειες αυτές δεν μπορούν να θεωρηθούν τυχαίες καθώς είναι επαναλαμβανόμενες.
Αυτή τη φορά οι αλλοδαποί απέκλεισαν την εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων, στο ύψος του κόμβου του Κουτσόχερου.
Συγκεκριμένα οι αλλοδαποί ξεχύθηκαν από τον παρακείμενο καταυλισμό απέκλεισαν για περίπου μία ώρα το δρόμο.
Ο αποκλεισμός προκάλεσε ένταση και νεύρα με οδηγούς διερχόμενων οχημάτων.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και σχετικές φωτογραφίες, ένα φορτηγό δέχθηκε πέτρες στην προσπάθειά του να περάσει.
Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για την εκτόνωση της κατάστασης.
Οι πρόσφυγες θέτουν μετ’ επιτάσεως μία σειρά ζητημάτων που αφορούν τις συνθήκες διαβίωσής τους στον καταυλισμό.
Παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί ήδη δύο φορές τις τελευταίες ημέρες στον κόμβο της Καβύλης στην Ορεστιάδα όταν 150 μετανάστες οι οποίοι είχαν περάσει παράνομα τα σύνορα απέκλεισαν την εθνική οδό, δημιουργώντας φράχτη με τα σώματά τους μην επιτρέποντας έτσι σε κανέναν να περάσει το δρόμο συμπεριλαμβανόμενων και των στρατιωτικών που έπρεπε να πάνε στο στρατόπεδο της περιοχής.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Διαδηλώνοντας κατά του ισραηλινού αποκλεισμού από γης, αέρα και θάλασσας των ανθρώπων που ζουν στη Λωρίδα της Γάζας.
#Gaza #Israeliblocade #GreatReturnMarch
O 20χρονος A'ed Abu Amro φωτογραφημένος από τον Mustafa Hassouna/Andalou
«Δεν πηγαίνω σε διαμαρτυρίες για να με βγάλουν φωτογραφίες , αλλά αυτό με ενθάρρυνε να συνεχίσω να διαδηλώνω... Απαιτούμε το δικαίωμά της επιστροφής, και απαιτούμε αξιοπρέπειά για εμάς και τις μελλοντικές γενιές.» Άμπου Άμπρο
Η φωτογραφία του 20χρονου Άμπου Άμπρο, από τη Ζαϊτούν της Γάζας, έγινε viral στο διαδίκτυο και συμβολίζει τον αγώνα των Παλαιστινίων της Γάζας που διαδηλώνουν εδώ και επτά μήνες κατά μήκος του φράχτη της Γάζας απαιτώντας το δικαίωμά τους να επιστρέψουν οι οικογένειές τους στα σπίτια και τη γη από όπου εκδιώχθηκαν πριν από 70 χρόνια.
Οι διαδηλωτές ζητούν επίσης να τερματιστεί ο ισραηλινός αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας.
Από τη στιγμή που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις της Μεγάλης Πορείας Επιστροφής, στις 30 Μαρτίου 2018, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 205 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι και παραϊατρικό προσωπικό, και έχουν τραυματίσει πάνω από 18.000 Παλαιστίνιους.
https://www.aljazeera.com/news/2018/10/image-palestinian-protester-gaza-viral-181024113924724.html?fbclid=IwAR1nSRqg033-R-VYeEGJInWnsadKOgl14yjIeZ5YtqaEmBrE-cIWHlLHnmk
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η διοικητική κράτηση της khalida jarrar παρατάθηκε για τρίτη φορά
Παράταση της Διοικητικής Σύλληψης της καλίντα τζαραρ 4 μήνες για τρίτη φορά μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου
Ελευθερία για τον αγώνα είναι διαχρονική
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κραυγή αγωνίας από τον Λούλα μέσα από τις φυλακές: «Αποτρέψτε τη φασιστική απειλή»
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018, 08:14
Ο φυλακισμένος πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα απηύθυνε με ανοικτή επιστολή του στους συμπατριώτες του νέα έκκληση να ψηφίσουν τον αντικαταστάτη του στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος Εργαζομένων (PT), τον Φερνάντου Χαντάτζι.
Με αυτόν τον τρόπο ζητεί οι πολίτες να αποτρέψουν τη «φασιστική περιπέτεια» «που αντιπροσωπεύει», όπως τόνισε, «ο ακροδεξιός υποψήφιος Ζαΐχ Μπολσονάρου», μεγάλο φαβορί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εν όψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, που θα διεξαχθεί την Κυριακή.
«Είναι ώρα να ενωθούν ο λαός, οι δημοκράτες, οι πάντες γύρω από την υποψηφιότητα του Φερνάντου Χαντάτζι» τόνισε ο Λούλα στην επιστολή αυτή, την οποία δημοσιοποίησε το PT την Τετάρτη.
«Αυτήν τη στιγμή, που μια φασιστική απειλή επικρέμαται πάνω από τη Βραζιλία, θέλω να απευθύνω έκκληση προς όλους όσοι υπερασπίζονται τη δημοκρατία (...) να υπερασπιστούν το δημοκρατικό πολίτευμά μας και το κράτος του δικαίου» πρόσθεσε.
Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας (2003-2010) προηγείτο με διαφορά στις δημοσκοπήσεις εν όψει των εφετινών εκλογών, αλλά του απαγορεύθηκε η συμμετοχή στη διαδικασία με μια στημενη δικη και καταδίκη του από το συστημα που προωθει το φασισμο στη Βραζιλια και της φυλάκισής του τον Απρίλιο. Τον αντικατέστησε αρχικα ο υποψηφιος αντιπροεδρος του, και αφου και αυτος καταδικαστηκε σε μια στημενη δικη, ο Χαντάτζι, πρώην δήμαρχος στο Σάο Πάολο και πρώην υπουργός Παιδείας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Υεμένη: Τουλάχιστον 16 νεκροί σε σουνιτοφασιστικο σαουδικο αεροπορικό βομβαρδισμό εργοστασίου συσκευασίας τροφίμων
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018, 06:16
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη, όταν σουνιτοφασιστικα αεροσκάφη βομβάρδισαν εργοστάσιο συσκευασίας λαχανικών στην επαρχία Χοντάιντα της Υεμένης, όπως δήλωσαν μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και κάτοικοι.
Η σιχαμενη σουνιτοφασιστικη στρατιωτική αποικιοκατικη συμμαχία υπό την ηγεσία της βρωμιαρικης ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας εξαπολύει συχνά αεροπορικές επιδρομές εναντίον των σιιτών πατριωτων ανταρτών Χούτι, που υπερασπιζονται το εδαφος της Υεμενης, πλήττοντας σε πολλές περιπτώσεις αμάχους και πολιτικές εγκαταστάσεις, και είναι κατανοητο από τον καθενα νοημονα ανθρωπο πως το κάνει εσκεμμένα.
Κάτοικοι και νοσοκόμοι στην Μπάιτ αλ Φάκι, 70 χιλιόμετρα νότια της πόλης Χοντάιντα, πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας, ανέφεραν ότι άλλοι 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν στον σουνιτοφασιστικο βομβαρδισμό. Σύμφωνα με τους ίδιους, όλα τα θύματα ήταν εργάτες.
ΜΜΕ που πρόσκεινται στους Χούτι μετέδωσαν ότι 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν.
Σφοδρές μάχες μαίνονταν στο μεταξύ σε νότια προάστια της Χοντάιντας, πόλης όπου βρίσκεται ένα λιμάνι στρατηγικής σημασίας, η σουνιτοφασιστικη αποικιοκρατικη συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ προσπαθούν να αποσπάσουν από τους Χούτι διεξάγοντας επιχείρηση ευρείας κλίμακας, η οποία άρχισε εκ νέου τον Σεπτέμβριο.
Ένας εκπρόσωπος της σουνιτοφασιστικης αποικικρατικης συμμαχίας υπό την ηγεσία της σιχαμενης βρωμιαρικης Σαουδικής Αραβίας, ο συνταγματάρχης Τούρκι αλ Μάλικι, δήλωσε για τα ματια του κοσμου ότι δηθεν διενεργείται έρευνα για τον βομβαρδισμό του εργοστασίου.
Η αλητικη σουνιτοφασιστικη αποικιοκρατικη συμμαχία ενίοτε παραδέχεται ότι διαπράχθηκαν «σφάλματα» και κοροιδευει τον κοσμο ότι δηθεν όσοι προκαλούν θύματα μεταξύ των αμάχων λογοδοτούν, και συνεχιζει τους σουνιτοφασιστικους βομβαρδισμους.
Η επίθεση στο εργοστάσιο συσκευασίας τροφίμων σημειώθηκε μία ημέρα μετά την προειδοποίηση του αληταρα αναπληρωτή γενικού γραμματέα του ξεφτιλοΟΗΕ (που δεν κανει τιποτε) αρμόδιου για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις Μαρκ Λόουκοκ ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας, ότι εκατομμύρια άνθρωποι στην Υεμένη κινδυνεύουν να πεθάνουν από πείνα τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με τον ξεφτιλοΟΗΕ, στη φτωχότερη αραβική χώρα εκτυλίσσεται η «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο».
Αφότου η βρωμιαρικη ουαχαμπιτικοναζιστικη Σαουδική Αραβία, που γειτονεύει με την Υεμένη, τέθηκε επικεφαλής τον Μάρτιο του 2015 μιας σουνιτοφασιστικης στρατιωτικής αποικιοκρατικης συμμαχίας των αραβωβ σειχιδων του Κολπου (που υπακουνε στις διαταγες των ΗΠΑ και ανεφοδιαζονται από αυτους) κι εκανε εισβολη στην Υεμενη για να σταματήσει την προέλαση των πατριωτων σιιτών ανταρτών Χούτι, που είχαν καταλάβει μεγάλο μέρος της χώρας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας Σαναά, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι, στην πλειονότητα τους άμαχοι, από τους σιχαμενους σαουδαραβες με αεροπορικους βομβαρδισμους, με τη σιωπηρη συνενοχη των δυτικων αποικιοκρατων που συνεχιζουν να εξοπλζουν τους σαουδαραβες, και περισσότεροι από 65.000 άλλοι έχουν τραυματιστεί, κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων είναι αναμφίβολα πολύ βαρύτερος, τονίζουν ανθρωπιστικές οργανώσεις.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Επίθεση Μαδούρο κατά Πενς: «Είναι τρελός και εξτρεμιστής»
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018, 04:33
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο αποκάλεσε την Τετάρτη «τρελό» και «εξτρεμιστή» τον Μάικ Πενς, διότι ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ κατηγόρησε το Καράκας ότι χρηματοδοτεί και βρίσκεται πίσω από ένα καραβάνι χιλιάδων μεταναστών από χώρες της Κεντρικής Αμερικής που βρίσκεται στο Μεξικό και προσπαθεί να φθάσει στην αμερικανική επικράτεια.
Ο Πενς ανέφερε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης την Τρίτη πως o δεξιος πρόεδρος της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες τον ενημέρωσε πως το «καραβάνι» των μεταναστών «οργανώθηκε από κινήματα της αριστεράς στην Ονδούρα, με χρηματοδότηση από τη Βενεζουέλα» και έκρινε ότι εστάλη «προς τον Βορρά για να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αργεντινή: Η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών εναντίον διαδηλωτών
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018, 21:49
Η αστυνομία της Αργεντινής έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών, δακρυγόνων και νερού υπό πίεση εναντίον διαδηλωτών που κατέκλυσαν σήμερα τον χώρο μπροστά από το Κογκρέσο για να διαμαρτυρηθούν κατά του νεοφιλελε αντιλαικου προϋπολογισμού της νεοφιλελε ακροδεξιας κυβέρνησης για το 2019, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μέτρα όπως μεγάλες περικοπές δαπανών, που στοχεύουν στη μείωση του δημοσίου ελλείμματος.
Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Κογκρέσο, μεταξύ αυτών εκπαιδευτικοί και μέλη κοινωνικών και αριστερών οργανώσεων, για να καταγγείλουν τα αντιλαικα μέτρα λιτότητας του ακροδεξιου νεοφιλελε προέδρου Μαουρίσιο Μάκρι.
Ορισμένοι από τους διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, ξύλα και απορρίμματα εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας, που απάντησαν με πλαστικές σφαίρες, ενώ έστησαν μεταλλικά κιγκλιδώματα σε μια απόπειρα να απωθήσουν το πλήθος.
Η συνεδρίαση της ολομέλειας στο Κογκρέσο με αντικείμενο τον προϋπολογισμό ξεκίνησε πριν από το μεσημέρι. Ο νεοφιλελε ακροδεξιος Μάκρι χρειάζεται την έγκριση του προϋπολογισμού από το κοινοβούλιο για να προχωρήσει με την εφαρμογή των αντιλαικων οικονομικών μέτρων.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χαράλαμπος Αθανασίου
Πέμπτη, Οκτώβριος 25, 2018 - 15:13
Στον κόσμο του δεν έχουν θέση ζητιάνοι
«Η επαιτεία είναι μια κακή εικόνα για τη χώρα μας...» υποστήριξε ο βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, εκφράζοντας έτσι τη διαφωνία του σχετικά με την τροπολογία για την κατάργηση της δίωξης της επαιτείας, που έκανε δεκτή ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.
Τώρα θυμηθήκατε την εικόνα της χώρας, κύριε Αθανασίου; Τώρα σας ενόχλησαν οι επαίτες; Συγγνώμη, αλλά εσείς πού ζούσατε όλα τα προηγούμενα χρόνια τής προ ΣΥΡΙΖΑ εποχής; Σε ποιον φανταστικό κόσμο κατοικοεδρεύατε και δεν μας το λέγατε;
Με άλλα λόγια, μήπως ξαφνικά θέλετε να μας πείτε πως, όταν ήσασταν εσείς στην κυβέρνηση, δεν υπήρχαν επαίτες στους δρόμους της χώρας ή αλλοδαποί; Εχουμε την εντύπωση, κύριε πρώην υπουργέ, ότι δεν θέλετε να δείτε την πραγματικότητα κατάματα κάνοντας δηλώσεις σαν κι αυτές. Λύσεις να προτείνετε εδώ και τώρα, κύριε Αθανασίου, όχι αποφθέγματα όπως αυτό που είπατε: «Βλέπουμε τώρα τους ζητιάνους που έχουν γεμίσει τη χώρα και έχει γεμίσει πολύ περισσότερο με τους αλλοδαπούς και όλους αυτούς».
Απλώς να σας υπενθυμίσουμε ότι όλοι αυτοί, που τόσο απαξιωτικά αναφέρετε, έχουν δύο πόδια, δύο χέρια, έχουν καρδιά και νοημοσύνη όπως όλοι μας. Αλλά, δυστυχώς, μια παγκόσμια κατάσταση τους έφτασε σε αυτό το σημείο...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Εχουμε δύο ημέρες να φάμε»
Εκκληση-σοκ αποκαλύπτεται στην Πάτρα από μητέρα που προσπαθεί να ζήσει τα παιδιά της με επίδομα 250 €
Την ώρα που επιχειρείται μεθοδικά να δοθεί η εικόνα ότι η χώρα ανακάμπτει από τη μακρόχρονη οικονομική κρίση και ξαναπατά γερά στα πόδια της, φαινόμενα παιδικού υποσιτισμού κάνουν καθημερινά την εμφάνισή τους, υπενθυμίζοντας ότι οι πληγές της εθνικής καταστροφής θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να κλείσουν. Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί είναι η έκκληση για τρόφιμα, που απηύθυνε πριν από λίγες ημέρες μια άνεργη μητέρα δύο παιδιών στον εθελοντικό σύλλογο Φωτεινό Αστέρι που εδρεύει στην Πάτρα.
«Εχουμε δύο ημέρες να φάμε, έχετε τίποτα;» ρώτησε απελπισμένη από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής η άνεργη μητέρα την εθελόντρια της οργάνωσης Βάσω Νικολακοπούλου. «Πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια που προσπαθεί να επιβιώσει με το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης των 250 ευρώ. Ερχομαι καθημερινά αντιμέτωπη με τέτοιες καταστάσεις τα τελευταία πέντε χρόνια και αυτό που με λύπη διαπιστώνω είναι ότι η κατάσταση χειροτερεύει ολοένα περισσότερο. Υπάρχουν οικογένειες που παρακαλούν ακόμη και για μια πάνα» δηλώνει.
Οπως λέει, πρόκειται για ανθρώπους που μέχρι πρότινος είχαν μια αξιοπρεπή δουλειά και από τη μια στιγμή στην άλλη έμειναν άνεργοι και ανήμποροι να ταΐσουν τα παιδιά τους. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που διστάζουν να ζητήσουν βοήθεια, με αποτέλεσμα να τρώνε μόνο το μεσημέρι από το γεύμα που δίνουν τα συσσίτια της Εκκλησίας και του δήμου. «Υπάρχουν, βέβαια, και άνθρωποι που ντρέπονται να πάνε ακόμη και σε αυτά τα συσσίτια. Είναι για αυτούς θέμα αξιοπρέπειας, δεν ξέρω όμως πώς καταφέρνουν να επιβιώνουν» συμπληρώνει η κυρία Νικολακοπούλου.
Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις η εθελοντική οργάνωση ενημερώνεται για οικογένειες που έχουν ανάγκη μέσω των δασκάλων. Σύμφωνα με την εθελόντρια, οι εκπαιδευτικοί βλέπουν τα παιδιά υποσιτισμένα, αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει πρόβλημα στην οικογένεια και απευθύνονται οι ίδιοι στις οργανώσεις. «Οι πιο μικροί σε ηλικία μαθητές, κυρίως στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, τα λένε από μόνοι τους στους δασκάλους. Υπάρχουν, λοιπόν, μαθητές που τρώνε για μήνες μόνο ψωμί ή ρύζι. Σίγουρα, αν δώσεις σε έναν άνθρωπο μισό κιλό ψωμί να φάει, θα χορτάσει, αλλά είναι αυτή διατροφή για ένα παιδί που βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης;» διερωτάται η κυρία Νικολακοπούλου και διηγείται περιστατικά που τη συγκλόνισαν κατά τη διάρκεια της εθελοντικής προσφοράς της στον σύλλογο.
«Τα παιδιά αυτά δεν έχουν την ευκαιρία να φάνε λίγο παραπάνω ή να γευτούν κάποιο γλύκισμα. Ετσι, κάθε φορά που τους δίνουμε έστω και ένα μπισκότο, ενθουσιάζονται τόσο πολύ, που είναι δύσκολο να σας περιγράψω το βλέμμα τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τα γεύματα που διοργανώνει ο σύλλογος, όπου τους δίνεται η ευκαιρία να φάνε πίτσα. Η χαρά τους είναι απερίγραπτη».
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
η αριστερα δεν ξερω τι θα κανει με τα πολιτικα παιχνιδια της αστικης διαχειρησης. Το ΚΚΕ αποκλειεται. εχει πια θωρακιστει και με το παραπανω..
σχολιο.- το νεοτροτσικιστικο ΚΚΕ δε μπορει ουτε να ξυσει τα αρχιδια του πλεον! Γιατι δεν εχει!
σχολιο.- Το ΚΚΕ μετά το λάθος του '89 φρόντισε να στεγανοποιηθεί πλήρως απέναντι σε αντιλήψεις αστικής διαχείρισης. Ίσα ίσα που οι περισσότεροι το κατηγορούν πια γι αυτό (δε θέλει να κυβερνήσει κλπ). Και οι τελευταίοι που είχα πλέον αυτές τις αντιλήψεις αποχώρησαν πια από το ΚΚΕ. Επομένως σενάριο κάθαρσης με το ΚΚΕ να βάζει πλάτη αποκλείεται να συμβεί. Άλλοι χώροι μπορεί να την πατήσουν την μπανανόφλουδα.
Σχολιο.- Δεν είναι μια, είναι 5 φορές που στήριξε, το ΚΚΕ , κυβερνήσεις αστικές.
(Συμφωνητικό Σοφούλη Σκλαβαινα, κυβέρνηση εθνικής ενότητας 19944-45, στήριξη Γ Παπανδρέου το 61 με τη μη κάθοδο στις μονοεδρικές και στήριξη της ΕΚ, κυβέρνηση ΚΚΕ Ν-Δ 1989, και ΚΚΕ ΝΔ ΠΑΣΟΚ 1989.
Ενδιάμεσα χτυπούσε αλύπητα τον .....οπορτουνισμό.
Σχολιο.- Νομίζω ότι τα 30 χρόνια που έχουν περάσει από την τελευταιά φορά, οι αποφάσεις των τελευταίων συνεδρίων, και οι αποχώρηση των Φλωρακικών από το ΚΚΕ (οι οποίοι πλέον συμμετέχουν σε κοινές πρωτοβουλίες με τμήματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς), εξασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό ότι αυτό δε θα συμβεί. Αλλά σε κάθε περίπτωση εδώ είμαστε να το ελέγξουμε και πειραματικά.
σχολιο.- Εχουν φυγει πλεον οι πραγματικοι κομμουνιστες σα το Φλωρακη, και εχουν μεινει στο ΚΚΕ ολα τα νεοτροτσικιστικα μαλακιστηρια, που εχουν τα ιδια χαλια με τους νεοτροτσκες γελοιους μικροαστουλιδες ΝΑΡιτες! Αυτοι που ο κοσμος αποκαλει ιαχωβαδοκομμουνιστες! Το ιδιο το αστικο καπιταλιστικο συστημα δεν καταδεχετε ουτε να τους φτυσει!
Σχολιο.- Το ίδιο έλεγαν και οι κομουνιστές την περίοδο του 9 και 10 συνέδριου, δεν πρόκειται να ξαναγινούν «Χρουτσοφικα λαθη» και να ως δια μαγείας, όχι σε πολλά χρόνια από τότε προκύπτει το 89. Κράτα λοιπόν μικρό καλάθι, γιατί ως γνωστό στις απότομεςδεξιές στροφές της κοινωνίας το ΚΚΕ πήγαινε αριστερίστικα και στις αριστερές πήγαινε Δεξιά. Αν διαβάσεις λίγο παραπάνω ιστορία θα το διαπιστώσεις και εσύ . Έχει γράψει εξάλλου ο Μπιτσακης για αυτό το πλέγμα σεχταρισμού οπορτουνισμού ολόκληρο βιβλίο που από ότι φαίνεται δεν έχει ξεπεραστεί ακόμα .
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Νέες δολοφονίες από τον ισραηλινό στρατό
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΡΑΜΑΛΑ.--
Ενας 21χρονος Παλαιστίνιος προστέθηκε χτες στη μακρά λίστα θυμάτων της βάρβαρης ισραηλινοναζιστικής κατοχής. Ο νεαρός φοιτητής Μοχάμεντ Μπάσαρατ δέχθηκε στο στήθος σφαίρα ισραηλινοναζιστη στρατιώτη επειδή πέταξε πέτρες στις σιωναζιστικες δυνάμεις κατοχής που εισέβαλαν πάνοπλοι στο χωριό του, Τάμουν, στη Δυτική Οχθη. Κατά την έφοδο των σιωναζιστικων κατοχικών δυνάμεων τραυματίστηκαν σοβαρά άλλα τρία άτομα. Προχτές βράδυ, ελεύθεροι σκοπευτές του ισραηλινοναζιστικού στρατού σκότωσαν εν ψυχρώ έναν 17χρονο μαθητή που διαδήλωνε με χιλιάδες άλλους κοντά στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το ισραηλινοναζιστικο καθεστως.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sahra Wagenknecht (Linke): "Αν θέλουμε να σώσουμε την Ευρώπη, οφείλουμε να υποστηρίξουμε τη μάχη της ιταλικής κυβέρνησης"!
Μετά τον Jan Luc Mélenchon (1) να κι η Sahra Wagenknecht, επικεφαλής της...
Linke στο Bundestag (γερμανική βουλή) κι ιστορική ηγέτης της "γερμανικής αριστεράς", όπου σε συνέντευξή της στην Deutschlandfunk („Die Italiener wollen nicht von Brüssel regiert werden“), διατηρώντας τις απόψεις της εκφράζει την πεισμένη συμπαράστασή της στη μάχη της ιταλικής κυβέρνησης εναντίον των τεχνοκρατών των Βρευξελλών. Μεταξύ άλλων επισημαίνει: "Αν θέλουμε να σώσουμε την Ευρώπη οφείλουμε να υποστηρίξουμε τη μάχη της ιταλικής κυβέρνησης για κυριαρχία των εθνικών κοινοβουλίων".
Jan Luc Mélenchon: "Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέρριψε τον προϋπολογισμό που παρουσίασε η ιταλική κυβέρνηση. Οι μη εκλεγμένοι Επίτροποι, συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου σοσιαλιστή Pierre Moscovici, απειλούν ένα κυρίαρχο κράτος με πρόστιμο πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ αν δεν συμμορφωθεί με τις οδηγίες τους. Η ιταλική κυβέρνηση, είτε την υποστηρίζουμε είτε την αντιπολιτευόμαστε, εκλέχθηκε δημοκρατικά. Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της περιορισμού της κυριαρχίας των λαών στην Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων να επιβάλει τον σεβασμό των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τους πρόσφυγες. Από αυτή την άποψη, οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι έτοιμοι να κάνουν όλες τις παραχωρήσεις στο Σαλβίνι. Αλλά για την οικονομική πολιτική, αυτή η Ευρώπη είναι ανυπόφορη. Η παραμικρή απόκλιση από τον φιλελευθερισμό δεν είναι ανεκτή.
Το 2015, ο Jean-Claude Juncker δήλωσε: "Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δημοκρατική επιλογή εναντίον των ευρωπαϊκών συνθηκών. Πράγματι, εντός αυτών των συνθηκών η δημοκρατία δεν υπάρχει".
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κάπως έτσι τα πήραν κι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και τα παιδιά του Soros για να μιλούν για "Μακεδονική", "Βλάχικη" και "Τούρκικη " μειονότητα. Πέφτει πολύ χρήμα για να στήνουν εμφυλιακό κλίμα ώστε να μην δίνουμε σημασία στο ξεπούλημα της χώρας από τις Ελληνικές κυβερνήσεις.