Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Δευτερα 12 Νοεμβριου 2018


Το να ακούγονται χτύποι απ τον τάφο του Αγ.Νεκταρίου,να το γράφουν κ οι εφημερίδες κ να μην του ανοίγει κανένας... με ξεπερνά!
Σχολιο.-  Κρίμα είναι. Ειλικρινά μιλάω... Θα μπορούσε απλούστατα να διαλευκανθεί το ζήτημα!
Σχολιο.- αφού ρωτάνε «ποιος» και δεν απαντά, τι ν’ ανοίξουν



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δικαστης σε γελοιογραφια. Γυναικες εμπορευοσασταν, δεν ειχατε δα και αναρχικο γκομενο! Αθωος!
10 Νοεμβριου
Η είδηση: Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, ο "mr Χωριάτικο" (μαζί με 19 άλλους) για την δεύτερη κατά σειρά υπόθεση trafficking στην οποία εμπλεκόταν. Κομβική, για την απόφαση του δικαστηρίου, στάθηκε η απουσία των τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών που είχαν καταθέσει μηνύσεις στις οποίες περιέγραφαν τον εφιάλτη που βίωναν σε νυχτερινά κέντρα τα οποία φέρονταν να ελέγχονται από τον Άγγελο Γιαννακόπουλο και συγκατηγορουμένους του. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην πρώτη υπόθεση, της οποίας η εκδίκαση ολοκληρώθηκε το 2015, η κρίση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, ήταν καταδικαστική για τέσσερις εκ των 23 κατηγορουμένων, ανάμεσά στους οποίους ήταν και ο Άγγελος Γιαννακόπουλος, στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη δέκα ετών και έξι μηνών.Στους άλλους τρεις επιβλήθηκαν ποινές από δέκα έως δωδεκάμισι έτη. Κανείς εκ των τεσσάρων δεν έκανε ώρα φυλακής, αφέθηκαν ελεύθεροι με καταβολή εγγύησης από 20.000 έως 200.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.
Το σχόλιο: Η λειτουργία των θεσμών σε τέτοιες υποθέσεις, είναι ενδεικτική της ευαισθησία τους προς τα δικαιώματα της γυναίκας και του ανθρώπου εν γένει. Μια βολική "μη παράσταση" μαρτύρων κατηγορίας, μπορεί να κλείσει μια υπόθεση trafficking, και η "δικαιοσύνη" που ενίοτε λοξοκοιτάει ευνοϊκά , επιστρέφει στην "τύφλα" της, μπροστά σε ζωές και όνειρα ανθρώπων που συνεχίζουν να γίνονται αντικείμενο εμπορίου. Οποιαδήποτε πυγμή είναι διατεθειμένο το σύστημα να ασκήσει, όπως μας έδειξαν οι περιπτώσεις Θεοφίλου, Ηριάννας, Κετίκη(πράσινα παπούτσια) ή της καθαρίστριας με το πλαστό πτυχίο που καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη, περιορίζεται στους "ξυπόλητους", και πως αλλιώς θα μπορούσε να είναι, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα έπρεπε να ¨δαγκώσει" δομές ουσιαστικές για τη λειτουργία του... Μια καταγραφή σχετικά με τις υποθέσεις των φούρνων του trafficking «Χωριάτικο» και «Αττικοί Φούρνοι», μπορείτε να βρείτε εδώ.
Καμία ανοχή στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μόνο που απομένει από την προδοτική κυβέρνηση τών Αθηνών είναι να κυκλοφορήσουν σχολικά βιβλία με τον ελληνικό χάρτη να φτάνει μέχρι την Λάρισα.
Και επί τη ευκαιρία τί είδους Συμφωνία (?) είναι αυτή όταν ο κλέφτης μπαίνει στο σπίτι σου και με θράσος ζητάει να τού παραδώσεις τα κλειδιά;
Οι Έλληνες έκαναν ποτέ παρουσιάσεις- διαμαρτυρίες για την ελληνική μειονότητα (200.000 ψυχές) τών Σκοπίων;
Κάποτε πρέπει να σταματήσει ο εξεφτελισμός τής Πατρίδας μας από την φάρα τών εθνομηδενιστών - προδοτών.
Θεωρώ ότι πολύ σωστά ονόμασα την Συμφωνία (?)... Προικοσύμφωνο Προδοτών.
Λαμβανομένων υπόψη τών αναλογιών κανένας κατακτητής δεν ξεφτέλισε την Πατριδα μας τόσο όσο οι… εθνομηδενιστές - προδότες που την κυβερνούν με τις ευλογίες τών ξένων αφεντικών τους.
Όσο για εμάς, τον… ένδοξο ελληνικό λαό να ζήσουμε να τους χαιρώμαστε.  Τέτοιοι που είμαστε αυτοί μας αξίζουν.
Που πήγε η φιλοπατρία και το φιλότιμο που κάποιοι κυκλοφόρησαν ένα βίντεο στο Youtube λέγοντας ότι η λέξη φιλότιμο δεν υπάρχει σε καμιά άλλη γλώσσα;
Από τοίχο Σκοπιανού σχολείου. Ολη η Ελληνικη Μακεδονια τοιχογραφειτε σαν βουλγαροσκοπιανη!
Από το πρόσφατο 3ο Συνέδριο τών Σκοπιανών του Ουρανιου Τοξου στο Ξινό Νερό, Φλωρίνης (11/11/2018).
Ποιός τους επέτρεψε να το κάνουν;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΙΧΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 138 (18) ΤΟΥ ΦΕΚ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ:'' ΒΕΡΟΛΙΝΟ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013''. ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ Ή Η ΕΣΧΑΤΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ; Ή ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ, ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ;



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι εμμονές του ΣΚΑΙ με τη Βενεζουέλα
Καταγγελία της Ελληνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα" προς το δελτίο του ΣΚΑΙ
ΠΕΜΠΤΗ, 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Την Παρασκευή 2/11 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ παρουσιάστηκε ρεπορτάζ σχετικό με την φτώχεια στην Βενεζουέλα. Κατά την πάγια τακτική των ελληνικών ΜΜΕ που απλώς αναμασούν άκριτα ότι τους πετάνε τα αμερικανικά δίκτυα, ο ΣΚΑΙ απλώς αναπαρήγαγε μέρος του ρεπορτάζ του Vladimir Hernandez για το BBC με τίτλο "Venezuela: Mothers giving away babies".
Η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα" καταδικάζει την παντελή έλλειψη οποιασδήποτε δημοσιογραφικής δεοντολογίας στο βωμό της προπαγάνδας και της προάσπισης πολιτικών και οικονομικών σκοπιμοτήτων από μεριάς του καναλιού. Τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν επιδείξει ιδιαίτερη σπουδή στον πόλεμο προπαγάνδας κατά της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας, γεγονός που φάνηκε με τον πιο χυδαίο τρόπο στην ωμή δικαιολόγηση της πραξικοπηματικής απόπειρας δολοφονίας του προέδρου Νικολάς Μαδούδο. Το παραπάνω έχει αφενός να κάνει με τα εντός των συνόρων συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, στην βάση της τρομολαγνείας "θα γίνουμε Βενεζουέλα", όσο και με την διεθνή στρατηγική επιλογή ταύτισης της με τον δυτικό ιμπεριαλισμό. Στην περίπτωση δε του ΣΚΑΙ παρατηρείται μια εμμονή παραπάνω κατά της Βενεζουέλας, η οποία πιθανώς έχει να κάνει με την εμπλοκή του της ιδιοκτησίας του σταθμού, που στο πλαίσιο των εφοπλιστικών δραστηριοτήτων της βρέθηκε στο στόχαστρο των αρχών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας λόγω μιας πρωτοφανούς οικολογικής καταστροφής που προκάλεσε στις 28 Φεβρουαρίου του 1997, πληρώνοντας βαρύ οικονομικό τίμημα. Ίσως έτσι μπορεί να εξηγηθεί η επιλεκτική "ευαισθησία" αυτών των μέσων ενημέρωσης για τα παιδιά που πεινάνε στην Βενεζουέλα που ειρωνικά αποκαλούν "σοσιαλιστικό παράδεισο, όταν στον καπιταλιστικό "παράδεισο" της ίδιας τους της χώρας έχουν επιδείξει κυνισμό και αδιαφορία.
Από μεριάς μας ενημερώνουμε τον "ευαίσθητο" ΣΚΑΙ και τα υπόλοιπα "ευαίσθητα" ΜΜΕ που αναπαράγουν την πολεμική προπαγάνδα κατά της Βενεζουέλας, πως μεγάλοι υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί στην Βενεζουέλα είναι ο ιδιωτικός τομέας που προκαλεί τεχνητές ελλείψεις και αυξήσεις τιμών ακόμα και στα είδη πρώτης ανάγκης. Οι οικονομικές κυρώσεις που επιβάλουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι ακόμα μια ισχυρή παράμετρος οικονομικής ασφυξίας, για την οποία δεν γίνεται λόγος από τα "ευαίσθητα" ΜΜΕ. Πριν την νίκη της  μπολιβαριανής διαδικασίας,  το 70% των Βενεζουελάνων δεν είχαν πρόσβαση ούτε σε βασική ιατρική φροντίδα και το 40% ήταν αγράμματοι.  Ο κατώτερος μισθός αυξήθηκε 600%, η ανεργία στο 6% από 20%. Αναδιένειμε, επίσης, γη σε 15.000 οικογένειες αγροτών όπως επίσης έστησε 50.000 συνεταιρισμούς καθώς παλιότερα το 70% της γης ήταν στα χέρια του 3% του πληθυσμού.Το παραπάνω γεγονός διαφεύγει όμως μονίμως της προσοχής των δυτικών και ελληνικών ΜΜΕ.
Εδώ και καιρό στην Βενεζουέλα λαμβάνουν χώρα πραξικοπηματικού τύπου προσπάθειες ανατροπής της μπολιβαριανής κυριαρχίας, οι οποίες πέρα από τις τεχνητές ελλείψεις που στόχο έχουν να προκαλέσουν την παρέμβαση του ιμπεριαλισμού με το πρόσχημα της "επισιτιστικής κρίσης" και την δράση παραστρατιωτικών οργανώσεων, έχει ως βασική του συνιστώσα τον επικοινωνιακό πόλεμο. Η προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ(των ελληνικών συμπεριλαμβανομένων) αποτελεί μέρος του διαρκούς πραξικοπήματος, το οποίο και ελπίζουμε να μην ολοκληρωθεί. Η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα" καλεί τον ελληνικό λαό να δείξει την αλληλεγγύη του στο λαό της Βενεζουέλας και να μην πιστεύει τους πραξικοπηματίες και τα φερέφωνά του



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 χαρακτηριστικό απόσπασμα από το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα" της εποχης
Υπενθυμίζω πως ο Ηλίας Κατριβάνος είναι ο πατέρας της Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ... Βασιλικής Κατριβάνου και αδερφός του Θεόδωρου Κατριβάνου.
Ο Ηλίας Κατριβάνος επί χούντας, προέτρεπε το λαό να υπερψηφίσει το χουντικό ψευτο – σύνταγμα του δικτάτορα Παπαδόπουλου.
Ο Η. Κατριβάνος γεννήθηκε το 1914. Πολιτεύτηκε με την Ένωση Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου και αργότερα με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών το 1984. Πέθανε το 1993.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και να 'ταν μόνο ο Πολάκης και η Δούρου!
Ως και τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν χθες κατά τον Μαραθώνιο οι πυρόπληκτοι, αποδοκιμάζει αυτό το φασιστοειδές, προσθέτοντας στο φασιστικό λεξιλόγιο τον όρο "λαθροκάτοικοι". Και υποδεικνύοντας στον Τσίπρα να μετατρέψει όλη τη χώρα σε Λευκίμμη υπό αστυνομική κατοχή.
Και για να μη μένει για πολύ η λάσπη που πετάνε τα φασιστοειδή, καμία απολύτως σχέση δεν είχε ο ΣΚΑΪ με τη χθεσινή διαμαρτυρία, την οποία οργάνωσαν οι επιτροπές κατοίκων της περιοχής.

SYROS ISLAND στo Twiter
Οι #skai_xeftiles με τους λαθροκατοικους του Ματιου οργανωσαν δυσφημιστικη διαμαρτυρια μεσα στον Μαραθωνιο για να σωσουν τον παραδεισο των κωλοαυθαιρετων τους.
 Αν αυτό γινοταν στην Ιταλια, ο Σαλβινι θα τους ειχε μπαγλαρωσει ολους. Αλλα βρηκαν τον Τσιπρα και τα κανουν.

Σχολιο.- Όπως είχαν εξαγγείλει οι επιτροπές κατοίκων της περιοχής, σχημάτισαν χθες "μία αλυσίδα σε ένδειξη πένθους για τα θύματα και τους πληγέντες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παντελή και ανεξήγητη απουσία της πολιτείας την ημέρα εκείνη, σε ένδειξη αγανάκτησης για την απίστευτη κωλυσιεργία στις διαδικασίες αποκατάστασης της περιοχής",
"... σε ένδειξη πένθους για τα θύματα και τους πληγέντες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παντελή και ανεξήγητη απουσία της πολιτείας την ημέρα εκείνη, σε ένδειξη αγανάκτησης για την απίστευτη κωλυσιεργία στις διαδικασίες αποκατάστασης της περιοχής". Από την ανακοίνωση των κατοίκων της περιοχής.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεπερνώντας τα όρια του κυνισμού και προσβάλλοντας κατάφωρα την ιδιότητα του γιατρού, ο υφυπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, με τη συναίνεση της Ρένας Δούρου, επιδόθηκε χθες σε άθλια και μακάβρια αστειάκια σε βάρος των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην ανατολική Αττική.
Με αφορμή τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, ο Πολάκης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook χυδαίο ευφυολόγημα, ειρωνευόμενος όσους ζήτησαν τη διερεύνηση των πολιτικών ευθυνών για την καταστροφή της περιοχής και τον θάνατο μιας εκατοντάδας ανθρώπων, και πρώτα απ’ όλους τους οικείους των θυμάτων:

“Rena Dourou ακόμα να παραιτηθείς;
Μαθαίνω για μεγάλες πυρκαγιές και πολλούς νεκρους στη Καλιφορνια!
Γιατι δεν έδωσες εντολή εκκένωσης εεε;
Υγ.Τα οσα έχετε κανει δυο μήνες τωρα εσείς ως περιφέρεια και το Υπ Υποδομων στο Μάτι γιατι άραγε κανένα συστημικό ΜΜΕ δεν τα λεει;
Μόνο τις μερες της τραγωδίας εμπορεύονταν ψεύτικη θλίψη”.

Αμέσως πιο κάτω, η περιφερειάρχης Αττικής σχολίασε με ένα “καλημέραααα!”, επιδοκιμάζοντας τη χυδαιότητα του υφυπουργού.
Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της Ρένας Δούρου εκκρεμούν μηνύσεις από οικείους των θυμάτων της πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου. Την οργή εναντίον της είχε προκαλέσει η ίδια, με τη διαβόητη δήλωσή της ότι “έτυχε μια στραβή στη βάρδιά της”.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνα με τον Ηγέτη Εκατονταετίας Τζιφρα, η έξοδος από το ευρώ θα ήταν καταστροφική για τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Έτσι εξηγείται το λυσσαλέο πάθος των Βρυξελλών, του Βερολίνου, της Εκάλης και της Φιλοθέης, το καλοκαίρι του 2015, υπέρ του Grexit!

Σχολιο.- .. μα... μα... μα... τα ιδια λεει και η ως περισσου ΑΛΛΗ αριστερη ηγεσια...
Σχολιο.- Πάντως και ο Δημήτρης Κουτσούμπας, τον Ιούλιο του 2015, είχε πει:
Είμαστε, επίσης, κάθετα αντίθετοι, και δεν είναι αντίφαση αυτό, με το να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ αυτή τη στιγμή και να επιστρέψει σε ένα εθνικό νόμισμα. Διότι ξεκάθαρα λέμε στον ελληνικό λαό σε όλους τους τόνους ότι αυτή τη στιγμή έτσι όπως είναι η κατάσταση, με αυτούς τους συσχετισμούς δυνάμεων, όντας στο καπιταλιστικό σύστημα, όντας στην ΕΕ, όντας την εξουσία που την έχουν συγκεκριμένοι, εάν πας σε δραχμή ή σε ένα άλλο νόμισμα όπως κι αν ονομαστεί αυτό, η κρατική χρεοκοπία και οι επιπτώσεις στο λαό μας θα είναι εξίσου μεγάλες όπως και με τη συμφωνία - μνημόνιο που υπογράφεται τώρα. Μπορεί να είναι και χειρότερες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, που δε θα είναι μόνο έξι μήνες, όπως λέει ο κύριος Λαπαβίτσας ή διάφοροι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ ή άλλων κομμάτων. Διότι μπορεί να μην παίρνονται σε αυτήν την περίπτωση τέτοια μέτρα όπως θα παρθούν τώρα για μισθούς, συντάξεις, μείωση του λαϊκού εισοδήματος και λοιπά, όμως η ίδια η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος που θα επέλθει, η οποία θα είναι πάνω από 50%, θα οδηγήσει σε πραγματική μείωση πάλι του λαϊκού εισοδήματος. Δηλαδή θα παίρνει ο εργαζόμενος 1.000 ευρώ, 600, 800 όσα παίρνει στη δουλειά του για παράδειγμα, τα οποία θα αντιστοιχούν στο μισό, σαν να παίρνει 300 ή 500 ευρώ από 1.000. Αρα έτσι θα ψωνίζει, έτσι θα αγοράζει υπηρεσίες, έτσι θα αγοράζει προϊόντα, έτσι θα ζει. Αρα κάθετη μείωση του λαϊκού εισοδήματος. Και δε λέω για όλα τα υπόλοιπα, ο πληθωρισμός, η μαύρη αγορά, οι αυξήσεις στις τιμές των εισαγόμενων προϊόντων που θα επέλθουν.

Σχολιο.- Η έξοδος από το ευρώ έχει ρίσκα (έχω γράψει για αυτό και μπορεί να γίνει η κατάσταση πολύ χειρότερη αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο νέο νόμισμα και ξεσπάσει υπερπληθωρισμός και τάση δολλαριοποίησης της οικονομίας) και θα υπάρξουν προβλήματα όπως η μεγάλη δυσκολία αποπληρωμής ιδιωτικού χρέους... Δεν ειναι αναπόφευκτο ότι θα υπάρξει υπερπληθωρισμός. Η ανάλυση Κουτσούμπα είναι τελείως λάθος. Το ποσοστό υποτίμησης είναι μεγαλύτερο πληθωρισμού. Κατά τη γνώμη μου αναπαράγει επί το απλοικώτερο την επιχειρηματολογία Στουρναρα με διαφορετική φρασεολογία. Και είναι λίγο κωμικό να λέει τα παραπάνω ο Κουτσούμπας γιατί όλα αυτά που περιγράφει ως  αρνητικά θα συμβούν σε πολλαπλάσιο βαθμό αν γίνει απόπειρα οικοδόμησης λαικης οικονομίας (οπότε θα υπάρξει εμπορικός πόλεμος και πιστωτική ασφυξία της Ελλάδας)...
Σχολιο.- πάντως, όλοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι 50% υποτίμηση σημαίνει 50% μείωση εισοδήματος, πρέπει να έχουν γεννηθεί μετά το 2000. Δεν εξηγείται αλλιώς
Σχολιο.- Ο Κουτσούμπας με τη δήλωσή του για το ευρώ, επιβεβαίωσε άλλη μιά φορά μετά τη στάση για αποχή & άκυρο στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015 πως το ΚΚΕ είναι η βαθύτερη και σταθερότερη εφεδρεία του καθεστώτος. Μέχρι τον Ιούλιο του 2015, ο κουτσούμπας δεν πέρναγε ούτε έξω από το γραφείο του τσίπρα. Μετά το δημοψήφισμα και την απόρρητη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πάκη, όλα πάνε μια χαρά. Λελογισμένη αντιπολίτευση για τα κορόϊδα και κάθε φορά που θα χρειαστεί είναι παρών για να στηρίξει το καθεστώς.

Σχολιο.- Το να αναθεματίζουμε τον απατεώνα, όταν εμείς οι ίδιοι χεζόμαστε από το φόβο μας στην προοπτική εξόδου μάλλον κοροϊδεύουμε τον εαυτόν μας. Και φέρνουμε για δικαιολογίες την ύποπτη εκείνη δήλωση του Κουτσούμπα του 2015. Ταυτόσημη με την άλλη του Μιχαλολιάκου, ακριβώς την ίδια περίοδο.
Και αυτοί οι δύο εντάξει άξιος ο μισθός τους. Αμ ο Λαπαβίτσας και μερικοί ακόμη… αστέρες της οικονομολογίας, που έπεισαν τον κόσμο ότι θα γίνει υποτίμηση 50%;
Ε σου λέει ο άλλος 50% λένε αυτοί, 200 θα ‘ναι!
Να πως δένει το γλυκό και επικρατεί ο φόβος.
Διότι όταν καλείται ο κ. Λαπαβίτσας να μας εξηγήσει που τα στηρίζει αυτά τα αντιεπιστημονικά, δεν απαντά.
Έτσι θα γίνει, γιατί έτσι νομίζει αυτός και μερικοί άλλοι ροζουλί, που είναι περισσότερο ευρωπαϊστές παρά οικονομολόγοι.
Επειδή δεν μιλάμε για επιστροφή σε κάτι που πλέον δεν υπάρχει, αλλά για μετάβαση σε ένα εντελώς νέο εθνικό νόμισμα, απόλυτα ελεγχόμενο στην κυκλοφορία του από το δημόσιο, που κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει για τον καθορισμό της ισοτιμίας του με άλλα νομίσματα. Έτσι το θέμα της υποτίμησης δεν έχει καν νόημα να μας απασχολεί. Αλλά η αγραμματοσύνη και πάνω σε αυτή οι δεισιδαιμονίες του φόβου περισσεύουν…
Εάν στη λογική του κ. Λαπαβίτσα και άλλων «αριστερών» υπάρχει η υποτίμηση (ηθελημένα πια) ως μέσο για ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας είναι λάθος. Διότι ήδη έχει προηγηθεί η εσωτερική υποτίμηση και όχι μόνο.
Με δεδομένη την ανάγκη για επιβολή αυστηρών ελέγχων στη διακίνηση κεφαλαίων προς το εξωτερικό, στην πρώτη αυτή φάση της μετάβασης, δεν υπάρχει καν ανάγκη ύπαρξης συναλλαγματικών αποθεμάτων.
Η Αργεντινή και πρόσφατα η Τουρκία την «πάτησαν» ακριβώς γιατί είχαν αφήσει ελεύθερη τη διακίνηση κεφαλαίων. Η μεν Αργεντινή διότι έτσι γούσταρε το ΔΝΤ (και η κυβέρνησή της) και της επέβαλε τη χρεοκοπία, η δε Τουρκία, διότι ο Ερντο γνώριζε ότι η πίεση ήταν πολιτική και σύντομα θα τελείωνε, κρατώντας το μέτρο των capital controls στην περίπτωση που «σκούρεναν» τα πράγματα, παίζοντας μόνο με τα επιτόκια.
Τουτέστιν, αντί να αναπαράγεται άκριτα μια εκφοβιστική λογική γύρω από τη μετάβαση, καλό είναι να μελετώνται τα θέματα στην επιστημονική τους βάση. Διότι τεχνικά η υπόθεση αυτή είναι απλή για τους γνωρίζοντες. Πολιτικό είναι το ζήτημα!
Και ως πολιτικό είναι καθαρή η επιλογή από τη φασιστική άκρα δεξιά μέχρι το ΚΚΕ η παραμονή στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. Και αυτή είναι η μόνη αλήθεια! Και επειδή μιλάμε για συσχετισμούς, το 2015 υπήρχαν. Αλλά και τώρα μπορεί εύκολα να δημιουργηθούν, αν πάψει η αριστερή απρονοησία. Αλλιώς ας μην παραπονιούνται οι μαξιμαλιστές, που αν δεν γίνει σοσιαλισμός ας βράζουμε στο ζουμί μας μέσα στο ευρώ, γιατί μπορεί και να προλάβουν άλλοι.
Φυσικά δεν σας ζητώ να πιστέψετε εμένα, επειδή καν δεν με γνωρίζετε, αλλά ρωτήστε τουλάχιστον έναν σοβαρό οικονομολόγο από τους γνωστούς. Υπάρχει αίφνης ο Λεωνίδας Βατικιώτης, αλλά και πολλοί άλλοι, όπως ο Σπύρος Στάλιας, ή ο Τάσος Αναστασόπουλος.
Στις μέρες αυτές κυκλοφορεί ένα ακόμη βιβλίο για το ζήτημα: «Στρατηγικές επιλογές επιβίωσης του Ελληνισμού» του Νίκου Ιγγλέση, εκδόσεις «Στοχαστής», που εξηγεί βήμα το βήμα τον τρόπο μετάβασης με απόλυτη ασφάλεια και σιγουριά. Ένα «δεκαρικάκι» κάνει, δεν είναι ακριβό, αλλά είναι εξαιρετικά πολύτιμο για όσους θέλουν να ξεφύγουν της ευρωλάγνας ιδεοληψίας, ή του φόβου της εξόδου. Αλλά και ο «δεξιός» τέως αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων Π. Γεννηματάς γνωρίζει να σας πει με πάσα λεπτομέρεια. Διότι δεν έχει να κάνει η πολιτική προτίμηση (και όπως βλέπετε οι προαναφερόμενοι είναι σχεδόν ολόκληρου του φάσματος), αλλά με την επιστημονική γνώση και -κατά ίσο λόγο- την εντιμότητα….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτή η αγράμματη ξεπουλημένη λινάτσα θέλει να γράψει μήνυμα για την επέτειο λήξης του α παγκοσμίου πολέμου και γράφει για τον β, για Χίτλερ και για Μουσολίνι!...Αλλά ποιος να του πει:"Τι κάνεις εκεί ρε νούμερο;;" Ο Παπάς ή Τζανακόπουλος που είναι εξίσου άσχετοι;; Η ντροπή της ελληνικής ιστορίας που αυτό το άτομο παρουσιάστηκε και έπεισε ως αριστερός..

Prime Minister GR
Ο Χιτλερ, ο Μουσολινι, απευθυνθηκαν σε κοινωνιες καθημαγμενες, στις οποιες κυριαρχουσε ο φοβος & η απογνωση. Οι κυριαρχες ελιτ ηταν απολυτως ανυποληπτες. Ηταν οι ανθρωποι που εστειλαν τα παιδια τους σε έναν πολεμο , που εκ των πραγματων, δεν γινοταν να κερδισει ουσιαστικα κανεις.

Σχολιο.- αποδεικνύεται ότι η ομάδα «Αλήθειας» του μουρουτη κάνει καλή δουλειά διαστρέβλωσης και προπαγάνδας
όχι απλά είναι τμήμα της ομιλία του και το μήνυμα είναι από την σειρά μηνυμάτων της ομιλίας. Αν το ξεκόψει κανείς δεν βγάζει νόημα και λέει μπαρούφες Αν το δεις συνολικά είναι οκ επι της ουσίας. Ωχ Θεέ μου υπερασπίζομαι τον παπάρα. Βλέπω βεβαια και τα ορκ απέναντι
σχολιο.- Πρόκειται για το ένα τρίτο του συνολικού κειμένου αυτό που παραθέτεις. Γι αυτό φαίνεται ασύνδετο.
Σχολιο.- Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για κομμάτι μεγαλύτερης ομιλίας για τον Α' παγκόσμιο και τα ιστορικά του αποτελέσματα. Απλά, τα ζωντανά, αναρτήσανε στο τούϊτερ την ομιλία κομμάτι κομμάτι χωρίς να βάλουν ένα 1/5, 2/5 ή κάτι παρόμοιο και κανείς δεν κατάλαβε τι γινόταν μέχρι που έσκασε η ιστορία.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όλα ξεκίνησαν στις 28 Ιουνίου του 1914 με το πασίγνωστο πιστολίδι του Σεράγιεβο που έκοψε το νήμα της ζωής του Πρίγκιπα διαδόχου της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας Francisco Fernando. Στην πραγματικότητα, όλα είχαν δρομολογηθεί πολύ νωρίτερα, ο φόνος ήταν μονάχα η σπίθα που έθεσε σε κίνηση τα μεγάλα συμφέροντα της εποχής και έκανε αδύνατη την διατήρηση της ήδη επισφαλούς τάξης πραγμάτων. Η μετάβαση του καπιταλισμού στην ιμπεριαλιστική του φάση υποδήλωνε ένα καινούργιο μοίρασμα του κόσμου με την δύναμη των όπλων. Διαδικασία που είχε ήδη ξεκινήσει στα τέλη του 19ου αιώνα και η αντανάκλασή της σε κουβανικό έδαφος ήταν η βορειοαμερικάνικη επέμβαση στον πόλεμο της ανεξαρτησίας, όταν πρακτικά αυτός είχε ήδη κερδηθεί από τους mambises*.

14 Μαρτίου 2014
Από τον πιο σύντομο αιώνα της ιστορίας στον 21ο

Οι ιστορικές περίοδοι  δεν συμπίπτουν πάντα με τις χρονικές. Ο μαρξιστής ιστορικός  Eric Hobsbawn  καθόρισε την πραγματική διάρκεια του 20ου αιώνα σε μόλις 75 χρόνια, τοποθετώντας  δύο ακραία γεγονότα σαν την αρχή και το τέλος του: Tον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.    Προφανώς δεν επρόκειτο για κάποιο καπρίτσιο. Εκτίμησε ότι στο εν λόγω χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε  ένας κύκλος της προϊστορίας του ανθρώπινου είδους. Ωστόσο  ο κόσμος άλλαξε με ριζοσπαστικό τρόπο  με το ξέσπασμα του Ευρωπαϊκής πολεμικής σύρραξης το 1914  και  ξανά άλλαξε  με την  κρίση του σοσιαλιστικού συστήματος στη Γηραιά Ήπειρο το 1989.
Φέτος το 2014, συμπληρώνεται ένας αιώνας από το ξεκίνημα αυτού που πιθανόν κατέληξε να είναι ο πιο σύντομος αιώνας της μοντέρνας εποχής, αν και μάλλον μπορεί να θεωρηθεί και ο πιο θλιβερός και έντονος σε παγκόσμια κλίμακα.
Όλα ξεκίνησαν στις 28 Ιουνίου του 1914  με το πασίγνωστο πιστολίδι του Σεράγιεβο που έκοψε το νήμα της ζωής του Πρίγκιπα διαδόχου της Αυστροουγγρικής Αυτοκρατορίας FranciscoFernando. Στην πραγματικότητα, όλα είχαν δρομολογηθεί πολύ νωρίτερα, ο φόνος  ήταν μονάχα η σπίθα που έθεσε σε κίνηση τα μεγάλα συμφέροντα της εποχής και έκανε αδύνατη  την διατήρηση της ήδη επισφαλούς τάξης πραγμάτων. Η μετάβαση του καπιταλισμού στην ιμπεριαλιστική του φάση υποδήλωνε ένα καινούργιο μοίρασμα του κόσμου με την δύναμη των όπλων. Διαδικασία που είχε ήδη ξεκινήσει στα τέλη του 19ου αιώνα και η αντανάκλασή της σε κουβανικό έδαφος ήταν η βορειοαμερικάνικη επέμβαση στον πόλεμο της ανεξαρτησίας, όταν πρακτικά αυτός είχε ήδη κερδηθεί από τους mambises*.
Αυτή η ιμπεριαλιστική αδηφαγία επιλύθηκε μόλις  δύο μήνες αφού ο νεαρός Σέρβος Gavil Pincip   άδειασε το όπλο του πάνω στον Αρχιδούκα σε ένα δρόμο της πρωτεύουσας της Βοσνίας, σκοτώνοντας επίσης και την γυναίκα του Σοφία. Ένα συμβάν που διανθίστηκε με εξαντλητικές λεπτομέρειες, αν και μόλις μία ώρα πριν, η βασιλική ακολουθία είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης, την ώρα που ένας άλλος από τους συνωμότες   προσπαθούσε να αυτοκτονήσει με κάψουλα κυανίου.
Τα γεγονότα  ξετυλίχτηκαν σαν  ανεμοστρόβιλος. Η Βιέννη απαίτησε τον εξευτελισμό του Βελιγραδίου, υποθέτοντας  όπως ήταν φυσικό, ότι η σέρβικη στρατοκρατία ήταν πίσω από την απόπειρα.  Η Γερμανία που μαζί  με την Αυστροουγγαρία (και  την Ιταλία που όμως γρήγορα αποχώρησε από την συμφωνία) συγκροτούσαν την Τριπλή Συμμαχία, υποστήριξε  με τελεσίγραφο την απαίτηση  της Βιέννης. Η Ρωσία, σύμμαχος της Σερβίας, της Γαλλίας και την Μεγάλης Βρετανίας, (ΑΝΤΑΝΤ), απέρριψε την απαίτηση και κινητοποίησε τα στρατεύματά της. Στις 28 Ιουνίου η Αυστροουγγαρία, βοηθούμενη από την Γερμανία, κήρυξε τον πόλεμο στην Σερβία. Ετσι, μπήκαν σε κίνηση οι συμμαχίες. Η Ρωσία, σύμμαχος της Σερβίας, κήρυξε τον πόλεμο στην Αυστροουγγαρία. Την 1η Αυγούστου η Γερμανία, σύμμαχος της Αυστροουγγαρίας, κήρυξε τον πόλεμο στην Ρωσία και δύο μέρες μετά στην Γαλλία. Η Γερμανική προέλαση στο Βέλγιο, με βλέψεις για  εισβολή στην Γαλλία,  έπεισε την Μεγάλη Βρετανία να κηρύξει τον πόλεμο στους Γερμανούς στις 4 Αυγούστου.
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ελίτ των μεγάλων δυνάμεων κατά την διάρκεια τεσσάρων χρόνων, τριών μηνών και 14 ημερών  που διήρκησε ένας πόλεμος που ενεπλάκησαν 32 χώρες (χωρίς να υπολογίζουμε τις αποικίες)  προκάλεσαν   την έξαρση των εθνικιστικών αισθημάτων. Παίζοντας με την πατριωτική υπερηφάνεια, έριξαν το δηλητήριο του εθνικισμού στα στρατεύματα και στις οικογένειές τους, την στιγμή που το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα αποκόμιζε τα μεγαλύτερα κέρδη από την σύγκρουση.
Ακόμα και σήμερα  οι συνεχιστές τους υπό τον ήχο των πολεμικών τυμπάνων γιορτάζουν την εμφάνιση και ανάπτυξη των νέων όπλων της εποχής:  Βομβαρδιστικά αεροπλάνα,  πυροβόλα,  πολυβόλα, τουφέκια, τορπίλες και αέρια, τα πρώτα όπλα του χημικού πολέμου.
Στο τέλος, η ΑΝΤΑΝΤ επιβλήθηκε στην Τριπλή Συμμαχία. Η Γερμανία έχασε, η Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία εξαφανίστηκε και οι Ηνωμένες Πολιτείες μπήκαν στον πόλεμο μόνο το 1917 για να πλουτίσει η ολιγαρχία τους αν και το έδαφός τους υπέστη την μικρότερη δυνατή ζημιά.
Η φρικαλεότητα είχε ονόματα και επίθετα, αυτά των 9.272.000 νεκρών, των 6.500.000 αναπήρων και των 8.100.000 ορφανών. Ο αιώνας που ξεκίνησε στο Σεράγεβο έχει να παρουσιάσει και  άλλες φρικαλεότητες. Τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πολύ πιο αιματηρό από τον Πρώτο, με χρήση ατομικών όπλων ενάντια σε άμαχο πληθυσμό, χημικών και βακτηριολογικών όπλων καθώς και την λεηλασία του περιβάλλοντος.
Όμως  αυτός ο αιώνας ήταν επίσης  ο αιώνας της Επανάστασης του Οκτώβρη, της κατάργησης της αποικιοκρατίας, της Κουβανικής Επανάστασης και της ήττας του ιμπεριαλισμού στο Βιετνάμ.
Όταν έπεσε το Τείχος του Βερολίνου, πρακτικά  άφησε πίσω του τον 20ο  και άρχισε πρόωρα ο 21ος αιώνας με το παραμύθι του τέλους της Ιστορίας και των ιδεολογιών. Tην επιβολή της μιας και μοναδικής σκέψης και το θρίαμβο της pax americana, απάτες που παρ ότι είναι μεγάλες έχουν γίνει  σήμερα κομματάκια.
Ένας νέος αιώνας  άρχισε στον οποίο πολλοί έχουμε στρατευτεί -παρά την τόση ατιμία που κυριαρχεί-  να χτίσουμε έναν ανθρώπινο κόσμο, έναν κόσμο εφικτό  για όλους.   
*«Mambises» ονομάζονταν οι έφιπποι  κουβανοί μαχητές του Πολέμου της Ανεξαρτησίας, οι οποίοι σχεδόν γυμνοί, οπλισμένοι μόνο με μασέτες (τα παραδοσιακά μεγάλα μαχαίρια-αγροτικά εργαλεία) επιτίθονταν και νικούσαν τον πιο σύγχρονο και καλά εξοπλισμένο τότε στρατό του κόσμου, τον στρατό των Ισπανών αποικιοκρατών.

https://cubaniagriega.blogspot.com/2014/03/21.html?spref=fb&fbclid=IwAR0pVnkNR-eNL-AgmhffOKF79mDj1HEAsZynozA6v9Gut7P6-KZvOK8epjM



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ετσι για να μην ξεχνιόμαστε .
Ο Μαραθώνιος της Αθήνας λέγεται Γρηγόρης Λαμπράκης.
Ούτε κλάσικ, ούτε αυθέντικ, ούτε άλφαμπανκ.
Αλλάξτε του ονόματα, βάλτε μέγα χορηγό τον Μελισσανίδη, ιδιωτικές εταιρείες,νοσοκομεία ,τράπεζες και αυτοκινητοβιομηχανίες, εκπαιδεύστε «εθελοντές» Ολυμπιάδας,αλλά δεν θα σβήσετε τη συλλογική μνήμη,ούτε θα διαγράψετε την ιστορία.
Γρηγόρης Λαμπράκης!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια ομάδα 18 πρώην προέδρων της Λατινικής Αμερικής και πολιτευτών του μεξικανικού συντηρητικού Κόμματος Εθνικής Δράσης (PAN) ζήτησε από τον Λόπες Ομπραδόρ να αποσύρει την πρόσκληση επειδή θεωρούν ότι ο Μαδούρο ασκεί παράνομα την εξουσία στη Βενεζουέλα και έχει υπονομεύσει τη δημοκρατία στη χώρα του. Ωστόσο, ο Λόπες Ομπραδόρ, ένας 64χρονος κεντροαριστερός πολιτικός που ήταν δήμαρχος της πόλης του Μεξικού (2000-2005), επανέλαβε ότι η εξωτερική πολιτική του Μεξικού θα διέπεται από τις αρχές της μη παρέμβασης.

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018
Λόπες Ομπραδόρ: "Ο Μαδούρο θα είναι ευπρόσδεκτος στο Μεξικό αν και σε πολλούς δε θα αρέσει"

Ο εκλεγμένος πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, υπερασπίστηκε το Σάββατο την αμφισβητούμενη απόφασή του να προσκαλέσει τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, στην τελετή ορκωμοσίας του την 1η Δεκέμβρη, δηλώνοντας ότι κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου.
"Η πρόσκληση για την πρώτη ημέρα έγινε προς όλες τις κυβερνήσεις μέσω των πρεσβειών", δήλωσε ο Λόπες Ομπραδόρ σε συνέντευξη Τύπου. «Θέλουμε φιλία με όλους τους λαούς και όλες τις κυβερνήσεις του κόσμου».

Μια ομάδα 18 πρώην προέδρων της Λατινικής Αμερικής και πολιτευτών του μεξικανικού συντηρητικού Κόμματος Εθνικής Δράσης (PAN) ζήτησε από τον Λόπες Ομπραδόρ να αποσύρει την πρόσκληση επειδή θεωρούν ότι ο Μαδούρο ασκεί παράνομα την εξουσία στη Βενεζουέλα και έχει υπονομεύσει τη δημοκρατία στη χώρα του.
Ωστόσο, ο Λόπες Ομπραδόρ, ένας 64χρονος κεντροαριστερός πολιτικός που ήταν δήμαρχος της πόλης του Μεξικού (2000-2005), επανέλαβε ότι η εξωτερική πολιτική του Μεξικού θα διέπεται από τις αρχές της μη παρέμβασης.
"Δεν υπάρχει λόγος να εμπλακούμε σε θέματα που δεν μας αφορούν. Πιστεύω ότι το καλύτερο είναι η ουδετερότητα, χωρίς να χρειάζεται να αμφισβητούμε άλλες κυβερνήσεις. Αυτό αφορά τους λαούς τους", είπε.
Ο Λόπες Ομπραδόρ επιβεβαίωσε ότι θα καθοδηγηθεί από τις αρχές που θεσπίστηκαν στο Σύνταγμα του Μεξικού, με τον ίδιο τρόπο που δεν επιθυμεί καμία κυβέρνηση να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις του Μεξικού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βενεζουέλα αυξάνει την ασφάλεια μετά το θάνατο των τριών στρατιωτών

Μετά το θάνατο τριών στρατιωτών σε ένοπλη επίθεση, η Βενεζουέλα ενισχύει τα στρατεύματα στα σύνορά της με την Κολομβία.
Η Βενεζουέλα ενίσχυσε τα σύνορά της με την Κολομβία αυξάνοντας τα στρατεύματα, μετά το θάνατο τριών Βενεζουαλιανών σε ένοπλη επίθεση το Σαββατοκύριακο. Ο υπουργός Άμυνας Βλαντιμίρ Παδρίνο Λόπεζ δήλωσε τη Δευτέρα ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από παραστρατιωτικές δυνάμεις.
Αλλοι δέκα στρατιώτες τραυματίστηκαν σε επίθεση στην Πολιτεία του Αμαζονίου, για την οποία, δήλωσε ο Παδρίνο πως ήταν τιμωρία για τη σύλληψη «εννέα κολομβιανών μελών παραστρατιωτικής οργάνωσης » από τη Βενεζουέλα.
«Θα βρούμε τους παραστρατιωτικούς όπου κι αν βρίσκονται», ανέφερε ο Παδρίνο σε δήλωσή του στην κρατική τηλεόραση. «Προς το παρόν, τους λέω: εγκαταλείψτε τη Βενεζουέλα, δεν υπάρχει χώρος εδώ, δεν υπήρχε ποτέ χώρος εδώ για σας».
Τα περιστατικά που αφορούν βενεζουελιανούς στρατιώτες κατά μήκος των συνόρων είναι αρκετά συχνά και έχουν οδηγήσει σε διπλωματικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Τον Σεπτέμβριο, η κυβέρνηση της Κολομβίας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας μετά τη διέλευση των συνοριακών στρατιωτών της Βενεζουέλας από τα σύνορά της, για τη σύλληψη τριών Κολομβιανών πολιτών. Οι διπλωματικές σχέσεις έχουν επίσης ενταθεί λόγω της ευθυγράμμισης της Κολομβίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλων συμμάχων τους και της υποστήριξης οικονομικών και χρηματοοικονομικών κυρώσεων που έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία της Βενεζουέλας.
Μετά τις επιθέσεις, το κράτος της Βενεζουέλας ενίσχυσε τα στρατεύματά της στα σύνορα με την Κολομβία. Ο ακριβής αριθμός των στρατευμάτων δεν έχει αποκαλυφθεί.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Για τις κωλοτουμπες του Ριζοσπαστη και του ΠΑΜΕ πουπροκηρυσουν  απεργια στις 8, μετα στις 14, και μετα στις 28
Σχολιο.-  Τρομερή λασπολογία και δεν έχει γυρίσει κανένας τίποτα. Η ΓΣΕΕ και οι ουρές της τα τουμπάρανε και τα γυρίσανε, αποτρέποντας τους εργαζομένους από το να κάνουν απεργία και κρεμώντας αποφάσεις σωματείων και συνδικάτων. Στις 14/11 έχει πανοικοδομική απεργία με απόφαση της ομοσπονδίας οικοδόμων, από τη στιγμή που άλλα σωματεία δεν μπορούσαν να στηρίξουν και να προετοιμάσουν απεργία στις 14. Να ξέρουμε λίγο και τι λέμε πριν βγαλουμε τον κουβά να πετάξουμε λάσπες, γιατί παράγινε.
Σχολιο.- Και στις 8 τί έγινε (δεν συζητώ για τη στάση του για πρόταση για την 1η Νοέμβρη); Υπήρχαν ήδη αποφάσεις ή όχι, όταν το ΠΑΜΕ αποφάσισε να κάνει την πρώτη κωλοτούμπα και να κρεμάσει τόσα σωματεία και ομοσπονδίες; Για τις 14 μετά ήταν η γραμμή του για όλες τις δυνάμεις για απεργιακό αγώνα και όταν βγήκε η ΓΣΕΕ και είπε για τις 28, το ΠΑΜΕ είπε (για να μην το ξαναπουλήσει και ξεφτιλιστεί τελείως για δεύτερη φορά) μετατρέπουμε τη γραμμή για κλαδική απεργία στις 14 και γενική στις 28. Ρώτησε να μάθεις τί έκανε στο ΕΚ-Πειραιά, στο συνδικάτο επισιτισμού, στο ΣΕΤΗΠ, στο ΣΜΤ και αλλού. Και τελικά δεν χρειάζεται κανένας κουβάς, είναι περιττός άλλωστε, όταν ο άλλος αποφασίζει να βουτήξει μόνος του στη λάσπη και να κυλιστεί! Άιντε γιατί παράγινε!!!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι αλγερινές Αρχές έχουν μπλοκάρει χαφιεδικο ισπανικό κομβόι με δηθεν «ανθρωπιστική» βοήθεια ΜΚΟ για τον καταυλισμό του Τιντούφ των Σαχαραουι
 Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018, 08:00
Οι αλγερινές Αρχές έχουν μπλοκάρει στο λιμάνι του Οράν, από τις 17 Οκτωβρίου 2018, χαφιεδικο ισπανικό κομβόι αποτελούμενο από τρία ασθενοφόρα και έξι οχήματα, τα οποία μεταφέρουν περίπου 30 τόνους τρόφιμα και φαρμακευτικά προϊόντα για τους κατοίκους των καταυλισμών του Τιντούφ.
Η έξοδος από το λιμάνι έχει απαγορευθεί στους χαφιεδες «εθελοντές» που συνοδεύουν το κομβόι ΜΚΟ, από τις υπηρεσίες ασφαλείας, που ζητούν να τους δοθεί ειδική εξαίρεση υπογεγραμμένη από τον ίδιο τον Αλγερινό υπουργό Εξωτερικών.
Η παρεμπόδιση των χαφιεδων των ισπανικών ΜΚΟ, που καθοδηγούνται από τον ηγέτη του πολιτικού κόμματος «Podemos» στη Μαδρίτη, επήλθε, σύμφωνα με νεαρούς Σαχράουι των καταυλισμών, συνεπεία της επιμονής των χαφιεδων «εθελοντών» να συνοδεύσουν την ανθρωπιστική βοήθεια μέχρι τους καταυλισμούς του Τιντούφ και να παρίστανται κατά τη διανομή της και όχι να τη θέσουν στη διάθεση των υπευθύνων του αλγερινού Ερυθρού Σταυρού και του «polisario» στο λιμάνι του Οράν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οργανωτές του κομβόι προσέγγισαν νεαρούς Σαχράουι προκειμένου να τους παρακινήσουν να δράσουν ώστε να τεθεί τέλος σε αυτό που οι ίδιοι αποκαλούν «μυστική κράτηση» στο λιμάνι του Οράν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Κατηγορεί την Κολομβία ότι έχει διακόψει κάθε διμερή διπλωματική επαφή σε επίπεδο κορυφή
Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018, 08:19
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα υποστήριξε την Κυριακή ότι η κυβέρνηση της Κολομβίας έχει διακόψει κάθε διμερή διπλωματική επαφή στο ανώτατο επίπεδο.
Η Μπογκοτά «αποφάσισε να διακόψει τη διπλωματική επικοινωνία με τη νόμιμη κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας», κατήγγειλε ο Αρεάσα.
«Δεν έχω καμία επαφή με τον ΥΠΕΞ (της Κολομβίας, Κάρλος) Χολμς Τρουχίγιο. Είναι ανεύθυνο το να μη συνομιλούν οι υπουργοί Εξωτερικών δύο χωρών με τόσο ισχυρή δυναμική» συνέχισε.
Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Βενεζουέλας έκανε αυτήν τη δήλωση στο περιθώριο μιας τοποθέτησής του για τις τοπικές εκλογές της 9ης Δεκεμβρίου, όταν θα κριθούν 2.500 θέσεις σε 335 δήμους και κοινότητες.
Ο Αρεάσα επέκρινε τη σιωπή της Κολομβίας μία εβδομάδα μετά την επίθεση εναντίον στρατιωτών της Βενεζουέλας στην περιοχή των συνόρων των δύο κρατών, στην επαρχία Αμασόνας, όπου σκοτώθηκαν τρία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων της χώρας του και τραυματίστηκαν άλλα 10.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατηγόρησε την κυβέρνηση του νέου προέδρου της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε ότι αθετεί τις υποχρεώσεις της ως προς την ασφάλεια των συνόρων των δύο κρατών, ενώ επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση σε ακροδεξιούς παραστρατιωτικούς.
Στελέχη της αμερικανοπληρωμενης προδοτικης «αντιπολίτευσης» της Βενεζουέλας επέρριψαν την ευθύνη σε μέλη πυρήνα της οργάνωσης Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN).
Ακόμη, ο Αρεάσα σημείωσε πως ο Μαδούρο θέλει ο Ντούκε να αφήσει κατά μέρος την «εμμονή» του με τη Βενεζουέλα. Ο νέος πρόεδρος της Κολομβίας - που ανήκει στη σκληρή ακροδεξιά - χαρακτηρίζει συνεχώς τελευταία «δικτατορία» την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.
«Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ζητεί από τον πρόεδρο Ιβάν Ντούκε να κυβερνήσει την Κολομβία, να εγκαταλείψει την εμμονή του με τη Βενεζουέλα, να αφοσιωθεί στην επίτευξη της ειρήνης στην Κολομβία με όλες τις προκλήσεις της, κι η Βενεζουέλα θα συνεχίσει τον δημοκρατικό της δρόμο» είπε ο Αρεάσα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Οδομαχίες με τραυματίες άμαχους κι εγκλωβισμένους
 Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018, 02:09
Οδομαχίες ξέσπασαν την Κυριακή σε μια συνοικία στο ανατολικό τμήμα της πόλης Χοντάιντα της Υεμένης, όπου βρίσκεται ένα λιμάνι τεράστιας σημασίας, καθώς  η αποικιοκρατικη σουνιτοφασιστικη συμμαχία υπό την αιγίδα της βρωμιαρικης σιχαμενης Σαουδικής Αραβίας  προσπαθούν να κάμψουν την αντίσταση των πατριωτων σιιτών ανταρτών Χούτι,  σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.
Αξιωματούχος των κατοχικων σουνιτοφασιστικων δυναμεων ανέφερε ότι στόχος είναι να «εκκαθαριστούν» οι δρόμοι από κάθε παρουσία των πατριωτων ανταρτών,  ωστόσο, η συντονίστρια μιας ΜΚΟ ανέφερε ότι ολοένα περισσότεροι άμαχοι τραυματίζονται τις τελευταίες ώρες.
Το λιμάνι που βρίσκεται στη Χοντάιντα, στην Ερυθρά Θάλασσα, έχει πολύ υψηλή στρατηγική αξία, καθώς μέσω αυτού εισέρχονται στη χώρα τα τρία τέταρτα της ανθρωπιστικής βοήθειας που χορηγείται και των εμπορευμάτων που εισάγονται στη φτωχότερη αραβική χώρα.
Αντάρτες έχουν οχυρωθεί σε δρόμους και ταράτσες κτιρίων, αποφασισμένοι να ανακόψουν την προέλαση των κατοχικων σουνιτοφασιστικών δυνάμεων, που εισέβαλαν σε μια συνοικία ανάμεσα στο νοσοκομείο της 22ας Μαΐου — το μεγαλύτερο της πόλης — και τη λεωφόρο της Σανάα, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.
Μάχες μαίνονταν επίσης γύρω από το τουριστικό συγκρότημα Αλ Ουάχα («όαση»).
Κάτοικοι πολλών συνοικιών της πόλης ανέφεραν ότι είδαν ελεύθερους σκοπευτές σε ταράτσες και Υεμενιτικα άρματα μάχης των πατριωτων ανταρτών να βάλλουν με τα πυροβόλα τους.

«Το λιμάνι είναι ανοιχτό»
Ο Γιαχία Σαραφεντίν, υποδιευθυντής του οργανισμού του λιμανιού στη Χοντάιντα, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της πόλης, δήλωσε την Κυριακή στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «μέχρι στιγμής, το λιμάνι είναι ανοικτό και δουλεύουμε κανονικά». Ωστόσο, πρόσθεσε, «κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον».
«Παρότι έγιναν στόχος 50 και πλέον οβίδων τις τελευταίες ημέρες, τα σιλό (στο λιμάνι) είναι άθικτα και όπως φαίνεται δεν χάσαμε το απόθεμά μας των 50.000 τόνων σιτηρών», είπε από την πλευρά του ο Ερβέ Βεροζέλ, εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Προγράμματος Επισιτισμού (ΠΠΕ) του ΟΗΕ. Η ποσότητα αυτή, κατά τον Βεροζέλ, αρκεί για να τραφούν πάνω από 3,5 εκατομμύρια πολίτες.
Σύμφωνα με κατοίκους, η συμμαχία υπό την ηγεσία της σιχαμενης Σαουδικής Αραβίας σφυροκοπά με αεροσκάφη και με επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι τις θέσεις των πατριωτων Χούτι, οι οποίοι από την πλευρά τους εγκατέσπειραν πολλές νάρκες για να φρενάρουν την προέλαση των εχθρών τους.
«Η κατάσταση είναι στ' αλήθεια άσχημη», τόνισε η Μαριάμ Αλντογάνι, συντονίστρια της ΜΚΟ Save the Children («Σώστε τα παιδιά») επί του πεδίου στη Χοντάιντα. Ο πληθυσμός είναι κατατρομοκρατημένος ενώ στα νοσοκομεία φθάνει «αυξανόμενος αριθμός τραυματισμένων αμάχων», εξήγησε.
Το βράδυ της Κυριακής, ο σιχαμενος βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας έκανε δεκτό στο Ριάντ τον βρωμιαρη πρίγκιπα διάδοχο του Αμπού Ντάμπι, τον σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγίντ Αλ Ναχιάν, ισχυρό άνδρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σύμφωνα με το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, που δεν διευκρίνισε τι συζήτησαν.
Η επίθεση στη Χοντάιντα είχε ανασταλεί το καλοκαίρι, ώστε να δοθεί περιθώριο σε μια προσπάθεια να οργανωθούν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Γενεύη — αλλά η προσπάθεια αυτή απέτυχε.
Ο ΟΗΕ δεν διαθέτει ενημερωμένα στοιχεία για τον απολογισμό των θυμάτων του πολέμου, η τρέχουσα φάση του οποίου άρχισε τον Μάρτιο του 2015 με την επέμβαση της συμμαχίας. Η πιο πρόσφατη εκτίμηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που ανάγεται στον Αύγουστο του 2016, έκανε λόγο για 10.000 νεκρούς και 56.000 τραυματίες, στην πλειονότητά τους άμαχους, όμως οργανώσεις αρωγής τονίζουν ότι ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων είναι πολύ υψηλότερος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευρωβουλή: Απορρίφθηκε πρόταση για συζήτηση και ψήφισμα,για την δολοφονία Κατσίφα
18:48 | 12 Νοε 2018

Με 278 ψήφους κατά και 48 υπέρ, απορρίφθηκε πρόταση που τέθηκε από τον έλληνα ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, για λογαριασμό της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, να τροποποιηθεί η σημερινή ημερήσια διάταξη των εργασιών της Ευρωβουλής και να συμπεριληφθεί συζήτηση για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην Αλβανία και να υπάρξει και σχετικό Ψήφισμα την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.
Ο Νότης Μαριάς ζήτηση να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη σήμερα, συζήτηση για την  δολοφονία του Κατσίφα, που υποστηρίχθηκε από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα και για την καταπίεση και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Ο έλληνας ευρωβουλευτής ζήτησε να γίνει σχετική συζήτηση και ψηφοφορία για το θέμα σ’ αυτήν την Ολομέλεια.
Η σχετική πρόταση τέθηκε σε Ψηφοφορία και η Ολομέλεια απέρριψε το σχετικό αίτημα, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο για συζήτηση ή ψήφισμα, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ingrid Schubert... την αυτοκτόνησαν μόλις 33 ετών
12 novembre 1977, στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Stadelheim του Μονάχου το Γερμανικό καθεστώς "αυτοκτονεί" την 33χρονη Ingrid Schubert.
Μετά την Ulrike Meinhof (9 Μάη 1976), τους...
Andreas Baader, Gudrun Ensslin και Jan Carl Raspe (17 Οκτώβρη 1977), ήρθε η σειρά της Ingrid Schubert.
Ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης Rote Armee Fraktion (RAF), πήρε με άριστα το πτυχίο της στην Ιατρική το Μάρτη του 1970.
Το καλοκαίρι του 1970, μαζί με άλλα μέλη της RAF εκπαιδεύτηκε στα στρατόπεδα της Παλαιστινιακής οργάνωσης Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (FPLP) στην Ιορδανία.
Στην παρανομία είχε το αντάρτικο όνομα "Νίνα".
Συμμετείχε στην επιχείρηση απόδρασης από τις φυλακές του Andreas Baader.
Στις 8 Οκτώβρη 1970 συλλαμβάνεται στο Βερολίνο μαζί με τους Horst Mahler, Brigitte Asdonk και Irene Goergens, μέλη της RAF.
Τον Απρίλη του 1971 καταδικάζεται σε 13 χρόνια φυλάκιση με μοναδική "παράνομη" δράση την απελευθέρωση του Andreas Baader και κλοπή αυτοχρηματοδότησης της οργάνωσης από τράπεζες.
Βασανίστηκε άγρια στις γερμανικές φυλακές και συμμετείχε σε απεργίες πείνας φυλακισμένων.
Βρέθηκε κρεμασμένη στα κάγκελα του κελιού της, σαν σήμερα στις 12 Νοέμβρη 1977.
Για την πολιτική της δράση και το κουράγιο που την χαρακτήριζε, οι επόμενες γενιές της οργάνωσης υπέγραφαν ανακοινώσεις στο όνομά της: "Ingrid Schubert Command".
Μια ακόμη δολοφονία του αστικού καθεστώτος της Γερμανίας που ο ναζισμός αποτελεί απαραίτητο συστατικό επιβίωσης της.
Δολοφονίες για να σβήσουν κάθε διαφορετική αντίληψη, για να απαντήσουν στις ποινές των ίδιων τους των δικαστηρίων,,,



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Σερβία στον Μεγάλο A  Παγκοσμιο Πόλεμο έχασε το 1/3 του πληθυσμού της...
Όταν το γαλλικό πρωτόκολλο δεν σέβεται (ή δεν γνωρίζει)την ιστορία..! Η Σερβία στον Μεγάλο  Παγκοσμιο Πόλεμο έχασε το 1/3 του πληθυσμού της και το 62% του ανδρικού πληθυσμού κι όμως ο Βούτσιτς δεν βρέθηκε στη κεντρική εξέδρα αλλά ο Θάτσι...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαθητικές καταλήψεις σε σχολεία της Κατερίνης και του Κιλκίς για την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δάσκαλε λες ψέμματα μου είπαν τα παιδιά σήμερα στη τάξη !!
Στο Μαραθώνα πολέμησαν οι Αθηναίοι τους Σπαρτιάτες ,νίκησαν οι Αθηναίοι και έκαναν τον τύμβο του Μαραθώνα .
Έτσι γίνεται και ο Μαραθώνιος από τότε κάθε χρόνο ...
Επειδή νίκησαν οι Αθηναίοι τους Σπαρτιάτες και όχι τους Πέρσες που μας λέγατε !!
Το είπε στη τηλεόραση στην ΕΡΤ1 ...
Ξέρει λιγότερα αυτός που μιλάει στη τηλεόραση κύριε ; Γίνεται ;
Αυτός μιλάει στη τηλεόραση όχι σε μια τάξη σαν εσάς !!!!!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί είναι οι κυβερνήτες της χώρας !!
Θέλουν να ”μπλοκέρνουν κατευθείαν ” κάθε φωνή και το έκαναν πράξη !!
Το Pirate Bay είναι μόνο η αρχή !!
Θα μας βρουν μπροστά τους ..
Λέμε ΟΧΙ στη λογοκρισία !!!
Λέμε ΝΑΙ στην ελευθερη διάδοση ιδεών !!
https://navagosblog.blogspot.com/2018/11/blog-post_12.html?spref=fb&fbclid=IwAR1aplwGjN3BNnR0Y8c7HUTOKWjgu8SVQc_f7M55vKp-yYkC9tWoYmEfSpg



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συμπλοκές μεταξύ λαθρομεταναστών στη Θεσσαλονίκη!...
Άγριες συμπλοκές ανάμεσα σε αλλοδαπούς σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (11/11) στο κέντρο στη Θεσσαλονίκη.
Στην Θεσσαλονίκη δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται συμπλοκές από αλλοδαπούς, δεδομένου ότι δέχεται πλήθος μεταναστών από Βαλκάνια και από Έβρο.
Οι συμπλοκές συνέβησαν στην οδό Σαπφούς κοντά στην κινέζικη αγορά στο κέντρο στη Θεσσαλονίκη, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο των συμπλοκών.
Με την εμφάνιση της αστυνομίας οι περισσότεροι από τους αλλοδαπούς έσπευσαν να εξαφανιστούν, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τους.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα ήττα της ιταλικής κεντροαριστεράς! Παραμένουν Δημόσια τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Ρώμης!
Απόψε μια νέα ήττα ανέμενε τις δυνάμεις της ιταλικής κεντροαριστεράς και δεξιάς στο Δημοτικό Συμβουλευτικό Δημοψήφισμα του Δήμου της αιώνιας πόλης, με αντικείμενο την ιδιωτικοποίηση των Δημόσιων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της Ρώμης (Λεωφορείων, Τρόλεϊ, Τραμ και Μετρό) με την επωνυμία "Atac".
Το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ δεν συγκέντρωσε το 33,3% συμμετοχής, ποσοστό εγκυρότητας και περιορίστηκε στο 16% των εγγεγραμμένων δημοτών.
Πανηγυρίζει η Δήμαρχος της Ρώμης Virginia Raggi του Κινήματος 5 αστέρων:
Virginia Raggi ✔ @virginiaraggi
"Η Atac Παραμένει των Δημοτών. Οι Ρωμάνοι τη θέλουν δημόσια. Τώρα δουλειά για την τελική επίθεση με την αγορά 600 νέων λεωφορείων, νέους... λεωφορειόδρομους, περισσότεροι έλεγχοι, εκσυγχρονισμός του μετρό. Προσοχή και σεβασμός για όλους τους δημότες"
Στο Δημοψήφισμα ζητήθηκε από τους δημότες αν επιθυμούν να δοθούν με διαγωνισμό στους ιδιώτες οι υπηρεσίες μεταφοράς της αιώνιας πόλης.
Υπέρ του ΝΑΙ στην ιδιωτικοποίηση τάχθηκαν οι δυνάμεις της κεντροαριστεράς και της δεξιάς (Μπερλουσκόνι).
Υπέρ του ΟΧΙ τα κυβερνητικά κόμματα Κ5α, Λέγκα και τα συνδικάτα των εργαζομένων.
Επικεφαλής και πρόεδρος της Επιτροπής υπέρ του ΝΑΙ ήταν ο Riccardo Magi, βουλευτής της ενιαίας κεντροαριστεράς των "Ιταλών Ριζοσπαστών" της λίστας "Περισσότερη Ευρώπη" του συνασπισμού της κεντροαριστεράς για υποψήφιο πρωθυπουργό τον Renzi (εκλογές 4 Μάρτη 2018).
Επικεφαλής της Επιτροπής υπέρ του ΟΧΙ ήταν ο Stefano Fassina, δημοτικός σύμβουλος της Ρώμης και βουλευτής της ιταλικής αριστεράς που προσφάτως αποσχίστηκε ιδρύοντας το Κίνημα Πατρίδα και Σύνταγμα για την ανασυγκρότηση της λαϊκής αριστεράς (Patria e Costituzione per ricostruire sinistra di popolo)
Στο Δημοψήφισμα ψήφισαν 386.900 δημότες, σε σύνολο εγγεγραμμένων 2.363.989 και το όριο τουeferendum Atac Roma | Quando e come si vota | Chi ha diritto al voto | Cosa succede se vince il sì e cosa se vince il No | Notizie e aggiornament
„33,3% ισοδυναμεί με περίπου 650.000 ψηφοφόρους.
Η Δήμαρχος Virginia Raggi είναι σαφής: «Δεν θα μας σταματήσουν οι πολεμικές επιθέσεις αυτών που θέλουν να ξεπουλήσουν μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις δημόσιων μεταφορών της Ευρώπης, μια περιουσία που ανήκει σ' εμάς τους κατοίκους της Ρώμης. Δεν θα μας σταματήσουν οι επιθέσεις αυτών που σώρευσαν 1 δισεκατομμύριο 300 εκατομμύρια χρέη και έχουν το θράσος να μιλούν για ηθική».