Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Τριτη 13 Νοεμβριου 2018


Ένωση της Βορείου Ηπείρου με την Ελλάδα ζητάει ο δεσπότης της Κόνιτσας.
Θυμήθηκα πως για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα μιλούσαν και εκείνοι που άνοιξαν την Κερκόπορτα στον Αττίλα το 1974.
Και καθώς την πολεμική εμπλοκή με την Αλβανία που επιζητά ο Μακαριώτατος θα ακολουθούσε σίγουρα εμπλοκή και με την Τουρκία, προσπαθώ να φανταστώ σε ποια σημεία της Ελλάδας θα μπορούσε να χτιστεί η Νέα Λευκωσία, η Νέα Λάρνακα και η Νέα Σάμος.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάθε σφαίρα στο κορμί ενός παιδιού στην Παλαιστίνη φέρει και την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα.
Σχολιο.-  Οχι την δικη μου !!!! και για πολλους αλλους λογους επρεπε να ειναι ηδη στον Κορυδαλλό !!! κρατος χωρις δικαιοσυνη δεν υπαρχει κρατος !!!! αλλα ποιος θα την επιβαλλει???
Σχολιο.- Εμπορικές σχέσεις είναι τα κοινά γυμνάσια ελληνικού και ισραηλινού στρατού και η στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ; Και απομόνωση το να μη συμμαχείς με το κράτος δολοφόνο; Αν είναι έτσι, πράγματι υπερβάλλω. Σε σημείο ώστε να μη με νοιάζει αν τα αιματοβαμμένα χέρια του Νετανιάχου τα σφίγγει ο Τσίπρας ή ο Κούλης. Αν είχα τη λογική σου θα ήμουν Ν.Δ. από τα νιάτα μου και ίσως αργότερα με το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη. Αυτά τα περί υπερβολών τα ακούω από το 1972.
εσύ έκανες λόγο για εμπορικές σχέσεις. Είπα εγώ να διακοπούν οι εμπορικές σχέσεις; Τη στρατιωτική συμμαχία με το κράτος δολοφόνο καταγγέλλω. Για ξαναδιάβασε τη δημοσίευση που σχολιάζεις. Σε όλο τον πλανήτη διαχρονικά, οι εμπορικές σχέσεις δεν προϋποθέτουν και στρατιωτική συμμαχία. Και η ανεξάρτητη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που ανέκαθεν υποστήριζε η Αριστερά, πρόταση είναι. Όχι βέβαια για όσους βλέπουν πάντα και παντού ως μονόδρομο τη συμμαχία με εγκληματίες.
ΚΙ αυτά τα περί ανέφικτης ανεξάρτητης πολτικής είναι ακριβώς αυτά που έλεγε διαχρονικά η Δεξιά και κατόπιν και οι Σημίτιδες. Ε! Δεν θα τους δώσω και δίκιο! Αρκετές εθνικές συμφορές έχουν προκαλέσει.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απόψε στις 8.30 η μουσική εκδήλωση αλληλεγγύης προς τον Αντώνη Πιστιάλκα στο Nosotros. Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια.
Τα σύγχρονα εγκλήματα της απανθρωπιάς και της αναλγησίας, οι καθημερινές πραγματικές δολοφονίες που κατά χιλιάδες γίνονται δίπλα μας, δεν μπορεί να συνεχίζουμε να τις αγνοούμε ή να τις προσπερνάμε.
Πρέπει να κάνουμε κάτι να τις σταματήσουμε!
Να σώσουμε τώρα τον Αντώνη Πιστιάλκα, τον αγωνιστή των Λαμπράκηδων, τον παλιό μας σύντροφο και φίλο.
Να σώσουμε όλους τους ανάλογους Αντώνηδες.
Ανατροπή και φτου από την αρχή για μια πατρίδα που να γίνει ανθρώπινη.

Σώστε τον Αντ. Πιστιάλκα. Άρρωστος, χωρίς εισόδημα, χάνει σπίτι και ρεύμα

Η αναλγησία και η απανθρωπιά σπάζουν πλέον όλα τα ρεκόρ.
Ο σ. Αντώνης Πιστιάλκας, μεγάλης ηλικίας, έχει μηδενικό στην κυριολεξία εισόδημα, δεν μπορεί να πάρει σύνταξη γιατί χρωστάει στον ΕΦΚΑ, είναι άρρωστος και δεν έχει να αγοράσει ούτε τα απαραίτητα φάρμακά του, ενώ του έστειλαν χαρτί από ΔΕΗ ότι του κόβουν από μέρα σε μέρα το ρεύμα.
Και, όμως, και σε έναν άνθρωπο σαν και αυτόν πολιτικοποιημένο, σύντροφο από τα παλιά, έσπευσε η Τράπεζα Πειραιώς να βγάλει διαταγή πληρωμής για να κατασχέσει το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο και καταφύγιο που διαθέτει, το σπίτι του, μια «βιλάρα» 66 τ.μ. (!) στους Αμπελόκηπους, για χρέος μόνο 35.000 ευρώ, ενώ η ΔΕΗ του έστειλε «μπουγιουρντί» με το οποίο του κόβει το ρεύμα!
Είναι υπόθεση τιμής για όλους/ες μας να σώσουμε τον σ. Αντ. Πιστιάλκα.
Να σώσουμε πρώτα απ’ όλα το σπίτι του για να μην τον πετάξουν στο δρόμο και βεβαίως να μην του κόψουν το ρεύμα και ύστερα να τον σώσουμε από την πείνα και την δυστυχία για να μπορεί να παίρνει τα φάρμακά του.
Τα σύγχρονα εγκλήματα της απανθρωπιάς και της αναλγησίας, οι καθημερινές πραγματικέςδολοφονίες που κατά χιλιάδες γίνονται δίπλα μας, δεν μπορεί να συνεχίζουμε να τις αγνοούμεή να τις προσπερνάμε.
Πρέπει να κάνουμε κάτι να τις σταματήσουμε!
Να σώσουμε τώρα τον Αντώνη Πιστιάλκα.
Να σώσουμε όλους τους ανάλογους Αντώνηδες.
Ανατροπή και φτου από την αρχή για μια πατρίδα που να γίνει ανθρώπινη.

Ιδού τι γράφει για τον εαυτό του ο ίδιος ο σ. Αντ. Πιστιάλκας
Διαταγή πληρωμής και κ α τ ά σ χ ε σ η ‘’’’ π ρ ώ τ η ς ‘’’’ κ α τ ο ι κ ί α ς του Πιστιάλκα Αντώνη ή antonis forotexnikos κατά facebook΄
Τη διαταγή πληρωμής την έστειλε η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ για επισκευαστικό δάνειο που πάρθηκε το 2007 με τοκοχρεωλυτική αξία 50.000 και είχε κατεβεί στις 35.000 το 2011.
Τώρα η τράπεζα Πειραιώς το ανέβασε με τα πανωτόκια και τα δικαστικά έξοδα σε 65.000 !!!.
Από το 2011 και μετά με πήρε η κάτω βόλτα οικονομικά, ετήσιο καθαρό εισόδημα προ ασφαλιστικών εισφορών : (2011 = 7.000, το 2012 = 6.000, το 2013 = 4.500, το 2014 = 4.000, το 2015 = 3.000 και μετά σχεδόν (0) μηδέν γιατί αρρώστισα με πολύ βαριά κατάθλιψη και άγχος σε σημείο που χτυπιώμουνα.
Ζω μόνος (εργένης στα 70.α μου), άνευ εισοδήματος, σιτίζομε από την εκκλησία μέρας παρά μέρα και αν φέρουνε το φαγητό.
Από το 2014 η βαριά κατάθλιψη και το άγχος εμφανιστήκαν έντονα ώσπου το Δεκέμβρη του 2016 κάποιος γνωστός που του τηλεφώνησα με πήγε με το 166 στο Νοσοκομείο του Ερυθρού και βγήκα πολύ χάλια έως και σήμερα.
Κάπως συνήλθα με τη χρήση της Pregabalin Sandoz που μου έδωσε γιατρίνα του ΙΚΑ Αλεξάνδρας.
Νέο “ευχάριστο μήνυμα” από τον σ. Αντ. Πιστιάλκα
ΔΕΗ και ΚΟΨΙΜΟ ΡΕΥΜΑΤΟΣ από την κατοικία του Αντώνη Πιστιάλκα και κατά facebooc antonis forotexnikos
Ήλθε και από τη δικηγόρο ΝΙΚΗ ΚΩΣΤΑΚΟΥ η ενημέρωση – ειδοποίηση για την υπέρ τριετή οφειλή μου στη ΔΕΗ (2.450) ευρώ και γιά κόψιμο του ρεύματος.
Άρρωστος από βαριά κατάθλιψη και βασανιστικό άγχος δεν μου ήτανε μπορετό να αποκριθώ, ως όφειλα κάτω από ομαλές συνθήκες, στην εξόφληση των Λογαριασμών της ΔΕΗ. Την “ενημέρωση” και . . . . τα παρεπόμενα μου την έστειλε η δικηγόρος ΝΙΚΗ ΚΩΣΤΑΚΟΥ, 15-10-2018.
Το τηλέφωνό της είναι 210 / 8221 808



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με την τεράστια πλειονότητα του κόσμου της εργασίας να 'χει γυρίσει την πλάτη στον εργοδοτικό και φιλοκαθεστωτικό συνδικαλισμό, οφείλετε το παράδοξο το ότι η παράταξη του ΠΑΣΟΚ (ναι! αυτού του πολιτικού πτώματος) πήρε  40,68% και 13 εδρες στο Συνέδριο του Ε.Κ. Θεσσαλονίκης, η παράταξη της Ν.Δ. 17,84% και 6 εδρες και του ΣΥΡΙΖΑ 1102% και 3 εδρες η δεξια Ενοτητα 5,24% και 2 εδρες, και η Εργατικη Ενοτητα του ΚΚΕ 23,88% και 7 εδρες.
Συνολικά, το 70% των αντιπροσώπων ψήφισε τις παρατάξεις που έχουν στηρίξει μνημονιακές πολιτικές. Εκπροσωπώντας λιγότερο από το 10% των εργαζομένων της πόλης.
Κάνοντας αυτούς που ακούν συνδικαλισμό και σκέφτονται βολεμένους παράγοντες και παραγοντίσκους, να αηδιάζουν ακόμη περισσότερο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ραντάρ του ισραηλινού στρατού στην ανατολική Κρήτη. Λεμε ΟΧΙ
Σ' αυτούς που ανοίγουν τον δρόμο για να σκοτωθεί το παιδί σου σε κάποιο μέτωπο της Μέσης Ανατολής, πολεμώντας στο πλευρό του Ισραήλ. Λεμε ΟΧΙ.
Σ' αυτούς που προετοιμάζουν το έδαφος για να γίνει κι η Αθήνα μια από τις πόλεις που θα σκάνε βόμβες στο μετρό και στις κεντρικές πλατείες. Να γίνει κι αυτή Παρίσι. Λεμε ΟΧΙ!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οταν ο κοινοβουλευτισμός γίνεται κυνοβολευτισμός ο φασισμός παίρνει κεφάλι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10 Νοεμβριου
ΚΑΝΑΔΑΣ βγαινουν οι Συριοι προσφυγες και καταγγελουν τους ''διασωστες''της Αλ Καιντα,τα ''λευκα κρανη''που προμοταρε το Χολυγουντ με ενα οσκαρ στο ντοκυμαντερ παρακαλω ...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



PFLP Επείγουσα έκκληση: Η Γάζα δέχεται επίθεση! Σταθείτε στο πλευρό της Παλαιστίνης! Σταθείτε στο πλευρό της Αντίστασης!
November 13, 2018
Το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης(PFLP) καλεί σε επείγουσα δράση όλους τους φίλους της Παλαιστίνης, τα κινήματα για δικαιοσύνη και απελευθέρωση της Παλαιστίνης και τις παλαιστινιακές και αραβικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο για να σταθούν στο πλευρό της Γάζας που τελεί υπό επίθεση αυτή την κρίσιμη στιγμή. Εκφράζουμε αυτή την έκκληση από πένθος και προς τιμήν για τους δύο ηρωικούς συντρόφους μας, τον Μοχάμεντ Αλ-Ταταρι και τον Μοχάμεντ Όντεχ που μαρτύρησαν σήμερα από την επίθεση που εξαπέλυσαν οι σιωνιστικές κατοχικές δυνάμεις, που τους επιτέθηκαν καθώς πολεμούσαν για την ελευθερία της γης τους, της Παλαιστίνης και όλον τον λαό της.
Αυτές οι δολοφονίες από τα χέρια των αποικιακών δυνάμεων έρχεται μετά από χθεσινή επίθεση, κατά την οποία οι Σιωνιστικές δυνάμεις επεδίωξαν να εισβάλουν στη Λωρίδα της Γάζας σε μια μυστική επιχείρηση με σκοπό να απαγάγουν ή να δολοφονήσουν τους ηγέτες της παλαιστινιακής αντίστασης. Σκοτώθηκαν εφτά Παλαιστίνιοι οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τη γη τους – αλλά η παλαιστινιακή αντίσταση δεν τους άφησε να ξεφύγουν από το έγκλημά τους. Η αντίσταση κράτησε γρήγορα, πολεμώντας ηρωικά ενάντια σε μία από τις πιο βαριά ένοπλες δυνάμεις στον κόσμο και αποφέροντας καίρια χτυπήματα κατά των δολοφόνων.
Απόψε, οι βόμβες για άλλη μια φορά χτυπούν τη Γάζα. Οι σιωνιστικές δυνάμεις χτυπούν και βομβαρδίζουν τηλεοπτικούς σταθμούς και πανεπιστήμια και απειλούν πως θα αρχίσουν πάλι να επιτίθενται σε νοσοκομεία. Αυτό έρχεται ως η τελευταία φαινομενική στρατιωτική επίθεση κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα, μετά τους πολέμους του 2009, 2012 και 2014 και τις αμέτρητες βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες, μέσα στα 11 χρόνια βάναυσης και αμείλικτης πολιορκίας.
Αυτή η επίθεση είναι μια προσπάθεια να κατασταλούν τα επιτεύγματα των διαδηλώσεων για επιστροφή, όπου χιλιάδες Παλαιστίνιοι στη Γάζα απαίτησαν το θεμελιώδες τους δικαίωμα να επιστρέψουν και να σπάσουν την πολιορκία. Ενάντια σε αυτό το λαϊκό κίνημα, οι σιωνιστικές δυνάμεις εξαπέλυσαν τους ελεύθερους σκοπευτές τους, παίρνοντας τις ζωές περισσότερων από 200 Παλαιστίνιων διαδηλωτών. Παρά όλες αυτές τις επιθέσεις, ο παλαιστινιακός λαός της Γάζας παραμένει αφοσιωμένος στην αντίσταση, αρνείται να παραιτηθεί από τους υπερασπιστές του και είναι σταθερός στον αγώνα για επιστροφή και απελευθέρωση.
Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα δεν είναι μόνοι! Και δεν πρέπει να μείνουν μόνοι! Αυτή η επίθεση εναντίων τους δεν πραγματοποιείται μόνο από την κατοχή του Ισραήλ αλλά και από τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία και η Βρετανία που στηρίζουν το αποικιακό ρατσιστικό κράτος. Επίσης τα αντιδραστικά αραβικά καθεστώτα που σχεδιάζουν το πώς να εξαλείψουν τα παλαιστινιακά δικαιώματα και την ύπαρξη της Παλαιστίνης, ενώ παράλληλα βυθίζουν στη καταστροφή και τον θάνατο στην Υεμένη, συνυπάρχουν και σε αυτή την επίθεση.
Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε. Πηγαίνετε στους δρόμους και τις πλατείες, οργανωθείτε, διαμαρτυρηθείτε και κινητοποιηθείτε ως ένδειξη συμπαράστασης με τον παλαιστινιακό λαό στη Γάζα που βρίσκεται υπό επίθεση, αλλά εξακολουθούν να αντιστέκονται παρά τις επιπτώσεις. Ενισχύστε το μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ και αντιμετωπίσετε τον ιμπεριαλισμό παντού που υπάρχει.
Να στέκεστε με τον παλαιστινιακό λαό, την παλαιστινιακή αντίσταση και τον παλαιστινιακό σκοπό – τον αγώνα για επιστροφή και τον αγώνα για απελευθέρωση, από τον ποταμό μέχρι τη θάλασσα!
http://www.kanafani.gr/pflp-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1-%CE%AD%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B7-%CE%B3%CE%AC%CE%B6%CE%B1-%CE%B4%CE%AD%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%AF/?fbclid=IwAR1eyk-Nq6v2XyTuhRKjeKFTcjVl3Cp47qeCGX4a_j80o6i_8kR9rRjRSkU



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



επειδη δεν υπάρχει τιποτα πιο ειδεχθές από τους δήθεν "αντικειμενικούς", ζουν αναμεσα μας,ας ξεκινήσουμε με ένα εξαιρετικό κειμενακι :
"Δεν είμαι Σύριζα αλλά… εδώ και 4 χρόνια που μας κυβερνάει ο Σύριζα έχω κάνει 500.135 αντιδεξιά αντιφιλελε ποστ για Αδωνη, Βορίδη, Αμβρόσιο, τατιάνα Στεφανίδου έτσι ώστε να σας θυμίζω ότι αν φύγει ο Σύριζα θα έρθει ο Κούλης.
Δεν είμαι Σύριζα αλλά δεν ασχολούμαι με την πολιτική των μνημονίων που συνέχισε ο Σύριζα και όλα τα μέτρα που πέρασε ο Σύριζα αλλά ασχολούμαι με το πως αυτά τα μέτρα σχολιάστηκαν από τον Κικίλια και τη ΝΔ.
Δεν είμαι Σύριζα αλλά εδώ και 2 χρόνια που το ΝΑΤΟ έχει εγκατασταθεί στο Αιγαίο, η χώρα προορίζεται να γίνει μια τεράστια νατοική βάση και είναι το μεγαλύτερο τσιράκι του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και του Ισραήλ, εγώ δεν λέω κουβέντα για αυτό, αλλά κάνω ποστ για την Ελλη Παπαγγελη και τον Μπογδάνο.
Δεν είμαι Σύριζα αλλά τώρα που δημοσιεύτηκε η συμφωνία Κράτους εκκλησίας αντί να κάνω κριτική στην κυβέρνηση που μας δουλεύει μέσα στα μούτρα μας, ασχολήθηκα πάλι με την Βούλτεψη , τον Αμβρόσιο και τον Κούλη."
υ.γ. υπάρχουν και σ αλλους τομεις "αντικειμενικοι", πιο γλειωδεις...εχει ο καιρος γυρισματα!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



10 Νοεμβριου
Τελικά δεν βρέθηκαν σε κρύπτη ...19.000.000 ευρώ. Προκαλεί πάντως εντύπωση που το πιστέψαμε και δεν προβληματιζομαστε πως ξαφνικά γεμισαμε Χολμσακηδες και Πουαρακηδες που ανακαλύπτουν, Ω οι δαιμόνιοι, κρύπτες



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Απόφαση Ι. Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας Σερβίας για ουκρανικό: αθεμελίωτες κι αντικανονικές οι αποφάσεις του Οικουμενικού. Δεν θα τις εφαρμόσει. Θεωρεί λαϊκούς και όχι κληρικούς τους σχισματικούς που ο Βαρθολομαίος αποκατέστησε ως δεσποτάδες και δεν θα έχει καμιά λειτουργική επικοινωνία μαζί τους. Καλεί σε Πανορθόδοξο Σύνοδο για την άρση της κρίσης.
12/11/2018 - 23.00
Η μαρτυρική Σέρβικη Εκκλησία χωρίς παλινδρομήσεις , αμφιταλαντεύσεις και μισόλογα πήρε θέση για το σχίσμα στους κόλπους της Ορθοδοξίας. Δεν κρύβεται από την ιστορία αναλαμβάνει την ευθύνη και τοποθετείται στο ύψος της αποστολής της. Ο επίσκοπος Backa Ειρηναίος εκπρόσωπος τύπου της Ορθόδοξης Εκκλησίας Σερβίας δημοσιοποίησε ένα ανακοινωθέν ημερομηνίας 12 Νοέμβρη με τίτλο « Θέση της Ορθόδοξης Σέρβικης Εκκλησίας στην εκκλησιαστική κρίση στην Ουκρανία μετά τις τελευταίες αποφάσεις του πατριαρχείου Κων/πολης  » :
« Η Σύνοδος των Επισκόπων της Σέρβικης Ορθόδοξης Εκκλησίας που διήρκησε 2 ημέρες  (6-7 Νοέμβρη του τρέχοντος έτους) αφιερώθηκε σε 2 θέματα κύρια : την κατάσταση σε Kosovo και Μετόχια , στην βελτίωση της αγωγής και της εκπαίδευσης στην Σέρβικη Ορθόδοξη Εκκλησία και στην εκκλησιαστική κρίση στην Ουκρανία  μετά τις τελευταίες αποφάσεις του πατριαρχείου Κων/πολης...
Η Σύνοδος πιστοποιεί αρχικά με θλίψη ότι το Πατριαρχείο Κων/πολης έλαβε την απόφαση, αθεμελίωτη ως προς τους Κανόνες, ν΄αποκαταστήσει και ν΄αναγνωρίσει ως επισκόπους τους 2 διευθύνοντες σε σχισματικά groupuscules στην Ουκρανία τον Φιλάρετο Denisenko και τον Μακάριο Maletitch, με το επισκοπείο τους και τον κλήρο τους. Ο πρώτος  καθαιρεμένος στην εποχή του , έπειτα αποκλείστηκε από την εκκλησιαστική κοινωνία και αναθεματίστηκε ενώ ο δεύτερος  είναι ήδη στερημένος από την αποστολική διαδοχή ως καταγόμενος από τη σέκτα των « αυτο-ιερωθέντων », λόγος για τον οποίο η Ιερά Σύνοδος θεωρεί την απόφαση της Συνόδου της Κων/πολης ως μη αναγκαστική για την Ορθόδοξη Εκκλησία Σερβίας.
Η Σύνοδος δεν αναγνωρίζει τα προαναφερθέντα πρόσωπα και τους υποστηρικτές τους ως επισκόπους και κληρικούς  και κατά συνέπειαν δεν δέχεται τη λειτουργική και Κανονική επικοινωνία  με αυτούς και τους σεχταριστές τους. Εν κατακλείδι η Σύνοδος προτείνει στο Πατριαρχείο Κων/πολης ,και σε όλες τις άλλες Τοπικές Αυτοκέφαλες Εκκλησίες ότι τα ζητήματα της Αυτοκεφαλίας και της Ορθόδοξης Διασποράς να εξεταστούν το συντομότερο δυνατόν  σε μια Πανορθόδοξη Σύνοδο , προκειμένου η Συνοδικότητα και η Ενότητα της Εκκλησίας να επιβεβαιωθούν και να ενδυναμωθούν και στο μέλλον θα πρέπει να αποφεύγονται δοκιμασίες όπως αυτή που περνά τώρα η άγια ορθοδοξία».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διπλή διάψευση των "Νέων" από Πατριαρχείο και Βερολίνο
 Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018, 19:07
Απευθείας επίθεση κατά του δημοσιογραφικού οργανισμού Μαρινάκη και πιο συγκεκριμένα κατά της εφημερίδας τα Νέα εξαπέλυσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας το Μέγαρο Μαξίμου αφού πρώτα δύο εκ των πρωτοσέλιδων δημοσιευμάτων της εφημερίδας διαψεύστηκαν κατηγορηματικά, το ένα από το Πατριαρχείο και το δεύτερο από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς.
Η εφημερίδα τα Νέα σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Δευτέρας αναφέρει πως δεν θα περικοπούν παρά μόνο οι χαμηλές συντάξεις και πως δεν διασώζονται οι υφιστάμενες υψηλές συντάξεις λόγω άρνησης του Βερολίνου και προσωπικά του υπουργού Οικονομικών Όλαφ Σόλτς.
Το δεύτερο δημοσίευμα αφορά διαλόγους μεταξύ του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στην Πόλη, προκειμένου να ενημερωθεί ο Οικουμενικός Θρόνος για το περιεχόμενο της συμφωνίας Τσίπρα- Ιερώνυμου.
Το περιεχόμενο του δημοσιεύματος διαψεύστηκε κατηγορηματικά με επίσημη ανακοίνωση του Πατριαρχικού Θρόνου.
Κατόπιν τούτων το Μαξίμου προέβη στην ακόλουθη ανακοίνωση:
«Από επιτυχία σε επιτυχία βαδίζει ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μαρινάκη», τονίζει το πρωθυπουργικό γραφείο.
«Μέσα σε λίγες ώρες κατάφερε να διαψευσθεί κατηγορηματικά τόσο από το Πατριαρχείο για τους δήθεν διαλόγους του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Υπουργό Παιδείας, όσο και από τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, που χαρακτήρισε το πρωτοσέλιδό τους για τις συντάξεις "αποκύημα φαντασίας".
Προτείνουμε να αλλάξουν τον τίτλο τους από τα Νέα σε Fake Νέα», καταλήγει.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολεμικές προετοιμασίες του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος στα σύνορα με τη Γάζα
 Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018, 12:30
Το ισραηλινοναζιστικο καθεστως συγκεντρώνει μεγάλες στρατιωτικές δυνάμεις και τεθωρακισμένα στα σύνορα με τη Γάζα, μετέδωσε το Τελ Αβίβ, μετά την εκτόξευση περισσοτέρων από 300 πυραύλων εναντίον κατεχομενου ισραηλινοναζιστικού εδάφους. Έχουν προηγηθεί περίπου 70 ισραηλινοναζιστικές αεροπορικές επιδρομές σε στόχους στην αποκλεισμένη παλαιστινιακή περιοχή.
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός άρχισε να ενισχύει τις δυνάμεις του κατά μήκος των συνόρων με τη Γάζα από το βράδυ της Δευτέρας, οπότε δόθηκε το πράσινο φως να δράσει εναντίον της Χαμάς «με σιδερένια γροθιά» μετά τον πλέον εντατικό βομβαρδισμό που είχε να δεχθεί οι ισραηλινοναζιστες από το 2014.
Η Χαμάς ανακοίνωσε πως η πυραυλική επίθεση ήταν απάντηση στην επιχείρηση ισραηλινοναζιστών κομάντο στη Γάζα.
Η νυχτερινή επιχείρηση των ισραηλινοναζιστών κομάντο, πριν από δύο ημέρες, είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν επτά στελέχη της Χαμάς, ανάμεσά τους ηγετικός στέλεχος αρμόδιο για την «άμυνα των τούνελ» επικοινωνίας με το ισραηλινοναζιστικό κατεχομενο έδαφος.
Στην επιχείρηση σκοτώθηκε και ένας ισραηλινοναζιστης κομάντο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία διακόπτει κάθε δεσμό με το Οικουμενικό Πατριαρχείο
 Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018, 17:53
Η Ιερά Σύνοδος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC) του πατριαρχείου της Μόσχας αποφάσισε σήμερα Τρίτη να διακόψει κάθε σχέση με το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης, λόγω των δραστηριοτήτων του στην Ουκρανία.
«Λαμβάνοντας υπόψη τις καταστροφικές ενέργειες και την ξεκάθαρη παραβίαση των κανόνων από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, ο κλήρος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, πρέπει να διακοπεί κάθε σχέση με τον κλήρο του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης», αναφέρει η ουκρανική Εκκλησία.
Επίσης τονίζει ότι «οι λαϊκοί πρέπει να διακόψουν τη συμμετοχή τους σε μυστήρια που τελούνται σε εκκλησίες του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφροαμερικανός ένοπλος φρουρός στο Σικάγο σκοτώθηκε από πυρά της αστυνομίας
 Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018, 16:35
Ένας μαύρος ένοπλος φρουρός σε μπαρ στα προάστια του Σικάγου σκοτώθηκε από την αστυνομία καθώς προσπαθούσε να κρατήσει υπό έλεγχο έναν ύποπτο για περιστατικό με πυροβολισμούς στο μπαρ, στο οποίο τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι, σύμφωνα με αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες.
Ο φρουρός Τζέμελ Ρόμπερσον υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του στο νοσοκομείο στο οποίο είχε διακομιστεί.
Ο 26χρονος καταδίωξε έπειτα από πυροβολισμούς που ρίφθηκαν στο μπαρ στις 04:00 τοπική ώρα την Κυριακή έναν επιτιθέμενο και γονάτισε στην πλάτη του για να τον κρατήσει υπό έλεγχο έως ότου φτάσει η αστυνομία.
Η αστυνομία έφτασε στην περιοχή και λίγο μετά ένας αστυνομικός πυροβόλησε τον Ρόμπερσον, ο οποίος ήταν μαύρος, και τον σκότωσε. Οι φίλοι του λένε ότι ήταν ένας μουσικός που ονειρευόταν να γίνει αστυνομικός.
«Αυτοί που ήθελε να γίνουν η οικογένειά του τού αφαίρεσαν τη ζωή», δήλωσε στο WGN-TV η Πατρίσια Χιλ, πάστορας εκκλησίας στο Σικάγο.
Ο Ρόμπερσον εργαζόταν ως μουσικός γκόσπελ σε διάφορες κοντινές εκκλησίες και είχε επίσης βρει δουλειά στο Manny’s Blue Room στο Ρόμπινς του Ιλινόι, όπου σημειώθηκε το περιστατικό με τους πυροβολισμούς.
Οι ανακριτές είπαν ότι ο θάνατος του 26χρονου Ρόμπερσον διαπιστώθηκε λίγο μετά τη διακομιδή του στο νοσοκομείο μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς νωρίς την Κυριακή στο Manny’s Blue Room στο Ρόμπινς, νότια του Σικάγο. Τέσσερις άνθρωποι πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν κατά το περιστατικό, συμπεριλαμβανομένου ενός άνδρα, για τον οποίο η αστυνομία πιστεύει ότι πυροβολούσε προτού φτάσει εκεί, δήλωσε η εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Κουκ, Σοφία Ανσάρι.
Όταν η αστυνομία έφτασε στο μπαρ, ο Ρόμπερσον κρατούσε "κάποιον στο έδαφος με το γόνατό του στην πλάτη του και το όπλο του στην πλάτη του", δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας Άνταμ Χάρις στο τηλεοπτικό δίκτυο WGN-TV.
Ο Ρόμπερσον είχε άδεια οπλοφορίας, διευκρίνισε η εκπρόσωπος του σερίφη Ανσάρι.
«Όλοι φώναζαν 'είναι φρουρός της ασφάλειας», πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας Χάρις, για να καταλήξει:«Όμως αυτοί έκαναν τη δουλειά τους, είδαν έναν μαύρο με όπλο και βασικά τον σκότωσαν».
Εικόνες που προβλήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν σκηνές χάους να εκτυλίσσονται έξω από το μπαρ με αυτόπτες μάρτυρες να φωνάζουν στην αστυνομία.
«Προστάτευε το κλαμπ και κρατούσε κάτω έναν ύποπτο", πρόσθεσε ο Χάρις σε δηλώσεις του στο CBS.
«Πώς γίνεται ένας φρουρός της ασφάλειας να πυροβολείται από την αστυνομία;» διερωτήθηκε παράλληλα μιλώντας στο ABC7 News ο πάστορας Ουόλτερ Τέρνερ.
«Ήταν ένας νεαρός που έκανε κυριολεκτικά τη δουλειά του και τώρα πάει", πρόσθεσε.
Οι αρχές πρόκειται να απαγγείλουν κατηγορίες στον άνδρα για τον οποίο πιστεύει η αστυνομία ότι άνοιξε πυρ στο μπαρ στη διάρκεια καυγά. Το όνομά του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα και χθες εξακολουθούσε να νοσηλεύεται, πρόσθεσε επίσης η εκπρόσωπος του σερίφη Ανσάρι.
Για τον αστυνομικό που σκότωσε τον Ρόμπερσον δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα πληροφορίες.
Ο 26χρονος μαύρος ήταν ο μόνος άνθρωπος που σκοτώθηκε στο περιστατικό. Για τους 4 που τραυματίστηκαν δεν πιστεύεται ότι απειλείται η ζωή τους, σημείωσε επίσης η Ανσάρι.
Η αστυνομία της πολιτείας του Ιλινόι χειρίζεται τώρα την έρευνα για τον φόνο του Ρόμπερσον. Η υπηρεσία αυτή ανακοίνωσε ότι δεν θα σχολιάσει έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα.
Σύμφωνα με στοιχεία του FBI, ένα δυσανάλογα υψηλό ποσοστό πυροβολισμών από αστυνομικούς στις ΗΠΑ αφορά περιστατικά στα οποία εμπλέκονται μαύροι.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διεθνή έρευνα για την «εσκεμμένη στοχοθέτηση αμάχων» από το Ισραήλ ζητεί η Χαμάς
 Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018, 08:15
Τη διενέργεια διεθνούς έρευνας για την «εσκεμμένη στοχοθέτηση αμάχων και πολιτικών υποδομών» εκ μέρους του Ισραήλ ζήτησε η ισλαμιστική παράταξη Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.
«Η ισραηλινή δύναμη κατοχής παραβιάζει όλες τις κόκκινες γραμμές και καταπατά όλους τους διεθνείς κανόνες» κατήγγειλε η παλαιστινιακή οργάνωση με ανακοίνωσή της.
«Θα έπρεπε να κηρυχθεί αμέσως τώρα η έναρξη ανεξάρτητης έρευνας για τα ειδεχθή ισραηλινά εγκλήματα» και η Χαμάς είναι «έτοιμη να δώσει όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για τα ισραηλινά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», συνεχίζει η ανακοίνωση, με την οποία η οργάνωση προτρέπει τον ΟΗΕ να παραπέμψει το Ισραήλ στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η Χαμάς, μαχητικά αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν «μόνο πολιτικούς στόχους» μετά την κλιμάκωση της βίας την Κυριακή. Η κυβέρνηση του Ισραήλ από τη μεριά της κατηγορεί πάγια τη Χαμάς ότι χρησιμοποιεί εσκεμμένα αμάχους σαν ανθρώπινες ασπίδες.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Aliki Papachela
Και μέσα σ όλα με παίρνει τηλέφωνο και ιδιοκτήτρια άλλου κτιρίου ιδιωτικού που τελεί υπό κατάληψη για "πρόσφυγες" απελπισμένη απ τις χρεώσεις που αρνείται το κράτος να μας απαλλάξει, ΕΝΦΙΑ-ΔΕΚΟ, να συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε.
Και μου λέει (αυτή πολύ μεγαλύτερη από μένα κι έπαθε και ζημιά με την υγεία της απ την υπόθεση):
Και στην κατοχή οι Γερμανοί κάναν επιτάξεις αλλά τουλάχιστον δεν μας χρέωναν κι από πάνω. Τώρα και τις κάνουν και μας καταχρεώνουν!
Για να μην ξεχνάμε ποτέ ότι οι Γερμανοί είναι φίλοι μας...


Aliki Papachela
Αμ τώρα κατάλαβα γιατί δεν πατάνε μπάτσοι στο City Plaza!
Αυτοπροστατεύονται τα χρυσουλάκια μου!
(Παπακώστα γερά, γερά με τσαμπουκά!)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντροπή! Έστειλαν στον Κορυδαλλό 80χρονη γερόντισσα για μικρό χρέος

Την ώρα που με το νόμο Παρασκευόπουλου,εγκληματίες και δολοφόνοι βγαίνουν από τις φυλακές, η Ελληνική πολιτεία και η Δικαιοσύνη, εκτελώντας μνημονιακές και Γερμανικές εντολές, στέλνει στα κάτεργα του Κορυδαλλού, 80χρονες γερόντισσες επειδή, κάποια στιγμή, καταδικάστηκαν από μήνυση, σε πρόστιμο 1000 ευρώ.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Γερόντισσα 80 χρονών που ζει σε υπόγειο πολυκατοικίας στον Πειραιά με κόρη, μεσήλικα σε ίδρυμα, καταδικάστηκε από μήνυση των περίοικων επειδή τάιζε τις γάτες της γειτονίας!
Η απόφαση πάρθηκε ερήμην της και έτσι, όταν εκείνη πήγε τυχαία στην αστυνομία για επανέκδοση ταυτότητας, έπεσε από τα σύννεφα.
Της γνωστοποίησαν οτι εκκρεμούσε σε βάρος της καταδικαστική απόφαση και δεν είχε πληρωθεί το ποσό.
Η αστυνομια της ζήτησε το ποσό των 1000 ευρώ. Εκείνη δεν είχε γιατί η σύνταξή της είναι μόλις 300 ευρώ.
Έτσι, έκρινε οτι πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και την οδήγησε με τις παντόφλες στις φυλακές Κορυδαλλού.
Η κυρία Ειρήνη Βιτάλη, 80 ετών πλήρωσε το γράμμα του νόμου, της όχι τυφλής Δικαιοσύνης, αλλά της πρεσβειωπικής Δικαιοσύνης που για 1000 ευρώ χρέος, την έστειλε στις φυλακές ( ήδη βρίσκεται μια εβδομάδα και άγνωστο, πότε θα βγει ) ενώ εγκληματίες του κοινού Ποινικού Δικαίου που έχουν αφαιρέσει ακόμη και ζωές, κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Σιωνιστoναζιστικη Αεροπορία βομβάρδισε το πανεπιστήμιο των Εφαρμοσμένης Επιστημών Νότια της πόλης της Γάζας.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ναζιστική πρόκληση πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου
 13.11.2018, 17:01
Δύο άνδρες, 21 και 31 ετών, και μια 45χρονη γυναίκα προσήγαγαν τα ξημερώματα οι αρχές στις 07:30 από το Πολυτεχνείο καθώς επιχείρησαν να κρεμάσουν πανό με κέλτικο σταυρό στην κεντρική πύλη του Μετσόβιου, που εγραφε «44 χρονια ψεματα» με υπογραφη ΕΚΔ.
Όμως έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, οι οποίοι τους ακινητοποίησαν και τους προσήγαγαν στην ΓΑΔΑ. Λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.
Πάνω τους βρέθηκε μια σημαία με κέλτικο σταυρό, το ναζιστικό σύμβολο που χρησιμοποιεί κατά κόρον η Χρυσή Αυγή, ενώ δεν βρέθηκε το πανό και οι αρχές εκτιμούν ότι πρόλαβε και το πήρε άτομο που ήταν μαζί τους και διέφυγε.
Σημειώνεται ότι ένας από τους προσαχθέντες έχει ακόμα μία προσαγωγή για ρίψη φυλλαδίων της Χρυσής Αυγής το 2014.
Να σημειωθεί ότι οι φωτογραφίες, αλλά και το περιστατικό έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα που ανήκει στην ακροδεξιά οργάνωση Εθνική Κοινωνική Δράση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΝΤΡΟΠΗ!
Λαέρτης Βασιλείου - Ηθοποιός εξυμνεί τους Αλβανούς εκτελεστές του ήρωα Κατσίφα
Τρίτη, Νοέμβριος 13, 2018 - 16:48
Ο ηθοποιός Λαέρτης Βασιλείου βγήκε σε αλβανικό κανάλι και συνεχάρη τους εκτελεστές του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα
O σάλος με τον gay Ιησού το 2012 στο θέατρο «Χυτήριο»
Στον θερμότερο υποστηρικτή των κομάντος που σκότωσαν εν ψυχρώ τον Κωνσταντίνο Κατσίφα αναδεικνύεται ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Λαέρτης Βασιλείου, ο οποίος τρώει ψωμί στην Ελλάδα, καθώς βγήκε στην τηλεόραση της Αλβανίας του, ανήμερα της κηδείας του 35χρονου ήρωα της Βορείου Ηπείρου, και συνεχάρη (!) τους εκτελεστές, γιατί «ενήργησαν γρήγορα και δεν είχαμε άλλα θύματα»!
Ο Λαέρτης Βασιλείου (Laerti Vasili) πήρε μέρος σε τηλεοπτική συζήτηση με θέμα «Είναι ελληνικό έδαφος οι Βουλιαράτες;». Την ίδια ημέρα που οι Ελληνες αποχαιρετούσαν το παλικάρι τους, συνοδεύοντάς το στην τελευταία κατοικία του στα χώματα της Βορείου Ηπείρου, ο σκηνοθέτης επιδόθηκε σε ένα παραλήρημα που θα ζήλευε και ο ίδιος ο Εντι Ράμα.
«Αυτοί που ήρθαν ήθελαν να προκαλέσουν δικούς μας αστυνομικούς για να χυθεί κι άλλο αίμα» είπε ανάμεσα σε πολλά ο σκηνοθέτης, που είχε ξεσηκώσει τεράστιες αντιδράσεις στο παρελθόν, ανεβάζοντας το θεατρικό έργο «Corpus Christi», στο οποίο ο Χριστός και οι μαθητές Του παρουσιάζονταν ως ομοφυλόφιλοι.
Η μητέρα του Λαέρτη Βασιλείου είναι Ελληνίδα και ο πατέρας του Αλβανός. Ο ίδιος όμως, όπως έχει δηλώσει, θεωρεί πατρίδα του την Αλβανία.
«Το ερώτημα είναι τι ρόλο θα συνεχίσει να παίζει η μειονότητα από εδώ και πέρα κι αν θα βγει κανείς από τη μειονότητα να καταδικάσει την πράξη του Κωνσταντίνου» αναρωτήθηκε σε άλλο σημείο.
Δεν έκρυψε, μάλιστα, τον ενθουσιασμό του, λέγοντας ότι το αλβανικό κράτος βγήκε νικητής «απέναντι στην προβοκάτσια» και άδραξε την ευκαιρία να επιδοθεί σε παραλήρημα εθνικισμού, ζητώντας να αλλάξουν τα ελληνικά σχολικά βιβλία!
«Πρέπει οι δύο χώρες να συζητήσουν τα ιστορικά γεγονότα που διδάσκονται στα βιβλία για να αλλάξουν οι διαστρεβλώσεις, όπως ακριβώς έκανε η Τουρκία, που ανάγκασε την Ελλάδα να αλλάξει τα βιβλία της Ιστορίας τα οποία αναφέρονταν στη Μικρά Ασία και σε όλα τα εδάφη από τη Σμύρνη μέχρι την Κωνσταντινούπολη! Πρέπει να ξαναγραφτεί η Ιστορία, πρέπει να παραδεχθούν τον ρόλο των Αρβανιτών στην Ελληνική Επανάσταση, γιατί διαφορετικά θα έχουμε εκμετάλλευση από εθνικιστικούς κύκλους και θα συμβαίνουν αυτά που συνέβησαν στους Βουλιαράτες... Εμείς οι Αλβανοί, ως αρχαίος λαός που ζούμε στα δικά μας εδάφη, έχουμε φανεί πιο φιλικοί απ’ ό,τι θα έπρεπε ακόμα και σε όσους ήρθαν εδώ, τους Σλάβους και τους Πελασγούς».
Χωρίς αναστολές
Στο στόχαστρό του μπήκε και η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους. «Δείξαμε ανωτερότητα ως αλβανικός λαός και δώσαμε μια απάντηση και στην ακραία Κύπρια ευρωβουλευτή, η οποία έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό μας λέγοντας ότι δεν μπορούμε να μπούμε στην Ευρώπη με αίμα. Σήμερα (σ.σ.: την ημέρα της κηδείας), λοιπόν, δεν χύθηκε καθόλου αίμα» είπε.
Αποδεικνύει λοιπόν ο καλλιτέχνης ότι δεν έχει αναστολές να προκαλέσει, όπως με το «Corpus Christi», παρότι η Εκκλησία είχε στηρίξει την οικογένειά του όταν ήρθε από την Αλβανία, προσφέροντας δουλειά νεωκόρου στον Αγιο Δημήτριο Πειραιά στον πατέρα του, Ηλία Βασιλείου, όπως είχε αποκαλύψει ο μητροπολίτης Σεραφείμ.
O σάλος με τον gay Ιησού το 2012 στο θέατρο «Χυτήριο»
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Λαέρτης Βασιλείου απασχολεί έντονα τα φώτα της δημοσιότητας. Το φθινόπωρο του 2012 προκάλεσε σάλο με την αιρετική παράσταση του Τέρενς Μακ Νάλι «Corpus Christi», που ανέβασε στο Θέατρο «Χυτήριο», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Βάσιας Παναγοπούλου. Το εν λόγω έργο  παρουσιάζει τον Ιησού ως gay ηγέτη και τον Ιούδα, τον οποίο υποδύθηκε ο Λαέρτης Βασιλείου,  να αισθάνεται ερωτική έλξη για εκείνον και να τον προδίδει τελικά λόγω ερωτικής ζήλιας. Τη βραδιά της πρεμιέρας η παράσταση πήρε αναβολή λόγω των πρωτοφανών επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω από το «Χυτήριο», όταν περίπου εκατό μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής αποδοκίμασαν, χλεύασαν και απείλησαν τους συντελεστές της παράστασης, εμποδίζοντας παράλληλα τους θεατές να εισέλθουν στον χώρο.
Παρ' όλα αυτά το έργο ανέβηκε τελικά, έστω και μετ' εμποδίων, λίγες ημέρες αργότερα, με τις αστυνομικές Αρχές να επιβλέπουν τον χώρο προστατεύοντας τους συντελεστές και τους θεατές από τους διαδηλωτές, οι οποίοι συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους έξω από το «Χυτήριο» καταγγέλλοντας το θεατρικό ως «βλάσφημο», αφού «δυσφημεί το θεανδρικό πρόσωπο του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού». Ωστόσο μετά τη θύελλα αντιδράσεων το «Corpus Christi» κατέβηκε τελικά από τη σκηνή. «Δεν ήταν πρόθεσή μας ούτε να προκαλέσουμε το θρησκευτικό συναίσθημα ούτε να δημιουργήσουμε εντάσεις και πολύ περισσότερο να ζήσουμε εικόνες αστυνομοκρατούμενου χώρου θεάτρου» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση που εξέδωσε τότε η διοίκηση του θεάτρου.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αισχος! Ο Γαβρογλου «απεβαλε» τον Π. Μελα
«Ανεπιθύμητοι» φαίνεται ότι ήταν οι απόγονοι των Μακεδονομάχων σε εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου του Μακεδονικού Αγώνα, που έγινε στις 12 Οκτωβρίου 2018 στο 3ο Γυμνάσιο Θέρμης.
Το υπουργείο Παιδείας έκρινε ότι η παρουσία απογόνων των Ελλήνων ηρώων που έδωσαν τη ζωή τους για την απελευθέρωση της Μακεδονίας «δεν εγκρίνεται, διότι δεν κρίνεται εκπαιδευτικά κατάλληλη», όπως απάντησε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου στη διευθύντρια του σχολείου και εκείνη με τη σειρά της στον πρόεδρο τουΣυλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς», που διατηρεί παραρτήματα σε πολλές πόλεις της χώρας.
Η στάση αυτή του υπουργείου εγείρει μια σειρά ερωτημάτων, ενώ, σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Θανάση Καραθανάση, πρόκειται για «αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς», Μιχάλη Παπανούση, που κατήγγειλε το περιστατικό, «το υπουργείο απαγόρευσε την είσοδο του συλλόγου στο συγκεκριμένο σχολείο». «Η διευθύντρια του σχολείου μετά τη θετική μας στάση κοινοποίησε την απόφαση του συλλόγου διδασκόντων στο υπουργείο, προκειμένου και τυπικά να δοθεί η άδεια εισόδου μας στο σχολείο. Δυστυχώς, το υπουργείο δεν έκρινε την παρουσία μας απαραίτητη» λέει ο κ. Παπανούσης στη «δημοκρατία».
Οπως λέει ο κ. Παπανούσης, ο ίδιος και μέλη του συλλόγου επρόκειτο να επισκεφτούν το σχολείο ντυμένοι με την παραδοσιακή μακεδονική στολή για να απαντήσουν στις ερωτήσεις μαθητών. Οταν η διευθύντριά τους κοινοποίησε την απάντηση του υπουργείου έμειναν με το στόμα ανοιχτό. «Μετά λύπης μας σας ενημερώνουμε ότι το αίτημά μας για έγκριση εισόδου στο σχολείο μας δεν έγινε δεκτό. Σύμφωνα με έγγραφο του ΥΠΕΠΘ, η επίσκεψή σας δεν εγκρίνεται, διότι δεν κρίνεται εκπαιδευτικά κατάλληλη. Κατόπιν τούτου, δεν θα μπορέσουμε, δυστυχώς, να σας αξιοποιήσουμε για να προσφέρουμε στους μαθητές μας τη δυνατότητα μιας πιο βιωματικής προσέγγισης των ιστορικών γεγονότων» αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου προς τον κ. Παπανούση.
Σε επικοινωνία  με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Παναγιώτη Ανανιάδη, ο τελευταίος ανέφερε πως δεν έχει ενημέρωση. «Οποιοσδήποτε τρίτος επιθυμεί να εισέλθει στο σχολείο υπόκειται σε αυτή τη διαδικασία» λέει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Απόστολος Αποστολίδης, συμπληρώνοντας πως την άδεια τη δίνει το υπουργείο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη αυριο 14 Νοεμβρη για ισχυρή απεργιακή απάντηση
Απεργία αύριο 14 Νοεμβρη στο Δημόσιο (ΑΔΕΔΥ), στις Κατασκευές (Συνδικατο Οικοδομων) και στην Ιδιωτική Υγεία
ΠΑΝΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
Αύριο νεκρώνουν τα εργοτάξια και τα γιαπιά!
Σε πανελλαδική πανοικοδομική απεργίαπροχωρούν αύριο Τετάρτηη Ομοσπονδία και τα Συνδικάτα Οικοδόμων.
Καλούν τους εργαζόμενους να νεκρώσουν εργοτάξια και γιαπιά, να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνονται σε μια σειρά πόλεις, να μετατρέψουν την κλαδική απεργία σε βήμα κλιμάκωσης του αγώνα μπροστά στην πανεργατική απεργία στις 28/11.
Απεργιακές συγκεντρώσεις έχουν οριστεί στις εξής πόλεις: Αθήνα, 10.30 π.μ., πλατεία Κάνιγγος. Θεσσαλονίκη, 10.30 π.μ., μπροστά στο ΙΚΑ στην Αριστοτέλους. Αγρίνιο, 10 π.μ., κεντρική πλατεία. Ηγουμενίτσα, 10 π.μ., ΟΤΕ. Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας. Καβάλα, 10.30 π.μ., αντιπεριφέρεια. Λήμνο, 10 π.μ., πλατεία ΟΤΕ. Πάτρα, 10.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο. Τρίκαλα, 9.30 π.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία και τη συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων στην πλατεία Κάνιγγος απευθύνουν επίσης το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Νομού Αττικής.
Το πλαίσιο διεκδικήσεων που προβάλλει η Ομοσπονδία Οικοδόμων είναι το εξής: Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις στα μεροκάματα και τους μισθούς. Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου - Βρούτση. Επαναφορά των κλαδικών Συμβάσεων. Κατώτερος μισθός 751 ευρώ. Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων.
Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο και στην απεργιακή συγκέντρωση που οργανώνουν στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια, απευθύνουν μια σειρά σωματεία εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.
Αποφάσεις με τις οποίες καλούν στην απεργία και τη συγκέντρωση στην Ομόνοια έχουν πάρει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Λυκόβρυσης - Πεύκης.
Το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου «Θριάσιο» δρομολογεί λεωφορείο για την απεργιακή συγκέντρωση (αναχώρηση στις 9 π.μ. από την πύλη του νοσοκομείου - προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Μεταξουργείο).
Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση ορίστηκε για τις 10 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, όπου καλεί και ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσσαλονίκης.
Σε άλλες περιοχές έχουν οριστεί οι εξής απεργιακές συγκεντρώσεις: Αργοστόλι, 11 π.μ., στο νοσοκομείο. Ηράκλειο, 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας. Ικαρία, 12 μ., πλατεία Ευδήλου. Καβάλα, 10.30 π.μ., στην Αντιπεριφέρεια. Λέσβος, 10.30 πμ., πλατεία Σαπφούς. Λευκάδα, 10 π.μ., στο νοσοκομείο. Λήμνος, 10 π.μ., πλατεία ΟΤΕ. Πρέβεζα, 10 π.μ., στη ΔΟΥ. Σάμος, 10 π.μ., Εργατικό Κέντρο (Βαθύ).
Ακόμα, αποφάσεις για απεργία στις 14 Νοέμβρη έχουν πάρει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.
Απεργία και στην ιδιωτική Υγεία
Μέρα κλαδικής απεργίας είναι η αυριανή και για τους εργαζόμενους στην ιδιωτική Υγεία.
Το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αττικήςτονίζει πως η επιτυχία της κλαδικής απεργίας μπορεί να γίνει βήμα κλιμάκωσης για τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στην πανεργατική απεργία στις 28/11.
Καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση, στις 7 π.μ., έξω από το νοσοκομείο «Metropolitan».
Το Σωματείο παλεύει για ενιαία σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους σε κλινικές, διαγνωστικά κέντρα και γηροκομεία. Καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου να διεκδικήσουν: Αύξηση 15% στους βασικούς μισθούς. Επαναφορά επιδομάτων που «κόπηκαν» το 2012. Επαναφορά ειδικών αδειών και ωραρίων, όπου αυτά καταργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια. Κατάργηση του διαχωρισμού νέων και παλιών εργαζομένων. Κανείς εργαζόμενος με κάτω από 751 ευρώ. 35ωρο - 7ωρο - 5ήμερο.
Το Σωματείο απαντά παράλληλα στην προσπάθεια συκοφάντησής του από την πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας του κλάδου (ΟΣΝΙΕ Ομοσπανδια Συλλογων Νοσιλευτικων Ιδρυματων Ελλαδας), που σε «επείγουσα ανακοίνωση» τις προηγούμενες μέρες επανέλαβε «τη γνωστή καραμέλα περί κομματικοποίησης». Οπως καταγγέλλει το Σωματείο, οι δυνάμεις της πλειοψηφίας κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην προετοιμαστεί η απεργιακή κινητοποίηση και «επιτίθενται με μένος στο κλαδικό Σωματείο, την ώρα που τα μέλη μας πρωτοστατούν στην επιτυχία της». Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις της πλειοψηφίας αρνήθηκαν επανειλημμένα τις προτάσεις για σύσκεψη των διοικήσεων των πρωτοβάθμιων σωματείων για να οργανωθεί η απεργία.
Σε απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη, στις 10.30 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου και ΝΠΙΔ Αχαΐας.
Κάλεσμα στους εργαζόμενους του κλάδου να συμμετάσχουν στην απεργία απευθύνει και το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Ν. Λάρισας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Εκλογές στις οποιες αντιδρουν ναζιστες και αποικιοκρατες
Οι κάλπες για εκλογή Προέδρου και Βουλής που στήθηκαν την Κυριακή 11 Νοέμβρη στις  Δημοκρατίες του Ντονέτσκκαι του Λουγκάνσκ (Ντονμπάς), είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Ο έως τώρα εκτελών χρέη Προέδρου στην περιφερεια του Ντονέτσκ Ντένις Πουσίλιν πήρε το 60,9% ενώ οι υπόλοιποι 4 συνυποψήφιοί του Ρομάν Χραμένκοφ 14,1% Γελένα Σίσκινα, 9,2% Ρομάν Γιεστίγιεφ 7,8%, Βλαντιμίρ Μεντβέντεφ 6,4% και άκυρα ήταν το 1,6% των ψηφοδελτίων. Ο Πουσίλιν στηρίχτηκε από το Κόμμα Δημοκρατίας του Ντονέτσκ που πήρε την πλειοψηφία με 72,5% στο Κοινοβούλιο έναντι του «Ελεύθερου Ντονμπάς» με 26%. Αυτά ήταν και τα δύο κόμματα που συμμετείχαν ενώ το ΚΚ Ντονέτσκ αποκλείστηκε με το πρόσχημα της μη κατάθεσης εγγράφων για τη συμμετοχή στις εκλογές.
Αντίστοιχα στις εκλογές στην περιφερεια του Λουγκάνσκ, όπου επίσης απαγορεύτηκε να συμμετάσχουν κομμουνιστές, επανεξελέγη ο νυν Πρόεδρος Λεονίντ Πασετσνίκ. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η συμμετοχή και στις δύο περιφερειες κυμάνθηκε στο 80% ενώ ειδικά οι αναλύσεις σε ρωσικά ΜΜΕ σημειώνουν ότι η συμμετοχή 1,6 εκατ. κατοίκων «επιβεβαιώνει την διάθεση του κόσμου για διεύρυνση των σχέσεων με τη Ρωσία».
Πάντως, οι εκλογές αυτές χαρακτηρίστηκαν από την ναζιστικη κυβέρνηση του Κιέβου, και τους αποικιοκρατες από την ΕΕ και τις ΗΠΑ παράνομες και ότι παραβιάζουν τη λεγόμενη συμφωνία του Μινσκ του Φλεβάρη του 2015, το συμβιβασμό που είχε επιτευχθεί και επικυρώθηκε από Γερμανία, Γαλλία και Ρωσία, μαζί και την ναζιστικη Ουκρανία και δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ. Οι πολιτοφυλακές και η Ρωσία σημειώνουν, ερμηνεύοντας τη συμφωνία του Μινσκ, ότι έκανε λόγο για τοπικές εκλογές και όχι για άλλες εκλογές.
Επίσης, είναι χαρακτηριστικό ότι την περασμένη Κυριακή μετά από συνάντηση που είχαν με τον ναζιστη ουκρανό Πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο, ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, και η Γερμανίδα καγκελάριος, Αγκελα Μέρκελ, στις εκδηλώσεις στο Παρίσι σε κοινή τους ανακοίνωση χαρακτηρίζουν τις εκλογές σε περιοχές του Ντονέσκ και του Λουγκάνσκ παράνομες που αντιτίθενται στις διεθνείς εκκλήσεις και στις συμφωνίες του Μινσκ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018
Φωτογραφία των γιων του προέδρου της Βραζιλίας με μπλουζάκια του στρατού του Ισραήλ και του Μοσάντ

Μια φωτογραφία των γιων του νεοεκλεγέντα Βραζιλιανού προέδρου Zαίρ Μπολσονάρο με μπλουζάκια του στρατού του Ισραήλ και της Μοσάντ, κάνουν τον γύρο του διαδίκτυου αυτές τις μέρες.
Ξεκινήσαμε να επαληθεύουμε την εικόνα και το ιστορικό της. Η φωτογραφία, η οποία δείχνει τους Eντουάρντο και  Κάρλος Μπολσονάρο να περπατούν στο Ισραήλ, τράβηξε την προσοχή στα κοινωνικά δίκτυα μετά την εκλογική νίκη του ακροδεξιού Μπολσονάρο. Τα δύο αδέρφια,εμφανίζονται στη φωτογραφία με μπλουζάκια της υπηρεσίας πληροφοριών του Ισραήλ, της Μοσσάντ και των Ένοπλων Δυνάμεων του Ισραήλ.

Η εικόνα έχει κυκλοφορήσει σε κοινωνικά δίκτυα και chat. Μια αναζήτηση σε φόρουμ όπως το 4Chan και μηχανών αναζήτησης εικόνων, αποκάλυψε ότι η πρώτη διαθέσιμη online εικόνα, προήλθε από τον ίδιο τον Εντουάρντο, τον γιο του Βραζιλιάνου Προέδρου.
Ο Εντουάρντο, που είναι σήμερα μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Βραζιλίας και του φασιστικου Φιλελεύθερου κόμματος του πατέρα του, δημοσίευσε τη φωτογραφία στο Twitter τον Μάιο του 2016, όταν βρισκόταν στο Ισραήλ με την οικογένειά του. “Μια χώρα του Πρώτου Κόσμου που εκτιμά τις ένοπλες δυνάμεις της και την αστυνομία”, έγραψε τότε στην λεζάντα της φωτογραφίας.
Στο tweet επισημαίνει επίσης τον αδερφό του Κάρλος, Βουλευτή σήμερα της τοπικής βουλής του Ρίο ντε Τζανέιρο και μέλος του ακροδεξιού Χριστιανικού Κοινωνικού Κόμματος . Ο Μπολσονάρο έχει έναν ακόμα γιο, τον Φλάβιο, ο οποίο επίσης συμμετείχε στο ταξίδι. Και οι τρεις γιοι, προέρχονται από τον πρώτο από τους τρεις γάμους του Μπολσονάρο.
Σε αυτό το ταξίδι, η οικογένεια Μπολσονάρο περιόδευσε τη χώρα, συναντήθηκε με μέλη της Κνεσέτ και παρ ότι καθολικοί, βαφτίστηκαν στον ποταμό Ιορδάνη από ευαγγελιστή ιερέα. Οι ευαγγελιστές ψηφοφόροι της Βραζιλίας αποτελούν το ένα τέταρτο του εκλογικού σώματος.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Εντουάρντο επιδεικνύει τον μιλιταρισμό του. Φέτος προκάλεσε σάλο όταν εμφανίστηκε με μπλουζάκι με το πρόσωπο του συνταγματάρχη Μπριλχάντε Ούστρα της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Βραζιλίας , που κατηγορήθηκε για βασανιστήρια στη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας στη χώρα τις δεκαετίες του 60 και του 80.
Τον Μάιο, ο Eντουάρντο δημοσίευσε ένα αμφισβητούμενο σκίτσο που ισχυρίζονταν ότι δείχνει τη διαφορά μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, εμφανίζοντας έναν Ισραηλινό στρατιώτη να προστατεύει μια γυναίκα και ένα παιδί και έναν παλαιστίνιο μαχητή να κρύβεται πίσω από μια γυναίκα.
Ο Έντουάρντο έστειλε επίσης μήνυμα στον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου την ημέρα των εγκαινίων της βορειοαμερικανικής πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ: "Του χρόνου θα είναι η σειρά της Βραζιλίας".
Ο πατέρας του έχει ήδη δηλώσει ότι θα ήταν πρόθυμος να μετακινήσει την πρεσβεία της Βραζιλίας στην Ιερουσαλήμ μετά την απόφαση να μετακίνησης της πρεσβείας των ΗΠΑ πέρυσι. Ο νέος πρόεδρος δηλώνει εμφανώς την υποστήριξή του στο Ισραήλ από το 2017, λέγοντας ότι "η καρδιά του είναι πράσινη, κίτρινη, μπλε και άσπρη” (τα χρώματα της σημαίαςτης Βραζιλίας και του Ισραήλ).
Εν τω μεταξύ, ο Φλάβιο, ο μεγαλύτερος γιος του Μπολσονάρο, αυτή τη στιγμή σχεδιάζει ένα ταξίδι στο Ισραήλ για να αγοράσει μερικά στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και να εξετάσει τη δυνατότητα αγοράς εξοπλισμού αναγνώρισης προσώπου για να εγκατασταθούν στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αναφέρει το ΜΜΕ Renova Media .



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολοκαύτωμα, Γενοκτονία στη Γάζα... τα ανθρωπόμορφα κτήνη της "πολιτισμένης" ευρώπης, οι ναζί πρωθυπουργοί της Ε.Ε. μας λένε προσοχή στην άνοδο της "ακροδεξιάς"!
Απαγορευμένα χημικά όπλα φωσφόρου σπέρνουν το θάνατο...
Τα ναζιστικά κτήνη, οι ηγέτες της "πολιτισμένης" Ευρώπης του 4ου Ράιχ ανησυχούν για την...
άνοδο της "ακροδεξιάς", αλλά οι σιωνιστές φονιάδες δεν τους ανησυχούν διόλου!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΛΒΑΝΟΣ δημοσιογράφος ξαφνιάζει! «Είναι ήρωας ο Κατσίφας...»
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΣΙΦΑ
(Telnis Skuqi, Αλβανός δημοσιογράφος)
Προφανώς ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, ο 35χρονος που σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της RΕΝΕΑ στα περίχωρα του χωριού Βουλιαράτες της νότιας Αλβανίας, είναι ήρωας για την Ελληνική Μειονότητα, επειδή ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, αντιμετώπισε αυτό το γεγονός ως προσωπικό θέμα.
Για μένα το θύμα είναι ένας ήρωας, επειδή δεν εγκατέλειψε τη γενέτειρα όπως οι υπόλοιποι.
Έφτιαξε την οικογένειά του.
Δεν εγκατέλειψε τους γονείς του. Αγαπούσε τη σημαία του. Σεβόταν την πατρίδα του. Αγαπούσε τον τόπο που γεννήθηκε.
Εμείς τι αγαπάμε; Τίποτα!
Εμείς (Αλβανοί) αποκαλούμε ήρωα τον Έντι Ράμα.
Εγκαταλείπουμε την πατρίδα. Εγκαταλείπουμε την οικογένεια. Εγκαταλείπουμε τη σημαία.
Χαιρόμαστε που ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του.
Απολαμβάνουμε τον Ράμα να λέει ανέκδοτα στο ERTV
Γι ' αυτό είμαι με τον Έλληνα ήρωα, γιατί οι Έλληνες ξέρουν να σέβονται τη ζωή... Γιατί οι Έλληνες ξέρουν να αντιδρούν και να διαμαρτύρονται [...]



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επισήμως στον εορτασμό της εξέγερσης του Νοέμβρη και οι υπάλληλοι των ΗΠΑ!
Αυτός ο "ανεπάγγελτος" (;) Κωνσταντινου του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡCIA μας καλεί να τιμήσουμε το Πολυτεχνείο και κανένας δεν ντρέπεται!
Όταν η ηττημένη Αμερικανοκίνητη και Νατοϊκή "Αριστερά", ετοιμάζεται για μία νέα απ'τα κάτω προβοκάτσια.
Συμμετέχουν με αλαφαβητική σειρά οι....
Αναμέτρηση
Ανασύνθεση-ΟΝΡΑ
ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
ΑΡ.Α.Σ.
ΑΡ.ΑΝ.
ΑΡΚ-Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση
ΑΡΙ.Σ.
ΔΕΑ
Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα
Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστέρα
ΕΚΚΕ
νέοι-ες ΛΑΕ
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
νεολαίοι του ΚΚΕ (μ-λ)
Παρέμβαση
ΣΕΚ
Την Αστερόεσσα μην ξεχάσετε να πάρετε παίδες
Κι από κοντά ο "αριστερός" Λαφαζάνης νομίζει πως θα ξεχαστούν τα γλέντια του μαζί με τους δολοφόνους ισλαμοφασιστες μισθοφόρους των ιμπεριαλιστών στην... πλατεία Συντάγματος;
 Πρώτη φορά βλέπουμε κάλεσμα για εορτασμό Πολυτεχνείου, με συμμετοχή δυνάμεων που έχουν μπροστάρηδες τους ισλαμοφασίστες του FSA...
Πρώτη φορά βλέπουμε κάλεσμα για εορτασμό Πολυτεχνείου, με συμμετοχή δυνάμεων που έχουν μπροστάρηδες τους φασίστες του FSA... τους συμμάχους του ISIS... στην Συρία... και αυτούς που απαιτούσαν να...
απελαθεί ο Σύριος πρεσβευτής..
Θα έχει και αντιπροσωπεία με τον πρακτοράκο τον Daher και τα Λευκά Κράνη?
'Μέτωπα' ε..?
Όχι απλά δεν θα πάρουμε, αλλά κάτι περισσότερο..
Γκώσαμε στον σανό...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέες προκλήσεις από τουρκικά αεροσκάφη στο Αιγαίο - 21 παραβιάσεις σε μια μέρα



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευρωβουλή: Απορρίφθηκε πρόταση για συζήτηση και ψήφισμα,για την δολοφονία Κατσίφα
18:48 | 12 Νοε 2018

Με 278 ψήφους κατά και 48 υπέρ, απορρίφθηκε πρόταση που τέθηκε από τον έλληνα ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, για λογαριασμό της Ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών, να τροποποιηθεί η σημερινή ημερήσια διάταξη των εργασιών της Ευρωβουλής και να συμπεριληφθεί συζήτηση για την δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στην Αλβανία και να υπάρξει και σχετικό Ψήφισμα την επόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη.
Ο Νότης Μαριάς ζήτηση να εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη σήμερα, συζήτηση για την  δολοφονία του Κατσίφα, που υποστηρίχθηκε από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα και για την καταπίεση και παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.
Ο έλληνας ευρωβουλευτής ζήτησε να γίνει σχετική συζήτηση και ψηφοφορία για το θέμα σ’ αυτήν την Ολομέλεια.
Η σχετική πρόταση τέθηκε σε Ψηφοφορία και η Ολομέλεια απέρριψε το σχετικό αίτημα, μην αφήνοντας κανένα περιθώριο για συζήτηση ή ψήφισμα, πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιώργος Κασιμάτης: Μια χώρα υπό κατοχή δεν μπορεί να τροποποιήσει το Σύνταγμα

13 Νοέμβριος, 2018

Μιας και η κυβέρνηση έχει φέρει ξανά στο προσκήνιο το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, ο Δρόμος συζήτησε με τον ομότιμο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργο Κασιμάτη. Η ματιά του, όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης, βεβαίως δεν περιορίζεται στενά στο επιστημονικό του πεδίο, το οποίο κατέχει όσο ελάχιστοι. Ο κ. Κασιμάτης υπεισέρχεται κυρίως στις πολιτικές αφετηρίες και προεκτάσεις των κυβερνητικών επιδιώξεων, καθώς και στη συσχέτισή τους με τη φύση του ειδικού πολιτικο-οικονομικού καθεστώτος, αλλά και με τον διεθνή παράγοντα.
Κύριε Κασιμάτη, πείτε μας καταρχάς, γιατί πιστεύετε ότι ο Αλ. Τσίπρας θέτει το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης;
Αρχικά πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι έχει διαπιστωθεί διεθνώς, πολιτικά και από την επιστήμη σε διεθνές επίπεδο –την πολιτική επιστήμη, τη νομική επιστήμη και από άλλους επιστημονικούς κλάδους–, ότι σήμερα υπάρχει μία παγκόσμια τάση κατάργησης ή παράκαμψης των αρχών νομιμότητας, που εγγυώνται την εθνική κυριαρχία των κρατών, τα δικαιώματα του ανθρώπου και κυρίως τα κοινωνικά δικαιώματα –όλα αυτά μαζί. Αυτή η τάση εκδηλώνεται και με την προσπάθεια να αλλάξει το νομικό σύστημα. Να τροποποιηθούν ή να καταργηθούν δηλαδή οι κανόνες εκείνοι οι οποίοι αποτελούν εγγύηση και προστασία του ανθρώπου και του πολίτη. Φυσικά και της δημοκρατίας.
Αυτή η προσπάθεια έχει εκδηλωθεί σε πολλά μέρη του κόσμου και σε πολλές θεσμικές μεταβολές των Συνταγμάτων. Οι δυνάμεις που κινούν αυτήν την προσπάθεια είναι οι δυνάμεις του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος όπως και οι δυνάμεις του ιμπεριαλισμού της σύγχρονης γεωπολιτικής, αυτοί δηλαδή που επιδιώκουν να εξασθενίσουν τα μικρότερα κράτη και να επεκτείνουν την επιρροή τους σ’ ένα μεγάλο μέρος του πλανήτη. Π.χ. στον Καναδά υπήρξε μία τροποποίηση στο Σύνταγμα, σε μία αναθεώρηση, όπου ορίζει ότι η Βουλή μπορεί να αποφασίσει και κάτι εναντίον του Συντάγματος.
Η συνεχεια στο
https://www.e-dromos.gr/giorgos-kasimatis-mia-chora-ypo-katochi-den-mporei-na-tropopoiisei-to-syntagma/?fbclid=IwAR1CXYPW32X0vTlDC6BRVZDAJ5dmdU99uxga9ZmeYSQqANvttL_ER1PewUs