Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Παρασκευη 2 Νοεμβριου 2018



Ολοκληρώθηκε στην Ελλάδα η άσκηση προσομοίωση επίθεσης ισραηλινών μαχητικών F16 και κατασκοπευτικού Gulfstream G550 κατά των ρωσικών S300 στη Συρία.
2/11/2018 – 16.00
Εκτός της Κύπρου και η Ελλάδα έχει γίνει ένα προνομιούχο πεδίο ασκήσεων του Ισραηλινού στρατού …
Ολοκληρώνεται σήμερα η κοινή άσκηση των Ισραηλινών F-16 με την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Αριθμός μαχητικών F-16 αλλά και ένα ιπτάμενο ραντάρ της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας είχαν μετασταθμεύσει στην αεροπορική βάση της Λάρισας από τις 21 Οκτωβρίου.
Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε τα ισραηλινά μαχητικά να πετούν πάνω από την πόλη της Θεσσαλίας με κατεύθυνση το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Λάρισας. Τα αεροσκάφη του Ισραήλ συνοδεύονταν σε κάθε πτήση τους από το ιπτάμενο ραντάρ Gulfstream G550 αναφέρει το news.gr.
Στην υπηρεσία της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας  παραχωρήθηκε η 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, στο πλαίσιο του προγράμματος στρατιωτικής συνεργασίας αναφέρει το iskra.gr.
Το ίδιο μέσο προσθέτει πως έντεκα ισραηλινά μαχητικά F-16 προσγειώθηκαν την Κυριακή στη βάση της 110 Πτέρυγας Μάχης, συνοδευόμενα και από ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος, “Gulfstream G550”.Η συνεκπαίδευση Ελλήνων και Ισραηλινών πιλότων αφορούσε  όλη τη χώρα καθώς τα μαχητικά των δύο χωρών επιχειρούσαν σε συνεργασία με όλες τις Μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας ως τις 2 Νοέμβρη.
Ωστόσο όλες αυτές τις μέρες και σήμερα ακόμη πηγές αναφέρουν πως τα ισραηλινά μαχητικά και το ισραηλινό κατασκοπευτικό αεροσκάφος δεν έκαναν στη χώρα μας τίποτα άλλο παρά προσομοίωση επίθεσης κατά των ρωσικών S300 στη Συρία καθώς και η Ελλάδα διαθέτει αυτό το σύστημα…



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΑΘΗΤΕΣ από ΔΥΟ Λύκεια στο Γέρακα φώναξαν : "Ενα-δύο-τρία ,η Κύπρος είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ και η Μακεδονία"! Και πήραν Διήμερη ΑΠΟΒΟΛΗ!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε το κορίτσι που έγινε σύμβολο του λιμού στην Υεμένη
Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2018 - 15:11
Ένα επτάχρονο κορίτσι, μια φωτογραφία του οποίου δημοσίευσαν οι New York Times την προηγούμενη εβδομάδα αναγάγοντάς το σε σύμβολο του λιμού στην Υεμένη, πέθανε σε ηλικία 7 ετών, ανέφερε χθες Πέμπτη η αμερικανική εφημερίδα.
Η Άμαλ Χουσάιν, που έγινε σύμβολο της ανθρωπιστικής κρίσης στην εμπόλεμη Υεμένη αφού φωτογραφήθηκε από τον Τάιλερ Χικς, πέθανε σε καταυλισμό προσφύγων στη χώρα χθες, ανέφερε η εφημερίδα στους Times.
"Η καρδιά μου έχει ραγίσει", δήλωσε η Μάριαμ Άλι, η μητέρα του κοριτσιού. "Η Άμαλ πάντα χαμογελούσε. Τώρα ανησυχώ και για τα άλλα μου παιδιά".
Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή The Takeaway νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Χικς, που έχει βραβευθεί με Πούλιτζερ, δήλωσε ότι η φωτογράφηση της Άμαλ ήταν "δύσκολη" και "σπαραξικάρδια", όμως επίσης και "σημαντική".
"Πραγματικά συνοψίζει το πόσο τραγικός και πόσο σοβαρός έχει γίνει ο υποσιτισμός και ο λιμός στην Υεμένη", εξήγησε ο φωτογράφος.
Η Υεμένη, η φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου, σπαράσσεται εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια από τον πόλεμο στον οποίο αντιπαρατίθενται η ισλαμοφασιστικη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ που εχουν εισβαλει που στηρίζονται από τις ΗΠΑ τη Βρετανια και ολους τους Δυτικους αποικιοκρατες και ο λαος της Υεμενης με τους πατριωτες σιίτες αντάρτες Χούτι, με καταστροφικά αποτελέσματα για τους αμάχους που τους βομβαρδιζουν με τα αεροπλανα τους οι ουαχαμπιτοναζιστες Σαουδαραβες.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο επικεφαλής ανθρωπιστικών επιχειρήσεων του ξεφτιλοΟΗΕ, που στηριζει την ξενη εισβολη, ο Μαρκ Λόουκοκ, προειδοποίησε το Συμβούλιο Ασφαλείας ότι η Υεμένη κινδυνεύει "από έναν άμεσο και μεγάλο λιμό", ο οποίος μπορεί να επηρεάσει 14 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή περίπου τον μισό πληθυσμό της χώρας.
Ο Λόουκοκ τόνισε ότι ο επικείμενος λιμός ενδέχεται να είναι "μεγαλύτερος από οποιονδήποτε έχουν αντιμετωπίσει ποτέ" οι εργαζόμενοι σε «ανθρωπιστικές» οργανώσεις των δυτικων αποικιοκρατων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για 27η συνεχή χρονιά η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καταδίκασε τη συνέχιση του αμερικανικού εμπάργκο σε βάρος της Κούβας, και μάλιστα με την τεράστια πλειοψηφία των 189 ψήφων έναντι 2.
Ναι! Μέσα στον πλανήτη ολόκληρο, εκτός από τις ίδιες τις ΗΠΑ, βρέθηκε και μια ακόμη χώρα που θέλει τη συνέχιση της προσπάθειας οικονομικού στραγκαλισμού του κουβανικού λαού.
Δεν θέλει και πολλή φαντασία για να μαντέψει κάποιος ότι η χώρα αυτή είναι ο τρομοκράτης της Μέσης Ανατολής, το ρατσιστικό κράτος του Ισραήλ.
Υπήρξαν και αποχές. Δύο όλες κι όλες, και ανάμεσά τους αυτή της νεοφασιστικής Ουκρανίας. Η οποία, αμέσως μετά, μαζί με ΗΠΑ και Ισραήλ αποτέλεσε την τριάδα των χωρών (μεταξύ 190 άλλων!) που καταδίκασε την Κούβα για… παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων!
Πόσο αλάνθαστο είναι το κριτήριο του να βλέπεις ποιοι εχθρεύονται την Κούβα, για να καταλαβαίνεις ποιοι είναι και οι εχθροί κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται κατά του ιμπεριαλισμού, του ρατσισμού και του φασισμού!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήνυμα αλληλεγγύης από τους Σέρβους της Παρτιζάν: «Κωνσταντίνος Κατσίφας Ελλάς ή θάνατος»
02/11/2018 - 11:29
Πανό για τον ομογενή Κώστα Κατσίφα που δολοφονήθκε από πυρά Αλβανών αστυνομικών ανέβασαν οι οπαδοί της Παρτιζάν κατά την διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με αντίπαλο την Κουκαρίτσκι.
Το πανό έγραφε: «Κωνσταντίνος Κατσίφας Ελλάς ή θάνατος»
Για άλλη μια φορά οι Σέρβοι έδειξαν που πρόσκεινται: Θεωρούν τους Έλληνες ως πνευματικούς αδελφούς λόγω Ορθοδοξίας και ποτέ δεν ξέχασαν την διάσωση του σερβικού Στρατού από την Ελλάδα κατά την υποχώρησή του σε ελληνικά εδάφη μετά την κατάληψη της Σερβίας από την Αυστροουγγρική Αυτοκρατορία στον Α' ΠΠ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόσχα και Αβάνα εμβαθύνουν τη στρατηγική τους συνεργασία σε όλους τους τομείς
 Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018, 17:15
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποδέχθηκε στο Κρεμλίνο τον Κουβανό πρόεδρο Μιγκέλ Ντίας Κανέλ, ο οποίος επισκέπτεται για πρώτη φορά μετά την εκλογή του τον Απρίλιο την Ρωσία, και μάλιστα σε μια στιγμή που η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις στην Αβάνα.
Ο Ρώσος πρόεδρος, υποδεχόμενος τον Κουβανό πρόεδρο, του πρότεινε να συζητήσουν ζητήματα οικονομικής συνεργασίας, αλλά και ζητήματα που αφορούν άλλους τομείς συνεργασίας. Ο Πούτιν είπε ότι οι σχέσεις Ρωσίας-Κούβας «διαμορφώθηκαν επί δεκαετίες και από την αρχή τις διέκρινε ο στρατηγικός τους χαρακτήρας, υπογραμμίζοντας ότι τη Μόσχα και την Αβάνα ενώνουν «η φιλία, η αμοιβαία υποστήριξη και η βοήθεια».
Ο πρόεδρος Πούτιν ζήτησε από τον ομόλογο του Ντίας Κανέλ να «μεταφέρει τις καλύτερες ευχές και τους θερμούς χαιρετισμούς του στον σύντροφο Ραούλ Κάστρο, ενώ ο πρόεδρος της Κούβας κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο να επισκεφθεί την Κούβα εντός του 2019.

Αιχμές Μόσχα και Αβάνας κατά της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ
Οι δύο ηγέτες μετά το τέλος των συνομιλιών υπέγραψαν κοινό ανακοινωθέν στο οποίο επισημαίνεται η κοινή τους προσέγγιση στις διεθνείς υποθέσεις, ενώ στο κείμενο είναι εμφανείς οι επικριτικές τους διαθέσεις για την πολιτική που ακολουθεί η Ουάσιγκτον έναντι της Κούβας, της Βενεζουέλας και της Νικαράγουας τις οποίες πρόσφατα είχε χαρακτηρίσει «τρόικα της τυραννίας».
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι η Μόσχα και η Αβάνα καταδικάζουν τη χρήση μέτρων εξαναγκασμού στις διεθνείς σχέσεις που αντιτίθενται στο διεθνές δίκαιο και εκφράζουν την αποδοκιμασία τους στην υιοθέτηση μέτρων που χρησιμοποιούνται για την ανατροπή νόμιμων κυβερνήσεων αλλά και μέτρων που προκαλούν οικονομική ασφυξία και αποσταθεροποιούν την εσωτερική κατάσταση στις χώρες αυτές.
Παράλληλα στο ανακοινωθέν επισημαίνεται ότι η Ρωσία υποστηρίζει την Κούβα στον αγώνα που κάνει για να αρθεί ο οικονομικός αποκλεισμός που επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Κούβας ο οποίος συνεχίζεται για 60 και πλέον χρόνια.
Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Κούβας εκφράζουν επίσης «την βαθειά τους λύπη και τις σοβαρές τους ανησυχίες για την πρόθεση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την Συνθήκη για την κατάργηση των πυραύλων μέσου βεληνεκούς(INF)»
Πριν από τη συνάντηση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι οι δύο πρόεδροι θα συζητήσουν τις προοπτικές της περαιτέρω εμβάθυνσης της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών , αναφέροντας ότι ο Πούτιν και ο Ντίας Καμέλ θα συζητήσουν και το θέμα της συνεργασίας στον στρατιωτικό τομέα. Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δεν απάντησε στην ερώτηση που του έγινε αν η Ρωσία ενδέχεται να δανειοδοτήσει την Κούβα για την αγορά οπλικών συστημάτων.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας, Γιούρι Μπορίσοφ, Μόσχα και Αβάνα έχουν υπογράψει εμπορικές συμφωνίες ύψους 260 εκατ. δολαρίων, ενώ σύντομα θα υπογραφούν και άλλες.
Όπως αναφέρει το RT, μεταξύ των συμφωνιών περιλαμβάνεται και η σύμβαση παράδοσης 837 σιδηροδρομικών βαγονιών στην Κούβα από το 2019 έως το 2021, αλλά και 15.000 λαμπτήρων LED και του εξοπλισμού τους, ρωσικής κατασκευής.
Οι δύο πλευρές υπέγραψαν επίσης συμφωνία εκσυγχρονισμού των ενεργειακών μονάδων της Κούβας, αλλά και την αναβάθμιση ενός μεταλλουργικού εργοστασίου.
Παράλληλα, η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία AvtoVAΖ αναμένεται να προμηθεύσει την Κούβα με 500 οχήματα LADA, ενώ ήδη τον περασμένο Ιανουάριο είχε στείλει στην Κούβα άλλα 300 οχήματα.
Επίσης οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι βρίσκονται σε συζητήσεις με τις κουβανικές αρχές για την αναβάθμιση 1.000 χιλιομέτρων σιδηροδρομικών γραμμών, ενώ εξετάζεται και η κατασκευή σιδηροδρόμου ταχείας κυκλοφορίας που θα συνδέει την Αβάνα με το παραλιακό θέρετρο Βαραντέρο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΞΕΦΤΙΛΟΟΗΕ - ΛΙΒΑΝΟΣ
Πιέσεις αληταρα Γκουτέρες για αφοπλισμό της «Χεζμπολάχ»
ΞΕΦΤΙΛΟΟΗΕ - ΒΗΡΥΤΟΣ.--
Απροκάλυπτη παρέμβαση στα εσωτερικά του Λιβάνου επιχείρησε ο αληταρας γενικός γραμματέας του ξεφτιλοΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Σε έκθεσή του που στάλθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του διεθνούς Ξεφτιλισμενου Οργανισμού την Τετάρτη, κατηγόρησε τη σιιτική λιβανέζικη οργάνωση «Χεζμπολάχ» πως επιχειρεί «να σύρει τον Λίβανο στον πόλεμο». Απαίτησε δε τον αφοπλισμό της οργάνωσης, λέγοντας ότι «οι ενέργειες της "Χεζμπολάχ" θέτουν σοβαρή περιφερειακή και διεθνή απειλή». Βέβαια δεν είπε ούτε λέξη για τις επεμβάσεις του Ισραήλ.
Στο μεταξύ, χτες ο Λιβανέζος Πρόεδρος Μισέλ Αούν προέβλεψε ότι η μεγάλη «δυστοκία» που παρατηρείται από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μάη θα συνεχιστεί. Ο ίδιος επισήμανε «διαφορές» ανάμεσα στον εντολοδόχο Σουνίτη πρωθυπουργό Σάαντ Χαρίρι και στις πιέσεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση, επιρρίπτοντας εμμέσως πλην σαφώς τις περισσότερες ευθύνες στην απαίτηση της «Χεζμπολάχ» για επιτελικές θέσεις πολιτικών συμμάχων της σε υπουργεία - κλειδιά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«GOOGLE»
Κινητοποιήσεις για πρακτικές σε βάρος γυναικών
ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ.--
Αφορμή για το ξέσπασμα των εργαζομένων ήταν η αποζημίωση των 90 εκατ. δολαρίων που δόθηκε στο υψηλόβαθμο στέλεχος της «Google» Αντι Ρούμπιν παρότι υπήρχαν σε βάρος του «αξιόπιστες» κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.
Πρωτοφανείς κινητοποιήσεις κατά των σεξουαλικών παρενοχλήσεων και των ανισοτήτων στις αμοιβές, στις προαγωγές και τη γενικότερη αντιμετώπιση γυναικών εργαζομένων στο πολυεθνικό μονοπώλιο υψηλής τεχνολογίας «Google» πραγματοποίησαν, χτες, δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι της εταιρείας στην έδρα της στο Σαν Φρανσίσκο και σε παραρτήματά της σε Τόκιο, Δουβλίνο, Σιγκαπούρη κ.α.
Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απαιτώντας την αντιμετώπιση κρουσμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης, με πρώτο τον τερματισμό της «αναγκαστικής διαιτησίας» που ουσιαστικά εμποδίζει την προσφυγή των θυμάτων στα δικαστήρια. Ο γενικός διευθυντής της «Google», Σουντάρ Πιτσάι, έχει ενημερώσει τους υπαλλήλους ότι θα στηρίξει το αίτημά τους να αναλάβουν νομική δράση σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις. Αφορμή για το ξέσπασμα των εργαζομένων ήταν η αποζημίωση των 90 εκατ. δολαρίων που δόθηκε στο υψηλόβαθμο στέλεχος της «Google» Αντι Ρούμπιν παρότι υπήρχαν σε βάρος του «αξιόπιστες» κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ
Νέα καταδίκη των ΗΠΑ για τον αποκλεισμό της Κούβας
Το ψήφισμα για την άρση του χρηματοπιστωτικού, εμπορικού και οικονομικού αποκλεισμού από τις ΗΠΑ κατά της Κούβας κατέθεσε την Τετάρτη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ η κουβανική κυβέρνηση και η ψηφοφορία που έγινε χτες κατέγραψε για άλλη μια φορά, όπως όλα τα τελευταία χρόνια, τη συντριπτική διεθνή καταδίκη της πολιτικής των ΗΠΑ. Υπέρ της άρσης ψήφισαν 189 χώρες και, όπως κάθε χρόνο, κατά ήταν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ, ενώ απείχαν Ουκρανία και Μολδαβία.
Αυτό που ξεχώρισε στη φετινή διαδικασία ήταν η κατάθεση από την αμερικανική κυβέρνηση 8 προσχηματικών τροπολογιών στο ψήφισμα (για τη λεγόμενη αειφόρο ανάπτυξη και τους στόχους του ΟΗΕ για το 2030 και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο νησί), ώστε από τη μια να επηρεαστούν χώρες και, από την άλλη, να υπάρξει κωλυσιεργία στη διαδικασία.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια,κατήγγειλε την απόπειρα αυτή - που δεν πέτυχε τον σκοπό της - και σημείωσε ότι «η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει την ηθική εξουσία να ασκεί κριτική στη χώρα μου ή σε οποιονδήποτε άλλον σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα». Υπογράμμισε ότι ο αποκλεισμός των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα εξακολουθεί να αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ανάπτυξη του νησιού και την επίτευξη της «Ατζέντας 2030». Είπε ότι ο αποκλεισμός είναι μια «πράξη επιθετικότητας και οικονομικού πολέμου, που παραβιάζει την ειρήνη και τη διεθνή τάξη, εμποδίζει την άσκηση του δικαιώματος αυτοδιάθεσης, την ανάπτυξη, την ασφάλεια και τη δικαιοσύνη του κουβανικού λαού και παραβιάζει διεθνώς αναγνωρισμένους κανόνες του εμπορίου και της ελεύθερης ναυσιπλοΐας». Ανέφερε ότι οι μετρήσιμες ζημιές, που συσσωρεύτηκαν από τον αποκλεισμό κατά τη διάρκεια σχεδόν έξι δεκαετιών εφαρμογής, ξεπερνάει το 1 τρισ. δολάρια και μόνο για τον τελευταίο χρόνο τα 4,4 εκατομμύρια δολάρια.
Παρά τις δυσκολίες, τόνισε «η Κούβα έχει σημειώσει πρόοδο στην οικονομία της και προσφέρει ευρεία αλληλεγγύη και διεθνή συνεργασία, ενώ το επίπεδο ανθρώπινης ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης που έχει πετύχει, αναγνωρίζεται παγκοσμίως». Αναφέρθηκε επίσης στους εξωεδαφικούς νόμους όπως οι «Χελμς - Μπάρτον» και «Τοριτσέλι» που πλήττουν και τρίτες χώρες που συναλλάσσονται με την Κούβα, ενώ σημείωσε ότι δυστυχώς, τη χρονιά που πέρασε, πέθαναν 224 άνθρωποι σε κάθε 100.000 του πληθυσμού, λόγω του ότι δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν πολύ εξειδικευμένη θεραπεία για τις ασθένειές τους, εξαιτίας του αποκλεισμού της χώρας του.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο Κουβανός Πρόεδρος Μιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούντες έφτασε χτες στη Μόσχα για επίσημη επίσκεψη και σήμερα θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σόρος... συνεργάτης των Ναζί... Ξέρετε... ο "φιλάνθρωπος" που λατρεύει την "δικαιωματική αριστερά"!
Rachiotis Yiannis
Εντυπωσιακή για τον κυνισμό της, αλλά αρκετά πληροφοριακή, συνέντευξη του Σόρος, με ελληνικούς υπότιτλους. Ξέρετε... αυτού που χρηματοδότησε μόνο για το 2016 με (περίπου) 400.000 $ την "Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου" με $ 300.000 τη...
ΜΚΟ "Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες" διάφορες φιλοδυτικές οργανώσεις στην ΠΓΔΜ γιά να επιβάλουν το δίδυμο Ζαεφ Δημητρώφ, στην Ουκρανία κοκ και, κατά τον Καμένο, και τον Κοτζιά...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



58 χιλιάδες τόνους σταφυλιών ήταν φέτος η παραγωγή...
στην Επαρχία Ας Σουγουαΐντα, περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Δαμασκού
Εκείνο που επίσης δεν θα σου πουν ποτέ τα ΜΜΕ είναι πως στη Συρία του "χασάπη Άσαντ" είναι απαγορευμένη η χρήση φυτοφαρμάκων κι επίσης παραγωγές γενετικά τροποποιημένων  οργανισμών (ΓΤΟ) [genetically modified organism - GMO], αλλά και "διαγονιδιακών οργανισμών".



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανοτσογλάνια... ακούτε; Ζάεφ: Δεν θα αντικατασταθεί το «Μακεδονία» σε όλα τα άρθρα του Συντάγματος
Δηλαδή... πόσα να σπρώξει ο Σόρος στους "αντιεθνικιστές" ελληνόφωνους αμερικανοτσολιάδες να μας φλομώσουν ναζιστική προπαγάνδα, να μας απειλούν με το "αντιρατσιστικό" του νόμο πως δεν είναι μία κι Ελληνική η Μακεδονία;


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πανό συμπαράστασης απ' τους οπαδούς της Παρτιζάν Βελιγραδίου για τον Κωνσταντίνο...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τίνος ίσι ισύ;;;
Αυτό που θα σας διηγηθώ, παιδιά μου, είναι αληθινό περιστατικό που συνέβηκε πριν από πεντέξι χρόνια στα μέρη μας, σε ένα ορεινό χωριουδάκι της Ευρυτανίας, με πρωταγωνιστές έναν Κινεζάκο μικροπωλητή κι ένα δικό μας γεροντάκι.
Βρέθηκε λοιπόν ο κινεζάκος σε ένα χωριό των Αγράφων. Φορτωμένος ένα... μεγάλο σάκο με την πραμάτεια του, φακούς, μπαταρίες, μπρελόκ και πολλά άλλα μπιχλιμπίδια, τράβαγε το ανηφόρι για το παζάρι που θα γινόταν στον επάνω μαχαλά...
Στάθηκε σε μια πέτρινη βρυσούλα για να πιει κρουστάλλινο νερό και να ξαποστάσει από το δρόμο.
Εκεί ήταν κι ένας παππούλης με τη μαγκούρα του που λιάζονταν καθισμένος σε μια κοτρόνα.
Κοίταζε και ξανακοίταζε αυτή την παράξενη κουρασμένη φατσούλα που δεν είχε ματαδεί στα μέρη του. Κάποια στιγμή γυρνάει και του λέει:
-Καλώς ήλθις πιδί μ'...
-Καλώς σε βρήκα παππού, απαντάει ο κινεζάκος... ελληνικότατα!
-Δε μ' λες, για να 'χουμι καλό ρώτημα, από πούθε κρατάει ισένα η σκούφια σ' ;
-Απ΄ το Πεκίνο είμαι.
Έμεινε για λίγο σκεφτικός ο γεροντάκος και μετά είπε:
-Αααα, απ΄ του Πικίνου! Μέσα ή όξω απ' του Πικίνου ;
-Από μέσα παππού.
-Κι τίνος ίσι ισύ ;
-Του Τσάνγκ.
-Αααα, του Τσάνγκ! Και τι κάνει ου πατέρας σ' ;
-Καλά είναι, μια χαρά.
-Να τ' δώκ'ς χαιρετίσματα απ΄ του Μήτρου.
-΄Εγινε παππούλη, θα του τα πω όοοοταν τον δω!
Σκούπισε τον ιδρώτα του ο κινεζάκος και ξαναφορτώθηκε τα μπογαλάκια του κινώντας να φύγει...
Ο γέροντας σηκώθηκε αργά-αργά και του λέει:
-Κάτσε παιδάκι μ', μη βιάζισαι, έχ'ς ώρα για του παζάρ'. Έλα πρώτα απ' του σπίτ' να φάμι και να με πεις τα νέα σ' απ΄ τουν τόπου σ' και απ' του γονιό σ'! Έχου κι ιγώ παιδί στα ξένα! Άϊ κόπιασε, η κυρά μ' έφκιασε φασούλες σίμερις και δεν μ' πάει καρδιά να αφήκω ξένουν άνθρουπου στου δρόμου, νηστ'κό κι κουρασμένου.
Και πράγματι ο κινεζάκος πήγε μουσαφίρης στο μπάρμπα. Τώρα τι είπανε και τι δεν είπανε, για το Πεκίνο και για τον Τσάνγκ, δεν ξέρω να σας πω γιατί δεν άκουσα, αλλά το σίγουρο είναι ότι στην Ευρυτανία και ειδικά στα φιλόξενα χωριουδάκια της με τους αγνούς ανθρώπους ποτέ δεν θα πεινάσει κανείς, ούτε θα μείνει στο δρόμο αν παραστεί ανάγκη.
Καλό χινόπωρο παιδιά μου.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O Tσιπρας μοιράζει προπληρωμένες κάρτες και ενοίκια κατοικιών στους οικονομικους  λαθρομετανάστες...
όμως δεν είδαμε ανάλογη κίνηση για τις χιλιάδες αστέγων που ζουν στις ελληνικές πόλεις και ειδικότερα στις μεγαλύτερες. Μήπως γιατί στην ολότητα τους – οι άστεγοι– αποτελούνται από Έλληνες;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απίστευτο και όμως Αλβανικό… Ο Εισαγγελέας Τιράνων σχηματίζει δικογραφία κατά του... νεκρού ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα όπου παραμένει άταφος για έκτη μέρα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Μάλιστα ο πατέρας του θύματος, Ιωάννης Κατσιφας, μετέβη στα Τίρανα, όχι για να παραλάβει τη σωρό του παιδιού του – ο εισαγγελέας απέρριψε το σχετικό αίτημα της οικογένειας – αλλά για να καταθέσει για τη συγκεκριμένη σχηματιζόμενη δικογραφία που θα επιτρέψει την παράδοση του νεκρού στην οικογένεια.
Με δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος επισημαίνει πώς συνιστά πρωτοφανή ενέργεια στα παγκόσμια νομικά χρονικά, η αλβανική Δικαιοσύνη να έχει σχηματίσει δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ζητώντας να υπάρξει αντίδραση του νομικού κόσμου σε Ελλάδα και Ευρώπη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πιερ Πάολο Παζολίνι (Pier Paolo Pasolini)... ηθοποιός, ποιητής, συγγραφέας, σεναριογράφος και... σκηνοθέτης... δολοφονήθηκε πριν 43 χρόνια σαν σήμερα, στις 2 Νοέμβρη 1975, μόλις 53 ετών.
«Ένας νέος φασισμός δημιουργείται στη θέση του παλαιού κληρικό-φασισμού,
ένας τεχνητός φασισμός ο οποίος θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί
μόνον υπό τον όρο να ονομάζεται αντιφασισμός»
Pier Paolo Pasolini



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και δεν χρειάζεται να μας λένε αριστερά, ας μας λένε απλώς ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!
"ΑΡΙΣΤΕΡΑ" είμαστε εμείς, που βάζουμε τον ΑΝΘΡΩΠΟ και τις ανάγκες του στο ΚΕΝΤΡΟ της κοινωνίας και της ζωής.
Και δεν χρειάζεται να μας λένε αριστερά, ας μας λένε απλώς ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.