Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Σαββατο 3 Νοεμβριου 2018


Ζούμε ιστορικές εποχές, το φάντασμα του φασισμού γιγαντώνεται παγκόσμια αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, και όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα ξαναϋπάρξει σίγουρα και βέβαια παρτιζάνικη αντίσταση από απλούς ανώνυμους αγωνιστές που δεν ακολούθησαν κάποια κομματική ορθοδοξία (αλλά και αυτών που θα την ακολουθήσουν, και καλά θα κάνουν!) και θα χαθούν πολεμώντας, όπως χιλιάδες πέσαν στους λάκκους του Γράμμου, άθαφτοι, στα βουνά της Γιουγκοσλαβίας, χωρίς να μνημονευτούν από κανένα κόμμα, αλλά κάνοντας το καθήκον στη ανθρώπινη συνείδησή τους και στον μηδενισμό της Ιστορίας. ΘΑΝΑΤΟ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ.....



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Aliki Papachela

Η αλήθεια είναι το να βλέπεις να δικαιώνεσαι σ ένα μεγάλο βαθμό εν ζωή είναι σπάνιο πράγμα. Αρχίζω να το βλέπω και θα είμαι τελικά πολύ τυχερή αν ζήσω και την ολοκληρωτική μου δικαίωση πριν κλείσω τα ρημαδομάτια μου.
Δεν ξέρω πόσοι είδατε την χθεσινοβραδυνή εκπομπή του Fotis Liberopoulosπου άρχισε με City Plaza και μια πολύ σημαντική μαρτυρία που έβγαλε στον αέρα. Το σκρηνσοτ είναι αυτή η μαρτυρία απ την εκπομπή του Φώτη.
Μέχρι τώρα και τι δεν έχω ακούσει για την υπόθεση.
Δεν ξέρω πόσοι θυμάστε την άνοιξη του 2017 που είχα βγάλει ένα κείμενο καταγγελία για το τι πραγματικά γίνεται στο City Plaza. Αυτό λοιπόν είχε ξεσηκώσει την μήνι εναντίον μου πολλών και κυρίως ΛΑΕτζήδων που με προεξέχοντα τον Αλεξάτο άρχισαν λίβελους εναντίον μου, που συνυπέγραφαν συμπούρμπουλοι πολλοί και διάφοροι. Μου ζητούσαν να τεκμηριώσω όσα ισχυριζόμουν κι έλεγα ότι όλες μου οι πληροφορίες ερχόντουσαν είτε από ανθρώπους που πήγαν ως εθελοντές να βοηθήσουν τους πρόσφυγες κι έφυγαν φρικαρισμένοι τρέχοντας μόλις είδαν τι γίνεται εκεί μέσα ή από πρόσφυγες-μετανάστες που πήγαν να βρουν καταφύγιο κι επίσης έφυγαν φρικαρισμένοι τρέχοντας. Μαρτυρίες ανθρώπων που δεν μπορούσα να "κάψω", να τους "δώσω" δλδ γιατί εκτός των άλλων απειλούνταν κι η ζωή τους αν μιλούσαν. Δεν το έκανα και δεν θα το κάνω ποτέ.
Μέχρι και άνθρωποι που με στήριζαν και έβλεπαν το σκάνδαλο πίσω απ την "κατάληψη" με την συμμετοχή κυβέρνησης και Γερμανίας με έλεγαν υπερβολική και διαχώριζαν την θέση τους.
Τώρα επιτέλους τα στόματα ανοίγουν.
Το City Plaza εκτός από παράνομη καταπάτηση με παράλληλη χρέωση λογαριασμών και φόρων στον ιδιοκτήτη, την ροή μαύρων χρημάτων-εκατομμυρίων, την χρηματοδότηση και στήριξη απ την Γερμανία και την ελληνική κυβέρνηση, ΕΙΝΑΙ άντρο διακίνησης ναρκωτικών, πορνείας και με ενοίκους υπαλλήλους πρεσβειών και μέλη του FSA καλά εκπαιδευμένους μαχητές.
Προκαλώ τους εναπομείναντες τίμιους εισαγγελείς να μπουκάρουν άμεσα και να παραπέμψουν όλους τους εγκληματίες που κατοικοεδρεύουν στο City Plaza για όλα τα κακουργήματα που διαπράττουν πέραν της παράνομης καταπάτησης.
Αν δεν το κάνουν άμεσα σημαίνει ότι κι αυτοί είναι πουλημένοι.
Κατά τ άλλα περιμένω νέο κύμα κανιβαλισμού μου, απειλών κατά της ζωής μου και όλα τα γνωστά.
Κωλόμπαρα σας πήραν είδηση.
Σχολιο.- Ποιος ειναι ο Φωτης Λυμπεροπουλος? Σε ποιο καναλι???
Σχολιο.- Διαδικτυακά εκπέμπει μέσω You Tube, Διδακτορία του Προπελαριάτου λέγεται η εκπομπή του κι έχει χάνει απ τις αρχές 2017 πάμπολλες εκπομπές με όλα τα στοιχεία για το σκάνδαλο City Plaza.
https://www.youtube.com/watch?v=elOhuHfnnyo&fbclid=IwAR0NoiMljkPjc4xwqno9eoVCqPx_kFIJqb5TWFjWwkpmOgxEkgmsu-I3vyQ
σχολιο.- σοβαρά τώρα, δηλαδή υπάρχει ακόμα άνθρωπος που πιστέυει ότι η "κατάληψη" του City Plaza δεν έχειπλήρη στήριξη της κυβέρνησης και της αστυνομίας και ότι δεν είναι τίγκα στις MKO? Μιλάμε πολύς κόσμος από τους αναρχοπατέρες κινηματίες έχει βγάλει τρελά λεφτά από την μπίζνα εκεί..



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάτι που έχει αλλάξει στην ελληνική κοινωνία μετά το καλοκαίρι του 2015, είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για την πολιτική. Είναι εμφανές πως τα πολιτικά θέματα δεν συγκινούν τους Έλληνες όσο τους συγκινούσαν μέχρι το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

4/4/2016
Κάποιοι αναρωτιούνται πώς γίνεται να ασχολούμαστε με μικρότερης σημασίας και να μην ασχολούμαστε με τα μεγάλα πολιτικά θέματα που αφορούν τη ζωή μας και την κάνουν πολύ δύσκολη.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η απάντηση στο γιατί συμβαίνει αυτό είναι απλή:
Οι Έλληνες ξέρουν πως δεν μπορούν να επηρεάσουν σε τίποτα τις πολιτικές αποφάσεις.
Ουσιαστικά μπορούν, αλλά έχουν πειστεί ότι δεν μπορούν.
Έχουν αποδεχτεί πως η φωνή τους δεν μετράει.
Αν το αποδεχτείς αυτό, έτσι είναι.
Σημασία έχει τι νιώθεις. Αυτό που νιώθεις, αυτό είσαι.
Μπορεί να σου λένε όλοι πόσο όμορφη είσαι αλλά εσύ να αισθάνεσαι πως δεν είσαι. Έχω μια φίλη που της συμβαίνει αυτό.
Οι Έλληνες νιώθούν πως δεν μπορούν να αλλάξουν την τύχη της χώρας και τη δική τους, και έχουν αφεθεί.
Σημαντικό ρόλο στο να αποδεχτούν οι Έλληνες την ήττα τους έπαιξε το δημοψήφισμα.
Όταν σε μια χώρα γίνεται δημοψήφισμα, υπερισχύει το ένα αποτέλεσμα και μέσα σε λίγες μέρες εφαρμόζεται το αποτέλεσμα που ηττήθηκε στο δημοψήφισμα, είναι λογικό οι πολίτες να πιστεύουν πως η γνώμη τους δεν έχει κανένα βάρος.
Μου έλεγε πριν από λίγες μέρες μια φίλη -που ψήφισε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα- πως συνειδητοποιεί πως έπρεπε να είχε γίνει αποδεκτό το ΟΧΙ που νίκησε στο δημοψήφισμα.
Σύμφωνα με την γνώμη της, αυτό που συνέβη μετά το δημοψήφισμα, ήταν η ταφόπλακα της χώρας και της κοινωνίας, γιατί χάθηκε και η τελευταία αίσθηση πως η Ελλάδα είναι δημοκρατία.
Βέβαια, άλλα μου έλεγε το καλοκαίρι του δημοψηφίσματος αλλά δεν ήθελα να της το θυμίσω και να την στενοχωρήσω, γιατί ετοιμάζεται να μεταναστεύσει κι αυτή, και είναι στις μαύρες της.
Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος έπρεπε να είχε εφαρμοστεί.
Τις συνέπειες του πραξικοπήματος τις βλέπουμε, και θα είναι ακόμα χειρότερες για την ελληνική κοινωνία τα επόμενα χρόνια.
Αντιμετωπίζοντας το δημοψήφισμα σαν παιχνίδι στο καζίνο -σε μια χώρα που δεν είχε γίνει δημοψήφισμα για 41 χρόνια- ο Αλέξης Τσίπρας διέπραξε ένα έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας και της δημοκρατίας.
Έγκλημα διέπραξαν και οι Έλληνες που δεν αντέδρασαν.
Τον Τσίπρα θα τον κρίνει η Ιστορία. Θεωρητικά, είναι ακόμα στο παιχνίδι.
Πάντως, μετά το καλοκαίρι του 2015, μετά το δημοψήφισμα και το νέο Μνημόνιο, οι Έλληνες άρχισαν να ασχολούνται με πιο μικρά θέματα.
Ήξεραν πως με τα μεγάλα δεν τους παίρνει. Δεν μετράει η γνώμη τους.
Τώρα καταλαβαίνω πώς θα ήταν η ζωή στην Ελλάδα στην διάρκεια της Τουρκοκρατίας.
Οι τότε Έλληνες είχαν αποδεχτεί πως οι τύχες τους είναι στα χέρια του Σουλτάνου και δεν το αμφισβητούσαν.
Οπότε, θα ασχολούνταν κι αυτοί με θέματα της καθημερινότητας.
Την μπουγάδα της γειτόνισσας, τι φουστανέλα φόρεσε ο Λιάκος, την στάμνα της Ελένης και τέτοια.
Αυτό κάνουν και σήμερα οι Έλληνες.
Οι Έλληνες ετοιμάζονται να φάνε στο κεφάλι ακόμα περισσότερους φόρους και μειώσεις μισθών και συντάξεων αλλά ασχολούνται με θέματα που δεν έχουν καμία σημασία για τις ζωές τους.
Γίνεται ο κακός χαμός σε όλο τον κόσμο αλλά οι Έλληνες χαμπάρι.
Βέβαια, δεν συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα αυτό -ο ρόλος των πολιτών περνάει όλο και πιο πολύ στο περιθώριο στις δυτικές κοινωνίες- αλλά στην Ελλάδα δεν κρατιούνται πια ούτε τα προσχήματα.
Είναι θλιβερή η κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας.
Δεν θα αργήσει η στιγμή που ο ένας Έλληνας θα στραφεί κατά του άλλου.
Έχοντας αποδεχτεί πως δεν μπορούν να επηρεάσουν τα σημαντικά πολιτικά θέματα, οι Έλληνες θα ασχολούνται με το τι φοράει ο ένας και το τι φοράει ο άλλος.
Και θα θέλουν να έχουν άποψη για το πώς θα ζει ο άλλος.
Όταν δεν έχεις πρόσβαση στην εξουσία, θέλεις να εξουσιάσεις τον διπλανό σου.
Εκτός από προτεκτοράτο, η Ελλάδα μετατρέπεται ολόκληρη σε επαρχία.
Και είναι σκληρή η ζωή στην επαρχία.
Τουλάχιστον για όσους θέλουν να ζουν ελεύθεροι.
Αυτό το ήξεραν οι πρόγονοί μας.
Αλλά έχουμε καιρό μέχρι τα 400 χρόνια.
Καλά να περνάτε.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η “ροζ επανάσταση” της Γιουγκοσλαβίας
19/10/2018
Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Σολτενμπεργκ, σε σχέση με την αιτιολογία των εγκληματικών βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας το 1999 ότι το έκαναν δήθεν για να… προστατεύσουν τους πολίτες, μεταφράσαμε το παρόν άρθρο του Nebojsa Malic. Το άρθρο αυτό τοποθετεί στο ιστορικό της πλαίσιο μόνο την τελευταία πράξη της διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, αφού είχαν προηγηθεί βέβαια οι δυτικές σκευωρίες για τη δημιουργία των εθνοτικών συγκρούσεων μεταξύ των συνιστωσών της Γιουγκοσλαβίας. Η πρώτη πράξη ήταν η απόσχιση της Κροατίας (η οποία κατά τη διάρκεια του πολέμου είχε ναζιστικό καθεστώς όταν οι παρτιζάνοι πολεμούσαν τους ναζί παντού!) που αναγνώρισε αμέσως η Γερμανία για να ακολουθήσουν οι πόλεμοι στη Βοσνία κλπ και στη συνέχεια οι Νατοϊκοί βομβαρδισμοί για να “προστατεύσουν” το Κόσοβο. Μόνο σαν τελική πράξη, όταν η Υπερεθνική Ελίτ ήθελε να ξεφορτωθεί τον Μιλόσεβιτς, που δεν δεχόταν το ξεπούλημα της χώρας του όπως απαιτούσε η συμφωνία Ραμπουγιέ, οργάνωσαν και τη ροζ επανάσταση εναντίου του. Η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ήταν, επομένως, το αποτέλεσμα της καλλιέργειας των αποσχιστικών τάσεων και σε συνδυασμό με τους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς οδήγησε στην τελική πράξη, την ανατροπή της Γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς  που αποτελούσε ουσιαστικά το πρώτο χτύπημα της Υ/Ε για την κατάργηση των κρατών-εθνών (όπου αυτά δεν μπορούσαν να καταργηθούν μέσω οικονομικών μηχανισμών όπως ήδη είχε γίνει μέσα στην ΕΕ). Στο στόχο βρίσκονταν ιδιαίτερα όσα κράτη στηριζόντουσαν σε εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα όπως στη Γιουγκοσλαβία, αλλά και στο Ιράκ, Συρία, Λιβύη που ακολούθησαν. Διαχρονικά, ο πρωταρχικός στόχος της Υ/Ε ήταν και εξακολουθεί να είναι η κατάργηση εθνικά κυρίαρχων κρατών και η ενσωμάτωσή τους στη Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης (δηλαδή των ανοιχτών και απελευθερωμένων αγορών με σκοπό να ωφεληθούν οι Πολυεθνικές) είτε αυτό γίνει στο πλαίσιο οικονομικών ενώσεων όπως η ΕΕ,  είτε μέσω στρατιωτικών επεμβάσεων (δήθεν για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων  και ελευθεριών) , είτε ‘ροζ επαναστάσεων’ , είτε κάποιου συνδυασμού των μεθόδων αυτών .
 http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2018/10/19/roz-epanastasi-tis-giougkoslavias/?fbclid=IwAR0ABtDphkpmIhmFuc-ciWhwdjm6I2fqSC57a1KjYDhkQaPkRJQbEL41PZc




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Την 1 Νοέμβρη 2018, η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών υπερψήφισε με 189 ψήφους υπέρ και μόνο 2 κατά (ΗΠΑ και Ισραήλ) την πρόταση για άρση του αποκλεισμού (εμπάργκο) που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κούβα. Αν και το ψήφισμα δεν είναι δεσμευτικό, στέλνει καθαρό μήνυμα στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, η οποία παραμένει απομονωμένη από τον υπόλοιπο κόσμο στην πολιτική της απέναντι στην Κούβα.
Η Ουάσιγκτον επέβαλε τον αποκλεισμό εδώ και πάνω από μισόν αιώνα ως τιμωρία στον κουβανικό λαό που τόλμησε να αγωνιστεί για την εθνική του ανεξαρτησία και κήρυξε τον σοσιαλισμό στην «πίσω αυλή» της.
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το 73% των πολιτών των ΗΠΑ και το 63% των κουβανικής καταγωγής κατοίκων ΗΠΑ υποστηρίζουν την άρση του αποκλεισμού.
Επί 27 συναπτά έτη (από το 1992) η ολομέλεια του ΟΗΕ ψηφίζει με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της άρσης του αποκλεισμού κατά της Κούβας.
Ο αποκλεισμός αποτελεί κατάφωρη, μαζική και συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κουβανών και είναι αντίθετος με το Διεθνές Δίκαιο.
Συνολικότερα ο αποκλεισμός επηρεάζει όλες τις πλευρές της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του κουβανικού λαού, περιορίζοντας τις δυνατότητες βιώσιμης ανάπτυξης και την εκπλήρωση των στόχων της Ατζέντας του 2030 της σοσιαλιστικής Κούβας.
Γι’ αυτό ζητούμε:
Άμεση άρση του παράνομου και απάνθρωπου οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κούβα.
Επιστροφή στη Δημοκρατία της Κούβας του εδάφους της ναυτικής βάσης του Γκουαντάναμο, που κατέχουν παράνομα οι ΗΠΑ.
Αποζημίωση της Κούβας για τις οικονομικές επιπτώσεις των ανωτέρω.
https://josemartigr.blogspot.com/2018/11/blog-post.html?spref=fb&fbclid=IwAR0MqntbQmxSCVqLfbH1zi0-ih13T55ZfTShL3ijap0oHlWHLnuLt3InfgI



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βενεζουέλα εγκαινιάζει το Επικοινωνιακό Σχέδιο που θα αντιμετωπίσει τις επιθέσεις πλαστών ειδήσεων –
Μέριδα, 31 Οκτωβρίου 2018 (venezuelanalysis.com) – Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας ομάδας εργασίας στα μέσα ενημέρωσης με σκοπό την αντιμετώπιση των πλαστών ή παραπλανητικών διεθνών ειδήσεων για το έθνος της Καραϊβικής.
Το «Επικοινωνιακό Σχέδιο Μηδενικής Ανοχής» ανακοινώθηκε από τον Υφυπουργό Διεθνούς Επικοινωνίας Γουίλιαμ Καστίγιο τη Δευτέρα και θα εκπονείται μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών και του δικτύου πρεσβειών και προξενείων του.
Ο Καστίγιο εξήγησε ότι το σχέδιο επιδιώκει να αποκριθεί άμεσα στις περιπτώσεις ψευδών ειδήσεων «μία προς μία»

«Υπήρξαν επιθέσεις εναντίον της Βενεζουέλας, όχι μόνο κατά της χώρας, των πολιτικών της αρχών, της κυβέρνησής της, του τσαβισμού, αλλά τώρα πια εναντίον του λαού, του απλού πολίτη, της εθνικής μας ταυτότητας», εξήγησε. Ο Καστίγιο χρησιμοποίησε το παράδειγμα μιας πρόσφατης ανώνυμης αναφοράς σε ένα πορτογαλικό τηλεοπτικό κανάλι σύμφωνα με την οποία οι μητέρες της Βενεζουέλας έδιναν τα παιδιά τους για να μπορούν να φάνε. «Αυτό είναι ψεύτικο», διευκρίνισε.
Το Καράκας έχει επανειλημμένως καταγγείλει την επικοινωνιακή εκστρατεία υπονόμευσης της κυριαρχίας της χώρας, της δημοκρατικότητάς της και των κοινωνικών προόδων τα τελευταία χρόνια. Οι αρχές της Βενεζουέλας ισχυρίζονται ότι τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς και σημαντικά ευρωπαϊκά όπως η El Pais στην Ισπανία, επιδιώκουν να βλάψουν τη φήμη του έθνους και να δημιουργήσουν μια κατάσταση που θα δικαιολογεί τα καταναγκαστικά μέτρα κατά της χώρας, όπως οι κυρώσεις και η διεθνής επέμβαση.
Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η λεγόμενη «ανθρωπιστική κρίση» στη Βενεζουέλα μετά τα αυξημένα επίπεδα μετανάστευσης.
«Στην Κεντρική Αμερική δεν μιλάνε για «ανθρωπιστική κρίση, μαζική έξοδο, καταστροφή, διασπορά». Εκεί, μιλάνε για «καραβάνι», σαν να ήταν γιορτή, και είναι χιλιάδες αυτοί που θέλουν να ξεφύγουν από τη φτώχεια, τη βία, την έλλειψη ευκαιριών, την ελπίδα και η αμερικανική κυβέρνηση τους κλείνει την πόρτα», δήλωσε η Αντιπρόεδρος της Εθνικής Συντακτικής Συνέλευσης, Τάνια Ντιάζ, κάνοντας σύγκριση με την μετανάστευση των 7000 ατόμων που βρίσκονται στο δρόμο προς τα μεξικανικά-αμερικανικά σύνορα.
Άλλα παραδείγματα περιλαμβάνουν την κάλυψη από πλευράς των μέσων της τρομοκρατικής επίθεσης με drone κατά του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο στις 4 Αυγούστου, για την οποία τα μέσα ενημέρωσης χρησιμοποίησαν λέξεις όπως «προφανής» και «υποτιθέμενη» για να αμφισβητήσουν την πραγματικότητα της επίθεσης η οποία είχε ως στόχο τον Πρόεδρο και συνέπεια τον τραυματισμό στρατιωτών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τα αποτελέσματα των εκλογών στη Βραζιλία
Νοέ 02, 2018
Ψηφίζοντας το 2016 υπέρ της καθαίρεσης της πρώτης γυναίκας προέδρου της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, ο Ζαΐρ Μπολσονάρου -ο νέος πλέον πρόεδρος της χώρας- δήλωσε ότι αφιερώνει την ψήφο του στον συνταγματάρχη Ούστρα! Ο τελευταίος ήταν προσωπικά υπεύθυνος για τα βασανιστήρια στα οποία υπεβλήθη η Ρουσέφ, ως μέλος τότε αριστερής παράνομης οργάνωσης που αγωνιζόταν για την ανατροπή της δικτατορίας.
Ο Μπολσονάρου σαφώς είναι κάθαρμα!
Ένα ρατσιστικό, μισογυνικό, ομοφοβικό ακροδεξιό κάθαρμα, το οποίο όμως επικράτησε με μεγάλη διαφορά στο 2ο γύρο των πρόσφατων προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία.
Το Κόμμα των Εργαζομένων -Partido dos Trabalhadores (PT), ένα από τα μεγαλύτερα αριστερά κόμματα στον κόσμο, έχοντας ήδη θητεία 14 χρόνων στη διακυβέρνηση της χώρας, ηττήθηκε!
Βεβαίως το κόμμα αυτό γέννησε κάποτε πολλές ελπίδες στους ταπεινούς και καταφρονεμένους της Βραζιλίας, χώρας με την 8η μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη,με τεράστιο πλούτο και τεράστια φτώχεια!
Πρόθεσή του, αναμφιβόλως, ήταν να βοηθήσει τους φτωχούς, να ανακουφίσει τον κόσμο της φαβέλας, να δώσει φωνή στα κοινωνικά κινήματα (το κίνημα των αστέγων, των ακτημόνων, των γυναικών κλπ) με τα οποία είχε αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς.
Και έκανε πολλά σε αυτή την κατεύθυνση! Προγράμματα όπως το «Bolsa Família» είχαν οπωσδήποτε σημαντικά θετικά αποτελέσματα για τους φτωχούς! Στα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον Λούλα ντα Σίλβα και τη Ντίλμα Ρούσεφ το ποσοστό αυτών που ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας έπεσε από το 25% το 2004 στο 8% το 2014. Τα προγράμματα βελτίωσαν τη διατροφή και περίθαλψη εκατομμυρίων ανθρώπων.
Ωστόσο, ας μη μας διαφεύγει ότι το PT κυβέρνησε πάντα με μεγάλη μετριοπάθεια, σεβόμενο τους νόμους της ιδιωτικής ιδιοκτησίας, τα στρατηγικά συμφέροντα της βραζιλιάνικης αστικής τάξης. Πρόσφερε βοήθεια στη φαβέλα, αλλά δεν πλησίασε ποτέ την προοπτική της εξάλειψής της. Άλλωστε ως κόμμα των κινημάτων είχε στόχο τις επιμέρους «χειραφετήσεις» των αποκλεισμένων και καταπιεσμένων κοινωνικών ομάδων, ποτέ όμως τη ριζική χειραφέτηση του κόσμου της εργασίας από την εξουσία του κεφαλαίου.
Όμως το πρόβλημα της φτώχειας παρέμεινε τεράστιο, ενώ οξύτατο είναι πάντα το πρόβλημα της στέγης.
Και ας μην ξεχνάμε ότι η φτώχεια στη Βραζιλία έχει εξαιρετικά φυλετικό χαρακτήρα, αφορά σε μεγάλο βαθμό τους Αφρο-βραζιλιάνους.
Τα πράγματα για τους φτωχούς άρχισαν να επιδεινώνονται ραγδαία το 2014, όταν η οικονομία της χώρας γνώρισε τη μεγαλύτερη κρίση της από τη δεκαετία του 1930. Η ανεργία αυξήθηκε απότομα, από το 6% το 2013 στο 12% το 2016.
Την ίδια περίοδο οι φτωχοί είδαν να δαπανώνται τεράστια ποσά για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου (2014). Οι διαμαρτυρίες τους με τη μορφή μαζικότατων διαδηλώσεων το 2013 και 2014 αντιμετωπίστηκαν με καταστολή!
Θα ακολουθήσει το 2016 η διοργάνωση των Ολυμπιακών αγώνων, με τους οικονομικούς δείκτες να πέφτουν και να γίνονται δραστικές περικοπές σε όλες τις κοινωνικές δαπάνες
Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία ο Μικέλ Τέμερ, αντιπρόεδρος της Ρούσεφ και κομβικός συντελεστής στο πολιτικό πραξικόπημα που την ανέτρεψε, αναλαμβάνοντας την προεδρία της χώρας κινήθηκε στην κατεύθυνση δραστικών περικοπών των δημόσιων δαπανών για κοινωνικές ανάγκες, βάσει ενός προγράμματος λιτότητας σχεδιασμένου να διαρκέσει 20 χρόνια.
Την περίοδο αυτή, στο δύσκολο κοινωνικό τοπίο για τους φτωχούς και δεδομένης τη μεγάλης ανασφάλειας των μικρομεσαίων στρωμάτων το PT είχε χάσει την εμπιστοσύνη αρκετών ψηφοφόρων του αναφορικά με την ικανότητά του να βελτιώσει ριζικά την κατάσταση.
Θα πρέπει εδώ να επισημανθεί ότι η κρίση και οι αβέβαιες προοπτικές της βραζιλιάνικης οικονομίας απαιτούσαν, από τη σκοπιά της κυρίαρχης οικονομικής ελίτ, τη ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής, δραστικά μέτρα λιτότητας. Το PT δεν ήταν αδιάφορο προς πολιτικές περικοπών, ωστόσο ήταν θεμελιωδώς ακατάλληλο για ευρεία εφαρμογή άγριας λιτότητας σε κοινωνικά στρώματα μακροχρόνια ταλαιπωρημένα από τη φτώχεια. Έτσι, ο πολιτικός διαχειριστής του βραζιλιάνικου καπιταλισμού έπρεπε να αλλάξει.
Η καθαίρεση της Ντίλμα Ρούσεφ από την προεδρία και η φυλάκιση του ιστορικού ηγέτη και συμβόλου του κόμματος Λούλα ήταν τα πλέον κρίσιμα βήματα για την απομάκρυνση του PT από την εξουσία.
Οι πρόσφατες προεδρικές εκλογές ολοκλήρωσαν αυτή τη διαδικασία.
Ο Μπολσονάρου (φιγούρα που μέχρι το πρόσφατο παρελθόν θεωρούνταν αρκετά γραφική για να της ανατεθεί κεντρικός πολιτικός ρόλος) αποτέλεσε το πρόσωπο στο οποίο η άρχουσα τάξη είδε τελικά τον καταλληλότερο εκφραστή των συμφερόντων της. Και αυτό διότι, συν τοις άλλοις, ο Μπολσονάρου δρομολογεί τη ριζική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της Βραζιλίας. Για πρώτη φορά συγκροτείται ισχυρή πολιτική πλειοψηφία κάτω από ακραία συντηρητικά, αυταρχικά, αντι-κομμουνιστικά/αντι-αριστερά ιδεολογήματα.
Ο Μπολσονάρου συμβολίζει τη διαμόρφωση μιας νέας πολιτικής συμμαχίας της βραζιλιάνικης ολιγαρχίας του πλούτου με πλατιά κοινωνικά στρώματα η οποία οπωσδήποτε θα έχει σημαντικές και μακροχρόνιες συνέπειες, πρωτίστως στο εσωτερικό της χώρας και βεβαίως στο εξωτερικό -άμεσα στην αμερικανική ήπειρο.
Στην προγενέστερη μεγάλη περίοδο της δυναμικής οικονομικής ανάπτυξης ήταν ο φιλελεύθερος πολιτικός λόγος -με τις αριστερές αποχρώσεις του (με ιδέες περί πολυπολιτισμικότητας, σεβασμού στη διαφορετικότητα και στα δικαιώματα των αποκλεισμένων και περιθωριοποιημένων ομάδων κ.λπ. να αποτελούν μερικά σημεία αναφοράς)- αυτός που αποτέλεσε τη βάση αξιοσημείωτων κοινωνικών βελτιώσεων και εκσυγχρονισμών.
Τώρα σε ένα αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον με έντονα συγκρουσιακές διεθνείς σχέσεις και πληθώρα αποσταθεροποιητικών παραγόντων, στο οποίο πολιτικές προστατευτισμού και εμπορικού πολέμου έρχονται στην ημερήσια διάταξη, ιδεολογήματα με περιεχόμενο ακροδεξιό, εθνικιστικό, ξενοφοβικό και ρατσιστικό (τα οποία ενοχοποιούν τους φτωχούς-τις «αποκλεισμένες» κοινωνικές ομάδες για τις καταστάσεις «κοινωνικής ανομίας» και τις κοινωνικές σπατάλες του κράτους) φαίνεται να προσφέρουν νέες δυνατότητες στην άρχουσα τάξη για την υπηρέτηση των συμφερόντων της.
Ο Μπολσονάρου είναι σαφώς ο εκλεκτός της ολιγαρχίας του πλούτου.
Στον Μπολσονάρου, όμως, είδε τον εκπρόσωπό της και η πληθώρα των ανασφαλών μικρών και μεσαίων νοικοκυραίων, επαγγελματιών, επιχειρηματιών, υπαλλήλων, αυτών που ένιωσαν την κρίση να απειλεί τη θέση τους, που βιώνουν την κολοσσιαία εγκληματικότητα των δρόμων, που βλέπουν τη φαβέλα με τα επιδόματά της να απομυζά τον μόχθο των «εργατικών», «ικανών» και «άξιων» ανθρώπων.
Στη συνείδησή τους ο Μπολσονάρου είναι η εγγύηση ότι θα παταχθούν τα «κοινωνικά παράσιτα», μεταξύ άλλων οπωσδήποτε και οι φτωχοί-καταληψίες κτηρίων και οι ακτήμονες-καταληψίες γης, θα σταματήσουν οι κρατικές παροχές προς όφελός τους και, ακόμη περισσότερο, θα συντριβούν οι «αριστεροί» υποστηρικτές τους, οι οποίοι -σύμφωνα με τη δεξιά αφήγηση- χρησιμοποιούν τις κρατικές επιχειρήσεις για να βάζουν χέρι στο δημόσιο χρήμα.
Για το σαφώς μεγάλο μέρος της συντηρητικής-χριστιανικής βραζιλιάνικης κοινωνίας (συνεπώς και για χιλιάδες γυναικών και Αφρο-βραζιλιάνων) ο Μπολσονάρου είναι η επιστροφή στις σταθερές-κατανοητές-παραδοσιακές αξίες της οικογένειας, του έθνους, της ηθικής, σε αντίθεση με τον αποσταθεροποιητικό-διαλυτικό λόγο των διαφόρων «φιλελεύθερων» και «αριστερών».
Για τις δυνάμεις ασφαλείας, αστυνομία και στρατό, μέρος των οποίων αποτελούσε πάντα το ισχυρό βαθύ κράτος της Βραζιλίας ο Μπολσονάρου σηματοδοτεί τη μεγάλη τους επιστροφή στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Άλλωστε ήταν πάντα ο μαχητικός υπερασπιστής τους.
Η πολιτική αλλαγή στη Βραζιλία θα σημάνει σαφώς την υιοθέτηση σκληρής στάσης του κράτους απέναντι στους φτωχούς, τη διεξαγωγή πολέμου εναντίον του κόσμου της φαβέλας. Οι εναπομείνασες αριστερές κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής και πρωτίστως αυτή της Βενεζουέλας θα βρεθούν πλέον αντιμέτωπες και με την επιθετική εχθρότητα της Βραζιλίας!
Μόνη ελπίδα για τους εργαζομένους της Βραζιλίας – η μεγάλη αγωνιστική εμπειρία, μαχητικότητα και μαζικότητα των κοινωνικών κινημάτων της και κυρίως του εργατικού κινήματος, η αποφασιστικότητά τους να εμποδίσουν το ακροδεξιό κάθαρμα να υλοποιήσει τους στόχους του!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σόρος παραδέχεται ότι ήταν συνεργάτης των Ναζί (βίντεο)
Το βίντεο αυτό αποτελεί απόσπασμα της συνέντευξης του Τζώρτζ Σόρος, στην γνωστή εκπομπή 60 Minutes του αμερικανικού ABC το 1998. Εκτός των κερδοσκοπικών δραστηριοτήτων του, ο Σόρος παραδέχεται πως συνεργάστηκε με τους Ναζί, για να επιζήσει κατά την διάρκεια του Ολοκαυτώματος.
-Οι ελληνικοι υπότιτλοι είναι ενσωματωμένοι.
https://www.youtube.com/watch?v=1eLuohBgZuo
Εντυπωσιακή για τον κυνισμό της, αλλά αρκετά πληροφοριακή, συνέντευξη του Σόρος, με ελληνικούς υπότιτλους. Ξέρετε... αυτού που χρηματοδότησε μόνο για το 2016 με (περίπου) 400.000 $ την "Ελληνική Ενωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου" με $ 300.000 τη ΜΚΟ "Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες" διάφορες φιλοδυτικές οργανώσεις στην ΠΓΔΜ γιά να επιβάλουν το δίδυμο Ζαεφ Δημητρώφ, στην Ουκρανία κοκ και, κατά τον Καμένο, και τον Κοτζιά...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το παρακράτος του Ισραήλ σε πλήρης λειτουργία μέσα στην Ελλάδα από τα κάτω.
Αυτή η φωτογραφία είναι από πέρυσι και έχει γίνει χρονικά την ίδια στιγμή με την σπίλωση του μνημείου μνήμης των ανταρτών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ από τους αναρχικους "ANTIFA Χαλανδρίου".
Εδώ οι αναρχικοι Antifa Χαλανδρίου, το παρακλάδι των αναρχικων Antifa Negative, δηλαδή της ομάδας που δρα για τα συμφέροντα της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Ελλάδα μέσα από το αντιφασιστικό κίνημα, αυτή την φορά έχει πάει και έχει πατήσει ένα σύνθημα για την μνήμη των νεκρών της Μικρασιατικής καταστροφής.
Οι κουτοπόνηροι Έλληνες Σιωνιστές( με αντιφασιστική προβιά) στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν πάει και έχουν κάνει την σπίλωση του μνημείου με πιο πονηρό τρόπο. Αφούν πάνε και το μαυρίζουν με την σφραγίδα τους, στην συνέχεια πάνε και το ξαναπατάνε, τοποθετώντας ένα φασίστικο μήνυμα με την συνοδεία ενός αγκυλωτού σταυρού.
Οι κουτοπόνηροι Έλληνες Σιωνιστές προβοκάτορες, οι οποίοι στοχεύουν στο αντιφασιστικό αντανακλαστικό για να πετύχουν τον σκοπό τους, υποκύπτουν όμως σε ένα σημαντικό λάθος και αφήνουν εσκεμμένα και το δικό τους σύνθημα αλλά και το φασίστικο που έχουν πάει και έχουν γράψει πιο μετά!!
Έτσι έχουμε για παγκόσμια πρώτη και οι υποτιθέμενοι αντίπαλοι στον πόλεμο προπαγάνδας του δρόμου, να αφήνουν και το προπαγανδιστικό σύνθημα των εχθρών τους!
Αν δεν καταλαβαίνετε αυτό που λέω, δείτε τα οπαδικά συνθήματα στους τοίχους. Εκεί που πάει υπάρχει για παράδειγμα ένα σύνθημα του γαύρου, όταν θα πάει μετά ο Αεκτζής, θα το σβήσει και θα γράψει το δικό του.
Σε δεύτερη φάση, η αποκάλυψη πως πίσω από αυτή την ενέργεια έρχεται από το γεγονός πως οι νεοναζί σε ολόκληρο τον κόσμο για την άνοδό τους, στοχεύουν πάνω στην πατριδοκαπηλεία.
Ένας φασίστας ποτέ και πουθενά σε ολόκληρο κόσμο δεν μαύριζε ένα μνημείο εθνικής μνήμης. Ένας φασίστας, με μία τέτοια ενέργεια γνωρίζει πως δεν θα τον ευνοούσε στην προπαγάνδα του, αφού αυτή θα έφερνε αντιδράσεις.
Η συνέχεια δική σας....



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ειδικός στο Αλβανικό δίκαιο δεν είμαι.Στην Ελλάδα πάντως όταν πεθαίνεις παύει η οποιαδήποτε ποινική δίωξη εναντίον σου, λόγω θανάτου. Ακούω όμως τώρα ότι οι αλβανικές αρχές δεν αποδίδουν το πτώμα για ταφή στον πατέρα, γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, λέει, για όλα τα αδικήματα η άσκηση ποινικής δίωξης ...κατά του του πτώματος!! Kouf me baby! Σε πόσο τρελό κόσμο ζούμε ρε! Η μικροπολιτική υπερκαλύπτει τα πάντα….
Σχολιο.- Ο Κατσιφας ήταν στη ΜΑΒΗ. Μήπως θελουν στριμώξουν την οικογένειά του, κατά πόσο είχαν κι αυτοί συμμετοχή ή άλλα, στον οικογενειακό περίγυρο, πρόσωπα.
Σχολιο.- Ε ,αυτό δεν είναι μικροπολιτική; Την άποψή μου για τον εθνικιστή καλασνικοφόρο την ξέρεις κ την έχω διατυπώσει σε προηγούμενες αναρτήσεις μου. Θες να κάνεις ανάκριση για την ΜΑΒΗ να κάνεις! Να κρατάς το πτώμα για να του σχηματίσεις δικογραφία κ να του ασκήσεις μετά θάνατο ποινική δίωξη, ως δικαιολογία για να πιεστεί η οικογένεια, είναι για γέλια κ για κλάματα ... Αυτό λέω...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντλώντας την έμπνευσή του από την αντιστασιακή δράση του 24χρονου Χανς και της 21χρονης Ζοφί Σολ, δύο αδελφών από το Μόναχο, που υπήρξαν ιδρυτικά μέλη της αντιναζιστικής φοιτητικής ομάδας «Λευκό Ρόδο», ο Τσίμερμαν συνέθεσε ένα μουσικό έργο γεμάτο συναισθηματική δύναμη, που εξελίσσεται την ώρα πριν από την εκτέλεση των αδελφών Σολ για εσχάτη προδοσία. Η ιστορική αναπαράσταση δίνει τη θέση της σε μια σπαρακτική, προσωπική εξερεύνηση της ηθικής ακεραιότητας, του θανάτου και της πολιτικής ευθύνης.
Βαθιά συγκινητικό και απολύτως επίκαιρο, το «Λευκό ρόδο» είναι μια ωδή στη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης ενάντια στον φασισμό, καθώς και στην «εσωτερική αντίσταση, μια αντίσταση που υμνεί την αγάπη, τη ζωή και τη δικαιοσύνη», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει ο συνθέτης.

“Λευκό ρόδο”: Η σύγχρονη αντιναζιστική όπερα στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Ένας λυρικός ύμνος ενάντια στον ναζισμό, η αριστουργηματική όπερα σύγχρονου ρεπερτορίου «Λευκό ρόδο»(1986) του καταξιωμένου Γερμανού συνθέτη Ούντο Τσίμερμαν, παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».
Το εμβληματικό έργο, που καθιερώθηκε στα κορυφαία θέατρα του κόσμου καθηλώνοντας κοινό και κριτικούς, ανεβαίνει σε μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού της ΕΛΣ Νίκου Βασιλείου και σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση, ενός από τους πιο διακεκριμένους δημιουργούς της γενιάς του, από τις 3 έως τις 18 Νοεμβρίου.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΑ
Είδα πριν λίγο δημοσίευση συριζαίας που εκφράζει την οργή της, γιατί ο φασίστας Μπολσονάρο δήλωσε πως θα μεταφέρει τη βραζιλιάνικη πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.
Την ίδια μέρα που ο Τσίπρας φωτογραφίζεται, πανευτυχής, με τον Νετανιάχου.
Μου θύμισε μια γιαγιά, παλιά στα Πετράλωνα, που τα 'χε λίγο χαμένα και όταν τη ρωτούσαν για τις πολιτικές της πεποιθήσεις απαντούσε:
- Εγώ μια ζωή με τον βασιλιά ήμουνα. Πάντα ΕΔΑ ψήφιζα!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ "ΔΕΞΙΟΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ"
Τον υβριστικό χαρακτηρισμό "Φραγκοκεφαλονίτες" τον θυμάμαι από τα παιδικά μου χρόνια.
Απευθυνόταν από τους "γνήσιους Έλληνες" προς τους συντοπίτες μου, που έχυσαν ποτάμια αίματος στους αγώνες κατά της Ενετοκρατίας και της Αγγλοκρατίας στην Κεφαλονιά.
"Φραγκονίκο" τον έλεγαν τον πατέρα μου, τον παλαίμαχο του ΕΛΑΣ, οι δεξιοι προσκυνημένοι της κατοχής.
Λίγο αργότερα, στην Κοκκινιά και το Αιγάλεω, έμαθα τον χαρακτηρισμό "Τουρκόσποροι". Που απευθυνόταν και πάλι από τους δεξιους "γνήσιους Έλληνες", προς τους πρόσφυγες, που όλοι τους θρηνούσαν θύματα από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τις σφαγές στον Πόντο.
Κατόπιν, μετά τον Αττίλα, ακουγόταν, ξανά από τους ίδιους δεξιους "γνήσιους Έλληνες", η λέξη "κωλοκύπριοι".
Και πολύ αργότερα, όταν άρχισαν να εισρέουν στη χώρα Βορειοηπειρώτες, οι ίδιοι δεξιοι "γνήσιοι Έλληνες" τους χαρακτήριζαν "κωλοαλβανούς".
Οι δεξιοι "γνήσιοι Έλληνες"! Η ρυπαρή φάρα της "εθνικοφροσύνης".
Σχολιο.- τους κωλοβουλγαρους ξεχασες οπως αποκαλουσαν οι γνησιοι ελληνες της δεξιας τους ελληνες σλαβοφωνους της μακεδονιας και της θρακης...
Δεξιοι  Γνήσιοι Έλληνες ονομαζομενοι Κισά Μπατζάκ, Μιχάλαγας, Τσαούσ Αντών κλπ




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Κάποιοι είναι άρρωστοι και χρησιμοποιούν την φαρμακευτική κάνναβη για να γίνουν καλά! Οποιοσδήποτε δεν το λαμβάνει αυτό υπόψιν του, είναι σκοταδιστής, υποστηριχτής του μεσαίωνα, και οπαδός της καπιταλιστικής παγκοσμοιοποίσης, από την "άλλη" πλευρά. Όπως λένε δηλαδή "δεν μας ενδιαφέρει τι γίνεται στην Ουκρανία, γιατί μάχονται δυο ιμπεριαλισμοί, ο ρωσικος εναντίον του αμερικάνικου". Ετσι!
Σε ότι με αφορά, που παλεύω μεταξύ ζωής και θανάτου, θα λέω την αλήθεια, όσο και αν αυτή πειράζει τους αλήτες πουλημένους του imerodromos.gr και του νεοτροτσικιστικού κκε!
Και χημικός να ήσουν, και γιατρός να ήσουν, τα λόγια σου καμία σημασία δεν θα είχαν. Όσο υπάρχει έστω και ένας ασθενής που να έχει βελτιωθεί με τη χρήση κάνναβης (και δεν είναι ένας, είναι χιλιάδες), αυτό είναι που θα δίνει τον τόνο, και θα παίζει την καθοριστική σημασία. Σε όλα τα νοσοκομεία πλέον συστήνουν φαρμακευτική κάνναβη οι γιατροί, χωρίς να ξέρουν, γιατί είδανε ανάπηρους να σηκώνονται από το αναπηρικό καρότσι, γιατί οι παρενέργειες από τις χημειοθεραπείες είναι πλέον μηδαμινές, και άλλα πολλά! Και δεν θα ανεχτώ τον imerodromo και το νεοτροτσικιστικο κκε να βγάζουνε φετβάδες, λες και είμαστε τίποτα καθυστερημένοι ισλαμοφασίστες! Διοτι το νεοτροτσικιστικό κκε εβγαζε φετβάδες ενάντια στον "δικτάτορα Ασαντ" της Συρίας που σκότωνε τον συριακό λαό! Και "συριακό λαό" αποκαλούν τους ισλαμοφασίστες, που κόβανε κεφάλια και καίγανε ζωντανούς ανθρώπους! Αλλά και στη Συρία δεν ανακατέβεται το νεοτροτσικιστικό κκε γιατι αντιμάχονται οι Ρωσοι με τους Αμεριάνους! Εγώ είμαι υπέρ του Λένιν που έλεγε το 1918 ότι "για την Ρωσία σοσιαλισμός σημαίνει ψωμί συν εξηλεκτρισμός"! Όταν θεωρούσαν τον ηλεκτρισμό όπλο του διαβόλου!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Τo έγκλημα στους Βουλιαράτες και ο έσχατος ραγιαδισμός των πολιτικών απατεώνων της «Αριστεράς»

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, δηλαδή της επετείου που ξεκίνησε τον ηρωικό αγώνα, στον οποίο δώσαμε την τελευταία μας μάχη για εθνική κυριαρχία, δολοφονείται  ο Έλληνας Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας από την Αλβανική αντιτρομοκρατική μονάδα στο χωριό Βουλιαράτες.
Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτονται και διαφαίνονται μέχρι σήμερα, ο Έλληνας Κ. Κατσίφας είχε ενοχλήσει με τη δράση του το Αλβανικό κράτος. Γιατί ήταν ένας θαρραλέος και παθιασμένος  νέος που πίστευε και εννοούσε αυτά που έλεγε: την αγάπη του για την Πατρίδα του την Ελλάδα και τη θέλησή του να κρατήσει ζωντανό τον Ελληνισμό στην αλβανική Βόρεια Ήπειρο. Πράγμα που συνδέεται άμεσα βέβαια με την επιθετικότητα και την εχθρότητα που δείχνει το Αλβανικό κράτος ιδιαίτερα την τελευταία διετία προς την Ελληνική μειονότητα. Να σημειωθεί ότι η Αλβανία είναι ένα από τα πιο πιστά όργανα του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και η Ελλάδα σήμερα είναι το χειρότερο Προτεκτοράτο της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε), όχι μόνο στα Βαλκάνια, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως έμμεσα διαπιστώνει (με υπερηφάνεια που δύσκολα την κρύβει) το κυριότερο οικονομικό μαζικό μέσο της ίδιας ελίτ, οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς…
Καθώς δείχνουν τα γεγονότα, ο Κωνσταντίνος πιέστηκε επανειλημμένα από την Αλβανική αστυνομία να μην σηκώσει ελληνικές σημαίες στο χωριό, ενώ είναι νόμιμο δικαίωμα των Ελλήνων εκεί να σηκώνουν τις ελληνικές σημαίες, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες στο τοπικό στρατιωτικό νεκροταφείο για να τιμήσουν τους νεκρούς Έλληνες ήρωες του Αλβανικού μετώπου που έπεσαν εκεί τον χειμώνα του 1940 μαχόμενοι τον Φασισμό.
Σύμφωνα με τον Παντελή Κουρεμένο, ο οποίος ήταν παρών στο περιστατικό, «το πρωί της Κυριακής, ο Κωνσταντίνος πίνοντας τον καφέ του τον ενόχλησε η προκλητική παρουσία της αλβανικής αστυνομίας την ημέρα της Εθνικής Εορτής και στη συνέχεια η απαίτηση από την αστυνομία να κατέβει η σημαία από τον λόφο που έγινε η μάχη το 1940.
Η σημαία υπάρχει 5-6 χρόνια εκεί. Μετά από αυτό το περιστατικό, αυτός πήγε και πήρε το όπλο και στήθηκε στο μνημείο των δασκάλων που έχουν εκτελεστεί. Στάθηκε ανάμεσα στις δυο σημαίες και πυροβόλησε στον αέρα για να αποφορτιστεί από την πίεση να κατεβάσει τη σημαία.
Μετά έφυγε στην κορυφή του χωριού και η αστυνομία έστησε αυτή την επιχείρηση  για να εξοντώσει το παιδί αυτό (που τολμούσε να τιμά την Εθνική γιορτή των προγόνων του- δικαίωμα που έχουν βέβαια οι μειονότητες σε όλο τον κόσμο). Θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν λειτουργούσε σωστά η αστυνομία. Δεν ήταν εξτρεμιστής, αγαπούσε την πατρίδα και το χωριό», ανέφερε σε Αθηναϊκή εφημερίδα.
Όμως η φοβερή επίλεκτη αντιτρομοκρατική μονάδα, αντί να ακινητοποιήσει ή να τραυματίσει και να συλλάβει το νέο, σύμφωνα με τους κανόνες της αστυνομικής εμπλοκής κι ενώ φαίνεται ότι άνετα είχε τη δυνατότητα αυτή,  επέλεξε να τον εκτελέσει εν ψυχρώ με δύο τραύματα στο θώρακα σε μια περιοχή που ήταν ακάλυπτη, «γυμνή» εκτός από το υδραγωγείο όπου αναζήτησε καταφύγιο ο Κωνσταντίνος. Άλλωστε σε παρόμοια περίπτωση τον Αύγουστο του ‘18 η Αλβανική μονάδα επέλεξε να μην σκοτώσει διωκόμενο Αλβανό πολίτη σε ορεινή πλαγιά, ο οποίος μόλις είχε σκοτώσει οκτώ ανθρώπους!! Αυτά σε συνδυασμό με τα ίχνη αίματος που βρέθηκαν σε δεκάδες μέτρα, καθώς και το ότι έπλυναν και σύρραψαν παράνομα τα τραύματα του νεκρού, δείχνουν την απόπειρα συγκάλυψης της εκτέλεσης του νέου και πολύ πιθανόν ότι η δολοφονία ήταν κατ’ εντολή του ίδιου του Έντι Ράμα, μια πολιτική επιλογή, αφού αυτό το αντιτρομοκρατικό σώμα παίρνει απ’ ευθείας εντολές από την πολιτική ηγεσία. Οι προκλητικότατες άλλωστε δηλώσεις του μετά τη δολοφονία με βαρείς χαρακτηρισμούς για τον δολοφονημένο και για τους Έλληνες γενικότερα κάνουν φανερό ότι κάθε άλλο παρά θα διαφωνούσε με παρόμοια πράξη, ιδιαίτερα όταν ήξερε ότι απέναντι του είχε τέτοιους πολιτικούς γίγαντες (ή σωστότερα πολιτικούς πυγμαίους που παριστάνουν τη Κυβέρνηση) όπως οι Τσίπρας, Κατρούγκαλος και Κοτζιάς (που…απαθανατίστηκε τραγουδώντας μαζί με τη λοιπή ΝΑΤΟϊκή αλητεία ‘We are the world’) …
Και δεν είχε βέβαια άδικο. Η Ελληνική «κυβέρνηση» αντέδρασε με τον αναμενόμενο τρόπο: Με τον πιο ραγιάδικο τρόπο που θα μπορούσε για να μην την επικρίνει το άμεσο αφεντικό της: ο Αμερικανός πρεσβευτής Πάιατ, που είχε διακριθεί για το ΝΑΤΟϊκό έγκλημα της ανατροπής της νόμιμης κυβέρνησης στην Ουκρανία, με τη βοήθεια των μοναδικών πραγματικών φασιστών σήμερα, απόγονων των Ουκρανών φασιστών στο Β΄ ΠΠ. Έτσι, αντί να απαιτήσει άμεση έρευνα από ελληνο-αλβανική επιτροπή ειδικών των γεγονότων με άμεση πρόσβαση στο υπάρχον οπτικοακουστικό υλικό και στη συνέχεια αν αποδεικνύονταν η Αλβανική ενοχή να προχωρούσε σε διακοπή των διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων μέχρι να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι, αυτός που παριστάνει τον υπουργό Εξωτερικών και Πρωθυπουργό μαζί με τον… υφυπουργό  Κατρούγκαλο ψέλλισαν κάποια μικροδιαμαρτυρία μέχρι να ξεχαστεί το θέμα. Γιατί όμως η Ελλάδα δεν μπορεί να υπερασπιστεί ουσιαστικά τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών;
Φυσικά το θέμα έχει να κάνει με τη μέγιστη εθνική υποτέλεια στην οποία βρίσκεται ιστορικά σήμερα η χώρα μας. Επί των ψευτοαριστερών προδοτών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ολοκληρώθηκε η οικονομική Κατοχή της Ελλάδας από την ΕΕ  και την Υ/Ε, αλλά ολοκληρώνεται και το ιστορικό έγκλημα της πλήρους παράδοσης της Εθνικής μας Κυριαρχίας στην Υ/Ε, στο ΝΑΤΟ, αλλά και στην Ισραηλινή Σιωνιστική Ελίτ.
Τα άθλια ανδρείκελα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αναδείχτηκαν από την Υ/Ε σε «κυβέρνηση» για να εφαρμόσουν, μεταξύ άλλων, την Συμφωνία των Πρεσπών, που ουσιαστικά ξεπουλά την Μακεδονία, κατ’ εντολή του ΝΑΤΟ και υπηρετώντας άμεσα τους σχεδιασμούς του, αυτούς της Νέας Διεθνούς Τάξης της Νεοφιλελεύθερης Παγκοσμιοποίησης.
Είδαμε με τι θράσος αψήφησαν τη βούληση του Ελληνικού Λαού για το «Μακεδονικό», όπως τότε με το δημοψήφισμα. Είδαμε με τι θράσος αψήφησαν τώρα και το Λαό της ΠΓΔΜ που κατά 65% έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την είσοδο της χώρας τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, προκειμένου να μην «δώσει» και αυτός το όνομα (άλλο αν η λαϊκή πλειοψηφία των Ελλήνων διαφωνούμε), και πώς παρενέβησαν οι Αμερικάνοι στη Βουλή των Σκοπίων για να περάσουν τη συμφωνία, όπως επίσημα κατήγγειλε η Ρωσία.
Και αυτό την ώρα που κατηγορούν τη Ρωσία για παρεμβάσεις στο Μακεδονικό, ενώ το υποτελές Ελληνικό κράτος έφτασε στο σημείο για πρώτη φορά στην Ιστορία να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες κατ΄ εντολή των ΗΠΑ!
Την ίδια ώρα όλη η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό αεροπλανοφόρομε πολύ επικίνδυνες για το λαό μας ενδεχόμενες εξελίξεις, αλλά γινόμαστε και Σιωνιστικό υποπροτεκτοράτο με Ισραηλινά μαχητικά (τα ίδια που βομβαρδίζουν καθημερινά άοπλους Παλαιστίνιους στη Γάζα επειδή τολμούν να ασκούν το δικαίωμα της Αντίστασης σε μια βάρβαρη Κατοχή) να αλωνίζουν στον εναέριο χώρο μας. Μάλιστα ο Ρώσος Υπουργός στην συνάντηση που είχε με τον Καμμένο εξέφρασε ανοιχτά την ανησυχία του για την «υπερβολική επιρροή που ασκούν οι ΗΠΑ στην πολιτική της Ελλάδας».
Τέτοια υποτέλεια, τέτοια αποδιάρθρωση του ελληνικού κράτους και εν προκειμένω της εξωτερικής του πολιτικής δεν έχει ξαναϋπάρξει στην Ιστορία του. Ούτε καν στην εποχή του Εμφυλίου που ήμασταν και τυπικά προτεκτοράτο! Σε αυτό το πλαίσιο τσαμπουκαλευόμαστε συνεχώς στην Τουρκία, το παίζουμε «σκληροί», ακολουθώντας ακριβώς τις εντολές του Αμερικανού πρεσβευτή Πάιατ, εφόσον η Τουρκία βρίσκεται σε τροχιά ρήξης με όλη τις δυτικές ελίτ και λειτουργεί εν μέρει σαν μια ανεξάρτητη χώρα. Φυσικά όταν η Τουρκία ήταν το καλό παιδί του ΝΑΤΟ, μπορούσε ανενόχλητα να διώχνει τους Κωνσταντινουπολίτες ή να κάνει στρατιωτική επέμβαση στην Κύπρο.
Όλα αυτά τα τραγικά δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί στο απόλυτο προτεκτοράτο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, το αθλιότερο που έχει υπάρξει ποτέ.  Και ενώ κρατάμε «σκληρή» στάση απέναντι στην Τουρκία, η οποία είναι μια σοβαρή δύναμη, δεν λέμε κουβέντα ούτε στην Αλβανική ούτε στη Σκοπιανή ούτε στη Βουλγαρική κυβέρνηση, γιατί αυτές οι κυβερνήσεις είναι απόλυτα ΝΑΤΟϊκές και αυτή είναι η εντολή που έχουμε από τον Αγά των Βαλκανίων Πάιατ. Η πολιτική μας συνοψίζεται στο «ότι πεις εσύ Αγά μου» και έτσι φτάσαμε στο απροχώρητο σημείο του Ραγιαδισμού, ενώ και ο Ελληνικός λαός, έτσι όπως του παρουσιάζουν τα γεγονότα και του τα μπερδεύουν τα συστημικά ΜΜΕ, δεν μπορεί να καταλάβει τι γίνεται.
Όμως ενώ σε όλη την Ευρώπη αναπτύσσονται ραγδαία τα λαϊκά Κινήματα για την Εθνική Κυριαρχία και (ανεξάρτητα από τις πολιτικές ηγεσίες τους) στρέφονται άμεσα ή έμμεσα κατά της Υ/Ε, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, (με σπουδαιότερο παράδειγμα σήμερα την Ιταλία), στην Ελλάδα που δεινοπαθούμε και είμαστε Προτεκτοράτο της ΕΕ συνεχίζει η ίδια κατάσταση σαν να μη συμβαίνει τίποτα, προφανώς γιατί ο λαός δεν βρίσκει πολιτικό τρόπο να εκφράσει την αγανάκτηση του, πράγμα που σημαίνει πελώρια αποχή στις επερχόμενες Ευρωεκλογές και τις βουλευτικές, με συνέπεια να εκλεγεί μεταξύ των… μονόφθαλμων ο Μητσοτάκης!
Γιατί; Γιατί από τη μια μεριά, οι «πατριώτες» από δεξιά μεριά βγάζουν κορώνες για την «Ελλάδα», το «Σκοπιανό», για την Τουρκία κλπ, αλλά ποτέ δεν λένε κουβέντα για τα μεγάλα αφεντικά που μας καταστρέφουν Εθνικά και Οικονομικά, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Σιωνιστές. Αυτοί είναι πάντοτε οι «σύμμαχοί μας», οι «φίλοι μας», που δεν δίστασαν και δεν θα διστάσουν βέβαια να μας διαλύσουν εκτός από οικονομικά, αλλά και εθνικά. Τέλος από την άλλη μεριά, οι «αριστεροί» ψευτοδιεθνιστές από ΣΥΡΙΖΑ μέχρι ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. τα «δίνουν όλα» σε Αλβανία και σε Σκόπια για «να μην καλλιεργούνται οι εθνικισμοί», την ώρα που ο «διεθνισμός» τους συμπίπτει απόλυτα με τα σχέδια του ΝΑΤΟ για την είσοδο των Σκοπίων, την ανεξέλεγκτη μετανάστευση δήθεν προσφύγων από το …Πακιστάν, την Αφρική κλπ., για τα οποία δε λένε κουβέντα! Ενώ θα σπεύσουν πάλι να αποπροσανατολίσουν τα λαϊκά στρώματα για τον «εθνικισμό» και τον «φασισμό» από τον οποίο δήθεν κινδυνεύουμε μετά τη δολοφονία του νέου ήρωα. Και αυτό ενώ ξέρουν καλά ότι ούτε ο φασισμός υπάρχει πια σήμερα, που ήταν συγκεκριμένο ιστορικό φαινόμενο και όχι απλή ταμπέλα που κολλάνε οι σημερινοί ψευτο-«αριστεροί» σε κάθε λαϊκό κίνημα που απαιτεί την εθνική και οικονομική κυριαρχία του, ούτε ο εθνικισμός με την… προπολεμική έννοια, αλλά απλά πατριωτισμός για την υπεράσπιση της Εθνικής Κυριαρχίας η οποία καταλύεται παντού στη Νέα Διεθνή Τάξη.
Με λίγα λόγια η κατάσταση στην Πατρίδα μας είναι τραγική. Η μόνη λύση είναι ο λαός να γράψει στα παλιά του τα παπούτσια και τους γιαλαντζί ΗΠΑ-«πατριώτες» και τους ψευτοαριστερούς ΝΑΤΟϊκούς ψευτοδιεθνιστές. Εθνική (Οικονομική, Πολιτική και Πολιτιστική) Κυριαρχία για μια  ανεξάρτητη Ελλάδα η μόνη λύση, με την ένωση του Λαού μας σε ένα πραγματικό παλλαϊκό μέτωπο, ως προϋπόθεση για την Εθνική και Κοινωνική του Απελευθέρωση.
ΥΓ Η Αλβανική πλευρά προχώρησε σε μήνυση κατά του νεκρού, για κακουργήματα κατά της αστυνομίας κλπ. και κάλεσε τον πατέρα του να καταθέσει στα Τίρανα. Αυτή η  πρωτοφανής ενέργεια δείχνει τόσο το θράσος και την κακοβουλία της αλβανικής πλευράς όσο και την υπέρτατη δουλικότητα και ραγιαδισμό που έχει φτάσει η ελληνική πλευρά με τα ανδρείκελα που «κυβερνούν», που έπρεπε ήδη να έχει ασκήσει δίωξη κατά των δολοφόνων του Ράμα και ν’ απαιτήσει την έκδοσή τους, ειδάλλως να διέκοπτε τις διπλωματικές και οικονομικές σχέσεις με τη χώρα αυτή. Έτσι θα έπραττε ένα εθνικά κυρίαρχο κράτος και όχι ένα άθλιο προτεκτοράτο, όπως η σημερινή Ελλάδα…

http://www.mekea.org/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84o-%CE%AD%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84/



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O δικηγόρος της Πακιστανης χριστιανης Asia Bibi διέφυγε στο εξωτερικό γιατί δέχεται απειλές κατά της ζωής του από ισλαμοφασίστες……
3/11/2018 – 11.00
O δικηγόρος της Πακιστανής χριστιανής Asia Bibi  που τη γλίτωσε από την θανατική καταδίκη δια απαγχονισμού για βλασφημία ο Saif-ul-Mulook εγκατέλειψε τη χώρα το Σάββατο δηλώνοντας ότι φοβάται για τη ζωή του μετά από απειλές ισλαμιστών φασιστών.
Ο Saif-ul-Mulook ήταν ο συνήγορος υπεράσπισης της Asia Bibi στην υπόθεση που  κέρδισε την απαλλαγή της την Τετάρτη στο Ανώτατο δικαστήριο της χώρας και προκάλεσε το μένος των φασιστικών μουσουλμανικών  κύκλων.
Αυτοί κατέβηκαν στους δρόμους παρέλυσε ένα μεγάλο μέρος της χώρας για 3 μέρες πριν τεθεί σε ισχύ μια συμφωνία μεταξύ αρχών και διαδηλωτών τη νύχτα Παρασκευής προς Σάββατο…
« Σε αυτό το σημερινό σεναριο  είναι αδύνατο να ζήσω στο Πακιστάν » δήλωσε ο δικηγόρος AFP πριν να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο νωρίς το πρωί. »Έχω ανάγκη να παραμείνω εν ζωή γιατί οφείλω να συνεχίσω τη δικαστική μάχη για την  Asia Bibi ».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έξι συνολικά μαθητές αποβλήθηκαν από το 1ο ΓΕΛ Γέρακα γιατί τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» στη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.
2/11/2018  - 15.40
Τα συνθήματα ειδικών δυνάμεων και το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» που τραγουδούσαν μαθητές Λυκείου στην Αττική κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου είχαν ως αποτέλεσμα να αποβληθούν από το σχολείο τους με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Έθνους», πρόκειται για έξι συνολικά μαθητές οι οποίοι αποβλήθηκαν από το 1ο ΓΕΛ Γέρακα γι΄αυτή τη συμπεριφορά τους καθώς οι εκπαιδευτικοί τους είχαν προειδοποιήσει να μην προβούν σε τέτοια ενέργεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από την παρέλαση οι μαθητές είχαν αναφέρει στους καθηγητές τι πρόκειται να κάνουν και βέβαια τους απαγορεύτηκε με αποτέλεσμα αρχικά να έρθουν σε αντιδικία με τους δασκάλους τους.
Στο τέλος όμως «έκαναν του κεφαλιού τους» και φυσικά δέχτηκαν τις συνέπειες που ήταν η αποβολή. Η επίσημη αιτιολογία ήταν ότι εγκατέλειψαν τον σχηματισμό της παρέλασης. Χτες μάλιστα, κάποιοι συμμαθητές των αποβληθέντων προχώρησαν σε κατάληψη, διαμαρτυρόμενοι για την τιμωρία των νεαρών.
Το θέμα προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην περιοχή αλλά τόσο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, όσο και οι εκπαιδευτικοί δεν θέλησαν να μιλήσουν για το ζήτημα μιας και αποτελεί πάγια θέση τους να λύνουν τα ζητήματα όπως προβλέπει η εκπαιδευτική «δεοντολογία» δηλαδή με τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουρουγουάη: Ο Ρότζερ Γουότερς αποκαλεί τον Τραμπ και τον Μπολσονάρου «νεοφασίστες»
 Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018, 04:52
Ο Ρότζερ Γουότερς, άλλοτε η ψυχή του μουσικού συγκροτήματος Pink Floyd, προέτρεψε την Παρασκευή τους πολίτες να «μην ψηφίζουν νεοφασίστες», όπως είναι κατ' αυτόν ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μοντεβιδέο.
Ποια είναι η άποψή του για τον Τραμπ; «Διστάζω να σπαταλήσω την ανάσα μου για αυτόν τον σιχαμερό τύπο», αποκρίθηκε ο Βρετανός μουσικός στα γραφεία της συνομοσπονδίας συνδικάτων PIT CNT, στην πρωτεύουσα της Ουρουγουάης. Θα πρωταγωνιστήσει σε μια συναυλία στο Μοντεβιδέο σήμερα.
Ο 75χρονος Ρότζερ Γουότερς θα κάνει αυτή τη συναυλία στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Η Παλαιστίνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα σήμερα». Εκφράζεται εδώ και πολλά χρόνια για την ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη, υποστηρίζοντας πως οι Παλαιστίνιοι «δεν έχουν δικαιώματα» και «ο υπόλοιπος κόσμος δεν κάνει τίποτα».
Το Ισραήλ «ουδέποτε είχε την πρόθεση να επιτρέψει να υπάρξει Παλαιστινιακό Κράτος, πολύ περισσότερο τώρα», τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.
Ο άλλοτε μπασίστας και τραγουδιστής ενός από τα γνωστότερα μουσικά συγκροτήματα της πρόσφατης ιστορίας κάνει το τρέχον διάστημα τουρνέ στη Νότια Αμερική, που θα συμπεριλάβει σταθμούς στην Ουρουγουάη, στη Βραζιλία, στην Παραγουάη, στην Αργεντινή, στη Χιλή και στο Περού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πακιστάν: Η ισλαμοφασιστική οργάνωση TLP σταματά τις κινητοποιήσεις για την αθώωση της χριστιανής Άσια Μπίμπι
 Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018, 20:48
Μια πακιστανική, ισλαμιστική οργάνωση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αναστείλει τις κινητοποιήσεις της με αφορμή την αθώωση μιας χριστιανής που είχε καταδικαστεί σε θάνατο για βλασφημία, μετά από συμφωνία με την κυβέρνηση του Πακιστάν.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, ώστε να σταματήσουν οι διαδηλώσεις που συνεχίζονται εδώ και τρεις ημέρες σε πολλές μεγάλες πόλεις, θα απαγορευτεί στην Άσια Μπίμπι η έξοδος από τη χώρα.
Η 50χρονη γυναίκα, μητέρα πέντε παιδιών, καταδικάστηκε σε θάνατο το 2010 με την κατηγορία ότι εξύβρισε τον προφήτη Μωάμεθ.
«Καταλήξαμε σε συμφωνία με την κυβέρνηση», είπε ο Ετζάζ Ασράφι, εκπρόσωπος της ισλαμιστικής Τεχρίκ-ε-Λαμπάικ (TLP). «Θα γίνει σύντομα μια ανακοίνωση από την ηγεσία μας», πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία και ο υπουργός Θρησκευτικών Υποθέσεων Νουρ αλ Κάντρι είπε στο τηλεοπτικό κανάλι GEO TV ότι οι κινητοποιήσεις θα σταματήσουν απόψε.
Η Άσια Μπίμπι είχε κατηγορηθεί από τις γειτόνισσές της ότι προσέβαλε τη θρησκεία τους επειδή δεν την άφησαν να πιει νερό από το ποτήρι τους, επειδή δεν ήταν μουσουλμάνα. Όμως το Ανώτατο Δικαστήριο, με επικεφαλής τον δικαστή Σακίμπ Νισάρ, έκρινε ότι οι αποδείξεις που παρουσίασαν οι κατήγοροι ήταν ανεπαρκείς.
Η απόφαση του δικαστηρίου εξόργισε το TLP, οι υποστηρικτές του οποίου κατέβηκαν στους δρόμους ζητώντας ακόμη και τον θάνατο των δικαστών.
Είναι άγνωστο πού βρίσκεται σήμερα η Άσια Μπίμπι. Η οικογένειά της κρυβόταν τις τελευταίες ημέρες και κυκλοφορούσαν πολλές φήμες ότι έχει φύγει από τη χώρα, με τις ευλογίες της κυβέρνησης.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας θα αφεθούν ελεύθεροι όσοι είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων των τελευταίων ημερών, όταν οι οπαδοί του TLP έκλεισαν δρόμους στο Καράτσι, τη Λαχόρη, την πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ και άλλες μεγάλες πόλεις. Το όνομα της Μπίμπι θα συμπεριληφθεί στη «λίστα ελέγχου εξόδου», που σημαίνει ότι θα της απαγορευτεί να φύγει από τη χώρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




3 Νοεμβριου 1898. Η μερα που λευτερωθηκε η Κρητη


1 σχόλιο:

e-h είπε...


Boycott Eurovision που φιλοξενείται από το Ισραήλ - Υπογράψτε την αναφορα
Αγαπητε υποστηρικτή,

Το Ισραήλ χρησιμοποιεί χωρίς ντροπή τη Eurovision ως μέρος της επίσημης στρατηγικής του για το Μάρτιο Ισραήλ, το οποίο παρουσιάζει το "πιο όμορφο πρόσωπο" του Ισραήλ για να αποσπά την προσοχή από τα εγκλήματα πολέμου κατά των Παλαιστινίων.

Οι Παλαιστίνιοι κάλεσαν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοφωνίας, τους διοργανωτές του διαγωνισμού, να # BoycottEurovision2019 που φιλοξενείται από το Ισραήλ.

Και πολλά διακεκριμένα καλλιτέχνες από την Ευρώπη και πέρα από αυτό, συμπεριλαμβανομένων πρώην διαγωνιζομένων και φιλοξενουμένων , έγραψαν μια ανοιχτή επιστολή υποστηρίζοντας την παλαιστινιακή έκκληση να μποϊκοτάρουν τη Eurovision.

Τώρα χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας !

Υπογράψτε την αναφορά για να πιέσετε τους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να αποχωρήσουν από την Eurovision

https://secure.everyaction.com/p/N3q5tyBFYEqYpvJgTyR8wQ2
Η ισραηλινή κυβέρνηση έχει ήδη αποβάλει την προϋπόθεση ότι η Eurovision θα διεξαχθεί στην Ιερουσαλήμ, μια εντυπωσιακή αποτυχία στις προσπάθειες του Ισραηλινού δημοκρατικού κόμματος να διεκδικήσει την παράνομη διεκδίκηση της πόλης.

Οι άνθρωποι ενεργούν . Μαζί, ζητήσαμε με επιτυχία το pop star Lana Del Rey να αποσυρθεί από το Φεστιβάλ Meteor του Ισραήλ το Σεπτέμβριο, ένας από τους είκοσι καλλιτέχνες να το κάνει.

Και το κίνημά μας συνεχίζει να αυξάνεται, με πολλά DJ και παραγωγούς να προσυπογράφουν πρόσφατα την παλαιστινιακή έκκληση για πολιτιστικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ μέσω της πρωτοβουλίας #DJsforPalestine.
Ας συνεργαστούμε και πάλι για να απευθύνουμε έκκληση στους δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς, τους τραγουδοποιούς και τους τραγουδιστές να αρνούνται να ασπαστούν τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των Παλαιστινιακών ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το Ισραήλ.

Υπογράψτε και μοιραστείτε την αναφορά τώρα

https://secure.everyaction.com/1MpUO2QQTkab00tlLM2f6A2
Υποστηρικτές
6250

Σταθείτε στο πλευρό της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της ισότητας.Μποϊκοτάζ η Eurovision!

Παλαιστινιακή εκστρατεία για τον ακαδημαϊκό και πολιτιστικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ