Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Κυριακη 4 Νοεμβριου 2018


Μια  τηλεοπτική παρουσία του Παναγιώτη Λαφαζάνη της 2/11 έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και σχολίων στα social media.
3-11-2018 - 21:34μμ
Ο γραμματέας της ΛΑ.Ε. δέχθηκε την πρόσκληση στην ακροδεξια εκπομπή “Σπαρτιάτες” όπου ο παρουσιαστής της εκπροσωπεί την κίνηση “Επανελλήνησις”, κίνηση με σαφές εθνικιστικό στίγμα και με βιογραφικό εξόχως ακροδεξιό.
Αυτή η εμφάνιση προκάλεσε πολλά σχόλια, ακόμα και από στελέχη του κόμματος, καθώς η συζήτηση ήταν φιλική. Παροτι ο Παναγιωτης Λαφαζανης μιλησε πολύ καλα, η εκπομπη επικρηθηκε από ναζιστες φασιστες προδοτες «ελληναραδες» ότι ο Λαφαζανης μεσω του παρουσιαστη Σφιγγα  προσπαθησε να τους επιρρεασει, και από «αριστερους» του Σορος ότι οι απαντησεις του Λαφαζανη δεν είναι «αριστερες» του Σορος και δεν πρεπει να συζηταμε με φασιστες.
Καλές οι τηλεοπτικές εμφανίσεις, όταν δεν σε παρουσιαζει κανεις, και είναι απόλυτο δικαίωμα του καθενός που θα εμφανίζεται, αλλά μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτουν εκει στη ΛΑΕ και να υπάρχει ένα κάποιο “χτένισμα” τουλάχιστον ως προς το ιδεολογικό στίγμα του οικοδεσπότη. Γιατι η παρουσια του Λαφαζανη, ασχετως αν σταθηκε πολύ αξιοπρεπως και μιλησε σωστα, δεν οφελησε την ΛΑΕ, και κατακριθηκε και από «αριστερους» του Σορος και από ναζιστες και φασιστες.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=2849&v=HaDdgEVPW2M



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δεν θα μας λυγίσετε» το μήνυμα της Κούβας σε ΗΠΑ για τις νέες κυρώσεις
Σάββατο 3 Νεμβρίου 2018 -  13.30
Μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ για νέες κυρώσεις που πρόκειται να επιβληθούν στην Κούβα, προσθέτοντας στη μαύρη λίστα του εμπάργκο πάνω από είκοσι εταιρείες της Κούβας, οι οποίες συνδέονται με τον στρατό ή την υπηρεσία πληροφοριών της κυβέρνησης, η Αβάνα απαντά πως δεν πρόκειται να τους λυγίσουν και επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή θα απομονώσει περαιτέρω την Ουάσινγκτον σε διεθνές επίπεδο.
Ο Τζον Μπόλτον,  σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ανήγγειλε την Πέμπτη ότι πάνω από είκοσι εταιρείες της Κούβας, οι οποίες συνδέονται με τον στρατό ή την υπηρεσία πληροφοριών της κυβέρνησης της νήσου, θα προστεθούν στις 100 και πλέον με τις οποίες απαγορεύεται στους Αμερικανούς να συναλλάσσονται ή να γίνονται πελάτες τους.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Αβάνα ξεκαθάρισε στις ΗΠΑ ότι δεν πρόκειται να πτοηθεί από τις νέες κυρώσεις που εξήγγειλε η Ουάσινγκτον. Ο επικεφαλής της διεύθυνσης που είναι αρμόδια για τις ΗΠΑ στο υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας, Κάρλος Φερνάντες δε Κόσιο, τόνισε ότι οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ δεν πρόκειται να τους λυγίσουν. «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτά τα μέτρα, τα οποία θα πλήξουν την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας μας, καθώς θα προστεθούν στις συνέπειες του οικονομικού αποκλεισμού. Θα αποτύχουν, δεν πρόκειται να λυγίσουν τη θέληση του κουβανικού λαού».
Σημειώνεται ότι ο Μπόλτον ανακοίνωσε τα νέα μέτρα κατά της Κούβας, μόλις μία ώρα αφού 189 κράτη-μέλη του ΟΗΕ απηύθυναν έκκληση με απόφασή τους να τερματιστεί το αμερικανικό εμπάργκο στην Κούβα. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ήταν οι χώρες που καταψήφισαν την απόφαση.
Υπενθυμίζεται ότι στην ομιλία που εκφώνησε με αντικείμενο την αμερικανική πολιτική στη Νότια Αμερική, ο Μπόλτον χαιρέτισε την πρόσφατη εκλογή προσωπικοτήτων «ίδιας ευαισθησίας» με τη ρεπουμπλικανική διοίκηση, όπως του Ιβάν Ντούκε στην Κολομβία και του νέου ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας Ζαϊρ Μπολσονάρου.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ απειλούν την Κούβα, τη Βενεζουέλα και τη Νικαράγουα
ΣΑΒΒΑΤΟ, 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018

Ίδρυμα στρατηγικού πολιτισμού
Η Ουάσιγκτον ανησυχεί για τα κατασκευαστικά σχέδια του καναλιού της Νικαράγουας
Ο σύμβουλος του αμερικανικού Προέδρου για την εθνική ασφάλεια John Μπόλτον ανακοίνωσε την πρόθεση της Ουάσινγκτον να επιβάλει κυρώσεις κατά της Κούβας, της Βενεζουέλας και της Νικαράγουας, αποκαλώντας τους "Τρόικα τυραννίας", "τρίγωνο τρομοκρατίας" και "αηδιαστική πηγή κομμουνισμού".
"Υπό τον Πρόεδρο Trump, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα λάβουν άμεσα μέτρα εναντίον αυτών των τριών καθεστώτων για την προστασία του κράτους δικαίου, της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στην περιοχή", δήλωσε ο Μπόλτον.
Η ύπαρξη ενός ανεξάρτητου κομμουνιστικού κράτους Κούβας στις Ηνωμένες Πολιτείες, που αντιτάσσεται σταθερά στη Δυτική νεο-αποικιοκρατία, γίνεται αντιληπτή από τους Αμερικανούς ως ήττα στη μακροπρόθεσμη πολιτική του μετασχηματισμού της Κεντρικής Αμερικής σε βαρονία της Ουάσινγκτον. Από αυτή την άποψη, η Κούβα ζει υπό Αμερικανικές κυρώσεις από το 1962.
Η Βενεζουέλα δεν επέτρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες να οργανώσουν ένα επιτυχημένο πραξικόπημα και συνεχίζει να συνεργάζεται με την Κούβα και τη Νικαράγουα. Τόσο η Βενεζουέλα όσο και η Νικαράγουα έχουν εντατικοποιήσει τη συνεργασία με την Κίνα. Ο τύπος της Βενεζουέλας καλεί την Κίνα ο «παλαιότερος αδελφός» της Βενεζουέλας.
Πεκίνο έχει δώσει προηγούμενη συγκατάθεση για να συμμετάσχουν στο έργο της δημιουργίας ενός καναλιού στην Νικαράγουα το οποίο θα είναι ένας ανταγωνιστής της διώρυγας του Παναμά υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ. Τα κινεζικά εμπορικά σκάφη από τον αριθμό περασμάτων μέσω της διώρυγας του Παναμά είναι δεύτερα μετά από τα Αμερικάνικα
Μέσω του καναλιού της Νικαράγουα θα είναι σε θέση να περάσουν πάνω από 5000 Πλοία ετησίως (5% του παγκόσμιου φορτίου θαλάσσιας κυκλοφορίας), προμηθεύοντας πετρέλαιο Βενεζουέλας στον κύριο καταναλωτή της – την Κίνα. Η Κούβα υποστήριξε επίσης αυτό το σχέδιο.
Εκτός από το κανάλι, προγραμματίζεται η κατασκευή ενός σύγχρονου αεροδρομίου, ενός αγωγού πετρελαίου και η δημιουργία μιας ζώνης ελευθέρων συναλλαγών, τα οποία θα δημιουργήσει περισσότερες από 25000 νέες θέσεις εργασίας. Η υλοποίηση αυτών των στόχων απαιτεί $40.000.000.000. Το έργο βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση, αλλά η Ουάσινγκτον στην πράξη ενεργεί εκ των προτέρων, προσπαθώντας να μειώσει την οικονομική ικανότητα της Νικαράγουας, της Βενεζουέλας και της Κούβας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4 Νοεμβρίου 2018
Ο Πούτιν επιβεβαιώνει ότι η Ρωσία θα εγκαταστήσει στην Κούβα σταθμό πλοήγησης Glonass

Η Ρωσία ετοιμάζεται να εγκαταστήσει στην Κούβα ένα επίγειο σταθμό του (ρωσικού) συστήματος πλοήγησης Glonass (Global Navigation Satellite System) , όπως επιβεβαιώθηκε από τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Τον περασμένο Μάιο, η επιστημονική βιομηχανική εταιρεία των Συστημάτων Παραγωγής Υψηλής Ακρίβειας (SPP, το ακρώνυμο της στα ρωσικά) ανέφερε ότι υπέγραψε σύμβαση για την τοποθέτηση στην Κούβα σταθμού μέτρησης για το σύστημα πλοήγησης Glonass.
“Ως αποτέλεσμα, οι κουβανοί εταίροι θα έχουν πρόσβαση στις διευρυμένες τεχνικές δυνατότητες που παρέχει (το σύστημα) στην απομακρυσμένη ανίχνευση του εδάφους και στις υπηρεσίες δορυφορικών τηλεπικοινωνιών”, δήλωσε ο Πούτιν κατά τη λήξη των συνομιλιών που είχε με τον Κουβανό ομόλογό του Μιγκέλ Ντίας Κανέλ.
Το σύστημα Glonass (ακρωνύμο για το Παγκόσμιο Δορυφορικό Σύστημα Πλοήγησης) εμφανίστηκε το 1982. Όπως το αμερικανικό GPS, το ρωσικό σύστημα επιτρέπει τον προσδιορισμό της θέσης και της ταχύτητας των δεκτών του σήματός τους.
Ο πρώτος σταθμός εκτός Ρωσίας εγκαταστάθηκε στη Βραζιλία, το 2013.
Η Ρωσία προτείνει επίσης στην Κούβα βοήθεια για την κατασκευή των μεταφορικών υποδομών, ιδίως τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας της Καραϊβικής.
Ο Πούτιν χαρακτήρισε ως φιλικό και εποικοδομητικό το κλίμα των διαπραγματεύσεων που είχε στη Μόσχα με τον πρόεδρο των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών της Κούβας, Μιγκέλ Ντιάζ-Κανέλ Μπερμούδες.
"Το κλίμα της συνάντησης ήταν φιλικό και εποικοδομητικό, γεγονός που αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα του διαλόγου μεταξύ Ρωσίας και Κούβας", δήλωσε ο Πούτιν.
Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι “οι λαοί μας είναι ενωμένοι με ισχυρούς δεσμούς φιλίας, αμοιβαίας συμπάθειας, σεβασμού και αλληλεγγύης”.
Σημείωσε επίσης ότι ότι συζήτησε με τον Ντίας Κανέλ την αλληλεπίδραση μεταξύ Ρωσίας και Κούβας, καθώς και τα τρέχοντα διεθνή και περιφερειακή ζητήματα.
Ενεργειακή συνεργασία
Η προμήθεια πετρελαίου της Κούβας από τη Ρωσία συμβάλλει στην ενεργειακή ασφάλεια του νησιού, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, τονίζοντας ότι οι δύο χώρες έχουν μια θετική εμπειρία συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας. "Οι προμήθειες ρωσικού πετρελαίου και πετρελαϊκών παραγώγων συμβάλλουν σημαντικά στην παροχή πόρων στην οικονομία της Κούβας και εγγυώνται την ενεργειακή της ασφάλεια", δήλωσε ο Πούτιν.
Τόνισε επίσης το «επιτυχημένο έργο» των ρωσικών επιχειρήσεων στο κουβανικό έδαφος. Στο ζήτημα της εμπορικής συνεργασίας, ο Πούτιν ανέφερε ότι πέρυσι η ανταλλαγή μεταξύ Ρωσίας και Κούβας αυξήθηκε κατά 17%, επισημαίνοντας ότι παρόλο που εξακολουθούν να είναι "μέτριοι οι δείκτες", οι δύο χώρες έχουν σχεδιάσει να τους βελτιώσουν.
"Μαζί με τον Ντίας Κανέλ, δώσαμε εντολή στην διακυβερνητική επιτροπή που συνήλθε εκ νέου αυτή την εβδομάδα στην Αβάνα, να επεξεργαστεί συγκεκριμένα μέτρα για την αύξηση των διμερών εμπορικών ροών και να επεκτείνει τη συνεργασία στις επενδύσεις", δήλωσε.
Μετά τη συνάντηση με τον Πούτιν, ο Ντιάς Κανέλ συναντήθηκε την Παρασκευή με ρώσους επιχειρηματίες γιγαντιαίων εταιρειών, όπως οι πετρελαϊκές εταιρείες Rosneft και Zarubezhneft, η ενεργειακή εταιρεία Inter Rao και κατασκευαστής φορτηγών Kamaz, μεταξύ άλλων.
Ο Κουβανός πρόεδρος μίλησε επίσης για την εμβάθυνση των οικονομικών, εμπορικών και οικονομικών σχέσεων με τη Ρωσία.
Ο Κουβανός ηγέτης έφτασε στην Μόσχα την 1η Νοεμβρίου, πραγματοποιώντας τριήμερη επίσημη επίσκεψη. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί Κουβανός πρόεδρος στη Ρωσία εδώ και σχεδόν μία δεκαετία. Η τελευταία έγινε από τον Ραούλ Κάστρο το 2009.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης με το Πρόεδρο της ναζιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας-Συμβόλαια και με τον Ερντογάν
3/11/2018 – 21.00
Τη βούλησή τους να εντείνουν τη συνεργασία μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου του πιστου σκυλιου των Αμερικανων και της Ναζιστικης Ουκρανικής Πολιτείας, στο πλαίσιο της διαδικασίας για την εκχώρηση Αυτοκεφαλίας στην σχισματικη  Ορθόδοξη Εκκλησία του Κιεβου, επαναβεβαίωσαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στην Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι.
Μετά την συνάντησή τους προχώρησαν στην υπογραφή διμερής Συμφωνία Συντονισμού και Συνεργασίας, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη να χαρακτηρίζει την μέρα ιστορική και να υπόσχεται επίσπευση της διαδικασίας έκδοσης του Τόμου αναγνωρίσεως της Αυτοκεφαλίας της σχισματικης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας:
Η ναζιστική «Αυτοκέφαλη Ουκρανική Εκκλησία»
Ενώ προσωπικά τα θεολογικά ζητήματα δεν μας ενδιαφέρουν και δεν θα εισέλθουμε σε αυτά, κατανοούμε το ρόλο που παίζουν στις συνειδήσεις των πιστών και κατά πόσο μπορούν να εργαλειοποιηθούν για πολιτικούς στόχους. Άλλωστε εκκλησιαστική αυτοκεφαλία για την Ουκρανία είναι σαφές πως συνεπάγεται μάχη διαχείρισης του εκκλησιαστικού πλούτου, ανάμεσα στην ρωσική και ουκρανική εκκλησία. Πλούτος που κατά την γνώμη μας ανήκει στον λαό και υπό άλλες συνθήκες δεν θα μας αφορούσε. Μας αφορά όμως η επιχείρηση του γίνεται να ξεπλυθεί μια ναζιστική κυβέρνηση με εκκλησιαστικό άλλοθι.
Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC), ο διεθνής οργανισμός που εκπροσωπείται σε 100 χώρες, απηύθυνε στις 2 Οκτωβρίου 2014, επιστολή προς την Εκκλησία της Ουκρανίας εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία του για τη συμμετοχή της σε νεοναζιστικές τελετές στην Ουκρανία. Η επιστολή του WJC προς τον σχισματικο ουνιτη Πατριάρχη Κιέβου και Πάσης Ρως Ουκρανίας, Φιλάρετο, καταδικάζει έντονα την πρόσφατη τελετή κοντά στο Λβοφ με αφορμή την 70η επέτειο από την ίδρυση της τμήματος Γαλικίας των Waffen SS, στο οποίο Ουκρανοί πολέμησαν στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας.
Τον Ιούνιο του 2016, μέλη της πραγματικης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας περικυκλώθηκαν από 50 άνδρες του Ναζιστικού «Δεξιού Τομέα» με στόχο να καταλάβουν την εκκλησία του χωριού τους, στο Ternopil Kolosov, όπου προσφάτως κέρδισαν την δικαστική διαμάχη με το λεγόμενο σχισματικο «Πατριαρχείο Κιέβου», το οποίο αναγνώρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Στην φωτογραφία που ακολουθεί βλέπουμε «τον ιερέα του Πατριαρχείου Κίεβο», ο οποίος χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες ναζί για την επανακατάληψη της εκκλησίας.
Ο αυτοδιορισμένος σχισματικος «Πατριάρχης» του Κιέβου, Φιλάρετος, προέτρεψε στο παρελθόν τους Ουκρανούς πιστούς να σκοτώσουν τους κατοίκους του Ντονέτσκ, λέγοντάς τους ότι αυτό δεν είναι «αμαρτία»:
Αμερικάνικος δάκτυλος πίσω από την «αυτοκεφαλία»
Τη στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στην απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης για την παροχή αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Εκκλησία έχει επανειλημμένα εκφράσει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο χαρακτηρίζει τον κ. Βαρθολομαίο «φωνή της θρησκευτικής ανοχής και του διαθρησκειακού διαλόγου»
Τα συμβόλαια του Ουκρανού προέδρου με τον Ερντογάν
Κατά τη συνάντηση του προέδρου της ναζιστικής ουκρανικής κυβέρνησης με τον ισλαμοφασιστα Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράφηκαν συμβόλαια για την αποκατάσταση υποδομών στο Ντόνμπας, γεγονός που αποκαλύπτει τους σχεδιασμούς του Κιέβου για ανοιχτή παραβίαση των συνθηκών ειρήνης με τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάντσκ, όπου ο λαός παλεύει τον φασισμό με το όπλο στο χέρι.
«Έχουμε δημιουργήσει ένα νέο έργο με τον Τουρκικό Οργανισμό Συνεργασίας και Συντονισμού, στο οποίο θα υλοποιηθούν έργα ανασυγκρότησης στο Ντόνμπασ, προσβλέπουμε στη συνεργασία της Τουρκίας σε αυτό», ανέφερε ο Πόροσνενκο σε κοινή συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Άγκυρα «δεν έχει αναγνωρίσει την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και δεν θα το κάνει ποτέ».
Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος  σημείωσε ότι θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ «πρόσωπο με πρόσωπο» στις 10 και 11 Νοεμβρίου.
Καθόλου τυχαίο δεν φαίνεται είναι το γεγονός πως οι παραπάνω συμφωνίες ήρθαν μετά την αμοιβαία άρση εκατέρωθεν κυρώσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία, με την Άγκυρα να προχωρά σε άρση κυρώσεων που είχε επιβάλει στην Υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ και τον Γενικό Εισαγγελέα, λίγα λεπτά αφού Ουάσινγκτον απομάκρυνε δύο Τούρκους υπουργούς από τον κατάλογο κυρώσεων. Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Φατίχ Ντενμέζ, ανακοίνωσε πριν λίγο ότι η χώρα του θα είναι μία από τις οκτώ που θα εξαιρεθούν, πανηγυρίζοντας για την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα κάνοντας λόγο για «ομαλοποίηση στις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας».
Μάλιστα οι αμερικανικές και τουρκικές δυνάμεις ξεκίνησαν τις κοινές στρατιωτικές περιπολίες πλησίον της συριακής πόλης Manbij, όπως ανακοίνωσε την 1η Νοεμβρίου 2018 το υπουργείο άμυνας της Τουρκίας, στο πλαίσιο του «οδικού χάρτη» αποχώρησης της YPG(κούρδικες πολιτοφυλακές που δρουν με την υποστήριξη των ΗΠΑ) από την Manbij. Συμφωνίες που έγιναν παρά την «ανησυχία» της Ουάσιγκτον για το βομβαρδισμό των κουρδικών θέσεων από τον τουρκικό στρατό.
Οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έρχονται σε μία στιγμή που το ΝΑΤΟ και οι Δυτικές δυνάμεις θεωρούν τη Ρωσία ως τον υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα την εισβολή στην Ουκρανία, γεγονός που δείχνει μια τάση αναθέρμανσης των τουρκοαμερικανικών σχέσεων στο πλαίσιο των πολεμικών επιδιώξεων του ευρωατλαντικού άξονα.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Αντίληψη του Λένιν για το Κόμμα..(για τούς οπαδούς σεχταριστικών αντιληψεων)
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΛΗ - ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΖΩΗ!!..»
[ *Δέν μπορώ νά μήν θυμηθώ σχετικά μ΄αυτό μιά συζήτηση πού είχα στό συνέδριο μέ κάποιον
αντιπρόσωπο τού «κεντρου». «Τί βαριά ατμόσφαιρα κυριαρχεί στό συνεδριο μας!» - «Αυτή
η αδυσώπητη πάλη, αυτή η ζύμωση τού ενός ενάντια στόν αλλο, αυτή η οξυμένη πολεμική,
αυτή η μή συντροφική στάση!…» «Τί ωραίο πράγμα είναι τό συνέδριο μας!» - απαντησα εγώ
- «Ανοικτή, ελευθερη πάλη. Διατυπώθηκαν οι γνώμες. Διαγράφηκαν οι αποχρώσεις.
Διαμορφώθηκαν οι ομάδες. Σηκώθηκαν τά χέρια. Παρθηκε η απόφαση. Περάσαμε ενα στάδιο.
Εμπρός! Αυτό μάλιστα,τό καταλαβαίνω. Αυτό θά πεί ζωή. Δέν είναι οι ατελείωτες βαρετές διανοουμενιστικες λογομαχίες πού τερματίζονται οχι γιατί οι ανθρωποι ελυσαν ενα ζήτημα, αλλά
απλώς γιατί κουράστηκαν νά μιλάνε…»
Ο σύντροφος τού «κέντρου» μέ κοιτούσε μέ μάτια γεμάτα απορία, σηκωνοντας τούς ώμους.
Μιλούσαμε δυό διαφορετικές γλώσσες…]
Β.Ι.ΛΕΝΙΝ
[ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣ,ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ - (Η ΚΡΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ) ]




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΤΑ: Απεργοσπαστική ενέργεια η απόφαση της ΓΣΕΕ για κήρυξη απεργίας στις 28 Νοέμβρη
1 Νοεμβρίου 2018
Το ΜΕΤΑ, σχετικά με την απόφαση της εργοδοτικής – κυβερνητικής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, για κήρυξη απεργίας στον ιδιωτικό τομέα, στις 28 Νοέμβρη, δηλώνει τα εξής:
1. Η απόφαση αυτή, αποτελεί ωμή και ανοιχτή – απεργοσπαστική πρόκληση απέναντι στα δεκάδες Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία του Ιδιωτικού Τομέα, αλλά και την ΑΔΕΔΥ, που εδώ και αρκετές ημέρες έχουν προκηρύξει απεργία για τις 14 Νοέμβρη. Υπενθυμίζουμε εδώ ότι οι παραπάνω συνδικαλιστικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά, προτού πάρουν την απόφασή τους, είχαν απευθυνθεί στη ΓΣΕΕ, η οποία… δεν έβλεπε λόγους για προκήρυξη απεργίας το Νοέμβριο!
2. Είναι προφανές πλέον ότι η απόφαση αυτή τής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ δεν στρέφεται απέναντι στην κυβέρνηση και τους εργοδότες, αλλά επιχειρεί να υπονομεύσει και να αποδυναμώσει την ήδη προκηρυγμένη απεργία για τις 14 Νοέμβρη, ώστε να μην πετύχει καμία από τις δύο.
3. Εάν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ενδιαφέρονταν να αντιπαλέψει τα μέτρα που έρχονται με τον προϋπολογισμό, θα στήριζε την προσπάθεια για απεργία τις πρώτες βδομάδες του Νοέμβρη, και στη συνέχεια θα οργάνωνε απεργία κλιμάκωσης ενόψει προϋπολογισμού.
4. Οι δυνάμεις και τα πρόσωπα που συναποτελούν το σημερινό προεδρείο της ΓΣΕΕ είναι, για μια φορά ακόμα, υπόλογα απέναντι στην Εργατική Τάξη και πλέον κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν και πού θα σταματήσει η κατρακύλα τους. Αυτοί έχουν θρονιαστεί στο αντίπαλο στρατόπεδο, νιώθουν πιο άνετα στα σαλόνια της εργοδοσίας και των υπουργείων, φοβούνται να περπατήσουν στις διαδηλώσεις και έχουν μετατρέψει της ΓΣΕΕ από σπίτι των εργατών σε θωρακισμένο φρούριο περιφρουρούμενο απ’ την αστυνομία.
5. Η διαδρομή από την ανοχή και δικαιολόγηση των μνημονιακών μέτρων, την συμπαράταξη με τις δυνάμεις του «ΝΑΙ» και του «Μένουμε Ευρώπη» στο δημοψήφισμα του 2015, την προσχώρηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις στην «Κοινωνική Συμμαχία», για την ανάκαμψη της οικονομίας σε όφελος των εργοδοτών και σήμερα με την ανοιχτή υπονόμευση της απεργίας, αποτελεί τη μοιραία κατάληξη μιας «ηγεσίας» που έχει κατσικωθεί στο σβέρκο της Εργατικής Τάξης, αποκομμένης από τις αγωνίες και τα προβλήματα της καθημερινής της επιβίωσης και από την οποία πρέπει να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι, μέσα από τη συλλογική δράση και τον αγώνα τους.
Το ΜΕΤΑ καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταγγείλουν αυτή την απεργοσπαστική παρέμβαση της γραφειοκρατικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ, να την αγνοήσουνκαι να οργανώσουν με ακόμη μεγαλύτερη πυγμή την επιτυχία της απεργίας στις 14 Νοέμβρη, αλλά και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απέναντι στον προϋπολογισμό λιτότητας που κατέθεσε η κυβέρνηση και θα ψηφίσει μέσα στον Δεκέμβρη.
ΜΕΤΑ, 01-11-18
Σχολιο.- H ΕΑΚ(Ενωτική «Αγωνιστική» Κίνηση)του Θ.Βασιλόπουλου στην ΓΣΕΕ, αποδεικνύει καθε τόσο οτι αποτελει τό μακρύ χέρι της Κυβέρνησης Συριζα στην προσπαθεια τους νά υπονομεύσουν γιά μιά ακομα φορά τούς εργαζόμενους μετα καί το - πρίν λίγο καιρό - ανοικτό καλεσμα της για Ταξική συνεργασία μέ την λεγόμενη «Συμμαχία»!!! «αιδώς αργείοι»
Σχολιο.-  Θυμάμαι τον Βασιλο σε κάποια συνάντηση πριν το συνέδριο της ΛΑΕ σε φιλικό σπίτι στο Θησείο να καυχιέται ότι ξέρει να κάνει πολιτικη, καθότι σοβαρούν πολιτικό πρόσωπο, άρα μπορεί να ξεπεταξει και κειμεναρα 5-6 σελίδων σε 5 λεπτά
Σχολιο.-  νόμιζαν ορισμένοι τέτοιοι μικροαστούληδες οτι η αποχώρηση μας από τό προδοτικό μόρφωμα ηταν ενα καπρίτσιο στιγμής καί μιά πολιτικάντική μπλόφα γιά να ξαναγυρίσουμε μέ καλύτερους ορους πίσω..Κούνια πού τους κούναγε..έβλεπαν τόν εαυτό τους στόν καθρέπτη τους...ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ..



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΜΕΤΑ:ΕΝΩΤΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ ΔΡΑΣΗ-ΑΝΤΙ ΓΙΑ «ΕΜΦΥΛΙΟ»...
ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ & ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ & ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΓΣΕΕ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ..
Γιά μιά ακόμα φορά δυστυχώς, προσπαθεί τό ΠΑΜΕ νά χρεώσει τήν Συριζαίϊκη Προδοτική συνδικαλιστική ομαδα τής ΕΑΚ στην ΓΣΕΕ, στο ΜΕΤΑ. Παρόλο οτι γνωρίζουν πολύ καλά οτι: αυτά τά ανυπόληπτα συνδικαλιστικά εργατοπατερίστικα ατομα μέ επικεφαλης τόν Θ.Βασιλόπουλο μετά τήν ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ(εδώ καί τρία χρόνια) δέν εχουν πια καμία σχέση μαζί μας.Πρός τό συμφερον τών εργαζομένων πού παίζονται παιχνίδια πίσω από τή πλάτη τους,τό ΠΑΜΕ οφείλει νά αναθέωρήσει τήν σκόπιμα,προβοκατόρικη διαστρεβλωση καί στάση του γιά τό ΜΕΤΑ καί γιά αλλες ταξικές δυναμεις, η οποία απογοητεύει τους εργαζόμενους καί νά νά πρωτοστατήσει στή δημιουργία ενός αντικυβερνητικού Συνδικαλιστικού Μετώπου - παρά τίς υπαρκτές διαφορές - ολων οσων ευρίσκονται απέναντι στην κυβερνηση καί τήν εργοδοσία, ώς Πόλο συσπείρωσης καί σύγκρουσης εναντίον τών εργατοπατέρων τής ΓΣΕΕ καί τών εργατικών Κεντρων καί Ομοσπονδιών πού ευθυγραμίζονται μέ αυτήν....
Εμείς ως ΜΕΤΑ δηλωνουμε έτοιμοι νά εργασθούμε πρός αυτή την κατευθυνση....



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα ανοιχτά μαγαζιά της Κυριακής είναι δύο οι κατηγορίες αυτών που ψωνίζουν:
Αυτοί που λόγω κοινωνικής θέσης ξέρουν ότι ουδέποτε η κόρη τους θα δουλέψει πωλήτρια και μάλιστα με δεκάωρα επί εφτά μέρες τη βδομάδα.
Κι εκείνοι που απλώς αδιαφορούν για το ότι είναι πολύ πιθανό η κόρη τους να δουλέψει πωλήτρια, με δεκάωρα επί εφτά μέρες τη βδομάδα.
Ανάλγητοι παλιάνθρωποι και οι μεν και οι δε...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόκειται γι’ αυτόν που αμέσως μετά τους δεκάδες θανάτους συνανθρώπων μας στο Μάτι, έβγαινε στην τηλεόραση να δώσει κάλυψη στους υπαίτιους, με τους τρεις συνομιλητές του να παραιτούνται μετά από λίγες μέρες.
Ο ψευδολόγος και τυμβωρύχος υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος παραμένει, εντούτοις, στη θέση του. Και συνεχίζει τις εκδηλώσεις κυνισμού και αναλγησίας, αυτή τη φορά προς τους συνταξιούχους, οι οποίοι δικαιώνονται από τα δικαστήρια, που αναγνωρίζουν ότι πρέπει ναπάρουν πίσω αυτά που τους έκλεψαν.
Ο Τζανακόπουλος, με χθεσινές του δηλώσεις, αναγνώρισε μεν ότι η απόφαση να κοπούν οι συντάξεις ήταν αντισυνταγματική, αλλά τα αναδρομικά δεν πρέπει να δοθούν, για να μη διαταραχθεί η επιβεβλημένη από τράπεζες και Ε.Ε. δημοσιονομική τάξη.
Πόσο ταξικό μένος κατά των απόμαχων της εργασίας μπορεί να εκφράζει ο κύριος αυτός! Πόσο μπορεί να δικαιώνει τη φράση, “άξιος ο μισθός του”!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 1973 το μνημόσυνο του Γεωργίου Παπανδρέου στο Α΄ Νεκροταφείο μετατράπηκε σε αντιδικτατορική εκδήλωση. Χιλιάδες διαδηλωτές, κυρίως νέοι, επιχείρησαν πορεία προς το Σύνταγμα, που ανακόπηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Επί ώρες η περιοχή από το Φιξ μέχρι την πλατεία Συντάγματος είχε μετατραπεί σε πεδίο σφοδρών συγκρούσεων.
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν δεν άφηναν περιθώρια ως προς την απόρριψη των διαδικασιών "φιλελευθεροποίησης" (που δρομολογούσε η Χούντα, με σκοπό την επιβολή ενός καθεστώτος ελεγχόμενης κοινοβουλευτικής "δημοκρατίας"), τις οποίες ήδη διαπραγματευόταν ο αστικός πολιτικός κόσμος, αλλά και η κυρίαρχη τάση της ανανεωτικής Αριστεράς (Ηλ. Ηλιού, ΚΚΕ εσ.).




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο φημισμένος Ουκρανός Ακαδημαϊκός Petro Tolochko σε διάλεξή του στη Μόσχα: το Κίεβο ιστορικά είναι μια ρωσική πόλη – ο Ρώσικος κόσμος ξεκίνησε ακριβώς από αυτή τη θέση. Yπάρχουν εκατομμύρια άλλοι σαν εμένα στην Ουκρανία που πιστεύουν στη ρωσικότητά της.
4/11/2018  -  14.00
O πολύ φημισμένος Ουκρανός επιστήμονας και Ακαδημαϊκός Petro Tolochko αψήφισε την καταπίεση-καταστολή στην Ουκρανία και ταξίδεψε στη Μόσχα για ένα meeting του World Russian People’s Sobor, όπου εκφώνησε μια ομιλία που κατέρριψε τις θέσεις της προπαγάνδας του  καθεστώτος στην Ουκρανία.
Ο Tolochko ανέτρεψε τις ψευδείς θέσεις για  “αρχαίους ukrys” [Ουκρανούς ] και μια κάποια “Ουκρανία-Rus”, που χρησιμοποιήθηκαν από τους Ουκρανούς αποσχιστές   [εθνικιστές] για να δικαιολογήσουν την απόσχιση των ρωσικών εδαφών από τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον Tolochko, το Κίεβο είναι ιστορικά μια ρωσική πόλη – ο Ρώσικος κόσμος ξεκίνησε ακριβώς από αυτή τη θέση.
“Είναι από αυτό το βασίλειο της Μόσχας που ο Ρωσικός κόσμος άρχισε. Γεννήθηκε στις όχθες του Δνείπερου , στο αρχαίο Kievan Rus’. Όταν οι πρώτοι χρονικογράφοι και οι πρώτοι θεολόγοι προσπάθησαν να εννοήσουν τι είναι οι Rus , ταυτοποίησαν  αυτό τον τεράστιο χώρο από το Novgorod ως το Κίεβο  από τα Καρπάθια όρη ως το Βόλγα -Don interfluve ως ένα μοναδικό Ρώσικο Ορθόδοξο χώρο…
Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων – Yaroslav συνεργάτης του Wise  – στο πολύ γνωστό του  ‘Λόγος στο Νόμο και τη Χάρη’ λέει ότι οι Ρώσοι πρίγκιπες ‘δεν βασίλευαν σε μια φτωχή κι άγνωστη χώρα αλλά στη Ρωσία που είναι γνωστή και φημισμένη ως όλες τις εσχατιές, γωνιές της γης ’. Αυτός ο τεράστιος χώρος 1,5 εκατομμυρίων τ. χλμ ήταν αντιληπτός ως τέτοιος. Ο Ηγούμενος Δανιήλ ταξιδεύει στον Πανάγιο Τάφο αυτός είναι ένας Ηγούμενος από το  Chernigov (πόλη στη Β Ουκρανία), αλλά βάζει στον Πανάγιο Τάφο ένα θυμιατήρι από όλη τη Ρωσική γη-χώρα και παρουσιάζει τον εαυτό του ως έναν ιερέα της Ρώσικης γης. Δεν περιόρισε την αποστολή του στο Πριγκιπάτο του Chernigov αλλά δρα ως ένας πρέσβης όλης της Ρώσικης γης.
Η αντίληψη της Ρώσικης γης , του Ρώσικου κόσμου, ήταν επίσης στην εθνική συνείδηση. Tα πολύ γνωστά bylinas ( παραδοσιακά επικά προφορικά ποιήματα της Παλιάς Ρωσίας) , που διηγούνται την ιστορία των Rus όπως εκφράστηκε από τον ίδιο το λαό, δείχνουν Ρώσους bogatyrs, που ζουν έξω από το χωροχρόνο αλλά αυτοί προστατεύουν τους Αγίους Rus, φιλοδοξούν να πάνε στο Κίεβο με διαταγή να προστατεύσουν την πόλη πρωτεύουσα των Rus – έτσι διαμορφώθηκε η γενική αντίληψη του Ρωσικού κόσμου από τότε ,” είπε ο Tolochko.
 » Είμαι βέβαιος: ακόμη κι αν δεν υπήρχε όλη η μεταγενέστερη ιστορία μας , αν αυτό έτσι συνέβαινε στη γεννέτειρά μου Ουκρανία να παραμείνει στη δομή του Μεγάλου Δουκάτου της Λιθουανίας ή Πολωνίας ακόμη και σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαμε να έχουμε το απόλυτο δικαίωμα να κατατάξουμε εαυτούς στο Ρώσικο κόσμο. Μετά από όλα , υπήρξαν ολόκληρες εκατονταετίες της κοινής μας ιστορίας, η ιστορία των αδερφικών λαών μας —τώρα δεν είναι της μόδας
να μιλάει κανείς έτσι, αλλά τελικά, κατ΄ ουσίαν, είναι ακριβώς έτσι! Ο ορθόδοξος διαφωτισμός στην Ουκρανία, στη Μαλορωσία ( δηλ. Μικρή Ρωσία) και στη Ρωσία είναι αδιανόητος χωρίς τη διαδραστικότητα της Ακαδημίας Kίεβο-Mogyla και την Ακαδημία Σλαβο-ελληνο-λατινική. Δεν μπορώ να φανταστώ μια Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία χωρίς τον Δημήτριο του  Rostov, γεννημένο στην Malorossiya. Δεν μπορούμε να φανταστούμε μια ιστορική διαδικασία από τους καιρούς του Πέτρου  I χωρίς τον Feofan Prokopovich, το Διευθυντή της Ακαδημίας  Kίεβο-Mogyla , και στη συνέχεια συνεργάτη του Πέτρου I, ο οποίος , κατ΄ουσίαν , έδωσε ιδεολογική δικαιολόγηση της αυτοκρατορίας που γεννήθηκε. Δεν μπορούμε να φανταστούμε την ιστορία μας χωρίς τους αδερφούς Razumovsky στους καιρούς της Ελισάβετ και της Αικατερίνης, χωρίς τον καγκελάριο Bezborodko, χωρίς να προσμετρήσουμε τον Kochubey – τον καγκελάριο στην κυβέρνηση του Νικολάου I. Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να φανταστούμε επίσης τη Σοβιετική ιστορία δίχως τους maloross μας, τους Ουκρανούς μας. Αυτοί κάθισαν εδώ, ακόμα και στο Κρεμλίνο, και κυβερνούσαν μια τεράστια χώρα και θεωρώ ότι είναι ανήθικο για εμάς, τους Ουκρανούς, σήμερα να αρνηθούμε αυτή – την κοινή μας ιστορία. Υπήρχαν τα πάντα – σκαμπανεβάσματα, επιτεύγματα και αποτυχίες, αλλά να πω ότι όλα αυτά δεν είναι δικά μας, ότι δεν έχουμε σχέση με αυτό, μου φαίνεται ανόητο « , δήλωσε ο Ακαδημαϊκός του Κιέβου.
“Θα ήθελα πολύ να ελπίζω ότι αυτή ώρα της αταξίας θα τελειώσει και η ιστορία θα περάσει σε ένα υψηλό επίπεδο. Δεν γνωρίζω τι μπορούμε πιθανώς να κάνουμε σε Βρυξέλλες ή στην  Washington, είμαι ένας ξένος εκεί, αλλά είμαι δικός τους σε Μόσχα και Αγ. Πετρούπολη και κόσμος σαν και εμένα είναι εκατομμύρια στην Ουκρανία,” τόνισε ο Tolochko.
Ο πατριάρχης Κύριλλος ευχαρίστησε τον Ακαδημαϊκό για την τοποθέτησή του και από την πλευρά του τόνισε:
«Είναι απολύτως προφανές ότι η Ουκρανία, που ονομαζόταν Malorossiya την εποχή του τσάρου αποκλήθηκε έτσι όχι γιατί κάποιος ήθελε να την ταπεινώσει και να δώσει έμφαση στη σημασία των ‘Velikaya Rus’,αλλά γιατί ο καθένας που γνωρίζει ιστορία πάντοτε κατανοεί ότι το Κίεβο είναι η μητέρα των ρωσικών πόλεων, μια πηγή του ρώσικου πολιτισμού.. Γιαυτό το όνομα ‘Malorossiya’ δύναται να συγκριθεί με το πως εμείς τώρα λέμε για την Ιστορική Μόσχα και τη Μεγάλη Μόσχα κατά το Λονδίνο και το Μεγάλο Λονδίνο. Και αυτό είναι το ίδιο και για τις 2 και για Malorossiya και Μεγάλη Ρωσία. Σε αυτό το όνομα υπάρχει ένας υπαινιγμός για την τεράστια πολιτιστική αξία των νότιων ρωσικών εκτάσεων, από όπου προέρχεται η ρωσική γη « , δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησίας….
H ομιλία του Ουκρανού Ακαδημαϊκού με τη ρώσικη συνείδηση παρουσιάστηκε στα ρώσικα μέσα στις 3.11.18



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΑΛΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΓΙΑΦΚΕΣ ( ΒΑΣΕΙΣ) ΣΤΗ Β ΣΥΡΙΑ που λεηλατούν το συριακό πετρέλαιο. Η Συρία πλέον εισάγει το 90% του πετρελαίου…….
4/11/2018 – 12.30
Οι θέσεις των παράνομων αμερικανικών και γαλλικών αποικιοκρατικών βάσεων στη Β Συρία δεν είναι τυχαίες. Κατά συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται στη Β Συρία για τον έλεγχο των πετρελαίων.
Δυστυχώς η Συρία πλέον εισάγει το 90% του πετρελαίου ενώ πριν το πόλεμο ως πετρελαιοπαραγωγός χώρα ήταν αυτάρκης και αυτό γιατί οι ΗΠΑ ελέγχουν τ΄Ανατολικά του Ευφράτη όπου παράγεται το 90% της παραγωγής σε πετρέλαιο σε συριακό έδαφος με το πετρελαϊκό πεδίο του al Omar που είναι εκεί να είναι το μεγαλύτερο της Συρίας υπό αμερικάνικη κατοχή…..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΤΣΑΚΩΝΑΣ ΠΗΡΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΠΟ ΤΗ  ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
4/11/2018
Ένα παράδειγμα, για να ξέρουμε τι εννοούμε όταν λέμε σοβαρό κράτος. Στην Ελλάδα πρέπει να δουλέψεις τουλάχιστον 15 χρόνια για να πάρεις σύνταξη, την όποια σύνταξη, και στα 65 σου χρόνια. Αν έχεις 14 χρόνια, 11 μήνες και 29 μέρες δεν παίρνεις τίποτε. Παγκόσμια πρωτοτυπία.
Το όριο αυτό - άλλη μία μοναδικότητα στα ασφαλιστικά χρονικά - ήθελαν να το πάνε τώρα οι δανειστές στα 20 χρόνια. Που σημαίνει πάλι τα ίδια και χειρότερα. Να μην παίρνει καμία σύνταξη ο εργαζόμενος αν έχει δουλέψει «μόνο» 19 χρόνια, 11 μήνες και 29 μέρες. Τι συμβαίνει στο εξωτερικό, στο θέμα το συνταξιοδοτικό;
Ο λίαν αγαπητός ηθοποιός Κώστας Τσάκωνας, ένας ταλαιπωρημένος άνθρωπος όσο ζούσε, μίλησε για την προσωπική του περιπέτεια, πέντε μήνες πριν πεθάνει. Αστεία φιγούρα, ο ίδιος έκανε την πλάκα του, ''ευτυχώς γεννήθηκα με τη φάτσα και τη φωνή του Καραγκιόζη''. Η κουβέντα του, όμως, έχει μια αλήθεια και ένα πόνο άμα είσαι... μνημονιακός Έλληνας.
«Εδώ και πενήντα χρόνια μας κλέβουν... '' είχε πει ο ηθοποιός που τρώει εγκεφαλικό το 2010 και μετά από πέντε χρόνια τον βαράει και ο καρκίνος. ''... Θα σου δώσω ένα παράδειγμα: εγώ είχα ένσημα πολλαπλής ασχολίας. Τα ένσημά μου είχαν ξεπεράσει τα 35 χρόνια εργασίας. Στο ΙΚΑ μου λένε: "Κύριε Τσάκωνα, από αυτά τα 1.000 ετησίως που έπρεπε να μπουν, μόνο 150 ένσημα τον χρόνο πιάνονται. Τα άλλα έχουν πάει υπέρ πίστεως και πατρίδος".
''Πιτσιρικάς δούλεψα τρία χρόνια στη Γερμανία. Τότε, λοιπόν, οι άνθρωποι μου λένε: "Θέλετε σε χρήματα τις κρατήσεις ή σε ένσημα;". Τους απάντησα "σε ένσημα". Και έρχεται το γερμανικό κράτος έπειτα από σαράντα χρόνια και μου στέλνει επιστολή με την οποία μου αναφέρει: "Κύριε Τσάκωνα, έχετε να λαμβάνετε μηνιαία σύνταξη 70 ευρώ για τα τρία χρόνια εργασίας που είχατε στη χώρα μας". Αυτοί είμαστε στην Ελλάδα».
Ο Κώστας Τσάκωνας, ένας βιοπαλαιστής της ζωής, πέθανε στα 72 του σα σήμερα 4 Νοεμβρίου, το 2015.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι Ισραηλινοί εκπαιδεύονται με τους ελληνικούς S-300 σύμφωνα με  δημοσίευμα
 Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2018, 22:23
Δημοσίευμα αναφερει αυτό που ολοι στην Ελλαδα ξερουν, ότι οι Ισραηλινοί εκπαιδεύονται με το ελληνικό αντιαεροπορικό S-300 για το πώς να αντιμετωπίσουν τους S-300 που παραχώρησε η Ρωσία στη Συρία.
Όπως αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο, «η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έκανε μια περίεργη πτήση στην Ελλάδα με ένα ισραηλινό αεροπλάνο Eitam elektronik».
Το Eitam elektronik είναι αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης που αναπτύχθηκε βάσει του Gulfstream G550.
«Έγιναν ηλεκτρονικά πειράματα επίθεσης κατά των συστημάτων S-300 και συλλέχθηκαν σχετικές πληροφορίες. Κατά την πτήση, συλλέχθηκαν πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το ραντάρ του συστήματος S-300, επί πλέον έγιναν δοκιμές σχετικά με την τύφλωση του ραντάρ».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τωρα που προκηρυξε απεργια  η ΓΣΕΕ για τα ματια του κοσμου, να δουμε τι θα κάνει το Παμε....Δεν συζητησε με τους αριστεριστες και  εξηγγειλε μονο του απεργια στις 8 του μηνα.....Οταν η αδεδυ ειπε για 14 του μηνα  μαζεψε βαλιτσες και μετακόμησε...Τωρα με τους γεσεέδες θα ξανα σαλπάρει για τις 28?
Σχολιο.-  πες μου, συμφωνείς με την απεργία που έγινε την 1η Νοέμβρη; Ως αριστεριστης  την θεωρείς σωστή;
εκτος απο αυτα τα σωματεια, ποια αλλα απηργησαν;
Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστηρία Καθηγητών (ΣΕΦΚ)
-Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)
-Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ)
-Σωματείο Εργαζομένων στη Nokia Ελλάδος
-Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ)
-Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και Λοιπών Εργαζομένων του Κλάδου του Επισιτισμού (ΣΣΜ)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κάθε Τρίτη με τον Μόρι
Κοινωνικό των Τζέφρι Χάτσερ, Μιτς Άλμπομ
Διαρκεια : 120 '
Σκηνοθ.:Ν. Χανιωτάκης
Ερμηνεύουν: Δυο ηθοποιοί, Γρ. Βαλτινός, Γ. Σαρακατσάνης. Σκην.: Γ. Μουρίκης. Κοστ.: Γ. Σεγρεδάκης.
Ιλίσια- Θεατρο Βολανάκης
Οδός Παπαδιαμαντοπούλου 4,Ιλίσια
Ο Γρηγόρης Βαλτινός επιστρέφει στην καλλιτεχνική του στέγη και επιλέγει να ανεβάσει ένα έργο υψηλών απαιτήσεων στον ιδιαίτερο χώρο του ΙΛΙΣΙΑ ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ, με δύο νέους και πολύ άξιους συνεργάτες. Στη σκηνή συναντάει τον πολυτάλαντο Γιάννη Σαρακατσάνη, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ανερχόμενος και εξίσου ταλαντούχος Νικορέστης Χανιωτάκης.
Μπορεί να ήταν κάποιος παππούς, κάποιος δάσκαλος ή κάποιος συνάδελφος. Κάποιος μεγαλύτερος τέλος πάντων, που διέθετε σοφία και υπομονή, ο οποίος καταλάβαινε τις ανησυχίες σας όταν ήσαστε νέος και σας έδωσε τις κατάλληλες συμβουλές για να μπορέσετε να βρείτε τον δρόμο και τη θέση σας μέσα σ’ αυτόν τον κόσμο. Για τον Μιτς Άλμπομ ο άνθρωπος αυτός ήταν ο Μόρι Σουόρτς, ο καθηγητής που είχε στο πανεπιστήμιο πριν από είκοσι σχεδόν χρόνια.
Όπως ο Μιτς, μπορεί κι εσείς να χάσατε κάποια στιγμή την επαφή μ’ εκείνον τον μέντορά σας. Δεν θα θέλατε όμως να ξαναδείτε αυτόν τον άνθρωπο, να του κάνετε τις μεγάλες εκείνες ερωτήσεις που σας καταδιώκουν ακόμα, να ακούσετε σοφές συμβουλές για τη σημερινή πολυάσχολη ζωή σας και να συνομιλήσετε μαζί του όπως τότε που ήσαστε νέος;
Ο Μιτς Άλμπομ είχε αυτή τη δεύτερη ευκαιρία. Βρήκε ξανά τον Μόρι όταν εκείνος περνούσε τους τελευταίους μήνες της ζωής του. Ξέροντας πως πεθαίνει, ο Μόρι δεχόταν τον Μιτς στο σπουδαστήριό του κάθε Τρίτη, όπως έκανε κι όταν τον είχε φοιτητή. Η ανανεωμένη σχέση τους εξελίχθηκε σε μια τελευταία σειρά μαθημάτων: μαθημάτων ζωής.
Η πραγματική ιστορία του καθηγητή κοινωνιολογίας Μόρι Σουόρτζ, που σε μια κρίσιμη στιγμή υπαρξιακής αναζήτησης κατάφερε να αφυπνίσει τον μαθητή του αλλά κι εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
To νόημα της ζωής εν αναμονή ενός επικείμενου θανάτου είναι εν συντομία το θέμα τού έργου των συγγραφέων Albom και Hatcher "Κάθε Τρίτη με το Μόρι".Οι αξίες τής ζωής,οι χαρές,οι λύπες,οι προτεραιότητες,η ίδια η ηθική της,η πνευματική και ψυχική εγρήγορση τίθενται σε πρώτο πλάνο,ώστε ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του να ευημερεί κι αυτό δεν προϋποθέτει ούτε συνεπάγεται απαραιτήτως τα υλικά αγαθά.Η φυσική κι αναπόφευκτη φθορά τού ανθρωπίνου σώματος δε συνοδεύει ,δεν πρέπει να συνοδεύει και την ψυχοπνευματική φθορά. Είναι ένας συνεχής αγώνας, ώστε όχι μόνο η ίδια η ζωή τού ατόμου να έχει νόημα, αλλά να κληροδοτηθούν οι αξίες αυτές στις επόμενες γενιές'τα παιδιά και τα εγγόνια μας είναι η αθανασία μας."Αγαπάτε αλλήλους γιατί χανόμαστε"," `Οταν απαιτείς συνεχώς να παίρνεις,να παίρνεις είναι μια μορφή θανάτου'όταν όμως δίνεις,δίνεις,αυτό είναι ζωή" “Ότι δεν μπορεις να πεις πες το με μια αγκαλια” ακούγεται να λέει ο ήρωας Μόρι .Απαραίτητη προϋπόθεση λοιπόν ευημερίας είναι η αγάπη και η προσφορά. Όπως όταν ο Μορι ρωταει τι κανουν οι αλλοι, και όταν ο Μητς εκνευριζεται και του λεει ότι στην κατασταση που είναι πρεπει να ασχολειται με τον εαυτο του και οι αλλοι να ρωτανε γι αυτόν, ο Μορι του απανταει, ε δε θα πεθανουμε κιολας!
Και από τον σαρκασμο σε κορυφαιες δραματουργικες σκηνες, όταν ο Μορι  διηγείται για την κατάκοιτη μανα του που της αρεσε να καθεται στο παραθυρο για να τον βλεπει γιατι τον λατρευε σαν θεό, και αυτος δεν της πηγαινε τα φαρμακα της γιατι φοβοταν να αντικρυσει τον θανατο. Γιατι ημουν μικρος λεει στον Μητς μεσα στα δακρυα, προσπαθωντας να του δωσει θαρρος.
Ο Μόρι (Γ.Βαλτινός)είναι καθηγητής κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο.Ανάμεσα στους πολλούς μαθητές του είναι κι ο Μητς (Γ.Σαρακατσάνης), τον ξεχωρίζει, διότι διαβλέπει την ευαίσθητη και καλή καρδιά του. Ο Μητς αποφοιτά και για δεκαέξι χρόνια δεν έχει επαφή με το δάσκαλο, ο τελευταίος διαγιγνώσκεται με την ασθένεια ALS-αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση, η φθορά ξεκινά, θεραπεία δεν υπάρχει, ο θάνατος είναι κοντά-μόνο ο σωματικός. Με αφορμή μια τυχαία επίσκεψη στο δάσκαλο ,καθιερώνονται οι συνεχείς από δω και πέρα συναντήσεις τους ,εκ των οποίων θα προκύψει και το ομώνυμο βιβλίο "Κάθε Τρίτη με το Μόρι".Από τις συναντήσεις αυτές θα βγουν κι οι δύο πιο πλούσιοι κι ωφελημένοι.
Ο Χανιωτάκης έστησε μία υπέροχη παράσταση και πέτυχε το υποκριτικό στοίχημα, να φανεί η ψυχική πορεία των ηρώων και να ξεδιπλωθεί η συναισθηματική τους διαστρωμάτωση που αποκαλύπτει την τεράστια ευαισθησία και των δύο.Ο Βαλτινός-υπέροχη κινησιολογία τής φθοράς και του γήρατος'διδαχή για τους νέους ηθοποιούς-αφήνει να διαφανεί η σοφία τού ανθρώπου ,ο οποίος ναι μεν έχει την πείρα και τη γνώση σε σχέση με τους νέους,έχει όμως και την εξυπνάδα να αναγνωρίζει, ότι μπορεί να καταστεί πιο πλούσιος,συναναστρεφόμενος μαζί τους'εισπράττει και ο παλαιός από το νέο,αρκεί να έχει τη δυνατότητα να το καταλάβει και να το δεχτεί.Ο Σαρακατσάνης,ο σπουδαίος και τρανός δημοσιογράφος- αυτή την καριέρα επέλεξε-κρύβει επιμελώς τις ευαισθησίες του καθώς λόγω θέσης απαιτείται η σκληρότητα και η αναισθησία."Κλαις ποτέ;" ρωτά ο δάσκαλος.`Οχι δεν κλαίει'δεν πρέπει'το θεωρεί αδυναμία'κι όμως με τη μελλοντική απώλεια του δασκάλου κλαίει σπαρακτικά'και συνειδητοποιεί ,ότι αυτό δεν είναι αδυναμία αλλά δύναμη.`Ενα έργο ύμνος στη ζωή και μια παράσταση προσεγμένη και ως προς την όψη-σκηνικό,κοστούμια,φωτισμό.
Σχολιο.- Μια παράσταση που συστήνω ανεπιφύλακτα σε όσους εκτιμούν την αξία της ζωής με αξίες και δεν βρίσκουν μελοδραματικό καθετί που συγκινεί και θυμίζει ανθρωπιά. Το κείμενο με κέρδισε από την αρχή και οι ερμηνείες ήταν εξαιρετικές. Μπράβο στον σκηνοθέτη, αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους συντελεστές!
Σχολιο.-  ΥΠΕΡΟΧΟ!! Έχω διαβάσει το βιβλίο πολλά χρόνια πριν και έδωσαν τέλεια την εικόνα!! Πρέπει να το δείτε οπωσδήποτε.
Σχολιο.- Είχα πολλά χρόνια να δω μία τόσο καλή παράσταση. Εξαιρετικό το ντουέτο με τον Βαλτινό να ξεχωρίζει και διακριτική (όπως αρμόζει σε τέτοιο κείμενο) σκηνοθεσία.
Σχολιο.- Ενα υπέροχο μάθημα ζωής δοσμένο με χιούμορ, και συγκίνηση.. η ερμηνεία του Γ.Βαλτινού εξαιρετική.!!! απλή.. δίχως υπερβολές.. σε ένα ρόλο δύσκολο..Είναι πραγματικά ο Μόρι.. μαζί του ένας νέος ταλαντούχος ηθοποιός Γ.Σαρακατσάνης πολύ καλή ερμηνεία, σωστή άρθρωση.. συγχαρητήρια και για την σκηνοθεσία του Ν.Χανιωτάκη..δύσκολο θέμα και το έχει αποδώσει με τον καλύτερο τρόπο..Μη χάσετε αυτήν την παράσταση.. θα γελάσετε.. θα προβληματιστείτε..και ίσως τα απλά λόγια του Μόρι σας κάνουν να αλλάξετε στάση ζωής..
Σχολιο.- Ήταν από τις καλύτερες παραστάσεις που έχω παρακολουθήσει μέχρι σήμερα και είμαι φανατική θεατρόφιλη. Οι ερμηνείες; άψογες και των δύο πρωταγωνιστών. Ο ρόλος ειδικά του κου Βαλτινού θεωρώ οτι είναι εξαιρετικά δύσκολος, καθώς ακροβατεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στον σαρκασμό και το δράμα. Λέει αλήθειες τόσο βαθιά συγκινητικές που τον χωρίζει μια λεπτή κλωστή από τον διδακτισμό και το μελόδραμα, αλλά δεν την ξεπερνά χάρη προφανώς στο μεγάλο ταλέντο του. Αν θα έπρεπε να συμπυκνώσω την ουσία του θεατρικού αυτού έργου σε μία φράση θα έλεγα οτι: όλοι είμαστε θνητοί δηλ. δυνάμει μελλοθάνατοι σαν τον καθηγητή κο Μόρι και πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε και να πάρουμε τη ζωή μας αλλιώς, να σταματήσουμε να κυνηγάμε ανούσια πράγματα (χρήματα, καριέρα)και να ξεκινήσουμε να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας και να τους το δείχνουμε, να τους συγχωρούμε και να κάνουμε πράγματα που αγαπάμε, ώστε ΝΑ ΖΟΥΜΕ. Όλα αυτά μπορεί να μοιάζουν κοινότοπα, αλλά είναι δοσμένα τόσο έξυπνα μέσα από τον διάλογο καθηγητή- μαθητή. Στα συν της παράστασης η εκπληκτική σκηνοθεσία, οι μουσικές επιλογές και οι φωτισμοί. Το κοινό στο τέλος της παράστασης αποθέωσε τους ηθοποιούς. Χειροκροτούσαμε ασταμάτητα, τους άξιζε, μας συγκίνησαν και μας δίδαξαν, χωρίς να το εκβιάζουν. Ευχαριστούμε!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πατριάρχης ευλόγησε και νομιμοποίησε τον ευρωνατοικο νεοφασίστα Πέτρο Ποροσενκο.Ο Βαρθολομαίος τάχθηκε υπέρ του αστικού καθεστώτος του Δεξιού Τομέα και των νεοναζί του Κιέβου,το οποίο με πρόσχημα την αντιρωσικη στάση του,είναι το καλύτερο όργανο στην υπηρεσία του ευρωατλαντικου ιμπεριαλισμού.Οι Ηπα και οι μηχανισμοί ολοκλήρωσης είναι οι μπάτσοι του πλανήτη.Έχουν και την ευλογία του τραγοπαπα,ο οποίος είχε ευλογήσει και τον Κλάδο Ελαίας(στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας ενάντια στους Κούρδους).Μην λησμονούμε ότι και ο Ιερώνυμος πιεζε προς αυτή την κατεύθυνση ενσωματώνοντας πλήρως τη φιλοσοφία και τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα της Ουκρανίας.-Φέρτε μια εικόνα της Παναγίας,ένα σταυρό και ένα κομποσκοινι για κάθε νεοναζί και κάθε πεζοναυτη και μισθοφόρο,που είναι στο πλευρό της μαμάς Αμερικής.Δώστε και ένα φιλοδώρημα σε κάθε ανάχωμα και κάθε ιδιώτη στη σκέψη,που θεωρεί ότι ο Συριζα μάχεται ενάντια στον σύγχρονο ιμπεριαλισμό και στους νεοναζί υπηρέτες του στην Ουκρανία.