Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Δευτερα 5 Νοεμβριου 2018


ΒΡΑΖΙΛΙΑ Φωτο/οι 2 γιοι του φασιστα προεδρου Μπολσονάρου κυκλοφορουν με μπλουζακια της Μοσαντ(η περιβοητη υπηρεσια Πληροφοριών του Ισραηλ)και του Ισραηλινου στρατου Κατοχης (IDF)...
ολα τα καθαρματα την ιδια μουρη εχουν...
«Το Ισραήλ είναι ένα κυρίαρχο κράτος και εμείς πρέπει να το σεβαστούμε αυτό απόλυτα», τόνισε αλλωστε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου
Ο εκλεγμένος πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου επιβεβαίωσε πριν λιγες ότι θα μεταφέρει την πρεσβεία της Βραζιλίας στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, ένα μέτρο που έχει ήδη υλοποιήσει ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΡΑΖΙΛΙΑ Βραζιλία:Η πολυπληθέστερη χώρα Ρωμαιοκαθολικών στον κόσμο, όπου παρατηρείται συστηματική ένταξη πιστών στις ευαγγελικές εκκλησίες.
(Περσι,μια επιτροπή της Γερουσίας της Βραζιλίας, όπου κυριαρχούν οι Ευαγγελιστές, ψήφισε υπέρ της απαγόρευσης των αμβλώσεων στη χώρα)
«Στη Βραζιλία οι ευαγγελιστές κατέλαβαν το χώρο του Κράτους»

Συνέντευξη με τη δημοσιογράφο Lamia Oualalou, ειδικό σε θέματα Λατινικής Αμερικής

Με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών και τη σημαντική βαρύτητα που είχαν οι ευαγγελιστές, θα μπορούσαμε να πούμε ότι παρατηρείται μια επέκταση της Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Λατινική Αμερική;
Ναι, υπάρχει μια επέκταση στο Μεξικό, την Αργεντινή, τη Χιλή. Στη Βραζιλία βλέπουμε τις άμεσες συνέπειες της επιρροής των ευαγγελιστών στις εκλογές: οι ευαγγελιστές πάστορες κάλεσαν τον κόσμο να ψηφίσει Μπολσονάρο. Σήμερα, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Βραζιλίας δεν είναι απλά ευαγγελιστές αλλά ακολουθούν αυτό που τους λέει ο πάστορας. Αυτό είχε και θα συνεχίσει να έχει πολύ σύνθετο αντίκτυπο καθώς το PT δεν έχει τον τρόπο να συνομιλήσει με τους ευαγγελιστές. Αυτό υπήρξε ένα από τα μεγάλα σφάλματα που διέπραξε στο παρελθόν.
Στην έρευνα που πραγματοποίησες καταλήγεις ότι η επέκταση της Ευαγγελικής Εκκλησίας είναι μια απάντηση στην απουσία του Κράτους…
Υπήρξαν διάφοροι συνδυασμένοι παράγοντες. Από τη μια πλευρά, σιγά-σιγά η Καθολική Εκκλησία εξαφανίστηκε από τις πιο φτωχές περιοχές, κυρίως από τις καινούργιες πόλεις και τις φαβέλες που επεκτάθηκαν με τεράστια ταχύτητα μετά τη δεκαετία του ΄70.
Η Καθολική Εκκλησία έχει πρόβλημα παρουσίας σε αστικές ζώνες: στις φαβέλες και στις νέες πόλεις που ανακύπτουν, δεν μπαίνει.
Σ’ αυτόν τον προαστιακό κόσμο, φτωχό, με κατοίκους που προέρχονται κυρίως από τα Βορειοανατολικά, δεν υπάρχουν χώροι κοινωνικοποίησης.
Το μοναδικό που υπάρχει είναι η ευαγγελική εκκλησία: εκεί μπορούν να τραγουδήσουν, να αναπτύξουν φιλίες, να αφήσουν τα παιδιά τους.
Δεν έχει παρουσία ούτε το Κράτος (με δομές υγείας, εκπαίδευσης, εργασίας) ούτε η Καθολική Εκκλησία αλλά οι ευαγγελιστές είναι εκεί και συνήθως προσφέρουν κάποιες από αυτές τις υπηρεσίες.
Οι ευαγγελιστές, στη Βραζιλία, κατέλαβαν το χώρο του Κράτους προκαλώντας τα πολιτικά και πολιτιστικά αποτελέσματα που αυτό συνεπάγεται: ο κόσμος ακούει μόνο το ευαγγελικό ραδιόφωνο, παρακολουθεί τα ευαγγελικά κανάλια στην τηλεόραση, παρακολουθεί τις ευαγγελικές ομάδες στο facebook και το WhatsApp.
Οι άνθρωποι ζουν περίκλειστοι σ’ αυτό τον κόσμο.
Και, φυσικά, ζουν μέσα σ’ αυτό τον κλοιό επειδή τα κόμματα και τα προοδευτικά κινήματα, το PT για παράδειγμα, εγκατέλειψαν αυτό τον κόσμο.
Τελικά, αυτό που συνέβη είναι ότι έκοψαν τις γέφυρες να συνομιλήσουν με τους φτωχούς και ταπεινούς.
Μεγάλο και θλιβερό παράδοξο… Η Βραζιλία, η γη που αναπτύχθηκε η Θεολογία της Απελευθέρωσης να αποτελεί σήμερα λίκνο του ευαγγελισμού που εσύ τον χαρακτηρίζεις ως «θεολογία της ευημερίας».
Η λογική της θεολογίας της ευημερίας είναι γοητευτική καθώς λέει στον πιστό της Εκκλησίας ότι, βασικά, έχει δικαίωμα σε όλα: στην υγεία, σε μια καλή υλική ζωή. Και αυτό τώρα και όχι στην επόμενη ζωή!
Και εάν δεν το έχει είναι γιατί δεν ξέρει να απαιτεί.
Αυτό συνεπάγεται μια αλλαγή όσον αφορά τη σχέση με τον Θεό: Ο Θεός οφείλει να σου το δώσει αρκεί να ξέρεις πώς να το ζητήσεις.
Και για να το ζητήσεις πρέπει να γίνεις μέλος των ευαγγελιστών, να πληρώνεις και να προσεύχεσαι.
Και τελικά, με κάποιο τρόπο λειτουργεί: όταν οι ευαγγελιστές λένε «σταμάτα να πίνεις και θα βρεις δουλειά», ο κόσμος καταφέρνει να εργάζεται περισσότερο και καλύτερα όταν δεν μεθάει.
Αισθάνεται λοιπόν ότι υπάρχει ένας θετικός αντίκτυπος στη ζωή του ακόμα κι αν αυτό που εισπράττει είναι ελάχιστο.
Θα λέγαμε ότι ούτε η βραζιλιάνικη Αριστερά κατανόησε το ζήτημα της θεολογίας της ευημερίας.
Όχι, και βέβαια όχι κι αυτό είναι μια ακόμα τραγωδία.
Η Αριστερά αντιμετώπισε τη θεολογία της ευημερίας με ένα πολύ επιφανειακό τρόπο, η προσέγγισή της ήταν μόνο ότι αποτελεί προσαρμογή του νεοφιλελευθερισμού.
Είναι σαφές ότι υπάρχει μια δόση καταναλωτισμού αλλά υπάρχει, επίσης, μια ισχυρή πτυχή αλληλεγγύης.
Σήμερα πληρώνουμε τις συνέπειες: αυτό που ξεκίνησε με τον Θεό, μετατράπηκε σε ένα τεράστιο ηθικολογικό κίνημα ενάντια στο PT και το Κράτος.
Οι ευαγγελιστές ασπάζονται τη λογική της καπιταλιστικής κατανάλωσης.
Ωστόσο, αξίζει να επισημάνουμε ότι αυτή ακριβώς ήταν η ρητορική ολόκληρης της χώρας.
Ακόμα και τα χρόνια που κυβερνούσε ο Λούλα αυτό που ακουγόταν ήταν «τώρα όλοι οι βραζιλιάνοι έχουν τη δυνατότητα να είναι πολίτες καθώς έχουν πρόσβαση σε μια πιστωτική κάρτα» (Γκουίντο Μεντέγκα, πρώην υπουργός Οικονομικών). Πολλοί είναι εκείνοι που συμφωνούν ότι, τα χρόνια του Λούλα, έδωσαν μεγαλύτερη νομιμοποίηση στη θεολογία της ευημερίας. Η λογική αυτή απλώθηκε σ’ ολόκληρη τη χώρα.
Η ένταξη στην ευαγγελική εκκλησία αποτελεί, επίσης, ένα τρόπο κοινωνικής ανόδου πράγμα το οποίο ούτε η εργασία, ούτε η πολιτική ή ο συνδικαλισμός επιτρέπουν.
Οι ευαγγελιστές έκαναν μια δουλειά διείσδυσης τμήμα προς τμήμα: γοήτευσαν τους αθλητές, τους ηθοποιούς, τους σέρφερ, την αστυνομία, το οργανωμένο έγκλημα κ.λπ, κ.λπ. Συστηματοποίησαν την εξάπλωσή τους.
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μια Ευαγγελική Εκκλησία αλλά πολλές.
Το μοναδικό κοινό σημείο τους είναι η ισχυρή προσωπικότητα που έχουν οι πάστορες.
Οι ευαγγελιστές έχουν μια οπτική μάρκετινγκ όσον αφορά την κοινωνία. Ιδρύουν μια Εκκλησία που ασχολείται με τον κόσμο που παίζει ποδόσφαιρο, άλλη Εκκλησία για τους γκέι επειδή ανήκουν στους αποκλεισμένους, άλλη Εκκλησία είναι πιο αυστηρή και άλλη πιο ανεκτική,
Αυτή η τακτική καταλήγει να έχει μια απίστευτη δύναμη καθώς πάντα καταλήγεις να συναντάς μια Εκκλησία του γούστου σου. Βρίσκονται, επίσης, σε όλα τα επίπεδα της εξουσίας: στη δικαστική, την πολιτική (έχουν 90 βουλευτές), στην αστυνομία. Εάν επισκεφθείτε την ηλεκτρονική σελίδα της στρατιωτικής αστυνομίας θα διαπιστώσετε ότι ένα μέρος της κοινωνικής βοήθειας οργανώνεται από τους ευαγγελιστές.
Ακόμα και στις φυλακές αποτελούν την πλειοψηφία. Στο Ρίο ντε Τζανέιρο, από τις 100 θρησκευτικές αντιπροσωπείες που έχουν παρουσία στις φυλακές, οι 92 είναι ευαγγελικές. Το Κράτος το επιτρέπει διότι έχει χάσει τη δυνατότητα παρέμβασης…
Με τον Μπολσονάρο και τη στήριξή του από τους ευαγγελιστές, βρισκόμαστε μπροστά σε μια διπλή ήττα: αυτή του PT και του Πάπα Φρανσίσκο.
Νομίζω πως όταν ο Πάπας Φρανσίσκο επισκέφτηκε τη Βραζιλία κατάλαβε ότι πλέον ήταν πολύ αργά.
Οι εικόνες από το ταξίδι του Πάπα με τα εκατομμύρια ανθρώπων να συρρέουν γύρω του αφορούσαν τις καθολικές περιοχές.
Όταν ρωτούσα τους ευαγγελιστές τι σκεφτόταν για τον Φρανσίσκο, αρκετοί από αυτούς δεν ήξεραν ποιος ήταν ο Πάπας.
Και μιλάμε για την πρώτη καθολική χώρα στον κόσμο.
Επιπλέον, για να μην χάσει έδαφος, ένα μέρος της Καθολικής Εκκλησίας καταλήγει σε αρκετές περιπτώσεις να μιμείται την Ευαγγελική Εκκλησία.
Ο Πάπας αναγκάστηκε να το παραδεχτεί. Ο μοναδικός τρόπος να αλλάξει η παρούσα κατάσταση είναι με συστηματική επί τόπου δουλειά.
Όμως εκείνοι που υπηρετούν την Καθολική Εκκλησία στη Βραζιλία, ορίστηκαν από τους δύο προηγούμενους πάπες (Βενέδικτος XVI και Χουάν Πάμπλο ο Δεύτερος) και σήμερα οι εντολές του Φρανσίσκο δεν έχουν ανταπόκριση.
Ήττα του PT επίσης, φυσικά. Καθώς η βραζιλιάνικη αριστερά εγκατέλειψε τις φτωχογειτονιές αυτός ο κόσμος στράφηκε όλο και πιο δεξιά. Επιπλέον, η καμπάνια οργανώθηκε σε μεγάλο βαθμό γύρω από το WhatsApp, κάτι που το PT επίσης δεν αντιλήφθηκε.
Συμπερασματικά, ο Μπολσονάρο δεν θα βρισκόταν εκεί που βρίσκεται χωρίς τη στήριξη των ευαγγελιστών.
Αυτοί νίκησαν το PTστις εκκλησίες ήδη πριν τις εκλογές.
Ο Μπολσονάρο κατάλαβε πολύ καλά με ποιο τρόπο έπρεπε να συνομιλήσει μαζί τους.
Δεν είναι ευαγγελιστής (η γυναίκα του είναι) αλλά αποδέχτηκε ένα ολόκληρο κομμάτι του ευαγγελικού θεάματος: ζήτησε από έναν πάστορα να τον βαφτίσει και εμφανίζεται με συχνότητα σε ευαγγελικές δραστηριότητες.
Αυτές τις στιγμές της κρίσης και του φόβου, ο Μπολσονάρο εμφανίζεται με τη ρητορική της τάξης, θάνατος στους εγκληματίες.
Ας προσθέσουμε σ’ αυτό τη συστηματική δουλειά δαιμονοποίησης του PT που έκαναν οι πάστορες.
Στις εκκλησίες αυτό που ακούγεται είναι πως η κρίση και η ύφεση είναι έργο του σατανά και αυτός ο σατανάς είναι το PT. Παρουσιάζουν το PT σαν ένα ριζοσπαστικό κόμμα όταν στην πραγματικότητα δεν είναι παρά κεντροαριστερό.
Διαδίδουν ένα λόγο που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα και ο κόσμος τους πιστεύει.
Οι ευαγγελιστές, επίσης, δούλεψαν συστηματικά το ζήτημα των μέσων ενημέρωσης.
Το δεύτερο τηλεοπτικό κανάλι της χώρας είναι ιδιοκτησίας του Εντίρ Μασέδο, του επισκόπου της Παγκόσμιας Εκκλησίας της Βασιλείας του Θεού (IURD).
Ο Μασέδο έθεσε ολόκληρο το μιντιακό του μηχανισμό στην υπηρεσία του Μπολσονάρο.
Η δύναμή του θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τη δύναμη των ευαγγελιστών παστόρων. Το PT κάνει μια εσπευσμένη προσπάθεια να πλησιάσει αυτό το εκλογικό σώμα, αλλά είναι αργά.
Αυτό που θα έπρεπε να κάνει είναι να αποδομήσει την εικόνα των παστόρων και να καταδείξει πως πρόκειται για απατεώνες, πως είναι εκείνοι που έχουν τις μεγαλύτερες περιουσίες στη χώρα.
Όμως αυτό δεν γίνεται μέσα σε λίγες εβδομάδες.

[ ] Φυσικά το “αόρατο χέρι” τους σε όλη αυτή τη δραματική κατάσταση έχουν βάλει και οι αγορές με τον οικονομολόγο της Goldman Sachs, Αλμπέρτο Ράμος, να τονίζει πως πρέπει να γίνουν γενναίες οικονομικές μεταρρυθμίσεις (κυρίως δημοσιονομικά) που αφορούν το συνταξιοδοτικό με το “πιόνι” τους (Μπολσονάρο) να διαμορφώνει ένα ακραία ρατσιστικό και σεξιστικό προφίλ.
Ο Χάμιλτον Μοουράου υποψήφιος για την θέση της αντιπροεδρίας με τον Μπολσονάρο είχε αναφέρει ότι είναι βάρος για τη Βραζιλία η κληρονομιά της «νωθρότητας των ιθαγενών» και της «ατιμίας των μαύρων», ή ότι οι μονογονεϊκές οικογένειες είναι «εργοστάσια για την παραγωγή απροσάρμοστων» που πληθαίνουν τις τάξεις «των λαθρέμπορων ναρκωτικών».
Να τονίσουμε πως ο Μπολσονάρο υποστηρίζεται κυρίως από την φιλελεύθερη αστική τάξη, και τους σκληρούς υποστηρικτές της δικαιοσύνης.
Επίσης απολαμβάνει την στήριξη του Εντίρ Μασέντο, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Record και επικεφαλή της Παγκόσμιας Εκκλησίας του Βασιλείου του Θεού, μιας από τις μεγαλύτερες ευαγγελικές εκκλησίες της Βραζιλίας…! [ ]

Πάπας: Ανησυχεί για τους Ευαγγελιστές, δημιουργεί πολιτικό θέμα με τις αμβλώσεις
10 Μαϊ 2007
H μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι η Κοινότητα των Ευαγγελιστών, δήλωσε χθες(το αρθρο ειναι του 2007) ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ’ από τη Βραζιλία, την πολυπληθέστερη χώρα Ρωμαιοκαθολικών στον κόσμο, όπου παρατηρείται συστηματική ένταξη πιστών στις ευαγγελικές εκκλησίες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οδηγός λεωφορείου στο Παρισι κατέβασε όλους τους επιβάτες γατί δεν έκαναν χώρο σε άντρα με ειδικές ανάγκες
Νοέ 2, 2018
Ένας οδηγός λεωφορείου στο Παρίσι αντιμετωπίστηκε σαν ήρωας όταν έδωσε εντολή να κατέβουν από το λεωφορείο όλοι οι επιβάτες που είχαν αρνηθεί να κάνουν χώρο για να μπει μέσα ένας άντρας σε αναπηρικό καροτσάκι.
Ο Φρανσουά Λε Μπερ που πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας περίμενε υπομονετικά το λεωφορείο στην στάση του λεωφορείου.
Όταν έφτασε το λεωφορείο, κατέβηκε η ράμπα αλλά οι επιβάτες που βρίσκονταν ήδη μέσα στο λεωφορείο δεν μετακινήθηκαν για να του κάνουν χώρο να ανέβει και έτσι ο άντρας έμεινε απ’ έξω.
Τότε, ο οδηγός του λεωφορείου σταμάτησε το όχημα και είπε σε όλους τους επιβάτες να κατέβουν κάτω. Στην συνέχεια, είπε στον Φρανσουά και τον αδερφό του να ανέβουν πάνω και συνέχισε το δρομολόγιό του με αυτούς τους δυο.
“Χθες περιμένοντας σε μια στάση λεωφορείου στο Παρίσι γέλασα γιατί κανένας δεν ήθελε να μετακινηθεί. Όταν κανένας δεν μετακινήθηκε, ο οδηγός σηκώθηκε και είπε “Τερματικός σταθμός! Κατεβείτε όλοι από το λεωφορείο”, ανέφερε ο Φρανσουά.
“Μετά από αυτό ο οδηγός ήρθε και μου είπε “εσύ και ο άνθρωπος που σε βοηθάει μπορείτε να ανεβείτε στο λεωφορείο. Οι άλλοι ας περιμένουν εδώ να πάρουν το επόμενο λεωφορείο.”
Ο Φρανσουά υποστηρίζει ότι ο οδηγός του είπε ότι μια μέρα όλοι μπορεί να χρειαστούν ένα αναπηρικό καροτσάκι.
Ο οδηγός ήθελε απλά να δείξει λίγη ευγένεια, σύμφωνα με τον Φρανσουά.
Η ιστορία κυκλοφόρησε στο Twitter και η εταιρία με τα λεωφορεία ζητάει περισσότερες πληροφορίες για να συγχαρεί τον οδηγό.
“Ο οδηγός είναι ήρωας”, “Συγχαρητήρια στον οδηγό, αλλά ντροπή για τους επιβάτες”, “Καλό μάθημα. Ελπίζω οι επιβάτες να το κατάλαβαν”, “Mπράβο στον οδηγό που άδειασε το λεωφορείο και επέτρεψε σε έναν άνθρωπο με ειδικές ανάγκες να ανέβει πάνω” ήταν μερικά από τα σχόλια που έγιναν στο Twitter.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018
Επίσκεψη του Προέδρου της Κούβας στη Ρωσία

Μόσχα, Ρωσία – Ο Πρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών της Κούβας Μιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούδες, μετά από μια έντονη και συγκινητική ημέρα, ολοκλήρωσε την επίσημη επίσκεψη του στη Ρωσία, πριν αναχωρήσει για τον επόμενο προορισμό, την Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, στα πλαίσια της διεθνούς του περιοδείας.
Στο Λένιν αποδόθηκε πρώτος φόρος τιμής της ημέρας. Στην είσοδο του μαυσωλείου που φυλάσσεται το φέρετρο, ο αρχηγός του Κουβανικού Κράτους απέθεσε μία ανθοδέσμη στο όνομα του λαού της Κούβας. Στη συνέχεια, με μεγάλη συναισθηματική φόρτιση όπως είναι πάντα αυτή η επίσκεψη, πραγματοποίησε μία σύντομη περιήγηση στο μαυσωλείο.

Λίγα μέτρα χωρίζουν αυτό το χώρο, από το εμβληματικό ιστορικό μουσείο του Κρεμλίνου, όπου ο Πρόεδρος και η κουβανική αντιπροσωπεία περιόδευσαν σε πολλούς χώρους και έλαβαν λεπτομερή ξενάγηση και πολύτιμες πληροφορίες για την ιστορία της χώρας. Λίγο αργότερα, η αντιπροσωπεία περιηγήθηκε στο φυσικό πάρκο που βρίσκεται πίσω από το εμπορικό κέντρο της πόλης της Μόσχας και απόλαυσαν μία αξέχαστη εμπειρία σε ένα διαδραστικό πάρκο από όπου μπόρεσαν να δουν τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της πόλης. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν μια αίθουσα που με τη χρήση της νέας τεχνολογίας σχεδιάστηκε μία σύνοψη της ιστορίας της Ρωσίας από τη λίθινη εποχή μέχρι σήμερα.
Αργότερα, ο Κουβανός πρόεδρος επισκέφτηκε τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Παναγιότατο Κυρίλο, ο οποίος ευχαρίστησε τον Κουβανό πρόεδρο γιατί επέλεξε τη Ρωσία ως την πρώτη χώρα που πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, εκτός περιοχής Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής. Ο Μιγκέλ Ντίας Κανέλ ευχαρίστησε από πλευράς του για τα ευγενικά λόγια για την Κούβα και τους ηγέτες της και αξιολόγησε ως εξαιρετικές τις σχέσεις μεταξύ της κουβανικής κυβέρνησης και του Πατριαρχείου της Ρωσίας.
Αργότερα, στην κατοικία του Γκόρκι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Δημήτρη Μεντβέντεφ, όπου και οι δύο αντιπροσωπείες συζήτησαν θεμελιώδη ζητήματα οικονομικής συνεργασίας. Μεταξύ άλλων, ο Ντίας Κανέλ ευχαρίστησε τη ρωσική κυβέρνηση για τη βοήθεια που δόθηκε στην Κούβα για την ανάκαμψη της χώρας μετά τους τελευταίους καταστροφικούς τυφώνες.
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών, έφτασε στα εργαστήρια Κασπέρσκι, όπου τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας Ευγκένι Κασπέρσκι και παρακολούθησε μια προσομοίωση εξουδετέρωσης μιας κυβερνοεπίθεσης σε έναν σταθμό ηλεκτροπαραγωγής και περιόδευσε στους χώρους όπου εργάζονται αναλυτές κακόβουλων λογισμικών.
Ήταν ήδη αργά το απόγευμα όταν ο  Ντίας Κανέλ , συνοδευόμενος από την κουβανική αντιπροσωπεία, επισκέφτηκε το Μουσείο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, ένα χώρο γεμάτο με τεράστιο συμβολισμό, όπου ο νεοτερισμός και η ιστορία συνδυάστηκαν θαυμάσια. Ο Πρόεδρος δέχτηκε λεπτομερή ξενάγηση για τις πρώτες ώρες του πολέμου, τις διάφορες μάχες που έγιναν, την στωική αντίσταση των κατοίκων του Λένινγκραντ, τις θυσίες και τον ηρωισμό του ρωσικού λαού κατά τη διάρκεια αυτών των θλιβερών χρόνων. Στο όνομα του λαού της Κούβας, ο Πρόεδρος απέθεσε μια ανθοδέσμη στο Άγαλμα της Μητέρας της Πατρίδας που κλαίει για τα παιδιά της.
Στο τέλος αυτής της περιήγησης, ο Κουβανός Πρόεδρος υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών γράφοντας "Ο κόσμος δεν πρέπει να ξεχάσει ποτέ τη θαυμάσια ιστορία και τον ηρωισμό αυτού του λαού, τα οποία πρέπει να μας εμπνέουν στον αγώνα για έναν καλύτερο κόσμος, που όπως είπε ο κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο, είναι εφικτός".
Το βράδυ πραγματοποιήθηκε μια σύντομη συγκινητική συνάντηση του Προέδρου με κουβανούς φοιτητές σε αυτή τη  χώρα και διπλωματικούς εκπροσώπους της αποστολής μας στην αδελφή Ρωσία. Ενδιαφέρθηκε για τα γούστα τους, πώς είναι η ζωή γι 'αυτούς εδώ, πως διασκεδάζουν, τι τρώνε, τι ώρα ξυπνούν, για την συνολική  εμπειρία τους   και πολλά άλλα θέματα.
Και αυτοί από την πλευρά τους, του ανέφεραν  σχετικά με την πολυπλοκότητα της γλώσσας, τον αντίξοο καιρό ορισμένες εποχές του έτους, τις αδιαμφισβήτητες πολιτισμικές διαφορές, την τεράστια εμπειρία που αντιπροσωπεύει η παραμονή τους εδώ και τις πολυάριθμες προκλήσεις που αυτό συνεπάγεται.

https://prensa-rebelde.blogspot.com/2018/11/blog-post_5.html?spref=fb&fbclid=IwAR2acaLW7pHIs6nPkWzLo7Int6xd9nLNVv4IFopZddQVm55MrRDn12-0ty4




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



4/11/1969: Δολοφονείται από πράκτορες της στρατιωτικής δικτατορίας ο βραζιλιανος κομμουνιστής ηγέτης Κάρλος Μαριγκέλα.

Carlos Marighella  5 Δεκέμβρη του 1911 - 4, Νοεμβρίου, 1969) ήταν ένας μαρξιστής Βραζιλιάνος συγγραφέας, πολιτικός και ανταρτης
 Πιο διάσημη συμβολή Marighella στην αναρχική  λογοτεχνία ήταν Το Εγχειριδιο του Ανταρτη Πολης , που αποτελείται από συμβουλές για το πώς να διαταράξουν και να ανατρέψουν ένα αυταρχικό καθεστώς, με στόχο την επανάσταση. Γράφτηκε λίγο πριν το θάνατό του στα τέλη του 1969 στο Σάο Πάολο, το Εγχειριδιο δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στη Βόρεια Αμερική  στο Berkeley, Καλιφόρνια, τον Ιούλιο του 1970 σε αγγλική έκδοση.  Marighella έγραψε επίσης το βιβλιο Για την απελευθέρωση της Βραζιλίας . Οι θεωρίες που διατυπώθηκαν και στα δύο βιβλία έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον σύγχρονο ιδεολογικό ακτιβισμό. Σε αντίθεση με τον Τσε Γκεβάρα , ο οποίος πρότεινε αντάρτικες δραστηριότητα στην ύπαιθρο, οι θεωρίες του Marighela σχετικά με τον πόλεμο των ανταρτών πολεων, θεωρούσαν τις πόλεις ως την πηγή της εξέγερσης.
Ο Marighella γεννήθηκε στο Σαλβαδόρ της Bahia , από τον ιταλό μετανάστη Augusto Marighella και την Αφρο-Βραζιλιάνα Maria Rita do Nascimento. Ο πατέρας του ήταν εργάτης από την Εμίλια , ενώ η μητέρα του ήταν απόγονος αφρικανών σκλάβων, που έφεραν από το Σουδάν ( μαύροι Hausa ). Έζησε τη νεανική του ζωή σε ένα σπίτι στο Rua do Desterro, στη συνοικία Baixa do Sapateiro, όπου θα αποφοίτησε από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το 1934 αποχώρησε από την Πολυτεχνική Σχολή της Bahia, όπου παρακολούθησε πτυχίο πολιτικού μηχανικού , προκειμένου να γίνει ενεργό μέλος του Βραζιλιάνικο Κομμουνιστικό Κόμμα (Partido Comunista Brasileiro - PCB). Στη συνέχεια μετακόμισε στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να εργαστεί για την αναδιάρθρωση του PCB.
Ο Marighella συνελήφθη για πρώτη φορά το 1932, αφού έγραψε ένα ποίημα που επικρίνει τη διοίκηση του Bahia παρεμβαίνον Juracy Magalhães. Την 1η Μαΐου 1936, κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Getúlio Vargas , συνελήφθη και πάλι για ανατροπή. Υποβλήθηκε σε βασανιστήρια από την πολιτική αστυνομία υπό την ηγεσία του Filinto Müller , που τώρα θεωρείται «προστάτης βασανιστών» στη Βραζιλία. Έμεινε στη φυλακή για ένα χρόνο. Απελευθερώθηκε από την «macedada» (το μέτρο που απελευθέρωσε τους πολιτικούς κρατούμενους χωρίς να ασκήσει πίεση εναντίον τους). Μετά την απελευθέρωσή του, εισήλθε για άλλη μια φορά σε δραση, μαζί με όλα τα μέλη του PCB. Συνελήφθηκε το 1939, και για άλλη μια φορά βασανίστηκε. Δεν απελευθερώθηκε μέχρι το 1945, όταν μια αμνηστία κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκδημοκρατισμού της χώρας επωφελήθηκε για όλους τους πολιτικούς κρατούμενους.
Την επόμενη χρονιά, ο Marighella εξελέγη ομοσπονδιακός βουλευτής του Bahian branch of PCB, αλλά έχασε το γραφείο του το 1948 υπό τη νέα απαγόρευση του κόμματος. Πίσω στην παράνομη συμπεριφορά, κατείχε πολλά γραφεία στην ηγεσία του κόμματος. Κληθείς από την Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας , ο Μάριγκελα επισκέφθηκε την Κίνα μεταξύ 1953 και 1954 για να μάθει περισσότερα για την Κινεζική Κομμουνιστική Επανάσταση . Τον Μάιο του 1964, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα , πυροβολήθηκε και συνελήφθη από πράκτορες του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικής Αστυνομίας, σε κινηματογράφο στο Ρίο. Απελευθερώθηκε το επόμενο έτος με δικαστική απόφαση. Το 1966, έγραψε τη βραζιλιάνικη κρίση, επιλέγοντας τον ένοπλο αγώνα ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία . Αργότερα εκείνο το έτος, παραιτήθηκε από το γραφείο του στην εθνική ηγεσία του PCB. Τον Αύγουστο του 1967, συμμετείχε στο 1ο Συνέδριο της Λατινοαμερικανικής Αλληλεγγύης στην Αβάνα , αντικρουόμενος ποιο κόμμα είχε αποφασίσει. Στην Αβάνα έγραψε κάποιες ερωτήσεις για τους αντάρτες στη Βραζιλία , αφιερωμένη στη μνήμη του Che Guevara και δημοσιοποιήθηκε από την Jornal do Brasil στις 5 Σεπτεμβρίου 1968. Την ίδια χρονιά αποβλήθηκε από το PCB και ίδρυσε το Ação Libertadora Nacional (ALN) τον Φεβρουάριο του 1968. Τον Σεπτέμβριο του 1969, τα μέλη της ALN απήγαγαν τον Αμερικανό πρεσβευτή Charles Burke Elbrick σε συντονισμένη κίνηση με το Επαναστατικό Κίνημα 8 Οκτωβρίου (Movimento Revolucionário 8 de Outubro - MR-8).
Μετά από μια σειρά επιτυχών ληστειών και απαγωγών, η αστυνομία ήταν αποφασισμένη να τον εξαλείψει.  Πυροβολήθηκε από την αστυνομία σε ενέδρα στις 8 μ.μ. στις 4 Νοεμβρίου 1969 στο 800 Alameda Casa Branca του Σάο Πάολο . Αυτή η ενέδρα διοργανώθηκε από τον αστυνομικό αναπληρωτή Sérgio Paranhos Fleury , γνωστό για το έργο του στο DOPS.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Καθαρίστε τα κοινωνικά δίκτυα!
458.415 υπογραφές.

Είναι τρομακτικό -- o νέος πρόεδρος της Βραζιλίας θέλει να ισοπεδώσει τον Αμαζόνιο, έχει απειλήσει ότι θα σκοτώσει 30.000 αριστερούς κι εξυμνεί τη δικτατορία. Και φαντάσου ότι πριν λίγους μήνες σχεδόν κανείς δεν ήθελε να τον ψηφίσει. Πώς συνέβη αυτό;!
Τον βοήθησε το WhatsApp του Facebook.
Ο βασιλιάς των κοινωνικών δικτύων Μ. Ζάκερμπεργκ έκανε την πάπια, καθώς πλούσιες εταιρείες ξόδευαν εκατομμύρια παράνομα, για να πλημμυρίσουν την εφαρμογή μηνυμάτων WhatsApp με πλαστές ειδήσεις και ρητορική μίσους -- μέχρι που ο λαός εμπιστεύτηκε την ψήφο του σ’ έναν ακραίο φασίστα του χειρότερου είδους.
Ο Ζάκερμπεργκ θα μπορούσε να έχει εμποδίσει εγκαίρως τις εταιρείες αυτές και να έχει ενημερώσει τους χρήστες. Αλλά δεν το έκανε. Τώρα είναι στο χέρι μας να ξεμπροστιάσουμε το Facebook, για να αναλάβει την ευθύνη για τις πλαστές ειδήσειςκαι τη ρητορική μίσους που διαδίδονται στις πλατφόρμες του -- και να βάλει τέλος στην οργανωμένη προπαγάνδα προτού κι άλλοι φασίστες αρπάξουν τη δημοκρατία μας και το μέλλον μας.
Προς τους γενικούς διευθυντές του Facebook και του WhatsApp, Μ. Ζάκερμπεργκ και Κρις Ντάνιελς, και τους κρατικούς φορείς:
Τα στοιχεία είναι πλέον ακράδαντα: το WhatsApp έχει μετατραπεί σε όπλο μαζικής καταστροφής της δημοκρατίας. Απαιτούμε από το Facebook να εγκαταστήσει την απαραίτητη τεχνολογία, για να προστατέψει όλους τους χρήστες WhatsApp από την παραπληροφόρηση. Και αν είναι αναγκαίο, να κάνει την κρυπτογράφηση προαιρετική, ώστε να μπορούν οι χρήστες να επιλέγουν αν θέλουν να συμμετέχουν στην μείωση της παραπληροφόρησης. Όλοι οι ψεύτικοι λογαριασμοί πρέπει να διαγραφούν και όλες οι πλαστές ειδήσεις πρέπει να διορθώνονται εγκαίρως.

https://secure.avaaz.org/campaign/el/wa_destroys_democracy_loc_fr_pa/?bgpekeb&v=112144&cl=15292255764&_checksum=b2309b2c1ee3c3ea4a55cac5ba64fea6c7361798424792fe40ff30b0f63a4225




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη
5 εκατομμύρια άνθρωποι λιμοκτονούν επειδή οι υποκριτές Ευρωπαίοι και Αμερικανοί, καθώς και τα ΜΜΕ που ελέγχουν απόλυτα, κάνουν τα στραβά μάτια στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει η σύμμαχος τους Σαουδική Αραβία στην Υεμένη!
Μόνη ελπίδα αυτών των ζωντανών-νεκρών ανθρώπων είναι η αλληλλεγγύη των λαών!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πόσες φορές δεν σκέφτομαι τις καθημερινές και με κάθε ευκαιρία, επικρίσεις αριστερών προς το "κοπάδι", όπως χαρακτηρίζεται ο υπόλοιπος κόσμος, που διαμορφώνει απόψεις με βάση το τι του σερβίρουν τα ΜΜΕ. Και ασχολείται μ' αυτά που τα ΜΜΕ κρίνουν ενδιαφέροντα.
Οι δόλιοι είναι ανυποψίαστοι για το ότι λίγο-πολύ κι οι ίδιοι έτσι ακριβώς συμπεριφέρονται.
Αν δεν συνέβαινε κάτι τέτοιο, η Λευκίμμη δεν θα ήταν μόνη τόσους μήνες τώρα. Ούτε θα επιδεικνυόταν τόσο μεγάλη αδιαφορία για τους πυρόπληκτους της ανατολικής Αττικής και τις διαμαρτυρίες τους.
Μετά από τρεισήμισι μήνες το έγκλημα στο Μάτι φαντάζει τόσο παλιό! Και τα θύματα αγωνίζονται μόνα τους ενάντια σε μια ανάλγητη κυβέρνηση.
Οι αριστεροί, βλέπεις, ασχολούνται με την εκάστοτε επικαιρότητα, που δεν περιλαμβάνει Λευκίμμη και Μάτι. Κι έτσι μπορούν να επιβεβαιώνονται κάθε που λένε ότι "δεν κουνιέται φύλλο". Πού να το δουν;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ντυμένοι στα μαύρα, θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσσίδα στη Μαραθώνος, στο Μάτι.
Οι πυρόπληκτοι, που έχασαν δικούς τους ανθρώπους και τις περιουσίες τους, φαίνεται πως δεν πείστηκαν από τους κάθε λογής Τζανακόπουλους, Σκουρλέτηδες και Δούρους, πως ο κρατικός μηχανισμός ήταν στο πλευρό τους εκείνη την τραγική μέρα.
Ούτε πως έχουν τη βοήθεια του κράτους, τρεισήμισι μήνες μετά.
Μάταια περιμένουμε μια συγγνώμη από εκείνους που έσπευδαν να μας χαρακτηρίσουν "εμπαθείς" και να μας πουν ότι στάζουμε "χολή", επειδή λέγαμε αυτά ακριβώς που λένε και τα θύματα της κρατικής αδιαφορίας...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαμαρτυρία των πυρόπληκτων ανατολικής Αττικής στις 11 Νοεμβρίου
Την “παντελή και ανεξήγητη απουσία της πολιτείας” τη μέρα της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιούλιου και την “απίστευτη κωλυσιεργία στις διαδικασίες αποκατάστασης της περιοχής” καταγγέλουν οι πυρόπληκτοι της ανατολικής Αττικής, που διοργανώνουν εκδήλωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί, στη διασταύρωση της λεωφόρου Μαραθώνος με την Κυανής Ακτής στο Μάτι, όπου οι συγκεντρωμένοι θα σχηματίσουν ανθρώπινη αλυσσίδα, φορώντας μαύρα μπλουζάκια.
Όπως λένε, θα πρόκειται για «μία αλυσίδα σε ένδειξη πένθους για τα θύματα και τους πληγέντες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παντελή και ανεξήγητη απουσία της πολιτείας την ημέρα εκείνη, σε ένδειξη αγανάκτησης για την απίστευτη κωλυσιεργία στις διαδικασίες αποκατάστασης της περιοχής, σε ένδειξη αποφασιστικότητας και αστείρευτης θέλησης για αναγέννηση της περιοχής, αλλά και σε ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης για τους αθλητές που θα τρέξουν (στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας) τιμώντας την περιοχή και τη χώρα μας».
Οι πυρόπληκτοι ζητούν:
Την άμεση ανακατασκευή και επισκευή των καμένων κατοικιών τους με 100% κρατική επιδότηση.
Συντονισμένες ενέργειες για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και την αποκομιδή των τοξικών υλικών.
Επίσπευση της υλοποίησης των αντιπλημμυρικών έργων.
Δημιουργία σύγχρονων υποδομών και σχεδιασμό για την ασφαλή και ομαλή διαβίωση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
«Εμπρός να κάνουμε τις καμένες περιοχές καλύτερες και αντάξιες των ονείρων των ανθρώπων που χάσαμε…», τονίζουν σε σχετική ανακοίνωσή τους.
Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχει και η Επιτροπή Πυρόπληκτων Κατοίκων Ραφήνας-Μαραθώνα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα ανοιχτά μαγαζιά της Κυριακής είναι δύο οι κατηγορίες αυτών που ψωνίζουν:
Αυτοί που λόγω κοινωνικής θέσης ξέρουν ότι ουδέποτε η κόρη τους θα δουλέψει πωλήτρια και μάλιστα με δεκάωρα επί εφτά μέρες τη βδομάδα.
Κι εκείνοι που απλώς αδιαφορούν για το ότι είναι πολύ πιθανό η κόρη τους να δουλέψει πωλήτρια, με δεκάωρα επί εφτά μέρες τη βδομάδα.
Ανάλγητοι παλιάνθρωποι και οι μεν και οι δε...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ...
Έλληνες εγκαταλελειμμένοι από την μητέρα πατρίδα.
Οι Αλβανοί μας σκοτώνουν και εμείς τους έχουμε μέσα στα σπίτια μας! Ντροπή στην ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ Κυβέρνηση!
Υπάρχει Ελληνικό έθνος, υπάρχει υπουργείο Εξωτερικών;;; Ποιος θα προστατέψει τους πατριώτες μας στην Βόρειο Ήπειρο;;;
Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΥΠΝΙΣΗ...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εθνομηδενισμος που εκπορευεται χρονια τωρα απο την αριστερα του κωλου, ειναι το καρκινωμα που εχει σαπισει τα σωθικα της ελληνικης κοινωνιας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γράφει ο Pier Paolo Pasolini πριν 45 ολόκληρα χρόνια:
«Αναρωτιέμαι, αγαπητέ Alberto, αν αυτός ο θυμωμένος αντιφασισμός που βρίσκει σήμερα, με τελειωμένο τον φασισμό, διέξοδο εκτόνωσης στις πλατείες, δεν είναι κατά βάθος ένα όπλο αποπροσανατολισμού που χρησιμοποιεί η άρχουσα τάξη σε βάρος των φοιτητών και των εργαζομένων για να περιορίσει την αμφισβήτηση. Για να ωθήσουν τις μάζες να πολεμήσουν έναν ανύπαρκτο εχθρό, ενώ ο σύγχρονος καταναλωτισμός έρπει ύπουλα, διεισδύει και διαφθείρει την ήδη ετοιμοθάνατη κοινωνία».
Επιστολή του Pier Paolo Pasolini στον Alberto Moravia,
Στη μνήμη του μεγάλου διανοητή... Σαράντα τρία χρόνια από τη δολοφονία του Pier Paolo Pasolini κι ο "Poeta Vate", ο προφητικός οραματιστής κομμουνιστής διανοούμενος είναι επίκαιρος όσο ποτέ, με την πλούσια ιστορική του παρακαταθήκη...
Μνημειώδη κείμενα παρακαταθήκες που ματαίως προσπαθεί να εξαφανίσει η «Ριζοσπαστική αριστερά»... “Radical chic” στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού.
Κείμενα που προφητικά, ή σωστότερα με μαρξιστική ανάλυση από τον κομμουνιστή κι ομοφυλόφιλο Pasolini ("ο ομοφυλόφιλος δεν έχει ανάγκη 'ατομικών δικαιωμάτων' και κινήματος ομοφυλοφίλων, δεν επιθυμεί θεσμική κατοχύρωση από το κράτος για ότι κάνει στην κρεβατοκάμαρά του"), μας δείχνουν πως η "ευρωπαϊκή αριστερά" είναι ο κύριος ταξικός αντίπαλος της εργατικής τάξης, των εργαζομένων και των λαών.
Είχε με σαφήνεια περιγράψει Νέος φασισμός... μόνον υπό τον όρο να ονομάζεται αντιφασισμός!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι εσείς οι "αφελείς" φάτε το σανό του ξεριζωμού των μεταναστών...

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος αρνήθηκε επανειλημμένα τις φήμες ότι βοηθά στη χρηματοδότηση των μεταναστών  που φεύγουν από την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα μέσω του Μεξικού με απώτερο σκοπό να φτάσουν στις ΗΠΑ.
Σάβ, 03/11/2018 - 16:50
Αλλά πρόκειται να αλλάξει, καθώς ο ιδρυτής της «Ανοιχτής Κοινωνίας», ο οποίος αφιδώς χρηματοδότησε μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης στην εταιρεία Trump SCOTUS, Brett Kavanaugh, συνεργάζεται τώρα με τη Mastercard για να παραδώσει στους μετανάστες χρήματα (υπό τη μορφή «επενδυτικού κεφαλαίου») οι πρόσφυγες και "άλλοι αγωνίζονται μέσα στις κοινότητές τους σε όλο τον κόσμο", σύμφωνα με το Reuters . Μέσω της συνεργασίας τους, ο Soros παρέχει αποτελεσματική ανοικτή οικονομική στήριξη σε μετανάστες και πρόσφυγες που επιδιώκουν να εισέλθουν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.
Η συνεργασία μεταξύ Soros και Mastercard, την οποία καλούν την Humanity Ventures, είναι αποτέλεσμα μιας υπόσχεσης που ο Σόρος έκανε τον Σεπτέμβριο να δαπανήσει 500 εκατομμύρια δολάρια για να αντιμετωπίσει "τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες".
Σε δήλωση, τα Soros και Mastercard δήλωσαν ότι τα κυβερνητικά προγράμματα βοήθειας δεν ήταν επαρκή για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, υποδηλώνοντας ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα που μόνο ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να λύσει.
" Οι μετανάστες συχνά εξαναγκάζονται σε ζωές απελπισίας στις κοινότητες υποδοχής τους επειδή δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε οικονομικές, υγειονομικές και κυβερνητικές υπηρεσίες", ανέφερε ο Σόρος.
"Η δυνητική μας επένδυση σε αυτήν την κοινωνική επιχείρηση, σε συνδυασμό με την ικανότητα Mastercard να δημιουργεί προϊόντα που εξυπηρετούν ευάλωτες κοινότητες, μπορεί να δείξει πώς το ιδιωτικό κεφάλαιο μπορεί να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων", πρόσθεσε.
Αμέσως, ο Σόρος σχεδιάζει να δαπανήσει 50 εκατομμύρια δολάρια για να προσφέρει «κλιμακούμενες» λύσεις περίθαλψης και εκπαίδευσης. Προτίθεται να «επενδύσει» τα χρήματα σε επιχειρήσεις που ιδρύουν οι μετανάστες.
"Η Humanity Ventures προορίζεται να είναι επικερδής, ώστε να τονώσει τη συμμετοχή άλλων επιχειρηματιών", ανέφερε ο Σόρος.
"Ελπίζουμε επίσης να θεσπίσουμε πρότυπα πρακτικής για να διασφαλίσουμε ότι οι επενδύσεις δεν θα εκμεταλλευτούν τις ευάλωτες κοινότητες που σκοπεύουμε να υπηρετήσουμε".
Ο Σόρος είπε ότι θα προτιμούσε να είναι κερδοφόρα η «Ανθρωπιστική Επιχειρηματικότητα» για να προσελκύσει «άλλους επιχειρηματίες», είναι ασαφές πώς σχεδιάζει να κερδίσει οτιδήποτε πλησιάζει το λογικό ποσοστό απόδοσης δίνοντας δάνεια χωρίς κινδύνους σε μετανάστες και πρόσφυγες.
Αυτό έρχεται μετά την επιστροφή του Master Card το 2016 ότι παραχώρησε προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες σε μετανάστες και πρόσφυγες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, κάτι που έκανε η εταιρεία με τη ρητή ευλογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Αυτη ειναι η Natalya Kotskovich ,ουκρανη δημοσιογραφος,μέλος του περιβόητου τάγματος «Αζόφ», δημιούργημα του ολιγάρχη Κολομόισκι (ο Δεξιός Τομέας και το ταγμα Αζόφ ειναι νεοναζιστικες παραστρατιωτικες ομαδες)..η δημοσιογραφος δουλευει παραλληλα και για τα 5 τηλεοπτικα καναλια του Ποροσενκο ..
***.Ναζί, παρακρατικοί οι νεοναζι του Αζοφ , αλλά υποκινούμενοι από ποιούς άραγε? Βασικα ο όρος ''παρακρατικός'' έχει χάσει πια την σημασία του αφού έγιναν επίσημα τμήματα του στρατού και της αστυνομίαςΣτον Ουκρανικό στρατό το 2015 σε χρόνο μηδέν ενσωματώθηκαν σώματα ασφαλείας με την ονομασία ΑΖΟΦ (και κάποια άλλα) και υπο ύποπτες συνθήκες νομιμοποίησης τους.
Μη ξεχνάμε ότι η αντιπαράθεση στην Ουκρανία έγινε γύρω από τον άξονα ένταξης στην ΕΟΚ/ΕΥΡΩ και το ΝΑΤΟ.
Στρατεύματα από την Πολωνία με χαρακτηριστικά ΝΑΤΟ εισέβαλαν κατά χιλιάδες και κάποιοι σκοτώθηκαν κιόλας στον πόλεμο.
Οι συγγενείς τους στην Πολωνία ζητησαν το 2015 τους λόγους. Δεν ξέρω αν τους ακούσατε σε κανενα καναλι ...οχι φυσικα
Αυτά την ίδια στιγμή που χτυπιόντουσαν στην Δ.Ευρώπη και ΗΠΑ στα ΜΜΕ για ''Ρωσική εισβολή''.
Το ΝΑΤΟ και συγκεκριμένες δυνάμεις κομάντο εκπαιδευτών όταν πήγαν για γυμνάσια εκπαίδευσαν τις ομάδες ΑΖΟΦ συγκεκριμένα γιατί στις μάχες στα ανατολικά είχαν αρχίσει να αποδεκατίζονται.
Δεν ασχολήθηκαν γενικά με τον Ουκρανικό στρατό.
Στην Κριμέα η κίνηση ήταν στρατιωτική, δεν θα χάριζε έτσι απλά η Ρωσία ΟΛΗ την μαύρη θάλασσα σε αμερικάνικων συμφερόντων πετρελαϊκές.Επισης ,είχε άλλα χαρακτηριστικά η αποφασιστικότητα. Στις 2 ανατολικές περιοχές γύρω από το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ υπήρξαν καθαρά χαρακτηριστικά αυτονόμησης σαν άμυνα και αντίσταση προς την κυριαρχία αυτών των παραστρατιωτικών σωμάτων εθνοκάθαρσης.
και συνεχιζεται μεχρι σημερα αυτη η κατασταση
(με σπονσορες τις ΗΠΑ,ΕΕ φυσικα στην Ουκρανια )



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσόμσκι: Οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνες για τα "καραβάνια" των μεταναστών
03 Νοεμβρίου, 2018
Τσόμσκι: Οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνες για τα "καραβάνια" των μεταναστών
Οι ΗΠΑ είναι υπεύθυνες για την μαζική "έξοδο" που βλέπουμε να διαδραματίζεται στην Κεντρική Αμερική, αναφέρει ο πολιτικός επιστήμονας και ακτιβιστής, Νόαμ Τσόμσκι, σε συνέντευξη στο Democracy Now.
"Ο κόσμος προσπαθεί να ξεφύγει από την δυστυχία και τον τρόμο, για τον οποίο εμείς είμαστε υπεύθυνοι, προσπαθούν να ξεφύγουν από την άτεγκτη καταπίεση, τη βία, την ακραία φτώχεια. Η Ονδούρα κυρίως, η Γουατεμάλα και το Ελ Σαλβαδόρ, υπέφεραν από την σκληρή καταπίεση των ΗΠΑ" σημείωσε.
Όσον αφορά την προειδοποίηση του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ότι ο στρατός που έχει σταλεί στα σύνορα των ΗΠΑ, θα θεωρήσει τη ρίψη πετρών σαν "επίθεση" εκ μέρους των μεταναστών, ο Τσόμσκι δήλωσε:
"Όλα αυτά ακούγονται οικεία. Είναι παλιό στοιχείο του αμερικανικού συστήματος προπαγάνδας - κυρίως της ακροδεξιάς αλλά όχι μόνο - και αποτελεί μία παθολογία της κυρίαρχης πολιτικής κουλτούρας. Πρέπει να αναλυθεί, να κατανοηθεί και να καταρριφθεί".
Σημειώνεται πως η δήλωση του Τραμπ, μοιάζει να "ανοίγει το δρόμο" για χρήση βίας κατά των μεταναστών.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



γραφει ο Λοβερδος Στελακατος Χρηστος
Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ=ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ
Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΗΣ ΦΟΡΜΟΛΗΣ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ
οι μοναδες ιχθυοκαλλιεργειας χωριζονται σε μικρης, μεσαιας και μεγαλης δυναμικοτηταςμια μικρη μοναδα μπορει να εχει 300 τονους παραγωγη ετησιως μια μεσαια 500 με 800 τονους και υπαρχουν και η μεγαλης δυναμικοτητας που ξεπερνανε τους 1000τονους.
σε μια μεγαλη μοναδα μπορει να γινουν και 30 μπανια φορμολης την εβδομαδα σε μια μεσαια 15 περιπου και σε μια μικρη 5 με 10 μπανια.
ας βαλουμε προς τα κατω τους αριθμους για να καταλαβετε το εγκλημα του καρκινου που πεφτει στο θαλασσιο και αεριο περιβαλλον και στο ανθρωπο βεβαιως
-μια μοναδα θα κανει 8 μπανια φορμολης την εβδομαδα
-καθε μπανιο ειναι 50 με 200 λιτρα φορμολης αναλογα με τον αριθμο ψαριων και το μεγεθος σε ενα κλοβο.μεσος ορος 100λιτρα φορμολης καθε μπανιο.και παλι προς τα κατω ο αριθμος
-δηλαδη 800 λιτρα την εβδομαδα
-3200λιτρα το μηνα
-38400λιτρα το χρονο μια μοναδα θα ριξει φορμολη
στην ελλαδα υπαρχουν 320 μοναδες ιχθυοκαλλιεργειας επι 38400
ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΟ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙς ΣΕ ΦΟΡΜΟΛΗ ΕΤΗΣΙΩΣ ΕΙΝΑΙ 12288000ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΛΙΤΡΑ ΦΟΡΜΟΛΗΣ
ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΝΑΤΟΥΡΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΕΤΣΙ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΑΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕς ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΦΙΜΩΝΟΥΝ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΕΣΑΣ.
ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΙΣΩ.
ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΣΩ ΜΗ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΝ ΜΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ
ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑ
ΑΦΗΝΩ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΒΙΟΛΟΓΟΣ Η ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΜΟΥ.ΕΓΩ ΘΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΦΙΜΩΣΩ
Ο Κ.ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΦΕΤ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΟ 2013
Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του ΕΦΕΤ κ. Κατσαρό, η φορμόλη προσβάλλει τόσο το συκώτι όσο και το αμυντικό σύστημα, ενώ δεν συνηθίζεται να χρησιμοποιείται για απολύμανση.
Ο κ. Κατσαρός εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν αποκλείεται η χρήση της και σε ψάρια τα οποία καταλήγουν στην αγορά, καθώς κατά το παρελθόν έχουν βρεθεί ψάρια με φορμόλη σε ιχθυοπωλεία.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, όπως μας εξήγησε, ακόμα και η χρήση που περιγράφει η εταιρεία είναι επικίνδυνη καθώς η ουσία μέσω του νερού περνά στα ψάρια για να καταλήξει στον άνθρωπο.χρονια ο προεδρος του εφετ Κ.ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΔΗΛΩΝΕΙ
Επεξηγήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών για τη χρήση φορμαλδεΰδης
«Τις τελευταίες ημέρες είμαστε και πάλι μάρτυρες δημοσιευμάτων για τη χρήση φορμαλδεΰδης σε εγκαταστάσεις ιχθυοκαλλιέργειας. Για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών, από τον Ιούλιο του 2010, που αναφέρει ότι η φορμαλδεΰδη χρησιμοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία κυρίως για τη συντήρηση των θνησιμοτήτων μέχρι την τελική τους διάθεση σε ειδικά αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις. Επικουρικά χρησιμοποιείται για εργαστηριακή χρήση (συντήρηση δειγμάτων βένθους, ψαριών και ιστών αυτών). Η χρήση της φορμαλδεΰδης πραγματοποιείται με συγκεκριμένα πρωτόκολλα και οδηγίες εργασίας και με τη χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας από τους εργαζόμενους.
Για την καλύτερη ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού θα πρέπει να αναφερθεί ότι σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ισπανία, Ελλάδα) αλλά και στις Η.Π.Α., υπάρχουν αδειοδοτημένα κτηνιατρικά σκευάσματα που έχουν ως δραστική ουσία την φορμαλδεΰδη. Η φορμαλδεΰδη είναι επιτρεπόμενη δραστική ουσία για τις ενδεδειγμένες χρήσεις σε όλα τα ζωικά είδη παραγωγής τροφίμων σύμφωνα με τον πίνακα 1 του κανονισμού 37/2010 της Επιτροπής της 22ας Δεκεμβρίου 2009.
Ο ΕΟΦ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ.ΠΡΙΝ ΤΟ 2009 ΠΟΥ ΡΙΧΝΑΝ ΤΟΝΟΥΣ ΦΟΡΜΟΛΗΣ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ
ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΦΟΤΟ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΧΡΗΣΗΣ ΦΟΡΜΟΛΗΣ ΣΕ ΨΑΡΙΑ,ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΑΙ ΑΕΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΝΑΤΟΥΡΑ ΣΤΟ ΔΕΛΤΑ ΚΑΛΑΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΑΥΤΟ ΦΟΡΜΟΛΗΣ.
ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑΩ
3 ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.
ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ
ΑΠΕΙΛΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ
ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΑ
ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ 40 ΚΙΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ ΦΟΒΟ Η ΣΤΟ ΧΡΗΜΑ ΝΑ ΤΟ
ΞΕΧΑΣΟΥΝ

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 347/002764-20
ΙΒΑΝGR4801103470000034700276420
ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ 1100ΕΥΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.ΠΛΗΡΩΣΑ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΜΟΥ 450 ΕΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙς ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΑ ΤΟ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΚΑΣΤΩ
ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ
ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ Δικάζεται γιατί κατήγγειλε το έγκλημα χρήσης φορμόλης στις ιχθυοκαλλιέργειες
16.905 υπογραφές
https://secure.avaaz.org/el/petition/ARIOS_PAGOS_OLOI_MAZI_ENANTIA_STOYS_ANOMOYS_NOMOYS/



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τραμπ και αμερικανικη άκρα δεξια οπως οι φιλοϊσραηλινοι Ευαγγελιστές
«Οι ευαγγελιστές χριστιανοί θα ακούσουν τις δηλώσεις του υπέρ του Ισραήλ, ενώ εμείς θα βλέπουμε τα σημάδια που στέλνει», έγραφε η Daily Stormer, ρατσιστική ιστοσελίδα, η οποία οφείλει το όνομά της στην ομώνυμη ναζιστική φυλλάδα..
Πολλοί υπερ-συντηρητικοί Χριστιανοί Ευαγγελιστες θεωρούν ότι η υποστήριξη του Προέδρου προς το Ισραήλ εκπληρώνει την βιβλική εντολή για την προστασία του Εβραϊκού κράτους, που όπως πιστεύουν, θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο κατά την Δευτέρα Παρουσία.
και ιδιαιτερα οτι το Ισραηλ λειτουργει ως μεσον για να υποταξουν την Μεση Ανατολη με τα πετρελαια της



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



''Όταν ακούω τη λέξη «κουλτούρα», τραβάω το πιστόλι μου.
Hanns Johst, 1890-1978, Γερμανός φιλοναζί συγγραφέας
Φωτο/Ο Αλεξάνδερ Φρότα.. Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Μπολσονάρο είχε υποσχεθεί προεκλογικά στον οπαδο του Johst, Αλεξάνδερ Φρότα, πως εάν εκλεγεί θα τον κάνει υπουργό πολιτισμού.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίστα με “κομμουνιστές εχθρούς” κυκλοφορούν οπαδοί του Μπολσονάρου στο διαδίκτυο
04-11-2018
Σε μποϊκοτάζ κατά καλλιτεχνών και άλλων δημόσιων προσώπων που εκφράστηκαν ανοιχτά κατά του Μπολσονάρου, καλούν οπαδοί του μέσω λίστας “προγραφών” στα ΜΚΔ.
Κλίμα διώξεων κατά πολιτικών αντιπάλων του ακροδεξιού προέδρου Μπολσονάρου καλλιεργείται στη Βραζιλία, όπου ήδη κατά την προεκλογική περίοδο είχαν σημειωθεί περιστατικά βίας, όπως η επίθεση σε κοπέλα που χάραξαν πάνω της μια σβάστικα. Αυτή τη φορά οπαδοί του προέδρο κυκλοφορούν μέσω ΜΚΔ μια λίστα με 700 “κομμουνιστές εχθρούς”, εννοώντας οποιονδήποτε οπαδό του αντίπαλου συνασπισμού υπό τον Φερνάντου Αντάντ, αντικαταστάτη του φυλακισμένου πρώην προέδρου Λούλα.
Στη λίστα γίνεται λόγος για “μποϊκοτάζ” ενάντια σε καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και άτομα από το χώρο του κινηματογράφου, που εξέφρασαν δημόσια την αντίθεσή τους στο Μπολσονάρου, υπογράφοντας μεταξύ άλλων την διακήρυξη “Δημοκρατία ναι”, που επεσήμανε τον κίνδυνο για τη δημοκρατία και καλούσε σε συσπείρωση δυνάμεων υπέρ της “ελευθερίας και της ανεκτικότητας”.  Ανάμεσα στο ονόματα βρίσκονται ηθοποιοί όπως η Καμίλα Πιτάνγκα και η Πατρίσια Πιλάρ, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Φερνάντου Μοράις, αλλά και οι παγκοσμίου φήμης μουσικοί Καετάνου Βελόζου, Τσίκου Μπάρκε και Ζιλμπέρτου Ζιλ.
Οι οπαδοί του Μπολσονάρου καλούν το κοινό να “καταγγείλλει το υλικό τους στα ΜΚΔ ως κήρυγμα μίσους, να μην αγοράζει βιβλία κια δίσκους τους, να μην πηγαίνει στα έργα τους, να μην βλέπει τις εκπομπές τους ούτε να διαβάζει τις στήλες τους. Να μην αγοράζουν τίποτε που έχει να κάνει μαζί τους”.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Δημόσιων Συνηγόρων Ίγκορ Ρόκε, οι θιγόμενοι μπορούν να καταφύγουν στη δικαιοσύνη για “προσβολή της τιμής τους” ενάντια σε όσους διαδίδουν τέτοια μηνύματα. Προφανώς όμως ο εκφασισμός που βιώνει η χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί δικαστικά, σε μια περίοδο μάλιστα που οι αρχές έδειξαν μεγάλη σπουδή να εμποδίσουν τη διάδοση μηνυμάτων κατά του Μπολσονάρου στα πανεπιστήμια, αλλά μόνο πολιτικά.
Με πληροφορίες από: telesurtv.net



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΕΙΔΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΑΣΙΖΟΝΤΕΣ "ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ" ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΥΜΝΩΝΤΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΚΑΘΕ ΤΙ ΕΥΡΩΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

O όρος εθνομηδενισμός απαντάται στο κομματικό εγχειρίδιο του ΚΚΣΕ το 1948 όπου χαρακτηρίζεται ως "βασικός ιδεολογικός αντίπαλος του μαρξισμού λενινισμού"...

Ο όρος εθνομηδενισμός απαντάται στο κομματικό εγχειρίδιο του ΚΚΣΕ το 1948 όπου χαρακτηρίζεται ως "βασικός ιδεολογικός αντίπαλος του μαρξισμού λενινισμού" και στον «Ιστορικό Υλισμό» της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ, που εξεδόθη στην πολιτική προσφυγιά από τον εκδοτικό οίκο «Νέα Ελλάδα» το 1951, σελίδα 569.
ΕΠΙΚΑΙΡΟ (Από μια σπάνια έκδοση-από την βιβλιοθήκη μου του 1955 και του βιβλίου: Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΚΗΔΩΝ-Πολιτικές και Λογοτεχνικές Εκδόσεις.  Τυπώθηκε τον Δεκέμβρη του 1955 σε... 3.500 αντίτυπα, τέσσερα αποσπάσματα)
Γ)Από το κεφάλαιο:-Οι θεωρίες του εθνικού μηδενισμού και κοσμοπολιτισμού.
(Σημείωση δική μου: Προς το παρόν αρκεί μόνο ο τίτλος γιατί εκτός των άλλων σύγχρονοι «αντιεθνικιστές», γράφουν ότι ο όρος «εθνομηδενισμός» – εθνικός μηδενισμός – είναι εφεύρεση ακροδεξιών.)
Δ)Από το κεφάλαιο:-Το βασικό μας πρόβλημα είναι το εθνικό, το πρόβλημα της ανεξαρτησίας{..}Μπροστά στα μάτια όλόκληρου του ελληνικού λαού αποκαλύφθηκε ότι το β α σ ι κ ό ,τ ο κ ύ ρ ι ο π ρ ό β λ η μ α σ τ η ν  Ε λ λ ά δ α  ε ί ν α ι τ ο ε θ ν ι κ ό  π ρ ό β λ η μ α, τ ο  π ρ ό β λ η μ α τ η ς ε θ ν ι κ ή ς μ α ς  ύ π α ρ ξ η ς  κ α ι  υ π ό σ τ α σ ης{..}
ΥΓ. Προς «αριστερά» εθνομηδενιστικά, κρατικοδίαιτα ή/και ΕΕδίαιτα ρεμάλια: ο όρος εθνομηδενισμός απαντάται στο κομματικό εγχειρίδιο του ΚΚΣΕ το 1948 όπου χαρακτηρίζεται ως <<βασικός ιδεολογικός αντίπαλος του μαρξισμού λενινισμού>> και στον «Ιστορικό Υλισμό» της Ακαδημίας Επιστημών της ΕΣΣΔ, που εξεδόθη στην πολιτική προσφυγιά από τον εκδοτικό οίκο «Νέα Ελλάδα» το 1951, σελίδα 569.
Από "seisaxthia"
https://seisaxthia.wordpress.com/2016/11/15/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CF%89-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%B6%CF%85%CE%B3%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%BA%CE%B7%CE%B4%CF%89%CE%BD/



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν 9 χρόνια (Μάρτιος 2009) οι περισσότεροι Έλληνες αισθάνονταν ανακούφιση που έκλεινε οριστικά ο εθνικός αερομεταφορέας. Πίστεψαν τον υπουργό της ΝΔ Χατζηδάκη που έλεγε ότι με τα χρήματα που θα εξοικονομούσε το δημόσιο από το κλείσιμο της Ολυμπιακής θα έκτιζε κάθε μήνα από ένα νοσοκομείο και δεν θυμάμαι πόσα σχολεία. Το τέλος του μονοπωλίου του εθνικού αερομεταφορέα θα βοηθούσε τον ελεύθερο ανταγωνισμό στις αερομεταφορές που με την σειρά του θα λειτουργούσε υπέρ του πολίτη αφού θα έπεφταν οι τιμές και θα αναβαθμίζονταν οι προσφερόμενες υπηρεσίες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το τραινο επιστρεφει στη  Δυτικη Ελλαδα
Μέσα στο α' τετράμηνο του 2019 αναμένεται να λειτουργήσει ο προαστιακός από την Πάτρα μέχρι την Κάτω Αχαΐα, ενώ ολοκληρώνονται οι μελέτες για την επαναλειτουργία της γραμμής μέχρι τον Πύργο, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, «η επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης Πάτρα - Πύργος είναι πολιτική και αναπτυξιακή προτεραιότητα», ενώ όσον αφορά στην χρηματοδότηση του έργου, είπε ότι «η περιφέρεια θα συμμετέχει με 50% από τους πόρους του ΕΣΠΑ, του περιφερειακού προγράμματος, γιατί ουσιαστικά θέλουμε να έχουμε έναν προαστιακό σιδηρόδρομο από την Πάτρα μέχρι τον Πύργο».
Σε ό,τι αφορά στην επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας με τον Πύργο, η ΕΡΓΟΣΕ ετοιμάζει τις μελέτες, οι οποίες αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, ώστε να ενταχθεί στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο. Στις μελέτες περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση των σταθμών στους οποίους θα σταματά το τρένο.
Σχετικά με τον προαστιακό σιδηρόδρομο από την Πάτρα μέχρι την Κάτω Αχαΐα, το έργο, σύμφωνα με την περιφέρεια, αναμένεται να παραδοθεί το πρώτο τετράμηνο του 2019, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί η εργολαβία που αφορά τα τεχνικά μέρη της αναβάθμισης της σιδηροδρομικής γραμμής, αποβάθρων και τεχνικών, στη μετρική γραμμή του προαστιακού σιδηροδρόμου.
Ακόμη ένα σιδηροδρομικό έργο στην Δυτική Ελλάδα είναι η αναβάθμιση της γραμμής Κατάκολο - Πύργος - Αρχαία Ολυμπία. Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει ήδη εκδώσει πρόσκληση για ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014 - 2020, προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ, το οποίο εντάσσεται στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Κατάκολο - Πύργος - Αρχαία Ολυμπία.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με εντολη Ραμα τοποθετηθηκε ισλαμιστρια δασκαλα σε ελληνικο μειονοτικο σχολειο στη Βορειο Ηπειρο. Εμφανιστηκε με την ισλαμικη μαντηλα.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαλος με το "Μακεδονικο" τυρι φετα των Σκοπιανων



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι νεο-ναζί του Ποροσένκο σκότωσαν καίγοντας με οξύ ακτιβίστρια που κατήγγειλε την διαφθορά στην Ουκρανία. Υπέκυψε μετά από 3μηνη πάλη με το θάνατο……
5/11/2018 – 18.00
Mια Ουκρανίδα ακτιβίστρια η Kateryna Handzyuk που κατήγγειλε τη διαφθορά στην αστυνομία υπέκυψε στις 4 Νοέμβρη στα σοβαρά τραύματα της που υπέστη μετά από επίθεση με οξύ πριν 3 μήνες. Οι ύποπτοι δολοφόνοι είναι  neo-nazis του Pravy Seκtor , του Δεξιού Τομέα καταγγέλουν ακτιβιστές. Ήταν 33 χρονων. Αυτό είναι το 55ο θύμα έπειτα από το  2017.Τους τελευταίους 3 μήνες πάλεψε για τη ζωή της από ένα νοσοκομειακό κρεβάτι..
Ο guardian αναφέρει σήμερα πως η Ουκρανίδα ακτιβίστρια Kateryna Handzyuk πέθανε μετά από επίθεση με οξύ προκαλώντας τοπικές διαμαρτυρίες και ανησυχία από τους ευρωπαίους αξιωματούχους για την αύξηση της βίας κατά της κοινωνίας των πολιτών.
Οι έρευνες της Kateryna Handzyuk σχετικά με τη διαφθορά στην αστυνομία  και την πολιτική  στην γεννέτειρά της το Kherson, λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, είχαν εξοργίσει τους τοπικούς αξιωματούχους. Στα τέλη Ιουλίου, ένας άντρας την περιέλουσε με ένα λίτρο θεικό οξύ όταν έφευγε από το σπίτι της.
Το Handzyuk υπέστη εγκαύματα σε περισσότερο από το 30% του σώματός της. Συνέχισε να μιλάει ενάντια στη διαφθορά από το κρεβάτι του νοσοκομείου και ζήτησε διεξοδική έρευνα γι΄αυτούς που της επιτέθηκαν. Υποβλήθηκε σε 11 εγχειρήσεις πριν τελικά υποκύψει στα τραύματά της την Κυριακή.
Ο  Poroshenko, υποκριτικά κάλεσε να τιμωρηθούν οι επιτιθέμενοι. 5 ύποπτοι συνελήφθηκαν μεταξύ των οποίων ένας πρώην αστυνομικός που πιστεύεται ότι προκάλεσε την επίθεση. Αλλά δεν φαίνεται ότι κάποιος από τους συλληφθέντες διέταξε την επίθεση.
Ο τοπικός θυμός αυξήθηκε και αρκετοί υποστηρικτές της Handzyuk διαδήλωσαν έξω από το Υπ. Εσωτερικών το απόγευμα της Κυριακής ζητώντας από την αστυνομία να βρει τους δράστες.
Η Handzyuk ήταν γνωστή ακτιβίστρια που ήταν επίσης μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Kherson. Σε μια από τις έρευνές της, κατηγόρησε έναν τοπικό αστυνομικό υπάλληλο, τον Artem Antoschuk, για τη μείωση κατά 3% όλων των τοπικών εμπορικών συναλλαγών και των κρατικών συμβάσεων.
Μιλώντας στο ουκρανικό ραδιοτηλεοπτική μέσο Hromadske από το  κρεβάτι του νοσοκομείου στα τέλη Σεπτεμβρίου, είπε ότι πίστευε ότι η επίθεση εναντίον της ήταν μια απόπειρα δολοφονίας.
« Γιατί θεωρώ ότι πρόκειται για μια απόπειρα δολοφονίας; » αναρωτήθηκε η Handzyuk. « Επειδή έριξαν το οξύ στο κεφάλι μου. Αν ήθελαν απλώς να με τρομοκρατήσουν, θα μου έριχναν στα χέρια, τα πόδια ή το πρόσωπο.  » Πρόσθεσε ότι αισθανόταν βαρύ πόνο από το οξύ….
Το βρετανικό μέσο αναφέρεται σε ανάλογες επιθέσεις κατά ακτιβιστών στην Ουκρανία….
Στο μήνυμα της από το κρεβάτι του πόνου καταγγέλει  »υπήρξαν 40 επιθέσεις την τελευταία χρονιά. Ποιός έδωσε εντολή στους επιτιθέμενους; Ποιός καλύπτεται από αυτούς: Γιατί  σαμποταρίστηκαν οι έρευνες; Γιατί παροτρύνουμε το λαό να είναι κοινωνικά ενεργός αλλά δεν μπορούμε να τον προστατεύσουμε;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αντιπολίτευση να σηκώσει μήπως Μακεδονικό, Βορειοηπειρωτικό, Αιγαιακό, Κυπριακό, τίποτε ? Ακρα του τάφου σιωπή...
Σχολιο.- Τι θεμα να ''σηκωσει'' η αντιπολιτευση ?? Αφου τα ιδια πιστευουν και αυτοι . Χαιρονται δε που ειναι ο Συριζα μπροστα , για να βγαλει την βρωμικη δουλεια , χωρις διαμαρτυριες απο εμας τους ηλιθιους , που τα καταπινουμε ολα χωρις ουσιαστικη αντισταση.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Ισραήλ πλέον το λατρεύουν οι όπου γης ακροδεξιοί και φασίστες. Είναι το ίνδαλμα τους.
Ο φασίστας νέος πρόεδρος της Βραζιλίας Μπολσονάρο, δήλωσε ότι θα κάνει ότι έκανε και ο Τραμπ, θα μετακινήσει την πρεσβεία της Βραζιλίας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, ενώ θα επανεξετάσει το καθεστώς της πρεσβείας της Παλαιστίνης στη Βραζιλία.
Στη φωτογραφία οι δύο γιοί του Μπολσονάρο, με μπλουζάκια της Μοσάντ και του αποικιακού Ισραηλινού Στρατού...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καμία ισραηλινή επίθεση στη Συρία μετά την παράδοση των ρωσικών S-300
 Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018, 15:48
Την πεποίθηση ότι η ισραηλινή αεροπορία δεν έχει επιτεθεί στη Συρία από τότε που η Ρωσία παρέδωσε το πυραυλικό σύστημα S-300 στις συριακές ένοπλες δυνάμεις, εξέφρασε ανώνυμη στρατιωτική πηγή μιλώντας στο δίκτυο Al Masdar.
Η πηγή υποστήριξε ότι η ισραηλινή αεροπορία δεν έχει παραβιάσει τον συριακό εναέριο χώρο ούτε από τα διαφιλονικούμενα υψίπεδα του Γκολάν, ούτε από τον Λίβανο, παρά το ότι τα αεροσκάφη της έχουν προσεγγίσει τα σύνορα.
Η ίδια πηγή απέρριψε μάλιστα τη θέση που είχε εκφράσει ισραηλινός αξιωματούχος, σύμφωνα με την οποία το Τελ Αβίβ είχε πραγματοποιήσει επιθέσεις μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στις 17 Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, σημείωσε ότι ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να εκπαιδεύει τις συριακές δυνάμεις στη χρήση των S-300 στις επαρχίες Λατάκια και Χάμα.
Στις 29 Οκτωβρίου, το πρακτορείο Reuters είχε επικαλεστεί ανώτατο ισραηλινό αξιωματούχο, ο οποίος δήλωνε ότι ο ισραηλινός στρατός είχε πλήξει τη Συρία μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, ενώ σύμφωνα με το Channel 1 μία από τις επιθέσεις είχε σαν στόχο μια φερόμενη ιρανική αποστολή εξοπλισμού για τη Χεζμπολάχ.
Η παράδοση των 49 μονάδων S-300 ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο μετά που το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα παρέχει στη Συρία αμυντικά συστήματα προκειμένου να ενισχύσει την ασφάλεια των ρωσικών στρατευμάτων που έχουν τις βάσεις τους στη χώρα.
Η απόφαση ελήφθη με αφορμή την καταστροφή ενός ρωσικού Il-20 κατασκoπευτικού αεροσκάφους από τη συριακή αεράμυνα, την ώρα που απέκρουε μια ισραηλινή επίθεση.
Ο ρωσικός στρατός κατηγόρησε το Τελ Αβίβ για το περιστατικό, δίνοντας έμφαση στο ότι τα ισραηλινά μαχητικά είχαν χρησιμοποιήσει το ρωσικό αεροσκάφος ως ασπίδα, με το Ισραήλ να απορρίπτει τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι είχε προειδοποιήσει τη Μόσχα για την επερχόμενη επίθεση.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ακόμη μια φρεγάτα με πυραύλους κρουζ στέλνει η Ρωσία στη Μεσόγειο
 Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018, 14:44
Τη νέα της φρεγάτα με πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Kalibr στέλνει η Ρωσία στη Μεσόγειο, λίγους μήνες αφότου η Μόσχα ενίσχυσε τις ναυτικές δυνάμεις της ανοικτά των συριακών ακτών.
«Η φρεγάτα Ναύαρχος Μακάροφ του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας εγκατέλειψε τη (ναυτική βάση) της Σεβαστούπολης με κατεύθυνση τα στενά της Μαύρης Θάλασσας. Το πλοίο θα επιχειρεί στο πλαίσιο της υφιστάμενης δύναμης του ρωσικού στόλου στη Μεσόγειο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η Ρωσία έχει εκτοξεύσει στο παρελθόν πυραύλους κρουζ Kalibr από φρεγάτες και υποβρύχια στη Μεσόγειο εναντίον στρατιωτικών στόχων σε υποστήριξη των επιθέσεων του συριακού στρατού.
Το υπουργείο δεν ανέφερε αν η φρεγάτα πρόκειται να λάβει μέρος στη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, όπου η Μόσχα υποστηρίζει τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ αφότου εισήλθε στον πόλεμο το 2015.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε τον Μάιο πως ρωσικά στρατιωτικά πλοία με πυραύλους κρουζ Kalibr θα βρίσκονται σε μόνιμη ετοιμότητα στη Μεσόγειο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατική απειλή, όπως τη χαρακτήρισε, στη Συρία.
Η Ρωσία ανέπτυξε πολλά πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο φέτος το καλοκαίρι, περιλαμβανομένων των φρεγατών Ναύαρχος Γκριγκαρόβιτς, Ναύαρχος Έσεν και Πουτλίβι, μαζί με το αποβατικό πλοίο Νικολάι Φιλσένκοφ και την κορβέτα πυραύλων Βίσνι Βόλατσεκ.
Η εφημερίδα Izvestia ανέφερε τον Αύγουστο πως η Ρωσία έχει συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη ναυτική ομάδα της στη Μεσόγειο από το 2015, περιλαμβανομένων 10 πλοίων, τα περισσότερα από τα οποία φέρουν πυραύλους κρουζ μεγάλου βεληνεκούς Kalibr. Πρόκειται να αναπτυχθούν και άλλα πλοία, ανέφερε η εφημερίδα, ενώ έχουν αναπτυχθεί επίσης δύο υποβρύχια.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ροχανί: Η Τεχεράνη θα συνεχίσει να πωλεί το πετρέλαιό της, αψηφώντας τις κυρώσεις των ΗΠΑ
 Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018, 08:41
Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα «παρακάμπτει με περηφάνια» τις νέες αμερικανικές κυρώσεις, οι οποίες τίθενται σήμερα σε ισχύ εναντίον του ιρανικού πετρελαϊκού και οικονομικού τομέα.
«Ανακοινώνω ότι θα παρακάμπτουμε με περηφάνια τις παράνομες και άδικες κυρώσεις σας, διότι παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο» τόνισε ο Ροχανί κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος.
«Η Αμερική ήθελε να περιορίσει στο μηδέν τις πωλήσεις του ιρανικού πετρελαίου (…), όμως θα συνεχίσουμε να πουλάμε το πετρέλαιό μας (…), να παρακάμπτουμε τις κυρώσεις» πρόσθεσε.
Έξι μήνες μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία του 2015 για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαναφέρει σήμερα σε ισχύ όλες τις κυρώσεις που είχαν αρθεί εναντίον της Τεχεράνης.
«Βρισκόμαστε σε κατάσταση οικονομικού πολέμου και αντιμετωπίζουμε μια απόπειρα εκφοβισμού. Πιστεύω ότι σε όλη την αμερικανική Ιστορία δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής κάποιος στον Λευκό Οίκο που να παραβιάζει τόσο κατάφωρα το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες» κατήγγειλε ο Ροχανί.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν με βόμβες λευκού φωσφόρου το χωριό Hajin στη Deir Ezzor.
4/11/2018
Η δυτικη αποικιοκρατικη συμμαχία που διευθύνουν οι ΗΠΑ σύμφωνα με δημοσιογραφικές συριακές πηγές βομβάρδισε με απαγορευμένα όπλα από Διεθνείς Συνθήκες, βόμβες φωσφόρου την πόλη Hajin  στη Deir Ezzor στα Ανατολικά του Ευφράτη. H είδηση αυτή επέρχεται καθώς χθες ανακοινώθηκε πως η συμμαχία των ΗΠΑ βομβάρδισε και σκότωσε 15 αμάχους στην ίδια πόλη εκ των οποίων 5 παιδιά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συρία: Ο Άσαντ συζήτησε με Ρώσο απεσταλμένο για την επιτροπή που θα αναλάβει την κατάρτιση νέου Συντάγματος
 Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018, 06:26
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ συζήτησε την Κυριακή με έναν απεσταλμένο της Ρωσίας, του κυριότερου συμμάχου του, τρόπους να «εξαλειφθούν τα εμπόδια» για να σχηματιστεί μια επιτροπή που θα αναλάβει την κατάρτιση νέου Συντάγματος, όπως αξιώνουν ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και η Δύση, στο πλαίσιο της διαδικασίας για την εξεύρεση πολιτικής λύσης και τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία.
Κατά τη διάρκεια μιας τετραμερούς συνόδου αφιερωμένης στη Συρία την 27η Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη, οι ηγέτες της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας ζήτησαν να έχει δημιουργηθεί πριν από τέλος της χρονιάς αυτή η επιτροπή, όπως ζητεί ο ξεφτιλοΟΗΕ, για να μπουν τα θεμέλια στη διαδικασία πολιτικής μετάβασης.
Στη Δαμασκό, ο Άσαντ και ο Ρώσος απεσταλμένος Αλεξάντερ Λαβρέντιεφ συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη η Ρωσία και η Συρία να «συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού ώστε να εξαλειφθούν τα εμπόδια για τη σύσταση αυτής της επιτροπής», ανέφερε ανακοίνωση της συριακής προεδρίας.
Μια ρωσοτουρκική συμφωνία χάρη στην οποία αποφεύχθηκε η έναρξη ευρείας κλίμακας επιχειρήσεων της συριακης δημοκρατιας για την ανακατάληψη της Ιντλίμπ, του τελευταίου προπυργίου των ισλαμοφασιστών και των τζιχαντοφασιστών στη Συρία, επέτρεψε να αρχίσουν εκ νέου οι προσπάθειες για την εξεύρεση πολιτικής λύσης, με την προτεραιότητα να δίνεται έκτοτε στη δημιουργία αυτής της επιτροπής που θα αναλάβει την κατάρτιση του συριακού Συντάγματος.
Από τον Ιανουάριο, ο ΟΗΕ εργάζεται για να καθοριστεί η σύνθεση αυτής της επιτροπής, που θα καταρτίσει το νέο Σύνταγμα και θα αποτελείται από 150 πρόσωπα - 50 επιλεγμένα από την συριακη δημοκρατια, 50 από τους ισλαμοφασιστες των αποικιοκρατων και 50 από τον ξεφτιλοΟΗΕ, ώστε να συμπεριληφθούν στη διαδικασία αντιπρόσωποι της λεγόμενης κοινωνίας των αποικιοκρατών και ειδικοί των αποικιοκρατων.
Αυτόν τον τελευταίο κατάλογο, των 50 ονομάτων που επελέγησαν από τον ξεφτιλοΟΗΕ, τον έχει απορρίψει η συριακή κυβέρνηση. Η αντιπροσωπια του  Προεδρου Άσαντ σκοπεύει να κάνει μια δική της αντιπρόταση για αυτόν, σε συντονισμό με τη Ρωσία, το Ιράν και την Τουρκία, κατά τα ξεφτιλισμενα Ηνωμένα Έθνη των αποικιοκρατων.
Πάντως, ακόμη κι αν σχηματιστεί πράγματι αυτή η επιτροπή, αναλυτές προβλέπουν ότι οι συνομιλίες για τα άρθρα του νέου Συντάγματος θα είναι εξαιρετικά δύσκολες.
Γενικά, η κυβέρνηση στη Δαμασκό θεωρεί πως η επιτροπή θα κληθεί να «συζητήσει» επί του ισχύοντος Συντάγματος και για την αναθεώρησή του, ενώ η πλευρα των ισλαμοφασιστων των αποικιοκρατων απαιτεί έναν εντελώς νέο θεμελιώδη νόμο της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας.
Με την υποστήριξη των συμμάχων του, της Ρωσίας και του Ιράν, η Συριακη Δημοκρατια πολλαπλασίασε τις στρατιωτικές νίκες του επί των ισλαμοφασιστών των αποικιοκρατων και των τζιχαντοφασιστών και πλέον ελέγχει περί τα δύο τρίτα της χώρας.
Ο πόλεμος στη Συρία, που ξέσπασε το 2011, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 360.000 ανθρώπους και έχει μετατρέψει εκατομμύρια άλλους σε εσωτερικά εκτοπισμένους και πρόσφυγες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι ισραηλινοναζιστικές αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στο υπουργείο Ιερουσαλήμ της Παλαιστινιακής Κυβερνησης
 Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018, 22:03
Άνδρες της ισραηλινοναζιστικής υπηρεσίας ασφαλείας πραγματοποίησαν έρευνα σήμερα το πρωί στο κτίριο που στεγάζει το παλαιστινιακό υπουργείο που είναι αρμόδιο για την Ιερουσαλήμ και κατέσχεσαν υλικό, όπως ανακοίνωσε ο Παλαιστίνιος υπουργός Αντνάν αλ Χουσεΐνι.
Η ισραηλινοναζιστική αστυνομία «εισέβαλε στο κτίριο» και κατέσχεσε έγγραφα και άλλα αντικείμενα, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό.
Η έρευνα αυτή συνιστά «μια επικίνδυνη κλιμάκωση της κατοχής και μια κατάφωρη παραβίαση όλων των συμφωνιών και του διεθνούς δικαίου», τόνισε ο Γιούσεφ Μαχμούντ, ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής κυβέρνησης, σε μια ανακοίνωσή του.
Από την πλευρά της, η ισραηλινοναζιστική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας Σιν Μπετ υποστήριξε ότι η έρευνα αφορούσε «παράνομες δραστηριότητες στην Ιερουσαλήμ» εκ μέρους της Παλαιστινιακής Κυβερνησης. Επιβεβαίωσε ότι «κατασχέθηκαν διάφορα υλικά» τα οποία «θα εξεταστούν από τα όργανα της ασφάλειας».
Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, η σιωναζιστικη γκεσταπο Σιν Μπετ διευκρίνισε ότι θεωρεί «παράνομες» όλες τις δραστηριότητες της Παλαιστινιακής Κυβερνησης στην Ιερουσαλήμ.
Στις 20 Οκτωβρίου ο Παλαιστίνιος «κυβερνήτης» της Ιερουσαλήμ Αντνάν Γάιτ συνελήφθη από τις ισραηλινοναζιστικές αρχές αλλά αφέθηκε ελεύθερος δύο ημέρες αργότερα.
Σύμφωνα με την ισραηλινοναζιστική εφημερίδα Haaretz, οι έρευνες αυτές σχετίζονται με τη σύλληψη, τον περασμένο μήνα, από την Παλαιστινιακή Αρχή ενός Παλαιστίνιου που κατηγορείται ότι πούλησε ακίνητα σε έναν Εβραίο αγοραστή στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, μολονότι αυτό απαγορεύεται.
Αυτού του είδους οι πωλήσεις συνιστούν αμφιλεγόμενο θέμα καθώς, σύμφωνα με την παλαιστινιακή πλευρά, οδηγούν στον εποικισμό των παλαιστινιακών συνοικιών της πόλης.
Ούτε η Παλαιστινιακή Αρχή, ούτε το Ισραήλ, έχουν επιβεβαίωσει τη σύλληψη του Παλαιστίνιου, ο οποίος έχει αμερικανική υπηκοότητα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η οικογένεια της Άσια Μπίμπι ζητά άσυλο από ΗΠΑ, Καναδά και Βρετανία
 Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018, 20:11
Ο σύζυγος της Άσια Μπίμπι, της χριστιανής που είχε καταδικαστεί σε θάνατο στο Πακιστάν με την κατηγορία της βλασφημίας, ζήτησε να χορηγηθεί άσυλο στην οικογένειά του στις ΗΠΑ, τη Βρετανία ή τον Καναδά, καθώς ανησυχεί ιδιαίτερα για το μέλλον της γυναίκας του και των παιδιών του αν παραμείνουν στη χώρα.
"Ζητώ από τον πρόεδρο (των ΗΠΑ) Ντόναλντ Τραμπ να μας βοηθήσει να φύγουμε. Μετά από αυτό, ζητώ από την Βρετανίδα πρωθυπουργό (Τερέζα Μέι) να κάνει ό,τι μπορεί για να μας βοηθήσει" είπε ο Ασίκ Μασίχ σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Ζήτησε επίσης τη "βοήθεια" του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό.
"Η οικογένεια ζητάει άσυλο στις ΗΠΑ, τη Βρετανία ή τον Καναδά", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γουίλσον Τσόουντρι, ο πρόεδρος της ένωσης των Πακιστανών χριστιανών στη Βρετανία, η οποία βοηθάει την Άσια Μπίμπι και τους συγγενείς της εδώ και χρόνια.
"Οι χώρες αυτές έχουν τις μεγαλύτερες κοινότητες Πακιστανών χριστιανών", είπε, εξηγώντας επίσης ότι το αίτημα απευθύνεται σε αυτές τις χώρες κυρίως λόγω γλώσσας – οι κόρες της Άσια Μπίμπι μαθαίνουν αγγλικά, αν και η ίδια και ο σύζυγός της δεν μιλούν αγγλικά.
Στο ίδιο βίντεο ο Ασίκ Μασίχ ζητάει να χορηγηθεί άσυλο και στον Τζόζεφ Ναντίμ, ο οποίος φιλοξένησε την οικογένεια μετά την καταδίκη της Μπίμπι σε θάνατο, το 2010.
"Αν η Άσια Μπίμπι φύγει από τη χώρα, κάθε μέλος της οικογένειάς της, κάθε άνθρωπος που συνδέεται μαζί της, θα δολοφονηθεί", προειδοποίησε ο Γουίλσον Τσόουντρι, εκτιμώντας ότι θα πρέπει να δοθεί άσυλο σε "τουλάχιστον 20 πρόσωπα".
Η φυγή της Μπίμπι από το Πακιστάν, παρά την απαλλαγή της, την περασμένη Τετάρτη, από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, δείχνει πάντως αβέβαιη.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σουηδία: Μάχη μεταξύ συμμοριών στο κέντρο της πόλης
 Κυριακή, 4 Νοεμβρίου 2018, 18:16
Σκηνές από «Φάρ Ουέστ» έζησαν οι κάτοικοι του Γκέτεμποργκ στη Σουηδία, όταν αντίπαλες συμμορίες συγκρούστηκαν στο κέντρο της πόλης, ανταλλάσσοντας πυροβολισμούς. Υπάρχουν τουλάχιστον επτά τραυματίες, ορισμένοι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.
Το περιστατικό σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε για ανταλλαγή πυρών και έσπευσε αμέσως στο σημείο, όπου βρήκε πολλά άτομα να είναι πεσμένα και τραυματισμένα από σφαίρες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε προηγηθεί λογομαχία έξω από έναν χώρο που διεξαγόταν ένα μεγάλο πάρτι.
Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τουλάχιστον 12 ατόμων, τα οποία φέρονται να σχετίζονται με το αιματηρό περιστατικό.
Τοπικά Μέσα ανέφεραν ότι στο συγκεκριμένο πάρτι εμφανίστηκαν μέλη της συμμορίας μηχανόβιων Hells Angels, η οποία διατηρεί παραρτήματα σε όλες τις μεγάλες πόλεις της σκανδιναβικής χώρας.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στην Ιταλία ξύπνησε από λήθαργο η Πατριωτική αριστερά!

Ένα σημαντικό Συνέδριο στη Ρώμη με τίτλο: "Η Ιταλία στο σταυροδρόμι, που πάει η αριστερά;" (L’Italia al bivio, dove va la sinistra?).
Οργανωτής αυτού του σημαντικού Συνεδρίου για την ιταλική αριστερά ήταν ο Moreno Pasquinelli, ηγέτης του Λαϊκού Κινήματος Απελευθέρωσης και της Εθνικοκυριαρχικής Αριστεράς(Movimento Popolare di Liberazione e della Sinistra Sovranista), πολύ καλός φίλος και σύντροφος -βρεθήκαμε μαζί στο Λίβανο, στη Σάμπρα και Σατίλα, για την Παλαιστίνη και τη μαρτυρική Γάζα.
Αυτή η νέα αριστερά της Ιταλίας στηρίζει την ιταλική κυβέρνηση και οι αρχές της σηματοδοτούνται ως εξής: Εθνική Κυριαρχία, Πατριωτισμός, έξοδος από το ευρώ, όχι στην άγρια μετανάστευση.
Μεταξύ των συμμετεχόντων ο βουλευτής της ιταλικής αριστεράς Stefano Fassina (αδελφική σχέση και συνεργασία με τη ΛαΕ του Λαφαζάνη), ο Alfredo D'Attorre, ιστορικός, πρώην "Δημοκρατικό Κόμμα", σήμερα Οικολογική Αριστερά, στελέχη της "Κομμουνιστικής Επανίδρυσης" (Rifondazione Comunista) που εγκατέλειψαν το σχήμα "Εξουσία στο Λαό" (Potere al Popolo) που πήρε ξεκάθαρα πλήρη πορεία "δικαιωματισμού" και "ανοικτών συνόρων" με "κοινωνικές καταλήψεις" στυλ city plaza και γνωστές προσωπικότητες της παλαιάς παραδοσιακής αριστεράς.
Πρόθεση αυτής της νέας Εθνικοκυριαρχικής αριστεράς -σήμερα στην Ιταλία ο χαρακτηρισμός Εθνικοκυριαρχικός ισοδυναμεί με ακροδεξιός νεοφασίστας, μιας κι η "αριστερά" μαζί με τη δεξιά προβάλουν την αναγκαιότητα του "Ευρωπαϊκού πατριωτισμού-, να ξανακερδίσουν έδαφος από το Κ5α και τη Λέγκα που έχουν μετατραπεί σε ιππότεςυπεράσπισης των εθνικών συμφερόντων και, πάνω απ όλα, των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων, δεδομένου ότι η «επίσημη» αριστερά προκειμένου να αντιταχθεί στην κίτρινο-πράσινη κυβέρνηση, δίνει μαζί με την ιταλική δεξιά ένα κοινό αγώνα με τις Βρυξέλλες, τις αγορές και τους τραπεζίτες.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άλλη μια «θεωρία συνομωσίας»... 500 εκατομμυρίων δολαρίων

Ρεπορτάζ του σλοβένικου ειδησεογραφικού «πορτάλ» Nova24tv, βασισμένο σε πληροφορίες της κροατικής αστυνομίας, αναφέρει ότι πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη καθ’ οδόν προς την Κεντρική Ευρώπη διαθέτουν ανώνυμες τραπεζικές κάρτες Mastercard με λογότυπο της... Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Το Nova24tv ισχυρίζεται ότι η UNHCR και η Ε.Ε. σε συνεργασία με την Mastercard μοιράζουν δωρεάν Prepaid-Debitcard σε πρόσφυγες και μετανάστες, γεγονός που επιβεβαιώνεται στην περίπτωση της Ελλάδας. Σύμφωνα με ανακοινώσεις της UNHCR η βοήθεια σε ρευστό στους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι μέρος του προγράμματος «ESTIA» (http://estia.unhcr.gr/en/gallery-cash-assistance-empowers-refugees-and-asylum-seekers-in-greece/). Χρηματοδότης είναι η Ε.Ε. και πραγματοποιείται σε συνεργασία με πέντε διεθνείς ΜΚΟ (Catholic Relief Services, the International Rescue Committee, Mercy Corps, the International Federation of the Red Cross and Samaritan’s Purse) οι οποίες συγκροτούν την «Greece Cash Alliance» (βλ. http://www.unhcr.org/5a14306a7.pdf) - πάντα όμως με τη σύμφωνη γνώμη του ελληνικού Υπουργείου Μετανάστευσης. Στο πλαίσιο αυτό, από τον Απρίλιο του 2017 μοιράστηκαν ανώνυμες κάρτες στην Ελλάδα σε περίπου 49.000 πρόσφυγες-μετανάστες με αποτέλεσμα για το 2018 να διατεθούν σε αυτούς 155 εκατομμύρια ευρώ.
Στο ερώτημα ποιες είναι οι πηγές χρηματοδότησης των ανώνυμων τραπεζικών καρτών το σλοβενικό πορτάλ είναι σαφές. Το 2016 η Mastercard ανακοίνωσε ότι εξέδωσε μια τραπεζική κάρτα (Prepaid-Debitcard) προκειμένου «να εξασφαλίσει στους μετανάστες κινητικότητα, ευελιξία και αξιοπρέπεια». Ένα χρόνο πριν δημοσιοποιήθηκε και η συνεργασία της με τον Σόρος στο πλαίσιο του προγράμματος „Humanity Ventures“. Στόχος του προγράμματος είναι η «κοινωνική και οικονομική στήριξη των μεταναστών-προσφύγων» για το οποίο το Ίδρυμα Σόρος ανακοίνωσε τη διάθεση μέχρι και 500 εκατομμυρίων δολαρίων.