Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Τριτη 27 Νοεμβριου 2018



Ο σοκολατοβιομηχανος έχει αποδοχή απο τους Ουκρανούς 8% , σιγά μην έκανε εκλογές , έκανε ένα τσίρκο-καταδρομη που κόστισε το μισό ναυτικό τους ....
Ιστορικά η Κριμαία ανήκε και ανήκει στη Ρωσία. Αυτό είναι Ιστορική δικαιοσύνη. Η Κύπρος ιστορικά ανήκε και ανήκει στην Ελλάδα. Αυτό είναι ιστορική δικαιοσύνη. Οι παπαγάλοι που επικρίνουν την Ρωσία πρέπει να ξέρουν ότι η Ρωσία δεν είναι Ελλάδα. Η Ρωσία διεκδικεί και παίρνει αυτά που ανήκουν στο Ρωσικό Έθνος. Στην Ελλάδα και στην Κύπρο οι εκφραστές του political correctness μπορούν να κατασκευάζουν το πολιτικό τους αφήγημα αλλά θα λογοδοτήσουν στην ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. Μπορούν να συνεχίσουν να βγάζουν τα απωθημένα τους κατά της Ρωσίας αλλά η Ρωσία είναι ανεξάρτητη χώρα με ιστορία και μέλλον.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Θέλουμε ελεύθερη εμείς πατρίδα..."
- Ωχ! Σε εθνίκι πέσαμε.
"... και πανανθρώπινη τη λευτεριά!"
- Μπα! Για εθνομηδενιστή τον κόβω.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαβάζοντας κάποιες από τις αναρτήσεις αριστερών για τις εθνικιστικές μαθητικές καταλήψεις, ένας ακροδεξιός δεν μπορεί παρά να πανηγυρίζει για την επιτυχία.
Καταλαγιάζει, έτσι, η απογοήτευσή του, από τις σελίδες που φτιάχτηκαν εδώ μέσα για τη στήριξη αυτών των καταλήψεων. 17 "μ' αρέσει" δεν τα λες και μαζική αποδοχή! Πόσο μάλλον, όταν προβάλλεται ως εκδήλωση μαθητική πορεία και έχει 1 "θα πάω" και 1 "ενδιαφέρομαι".
Ας μη θεωρήσει κάποιος ότι υποτιμώ τον κίνδυνο από τη δράση των φασιστών στα σχολεία. Αυτός και υπαρκτός είναι και μας υποχρεώνει να βρούμε τρόπους αντιμετώπισής του.
Τη μοιρολατρική αντίληψη ότι ο φασισμός κυριαρχεί στα σχολεία στηλιτεύω. Μέχρι και "τώρα πια οι μαθητές είναι χαμένη υπόθεση" διάβασα εδώ μέσα.
Καταπληκτική επίγνωση της πραγματικότητας και κυρίως τρομερή αντιφασιστική αποφασιστικότητα!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΚΤ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ
Τις ίδιες ώρες που το διαδίκτυο κατακλύζεται με επισημάνσεις του κινδύνου από τις μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις, σε μια από τις μεγαλύτερες χώρες της ανατολικής Ευρώπης οι νεοφασίστες στην Ουκρανια επιβάλλουν στρατιωτικό νόμο και πραγματοποιούν επιστράτευση, απειλώντας απροκάλυπτα την ειρήνη, με τη στήριξη από Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.
Ε, και; Σιγά μην ενοχληθεί η ελληνική αντιφασιστική πρωτοπορία! Μακάρια η γαλήνη της! Είναι και μακριά αυτή η Ουκρανία, μεσολαβούν κοτζάμ Βουλγαρία, Ρουμανία και Μολδαβία μέχρις εκεί.
Όπως φαίνεται, ο αντιφασισμός για την ελληνική αντιφασιστική πρωτοπορία είναι υπόθεση εθνική, εντός των συνόρων.
Ναι, αλλά ο διεθνισμός;
Αυτόν τον έχει αναλάβει η ευρωπαϊκή Αριστερά. Αυτή που παρακολουθεί αμήχανα τους διάφορους Σαλβίνι να συγκρούονται με τα ιερά και όσια αυτής της Αριστεράς: την Ε.Ε. και την ΕΚΤ.
Και που σωπαίνει εκκωφαντικά και για το νεοφασιστικό καθεστώς της Ουκρανίας και για την αντιφασιστική Αντίσταση στο Ντονμπάς και για τον στρατιωτικό νόμο και την απειλή πολεμικής έκρηξης.
Μια Αριστερά που μπροστά της οι σοσιαλδημοκράτες ηγέτες του 1914 φαντάζουν Ροβεσπιέροι και Σπάρτακοι...
Σχολιο.- Να που απέναντι στον ουκρανικό νεοφασισμό η ευρωπαϊκή Αριστερά σωπαίνει επιδεικτικά... Τεσσεράμισι χρόνια σιωπής. Και φτάσαμε ως εδώ, με στρατιωτικό νόμο και απειλές πολέμου, και πάλι σωπαίνει. Αξιοθρήνητη. Θα τη φάνε λάχανο οι Σαλβίνι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στρατιωτικός νόμος στην Ουκρανία. Το νεοφασιστικό καθεστώς καταλύει και ό,τι απέμεινε από δημοκρατικές ελευθερίες, απειλώντας συνάμα και τη διεθνή ειρήνη.
Στο πλευρό του Ε.Ε. και ΝΑΤΟ. Και πολλοί από εκείνους που ανησυχούν, τάχα, για τον κίνδυνο της ανερχόμενης Ακροδεξιάς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΟΝΕΙΔΟΣ!
ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ 20 ΕΤΩΝ ΕΝΣΗΜΑ!...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ
"...Η ακροδεξιά επιδιώκει κοινωνικές συμμαχίες αφ’ ενός με τα λούμπεν στοιχεία, με τα καθυστερημένα στοιχεία της εργατικής τάξης, με μικροαστούς που καταστρέφονται, με την εργατική αριστοκρατία και, αφ’ ετέρου, τρέφεται από την απουσία εργατικού και δημοκρατικού κινήματος, την οργή και την αγανάκτηση των λαών οι οποίοι ζουν ένα εφιάλτη, διαισθάνονται ότι έρχονται χειρότερα και ψάχνουν να βρουν κάποιον να αντισταθεί. Η δυστυχία και ο φόβος δημιουργούν εύκολα θύματα που εύκολα παρασύρονται.
Στην ανάπτυξη του φασισμού πολύ μεγάλη ευθύνη φέρουν και τα κόμματα της Αριστεράς. Όπου αναδείχθηκαν σε κυβέρνηση παραδόθηκαν άνευ όρων και συνειδητά στις επιλογές της παγκοσμιοποίησης και εφαρμόζουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές με αγριότητα τέτοια, που δεν θα τολμούσε να υιοθετήσει κανένα επίσημο νεοφιλελεύθερο κόμμα. Όπου δεν έχουν αναδειχθεί σε κυβέρνηση έχουν αποτύχει να αρθρώσουν πολιτικό λόγο, που να δείχνει προς μια διέξοδο.
Και στην Ελλάδα η ακροδεξιά εκμεταλλεύεται την γενικευμένη δυστυχία για να βρει υποστηριχτές. Ψάχνοντας για ιδεολογική ταυτότητα έχει καπηλευθεί εδώ και χρόνια την ιστορία και τα σύμβολα του ελληνικού λαού, από οποία έχει αφαιρέσει (φυσικά!) το επαναστατικό περιεχόμενό τους και τα έχει αποστεώσει. Χωρίς να έχει κανένα πρόγραμμα, χωρίς επεξεργασία κανενός ζητήματος, χωρίς ουσιαστικές πολιτικές θέσεις, χωρίς να προτείνει τίποτα παρά μόνο ένα θολό «τοπίο», εκμεταλλεύεται την ρήξη του κοινωνικού ιστού και τα αδιέξοδα της ελληνικής κοινωνίας και ψάχνει για κοινωνικές συμμαχίες.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιδίδεται σε πολιτικές αγριότητας και μίσους ενάντια στον ελληνικό λαό. Έχει κάνει σημαία το αποτυχημένο δόγμα ΤΙΝΑ και με αυτό τον τρόπο σπρώχνει μεγάλα τμήματα του λαού στην αγκαλιά της ακροδεξιάς που ισχυρίζεται ότι έχει τις λύσεις. Σχεδόν επίσημα τώρα πια και με πολλούς τρόπους στηρίζει τα όργανα του φασισμού είτε αυτά σηκώνουν την αληθινή τους σημαία είτε κάποια ψευδή.
Στο μεταξύ η συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων της Αριστεράς κοιτάζει τα τραίνα να περνούν.
Ο λόγος τους ενάντια στον φασισμό περιορίζεται σε αποστεωμένη ρητορεία ηθικής φύσης χωρίς κύρος. Έχουν παραδώσει στα χέρια της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς τα σύμβολα, τους αγώνες και την ιστορία του ελληνικού λαού –την ιστορική του ταυτότητα- και τα έχουν στιγματίσει σαν «φασιστικά», «εθνικιστικά» και «ρατσιστικά» χωρίς να έχουν μπει στον κόπο να σκεφθούν λίγο επάνω σε αυτούς τους ορισμούς, των οποίων οι έννοιες είναι ξεκαθαρισμένες εδώ και χρόνια. Δεν έχουν επεξεργαστεί διαλεκτικά τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής και δεν συνειδητοποιούν ότι, με την ιδεολογική τους θολούρα και την πολιτική τους οκνηρία, διευκολύνουν την επικράτηση των θέσεων της παγκοσμιοποίησης και γίνονται υποστηρικτές όσων κακών διατείνονται ότι θέλουν να πολεμήσουν.
Κατά τα άλλα, κατατρίβονται μεταξύ τους σε καυγάδες για ζητήματα δευτερεύουσας και τριτεύουσας σπουδαιότητας, έχοντας χάσει κάθε επαφή με τις ανάγκες της εποχής και την πραγματικότητα του ελληνικού λαού."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η Ρωσια προετοιμαζεται για πολεμο, ενώ οι ΗΠΑ προετοιμαζουν τον πολεμο» Αντρέι Μπελούσοφ
"Τρία πολεμικά σκάφη του ουκρανικού ναυτικού πραγματοποίησαν μη εξουσιοδοτημένη πλεύση σε ρωσικά χωρικά ύδατα στον Πορθμό Κερτς. Η ρωσική ακτοφυλακή άνοιξε πυρ πλήττοντας ένα από τα τρία πολεμικά ουκρανικά πλοία. Ένας τραυματίας σύμφωνα με τους Ουκρανούς".
Το πού θα γίνει το "μπαμ" είναι άγνωστο. Αλλά ότι θα γίνει το "μπαμ" έτσι όπως έστρωσε την κατάσταση η Ε.Ε υποστηρίζοντας τον ναζισμό σε κράτη που θέλει να τα κάνει Ευρωενωσιακά υπόσχοντάς τους ελευθερία και σε εδάφη που ουδεμία δουλειά δεν έχουν σε αυτά, είναι σίγουρο.
Όσο για εκείνες τις 105 πυραμίδες που όριζαν την συνοριακή γραμμή Ελλάδας και Σκοπίων στην Φλώρινα, τις οποίες "άγνωστοι" εκθεμελίωσαν, το σίγουρο είναι ότι δεν μπήκαν Σκοπιανοί για να κάνουν την "βρόμικη" δουλειά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για τις «μαθητικες» καταλήψεις στη Μακεδονία
Ο ναζιστής δίνει το σύνθημα, και τα παιδιά ακολουθούν "η Δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία"! Προσοχή, όχι ο Τσίπρας, η Δημοκρατία! Και συνεχίζει ο ναζιστής "Λευτεριά στη Μακεδονία και στη Μικρά Ασία". Στην Μικρά Ασία, που όταν είχαν έρθει οι μικρασιάτες πρόσφυγες στην Ελλάδα, οι προγονοί του τους έλεγαν τουρκόσπορους και τους εκμεταλεύοντουσαν μέχρι αηδίας. Μετά, το 1942, οι προγονοί του ήταν στο στοιχείο τους, Έγιναν προδότες γερμανοτσολιάδες. Γιατί οι προδότες δεν ήταν δυο τρεις που λενε. Ήταν χιλιάδες. Και μετά, το 1974, οι πατεράδες των ναζιστών, ξεπούλησαν την Κύπρο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η «ψυχροπολεμική» περίοδος ξεκινά πιο επίσημα με την εισβολή της CIA στην Κούβα και την επέμβαση τον Απρίλιο του 1961 στον Κόλπο των Χοίρων. «Δεν μπορούμε να ανεχτούμε βέτο από οποιαδήποτε άλλη Δύναμη. Οι Ευρωπαίοι ή έρχονται μαζί μας ή μένουν πίσω» φέρεται να εκστομίζει ο Κέννεντυ στον υπουργό των Εξωτερικών. Κάτι το οποίο επαναλαμβάνεται περίπου σαράντα έτη αργότερα με τον Μπους να το εξακοντίζει στον Πάουελ και όταν διακυβευόταν η επέμβαση στο Ιράκ. Και στις δύο περιπτώσεις το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας-NSC εξέταζε τρόπους πρόκλησης αλλαγής καθεστώτος, Τόσο του Κάστρο όσο και του Χουσεΐν απέβαιναν εντελώς ασύμφορα για την αμερικανική εταιρειοκρατία, η οποία εποφθαλμιούσε επέκταση στις παγκόσμιες αγορές.
Μετά από πολλά χρόνια και καθώς αποχαρακτηρίζονται συνεχώς έγγραφα ως απόρρητα και τίθενται υπό τα όμματα των ερευνητών, αποκαλύπτεται απ’ το ISG, Ομάδα Επιθεωρήσεων στο Ιράκ-διερευνητική αποστολή εξεύρεσης των όπλων μαζικής καταστροφής, πως «δεν ανιχνεύτηκαν επαρκή στοιχεία αποδείξεως της ύπαρξης των όπλων μαζικής καταστροφής». Ομοίως και στην περίπτωση της Κούβας ουδόλως δεν πρόκειται για διασωστική κίνηση των ΗΠΑ αλλά για ενορχηστρωμένη εκστρατεία της προς κατασίγαση της κουβανικής επαναστάσεως, αφού η ίδια η CIA εξόπλιζε αντάρτες προς υποκίνηση βομβαρδισμών-εμπρηστικών επιθέσεων.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι φασίστες ναζιστές έχουν κυκλοφορήσει μια ψεύτικη προκήρυξη στο ιντερνετ, για ηλίθιους που μπορεί να τσιμπήσουν, που λέει
«Η Μακεδονία είναι ελληνική» σημαίνει πόλεμος! Σημαίνει εισβολή του ελληνικού στρατού στα Σκόπια, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία! Αυτά θέλουν οι φασίστες.
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!
Με υπογραφή ΚΝΕ με σφυροδρέπανο, και από δίπλα ένα χαρτη των Σκοπιανων που δειχνει την ελληνικη Μακεδονια να ανηκει στα Σκοπια.
Σχολιο.- χαχαχα αυτή η κατασκευασμένη βλακεία των φασιστών πρέπει να είναι κανείς πολύ βλάκας για να το πιστέψει!
Σχολιο.- Τι διάψευση να υπάρχει? Για την κατασκευασμένη ηλιθιότητα των χρυσαυγιτών προδοτών ναζιστών? Σιγά να μην ασχοληθεί η ΚΝΕ με μια καταφανέστατη βλακεία των προδοτών ναζιστών, που πρέπει να είναι πολύ ηλίθιος κανείς για να την πιστέψει! Οι προδότες ναζιστές, που όταν γίνει το μπαμ, θα φτάσει το σκατό τους στη κάλτσα, εμείς θα τρέχουμε να πολεμάμε, αυτοί σα γυμνοσάλιαγκες που είναι, θα πάνε με τους ισχυρούς, όπως το 1942 που έγιναν ολοι τους γερμανοτσολιάδες, και πουλήσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους φασίστες. Άσε ξέρουμε από ιστορία.
Να ζητήσεις από τον κολητό σου τον φασίστα ναζιστή που την έβαλε, να δώσει στοιχεία. Από ποιο φύλλο της χρυσαυγης τη βρήκε τη βλακεία και την έβαλε, μπας και τσιμπίσει κανείς ηλίθιος.
Οπως τοτε. Μιλάω για το 1946-49 μιλάω, που έβγαζαν πλαστές προκηρύξεις οτι το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ έκανε συμφωνία με τους Βουλγαρους φασίστες του Βουλγαρικού φασιστικού στρατού να τους παραχωρήσει την Μακεδονία και τη Θράκη! Αυτά που είχαν κάνει αυτοί δηλαδή!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παιδιά της ΝΑΤΟϊκής αριστεράς, κυβερνώσας και μη, τη φασιστικη νεοφιλελευθερη Ουκρανία και τα μάτια σας! (Εγώ προτείνω να ξαναστείλουμε τον Πλαστήρα να πολεμήσει τους μπολσεβίκους όπως το 1918)



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Το Black Friday, ξεκίνησε στην Αμερική πριν εκατοντάδες χρόνια.
Ήταν η μέρα που "έπεφταν " οι τιμές των σκλάβων, επειδή λόγω της εποχής του χρόνου δεν υπήρχε ανάγκη για το άμεσο μάζεμα του καλαμποκιού και των άλλων καρπών.
Αυτό γιορτάζουν σήμερα οι Αμερικάνοι.
Εσύ όμως γιορτάζεις τον οχετό της Αμερικάνικης Ιστορίας από τη μια...αλλά ταυτόχρονα και τη δική σου πραγματικότητα από την άλλη...»
« Οι Νέγροι ή οι Μαύροι πουλιόντουσαν και αγοραζόντουσαν περίπου όπως τους χοίρους.......
Αφού λοιπόν οι Αγρότες τελείωναν τις Αγροτικές δουλειές, τους πουλούσαν για να μην τους ταΐζουν και τους στεγάζουν, στην περίοδο του Χειμώνα. Γινότανε το εξής περίεργο μια οικογένεια Μαύρων μπορούσε να πουληθεί, σε περισσότερους από έναν έμπορο! έτσι με την αλλαγή ιδιοκτήτη κάθε φορά, διαλύετε η οικογένεια. Πολλοί δε θα πέθαιναν από το κρύο. Την Άνοιξη θα αγόραζαν άλλους. Αυτοί που αγόραζαν μαύρους οι περισσότεροι ήταν έμποροι δούλων, για να τους πουλήσουν την Άνοιξη, διότι ασφαλώς η μαζική φροντίδα στοίχιζε λιγότερο απ' ότι η φροντίδα λιγοστών μαύρων!
Αυτές ο αγοραπωλησίες γινόντουσαν την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου.
Γι' αυτό την ονόμασαν Μαύρη Παρασκευή!!!»



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το γεγονός ότι , η όποια αριστερά στην Ελλάδα , Διαχώρισε τα ταξικά συναισθήματα της νεολαίας από εκείνα τα πατριωτικά -εθνικά , δίνοντας στους χρυσαύγουλους , το ''δικαίωμα '' να παίξουν μπάλα στην έδρα τους , ΔΕΝ είναι φταίξιμο της νεολαίας αλλά των ενηλίκων ''αριστερών '' είτε ανήκουν σε κόμματα είτε σε γκρούπες .
''Ο κοσμοπολιτισμός χωρίς πατρίδα,
που αρνείται τα εθνικά αισθήματα και την ιδέα της πατρίδας,
δεν έχει τίποτα κοινό με τον προλεταριακό διεθνισμό''
Γκεόργκι Δημητρόφ
Αυτές είναι οι σωστές θέσεις των ΚΚ νέου τύπου σύμφωνα με τις αρχές της Γ ΚΔ .
από τον Δ. Γληνό:
«...Επειτα, πρέπει να κατανοήσουμε βαθειά την έννοια του εθνικού αγώνα. Σήμερα μιλάμε για Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, για εθνικό εργατικό απελευθερωτικό μέτωπο, για εθνικόν αγώνα. Μα την έννοια εθνικός την έχουνε καταρίψει και της έχουνε δώσει άλλη σημασία στα περασμένα. Σήμερα με την έννοια εθνικός, δεν σκεπάζουμε τα συμφέροντα μιας ολιγαρχίας, μιας μικρής μερίδας του λαού, που εκμεταλλευότανε την έννοια αυτή για να προσδώσει γενικό χαρακτήρα σ’ εκείνο που ανταποκρινότανε μόνο στα προνόμια και τα συμφέροντά της. Σήμερα, η έννοια εθνικός σημαίνει παλλαϊκός. Σήμερα, που συνειδητοποιούνται όλα τα στρώματα του λαού, έθνος και λαός τείνει και πρέπει να συμπέσουν. Δεν μπορεί να είναι εθνικό ό,τι δεν είναι παλλαϊκό. Και εθνικό απελευθερωτικό μέτωπο σημαίνει παλλαϊκό απελευθερωτικό μέτωπο. Και εθνικός αγώνας για τη λευτεριά σημαίνει παλλαϊκός αγώνας για τη λευτεριά και για σήμερα και για αύριο και για πάντα»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένας Ουκρανός ναύτης αρνήθηκε ν΄ανοίξει πυρ κατά των Ρώσων και τραυματίστηκε από το διοικητή του. / Ανακρίνονται από FSB οι 23 Ουκρανοί αιχμάλωτοι στρατιώτες στο Kerch. Μεταξύ των αιχμαλώτων και 2 αξιωματικοί της κρατικής ασφάλειας Ουκρανίας SBU. Τα στοιχεία των τραυματιών…
26/11/2018 – 21.00
Μεταξύ των αιχμαλώτων Ουκρανών στρατιωτικών που κρατούνται από τις ρωσικές αρχές στην Κριμαία υπάρχουν 2 αξιωματικοί της SBU της ουκρανικής υπηρεσίας κρατικής ασφαλείας, αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ. Τα 3 πληρώματα που κρατούνται είναι συνολικά 23 ναύτες. Τραυματίστηκαν οι 3 και όχι 6 όπως έλεγαν οι αρχικές πληροφορίες. Ένας ναύτης τραυματίστηκε από το διοικητή του γιατί αρνήθηκε να ανοίξει πυρ κατά των ρωσικών πλοίων. Περιθάλπτονται σε νοσοκομείο οι: Artemenko Andrew A., γεννηθείς 31.03.1994, Soroca Vasili Viktorovich, γεν. 11.04.1991, Eyder Dmitrevich Andrew, γεν. 20.12.1999. Αυτοί τραυματίστηκαν γιατί πρόβαλαν αντίσταση κατά τη σύλληψή τους. Την Τρίτη δικαστήριο της Συμφερούπολης θ΄αποφασίσει για την τύχη τους.
Οι αιχμάλωτοι τραυματίες Ουκρανοί ναύτες  δεν έχουν έγγραφα μαζί τους, δεν βιάζονται να ξεκινήσουν διάλογο με τους ανακριτές, αναφέρουν πηγές από  τις δυνάμεις ασφαλείας της Κριμαίας.  Οι ίδιες πηγές διέρρευσαν λεπτομέρειες που αφορούν τόσο τα τραύματά τους όσο και τις συνθήκες κράτησής τους στο νοσοκομείο του Kerechensk. Προς το παρόν, όλοι βρίσκονται στο Τμήμα Τραυματολογίας, δεν υπάρχει να μεταφερθεί κάποιος από αυτούς στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Τα τραύματα δεν είναι από σφαίρες αλλά είναι δευτερογενείς πληγές που προκλήθηκαν από τον εξοστρακισμό των πυρών που βρήκαν πάνω στην επιφάνεια του πλοίου με αποτέλεσμα μεταλλικά θραύσματα να πλήξουν Ουκρανούς ναύτες.  Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες , αντιστάθηκαν κατά τη διάρκεια της σύλληψης. Ο τραυματισμένος αξιωματικός είναι ανώτερος υπολοχαγός. Γίνεται λόγος για 20 Ουκρανούς ναύτες τραυματίες που τελούν υπό καθεστώς αιχμαλωσίας ενώ τα 3 πλοία παραμένουν καθηλωμένα στο λιμάνι του Κερτς.
ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΝΑΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΣΗ
Tα μέλη του πληρώματος των ουκρανικών πλοίων που τραυματίστηκαν είναι υπό κράτηση από την Υπηρεσία συνοριοφυλακής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας FSB της Ρωσίας και βρίσκονται στο νοσοκομείο του Kertch. Κάποιοι από αυτούς φέρουν επιπόλαια τραύματα σε πνευμόνια, πόδια, χέρια. Η κατάστασή της υγείας τους είναι σταθερή και νωρίτερα ξεκίνησε η ανάκριση. Τα τραύματά τους αποδεικνύουν ότι οι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων της FSB δεν τράβηξαν για να τους σκοτώσουν δεν έριξαν απευθείας κατά των σωμάτων τους αλλά πυροβόλησαν όσο και όπως χρειάστηκε για να εμποδίσουν ενδεχόμενη αντίσταση εκ μέρους τους και να προκαλέσουν παράλληλα την πιο μικρή βλάβη στους αντιπάλους ναύτες.
Ένας 20χρονος αιχμάλωτος ναύτης Ουκρανός από την Οδησσό….



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΒΙΝΤΕΟ που έδωσε το FSB με τους αιχμαλώτους Ουκρανούς ναύτες όπου ομολογούν ότι παραβίασαν τα χωρικά ύδατα Ρωσίας.
26/11/2018 – 23.00
Η ρωσική Υπηρεσία FSB δημοσιοποίησε ένα vidéo από την ανάκριση των αιχμαλώτων Ουκρανών ναυτών στο Kertch. Στο βίντεο αναγνωρίζουν πως παραβίασαν τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας.
Ο Andreï Drach, μέλος του πληρώματος του πολεμικού ουκρανικού πλοίου Νικόπολη- Nikopol, δήλωσε στο vidéo ότι τα ουκρανικά πλοία μπήκαν στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας. Στις 23, με διέταξαν ν΄ακολουθήσω τη διαδρομή Oδησσός-Mαριούπολη από το στενό Kertch. Εν πλω προς Μαριούπολη μπήκαμε στα χωρικά ύδατα της Ρωσίας  όπου η ακτοφυλακή της Ρωσίας μας προειδοποίησε ότι παραβιάζουμε ρωσικούς νόμους. Επανειλημμένα, μας είπαν ότι πρέπει ν΄αφήσουμε τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας και η ακτοφυλακή μας προειδοποίησε και πάλι να εγκαταλείψουμε τα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και να πάμε πέρα από τη ζώνη των 12 μιλίων και περιμένουμε  για περαιτέρω αποφάσεις σχετικά με το πέρασμα μας από το στενό τα Στενά του Κερτς – Μαριούπολης».
Ο διοικητής Vladimir Lesovoy, δήλωσε στο vidéo ότι  « σκόπιμα παραβίασε » τις κλήσεις της Ρωσίας. Λέει στο βίντεο « εγώ ο Vladimir Vladimirovich Lesovoy, διοικητής της στρατιωτικής μονάδας 1828. Ξεκινήσαμε στις 22 Νοέμβρη 2018 … Πραγματοποίησα τη μετάβαση μέσω του στενού του Kertch. Έχοντας διασχίσει τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα, παρατήρησα τα πλοία της ρωσικής ακτοφυλακής. Σκόπιμα αγνόησα την ραδιοεπικοινωνία…. ».
Το μέλος του πληρώματος Sergueï Tzibizov, δηλώνει στο βίντεο ότι η Ουκρανία « παραβίασε τα χωρικά ύδατα της Ρωσίας « . « Εγώ ο Tsibizov Sergey Andreevich, πήγα  στις 8 h το πρωί από Οδησσό στο πλοίο Berdyansk για το στενό του Kertch. Όταν φτάσαμε στο στενό παραβιάσαμε τα χωρικά ύδατα Ρωσίας και περιμέναμε νέες εντολές. Αλλά τότε είδαμε 2 ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν πράσινου χρώματος .Τα ρωσικά πλοία μας επικοινώνησαν και μας διέταξαν να σταματήσουμε. Ομοίως τραβήξαμε κι εμείς. Ο διοικητής πήρε την απόφαση να σταματήσει η πορεία του πλοίου « .
Ανακοινώθηκε μια λίστα 18 αιχμαλώτων Ουκρανών ναυτών. Το ΝΑΤΟ κάλεσε τη Ρωσία σε άμεση απελευθέρωσή τους όπως και των 3 πλοίων.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=Asnu9cD9m5w



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κριμαία: Δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη του πρώτου Ουκρανού ναύτη - Η ρωσική τηλεόραση μεταδίδει ζωντανά τις ανακρίσεις
 Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018, 18:21
Το δικαστήριο που βρίσκεται στη ρωσική Κριμαία διέταξε την κράτηση δύο μηνών για τον πρώτο από τους 24 ναυτικούς που συνέλαβε η Ρωσία. Πρόκειται για τον Βλαντιμίρ Βαρίμεζ, ο οποίος θα παραμείνει υπό καθεστώς σύλληψης έως τις 25 Ιανουαρίου του 2019. Ο ίδιος είχε τεθεί υπό κράτηση την Κυριακή, για παραβίαση των θαλάσσιων συνόρων της Ρωσίας. Παράλληλα εντύπωση προκαλεί η κίνηση της Ρωσίας να μεταδίδει στην κρατική τηλεόραση ζωντανά τις ανακρίσεις των ναυτικών.

FSB: Έγγραφο για αλλαγή πλεύσης από την Οδησσό στο Μπέρντιανσκ βρέθηκε στο ουκρανικό πλοίο «Nikopol»
Οι ρωσικές αρχές, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο ασφαλείας FSB, βρήκαν έγγραφο στο κατασχεμένο ουκρανικό πλοίο «Nikopol», στο οποίο υπήρχαν εντολές για αλλαγή πλεύσης από την Οδησσό στο Μπέρντιανσκ.

Όπλα και πυρομαχικά στα ουκρανικά πλοία, τα οποία κατασχέθηκαν από τις ρωσικές αρχές
Όπλα, πυρομαχικά, εκτοξευτές χειροβομβίδων, χειροβομβίδες και πολυβόλα περιλαμβάνονταν στο «οπλοστάσιο» των ουκρανικών πλοίων, τα οποία κατασχέθηκαν από τις ρωσικές αρχές, μετά το περιστατικό στο στενό του Κερτς, την Κυριακή.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας επιβεβαιώνει πως στα τρία πλοία επέβαιναν πράκτορες
Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) σημειώνεται πως επιβεβαίωσε πως στα πλοία του ουκρανικού ναυτικού που εισήλθαν στα ρωσικά χωρικά ύδατα επέβαιναν στελέχη της ουκρανικής αντικατασκοπείας.

Η ρωσική τηλεόραση μεταδίδει τις ανακρίσεις
Η Ρωσία αποφάσισε να μεταδώσει μέσω της κρατικής τηλεόρασης τις ανακρίσεις των ναυτικών. «Αναγνωρίζω ότι οι ενέργειες των πλοίων με στρατιωτικό εξοπλισμό του Ουκρανικού πολεμικού ναυτικού είχαν προκλητικό χαρακτήρα», ανέφερε ένας ναύτης, που υποστήριξε ότι λέγεται Vladimir Lesovoy. «Εκτελούσα μια παραγγελία», πρόσθεσε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων καλεί τους Καθολικούς να μην πληρώνουν τους «ανόητους» ιερείς
 Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018, 15:51
Επίθεση κατά της Καθολικής Εκκλησίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, καλώντας τους πολίτες της χώρας να ξεφορτωθούν τις λειτουργίες, λέγοντας πως οι εκκλησιαστικές διδαχές δεν έχουν επαφή με την κοινωνία και αποκαλώντας διεφθαρμένους τους επισκόπους.
«Χτίζεις ένα παρεκκλήσι στο σπίτι σου και προσεύχεσαι εκεί. Δε χρειάζεται να πας στην εκκλησία για να πληρώσεις γι' αυτούς τους ανόητους», δήλωσε ο Ντουτέρτε σε ομιλία του, όπως μετέδωσε το ABS-CBN.
Δίχως να ξεφεύγει από τα αμφιλεγόμενα σχόλια που συνηθίζει, ο Ντουτέρτε αναφέρθηκε στην Καθολική Εκκλησία μιλώντας την Κυριακή στην πόλη Νταβάο, όπου είχε υπηρετήσει ως δήμαρχος πριν αναλάβει την προεδρία της χώρας το 2016.
Πριν τα εγκαίνια έργου παροχής νερού, ο πρόεδρος αποφάσισε να αναφερθεί για άλλη μια φορά στο θέμα του θείου. «Τι γνωρίζουν σήμερα για τον κόσμο; Πώς μπορούν άνθρωποι πριν 3.000 χρόνια να προβλέπουν ή να σχεδιάζουν τι συμβαίνει σήμερα», διερωτήθηκε, χαρακτηρίζοντας «αρχαϊκά» τα κηρύγματα του Βατικανού.
Μιλώντας για τους επισκόπους στη χώρα, ορισμένοι εκ των οποίων όπως είπε ήταν φίλοι του, προειδοποίησε τους αφοσιωμένους ενορίτες να μη τους δίνουν χρήματα, ενώ τους κατηγόρησε για διεφθαρμένη συμπεριφορά ζητώντας από την κυβέρνηση να τους παράσχει οχήματα.
Στο παρελθόν ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε έχει μιλήσει για τον Θεό αποκαλώντας Τον «ανόητο», ενώ έχει χαρακτηρίσει τον Πάπα «γιο πόρνης».
Μετά τη Βραζιλία και το Μεξικό, οι Φιλιππίνες είναι το τρίτο πολυπληθέστερο σε καθολικούς κράτος στον πλανήτη.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλεξάντερ Νόι, βουλευτής του γερμανικου κόμματος «Η Αριστερά»  : Να σταματήσει η ανάμειξη της Δύσης στην Ουκρανία
 Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018, 14:35
H κήρυξη του στρατιωτικού νόμου σε περιοχές της Ουκρανίας που συνορεύουν με τη Ρωσία ανεβάζει ακόμη περισσότερο το κλίμα έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες και δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερη στρατιωτική κλιμάκωση, όπως τουλάχιστον προειδοποίησε το πρωί ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Όλοι εκείνοι που αιφνιδιάστηκαν από τις στρατιωτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών ασφαλώς δεν γνώριζαν ότι την αρχή έκανε η ουκρανική πλευρά.

Η διπλή ανάγνωση του διεθνούς δικαίου
Μιλώντας στη Γερμανική Ραδιοφωνία, ο βουλευτής του κόμματος «Η Αριστερά» Αλεξάντερ Νόι, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής, αποκάλυψε ότι ήδη στις αρχές του χρόνου η Ουκρανία κατάσχεσε ένα ρωσικό αλιευτικό και ένα ρωσικό πλωτό βυτιοφόρο, συλλαμβάνοντας τα πληρώματά τους, τα οποία και δέσμευσε για άγνωστο χρονικό διάστημα. «Έτσι και οι Ρώσοι από τη μεριά τους εντατικοποίησαν τις επιθεωρήσεις των συνόρων και η κατάσταση κλιμακώθηκε όλο το καλοκαίρι με αποκορύφωμα αυτό που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες» επισημαίνει ο Νόι, ρίχνοντας σαφώς την ευθύνη στην ουκρανική πλευρά. Ο Γερμανός βουλευτής δηλώνει ότι η αξιολόγηση της ευθύνης δεν μπορεί να γίνει με βάση το διεθνές δίκαιο.
«Και το Κοσσυφοπέδιο ήταν υπό σερβική κυριαρχία, όλη η βαλκανική πολιτική της Δύσης κατέστησε το διεθνές δίκαιο περιττό. Στη Γιουγκοσλαβία ή στο Σουδάν καταπατήθηκε μαζικά το διεθνές δίκαιο και δημιουργήθηκαν τετελεσμένα… Εδώ και 20 χρόνια επικρατεί η πολιτική του δίκαιου του ισχυρού. Πρέπει να γίνει συνολική αλλαγή σκέψης για να αναπτυχθεί και πάλι κοινή βάση συναίνεσης» επισημαίνει.
«Είναι λάθος οι δυτικές χώρες, οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Ε.Ε. να αποτελούν σταθερό κομμάτι της διένεξης» υποστηρίζει. Την άποψη αυτή εδράζει ο Αλεξάντερ Νόι στο ότι η Ουκρανία ως πολυεθνικό κράτος θα έπρεπε να έπαιρνε τη θέση μιας χώρας - γέφυρας ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία και όχι όπως έκαναν οι Δυτικοί να τη σύρουν στο δικό τους στρατόπεδο, με τα αποτελέσματα που προκύπτουν σήμερα. «Προειδοποιώ επειγόντως τη Δύση να σταματήσει να αναμειγνύεται. Έγινε κομμάτι της διένεξης. Δεν είναι υπεράνω της διένεξης» σημειώνει ο Αλεξάντερ Νόι. «Με τη στάση της συμβάλλει στη μεγαλύτερη διεθνοποίηση του προβλήματος, θα ήταν απερισκεψία να αναζωπυρώνει τη διένεξη μια διάφορα μέσα» προσθέτει.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία ξεκινά τα γυμνάσια με τη Σαουδική Αραβία. Κατά τα αλλα την εχουν σε εμπαργκο λογω Κασογκι και Υεμενης
 Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018, 11:43
Κοινή στρατιωτική άσκηση ξεκινά η Βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία με τη Σαουδική Αραβία, παρά τη διεθνή πίεση μετά τον φόνο Khashoggi και τον καταστροφικό της πόλεμο στην Υεμένη.
Περίπου 200 στρατιώτες της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) και οκτώ αεριωθούμενα Typhoon βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στη Σαουδική Αραβία συμμετέχοντας σε μια «προγραμματισμένη» άσκηση με την ονομασία «Πράσινη Σημαία».
«Η Βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία επιδιώκει να ενσωματώσει όλα τα συστήματα μάχης, ενάντια στα χερσαία αμυντικά συστήματα για τη μέγιστη αποτελεσματικότητα» δήλωσε ο στρατηγός Haidar bin Rafie Al-Omari τη Δευτέρα στο RSAF.
Οι κοινές ασκήσεις θα ολοκληρωθούν στις 11 Δεκεμβρίου, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι διπλωματικές εργασίες του Ηνωμένου Βασιλείου με το Ριάντ για τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Jamal Khashoggi στην πρεσβεία του βασιλείου στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Οκτώβριο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




O Θαπατέρο διαβεβαιώνει ότι η εμμονή με τη Βενεζουέλα οφείλεται στο ότι υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό ενδιαφέρον

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο δήλωσε το Σάββατο ότι «η εμμονή» που υπάρχει για τη Βενεζουέλα είναι επειδή πίσω της βρίσκεται «γιγάντιο οικονομικό και πολιτικό ενδιαφέρον», όπως δήλωσε στην αποκλειστική συνέντευξή του στο Radio La Pizarra.
Ο Θαπατέρο δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι η «πίεση» από ορισμένες χώρες του κόσμου εναντίον της Βενεζουέλας και της κυβέρνησής της προέρχονται από «οικονομικά και πολιτικά» κίνητρα αρνητικά προσκείμενα προς αυτό που αντιπροσωπεύει το σύστημα της Βενεζουέλας στην περιοχή.
«Με εκπλήσσει αυτή η εμμονή για τη Βενεζουέλα, αυτή η συνεχής πίεση προς οποιοδήποτε γεγονός ή άποψη που εξαπολύεται απέναντι στη Βενεζουέλα, η τόσο μεροληπτική πληροφόρηση που σχετίζεται με τη Βενεζουέλα. Μπορώ να το αποδώσω μόνο στο ότι υπάρχει ένα τεράστιο οικονομικό και πολιτικό ενδιαφέρον στρατηγικού χαρακτήρα σε ότι αντιπροσωπεύει αυτή η χώρα» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος.
Σε μια συνέντευξη με τον Ισπανό οικονομολόγο και ακαδημαϊκό Αλφρέδο Σερράνο, ο πρώην πρόεδρος σχολίασε επίσης την πολιτική κατάσταση στη Λατινική Αμερική, και επεσήμανε ότι η περιοχή είναι «φιλικά και κοινωνιολογικά προσκείμενη στην πλειοψηφία της προς τα αριστερά», αν και αυτή τη στιγμή «επικρατεί ένας υπερβολικός ιδεολογικός κατακερματισμός και ένας άλυτος διάλογος μεταξύ επανάστασης και δημοκρατίας».
Ο Θαπατέρο από το 2016 ανήκει στην ομάδα των μεσολαβητών του διαλόγου μεταξύ της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και της αντιπολίτευσής της, ο οποίος για μήνες πραγματοποιήθηκε στη Δομινικανή Δημοκρατία.


2 σχόλια:

e-h είπε...


Eβραικη Φωνη για την Ειρηνη JVP
Μέσα σε λίγες ώρες από την εκλογή της, η Ilhan Omar συγκρίθηκε με τους συμπαθούντες τους νεοναζί . Οι κομιστές την χαρακτήρισαν μια αντισημιτρια. Η ADL είπε ότι ήταν «ανησυχη».
Γιατί; Επειδή η Ομάρ θα είναι το πρώτο μέλος του Αμερικανικου Κογκρέσου που υποστηρίζει δημοσίως το κίνημα για μποϊκοτάζ, εκβιασμό και κυρώσεις - και είναι τρομοκρατημένοι.
Ας το ονομάσουμε αυτό που είναι: Η Ilhan Omar είναι μια γενναία Αμερικανίδα μαύρη μουσουλμάνα, η οποία αποτελεί τεράστια απειλή για την αδιαμφισβήτητη υπέρ του Ισραήλ υποστήριξη στο Κογκρέσο.
Η πρώτη εκστρατεία εκποίησής μας - εναντίον της Caterpillar για το ρόλο της στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα - ξεκίνησε το 2003 . Το ταξίδι μας για την οικοδόμηση ενός φιλο-παλαιστινιακού μπλοκ στο Κογκρέσο ήταν σχεδόν τόσο μακρύ.
Για χρόνια, η JVP έχει αφιερώσει πόρους και προσωπικό χρόνο για να υποστηρίξει εκστρατείες, οργανισμούς και δημόσια πρόσωπα σε αυτούς τους αγώνες. Και τώρα αυτά τα δύο σκέλη της δουλειάς μας είναι υφασμενα μαζί.
Η απόφαση της Airbnb να σταματήσει την επιχειρηματική δραστηριότητα σε παράνομους οικισμούς είναι μια τεράστια νίκη για το κίνημα του BDS. Και η αντίδραση της ισραηλινής κυβέρνησης και των εβραϊκών ομάδων παλαιών φρουρών, όπως το κέντρο Simon Wiesenthal (που καταδίκασε το κίνημα του BDS ενώ καλούσε για μποϊκοτάζ του Airbnb), δείχνει πόσο ισχυροι έχουμε γίνει.
Η Ilhan Omar αντιπροσωπεύει τη μεταβολή της κοινής γνώμης σχετικά με τις πολιτικές του ισραηλινού απαρτχάιντ.
Αυτός είναι ο λόγος που κάνουμε σήμερα για την οικοδόμηση ηγετών στο Κογκρέσο και σε αίθουσες εξουσίας σε ολόκληρη τη χώρα. Επειδή όσο περισσότερη υποστήριξη μπορούμε να δημιουργήσουμε γι 'αυτήν, οι πιο προοδευτικοί πολιτικοί θα κερδίσουμε.

e-h είπε...


Εβραικη Φωνη για την Ειρηνη JVP
Το Facebook έχει συλληφθεί με εμπορία αντισημιτικών επιθέσεων για να υπονομεύσει τη νόμιμη κριτική. Αφαιρούν 10.000 παλαιστινιακές θέσεις κάθε χρόνο.
Αποθαρρύνουν τόσο το αντιπαλαιστινιακό όσο και το αντιεβραϊκό συναίσθημα.
Και σήμερα, το στυλ Robin Hood, μπορείτε να ανακατευθύνετε μερικά από τα απίστευτα πλούτη τους προς τη δικαιοσύνη.
Ξεκινώντας στις 8 π.μ. ET * σήμερα * το Facebook ταιριάζει με τη συμμετοχη σας. Επομένως, εάν ενεργήσετε γρήγορα, η συμμετοχη σας μπορεί επίσης να αναγκάσει το Facebook να υποστηρίξει τη JVP και να αντιστρέψει κάποιες από τις βλάβες που έχουν προκαλέσει.
Οι έρευνες δείχνουν ότι 1 στις 9 θέσεις του Facebook που έχουν γραφτεί για τους Παλαιστινίους περιέχει μια έκκληση για βία ή κατάρα. Και στο Ισραήλ οι θέσεις ΑΝΤΙ-Παλαιστινίων με μίσος ανεβαίνουν κάθε 71 δευτερόλεπτα!
Το Facebook επιχειρεί να φέρει τον κόσμο πιο κοντά - αλλά παίζουν σε φυλετικές διαιρέσεις για να προστατεύσουν τα κέρδη τους.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα είναι τόσο ικανοποιητικό να τραβήξουμε μερικά από τα χρήματα των κολοσσών των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και να τα βάλουμε στη θεραπεία των τμημάτων που έχουν εξαπλωθεί.