Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Τεταρτη 28 Νοεμβριου 2018


ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ
(απ΄το λόγο του Αρη στη Λαμία, 22 Οκτώβρη 1944):
--
ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
Αδέλφια, Έλληνες και Ελληνίδες της Λαμίας και της περιοχής της!
Από μέρους του Γενικού Στρατηγείου του Ε.Λ.Α.Σ, σας φέρω τους πιο θερμούς χαιρετισμούς.
Όπως βλέπετε, πρόκειται «να βγάλω λόγο». Μα ο λόγος μου αυτός δεν θα μοιάζει καθόλου με τους λόγους που γνωρίσατε μέχρι σήμερα. Δεν πρόκειται να σας υποσχεθώ ούτε πως θα σας φτιάξω γεφύρια ή ποτάμια, όπως σας υποσχόντουσαν πως θα σας φέρουν οι παλιοί κομματάρχες. Ούτε και θα σας τάξω λαγούς με πετραχήλια. Δεν επιδιώκω ν' αποσπάσω επαίνους για τη ρητορική μου δεινότητα. Επιδιώκω απλώς ν' ακούσετε αυτά που θα σας πω. Προσέξτε. Θ' αρχίσω σαν τα παραμύθια:
Η ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ.
Κάποτε η γωνιά αυτή της γης που πατάμε και λέγεται Ελλάδα ήτανε δοξασμένη κι ευτυχισμένη κι είχε ένα πολιτισμό, οπού επί 2 1/2 χιλιάδες χρόνια συνεχίζει να παραμένει και να θαυμάζεται απ' όλο τον κόσμο. Κανένας σοφός η άσοφος δεν μπορεί μέχρι σήμερα να γράψει ούτε μια λέξη, αν δεν αναφερθεί στα έργα που άφησαν οι δημιουργοί αυτού του πολιτισμού, που λέγεται αρχαίος ελληνικός πολιτισμός.
Κάποτε, λοιπόν, η χώρα μας ήτανε δοξασμένη, μα αργότερα την υποδούλωσαν κι έχασε την παλιά της αυτή δόξα. Μα ύστερα από κάμποσα χρόνια η χώρα μας σηκώθηκε στο πόδι κι ύστερα από σκληρούς αγώνες ενάντια στη σκλαβιά, πάλι λευτερώθηκε.
Στην εποχή της σκλαβιάς πέρασε σκληρά, μαύρα χρόνια και πολλοί «έξυπνοι», αναμεσα στους οποίους και κάποιος Φαλμεράγιερ, ισχυρίστηκαν πως η ελληνική φυλή έσβησε κι ότι αυτή διασταυρώθηκε μ' άλλες φυλές, που δεν έχουν τίποτα το κοινό με την αρχαία ελληνική φυλή.
Μα ότι κι αν πούνε, αυτό δεν έχει καμία αξία. Την ελληνικότητα μας την αποδείξαμε. Γεγονός είναι ότι η χώρα μας ξεσηκώθηκε και ξαναγένηκε πάλι λεύτερη.
Αυτό κάνεις δεν το ήθελε. Ούτε οι ξένοι βασιλιάδες, ούτε οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες. Οι ξένοι δεν το θέλανε, γιατί φοβισμένοι από τη γαλλική επανάσταση, χτυπούσαν όλες τις εξεγέρσεις και δημιούργησαν γι' αυτό μεταξύ τους την Ιερή Συμμαχία. Οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες γιατί τα είχανε καλά με τους Τούρκους και ξεζουμίζανε το λαό. ..
...
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ.
Μια μαυρίλα πλάκωνε τον ελληνικό ορίζοντα. Κανείς δεν ήξερε τι θα έφερνε η αύριο και πώς θα ξεφεύγαμε από τη σιδερένια τανάλια που μας έσφιγγε. Κείνοι που ένιωθαν βρίσκονταν στις φυλακές και τα ξερονήσια. Κι εδώ πρέπει να στιγματιστεί μια άλλη ατιμία των ανθρώπων της 4ης Αυγούστου, που φεύγοντας, τους παράδωσε στα χέρια των καταχτητών.
Μια άλλη μερίδα πού ένιωθε, ασχολούνταν με τις μαύρες και άσπρες αγορές. Έτσι, όλο το βάρος έπεσε πάνω σε μια χούφτα ανθρώπων, απ' αυτούς που τρώγανε καρπαζιές μέσα στα αστυνομικά μπουντρούμια και τις ασφάλειες, μα που φλέγονταν από ηρωισμό και ανδρεία και μέσα τους υπήρχε μια ζεστή ελληνική καρδιά κι έτρεχε στις φλέβες τους πραγματικό ελληνικό αίμα. Αυτοί άναψαν το δαυλό κι έδωσαν το σύνθημα για τον ξεσηκωμό του Έθνους. Αυτοί που δώσανε το κουράγιο στους Έλληνες. Αυτοί που δημιούργησαν τη νέα Φιλική Εταιρία: το ΕAM.
...
ΠΟΙΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗ ΘΡΗΣΚΡΕΙΑ;
Θα γδάρουμε τους παπάδες; Μα γιατί; Εμείς βλέπουμε, ότι χιλιάδες παπάδες βρίσκονται τώρα στην πρωτοπορία του κινήματος μας και η συμβολή του κλήρου, που στάθηκε στο πλευρό μας, υπήρξε ανεκτίμητη.
Μήπως συμβαίνει το αντίθετο; Γιατί αυτοί που εμφανίζονται σαν προστάτες της εκκλησίας, γκρεμίσανε μαζί με τους Γερμανούς και γδέρνουνε παπάδες.
Ο κομμουνισμός, λένε, θα καταργήσει την θρησκεία. Μα η θρησκεία είναι ζήτημα συνείδησης. Πώς θα καταργηθεί λοιπόν; Η κατάργηση της θρησκευτικής συνείδησης είναι πράμα αδύνατο, έστω κι αν ακόμα οι κομμουνιστές θέλανε να την καταργήσουν. Η θρησκευτική συνείδηση δεν καταργείται με απλές διαταγές. Αν συνέβαινε ένα τέτοιο πράμα, αυτό θα έμοιαζε με την διαταγή πού έβγαλε κάποτε ένας αστυνόμος στην Ανάφη, με την οποία απαγόρευε την πάλη των τάξεων!
Το τι θα γίνει στο πολύ μακρινό μέλλον, το πώς θα σκέπτονται οι άνθρωποι τότε, είναι άλλο πρόβλημα. Και κανένας πολιτικός δε μπορεί να βγάλει νόμο για το τι θα πρέπει να γίνει ύστερα από 200 η 500 χρόνια. Ούτε λοιπόν κι εμείς θα βγάλουμε τέτοιο νόμο. Μας ενδιαφέρει το πώς θα προκόψει ο λαός μας σήμερα κι όχι το τι φιλοσοφικές πεποιθήσεις θα έχει ύστερα από 500 χρόνια.
Συνεπώς καταλαβαίνετε τώρα, ότι αυτοί που διαδίδουν αυτές τις συκοφαντίες επιδιώκουν άλλους σκοπούς, προσπαθώντας με το μέσο αυτό της συκοφαντίας να εξαπατήσουν το λαό και να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους πάνω του. Αν μάλιστα εξετάσουμε βαθύτερα το πράμα αυτό, θα δούμε ότι αυτοί είναι άθρησκοι, γιατί σε αυτούς δεν υπάρχει ούτε ίχνος θρησκευτικής συνείδησης κι ο μόνος που λατρεύουν είναι ο Θεός Μαμμωνάς, ο Θεός του χρήματος…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα κείμενο για μια μαθητική κινητοποίηση του 1983 ενάντια στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα της Κύπρου.
Αξίζει να διαβαστεί.
Στη Χίο - Από μνήμης - Όροι κινήματος
Ένα σχόλιο από μνήμης για τα σημερινά επιφαινόμενα, που θα το επιβεβαιώσει ο αγαπητός Δημήτρης Πικιώνης:
Το 1983 το Νοέμβρη ως μαθητές και μαθήτριες της Γ Λυνείου κινητοποιηθήκαμε με αποχή και πορεία ενάντια στην ανακήρυξη του κράτους του Ντενκτάς στην Κύπρο, όλα τα λύκεια της Χίου 1ο, 2ο και Τεχνικό Λύκειο {πρωτοφανές!}...
Τα συνθήματα ήταν Κύπρος ενιαία ανεξάρτητη, όχι στο κράτος του Ντενκτάς και περνώντας από το λιμάνι όπου και τούρκικα ψαράδικα Κάτω η χούντα του Εβρέν -πάρα πολύ σημαντικό. Σε μια εποχή χωρίς σόσιαλ μίντια, με μια ενημέρωση από δυο κρατικά κανάλια. Με βραδινή κινητοποίηση του Ρήγα, ο σ. Δημήτρης έφτιαχνε αεροπανώ μέχρι τα χαράματα, που κρεμάστηκαν νωρίς το πρωί. . Με δημοκρατικές συνελεύσεις που αποφάσισαν την κινητοποίηση το πρωί της ίδιας μέρας.
Προφανώς και υπήρξε απόπειρα διείσδυσης από ακραίους εθνικιστές (κάτι ταλαίπωροι κύπριοι σπουδαστές στη Σχολή Μηχανικών ΕΝ που πήγαν να καπελώσουν τη συγκέντρωση φωνάζοντας Ένωσις ή Θάνατος, ή Γρίβας Διγενής Αθάνατος, απομονώθηκαν αμέσως, τον έναν κουμπάρο τον κατέβασα από τα κάγκελα του σιντριβανιού της πλατείας με τη συνδρομή του Γιάννη Κουτσοδόντη... αλλά και κάτι φασιστάκια της οννεδ που κρύβονταν, 1983 είπαμε).
Τι θέλω να πω σαν συμβολή σε μια νηφάλια, πολιτική κι όχι πανικόβλητη αντιμετώπιση της κατάστασης: όροι κινήματος, συνελεύσεις, συλλογικές αποφάσεις, όχι καπέλωμα από φαιόχρωμους συλλόγους γονέων, ούτε καπέλωμα από φασίστες βουλευτές δυστυχώς....όπως λέγαμε στην ξεπερασμένη ξύλινή μας γλώσσα και μόνο αυτό ΟΡΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ που ενώνει τον κόσμο στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και απομονώνει τους φασίστες... διαφορετικά κενό που οι κύκλωπες και λαιστρυγόνες θα το εκμεταλλευτούν.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Που λες, Κάρλ, ή θα θυμούνται όλοι τα γενέθλιά μου, ή θα με ξεχνούν όλοι.
Να' ναι καλά αυτός  που με θυμήθηκε!
Φρίντριχ Ένγκελς (28 Νοεμβρίου 1820 - 5 Αυγούστου 1895)



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ελεύθερη η καθαρίστρια! Νίκησε η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη!
Σ' αυτόν τον τόπο δεν θα ριζώσει ο κοινωνικός κανιβαλισμός!
Σχολιο.-  Δεν αθωώθηκε, αναστολή ποινής πήρε .. έχει Γολγοθά ακόμα μπροστά της
Σχολιο.-  Παιδιά, για να έχετε σωστές ειδήσεις. Δεν της αφαιρέθηκαν τα ένσημα, διότι είχε άμκα και προσέφερε πραγματική εργασία. Όποιο σάιτ έγραψε ότι της αφαίρεσαν τα ένσημα, έγραψε ανεπιβεβαίωτη είδηση.
Σχολιο.- διάβασα ότι διεγράφη από την λίστα ασφαλισμένων. ΑΜΚΑ έχουν και οι ανασφαλιστοι. Να το δούμε όμως.
Σχολιο.- μου εξηγησε φιλος νομικος πως διαγραφη μετα απο αμειφθεισα παροχη αποδεδειγμενης πραγματικης υπηρεσιας δεν γινεται. Ας το δουμε.
Σχολιο.- Από δικές της δηλώσεις μαθεύτηκε πως της διέγραψαν τα ένσημα: “Έχασα τη δουλειά μου αλλά και τα 20 χρόνια που δούλεψα. Είναι σα να μη δούλεψα ποτέ. Με έσβησαν από το μητρώο. Δεν έχω ένσημα. 20 χρόνια σα να μη δούλεψα”.
Επίσης, το θέμα έχει θέσει και το Σωματείο Καθαριστριών - Καθαριστών Μαγνησίας, στο οποίο εντάσσεται και το οποίο είναι άμεσα πληροφορημένο.
Αν έκαναν λάθος θα έσπευδε αμέσως κάποια υπηρεσία να διαψεύσει. Πόσο μάλλον μετά από τόσο θόρυβο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρε , είναι δυνατόν ;Κάνεις εδώ ανάρτηση για το τι δήλωσε ένα φασιστάκι, που λέει για τις «μαθητικες» καταληψεις των ναζιστων στη Μακεδονια, και μιλαει ένα φασιστακι μελος 15μελους της Θεσσαλονικης,  και λεει πως το ΚΚΕ θα καταλύσει τη δημοκρατία και το ενοχλεί το ότι η Αριστερά είναι κατά του ΝΑΤΟ, υπέρ των ναυτεργατών κ.λπ. κ.λπ.; Και μη μου πεις πως κρατάει αποστάσεις από τη Χρυσή Αυγή. Και οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες κρύβουν το ότι είναι ναζί. Δεν συμφέρει να το πουν ανοιχτά. Το ότι αυτό είναι φασιστάκι προκύπτει από τον αντικομμουνισμό του και την αντίθεσή του ακόμη και σε αναφορές σε εργάτες.
Φασισταριό του κερατά είναι. Βρίζει τους κομμουνιστές, τον ενοχλούν οι εργάτες, γλείφει το ΝΑΤΟ. Σε παρακαλώ πολύ! Είναι αντι-ΚΚΕ γιατί είναι γλίτσα που υπερασπίζεται τους εφοπλιστές και το ΝΑΤΟ.
Σε παρακαλώ πολύ! ενοχλήθηκε γιατί το ΚΚΕ είναι υπέρ των ναυτεργατών και γιατί είναι κατά του ΝΑΤΟ. Ξέρω να διαβάζω. Δεν αναφέρει τυχαία ναυτεργάτες και ΝΑΤΟ. Ο εθνοπροδότης! Λέει πουθενα αλλού για ΝΑΤΟ; Το επικρίνει πουθενά; Το αναφέρει μόνο όταν πρόκειται να το υπερασπιστεί έναντι του ΚΚΕ και κατά συνέπεια όλων όσοι είμαστε πατριώτες και όχι σύγχρονα ταγματασφαλιταριά όπως αυτό το φασιστάκι.
Κι οι ταγματαλήτες για το έθνος και τη Μεγάλη Ελλάδα μιλούσαν. Αλλά όταν το ΕΑΜ διαδήλωνε για τη Μακεδονία αυτοί μακέλευαν τον κόσμο σε συνεργασία με τους κατακτητές. Όποιος σήμερα μιλάει τάχα για Μακεδονία αλλά δεν θίγει το ΝΑΤΟ είναι πολιτικός τους επίγονος.
Όποιος φωνάζει για τη Μακεδονία ή την Κύπρο κ.λπ. χωρίς να βγάζει τσιμουδιά για το ΝΑΤΟ και μάλιστα ενοχλείται από τέτοιες αναφορές, επίγονος είναι. Γιατί χωρίς αντιιμπεριαλισμό ο "πατριωτισμός" γίνεται εθνικισμός. Τα ζήσαμε και με την ΕΟΚΑ Β αυτά και τα πληρώσαμε πανάκριβα.
Και η θέση της ΕΟΚΑ Β θεωρητικά κατά του ΝΑΤΟ ήταν αλλά τη διχοτόμηση μια χαρά την υπηρέτησε! Δεν είναι και τόσο αθώα όλα αυτά. Και δεν τα λέει ένας πιτσιρικάς. Όλοι οι ακροδεξιοί αυτά που λέει αυτός λένε.
Δεν νομίζω να δίνει ο μικρός γραμμή στους φασίστες! Μάλλον αντίστραφα είναι τα πράγματα.
 Όποιος μιλάει για Μακεδονία και Κύπρο και δεν βγάζει τσιμουδιά για ΝΑΤΟ είπα, ξανά και ξανά. Δεν είπα πως είναι φασίστες όλοι όσοι είναι υπέρ του ΝΑΤΟ. Αλλά όλοι οι φασίστες είναι υπέρ του ΝΑΤΟ, ως γνήσιοι εθνοπροδότες. Κουράζομαι αφάνταστα να λέω ξανά και ξανά τα ίδια.
 Θεωρώ προβοκατόρικη μια τέτοια ερώτηση, όπως προβοκατόρικη είναι και η αναφορά σε στελέχη της ΛΑΕ που τάχα υποκλίθηκαν σε συλλαλητήρια. Που προκύπτει άμεσα από την άποψή σου ότι όποιος δεν αποδέχεται τον σλαβομακεδονικό εθνικιστικό λόγο είναι αυτομάτως εθνικιστής. Και το φασιστοκάναλο (για το οποίο ήταν σαφής η αναγνώριση του λάθους) το κάνεις "φασιστοκάναλα" και το εμφανίζεις ως πολιτική επιλογή κ.λπ κ.λπ. Νομίζω πως έτσι δεν γίνεται κουβέντα. Εγώ τουλάχιστον δεν έχω συνηθίσει να συζητάω με διαστρεβλώσεις των θέσεων του συνομιλητή μου για τη δημιουγρία εντυπώσεων.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΙ
Αυτοί που υποδέχτηκαν τη νατοϊκή Συμφωνία των Πρεσπών σαν δώρο για την ειρήνη, οι ίδιοι που παλιότερα ζητωκραύγαζαν υπέρ του νατοϊκού Σχεδίου Ανάν, είναι οι ίδιοι που ανακάλυψαν πως οι Αμερικάνοι δεν είχαν και ιδιαίτερη ευθύνη για τη χούντα, και πως οι νατοϊκές συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου άδικα καταγγέλθηκαν από το παγκόσμιο κομμουνιστικό και αντιιμπεριαλιστικό κίνημα. Αυτοί που όλο και κάποιο πρόβλημα έχουν με τον εθνικοαπελευθερωτικό χαρακτήρα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και πάει λέγοντας.
Ε! Είναι αυτονόητο να τους μυρίζει "φασισμό" οποιαδήποτε εναντίωση στη Συμφωνία των Πρεσπών, οποιαδήποτε αναφορά στον αγώνα των Κυπρίων κατά της βρετανικής αποικιοκρατίας κ.λπ. κ.λπ.
Γι' αυτούς, δεν αρκεί να λες ξεκάθαρα ότι είναι ανάγκη να πετάξουμε τους φασίστες έξω από τα σχολεία, μιλώντας στους μαθητές και για το ΝΑΤΟ και τη σχέση του φασισμού με τον εθνικισμό και τον πόλεμο.
Όχι! Γι' αυτούς ή θα βαρέσεις παλαμάκια στους νατοϊκούς δολοφόνους και τα τσιράκια τους ή είσαι φασίστας!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:
ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!
"Αυτές τις μέρες τα σχολεία και οι μαθητές μας έχουν μπει στο στόχαστρο διαφόρων εξωσχολικών κύκλων που τους προτρέπουν να κάνουν καταλήψεις για "Μακεδονικό", "Κατσίφα" και "Β. Ήπειρο", παροτρύνοντας τους μαθητές, στους οποίους απευθύνονται, να επικοινωνήσουν με τα 15μελή και τους συλλόγους γονέων για να κλείσουν τα σχολεία τους.
Μας προβληματίζει έντονα το γεγονός ότι την ώρα που μαζικές καταλήψεις, τόσο το προηγούμενο διάστημα όσο και σήμερα, πραγματοποιούνται σε σχολεία της χώρας, με αφορμή άμεσα και σημαντικά προβλήματα της μαθητικής κοινότητας, όπως οι ελλείψεις δασκάλων και καθηγητών, τα διδακτικά κενά, οι υλικοτεχνικές υποδομές, η μεταφορά των μαθητών, η θέρμανση, τα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ, η σχολική στέγη, κ.ά., εμφανίζονται καταλήψεις που δεν φαίνεται να έχουν ευρεία απήχηση και συνήθως υποχωρούν μετά από μία ή δύο ημέρες, ενώ κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι προκύπτουν από δράσεις μικρών ομάδων μαθητών χωρίς να παίρνονται αποφάσεις από γενικές συνελεύσεις των μαθητών στα σχολεία.
Η Ομοσπονδία καλεί γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς να απομονώσουν τέτοιες φωνές που οδηγούν σε μονοπάτια αλυτρωτισμού, να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν κάθε μέρα μέσα στα σχολεία, μέσα στην κοινωνία, να αγωνιστούν για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει πραγματικά. Για ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις, χωρίς εμπόδια. Που θα δίνει ολόπλευρη γνώση σε όλους. Για ένα σχολείο, στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια, που δεν θα μας κοιτάει στην τσέπη, για Παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα."



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χθες Τριτη πρωι ο αληταρας κωλογερας ταληροφονιας φασιστας Παπαδακης στον ΑΝΤ1 εβγαλε  ένα μαλακα πληρωμενο καθηγητακο να μας πει ότι φασιστικα συνθηματα φωναξαν οι μαθητες μονο στην Πτολεμαιδα, ενώ είναι γνωστο ότι σε ολη τη Μακεδονια τα ιδια φασιστοσκατα είναι οι περιβοητες «καταληψεις», εκανε γαργαρα το συνθημα που φωναζουν κατω από την καθοδηγηση 35αριδων χρυσαυγιτων είναι «η Δημοκρατια πουλησε τη Μακεδονια»! Προσοχη, όχι ο Τσιπρας η ο ΣΥΡΙΖΑ πουλησε τη Μακεδονια. Η Δημοκρατια. Και εβγαλε ο αληταρας Παπαδακης ένα 50χρονο χρυσαυγιτη από κατηλημενο σχολειο στη Μακεδονια, που μας δηλωσε εργαζομενος «μαθητης» νυχτερινου Λυκειου!Για να δικαιολογησει ο αληταρας πληρωμενος δημοσιοκαφρος Παπαδακης τον 35χρονο καραφλοκουρεμενο λιπαρο σιχαμενο χρυσαυγιτη στη Πτολεμαιδα στο βιντεο που καθοδηγει τους μαθητες τι συνθημα θα φωναξουν.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όταν ένας τύπος δίχως γνώση καταφέρνει να εκλεγεί πρόεδρος!
«Ναι, κύριε Bolsonaro, είναι λυπηρό να βλέπεις πως ένας τύπος χωρίς καμία γνώση, εκτός από τα όπλα, καταφέρνει να εκλεγεί πρόεδρος».
Ανοιχτή επιστολή Κουβανού γιατρού προς τον Πρόεδρο της Βραζιλίαςμετά τα απαράδεκτα σχόλια του για την ιατρική αποστολή Κουβανών γιατρών που οδήγησε την Κούβα στην αποσυρσή τους.
«Bolsonaro, φίλε μου, όταν λέτε ότι η Κούβα παρακρατεί τον μισθό μου, σκέφτομαι τα εξής:
1. Αποδέχτηκα τους όρους της παρούσας σύμβασης με δική μου ελεύθερη βούληση και απόφαση.
2. Χάρη σε αυτά τα χρήματα (που κατά τη γνώμη σας παρακρατεί η Κούβα) η μητέρα μου, οι αδελφοί και οι αδελφές μου, ανιψιές και ανίψια, ξαδέλφια, θείοι, θείες, γείτονες, όλη η οικογένεια μου, έχουν εγγυημένη φροντίδα υγείας χωρίς να πληρώνουν τίποτα.
3. Γνωρίζω ότι η μορφωσή μου οφείλεται στα Δημόσια Πανεπιστήμια που υπάρχουν σε ολόκληρη την Κούβα.
Στα πανεπιστήμια όπου τα παιδιά των ξυλουργών, δικηγόρων, αγροτών, ταχυδρόμων, γιατρών, δημόσιων υπαλλήλων, κλπ μοιράζονται τις ίδιες αίθουσες ανεξάρτητα φύλου, χρώματος, ιδεολογίας ή εισοδήματος.
Αυτό, Bolsonaro, λέγεται ισότητα. Κάτι που εσείς δεν ξέρετε, επειδή δεν υπάρχει σε μια χώρα όπου η διαφθορά και τα πολιτικά προνόμια κυριαρχούν όλων των πόρων της Βραζιλίας.
Η συνεχεια στο
http://www.rovespieros.gr/otan-enas-typos-dixos-gnosi-katafernei-ginei-proedros/?fbclid=IwAR0fi9bAjBjumnZmgvbnkUXgF_L0CltcEiqFgfK2hGx7yZPzIB_Yw8yWz44