Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Παρασκευη 9 Νοεμβριου 2018



ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ασφαλίτης εντοπίστηκε στην έναρξη των εργασιών
Πέμπτη 08/11/2018 - 20:18
Η παρουσία αστυνομικού διευθυντή, κατόπιν ενός ασφαλίτη και του διοικητή του, στο ξεκίνημα των εργασιών του 33ου Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, έδειξαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛανταποκρίθηκε άμεσα στην έκκληση που της απηύθυναν πριν λίγες μέρες οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στο προεδρείο της ΓΣΕΕ να διαθέσει τα ΜΑΤ και το συνδικαλιστικό της Ασφάλειας, προκειμένου να στηρίξει τη νοθεία και τον εκφυλισμό στο συνδικαλιστικό κίνημα, να στηρίξει τη γραμμή ταξικής υποταγής στα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών.
Το απόγευμα της Πέμπτης, πριν ακόμα ξεκινήσει το Συνέδριο, οι δυνάμεις της «Εργατικής Ενότητας» έδιναν τη μάχη για να αποκαλύψουν τον επιζήμιο για την εργατική τάξη ρόλο των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) που με το έτσι θέλω και τη χρήση...«δεύτερης» σφραγίδας προσπαθούσαν να επικυρώσουν την παρουσία νόθων αντιπροσώπων.
Εκείνη την ώρα έδωσε το «παρών» ένας αστυνομικός διευθυντής «για κάθε ενδεχόμενο» -όπως είπε- και λίγο μετά αντιπρόσωποι της «Εργατικής Ενότητας» αποκάλυπταν και κατήγγειλαν ασφαλίτη με το όνομα Δημήτρη Βύσαλη, τον οποίο ήρθε λίγο αργότερα να παραλάβει ο διοικητής του.
Την παρουσία του κατήγγειλε στα μέσα ενημέρωσης ο Λεωνίδας Στολτίδης εκ μέρους της «Εργατικής Ενότητας», ενώ ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της διοίκησης στη ΓΣΕΕ είπε: «Είναι από το συνδικαλιστικό της Ασφάλειας. Ήρθε εδώ να παρακολουθήσει το Συνέδριο, σταλμένος από την υπηρεσία του. Ξέρετε πριν λίγες μέρες η πλειοψηφία στη διοίκηση της ΓΣΕΕ έστειλε χαρτί στην κυρία Γεροβασίλη και ζήταγε παρουσία των ΜΑΤ και της Ασφάλειας προφανώς να γίνουν τα συνέδρια. Συνέδριο πραγματικό θα γίνει μόνο με την παρουσία των εργατικών συνδικάτων και των ίδιων των εργαζομένων. Όχι με την Ασφάλεια, όχι με την παρουσία στελεχών εκείνων των παρατάξεων που αποφάσισαν να φέρουν εδώ την Ασφάλεια. Θέλουν συνέδρια μακριά από τους εργαζόμενους. Εμείς θέλουμε συνέδριο ζωντανό, μαχητικό, δημοκρατικό, ανοιχτό στους εργαζόμενους, να ξεκινήσει με τους πραγματικούς αντιπροσώπους και όχι με τους νόθους των εργοδοτών και όποιων άλλων».
Ο ασφαλίτης παραδόθηκε στον διοικητή του, ενώ ακούγονταν δυνατά το σύνθημα «Συνδικάτα εργατών όχι των εργοδοτών».
Να σημειωθεί ότι η «Εργατική Ενότητα» κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για τον αποκλεισμό νόθων αντιπροσώπων, τα οποία θα εκδικαστούν το πρωί της Παρασκευής 9 Νοέμβρη.
Την παρουσία του ασφαλίτη στο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και εδώ μία νηφάλια αντίδραση από έναν απεγνωσμένο πράκτορα προπαγάνδας της Πρεσβείας του Ισραήλ που από τον πανικό του να καλύψει την ανάδειξη το θέμα της "Συμφωνίας της Χάαβαρα", πάει και βάζει τα πάντα μέσα σε ένα άρθρο από όπου και αν προέρχεται.
Πιο ηλίθιος και από τα δέντρα
https://xyzcontagion.wordpress.com/2017/01/27/holocaust-denial/2016-12-29-%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%B7/?fbclid=IwAR1bdFIFX0nXbZAIbin9RurLDSaDCtGzm-8UqL0nYRVGoTUVkDxDixcHlnU
Για όποιον την ψάξει τη Συμφωνια της Χααβαρα θα την βρει εδώ
https://tokoutsavaki.blogspot.com/2014/03/haavara-agreement_16.html?fbclid=IwAR17zhLqMGinamnSV4slmn3WaWFtQzkAwZ9YNSKftPO6Q3PjMLJkYKDNUyk




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Τι μου λέτε..... φοβάται τον Μαδούρο η τράπεζα της Αγγλίας,,, τον Σαουδάραβα μονάρχη, το κράτος του Ισραήλ. τους διεθνείς μαφιόζους που ξεπλένει, δεν τους φοβάται ?
- Το 1959 μετά την νίκη της Επανάστασης στην Κούβα, δραπετεύοντας από το νησί ο δικτάτορας Μπατίστα, πήρε μαζί του όλο το χρυσό της χώρας (μάλλον στην τράπεζα της Αγγλίας θα τον φύλαξε).
- Λίγο μετά, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δέσμευσε τις καταθέσεις του κουβανικού κράτους στις βορειοαμερικάνικες τράπεζες. Από αυτά τα λεφτά "αποζημιώνεται" μέχρι και σήμερα κάθε πικραμένος που προσφεύγει στα δικαστήρια των ΗΠΑ κατά της Κούβας.

«Άκυρο» της Αγγλίας στο αίτημα της Βενεζουέλας για επαναπατρισμό ράβδων χρυσού
17:35 -  07.11.2018
Η αρνητική απάντηση του Λονδίνου εντάσσεται στο πλαίσιο καταπολέμησης της νομιμοποίησης «βρόμικου» χρήματος, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι ο Νικολά Μαδούρο θα οικειοποιηθεί τον χρυσό.
Αρνητική φαίνεται πως είναι η απάντηση της Τράπεζας της Αγγλίας στο αίτημα της Βενεζουέλας για τον επαναπατρισμό ράβδων χρυσού, αξίας 550 εκατ. δολαρίων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Times», το οποίο επικαλείται ανώνυμες πηγές, η αρνητική απάντηση του Λονδίνου εντάσσεται στο πλαίσιο καταπολέμησης της νομιμοποίησης «βρόμικου» χρήματος.
«Υπάρχουν ανησυχίες ότι ο Νικολά Μαδούρο θα οικειοποιηθεί τον χρυσό, ο οποίος ανήκει στο κράτος, και θα τον πωλήσει ως προσωπικό του κτήμα» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο βρετανικό δημοσίευμα.
Την Τρίτη, δύο καλά πληροφορημένες πηγές, μιλώντας στο Reuters, υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας προσπαθεί εδώ και περίπου δύο μήνες να φέρει πίσω στο Καράκας τον χρυσό.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ουάσιγκτον επέβαλε νέους περιορισμούς εναντίον της χώρας της νότιας Αμερικής, στοχοποιώντας τις εξαγωγές του πολύτιμου μετάλλου και κατηγορώντας την κυβέρνηση Μαδούρο για λεηλασία των δημόσιων πλουτοπαραγωγικών πηγών.
Οι κυρώσεις, οι οποίες αφορούν Αμερικανούς πολίτες και αμερικανικές εταιρείες που εμπορεύονται χρυσό της Βενεζουέλας, ανακοινώθηκαν από τον σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον.
Το Καράκας, από την πλευρά του, έχει καταβάλλει αξιοσημείωτες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να καταστεί ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας χρυσού σ' όλο τον κόσμο.
Την ίδια ώρα, επιχειρεί να περιορίσει την εξάρτηση από τα υπό αμερικανικού ελέγχου και επιρροής, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και εργαλεία, όπως για παράδειγμα το δολάριο. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, έχει δεσμευτεί να διεξαγάγει τις διεθνείς συναλλαγές, με εναλλακτικά νομίσματα, όπως το ευρώ και το γουάν.
Τα τελευταία χρόνια, βέβαια, η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει μία οξύτατη οικονομική κρίση, η οποία συνοδεύεται από φαινόμενα υπερπληθωρισμού, υποτίμησης του νομίσματος, ελλείψεις αγαθών κ.α. Ο Μαδούρο πάντως, έχει επανειλημμένως κατηγορήσει τις ΗΠΑ και την Κολομβία για ενορχήστρωση της οικονομικής επίθεσης, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης μέσω επέμβασης ή πραξικοπήματος.



Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018
Μαδούρο: Η Βενεζουέλα κατέχει τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο

Ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε μια νέα σειρά μέτρων στη βιομηχανία χρυσού της Βενεζουέλας για την καταπολέμηση των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, τις οποίες χαρακτήρισε «τρελές» και «εγκληματικές», κατηγορώντας τη χώρα της Βόρειας Αμερικής ότι εμποδίζει και αυξάνει τις τιμές των εισαγωγών τροφίμων και φαρμάκων στη χώρα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε μια νέα σειρά κυρώσεων κατά της λατινοαμερικανικής χώρας την περασμένη εβδομάδα, περιορίζοντας δυνητικά τις εξαγωγές χρυσού, όπως ανακοίνωσε ο ανώτερος σύμβουλος της εθνικής ασφάλειας Τζόν Μπόλτον. Οι κυρώσεις απαγόρευσαν ήδη στα ιδρύματα, τις επιχειρήσεις και σε οποιονδήποτε άλλο να παράσχουν κάθε είδους οικονομική υποστήριξη στη Μπολιβαριανή Επανάσταση.
Ο Μαδούρο απάντησε στα σχόλια του Μπόλτον κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής ομιλίας, λέγοντας ότι η Βενεζουέλα πιστοποιεί σήμερα 32 πεδία χρυσού. «Όλα δείχνουν ότι η Βενεζουέλα θα κατέχει τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον πλανήτη Γη», δήλωσε ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η χώρα θα κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για να ξεφύγει από τους περιορισμούς που εμποδίζουν την εισαγωγή των φαρμάκων και τροφίμων στη χώρα.
«Αν βγούμε έξω για να αγοράσουμε το απαραίτητο φαγητό ... καταλήγουμε να πληρώσουμε 50, 60 ή 80% περισσότερο», δήλωσε ο Μαδούρο. «Αυτές είναι τρελές, σχιζοφρενικές, εγκληματικές κυρώσεις ... αλλά ποτέ δεν θα υποκύψουμε. Η Βενεζουέλα ποτέ δεν θα παραδοθεί στον βορειοαμερικανικό ιμπεριαλισμό».
Ο Μαδούρο, μαζί με την οικονομική του ομάδα, ανακοίνωσε ότι η Βενεζουέλα εγκαθιστά 54 μονάδες επεξεργασίας χρυσού νέας τεχνολογίας οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα αποτρέψουν την ρυπογόνο χρήση του υδραργύρου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, τα εργοστάσια θα επιφέρουν περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κώστας Μπακογιάννης
Ειδικός σύμβουλος στον Ερυθρό Σταυρό τον οποίον τον είχε τοποθετήσει η μάνα του η Ντόρα και την κόρη της στην ηλικία 26 ετών με ετήσιες αποδοχές 350.000 ευρώ τον χρόνο.
Τα χρήματα προέρχονταν από τους εράνους του Ερυθρού Σταυρού !



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



50 Years Since Killing of the “Catholic Che Guevara”: ELN Guerrilla Father Camilo Torres
O Camilo Torres Restrepo (3 Φεβρουαρίου 1929 στην Μπογκοτά, Κολομβία - 15 Φεβρουαρίου 1966 στο Santander) ήταν Κολομβιανός σοσιαλιστής, ρωμαιοκαθολικός ιερέας, προκάτοχος της θεολογίας απελευθέρωσης και μέλος της αντάρτικης οργάνωσης του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN). (Σημεώση γράφοντος : η αντάρτικη αυτή οργάνωση που υπάρχει και σήμερα αγωνιζόμενη και έχει χαρακτηρισθεί τρομοκρατική από τις ΗΠΑ, έχει χαρακτήρα χριστιανικό-μαρξιστικό, κάνοντας μα ένωση των δύο) Κατά τη διάρκεια της ζωής του, προσπάθησε να συμβιβάσει τον επαναστατικό μαρξισμό και τον καθολικισμό.
Στα πλαίσια του πανεπιστημιακού προσωπικού του Εθνικού Πανεπιστημίου της Κολομβίας, υπήρξε συνιδρυτής της Σχολής Κοινωνιολογίας μαζί με τον Orlando Fals Borda το 1960. Η συμμετοχή του σε διάφορα φοιτητικά και πολιτικά κινήματα κατά τη διάρκεια του χρόνου του κέρδισε πολλούς οπαδούς, ειδικά από την κυβέρνηση της Κολομβίας και την ίδια την εκκλησία. Λόγω της αυξανόμενης πίεσης για να υποχωρήσει από τη ριζοσπαστική πολιτική του, ο Camilo Torres είδε τον εαυτό του διωκόμενο και κρυβόταν (αφήνοντας την εργασία του ως ακαδημαϊκός), ενώνοντας με τους αντάρτες στην Κολομβία. Υπηρέτησε ως μέλος χαμηλού επιπέδου του ΕΛΝ στον οποίο παρείχε επίσης πνευματική βοήθεια και έμπνευση από μαρξιστική-χριστιανική άποψη. Πέθανε στην πρώτη του εμπειρία μάχης, όταν το ΕΛΝ έπεσε σε μια κολομβιανή στρατιωτική ενέδρα.  Μετά το θάνατό του, ο Camilo Torres έγινε επίσημος μάρτυρας του ΕΛΝ.
Είναι ίσως πιο γνωστός για το απόσπασμα: «Αν ο Ιησούς ήταν ζωντανός σήμερα, θα ήταν αντάρτης».
Στη Δομινικανή Δημοκρατία το 1970 ιδρύθηκε μια επαναστατική ομάδα που περιλάμβανε καθολικά μέλη κληρικών και φοιτητές με την επωνυμία CORECATO, η οποία ανήκε στο Comando Revolucionario Camilo Torres ή στην Επαναστατική Διοίκηση Camilo Torres.
Σχολιο.- Βασίλειος Μαρκάκης Μητροπολίτης Κρήτης - Αντιστασιακός
παπα Βαλής - Εθνική Αντίσταση
π. Αλέξης Παπαλεξόπουλος - Αντιστασιακός
π. Νικόλαος Αποστολάκης - Αντιστασιακός Εθνομάρτυρας
Ο καθηγούμενος Γερμανός Δημάκος (1912 - 9 Ιουνίου 2004): Το κανονικό του όνομα ήταν Γεώργιος και όταν χειροτονήθηκε το έκανε Γερμανός. Θρυλική μορφή της Εθνικής Αντίστασης, γνωστός ως «Πάπα-Ανυπόμονος»
κλπ κλπ κλπ..
Σχολιο.- πάντοτε υπήρξαν μειοψηφία μέσα στο γενικό σώμα, όπως μειοψηφία είναι οι Αγιοι με μυστικιστικά και αγότητας σημεία μέσα στο γενικό σώμα. Η εκκλησία του Χριστού ειναι λάθος να ταυτίζεται με το γενικό σώμα, αλλά υπάρχει μέσα και πέρα από την ιστορία σε συγκεκριμένες μειοψηφικές χαρισματικές μορφές που δίχνουν το "παράλογο" της εν χριστώ ζωης, αλλά και το ελπιδοφόρο της καινής μεταφυσικης Ιεραρχίας...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To tvxs.gr και η στοχοποίηση Λαφαζάνη
08/11/2018
Αν υπάρχουν ιστοσελίδες για τις οποίες η ΛΑ.Ε είναι κάτι, σχεδόν, ανύπαρκτο σε αυτήν τη χώρα, ενώ δεν θέλουν ούτε «ζωγραφιστό» να δουν τον επικεφαλής της, Παν. Λαφαζάνη, τότε σε αυτές περίοπτη θέση κατέχει το tvxs.gr του ΣΥΡΙΖΑ.
Δυστυχώς για την κυβέρνηση και τα κατεστημένα κέντρα σε αυτήν τη χώρα, η ΛΑ.Εκαι ο επικεφαλής της έχουν να επιδείξουν ισχυρή και δυναμική πολιτική παρουσία, εναλλακτικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα, σημαντικές πολιτικές πρωτοβουλίες και κυρίως δυναμική και άκρως ενοχλητική για τους κυρίαρχους δράση σε κινήματα και κοινωνικά μέτωπα, παρουσία η οποία σχεδόν ποτέ δεν έχει συγκινήσει το tvxs.grώστε να παραχωρήσει λίγες γραμμές για την φιλοξενία της. Αντίθετα, ό,τι έχει γραφτεί για την ΛΑ.Ε και τον Λαφαζάνη στο tvxs.gr υπήρξε μάλλον εμπαθές, σχεδόν επιθετικό και στρεβλωτικό της πραγματικότητας και των απόψεών τους.
Από αυτό το σημείο, όμως, μέχρι να φτάνει ανυπόγραφο ρεπορτάζ του tvxs.gr να αναφέρει με μεγάλη ευκολία και κακεντρέχεια άλλα ανώνυμα δημοσιεύματα, τα οποία χρεώνουν στον Παν. Λαφαζάνη «επικίνδυνο εναγκαλισμό με την ακροδεξιά» (!) και φλερτ με «υπερπατριωτικές και εθνικιστικές απόψεις » (!), η διαβολή ξεπερνάει κάθε όριο αθλιότητας και ρυπαρής κίτρινης συκοφαντίας.
Πολύ περισσότερο, μάλιστα, αυτά τα όρια αθλιότητας ξεπερνιούνται όταν το TVXSγνωρίζει άριστα ότι ο Παν. Λαφαζάνης έχει δηλώσει ο ίδιος δημόσια και αυτοκριτικάπράγμα σπάνιο σε μια σάπια πολιτική ζωή, ότι ήταν λάθος του που πήγε σε αυτό το κανάλι χωρίς να φροντίσει εκ των προτέρων να πληροφορηθεί την πολιτική του ταυτότητα, την οποία αν γνώριζε ασφαλώς και δεν θα πήγαινε. Η κατασυκοφάντηση, όμως, κυριαρχεί της αλήθειας σε πολιτικούς και επικοινωνιακούς χώρους για τους οποίους ο σκοπός αγιάζει τα μέσα έχει καταστεί επάγγελμα.
Φυσικά, ο Παν. Λαφαζάνης έχει την δική του διαδρομή, την δική του ιστορία, τους δικούς το αγώνες και την δική του προσήλωση σε αυτά που θεωρεί αρχές και αξίες, ώστε να μην χρήζει καμιάς υποστήριξης και από κανέναν.
Το γεγονός ότι ο Παν. Λαφαζάνης είναι ο μόνος στον πολιτικό στίβο που υφίσταται καθαρά πολιτικές διώξεις, έχει φορτωθεί, πρωτοφανώς για την μεταπολιτευτική περίοδο, με τέσσερις δικογραφίες από την κυβέρνηση που μετά πάθους στηρίζει το «δικαιωματικό» tvxs.gr και το αμαρτωλό κατασκεύασμά της, το εμφυλιακού τύπου «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος». Το γεγονός, επίσης, ότι ο Παν. Λαφαζάνης βρίσκεται στην κρατική πλανητική λίστα διώξεων της χούντας της νεοφασιστικής Ουκρανίας μέσω της CIA και της «Κυπατζίδικης» ουκρανικής ιστοσελίδας «Myrotvorets», έρχονται να δείξουν πού προστίθενται και τι ενισχύουν οι λυσσώδεις και πέραν κάθε νοσηρής φαντασίας επιθέσεις στο πρόσωπο του Γραμματέα του Π.Σ της ΛΑ.Ε και της ίδιας της ΛΑ.Ε.
Αποτελεί μέγιστη υποκρισία κάποιων που εμφανίζονται ως υπερασπιστές δικαιωμάτων, να εξαπολύουν τόσο χονδροειδείς συκοφαντίες κατά Λαφαζάνη και ενώ διυλίζουν τον κώνωπα, καταπίνουν τόσο χοντροκομμένα, κυνικά και αδίστακτα την κάμηλο.
Δεν πλήττετε τον Λαφαζάνη, κύριοι του tvxs.gr και οι όμοιοί σας. Πλήττετε τους εαυτούς σας. Πλήττετε και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας σας. Φανερώνετε πιο καθαρά τον προσανατολισμό σας.
Ο Παν. Λαφαζάνης θα συνεχίσει πάντα να είναι φλογερός πατριώτης, πραγματικός διεθνιστής και πραγματικός αγωνιστής για ελευθερία, δημοκρατία, εθνική κυριαρχία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη, ενάντια σε όσους τόσο ξεδιάντροπα τα ξεπουλάνε!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΕΠΑΜ για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα
8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα
Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας, προφέροντας το όνομα της Ελλάδας στα χείλη του, φέροντας στη μνήμη ιδανικά και αξίες που οι πολιτικοί μας ταγοί και οι πάτρωνές τους θεωρούσαν ότι κατάφεραν να εξοβελίσουν από τη συλλογική μνήμη του ελληνικού λαού. Ένας νεκρός που συγκλόνισε όλη τη χώρα, τους υπενθύμισε ότι οι ιερές έννοιες της πατρίδας, της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, είναι εσαεί παρούσες σ’ αυτόν τον λαό, όσο υπάρχουν Έλληνες που αψηφούν ακόμη και τον θάνατο προκειμένου να αντισταθούν στις επιλογές της εθνικής μειοδοσίας, που συνειδητά επιχειρείται να εθιστούμε όλα τα τελευταία χρόνια.
11 ολόκληρες μέρες μετά το φόνο του Έλληνα Βορειοηπειρώτη από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας, δεν υπάρχει ακόμη καμία ξεκάθαρη αναφορά των αλβανικών αρχών για τις συνθήκες υπό τις οποίες έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας. 11 ολόκληρες μέρες, οι συνθήκες θανάτου του καλύπτονται από ένα πλέγμα ένοχης σιωπής, κρυψίνοιας και συσκότισης στοιχείων, για τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση απλώς ψέλλισε διαμαρτυρίες, παρά το ότι ο νεκρός δεν ήταν μέλος μόνο της εθνικής ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας αλλά και Έλληνας Πολίτης!
Ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε η αλβανική πλευρά το όλο ζήτημα, αναδίδει έντονα την οσμή όχι μόνο της συγκάλυψης αλλά και της συνειδητής προβοκάτσιας για το περιστατικό του φόνου. Προβοκάτσιας για την επίτευξη των στόχων που έχουν ήδη σχεδιαστεί, όπως αποκάλυψε πριν από λίγο καιρό ο Επίτροπος της Ε.Ε., Γιοχάνες Χαν, μιλώντας για «αναδιάρθρωση των συνόρων μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας», δρομολογώντας τις «διαρκείς Έλληνο-Αλβανικές συνομιλίες για την αποκλειστική οικονομική ζώνη».
Οι αιτίες όμως για τη συμπεριφορά των Αλβανών, δεν θα πρέπει να αναζητηθούν μόνο στη γείτονα χώρα, αλλά κυρίως εντός της ελληνικής καθεστηκυίας πολιτικής τάξης που έχει θέσει εδώ και χρόνια την Ελλάδα σε τροχιά αποσύνθεσης, δίνοντας το έναυσμα στους «γείτονες» να συμπεριφέρονται ανάλογα. Βήμα το βήμα, αυτό που κάποτε γνωρίζαμε ως «Ελληνικό Κράτος», η πάλαι ποτέ «Ελληνική Δημοκρατία», αποδομείται και ουσιαστικά αυτοδιαλύεται, με συνέπεια ο εθνικός διαμελισμός να μην αποτελεί πλέον ένα σενάριο που μεθοδεύουν για το μέλλον οι επικυρίαρχοι, αλλά μια σκληρή πραγματικότητα που έχει αρχίσει να μπαίνει σε εφαρμογή.
Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει ο ελληνικός λαός να φτάσει στο κατώτατο στάδιο της ταπείνωσης, πρέπει με κάθε ευκαιρία να γίνεται φανερό το πόσο αυτή η χώρα αδυνατεί να υπερασπιστεί ακόμα και τα πιο στοιχειώδη. Πρέπει ο Έλληνας να φτάσει στο έσχατο σημείο, όπου όχι μόνο να νιώθει, αλλά και να αποδεχθεί το γεγονός ότι δεν έχει απολύτως κανένα δικαίωμα: κανένα δικαίωμα στο χώμα που πατάει, κανένα δικαίωμα στο νερό που πίνει ούτε και στον αέρα που ανασαίνει. Δεν έχει δικαίωμα ούτε καν στην ταφή του παιδιού του. Ακόμη κι αυτό, είναι μια χάρη που του παραχωρήθηκε από τον Αλβανό πρόεδρο και μάλιστα με την «ανθρωπιστική» διαμεσολάβηση ενός ξένου κόμματος!
Δεκάδες τα περιστατικά που με ευθύνη των «ελληνικών κυβερνήσεων» αθροίζονται για την ταπείνωση του Έλληνα, αλλά και της Ελλάδας ως χώρας. Από τη φρεγάτα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που αποχώρησε από τα εθνικά μας ύδατα κυνηγημένη από μια τουρκική ακταιωρό, από τους Έλληνες αξιωματικούς που κρατήθηκαν ως κοινοί εγκληματίες στις τουρκικές φυλακές, από τη γερμανική αστυνομία που περιπολεί σε κεντρικούς δρόμους ελληνικών πόλεων 73 χρόνια μετά την αποχώρηση της Βέρμαχτ, μέχρι την παρακράτηση επί ένα 10ήμερο της άταφης σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα, το μήνυμα είναι ένα: «Το παρόν κατεδαφίζεται. Πωλούνται τα υλικά». Είναι ένα μήνυμα που απευθύνεται τόσο προς το εξωτερικό, προς  όσους επιβουλεύονται τη χώρα και ελπίζουν σε μερίδιο από το πλιάτσικο, όσο και προς το εσωτερικό, για να ισοπεδώσει το ηθικό του Έλληνα πολίτη, να τον οδηγήσει στην πλήρη απογοήτευση, τη φυγή, την παραίτηση.
Γι’ αυτό και η Αλβανία, σ’ αυτήν τη συγκυρία, βρήκε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το πάθος και τη φλόγα ενός απλού, νεαρού Έλληνα, για να προχωρήσει σ’ αυτήν την απίστευτα προκλητική, δολοφονική και προβοκατόρικη ενέργεια. Η αλβανική αστυνομία δεν χρειάστηκε να σχεδιάσει μια προσεκτική επιχείρηση για να παγιδεύσει και να συλλάβει τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Ποιος ο λόγος να το κάνει, όταν μπορεί πολύ εύκολα να πυροβολήσει στο ψαχνό; Άλλωστε ποιος θα τους ζητήσει τον λόγο και από ποιον θα υποστούν συνέπειες; Δεν είχαν κανέναν ενδοιασμό να αμαυρώσουν τη μνήμη του θύματός τους, κυκλοφορώντας την εκδοχή ότι «γάζωνε κόσμο με το Καλάζνικοφ», χωρίς να έχουν εμφανίσει ως τώρα (11 μέρες μετά) όχι ένα θύμα, αλλά έστω έναν ελαφρύ τραυματισμό, μια γρατζουνιά, έστω, ως αποτέλεσμα αυτής της «επίθεσης». Παρακράτησαν τη σορό, δεν επέτρεψαν μέχρι σήμερα την έρευνα, αποκρύπτουν τα στοιχεία, αλλοιώνουν τα πειστήρια, δεν παραδίδουν τα προσωπικά του αντικείμενα… Γιατί το κάνουν; Απλά, επειδή μπορούν!
Ο φόνος του Κωνσταντίνου Κατσίφα έφερε στο προσκήνιο της δημοσιότητας την ξεχασμένη ελληνική κοινότητα της Βορείου Ηπείρου. Μια κοινότητα η οποία, από το 1914, αποτελεί αναγνωρισμένη εθνική μειονότητα, εντός της αλβανικής επικράτειας, με βάση το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας. Το Πρωτόκολλο αυτό, με το οποίο αναγνωρίστηκε η Αυτόνομη Βόρεια Ήπειρος, ουδέποτε καταργήθηκε, ουδέποτε τροποποιήθηκε ή αντικαταστάθηκε από άλλη διεθνή συνθήκη. Συνεπώς, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, είναι σε ισχύ και ο αντλών δικαιώματα (στην περίπτωση αυτή, η Ελλάδα) μπορεί ανά πάσα στιγμή να τα εγείρει, πολύ περισσότερο εφόσον το ζήτημα της Β. Ηπείρου παραμένει σε εκκρεμότητα σύμφωνα με τη Συνθήκη των Παρισίων του 1946. Ο φόνος του Κωνσταντίνου Κατσίφα έγινε σε μια περιοχή όπου με βάση το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, απαγορεύεται να υπάρχουν στρατός και χωροφύλακες του κράτους της Αλβανίας, εκτός από την περίπτωση πολέμου ή επανάστασης. Το δε Αστυνομικό Σώμα προβλέπεται να αποτελείται από Βορειοηπειρώτες και όχι από εθνικά Αλβανούς!
Δεν τα γνωρίζουν αυτά οι ιθύνοντες της αλβανικής κυβέρνησης; Βεβαίως και τα γνωρίζουν. Γνωρίζουν όμως επίσης πολύ καλά ότι η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι σε τέτοια θέση, που όχι μόνο δεν υπερασπίζεται, αλλά απεμπολεί και παραχωρεί αφειδώς ακόμη και τα κεκτημένα κυριαρχικά της δικαιώματα. Πόσο μάλλον να προβεί σε απαιτήσεις και διεκδικήσεις με βάση μια συνθήκη, καθόλα έγκυρη μεν, αλλά που οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν την ενεργοποίησαν εδώ και περίπου έναν αιώνα, ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις των ξένων δυνάμεων και «προστατών» μας! Δεν την ενεργοποίησαν μεν, αλλά ουδέποτε διανοήθηκε ελληνική κυβέρνηση -με εξαίρεση τη σημερινή- να την αποποιηθεί.
Με βάση το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, οι ενέργειες της αλβανικής αστυνομίας και των αλβανικών αρχών, δεν είναι μόνο εγκληματικές αλλά και παράνομες. Γνωρίζουν όμως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να το επικαλεστεί η ντόπια πολιτική ολιγαρχία της χώρας μας, αφού έχουν ήδη διαρρεύσει οι προθέσεις της «ελληνικής» κυβέρνησης να προχωρήσει στην αποποίηση και την κατάργησή του! Και μόνον η πρόθεση αυτή, που επίτηδες διέρρευσαν για να μετρήσουν αντιδράσεις, αποδεικνύει τη δύναμη που εμπεριέχει η ύπαρξή του και τις καταλυτικές δυνατότητες που δίνει στην ελληνική πλευρά για να τις αξιοποιήσει.
Ο φόνος του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα και τα όσα ακολούθησαν μέχρι την κηδεία του, έκανε πασίδηλο ότι ο ελληνικός λαός, ο λαός της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, του Αιγαίου, της Κρήτης, δεν έχει να περιμένει το παραμικρό από το λεγόμενο «ελληνικό κράτος», όσο αυτό συνεχίζει να βρίσκεται υπό καθεστώς κατοχής και με κυβερνήσεις που υποτάσσονται και  εκτελούν τις εντολές των κατοχικών δυνάμεων. Μόνο ταπεινώσεις, εξευτελισμούς, εξαθλίωση. Και αδικία. Κατάφωρη. Γιατί ποτέ δεν υπάρχει δικαιοσύνη υπό κατοχή. Γιατί δεν έχεις τίποτα, όταν δεν έχεις πατρίδα.
Η πάνδημη κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό του, τους Βουλιαράτες της Β. Ηπείρου, η συγκίνηση και η βουβή οργή που προκάλεσαν στο πανελλήνιο, αποτελούν κόλαφο για την ιθύνουσα πολιτική τάξη της χώρας μας. Εκπρόσωποι της οποίας δεν έπαψαν από την πρώτη στιγμή να τον στιγματίζουν, έστω και νεκρό, αποδεχόμενοι πλήρως την αλβανική εκδοχή. Όμως ο λαός, τού έχει ήδη αποδώσει τιμές ήρωα, επειδή αψήφησε τον βέβαιο θάνατο. Όπως έκαναν πάντοτε οι ήρωες σ’ αυτόν τον τόπο, από την ομηρική εποχή.
Αυτόν τον λαό που γνωρίζει να τιμάει τα παιδιά του, δεν θα καταφέρουν να τον ισοπεδώσουν, όσους εξευτελισμούς κι αν του έχουν επιφυλάξει μέχρι τώρα. Όταν το αντιληφθούν αυτό οι χαμερπείς και οι δωσίλογοι που τα τελευταία 8 χρόνια κυβερνούν, θα είναι πολύ αργά γι’ αυτούς.
8 Νοεμβρίου 2018
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ
https://www.epamhellas.gr/to-epam-ton-konstantino-katsifa/




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάλεσμα του ΠΑΚΣ Πάτρας στην αντιπολεμική διαδήλωση την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στον Άραξο στις 11.30 ενάντια σε όλες τις αμερικανονατοικές βάσεις.
Στην περιοχή μας πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου. Από την Ουκρανία ως τη Συρία, στα Βαλκάνια, το Αιγαίο, την Κύπρο και τη Μέση Ανατολή, σχηματίζεται ένα τόξο θερμών αντιπαραθέσεων με κύριο υπαίτιο τον ευρωατλαντικό ιμπεριαλιστικό Άξονα ΗΠΑ-ΕΕ-Ισραήλ. Οι ΗΠΑ δια του ΝΑΤΟ αναδιατάσσουν με απροκάλυπτη επιθετικότητα τις στρατιωτικές δυνάμεις του ευρωατλαντικού Άξονα, διαμελίζουν χώρες, επαναχαράσσουν σύνορα, ανατρέπουν κυβερνήσεις με πραξικοπήματα, διασφαλίζοντας την παγκόσμια κυριαρχία τους, αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες. Είναι ανάγκη να απευθύνουμε ένα κάλεσμα φιλίας σε όλους τους γειτονικούς λαούς για μια λαϊκή, φιλειρηνική ασπίδα ενάντια σε κάθε επιθετικότητα, αιματοχυσία και πολεμικό τυχοδιωκτισμό.
Η Τουρκία προσπαθεί να κατοχυρωθεί με σχετική αυτονομία σαν περιφερειακή δύναμη. Από την εισβολή του τουρκικού στρατού στη Βόρεια Συρία, την αντιδημοκρατική εκτροπή στο εσωτερικό της Τουρκίας με χιλιάδες στις φυλακές, έως και την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, το γκριζάρισμα ζωνών στο Αιγαίο και τις απειλές πολέμου με κάθε αφορμή προς την Ελλάδα, όλα δείχνουν ότι η συμμαχία Ερντογάν - Γκρίζων Λύκων προωθεί την πλέον φιλοπόλεμη, εθνικιστική και αυταρχική ατζέντα.
Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εκφράζοντας τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, αναζητεί προστασία στο πλευρό των ΗΠΑ και εμπλέκει τη χώρα σε επικίνδυνα γεωπολιτικά σχέδια (υδρογονάνθρακες, ενεργειακοί δρόμοι, συμφωνίες με Ισραήλ και Αίγυπτο) προσπαθώντας να αναδειχθεί ο αποτελεσματικότερος επιστάτης του ΝΑΤΟ στην περιοχή.
Πιο ειδικά στην περιοχή μας, προχωρά η αναβάθμιση των στρατοπέδων Άραξου και Ανδραβίδας, για χάρη των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποδεχθούν ακόμα και πυρηνικά! Η ανάπτυξη του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος καθίσταται ένα κύριο και επείγον ζήτημα.
Μόνο ο λαός μπορεί να εμποδίσει τον πόλεμο και να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Σήμερα απαιτείται η μέγιστη συσπείρωση κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, μαζικών φορέων, διανοούμενων και καλλιτεχνών για ένα αντιπολεμικό κίνημα που θα ξεσκεπάσει την παραπληροφόρηση, θα αντιταχθεί στη μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο και ενεργούμενο του ΝΑΤΟ και θα συμβάλει στη δημιουργία δικτύων αλληλεγγύης και ειρήνης μεταξύ ανεξάρτητων και κυρίαρχων λαών.
Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την κινητοποίηση που καλούν φορείς και οργανώσεις την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στον Άραξο στις 11.30.
Πανελλαδικός Αντιπολεμικός Κινηματικός Συντονισμός Πάτρας



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ / Abdel Fatah Al-Sissi: δεν δίνω δεκάρα τσακιστή για την ανοικοδόμηση στη Συρία. Οι Σύριοι την κατέστρεψαν οι Σύριοι να την φτιάξουν.
9/11/2018 – 15.30
O Abdel Fatah Al-Sissi  έκανε την παρακάτω  δήλωση  αναφορικά με την ανοικοδόμηση της Συρίας που προκάλεσε σάλο στο συριακό διαδίκτυο μιλώντας στο Παγκόσμιο Forum  Νεολαίας που διεξήχθηκε στο Charm el-Cheikh:
 »Σύμφωνα με την πιο μινιμαλιστική εκτίμηση η αναδόμηση της Συρίας θα κοστίσει  300 δις δολάρια και κατά την πιο μαξιμαλιστική ως και 1 τρις δολάρια. Θα επιθυμούσα ο καθένας από εσάς να μου πει  αυτό που κάθε συριακή κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει είτε την πλειοψηφία είτε την μειοψηφία θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει μπροστά σε μια τέτοια πρόκληση. Πιστεύετε ότι ο οποιοσδήποτε στον κόσμο θα έτεινε χείρα (βοηθείας); To λέω ανοιχτά. Θεωρείτε ότι κάποιος θα έπαιρνε 300δις δολάρια απλά για να τα δώσει στη Συρία; Aυτοί διαπληκτίζονται για μια υπόθεση  10 δις δολαρίων… Οι παγκόσμιες διαμάχες περιστρέφονται γύρω από την επιρροή, τα χρήματα και τα συμφέροντα. Περιμένετε ότι κάποιος θα σας δώσει 300 δις δολάρια για να επιδιορθώσετε τη χώρα σας; Δεν είστε εσείς που την σπάσατε; Γιατί κάποιος άλλος να την ξαναφτιάξει για εσάς; Aυτοί δεν θα την ξαναφτιάξουν για εσάς. Αυτοί θα φτιάξουν τη δική τους χώρα. Αυτοί θ΄ανοικοδομήσουν τη δική τους χώρα και θα βοηθήσουν τη δική τους νεολαία. Μιλάω για τις αναπτυγμένες χώρες. Όσο για εσάς τους άλλους κάνετε το ίδιο στις δικές σας χώρες.Εσείς καταστρέφετε τις χώρες σας. Για το Θεό, δεν θα ακούσετε αυτό που σας λέω από το στόμα οποιουδήποτε άλλου.. » memri 8.11.18
Επίσημη αντίδραση από συριακής πλευράς δεν υπήρξε αλλά  Σύριοι ακτιβιστές στο διαδίκτυο αναφέρουν ότι
-πρώτον η Συρία δεν ζήτησε  από τον Σίσι ή την Αίγυπτο να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της χώρας της επομένως η τοποθέτηση Σίσι έχει άλλα κίνητρα.
-δεύτερον πρόκειται για πόλεμο όπου συμμετείχαν 200.000 ξένοι τρομοκράτες της διεθνούς του τζιχάντ, για πόλεμο που κηρύχθηκε κατά του συριακού κράτους όπου οι τρομοκράτες υποκινήθηκαν, εξοπλίστηκαν, χρηματοδοτήθηκαν, υποστηρίχθηκαν πολιτικά, μιντιακά, λογισμικά  από ξένες δυνάμεις για να έρθουν οι ΗΠΑ να κάνουν  »ταμείο » ως διαιτησία και να δεσμεύσουν το ένα τρίτο της συριακής γης και το 90% του πετρελαίου της στα Ανατολικά του Ευφράτη και να φτιάξουν 20 παράνομες στρατιωτικές βάσεις ως και αεροδρόμια.
-τρίτον η θρυαλλίδα άναψε στην πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου και διαδόθηκε στη Συρία.
-τέταρτον οι στρατολογήσεις πολλών Σύριων έγιναν από το διαδίκτυο ή κανάλια που εξέπεμπαν από το εξωτερικό ως και από την Αίγυπτο.
-πέμπτο η Αίγυπτος δεν είναι σε θέση να προστατεύσει την χριστιανική μειονότητα αποδεδειγμένα, έχει σχεδόν χάσει τον έλεγχο του βαρυσήμαντου για την ιστορία και τον πολιτισμό Σινά  από μια χούφτα τρομοκράτες μόνο συγχαρητήρια και αλληλεγγύη θα όφειλε να δίνει στους ήρωες του συριακού στρατού που τα έβαλαν με το παγκόσμιο τζιχάντ θυσίασαν 1.000.000 άνδρες αλλά βγήκαν νικητές παλικαρίσια.
-έκτο δεν πρόκειται για εμφύλιο στη Συρία αλλά για παγκόσμιο-περιφεριακό πόλεμο αν λάβει κανείς υπόψην τα στρατόπεδα και πως κατανέμονται ως συμμαχικές δυνάμεις εκατέρωθεν. Η Αίγυπτος ως στρατηγικός εταίρος των ΗΠΑ στην περιοχή δεν έχει και δεν είχε ποτέ για 7 χρόνια αμερόληπτη στάση στο συριακό.
η Αίγυπτος συμμετείχε στη σαουδαραβική συμμαχία που διέπραξε τη γενοκτονία του λαού της Υεμένης επέδειξε την αναλγησία της δεν περιμένουμε να φανεί πιο ευαίσθητη ως προς την τύχη της Συρίας.
-η Αίγυπτος και συγκεκριμένα ο Σίσι έκλεισε θεαματικές συμφωνίες για μεγάλα έργα υποδομής στη χώρα του με τη Σ Αραβία βρήκε χορηγό γιατί προσκύνησε το βασίλειο των αποκεφαλιστών και ακρωτηριαστών ουαχαμπιτών η Συρία δεν εξαγοράστηκε αντιστάθηκε.
ο Αιγύπτιος αλ Ζαχράουι αρχηγός της αλ Κάιντα είναι αυτός που πολλές φορές με δηλώσεις του υποκίνησε ενθάρρυνε τη συριακή πτέρυγα της αλ Κάιντα την επονομαζόμενη Αλ Νούσρα……
ο φαινομενικός πραγματισμός του Σίσι δεν είναι παρά ένας υπαγορευμένος κυνισμός που μάλιστα παίρνει άλλες διαστάσεις όταν προτείνεται ως λόγος στη νεολαία. Αυτό είναι το μήνυμα του αλτρουισμού ,της αλληλεγγύης, της συνεργασίας της συναδέλφωσης των λαών και μάλιστα λαών αδερφών αραβικής υφής που περνάει στους νέους ανθρώπους που τον παρακολουθούσαν στο Φόρουμ της Παγκόσμιας Νεολαίας;;;;
Η Συρία δεν περιμένει από την κατεστραμμένη Αίγυπτο να την ανορθώσει έχει στο πλευρό της στρατηγικούς συμμάχους υπερδυνάμεις της τάξης της Ρωσίας, Κίνας, Ινδίας, Ιράν που είναι έτοιμες να συμβάλουν και στον τομέα της ανοικοδόμησης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To Toυρκικό ΥΠΕΞ λέει  »τίποτα το νέο..απλώς κάνουμε τα προβλεπόμενα  » για δήλωση Καμμένου ότι η Τουρκία ζήτησε άδεια για να πετάξουν τα μαχητικά της στον ελληνικό εναέριο.
8/11/2018 – 23.30
Το ΥΠΕΞ Τουρκίας απάντησε στις δηλώσεις του Panos Kammenos, αναφορικά με τις πτήσεις στον ελληνικό εναέριο τουρκικών μαχητικών.Ο Έλληνας Υπ. Άμυνας είχε αναφέρει ότι οι τουρκικές στρατιωτικές αρχές έκαναν αίτημα για είσοδο στον ελληνικό εναέριο χώρο για να εισέλθουν τουρκικά μαχητικά και μάλιστα χαρακτήρισε αυτή την εξέλιξη ιδιαίτερα θετική αφού για πρώτη φορά όπως είπε ο τουρκικός στρατός κάνει μια τέτοια κίνηση ενώ ως σήμερα προτιμούσαν  να παραβιάζουν το ελληνικό FIR και να μην δίνουν σχέδια πτήσης. Ωστόσο ο  Καμμένος υπενθύμισε  πως η κίνηση της Τουρκίας εντάσσεται σε πρωτόκολλο που προβλέπει την αποφυγή των εντάσεων σε γιορτές όπως ήταν η σημερινή του Αρχάγγελου Μιχαήλ και της Πολεμικής Αεροπορίας.
Σε απάντηση των λεγομένων του προχώρησε την Πέμπτη το βράδυ το τουρκικό ΥΠΕΞ δια του εκπροσώπου του τύπου του Hami Aksoy που υποστήριξε ότι αυτή η διαδικασία είναι εντελώς κλασική  και δεν υπάρχει « τίποτα  νέο ».
« όπως είναι γνωστό σε όλους τα αεροπλάνα πολιτικά ή στρατιωτικά μιας χώρας οφείλουν να ζητούν εξουσιοδότηση για να πετάξουν στον εναέριο άλλης χώρας. Η χώρα μας αναγνωρίζει τον εναέριο χώρο της Ελλάδας που περιορίζεται στα 6 μίλια. Είναι επομένως φυσικό να ζητήσει την εξουσιοδότηση για να περάσει στον ενάεριο χώρο της. Δεν είναι μια καινούργια διαδικασία », υπενθύμισε σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλικό ΥΠΕΞ: «Η Πακιστανή Άσια Μπίμπι είναι καλοδεχούμενη στη χώρα, αν το επιθυμεί»
 Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018, 22:55
Η Γαλλία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει την Πακιστανή Άσια Μπίμπι, η οποία αθωώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας της, μετά την καταδίκη της σε θάνατο για βλασφημία, ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Εξωτερικών.
Η Γαλλία είναι πρόθυμη να υποδεχτεί την Μπίμπι, εφόσον εκείνη το επιθυμεί, εξήγησε η εκπρόσωπος του Κε ντ' Ορσέ, Ανιές φον ντερ Μιλ.
Η εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι η Γαλλία δέχτηκε να παράσχει άσυλο στον δικηγόρο της Μπίμπι, στην πρεσβεία της στο Ισλαμαμπάντ, λίγο πριν εκείνος αναχωρήσει από τη χώρα του για την Ολλανδία.
Η Μπίμπι αποφυλακίστηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, μία εβδομάδα μετά την απαλλαγή της, και βρίσκεται πλέον σε «ασφαλές μέρος», εντός του Πακιστάν.
Ο σύζυγός της, το περασμένο Σάββατο ζήτησε να χορηγηθεί άσυλο στην οικογένειά του στις ΗΠΑ, τη Βρετανία ή τον Καναδά, εξηγώντας ότι προτιμά τις χώρες αυτές λόγω γλώσσας, επειδή οι κόρες του μαθαίνουν αγγλικά αν και ο ίδιος και η γυναίκα του δεν γνωρίζουν αγγλικά.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



100 χρόνια από το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου
 Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018, 18:36
Στις 11 Νοεμβρίου συμπληρώνονται 100 χρόνια από την υπογραφή της ανακωχής της Κομπιέν, που έθεσε τέλος στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Μια εφημεριδα δημοσίευσε ένα σχετικό αφιέρωμα στο οποίο τονίζεται πως «ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν μια πραγματική μηχανή θανάτου».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ρε σεις αληθευει οτι Κροάτης φασίστας επιχείρησε να γκρεμίσει άγαλμα κομμουνιστή παρτιζάνου και το άγαλμα πέφτοντας του προκάλεσε συντριπτικά κατάγματα στο πόδι ?
ΧΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!
Σχολιο.- Ναι το διαβασα πριν μερικές ωρες!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ελευθεροι σουλατσαρουν οι μαστροποι,οι γκανγκτερς με την κοκα,αυτοι που κλεβουν 200 εκ απο το Δημοσιο,οι μαχαιροβγαλτες,οι φασιστες και οι κομπιναδοροι ...
"Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας, ο γνωστός ως «Mr Χωριάτικο», Άγγελος Γιαννακόπουλος , ο οποίος κατηγορούνταν ως ένας από τους "διευθυντές" εγκληματικής οργάνωσης που επιδίωκε τη διάπραξη κακουργημάτων τα οποία προβλέπονται στο άρθρο 351 ΠΚ (σωματεμπορία)"
(...)"Κομβικό ρόλο στην ετυμηγορία του δικαστηρίου είχε η απουσία από την ακροαματική διαδικασία των τεσσάρων αλλοδαπών γυναικών που είχαν καταθέσει μηνύσεις στις οποίες περιέγραφαν τον εφιάλτη που βίωναν σε νυχτερινά κέντρα τα οποία φέρονταν να ελέγχονται από τον Άγγελο Γιαννακόπουλο και συγκατηγορουμένους του."
Ο νταβαντζης μονοπωλεί την αγορά ψωμιού στην Αθήνα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Εάν δεν είστε προσεκτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης
θα σας κάνουν να μισείτε τους ανθρώπους που καταπιέζονται
και να αγαπάτε αυτούς που καταπιέζουν!»
Μάλκολμ Χ