Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Πεμπτη 8 Νοεμβριου 2018


Οι Ρώσοι τίμησαν τον Κόκκινο Οχτώβρη στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας
07-11-2018
Σχολιο.- Δεν τίμησαν τον Κοκκινο Οκτώβρη αλλά τη Μάχη της Μόσχας, η οποία ξεκινησε στις 7/11/1941.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΧΙ στην καταργηση των μελομακαρονων απο τους αριστερους αλητες
https://www.facebook.com/events/1183954448409509/
σχολιο.- Οι Συριζαίοι που έχουν φτιάξει αυτήν την εκδήλωση στο Facebook, παρατηρώ πως έχουν πολύ μεγάλη όρεξη για χιούμορ.
Τους έμεινε από τον χαβαλέ που κάνανε με τους νεκρούς της πυρκαγιάς στο Μάτι.
Και όλοι οι υπόλοιποι,μην ξεχάσετε να στηρίξετε το "έξυπνο" χιούμορ των Συριζαίων...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γενικά δεν είμαι "σταλεγάκιας", αλλά λίγο την ιστορία της Μέσης Ανατολής να ξέρεις, λίγο την ιστορία του κουρδικού κινήματος και λίγο να καταλαβαίνεις από "χάρτη" και ιμπεριαλισμό, καταλαβαίνεις ότι η "πονταρισιά" του κουρδικού παράγοντα στην Συρία ήταν λάθος από την αρχή.
Τώρα ήρθε η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός και το εξιλαστήριο θύμα-που έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να μετατραπεί σε θύμα-είναι οι Κούρδοι. Οι ΗΠΑ επικήρυξαν την ηγεσία του PKK, όπως έκαναν παλιά στην Άγρια Δύση.
"Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι προσφέρει χρηματικές αμοιβές ύψους εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό τριών ανώτερων στελεχών της εκτός νόμου κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), που διεξάγει ανταρτοπόλεμο εναντίον του τουρκικού κράτους επί σχεδόν 35 χρόνια.
Η κίνηση εντάσσεται στη συνεχιζόμενη προσπάθεια της Ουάσινγκτον να αποκαταστήσει τη σχέση της με την Άγκυρα" γράφει το militaire.gr



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ - ΠΟΔΝ
Διεθνής Αποστολή Αλληλεγγύης στη Δαμασκό
 Τρίτη 06/11/2018 - 21:20
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Διεθνής Αποστολή Αλληλεγγύης με τον λαό και τη νεολαία της Συρίας από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαίας (ΠΟΔΝ) από τις 29 έως τις 31 Οκτώβρη στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό.
Περισσότεροι από 90 εκπρόσωποι από 55 οργανώσεις Νεολαίας και κινήματα Ειρήνης προερχόμενοι από 37 χώρες, συμμετείχαν στην αποστολή εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον συριακό λαό. Η αποστολή αλληλεγγύης είχε ως επικεφαλής από την πλευρά του ΠΣΕ την πρόεδρο Socorro Gomes, τον γενικό γραμματέα Θανάση Παφίλη και τον Ηρακλή Τσαβδαρίδη, εκτελεστικό γραμματέα ΠΣΕ και από την πλευρά της ΠΟΔΝ τον Ιάκωβο Τοφάρη, πρόεδρο και τον Yusdayqi Larduet Lopez γενικό γραμματέα της ΠΟΔΝ.
Κατά τη διάρκεια των 3 ημερών έγιναν σημαντικές συναντήσεις, όπως με τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα του Αραβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπάαθ, Χιλάλ Χιλάλ, με τον πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Φοιτητών της Συρίας, Αμάρ Σαάτι, με τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό Ουάλιντ Αλ Μουάλεμ, με τον πρόεδρο του συριακού κοινοβουλίου Χαμούντα Σαμπάχ, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου της Δαμασκού, με τον πρόεδρο της Γενικής Ομοσπονδίας Συνδικάτων (GFTU), Τζαμάλ αλ-Καντίρι και τον υπουργό Τουρισμού Μπισρ Ριάντ Γιαζίγκι. Οι αντιπρόσωποι της αποστολής αλληλεγγύης έγιναν δεκτοί από τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ στις 31 Οκτώβρη, ενώ στις 30 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Δαμασκού μια μαζική διάσκεψη αλληλεγγύης προς τον λαό, τους φοιτητές και τη νεολαία της Συρίας. Οι συμμετέχοντες της αποστολής είχαν επίσης την ευκαιρία να συναντηθούν με τον γενικό γραμματέα του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος Αμάρ Μπαγκντάς και τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας (Ενοποιημένο) Χανίν Νιμίρ.
Όλοι οι εκπρόσωποι της Συρίας ευχαρίστησαν το ΠΣΕ και την ΠΟΔΝ για τις θέσεις των αρχών τους, για την υποστήριξη της αλήθειας και για την αλληλεγγύη τους προς τον συριακό λαό. Εξήγησαν και περιέγραψαν τις συνέπειες του πολέμου που επιβλήθηκε για περισσότερο από 7 χρόνια από ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τρομοκρατικές ομάδες, από περισσότερα από 86 έθνη και καταγγέλθηκε ο ρόλος των γειτονικών χωρών και των αντιδραστικών μοναρχιών του Κόλπου που υποστήριζαν με κάθε τρόπο τους ένοπλους μισθοφόρους. Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των θεσμών της Συρίας επανέλαβαν τη βούληση και την πρόθεσή τους να απελευθερώσουν πλήρως το έδαφος της Συρίας από ξένα στρατεύματα και ένοπλους εξτρεμιστές στο Ιντλίμπ, στο βορρά και ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.
Η Αποστολή της Διεθνούς Αλληλεγγύης ολοκληρώθηκε με τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στα εγχώρια και ξένα ΜΜΕ στις 31 Οκτώβρη, όπου μετά την παρέμβαση των προέδρων του ΠΣΕ και της ΠΟΔΝ ακολούθησε η παρουσίαση του Ψηφίσματος Αλληλεγγύης με τους Λαούς και τη Νεολαία της Συρίας από τον εκτελεστικό γραμματέα του ΠΣΕ (Διαβάστε το ολόκληρο παρακάτω).
Σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσσαντ, ο οποίος υποδέχτηκε και καλωσόρισε προσωπικά όλους τους διεθνείς αντιπροσώπους της αποστολής και απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες υπογράμμισε την σπουδαιότητα του ρόλου του ΠΣΕ και της ΠΟΔΝ ως διεθνών οργανισμών που καθοδηγούνται από την αλήθεια και τα υψηλά ιδανικά της ειρήνης και της φιλίας των λαών.
Ο Σύρος πρόεδρος υπογράμμισε ότι το ειδικό βάρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας έγκειται στην υπεράσπιση των αρχών τους για την υπεράσπιση της αλήθειας και τις αρχές της ισότητας των λαών σε μια εποχή που οι διεθνείς σχέσεις μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ βασίζονται σε ψέματα και την εξαπάτηση. Ο πρόεδρος της Συρίας δήλωσε ότι οι λαοί χρειάζονται αυτές τις οργανώσεις, ιδίως σε μια εποχή όπου πρέπει να αντικρουστούν οι προσπάθειες ορισμένων υπερδυνάμεων να μετατρέψουν τις διεθνείς οργανώσεις σε εργαλεία τους για την επίτευξη των σκοπών τους. Χαιρέτισε τους αγώνες των λαών για σταθερότητα και εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στον κόσμο.
Ο Μπασάρ Αλ Άσαντ δήλωσε πριν κλείσει: «Η Συρία, η οποία πλήρωσε βαρύ τίμημα για την υπεράσπιση της πατρίδας και την ανεξάρτητη βούληση της, είναι ευγνώμων για την αλληλεγγύη σας».

Η Διεθνής Διάσκεψη Αλληλεγγύης

Την Διεθνή Διάσκεψη Αλληλεγγύης παρακολούθησαν 400 φοιτητές και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων της Συρίας. Στη διάσκεψη μίλησαν οι πρόεδροι της ΠΟΔΝ Ιάκωβος Τοφάρη και του ΠΣΕ Σοκόρρο Γκόμες, ενώ χαιρέτησαν περισσότεροι από 25 ομιλητές από τα τις οργανώσεις νεολαίας και τα κινήματα Ειρήνης εκφράζοντας τις ευχές και την αλληλεγγύη τους.Ο Arsheed Sayasneh, εκ μέρους της Εθνικής Ένωσης Φοιτητών της Συρίας, ευχαρίστησε όλους τους αντιπροσώπους και τους συμμετέχοντες για την υποστήριξη του αγώνα του συριακού λαού.
Μιλώντας στη Διεθνή Διάσκεψη Αλληλεγγύης εκ μέρους της ΕΕΔΥΕ ο Νίκος Ζώκας, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ τόνισε μεταξύ άλλων: «Η χώρα σας από το 2011, νωρίτερα το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Λιβύη, η Υεμένη, η Παλαιστίνη αποτελούν στόχοι του ιμπεριαλισμού. Όλη η περιοχή αποτελεί στόχος του γνωστού σχεδίου της "μεγάλης Μέσης Ανατολής".
 Ένα σχέδιο των ΗΠΑ από το 2004, το οποίο αποδέχτηκαν αμέσως οι χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Στόχος του σχεδίου ο έλεγχος από τους ιμπεριαλιστές των αγορών, η καταλήστευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και των δρόμων μεταφοράς τους. Στην κατεύθυνση αυτή υποδαυλίζουν κινήματα για το δήθεν εκδημοκρατισμού των χωρών της περιοχής, απειλούν με χρήση βίας και ωμές στρατιωτικές επεμβάσεις ενάντια σε κυρίαρχα κράτη, ανατρέπουν μη αρεστές σε αυτούς εκλεγμένες κρατικές ηγεσίες, επιδιώκουν αλλαγή συνόρων και τη δημιουργία κρατών προτεκτοράτων. Ο λαός μας, η ΕΕΔΥΕ και πολλές άλλες οργανώσεις του λαϊκού κινήματος της πατρίδας μου στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον δοκιμαζόμενο και αγωνιζόμενο συριακό λαό, θεωρούμε αναφαίρετο δικαίωμά του ελεύθερα και δημοκρατικά, χωρίς ξένες παρεμβάσεις, απειλές και επεμβάσεις να καθορίζει μόνος του την τύχη του, να είναι αφέντης στον τόπο του. Παντού, σε όλες μας τις διαδηλώσεις φωνάζουμε: "Έξω οι ιμπεριαλιστές από την γειτονιά μας", "Έξω το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ", "Έξω οι ξένες βάσεις του θανάτου", "Κάτω τα χέρια από τη Συρία", "Λευτεριά στην Παλαιστίνη"».
Η Σοκόρρο Γκόμες και ο Ιάκωβος Τοφάρης εξέφρασαν επανειλημμένα στη διάρκεια της αποστολής την υποστήριξη των δύο διεθνών οργανώσεων στον γενναίο συριακό λαό και μεταφέροντας τις ευχές και την υποστήριξή τους για την πλήρη νίκη και την αποκατάσταση της κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας της χώρας. Οι δύο πρόεδροι του ΠΣΕ και της ΠΟΔΝ καταδίκασαν την ιμπεριαλιστική επέμβαση και τις κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ στη Συρία ως πράξη που αποσκοπεί στο στραγγαλισμό του λαού. Χαιρέτισαν την γενναία στάση και τις νίκες του συριακού στρατού προσβλέποντας σύντομα στην πλήρη απελευθέρωση όλων των κατεχόμενων εδαφών.
Ο γενικός γραμματέας του ΠΣΕ, Θανάσης Παφίλης, στην παρέμβασή του στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Χαμούντα Σαμπάχ υπογράμμισε την αλληλεγγύη του ΠΣΕ και των μελών του καταγγέλλοντας την πολύπλευρη ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας η οποία αντιστάθηκε επιτυχώς με πρωτοπόρο τον λαό και τον στρατό της. Ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε ότι η Συρία αποτελεί παράδειγμα για τους λαούς του κόσμου, πως ο εχθρός της ειρήνης δεν είναι αήττητος. Ο εκτελεστικός γραμματέας του ΠΣΕ Ηρακλή Τσαβδαρίδης, εξέφρασε προς τον υπουργό Εξωτερικών της Συρίας την καταδίκη των δύο μέτρων και σταθμών των ιμπεριαλιστών στον ΟΗΕ και σε άλλα διεθνή φόρα, όπου οι ιμπεριαλιστές προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ψευδή προσχήματα για να επιτεθούν στη Συρία και το λαό της όπως έχει συμβεί πριν στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, τη Λιβύη και την Υεμένη.

Το Ψήφισμα της της Διεθνούς Διάσκεψης για την Αλληλεγγύη με το λαό και τη νεολαία της Συρίας

Στο ψήφισμά της η Διεθνής Διασκέψη αναφέρει:
«Μετά από πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) και του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), 92 εκπρόσωποι μελών και φίλων του ΠΣΕ και της ΠΟΔΝ συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Συρίας Δαμασκό για την πραγματοποίηση αποστολής Αλληλεγγύης με τον συριακό λαό και τη νεολαία του από τις 29-31 Οκτώβρη 2018. Οι συμμετέχοντες στην αποστολή που εκπροσωπούσαν 55 οργανώσεις από 37 χώρες πραγματοποίησαν στις 30 Οκτώβρη μια Διεθνή Διάσκεψη στο Πανεπιστήμιο της Δαμασκού με τη συμμετοχή 400 Σύριων νέων και φοιτητών και κατέληξαν στο ακόλουθο ψήφισμα:
Χαιρετίζουμε τον γενναίο λαό, τους νέους και τους σπουδαστές της Συρίας και εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας για τα δεινά και τις κακουχίες που πέρασαν τα τελευταία 7 χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων η Συρία αντιμετώπισε μια πρωτοφανή και συντονισμένη ιμπεριαλιστική επίθεση που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ μαζί με την Τουρκία, το Ισραήλ και τις αντιδραστικές μοναρχίες του Κόλπου, έχοντας χιλιάδες ένοπλους εξτρεμιστές μισθοφόρους ως εργαλεία για την καταστροφή της χώρας.
Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στις οικογένειες των χιλιάδων θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους και για τους πολλούς περισσότερους τραυματίες. Καταγγέλλουμε την ιμπεριαλιστική παρέμβαση, τις κυρώσεις και τους ελιγμούς που αποσκοπούν στο στραγγαλισμό του συριακού λαού με τρομοκρατικές ενέργειες, χρησιμοποιώντας ψευδή προσχήματα και κατασκευασμένες ειδήσεις ώστε να επιτευχθεί ο επιθυμητός στόχος για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων, των αγωγών και των αγορών για χάρη των κερδών των πολυεθνικών εταιρειών . Στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν σφαίρες επιρροής, οι ιμπεριαλιστές και οι σύμμαχοί τους χρησιμοποίησαν όλους τους κάθε είδος μηχανισμού και ενέργειες που οδήγησαν σε μαζική φυγή ανθρώπων στο εσωτερικό της χώρας, καθώς και σε όλες τις γειτονικές χώρες.
Εκφράζουμε την υποστήριξή μας στον λαό της Συρίας, την ηγεσία και τον στρατό του και παρατηρούμε με οργή πως, παρά τις σημαντικές νίκες που επιτεύχθηκαν, χιλιάδες οπλισμένοι φονταμενταλιστές τρομοκράτες βρίσκονται ακόμα στο έδαφος της Συρίας, όπως συμβαίνει στη συριακή επαρχία Idlib. Καταδικάζουμε την εισβολή και κατοχή του βόρειου τμήματος της Συρίας από τουρκικά στρατεύματα, καθώς και την παρουσία στρατευμάτων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή ανατολικά του Ευφράτη και της στρατιωτικής τους βάσης στο Al Tanaaf κοντά στα σύνορα μεταξύ Συρίας, Ιορδανίας και Ιράκ. Καταγγέλλουμε τα σχέδια και τις ενέργειες των ιμπεριαλιστών για αποσταθεροποίηση και διαμελισμό της χώρας, παραβιάζοντας κάθε έννοια του διεθνούς δικαίου.
Οι συμμετέχοντες στην αποστολή αλληλεγγύης αναγνωρίζουν με ικανοποίηση την σε μεγάλο βαθμό επιστροφή στην κανονική ζωή του συριακού λαού και της νεολαίας μετά την ήττα του ISIS και άλλων τρομοκρατικών ομάδων και υπογραμμίζουν το αίτημά τους ότι ο συριακός λαός είναι ο μόνος υπεύθυνος που δικαιούται να αποφασίσει για το μέλλον και το πεπρωμένο του, με κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα.
Εκφράζουμε τον βαθύ μας σεβασμό για την σθεναρή και σταθερή αντίσταση του συριακού λαού και του στρατού, με την οποία απελευθερώθηκαν αρκετές πόλεις και περιοχές και προσβλέπουμε στην πλήρη απελευθέρωση της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των υψωμάτων του Γκολάν. Το σχέδιο για βίαιη "αλλαγή καθεστώτος" απέτυχε χάρη στην ενότητα του συριακού λαού, αλλά τα ανατρεπτικά σχέδια δεν έχουν σταματήσει. Καταγγέλλουμε τα σχέδια για νέες σχεδιαζόμενες προκλήσεις υπό το πρόσχημα της χρήσης χημικών ή άλλων όπλων μαζικής καταστροφής, τα οποία δεν έχουν αποδειχθεί ποτέ.
Οι Οργανώσεις νεολαίας, φοιτητών και τα κινήματα Ειρήνης από όλες τις γωνιές του κόσμου με τα εκατομμύρια των ανθρώπων που εκπροσωπούμε στις χώρες μας, δηλώνουμε την ακλόνητη υποστήριξή μας προς την Εθνική Ένωση Σύριων Φοιτητών και στο Συριακό Κίνημα Αγωνιστών της και τη δέσμευσή μας να στηρίξουμε τον αγώνα του συριακού λαού μέχρι την τελική και πλήρη νίκη του.
Το παράδειγμα του ηρωικού λαού της Συρίας δείχνει ξεκάθαρα ότι, ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρά μπορεί να εμφανιστεί και να δρα ο ιμπεριαλιστικός εχθρός, δεν είναι αήττητος. Ο λαός της Συρίας και ο αγώνας του αποτελούν παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για τους λαούς που αγωνίζονται για τα δίκαιά τους, για έναν κόσμο της ειρήνης και κοινωνικής δικαιοσύνης, απαλλαγμένο από ιμπεριαλιστική κυριαρχία και εκμετάλλευση».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Περισσότεροι από 1.500.000 Συριοι πρόσφυγες επέστρεψαν στην πατρίδα τους τη Συρία



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
820 εκατομμύρια αναδρομικά ανακοίνωσε πως θα δώσει στους ένστολους το κνώδαλο.
Ταυτόχρονα, τα ανάλγητα καθάρματα τύπου Πετρόπουλου και Αχτσιόγλου, δηλώνουν πως ό,τι κι αν αποφασίσουν τα δικαστήρια, οι συνταξιούχοι αποκλείεται να πάρουν αναδρομικά.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υπουργός του Ισραήλ: θα χτυπήσουμε τους S300 στη Συρία. Τσαχάλ: θα συνεχίσουμε να βομβαρδίζουμε τη Συρία…….
7/11/2018 – 24.00
To Ισραήλ θα μπορούσε να στοχεύσει τα συστήματα πυραύλων εδάφους  αέρος S300 που παραδόθηκαν από Μόσχα στη Συρία αν οι συριακές δυνάμεις αποπειραθούν να τα χρησιμοποιήσουν για να καταρρίψουν ισραηλινά αεροσκάφη ανέφερε τη Δευτέρα ο Ισραηλινός Υπουργός Περιβαλλοντικής Προστασίας επιφορτισμένος και με υποθέσεις της Ιερουσαλήμ ο Ze’ev Elkin.
Σύμφωνα με τον ίδιο η χώρα του δεν θα διστάσει να στοχεύσει τους πυραύλους ακόμη κι αν απειληθούν οι ρωσικές δυνάμεις πολεμικής αεροπορίας εκεί.
Ο Ze’ev Elkin, μιλώντας στα ρωσικά μίντια ανέφερε ότι η διοχέτευση από Μόσχα των S-300 στη Συρία ήταν ένα « σοβαρό λάθος », γιατί αυτοί οι προηγμένοι πύραυλοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν « σε αποσταθεροποίηση της κατάστασης ».
Σήμερα οι Ισραηλινοί επανήλθαν στο ζήτημα με τον εκπρόσωπο της Tsahal τον Jonathan Conricu να δηλώνει στον τύπο ότι η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ θα εκτελέσει τις διαταγές των αρχών του κράτους του ακόμη και μετά την παράδοση των  S-300 στη Συρία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκρός Παλαιστίνιος από πυρά πολεμικών πλοίων της Αιγύπτου
 Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018, 07:11
Σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου άνοιξαν πυρ και σκότωσαν Παλαιστίνιο ψαρά την Τετάρτη, γνωστοποίησε το Υπουργείο Εσωτερικών στη Λωρίδα της Γάζας -το παλαιστινιακό δυτικο εδαφος-, όμως πηγή προσκείμενη στις αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις διέψευσε την πληροφορία.
Αιγυπτιακά πολεμικά έχουν ανοίξει στο παρελθόν πυρ εναντίον αλιέων από τη Γάζα που θεώρησαν ότι πέρασαν παράνομα τα θαλάσσια σύνορα. Δεν έχει καταστεί έως τώρα γνωστό αν το συμβάν σημειώθηκε στα αιγυπτιακά χωρικά ύδατα.
Το επεισόδιο της Τετάρτης καταγράφηκε τη νύχτα κοντά στη νότια μεθοριακή πόλη της Ράφας, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών στη Λωρίδα της Γάζας.
«Πλοία του αιγυπτιακού Πολεμικού Ναυτικού πυροβόλησαν εναντίον παλαιστινιακού αλιευτικού κοντά στα θαλάσσια σύνορα της Λωρίδας της Γάζας», γεγονός το οποίο προκάλεσε «τον θάνατο του Μουστάφα Αμπού Οντά, 30 ετών», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Άμεση διακοπή των εχθροπραξιών» στην Υεμένη ζητούν 35 ΜΚΟ
 Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018, 03:30
Τριάντα πέντε υεμενίτικες και διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις ζήτησαν την Τετάρτη την «άμεση διακοπή των εχθροπραξιών» στην Υεμένη, χώρα όπου όπως τόνισαν «14 εκατομμύρια» άνθρωποι πλέον «απειλούνται με λιμοκτονία».
Την κοινή έκκληση υπογράφουν μεταξύ άλλων η Διεθνής Ομοσπονδία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (FIDH), οι ΜΚΟ Δράση κατά της Πείνας (Action Contre la Faim), CARE International, Oxfam, Γιατροί του Κόσμου (Médecins du Monde) και υεμενίτικες οργανώσεις.
«14 εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά απειλούνται να λιμοκτονήσουν στην Υεμένη», τονίζουν οι οργανώσεις αυτές. «Περισσότερο παρά ποτέ, επείγει να αναληφθεί δράση», προσθέτουν. «Έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια πολέμου, οι Υεμενίτες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο.»
«Καλούμε τις κυβερνήσεις να εξασφαλίσουν την άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, να αναστείλουν κάθε προμήθεια όπλων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην Υεμένη (...), να καταδικάσουν κάθε επίθεση εναντίον των αμάχων και άλλες παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου από οποιοδήποτε μέρος και αν διαπράττονται και να υποστηρίξουν διεθνείς έρευνες για αυτές τις παραβιάσεις», συνεχίζει η κοινή ανακοίνωση.
«Η ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη δεν είναι το αποτέλεσμα μιας φυσικής καταστροφής», αλλά «άμεση συνέπεια των ακραίων περιορισμών που επιβλήθηκαν από τα εμπόλεμα μέρη στην πρόσβαση στην τροφή, στα καύσιμα, στα εισαγόμενα φάρμακα και στην ανθρωπιστική βοήθεια», τονίζουν οι ΜΚΟ.
«Οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων προστέθηκαν σε μια σειρά παραδειγμάτων της αθέτησης από τη Σαουδική Αραβία των κανόνων του διεθνούς συστήματος και έφεραν ξανά στο φως για τη διεθνή κοινότητα, ειδικά τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία, την ανάγκη να επανεξετάσουν την εταιρική σχέση τους με το Ριάντ», συνεχίζει το κείμενο.
«Κάθε προμηθευτής όπλων στη συμμαχία την οποία διοικούν η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχει ηθική και νομική ευθύνη να φροντίζει ότι η συμμαχία τηρεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο στην Υεμένη», κατά την κοινή ανακοίνωση των ΜΚΟ.
Στην τελευταία φάση του πολέμου στην Υεμένη, αφότου επενέβη σε αυτόν τον Μάρτιο του 2015 η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία του Ριάντ εναντίον των σιιτών ανταρτών που είναι γνωστοί ως Χούθι, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 10.000 άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειονότητα άμαχοι, κατά τον ΟΗΕ, που θεωρεί ότι στη χώρα αυτή εκτυλίσσεται η χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018
Βραζιλία: O Μπολσονάρο θα διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με Κούβα και Βενεζουέλα

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε βραζιλιάνικο ΜΜΕ, ο Ζαΐρ Μπολσονάρο δήλωσε ότι θα υπάρξει αλλαγή στην εξωτερική πολιτική, ώστε το υπουργείο Εξωτερικών να είναι χωρίς ιδεολογικούς δεσμούς. Γι αυτό, δήλωσε, δεν αποκλείεται το κλείσιμο των πρεσβειών στην Κούβα και της Βενεζουέλα.
Όσο για την πρεσβεία της Βενεζουέλας, δήλωσε, είναι ήδη ανενεργή, ο πρέσβης έχει επιστρέψει και δεν έχουμε επαφές. Αυτό έγινε επί κυβέρνησης Τέμερ. Η απόφαση αυτή, της ανάκλησης του πρέσβη, θα έπρεπε να είχε παρθεί εδώ και πολύ καιρό.

“Με συγχωρείτε, τι δουλειές μπορούμε να κάνουμε με την Κούβα;” “Μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα;” Πάρτε μια κυρία που είναι εδώ με άσπρη μπλούζα και ήρθε εδώ με το πρόγραμμα “Más Médicos” (Περισσότεροι Γιατροί). “Μίλησα με μια τέτοια κυρία, γιατί δεν ξέρω αν είναι γιατρός, δεν έχει περάσει από πρόγραμμα αναγνώρισης του πτυχίου της. Ρωτήστε αν έχει παιδιά. Εγώ ρώτησα και μου είπε ότι έχει 2-3 στην Κούβα. Δεν έρχονται εδώ. Αυτό δεν είναι βασανιστήριο για μiα μάνα; Nα μένει ένα χρόνο μακριά από τα μικρά παιδιά της; Κάποιος που έρχεται εδώ από άλλη χώρα, κερδίζει έναν πλήρη μισθό. Οι Κουβανοί κερδίζουν περίπου το 25%. Το υπόλοιπο θα τροφοδοτήσει την κουβανική δικτατορία; Aυτό λειτούργησε επιτυχώς πριν τέσσερα χρόνια όταν ήταν πρόεδρος η Ντίλμα, που όταν κάποιος ζητούσε πολιτικό άσυλο, εκδίδονταν. Να τον εκδόσεις για να έχεις διπλωματικές σχέσεις με μια χώρα που φέρεται με αυτόν τον τρόπο στους δικούς της; Θέλουμε το πρόγραμμα “Más Médicos” ; Μπορείτε να το συνεχίσετε. Με αναγνώριση πτυχίου, πλήρες μισθό και να φέρουν την οικογένειά τους εδώ”.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



σχολιαζει ενας κρετινος (σε greeklish)με αφορμη τον τυπο που γαζωνε με καλασνικοφ,''τους ελασιτες που αιματοκυλισανε την Ελλαδα,τους κανετε ηρωες και τους πατριωτες τους βγαζετε φασιστες''...του γραφω ζητω οι ΕΛΑΣιτες κρετινε και μπλοκ ...αντε γιατι με πρηξατε,ανοχη τελος στους κρετινους
οποιος συμφωνει με τον κρετινο ας αυτοδιαγραφει και ακομη καλυτερα να με μπλοκαρει ..επηξα απο κρυφοφασισταρια με αχταρμα στο κεφαλι και νηπιακη πολιτικη σκεψη με παρωπιδες
ΟΥΣΤ
Σχολιο.- Το κακό ειναι ότι θα θεοποιησουν στο τέλος αυτό το άτομο. Έκανα πρωινό γύρω στα κανάλια και μου σηκώθηκε η τρίχα. .μ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πακιστάν: Αποφυλακίστηκε η χριστιανή Άσια Μπίμπι
 Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018, 22:08
H χριστιανή Άσια Μπίμπι που αθωώθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν μετά την καταδίκη της σε θάνατο με την κατηγορία της βλασφημίας, αφέθηκε ελεύθερη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δικηγόρος της Σάιφ ουλ Μουλούκ.
«Αφέθηκε ελεύθερη, μου είπαν ότι έχει επιβιβαστεί σε αεροπλάνο, αλλά κανείς δεν γνωρίζει που αυτό θα προσγειωθεί», είπε ο Μουλούκ σε μήνυμά του στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Η εντολή αποφυλάκισης της έφτασε σήμερα στη φυλακή Μουλτάν, στο κεντρικό τμήμα της χώρας, όπου η Μπίμπι ήταν φυλακισμένη.
Η Μπίμπι δικάστηκε για βλασφημία το 2010 επειδή φερόταν να είχε μιλήσει υποτιμητικά για το Ισλάμ και είχε καταδικαστεί σε θάνατο.
Η απόφαση αθώωσης της Μπίμπ προκάλεσε την οργή των ακραίων ισλαμιστών που διαδήλωναν επί τρεις ημέρες, αποκλείοντας πολλούς κεντρικούς οδικούς άξονες.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διασημότητες του Χόλιγουντ συγκέντρωσαν ποσό ρεκόρ 60 εκατομμυρίων δολαρίων για τον Ισραηλινό στρατό
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ
(γνωστο αλλωστε οτι το Χολυγουντ ανηκει στο φιλοισραηλινο λομπι)
Διασημοτητες με αιμα στα χερια
το λενε με καμαρι και ισραηλινες πηγες
Celebrities Help Raise Record $60 Million for IDF
σχολιο.-- Στο λεγόμενο φιλανθρωπικό gala ήταν μέσα και ο Ziggy Marley! Ο γιος του Bob. ....θα γυρναει στον ταφο του ο Μπομπ.
Σχολιο.- Κάθε χρόνο το κάνουν...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σε δεκα (10) χρόνια φυλακή καταδικάστηκε τελικά η καθαρίστρια που πλαστογράφησε απολυτήριο Δημοτικού (από Ε' σε ΣΤ' τάξη) ώστε να λάβει μέρος σε διαγωνισμό για καθαρίστρια δημοτικού παιδικού σταθμού το 1996.
ε δεν ειναι και ο Αριστείδης Φλώρος της Energa που παρταρε τον αυγουστο σε ενα απο τα επικά πάρτυ στη Μύκονο
(Ο μεγάλος μπίζνεσμαν ο οποίος μαζί με τον κολλητό του Βασίλη Μηλιώνη κέρδισε το θαυμασμό όλων για το κατόρθωμα τους να φάνε 200 εκατομμύρια ευρώ από τους φορολογούμενους και να τα ξοδέψουν στη Μύκονο,βρεθηκε έξω από τη φυλακή, περίπου ενάμιση χρόνο μετά την καταδίκη του σε κάθειρξη 21 ετών...
σιγα ρε ,δεν πλαστογραφησε δα και απολυτήριο Δημοτικού



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λάρι Κινγκ: Το RT είναι από τα λίγα κανάλια που δείχνουν ειδήσεις
 Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018, 16:20
Ο Λάρι Κινγκ μίλησε στην εκπομπή «The News» με τον Ρικ Σάντσεζ και χαρακτήρισε το RT «ένα από τα λίγα κανάλια που παράγουν ειδήσεις» στις ΗΠΑ, τη στιγμή που άλλα δίκτυα ασχολούνται αποκλειστικά με τον Τραμπ.
«Μπορείτε να φανταστείτε τα συνδρομητικά κανάλια επί Γουότεργκέτι; Και δεν παράγουν πια ειδήσεις. Στην πραγματικότητα, το RT είναι ένα από τα λίγα κανάλια που δείχνουν νέα. Το RT παράγει ειδήσεις. Το CNN σταμάτησε να έχει ειδήσεις εδώ και πολύ καιρό. Δείχνουν μόνο Τραμπ. Το Fox είναι Τραμπ TV και το MSNBC είναι αντι- Τραμπ, όλη την ώρα. Δεν βλέπετε κάποια ιστορία εκεί», είπε ο King.
Ο παρουσιαστής επεσήμανε ότι ο Τραμπ είχε γίνει «η ιστορία», προσθέτοντας ότι το CNN ήταν ο πρώτος σταθμός που ξεκίνησε να καλύπτει εκτενώς τον Λευκό Οίκο.
«Θα στοιχημάτιζα ότι 98 τοις εκατό των Αμερικανών αναφέρουν το όνομά του τουλάχιστον μία φορά την ημέρα», είπε ο Κινγκ.
Ο Λάρι Κινγκ παρουσιάζει την εκπομπή «Larry King Now» και την εκπομπή Politicking για το RT America.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεκαπέντε μέλη του αεροπλανοφόρου «USS Ronald Reagan» σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών
 Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018, 01:44
Περισσότερες λεπτομέρειες έρχονται στο φως για την εμπλοκή μελών του πληρώματος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Ronald Reagan», σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών LSD. Το συγκεκριμένο πολεμικό πλοίο έχει τη βάση του στην Ιαπωνία.
Σύμφωνα με το Sputnik δύο ναύτες είχαν παραπεμφθεί στο στρατοδικείο για τον ρόλο τους σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Άλλοι τρεις ανακρίθηκαν για το ίδιο ζήτημα.
Ωστόσο, την Τετάρτη, ο εκπρόσωπος του 7ου Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού, υποπλοίαρχος Τζο Κέιλι, δήλωσε ότι άλλοι 10 ναύτες που εργάζονται στο «USS Ronald Reagan» τιμωρήθηκαν χωρίς δικαστική απόφαση. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες, καθώς το Πολεμικό Ναυτικό δεν συζητά τα αποτελέσματα των «διοικητικών ενεργειών», δήλωσε ο Κέιλι.
Οι 14 από τους 15 εμπλεκόμενους, διατελούσαν υπηρεσία που στο τμήμα πυρηνικών αντιδραστήρων, το οποίο έχει προσωπικό 400 ατόμων.
Ο Κέιλι δήλωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η διανομή και η κατοχή των ναρκωτικών (LSD και στεροειδών), επηρέασαν αρνητικά την απόδοση του προσωπικού.
Οι ιαπωνικές αρχές διερεύνησαν επίσης το κύκλωμα καθώς υπήρχαν υποψίες ότι κάποια ποσότητα πουλήθηκε και σε Ιάπωνες εκτός του αεροπλανοφόρου, ωστόσο αργότερα εγκατέλειψαν την έρευνα καθώς δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο πρώην πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα καταγγέλλει την «πολιτική δίωξή» του
 Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018, 17:32
Ο πρώην πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, ο οποίος διώκεται στη χώρα του για τη φερόμενη εμπλοκή του στην απαγωγή ενός αντιπολιτευόμενου το 2012, έκανε σήμερα λόγο στο Γαλλικό Πρακτορείο για «πολιτική δίωξη» εκ μέρους της σημερινής εξουσίας της χώρας.
«Είναι πολιτική δίωξη. Καθώς δεν μπορούν να μας νικήσουν στις κάλπες, ψάχνουν για δικαιολογία», υποστήριξε ο Κορέα.
Ο πρώην πρόεδρος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προσφύγει «στα διεθνή δικαστήρια» για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.
«Έχουμε πολλές αποδείξεις» ότι πρόκειται για «πολιτική δίωξη», είπε.
Ο επί μία δεκαετία πρόεδρος του Ισημερινού (2007-2017) έδωσε συνέντευξη στο Γαλλικό Πρακτορείο στην Οτιζινί-Λουβέν-λα-Νεβ, νότια των Βρυξελλών, όπου ζει από πέρυσι.
Αντικείμενο διεθνούς εντάλματος σύλληψης από τον Ιούλιο, ο πρώην σοσιαλιστής ηγέτης κλήθηκε την Τετάρτη από τη δικαιοσύνη του Ισημερινού να επιστρέψει στη χώρα του προκειμένου να δικαστεί για φερόμενη εμπλοκή στην απαγωγή ενός αντιπολιτευόμενου το 2012.
Την κλήτευση αυτή ανακοίνωσε δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ισημερινού, η Ντανιέλα Καμάτσο. Αφορά επίσης δύο πρώην αστυνομικούς, που κρατούνται σήμερα στον Ισημερινό, και τον πρώην αρχηγό των υπηρεσιών πληροφοριών Πάμπλο Ρομέρο, που βρίσκεται στην Ισπανία.
Ο Ραφαέλ Κορέα κατηγορείται ότι διέταξε την απαγωγή στην Μπογκοτά του πρώην βουλευτή του Ισημερινού Φερνάντο Μπάλντα το 2012.
Ο Μπάλντα, που είχε καταφύγει τότε στην Κολομβία και δήλωνε θύμα πολιτικής δίωξης, είχε αναγκαστεί από πολλά άτομα να επιβιβαστεί σε ένα αυτοκίνητο προκειμένου να οδηγηθεί με τη βία στον Ισημερινό. Όμως γρήγορα αφέθηκε ελεύθερος από την κολομβιανή αστυνομία, που αναχαίτισε το όχημα.
Ο πρώην πρόεδρος του Ισημερινού, που ζει από τον Ιούλιο του 2017 στο Βέλγιο απ’ όπου κατάγεται η σύζυγός του, δηλώνει πως είναι αθώος και κατήγγειλε μια «φάρσα», κατηγορώντας τον διάδοχο και πρώην σύμμαχό του Λένιν Μορένο ότι βρίσκεται πίσω από αυτή τη «συνωμοσία».
Ο Κορέα δεν μπορεί να δικαστεί παρά μόνο αν εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου του Ισημερινού, καθώς η νομοθεσία της χώρας απαγορεύει την ερημοδικία. Οι κατηγορίες τις οποίες αντιμετωπίζει επισύρουν ποινές φυλάκισης που φθάνουν έως και τα επτά χρόνια.
Όπως υποστηρίζει, το διεθνές σήμα που ζήτησε το Κίτο από την Ιντερπόλ για τη σύλληψή του δεν έχει γίνει αποδεκτό. Αυτό το «κόκκινο σήμα» έχει «προφανώς» απορριφθεί από την Ιντερπόλ που έχει την έδρα της στη Λυόν (Γαλλία), δήλωσε.
«Εξακολουθούμε να μην έχουμε επίσημη επικοινωνία, αλλά αν (η Ιντερπόλ) το είχε αποδεχθεί θα είχαμε ήδη το κόκκινο σήμα», εξήγησε. Η Ιντερπόλ «το απέρριψε επειδή είναι προφανώς μια πολιτική υπόθεση, μια πολιτική δίωξη», επέμεινε.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Τουρκία πιέζει τις ΗΠΑ να σπάσουν τη συμμαχία τους με τους Κούρδους
 Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018, 19:43
Η Τουρκία χαιρέτισε με επιφύλαξη την απόφαση των ΗΠΑ να προσφέρουν χρηματικές αμοιβές ύψους εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό τριών ανώτερων στελεχών της εκτός νόμου κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), σημειώνοντας ωστόσο ότι η Ουάσινγκτον πρέπει παράλληλα να διαλύσει τη συμμαχία της με τους Κούρδους μαχητές στην βόρεια Συρία.
Χθες η αμερικανική κυβέρνηση ενέκρινε την καταβολή έως και 5 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό του Μουράτ Καραγιλάν, έως και 4 εκατομμυρίων στην περίπτωση του Τζεμίλ Μπαγίκ και 3 εκατομμυρίων σε αυτήν του Ντουράν Καλκάν. Τα τρία στελέχη του PKK συγκαταλέγονται εξάλλου στον κατάλογο των «πλέον καταζητούμενων τρομοκρατών» της Τουρκίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.
Η κίνηση ακολουθεί μια σειρά βημάτων που έγιναν τον τελευταίο μήνα προς την αποκλιμάκωση της διπλωματικής κρίσης μεταξύ των δύο νατοϊκών συμμάχων. Εντούτοις, εξακολουθούν να υφίστανται βαθιές διαφορές, όπως η στήριξη που προσφέρουν οι ΗΠΑ στους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία.
Η Άγκυρα απαιτεί εδώ και καιρό από την Ουάσινγκτον να σταματήσει να υποστηρίζει την οργάνωση Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την οποία χαρακτηρίζει τον συριακό βραχίονα του PKK. Η οργάνωση αυτή υπήρξε η αιχμή του δόρατος στις επιχειρήσεις στη Συρία εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ τόνισε ότι η απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης είναι ένα θετικό αλλά «πολύ αργοπορημένο» βήμα και ζήτησε από την Ουάσινγκτον να υιοθετήσει την ίδια πολιτική για το YPG όπως κάνει για το PKK.
«Δεν μπορούμε να δεχτούμε την επικήρυξη από την μια πλευρά ηγετών του PKK και από την άλλη την αποστολή φορτηγών με όπλα και πυρομαχικά στο YPG», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Το τουρκικό ΥΠΕΞ επίσης ανέφερε ότι αναμένει τις ΗΠΑ να στηρίξουν την ανακοίνωση με συγκεκριμένη δράση στη Συρία και το Ιράκ «ενάντια στο PKK και των προεκτάσεων του».
Μιλώντας σε μια συνέντευξη Τύπου μετά από τη σύγκληση υπουργικού συμβουλίου, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ιμπραχίμ Καλίν δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν θα χαλαρώσει τη στάση της ενάντια στο YPG για να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των ΗΠΑ.
Πρόσθεσε ότι η Άγκυρα θεωρεί ότι κάθε στήριξη στο PYD και το YPG είναι μια άμεση ή έμμεση στήριξη στο PKK.
Νωρίτερα σήμερα μια πηγή των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας τόνισε ότι οι τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν έναν Κούρδο μαχητή του YPG που άνοιξε πυρ από τη Συρία εντός της τουρκικής επικράτειας, στην πιο πρόσφατη σύγκρουση στα σύνορα των δύο χωρών μεταξύ της Τουρκίας και των Κούρδων μαχητών ανατολικά του Ευφράτη ποταμού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Έκπληκτη» η Ρωσική Εκκλησία από τη δήλωση Ποροσένκο για το Πατριαρχείο της Μόσχας
 Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018, 17:37
Έκπληκτος δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που ο ναζιστης πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, κάλεσε το Πατριαρχείο της Μόσχας να εγκαταλείψει την Ουκρανία.
Σημειώνεται ότι χθες, ο ναζιστης Ποροσένκο δήλωσε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία «δεν έχει να κάνει τίποτα στην Ουκρανία», καλώντας τους εκπροσώπους της να εγκαταλείψουν την Ουκρανία και να μεταβούν στη Ρωσία.
«Όταν ο κ. Ποροσένκο λέει ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει να κάνει τίποτα στην Ουκρανία, πού αναφέρεται;  Υπάρχει μόνο μία Ορθόδοξη εκκλησία που αναγνωρίζεται με βάση το κανονικό δίκαιο στην Ουκρανία και ονομάζεται Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (του Πατριαρχείου της Μόσχας). Επικεφαλής είναι ο Μητροπολίτης Ονούφριος, οι κληρικοί και οι προσκυνητές του είναι Ουκρανοί πολίτες. Για αυτούς μιλάει ο πρόεδρος της Ουκρανίας; Για εκατομμύρια Ουκρανούς πολίτες;», έγραψε ο Βλαντιμίρ Λεγκόιντα στο Telegram.
Τον Οκτώβριο ο Βαρθολομιος του  Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης υπακουωντας σε εντολες των αφεντικων του αμερικανων ανακοίνωσε την απόφασή του να χορηγήσει αυτοκεφαλία στην σχισματικη ουνιτικη Εκκλησία της Ουκρανίας, εξέλιξη που οδήγησε τη Ρωσική Ορθοδοξη Εκκλησία στην απόφαση να διακόψει δεσμό με το  Πατριαρχείο Κωνσταντινουπολης.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέο Δελχί-Γενεύη: Μία παγκόσμια πορεία για την ειρήνη ενός Ινδού ακτιβιστή
 Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018, 18:34
Χιλιάδες περιπατητές από το Νέο Δελχί, στην Ινδία, θα συγκλίνουν τον Σεπτέμβριο του 2020 στη Γενεύη, έδρα του ΟΗΕ στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ο Ινδός ακτιβιστής από τον οποίο προέρχεται αυτή η ιδέα της «Πορείας για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη».
«Αυτή η ιδέα για μια παγκόσμια πορεία γεννήθηκε» καθώς η Ινδία «γιορτάζει μετά βαΐων και κλάδων» τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Μαχάτμα Γκάντι, σε ένα υπόβαθρο έντασης των συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο, εξήγησε στα ΜΜΕ στη Γενεύη ο Ινδός Ρατζαγκοπάλ Πουθανβιτίλ, ο οποίος μάχεται στη χώρα του για το δικαίωμα της κοινωνικής δικαιοσύνης για τους ακτήμονες Ινδούς.
Η πορεία έχει σκοπό να συνδέσει το Νέο Δελχί, όπου αναπαύεται ο Γκάντι, με τη Γενεύη, «μια πόλη ειρήνης», εξηγεί αυτός ο 70χρονος μηχανολόγος, που έχει ήδη οργανώσει πολλές πορείες στην Ινδία.
Οι περιπατητές θα ξεκινήσουν το μακρύ ταξίδι τους στις 2 Οκτωβρίου για να συναντηθούν στη Γενεύη στις 25 Σεπτεμβρίου 2020, διασχίζοντας κυρίως το Πακιστάν, το Ιράν και την Τουρκία, μια διαδρομή σχεδόν 9.500 χιλιομέτρων.
Σε περίπτωση δυσκολιών με τις θεωρήσεις διαβατηρίων ή για λόγους ασφαλείας, οι περιπατητές μπορούν ωστόσο να αναθεωρήσουν το σχέδιό τους και να πάρουν το πλοίο, από τη Μουμπάι μέχρι την Ελλάδα, προτού συνεχίσουν την (πεζή) πορεία τους, είπε ο Ρατζαγκοπάλ Πουθανβιτίλ.
Εκείνος που χαρακτηρίζεται από ορισμένους ως «ο νέος Γκάντι», μια σύγκριση με την οποία «δεν αισθάνεται άνετα» όπως λέει, ελπίζει ότι θα έχει τη στήριξη του Δαλάι Λάμα και του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, υπολογίζει ότι θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη και άλλων οργανώσεων και δήμων. Ελπίζει έτσι ότι χιλιάδες περιπατητές εκτός Ινδίας θα ξεκινήσουν τη δική τους πορεία και θα φθάσουν κι εκείνοι στη Γενεύη στις 25 Σεπτεμβρίου 2020.
Όταν φθάσουν στη Γενεύη, οι περιπατητές για την ειρήνη θα διοργανώσουν έως τις 3 Οκτωβρίου 2020 μια εβδομάδα συναντήσεων και συζητήσεων.
Με τη διοργάνωση της πορείας αυτής, ο Ινδός ακτιβιστής ελπίζει να τραβήξει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στη διασύνδεση ανάμεσα στις συγκρούσεις και στους φυσικούς πόρους.
«Αν η γη, το δάσος και το νερό κλέβονται από τους φτωχούς, αυτό οδηγεί σε υπάρξουν προβλήματα στην κοινωνία, και αυτά τα προβλήματα οδηγούν σε συγκρούσεις και οι συγκρούσεις μπορούν να μετατραπούν σε βία μεγάλης κλίμακας. Πιστεύουμε λοιπόν πως η ειρήνη πρέπει να θεωρείται θέμα δικαιοσύνης», είπε.
Ο Ρατζαγκοπάλ Πουθανβιτίλ διεκδικεί επίσης μεγαλύτερη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών στον ΟΗΕ, μαζί με τα κράτη-κράτη, ιδίως όσον αφορά την εφαρμογή των στόχων της διαρκούς και βιώσιμης ανάπτυξης.
«Τι θα δώσουμε στην επόμενη γενιά: έναν κατεστραμμένο κόσμο ή κάτι για το οποίο αξίζει να ζει κανείς;» κατέληξε.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ιδιοκτήτης οίκων ανοχής εξελέγη βουλευτής στη Νεβάδα μολονότι είναι νεκρός εδώ και ένα μήνα
 Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018, 17:25
Ο Ντένις Χοφ, ένας διάσημος ιδιοκτήτης οίκων ανοχής εξελέγη σήμερα στο τοπικό κοινοβούλιο της Νεβάδας, μολονότι είναι... νεκρός εδώ και έναν μήνα.
Ο Χοφ, που στηριζόταν από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και τους χριστιανούς ευαγγελικούς, κατατρόπωσε τη Δημοκρατική υποψήφια, την εκπαιδευτικό Λίζια Ρομάνοφ συγκεντρώνοντας ποσοστό 68%.
Ο εκπρόσωπος της Ρομάνοφ δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει την ήττα της από έναν πεθαμένο.
Ο Ντένις Χοφ αυτοπροσδιοριζόταν ως "Αμερικανός μαστροπός" καθώς ήταν ιδιοκτήτης ενός κλαμπ στριπτίζ, πολλών οίκων ανοχής, εστιατορίων και βενζινάδικων. Συνήθιζε επίσης να αποκαλεί τον εαυτό του "ο Τραμπ του Πάρχαμπ", από την πόλη όπου ζούσε, στη Νεβάδα. Σε μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο πρακτορείο Reuters τον περασμένο Ιούνιο, υποστήριζε ότι είχε πολλά κοινά με τον Αμερικανό πρόεδρο.
Ο εκλογικός νόμος της Νεβάδας επιτρέπει να διατηρηθεί η υποψηφιότητα κάποιου ακόμη και μετά τον θάνατό του. Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα θα ορίσει τώρα τον αντικαταστάτη του Χοφ στο κοινοβούλιο της Πολιτείας.
Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Νάι, ο Χοφ βρέθηκε νεκρός τον περασμένο μήνα μέσα σε μια από τις επιχειρήσεις του στην πόλη Κρίσταλ. Κάποιοι φίλοι του που πήγαν να τον ξυπνήσουν, λίγες ώρες αφού γιόρτασε τα γενέθλιά του, διαπίστωσαν ότι ήταν νεκρός. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα αίτια του θανάτου του.
Ο Χοφ είχε παντρευτεί και χωρίσει τρεις φορές και είχε γράψει ένα "αυτοβιογραφικό εγχειρίδιο" με τον τίτλο "Η τέχνη του μαστροπού".



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Σνόουντεν πιστεύει ότι χρησιμοποιήθηκε ισραηλινό λογισμικό για την παρακολούθηση Κασόγκι
 Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018, 13:18
Ο πρώην υπάλληλος της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν, κατηγορεί την Ισραηλινή εταιρεία πληροφορικής NSO Group Technologies ότι «πωλούσε ένα ψηφιακό εργαλείο διάρρηξης».
Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος σύμφωνα με την Jerusalem Post, το λογισμικό είχε χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι ο οποίος δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο μήνα.
Ειδικότερα τόνισε στο πλαίσιο αυτό ότι το συγκεκριμένο λογισμικό δεν χρησιμοποιείται μόνο για την αλίευση εγκληματιών και τη διακοπή τρομοκρατικών επιθέσεων όχι μόνο για τη διάσωση ζωών αλλά για την κερδοσκοπία ένα τέτοιο επίπεδο απερισκεψίας αρχίζει να κοστίζει ζωές ».
Ο Σνόουντεν μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης από μια κρυφή τοποθεσία στη Ρωσία, σε εκδήλωση που διοργάνωσε εταιρία επικοινωνιών που εδρεύει στο Τελ Αβίβ.
Υπενθυμίζεται ότι o Έντουαρντ Σνόουντεν έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό και διέφυγε από τις ΗΠΑ το 2013 μετά από αποκαλύψεις που έκανε για τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας.
Τα στοιχεία που έφερε στο φως τροφοδότησαν ένα μεγάλο κύμα συζητήσεων για το σεβασμό των προσωπικών δεδομένων. Ο ίδιος στη συνέχεια έλαβε άσυλο από τη Ρωσία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ-ενδιάμεσες εκλογές: Μία ιθαγενής και δύο μουσουλμάνες εκλέγονται στη Βουλή των Αντιπροσώπων
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018, 06:45
Η Δημοκρατική υποψήφια βουλευτής Σαρίς Ντέιβιντς έγινε η πρώτη ιθαγενής στην ιστορία των ΗΠΑ που εξελέγη στο αμερικανικό Κογκρέσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.
Δικηγόρος, λάτρις των πολεμικών τεχνών και θεωρούμενη ομοφυλόφιλη, η Ντέιβιντς κατάφερε να κερδίσει σε ένα προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων, στο Κάνσας, τον Ρεπουμπλικάνο Κέβιν Γιόντερ, κατά τις προβλέψεις των τηλεοπτικών δικτύων ABC News και NBC.
Παράλληλα, η Ιλχάν Όμαρ και η Ρασίντα Τλάιμπ έγιναν την Τρίτη οι πρώτες μουσουλμάνες που εξελέγησαν στο αμερικανικό Κογκρέσο.
Οι δύο Δημοκρατικές πολιτικοί ήταν υποψήφιες στη Μινεσότα και στο Μίσιγκαν, αντίστοιχα. «Τα καταφέραμε μαζί. Ευχαριστώ!» ανέφερε μέσω Twitter η Όμαρ, πρόσφυγας από τη Σομαλία, ενώ η Τλάιμπ, γεννημένη στο Ντιτρόιτ από Παλαιστίνιους γονείς, της απάντησε μέσω του ίδιου ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης: «Ανυπομονώ να καθίσω δίπλα σου (στα έδρανα της Βουλής). Ινσαλάχ».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο δικηγόρος της Άσια Μπίμπι θα αναζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ολλανδία
 Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018, 21:43
Ο Πακιστανός δικηγόρος που βοήθησε να απελευθερωθεί μια χριστιανή που είχε καταδικαστεί σε θάνατο στο Πακιστάν για βλασφημία θα αναζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ολλανδία μετέδωσε σήμερα ο ολλανδικός ειδησεογραφικός ιστότοπος NU.nl
«Περιμένω μια προσφορά της ολλανδικής κυβέρνησης» ανέφερε ο δικηγόρος της Άσια Μπίμπι, Σάιφ ουλ Μουλούκ
Η Μπίμπι δικάστηκε για βλασφημία το 2010 επειδή φερόταν να είχε μιλήσει υποτιμητικά για το Ισλάμ και είχε καταδικαστεί σε θάνατο. Ο Μουλούκ βοήθησε να ανατραπεί η απόφαση και έχει απειληθεί από οργισμένο όχλο που καλούσε για τον θάνατο των δικαστών που έκριναν την υπόθεση.
Ο δικηγόρος, δήλωσε τη Δευτέρα ότι διέφυγε από το Πακιστάν το Σάββατο εκφράζοντας φόβους για την ασφάλεια της οικογένειάς του. Πλέον έχει καταφύγιο από μια ολλανδική οργάνωση το «Σύνδεσμο για τους Διωκόμενους Χριστιανούς». Σημείωσε ότι δεν έχει καμία ιδέα για το που βρίσκεται η Μπίμπι.
Ισλαμιστές έχουν κατέβει σε απεργία σε πολλές μεγάλες πόλεις στο Πακιστάν στο πλαίσιο των πολυήμερων διαδηλώσεων εναντίον της Μπίμπι. Έχουν πει πως θα κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες τους αν της επιτραπεί να φύγει από τη χώρα. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα απαγορεύσει την έξοδό της από τη χώρα.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τουρκία: Σε φυλάκιση 2,5 ετών καταδικάστηκε βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP
 Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018, 19:56
Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε φυλάκιση 2,5 ετών έναν βουλευτή του φιλοκουρδικού, αντιπολιτευόμενου κόμματος με την κατηγορία της τρομοκρατίας.
Ο Μαχμούτ Τογκρούλ, μέλος του Κόμματος Δημοκρατίας των Λαών (HDP) από την επαρχία Γκαζίαντεπ, κρίθηκε ένοχος για διασπορά προπαγάνδας υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σε δύο ομιλίες του το 2016.
Οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι οι ομιλίες αυτές δεν περιείχαν κανένα «εγκληματικό» στοιχείο και επικαλέστηκαν το δικαίωμα στην ελευθερία της έκφρασης, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστηρίζει ότι το HDP συνδέεται με το PKK, κάτι που διαψεύδει το φιλοκουρδικό κόμμα, τονίζοντας ότι στοχοποιείται άδικα από την κυβέρνηση.
Δεκαέξι μέλη του HDP, μαζί με τον Τογκρούλ, έχουν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης, κυρίως με την κατηγορία της τρομοκρατίας. Οι δέκα από αυτούς παραμένουν στη φυλακή.
Ο πρώην επικεφαλής του κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, αντίπαλος του Ερντογάν στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, καταδικάστηκε επίσης τον περασμένο μήνα, μετά από σχεδόν δύο χρόνια στη φυλακή.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αίγυπτος: Ο δικτατορας της Αιγυπτου Σίσι λέει ότι ο στρατός θα υπερασπιστεί τους Εμιριδες του Κόλπου σε περίπτωση άμεσης απειλής
Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018, 15:50
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ-Σίσι δήλωσε πως ο στρατός θα προασπίσει τους Εμιριδες του Κόλπου αν βρεθούν αντιμέτωποι με οποιαδήποτε άμεση απειλή, ανέφερε σήμερα μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Youm7, ο Σίσι είπε επίσης, απαντώντας σε ερώτηση για τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν: «Η αστάθεια μας επηρεάζει όλους και όποιο κράτος έχει αστάθεια επηρεάζει όλους εμάς».
Η Αίγυπτος του Σίσι είναι σύμμαχος με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προσχώρησε τον περασμένο χρόνο στο μποϊκοτάζ του Κατάρ από τις χώρες αυτές και αντιτίθεται στην επιρροή του Ιράν στην περιοχή.
«Οι αραβικοί λαοί μας πρέπει να παραμείνουν ενήμεροι και να έχουν πραγματική συναίσθηση του τι περνάει η περιοχή», δήλωσε ο Σίσι, σύμφωνα με τη Youm7.
«Στεκόμαστε δίπλα στους αδελφούς μας του Κόλπου με όλη μας την καρδιά, και αν η ασφάλεια του Κόλπου απειληθεί άμεσα από οποιονδήποτε, ο αιγυπτιακός λαός, ακόμη και πριν από τους ηγέτες του, δεν θα το αποδεχθεί αυτό και θα κινητοποιήσει δυνάμεις για να προστατεύσει τα αδέλφια του» πρόσθεσε.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στην περίπτωση δε του ΣΚΑΙ παρατηρείται μια εμμονή παραπάνω κατά της Βενεζουέλας, η οποία πιθανώς έχει να κάνει με την εμπλοκή του της ιδιοκτησίας του σταθμού, που στο πλαίσιο των εφοπλιστικών δραστηριοτήτων της βρέθηκε στο στόχαστρο των αρχών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας λόγω μιας πρωτοφανούς οικολογικής καταστροφής που προκάλεσε στις 28 Φεβρουαρίου του 1997, πληρώνοντας βαρύ οικονομικό τίμημα.

Οι εμμονές του ΣΚΑΙ με τη Βενεζουέλα
Καταγγελία της Ελληνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα" προς το δελτίο του ΣΚΑΙ

Την Παρασκευή 2/11 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ παρουσιάστηκε ρεπορτάζ σχετικό με την φτώχεια στην Βενεζουέλα. Κατά την πάγια τακτική των ελληνικών ΜΜΕ που απλώς αναμασούν άκριτα ότι τους πετάνε τα αμερικανικά δίκτυα, ο ΣΚΑΙ απλώς αναπαρήγαγε μέρος του ρεπορτάζ του Vladimir Hernandez για το BBC με τίτλο "Venezuela: Mothers giving away babies".
Η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα" καταδικάζει την παντελή έλλειψη οποιασδήποτε δημοσιογραφικής δεοντολογίας στο βωμό της προπαγάνδας και της προάσπισης πολιτικών και οικονομικών σκοπιμοτήτων από μεριάς του καναλιού. Τα ελληνικά ΜΜΕ έχουν επιδείξει ιδιαίτερη σπουδή στον πόλεμο προπαγάνδας κατά της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας, γεγονός που φάνηκε με τον πιο χυδαίο τρόπο στην ωμή δικαιολόγηση της πραξικοπηματικής απόπειρας δολοφονίας του προέδρου Νικολάς Μαδούδο. Το παραπάνω έχει αφενός να κάνει με τα εντός των συνόρων συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, στην βάση της τρομολαγνείας "θα γίνουμε Βενεζουέλα", όσο και με την διεθνή στρατηγική επιλογή ταύτισης της με τον δυτικό ιμπεριαλισμό. Στην περίπτωση δε του ΣΚΑΙ παρατηρείται μια εμμονή παραπάνω κατά της Βενεζουέλας, η οποία πιθανώς έχει να κάνει με την εμπλοκή του της ιδιοκτησίας του σταθμού, που στο πλαίσιο των εφοπλιστικών δραστηριοτήτων της βρέθηκε στο στόχαστρο των αρχών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας λόγω μιας πρωτοφανούς οικολογικής καταστροφής που προκάλεσε στις 28 Φεβρουαρίου του 1997, πληρώνοντας βαρύ οικονομικό τίμημα. Ίσως έτσι μπορεί να εξηγηθεί η επιλεκτική "ευαισθησία" αυτών των μέσων ενημέρωσης για τα παιδιά που πεινάνε στην Βενεζουέλα που ειρωνικά αποκαλούν "σοσιαλιστικό παράδεισο, όταν στον καπιταλιστικό "παράδεισο" της ίδιας τους της χώρας έχουν επιδείξει κυνισμό και αδιαφορία.
Από μεριάς μας ενημερώνουμε τον "ευαίσθητο" ΣΚΑΙ και τα υπόλοιπα "ευαίσθητα" ΜΜΕ που αναπαράγουν την πολεμική προπαγάνδα κατά της Βενεζουέλας, πως μεγάλοι υπεύθυνοι για την κατάσταση που επικρατεί στην Βενεζουέλα είναι ο ιδιωτικός τομέας που προκαλεί τεχνητές ελλείψεις και αυξήσεις τιμών ακόμα και στα είδη πρώτης ανάγκης. Οι οικονομικές κυρώσεις που επιβάλουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ είναι ακόμα μια ισχυρή παράμετρος οικονομικής ασφυξίας, για την οποία δεν γίνεται λόγος από τα "ευαίσθητα" ΜΜΕ. Πριν την νίκη της  μπολιβαριανής διαδικασίας,  το 70% των Βενεζουελάνων δεν είχαν πρόσβαση ούτε σε βασική ιατρική φροντίδα και το 40% ήταν αγράμματοι.  Ο κατώτερος μισθός αυξήθηκε 600%, η ανεργία στο 6% από 20%. Αναδιένειμε, επίσης, γη σε 15.000 οικογένειες αγροτών όπως επίσης έστησε 50.000 συνεταιρισμούς καθώς παλιότερα το 70% της γης ήταν στα χέρια του 3% του πληθυσμού.Το παραπάνω γεγονός διαφεύγει όμως μονίμως της προσοχής των δυτικών και ελληνικών ΜΜΕ.
Εδώ και καιρό στην Βενεζουέλα λαμβάνουν χώρα πραξικοπηματικού τύπου προσπάθειες ανατροπής της μπολιβαριανής κυριαρχίας, οι οποίες πέρα από τις τεχνητές ελλείψεις που στόχο έχουν να προκαλέσουν την παρέμβαση του ιμπεριαλισμού με το πρόσχημα της "επισιτιστικής κρίσης" και την δράση παραστρατιωτικών οργανώσεων, έχει ως βασική του συνιστώσα τον επικοινωνιακό πόλεμο. Η προπαγάνδα των δυτικών ΜΜΕ(των ελληνικών συμπεριλαμβανομένων) αποτελεί μέρος του διαρκούς πραξικοπήματος, το οποίο και ελπίζουμε να μην ολοκληρωθεί. Η Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα" καλεί τον ελληνικό λαό να δείξει την αλληλεγγύη του στο λαό της Βενεζουέλας και να μην πιστεύει τους πραξικοπηματίες και τα φερέφωνά του.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ
Γιορτάστηκε ο Κόκκινος Οκτώβρης
Τα 101 χρόνια από τη Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση τιμήθηκαν χτες από τους κομμουνιστές απ' άκρη σ' άκρη σε όλη τη Ρωσία, με εκδηλώσεις που διοργάνωσαν το ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίαςκαι το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας, στη Μόσχα και σε πολλές άλλες πόλεις.
Την ίδια ώρα, το σημερινό αστικό καθεστώς, όπως όλα αυτά τα χρόνια, επιχειρεί να συκοφαντήσει, να αποδομήσει το κοσμοϊστορικό γεγονός που άλλαξε τον κόσμο και να το παρουσιάσει περίπου ως «πραξικόπημα που ανέκοψε την δημοκρατική εξέλιξη». Και φέτος, αφού δεν μπορεί να ξεπεραστεί η επιρροή που ασκούν στο λαό ο Κόκκινος Οκτώβρης και η τιτάνια πάλη της ΕΣΣΔ κατά του φασισμού, έγινε πάλι εκδήλωση με στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα, για την επέτειο των 77 χρόνων από τις 7 του Νοέμβρη του 1941, όταν ο Κόκκινος Στρατός έφευγε για το μέτωπο ενάντια στους ναζιστές κατακτητές. Το περιεχόμενο που δίνεται βεβαίως αναδεικνύει μόνο τον πατριωτισμό και αποκρύπτει το περιεχόμενο του πολέμου, όπου εκατομμύρια Σοβιετικοί πολίτες υπερασπίζονταν τη σοσιαλιστική τους πατρίδα, το πρώτο εργατικό κράτος στον κόσμο.
Εκδηλώσεις από τους κομμουνιστές διοργανώθηκαν και σε άλλες χώρες της πρώην ΕΣΣΔ, διατρανώνοντας ότι η σπορά του Οκτώβρη δεν πήγε μάταια αλλά φωτίζει και το σήμερα και το μέλλον.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νεκρός Παλαιστίνιος ψαράς από αιγυπτιακά πυρά...
ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--
Ανδρες του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου πυροβόλησαν χτες θανάσιμα, μερικά ναυτικά μίλια έξω από τις ακτές της Γάζας (!), τον 32χρονο Παλαιστίνιο ψαρά Μουστάφα Αμπού Ούντα.
Ο άτυχος Παλαιστίνιος ψάρευε μόνος του έξω από τις ακτές της πόλης Ράφα όταν δέχθηκε, για άγνωστο λόγο, τα αιγυπτιακά πυρά. Είναι ο τρίτος Παλαιστίνιος που σκοτώνεται τα τελευταία χρόνια από τις σφαίρες ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού της Αιγύπτου, η οποία συμμετέχει από το 2007 στον οικονομικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας μαζί με το Ισραήλ.
Στελέχη της ισλαμικής «Χαμάς» ζήτησαν από την Αίγυπτο να διερευνήσει τις συνθήκες του φονικού.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Ρωσο-ιρανικές διαβουλεύσεις για «πάταξη της τρομοκρατίας»
ΔΑΜΑΣΚΟΣ.--
Αξιωματούχοι των υπουργείων Εξωτερικών Ρωσίας και Ιράνεπιβεβαίωσαν προχτες Τριτη την «ανάγκη συνέχισης του πολέμου κατά της τρομοκρατίας στη Συρία» μέχρι την πλήρη εξάλειψή της.
Αφορμή για την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης έδωσε η ολοκλήρωση ρωσο-ιρανικών διαβουλεύσεων στην Τεχεράνη, με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Συρία και την εξεύρεση «πολιτικής λύσης» τερματισμού των συγκρούσεων με εγγυήσεις για τη διασφάλιση της κυριαρχίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας της χώρας. Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας ήταν ο απεσταλμένος του Ρώσου Προέδρου στη Συρία, Αλεξάντερ Λαβρεντίεφ, και επικεφαλής της ιρανικής αντιπροσωπείας ήταν ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν, Αλί Σαμκχανί. Οι Ιρανοί αξιωματούχοι φέρεται επίσης πως ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τα αποτελέσματα της τετραμερούς Συνόδου Κορυφής Τουρκίας, Ρωσίας, Γαλλίας και Γερμανίας στις 27 Οκτώβρη στην Κωνσταντινούπολη, που είχε αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στη Συρία.
Τέλος, προχτες Τριτη Γάλλοι αποικιοκρατες εισαγγελείς εξέδωσαν κατ εντολη των ιμπεριαλιστων αφεντικων τους διεθνή εντάλματα σύλληψης σε βάρος τριών Σύρων αξιωματούχων, κατηγορώντας τους για συνέργεια σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για τον πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Συρίας και στενό σύμβουλο του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ Ασαντ, Αλί Μαμλούκ, τον επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της Πολεμικής Αεροπορίας, Τζαμίλ Χασάν, και τον ανώτερο αξιωματούχο της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας, Αμπντέλ Σαλάμ Μαχμούντ.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ
«Ανοησίες» χαρακτηρίζει την κατοχή της Παλαιστίνης ο Νετανιάχου
ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--
Το μαύρο άσπρο προσπάθησε να κάνει ο ισραηλινοναζιστης πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου την Τριτη σε ό,τι αφορά τη συνέχιση των σιωναζιστικών εποικισμών και την κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών. Μιλώντας σε κλειστή σύνοδο στελεχών του κόμματός του, Λικούντ, χαρακτήρισε «ανοησίες» το γεγονός της κατοχής της Παλαιστίνης από τον ισραηλινοναζιστικό στρατό. Συνέκρινε μάλιστα τους συνεχιζόμενους σιωναζιστικούς εποικισμούς με τις «αυτοκρατορίες που κατακτούσαν και αντικαθιστούσαν (στις περιοχές που καταλάμβαναν) ολόκληρους πληθυσμούς δίχως κανείς να το κάνει θέμα»!
Στην ίδια σύνοδο φέρεται πως έδωσε το «πράσινο φως» για την προώθηση νομοσχεδίου που θα επιτρέψει την επιβολή θανατικής ποινής σε Παλαιστίνιους που κατηγορούνται για επιθέσεις σε βάρος ισραηλινοναζιστών.
Νωρίτερα έγινε γνωστό πως τη Δευτέρα ελεύθεροι σκοπευτές του ισραηλινοναζιστικού στρατού κοντά στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας τραυμάτισαν στο πόδι τον 22χρονο Παλαιστίνιο διαδηλωτή Αΐντ Αμπού Αμρο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΓΚΥΡΑ.-- Ο αναπληρωτής βοηθός του Αμερικανού ΥΠΕΞ Μάθιου Πάλμερ ανακοίνωσε την Τριτη ότι οι ΗΠΑ ουσιαστικά προχώρησαν στην επικήρυξη τριών ηγετικών στελεχών του ΡΚΚ (των Κεμάλ Μπαγίκ, Μουράτ Καραγιλάν και Ντουράν Καλκάν), προσφέροντας σημαντική αμοιβή σε όποιον θα συμβάλει στον εντοπισμό τους. Ο Πάλμερ ανακοίνωσε τα παραπάνω από την Αγκυρα, όπου είχε επαφές την Κυριακή, συναντώντας - σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» - μια σειρά από υψηλόβαθμους αξιωματούχους, αλλά και επιχειρηματίες, ανταλλάσσοντας απόψεις για «θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ανησυχίας».



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ - ΝΤΟΝΜΠΑΣ
Ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία
Προχτες Τριτη ξεκίνησε η πρώτη ψηφοφορία σε στρατιωτική μονάδα, για τις προεδρικές και τις βουλευτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί στις 11 Νοέμβρη στις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς, τις ανατολικές επαρχίες της Ουκρανίας, Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, που ελέγχονται από τις πολιτοφυλακές.
Οι στρατιωτικοί της μονάδας στην περιοχή Βοροσιλόφσκι του Ντονέτσκ ήταν οι πρώτοι που ψήφισαν ενώ η πρόωρη ψηφοφορία θα συνεχιστεί έως τις 10 Νοέμβρη και για άλλους στρατιωτικούς που δεν μπορούν να φύγουν από τη θέση τους καθώς και για κατοίκους που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να μετακινηθούν. Οι εκλογές αυτές έχουν προκαλέσει την αντίδραση της ναζιστικης κυβέρνησης του Κιέβου καθώς και της αποικιοκρατικης ΕΕ, που λενε ότι δηθεν παραβιάζουν τη λεγόμενη συμφωνία του Μινσκ του Φλεβάρη του 2015. Ωστόσο στον συμβιβασμό που είχε επιτευχθεί τότε και επικυρώθηκε από του;αποικιοκρατες από την Γερμανία, Γαλλία και Ρωσία μαζί και την ναζιστικη  Ουκρανία, υπήρχαν διατυπώσεις που επιδέχονταν πολλές ερμηνείες. Ετσι, το αντεπιχείρημα των πολιτοφυλάκων αλλά και της Ρωσίας είναι ότι στη συμφωνία γίνεται λόγος μόνο για τοπικές εκλογές.
Πάντως, είναι ενδεικτικό ότι στις εκλογές για την Προεδρία υπάρχουν 5 υποψήφιοι: Ο Ντένις Πουσίλιν, σημερινός υπηρεσιακός Πρόεδρος μετά τη δολοφονία του Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο φέτος τον Αύγουστο, η Γελένα Σίσκινα, ο Ρομάν Χραμένκοφ, ο Βλαντιμίρ Μεντβέντεφ και ο Ρομάν Γιεστίγιεφ, ενώ συμμετέχουν δύο κόμματα, το Κόμμα Δημοκρατίας του Ντονέτσκ (που στηρίζει τον Πουσίλιν) και το «Ελεύθερο Ντονμπάς».
Το ΚΚ του Ντονέτσκ έχει αποκλειστεί από τις εκλογές με το πρόσχημα ότι δεν μπόρεσε να συμπληρώσει τα απαραίτητα έγγραφα μετά από έκρηξη στα γραφεία του στο Ντονέτσκ στις 29 Σεπτέμβρη φέτος, στο τέλος του συνεδρίου του, όπου από βομβιστικό μηχανισμό τραυματίστηκαν 3 στελέχη του και καταστράφηκαν πολλά υλικά.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Η λούγκρα του κιναλ Καμινης εκπλήρωσε τη δέσμευση προς το γυφτοσκοπιανό και δεν ντρέπεται κανένας!
Σήμερα το Δ.Σ Αθήνας ακύρωσε την εγκατάσταση του Αγάλματος του Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ στην πρωτεύουσα! Τηρεί την υπόσχεση του στον σκοπιανό δήμαρχο Σιλέγκοφ

Μια ύπουλη απόφαση πρόκειται να ληφθεί στη σημερινή συνεδρίαση (Πέμπτη) του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας. Εν μέσω 121 διαδικαστικών θεμάτων έχει συμπεριληφθεί και η έγκριση για τη διάλυση της σύμβασης της εκτέλεσης του έργου «Εγκατάσταση Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου» χωρίς να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες...
Το θέμα αφορά στην ακύρωση της τοποθέτησης του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας σε μια συγκυρία που χαρακτηρίζεται από τις διαρκείς υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς, έναντι των Σκοπίων, στον απόηχο της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Το έργο του γλύπτη Γιάννη Παππά είχε αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2015 να τοποθετηθεί στη νησίδα της συμβολής των λεωφόρων Βασιλίσσης Σοφίας και Βασιλίσσης Όλγας, κοντά στις Στήλες του Ολυμπίου Διός. Η «οδύσσεια» για να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος είχε διαρκέσει 25 χρόνια καθώς με διάφορα προσχήματα άλλαζε διαρκώς το σημείο τοποθέτησής του.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ξεφτιλισμένο κι υποταγμένο πολιτικό προσωπικό! Αφήσατε μόνον τον πατέρα του κι αναγκάστηκε...
...να παραιτηθεί της ιατροδικαστικής εξέτασης για να θάψει το παιδί του!
Ούτε στους δολοφόνους δεν υπάρχει αυτή η κτηνωδία του κράτους!
Αυτός είναι ο φασισμός του 4ου Ράιχ!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Η ιταλική καθεστωτικη αντιπολίτευση δυναμικά: ΟΧΙ στην ακροδεξιά, το ρατσισμό, το νέο φασισμό!
Μια δυναμική απάντηση σήμερα στην ιταλική Βουλή από την ενωμένη καθεστωτικη αντιπολίτευση της "κεντροαριστεράς" και της δεξιάς!
Οι βουλευτές της κεντροαριστεράς και της δεξιάς έκαναν κατάληψη των εδράνων (θέσεων) της κυβερνητικής πλειοψηφίας!
Γιατί έκαναν αυτή τη συγκλονιστική δυναμική (χαχαχα) ενέργεια μέσα στη Βουλή;
Για να υπερασπίσουν τον ιταλικό λαό, θα πει κάποιος;
Για να διαμαρτυρηθούν έντονα και δυναμικά στην ψήφιση του Νόμου που δεν θα υπάρχει παραγραφή των αδικημάτων πολιτικών!
Σε τι κόσμο ζούμε...
Επιστρέφουμε στο "Σύμφωνο Nazareno"*!
Τι είναι το "Σύμφωνο Nazareno";
Η πολιτική συμφωνία μεταξύ του ηγέτη της ιταλικής αριστεράς Matteo Renzi και του ηγέτη της ιταλικής δεξιάς Silvio Berlusconi, στις 18 Γενάρη 2014, για μια κοινή πορεία "αναγκαίων μεταρρυθμίσεων" κι ειδικότερα "Συνταγματική Αναθεώρηση" που απαιτούσε κι απαιτεί το 4ο Ράιχ!
Για περισσότερη Ευρώπη, για "Ευρωπαϊκό Πατριωτισμό"... όπως τα περιέγραψε κι Πάκης μας στην ομιλία του για την επέτειο του ΟΧΙ!
Το "Σύνταγμα" της Ιταλίας δεν αναθεωρήθηκε μετά την ήττα των κομμάτων τους στο δημοψήφισμα για "αναθεώρηση"... και τώρα ο λαός τους ανέθεσε το ρόλο της κοινής αξιωματικής καθεστωτικης αντιπολίτευσης!
* Nazareno... είναι η περιοχή της Ρώμης με τα γραφεία του "Δημοκρατικού Κόμματος".



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΒΑΥΑΡΩΝ
Οι απόψεις του Όθωνα για τις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας
(Όταν διέλυσε την Εκκλησία της Ελλάδος, για να φτιάξει ένα κρατικό παραμάγαζο. Αυτό που έχουμε και σήμερα)
"Η πνευματική αρχή του κλήρου της χώρας θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνη για τον κοσμικό άρχοντα, αν ο ανώτερος κλήρος συνιστούσε μια ομάδα, καθόσον ολόκληρος ο κλήρος κατόπιν θα έπαιρνε το λαό με το...
μέρος του εναντίον του άρχοντα. Νομίζω ότι θα μπορούσαμε να υπερβούμε όλες αυτές τις δυσκολίες αν δημιουργούσαμε μια σύνοδο υπό τη διεύθυνση κάποιου Μητροπολίτη που θα ήταν κάτι σαν τους προέδρους των δικών μας επιτροπών και ουσιαστικά δε θα είχε εξουσία. Σε ορισμένα χρονικά διαστήματα ο άρχοντας θα μπορεί να διαλέξει τα μέλη αυτής της συνόδου"
(Επιστολή του Όθωνα προς τον πατέρα του Λουδοβίκο, Μόναχο, 13 Μαΐου 1833,
Από το βιβλίο Frazee, A.Ch., Ορθόδοξος Εκκλησία και ελληνική ανεξαρτησία
1821-1852, (μτφρ. Ι. Ροϊλίδης), εκδ. Δόμος, Αθήνα 1987, σ. 143.)



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



389.760 euro εισόδημα για να τυπώνει χαρτί και να πληρώνουν τόκο οι χώρες για να το χρησιμοποιούν...
Σε 389.760 euro εισόδημα το 2016, με αύξηση 1% σε σχέση με τα 385.860 ευρώπουλα του 2015 για τον κύριο Mario Draghi, ως σημερινού "ηγέτη" της...
ιδιωτικής εταιρίας που έχουν βαπτίσει ΕΚΤ και στην οποία ανέθεσαν στα πλαίσια του ανταγωνισμού των "ελεύθερων αγορών" την ιδιωτικοποιήση του "νομίσματος" οι ευρωπαίοι ηγέτες...
Πληρώνουν οι λαοί τον προϊστάμενο ενός τυπογραφείου κι από πάνω πληρώνουν αίμα, εργασία σε τόκους για το τυπωμένο χαρτί...
Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Victor Costancio, μόλις 334.080 euro (έναντι των 330.000 το 2015).
Κι αν το έστω θεϊκό ευρώ το τύπωνε ένα απλό τυπογραφείο με έδρα, έστω τις Βρυξέλλες και την ευθύνη είχαν οι πρωθυπουργοί των χωρών της ευρωζώνης, θα πλήρωναν τόκο τα κράτη μέλη για την απόκτηση τυπωμένου χαρτιού, ώστε να υπάρχει κυκλοφορία νομίσματος;
Τώρα θα πει κάποιος... αυτοί οι πρωθυπουργοί των χωρών της ευρωζώνης, γιατί αρέσκονται να είναι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι του κάθε Draghi;
Και θ' απαντήσει κάποιος άλλος... εδώ αποδέχονται να μιλούν μόλις 120 δευτερόλεπτα στο περιβόητο θέατρο Συνόδου Κορυφής (ουσιαστικά τους ανακοινώνει η Επιτροπή τις αποφάσεις) και ώρες ατελείωτες υποκριτικής θεατρικής παράστασης για όσα είπαν (με ειλημμένες αποφάσεις) στα ΜΜΕ των χωρών τους, να κοκορεύονται για ότι είπαν (που δεν είπαν, αλλά άκουσαν τι πρέπει να ακολουθήσουν) και συ ρωτάς τι είδους δουλικά είναι;




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μάνα του Κωνσταντίνου Κατσιφά ξεσπά: Μου έφαγαν τον λεβέντη μου οι αλήτες οι Αλβανοί!
Την άκουσες, ρε ξεφτιλισμένε Φίλη; Τον έφαγαν οι αλήτες οι Αλβανοί είπε. Και το είπε στην γλώσσα της. Στα ελληνικά! Δεν είπε οι Βορειοαλβανοί. Με πόσο περίσσιο θράσος εσύ, την αποκαλείς Νοτιοαλβανίδα;
Και κάτι ακόμα, ρε ξεφτιλισμένε Φίλη. Με βάση ποια λογική η...Βόρειος Ήπειρος δεν είναι Βόρειος Ήπειρος, αλλά Νότια Αλβανία, ενώ η FYROM είναι Βόρεια Μακεδονία και όχι Νότια Σλαβία; Το «Βόρεια» και το «Νότια» ορίζεται κατά το δοκούν, ρε ξεφτιλισμένε Φίλη; Σε λίγο θα μας πεις πως το βόρειο τμήμα της Κύπρου ονομάζεται Νότια Τουρκία...
Και πες μας και κάτι τελευταίο, ρε ξεφτιλισμένε Φίλη. Εσύ τον εαυτό σου πώς τον ορίζεις; Βόρειο ή Νότιο; Και ποιας χώρας; Θα μας πεις, ρε ξεφτιλισμένε Φίλη;



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοί που έκαναν όχι απλώς χρήση, αλλά κατάχρηση της «συνωμοσιολογίας», προκειμένου να αφορίσουν και να στιγματίσουν τον αντικαθεστωτικό και αντινεοταξικό Λόγο, σήμερα είναι οι ίδιοι που συμβάλλουν στην παταγώδη κατάρρευση αυτού του «αντισυνωμοσιολογικού» θεωρήματος…
Η πραγματικότητα πάντα εκδικείται τους κατασκευαστές των τρομοκρατικών κλισέ, κονιορτοποιώντας τα ταμπού των ιδεολογικών τους εφευρέσεων…
Όπως ήδη γράψαμε, παλιότερα, κάθε αναφορά στο Σόρος στιγματιζόταν …οργισμένα σαν... «συνωμοσιολογία»!
Σήμερα το «ταμπού» αυτό κατέρρευσε: Τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη αλληλοκατηγορούνται για «αρπαχτές» από το Σόρος!!!
Ο Σόρος, πλέον, επελαύνει και συνωμοσιολογία είναι να επικαλύπτεις την επέλασή του…
Ένα άλλο παλιό «συνωμοσιολογικό» ταμπού υπήρξε στον τομέα των εμπρησμών. Όποιος μιλούσε, παλιότερα, ότι πίσω από τις φωτιές ήταν εμπρηστές και μυστικές υπηρεσίες, χαρακτηριζόταν, αυτόματα: «Συνωμοσιολόγος»!!!
Σήμερα έχει καταρρεύσει και αυτός ο «αντισυνωμοσιολογικός» μύθος. Οι πάντες γνωρίζουν ότι οι φωτιές αποτελούν έργο εμπρηστών και «σκοτεινών» δυνάμεων. Το ομολογούν πλέον και οι πολιτικές και δημοσιογραφικές πόρνες του συστήματος…

Ένας άλλος, πολύ διαδεδομένος, «αντισυνωμοσιολογικός» μύθος αφορούσε την «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ»: Την κατασκευασμένη και σκηνοθετημένη «τρομοκρατία» του κράτους και των μυστικών υπηρεσιών…
Όποιος τολμούσε να υπαινιχτεί αυτήν την κατασκευή «τρομοκρατίας», αυτόματα τα ιδεολογικά σκυλιά του καθεστώτος, κυρίως τα σκυλιά της «αριστερής» και αναρχικης λύσσας, τον κατασπάραζαν σαν «συνωμοσιολόγο»!!!
Σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένας, εκτός από κάποιους αλλοτριωμένους «αριστερούς» και αναρχικους φωνακλάδες, που να πιστεύει ότι η «τρομοκρατία» δεν είναι κατασκευασμένη και καθοδηγούμενη από το κράτος και τις μυστικές υπηρεσίες.
Ακόμα και ο πρώην υπουργός ο Νίκος Κοτζιάς μιλάει για τις μίζες του Σόρος, καταγγέλλει το παρακράτος και τις μυστικές υπηρεσίες «επίσημες και ανεπίσημες»:Γκρεμίζει πολλά «αντισυνωμοσιολογικά» ταμπού!!!

Αφήσαμε στο τέλος τον «Ρουβίκωνα»: Αυτός έδωσε τις χαριστικές βολές!!!
Καραμπινάτη παρακρατική κατασκευή που δρα όχι μόνο ανενόχλητα, αλλά έχει και «Γραφεία» και «Διεύθυνση».
Σε λίγο θα πραγματοποιεί και «νόμιμες» δημόσιες εμφανίσεις, ίσως κατεβεί και στις εκλογές!!!
Οργανώνει και ανοικτά γλέντια στη Φιλοσοφική!!!
Πλέον «συνωμοσιολογία» είναι να ισχυρίζεσαι ότι ο «Ρουβίκωνας» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ παρακράτος…
Η πραγματικότητα της κατασκευασμένης «τρομοκρατίας» από τις μυστικές υπηρεσίες και η πολύχρονη και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ δράση αυτής της τρομοκρατικής κατασκευής οδήγησε, μοιραία, σαν κάτι το αυτονόητο, στην επισημοποίηση και «νομιμοποίηση» αυτής της κατασκευής: Να εμφανίζεται, δηλαδή, μια τρομοκρατική κατασκευή («Ρουβίκωνας»), δημόσια και νόμιμα, αλλά και με ιδιαίτερη προκλητικότητα, σαν «τιμωρός» της αδικίας κ.λπ…
Βρε που φτάσαμε με τα ανδρείκελα της «αριστερής» και αναρχικης φρενοβλάβειας…
Το μόνο θετικό. Η κατάρρευση πολλών μύθων: Του «αντιεθνικισμού», του «αντιρατσισμού», της «αντισυνωμοσιολογίας» και πολλών άλλων…



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Δημοκρατία" Σόρος έχουμε κι έτσι η κάθε ελληνόφοβη λινάτσα μπορεί να λέει ότι του επιτάσσουν τ' αφεντικά του... Φίλης: «Δεν υπάρχει Βόρειος Ήπειρος, υπάρχει Νότιος Αλβανία... Ο Κατσίφας μπήκε με καλάσνικοφ στο έδαφος μιας ξένης χώρας»

Πόσο ακραίος εθνικιστής φασίστας είσαι...
.όταν αγωνίζεσαι για τα δικαιώματα των "Μακεδόνων" της "Βόρειας Μακεδονίας", δηλαδή των εθνικιστών του Σόρος στα Σκόπια
...όταν ταυτόχρονα δηλώνεις πως "Δεν υπάρχει Βόρειος Ήπειρος, υπάρχει Νότιος Αλβανία", για την αναγνωρισμένη Ελληνική Μειονότητα της Βορείου Ηπείρου
Τι παραπάνω χρειάζεται για να καταλάβει ο καθένας πόσο μεγάλος φασίστας κι υποστηρικτής ακραίων εθνικισμών είσαι ελληνόφοβε Φίλη!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν από 47 χρόνια... ο νεαρός Ούγκο Τσαβες έλαβε ως δόκιμος στο στρατο  το στιλέτο της τιμής στην αποφοιτηση από τη στρατιωτικη σχολη...
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι φονιάδες κτύπησαν ανατολικά της Deir Ez-Zor''...
Άνανδρες αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ σε χωριά της Συρίας!
Αυτά τα αθώα αγγελούδια της Συρίας, θα αναπαύονται ήσυχα όταν κι ο τελευταίος μισθοφόρος, στρατιώτης των ΗΠΑ εξολοθρευτεί στη στη Συριακή γη!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Rashida Tlaib... η πρώτη Παλαιστίνια στο αμερικάνικο κονγκρέσο...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΤΑΘΗΣ

«Μακεδονία ξακουστή» – να μην ξανακουστεί ζητούν οι παρ’ ημίνεθνομηδενιστές. «Μακεδονία ξακουστή» – να μην ξανακουστεί απαιτούν και οι εκFYROM εθνικιστές.
  Οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος σε μια κραυγαλέα για την πραγματική φύση του προβλήματος στιγμή!
  Πάντως, αν οι Έλληνες μαθητές τραγουδούσαν στην παρέλαση διαφημίσεις, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα.
  Χωρίς πλάκα όμως, το θέμα είναι πιο σοβαρό απ’ όσο δείχνει. Όχι μόνον σε...ελληνικό επίπεδο, αλλά σε διεθνές – σε όσα τουλάχιστον αφορούν τον δυτικό πολιτισμό.
  Στο πλαίσιο του δυτικού κόσμου όσα ο πολυπολιτισμός, ο μεταμοντερνισμός και η πολιτική ορθότης χρόνια τώρα αποδομούν και αποκαθηλώνουν, έρχεται τώρα η Ακροδεξιά να τα «αποκαταστήσει» διαστρεβλώνοντάς τα τελείως. Έτσι αίφνης οι αντιδραστικοί διεθνώς τσαλαβουτάνε μέσα στα κλασικά γράμματα και τους βγάζουν τα μάτια. Το ίδιο και στην Ελλάδα, όπου το είδος Χρυσαυγίτη σκαμπάζει από τα αρχαία ελληνικά οικουμενικά γράμματα την τύφλα του. Έλα ντε όμως που τα ίδια σκαμπάζει και ο (κάθε) Καρανίκας! Έλα ντε όμως που όσα σκαμπάζει ο (κάθε) Καρανίκας τα εφαρμόζει ο (κάθε) Γαβρόγλου.
  Το άταφο σώμα του Πολυνείκη στην «Αντιγόνη» που ο κυρ-Γαβρόγλου εξόρισεαπ’ τα ελληνικά σχολεία, παραπέμπει στο άταφο ακόμα σώμα που παρακρατούν με το έτσι θέλω οι ραβδούχοι του Ράμα.
  Ο αρμόδιος για την ανάκτηση της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Τσίπρας κατέχει από κάτι τέτοια, όσον ο Πολάκης από τη διάκριση των εξουσιών. Και αναλόγως (δεν) ασχολείται.
  Ο Ράμα διαπράττει τη μεγαλύτερη των ύβρεων επί ενός προσώπου και η Ελλάδα, ως κράτος, σφυρίζει σορολόπ – κι εμείς νομίζουμε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δα και τόσο σοβαρό, ότι δηλαδή δεν διακηρύσσει urbi et orbi ότι το στίγμα της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη τρεμοσβήνει. Εξ όνυχος τον λέοντα, εν προκειμένω ψόφιον – η αδυναμία της Ελλάδας ξεπερνάει πλέον τα όρια του τραγικού και βάζει πολλούς ενδιαφερόμενους στον πειρασμό να δοκιμάσουν τα όριά μας στην πράξη.
                                       
  Τα τελευταία χρόνια η λέξη «μακεδονομάχος» χρησιμοποιείται απ’ τους εθνομηδενιστές (και ταυτοχρόνως «εκσυγχρονιστές», μνημονιακούς κ.ά.) απαξιωτικά, επικριτικά, επιτιμητικά, αφήνοντας έτσι χώρο στους ακροδεξιούς να την «αποκαθιστούν» διαστρεβλώνοντας τον συμβολισμό της στην κατεύθυνση της δικής τους σημειολογίας, ωσάν οι μακεδονομάχοι να ήταν κάτι σαν ταγματασφαλίτες ή δωσίλογοι, ωσάν οι μακεδονομάχοι να αποτελούν αξιακό φορτίο της εθνικοφροσύνης και του εθνικισμού.
  Στη χώρα μας ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας για τη Μακεδονία πλασάρεται από τους εθνομηδενιστές ως ελληνικός ιμπεριαλισμός και επιτρέπει έτσι στους φασίστες να τον καπηλεύονται – ποιοι; εκείνοι που συνεργάσθηκαν με τους ναζί για τον διαμελισμό της Ελλάδας και την παραχώρηση της Μακεδονίας στη Βουλγαρική διοίκηση κατ’ αρχάς και στην προσάρτηση στη συνέχεια, επί Κατοχής.
  Το πρόβλημά μας με τη FYROM τώρα αρχίζει. Δεν είχε σημασία πόσα κράτη την είχαν αναγνωρίσει, για τη γείτονα ζήτημα ζωής ή θανάτου ήταν η αναγνώρισή της απ’ την Ελλάδα. Από την  Ελλάδα και μόνον από την Ελλάδα. Αυτήν την αναγνώρισητην προσέφερε κατ’ εντολή των Αμερικανών ο Τσίπρας. Habemus Μακεδονία– και τα περί Βόρειας τοιαύτης είναι για εθελοτυφλούντες ή βλάκες ή γραικύλους. Μέσω του Τσίπρα η Μακεδονία απέκτησε Habeas Corpus και πριν αλέκτορα φωνήσαι άρχισε να μας υπαγορεύει αν θα τραγουδάμε το «Μακεδονία ξακουστή» ή «του Βοτανικού τον μάγκα»!
                                 
  Και τώρα, τι κάνουμε;
  Το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται αυτό το πρόβλημα είναι άγριο. Και όχι μόνον δεν αναμορφώθηκε με όλα αυτά, αλλά αντιθέτως επιδεινώθηκε.
  Επίσης, όπως είπαμε απ’ την αρχή, το πρόβλημα είναι ευρύτερο. Δείτε τις εξελίξεις στο Ισραήλ. Μετά την αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του κράτους, έρχεται τώρα η κυβέρνηση της χώρας να εξαγγείλει ότι το κράτος του Ισραήλ θα γίνει κράτος των Εβραίων, μονοεθνικό και με μια επίσημη γλώσσα, υποβαθμίζοντας τους υπόλοιπους πολίτες του Ισραήλ σε β’ κατηγορίας και
  κατακρημνίζοντας ταυτοχρόνως σε παρλαπίπες όσα υποστήριζαν επί χρόνια (και για το Ισραήλ) οι περί πολυπολιτισμών κοπτόμενοι, πολιτικώς ορθοί ή μεταμοντέρνοι ή εθνομηδενιστές – αδιάφορον.
  Τώρα, τα ηνία παίρνουν στα χέρια τους απροκάλυπτα οι εθνικιστές στη FYROM, στο Ισραήλ, στις ΗΠΑ και τον μισό πλανήτη, αφήνοντας τους ηλίθιους που τους άνοιξαν τον δρόμο να τουρτουρίζουν δίπλα στο έγκλημά τους.
  Όμως «ο χειμώνας έρχεται» για όλους…



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ανέκδοτο της χρονιάς!
Κοτζιας «Εγώ προέρχομαι από πλούσια οικογένεια, δεν χρηματίζομαι...»



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αμερικανοτσογλάνια... Η Μακεδονία είναι μία... κι Ελληνική!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Άντε γαμήσου τσούλα του Σόρος! Ζητησε να απαγορευθεί το "Μακεδονία Ξακουστή"...
Η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων Ραντμίλα Σεκερίνσκα ζήτησε να σταματήσει να ακούγεται το «Μακεδονία ξακουστή»...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Φίλης-Πάγκαλος: Ίδια κιλά, ίδια μυαλά, ίδια λόγια, ίδια σκατά!
Πάγκαλος: «Είχε όπλο ή δεν είχε; Εγώ είμαι της άποψης όποιος κραδαίνει όπλο να πυροβολείται από την αστυνομία...»
Φίλης: «Δεν υπάρχει Βόρειος Ήπειρος, υπάρχει Νότιος Αλβανία... Ο Κατσίφας μπήκε με καλάσνικοφ στο έδαφος μιας ξένης χώρας»


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Η δολοφονία Κατσίφα έγινε στη Νότια Αλβανία όχι στη Βόρειο Ήπειρο», τόνισε ο Νίκος Φίλης
Πάντα Νοέμβρη χτυπάει ο ελληνόφοβος εθνομηδενιστής της "αριστεράς" και του κεφαλαίου...
Το ίδιο έργο δεν ζήσαμε το Νοέμβρη του 2015, όταν ήταν υπουργάρα του Αλέξη; Ξεχνάμε;
Φίλης: Oι Πόντιοι δεν υπέστησαν «γενοκτονία»



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επίκαιρο μήνυμα προς τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα από μία Ελληνίδα με πολλά κιλά Κακ@Λα
Επειδή πολύς ντόρος γίνεται από τον φιλοξενούμενο Αλβανικό λαό, έχω κάποια ερωτήματα:
1. Εφόσον δεν αισθάνεσθε Έλληνες όσοι έχετε γεννηθεί στην Ελλάδα, ποιός ο λόγος να υιοθετείτε την Ελληνική υπηκοότητα;
2. Δεν ξέρετε ότι εφόσον πολιτογραφείστε ως Έλληνες,
έχετε και τις υποχρεώσεις των Ελληνοπαίδων,
όπως το να υπηρετείτε με σεβασμό στον Ελληνικό Στρατό;
3. Εφόσον δεν θέλετε να υπηρετείτε στον Ελληνικό Στρατό, [που είναι καθόλα σεβαστό,να αισθάνεσθε υπερήφανοι Αλβανοί], γιατί δεν γυρίζετε να υπηρετήσετε την χώρα σας; Την μαμά Αλβανία;
4. Εφόσον είμαστε τόσο κακός λαός οι Έλληνες και η Ελλάδα δεν σας αρέσει, γιατί δεν επιστρέφετε στα πάτρια εδάφη σας;
Η Αλβανία σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα την Αλβανία του ’80, όταν ήρθατε πεινασμένοι και ρακένδυτοι εκλιπαρώντας για δουλειά.
Η Αλβανία σήμερα, είναι μια Ευρωπαϊκή χώρα, φτιαγμένη εξολοκλήρου με τα χρήματα των Ελλήνων που έστελναν οι συμπατριώτες σας στην Αλβανία.
Είναι μια ωραιότατη χώρα για να επιστρέψετε. Σας την φτιάξαμε. Άλλωστε, δεν σας καλέσαμε στην Ελλάδα. Μόνοι σας ήρθατε. Είστε φιλοξενούμενοι.
Σας δεχθήκαμε, σας δώσαμε εργασία, (ναι, κάποιοι σας εκμεταλλεύτηκαν, όπως εκμεταλλεύονται και τους Έλληνες), σας μορφώσαμε, σας δώσαμε προνόμια που ούτε οι Έλληνες δεν έχουν, σας Ελληνοποιήσαμε ως Βορειοηπειρώτες,ενώ ερχόσαστε με ψεύτικα χαρτιά από τα βάθη της Αλβανίας.
Και το ευχαριστώ σας είναι ότι δεν ξέρετε αυτή την λέξη.Η διαφορά μας φίλε λαέ της Αλβανίας είναι ότι είστε αχάριστοι.
Οι Έλληνες είναι φιλόξενοι.
Δεν είναι ρατσιστές, αντίθετα με ότι διαδίδετε γιατί σας βολεύει.
Αλλά οι Έλληνες δεν ανέχονται την αχαριστία και την ασέβεια.
Εφόσον δεν μπορείτε ή δεν διαθέτετε την παιδεία να δείξετε τον δέοντα σεβασμό, πρέπει να είστε διατεθημένοι να δείτε και το άλλο πρόσωπο των Ελλήνων.
Δεν ξέρω εάν οι απόψεις μου δυσαρεστούν κάποιους.Και ειλικρινά, δεν έχω μάθει να εκφράζω την γνώμη μου με γνώμονα να είμαι αρεστή.
Ο σκοπός της ελευθερίας του λόγου δεν έχει να κάνει με το ποιοι ευχαριστούνται ή δυσαρεστούνται.
Η σελίδα αυτή έχει αυτή την καινοτομία. Όλοι μπορούν να εκφράζουν την γνώμη τους χωρίς λογοκρισία.
-Συμπεριλαμβανομένου και εμού!

3 σχόλια:

e-h είπε...


Εβραικη Φωνη για την Ειρηνη
Χθες το βράδυ, η πιο διαφορετική ομάδα μελών του Κογκρέσου στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών κέρδισε το αξίωμα - συμπεριλαμβανομένης της πρώτης παλαιστινιακής-αμερικανιδας γυναίκας που εκλέχθηκε ποτέ!

Τα προβλήματά μας, βεβαίως, δεν έχουν εξαφανιστεί (και σε ορισμένες περιοχές οι εκλογές δεν έχουν ακόμη κληθεί), αλλά το αποτέλεσμα είναι μια σπίθα ελπίδας σε αγωνιώδεις καιρούς.

Αυτοί οι νέοι εκλεγμένοι αξιωματούχοι δεν "φαίνονται διαφορετικοί" - οι θέσεις τους στηρίζονται σε ένα διαφορετικό όραμα της ισότητας, της δικαιοσύνης και της ένταξης για όλους. Και αυτό δημιουργεί μια τεράστια ευκαιρία για την επαναφορά της πολιτικής των ΗΠΑ στο Ισραήλ / Παλαιστίνη.

Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. AIPAC, Sheldon Adelson, CUFI (Χριστιανοί Ηνωμένο για το Ισραήλ, η οποία είναι στην πραγματικότητα η μεγαλύτερη ομάδα υπεράσπισης στις ΗΠΑ υποστήριξη ισραηλινή πολιτική), και ακόμη και η ισραηλινή κυβέρνηση η ίδια πρόκειται να βάλει τεράστια πίεση για να μαλακό πεντάλ, την καθυστέρηση ή την άμεση εγκατάλειψη συγκεκριμένη δράση.

Και δυστυχώς, ο αυξανόμενος αντισημιτισμός μπορεί να διευκολύνει τη δουλειά του.

Τι κάνουμε λοιπόν στο JVP; Ξεκινάμε μια τεράστια νέα προσπάθεια για να υποστηρίξουμε τα παλαιστινιακά ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα όλων των ανθρώπων του Ισραήλ / Παλαιστίνης ως κορυφαία προτεραιότητα για το προσεχές Κογκρέσο. Θα βοηθήσετε να συμβεί αυτό;


e-h είπε...


Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε μεγάλα - στην πραγματικότητα, απλά προσέλαβε έναν νέο διοργανωτή του Κογκρέσου αφιερωμένο εντελώς στην κινητοποίηση των μελών μας γύρω από τη νομοθετική αλλαγή.

Αλλά επειδή τα αποτελέσματα χθες ήταν ειλικρινά αναμειγμένα, ανησυχούμε ότι ορισμένοι από αυτούς τους νεοεκλεγμένους αξιωματούχους ενδέχεται να είναι πιο απρόθυμοι να λάβουν συγκεκριμένες ενέργειες - ακόμη και όταν οι καρδιές τους βρίσκονται στη σωστή θέση.

Μπορείτε να μας βοηθήσετε να συγκεντρώσουμε τώρα 25.000 δολάρια πριν από την Παρασκευή για να μπορέσουμε να εκπαιδεύσουμε αυτούς τους νέους εκπροσώπους για την πραγματικότητα της ζωής των Παλαιστινίων στο απαρτχάιντ Ισραήλ και να τους εμπνεύσουμε να γίνουν οι ήρωες που χρειαζόμαστε για να επαναφέρουμε τη σχέση της Αμερικής με τους Παλαιστινίους;

Δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε τον ρόλο μας τώρα - όταν οι προοδευτικοί αποφασίσουν να πάρουν θέση για ισότητα στο Ισραήλ / Παλαιστίνη, πρέπει να γνωρίζουν ότι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη εβραϊκή οργάνωση στις ΗΠΑ έχει την πλάτη τους.

e-h είπε...


Είμαι βέβαιος ότι δεν χρειάζεται να σας απαγγείλω όλες τις φορές αλλιώς οι προοδευτικοί πολιτικοί έχουν αντιμετωπίσει την υποστήριξη για τα βασικά παλαιστινιακά δικαιώματα είτε ως υπερβολικά τοξικά για να αγγίξουν, πολύ ασυμβίβαστα με τη διατήρηση της εβραϊκής υποστήριξης, ή πολύ εύκολα να αγνοηθούν.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, αυτο-φανερά προοδευτικό ηγέτη γερουσιαστή Cory Booker έριξε Παλαιστινίων - και της δικαιοσύνης μυαλό τους Εβραίους μου αρέσει - κάτω από το λεωφορείο, όταν ο «απάντησε» με την αντισημιτική σφαγή στο Πίτσμπουργκ, υπογράφοντας σε μια AIPAC την αιγίδα νομοσχέδιο επίθεση υποστηρικτές των παλαιστινιακών δικαιωμάτων .

Επομένως δεν μπορούμε να πάρουμε τίποτα για δεδομένο. Ακολουθεί ένα σχέδιο που θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε για κάθε πιθανό πρωταθλητή για τα παλαιστινιακά δικαιώματα στο Κογκρέσο:

Χτυπώντας τα τηλέφωνα, οικοδομώντας σχέσεις με τους πιθανούς συμβούλους και προσωπικό και εισάγοντάς τους σε ισχυρούς Εβραίους και Παλαιστίνους δικηγόρους.
Βγάζοντας διαφημίσεις ώστε να βλέπουν ότι είμαστε παντού από τους δρόμους τους στο νέο τους γραφείο.
Η αποστολή ενημερωμένων πολιτικών για την αντιμετώπιση των κοινών παρανοήσεων σχετικά με το Ισραήλ / Παλαιστίνη, εκθέτει τα ψεύδη AIPAC και το πρόβλημά τους πιέζουν ήδη και εξηγούν γιατί η στήριξη για το Ισραήλ είναι τόσο σημαντική για τη διοίκηση του Trump.
Ανάπτυξη συνιστωσών συστατικών συνόλων για τα μέλη του JVP για να συναντήσουν τα νέα τους μέλη του Κογκρέσου.
Και έχουμε μόνο οκτώ εβδομάδες για να το κάνουμε όλοι πριν να αναλάβουν το αξίωμα. Είναι τεράστιο ανελκυστήρα για τη μικρή μας ομάδα.

Πολιτικά, είμαστε περισσότερο από μια δύναμη από ό, τι έχουμε ποτέ, και αυτό είναι μια τεράστια ευκαιρία για να κερδίσει συν-χορηγούς για την ιστορική νομοθεσία υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, χαλαρώστε AIPAC, CUFI και κράτημα Sheldon Adelson σχετικά με την πολιτική των ΗΠΑ στο Ισραήλ, και να υποστηρίξουν τους γενναίους εκλεγμένους αξιωματούχους που θα κάνουν το σωστό με τη δύναμή τους.

Αλλά πρέπει να κινηθούμε γρήγορα - και πρέπει να συγκεντρώσουμε 25.000 δολάρια μέχρι την Παρασκευή για να συμβεί αυτό. Δωρίστε τώρα για να μας βοηθήσετε να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση των ΗΠΑ με την Παλαιστίνη πριν το AIPAC, το λόμπι των όπλων, και ο Adelson φτάσουν σε αυτά: