Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Τεταρτη 7 Νοεμβριου 2018


Μαδούρο: Η Βενεζουέλα κατέχει τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο

Ο Πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε μια νέα σειρά μέτρων στη βιομηχανία χρυσού της Βενεζουέλας για την καταπολέμηση των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, τις οποίες χαρακτήρισε «τρελές» και «εγκληματικές», κατηγορώντας τη χώρα της Βόρειας Αμερικής ότι εμποδίζει και αυξάνει τις τιμές των εισαγωγών τροφίμων και φαρμάκων στη χώρα.
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε μια νέα σειρά κυρώσεων κατά της λατινοαμερικανικής χώρας την περασμένη εβδομάδα, περιορίζοντας δυνητικά τις εξαγωγές χρυσού, όπως ανακοίνωσε ο ανώτερος σύμβουλος της εθνικής ασφάλειας Τζόν Μπόλτον. Οι κυρώσεις απαγόρευσαν ήδη στα ιδρύματα, τις επιχειρήσεις και σε οποιονδήποτε άλλο να παράσχουν κάθε είδους οικονομική υποστήριξη στη Μπολιβαριανή Επανάσταση.
Ο Μαδούρο απάντησε στα σχόλια του Μπόλτον κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής ομιλίας, λέγοντας ότι η Βενεζουέλα πιστοποιεί σήμερα 32 πεδία χρυσού. «Όλα δείχνουν ότι η Βενεζουέλα θα κατέχει τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον πλανήτη Γη», δήλωσε ο Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η χώρα θα κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για να ξεφύγει από τους περιορισμούς που εμποδίζουν την εισαγωγή των φαρμάκων και τροφίμων στη χώρα.
«Αν βγούμε έξω για να αγοράσουμε το απαραίτητο φαγητό … καταλήγουμε να πληρώσουμε 50, 60 ή 80% περισσότερο», δήλωσε ο Μαδούρο. «Αυτές είναι τρελές, σχιζοφρενικές, εγκληματικές κυρώσεις … αλλά ποτέ δεν θα υποκύψουμε. Η Βενεζουέλα ποτέ δεν θα παραδοθεί στον βορειοαμερικανικό ιμπεριαλισμό».
Ο Μαδούρο, μαζί με την οικονομική του ομάδα, ανακοίνωσε ότι η Βενεζουέλα εγκαθιστά 54 μονάδες επεξεργασίας χρυσού νέας τεχνολογίας οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα αποτρέψουν την ρυπογόνο χρήση του υδραργύρου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, τα εργοστάσια θα επιφέρουν περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018
Νεκροί τρεις Βενεζουελανοί στρατιωτικοί από επίθεση ατάκτων Κολομβιανών

Τουλάχιστον τρεις οπλίτες της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς της Βενεζουέλας απεβίωσαν την Κυριακή μετά από σύγκρουση με παραστρατιωτικές ομάδες της Κολομβίας στην παραμεθόρια πολιτεία Αμασόνας (νότια Βενεζουέλα).
Σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας, Vladimir Padrino López, εκτός από τους νεκρούς, υπάρχουν δεκάδες τραυματίες, μεταξύ των οποίων δύο αξιωματικοί.
"Αυτή η ακατανόμαστη πράξη, προκύπτει ως αντίποινα μετά τη σύλληψη εννέα Κολομβιανών παραστρατιωτικών από τους οποίους κατασχέθηκαν πολεμικά όπλα και κατά συνέπεια τέθηκαν στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Εσωτερικών", δήλωσε ο Padrino Lopez.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαντούρο, προέτρεψε τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για "την εκδίωξη κάθε ένοπλης ομάδας που δραστηριοποιείται στην επικράτεια της Βενεζουέλας και για να εγγυηθούν την ειρήνη σε όλες τις περιοχές της Δημοκρατίας".
Ο υπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, υπενθυμίζοντας ότι η Βενεζουέλα είναι επίσης θύμα του πολέμου που μαστίζει την Κολομβία για περισσότερα από 60 χρόνια, και ότι οι κυβερνήσεις της δεν μπόρεσαν να εγγυηθούν την ειρήνη στο έδαφός της.
Υπό αυτό το πνεύμα, τοποθετήθηκε ο διοικητής της Επιχειρησιακής Στρατηγικής Διοίκησης των Μπολιβαριανών Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων, Remigio Ceballos, επιβεβαιώνοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν τον διαρκή αγώνα τους εναντίον οποιασδήποτε ένοπλης ομάδας που προσπαθεί να διαταράξει την ειρήνη στο έθνος.
"Το διασυνοριακό έγκλημα που διαπράχθηκε από εγκληματίες από την Κολομβία καταπολεμάται και θα συνεχίσει να καταπολεμάται δυναμικά από τις Μπολιβαριανές Εθνικές Ένοπλες Δυνάμεις (FANB) και όλες τις κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας του κράτους της Βενεζουέλας μέχρι να εξαρθρωθούν ολοσχερώς με οποιοδήποτε τίμημα και σύμφωνα με το νόμο", επανέλαβε ο Ceballos.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ, ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ, Η ΛΕΥΚΙΜΜΗ...
Α! ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ!
Πόση αφέλεια! Είναι δυνατόν να πιστέψει κάποιος το παραμικρό απ' όσα λέει το θρασίμι!
Τι είπε ο απίθανος και βαράνε παλαμάκια οι αφελείς; Πως αδειάζουν 10.000 θέσεις παπάδων στο δημόσιο και θα διοριστούν 10.000 γιατροί και δάσκαλοι.
Με τι λεφτά, ρε απατεώνα; Αφού τα λεφτά θα τα δίνετε στους δεσποτάδες για να πληρώνουν και πάλι παπάδες!
Και βέβαια, είμαι απολύτως σίγουρος πως αν έκαναν προσλήψεις, μπάτσους θα προσλάμβαναν.
Κάνουν πως το ξεχνούν και οι  συριζαίοι, ότι η Ελλάδα δεν είναι πρώτη μόνο σε παπάδες αλλά και σε μπάτσους. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να πολυαπασχολεί.
Άλλωστε, για την Εκκλησία πήρε φωτιά το διαδίκτυο. Από τους ίδιους συριζαιους, που σωπαίνουν επιδεικτικά τόσον καιρό για τη Λευκίμμη.
Τόση επιλεκτική προοδευτικότητα τη ζηλεύουν και οι φιλελέδες!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΠΙΣΤΙΑΛΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Είναι πολλοί οι άνθρωποι που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την υπόθεσή του σ. Αντώνη.
Για όσους δεν είδαν το χθεσινό δημοσίευμα της Ίσκρα, που ανέβασα κι εδώ, πρόκειται για ηλικιωμένο άνεργο, βαριά άρρωστο και ανίκανο για εργασία παλιό αγωνιστή, που ζει σε έσχατη ένδεια χωρίς σύνταξη και χωρίς το διαβόητο Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης της ρυπαρής Φωτίου.
Ο σ. Αντώνης κινδυνεύει άμεσα να χάσει και το μοναδικό του περιουσιακό στοιχείο. Το σπίτι του, που το διεκδικεί τράπεζα.
Κινούμαστε άμεσα σε δυο επίπεδα:
1. Στην προσπάθεια να αποτρέψουμε το να του κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα. Αύριο θα ανακοινώσουμε με ποιο τρόπο μπορεί να βοηθήσει κάθε άνθρωπος καλής θέλησης.
2. Στην προσπάθεια να υπερασπιστούμε το σπίτι του.
Στην περίπτωση αυτή, θα αναμετρηθούμε με την κυβέρνηση των κοινωνικών δολοφόνων, που ψεύδονται ξεδιάντροπα όταν λένε ότι η πρώτη κατοικία φτωχών ανθρώπων προστατεύεται.
Και καθώς στις τάξεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται και άνθρωποι που συμμετείχαν κι αυτοί σε αγώνες, όπως ο σ. Αντώνης, να προετοιμάζονται.
Αν το σπίτι του συντρόφου, αγωνιστή των Λαμπράκηδων και του αντιδικτατορικού κινήματος, χαθεί, θα τους εξευτελίσουμε ονομαστικά. Έναν προς έναν.
Δεν γίνεται αυτοί να κονομάνε τα χιλιάρικα κάθε μήνα ως βουλευτές και υπουργοί, και ο Αντώνης -που με την πολιτική τους τον καταδίκασαν στην πείνα και την εξαθλίωση και του αρνήθηκαν ως και τα 200 ευρώ τον μήνα- να μείνει και άστεγος!
Ας το σκεφτούν και τα ξαναλέμε!
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ
Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε ότι «θα ήταν αναλγησία και απανθρωπιά πρώτου μεγέθους να επιμείνει η Τράπεζα Πειραιώς σε έναν πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας και μοναδικού, από κληρονομιά, περιουσιακού στοιχείου ενός τίμιου ανθρώπου που δεν πήγε καλά στις δουλειές του, πετώντας στην κυριολεξία μια τετραμελή οικογένεια με δυο παιδιά στο δρόμο». Επίσης, έκανε έκκληση στην Διοίκηση της Τράπεζας να συζητήσει την ρύθμιση που πρότεινε ο δανειολήπτης για να βρεθεί μία λύση ώστε να αποφευχθεί μια τραγωδία.
Αύριο Τετάρτη (07/11), η ΛΑ.Ε θα έχει κινητοποίηση για την ίδια υπόθεση Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής, ώρα 13:30.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Josef Tsimiskis Averof
4 Νοεμβρίου
Ντα ζίβι Γκ(ά)ρτσια!
Δεν μεγάλωσε με ελληνική ανατροφή , ούτε κάν μιλούσε ελληνικά σλαβόφωνος ήταν , σε αντίθεση με εμας τους όψιμους ελληναράδες λεβέντες βαθέως θρησκευόμενους.
Το όνομα του στα Βουλγαρικά/Σλαβομακεδονικά ήταν Коте Христов, ( Κοτε Χριστόβ) 1860- 1905 γεννήθηκε στην Φλώρινα που τη εποχή εκείνη ήταν υπο τουρκαλβανική διοίκηση με εμβόλιμους τους Βούλγαρους κομιτατζήδες .
Αυτός με τον επίσκοπο Γερμανό Καραβαγγέλη ξεκίνησαν τον μακεδονικό αγώνα . Ο καπετάν Κώττας Χρήστου αυτό ήταν το εξελληνισμένο όνομα του αφου η οικογένεια του ελληνική μεν αλλά εκσλαβίστηκε γλωσσικά στα μέσα του 19 ου αιώνα υπήρξε ο Μακεδονομάχος πριν τους Μακεδονομάχους και δεν κατανοώ την ανιστόρητη απόφαση της Ελληνικής Πολιτείας να ορίσει το 1904 ως έναρξη του Μακεδονικού Αγώνα. Ή μάλλον την κατανοώ απόλυτα. Αν για το Ελληνικό κράτος ο Μακεδονικός Αγώνας άρχισε το 1904, για τον Μακεδονικό Ελληνισμό ο αγώνας ξεκινά το 1870 με τη δημιουργία της Βουλγαρικής Εξαρχίας και ιδίως το 1878 με την Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου. Απλώς, με το Ελληνικό κράτος περί άλλα ετύρβαζε και εκοιμάτο τον ύπνο του δικαίου (οι όποιες εξαιρέσεις, επιβεβαιώνουν την άποψη).
Αν γράφαμε για τους «ομηρικούς αγώνες του » για την Μακεδονία πολεμώντας εναντίον Βουλγάρων και Τούρκων θα γράφαμε εγκυκλοπαίδειες ολόκληρες. Ηταν η εποχη που η Αθηναϊκή ελίτ της εποχής επιδίδετο στηνκαλοζωϊα και σε λόγους πατριωτικούς, απο του ”καναπέως” ως είθισται δηλαδή , ενω αυτός μάτωνε τα βουνά της Μακεδονίας παρέα με τον Βούλγαρο συνταγματάρχη Αναστάς Γιάγκωφ τον οποίο ειχε πείσει να πολεμήσει με την ελληνική πλευρά . Το αστείο ηταν ότι επρόκειτο για ενα αντάρτικο και ανεπίσημο πόλεμο που για το επίσημο ελληνικό κράτος δεν υπήρχε , ο Коте ή Καπετάν Κώττας πολλά χρόνια πριν άνοιξε τον δρόμο για να πατήσει μετέπειτα ο Παύλος Μελάς στην Μακεδονία .
Οταν στο τέλος της περιπετειώδους ζωής του τον συνέλαβαν οι Τούρκοι οδηγήθηκε τελικά στην πλατεία Ατ Παζάρ και εκεί απαίτησε να του λύσουν τα χέρια. Ανέβηκε μόνος του στο ικρίωμα και αποφασισμένος κλώτσησε μόνος του το υποπόδιο, αφού φώναξε για τελευταία φορά:
Ντα ζίβι Γκ(ά)ρτσια! (Ζήτω η Ελλάς),
δεν ήξερε ο έρημος ελληνικά και το είπε στα Σλάβικα .
Δεν φτάνει μονο η γλώσσα η ρημάδα για να περηφανεύεσαι οτι είσαι Έλληνας.
Ιωσήφ Τσιμισκής