Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Παρασκευη 14 Δεκεμβριου 2018


Κυπρος
Ειμαι εξαλλη!!! Σημερα, στις ειδησεις του ΡΙΚ, σε αποσπασματα απο την συνεδριαση στην βουλη ειχαμε την ευκαιρια ν ακουσουμε τον αρχηγο του ΕΛΑΜ να διακηρυττει απο το βημα της βουλης με απύθμενο θρασος, οτι απο τα ….. Ακουσον, ακουσον…. Κιτρινα γιλεκα της Λεπεν ως τα μαυρα πουκαμισα του ΕΛΑΜ ο αγωνας συνεχιζεται…… τα κιτρινα γιλεκα της Λεπεν, της ποιας?!!! Απο που ως που τα κιτρινα γιλεκα της Λεπεν!!! Θελει θρασος για να κανεις τετοια δηλωση διμοσια και μαλιστα μεσα στην βουλη! Αυτη η δηλωση αποτελει παραχαραξη της ιστοριας!!! Και καλα αυτος εκανε την δηλωση με το θρασος σαραντα πιθηκων που χαρακτηριζει τον ιδιο, την ιδεολογια και την παραταξη του, οι αλλοι, οι ταχα μου δημοκρατες το εφαγαν αμασητο?!! Δεν βρεθηκε ενας, οχι πολλοι, ενας κερατας να του πει πως ψευδεται ασιστολα, και δεν εχει κανενα δικαιωμα να παραχαραζει την ιστορια και να αμαυρώνει ενα παλλαικο κινημα οπως αυτο των κιτρινων γιλεκων , που καθε αλλο παρα φασιστικο ειναι?!!!! Πικρα, πολλη πικρα κι απογοητευση !!!




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Star.gr Στο Θεο στρεφεται ο Ροδιτης που κατηγορειται για την δολοφονια της Ελενης

δημοσιογραφία από τα έγκατα της Κόλασης... ο "εριστικός Ροδίτης", η Καινή Διαθήκη και άλλες ιστορίες εγκεφαλικής μαύρης πανούκλας, από τα πιο βαθιά και βρωμερά καζάνια, που βράζουν αυτοί που πουλάνε την ψυχή τους στον Διάβολο, γράφοντας τέτοια εκτρώματα... έτσι, απλά, υποτονικά και ελαφρώς εριστικά...

σχολιο.- Ποιος δολοφόνος άραγε ειναι χειρότερος ?
Η Αγία γραφή θα συνοδεύει τον δολοφόνο μας λέει ο δημοσιογραφος ,νομίζω οτι ειναι χειρότερος ο δημοσιογράφος ....
Ο Ρέστης πάντως διάβαζε το Ταλμουθ και κέρδισε !!
Τον Βίκτωρα όμως τον άκουσα σε μια συνέντευξη πριν απο χρόνια να λέει : η εφορία ? αν μπορεί ας με πιάσει !!
Όταν τον έπιασαν το έριξε στο Ταλμουθ και ίσως και στην Παλαιά διαθήκη !!!
Και το θαύμα έγινε !!!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από την Ελλάδα μέχρι τη Γαλλία:
Όταν η λαϊκή δυσαρέσκεια βγαίνει στο δρόμο, η αστική δημοκρατία απαντά με φασισμό & βία.
Εδώ και περίπου ένα μήνα η γαλλική κοινωνία βιώνει μία από τις μεγαλύτερες στιγμές αμφισβήτησης του status quo στη σύγχρονη ιστορία της. Πρόκειται για ένα πολύμορφο κίνημα με έντονα τα χαρακτηριστικά οξυμένης λαϊκής αντιπαράθεσης με τα μονοπώλια και τους τραπεζίτες, η οποία πυροδοτήθηκε με αφορμή τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων. Η μαζικότητα του κινήματος και ο συγκρουσιακός και μαχητικός τρόπος που αυτό εκφράζεται δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Όπως δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε και την ταξική αφετηρία της σύγκρουσης. Μίας σύγκρουσης που σε καμία περίπτωση δεν ξεκίνησε χθες. Ακόμα και αν αφορμή ήταν οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, η πραγματική αιτία είναι η γενικότερη πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης του Μακρόν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Ο Μακρόν, «πιόνι» των τραπεζών, εμφανίστηκε ως η βέλτιστη λύση στην κρίση της εκλογικής αντιπροσώπευσης που αντιμετωπίζει το γαλλικό πολιτικό σύστημα τα τελευταία χρόνια. Οπαδός του ακραίου νεοφιλελευθερισμού αγγλοσαξονικού τύπου, αποδείχθηκε γνήσιος συνεχιστής των πολιτικών που οδήγησαν στην περιθωριοποίηση μεγάλα τμήματα του γαλλικού πληθυσμού, ως επακόλουθο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Φτάνει όμως η στιγμή που οι αντιθέσεις γιγαντώνονται και δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν, ούτε να καλλωπιστούν. Το μόνο που απομένει στο αστικό κράτος της Γαλλίας, πέρα από την λάσπη παραπληροφόρησης για ταραχοποιούς που πρέπει να απομονωθούν από το σύνολο των διαμαρτυρουμένων, είναι η ωμή κρατική βία.
Το κίνημα αυτό παραμένει ως και σήμερα χωρίς εμφανή πολιτική καθοδήγηση, με την κοινοβουλευτική αριστερά και τα συνδικάτα να δυσκολεύονται να το ακολουθήσουν. Δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη που έχουν κάνει στο παρελθόν –και στη Γαλλία– η επίσημη Αριστερά και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, όπου στις στιγμές όξυνσης της πάλης καταγγέλλουν τις μαχητικές πρακτικές, δεν έχουν σχέδιο κλιμάκωσης ή, ακόμη χειρότερα, εκφράζουν την υποταγή τους στην αστική νομιμότητα. Η άκρα δεξιά που εξαρχής θέλησε να εμπλακεί και να χρησιμοποιήσει τις κινητοποιήσεις, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί ανάμεσα στα άλλα και το κενό που αφήνουν τμήματα της επίσημης αριστεράς, ήταν αυτή που κάλεσε εν τέλει στη διάλυση του κινήματος και την επιστροφή στο δόγμα του νόμου και της τάξης. Σε κάθε περίπτωση το ζήτημα της έκφρασης της πολιτικής προοπτικής αυτού του κινήματος είναι το μεγάλο στοίχημα για τις δυνάμεις της ανατροπής. Από αυτή τη σκοπιά, μισαλλόδοξα και ακροδεξιά στοιχεία –η συνήθης εφεδρεία των αφεντικών– πρέπει να απομονώνονται από την πρώτη στιγμή που ξεπροβάλλουν.
Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στο μαχόμενο λαό της Γαλλίας, έχοντας κατά νου ότι μπορεί να γίνουμε και εμείς μάρτυρες μιας τέτοιας δυναμικής στη χώρα μας. Η θέση μας σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι στο δρόμο, πλάι στα οδοφράγματα, όπου θα αναμετρηθούμε οργανωμένα απέναντι σε όλες τις αντιφάσεις και αντιθέσεις που χαρακτηρίζουν κάθε τέτοιο κίνημα εν τη γενέσει του. Δίχως να χάσουμε την κριτική μας ματιά οφείλουμε να στηρίξουμε και να προωθήσουμε τα πιο προοδευτικά κομμάτια του αγώνα και να καταστήσουμε σαφές προς όλες τις πλευρές ότι η ρίζα του προβλήματος που λέγεται καπιταλισμός δεν μπορεί να βελτιωθεί, αλλά μονάχα να ανατραπεί.
Απέναντι στο “κοινωνικό συμβόλαιο” που προτείνει η γαλλική κυβέρνηση (τα ψίχουλα των 100 ευρώ και οι παρακλήσεις στους βιομήχανους να παραχωρήσουν μηδαμινά πριμ) η απάντηση είναι μία: η οργανωμένη παραμονή στο δρόμο για την απόκρουση της αστυνομικής βίας και η ριζοσπαστικοποίηση του αγώνα με την επέκτασή του σε ολοένα και περισσότερους τομείς της παραγωγής, δηλαδή η γενική πολιτική απεργία απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο, στους τραπεζίτες και τα τσιράκια τους.
Αλληλεγγύη στον μαχόμενο γαλλικό λαό
που συνεχώς φτωχοποιείται για χάρη των τραπεζών και των μονοπωλίων.
Συγκέντρωση στη Γαλλική Πρεσβεία στις 15/12 και ώρα 12.00, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 7
Αναμέτρηση (Ομάδα Κομμουνιστών /στριών)
Κόκκινη Γραμμή (Ομάδα για την Εργατική Αντεπίθεση)




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πρετόρια: η πρώτη έκθεση κάνναβης… χωρίς κάνναβη
14 Δεκεμβρίου 2018
Μια από τις μεγάλες απορίες που θα έχουν οι επισκέπτες από εξωγήινους πολιτισμούς θα είναι σίγουρα και το γιατί οι άνθρωποι κήρυξαν πόλεμο σε ένα απλό φυτό που φυτρώνει στη γη. Ο κατάλογος των γήινων τραγελαφικών καταστάσεων δε θα έχει τελειωμό, όμως σίγουρα στο πάνθεο θα περιλαμβάνεται και η πρώτη έκθεση κάνναβης στην Πρετόρια της Αφρικής, μιας και πρόκειται για μια έκθεση κάνναβης… χωρίς κάνναβη!
Αν και τον περασμένο τον Σεπτέμβριο το Συνταγματικό Δικαστήριο της Νοτίου Αφρικήςαποποινικοποίησε τη χρήση του φυτού σε ιδιωτικούς χώρους, το εμπόριο και η διακίνησή του παραμένουν παράνομα. Ακόμη και η απλή έκθεση δενδρυλλίων ή τμημάτων του φυτού σε δημόσιους χώρους, αρκεί για να δημιουργηθούν προβλήματα με το νόμο.
Έτσι η πρώτη έκθεση κάνναβης στην Αφρική, που διεξάγεται στην Πρετόρια και άνοιξε εχθές τις πύλες της, τα έχει όλα εκτός από το ίδιο το φυτό.
Καθώς η χώρα αναμένει έσοδα από την κάνναβη και το τοπικό τμήμα της Καναδέζικης πολυεθνικής Canopy Growth -της εταιρείας που έλαβε πριν λίγους μήνες 4 δισ. δολάρια από τον κολοσσό Constellation Brands που παράγει τη μπύρα Corona-, έχει ήδη καταθέσει αίτημα να καλλιεργήσει στη χώρα, μια έκθεση του είδους είναι προφανώς αναγκαία. Ακόμη κι αν το φυτό απουσιάζει.
Στην έκθεση πάντως υπάρχει επάρκεια από προϊόντα: πόστερ που υποστηρίζουν τη νομιμοποίησή του, υδροπονικά συστήματα καλλιέργειας και άρδευσης υψηλής τεχνολογίας, ενεργειακά ποτά και αναψυκτικά κάνναβης και αλοιφές κάνναβης… όλα τα καλά του φυτού.
Όπως γράφει το πρακτορείο Reuters, εκατοντάδες ενδιαφερόμενοι είχαν αγοράσει εισιτήρια και είχαν ήδη δημιουργήσει ουρές κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα της έκθεσης, πολλοί όμως από αυτούς, όταν ενημερώθηκαν ότι θα έβλεπαν τα πάντα εκτός από κάνναβη, αποχώρησαν. «Είναι σαν πάρτι χωρίς μουσική» , δήλωσε ένας από αυτούς φεύγοντας.
Ανάλογη τύχη είχε και ο ακτιβιστής Στίβεν Ταπέλο Κούντου, ο οποίος μοίραζε ανθούς κάνναβης έξω από την πόρτα της έκθεσης, προτρέποντας τους επισκέπτες να τους πάρουν μαζί τους στο εσωτερικό αγνοώντας τους κανόνες. Η είσοδος δεν του επετράπη από τους άνδρες ασφαλείας της έκθεσης κι έφυγε φωνάζοντας “Free Ganga Free! Free Ganga Free!”.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018
Δύο ρώσικα στρατηγικά βομβαρδιστικά Τu-160 στη Βενεζουέλα

RT-To Τμήμα Πληροφόρησης και Επικοινωνίας του Ρωσικού Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι πέταξαν από τη Ρωσία και έφτασαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μαικιέτια της Βενεζουέλας,δύο στρατηγικά βομβαρδιστικά Τu-160, ένα μεταγωγικό Αn-124 και ένα αεροσκάφος μεγάλεης εμβέλειας II-62.
Tα ρωσικά αεροσκάφη διέσχισαν τον Ατλαντικό, καθώς και τις θάλασσες του Μπάρεντς, την Νορβηγία και την Καραϊβική. Οι πιλότοι κάλυψαν πάνω από 10.000 χιλιόμετρα κατά την διάρκεια της πτήσης, η οποία διεξήχθη “σύμφωνα με τους κανονισμούς για τη χρήση του διεθνούς εναέριου χώρου”, αναφέρει η δήλωση.
Το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ανέφερε επίσης, ότι σε κάποιες φάσεις της πτήσης τα αεροσκάφη συνοδεύτηκαν από μαχητικά F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας της Νορβηγίας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Κι οι βιαστές δολοφόνοι έχουν μάνες!
Και ενίοτε λαλίστατες. Και έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, προσβλητικές προς τη μνήμη της νέας γυναίκας που έχασε τη ζωή της από τον φονιά που ανέθρεψε και τώρα πάει να τον απαλλάξει από κάθε κατηγορία.
Διάφορα μέσα και άτομα είναι λαλίστατα. Υπάρχει έντονη προσπάθεια να ξεπλυθεί ο γιός του μεγαλοεπιχειρηματία
Όπως και να 'ναι έχει καμιά σημασία; Δυο οικογένειες αποτυχημένες μεγάλωσαν δυο εγκληματίες.
 το θεμα ειναι οτι η οικογενεια του Ελληνα παει να τον βγαλει καθαρο. Συνεχιζει την ιδια τακτικη που ειχε με το παιδι τους εως τωρα. Τωρα πια ειναι ενηλικος, εχει διαμορφωσει χαρακτηρα. Αμα βγει σε λιγα χρονια εξω τα ιδια θα κανει
 Ουτε η φυλακη θα τον συμμορφωσει επισης. Ειναι ενας χαρακτηρας επικινδυνος για τους γυρω του
Για την αστική τάξη, που μεγαλώνει τα παιδιά της με την αρχή "κάνε ό,τι γουστάρεις στους αδύναμους για να 'σαι κυρίαρχος", είναι ακατανόητα αυτά. Ασφαλώς και θα κάνουν όλα όσα μπορούν για να τη βγάλει καθαρή ο φονιάς.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η νίκη των Κίτρινων Γιλέκων
Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 – 15.21
 Δηλαδή πιστεύετε ότι τα Κίτρινα Γιλέκα έχουν δίκιο;
– Τα Κίτρινα Γιλέκα είναι ο λαός. Και λαός δεν έχει
ούτε δίκιο ούτε άδικο. Ο λαός αποφασίζει.
Βενσάν Κασέλ, σε βραδινό τοκ σόου.

Τη στιγμή που πολεμάς, δεν πολεμάς επειδή έχεις δίκιο. Πολεμάς για να νικήσεις.
Μισέλ Φουκώ, 1971.

Τα Κίτρινα Γιλέκα νίκησαν. Δεν χρειάζεται να το κουράζουμε άλλο. Αυτό ήταν. Ένα καθαρό κίνημα νίκης, πάνω απ’ όλα. Ούτε καν «κίνημα», στην ουσία. Μια κίνηση νίκης. Ένα ρουά ματ. Μέχρι να καταλάβει ο αριστερός κοινωνιολόγος τι συνέβαινε, τι είχε μπροστά του εκείνη τη στιγμή, μέχρι να μπορέσει να αρθρώσει τα πρώτα σωστά ερωτήματα, να τα βάλει σε μια σειρά που λέμε και να τα κουβεντιάσει, να τα αναλύσει, τα Κίτρινα Γιλέκα είχαν ήδη επινοήσει και επιβάλει το δικό τους παράδειγμα ακηδεμόνευτου (ανεξέλεγκτου) κοινωνικού αγώνα, είχαν καταφέρει να τρομάξουν στ’ αλήθεια την άρχουσα τάξη της Γαλλίας και να την αναγκάσουν σε μια άνευ προηγουμένου απτή υποχώρηση – τουλάχιστον στα χρονικά της Ευρωζώνης. Ο wannabe αρσενικός Θάτσερ συν τη γοητεία, ο φτάνει-πια-με-τους-οπισθοδρομικούς-Γαλάτες και ο θα-τα-βάλω-με-όλους-και-θα-νικήσω, καταγράφεται έτσι ως ο πρώτος ευρωπαίος ηγέτης επί εποχής δόγματος Λιτότητας που τελικά κάνει πίσω, έστω και λίγο, που αποσύρει άδικο φόρο και που επιστρέφει (κάποια) λεφτά στους από κάτω. Και αυτό, όχι μετά από υπόδειξη της Φρανκφούρτης αλλά επειδή τον εξώθησε με τον πιο άμεσο και απειλητικό τρόπο ο ίδιος του ο λαός. Ποιος λαός όμως; Τι «λαός»;

Δεν πρέπει εδώ να το βαρύνουμε το πράγμα με επιστημολογίες, τι σημαίνει λαός, το Υποκείμενο, κ.λπ. Λίγη γεωγραφία μόνο, και λίγη ιστορία. Το κίνημα των γιλέκων ξεκινάει από τη γαλλική επαρχία. Συγκεκριμένα από τα επαρχιακά δίκτυα, εφόσον ο επίμαχος φόρος στα καύσιμα πλήττει καταρχήν όσους δεν μπορούν να μην χρησιμοποιήσουν αμάξι, στη μετακίνηση και στην εργασία τους. Ξεκινάει λοιπόν από τη λεγόμενη «βαθιά Γαλλία» (έκφραση που δεν σχετίζεται με την έννοια του βαθέος κράτους – κάθε άλλο: αναφέρεται ακριβώς στα μέρη εκείνα και στις επικράτειες που το υπερσυγκεντρωτικό γαλλικό κράτος δυσκολεύεται ιστορικά να εκσυγχρονίσει, να κανονικοποιήσει) μπλοκάροντας οδικούς κόμβους αρχικά και σύντομα και διυλιστήρια, για να εξαπλωθεί ήδη από την πρώτη εβδομάδα στα αστικά κέντρα κατορθώνοντας να συγκεράσει και να εκφράσει όλες τις τρέχουσες κοινωνικές διαμαρτυρίες. Διαμαρτυρίες που σχετίζονται μεν με τη φτώχεια, αλλά που βρίσκούν τη μαγική τους στιγμή, τον καίριο κοινό τους παρανομαστή στην πράξη του ντυσίματος στα κίτρινα. Ξέρω ότι πολλοί αριστεροί φίλοι μου συγχύστηκαν μ’ αυτήν την κακογουστιά, ότι θα είχαν προτιμήσει ένα κίνημα με κόκκινα γαρύφαλλα στο πέτο, κατά προτίμηση και με τραγιάσκες τύπου gavroche λίγο λοξοβαλμένες στο μέτωπο, ένα κίνημα ιδεολογικά καθαρό, αψεγάδιαστο, πειθαρχημένο, δασκαλεμένο, έτοιμο για χρήση, ετοιμοπαράδοτο κατ’ οίκον ίσως μαζί με μια πίτσα ζαμπόν μανιτάρια κι ένα Gauloises άφιλτρο παρακαλώ, μόνο που εδώ οι κοινωνικά αποκλεισμένοι προτίμησαν τη σημειολογία της κοινωνικής ορατότητας (αυτό που τους λείπει δηλαδή) και όχι αυτήν του χυδαίου πολιτικού καμουφλάζ. Ναι. Και έδωσαν τη μάχη, έτσι, μόνοι τους. Με ένα φωσφοριζέ γιλέκο του ενός ευρώ περασμένο στην πλάτη και την απελπισία τους ανά χείρας.

Μέσα σε τέσσερις εβδομάδες εντατικής κινητοποίησης, συχνά βίαιης, συχνά ηρωικής, το κίνημα αυτό υπερκέρασε το κόρτε της άκρας Δεξιάς, το βλακώδες μούδιασμα της Αριστεράς, την κατασυκοφάντηση των ΜΜΕ και την πρωτοφανή βία του κράτους, για να γραφτεί ετσιθελικά στους μεγάλους εξεγερσιακούς κύκλους της γαλλικής ιστορίας – με τον δικό του, άσχημο γραφικό χαρακτήρα. Από το 1789 μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει ούτε μία γενιά Γάλλων που να μην γνώρισε κάποια πολύ σοβαρή κοινωνική εξέγερση. Σ’ όλη τη διάρκεια του 19ου αιώνα και μέχρι τον Μάη του 68, οι κύκλοι αυτοί ήταν περίπου τριακονταετείς. Μία πλήρης πολιτική περιστροφή γύρω από το βαθύτερο Είναι κάθε εποχής. Από το ’80 και μετά οι κύκλοι γίνονται μικρότεροι, ο χρόνος συμπιέζεται κι η Ιστορία καλπάζει. 1995, 2006, 2018… Τα Κίτρινα Γιλέκα έφτιαξαν μόνα τους τη στιγμή τους, την κατασκεύασαν, και νίκησαν ολοκληρωτικά – όχι επειδή απέσπασαν 100 ευρώ ή επειδή ο Μακρόν πήρε πίσω τον φόρο, αλλά γιατί επέτρεψαν σε μικρούς ανθρώπους, τσαλαπατημένους, να ξανασηκωθούν όρθιοι και να πουν «εγώ είμαι ο Λαός, αυτός είναι ο ορισμός μου, αυτός Είμαι», φτιάχνοντας ένα νέο αξιοζήλευτο υπόδειγμα κοινωνικής πάλης, διακριτό, αγενές, ορατό από όλους μέσα στην πηχτή ομίχλη της ευρωπαϊκής πολιτικής καταχνιάς.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
Ο βαθύπλουτος Έλληνας που ζούσε σαν ασκητής. Όλη τη περιουσία του την χάρισε στην Ελλάδα για να την κάνει καλύτερη

Ζώης Καπλάνης, ο «Πικροζώης» των Ιωαννίνων που έγινε «Γλυκοζώης» ολόκληρης της Ελλάδας
Πάνω στην ταφόπλακα του Καπλάνη μέσα στο κοιμητήριο ρωσικού μοναστηριού της Μόσχας, κάποιος χάραξε μια επιτύμβια επιγραφή.

Παρά την τραχιά γλώσσα και τους προχειρογραμμένους δεκαπεντασύλλαβους, ένα από τα δίστιχα παρέχει μια καλή εικόνα για το ποιος ήταν ο Καπλάνης: «Όλην του την κατάσταση έθυσε μ’ ευκαρδίαν / για φωτισμό Πατρίδος του και για φιλοπτωχίαν».
Ο ελληνικός λαός το έλεγε βέβαια καλύτερα και πιο απλά: «όλα για τους άλλους, τίποτα για τον εαυτό του».
Όλα αυτά για ένα ορφανό από ξεχασμένο χωριό των Ιωαννίνων που τόσο αλύπητα το είχε χτυπήσει η μοίρα που όλοι το φώναζαν «Πικροζώη». Ο Ζώης όμως μεγάλωσε και έγινε πλούσιος στο εξωτερικό, στο Βουκουρέστι και τη Μόσχα, αν και δεν ξέχασε ποτέ την πατρίδα του που στέναζε κάτω από τον τούρκικο ζυγό.
Κι έτσι χάρισε πρόθυμα τους κόπους μιας ζωής για να αλλάξει λίγο το πρόσωπο της Ελλάδας, σε μια εποχή μάλιστα (πριν από την απελευθέρωση) που ο όρος «εθνικός ευεργέτης» ήταν ακόμα άγνωστος.
Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα που πρέπει να ειπωθεί για τον «ερημίτη της Μόσχας», όπως τον φώναζαν πια για τον ασκητικό του βίο, μιας και κάθε δεκάρα που είχε βγάλει έπρεπε τώρα να πάει στην Ελλάδα. Ό,τι έκανε, δεν το έκανε για οικονομικά παιχνίδια ή ακόμα και την υστεροφημία του, καθώς όπως θα δούμε τέτοια θέματα δεν τον απασχόλησαν ποτέ.
Ήταν ο άδολος πατριωτισμός του και η αγνή αγάπη του για την Ελλάδα και την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Γιάννενα, που τον ώθησαν να δώσει τα πάντα για την εκπαίδευση των Ελληνόπουλων και τον φωτισμό του γένους. Ορφανός από παιδί και «ιδεολόγος άγαμος» αργότερα, σαν το πρότυπό του τους Ζωσιμάδες, ο Καπλάνης μετατράπηκε σε αυθεντικό σύμβολο εθνεγερσίας για τους υπόδουλους Ηπειρώτες και όχι μόνο, μιας και ο ίδιος καταφρονούσε τον πλούτο και ζούσε σαν ασκητής!
Υπόδειγμα εθνικής προσφοράς, τόσο το όνομα όσο και οι ευεργεσίες του έμειναν θρυλικά στα χρόνια που ακολούθησαν, καθώς προέρχονταν όλα από τον «Πικροζώη» που τόσο τον είχε καταραστεί η ζωή στα μικράτα του. Ήταν προφανώς αυτές οι κακουχίες του βίου του, σε συνδυασμό με τον πλουτισμό του μετά κόπων και βασάνων, που του δημιούργησαν συναισθήματα βαθιάς και ανιδιοτελούς προσφοράς τόσο στο ελληνικό έθνος όσο όμως και σε κάθε συνάνθρωπο.
Ο Καπλάνης ανήκει στην κατηγορία των πρωτοπόρων εθνικών ευεργετών, μιας και έδρασε και πέθανε πριν από την Επανάσταση του 1821. Ήταν μάλιστα ο πρώτος που του απονεμήθηκε επισήμως ο χαρακτηρισμός του «εθνικού ευεργέτη» και για τον Καπλάνη ήταν απόλυτα ταιριαστό, καθώς τόσο η επιχειρηματική ηθική του όσο και η φιλανθρωπική του πορεία δύσκολα θα βρουν όμοιό τους στο διηνεκές. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που πλούτισε κυριολεκτικά με τον σταυρό στο χέρι και δώριζε τεράστια ποσά μόνο για το καλό του τόπου και του ανθρώπου.
Η Καπλάνειος Σχολή στα Γιάννενα παραμένει το μεγαλύτερό του έργο, αν και η δράση του δεν εξαντλείται μόνο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, αγγίζοντας πολλές ακόμα ελληνικές πόλεις, ακόμα και τη Ρωσία.
Όταν το 2007 καθιερώθηκε από την πολιτεία να γίνει η 30ή Σεπτεμβρίου η Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών, όλοι θυμήθηκαν αβίαστα τον Ζωή Καπλάνη, που οι παλιότεροι τον μνημόνευαν ακόμα από τα αναγνωστικά του Δημοτικού…

Σχολιο.- Καπλάνειο, το σχολειό μου !
"Η Καπλάνειος Σχολή στα Γιάννενα παραμένει το μεγαλύτερό του έργο, αν και η δράση του δεν εξαντλείται μόνο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, αγγίζοντας πολλές ακόμα ελληνικές πόλεις, ακόμα και τη Ρωσία."




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Νεκρος από αστυνομικα πυρα ο 29χρονος που αιματοκυλισε το Στρασβουργο
Η διαταγή ήταν ''ζωντανός ή νεκρός''...ζωντανός ίσως ήταν κίνδυνος για κάποιους, νεκρός τους βόλευε...άρα η μοίρα του δράστη ήταν προδιαγεγραμμένη!
....όμως ο τρομοκράτης ¨πιάστηκε¨ νεκρός !! Πολυ βολικό εεε!!
Επισης πολυ βολικό χτύπημα και στην ώρα που έπρεπε ....
Ελπίζω το ποτάμι των κίτρινων γιλέκων δεν γυρίζει πίσω ....
 το οποιο ωραιο μας περνανε για μάλακες διοτι εαν καποιος διαβασει προσεχτικα 700 αστυνομικοι σκοτωσαν 1 τρομοκρατη ο οποιος ακουσον ακουσον αντι να περασει τα συνορα στην γερμανια που εναι διπλα και να χαθει τουλαχιστον για καποιο διαστημα αυτος εμεινε κρυμενος στο Neudorf περιοχη που ειναι διπλα απο εκει που εκανε την επιθεση οποιος μιλησει για στημενο παιχνιδι θα παρει κοκκινη καρτα



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η πρώτη κοινωνιολογική έρευνα για τα «Κίτρινα Γιλέκα».
Μετά από τέσσερα Σάββατα μαζικών και δυναμικών διαδηλώσεων των «Κίτρινων Γιλέκων» γνωστοποιήθηκε και η πρώτη κοινωνιολογική έρευνα από το Πανεπιστημιακό Κέντρο «Émile-Durkheim» για το ιδιόμορφο αυτό κίνημα.
Τα στοιχεία της έρευνα δείχνουν ότι το ένα τρίτο των διαδηλωτών (33%) δήλωσαν πως δεν ανήκουν πολιτικά «ούτε δεξιά, ούτε αριστερά», ενώ το 42% αυτοπροσδιορίζεται ως «αριστεροί», από τους οποίους το 15% «ακροαριστεροί». Στο πολιτικό «Κέντρο» ανήκει μόνο το 5%, ενώ 12% θεωρούν πως είναι «δεξιοί» και 5,4% «ακροδεξιοί». Σχεδόν όλοι όμως θεωρούν ότι αγωνίζονται για «μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη» και ενάντια σε μια «πολιτική υπέρ των πλουσίων»! Είναι ενδεικτικό ότι το 81% είναι ενάντια στο να συμμετέχουν κόμματα στις διαδηλώσεις, ενώ ένα 64% απορρίπτει και τα συνδικάτα.
Το 45% από τους ακτιβιστές είναι γυναίκες. 33% υπάλληλοι και μόνο 14% εργάτες, ενώ δεν είναι καθόλου περίεργο που από τις ανώτερες θέσεις της πολιτικής, της διοίκησης και της οικονομίας προέρχεται μόνο ένα 5%. Ο μέσος μισθός των διαδηλωτών είναι τα 1.700 ευρώ(καθαρά), περίπου 30% μικρότερο από τον γαλλικό μέσο όρο. Το 47% των ερωτηθέντων συμμετέχει για πρώτη φορά σε μια κινητοποίηση σαν τα Κ. Γ. ενώ το 56% δεν πήραν μέρος ποτέ σε μια απεργία. Ο μέσος όρος ηλικίας κυμαίνεται στα 45 χρόνια, με τις ηλικίες μεταξύ 35 και 49 να είναι πιο αντιπροσωπευτικές.
Σύμφωνα με τους ερευνητές τα στοιχεία της έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε όλη τη Γαλλία δείχνουν σαφέστατα «τη μεγάλη μοναδικότητα / ιδιαιτερότητα του κινήματος, η οποία στην ιστορία των κινημάτων είναι πρωτοφανής». Είναι προφανές επίσης γιατί ΟΛΑ τα κόμματα, όλου του πολιτικού φάσματος, βιάστηκαν να βρεθούν απέναντί του και να καταδικάσουν ένα όντως ακηδεμόνευτο και «μοναδικό» στην Ιστορία κίνημα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως το είχε πει ο Τζιφρας; "Εγώ δεν χρειάζομαι αστυνομικούς να με φυλάνε ούτε στο γραφείο μου ούτε πουθενά"...
Θεσσαλονίκη σήμερα, επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα... Τιγκα στις αστυνομικες κλουβες των ΜΑΤ που κλεινουνε τους δρομους για εκει που θα μιλουσε…..
Υ.γ. πέρα από το γελοιον του πράγματος, υπάρχει κι η σοβαρή πλευρά, πλέον η μετατροπή πόλεων σε κατεχόμενες και ο " εσωτερικός εχθρός" νομιμοποιήθηκαν από την κυβέρνηση της " αριστερας"...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο στρατός της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ σε πλήρη συναγερμό πολέμου
14/12/2018 – 17.30
DONETSK, DPR – Οι πολιτοφυλακές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα για την καταπολέμηση της σε περίπτωση πιθανής επίθεσης από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Αυτό ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή επικεφαλής της πολιτοφυλακής του λαού του DPR, Eduard Basurin νωρίτερα σήμερα, την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.
Η κατάσταση της κλιμάκωσης: το DPR περιμένει προκλήσεις πριν από τις εκλογές στο Κίεβο.
Το Verkhovna Rada πιστεύει ότι για τη διατήρηση της εξουσίας, ο Petro Poroshenko πρέπει να ξεκινήσει μια επίθεση. Αυτό αφορά τόσο την επέκταση του στρατιωτικού νόμου όσο και την εθνική διάθεση, την αντίδραση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και συναφή ζητήματα.
Σημείωσε ότι αφού έλαβαν πληροφορίες για την επικείμενη επίθεση, οι μονάδες ήταν επανδρωμένες με προσωπικό και εφοδιάστηκαν με τα απαραίτητα όπλα, εξοπλισμό και πυρομαχικά. Επιπλέον, ενισχύθηκαν οι θέσεις των μονάδων.
Ο Μπασουρίν πρόσθεσε ότι οι στρατιωτικοί είχαν λάβει μέτρα για τη διασκόρπιση του αποθέματος υλικού και δημιούργησαν κρυφές μονάδες όπλων και πυρομαχικών. Οι μονάδες είναι έτοιμες για αντίσταση.
Σύμφωνα με την ΛΔ Ντόνετσκ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προετοιμάζουν μια μαζική επίθεση στο νότιο τμήμα της περιοχής του Ντόνετσκ χρησιμοποιώντας βαρύ εξοπλισμό. Το Κίεβο σχεδιάζει να αναλάβει τον έλεγχο των συνόρων με τη Ρωσία.
Στις 13 Δεκεμβρίου, ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σημείωσε την προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας για επίθεση στον τομέα της Μαριούπολης. Σημείωσε ότι οι ουκρανικές αρχές θέλουν να καταλάβουν το έδαφος της Αζοφικής Θάλασσας και να πάνε στα σύνορα με τη Ρωσία.
Με τη σειρά του, ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κρατικής Δούμας για τις Υποθέσεις της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών, Ευρασιατικής Ολοκλήρωσης και Σχέσεων με τους Συμπατριώτες δήλωσε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη ότι η Ουκρανία αναπτύσσει στρατιωτικά πεδία νοσοκομείων και σύσφιξης δυνάμεων στη γραμμή οριοθέτησης. Η αναδιάταξη των ενόπλων δυνάμεων πραγματοποιείται υπό την καθοδήγηση εκπαιδευτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Πολωνία, τη Βουλγαρία και τις χώρες της Βαλτικής.
Σχολιο.- Νίκη στον αγωνιζόμενο ουκρανικό λαό που πολεμάει το ξενοδουλο αμερικανοκινητο φασιστικό καθεστώς του Ποροσενκο. Και αφήστε κάποιους αλλους να μιλάνε για «ιμπεριαλιστικες αντιθεσεις».
Και για αυτοαποκαλούμενες λαϊκές δημοκρατίες




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Θεσσαλονίκη: Επεισόδια, ρίψεις κροτίδων και προσαγωγές πριν την ομιλία Τσίπρα
 Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018, 19:06
Ένταση επικράτησε από νωρίς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Παλέ ντε Σπορ. Η ομιλία του πρωθυπουργού ξεκίνησε στις 21.00 το βράδυ της Παρασκευής.

Προσαγωγές, συγκεντρώσεις, ρίψεις κροτίδων και χημικά ήταν αυτά που συμπλήρωναν το αποψινό σκηνικό στη Θεσσαλονίκη.
Ανάμεσα στα πρόσωπα που προσήχθησαν είναι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσιος, ο οποίος επιχείρησε να εισέλθει στο Παλέ ντε Σπορ όπου θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Μαζί του προσήχθησαν τουλάχιστον δύο ακόμα άτομα.
Ενώ, άλλα επτά άτομα προσήχθησαν, αφού αρχικά απομακρύνθηκαν από το εσωτερικό του Παλέ από αστυνομικούς ντυμένους με πολιτικά ρούχα.
Όπως δήλωσε ο κ. Τάτσιος, η προσαγωγή του έγινε χωρίς καμία δικαιολογία.
Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Γιώργος Ρακκάς.

Συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη
Ένταση επικράτησε περιμετρικά του Λευκού Πύργου όπου είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 400 πολίτες οι οποίοι διαδήλωσαν υπέρ της Μακεδονίας και προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς το Παλέ ντε Σπορ.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στο σημείο και είχαν κλείσει τους γύρω δρόμους. Με εμβατήρια και κρατώντας λάβαρα πανό και ελληνικές σημαίες φωνάζουν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, κατηγορώντας τον Τσίπρα ως προδότη.
Το διαδικτυακό κάλεσμα για τη συγκεκριμένη συγκέντρωση έκανε η Επιτροπή  Μακεδονων.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραζιλία: Ο ακροδεξιος πραξικοπηματιας «πρόεδρος» Τέμερ υπέγραψε ένταλμα έκδοσης του Ιταλού Τσέζαρε Μπατίστι
 Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018, 23:16
Ο ακροδεξιος πραξικοπηματιας «πρόεδρος» της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ υπέγραψε ένταλμα έκδοσης του Ιταλού υπηκόου Τσέζαρε Μπατίστι, άλλοτε μέλος ένοπλης οργάνωσης της άκρας αριστεράς, τον οποίο η ιταλική δικαιοσύνη έχει καταδικάσει ερήμην να εκτίσει ισόβια κάθειρξη, ανακοίνωσε το προεδρικό γραφείο.
Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια χθεσινής απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου να ανακαλέσει εντολή να μην προχωρήσει η έκδοση του Μπατίστι, κρίνοντας ότι η απόφαση γι' αυτό επαφίεται στον πρόεδρο της Βραζιλίας.Ο Μπατίστι, 63 ετών, δηλώνει μέχρι και σήμερα αθώος για τα εγκλήματα που του προσάπτονται.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισπανία: Δικαστήριο διέταξε έξωση τα ξημερώματα-Ζητούν 300% αύξηση από την ενοικιάστρια
 Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018, 13:11
Δικαστίνα της Μαδρίτης όρισε «μη εργάσιμη ώρα» για να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6.30 (7.30, ώρα Ελλάδας) η έξωση μίας 65χρονης από το διαμέρισμα, που επί 20 χρόνια νοικιάζει και όπου διαμένει με τις δύο κόρες της στο μαδριλένικο προάστιο του Λαβαπιές, καθώς οι προηγούμενες τρεις απόπειρες είχαν προσκρούσει στο «τείχος προστασίας» που είχαν ορθώσει οι γείτονες και την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων και του Τύπου.
Η Χοσέφα Σαντιάγο αγωνίζεται από τον περασμένο Ιούλιο να κρατήσει το διαμέρισμά της, μαζί με άλλους γείτονές της που απειλούνται μετά την αγορά του κτιρίου τους από την εταιρεία real estate Proindivisos SL, που έχει στόχο να τερματίσει τα παλαιά συμβόλαια, να ανακαινίσει τα διαμερίσματα προκειμένου να τα μετενοικιάσει σε τιμές 300% μεγαλύτερες από τα σημερινά ενοίκια.
Όπως τόνισε η ίδια, αφότου η εταιρεία αγόρασε το κτίριο, στάλθηκαν ειδοποιητήρια στην ίδια και τους άλλους ενοικιαστές ότι πρόκειται να ανανεωθούν τα συμβόλαια, και φυσικά να αναπροσαρμοσθούν τα ενοίκια. Παρά τις διαπραγματεύσεις, η εταιρεία «δέχθηκε» να κρατήσει η Σαντιάγο το διαμέρισμά της μόνον εάν από 400 ευρώ που πληρώνει σήμερα το ενοίκιο, δεχθεί να καταβάλλει νέο μίσθωμα ύψους 1.400 ευρώ!
Η ίδια προσέφυγε στις υπηρεσίες της δημαρχίας και των αρμοδίων υπουργείων για την προστασία της Κοινωνικής Κατοικίας, χωρίς να κατορθώσει να επιτύχει μία αναίρεση της εκτέλεσης της έξωσης. Την τελευταία φορά που οι κλητήρες είχαν φθάσει έξω από την κατοικία της «Πέπι» Σαντιάγο για να εκτελέσουν την έξωση, στις 28 Σεπτεμβρίου, δεκάδες γείτονες, μέλη οργανώσεων και συλλογικοτήτων κατά των εξώσεων είχαν συγκεντρωθεί και παρεμπόδισαν τα συνεργεία. Μαζί τους είχαν βρεθεί και πολυάριθμα τηλεοπτικά συνεργεία και δημοσιογράφοι, ένεκα του μεγάλου ενδιαφέροντος που έχει προκληθεί από την πάλη ενάντια στις εξώσεις των κατοίκων του Λαβαπιές, ενός προαστίου που έχει καταστεί σύμβολο της οικοδομικής εκμετάλλευσης και της «φούσκας των ακινήτων» στη Μαδρίτη.
Μολαταύτα, η δικαστής για να αποφευχθεί η κινητοποίηση των κατοίκων για τέταρτη φορά, διέταξε την εκτέλεση της έξωσης σε ώρα εκτός λειτουργίας των υπηρεσιών, θέλοντας να «πιάσει στον ύπνο» την ένοικο και τους υπερασπιστές της, καταγγέλλουν οι οργανώσεις Bloques en Lucha (Αγωνιζόμενες Γειτονιές) και Sindicato de Inquilin@s de Madrid (Συνδικάτο Ενοικιαστών-ριών Μαδρίτης), που ωστόσο κάλεσαν τα μέλη τους σε επιφυλακή από τις 05.00 το πρωί έξω από το κτίριο.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βραζιλία: Δικαστής διέταξε τη σύλληψη του Τσέζαρε Μπατίστι εν όψει της έκδοσής του στην Ιταλία
 Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018, 06:37
Μέλος του Ανώτατου Δικαστηρίου έδωσε εντολή την Πέμπτη να συλληφθεί «εν όψει της έκδοσής του» ο Ιταλός πολίτης Τσέζαρε Μπατίστι, άλλοτε μέλος ένοπλης οργάνωσης της Άκρας Αριστεράς, τον οποίο η ιταλική Δικαιοσύνη έχει καταδικάσει ερήμην να εκτίσει ισόβια κάθειρξη και ζητεί να της παραδοθεί.
«Κοινοποιώ διαταγή να τεθεί υπό κράτηση εν όψει της έκδοσής του ο Ιταλός υπήκοος Τσέζαρε Μπατίστι», ανέφερε ο δικαστής Λούις Φουξ στην εντολή του, αντίγραφο της οποίας περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ο Μπατίστι, 63 ετών, δηλώνει μέχρι και σήμερα αθώος για τα εγκλήματα που του προσάπτονται.
Σύμφωνα με το βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο Globo, ο δικαστής Φουξ ανακαλεί με το έγγραφο αυτό την εντολή που είχε δώσει ο ίδιος πέρυσι να μην προχωρήσει η έκδοση του Μπατίστι, κρίνοντας ότι η απόφαση για αυτό επαφίεται στον πρόεδρο της Βραζιλίας.
Ο συνήγορος του Μπατίστι, Ίγκορ Ταμασάουσκας, ανέφερε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι έχει λάβει την απόφαση του δικαστή αλλά δεν την έχει διαβάσει, ωστόσο πρόσθεσε πως πιστεύει ότι διατάχθηκε η σύλληψη του εντολέα του.
Η Ρώμη ζητεί εδώ και χρόνια την έκδοση του Μπατίστι. Ο Ιταλός είναι αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη στην πατρίδα του, όπου κρίθηκε ένοχος για τέσσερις ανθρωποκτονίες που είχαν διαπραχθεί τη δεκαετία του 1970, όταν ακόμη ανήκε σε μια οργάνωση της Άκρας Αριστεράς, τους Ένοπλους Προλετάριους για τον Κομμουνισμό, που χαρακτηριζόταν τρομοκρατική από την ιταλική Δικαιοσύνη. Απέδρασε από τη φυλακή το 1981 και έζησε για χρόνια στη Γαλλία, πριν κατόπιν διαφύγει στη Βραζιλία για να αποφύγει την έκδοσή του.
Η ιταλική κυβέρνηση είχε σχεδόν εξασφαλίσει την έκδοση του Μπατίστι το 2010, αλλά ο τότε αριστερός πρόεδρος Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα αποφάσισε να χορηγήσει άσυλο στον Ιταλό την τελευταία ημέρα της θητείας του εκείνη τη χρονιά.
Ο εκλεγμένος ακροδεξιος φασιστας πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος αναλαμβάνει την εξουσία την 1η Ιανουαρίου, δεσμεύθηκε προεκλογικά ότι θα προχωρήσει στην έκδοση του Τσέζαρε Μπατίστι αμέσως.
Η απερχόμενη ακροδεξιά πραξικοπηματικη κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο Μισέλ Τέμερ είχε εμποδιστεί να προχωρήσει στην έκδοση του Μπατίστι με εντολή του Φουξ, ο οποίος είχε επικαλεστεί το άσυλο που του είχε δοθεί. Η απόφαση εκείνη ακολούθησε τη σύλληψη του Ιταλού, καθώς προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα και να μπει στη Βολιβία έχοντας μαζί του ποσό σε μετρητά που δεν είχε δηλώσει.
Ο Ματέο Σαλβίνι, επικεφαλής της ιταλικής Άκρας Δεξιάς και ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης στη Ρώμη, έχει δηλώσει ότι θα ζητήσει από τον Μπολσονάρου την έκδοση «αυτού του κόκκινου τρομοκράτη» το ταχύτερο δυνατόν.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στο «νόμο των σκλάβων»
Χιλιάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν χτες στους δρόμους της Βουδαπέστης ενάντια στο νόμο που ψήφισε η αντιδραστική πλειοψηφία της Βουλής, μετά από πρόταση της κυβέρνησης του Βίκτορ Ορμπάν, να δίνεται η δυνατότητα στην εργοδοσία να υπογράφει συμβάσεις με εργαζόμενους για ετήσιες υπερωρίες 400 ωρών (από 250 ώρες που ισχύει σήμερα) και να μπορούν να επεκτείνουν τις συμβάσεις αυτές έως και τρία χρόνια.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η 5ήμερη βδομάδα εργασίας των 40 ωρών μπορεί να φτάσει τις 48 ώρες, να γίνει δηλαδή 6ήμερη. Ο λόγος που επικαλείται η κυβέρνηση, που στηρίζει και στηρίζεται στο μεγάλο κεφάλαιο, είναι ότι υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού. Το γεγονός βέβαια ότι μετά την καπιταλιστική παλινόρθωση αυξήθηκε και η μετανάστευση εργαζομένων, συνήθως με προσόντα, αναζητώντας μια καλύτερη αμοιβή στο εξωτερικό, αξιοποιείται και πάλι για να αυξηθεί ο βαθμός εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης.
Ωστόσο, χιλιάδες είναι αυτοί που αντιδρούν στον λεγόμενο «νόμων των σκλάβων», όπως ήδη αποκαλείται στις διαδηλώσεις.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο “νόμος των σκλάβων” στην Ουγγαρία με την υποχρέωση των εργαζομένων να δουλεύουν ακόμη και 800 ώρες τον χρόνο υπερωριακά, υπενθυμίζει με τρόπο τραγικό ότι οι ακροδεξιές φωνές υπέρ των ντόπιων εργαζομένων που τους παίρνουν τις δουλειές οι μετανάστες, δεν είναι παρά ένα παραπλανητικό προοίμιο.
Συνηθίζοντας την κοινωνία να συναινεί στο τσαλαπάτημα των πιο αδύναμων τμημάτων της, μετά το “έξω οι ξένοι”, έρχεται η σειρά του “νόμου των σκλάβων”. Μετά τον μετανάστη έρχεται η σειρά του ντόπιου εργάτη. Κι ακολουθεί ο αυτοαπασχολούμενος και ο μικροϊδιοκτήτης.
Στην εποχή του πιο άγριου ενδοκαπιταλιστικού ανταγωνισμού και της πιο βάρβαρης νεοφιλελεύθερης επίθεσης κατά των εργαζομένων, αυτοί που φωνάζουν κατά της “παγκοσμιοποίησης” για να μη μιλήσουν για καπιταλισμό και ιμπεριαλισμό, είναι οι ίδιοι που στρέφονται κατά των μεταναστών, ως του ευάλωτου τμήματος της εργατικής τάξης. Ετοιμάζοντας το ιδεολογικό και πολιτικό κλίμα για την ολομέτωπη επίθεση κατά του κόσμου της εργασίας στο σύνολό του.
Το βλέπουμε ξεκάθαρα αυτές τις μέρες στην Ουγγαρία του Όρμπαν.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ότι οι φρουροί ενός πολιτικού ηγέτη οπως ο Τζιφρας είναι υπερπληθέστεροι των οπαδών του που πάνε να τον ακούσουν, επιδέχεται πολλαπλών αναγνώσεων.
Ενδεχομένως, φανερώνει το μέγεθος της απομόνωσής του από την κοινωνία και τον τρόμο του από τις αντιδράσεις της.
Ίσως -σε συνδυασμό με το παραπάνω- να δείχνει την πρόθεσή του να μεταφέρει τον δικό του τρόμο στην κοινωνία που τον αποδοκιμάζει.
Μπορεί -παράλληλα με όλ' αυτά- να είναι μανιώδης με το μεγαλείο που θεωρεί πως του εξασφαλίζει η κινητοποίηση χιλιάδων φρουρών.
Ο ανθρωπάκος είναι τραγική περίπτωση. Γι' αυτό και εξαιρετικά επικίνδυνος...
Μερικές εκατοντάδες ήταν οι οπαδοι του, με τους μισούς να 'χουν πάει με πούλμαν απ' όλη την Ελλάδα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπήρξε "τρομοκράτης" της λεγόμενης "ισλαμικής τρομοκρατίας" που να συνελήφθη ζωντανός...