Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018

Σαββατο 15 Δεκεμβριου 2018



Τρομακτικές μαρτυρίες
Δολοφονία Ρόδος : Βιασμοί και εκβιασμοί – Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις
Μία άλλη κοπέλα μας αποκάλυψε ότι έζησε στο σπίτι στους Πεύκους τις ίδιες εφιαλτικές στιγμές με την Ελένη τον περασμένο Οκτώβριο. Εκείνη όμως είναι τυχερή. Ξέφυγε. Ο Αλβανός, όπως καταγγέλλει, τη χαστούκισε
15 Δεκεμβρίου 2018 | 07:30

Aνοίγουν στόματα στη Ρόδο μετά την δολοφονία της Ελένης. Δυο νεαρά κορίτσια κατήγγειλαν χθες στο Star απόπειρες βιασμού αλλά και χτυπήματα από τους δυο κατηγορούμενους. Οι μαρτυρίες σοκάρουν.
Η νεαρή κοπέλα έζησε, όπως καταγγέλλει στα χέρια του Έλληνα εφιαλτικές στιγμές. Της εμφανιζόταν ως φίλος. Κέρδισε την εμπιστοσύνη της. Το κορίτσι δε φανταζόταν ότι θα επιχειρούσε να την κακοποιήσει σεξουαλικά.
«Με πήγε στην παραλία και εκεί μου έπιανε το κεφάλι  είχε βάλει τα χέρια του στα πόδια μου  και με πλησίαζε για να κάνουμε κάτι εγώ σπρωχνόμουν και αυτός με πίεζε από το κεφάλι για να με φιλήσει και του είπα θέλω να φύγουμε και άσε με ήσυχη και αυτά. Φώναζα του έλεγα άσε με θέλω να πάω σπίτι. Αυτός πάλι προσπαθούσε, τα χέρια του δεν τα έβγαζε από τα πόδια μου ήταν σαν να με έπνιγε με κάποιον τρόπο», λέει.
Δύο ημέρες πριν σκοτωθεί η κοπέλα, με παίρνει τηλέφωνο.  Δεν απαντάω και μετά με παίρνει τηλέφωνο στο messenger. Μου λέει μικρή που είσαι; Του λέω σπίτι γιατί;
Και μου λέει θες να πάμε βόλτα είμαι εγώ και ένας φίλος μου. Έλα να πάμε μια βόλτα και δεν θα αργήσουμε. Θα πάμε σπίτι μου να αράξουμε. Στο σπίτι του στους Πεύκους», αποκαλύπτει.
Μία άλλη κοπέλα μας αποκάλυψε ότι έζησε στο σπίτι στους Πεύκους τις ίδιες εφιαλτικές στιγμές με την Ελένη τον περασμένο Οκτώβριο. Εκείνη όμως είναι τυχερή. Ξέφυγε. Ο Αλβανός, όπως καταγγέλλει, τη χαστούκισε:«Με παίρνει ο …… και με βάζει στο αμάξι και κλειδώνει τις πόρτες και καλά έτσι να μην μπορώ να βγω. Μετά πήγαμε προς το σπίτι του και σταματήσαμε σε ένα φούρνο και πήρανε μπύρες και πήγαμε σπίτι του».
Στην ερώτηση αν τρόμαξε, απάντησε:
«Λογικό είναι. Με πήγαν στο δωμάτιο, έλεγα όχι δεν θέλω το ένα το άλλο  και εκεί που έλεγα όχι ο …. μου κάνει ξέρω εγώ αν δεν κάνεις αυτό και αυτό δεν φεύγεις από εδώ. Και μετά ο (…) μου δίνει ένα χαστούκι. Μου κάνανε μην κουνηθείς, κάτσε εκεί πέρα και τώρα έρχομαι».
Όσο για το πώς κατάφερε και ξέφυγε; «Τους λέω αν δεν με αφήσετε θα σας κάνω μήνυση και εκεί ο ….τρόμαξε και κάνει καλά έλα να σε γυρίσουμε. Θα μπορούσα να ήμουν εγώ στη θέση της».
Οι γονείς της Ελένης
Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη έχουν και άλλον πόνο να διαχειριστούν. Τον βιασμό της κόρης τους πριν από περίπου έναν χρόνο  όπως αυτός καταγγέλλεται από τις φίλες της. Τρεις άνδρες της οδήγησαν στο σπίτι της, την βίασαν και κατέγραψαν την συνεύρεση, υποστηρίζουν. Μάλιστα, συγγενής της οικογένειας αποκάλυψε στον ΑΝΤ1 ότι οι Αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στους 3 δράστες…
«Είμαστε κοντά στον εντοπισμό των τριών δραστών αυτού του βιασμού. Φίλες της Ελένης έδωσαν κρίσιμα στοιχεία, σημαντικές πληροφορίες και οι αρχές είναι πολύ κοντά στον εντοπισμό τους. Το κορίτσι μας τότε είχε πάει στην αστυνομία, μια εβδομάδα μετά το βιασμό, αλλά εκεί της είπαν ότι δεν θα μπορούσε να αποδείξει την συγκεκριμένη πράξη και άρα δεν όφειλε να καταθέσει», αναφέρει στον ΑΝΤ1 συγγενής της Ελένης Τοπαλουδη
Πράγματι, μια εβδομάδα μετά το βιασμό η άτυχη Ελενη, μαζί με δυο φίλες της είχε πάει στην Ασφάλεια της Ρόδου. Ο αστυνομικός υπηρεσίας που την είδε μίλησε στον ΑΝΤ1 και έδωσε μια άλλη εκδοχή… ότι η φοιτήτρια δεν είχε φτάσει στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγγείλει βιασμό, αλλά ήθελε την βοήθεια των Αρχών προκειμένου να μην ανέβει το ερωτικό βίντεο στο διαδίκτυο
«Μου είπε ότι ενώ διασκέδαζε σε ένα μπαρ στην παλιά πόλη με μια φίλη της, γνώρισαν τρεις νεαρούς. Φύγανε μαζί, άφησαν την φίλη της στο σπίτι και μετά πήγαν όλοι μαζί στο σπίτι του ενός από τους τρεις. Συνευρέθηκαν και κάποια στιγμή είδε τον έναν να την τραβά με το κινητό. Δυσκολευόμουν να λάβω περισσότερα στοιχεία, ντρεπόταν, παρά τις πιέσεις μου δεν ήθελε να μου δώσει πληροφορίες για τους νεαρούς ή για το σπίτι που την πήγαν.
Δεν μου μίλησε για βιασμό, την απασχολούσε το βίντεο μην διαρρεύσει. Της είπα να δώσει κατάθεση προκειμένου να τρέξουμε την υπόθεση, να βρούμε τους νεαρούς και με παρέμβαση του εισαγγελέα να βρούμε το κινητό ώστε να διαγραφεί το υλικό, όμως η κοπέλα δεν ήθελε να αναφερθεί περαιτέρω. Μου είπε ότι θα κοιτούσε στο διαδίκτυο αν είχε ανέβει κάτι και θα μας ενημέρωνε, αλλά δεν ξαναεμφανίστηκε», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αστυνομικός που μίλησε με την Ελένη.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Χρήστης ουσιών ο 21χρονος
 Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018, 08:42
Με την κατάθεση της μητέρας του 21χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Ελένης στη Ρόδο συνεχίστηκε την Παρασκευή η κυρία ανάκριση που πραγματοποιείται από τις Αρχές. Για πρώτη φορά στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται, τόσο στο προκαταρκτικό στάδιο της προανάκρισης όσο και στην πορεία μετά την απολογία των κατηγορουμένων και την έκδοση διάταξης για την προσωρινή τους κράτηση, γίνεται μνεία για προσπάθεια απεξάρτησης από τα ναρκωτικά του 21χρονου κατηγορούμενου. Ο 21χρονος και ο 19χρονος μοιράζονται πλέον το ίδιο κελί στις φυλακές Γρεβενών και οι μεταξύ τους σχέσεις φαίνονται πλέον πολύ καλές σύμφωνα με σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κρατούμενους.
Ανεπισήμως είχε γίνει γνωστό συγκεκριμένα ότι κατά τη διάρκεια της κράτησης του 21χρονου στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου του είχε χορηγηθεί κάποιο σκεύασμα χωρίς όμως να διευκρινιστεί η σύστασή του.

Τι κατέθεσε η μητέρα του 21χρονου
Η μητέρα του Μανώλη Κούκουρα φέρεται στην κατάθεσή της να είπε ότι ο γιος παρακολουθεί ένα από τα προγράμματα υποκατάστασης από τα ναρκωτικά που λειτουργούν στο νησί της Ρόδου και μάλιστα ότι τυγχάνει ψυχολογικής υποστήριξης.
Ο 21χρονος και ο 19χρονος μοιράζονται πλέον το ίδιο κελί στις φυλακές Γρεβενών και οι μεταξύ τους σχέσεις φαίνονται πλέον πολύ καλές σύμφωνα με σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κρατούμενους
Εστίασε στην οικογενειακή τους κατάσταση και ξεκαθάρισε ότι την 28η Νοεμβρίου 2018 η ίδια απουσίαζε από τη Ρόδο καθώς είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην Αθήνα. Αναφέρθηκε ακόμη στο χαρακτήρα και στα προβλήματα του γιου της, ενώ επεσήμανε ότι ο σύζυγός της, που ομοίως έχει κληθεί για κατάθεση, απουσιάζει στα Γρεβενά.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 21χρονος υπήρξε εξαρτημένος από ουσίες και μάλιστα από μικρή ηλικία και ότι κατέβαλλε προσπάθεια απεξάρτησης, ενώ φέρεται μάλιστα λόγω των προβλημάτων του αυτών να μην ολοκλήρωσε και την στρατιωτική του θητεία.

Στο ίδιο κελί στις φυλακές των Γρεβενών οι δύο κατηγορούμενοι
Μια μεγάλη ανατροπή παρουσιάζεται στις συνθήκες κράτησης των δυο φερόμενων ως δραστών της δολοφονίας της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο.
Ενώ αρχικά ο 21χρονος Έλληνας και ο 19χρονος Αλβανός προγραμματίστηκε να παραμείνουν σε εντελώς διαφορετικούς χώρους και χωρίς να έχουν επαφή μεταξύ τους, σύμφωνα με τις πληροφορίες του kozanimedia τελικά μοιράζονται προς το παρόν το ίδιο κελί. Πρόκειται ουσιαστικά για τον λεγόμενο «χώρο υποδοχής» που είναι ειδικά διαμορφωμένος για έκτακτες και ιδιαίτερες περιπτώσεις κρατουμένων, ο οποίος, όμως, είναι ένας και ενιαίος.
Μάλιστα, σύμφωνα με τουλάχιστον τρεις μαρτυρίες σωφρονιστικών υπαλλήλων που μίλησαν στο Kozanimedia, οι μεταξύ τους σχέσεις εμφανίζονται να είναι αρκετά καλές έως «πολύ καλές».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Αγνωστοι αληταραδες προδοτες ναζιδες βεβήλωσαν το Μνημείο του Εβραικου Ολοκαυτώματος
 Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018, 11:17
Άγνωστοι αληταραδες προδοτες ναζιδες βεβήλωσαν για άλλη μια φορά το Μνημείο του Εβραικου Ολοκαυτώματος στην πλατεία Ελευθερίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Οι αληταραδες προδοτες ναζιδες δράστες σχημάτισαν με σπρέι σβάστικα πάνω στο μνημείο.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά από την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διέλευση από τη Λεωφόρο Νίκης της πορείας που έγινε, με αφορμή και την παρουσία του πρωθυπουργού στην πόλη.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιχείρηση «ξέπλυμα»
14 Δεκεμβρίου 2018
Δυναμικά ξεκίνησε η επιχείρηση ξεπλύματος του ενός από τους δύο δολοφόνους της κοπέλας στη Ρόδο, μαντέψτε ποιου. Σύμφωνα με κατάπτυστο άρθρο που κυκλοφορεί σε διάφορα σάιτς σήμερα, ο 21χρονος περιγράφεται σχεδόν σαν ανανήψας όσιος. Εμφανίζεται συντετριμμένος – «στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης και υπό φαρμακευτική αγωγή». Εκεί που έκανε «έκλυτη ζωή, γεμάτη ξέφρενα γλέντια, γυναίκες, γυμναστήρια» τώρα παρουσιάζεται ως «ενάρετος νέος που μιλάει συνέχεια για τον Θεό και θα φέρει για πάντα μαζί του την Καινή Διαθήκη».
Όλες οι λέξεις επιλεγμένες μία προς μία για να βγάλουν από πάνω του το στίγμα του άγριου φόνου και να τον αναμορφώσουν στα μάτια του κόσμου σε άξιο οίκτου και συμπόνοιας.
Ακόμη και η πρότερη κατάστασή του περιγράφεται εξευγενιστικά – ήταν «εριστικός» και όχι φυσικά, βίαιος νταής όπως τον θέλουν οι μαρτυρίες. Από την άλλη, ο συνεργός του, ο 19χρονος, παραμένει ο κακός Αλβανός που δεν δείχνει καμία μετάνοια. Η έμφαση εδώ είναι στο «Αλβανός», μια έννοια που εγκαλεί αυτόματα όλες εκείνες τις αρνητικές συνδηλώσεις που τεκμηριώνουν την αθλιότητά του.
Την ίδια στιγμή, η αστυνομία διαρρέει ότι στο σίδερο με το οποίο χτύπησαν την κοπέλα βρέθηκαν μόνο τα αποτυπώματα του 19χρονου προσανατολίζοντας έτσι (και σε συνδυασμό με την παραπάνω αφήγηση) τον κόσμο να δει αποκλειστικά εκείνον ως τον δολοφόνο. Τι και αν η κοπέλα πέθανε από πνιγμό όταν και οι δύο μαζί την πέταξαν λιπόθυμη στη θάλασσα και ύστερα γύρισαν στο σπίτι για να καθαρίσουν, πάλι από κοινού, τα στοιχεία.
Εδώ αποπειράται να εξωραϊστεί ο ένας από τους δύο δολοφόνους, αυτός που διαθέτει το «σωστό» προφίλ – Έλληνας και από «καλή» (βλέπε πλούσια) οικογένεια. Αντίθετα, ο φόνος υπόγεια πάει να χρεωθεί αποκλειστικά στον 19χρονο, όχι γιατί είναι ένα βίαιο κάθαρμα που κακομεταχειριζόταν συστηματικά και από άποψη τις γυναίκες, αλλά διότι είναι «Αλβανός».
Κάπως έτσι λοιπόν, με όπλα την ταξικότητα, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό και με την απλόχερη βοήθεια των μήντια επιχειρείται να ξεπλυθεί ένα στυγερό έγκλημα με καθαρά σεξιστικό υπόβαθρο.

Σχολιο.- Το φωτοστέφανο του λείπει ......βρε αι σιχτίρ πια!
Σχολιο.- Και διάβασα συνέντευξη της μητέρας του. Στο ίδιο μήκος κύματος και αυτή.όλα μεθοδευμένα. Πρόσθεσε και το τρυπητήρι του νόμου... θα έχουμε και κύμα συμπάθειας.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χανιά: Πατέρας μαθητή έδειρε λυκειάρχη
 όταν εκείνος τον κάλεσε για να του κάνει παρατήρηση για τη συμπεριφορά του γιου του
14:15 | 14 Δεκ. 2018
Ένα πρωτοφανές περιστατικό βίας από γονέα μαθητή σε βάρος διευθυντή σχολείου των Χανίων, σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, μετά από κλήτευση του γονέα σχετικά με παραβατικά επεισόδια που ενεπλάκη ο γιός του, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ.
Συγκεκριμένα ο νεαρός μαθητής συμμετείχε σε δύο περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς και άσκησης βίας χθες Πέμπτη, με αποτέλεσμα να καλέσουν σήμερα τον γονέα του για να ενημερώσουν για το ότι συνέβη και την ποινή που θα έπρεπε να επιβληθεί.
Όντως ο πατέρας του νεαρού μαθητή, ο οποίος φοιτά με τον δίδυμο αδερφό του στο 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων στην Αμπεριά, προσήλθε στο γραφείο του διευθυντή και κατά την ενημέρωση για τα χθεσινά επεισόδια, προέβη σε επίθεση και ξυλοδαρμό του λυκειάρχη και έπειτα εξαφανίστηκε.
O διευθυντής του σχολείου μετέβη στο Νοσοκομείο Χανίων προκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς, φέροντας τραύματα κυρίως στην περιοχή του κεφαλιού.
Το σχολείο αναμένεται να κινηθεί νομικά και να προβεί σε μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του συγκεκριμένου γονέα.
Το 4ο Γενικό Λύκειο Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το περιστατικό:
«Ο Σύλλογος διδασκόντων του 4ου Γ.Ε.Λ. Χανίων παρουσία του προέδρου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας ομόθυμα καταγγέλλει το σημερινό απαράδεκτο περιστατικό επίθεσης και προπηλακισμού γονέα σε βάρος του Διευθυντή του σχολείου μας, παρουσία του παιδιού του.
Τέτοια φαινόμενα τραμπουκισμού δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας και εκφοβισμού, τα οποία υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα τόσο των διδασκόντων όσο και των μαθητών μας.»
Σχολιο.- Κατά μάνα κατά κύρη .....Θαυμαστε συμπεριφορά γονέα. Με τέτοιους γονείς πως να μην έχουμε φαινόμενα όπως με τους νταηδες δολοφονους στην Ρόδο ή σαν τη περίπτωση του Γιακουμακη που δεχτηκε εκφοβισμο μεχρι θανατου ?Οι γονείς φέρουν μεγάλη ευθύνη για τις πράξεις των παιδιών τους



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εχουν ξεσαλωσει τα φασισταρια,οι Ισραηλινοι Αποικοι..επιτεθηκανε σε οδηγους αυτοκινητων αλλα και σε Παλαιστινιο οδηγο λεωφορειου .
Οι σιωνιστές άποικοι επιτίθενται σε έναν παλαιστινιακό οδηγό λεωφορείου από το στρατόπεδο προσφύγων του σου, ενώ δούλευε κοντά στο χωριό Νι ' λιν, δυτικά της Ραμάλα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κατάντια,! Το γήπεδο 5 χιλιάδων θέσεων που ο Γκάλης το γέμιζε σε προπόνηση οι προδότες του Τζιφρα και παρά την μεγάλη κινητοποίηση ( 60 πούλμαν εφυγαν από Αθήνα) δεν μπόρεσαν να το γεμίσουν. Ούτε οι μετακλητοι δεν πήγαν Θεσσαλονίκη



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πως η ίδια η CIA εκπαίδευσε και εξόπλισε τους ισλαμοφασίστες τζιχαντιστές για να καταστρέψουν τη Συρία...
https://www.youtube.com/watch?v=TACfQT3Th3k&fbclid=IwAR3FqlfcJYS0U8ZgHlq-odtkbE-HCSk4RGOskSerAIrwvIoRq3-okRB4MXc



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάθε πρωθυπουργος αγαπητος στον λαο όπως ο Τζιφρας χρειαζεται 4.000 αστυνομικους για να μιλησει καπου.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Επιμένουν τα κίτρινα γιλέκα - Ένταση στο Παρίσι
 Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018, 12:09
Χιλιάδες αστυνομικοί και χωροφύλακες βρίσκονται σήμερα σε συναγερμό στη Γαλλία εν όψει της νέας κινητοποίησης που αναμένεται να πραγματοποιήσουν για πέμπτη εβδομάδα τα «κίτρινα γιλέκα».
Στο Παρίσι η διαδήλωση στην Πλατεία της Δημοκρατίας προβλέπεται για τις 14:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδος). Στη διαδήλωση αυτή των «κίτρινων γιλέκων» στην πλατεία που βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα του Παρισιού έχουν ζητήσει την συμμετοχή των υποστηρικτών τους περίπου 15 οργανώσεις της αριστεράς.
Ήδη δύο ώρες νωρίτερα, προκλήθηκε ένταση σε προσυγκεντρώσεις των κίτρινων γιλέκων, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών εναντίον διαδηλωτών.
Οι αστυνομικες αρχές αμφισβητούν ότι σήμερα θα είναι άλλη μια ημέρα κινητοποιήσεων «υψηλού κινδύνου», όπως αυτές της περασμένης εβδομάδας που κατέληξαν σε έναν αριθμό ρεκόρ συλλήψεων (σχεδόν 2.000), στον τραυματισμό 320 ανθρώπων από τους αστυνομικους και στην πρόκληση ζημιών όπως και συγκρούσεων σε πολλές πόλεις, όπως το Παρίσι, το Μπορντό και η Τουλούζη. Την περασμένη εβδομάδα συνολικά 136.000 άνθρωποι συμφωνα με την αστυνομια είχαν κατέβει στους δρόμους της Γαλλίας.
Για σήμερα ο καθεστωτικος δήμος του Παρισιού ανακοίνωσε την ανάπτυξη ισχυρών δυνάμεων: 8.000 μέλη των δυνάμεων του καθεστωτος και 14 θωρακισμένα οχήματα θα έχουν αναπτυχθεί στην γαλλική πρωτεύουσα.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Συγκέντρωση «κίτρινων γιλέκων» στην Αθήνα
 Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018, 13:31
Την αλληλεγγύη τους στα «κίτρινα γιλέκα» εξέφρασαν νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου 50 πολίτες οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Ο Γ. Καλομοιρης της ΟΛΜΕ κρατουσε τη ντουντουκα.
Η συγκέντρωση έγινε στη συμβολή των οδών Όθωνος και Φιλελλήνων.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πανελλαδικό συλλαλητήριο συνταξιούχων του ΠΑΜΕ και επίδοση ψηφίσματος στο Μέγαρο Μαξίμου
 Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018, 12:08
Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν συνταξιούχοι από όλη τη χώρα στο κέντρο της Αθήνας, ενώ αντιπροσωπεία τους παρέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου.
Με αυτή τη συγκέντρωση που ξεκίνησε στις 12.00μμ στην πλατεία Κλαυθμώνος οι συνταξιούχοι, όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους, «κλιμακώνουν την πάλη ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας, για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους. Κορυφώνουν έναν "Μαραθώνιο" αγώνων από την αρχή του έτους, με πάνω από 150 τοπικές, περιφερειακές και πανελλαδικές κινητοποιήσεις».
Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 90 λεωφορεία δρομολογήθηκαν πανελλαδικά για τη μεταφορά των συνταξιούχων στην Αθήνα.
Λίγο μετά τις 13.00 οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή ενώ το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 15:00.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
Δολοφονία δύο ηγετών του Κινήματος Χωρίς Γη στη Βραζιλία

Δύο τοπικοί ηγέτες του Κινήματος Αγροτών Χωρίς Γη (MST) σκοτώθηκαν αφού πυροβολήθηκαν στον καταυλισμό Ντομ Ζοζέ Μαρία Πιρές, όπου ζούσαν μαζί με 450 οικογένειες στην πολιτεία Παραϊμπα (βορειοανατολική Βραζιλία), όπως ανακοίνωσε την προηγούμενη Κυριακή η συλλογικότητα και η Εισαγγελία.
«Τα θύματα είναι ο Ροντρίγκο Καστελίνο και ο Ζοζέ Μπερνάρντο ντα Σίλβα (γνωστός ως Ορλάντο), και οι δύο συντονιστές του στρατοπέδου, γεγονός που δείχνει την φύση του εγκλήματος για να εκφοβίσει τον αγώνα για γη», ανέφερε το MST σε ανακοίνωση.

Τα γεγονότα συνέβησαν γύρω στις 7:30 μ.μ. το προηγούμενο Σάββατο, όταν αρκετοί άνδρες με κουκούλα μπήκαν στον καταυλισμό Ντομ Ζοζέ Μαρία Πιρές, στον δήμο Αλιάντρα, και γάζωσαν με σφαίρες το μέρος όπου τα θύματα έτρωγαν στον αγροτικό συνοικισμό, περίπου 45 χλμ από το Ζοάο Πεσόα, την πρωτεύουσα της πολιτείας, όπως ανέφερε το MST της Παραϊμπα.
Και οι δύο συντόνιζαν τις δραστηριότητες στο κτήμα, ιδιοκτησία του ομίλου Σάντα Τερέζα, που περίπου 450 οικογένειες έχουν καταλάβει και καλλιεργούν από τον Ιούλιο του 2017, αφού το βρήκαν εγκαταλειμμένο, σύμφωνα με τη συλλογικότητα.
Σύμφωνα με το MST και σχήματα της αριστεράς όπως το Εργατικό Κόμμα (PT) - το οποίο εξέδωσε σημείωμα με το οποίο καταδικάζει το συμβάν - οι δολοφονίες αυτές πρέπει να ερμηνευτούν στο πλαίσιο της ανησυχητικής κλιμάκωσης της βίας που υφίστανται τα κοινωνικά κινήματα στη Βραζιλία μετά το συντηρητικό κύμα που εξέλεξε τον Οκτώβριο τον ακροδεξιό Ζαΐρ Μπολσονάρου.
Γνωστός για την εμπρηστική αντι-αριστερή ρητορική του, ο πρώην λοχαγός του στρατού δήλωσε σε διάφορες περιστάσεις ότι σχεδιάζει να κατατάξει ως «τρομοκρατικές» τις καταλήψεις ιδιοκτησίας, ένα παραδοσιακό όπλο μάχης του MST.
Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Μπολσονάρου υποσχέθηκε να κλείσει τα σχολεία των καταυλισμών του MST, τα οποία χαρακτήρισε ως "εργοστάσια ανταρτών".




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ναζιστικη Ουκρανία: Ο Μητροπολίτης Επιφάνιος εξελέγη επικεφαλής της νέας ανεξάρτητης Σχισματικης Ουνιτικης Ορθόδοξης Εκκλησίας των Ναζιστων
 Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018, 18:23
Η Ναζιστικη Ουκρανία εξέλεξε σήμερα τον Μητροπολίτη Μπελοτσερόφσκι Επιφάνιο επικεφαλής της νέας ανεξάρτητης Σχισματικης Ουνιτικης Ορθόδοξης Εκκλησίας των ναζιστων, σηματοδοτώντας μια ιστορική ρήξη με τη Ρωσία, κάτι που το ναζιστικο Κίεβο θεωρεί απαραίτητο για την ασφάλεια και την ανεξαρτησία της χώρας.
Ο φασιστας βιομηχανος ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο είπε ότι ο Μητροπολίτης Επιφάνιος του Πατριαρχείου Κιέβου, επελέγη επικεφαλής της νέας Ουνιτικης εκκλησίας.
"Αυτή η ημέρα θα περάσει στην ιστορία ως μια ιερή ημέρα... η ημέρα της οριστικής ανεξαρτησίας από τη Ρωσία", είπε ο ναζιστης Ποροσένκο ενώπιον χιλιάδων ναζιστων υποστηρικτών.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ουγγαρία: Τρίτη νύχτα διαδηλώσεων εναντίον του νέου νόμου για τις εργασιακές σχέσεις
 Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018, 04:00
Το κέντρο της Βουδαπέστης μετατράπηκε το βράδυ της Παρασκευής, για τρίτη συνεχόμενη νύχτα, σε θέατρο διαδηλώσεων με σφοδρότητα χωρίς προηγούμενο εναντίον του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, έπειτα από την υιοθέτηση την Τετάρτη ενός πακέτου μέτρων για τις εργασιακές σχέσεις στην Ουγγαρία.
Περίπου 2.000 ως 3.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους εικοσάρηδες και τριαντάρηδες, συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κοινοβούλιο, αψήφησαν για άλλη μια φορά τις δυνάμεις επιβολής της τάξης και πολλοί από αυτούς πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι αντέδρασαν κάνοντας εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οργανωμένη άτυπα, μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, όπως και τις προηγούμενες νύχτες, η διαδήλωση κινητοποίησε υποστηρικτές τόσο της ουγγρικής αριστεράς, όσο και της κεντροαριστεράς.
Σε μια πρωτοφανή εξέλιξη, τα δύο στρατόπεδα ύψωσαν μαζί τις φωνές τους την Τετάρτη για να απαιτήσουν να αποσυρθεί ο νέος νόμος. Αυτός προβλέπει ότι οι εργοδότες θα μπορούν να απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να εργάζονται υπερωριακά για 400 ώρες τον χρόνο -- ήτοι για δύο μήνες επιπλέον -- και να τους αποζημιώνουν για τη δουλειά τους εντός τριών ετών.
Ο  ακροδεξιός πρωθυπουργός Όρμπαν παρουσίασε το πακέτο μέτρων ως ένα μέσο που θα επιτρέψει στους εργαζόμενους να αυξήσουν τα εισοδήματά τους, ενώ ταυτόχρονα θα καλύψει τη ζήτηση για εργατικά χέρια, κυρίως στην αυτοκινητοβιομηχανία, όμως η αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι η κυβέρνησή του δίνει το «δικαίωμα» στους εργοδότες να μετατρέψουν τους υπαλλήλους τους σε «σκλάβους».
Η υιοθέτηση του αμφιλεγόμενου κειμένου για τις εργασιακές σχέσεις, που συμπεριέλαβε εξάλλου άλλο ένα αμφισβητούμενο μέτρο, τη δημιουργία διοικητικών δικαστηρίων αρμόδιων για πολύ ευαίσθητες υποθέσεις, όπως οι διαγωνισμοί για τις δημόσιες συμβάσεις ή οι διενέξεις για τα εκλογικά αποτελέσματα, πυροδοτεί από την Τετάρτη αναταραχή χωρίς προηγούμενο στην Ουγγαρία μετά την επάνοδο του Όρμπαν στην εξουσία το 2010.
Πέραν της απαίτησής τους να καταργηθούν τα νέα μέτρα, οι διαδηλωτές εκφράζουν επίσης την οργή τους εναντίον του Όρμπαν προσωπικά, απαιτώντας «να φύγει».
Κατά επίσημα στοιχεία, 51 πρόσωπα προσήχθησαν, ενώ 14 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά τα δύο προηγούμενα βράδια.
Όπως ιδίως η ταμπλόιντ εφημερίδα Ripost, ο φιλοκυβερνητικός Τύπος αντιμετωπίζει τις διαδηλώσεις κάνοντας λόγο για «συγκεντρώσεις βανδάλων πληρωμένων από τον Σόρος» -- τον ουγγρικής καταγωγής Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, μαύρο πρόβατο για τον Όρμπαν, ο οποίος μεταξύ άλλων τον κατηγορεί ότι αποπειράται να διευκολύνει «τη μετανάστευση» προς την Ευρώπη.
Μια μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναμένεται να γίνει την Κυριακή στη Βουδαπέστη και σ' αυτή έχουν καλέσει όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τα συνδικάτα. Αναμένεται να πάρουν μέρος στη διαδήλωση δεκάδες χιλιάδες πολίτες, σύμφωνα με τους οργανωτές της.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιτραπέζιο παιχνίδι 4.000 ετών βρέθηκε σε βράχο στο Αζερμπαϊτζάν
 Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018, 04:14
Το παιχνίδι «58 τρύπες», που ονομάζεται επίσης «Κυνηγόσκυλα και τσακάλια» ανακάλυψαν οι αρχαιολόγοι στο Αζερμπαϊτζάν.
Το παιχνίδι αυτό είναι γνωστό ότι έχει ηλικία τουλάχιστον 4.000 ετών και μάλλον μοιάζει κάπως με το σύγχρονο τάβλι.
Από τα παλαιότερα γνωστά επιτραπέζια παιχνίδια στον κόσμο, βρέθηκε χαραγμένο σε ένα βράχο κοντά σε άλλα αρχαία σχέδια.
Το παιχνίδι 58 οπών έχει βρεθεί σε όλη την Αρχαία Εγγύς Ανατολή, από την Αίγυπτο έως το Αζερμπαϊτζάν.
Το πιο πρόσφατο εύρημα είναι χαραγμένο σε βράχο στο Εθνικό Πάρκο Gobustan του Αζερμπαϊτζάν, κοντά στην ακτή της Κασπίας Θάλασσας.
Το Εθνικό Πάρκο Gobustan είναι μια περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με σχέδια και γλυπτά βράχου που χρονολογούνται περίπου πριν από 4.000 χρόνια, όταν η περιοχή κατοικούνταν από νομάδες βοσκούς.
Ο Walter Crist, ερευνητικός συνεργάτης του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Υόρκη, δήλωσε στο Live Science ότι όταν είδε το εύρημα σε μια φωτογραφία περιοδικού, κατάλαβε αμέσως τι ήταν και πέταξε στο Μπακού για την προσωπική του αυτοψία.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία στο μυαλό μου ότι το παιχνίδι παίζεται για περίπου 1.500 χρόνια και είναι πολύ συνηθισμένο με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί», δήλωσε, σημειώνοντας ότι πιθανότατα παιζόταν παρόμοια με το τάβλι, με τους παίκτες να κινούν πιθανώς σπόρους ή πέτρες πάνω στην επιφάνεια μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Αν αυτό είναι ο αριστερός
ΣΤΑΘΗΣ

Επειδή ο Πρωθυπουργός απολαμβάνει να εμπαίζει τη νοημοσύνη μας κι επειδή συστηματικώς καταστρέφει ό,τι αγγίζει, ας κάνουμε μια σύνοψη. Κάτι σαν «σκονάκι» εν όψει εκλογών (για όποιον ενδιαφέρεται).
  Τι είναι αυτός που όταν ξέσπασε η τραγωδία στο Μάτι κρύφθηκε; Δειλός μήπως; Και τι είναι εκείνος που εκ των υστέρων κι ενώ γνώριζε ότι άρχιζε να καταφθάνει
  ο αριθμός των νεκρών,
οργάνωνε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ένα σώου της ελεεινής μορφής; Μήπως είναι απατεών; Ο Τσίπρας πάντως το... έπραξε.
  Ελαφρόμυαλος: προσέγγισε εθνικά θέματα με μικροκομματικό σχεδιασμό, προκειμένου να βλάψει τους κομματικούς του αντιπάλους. Τζίφος! Όμως ακόμα και σήμερα η Συμφωνία των Πρεσπών αντιμετωπίζεται ως καταλύτης πολιτικών εξελίξεων και όχι ως εθνικό διακύβευμα υψίστης σημασίας.
  Αν μιλούσε κανείς για μαθητευόμενο μάγο (που του ξέφυγαν οι παρενέργειες του Σκοπιανού) θα έκανε λάθος, πρόκειται για μαριονέτα του Πάιατ.
  Σκληρός με τον λαό, εύκολος με τα αφεντικά: Σόρος, Ρότσιλντ, Μέρκελ, Τραμπ και Σία. Και
  δουλικός: ο «διαβολικός Τραμπ» όπως είχε αποκαλέσει τον Τραμπ ο Τσίπρας, έγινε «διαβολικά καλός Τραμπ». Εδώ ακόμα και οι σατανάδες κάνουν τον σταυρό τους.

  Ο Τσίπρας ανέτρεψε το Δημοψήφισμα. Κάτι τέτοιο λέγεται πραξικόπημα (έχει δίκιο ο κ.Αλαβάνος). Εμείς το ονομάσαμε κωλοτούμπα για να μπορέσουμε να το καταπιούμε, ενώ ο ίδιος έγινε ο διεθνώς διάσημος kolotoumpas (και εμείς παγκοσμίως ρεζίλι). Κι όμως! ήταν ένα υψηλό πραξικόπημα.
  Διχαστικός: «ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν». Υβριστικός: «ετερόκλητοι όχλοι».Αλαζών: «έφαγα 17 ώρες απ’ τη ζωή μου στις διαπραγματεύσεις». Ευχαριστούμε. Αήθης: «και να έπαιρνες τα 2.000 ευρώ που σου υποσχέθηκα (απευθυνόμενος σε πυρόπληκτη κυρία) θα τα έτρωγες, θα τα χάλαγες»…!
                                       
  Θεοστυγής: κατέθεσε λουλούδια στο Θυσιαστήριο της Καισαριανής και ύστερα έδωσε προςδιαμελισμό την εθνική περιουσία και κατέστησε Φόρου Υποτελή την πατρίδα του.
  Προσέτι, θα μπορούσε να πει κανείς: κύριε Πάιατ, ιδού ο άνθρωπός σας. Όντως ο Τσίπρας γεμίζει την Ελλάδα Αμερικανικές Βάσεις, σαν να σπέρνει τα δόντια του δράκοντα – πλην όμως ανέμελος, χωρίς καμία συναίσθηση των κινδύνων που απλώνει σαν να απλώνει τραχανά.
  Ολετήρας: για τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, την α’ κατοικία, το βιοτικό επίπεδο του λαού, το εκπαιδευτικό σύστημα.
  Ανηλεής: κόβει απ’ τη γιαγιά 3.000 ευρώ ΕΚΑΣ ετησίως, και της επιστρέφει 200 ευρώ επίδομα.Ο θεός να σ’ έχει καλά, παιδάκι μου! μέρες να μου κόβει, ψήφους να σου δίνει.
  Και βεβαίως ψεύτης. Όχι καθ’ έξιν ή κατά δευτέραν φύσιν, αλλά επαγγελματίας, σπουδαγμένος και εξπέρ. Με ντοκτορά. Τα πράγματα για
  τα οποία δεν έχει πειέματα, με θράσος, με αναίδεια και με απόλαυση, τα αναζητεί ο Σέρλοκ Χολμς και δεν τα βρίσκει.

  Ανελλήνιστος. Παντελώς.
  Και ανιστόρητος τελείως. Νομίζει ότι η επανάσταση του 1821 γέννησε το ελληνικό έθνος (ένα εφεύρημα άλλωστε του Διαφωτισμού) και όχι ότι οι Έλληνες έκαναν την Επανάσταση. Αδαής, τόσο που να μην ξέρει το Ίλιντεν, και αφιλοσόφητος
  όπως η ευκολία του στη δοκησισοφία αποδεικνύει. Καθώς και οι αμετροέπειες περί ηθικού πλεονεκτήματος και τα τρίτης κατηγορίας διαφημιστικά σλόγκαν του στυλ «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη» (όπως οι συντάξεις χηρείας ή τα καζίνα παντού).

  Ο Τσίπρας υπήρξε χαμαιλέων: έλεγε σε όλους όσα ήθελαν να ακούσουν. Απεδείχθη
  δυσανεκτικός με τον Τύπο. Ολοκληρωτικών τάσεων. Δεν φυτεύει μόνον «δημοσιογράφους» παντού, απολύει κιόλας (ξέρουν αυτός και ο κ. Παππάς). Ταυτοχρόνως, η χυδαία ταύτιση των δημοσιογράφων με τα αφεντικά (μια γενίκευση φασιστική) έχει γίνει η κορωνίς της συριζαϊκής ρητορικής. Τόσο τους κόβει! – όσον του κ. Πολάκη.
  Διαπλεκόμενος. Η τελική διαμόρφωση των σχέσεων του Τσίπρα με το εκδοτικό κατεστημένο τον έχει φέρει να ελέγχει το 80% των ΜΜΕ, αν συνυπολογίσει κανείς και τους «ημέτερους» νεόκοπους εκδότες που προσετέθησαν σ’ αυτόν τον στρατό των «χρυσών λογχών» εναντίον του λαού – πάντα τη ευγενή φροντίδι του Τσίπρα (του «αρχισυντάκτη», καθώς τον περιπαίζουν ακόμα και οι δικοί του). Εκεί όμως που ο Τσίπρας ανεβαίνει στον Όλυμπο της προπαγάνδας είναι η ΕΡΤ.
  Πρόκειται για τρόμο.
  Ο Γκαίμπελς, ο Όργουελ, ο Κάφκα, ο Χάξλεϋ, ο Μπέρια – όλοι έχουν εκπομπές. Υποθέτω ότι οι συνάδελφοι που προσπαθούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους σε αυτό το χαλκείο, θα νιώθουν σαν να βρίσκονται σε Στρατόπεδο Συγκέντρωσης.
  Στην ΕΡΤ η αλήθεια μιλάει τη γλώσσα του Πολάκη (ή του Γεωργιάδη), σκέφτεται με το μυαλό του Καρανίκα και δολοπλοκεί όπως μόνον ο ταλαντούχος κ. Παππάς γνωρίζει…

  Εκεί όμως που ο Τσίπρας υπερβαίνει ακόμα και τον εαυτόν του είναι τα «αιματοβαμμένα» – όπως τα αποκαλούσε – «πλεονάσματα». Απ’ αυτό το αίμα πλάθει ο ίδιος αιμάσσοντα ψιχουλάκια για να τα μοιράσει στους φτωχούς που ο ίδιος πάλι κατασκευάζει
  σ’ εκείνους που θεωρεί ηλίθιους,
  σ’ αυτούς που εκφοβίζει επισείοντας το χειρότερο,
  σ’ αυτούς που εκμαυλίζει με το ποταπό
  και προσβάλλει με τον κυνισμό του.
  Έτσι, ο άνθρωπος αυτός έχει μαγαρίσει την Αριστερά και την ιστορία της Αριστεράς. Στο όνομα της Αριστεράς έχει επιβάλει τις πιο ακροδεξιές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές της μεταπολίτευσης. Έχει γίνει
  ένα δεξιό κακέκτυπο της Δεξιάς στην οποίαν ανοίγει τον δρόμο της παλινόρθωσης.
  Και τέλος: αν δεν υποστεί στρατηγικού χαρακτήρα συντριβή στις εκλογές, ο Τσίπρας θαεκκαθαρίσει το κόμμα του – θα το εκκαθαρίσει έτι περαιτέρω. Δεν παλινορθώνεται μόνον η Δεξιά, νεκρανασταίνεται το ΠΑΣΟΚ.
  Στο μεταξύ ο Τσίπρας πρόλαβε να υποβαθμίσει την αναγκαιότητα της Κάθαρσης σε λασποπόλεμο σκελετών σε στοιχειωμένες ντουλάπες. Και να υποβαθμίσει τη Δικαιοσύνη σε επίπεδο κομματικής σαρίας…

  Πρόκειται εν τέλει για ένα τραγικό και φοβισμένο πρόσωπο. Που ξέρει μόνον να κατηγορεί τους άλλους για όσα κάνει ο ίδιος. Και που γνωρίζει ότι όλα αυτά είναι γνωστά.
  Όπως κι εμείς γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει ούτε μια αναπόδεικτη λέξη σ’ αυτό το κείμενο – ή μάλλον σ’ αυτόν τον λίβελο…




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Λαφαζάνης: «Ο Αλ. Τσίπρας μπερδεύει την αγάπη προς την πατρίδα με την τυφλή υπαλληλία προς τις ΗΠΑ»
 Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018, 12:14
«Ο Αλ. Τσίπρας μπερδεύει την αγάπη προς την πατρίδα με την τυφλή υπαλληλική υποταγή στον αμερικανοατλαντικό άξονα, την εξυπηρέτηση των αμερικανικών συμφερόντων και τον σφοδρό έρωτά του προς τις ΗΠΑ» δήλωσε ο Παν. Λαφαζάνης σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΛΑΕ, ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε: «Λίγο πριν ο Αλ. Τσίπρας εκφωνήσει την ομιλία του στο Παλέ ντε Σπορ την "πατριωτική" του ομιλία, τον "ξεφώνισε" ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, αποκαλύπτοντας κυνικά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί το όχημα για την είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και το "ανάχωμα στις κακόβουλες επιδιώξεις της Ρωσίας στα Βαλκάνια".
Συνεχίζοντας ο κ. Λαφαζάνης σημείωσε πως η μεταπολεμική Ελλάδα ήταν πάντοτε υποτελής στις ΗΠΑ και προσέθεσε: «Με τον Αλ. Τσίπρα έκανε ένα νέο ποιοτικό άλμα. Μετατράπηκε σε απολύτως άβουλο πιόνι τους και ολόκληρη σε ξέφραγο στρατιωτικό τους οικόπεδο.Ο Αλ. Τσίπρας με την αποικιοποίηση της χώρας τρέφει την ακροδεξιά σε όλες τις όψεις της και δεν την αντιμετωπίζει.Ο μεταλλαγμένος Τσίπρας έχει τόση με την Αριστερά που επικαλείται, όση ο φάντης με το ρετσινόλαδο».



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το φιασκο με τον θεσμο του οικογενειακου γιατρου
Δυο γιατροι για 500.000 κατοικους στο Περιστερι
Τρεις για ολο το Δημο Πειραια
Κανενας σε Ροδοπη, Δωδεκανησα, Ρεθυμνο, Αιγαλεω



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κίτρινα γιλέκα στο Σύνταγμα. Αλληλεγγύη στη γαλλική εξέγερση των «κίτρινων γιλέκων»
15/12/2018
Με πρωτοβουλία «bloggers» της ιστοσελίδας «κίτρινα γιλέκα» και άλλων κινηματικών ιστοσελίδων πραγματοποιήθηκε σήμερα 15/12, ημέρα Σάββατο, δυναμική, πολύχρωμη και πρωτότυπή συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Σύνταγμα στον αγώνα των «κίτρινων γιλέκων» της Γαλλίας από έλληνες ενεργούς πολίτες, που φορούσαν και αυτοί «κίτρινα γιλέκα».
Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11:30 το πρωί επί των οδών Φιλελλήνων και Όθωνος, μεταφέρθηκε στις 12:30 στην Ερμού, όπου μοιράστηκαν χιλιάδες ανακοινώσεις, με πολύ θετικές αντιδράσεις και θερμή υποδοχή από χιλιάδες περαστικούς.
Στις 13:30 οι συγκεντρωμένοι που φορούσαν κίτρινα γιλέκα, πραγματοποίησαν πορεία μέσω Σταδίου, Εδουάρδου Λω και Πανεπιστημίου και κατέληξαν και ενώθηκαν με την πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην πλατεία Κλαυθμώνος και συμμετείχαν στην πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ανένταχτοι ακτιβιστές, στελέχη της ΛΑ.Ε και άλλων αριστερών οργανώσεων, δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες και αρκετοί νέοι και νέες.
Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα υποστήριξης του Γαλλικού κινήματος, ενάντια στον αυταρχισμό και υπέρ της ανάγκης να αναπτυχθεί και στην Ελλάδα κίνημα ανάλογο των «κίτρινων γιλέκων» της Γαλλίας. Ένα κίνημα  που θα διεκδικήσει αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις και εργασιακές σχέσεις, τερματισμό της φορολεηλασίας, πραγματική προστασία της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας, σταμάτημα  στις αποκοπές ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, αναδιανομή εισοδημάτων υπέρ των λαϊκών στρωμάτων, έλεγχο των πολυεθνικών αλυσίδων, θέσεις εργασίας, αξιοπρέπεια δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία, ενάντια στην υποτέλεια και την κηδεμονία.
Όλα τα μηνύματα και σήμερα έδειξαν ότι υπάρχει έδαφος να αναπτυχθεί με επιτυχία και στην Ελλάδα κίνημα ανάλογο των κίτρινων γιλέκων.
Πολύ κακή εντύπωση στους κινηματικούς κύκλους προκάλεσε η προσπάθεια του ΚΚΕ να αποκόψει τα «κίτρινα γιλέκα» από τη συγκέντρωση των συνταξιούχων αφενός με την επιβολή της πρότασης συνδικαλιστών της επιρροής του στο συντονιστικό των συνταξιούχων την τελευταία στιγμή, Παρασκευή Βράδυ, για μεταφορά της πανελλαδικής συγκέντρωσης συνταξιούχων από το Σύνταγμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και η δημόσια αναγγελία από συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ότι αυτό έγινε, γιατί στο Σύνταγμα καλούσαν κίτρινα, μαύρα και πράσινα γιλέκα μαζί με αναρχικούς και φασίστες (;;;).