Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Κυριακη 16 Δεκεμβριου 2018


 Ισραηλινός ραβίνος ζητά από τους σιωναζι κατοίκους της Δυτικής Όχθης να δηλητηριάσουν το Παλαιστινιακό Νερό
Εμπνευσμένοι από την ενθάρρυνση αυτή, οι Σιωναζι αποικοι σκότωσαν πολλούς Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη
 04 Ιουλίου 2017
Ημέρες της Παλαιστίνης, ο Ισραηλινός σιωναζι ραβίνος Shlomo Mlma της Δυτικής Όχθης ζήτησε από τους Ισραηλινούς σιωωναζιστικούς αποικους να δηλητηριάσουν παλαιστινιακούς υδάτινους πόρους για να τους σκοτώσουν.
Ο Μίμα, πρόεδρος του Συμβουλίου των Ραβινων στους οικισμούς της Δυτικής Όχθης, ζήτησε από τους αποίκους να το κάνουν για να καθαρίσουν τους Παλαιστίνιους από τις πόλεις και τα χωριά της Δυτικής Όχθης.
Σύμφωνα με την ισραηλινή οργάνωση κατά της κατοχής "Breaking the Silence", ο ραβίνος ήθελε τους Ισραηλινούς σιωναζιστικούς αποίκους να πιέσουν τους Παλαιστινίους να εγκαταλείψουν τα χωριά τους και να ανοίξουν το δρόμο για τους αποίκους να αναλάβουν τις χώρες τους.
Δεκάδες  παρόμοιες παραγγελίες  έγιναν από τους ραβινους που ζήτησαν τη  δολοφονία Παλαιστινίων , τη στέρηση των εδαφών και των αγροτικών περιοχών και την καταστροφή της περιουσίας τους.
Το διεθνές δίκαιο θεωρεί τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως κατεχόμενα εδάφη και θεωρεί ότι όλα τα σιωναζιστικά οικιστικά κτήματα στη γη είναι παράνομα.
Περίπου 800.000 σιωναζιστικοί άποικοι ζουν επί του παρόντος σε περισσότερους από 100 σιωναζιστικούς οικισμούς που χτίστηκαν από τότε που το Ισραήλ κατέλαβε τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ το 1967.
Εμπνευσμένοι από την  ενθάρρυνση αυτή , Ισραηλινοί σιωναζιστικοί άποικοι σκότωσαν αρκετούς  Παλαιστίνιους  και  κατέστρεψαν τις περιουσίες τους  στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αντρέ Vltchek: Η Συρία κερδίζει, γιατί η μόνη εναλλακτική λύση θα ήταν η σκλαβιά και η υποταγή, και αυτό δεν είναι στο λεξικό των ανθρώπων εδώ. Ο λαός της Συρίας κέρδισε επειδή έπρεπε να κερδίσει, ή να αντιμετωπίσει τον αναπόφευκτο θάνατο της χώρας τους και να καταρρεύσει το όνειρό τους για μια pan-Αραβική Πατρίδα.

Ολόκληρο το έθνος κινητοποιήθηκε, η Συρία κέρδισε τον πόλεμο εναντίον της χορηγούμενης από τις ΗΠΑ τρομοκρατίας
 14 Δεκεμβρίου 2018
Ναι, υπάρχουν ερείπια, στην πραγματικότητα πλήρη καταστροφή, σε ορισμένες από τις γειτονιές του Χομς, του Χαλέπι, στα περίχωρα της Δαμασκού και αλλού.
Ναι, υπάρχουν τρομοκράτες και «ξένες δυνάμεις» στο Idlib και σε αρκετές μικρότερες τσέπες σε ορισμένες περιοχές της χώρας.
Ναι, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατομμύρια είναι είτε εξόριστοι είτε εκτοπισμένοι εσωτερικά.
Αλλά η χώρα της Συρίας στέκεται ψηλά.
Δεν κατέρρευσε όπως η Λιβύη ή το Ιράκ. Ποτέ δεν παραδόθηκε. Ποτέ δεν θεώρησε την παράδοση ως επιλογή. Έχει περάσει από ολική αγωνία, με πυρκαγιά και αδιανόητο πόνο, αλλά στο τέλος, κέρδισε. Έχει σχεδόν κερδίσει. Και η νίκη, κατά πάσα πιθανότητα, θα είναι τελική το 2019.
Παρά το σχετικά μικρό του μέγεθος, δεν κέρδισε σαν ένα «μικρό έθνος», πολεμώντας εναντίον του ισλαμοφασιστοπόλεμου. Είναι κερδοφόρα σαν μια μεγάλη, ισχυρή πολιτεία: αγωνίστηκε με υπερηφάνεια, εμπρός, ανοιχτά, ενάντια σε όλες τις πιθανότητες. Αντιμετώπισε τους εισβολείς με τεράστιο θάρρος και δύναμη, στο όνομα της δικαιοσύνης και της ελευθερίας.
Η Συρία κερδίζει, γιατί η μόνη εναλλακτική λύση θα είναι η δουλεία και η υποταγή, και αυτό δεν είναι στο λεξικό του λαού εδώ. Ο συριακός λαός κέρδισε επειδή έπρεπε να κερδίσει ή να αντιμετωπίσει την αναπόφευκτη κατάρρευση της χώρας τους και την κατάρρευση του ονείρου τους για παναραβική πατρίδα.
Η Συρία κερδίζει, και ελπίζουμε ότι τίποτα εδώ στη Μέση Ανατολή δεν θα είναι το ίδιο και πάλι. Οι μακριές δεκαετίες ταπείνωσης των Αράβων έχουν τελειώσει. Τώρα ο καθένας στη γειτονιά παρακολουθεί. Τώρα όλοι γνωρίζουν: Η Δύση και οι σύμμαχοί της μπορούν να καταπολεμηθούν και να σταματήσουν. δεν είναι αήττητοι. Είναι εξαιρετικά βάναυσο και αδίστακτο, ναι, αλλά όχι αήττητο. Τα πιο φαύλο, φονταμενταλιστικά θρησκευτικοφασιστικά εμφυτεύματα μπορούν επίσης να θρυμματιστούν. Το είπα προηγουμένως και το επαναλαμβάνω εδώ: Το Χαλέππο είναι το Στάλινγκραντ της Μέσης Ανατολής. Χαλέπι και Χομς και άλλες θαρραλέες πόλεις της Συρίας. Εδώ ο φασισμός αντιμετώπισε, πάλεψε με όλη τη δύναμη και με μεγάλη θυσία και τελικά αποθάρρυνε.
Καθίζω στο γραφείο ενός συριακού στρατηγού, Αχτάν Αχμάντ. Μιλάμε ρωσικά. Τον ρωτώ για την κατάσταση ασφαλείας στη Δαμασκό, αν και γνωρίζω ήδη. Για μερικές βραδιές και νύχτες, περπατούσα μέσα από τους στενούς δρόμους της παλιάς πόλης. ένα από τα λίκνα της ανθρώπινης φυλής. Γυναίκες, ακόμη και νεαρά κορίτσια, περπατούσαν επίσης. Η πόλη είναι ασφαλής.
Ο Andre Vltchek  είναι φιλόσοφος, μυθιστοριογράφος, σκηνοθέτης και ερευνητικός δημοσιογράφος. Έχει καλύψει πολέμους και συγκρούσεις σε δεκάδες χώρες. Τρία από τα τελευταία του βιβλία είναι η Επαναστατική Αισιοδοξία, ο Δυτικός Νιχιλισμός ,  ένα επαναστατικό μυθιστόρημα  "Aurora"  και ένα bestselling έργο πολιτικού μη-μυθιστορήματος: " Εκθέτοντας τους Lies Of The Empire ".  Παρακολουθήστε τη  Rwanda Gambit , το πρωτοποριακό ντοκιμαντέρ του για τη Ρουάντα και το DRCongo και την ταινία / διάλογό του με τον Noam Chomsky  "για τη δυτική τρομοκρατία" . Ο Vltchek διαμένει επί του παρόντος στην Ανατολική Ασία και τη Μέση Ανατολή και συνεχίζει να εργάζεται σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να προσεγγιστεί μέσω της  ιστοσελίδας του  και του Twitter . Συχνά συμβάλλει στην παγκόσμια έρευνα.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτός είναι ο gianis (Varufakis) με το ένα ν...
Το ψάχνατε πολύ αυτό το παλικάρι; Είναι στην Αγγλια. Πως ήταν δυνατό να μην πάρει μερος διαφήμισης της συνθήκης (Λαθρο) Μετανάστευσης;
Με αφίσα του Τρότσκιστικου Socialist Workers Party:
"Οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι εδώ" !!!
Σχολιο.- Έλα ρε; ο Γιάνης στηρίζει ανοιχτά τα κυκλώματα trafficking; Που έχει σύννεφο να ανεβώ να πέσω!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλλο ένα ύπουλο φίδι σε διατεταγμένη υπηρεσία! Αλλος ένας φυτεμένος φιλε-left λακές της παγκοσμιοποίησης...
Ο Βαρουφάκης προτείνει την συνεκμετάλλευση Αιγαίου με την Τουρκία
15/12/2018
Σε άρθρο του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προκαλεί και πάλι με μια πρόταση «βόμβα» μέσω της οποίας προτείνει την συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων στο Αιγαίο με την Τουρκία.
Στο  άρθρο του που αναρτήθηκε στο προσωπικό του μπλογκ και στη συνέχεια αναδημοσιεύτηκε από την Εφημερίδα των Συντακτών, υιοθετείται γραμμή «επίθεσης φιλίας» στην Τουρκία μέσω των πετρελαίων έτσι ώστε η Ελλάδα να αναδειχθεί σε μια περιφερειακή δύναμη σταθερότητας και ειρήνης που θα την αναδείξει στο ευρωπαϊκό σκηνικό.
Είναι όμως έτσι;
Η «πρόταση»» αυτή του Βαρουφάκη, που ακόμη και οι ίδιοι Τούρκοι δεν  έχουν θέσει επίσημα ζητάει ουσιαστικά από την Ελλάδα να παραιτηθεί των δικαιωμάτων που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο στο Αιγαίο και για να γίνει «δορυφόρος» της Τουρκίας, να «φινλανδοποιηθεί».
Στη αρχή του άρθρου ο Γ.Βαρουφάης εξαπολύει επίθεση κατά του Ισραήλ και του πρωθυπουργού Μ.Νετανιάχου για το θέμα των Παλαιστινίων επιχειρώντας το γνωστό τρυκ της ενοχοποίησης της Ελλάδας, ότι περίπου «φταίει» για το ότι γίνεται στη Γάζα αφού δεν κάνει τίποτα.
Είναι η κλασική τακτική της επίρριψης ευθυνών και ενοχής για οτιδήποτε γίνεται στον κόσμο από το λιώσιμο των πάγων μέχρι τη Γάζα άρα είμαστε συνένοχοι.
Αφού καθαρίσαμε με αυτό –και βρήκαμε τους ενόχους-  στη συνέχεια επιχειρεί να μας τρομάξει λέγοντας ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια στη συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ για την εκμετάλλευση των θαλάσσιων πόρων στην Α.Μεσόγειο.
Μετά πετάγεται λίγο βορειότερα μιλώντας για ανάλογη συμφωνία μεταξύ Σκωτίας και Νορβηγίας στη βόρεια Θάλασσα, λέγοντας ότι αυτή δεν «επιλύθηκε ούτε με προσφυγή στη Χάγη ούτε με τραμπουκισμούς» εξισώνοντας βέβαια εδώ θύτη και θύμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι και εμείς ως Ελλάδα κάνουμε τραμπουκισμούς στο… Αιγαίο!
Βέβαια ας θυμίσουμε στον πρώην υπουργό Οικονομικών ότι οι Νορβηγοί δεν έχουν σφάξει χιλιάδες Έλληνες, δεν ήταν οι Σκωτσέζοι υπόδουλοι για 400 χρόνια στους Νορβηγούς κατακτητές ούτε οι Νορβηγοί έχουν διαπράξει γενοκτονίες.
Αλλά δεν είναι μόνο ιστορικό το παράλογο του επιχειρήματος. Είναι και γεωγραφικό. Μια συνεκμετάλλευση στον Μπάμπουρα για παράδειγμα υπερπηδά νησιά όπως η Σαμοθράκη και του Ανατολικού Αιγαίου.
Δεν είναι βόρεια Θάλασσα εδώ. Είναι μια κλειστή θάλασσα η οποία έχει εθνικά εδάφη τα οποία θα υπερκαλυφθούν από την Τουρκία, εάν πούμε το «ναι».
Έτσι στη… βαθυστόχαστη αυτή ανάλυση προτείνει τη δημιουργία μιας συμφωνίας με την Τουρκία για τον μοίρασμα του Αιγαίου καθώς έτσι θα αποδυναμωθεί ο Ερντογάν(!) ο οποίος επενδύει στην ένταση.
Αυτό γιατί θα πει ο Τούρκος πολίτης σύμφωνα με το σκεπτικό Βαρουφάκη: «Μωρέ τι καλοί είναι αυτοί οι Έλληνες και έχουμε τον Ερντογάν που τους κυνηγά».
Τέτοια και άλλα ευφάνταστα προτείνει ο Βαρουφάκης στο άρθρο του μιλώντας για ένα ευρύτερο συνεταιρισμό μεταξύ
Ελλάδας, Κύπρου, Τουρκίας, Λιβάνου, Ισραήλ, Αιγύπτου και Παλαιστινιακής Αρχής. Τη Λιβύη πάντως την άφησε έξω. Προφανώς δε του κάνει για συνεταίρος




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΝΑΣ ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Τον Δεκέμβριο του 1990 ο καταξιωμένος ήδη διεθνώς σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος επισκέπτεται την πόλη της Φλώρινας, με σκοπό να γυρίσει την ταινία Το Μετέωρο Βήμα του Πελαργού με πρωταγωνιστές τον Μαρτσέλο Μαστρογιάννι και τη Ζαν Μορό.
Η ταινία, πριν ακόμη γυριστεί, είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και του τύπου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι το σενάριο της ταινίας έφτασε και στα χέρια του γνωστού και μη εξαιρετέου για την εποχή μητροπολίτη της πόλης, Αυγουστίνου Καντιώτη, με πρωτοβουλία του οποίου είχε κατεδαφιστεί το 1971 ο μητροπολιτικός ναός της Φλώρινας, Άγιος Παντελεήμονας, και θεμελιώθηκε νέος μητροπολιτικός ναός παρουσία του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Το 1972 επίσης με τη χρήση ερπυστριοφόρων, που είχαν θέσει στη διάθεσή του οι κρατικές αρχές, κατεδαφίστηκαν η εκκλησία του Αμύνταιου και πολλές άλλες εκκλησίες του νομού Φλώρινας. Ο Καντιώτης επικαλέστηκε κίνδυνο κατάρρευσης των κτιρίων, ενώ σύμφωνα με τους κατοίκους οι ναοί καταστράφηκαν επειδή οι τοιχογραφίες τους είχαν σλαβικές επιγραφές. Ο Καντιώτης λοιπόν, μόλις διάβασε το σενάριο της ταινίας, καταθορυβήθηκε. Κατά τη γνώμη του η ταινία πρόσβαλλε το έθνος και το Χριστιανισμό! Έτσι, απείλησε τον Αγγελόπουλο ότι θα τον αφορίσει και …. τον διέταξε να σταματήσει τα γυρίσματα. Ο Αγγελόπουλος φυσικά δεν υποχώρησε. Το θέμα πήρε διεθνείς διαστάσεις. Ο διάσημος σκηνοθέτης είχε τη στήριξη των πολιτικών της αριστεράς και την αρωγή του διεθνούς φήμης σκηνοθέτη και φίλου του, Ακίρα Κουροσάβα οποίος διεθνοποίησε το θέμα.
Όταν λοιπόν ο σκηνοθέτης επέστρεψε στη Φλώρινα, για να αρχίσει τα γυρίσματα της ταινίας, μια μεγάλη μερίδα των Χριστιανών της Φλώρινας είχε κατακλύσει την πόλη με μαύρες σημαίες και πλακάτ, ενώ υπήρχαν και καρικατούρες που παρίσταναν τον σκηνοθέτη σαν ένα προδότη που κρατούσε ένα σακούλι με 600 εκατομμύρια δραχμές και εμφανίζονταν συνθήματα, όπως «αναρχία, ανθελληνισμός, αθεΐα, ακολασία», με τις καμπάνες να χτυπούν πένθιμα και τα μεγάφωνα να παιανίζουν τη «Μακεδονία ξακουστή». Τότε οι Χριστιανοί πιστοί και ο Καντιώτης άρχισαν να κραυγάζουν όλοι μαζί το ''Αφορισμένοι, αφορισμένοι!''.
Το ημερολόγιο έγραφε τότε 17 Δεκεμβρίου 1990...
Τελικά, η ταινία ολοκληρώθηκε και έφτασε μέχρι τις Κάννες. Στην επόμενη ταινία του, Το βλέμμα του Οδυσσέα, ο Αγγελόπουλος αφιέρωσε μία σκηνή για αυτό το περιστατικό.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αγνοώντας την ημερομηνία γέννησής του, ξέρουμε πως ο Λούντβιχ Βαν Μπετόβεν βαφτίστηκε στις 16 ή 17 Δεκεμβρίου 1770 και μεγαλώνοντας πραγματοποίησε μια ιστορική τομή: Μέχρι τότε έγραφαν μουσική που απευθυνόταν στις βασιλικές Αυλές και τα σαλόνια. Ο μεγαλοφυής της μουσικής έγραψε για τον λαό!
Έχοντας εμπνευστεί από τη Γαλλική Επανάσταση, αφιέρωσε την 3η Συμφωνία του (τη μεγαλειώδη "Ηρωική") στον Ναπολέοντα. Κι όταν ο Ναπολέων στέφθηκε Αυτοκράτορας, αφαίρεσε την αφιέρωση, λέγοντας:
"Τώρα κι αυτός θα ποδοπατήσει όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, υποκύπτοντας μόνο στις φιλοδοξίες του. Θα τοποθετήσει τον εαυτό του πάνω από καθετί άλλο και θα γίνει τύραννος".
Σχολιο.- Αρχικά είχε αναρωτηθεί μάλιστα απογοητευμένος: "Ώστε είναι κι αυτός ένας κοινός θνητός"! Θεωρώντας πως μόνο οι κοινοί θνητοί έχουν την ματαιόδοξη δίψα της εξουσίας. Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο Μπετόβεν ήταν στις πολιτικές του πεποιθήσεις βαθιά δημοκράτης.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ματωμένη Πρωτοχρονιά του 1944 στο Τσαλ Νταγ της Δράμας
Το 1943 στο Τσαλ – Νταγ* της Ανατολικής Μακεδονίας δρούσε το τμήμα του ΕΛΑΣ «Ρήγας Φεραίος» με επικεφαλής τον Σπάρτακο. Για την αποτελεσματικότερη πάλη κατά των Βούλγαρων καταχτητών, ο ΕΛΑΣ πρότεινε συνεργασία στο ένοπλο τμήμα του «εθνικόφρονα» Αντών Τσαούς (Αντώνης Φωστερίδης) που βρισκόταν και αυτό σ’ εκείνη την περιοχή. Μετά από διαπραγματεύσεις οι δυο πλευρές αποφάσισαν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά του 1944 σε κοινό τραπέζι, όπου θα έμπαιναν οι βάσεις της συνεργασίας και της από κοινού δράσης. Οι ΕΛΑΣίτες, αφού έκαναν τις σχετικές προετοιμασίες, περίμεναν τους καλεσμένους τους στη χαράδρα Μποέβας Οβατζίκ. Χαράματα της Πρωτοχρονιάς φτάνει αιφνιδιαστικά η ομάδα του Αντών Τσαούς, σφάζουν πρώτα τον ανύποπτο σκοπό και σκοτώνουν πάνω στον ύπνο 17 ΕΛΑΣίτες (κατ’ άλλες πληροφορίες 29).
Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, η πρόσκληση έγινε από τον Αντών Τσαούς. Στο γιορτινό (υποτίθεται) τραπέζι, απέναντι σε κάθε ΕΛΑΣίτη κάθισε ένας της ομάδας του Αντών Τσαούς και μόλις δόθηκε το σύνθημα ο καθένας πυροβόλησε τον απέναντί του ΕΛΑΣίτη.Σώθηκε μόνο ο σκοπός που πρόλαβε και διέφυγε.
Η σφαγή έγινε με υπόδειξη του Αγγλου αξιωματικού Μίλερ, της Συμμαχικής Στρατιωτικής Αποστολής, που δεν έβλεπε με καλό μάτι την ανάπτυξη της ΕΑΜικής Αντίστασης και δεν ήθελε σε καμιά περίπτωση ο ΕΛΑΣ να έχει τον «πρώτο λόγο» στην περιοχή. Την μπαμπέσικη δολοφονία των ανταρτών του ΕΛΑΣ ακολούθησαν οι –συνηθισμένες για τέτοιους δολοφόνους- φρικαλεότητες που περιγράφονται σε τοπικό τραγούδι που γράφτηκε για το λόγο αυτό και διέσωσε ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Ηλίας Ε. Σαπρανίδης· το τραγουδούσαν στο χωριό του.
Στη συνέχεια ο Μίλερ με την ομάδα του Αντών Τσαούς πέρασαν στο Μποζ Νταγ**, απ’ όπου έστειλε σημείωμα στον έφεδρο ανθυπολοχαγό Άγη (Ζαχαρία Χαρτοματζίδη) να συναντηθούν για να «συνεννοηθούν» για τα σημεία που θα γίνονταν ρίψεις οπλισμού. Ο Άγης, που αγνοούσε τη δολοφονία των ΕΛΑΣιτών της ομάδας Σπάρτακου, πήγε στη συνάντηση με δέκα ΕΛΑΣίτες. Ο Μίλερ προσπάθησε να τον πείσει να γίνει όργανό του και ο Άγης αρνήθηκε. Τότε ο Μίλερ με τους ένοπλους Παντελή, Μικρόπουλο, Πετράκη, Αναστάς Αγά, του Αντών Τσαούς, τον συνέλαβαν μαζί με οχτώ ακόμα από τους συντρόφους του, τους βασάνισαν φριχτά και τους εκτέλεσαν. Οι δυο κατάφεραν και ξέφυγαν.
Ο Αντών Τσαούς, όπως είναι γνωστότερος ο Αντώνης Φωστερίδης (1912-1979), μεταπολεμικά διετέλεσε βουλευτής Δράμας με τον «Ελληνικό Συναγερμό.» Παραθέτουμε αυτές τις δυο εικόνες, αντί άλλων βιογραφικών του στοιχείων ή δικών μας χαρακτηρισμών. Είναι τα σημειωματα που εστειλε ο Αντων Τσαους στις Βουλγαρικες φασιστικες αρχες οπου τους δηλωνε ότι δεν εχει καμια αντιπαραθεση μαζι τους και ότι και οι δυο εχουν τον κοινο σκοπο της καταπολεμισης της εκφυλης ιδεας του κομμουνισμου.
Τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια του «κλίματος» των «ίσων αποστάσεων», της «αμφισβήτησης» και του «ξαναγραψίματος» της ιστορίας… χωρίς τις «παρωπίδες» και τις «στρεβλώσεις» της «ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς» εντείνεται η προσπάθεια να προβάλλονται άτομα της ποιότητας του Φωστερίδη ως αντιστασιακοί που πολέμησαν τους καταχτητές. Το παρελθόν τους, όμως, έμεινε ανεξίτηλα γραμμένο στις μνήμες όσων επέζησαν και δεν θα σβήσει όσες γενιές και να περάσουν. Όσο για το παρόν, οι τοπικές οργανώσεις της Χρυσής Αυγής δίνουν κάθε χρόνο… «δυναμικό» στις τελετές προς τιμή του Αντών Τσαούς και των ομοίων του.
* Τα Όρη Λεκάνης ή Τσαλ Νταγ είναι οροσειρά της Ανατολικής Μακεδονίας. Καταλαμβάνει το βόρειο τμήμα του νομού Καβάλας και εισχωρεί επίσης στο νοτιοανατολικό τμήμα του νομού Δράμας. Η ψηλότερη κορυφή της έχει υψόμετρο 1.298 μέτρα και βρίσκεται περίπου στα όρια του νομού Καβάλας με τον νομό Δράμας, δυτικότερα του χωριού Λεκάνη.
** Όρος Φαλακρό ή Μποζ Νταγ (τούρκικη λέξη που σημαίνει γκρι βουνό) του νομού Δράμας με υψόμετρο 2.232 μέτρα. Είναι το ψηλότερο βουνό της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
[Ιστορικά στοιχεία αντλήθηκαν κυρίως από τον Ριζοσπάστη. Οι στίχοι του τραγουδιού «Πρωτοχρονιά» δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ «Εθνική Αντίσταση».]



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναπολώντας τα χρόνια που ο Φύρερ είχε παραχωρήσει τη Μακεδονία στους Βουλγάρους. Ο τυπος χθες στη Θεσσαλονικη στο Λευκο Πυργο που χαιρετουσε ναζιστικα. Όπως αφηγείται νοσταλγικά ο γερμανοντυμένος παππούς.
Τότε που με τη συμμορία του Μιχάλ-Αγά, του Κισά-Μπατζάκ ή του Λατίφ-Εφέντ, έσφαζε εαμίτες παπάδες, και βούταγε μπακίρια και σαΐσματα απ' τα χωριατόσπιτα.
Σχολιο.- του αντον -τσαους που αργοτερα εγινε και βουλευτης της δεξιας
Ο Αντων Τσαους ηταν επικεφαλης δεξιας συμοριας στο νομο δραμας κι οχι μονο...παντως το μοσχαρι του παπου μου στον αγιο αθανασιο δραμας το κλεψανε με δικη του εντολη  ε φταιει κι ο παπους που ηταν αριστερος ....βλεπε αντωνης φοστεριδης απο κρηνιδες καβαλας




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Και αυτό έρχεται και κουμπώνει στο δικό μου άρθρο για τις προβοκάτσιες που στήνονται....
"Εχει προκληθεί πολιτικός και διπλωματικός σάλος καθώς έγινε γνωστό ότι οι δράστες είναι... δύο Αμερικανοί από τη «διευκόλυνση» (δηλαδή τη βάση) των ΗΠΑ στη Σούδα, δύο Βρετανοί από τη βάση του ΝΑΤΟ εκεί και ένας Ελληνας, ο οποίος έχει σχέση με την τροφοδοσία της νατοϊκής βάσης! Οπως αποδεικνύεται από τις λήψεις καμερών επιτήρησης καταστημάτων που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο με τη συναγωγή, δράστης του πρώτου εμπρησμού ήταν ο ένας από τους δύο Αμερικανούς με συνεργούς τούς υπόλοιπους τέσσερις, ενώ δράστης του δεύτερου εμπρησμού ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους δύο Βρετανούς (33 ετών, ενώ ο δεύτερος είναι 23) με τους υπόλοιπους να φυλάνε τσίλιες!
Οι δύο Αμερικανοί φυγαδεύτηκαν αμέσως στο εσωτερικό της βάσης τους και ενδεχομένως να έχουν ήδη μεταφερθεί εκτός Ελλάδας, ενώ κλιμάκιο της αμερικανικής πρεσβείας έσπευσε αμέσως στα Χανιά για να κουκουλώσει την υπόθεση και να υποβαθμίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την αναφορά στους Αμερικανούς δράστες από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης."

Το φιάσκο του «αντισημιτισμού», του Γιώργου Δελαστίκ
13:46 | 26 Ιαν. 2010
Σοβαρότατες πολιτικές διαστάσεις με εξαιρετικά ύποπτες και σκοτεινές πτυχές έχει πάρει πλέον η υπόθεση του διπλού εμπρησμού της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά, στις 5 και στις 17 Ιανουαρίου, με την αποκάλυψη των δραστών της επαίσχυντης πράξης. Εχει προκληθεί πολιτικός και διπλωματικός σάλος καθώς έγινε γνωστό ότι οι δράστες είναι... δύο Αμερικανοί από τη «διευκόλυνση» (δηλαδή τη βάση) των ΗΠΑ στη Σούδα, δύο Βρετανοί από τη βάση του ΝΑΤΟ εκεί και ένας Ελληνας, ο οποίος έχει σχέση με την τροφοδοσία της νατοϊκής βάσης! Οπως αποδεικνύεται από τις λήψεις καμερών επιτήρησης καταστημάτων που βρίσκονται στον ίδιο δρόμο με τη συναγωγή, δράστης του πρώτου εμπρησμού ήταν ο ένας από τους δύο Αμερικανούς με συνεργούς τούς υπόλοιπους τέσσερις, ενώ δράστης του δεύτερου εμπρησμού ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία από τους δύο Βρετανούς (33 ετών, ενώ ο δεύτερος είναι 23) με τους υπόλοιπους να φυλάνε τσίλιες!
Οι δύο Αμερικανοί φυγαδεύτηκαν αμέσως στο εσωτερικό της βάσης τους και ενδεχομένως να έχουν ήδη μεταφερθεί εκτός Ελλάδας, ενώ κλιμάκιο της αμερικανικής πρεσβείας έσπευσε αμέσως στα Χανιά για να κουκουλώσει την υπόθεση και να υποβαθμίσει όσο το δυνατόν περισσότερο την αναφορά στους Αμερικανούς δράστες από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.
Οι Αμερικανοί απαιτούν για τον σκοπό αυτόν τη συνεργασία της ελληνικής αστυνομίας, στην οποία άλλωστε οι υπεύθυνοι της αμερικανικής βάσης αρνήθηκαν να δώσουν τα ονόματα των δραστών. Εννοείται ότι η τοπική ΕΛ.ΑΣ. έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και το θέμα χειρίζεται απευθείας το υπουργείο Δημόσιας Τάξης λόγω του εκρηκτικού πολιτικού χαρακτήρα του θέματος.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τους δύο Βρετανούς. Οι αρχικές πληροφορίες τούς φέρουν ως εκπαιδευτές της ειδικής μονάδας Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ, αλλά τα τελευταία 24ωρα καταβάλλεται προσπάθεια να παρουσιαστούν ως... εργαζόμενοι σε μπαρ (!) ώστε να υποβαθμιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι επικίνδυνες για το Λονδίνο πολιτικές διατάσεις του θέματος και φυσικά οι δικαιολογημένες αντίστοιχες υποψίες.

Το πιο διασκεδαστικό είναι ότι στην αναγνώριση των δραστών έπαιξε καθοριστικό ρόλο, όπως μεταδίδεται από τα Χανιά, το κλιμάκιο της... ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας Μοσάντ που βρίσκεται μόνιμα στην Κρήτη, το οποίο «εισέβαλε» στα γραφεία της ΕΛΑΣ στα Χανιά και απαίτησε από τους Ελληνες αστυνομικούς να μαζέψουν το οπτικό υλικό από όλες τις κάμερες των καταστημάτων, βάσει του οποίου όντως αποκαλύφθηκαν οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί δράστες, μαζί με τον Ελληνα «τσιλιαδόρο» συνεργάτη τους. Προφανώς τώρα οι Ισραηλινοί πράκτορες θα τραβούν τα μαλλιά τους!
Η αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών κατεξευτέλισε παράλληλα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο έσπευσε να βγάλει ανακοίνωση προς τους Αμερικανούς πολίτες προειδοποιώντας τους για τον αντισημιτισμό των... Ελλήνων! Τι έχει άραγε η Ουάσιγκτον να πει τώρα που όλοι γνωρίζουν ότι δύο Αμερικανοί και όχι Ελληνες πολίτες συμμετείχαν στους εμπρησμούς, με τον έναν μάλιστα εξ αυτών να είναι και ο εμπρηστής την πρώτη φορά;
Σχολιο.- Βέβαια θα πρέπει να επισημάνω πως αυτό το άρθρο είναι από το 2010. Ο Δελαστίκ αν θυμάμαι καλά, στηρίζει την Κυβέρνηση των υποτακτικών του Ισραήλ
Σχολιο.- Λάθος τελείως θυμάσαι! Ο Δελαστίκ ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον όρο "σιωναζί"! Αποχώρησε από την διεύθυνση του ΠΡΙΝ όταν πλέον είχαν καταλάβει όλα τα πόστα της νεοτροτσικιστικής πλέον ανοιχτά και καραξεφτιλισμένης ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μετά από απαίτηση τους, όπως όλοι οι παλαιοί ΝΑΡιτες. Ιδιωτεύει πλέον, και δε ξέρω τι κάνει, από όταν τον απέλυσαν από όλα τα αστικά δημοσιογραφικά έντυπα που δούλευε, πριν δυο χρόνια περίπου, λόγω του ότι έλεγε την ΑΛΗΘΕΙΑ!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Δηλωσεις προχθες Παρασκευη του Αμερικανου υφυπουργου Εξωτερικων Μαικλ Πομπεο.
ΗΠΑ. Αντιρωσικη κινηση η Συμφωνια των Πρεσπων.
Στρατηγικο συνορο της Δυσεως η Ελλας – Τετραπλη συμμαχια με Κυπρο-Ισραηλ-Αμερικη




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το έπος... της Μαλάμως
 Επιθεώρηση στα χειρότερα της του Νίκου Χαρλαύτη
Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφόρος Αλεξάνδρας, Αθήνα
Διαρκεια : 130 '
Σκηνοθ.:Ελ. Γκασούκα
Ερμηνεύουν: Θ. Αλευράς, Κ. Ανταλόπουλος, Μπ. Γαλιατσάτος, Kaluta, Αρ. Γκαγκάνης.. Σκην.: Κ. Ζαμάνης. Κοστ.: Ν. Χαρλαύτης. Μουσ.: Θ. Καραμουρατίδης.
Μια ελληνική κωμωδία για την περιπετειώδη ζωή της Μαλάμως, μιας γυναίκας που ποθούν όλοι οι άντρες, αλλά εκείνη έχει μόνο έναν στο μυαλό της.
Σχολιο.- Απαράδεκτο κείμενο, απαράδεκτο χιούμορ κουραστικές ερμηνείες. Όσο ταλαντούχος να είναι ο Αλευράς πρέπει κάποια στιγμή να τον δούμε και σε ενα είδος διαφορετικό. Κούρασε όλο αυτό πια. Χαμένα λεφτά - κρίμα.
Σχολιο.- Μια από τις παραστάσεις για τις οποίες στενοχωρήθηκα που έχασα τον χρόνο μου. Απαράδεκτο κείμενο, ανέμπνευστη ή ανύπαρκτη σκηνοθεσία, αδικαιολόγητα μεγάλη διάρκεια για να μην ειπωθεί τίποτα. Εν ολίγοις, μια απόλυτη αστοχία. Οι ερμηνείες των Αλευρά, Ανταλόπουλου, Kaluta δεν αρκούν για να σχηματιστεί έστω μια θετική εντύπωση.
Σχολιο.- Επιθεώρηση επιπέδου Σεφερλή και πιο κάτω. Τουλάχιστον ο Σεφερλής έχει και μπαλέτα. Χυδαιολογία για να κρύψει την πλήρη έλλειψη χιούμορ. Καταρχήν δεν υπάρχει σενάριο, δεν υπάρχει υπόθεση, δεν υπάρχει έργο. Έτσι φυσικά δεν έχει κανένα νόημα να κρίνεις τους ηθοποιούς.  Ο κόσμος το έχει καταλάβει, και έτσι γεμίζει μόνο το μισό θέατρο. Αυτή η παράσταση είναι μόνο για το Δελφινάριο το καλοκαίρι, και πάλι είναι αμφίβολο αν θα επιτύχει.
Σχολιο.- Δυστυχώς η παράσταση είναι μια απογοητευση. Δεν αξίζει ούτε δον χρόνο ούτε τα χρήματα.
Σχολιο.- Στενοχωρηθηκα ειλικρινά παρακολουθώντας μια τέτοιου χαμηλού επιπέδου παράσταση που υποτιμά τον θεατή που έχει βέβαια κάποια κουλτούρα και αίσθηση τέχνης. Η κωμωδία είναι πολύ δύσκολο να αγγίξει το κοινό και θέλει πολύ σωστή επιλογή για να ξεχωρίσει και αναβαθμίσει το είδος. Το θεατρο Λαμπέτη δε, λίαν επιεικώς απαράδεκτο. Χρίζει άνεσης ανακαίνισης!!!
Σχολιο.- Κρίμα ένα σπουδαίο ταλέντο να σπαταλάται σε ρηχές παραγωγές. Κρίμααααα Όσο για τη κα Γκασούκα γκρέμισε τον πήχυ που ύψωσε πολύ ψηλά με τους Ήρωες που είχε βάλει. Λυπάμαι!!!! Το αξιοπερίεργο και θλιβερό είναι ότι το κοινό χειροκροτεί και επικροτεί το τίποτα.Και όμως δεν είναι να απορεί κανείς αρκεί να σκεφθεί την τωρινή απαξιωτική εικόνα της χώρας, απόλυτα συμβατό.
Σχολιο.- Η παράσταση αφορά κοινό που τους λείπει το σεξ μάλλον.Λόγια περί συνουσιας από άντρες που παριστάνουν τις γυναίκες. Σε όποιον αρέσει αυτό ας τρέξει. .
Σχολιο.- Έχω δει λίγες πάρα πολύ άσχημες θεατρικές παραστάσεις στη ζωή μου. Η συγκεκριμένη διεκδικεί επάξια τον τίτλο της χειρότερης.Ο ταλαντούχος Αλευράς έπεσε σε ατόπημα επιλέγοντας να πρωταγωνιστήσει σε παράσταση με τόσο κακόγουστο κείμενο το οποίο διακρινόταν από χιούμορ ιδιαίτερα χαμηλού επιπέδου που βασιζόταν μόνο σε φαλούς και σεξ.Περισσότερο πιστεύω θα γελούσα σε απόκριες στον Τύρναβο.
Σχολιο.- Μια παράσταση που θα την χαρακτήριζα κακή. Άκουγα κόσμο να γελάει και δεν καταλάβαινα το γιατί. Φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για γέλιο. Μόνο που είχε κάποιο ενδιαφέρον  ισως η προσπάθεια κάποιων ηθοποιών. Κατά τα αλλα μια αδιάφορη ιστορία κάποιας μαλαμως που προσπαθούσαν να την παρομοιάσουν με την Ελλαδα και τα δεινά που περνάει η χωρα και κάποιες χαζές αναφορές στα μνημόνια και στο πρώτη φορά αριστερά προκειμένου να συνδυάσουν τα άσχετα. Κρίμα γιατί είχα ακούσει καλα λόγια για τον Αλευρά και για το υποκριτικό του ταλέντο.
Σχολιο.- Σκέτη απογοήτευση!!!
Ίσως και από τις χειρότερες παραστάσεις που έχω δεί.
Απλά μην χάσετε τον χρόνο σας
Σχολιο.- Η χειρότερη παράσταση που έχω δει. Κρίμα για τον Θανάση Αλευρα, που παραμένει ταλαντούχος. Υπήρχε κόσμος που γελούσε και πραγματικά απορούσα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπηκαν προεκλογικα Τσιπρας και Μητσοτακης. Ολοταχως προς εκλογες. Ο πρωθυπoυργος μοιραζει λεφτα, και ο αρχηγος της αξιωματικης αντιπολιτευσης ποταμι υποσχεσεων.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αυτή είναι η Παλαιστίνη!
Σε εποχές που βασιλεύει το ψέμα,
η διάδοση της αλήθειας είναι πράξη επαναστατική

Αυτή είναι η Παλαιστίνη κι έχει ονοματεπώνυμο: είναι η Μάνα Um Naser Abu Hamid!
Αυτή η Μάνα βρίσκεται στον προσφυγικό καταυλισμό al-Am'ari που δημιούργησε η Κοινωνία των Εθνών (σημερινός ΟΗΕ) το 1949 και βρίσκεται κοντά στη Ραμάλα όπου εδρεύει η λεγόμενη "Παλαιστινιακή Αρχή", στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκει.
Πριν ένα περίπου χρόνο πρόσφερε έναν Μάρτυρα για την Παλαιστίνη, τον γιό της για την αιώνια γη των προγόνων τους.
Στα σιωνιστικά κολαστήρια των σιωνιστών βρίσκονται έξι (6) ακόμη γιοί της. Συνελήφθησαν από τους ναζί-σιωνιστές του κατοχικού καθεστώτος απαρτχάιντ και καταδικάστηκαν: οι τέσσερεις (4) σε ισόβια.
Το σπίτι της μέσα στον... καταυλισμό γκρέμισαν συθέμελα οι μπουλντόζες των σιωνιστών δύο (2) φορές, αφού δεν τους εμπόδισε  καθόλου η "Παλαιστινιακή Αρχή".
Προχθές οι μπουλντόζες των ναζί-σιωνιστών κατεδάφισαν για τρίτη φορά το σπίτι της
Αυτή η Μάνα σαν βράχος ριζωμένος στη γη σχολίασε: "Μου κατέστρεψαν δύο φορές το σπίτι και το ξαναφτιάξαμε. Κι αυτή τη φορά θα κάνουμε το ίδιο. Τα σπίτια μας, οι ζωές μας για την Παλαιστίνη".
Αυτή είναι η Παλαιστίνη!




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 Ο Ράμα αρπάζει 1.377.000 στρέμματα από Βορειοηπειρώτες!
Τι γίνεται στη λεγόμενη "Νότια Αλβανία" των πωληταριών της πατρίδας;
Ο "κεντροαριστερός" Ράμα αρπάζει 1.377.000 στρέμματα από Βορειοηπειρώτες στη Βόρειο Ήπειρο κι εμείς σιωπούμε μιας και το αφεντικό προστάζει σιωπή!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Γαλλία των κάτω δηλώνει πόλεμο  στην οικονομική δικτατορία των Ρότσιλντ




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




''Και οι δύο δολοφόνησαν εν ψυχρώ την κόρη μου''
 Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018, 09:23
Τη θλίψη και τον πόνο της για τη δολοφονία της Ελένης δεν μπορεί να κρύψει η οικογένειά της. Να μάθει την αλήθεια για το τι ακριβώς συνέβη και να απαντηθούν όλα τα βασανιστικά «γιατί» ζητεί ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας εξηγώντας πόσο δύσκολες είναι οι στιγμές που περνούν αυτός και η σύζυγός του από τη στιγμή που έμαθαν πως η κόρη τους βρέθηκε νεκρή στην πόλη όπου σπούδαζε.
«Και οι δυο ήταν εν ψυχρώ εκτελεστές, βιαστές, βασανιστές. Και οι δυο» είπε ο Γιάννης Τοπαλούδης αναφερόμενος στους δύο δράστες που βρίσκονται στις φυλακές των Γρεβενών. «Τώρα ότι και να πάνε να κάνουν εγώ ξέρω τι κορίτσι είχαμε» πρόσθεσε μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στο Star.
Οι χειρότερες στιγμές που βίωσε όπως εξήγησε ήταν τρεις. Η στιγμή που πληροφορήθηκε πως η κόρη του είναι νεκρή, η στιγμή που μάζευε τα πράγματα της Ελενίτσας από το διαμέρισμα και όταν μετέφεραν τη σορό της με το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε και ο ίδιος. «Αυτά ήταν τα πιο σοκαριστικά για μένα» δήλωσε και συμπλήρωσε:
«Δεν ήταν μία απλή εκτέλεση. Υπήρχαν και βασανιστήρια η δολοφονία της δεν ήταν μία απλή δολοφονία ήταν συνεχής και βασανιστική. Και τη δολοφόνησαν και τη χτύπησαν και την ξαναδολοφόνησαν, πετώντας την στη θάλασσα. Όταν κάποιος βλέπει κάποια πράγματα και εθελοτυφλεί και μάλιστα πιθανόν να τα υπερασπίζεται κιόλας για να προστατεύσει το παιδί του επόμενο είναι να οδηγηθούν αυτά εδώ που οδηγήθηκαν. Καθένας είναι υπεύθυνος για το μεγάλωμα των παιδιών του. Εγώ το είπα από την αρχή αυτό. Αν δεν ήταν το δικό μου παιδί θα ήταν κάποιο άλλο σίγουρα. Απλά έτυχε να είναι η Ελένη».
Ο κ. Γιάννης και η κ. Κούλα Τοπαλούδη σήμερα, Κυριακή θα περίμεναν την κόρη τους για να περάσουν όλοι μαζί τις γιορτές των Χριστουγέννων.
«Στις 16 του μήνα θα ερχόταν το παιδί μας. Τι να αισθανθούμε χαρά; Το κορίτσι εγώ πήρα και ακύρωσα τα εισιτήρια γιατί κάποιοι της έβγαλαν το εισιτήριο για το ταξίδι χωρίς επιστροφή. Κλαίμε όλη την ημέρα. Πάμε να κοιμηθούμε και σκεφτόμαστε τις βασανιστικές τελευταίες της στιγμές. Ποιος γονιός θα μπορούσε να πει τι; Να πει τι για αυτούς τους…» ανέφερε ο πατέρας της 21χρονης φοιτήτριας.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο στρατός των σιωναζι κατεδάφισε το σπίτι Παλαιστίνιου
 Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018, 06:25
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε το σπίτι της οικογένειας του φερόμενου ως δολοφόνου ενός στρατιώτη τον Μάιο, κατά τη διάρκεια επιχείρησης που διεξήγαγε τα ξημερώματα της Παρασκευής προς Σάββατο κοντά στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Εκατοντάδες αληταραδες ισραηλινοναζιστες στρατιώτες απέκλεισαν την περιοχή και μπήκαν την Παρασκευή στον καταυλισμό Παλαιστίνιων προσφύγων Αλ Αμάρι, σε μικρή απόσταση από τη Ραμάλα, έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής, και δεν αποχώρησαν παρά το πρωί του Σαββάτου, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «δεκάδες Παλαιστίνιοι αγωνιστηκαν με επεισόδια. Οι αγωνιστες πατριωτες Παλαιστινιοι πέταξαν πέτρες προς την κατεύθυνση των αληταραδικων σιωναζιστικων δυνάμεων  που ανταπέδωσαν κάνοντας χρήση δακρυγονων ασφυξιογονων και οποιου αλλου μεσου μεταχειριζονται οι αλητες σιωναζι», ανέφερε το ισραηλινοναζιστικό επιτελείο σε ανακοίνωσή του.
Κατά την ίδια πηγή, το σπίτι το οποίο κατεδαφίστηκε ήταν αυτό του Ισλάμ Αμπού Χαμίντ, ο οποίος συνελήφθη τον Ιούνιο για τον φόνο ενός ισραηλινοναζιστη στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων, ο οποίος χτυπήθηκε στο κεφάλι από μάρμαρο που ερρίφθη από το κτίριο αυτό στον καταυλισμό Αλ Αμάρι κατά τη διάρκεια προηγούμενης επιδρομής του ισραηλινοναζιστικού στρατού, τον Μάιο.
Ανταποκριτές διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων είδαν το σπίτι να έχει μετατραπεί σε σωρό από συντρίμμια αφού οι ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις το ανατίναξαν.
Το σπίτι της οικογένειας του Αμπού Χαμίντ είχε καταστραφεί ξανά στο παρελθόν και ανοικοδομήθηκε. Ακόμη δύο αδέλφια του βρίσκονται στις ισραηλινοναζιστικές φυλακές, καθώς τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τους φόνους πέντε ισραηλινοναζιστών. Άλλα δύο αντιμετωπίζουν βαριές ποινές για διάφορα αδικήματα που τους προσάπτουν οι ισραηλινοναζιστικές αρχές. Ένας έκτος γιος της ίδιας οικογένειας είχε σκοτωθεί από τον ισραηλινοναζιστικό στρατό το 1994.
«Τι μπορούμε να κάνουμε; Ο εχθρός νομίζει ότι με τέτοιες ενέργειες θα μας τρομοκρατήσει, θα μας κάνει να τον φοβηθούμε», είπε η Λατίφα Αμπού Χαμίντ, μητέρα του Ισλάμ Αμπού Χαμίντ. Αλλά «αντιθέτως, η έχθρα μας δυναμώνει, και μαζί της η επιμονή μας και η δύναμή μας», πρόσθεσε.
Γείτονες ανέφεραν ότι εκατοντάδες κάτοικοι του καταυλισμού, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, διατάχθηκαν να βγουν από τα σπίτια τους και κατόπιν συγκεντρώθηκαν σε ένα γήπεδο για τη διάρκεια της επιχείρησης, εν μέσω της κρύας νύχτας.
Ο ισραηλινοναζιστικός στρατός καταστρέφει συχνά σπίτια Παλαιστινίων που κατηγορεί ότι διέπραξαν επιθέσεις εναντίον ισραηλινοναζιστών, κάνοντας λόγο περί ενός μέτρου αποτρεπτικού χαρακτήρα.
Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν αυτή την πρακτική, που χαρακτηρίζουν συλλογική τιμωρία και αντεκδίκηση.
Η Παλαιστινιακή Αρχή καταδίκασε την κατεδάφιση με μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ορθόδοξη Εκκλησία Λευκορωσίας: Η «νέα εκκλησία» στην Ουκρανία είναι σχισματική
 Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018, 01:51
Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Λευκορωσίας θεωρεί ότι η «νέα εκκλησία» στην Ουκρανία είναι σχισματική και πιστεύει ότι οι επαφές με τους εκπροσώπους της είναι δυνατές μόνο σε πολιτικό επίπεδο.
«Κατά την επίσημη άποψή μας, αυτή η εκκλησία είναι σχισματική. Για ποιου είδους επαφές μπορούμε να μιλάμε;» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Σεργκέι Λεπέν στο Sputnik, ερωτηθείς σχετικά με τη δυνατότητα των επαφών της λευκορώσικης εκκλησίας με την εκκλησία που εδρεύει στην Ουκρανία.
«Οι επαφές με τους εκπροσώπους της νέας εκκλησίας είναι δυνατές μόνο από πολιτική σκοπιά» τόνισε.
Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι οι ουκρανικές αρχές θα εκπληρώσουν την υπόσχεσή τους για να μην καταπιέζουν τους εκπροσώπους της κανονικής ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΗΠΑ: Το Obamacare και πάλι στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικανών
Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018, 19:55
Οι Δημοκρατικοί δεσμεύθηκαν σήμερα να προσβάλουν την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστή του Τέξας που έκρινε αντισυνταγματικό το σύστημα υγειονομικής ασφάλισης που εισήγαγε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, μία απόφαση που ενθουσίασε τον Ντόναλντ Τραμπ, φανατικό πολέμιο του συστήματος που επέτρεψε την ασφάλιση πολλών εκατομμυρίων Αμερικανών.
Εν μέσω των πανηγυρισμών του Τραμπ μέσω του Twitter, ο Λευκός Οίκος έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι ο νόμος Ομπάμα παραμένει σε ισχύ, αφού η απόφαση θα εφεσιβληθεί μέχρι και ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την απόφαση που θα λάβουν οι εννέα δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Πέντε από τους εννέα δικαστές είχαν πάρει θέση το 2012, σε άλλη υπόθεση, υπέρ του Obamacare. Και αυτοί οι πέντε δικαστές διατηρούν τις θέσεις τους στο ύπατο δικαστικό όργανο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ο εμβληματικός νόμος της προεδρίας Ομπάμα θεσπίσθηκε το 2010 και έδωσε πρόσβαση στην ασφάλιση υγείας σε 20 εκατομμύρια Αμερικανών.
Από την έλευσή του στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αποξηλώσει το μισητό στους Ρεπουμπλικανούς Obamacare.
Το 2017 ο Τραμπ υπέστη επώδυνη ήττα στο Κονγκρέσο, όταν η προσπάθειά του να διαλύσει το Obamacare απέτυχε παρά την ρεπουμπλικανική πλειοψηφία. Τότε, ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον ΜακΚέιν, ήδη καταβεβλημένος από την ασθένειά του, έγραψε ιστορία όταν πήγε στο Κονγκρέσο για να καταψηφίσει με την χαρακτηριστική κίνηση του δείκτη του χεριού προς τα κάτω την ακύρωση του νόμου που επεδίωκαν οι Ρεπουμπλικανοί. Εκτοτε, οι Ρεπουμπλικανοί προσπαθούν αδιάκοπα με φορολογικά μέτρα ή με προσφυγές στην δικαιοσύνη να στερήσουν εκατομμύρια Αμερικανών από την υγειονομική κάλυψη.
Η χθεσινή απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστή του Τέξας είναι καρπός αυτών των αδιάκοπων προσπαθειών.