Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Δευτερα 17 Δεκεμβριου 2018




Βόμβα εξερράγη στον Σκάι.Οι έμπειροι δημοσιογράφοι εκτιμούν ότι οφείλεται σε οπαδικές διαφορές κ σε πρόσκρουση σε ζαρντινιέρα!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τον περιορισμό του δικαιώματος στη διαμαρτυρία προτείνει ο Κώστας Μπακογιάννης, για να ξεσηκώσει θύελλα καταγγελιών για ακροδεξιά ατζέντα από τους συριζαίους.
Τον περιορισμό του δικαιώματος στη διαμαρτυρία εξαγγέλλει ο Μακρόν. Οι συριζαίοι κατεβάζουν τους τόνους ή σωπαίνουν κιόλας. Όλα κι όλα! Μη θίξουμε και την Ε.Ε.!
Ναι! Είναι οι ίδιοι που καταπίνουν τη γλώσσα τους όλ' αυτά τα χρόνια, κάθε που το πρωθυπουργικό κνώδαλο ξαμολάει στους δρόμους τα αφηνιασμένα στίφη των ένστολων χρυσαυγιτών. Όταν δεν βρίζουν τα θύματά τους, εξυμνώντας τις αξίες του νόμου και της τάξης! Και με τη Λευκίμμη να κοντεύει χρόνο υπό αστυνομική κατοχή...



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βομβα στον ΣΚΑΙ... περα απο το θυμικό, ας σκεφτουμε λιγο:
- εχει καποια ζημια ο ΣΚΑΙ από αυτην την επιθεση;
- μηπως εχει κερδος, ο σταθμος κι αυτο που υποστηριζει; Ο Κουλης ετρεξε να εκμεταλλευτει
- η περιπτωση απωλειας ζωης εργαζομενου υπαρκτη. Εκτος απο την τραγικη ανθρωπινη πλευρα τι ακριβως θα σημαινε πολιτικα;
- και το κυριο: αν μπορουμε, ας δημιουργησουμε τετοιο ρευμα, τετοιες συνειδησεις που να στειλουν στα ταρταρα τον καθε ΣΚΑΙ... Αν δεν μπορουμε, αυτοκλητοι ΖΟΡΟ που συνηθως (αποδεδειγμενα) σχετιζονται με υπηρεσιες, δεν σωνουν...
υ.γ. 5 κιλα εκρηκτικα, σε σακιδιο που το κρεμασαν σαν κυριοι στα καγκελα, ενος φυλασσομενου κτηριου, 1.30 μ.μ. στην ερημια! και πηραν τηλεφωνο τη ..."Ζουγκλα" του γνωστου Ταρζαν, υπερανω πάσης υποψιας για σχεσεις με κρατικες υπηρεσιας. Αντε μωρε με τη συνωμοσιολογία σας!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελία για τον 21χρονο: Γιατί δεν λένε ότι κάθε Κυριακή ήταν στον εισαγγελέα;
9:03 μμ, Σαββατο 15 Δεκ 2018
Την αποκλίνουσα συμπεριφορά του 21χρονου είχαν εντοπίσει οι συγχωριανοί της οικογένειας του κατηγορούμενου, όπως κατήγγειλε γυναίκα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.
"Ηταν πολύ ατίθασο παιδί, δεν είχε μάθει ποτέ στο "όχι". Από μικρό παιδί έπιανε από το λαιμό. Από το δημοτικό. Έπιανε από το λαιμό κορίτσια, έτσι, επειδή του τη βάρεσε. Από το λαιμό! Σε ένα κοριτσάκι είχαν μείνει και τα αποτυπώματά του πάνω. Κάθε μέρα ήμασταν εκεί για να μην τους κάνει κάτι. Από το δημοτικό της Λίνδου το διώξανε. Φεύγει στο Μάσαρη, το διώχνουνε! Φεύγει και πάει στου Αφάντου, το διώχνουνε, γιατί δεν λένε ότι κάθε Κυριακή ήταν στον εισαγγελέα; Μια ζωή το κάλυπταν. Αλλά ο σκοτωμός της κοπέλας μας πίκρανε όλους!", κατήγγειλε η γυναίκα.
Σχολιο.-  Μην ξεχνάμε τα λόγια του Θείου του όμως την επόμενη μέρα:
"Είμαστε καλή και μεγάλη οικογένεια"!!!
Σ.Σ: Εκλογές έρχονται!!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



MOYMTZΗΣ  ΣΑΚΗΣ
Καλως κατηγορησαμε τον Α. Σαμαρα ότι εκλεισε την ΕΡΤ. Επρεπε να την ανατιναξει.
Και σκάει βόμβα στο Σκάι και βρίσκουν τα δικά μας τα τζιμανια ποστ υπαλλήλου του Σκάι που μιλάει για ανατίναξη της ΕΡΤ και αναγκάζονται να απαντήσουν οι δεξιοί ότι δεν ήταν σωστό μεν αλλά είναι τρόπος του λέγειν δε και δεν το εννοούσε και δεν ειναι προτροπή σε βία, αλλά όταν ο Καλαιτζιδης του Ρουβικωνα είπε ότι θα κάψουμε τον Σκάι μια μέρα, εκείνος προετρεπε σε βια και έπρεπε να σαπίσει στην φυλακή να καει στην κόλαση καταλάβατε



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΕΠΑΜ
Κάθε φορά που προβαίνουν σε λεκτικές αντιπαραθέσεις ο Αλέξης Τσίπρας (στον ρόλο του πρωθυπουργού) και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (στον ρόλο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης) γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο στον ελληνικό λαό ότι καλείται να επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Τις τελευταίες μέρες, για άλλη μια φορά, γίναμε όλοι θεατές σε αυτό το κακοστημένο θέατρο του παραλόγου.
Από τη μια μεριά οι φαιδρές καυχησιολογίες για την… κατά φαντασίαν «έξοδο από τα μνημόνια» και την ανάπτυξη που «έρχεται» και από την άλλη μια ακατάσχετη παροχολογία -γιατί όχι, οι υποσχέσεις τζάμπα είναι!
Και, παρόλο που και οι δυο τους έχουν προ πολλού εξευτελίσει όχι μόνο το (όποιο) πολιτικό τους κύρος, αλλά και την προσωπική τους αξιοπρέπεια, αποδεχόμενοι να λειτουργούν ως αχυράνθρωποι και εντολοδόχοι των Βρυξελλών, δεν διστάζουν να παραδίδουν μαθήματα πατριωτισμού! Ο μεν, με μια ψευδεπίγραφη διεθνιστική επιχειρηματολογία, διαστρέφει και την έννοια του διεθνισμού, αλλά και την ίδια την πραγματικότητα, ο δε άλλος, ως γνήσιος πατριδοκάπηλος, προσπαθεί να διεγείρει τα πιο ταπεινά ένστικτα του λαού, αναμοχλεύοντας κατάλοιπα εμφυλιοπολεμικών συνδρόμων.
Θλιβεροί, κατάπτυστοι, άξιοι μόνο για απαξίωση και χλεύη, τόσο οι δύο πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής, όσο και οι υπόλοιποι «εκπρόσωποι» του λαού στο κοινοβούλιο που, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, συνηγορούν στο έγκλημα κατά της χώρας.
Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2018
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



28 χρόνια κλείνουν σήμερα απ τον (με πάσα σοβαρότητα!) αφορισμό του σκηνοθέτη Θ.Αγγελόπουλου και του ηθοποιού Μ.Μαστρογιάνι κ.αλλ. απ τον εκπρόσωπο της ελληνορθόδοξης παράδοσης Α.Καντιώτη. Είναι χρονικό διάστημα επαρκές για να βγουν κάποια πρώτα συμπεράσματα για το ποιοι ήταν τι κ τι ρόλο έπαιζε ο καθένας και πόσο πλησιέστερα στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας βρίσκεται ο καθένας απ τους αφοριστές κ τους αφορισμένους, καθώς και οι εκατέρωθεν υποστηρικτές τους!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η μιζέρια της ΕΕ της Γαλλίας όπως την καταγγέλει γιατρός στο Παρίσι: στα σπίτια που πάω για συνταγογράφηση δεν έχουν να φάνε, ασθενείς και δεν έχουν θέρμανση μένουν ανά 6 σε 30τ.μ
16/12/2018 – 21.00
H Sabrina Ali Benali 33 είναι γιατρός στα Επείγοντα στο Παρίσι. Αυτή εντάχθηκε στους Gilets Jaunes από την αρχή του κινήματος και καταγγέλει μπροστά στην κάμερα την τριτοκοσμική Ευρώπη την τριτοκοσμική ευρωπαϊκή υπερδύναμη Γαλλία που επιμελώς φροντίζουν ν΄αποκρύπτουν τα ΜΜΕ.Η κρίση είναι ευρωπαϊκή. Το κοινωνικό κράτος έχει καταρρεύσει.  »Eίχα έναν ασθενή που μου είπε ότι είχε αυτοκτονικές ιδέες γιατί ντρεπόταν πολύ που ο γιος του στο σχολείο γράφει: επάγγελμα πατέρα: άνεργος.Δεν μπορούσα πια ν΄ακούω τ άτομα να μου λένε εμείς οι φτωχοί είμαστε καλοί παρά για να σκύβουμε το κεφάλι.Όταν επισκέπτομαι άτομα και επιχειρώ να είμαι μια γιατρός  να συνταγογραφήσω αλλά αυτοί έχουν δυσκολίες πρόσβασης στις φροντίδες του τομέα Υγείας, αυτοί δεν μπορούν καλά καλά να τραφούν, να προσέξουν το διαβήτη τους, γιατί αυτοί δεν έχουν τα μέσα για να φάνε καλά γιατί αυτοί δεν μπορούν να ζεσταθούν ενώ έχουν λοίμωξη στους πνεύμονες σβήνουν το πετρέλαιο το χειμώνα. Βλέπω άτομα, οικογένειες που είναι ανά 6 σε 30 τ.μ Την τελευταία φορά η ασθενής μου με συγκίνησε . Μου είπε, κοιτάξτε βάλτε το χέρι πάνω στον τοίχο. Το χέρι μου ήταν μουσκεμένο αφότου άγγιξα τον τοίχο .. Δεν υπάρχει πια αξιοπρέπεια της ζωής, αυτό που μετράει είναι η ανταγωνιστικότητα, η κερδοφορία και στην πραγματικότητα, το κέρδος για ποιόν;.. T΄άτομα ζήτησαν κοινωνική δικαιοσύνη και οικονομική δικαιοσύνη… »



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λαβρόφ: Η κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει όλα τα γνωρίσματα νεοναζιστικού καθεστώτος
 Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, 14:38
Αν η Ρωσία αναγνωρίσει τις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ (στην ανατολική Ουκρανία-σ.σ) , θα χάσει τις σχέσεις της με την Ουκρανία, η οποία θα παραμείνει στα χέρια του νεοναζιστικού καθεστώτος, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατά την διάρκεια απευθείας συνέντευξης στον ραδιοσταθμό «Κομσομόλσγκαγια Πράβντα», όταν ρωτήθηκε γιατί η Ρωσία δεν αναγνωρίζει τις εν λόγω αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες.
«Θέλετε να αναγνωρίσουμε την Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιέτσκ και την Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ; Και μετά; Να χάσουμε την υπόλοιπη Ουκρανία, να την αφήσουμε στους ναζί»;
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, είπε επίσης ότι το ουκρανικό καθεστώς έχει όλα τα γνωρίσματα του νεοναζιστικού καθεστώτος. «Δεν πολεμούμε με το ουκρανικό καθεστώς. Με το ουκρανικό καθεστώς το οποίο έχει όλα τα γνωρίσματα του ναζιστικού και νεοναζιστικού καθεστώτος πολεμούν οι πολίτες της Ουκρανίας, οι οποίοι ζουν στο Ντονμπάς (ανατολική Ουκρανία-σ.σ.), δήλωσε ο Λαβρόφ.
Απαντώντας στο ερώτημα γιατί η Μόσχα δεν διακόπτει τις σχέσεις της με το Κίεβο ο Λαβρόφ υπογράμμισε «έχουμε σχέσεις με το ουκρανικό κράτος, το ουκρανικό κράτος είναι κάτι περισσότερο και πιο σημαντικό για μας, απ’ ό,τι είναι αυτό το καθεστώς, το οποίο βρέθηκε στην εξουσία χάρη στην προδοσία εκ μέρους της Δύσης όλων των κανόνων του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς συμπεριφοράς».
«Ο ουκρανικός λαός δεν φταίει σε τίποτα, η συντριπτική πλειοψηφία του ουκρανικού λαού, είμαι πεπεισμένος ότι επιθυμεί την ειρήνη στη χώρα του, επιθυμεί να απαλλαγεί από αυτό το καθεστώς και να επιστρέψει στις φυσιολογικές σχέσεις με την Ρωσία», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ο οποίος προσέθεσε ότι « θα πρέπει να ρυθμίσουμε τα εσωτερικά προβλήματα της Ουκρανίας» «τα οποία είναι ευρύτερα και βαθύτερα απ' ό,τι οι Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ».
Ο Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στις συμφωνίες του Μίνσκ, είπε ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να επιλυθεί η κρίση στην Ανατολική Ουκρανία. «Οι συμφωνίες του Μίνσκ δεν έχουν άλλη εναλλακτική» υπογράμμισε ο Λαβρόφ. Απαντώντας σε επισήμανση του δημοσιογράφου ότι οι συμφωνίες του Μίνσκ δεν εφαρμόζονται, ο Λαβρόφ είπε: « Και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, τον παραβιάζουν πολλές φορές, και πολλές φορές δεν εφαρμόζεται. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεται κανείς».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αναζητούν τους φυσικούς αυτουργούς της έκρηξης παρακάμπτοντας τους ηθικούς – του Μακη Τριανταφυλλοπουλου
 Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, 08:11
Πέρα από την αυτονόητη και ενίοτε γραφική έκφραση συμπαράστασης των κρατούντων (κάτι σαν υποχρέωση) προς τους εργαζομένους του ΣΚΑΪ, μερικές ψύχραιμες σκέψεις δεν βλάπτουν.
Εκείνοι που τοποθέτησαν τη βόμβα δεν ήθελαν θύματα. Εάν ήθελαν, θα τα είχαν. Συμβολικό μπορεί να χαρακτηριστεί περισσότερο το χτύπημα, εφόσον φρόντισαν τρία τέταρτα νωρίτερα να ειδοποιήσουν με τηλεφώνημα στη «Ζούγκλα» για την επικείμενη έκρηξη.
Οι Πορτοσάλτιες κι όχι μόνον προσπάθειες να εμφανιστεί ως αιτία του χτυπήματος η κριτική την οποία ασκεί ο συγκεκριμένος σταθμός στην κυβέρνηση στερούνται σοβαρότητας.
Είναι περισσότερο από σίγουρο ότι οι βομβιστές στην προκήρυξή τους θα ασκήσουν δριμύτερη κριτική από εκείνη του ΣΚΑΪ κατά των κυβερνώντων. Η πολιτική σπέκουλα χτυπημάτων τα οποία υπάρχει κίνδυνος να αποτελούν την έναρξη ενός νέου επικίνδυνου κύκλου βίας μόνο θετικά δεν μπορεί να λειτουργήσει.
Δεν υπάρχει κυβέρνηση που δεν αντιμετώπισε τέτοιου είδους χτυπήματα κατά τη διάρκεια της θητείας της και σίγουρα δεν υπάρχει αντιπολίτευση που δεν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί παρόμοιες καταστάσεις.
Ένας λόγος παραπάνω για να επικρατήσει ψυχραιμία από όλες τις πλευρές και να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα.
Γιατί η βία είναι συνήθως αποτέλεσμα αλόγιστης και ανούσιας αντιπαράθεσης νοσηρών πολιτικών μηχανισμών, η οποία διογκώνεται εν όψει εκλογών.
Ψύχραιμα λοιπόν, όταν οι ζημιές περιορίζονται μόνον στα τζάμια...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εξερράγη βόμβα μεγάλης ισχύος στον ΣΚΑΪ
 Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, 01:56
Υλικές ζημιές χωρίς να σημειωθεί τραυματισμός είναι o απολογισμός από την έκρηξη βόμβας στο κτήριο του ΣΚΑΪ, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στις 02.30. Όλα ξεκίνησαν όταν άγνωστος τηλεφώνησε στη 01.45 στα γραφεία του zougla.gr και στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, και προειδοποίησε πως θα ενεργοποιηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στον ΣΚΑΪ στη λεωφόρο Ποσειδώνος.
Ο άγνωστος έδωσε περιθώριο 45 λεπτά και ανέφερε τρεις φορές πως «δεν είναι φάρσα». Είναι πρωτοφανές ότι η κλήση έγινε από εμφανή αριθμό.
Από την πρώτη στιγμή ειδοποιήθηκαν να εγκαταλείψουν το κτήριο οι εργαζόμενοι και έτσι δεν υπήρξε τραυματισμός. Oι υλικές ζημιές είναι μεγάλες σχεδόν σε όλους τους ορόφους του κτηρίου. Οι μεγαλύτερες προκλήθηκαν στον τρίτο και τέταρτο όροφο, όπου βρίσκονται γραφεία εργαζομένων. Ψευδοροφές έπεσαν στο πάτωμα και τζαμαρίες έγιναν θρύψαλα.
Η έκρηξη έγινε αισθητή πολλές εκατοντάδες μέτρα από το κτήριο του ΣΚΑΪ, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους των γύρω περιοχών.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο τενεκες "αγαπη μονο" χυδαιος και σεξιστης προσφερει με χαχανα και γελακια τις χυδαιες χειρονομιες του, στην κυρια Τραιαννα που ενοχληθηκε κι εβγαλε σε πριν σκριν, το χαιρετισμο του ποδοσφαιριστη Κ. Παπαδοπουλου "καλημερα τι κανεις εσυ" στο instagram.
Αυτη ανταποκρινεται με αντιστοιχα χαχανα και γελακια χαρας.
Δε θα αναφερω ουτε καν το ονομα της.
Λυπαμαι μονο τις... σοβαρες αναλυσεις περι αδυναμης θεσης της κοπελας.
14 Δεκεμβρίου
Η άλλη κατήγγειλε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο για σεξουαλική παρενόχληση και αγένεια γιατί της είπε στο insta "γεια σου, τι κάνεις;".
"χυδαία & σεξιστική" αποκάλεσε τη συμπεριφορά του..
Στο βίντεο την βλέπουμε σε μια καθώς πρέπει τρυφερή στιγμή με τον "Αγάπη Μόνο" που δεν "κλωτσάει την μπάλα", αλλά βουτάει στα βυζιά της.. δημόσια μπροστά σε ανήλικα..
Τραϊ άνα




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




15 Δεκεμβριου
Ο Ενας Αλβανος...ο Αλλος καλο παιδι που έμπλεξε!
Στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη αποπειράται να εξωραϊστεί ο ένας από τους δύο δολοφόνους, αυτός που διαθέτει το «σωστό» προφίλ – Έλληνας και από «καλή» (βλέπε πλούσια) οικογένεια. Αντίθετα, ο φόνος υπόγεια πάει να χρεωθεί αποκλειστικά στον 19χρονο, όχι γιατί είναι ένα βίαιο κάθαρμα που κακομεταχειριζόταν συστηματικά και από άποψη τις γυναίκες, αλλά διότι είναι «Αλβανός».
Σχολιο.- το άλλο το αγιοπαιδο κατάγεται από περιοχή που τρέφει δάφνες για το καπετανιλικι, την παραβατικοτητα μαγκιά, το νταηλίκι, το μισογυνισμο και δεν συμμαζεύεται...
Σχολιο.-  Βγηκε τωρα η μαννα του και λεει για εξαρτημενο ατομο....γνωστον οτι τα εξαρτημενα ατομα πανε για ψυχιατρειο με θεραπευτικες ποινες..




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ουγγαρία: Φρουροί ασφαλείας έδιωξαν βουλευτές της αντπολίτευσης από το κτήριο της δημόσιας τηλεόρασης
 Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, 17:47
Φρουροί ασφαλείας απώθησαν σήμερα δύο ανεξάρτητους βουλευτές από το κτήριο της ουγγρικής δημόσιας τηλεόρασης οι οποίοι θέλησαν να διαβάσουν ένα ψήφισμα στο πλατό, μία ημέρα αφότου η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα εναντίον διαδηλωτών που διαδηλωνανα υπέρ της δημοκρατίας στη Βουδαπέστη.
Οι δύο βουλευτές περιλαμβάνονταν σε περίπου δώδεκα μέλη του κοινοβουλίου που διανυκτέρευσαν στο κτήριο της δημόσιας τηλεόρασης διαδηλώνοντας κατά των πολιτικών του ακροδεξιού πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν.
Η χθεσινή διαδήλωση, κατά την οποία περίπου 10.000 άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους στη Βουδαπέστη, ήταν η τέταρτη και μεγαλύτερη εναντίον του Ορμπάν μέσα σε μία εβδομάδα, αφού κατάφερε να ενώσει την αντιπολίτευση στη δράση εναντίον της κυβέρνησής του για πρώτη φορά από το 2010, όταν ανήλθε στην εξουσία.
«Το να πετιούνται βουλευτές έξω από το κτίριο με τη χρήση σωματικής βίας είναι παράνομο και αδικαιολόγητο», δήλωσε ο Ντανιέλ Ντομπρεντέι, δικηγόρος της ουγγρικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών (TASZ).
Οι διαδηλώσεις, που διοργανώθηκαν μέσω Facebook, και στις οποίες συμμετείχαν πολλοί νέοι και φοιτητές, θα επαναληφθούν σήμερα στις 19:00 ώρα Ελλάδας.
Στο ψήφισμά τους, οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές εξέφραζαν την υποστήριξή τους στους διαδηλωτές και καλούσαν σε απόσυρση του νέου αντεργατικού νόμου, και υπέρ ανεξάρτητων δημόσιων ΜΜΕ και δικαστηρίων και συμμετοχής της Ουγγαρίας στο γραφείο εισαγγελέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εκπρόσωπος του ακροδεξιου κυβερνώντος κόμματος Fidesz του Ορμπάν επέκρινε την απόφαση των βουλευτών να πάνε στο κτήριο της δημόσιας τηλεόρασης και και ειχε το θρασσος να πει πως καταχρώνται τις βουλευτικές εξουσίες τους επιδιώκοντας να «επέμβουν σε δημοσιογραφικές επιχειρήσεις».
Η ανεξάρτητη βουλευτής Μπερναντέτ Σελ ανήρτησε πλάνα βίντεο στη σελίδα της στο Facebook που δείχνουν φρουρούς ασφαλείας να συμπλέκονται με τον συνάδελφό της βουλευτή Άκος Χαντάζι και να τον πετάνε έξω από το κτήριο. Η Σελ είπε πως και η ίδια απωθήθηκε από τους φρουρούς ασφαλείας.
«Θέλαμε να διαβάσουμε το ψήφισμά μας», είπε στο βίντεο.
Η δημόσια τηλεόραση έχει μετατραπεί σε κυβερνητικό φερέφωνο, δήλωσαν χθες βράδυ διαδηλωτές, απαιτώντας «ανεξάρτητα δημόσια ΜΜΕ».
Χθες περίπου 10.000 διαδηλωτές έλαβαν μέρος σε πορεία που ονομάστηκε «Καλά Χριστούγεννα, κ. Πρωθυπουργέ» εναντίον αυτού που θεωρούν αυξανόμενη αυταρχική διακυβέρνηση του Ορμπάν.
Οι διαδηλώσεις δεν θέτουν άμεση απειλή για τον Ορμπάν, ο οποίος διαθέτει ισχυρή πλειοψηφια η οποία του επέτρεψε να επανεκλεγεί τον περασμένο Απρίλιο.
Όμως ο Πέτερ Κρέκο, διευθυντής της δεξαμενής σκέψης Poltical Capital, δήλωσε πως η αντίδραση της κυβέρνησης στις διαμαρτυρίες δείχνει «μυωπική αλαζονεία».
Είπε πως ενώ δεν είναι σαφές ποιος έδωσε την εντολή στο προσωπικό ασφαλείας να διώξει τους βουλευτές από το κτήριο της δημόσιας τηλεόρασης, η αντίδραση του Fidesz στα γεγονότα δείχνει ένα νέο επίπεδο στην πολιτική του Ορμπάν.
«Είναι αύξηση ενός επιπέδου στην αυταρχική λογική του καθεστώτος», είπε ο Κρέκο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Θρησκευτική αντιπαράθεση στην Ιταλία - Μουσουλμάνοι αγοράζουν εκκλησία
 Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, 17:13
Στο Μπέργκαμο ένας νόμος της ακροδεξιάς Λέγκας καθιστά σχεδόν αδύνατη την ανέγερση τζαμιών. Μια ένωση μουσουλμάνων αγόρασε μια εκκλησία και προκαλεί μεγάλη οργή.
Η πώληση μιας καθολικής εκκλησίας στην πόλη Μπέργκαμο της Βόρειας Ιταλίας προκάλεσε μια μικρή θρησκευτική αντιπαράθεση. Μια αντιπαράθεση, η οποία υποδαυλίστηκε από τη Λέγκα του Βορρά. Η διαμάχη ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο όταν ένα τμήμα των δημοτικών αρχών που ασχολούνται με την υγεία προχώρησε στη δημοπρασία μιας εκκλησίας που ανήκε σε ένα νοσοκομείο.
Ο πωλητής πίστευε ότι η ρουμανική ορθόδοξη εκκλησία θα διατηρούσε το χαρακτήρα του κτηρίου. Επί τρία χρόνια χρησιμοποιούσε την εκκλησία ως δάνειο. «Όταν μετακομίσαμε εδώ τον Αύγουστο του 2015 μας διαβεβαίωσαν πως αργότερα θα μπορούσαμε να την αγοράσουμε» δηλώνει ο ιερέας Γκεόργκι Βελέσκου στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ωστόσο δεν πήγαν όλα κατ' ευχήν. Την τελευταία στιγμή εμφανίστηκε στη δημοπρασία η Ένωση Μουσουλμάνων της πόλης Μπέργκαμο και αγόρασε το κτήριο για 450.000 ευρώ. Η πώληση δεν σόκαρε μόνο τους Ρουμάνους. Η σκέψη πως μια μικρή καθολική εκκλησία θα μετατραπεί σε τζαμί ήταν για πολλούς ένας είδος «εισβολής» των μουσουλμάνων.
Ο Αλλάχ διώχνει το Χριστό
Η Ιταλία για δεκαετίες ήταν μια χώρα που «εξήγαγε» μετανάστες. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει αλλάξει η κατάσταση και έχει μετατραπεί σε χώρα υποδοχής μεταναστών, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί και οι εντάσεις με τον τοπικό πληθυσμό ενώ παράλληλα επωφελείται η ακροδεξιά Λέγκα. Αυτή τη στιγμή διαβιούν στην Ιταλία 5,1 εκατομμύρια νόμιμα καταγεγραμμένοι μετανάστες. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξεως του 27% σε σχέση με το 2012. Το ποσοστό τους στο γενικό πληθυσμό ανέρχεται σε 8,5%. Παράλληλα στην Ιταλία ζουν και δεκάδες χιλιάδες μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα.
«Ο Αλλάχ διώχνει τον Χριστό» ήταν το πρωτοσέλιδο με το οποίο κυκλοφόρησε η ακροδεξιά εφημερίδα Λίμπερο όσον αφορά τη δημοπρασία της εκκλησίας.
Ο πρόεδρος της Λομβαρδίας Ατίλιο Φοντάνα, ο οποίος ανήκει στη Λέγκα υποσχέθηκε να ακυρώσει το αποτέλεσμα της δημοπρασίας και διαβεβαίωσε σχετικά και τον Ρουμάνο ιερέα Γκεόργκι Βελέσκου.
Ο κεντροαριστερός δήμαρχος του Μπέργκαμο Τζόρτζο Γκόρι θεωρεί προβληματικό ένα τέτοιο ενδεχόμενο και διαπνεόμενο από ρατσιστικά κίνητρα. Από την άλλη πλευρά δηλώνει ότι σε ανθρώπινο επίπεδο μπορεί να καταλάβει τους κατοίκους. Για τους καθολικούς κατοίκους της Λομβαρδίας, η μικρή αυτή εκκλησία έχει διαφορετική βαρύτητα. Στο νοσοκομείο γεννιούνταν μωρά και πολλά από αυτά βαφτίζονταν σε αυτή την εκκλησία.
Ωστόσο ένας νόμος καθιστά πολύ δύσκολη την ανέγερση τζαμιών. Εκπρόσωπος της Ένωσης Μουσουλμάνων του Μπέργκαμο δεν θέλησε πάντως να κάνει σχετικές δηλώσεις. Περίπου 400 μουσουλμάνοι συγκεντρώνονται αυτό το διάστημα σε ένα χώρο όπου προηγουμένως στεγαζόταν ένα παλιό ξυλουργείο. Ο πατέρας Γκεόργκι Βελέσκου δηλώνει πως συμπονά τους μουσουλμάνους αλλά πιστεύει πως δεν θα έπρεπε να είχαν συμμετάσχει στη δημοπρασία.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσικό ΥΠΕΞ: Το BBC παράγει «fake news»
 Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018, 02:50
Η εκπρόσωπος του Ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα προέτρεψε την Κυριακή το βρετανικό κοινό να αξιολογήσει τις δραστηριότητες του ραδιοτηλεοπτικού φορέα του BBC, το οποίο αναζητά με οποιονδήποτε κόστος να βρει κάποια «απόδειξη» του υποτιθέμενου ρόλου της Μόσχας στις διαμαρτυρίες των κίτρινων γιλέκων στη Γαλλία, και ασχολείται αποτελεσματικά με την παραγωγή ψεύτικων ειδήσεων.
Νωρίτερα την Κυριακή, συνεργάτης του BBC παραδέχθηκε ότι ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός βρίσκεται σε αναζήτηση οποιασδήποτε απόδειξης της υποτιθέμενης ανάμιξης της Ρωσίας στις διαμαρτυρίες των κίτρινων γιλέκων στο Παρίσι, ζητώντας από τους δημοσιογράφους να αναζητήσουν οποιοδήποτε στοιχείο που θα συνδέει τη Μόσχα με το κίνημα.
«Έχω μια ερώτηση για αυτούς τους Βρετανούς ρυθμιστές των μέσων μαζικής ενημέρωσης αλλά και το ίδιο το κοινό: πώς αξιολογούν μια τέτοια συλλογή γεγονότων στα οποία οι υπάλληλοι των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών τους οργανισμών είναι άμεσα εμπλεκόμενοι;», δήλωσε η Ζαχάροβα στο Ρωσία 24.
Υπενθύμισε παράλληλα ότι το Γραφείο Επικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου (Ofcom) άρχισε τακτικά έρευνες σχετικά με παραβιάσεις του ραδιοτηλεοπτικού κώδικα από τα ρωσικά ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι οι έρευνες προκλήθηκαν από τις καταγγελίες κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου που απεστάλησαν στη ρυθμιστική αρχή. Η Ζαχάροβα επισήμανε ότι οι ισχυρισμοί της Ofcom δεν είχαν καμιά πραγματική βάση.
«Πώς αξιολογεί η βρετανική κοινωνία τη συλλογή περιστατικών όπου εμπλέκονται οι δημοσιογράφοι του BBC; Υπενθυμίζω ότι το BBC είναι μια εταιρεία που χρηματοδοτείται από φόρους. Ποια είναι η άποψή τους για αυτές τις απολύτως μη δημοσιογραφικές προσεγγίσεις»; συνέχισε.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ τόνισε επίσης τον κυνισμό των δημοσιογράφων που εργάζονται για το BBC, μια εταιρεία που «υποστήριζε ανέκαθεν μια αμερόληπτη και ανεξάρτητη προσέγγιση και είχε τον επαγγελματισμό ως δόγμα της ».
«Πώς μπορεί κανείς όταν είναι κομμάτι του Ευρωπαϊκού κοινού χώρου πληροφοριών και πολιτισμού να συμμετάσχει σε τέτοιες ενέργειες εναντίον του γείτονά του, παράλληλα παράγοντας ψευδείς ειδήσεις για το κίνημα διαμαρτυρίας στη Γαλλία; Σαν να μην είναι οι άνθρωποι που βγήκαν στους δρόμους αλλά το «χέρι της Μόσχας», το οποίο παρενέβη και δημιούργησε ολόκληρο το κίνημα «κίτρινων γιλέκων» και, επιπλέον, το οδήγησε σε δράση », επισήμανε μεταξύ άλλων.
Τέλος, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Ρωσία έχει την πρόθεση να θέσει το ζήτημα των Fake News στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς και να στείλει επιστολή στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο αμερικανοτσολιάς Κοτζιας που χωρίς νομική μορφή σφετερίζεται το "Πράττω" θέλει "μυστικές" ψηφοφορίες ώστε να μην μάθει ο λαός ποιος θα τ' αρπάξει από τον  Σόρος!
Συνεντευξιάζεται στο ΑΠΕ ΜΠΕΕΕΕΕ του ανθρώπου του Ψύλλου και τι λέει ο περισπούδαστος "καθηγητής"; Να είναι μυστική η ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία των Πρεσπών
Τώρα... πες μας για το "Πράττω" αμερικανοτσολιά!
Πες μας αν είναι νόμιμη και με νομική έκφραση ΜΚΟ...
Προς: κ. Κοτζιά
Κοινοποίηση: Γιώργο Παπαγιαννόπουλο, Αντιπρόεδρο "Πράττω"
Μέλη Διοίκησης "Πράττω"
Ιδρυτικά Μέλη "Πράττω", Γενική Συνέλευση Ξενοδοχείου "Museum"
Κύριε καθηγητά και της Οξφόρδης σύμφωνα με...
εσάς, απόγονε του Παλαιών Πατρών Γερμανού (πάντα σύμφωνα με εσάς)... Αναμένουμε από τη ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ του πάλαι ποτέ "Πράττω" να... είναι αυτοί οι παρακάτω με τους οποίους θα εκδώσετε περισπούδαστες ανακοινώσεις...
Εκλογές με νόμιμες διαδικασίες για νέα όργανα δεν έχουν υπάρξει...
Ελήφθη;
Πρόεδρος:  Νίκος Κοτζιάς
Αντιπρόεδρος:  Γιώργος Παπαγιαννόπουλος
Γραμματέας: Κώστας Καραχάλιος
Συντονιστής: Νίκος Τόσκας
Ταμίας –Υπεύθυνος Οικονομικού: Κώστας Καραχάλιος
Μέλος: Δημήτρης Πλευράκης
Μέλος: Δημήτρης Ματσικούδης
Μέλος: Νάσος Ζαγγογιάννης
Μέλος: Αριστείδης Χατζησαββίδης
Μέλος: Τάκης Χατζηπέρος
Μέλος: Ευαγγελία Αμπάζη
Μέλος: Στάθης Διομήδης
Μέλος: Μιχάλης Ψύλλος
Μέλος: Δημήτρης Βουρβαχάκης
Μέλος: Γιάννης Μπελιγιάννης
Μέλος: Γιώργος Λαμπρόπουλος




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα πριν 4 χρόνια απελευθερώθηκαν οι Πέντε Κουβανοί Ήρωες που παρέμειναν για πάνω από 15 χρόνια στις φυλακές των ΗΠΑ σηματοδοτώντας μια μεγάλη νίκη της Κούβας, αλλά και του κινήματος αλληλεγγύης.