Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Τριτη 18 Δεκεμβριου 2018


Αυτή η συναγωγή έχει χτιστεί κάτω από το τζαμί al-Aqsa από τους σιωνιστές. Σίγουρα αυτό δεν είναι καλό σημάδι..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Συνέβη μόλις πριν από εξήντα χρόνια, στην παγκόσμια έκθεση του 1958, όταν το Βέλγιο παρουσίασε μεταξύ άλλων εκθεμάτων, ανθρώπους. Εν προκειμένω, Αφρικανούς.
Δεν επρόκειτο για κάποια καινοτομία. Ανθρώπινοι ζωολογικοί κήποι παρουσιάζονταν σε τακτική βάση στη Δύση ήδη από τις αρχές του 20ού αιώνα, στο Λονδίνο, το Όσλο και το Αμβούργο.
Για τις ανάγκες της έκθεσης έφεραν από την Αφρική 598 Κονγκολέζους: 273 άνδρες, 128 γυναίκες και 197 παιδιά (συνολικά 183 οικογένειες)
Η έκθεση μαύρων ανδρών, γυναικών και παιδιών σε «φυσικές συνθήκες» για την «εκπαίδευση και διασκέδαση» των λευκών Ευρωπαίων, έμελε να είναι ο τελευταίος «ανθρώπινος ζωολογικός κήπος» στον κόσμο.
Το καλοκαίρι εκείνο ήταν ιδιαιτέρως ψυχρό. Επτά από τους Κονγκολέζους πέθαναν από πνευμονία και γρίπη. Οι Βέλγοι πέταξαν τα σώματα τους σε ένα μαζικό τάφο στο τοπικό νεκροταφείο, χωρίς καμία σήμανση."



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018
Η Βενεζουέλα απορρίπτει πρόσκληση να παραστεί στην τελετή ανάληψης της προεδρίας από τον Μπολσονάρου

“Ενημερώνεται το Υπουργείο Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας, ότι η Ελεύθερη, Σοσιαλιστική, Επαναστατική Κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν θα παραστεί ποτέ στην τελετή ανάληψη της εξουσίας ενός προέδρου ο οποίος είναι η έκφραση της μισαλλοδοξίας, του φασισμού και της υποταγής σε συμφέροντα αντίθετα με την ενοποίηση της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής”
Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας απέρριψε την Κυριακή την πρόσκληση των κυβερνητικών αρχών της Βραζιλίας για να παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Μαδούρο στην τελετή ανάληψης της εξουσίας από τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της χώρας Ζαίρ Μπολσονάρου.

Ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάσα μέσω του κοινωνικού δικτύου Twitter παρουσίασε τις δύο προσκλήσεις που κοινοποιήθηκαν στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας, μία από την πρεσβεία της Βραζιλίας στη χώρα και μία από το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.
Σε άλλο μήνυμα. Ο Αρεάσα επεσήμανε ότι ο πρόεδρος Μαδούρο ποτέ δεν σκέφτηκε να παραστεί στην εν λόγω εκδήλωση και παρουσίασε την απάντηση που έστειλε η Βενεζουέλα στην Βραζιλία.
“Ο πρόεδρος Νικόλας Μαδούρο ποτέ δεν σκέφτηκε να παραστεί στην τελετή ανάληψης της εξουσίας μιας κυβέρνησης όπως αυτή του Ζαίρ Μπολσονάρου. Αυτή είναι η σαφής απάντηση που στείλαμε στον Ερνέστο Φαραούχο μέσω του υπουργείου Εξωτερικών της Βραζιλίας στις 12 Δεκεμβρίου”, ΄δήλωσε ο βενεζουελάνος υπουργός Εξωτερικών.
“Ενημερώνεται το Υπουργείο Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας, ότι η Ελεύθερη, Σοσιαλιστική, Επαναστατική Κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν θα παραστεί ποτέ στην τελετή ανάληψη της εξουσίας ενός προέδρου ο οποίος είναι η έκφραση της μισαλλοδοξίας, του φασισμού και της υποταγής σε συμφέροντα αντίθετα με την ενοποίηση της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Τζαλάλ αλ-Σαράουνεχ από τη Ντούρα, νότια της Χεβρώνας, αποφυλακίστηκε από ισραηλινή φυλακή μετά από τρία χρόνια κράτησης. Ο Τζαλάλ έχασε το πόδι του μετά από πυροβολισμό ισραηλινού στρατιώτη.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μύθος πρώτος: Ο μαρξισμός είναι κατά της "ατομικής τρομοκρατίας".
Ε, ναι! Είναι γνωστό ότι ο μαρξισμός είναι θεολογία. Με δόγματα και άσπρο-μαύρο. Κι εκείνος ο Λένιν που ενώ επέκρινε την "ατομική τρομοκρατία", συνάμα, σε πολύ συγκεκριμένη συγκυρία, την αποδεχόταν, φαίνεται πως δεν θα ήταν και τόσο... μαρξιστής! Πόσο μάλλον η ΟΠΛΑ ή οι Τουπαμάρος!
Μύθος δεύτερος: Πίσω από κάθε ενέργεια να ψάξεις να βρεις ποιος έχει συμφέρον απ' αυτήν.
Αντίληψη που εμμέσως πλην σαφώς οδηγεί στην... αποκάλυψη πως όλες οι "τρομοκρατικές ενέργειες" υποκινούνται από σκοτεινά κέντρα και μυστικές υπηρεσίες. Ακριβώς αυτό που διαδίδουν και οι ίδιες οι μυστικές υπηρεσίες, χρεώνοντας τις ενέργειες αυτές στις μυστικές υπηρεσίες ανταγωνιστικών κέντρων. Και εμφανίζοντας την ιστορία σαν διαδικασία αντιπαράθεσης αστυνομικών μηχανισμών.
Μύθος τρίτος: Η επίθεση κατά του βοθροκάναλου στρεφόταν κατά της ελευθεροτυπίας και των εργαζομένων στο βοθροκάναλο.
Προφανώς, έτσι είναι, για όσους θεωρούν ελευθεροτυπία την κατασυκοφάντηση ανθρώπων, κινημάτων, καταστάσεων, και το ξέπλυμα της κάθε είδους βρομιάς. Όπως και για εκείνους που ταυτίζουν τους εργαζόμενους με τ' αφεντικά. Κάνοντας πως δεν έμαθαν ότι η βόμβα έσκασε σε ώρα που δεν υπήρχαν παρά ελάχιστοι άνθρωποι στο βοθροκτίριο και δεν έπαθε κανείς το παραμικρό γιατί προηγήθηκε τηλεφώνημα τρία τέταρτα πριν την έκρηξη,
Πολύς πόνος για τις τζαμαρίες και πολύ χυδαία η ταύτιση των ανθρώπων μ' αυτές.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"
Ανατριχιαστικές οι δηλώσεις του κνώδαλου Τζιφρα και της υπουργού των ΜΑΤ Όλγας Γεροβασίλη για την επίθεση κατά του ΣΚΑΪ: "Η δημοκρατία δεν απειλείται. Η δημοκρατία θωρακίζεται".
Πώς το 'χε πει ο ανθρωπάκος Τζιφρας, απευθυνόμενος στον Τραμπ; Α, ναι! "Έχουμε την ίδια αντίληψη για τη δημοκρατία".
Το ξέρει η Λευκίμμη, που βιώνει μήνες τώρα τη "θωράκιση" για την οποία μιλάει το κνώδαλο και η υπουργός του.
Το ξέρουν οι διαδηλωτές που μακελεύτηκαν φέτος μετά την πορεία του Πολυτεχνείου, οι απεργοί, οι αγωνιζόμενοι κατά των πλειστηριασμών.
Το ξέρουν όσοι έχουν την ατυχία να πέσουν στα χέρια των ένστολων υφισταμένων της Γεροβασίλη και βασανίζονται ή/και βιάζονται στα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. Με την πλήρη κάλυψή της.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Συνεχίζει να προκαλεί ο «Τσαρούχας»! Τώρα ζητάει τα φιλοδωρήματα και το νερό(!) που πίνουν οι διανομείς να συνυπολογίζονται ως μέρος του μισθού των εργαζομένων!
Η εργοδοσία στο πατσατζίδικο «Τσαρούχας» έχει ξεπεράσει κυριολεκτικά  κάθε όριο εργοδοτικής αυθαιρεσίας! Τον Αύγουστο απέλυσε παράνομα τους 3 διανομείς για να τους «ξεφορτωθεί», λόγω της συνδικαλιστικής δράσης που είχαν αναπτύξει, ως μέλη του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού (η μία εργαζόμενη ήταν και μέλος του ΔΣ) και της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο εργοδότης δεν δίστασε να καταθέσει αγωγή εναντίον 4 διανομέων ζητώντας τους συνολικά 200.000€, για να ποινικοποιήσει τους εργατικούς αγώνες, το Συνδικάτο και το συνδικαλισμό. Γιατί οι συνάδελφοι μας δεν έσκυψαν το κεφάλι στις παράνομες απαιτήσεις του εργοδότη, αλλά διεκδίκησαν με επώνυμες καταγγελίες στο ΙΚΑ, στην Επιθεώρηση και συνέχισαν τον αγώνα με κινητοποιήσεις, ενημερώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας,  στα πλαίσια των συνδικαλιστικών νόμων και ελευθεριών που το σύνταγμα κατοχυρώνει.
Στις 12/12 και 14/12 εκδικάστηκαν η μήνυση της Επιθεώρησης Εργασίας προς το πατσατζίδικο «Τσαρούχας» για διαφορές δεδουλευμένων 2 εργαζομένων και η αγωγή του ενός συναδέλφου. Ο μάρτυρας του «Τσαρούχα» έπεφτε συνεχώς σε αντιφάσεις, ενώ παραδέχτηκε ότι ο συνάδελφος δούλευε τα Σαββατοκύριακα ανασφάλιστος!
Τα επιχειρήματα όμως του «Τσαρούχα» μεταξύ άλλων ήταν  τα παρακάτω εξωφρενικά, εξοργιστικά και άκρως επικίνδυνα:
 Α) Ισχυρίστηκε ότι τα φιλοδωρήματα (πουρμπουάρ) που λάμβαναν οι διανομείς από τους πελάτες πρέπει να συνυπολογίζονται ως κομμάτι του μισθού τους!
Β) Το ίδιο πρέπει να ισχύει ακόμα και για το  νερό(!) που πίνουν από τη βρύση του καταστήματος!
Η επίθεση αυτή μόνο τυχαία δεν είναι! Εναρμονίζεται πλήρως με το νέο καθεστώς εκμετάλλευσης της Εργασίας που επιβάλλεται τα τελευταία χρόνια, όπου μας μετατρέπει κυριολεκτικά σε δουλοπάροικους του 19ου αιώνα!
Ο αγώνας αυτός πλέον δεν αφορά μόνο  τους διανομείς  αλλά όλους τους εργαζόμενους, γι αυτό μέσα από τις κινητοποιήσεις μας πρέπει να απαντήσουμε προς τον Τσαρούχα και  τους εργοδότες μας ότι δε θα τους αφήσουμε να καταργήσουν τα δικαιώματα μας! Η μόνη λύση βρίσκεται στους μαχητικούς αγώνες, στην ενότητα και αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων. Καλούμε όλους να στηρίξουν αυτόν τον δίκαιο αγώνα. Απαιτούμε:
• Να παρθούν πίσω οι άκυρες & καταχρηστικές απολύσεις των συναδέλφων!
• Να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις της εργοδοσίας & να επαναλειτουργήσει το τμήμα delivery.
• Να καταβληθούν άμεσα τα χρωστούμενα δεδουλευμένα.
• Να παρθεί πίσω η αγωγή με την οποία ζητάει 200.000€ από 4 διανομείς
 Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





CUBA SOLIDARITY CAMBAING
Εκστρατεια Αλληλεγγυης στην Κουβα
Υπογράψτε την κάρτα επετείου της Cuba60 σήμερα
Συγχαρητήρια στον κουβανέζικο λαό για την 60η επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης υπογράφοντας σήμερα την online κάρτα μας.Μπορείτε να προσθέσετε το όνομά σας μαζί με βουλευτές, ηγέτες συνδικαλιστικών οργανώσεων και εκατοντάδες αγωνιστών από όλο τον κόσμο στέλνοντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης προς τον κουβανέζικο λαό κατά την 60ή επέτειο της επανάστασής τους.
Υπογράψτε ή αφήστε το μήνυμα Cuba60 εδώ
https://cuba-solidarity.org.uk/cuba60-message-book/?utm_source=phplist245&utm_medium=email&utm_content=HTML&utm_campaign=Sign+the+Cuba60+anniversary+card+today
Το 2019 σηματοδοτεί την 60ή επέτειο της Κουβανικής Επανάστασης. Η εκστρατεία αλληλεγγύης της Κούβας διοργανώνει εκδηλώσεις το 2019 για να γιορτάσει τα κέρδη που έχουν κάνει οι Κουβανοί εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης και της διεθνούς αλληλεγγύης, καθώς και την ανθεκτικότητα τους ενόψει του συνεχιζόμενου, παράνομου αποκλεισμού των ΗΠΑ.
Για να δείξουμε αλληλεγγύη στον κουβανέζικο λαό κατά την 60ή επέτειο της Επανάστασης τους, έχουμε ανοίξει ένα ηλεκτρονικό μήνυμα που μπορείτε να υπογράψετε ή να αφήσετε ένα μήνυμα ή να προσθέσετε μια φωτογραφία.
Υπογράψτε την κάρτα επετείου της Cuba60 σήμερα
https://cuba-solidarity.org.uk/cuba60-message-book/?utm_source=phplist245&utm_medium=email&utm_content=HTML&utm_campaign=Sign+the+Cuba60+anniversary+card+today
Υπογράψτε το μήνυμα υποστηριξης της 60ής επετείου μας ή αφήστε ένα μήνυμα στον κουβανέζικο λαό σήμερα για να τους συγχαρώ για τα επιτεύγματά τους από το 1959.
Σας ευχαριστώ
Η Ομάδα Καμπανιας Αλληλεγγύης




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Ένας ναύτης καταγγέλλει συμμετοχή πλοίου σε ιμπεριαλιστική επιχείρηση... Μετάθεση! Ένας φαντάρος καταγγέλλει πως η " εθνική διαπαιδαγώγηση" γίνεται με αναγραφή " ρητών" στρατηγών της Βέρμαχτ... Απόσπαση!
Ελλάδα, 2018, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υπουργός Άμυνας Καμμένος...
Υ.γ. προσέξτε μην έρθει ο Κούλης και γράφουν ρητά των SS που ήταν ακροδεξιοι, η Βέρμαχτ ήταν φιλελεύθερη...
Στο 265 Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής, στρατιώτης βγήκε στην αναφορά και ζήτησε να σβηστεί το “σύνθημα” του χιτλερικού στρατάρχη, Έριχ Φον Mανστάιν, που ήταν σε τοίχο του στρατοπέδου και έγραφε: “Η αυτοπεποίθηση των απλών στρατιωτών εξαρτάται απόλυτα από τη δύναμη του χαρακτήρα του διοικητή τους”. Ο φαντάρος έκανε χρήση του αναφαίρετου δικαιώματος της παρουσίας του στην αναφορά και ζήτησε να σβηστεί το απαράδεκτο σύνθημα. Μετά την αναφορά του φαντάρου το σύνθημα σβήστηκε από τη διοίκηση.
Ωστόσο και ενώ ο φαντάρος είναι με άδεια στην Αθήνα, του γνωστοποιήθηκε ότι θα αποσπαστεί στην Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) στην Αθήνα. Πρόκειται στην πράξη για ενέργεια εκδικητική. Ο φαντάρος είχε ζητήσει να παραμείνει στη μονάδα που υπηρετεί. Γιατί με αυτό τον τρόπο εξέφραζε την πρόθεσή του να ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία σε παραμεθόρια μονάδα, όπως είναι ο Μανταμάδος της Λέσβου. Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και η κυβέρνηση έχουν σοβαρές ευθύνες για αυτή την απόφαση.
Σχολιο.- Για την ιστορία, ο Μανστάιν το έπαιζε ο μάγκας της παρέας που νόμιζε ότι αν είχαν γίνει τα πράγματα όπως τα έλεγε θα είχαν κερδίσει τον πόλεμο στο ανατολικό μέτωπο. Στο βιβλίο του με τον ενδεικτικό τίτλο 'Χαμένες Νίκες' διαβάζει κανείς ενδιαφέροντα πράγματα όπως ότι θα είχαν κερδίσει τη μάχη του Κούρσκ αν δεν είχει διατάξει ο Χίτλερ υποχώρηση. Στο χάρτη που παραθέτει βέβαια, αγνοεί την ύπαρξη 5 σοβιετικών στρατιών λίγο πιο πίσω από εκεί που λέει ότι είχαμε σχεδόν σπάσει την τελευταία γραμμή άμυνας των σοβιετικών. Λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, οι στρατιές του Μανστάιν διαλύθηκαν από την σοβιετική 'επίθεση της λάσπης'. Την άνοιξη του 1944, ο Κόκκινος Στρατός επιτέθηκε μέσα στην περίοδο της λάσπης (την αντίστοιχη περίοδο που η γερμανική επίθεση το φθινόπωρο του 1941 δεν μπορούσε να προχωρήσει και τους έφταιγε ο καιρός...), απελευθέρωσε την υπόλοιπη Ουκρανία και κατέστρεψε τόσες γερμανικές μονάδες που (1) οι Ναζί αναγκάστηκαν να μεταφέρουν στρατεύματα από τη Γαλλία και να εξασφαλίσουν την επιτυχία της απόβασης στην Νορμανδία λίγο μετά (2) ο Χίτλερ να απολύσει το Μάνστάιν οριστικά από τη Βέρμαχτ.
Γιατί τα γράφω αυτά; Επειδή ο διοικητής του στρατοπέδου εκτός από φασίστας είναι και άσχετος.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Ερντογάν από Γκρίζος λύκος παριστάνει το αρνί, από Αδερφός Μουσουλμανοφασιστας παριστάνει τώρα τον μυστικιστή σουφιστή και ζητάει το κεφάλι του Άσαντ που τον στοχοποιεί ως τον δολοφόνο 1.000.000 μουσουλμάνων…..
17/12/2018 – 23.30
Σε ντελίριο ο Recep Tayyip Erdogan, που συνεχίζοντας την επιχείρηση ξέπλυμα-καθαρά χέρια μετά το αιματοκύλισμα της Συρίας όπου ήταν ο κύριος τοπικός ενορχηστρωτής μίλησε επ΄ευκαιρία της επετείου μνήμης του ποιητή, φιλοσόφου και θεωρητικού μουσουλμάνου soufi, του Mevlana (Rûmî), που πέθανε πριν 745 στο Ικόνιο/ Konya, στην Κεντρική Τουρκία όπου ίδρυσε την Αδερφότητα των « Περιστρεφόμενων Δερβίσιδων ». Θυμήθηκε το μυστικισμό στο σουφισμό ο Ερντογάν ενώ μέχρι τώρα ήταν με το ισλαμοφασιστικό εξτρεμιστικό επεκτατικό πολεμοχαρές ισλάμ από τους Αδερφούς Μουσουλμανοφασιστες ως την αλ Κάιντα. Μεταξύ άλλων επανήλθε στο θέμα Άσαντ και τόνισε σύμφωνα με το anadolu πως « το άτομο που ευθύνεται για τη σφαγή 1.000.000 μουσουλμάνων στη Συρία αναζητεί πάντα να διατηρηθεί στην εξουσία και κάποιοι το βοηθούν  « …..Ενώ εμφανιζόμενος για μια ακόμη φορά ως ο καλοκάγαθος πατερούλης του ισλάμ κάλεσε τους μουσουλμάνους να ενωθούν….




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H Zineb El Rhazoui δημοσιογράφος του περιοδικού Charlie Hebdo δέχεται εκ νέου απειλές θανάτου από εξτρεμιστές ισλαμιστές….
17/12/2018
Σήμερα 17/12/18 ο Mohamed Sifaoui εκδότης του περιοδικού  »Contre Terrorisme »  καταγγέλει ότι μια δημοσιογράφος δημόσια δέχεται απειλές θανάτου από εξτρεμιστές ισλαμιστές και ανεβάζει στο twitter αγωνιώδεις κλήσεις στις αρχές.Ανάρτησε στο twitter του σήμερα τα εξής:
 »Από την προηγούμενη εβδομάδα η ZinebElRhazoui δέχεται ύβρεις και απειλές θανάτου.Την υποστηρίζω ολοκληρωτικά . Το islam οφείλει να υποβληθεί σε κριτική,σάτιρα και στους νόμους της  République….Η εισαγγελία οφείλει να δεσμευθεί σε αυτές τις απειλές
Το @DILCRAH οφείλει να συνεχίσει να υποστηρίζει την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα γιατί αυτοί που θέλουν να γίνει ατροφική η δημοκρατική διαβούλευση είναι οι ρατσιστές με μίσος. Το @TwitterFrance και το #Facebook οφείλουν ν΄αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ένας δημοσιογράφος ή κάθε άλλο πρόσωπο απειλημένο για τις ιδέες του ή την έκφρασή του οφείλει να υποστηριχθεί….. »
Η Zineb El Rhazoui είναι μαροκινής καταγωγής γεννηθείσα στη Γαλλία ακτιβίστρια των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και  αρθρογράφος για το σατιρικό εβδομαδιαίο περιοδικό Charlie Hebdo. Δημοσίευσε αρκετά άρθρα σχετικά με τις θρησκευτικές μειονότητες στο περιοδικό Le Journal Hebdomadaire, μια ανεξάρτητη έκδοση που απαγόρευσε η κυβέρνηση του Μαρόκου το 2010. Συνιδρύτρια του φιλοδυτικού δημοκρατικού κίνηματος MALI.Μετά τη σύλληψή της από την κυβέρνηση του Μαρόκου, η El Rhazoui τελικά αναγκάστηκε να αυτο-εξοριστεί στη Σλοβενία. Το 2013, θα συγγράψει το κόμικς « Η ζωή του Μωάμεθ » με τον σφαγμένο συντάκτη του Charlie Hebdo τον Stéphane Charbonnier.
Μερικές απειλές που δέχθηκε αναφέρουν….
 »Aξίζει μια σφαίρα ανάμεσα στα μάτια….να της κόψουμε τη γλώσσα .. » ενώ άλλες μιλούν για σεξουαλική κακοποίηση…




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γαλλία: Χάος στους αυτοκινητοδρόμους - Τα «κίτρινα γιλέκα» πυρπολούν διόδια
 Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018, 19:12
Οι διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» προκάλεσαν χάος στις μετακινήσεις σήμερα, αφού προχώρησαν σε καταλήψεις σε διόδια και πυρπόλησαν ορισμένα εξ αυτών.
Η μεγαλύτερη εταιρεία που διαχειρίζεται τα διόδια στη Γαλλία, η Vinci Autoroutes, ανέφερε πως κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε περίπου 40 σημεία του δικτύου της και ότι αρκετοί κόμβοι αυτοκινητόδρομων έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ιδίως στο νότιο τμήμα της Γαλλίας.
Τα διόδια του Μπαντόλ, ανατολικά της Μασσαλίας, υπέστησαν ζημίες από τη φωτιά που έβαλαν οι διαδηλωτές χθες τη νύχτα και ο αυτοκινητόδρομος Α50 έκλεισε, εξήγησε η Vinci.
«Οι οδηγοί θα πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ, καθώς προσεγγίζουν τις πύλες των διοδίων και τις ράμπες εισόδου και εξόδου των αυτοκινητοδρόμων λόγω της παρουσίας πολλών πεζών» τονίζεται σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία διαχείρισης των διοδίων.
Επιπλέον, οι διαδηλωτές προκαλούν φθορές ή πυρπολούν εκατοντάδες ραντάρ καταγραφής της κυκλοφορίας στη Γαλλία.
Ο ιστότοπος Radars-auto.com υπολογίζει ότι στα μέσα της περασμένης εβδομάδας τουλάχιστον 1.600 ραντάρ, σχεδόν το 50% του συνόλου των ραντάρ κυκλοφορίας στη Γαλλία, έχουν υποστεί ζημιές. Περισσότερα από 250 έχουν καταστραφεί ολοσχερώς.
Η εταιρεία Vinci εκτιμά ότι οι ζημιές στις εγκαταστάσεις της θα στοιχίσουν «αρκετές δεκάδες εκατομμύρια» ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται τα χαμένα έσοδα, καθώς οι διαδηλωτές επιτρέπουν σε χιλιάδες οδηγούς να περνούν από τα διόδια χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική έρευνα για τη νέα βεβήλωση του Μνημείου Εβραϊκου Ολοκαυτώματος
 Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018, 18:56
Τους δράστες της νέας βεβήλωσης του Μνημείου Εβραϊκου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, αναζητά το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της τοπικής Ασφάλειας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διεξάγεται κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας.
Τη σχετική εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς προς την εισαγγελέα πλημμελειοδικών, Εμμανουέλα Κετσιατζή. Στο πλαίσιο αυτό ερευνώνται αυτεπάγγελτα διωκόμενες πράξεις, συνδεόμενες με το νόμο για τη ρατσιστική βία, ενώ προς την κατεύθυνση του εντοπισμού των δραστών θα αναζητηθούν βιντεοληπτικό και φωτογραφικό υλικό.
Να σημειωθεί, ότι οι άγνωστοι δράστες σχημάτισαν με σπρέι τη σβάστικα στο Μνημείο Εβραϊκου Ολοκαυτώματος, το οποίο βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας. Η ενέργεια αυτή φέρεται να αποδίδεται σε άτομα που συμμετείχαν στην πορεία της περασμένης Παρασκευής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στην πόλη.
Ήταν η τέταρτη φορά σε διάστημα ενός έτους που το συγκεκριμένο Εβραϊκο Μνημείο γίνεται στόχος βέβηλων.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον προϋπολογισμό από μέλη της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ
 Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018, 19:03
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον προϋπολογισμό και για τα αντιλαϊκά μέτρα πραγματοποιούν αυτή την ώρα το ΠΑΜΕ και η ΑΔΕΔΥ, την ώρα που στη Βουλή πραγματοποιούνται οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών σχετικά με τον προυπολογισμό.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία της Ομονοίας ενώ τα μέλη της ΑΔΕΔΥ ήταν συγκεντρωμένα στην πλατεία Κοραή και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.
Οι ανακοινώσεις της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ:
Σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι εδώ και καιρό αξιοποιεί το σχέδιο του προϋπολογισμού ως μοχλό εξωραϊσμού της πολιτικής της και δημιουργίας προσδοκιών ότι μπαίνουμε στον δρόμο της οριστικής εξόδου από τα μνημόνια». Ωστόσο, όπως σημειώνει, «έρχεται η πραγματικότητα να διαψεύσει την κυβερνητική προπαγάνδα» καθώς «το σύνολο των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού μειώνεται κατά 1,3 δισ. ευρώ, οι κρατικές δαπάνες για την Υγεία διατηρούνται σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα 3.824 εκατ. ευρώ, ποσοστό μόλις 2% του ΑΕΠ, ενώ οι δαπάνες για την Παιδεία, εμφανίζονται ακόμα περισσότερο μειωμένες, τόσο ως ποσοστό στο ΑΕΠ όσο και σε απόλυτους αριθμούς».
Το ΠΑΜΕ αναφέρει ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεση της μέσα από την ψήφιση στη Βουλή ενός σκληρού, ταξικού, αντιλαϊκού προϋπολογισμού για το 2019. Ο πρώτος τάχα «μεταμνημονιακός» προϋπολογισμός που συζητιέται αυτές τις μέρες, εμπεριέχει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των τριών μνημονίων, προσθέτει νέα.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσική αντίδραση στον ΟΗΕ για τον στρατό στο Κοσσυφοπέδιο
 Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018, 11:44
«Απειλή για την ειρήνη και την ασφάλεια στην ταραγμένη περιοχή, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέα κλιμάκωση» χαρακτήρισε την απόφαση να δημιουργηθεί στρατός 5.000 ανδρών στο Κοσσυφοπέδιο ο Ρώσος πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη Vassily Nebenzia.
Μιλώντας σε έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ τη Δευτέρα, ο Ρώσος διπλωμάτης υποστήριξε πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να αντιδράσει εντονότερα για να σταματήσει την περιοχή που αποσπάσθηκε από τη Σερβία να δημιουργήσει δικό της στρατό για να αντικαταστήσει την ελαφρά εξοπλισμένη δύναμη για την αντιμετώπιση ειδικών συνθηκών». Για να προσθέσει: «Η αντίδραση της Ε.Ε. θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ''ξεδοντιασμένη'' και ''ανεύθυνη'' και ότι έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές».
Παράλληλα, τόνισε ότι η έλλειψη αποφασιστικής δράσης από τα 28 μέλη της Ε.Ε. προκαλεί «μεγάλη απογοήτευση» και ότι «η Ε.Ε. εθελοτυφλεί στην παράνομη δημιουργία του στρατού του Κοσσυφοπεδίου». Υπενθύμισε, δε, πως «με την απόφαση 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προβλέπεται η διάλυση όλων των ενόπλων δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο. Πολλώ δε μάλλον αλβανικής δύναμης».
Η απόφαση που ελήφθη ομόφωνα (με αποχή των Σέρβων βουλευτών) στην εθνοσυνέλευση της Πρίστινας ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία στρατού από 5.000 τακτικούς και 3.000 εφέδρους.
Το παράδοξο είναι πως η εν λόγω απόφαση αποδοκιμάστηκε τόσο από τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, ο οποίος υποστήριξε πως γίνεται «σε λάθος χρόνο», όσο και από την Ε.Ε. Η αρμόδια για Εξωτερικές Υποθέσεις επίτροπος Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε ανησυχία για το εάν «η απόφαση για τη δημιουργία στρατού συμβαδίζει με το ισχύον Σύνταγμα της χώρας».
Η μόνη χώρα που τάχθηκε υπέρ της απόφασης ήταν οι ΗΠΑ, με τον πρέσβη τους στο Κοσσυφοπέδιο Phillip Kosnett να δηλώνει πως «η Ουάσινγκτον επαναβεβαιώνει την υποστήριξή της ώστε ως ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα να διαθέτει και στρατιωτικές δυνάμεις».
Η απόφαση για τη δημιουργία εθνικού στρατού στο Κοσσυφοπέδιο προκάλεσε την οργή της Σερβίας και την έντονη αντίδραση της Μόσχας.
Ο Nebenzia κατηγόρησε τις χώρες της Δύσης και ιδιαίτερα μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά και τη διεθνή ειρηνευτική δύναμη (KFOR), για την παραβίαση της απόφασης 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας.
Οι διεθνείς παρατηρητές εκφράζουν φόβους ότι η δημιουργία έστω και μικρού στρατού από το Κοσσυφοπέδιο θα μπορούσε να προκαλέσει ανάφλεξη στην ήδη τεταμένη περιοχή τορπιλίζοντας τις προσπάθειες συμφιλίωσης ανάμεσα στην Πρίστινα και το Βελιγράδι.
Η πρωθυπουργός της Σερβίας Ana Brnabic προειδοποίησε ότι ο σχηματισμός στρατού στο Κοσσυφοπέδιο θα μπορούσε να προκαλέσει ένοπλη παρέμβαση, «αν αυτό απειλούσε τη σερβική μειονότητα των 150.000».
Η Σερβία ήδη έχει ενοχληθεί με την απόφαση που έλαβε η Πρίστινα τον Νοέμβριο να αυξήσει τους δασμούς εισαγωγών προϊόντων κατά 100%, παρά τις προειδοποιήσεις από ΗΠΑ και Ε.Ε. για ανάκλησή της.
Ένας από τους λόγους για τους οποίους αποφασίσθηκε η δημιουργία εθνικού στρατού είναι, κατά τους παρατηρητές, για να εκβιαστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν έχει ικανοποιήσει το αίτημα του Κοσσυφοπέδιου για τη χορήγηση ελεύθερης βίζα σε χώρες της Ε.Ε.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Τουρκία: Σχεδόν 2.000 καταδίκες σε ισόβια κάθειρξη, 55.000 συνεληφθησαν, 140.000 απολυθηκαν, μετά την στημενη από τον Ερντογαν «απόπειρα πραξικοπήματος»
 Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018, 17:11
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη στην Τουρκία σε δίκες που σχετίζονται με την «απόπειρα πραξικοπήματος» του Ιουλίου του 2016, μετέδωσαν σήμερα κρατικά ΜΜΕ.
Μετά το στημενο από τον σουλτανο Ερντογαν «αποτυχημένο πραξικόπημα», οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε εκκαθαρίσεις πρωτόγνωρου μεγέθους, στοχοθετώντας  τους υποτιθεμενους υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, του ιεροκήρυκα που κατηγορεί η Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε την «απόπειρα πραξικοπήματος». Περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι συνελήφθησαν και 140.000 απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Εκ των 289 δικών που διεξήχθησαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος σε ολόκληρη τη χώρα, οι 239 έχουν ήδη ολοκληρωθεί, με 1.934 καταδίκες σε ισόβια κάθειρξη, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Επιπλέον, 1.123 άνθρωποι έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης από ένα έως 20 έτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ένα από τα τελευταία πρόσωπα που καταδικάστηκαν είναι ένας ανιψιός του Γκιουλέν, ο Σελμάν Γκιουλέν, σε βάρος του οποίου επιβλήθηκε σήμερα ποινή κάθειρξης 7 ετών και 6 μηνών, αφού δικαστήριο απεφάνθη πως είναι ένοχος για «συμμετοχή σε μια ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση», αναφέρει το Anadolu.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα διαφωνεί με ψήφισμα 66 μελων της Γ.Σ. του ΟΗΕ για την Κριμαία
 Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018, 16:34
Η Μόσχα δεν συμφωνεί με το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για «το πρόβλημα της στρατιωτικοποίησης» της Κριμαίας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Μπορούμε απλώς να εκφράσουμε την διαφωνία μας με μια παρόμοια θέση και την λύπη μας», δήλωσε ο Πεσκόφ, σχολιάζοντας το ψήφισμα, επισημαίνοντας ότι «θα συνεχίσουμε αναμφίβολα να εξηγούμε με συνέπεια την δική μας θέση στους συνομιλητές μας».
Ο Πεσκόφ δεν σχολίασε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το εν λόγω ψήφισμα, ισχυριζόμενος ότι δεν πρόφτασε να το διαβάσει λεπτομερώς.
Νωρίτερα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε το ψήφισμα για «το πρόβλημα της στρατιωτικοποίησης» της Κριμαίας, της Αζοφικής και της Μαύρης Θάλασσας, το οποίο ήταν πρόταση της Ουκρανίας. Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 66 ψήφους υπέρ, 19 κατά και 72 αποχές. Στο κείμενο του ψηφίσματος αναφέρεται ότι «η παρουσία Ρώσων στρατιωτικών στην Κριμαία, αντιτίθεται στην εθνική κυριαρχία, την πολιτική ανεξαρτησία, και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας» . Επίσης στην πέμπτη παράγραφο του ψηφίσματος, η Ρωσία επικρίνεται για την κατασκευή της γέφυρας στα στενά του Κερτς.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κολομβία: Οι αντάρτες του ELN κηρύσσουν μονομερή εκεχειρία την περίοδο των γιορτών
 Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018, 05:45
Ο Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), επισήμως η τελευταία οργάνωση ανταρτών που παραμένει ενεργή στην Κολομβία, οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της οποίας με την κυβέρνηση έχουν ανασταλεί, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κηρύσσει μονομερώς εκεχειρία εν όψει των εορτών του τέλους της χρονιάς.
Ο ELN «θα εφαρμόσει κατάπαυση του πυρός από την 23η Δεκεμβρίου 2018 έως την 3η Ιανουαρίου 2019 για να συμβάλλει σε μια ατμόσφαιρα ηρεμίας κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς», ανέφερε η διοίκηση της οργάνωσης σε ανακοίνωσή της.
Με την ίδια ανακοίνωση, η οργάνωση επανέλαβε την πρόθεσή της να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση, να αρχίσουν εκ νέου δηλαδή οι συνομιλίες που είχαν ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2017 στον Ισημερινό πριν μεταφερθούν στην Κούβα.
Οι συνομιλίες, οι οποίες ανεστάλησαν από την προηγούμενη κυβέρνηση μερικές ημέρες πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος της σκληρής ακροδεξιάς Ιβάν Ντούκε την 7η Αυγούστου, δεν έχουν αρχίσει εξαιτίας των νέων, αυστηρότερων όρων που θέτει ο αρχηγός του κράτους, μεταξύ άλλων η οργάνωση να αφήσει ελεύθερους όλους τους αιχμάλωτους και τους ομήρους που κρατά - η Μπογκοτά υπολογίζει ότι είναι περίπου 10- και να βάλει τέλος σε όλες τις «εγκληματικές δραστηριότητες».
Η ELN, οργάνωση εμπνεόμενη από τις ιδέες του Τσε Γκεβάρα την οποία ίδρυσαν ριζοσπαστικοποιημένοι ρωμαιοκαθολικοί ιερείς το 1964 και πιστεύεται πως διαθέτει σήμερα περίπου 1.500 μαχητές, απορρίπτει τους όρους αυτούς, υπενθυμίζοντας ότι είχε συμφωνηθεί με την απελθούσα δεξια κυβέρνηση του Χουάν Μανουέλ Σάντος ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχίζονταν παρά τις εχθροπραξίες στην Κολομβία.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Οι μάχες στη Χοντάιντα συνεχίζονται παρά την εκεχειρία
Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018, 02:56
Μάχες ξέσπασαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στο λιμάνι Χοντάιντα (δυτικά) της Υεμένης, παρά το γεγονός ότι θεωρητικά τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στους κατοχικους σουνιτοφασιστες σαουδαραβες  και τους πατριωτες Υεμενιτες αντάρτες Χούθι, δήλωσε πηγή προσκείμενη στους κατοχικους σουνιτοφασιστες και τα τοπικα προδοτικα τσουτσεκια τους.
Νέες εχθροπραξίες σημειώθηκαν στην πόλη, όπου βρίσκεται το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας, λίγα λεπτά μετά την προθεσμία που είχε συμφωνηθεί (σ.σ. τα μεσάνυχτα τοπική ώρα στις 23:00 ώρα Ελλάδας) για να τεθεί σε εφαρμογή η εκεχειρία, είπε ο προδοτης αυτός στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Την Πέμπτη, αντιπροσωπείες των κατοχικων σουνιτοφασιστων και των πατριωτων Υεμενιτων σιιτών ανταρτών Χούθι έκλεισαν μια συμφωνία στη Σουηδία, όπου διαπραγματεύθηκαν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, η οποία προέβλεπε να σταματήσουν αμέσως οι εχθροπραξίες σε αυτή την περιοχή, το σημαντικότερο μέτωπο του πολέμου στην Υεμένη τους τελευταίους μήνες.
Αλλά οι σφοδρές μάχες και οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο.
Σύμφωνα με κατοίκους που μίλησαν τηλεφωνικά, σποραδικές μάχες σημειώνονταν και τη Δευτέρα, τόσο στο ανατολικό όσο και στο νότιο τμήμα της πόλης, από το λιμάνι της οποίας μπαίνει στην Υεμένη το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπιστικής βοήθειας και των εισαγόμενων αγαθών.
«Επιχειρησιακοί λόγοι»
Η κατάπαυση του πυρός προβλεπόταν αρχικά να τεθεί σε ισχύ την περασμένη εβδομάδα, αλλά αυτό αποφασίστηκε να καθυστερήσει για «επιχειρησιακούς λόγους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις αξιωματούχος του ΟΗΕ που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.
Σιχαμενος αξιωματούχος της αλητικης βρωμιαρικης σουνιτοφασιστικης αποικιοκρατικης συμμαχίας υπό τη διοίκηση της σιχαμενης ουαχαμπιτικοναζιστικης Σαουδικής Αραβίας η οποία επενέβη στρατιωτικά στην Υεμένη δολοφονοντας τον λαο της Υεμενης επιβεβαίωσε ότι η κατάπαυση του πυρός θα ίσχυε από την Τρίτη.
«Ο μηχανισμός εφαρμογής της συμφωνίας δεν είναι ακόμη σαφής και αναμένουμε μια ανακοίνωση από τον ΟΗΕ ως προς αυτό», έκρινε σκόπιμο πάντως να προσθέσει.
Βάσει των όρων της συμφωνίας που ανακοινώθηκε την Πέμπτη από τον ΟΗΕ, η εκεχειρία θα εφαρμοζόταν «αμέσως» στη Χοντάιντα.
Μπροστά στη συνέχιση των συγκρούσεων, στις οποίες έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 29 αντιμαχόμενοι τις τελευταίες ώρες κατά τις κατοχικές πηγές, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την Υεμένη, ο Μάρτιν Γκρίφιθς, κάλεσε τα αντίπαλα μέρη να τηρήσουν τη συμφωνία.
Με ανάρτησή της στο Twitter η μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Médecins sans frontières, MSF) εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για «τη συνέχιση των μαχών στη Χοντάιντα», προσθέτοντας ότι ομάδες της προσφέρουν φροντίδες σε πολλούς αμάχους που τραυματίστηκαν στις εχθροπραξίες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018
Ποιος έβαλε τον εκρηκτικό μηχανισμό στο Σκάϊ;

Θα μας τρελάνουν; Ποια δημοκρατία και ποια ενημέρωση απειλούνται; Του ΣΚΑΙ; Τι σχέση έχει το ΣΚΑΙ με τη δημοκρατία και την ενημέρωση; Ακόμη και την εποχή της επτάχρονης χούντας με το καθεστώς επίσημης λογοκρισίας, υπήρχε μεγαλύτερος πλουραλισμός στην ενημέρωση απ’ ότι σήμερα με τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Αυτή η ενημέρωση κινδυνεύει; Τότε καλώς κινδυνεύει!
Αλήθεια ποια δημοκρατία απειλείται; Πότε απειλήθηκε η δημοκρατία από την ατομική τρομοκρατία; Δείξτε μου σας παρακαλώ ένα ιστορικό παράδειγμα που μια δημοκρατία κινδύνεψε με βομβιστικές ενέργειες από τρομοκρατικές οργανώσεις. Δεν υπάρχει ούτε ένα παράδειγμα.
Η δημοκρατία κινδυνεύει πάντοτε – χωρίς καμιά εξαίρεση – και φυσικά καταλύεται όχι από σκοτεινούς και ειδεχθείς τρομοκράτες, που κινούνται στο περιθώριο, αλλά από την ίδια την εξουσία. Το σύστημα εξουσίας και τα αρπακτικά συμφέροντα που υπηρετεί συνιστούσε ανέκαθεν και συνιστά σήμερα την μεγαλύτερη αληθινή απειλή κατά της δημοκρατίας.

https://dimitriskazakis.blogspot.com/2018/12/blog-post_17.html?fbclid=IwAR1Bn2r1bfncH0hCBdYHjkPPaGDIpNZxguQ2fZx6k4zdQ6tcxlhFpJHXPoo




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Πως ο Κοτζιάς προσπαθεί να κρύψει με λαθροχειρίες πως το "Πράττω" δεν υπάρχει!

Όταν τον Οκτώβρη του 2018 [Έλεος! Συνεδριάζει εκτάκτως η Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ...] αποκαλύψαμε  πως το "Πράττω" του Κοτζιά δεν υπάρχει, ή αν υπήρχε ο Κοτζιάς θα ήταν ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ στη Διοίκηση του Σωματείου "Πράττω", λίγοι έδωσαν σημασία και κυρίως οι αργυρώνητες δημοσιογραφικές πόρνες, όχι μονον δεν πήραν "τροφή" για το θέμα, αλλά το εξαφάνισαν.
Τότε επικαλούμασταν την ίδια την επίσημη ιστοσελίδα του "Πράττω"
Σήμερα ο πολυπράγμων "καθηγητής" της Οξφόρδης, απόγονος του Παλαιών Πατρών Γερμανού, όπως ισχυρίζεται ακόμη κι ενώπιον των δικαστικών αρχών, ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ από την ιστοσελίδα του Σωματείου το ΠΡΑΚΤΙΚΟ με τη σύνθεση της Διοίκησης του "Πράττω"!
Κύριε "καθηγητή", νομίζετε πως θα παραμείνετε στο πολιτικό παιχνίδι με το ανύπαρκτο φάντασμα "Πράττω";
Σας ενημερώνουμε ώστε ν' αποφύγετε νομικές συνέπειες  να φτιάξετε άλλο προσωποπαγές μαγαζάκι και με άλλη ονομασία, αλλά και για να καταλάβουν όλοι ότι ο "βασιλιάς είναι γυμνός" παρά τη στήριξη που λαμβάνετε από τους γνωστούς αφέντες της πολιτικής:
* ότι τα μέλη του Σωματείου "Πράττω" και τα μέλη της Διοίκησης βρίσκονται στο Πρωτοδικείο Αθηνών
* Ότι και για ΠΑΝΤΑ τα βρίσκει κάποιος και στο διαδίκτυο... ώστε να δει με τα μάτια του τις λαθροχειρίες που δεν γινόταν ούτε σε Πανεπιστημιακό αμφιθέατρο στις Συνελεύσεις του φοιτητικού κινήματος!
Καληνύχτα ελληνόφοβε εθνομηδενιστή, σωτηράκη της "πατρίδας"!