Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Παρασκευη 28 Δεκεμβριου 2018


Ούτε ένα σεντ στα Jumbo ούτε ένας να μην ξαναπατήσει εκεί.
Γραμματόσημο Χίτλερ και ταχυδρομική σφραγίδα με το ναζιστικό αετό.
Τζαμποσακούλα Κασιδιάρης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο συριακός στρατός ύψωσε τη σημαία της Συρίας στο Μανμπίτζ
11:33 - 28.12.2018
Ο συριακός στρατός μπήκε στο Μανμπίτζ την Παρασκευή και τόνισε ότι «παρέχει εγγυήσεις για την πλήρη ασφάλεια όλων των Σύρων πολιτών και των άλλων» που κατοικούν στην περιοχή.
Στο Μανμπίτζ μπήκε σήμερα ο συριακός στρατός.
Υψώνοντας τη σημαία της Συρίας, έδωσε εγγυήσεις για την ασφάλεια των Σύρων πολιτών και όλων όσων κατοικούν εκεί.
Νωρίτερα σήμερα, οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) κάλεσαν τις δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης να αναλάβει τον έλεγχο του Μανμπίτζ ενόψει των σχεδίων της Τουρκίας να ξεκινήσουν στρατιωτική επιχείρηση στην πόλη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη, που βρισκόταν προηγουμένως υπό τον έλεγχο του YPG, σταμάτησε να προστατεύεται από τις κουρδικές δυνάμεις, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι θα επικεντρωθούν στον αγώνα κατά του ISIS στα ανατολικά του Ευφράτη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι ενώ μας το λέγανε οι παλιοί: Όποιος βιάζεται σκοντάφει.
Στον συριακό στρατό απευθύνθηκαν οι Κούρδοι κι αυτός, με σύμφωνη γνώμη και των Ρώσων συμμάχων του, πήρε θέσεις για να αποτραπεί η απειλούμενη τουρκική επίθεση. Με την Τουρκία να κάνει ήδη πίσω.
Αυτοί που βιάστηκαν να καταγγείλουν τη Συρία που "παραδίδει τους Κούρδους στο έλεος του Ερντογάν", απέτυχαν στην πρόβλεψή τους. Πήγαν τσάμπα και τα "χασάπης Άσαντ". Κι ήταν γραμμένα με τόσο πάθος!
 νεοχιτλερικός άξονας Ρωσίας-Κίνας-Ιράν.
Και ακόμη μεγαλύτερος. Μέχρι Αμερική φτάνει, με κάτι νεοχιτλερικές Κούβες, Βενεζουέλες, Νικαράγουες και Βολιβίες.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



C' EST LA VIE!
Ή ΑΛΛΙΩΣ, ΚΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΟ ΜΑΤΙ ΚΙ Η ΛΕΥΚΙΜΜΗ;
Ναι! Έτσι είναι η ζωή. Και το διαπιστώνω ξανά και ξανά, κάθε φορά που θα γράψω εδώ μέσα για το Μάτι και τους πυρόπληκτους που έχουν αφεθεί στη μοίρα τους.
Την απάθεια διαπιστώνω. Τόσο εντυπωσιακή μετά από τη μονοπώληση των συζητήσεων από τη φονική πυρκαγιά, όταν αυτή ήταν στην επικαιρότητα, για μερικές μέρες.
Εδώ και καιρό έχω διαπιστώσει πως είμαι από τους ελάχιστους μεταξύ όσων δεν σχετιζόμαστε μ' εκείνη την περιοχή, που μαθαίνοντας για την τύχη αυτού του κόσμου εκεί πέρα, όλο και κάτι θα γράψω κι εδώ. Για να διαπιστώσω αδιαφορία, που μόνο με την αδιαφορία για τη συνεχιζόμενη αστυνομική κατοχή της Λευκίμμης μπορεί να συγκριθεί.
Έτσι είναι η ζωή. Γιατί αν ήταν αλλιώτικη, δεν θα χρειαζόταν να μιλάμε ούτε για Μάτι ούτε για Λευκίμμη. Αυτό που τώρα μας εξαγριώνει, αύριο ξεχνιέται. Και οι κάθε είδους υπεύθυνοι κάνουν πάρτυ.
Φτάνοντας στο σημείο η μεν Δούρου να εμφανίζεται και ως φιλάνθρωπος στο πλάι της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, οι δε Τσίπρας και Γεροβασίλη να καταγγέλλονται για την αστυνομική βαρβαρότητα που έχουν επιβάλλει στη Λευκίμμη από τους ίδιους τους αστυνομικούς! Καθώς οι αριστεροί δεν πολυασχολούνται με τέτοια...




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ. ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΤΣΙΠΑΣ...
Την κυβέρνηση και προσωπικά τον Τσίπρα καταγγέλλει η Επιτροπή Κατοίκων - Μάτι Αττικής, καθώς πέντε μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά τα σπίτια τους εξακολουθούν να ρημάζουν.
"Σε αυτά τα μαύρα κουφάρια κατοικούσαν άνθρωποι, οικογένειες, των οποίων οι ζωές άλλαξαν δραματικά μέσα σε 2 ώρες. Άνθρωποι, που μένουν στις κατασκηνώσεις, τρέφονται σε συσσίτια, με αγωνία περιμένουν την εκκίνηση για να ξαναφτιάξουν τα σπίτια τους, ώστε να πάρουν πίσω τη ζωή τους.
Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε πρότυπο οικισμό ενώ αυτό που φαίνεται ότι πλησιάζει πλέον απειλητικά είναι ο ανύπαρκτος οικισμός".
Τι να σχολιάσεις, χρονιάρες μέρες; Η κοινωνική αναλγησία δεν παλεύεται!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σακούλες για δώρα με απεικόνιση γραματόσημου του Γ΄ Ράιχ με τη φάτσα του Χίτλερ και σφραγίδα με σβάστικα, στα Jumbo. Μετά την κατακραυγή υποχρεώθηκαν να τις αποσύρουν.

η ανακοίνωση του Jumbo:
- H συγκεκριμένη σακουλίτσα δώρου επωλείτο στα καταστήματα μας χωρίς να έχει γίνει αντιληπτό ούτε από τον αγοραστή, ούτε από τους πελάτες μας που την αγόραζαν για πολύ καιρό ότι μια σφραγίδα και ένα γραμματόσημο εποχής μπορούσε να δημιουργήσει λάθος συνειρμούς.
Μολις αυτό εγινε αντιληπτο από πελατη και μας υποδειχθηκε αποφασιστηκε να αποσυρθει και να καταστραφει.

Ουτε μια συγνωμη!!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κι εκεί που κατεξευτελίζονται από τη δημόσια καταγγελία των αστυνομικών για τη συνεχιζόμενη κατοχή και τη βία σε βάρος των κατοίκων της Λευκίμμης, σκάει "είδηση", ως διαρροή από την ΕΛ.ΑΣ, ότι θα είναι σκληρή η απόφαση της ΕΔΕ για τους μπάτσους που συμμετείχαν στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.
Αν η είδηση που διέρρευσε επαληθευτεί, θα είναι η πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια πρωθυπουργίας του κνώδαλου, που μπάτσοι αποτάσσονται για άσκηση βίας κατά πολίτη.
Δυστυχώς δεν θα δούμε καμιά σύλληψη των Τσίπρα, Τόσκα, Γεροβασίλη και Παπακώστα για τα εγκλήματα στη Λευκίμμη και για τα καθημερινά βασανιστήρια στα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων.





-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ!
Τους καταξευτιλίσανε οι ίδιοι οι αστυνομικοί, καταγγέλλοντάς τους, με επιστολή της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης προς τη Γεροβασίλη, για την κατοχή που έχει επιβληθεί στη Λευκίμμη και τη βία που τους διατάζουν να ασκούν σε βάρος των κατοίκων της!
Καμιά ντροπή οι κοινωνικοί δολοφόνοι! Καμιά ντροπή και οι παλαμακιστές τους που τάχα εξακολουθούν να πιστεύουν το παραμύθι πως η αστυνομική βία ασκείται σε αντίθεση με τις εντολές των Τσίπρα-Γεροβασίλη.

Αιχμηρή επιστολή αστυνομικών προς Γεροβασίλη για τη Λευκίμμη
27/12/2018
Προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων(ΠΟΑΣΥ) φτάνει στο σημείο να αποδοκιμάζει δημοσίως την Υπ. Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και την κυβέρνηση για την “Χούντα” των ΜΑΤ που έχει επιβληθεί στην Λευκίμμη της Κέρκυρας, προκειμένου να επιβληθεί η “χωματερή” των σκουπιδιών που αυθαίρετα και καταστροφικά έχουν εγκαταστήσει εκεί Δημοτικές αρχές και κυβέρνηση.
Να επισημάνουμε, επίσης, την κριτική που ασκεί η ΠΟΑΣΥ στον εξοργιστικό και παρατεταμένο ρόλο των ΜΑΤ στις υποθέσεις Κερατέας και των Σκουριών.
Ελπίζουμε στο δίλημμα αστική δημοκρατία ή Συμμετοχική και Λαϊκή Δημοκρατία που θέτει στο τέλος η ΠΟΑΣΥ, η τελευταία να τάσσεται με το δεύτερο.
Δεν φείδεται πολιτικών αιχμών η επιστολή που απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) στην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη,ζητώντας «Απεμπλοκή των Αστυνομικών Δυνάμεων από την Λευκίμμη Κερκύρας ΤΩΡΑ».
Υπενθυμίζοντας την αθέτηση της δέσμευσης της Υπουργού περί οριστικής απομάκρυνσης των αστυνομικών δυνάμεων από την επίμαχη περιοχή της Λευκίμμης Κέρκυρας, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι «το πρόβλημα αυτό λαμβάνει επικίνδυνες κοινωνικές διαστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες, τόσο για το αστυνομικό προσωπικό επί θεμάτων υγιεινής και ασφάλειας όσο και για την τοπική κοινωνία που επιφέρουν ατέρμονες και ατελέσφορες συνθήκες, με τον κοινωνικό αυτοματισμό σε πλήρη εξέλιξη και την πολιτική και υπηρεσιακή βούληση σχεδόν ανύπαρκτες έως σήμερα, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για πολλοστή φορά ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο για την άμεση και οριστική του επίλυση, με όρους κοινωνίας και όχι κατασταλτικής κρατικής αντιμετώπισης».
Συνεχίζοντας, η ΠΟΑΣΥ σχολιάζει με δηκτικό τρόπο «Δυστυχώς τα λάθη του παρελθόντος σε Κερατέα Αττικής και Σκουριές Χαλκιδικής δεν δίδαξαν κανέναν, η σημερινή Κυβέρνηση ενώ τότε ως αξιωματική αντιπολίτευση αναθεμάτιζε τέτοιες πρακτικές, σήμερα έρχεται να τις εφαρμόσει και να τις ενστερνιστεί με άκρατη βία, που γεννάται και παράγεται από σαφή έλλειμμα σχεδιασμού και βούλησης, χωρίς συνεργασία που θα έπρεπε να υπάρχει ούτως ή άλλως με την τοπική αυτοδιοίκηση και που αν μη τι άλλο ανατρέπει το δόγμα και την θεώρηση των πραγμάτων, ως θέλει να πρεσβεύει ένα κόμμα με αριστερές καταβολές, εκτός και εάν αυτές χάθηκαν ή θυσιάστηκαν στο βωμό των συμφερόντων και της αλαζονικής εξουσίας.
Πεδίον δόξης λαμπρό!!
Επιλέξτε ανάμεσα στην Αστική Δημοκρατία ή στη Συμμετοχική και Λαϊκή Δημοκρατία!!
Άμεση απόσυρση τώρα των αστυνομικών δυνάμεων!!!»
Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος           ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Λευτεριά στον Άχμαντ Σααντάτ! – Διεθνής εβδομάδα δράσης 15-22 Ιανουαρίου 2019
«Ο Παλαιστινιακός λαός είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την Ιντιφάντα για όλα τα εθνικά δικαιώματα του λαού μας. Αυτή η θέση είναι φυσικά συνεπής με τον αγώνα όλων των προοδευτικών παγκόσμιων δυνάμεων που αντιμετωπίζουν την πλανητική αυτοκρατορική αλαζονεία και αγωνίζονται για ανεξαρτησία, αυτοκαθορισμό και απελευθέρωση, για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και σοσιαλισμό, βασισμένα σε μια δίκαιη κατανομή του πλούτου και τις ανθρώπινες αρχές της ειρήνης, της απόρριψης του πολέμου, του ιμπεριαλισμού και όλων των μορφών της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης…»
-Άχμαντ Σααντάτ

Σήμερα, θυμόμαστε τη 10η επέτειο της ισραηλινής καταδίκης του εξέχοντα Παλαιστίνιου ηγέτη της εθνικής απελευθέρωσης και της διεθνούς Αριστεράς, Άχμαντ Σααντάτ, του Γενικού Γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Σας προτρέπουμε να συμμετέχετε μαζί μας στη Διεθνή Εβδομάδα Δράσης μεταξύ 15 και 22 Ιανουαρίου 2019 για την απελευθέρωση του Άχμαντ Σααντάτ και όλων των Παλαιστίνιων κρατουμένων!
Στις 15 Ιανουαρίου 2019, θα σημάνουμε τη 17η επέτειο της σύλληψης του Σααντάτ από την Παλαιστινιακή Αρχή στο πλαίσια της «συνεργασίας ασφαλείας» με την ισραηλινή κατοχή. Έπειτα από μια βίαιη επίθεση στη φυλακή της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ιεριχώ το 2006, όπου ο Σααντάτ κρατήθηκε από Αμερικανούς και Βρετανούς φρουρούς, ο ίδιος και οι σύντροφοι του εκτίουν ποινές μακράς διάρκειας σε ισραηλινές φυλακές. Ο Σααντάτ καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης σε ένα ισραηλινό στρατιωτικό δικαστήριο με τις κατηγορίες της ηγεσίας σε παράνομη οργάνωση και της «πρόκλησης.»
Ο Σααντάτ είναι ο ηγέτης ενός κινήματος Παλαιστίνιων κρατουμένων και του παλαιστινιακού κινήματος εθνικής απελευθέρωσης. Είναι μια φιγούρα διεθνούς σημασία και πολιτικής καθαρότητας, στοχοποιούμενος κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του σε μια προσπάθεια να απομονωθεί από τον πολιτικό του ρόλο. Στέκεται δίπλα σε σχεδόν 6.000 φίλους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους σε ισραηλινές φυλακές στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την απελευθέρωση. Ως εκ τούτου, είναι σύμβολο της παλαιστινιακής, αραβικής και διεθνούς αντίστασης στον καπιταλισμό, τον ρατσισμό, το Άπαρτχαϊντ και την αποικιοποίηση.
Η περίπτωση του Άχμντ Σααντάτ επίσης κάνει εμφανή τη συνενοχή των διεθνών δυνάμεων στην κατοχή και την αποικιοποίηση της Παλαιστίνης. Εκείνος και οι σύντροφοί του κρατούνταν για χρόνια υπό Αμερικανούς και Βρετανούς φρουρούς σε φυλακή της Παλαιστινιακής Αρχής – και εκείνοι οι φύλακες απομακρύνθηκαν μετά από προσυνεννόηση για να επιτρέψουν στον ισραηλινό στρατό κατοχής να επιτεθεί στη φυλακή της Ιεριχούς το 2006. Η υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, του Καναδά, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Αυστραλίας και άλλων στο αποικιακό εγχείρημα του Ισραήλ διαιωνίζει την ατιμωρησία, καθώς εκείνο φέρει εις πέρας κατασχέσεις γης, κατεδαφίσεις σπιτιών, μαζικές φυλακίσεις, εξωδικαστικές εκτελέσεις, την εθνοκάθαρση της Ιερουσαλήμ, την πολιορκία στη Γάζα και άλλα εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας.
Η Παλαιστινιακή Αρχή απήγαγε τον Σααντάτ υπό ψευδή προσχήματα και τον φυλάκισε για τέσσερα χρόνια προτού η φυλακή του να δεχτεί επίθεση από την ισραηλινή κατοχή. Αυτό αποτελεί ένα θεμελιώδες μέρος της πολιτικής του «συντονισμού ασφαλείας» που έχει οδηγήσει στις επανειλημμένες φυλακίσεις Παλαιστίνιων από την Παλαιστινιακή Αρχή για την πολιτική τους εμπλοκή. Παρά την κατακραυγή, η πολιτική παραμένει σε πλήρη ισχύ – με καταστροφικές και θανατηφόρες συνέπειες για τους Παλαιστίνιους, όπως φαίνεται στην περίπτωση του Μπασίλ αλ Αράζ.

 Στις 15-22 Ιανουαρίου 2019, ελάτε μαζί με σε ένα συλλογικό κάλεσμα για την ελευθερία του Αχμάντ Σααντάτ και όλων των Παλαιστίνιων κρατουμένων. Ελάτε μαζί μας να χτίσουμε την παγκόσμια εκστρατεία κοινωνικής βάσης για το μποϊκοτάζ, την εκποίηση και τις κυρώσεις στο Ισραήλ και τις επιχειρήσεις συνεργούς. Ελάτε μαζί μας για να παλέψετε για έναν σκοπό, τη βοήθεια και την υποστήριξη απέναντι στην ισραηλινή κατοχή η οποία κατάσχει γη και ζωές για πάνω από 70 χρόνια.
Σας καλούμε να οργανώσετε εκδηλώσεις, δράσεις και διαμαρτυρίες σε πόλεις, πανεπιστημιουπόλεις, κοινότητες, χωριά και κάθε άλλο δημόσιο χώρο. Ορθώνοντας τις φωνές μας, μπορούμε να βοηθήσουμε να σπάσει η ισραηλινή απομόνωση του Αχμάντ Σααντάτ και των Παλαιστίνιων συγκρατούμενων του.
Λευτεριά στον Αχμάντ Σααντάτ! Λευτεριά σε όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
Για το δίκτυο Παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων SAMIDOUN
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Αγαπητοί φίλοι.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ομάδα συμπατριωτών μας εκφράζει ανοιχτά την αντίθεσή της στην Συμφωνία τών Πρεσπών.
Δυστυχώς, όπως απεδείχθη, οι διάφοροι κυβερνητικοί και συστημικοί παράγοντες γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τις εκκλήσεις αυτές ακολουθώντας τον δρόμο τού αφανισμού τής αγαπημένης μας πατρίδας για την σύσταση τής οποίας χιλιάδες παιδιά της, μέσα στην πολύχρονη Ιστορία της, θυσίασαν τα πάντα για το στήσιμο αυτό.
Που ακούστηκε; Να παραγκωνίζεται η λαϊκή θέληση που απαιτεί ένα Δημοψήφισμα και να ενεργούν οι πολιτικάντηδες, ερήμην τού Λαού, σαν πελαργοί που έχοντας κρύψει το κεφάλι τους μέσα στο χώμα αδιαφορούν εγκληματικά για το που οδηγούν την πατρίδα μας;
Που ακούστηκε, ένα Λαός με Ιστορία χιλιάδων ετών, πολιτισμού και περγαμηνές αγωνιστικότητας να περιμένει τ’ αποτελέσματα ενός σικέ παιχνιδιού που διεξάγεται στην δήθεν γειτονική βουλή από 80 καλοπληρωμένους… κομπάρσους;
Όμως τα γεγονότα και η ζωή βοούν:  “Μέχρι εδώ, Εφιάλτες, και μη παρέκει”. Ο Ελληνικός Λαός, για μια ακόμα φορά είναι έτοιμος να σηκώσει τον Σταυρό του.
Ο Ελληνικός Λαός είναι αποφασισμένος να παρακάμψει το πολιτικό έκτρωμα που λέγεται… “Αντιπροσωπευτική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία” την οποία επί χρόνια μεθόδευσαν κατά το δοκούν οι… “συστημικοί” προκειμένου να ντύσουν τις προδοτικές τους ενέργειες με μια νομιμοφανή χλαμύδα δίνοντας έτσι ένα τέλος στην ασυδοσία.
Αν αυτοί οι Εφιάλτες είχαν το θράσος πριν από μερικές εβδομάδες να παρουσιάσουν μια λίστα 320 υπογραφών ατόμων, τάχα,… “υψηλού πνευματικού επιπέδου”, γιατί αρνούνται να λάβουν υπόψη τους τις εκατοντάδες χιλιάδες τού Λαού ο οποίος καθημερινά εκφράζει την αντίθεσή του στην σκευωρία στην οποία τον έχουν εμπλέξει; Οι χιλιάδες επιστήμονες, άνθρωποι τών Τεχνών και τών Γραμμάτων που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο… Πρικοσύμφωνο τών Πρεσπών και οι οποίοι κερδίζουν τίμια το ψωμί τους, χωρίς… “επιδοτήσεις”, δεν μετράνε;
Αγαπητέ συμπατριώτη. Μέχρι χθες οι… κομματάρχες είχαν το θράσος να εκτελούν και να σου σερβίρουν τις κατά παραγγελία συνταγές που τους υπαγόρευαν.  Σήμερα, ήλθε η ώρα να τους δώσεις, εσύ, να γευτούν την δική σου… συνταγή, την συνταγή τού τσαρουχιού, στέλνοντάς τους, όχι στα σπίτια τους, αλλά εκεί από όπου ήλθαν, δηλαδή, στον… διάβολο.
Είναι καιρός να πάψει η… συλλογή υπογραφών και εκκλήσεων και να συγκεντρωθούμε όλοι στο… δια ταύτα, δηλαδή στην δραστηριοποίηση.

Ο Συλλογος Φιλολογων - Αρχαιολογων – Ιστορικων Συνταξις ΦΙΛΑΡΙΣΤΟΣ εκφραζει την εντονη αντιθεση του στην προσυμφωνια των Πρεσπων προς τον προεδρο της Ελληνικης Δημοκρατιας Πρ. Παυλοπουλο




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δέκα χρόνια από την επέμβαση στην Λωρίδα της Γάζας, δεν ξεχνάμε και πως το χρηματικό ποσό που μαζεύτηκε από τον τηλεμαραθώνιο που διοργάνωσε η ΓΣΕΕ, δεν έφτασαν ποτέ στην Παλαιστίνη.
Παραθέτω άρθρο, από το "αντιστασιακό" ΣΥΡΙΖΑ που με το που ήρθε στην Κυβέρνηση, τα ξέχασε επίσης

Κι όμως, το 2009, κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή των δολοφονιών στη Γάζα από τους ναζί σιωνιστές... διοργανώθηκε Τηλεμαρ4αθώνιος στην κρατική ΕΡΤ...
Είχαμε παρέλαση των "ευαίσθητων", "φιλανθρώπων" πολιτικών -έκτισαν την καριέρα τους, την προσωπική τους αποκατάσταση σημερινοί "αριστεροί" υπουργοί και βολευτές (μάλιστα... ο Μάκης Μπαλαούρας, σήμερα αντιπρόεδρος της αριστερής βουλής, ήταν μέσα στη βομβαρδιζόμενη Γάζα, μια ελληνική αποστολή "ανθρώπινης ασπίδας" για τους Παλαιστίνιους της Γάζας)- και συγκεντρώθηκαν 1,2 εκατομμύρια ευρώ για τα παιδιά της Γάζας...
H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρακώστα, κάνει πως δεν γνωρίζει... γιατί ήρθε στην πολιτική σκηνή από παρθενογέννηση; ΤΙ ΞΕΧΑΣΕ! Η "φιλάνθρωπη" βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καρακώστα...
Ο υπουργός Μουζάλας, ο "ακτιβιστής" με εμπειρία στην "διεθνή" ΜΚΟ "Γιατροί του κόσμου" (φυσικά χωρίς οικονομικά και πολιτικά οφέλη, από αγάπη στην "φιλανθρωπία" και τον "εθελοντισμό", για το καλό μας) ... δεν γνωρίζει;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O SAA έδωσε εντολή να χτυπηθεί κάθε τρομοκρατική ομάδα τουρκικών συμφερόντων που θα κινηθεί προς Manbij…
28/12/2018 – 17.30
Ο συριακός στρατός έδωσε συγκεκριμένες εντολές επίθεσης εναντίον κάθε τρομοκρατικής ομάδας που υποστηρίζει η Άγκυρα που θα επιχειρήσει να προελάσει προς το Manbij. Tην ίδια στιγμή ο FSA ανακοίνωσε την αρχή της επιχείρησής του κατά του YPG..
Ο συριακός στρατός έχει πάρει  θέσεις  σε όλες τις γραμμές επαφής κοντά στο Manbij για να αποτρέψει οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση Τουρκίας σε ολόκληρη την περιοχή…….



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΣ Συρίας: μπήκαμε στο Manbij και υψώσαμε τη συριακή σημαία..Πρωτοφανής ήττα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Τουρκίας.
28/12/2018 – 11.00
Με ανακοίνωσή του τώρα ο συριακός στρατός δηλώνει ότι μπήκε στο Manbij μετά από πρόσκληση Κούρδων και ύψωσε τη συριακή Σημαία.sana.Πρωτοφανής ήττα ΝΑΤΟ, Τουρκίας αλλαγή στρατιωτικού δόγματος στο βορρά της Συρίας…
Mια αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης μπήκε στην πόλη Manbij μαζί με στρατό και ύψωσε τη συριακή σημαία σε διοικητικά κτίρια…..
« Εκκινώντας από την απόλυτη δέσμευση του στρατού ν΄αναλάβει τις εθνικές ευθύνες του επιβάλλοντας την εθνική κυριαρχία του κράτους  σε κάθε σπιθαμή του εδάφους της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας και σ΄απάντηση της κλήσης των κατοίκων της ζώνης του Manbij, το ΓΕΣ και οι Ένοπλες Δυνάμεις ανακοινώνουν την είσοδο μονάδων του συριακού στρατού στο  Manbij και την ύψωση της σημαίας της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας στη ζώνη. Το ΓΕΣ επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητά του να εξαλείψει την τρομοκρατία  και ν΄αποτινάξει όλους τους κατακτητές από το συριακό έδαφος ».




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ : O νυν Έξαρχος του Φαναρίου στην Ουκρανία δώρισε στον τ. αρχηγό του ναζιστικού Δεξιού Τομέα βιβλία Ουκρανού ναζιστή συγγραφέα και το « Mein Kampf »/ »ο Αγών μου » του Χίτλερ στην ουκρανική.
27/12/2018
O νεοδιορισθείς από το Φανάρι Έξαρχος του Πατριαρχείου Κων/πολης στην Ουκρανία ο επίσκοπος Παμφυλίας Daniel ( Zelensky ) έδωσε ένα ιδιαίτερο δώρο στον πρώην αρχηγό του  « Right Sector » – Δεξιού Τομέα ( neo-Nazi οργάνωση) με αιμοσταγή δράση στον αποικιοκρατικο πολεμο των δυτικων. Του δώρισε αρκετά σπάνια βιβλία των αρχών του 20ου αι. του Ουκρανού ναζιστή Dimitri Dontsov , που συμπεριλαμβάνουν σε μετάφραση στα ουκρανικά το αυτοβιογραφικό έργο του  Adolf Hilter « Mein Kampf »  »ο Αγών μου ».
Ο δήμαρχος του Dnepr (παλιό Dnepropetrovsk) ο  Boris Filatov διηγήθηκε στο Facebook του το ακριβό δώρο που αποδόθηκε στον Yarosh από το νυν Έξαρχο της Κων/πολης στην Ουκρανία.Τέλος Απριλίου ο Filatov ήταν στις ΗΠΑ για επίσκεψη μακράς διαρκείας. Στο πλαίσιο των συναντήσεων του με πλούσιους εκπροσώπους της ουκρανικής διασποράς στις ΗΠΑ ο  Filatov πήγε στην πόλη  Bound Brook, στο New Jersey. Εκεί είναι η έδρα του Daniil (Zelinsky) του νυν Έξαρχου του Κων/πολης στην Ουκρανία. Ο τελευταίος έδειξε την πλούσια βιβλιοθήκη στον  Filatov. «Αγαπώ τα βιβλία. Συγκεντρώσαμε εδώ στο Νότιο Bound Brook, δεκάδες χιλιάδες. Πάρτε λέει ο Daniel. Και θυμήθηκε πως ο  Filatov ήταν γοητευμένος από Dontsov. «Να όλες οι εκδόσεις του εδώ.Δώσε στο Yarosh 2 βιβλία από εμένα.
Filatov και Yarosh είναι φίλοι εδώ και πολύ καιρό ο δήμαρχος του  Dnipro βοήθησε τις μονάδες του Δεξιού Τομέα που ήταν στο Dnipropetrovsk. Η αποχώρηση του Yarosh από τη διεύθυνση του Δεξιού Τομέα  είναι συνυφασμένη με την μετάβαση του Yarosh στο κόμμα UKROP, όπου ο  Boris Filatov είναι μέλος του πολιτικού συμβουλίου. Ο Boris Filatov εντυπωσιάστηκε από τα βιβλία του Ουκρανού ναζί που χαρίστηκαν στον φίλο του Yarosh από το νυν Έξαρχο του Κων/πολης στην Ουκρανία.
Ο Daniel (Zelinsky) νυν Έξαρχος εκπροσωπεί την αυτοαποκαλούμενη  Σχισματικη Ουνιτικη «Ορθόδοξη Ουκρανική Εκκλησία ΗΠΑ» (UOCA). Η UOCA ιδρύθηκε το 1919 από τους Ουκρανούς ναζιστές μετανάστες. Ο αριθμός των ενοριτών της αυξήθηκε υπολογίσιμα μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου καθώς οι ναζιστές Ουκρανοί αντι-Σοβιετικοί και ρωσοφοβικοί  άρχισαν να μεταναστεύουν μαζικά στις ΗΠΑ ….



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάτι: Κραυγή απόγνωσης των κατοίκων
 Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018, 12:58
Κραυγή απόγνωσης από τους κατοίκους στο Μάτι, καθώς, όπως καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων - Μάτι Αττικής (ΣΕΚΜΑ) σε ανοικτή επιστολή της προς την κυβέρνηση, πέντε μήνες μετά τις φονικές πυρκαγιές η ανοικοδόμηση του οικισμού δεν προχωρά.
Όπως σημειώνουν οι κάτοικοι: «Η κυβέρνηση προτίμησε - για λόγους που η ίδια γνωρίζει - να μας εμπλέξει & να εμπλακεί & η ίδια σε έναν κυκεώνα νομοθετημάτων, με αποτέλεσμα να μην έχει εκδοθεί μέχρι σήμερα καμία άδεια επισκευής/ανακατασκευής στο Μάτι».

Μάλιστα, εστιάζοντας στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που επισκέφθηκε την περιοχή και μοίρασε υποσχέσεις για fast track ανακατασκευές, επισημαίνουν: «Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε πρότυπο οικισμό, ενώ αυτό που φαίνεται ότι πλησιάζει πλέον απειλητικά είναι ο ανύπαρκτος οικισμός».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μογγολία: 5.000 χιλιάδες πληρωμενοι αληταραδες από την CIA στην πλατεια στην Ουλάν Μπατόρ
 Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018, 22:27
Χιλιάδες πληρωμενοι αληταραδες βγηκαν στους δρόμους της Ουλάν Μπατόρ, αψηφώντας το πολικό ψύχος, αφού το θερμόμετρο στην πόλη έδειχνε -25 βαθμούς Κελσίου, διαμαρτυρόμενοι δηθεν για τη διαφθορά (το γνωστο παραμυθι ανεκαθεν τους τελευταιους 2 αιωνες των φασιστομουτρων) και απαιτώντας την παραίτηση του προέδρου του κοινοβουλίου.
Η αστυνομία έκανε λόγο για 5.000 διαδηλωτές.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γερμανία: Μία 27χρονη μέλος του Ισλαμοφασιστικού Κράτους κατηγορείται για τη δολοφονία 5χρονης «σκλάβας»
 Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018, 21:09
Μια 27χρονη Γερμανίδα υπηκοος, που φέρεται ως μέλος της «αστυνομίας ηθών» του Ισλαμοφασιστικού Κράτους, κατηγορείται για τη δολοφονία μιας 5χρονης «σκλάβας» και για εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στο Ιράκ.
Οι εισαγγελικές αρχές πιστεύουν ότι η γυναίκα κρατούσε το 5χρονο κοριτσάκι με τη βοήθεια του συζύγου της, ο οποίος δεν είναι Γερμανός υπηκοος και δεν βρίσκεται στη Γερμανία.
Το 2015 η Τζένιφερ Β. (τηρώντας τον αυστηρό νόμο περί προσωπικών δεδομένων, οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα το πλήρες ονοματεπώνυμο της κατηγορούμενης) και ο σύζυγός της φέρονται ότι αλυσόδεσαν το παιδί έξω, κάτω από τον καυτό ήλιο του Ιράκ και το άφησαν να πεθάνει από δίψα.
Η γυναίκα έφυγε από τη Γερμανία για να ενταχθεί στο Ισλαμοφασιστικό Κράτος στο Ιράκ κάποια στιγμή από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τις αρχές του 2016, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία της Καρλσρούης. Εκεί εργαζόταν για την λεγόμενη «αστυνομία ηθών» των τζιχαντοφασιστών, δηλαδή φρόντιζε να εφαρμόζονται οι αυστηροί κανόνες του ΙΚ όσον αφορά την ενδυμασία και τη συμπεριφορά των γυναικών. Φέρεται επίσης ότι λάμβανε «μισθό» από 70 μέχρι 100 δολάρια μηνιαίως για να περιπολεί σε πάρκα στις πόλεις Φαλούτζα και Μοσούλη, τα πρώην προπύργια του ΙΚ στο Ιράκ.
Το 2016 η Τζένιφερ Β. συνελήφθη στην Άγκυρα και κατόπιν απελάθηκε στη Γερμανία. Συνελήφθη ξανά στα τέλη Ιουνίου στη Βαυαρία, ενώ προσπαθούσε να φύγει για τη Συρία.
Είναι η πρώτη φορά που οι γερμανικές αρχές συλλαμβάνουν μια γυναίκα μέλος του ΙΚ που επιστρέφει από τη Μέση Ανατολή. Η εισαγγελία έκανε γνωστό ότι οι ανακριτές χρειάστηκαν περισσότερα από δύο χρόνια για να στοιχειοθετήσουν μια κατηγορία σε βάρος της.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέθανε ο προοδευτικος Ισραηλινός συγγραφέας Άμος Οζ
 Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018, 16:42
Ο Ισραηλινός προοδευτικος συγγραφέας Άμος Οζ πέθανε από καρκίνο σε ηλικία 79 ετών, δήλωσε σήμερα η κόρη του.
«Σε εκείνους που τον αγαπούν, σας ευχαριστώ», έγραψε η Φάνια Οζ-Σάλτσμπεργκερ στο Twiiter.

Βιογραφικό:
Ο Άμος Οζ, το αληθινό όνομα του είναι Άμος Κλάουσνερ, ήταν Ισραηλινός συγγραφέας, που γεννήθηκε στην Ιερουσαλήμ το 1939, στη συνοικία Κέρεμ Αβραάμ. Οι γονείς του, ήταν ο Άρια Κλάουσνερ και η Φάνια Μούσμαν, μετανάστες από την Ανατολική Ευρώπη. Όταν ο Άμος Οζ ήταν 12 χρονών, η μητέρα του αυτοκτόνησε και το γεγονός αυτό σημάδεψε τη ζωή του.
Τρία χρόνια αργότερα έφυγε από το σπίτι του και πήγε να ζήσει στο Κιμπούτς Χούλντα. Τότε άλλαξε το επίθετό του σε Οζ, που στα εβραϊκά σημαίνει δύναμη. Στο Κιμπούτς Χούλντα έζησε μέχρι το 1986, οπότε μετακόμισε στην πόλη Αράντ, επειδή ο γιος του έπασχε από άσθμα. Πήρε μέρος στον Πόλεμο των έξι ημερών το 1967 και στον Πόλεμο του Γιομ Κιπούρ. Σπούδασε φιλοσοφία και εβραϊκή λογοτεχνία στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο.
Πολλοί συγγενείς του Άμος Οζ από την πλευρά του πατέρα του ήταν δεξιοί, οπαδοί των Ρεβιζιονιστών Σιωνιστών. Ο θείος του πατέρα του, ο Γιόζεφ Κλάουσνερ, σημαντική μορφή των εβραϊκών γραμμάτων, ήταν υποψήφιος του κόμματος Χερούτ για την προεδρία του Ισραήλ ενάντια στον Χάιμ Βάιζμαν, που ήταν υποψήφιος με τους εργατικούς. Αντίθετα, ο Άμος Οζ ήταν για χρόνια υποστηρικτής του εργατικού κόμματος και στενός φίλος του Σιμόν Πέρες ενώ αργότερα, κατά τη δεκαετία του '90 στράφηκε στο αριστερό κόμμα Meretz. Στις εκλογές για την Κνεσσέτ το 2003, εμφανίστηκε στην τηλεόραση και κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το κόμμα Meretz.
Η πρώτη του συλλογή από ιστορίες (Where the Jackals Howl) δημοσιεύθηκε το 1965, ενώ τον επόμενο χρόνο δημοσιεύθηκε το πρώτο του διήγημα (Elsewhere, Perhaps). Μέχρι σήμερα, ο Άμος Οζ έχει γράψει 18 βιβλία στα εβραϊκά και γύρω στα 450 άρθρα και δοκίμια. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε τουλάχιστον 30 γλώσσες.
Το 1998, του απονεμήθηκε το βραβείο Ισραήλ για την λογοτεχνία, το 2005 το βραβείο Γκέτε, το οποίο στο παρελθόν έχει απονεμηθεί σε προσωπικότητες όπως ο Σίγκμουντ Φρόιντ και ο Τόμας Μαν, το 2007 το βραβείο Prince of Asturias Award of Letters και το 2008 το βραβείο Χάινριχ Χάινε. Επανειλημμένα ήταν υποψήφιος για το Νόμπελ Λογοτεχνίας.
Στα περισσότερα από τα έργα του Άμος Οζ η πλοκή τοποθετείται στη γειτονιά όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο συγγραφέας, ενώ οι ήρωές του παρουσιάζονται με μια ελαφρώς ειρωνική διάθεση.

Στην ελληνική γλώσσα έχουν μεταφρασθεί και κυκλοφορούν τα εξής βιβλία του:
• Η γυναίκα που γνώρισα, μετάφραση Μαρία Κ. Χωρεάνθη, εκδ. «Ψυχογιός», Αθήνα 1993, 321 σελ., ISBN 978-960-274-023-1
• Φίμα, εκδ. «Ψυχογιός», Αθήνα 1994
• Ο Μιχαέλ μου, μετάφρ. Χρυσούλα Παπαδοπούλου, εκδ. Καστανιώτη, Αθήνα 1997 & 2006, 318 σελ., ISBN 978-960-03-1981-1
• Το Ισραήλ, η Παλαιστίνη και η ειρήνη (δοκίμια), μετάφρ. Τόνια Κοβαλένκο, εκδ. Καστανιώτη, Αθήνα 1997, 219 σελ., ISBN 978-960-03-1864-7
• Νύχτα στο Τελ Κένταρ, μετάφρ. Χρυσούλα Παπαδοπούλου, εκδ. Καστανιώτη, Αθήνα 1998, 293 σελ., ISBN 978-960-03-2297-2
• Η ίδια θάλασσα, μετάφραση Ιακώβ Σιμπή, εκδ. Καστανιώτη, Αθήνα 2001, 253 σελ., ISBN 978-960-03-2745-8
• Η αρχή της ιστορίας (δοκίμια για τη λογοτεχνία), μετάφρ. Θεόδωρος Τσαπακίδης, εκδ. Καστανιώτη, Αθήνα 2001, 187 σελ., ISBN 978-960-03-2964-3
• Σούμχι: Μια ιστορία για την αγάπη και την περιπέτεια, μετάφρ. Χρυσούλα Παπαδοπούλου, εκδ. Καστανιώτη, Αθήνα 2002, 125 σελ., ISBN 978-960-03-3257-5
• Ιστορία αγάπης και σκότους, μετάφρ. Ιακώβ Σιμπή, εκδ. Καστανιώτη, Αθήνα 2004, 733 σελ., ISBN 978-960-03-3817-1
• Κατά του φανατισμού, μετάφρ. Ελένη Τσερεζόλε, πρόλογος Ναντίν Γκόρντιμερ, εκδ. Καστανιώτη, Αθήνα 2005, 69 σελ., ISBN 978-960-03-4076-1
• Η τέλεια γαλήνη, μετάφρ. Λουίζα Μιζάν, εκδ. Καστανιώτη, Αθήνα 2007, 513 σελ., ISBN 978-960-03-4534-6
• Η νύχτα του συγγραφέα, μετάφρ. Λουίζα Μιζάν, εκδ. Καστανιώτη, Αθήνα 2008, 183 σελ., ISBN 978-960-03-4680-0
• Το μαύρο κουτί, μετάφρ. Ιακώβ Σιμπή, εκδ. Καστανιώτη, Αθήνα 2010, 301 σελ., ISBN 978-960-03-5118-7
o Μετάφρ. Μαρία Κ. Χωρεάνθη, εκδ. «Ψυχογιός», Αθήνα 1994, 281 σελ., ISBN 978-960-7021-58-8
• Εικόνες από τη ζωή στο χωριό (διηγήματα), μετάφρ. Λουίζα Μιζάν, εκδ. Καστανιώτη, Αθήνα 2013, 186 σελ., ISBN 978-960-03-5574-1
• Οι Εβραίοι και οι λέξεις (το έγραψε μαζί με την κόρη του, τη Φάνια Οζ-Ζαλτσμπέργκερ), μετάφρ. Νίκος Γεωργαντίδης, εκδ. Καστανιώτη, Αθήνα 2014, 282 σελ., ISBN 978-960-03-5751-6
• Ιούδας, μετάφρ. Μάγκυ Κοέν, εκδ. Καστανιώτη, Αθήνα 2016, 368 σελ., ISBN 978-960-03-6121-6
Το 2009 ο Οζ ήταν υποψήφιος για το Νόμπελ Λογοτεχνίας του έτους. Αν και τον θεωρούσαν ως τον βασικό υποψήφιο για να το κατακτήσει, τελικά το βραβείο κέρδισε η Γερμανίδα συγγραφέας Χέρτα Μίλερ.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν έχει δουλειά στο Μανμπίτζ, εάν οι Κούρδοι εγκαταλείψουν την περιοχή»
 Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018, 14:31
Η Τουρκία δεν έχει τίποτε να κάνει στην πόλη Μανμπίτζ της βόρειας Συρία, όταν οι «τρομοκρατικές οργανώσεις» εγκαταλείψουν την περιοχή, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ερντογάν αναφερόταν στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού, κύρια συνιστώσα του κουρδοαραβικού συνασπισμού, των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), αιχμή του δόρατος στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους και μέχρι πρότινος σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ωστόσο, σχεδόν ταυτόχρονα, το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωνε ότι οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) δεν έχουν το δικαίωμα να καλούν άλλα «στοιχεία» στην πόλη Μανμπίτζ και προειδοποιούσε όλες τις πλευρές να απόσχουν από ενέργειες που αποσταθεροποιούν την περιοχή.
Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγες ώρες αφότου ο συριακός στρατός επεσήμανε ότι εισήλθε στη στρατηγικής σημασίας πόλη Μανμπίτζ και ύψωσε τη συριακή σημαία στην πόλη, αφού οι YPG κάλεσαν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ να προστατεύσει την πόλη από τουρκικές επιθέσεις.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα θα κλείσει το BBC στη ρωσική επικράτεια αν το Λονδίνο διώξει το RT
 Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018, 15:23
Σε περίπτωση που το Λονδίνο επιχειρήσει να κλείσει το RT στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρόμοια μέτρα θα ληφθούν σε σχέση με το BBC στη Ρωσία, σύμφωνα με τα όσα τόνισε σήμερα ο Ρώσος πρέσβης στο Λονδίνο, Αλεξάντερ Γιακοβένκο.
«Έχει ασκηθεί σοβαρή πίεση στο κανάλι RT, καθώς κερδίζει δημοτικότητα εδώ. Πολλοί άνθρωποι παρακολουθούν και θέλουν να έχουν μια εναλλακτική άποψη. Τότε άρχισε η πίεση στο κανάλι.Δεν μπορούν να το κλείσουν καθότι αν απαγορευτεί το RT εδώ στο Λονδίνο, παρόμοια μέτρα θα ληφθούν σε σχέση με το BBC στη Ρωσία », δήλωσε ο Γιακοβένκο στο Ρωσία 24.
Νωρίτερα τον Δεκέμβριο, η αρμόδια αρχή επικοινωνιών στη Βρετανία (Ofcom) είχε ανακοινώσει ότι το RT είχε παραβιάσει τους κανόνες εκπομπής του ρυθμιστικού φορέα καθώς δεν κατάφερε να προσφέρει αμερόληπτη κάλυψη ειδήσεων σε επτά προγράμματα που προβλήθηκαν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, μια απόφαση για την οποία το RT εξέφρασε την απογοήτευσή του.
Η ίδια αρχή δήλωσε ότι εξετάζει την επιβολή κυρώσεων στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα.
Την Παρασκευή, η ρωσική πρεσβεία στο Λονδινο κατήγγειλε ένα «προφανές χακάρισμα» στην ιστοσελίδα της, στις 17 Δεκεμβρίου, μετά τη δημοσίευση στοιχείων για τη βρετανική εμπλοκή στις ουκρανικές υποθέσεις, αλλά και την προσπάθεια του BBC να εμπλέξει τη Ρωσία στις διαδηλώσεις των «Κίτρινων Γιλέκων».




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αργεντινή: Η νεοφιλελε ακροδεξια κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 35% το 2019
 Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018, 05:32
Η νεοφιλελε ακροδεξια κυβέρνηση της Αργεντινής σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος 35% κατά μέσον όρο το 2019, δήλωσαν κυβερνητικές πηγές την Πέμπτη.
Οι υψηλότεροι λογαριασμοί για ρεύμα θα πλήξουν σκληρά τις οικογένειες που ήδη δυσκολεύονται εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού και της ύφεσης της οικονομίας, η οποία έχει προκαλέσει απολύσεις και διεύρυνση της φτώχειας.
Σύμφωνα με τις πηγές, οι αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού θα γίνουν σε τέσσερις φάσεις, με την πρώτη να αναμένεται τον Φεβρουάριο. Οι κυβερνητικές πηγές αυτές μίλησαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπό τον όρο να μην κατονομαστούν, διότι οι αυξήσεις δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί επίσημα.
Οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχουν οι δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στην Αργεντινή έχουν ήδη αυξηθεί ραγδαία, καθώς η κυβέρνηση έχει περικόψει τις επιδοτήσεις στο πλαίσιο των μέτρων για τη μείωση του ελλείμματος που προωθεί.
Ο νεοφιλελε ακροδεξιος πρόεδρος Μαουρίσιο Μάκρι έχει δεσμευθεί, στο πλαίσιο της δανειακής σύμβασης με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι περικοπές και η κατάργηση των επιδοτήσεων ήταν ανάμεσα στα βασικά μέτρα του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.
Ο πληθωρισμός αναμένεται να κλείσει τη χρονιά πάνω από το 47%, ενώ υπαρχουν συνεχεις αυξήσεις των τιμών για την ηλεκτροδότηση, την ύδρευση, το αέριο θέρμανσης και τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ισλαμιστές στο πλευρό του ΝΑΤΟ στο ουκρανικό μέτωπο.
Δεκεμβρίου 28, 2018
Αφού εκπαιδεύτηκαν στη Συρία, τα ισλαμιστικά τάγματα  Sheikh Mansour και Dydayev, επιχειρούν στις περιοχές της Μαριούπολης και της Αντβέεβκα αντίστοιχα, κάτω από ΝΑΤΟικές διαταγές.
Τα τάγματα,αποτελούμενα από "εθελοντές", δρουν στο πλευρό των ουκρανοναζιστικών ταγμάτων.
Την είδηση παρουσίασαν οι "Times" και αναμεταδίδουν ξένα δημοσιογραφικά πρακτορεία.
Μετά την ήττα τους στη Συρία, και άλλοι "εθελοντές" αναμένονται στο ουκρανικό μέτωπο.
Σχολιο.- Παλιές αγάπες... από τα 90's, όταν ο μετέπειτα επιχειρησιακός αρχηγός του Δεξιού Τομέα Μουζίτσκο ηγούταν δύναμης Ουκρανών φασιστών στην Τσετσενία




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Εξετάζεται η στρατολόγηση αλλοδαπών από χώρες της ΕΕ
ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
Ενδεχόμενη στρατολόγηση υπηκόων από άλλα κράτη της ΕΕ στις γερμανικές Ενοπλες Δυνάμεις εξετάζει το υπουργείο Αμυνας, καθώς υπάρχει έλλειψη υποψηφίων διαφόρων ειδικοτήτων.
«Οφείλουμε να κοιτάξουμε προς όλες τις κατευθύνσεις σε μια περίοδο έλλειψης εξειδικευμένων», δήλωσε ο γενικός επιθεωρητής των γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Εμπερχαρντ Τσορν, στον όμιλο μέσων ενημέρωσης «Funke Mediengruppe», προσθέτοντας ότι εξετάζεται η επιλογή στρατολόγησης ξένων Ευρωπαίων, ιδιαίτερα στρατιωτικών γιατρών ή ειδικών σε τομείς της πληροφορικής. Σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που επικαλείται το «Spiegel», η υπουργός Αμυνας, Ούρσουλα φον ντε Λάιεν, τάσσεται υπέρ της στρατολόγησης κυρίως Πολωνών, Ιταλών και Ρουμάνων, αναφέροντας ότι στους νέους που κατάγονται από αυτές τις χώρες υπάρχει «μια ποσοτική δυναμική».
Αυτό θα συνεπαγόταν τροποποίηση της γερμανικής νομοθεσίας, η οποία προβλέπει πως ένας στρατιώτης που επιχειρεί για την Μπούτνεσβερ οφείλει να έχει τη γερμανική υπηκοότητα. Τα σχέδια του γερμανικού στρατού αφορούν κατά προτεραιότητα τους Ευρωπαίους πολίτες που ζουν ήδη στη Γερμανία, ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να μιλάνε Γερμανικά, να παράσχουν πιστοποιητικό καλής διαγωγής από την αστυνομία και να δηλώσουν την αφοσίωσή τους στο γερμανικό κράτος.
Σε Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Δανία και Λουξεμβούργο επιτρέπεται ήδη η στρατολόγηση αλλοδαπών της ΕΕ στις Ενοπλες Δυνάμεις.
Πάντως, αντιδράσεις εξέφρασαν το ΥΠΕΞ της Πολωνίας, σημειώνοντας ότι η στρατιωτική θητεία είναι στενά συνδεδεμένη με την εθνικότητα.
«Θα πρέπει να φροντίσουμε να μη βρεθούμε σε ανταγωνισμό με τους Ευρωπαίους ομολόγους μας», είπε ο Τσορν. Επίσης και άλλες χώρες έχουν εκφράσει αμφιβολίες.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΣΟΥΔΑΝ
Μπαράζ καταστολής της λαϊκής οργής
Δεκάδες νεκροί, εκατοντάδες τραυματίες και συλληφθέντες, ανάμεσά τους μέλη και στελέχη του Σουδανικού ΚΚ στις διαδηλώσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική
ΧΑΡΤΟΥΜ.--
Διευρύνονται οι λαϊκές, εργατικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται, εδώ και μία βδομάδα, σε δεκάδες πόλεις του Σουδάν με αφορμή το τελευταίο κύμα ακρίβειας που επιβάλλει η κυβέρνηση του (επί περίπου 30 χρόνια) Προέδρου της χώρας, Ομάρ αλ Μπασίρ. Η βίαιη αντίδραση των σουδανικών αρχών και η προσπάθεια να σταματήσουν τη λαϊκή οργή για τη φτώχεια, τις αυξήσεις - φωτιά σε σειρά ειδών πρώτης ανάγκης, τον αυταρχισμό και την όξυνση των ταξικών ανισοτήτων, προκάλεσε το θάνατο δεκάδων διαδηλωτών (υπολογίζονται πάνω από 50), τον τραυματισμό και τις συλλήψεις πολλών εκατοντάδων, ανάμεσά τους στελέχη και μέλη του Σουδανικού ΚΚ, που πρωταγωνιστεί μαζί με άλλους φορείς της αντιπολίτευσης στις κινητοποιήσεις.
Στις καθημερινές διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας συμμετέχουν από τη Δευτέρα με επ' αόριστον γενική απεργία οι γιατροί. Σε γενική απεργία που κήρυξαν μεγάλα συνδικάτα και η νέα ένωση επαγγελματικών κλάδων «Ενωση Σουδανών Επαγγελματιών», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, συμμετείχαν πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι. Σε μεγάλη πορεία που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Χαρτούμ τη μέρα της γενικής απεργίας και κατέληξε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, οι αστυνομικοί δεν δίστασαν να κάνουν χρήση αληθινών πυρών προκαλώντας νέα αιματοχυσία. Το ίδιο συνέβη και σε αρκετές πόλεις της περιφέρειας.
Ο διοικητής των παραστρατιωτικών «Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης», Μοχάμεντ Χαμντάν Νταγκόλο (που είχε παίξει κεντρικό ρόλο στις σφαγές χιλιάδων αμάχων πριν από χρόνια στη δυτική πολιτεία Νταρφούρ), κάλεσε το στρατό «να δείξει αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις του σουδανικού λαού»επιρρίπτοντας ευθύνες για κακοδιαχείριση και φτώχεια στην κυβέρνηση Μπασίρ. Αλλοι ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις αρχές αποφεύγοντας να κατονομάσουν τον Πρόεδρο Μπασίρ.
Οι αντιδράσεις εκτός Σουδάν...
Ενδιαφέρον είχαν και οι ξένες αντιδράσεις. Τη Δευτέρα, ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδάς, Νορβηγία σε κοινή τους ανακοίνωση εξέφρασαν «ανησυχία» για τη χρήση «αληθινών πυρών» σε διαδηλωτές. Σιγήν ιχθύος τήρησαν στενοί υποστηρικτές του Σουδανού Προέδρου, όπως οι μοναρχίες σε Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία και το Ιράν. Μόνο το Μπαχρέιν και το Κατάρ έσπευσαν να εκφράσουν ανοιχτά αλληλεγγύη στη σουδανική κυβέρνηση, με το δεύτερο να προσφέρει και «σημαντική οικονομική βοήθεια», ενώ το γειτονικό Νότιο Σουδάν παρατήρησε ότι η σταθερότητα στο Σουδάν είναι σημαντική και για την έκβαση της εύθραυστης νέας «εκεχειρίας» και διαδικασίας τερματισμού του πολυετούς εμφύλιου πολέμου (που πυροδοτήθηκε με φόντο τον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό Δύσης - Κίνας και ξένων μονοπωλίων Ενέργειας).
Το ίδιο διάστημα, ο Σουδανός Πρόεδρος, Ομάρ Αλ Μπασίρ, εμφανίστηκε σε κωμόπολη της πολιτείας Γκεζίρα (νοτίως του Χαρτούμ) καταγγέλλοντας τους διαδηλωτές και τα στελέχη της αντιπολίτευσης για «προδοσία». Τους αποκάλεσε «πράκτορες που υποκινούνται από ξένες δυνάμεις» και όταν πλήθος διαδηλωτών άρχισε να τον αποδοκιμάζει έντονα, ο Μπασίρ κατέφυγε μάταια στην επίκληση προσευχών από το κοράνι. Στο πλευρό του Μπασίρ είναι ο Φατίχ Αργουα, διευθύνων σύμβουλος του σουδανικού τηλεπικοινωνιακού μονοπωλίου «Zain Sudan», που έχει επωφεληθεί σημαντικά από το καθεστώς.
Τις κατηγορίες περί πρακτόρων επανέφερε και ο επικεφαλής των σουδανικών μυστικών υπηρεσιών (NISS), Σάλαχ Γκος, που κατήγγειλε τη στρατολόγηση 280 ατόμων από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες «Μοσάντ» και στελέχη του αντιπολιτευόμενου «Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού Σουδάν» θεωρώντας τους υπεύθυνους και για τον εμπρησμό δεκάδων γραφείων του κυβερνώντος «Εθνικού Κόμματος Κογκρέσου» (NCP) του Προέδρου Μπασίρ.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΑΡΑΚΑΣ.-- Ομάδες παραστρατιωτικών που εκπαιδεύονται και δρουν από την Κολομβία κατήγγειλε για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, αναφερόμενος σε απόπειρες σαμποτάζ στο ηλεκτρικό δίκτυο, στην παραμεθόρια επαρχία Ζούλια, που αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από τις βενεζουελανικές αρχές.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Ο εξευτελισμός της φιλελεύθερης “αριστεράς” του Χόλυγουντ

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του έντιμου Βρετανού φιλελεύθερου Neil Clark, στο οποίο καταδεικνύεται η “ανθρωπιστική” υποκρισία των αστέρων του Χόλυγουντ σε σχέση με τον πόλεμο στη Συρία και το μεταναστευτικό.
Όπως ακριβώς όλος αυτός ο συρφετός της αμερικάνικης πολιτιστικής βιομηχανίας από τη μία εκθείαζε τον showman Ομπάμα, ο οποίος δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένας σφαγέας-εγκληματίας έχοντας βομβαρδίσει κατά τη θητεία του επτά χώρες (!),
και ταυτόχρονα διαδήλωνε υπέρ της... μετανάστευσης ενάντια στον νεοεκλεγέντα “ρατσιστή” και “φασίστα” Τραμπ, έτσι και τώρα οι celebrities αυτοί θίγονται από την απόσυρση του αμερικανικού στρατού από τη Συρία για… ανθρωπιστικούς λόγους.

Η εν λόγω περίπτωση είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του ανερμάτιστου χαρακτήρα της ιδεολογίας της παγκοσμιοποίησης (δηλαδή της ιδεολογίας των δικαιωμάτων και των πολιτικών ταυτότητας) όταν αυτή χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει τις πολιτικές της Υπερεθνικής Ελίτ, που εν προκειμένω θα επιθυμούσε την παραμονή των ΗΠΑ στο κυρίαρχο συριακό έδαφος.

Ο Τραμπ ανακοινώνει απόσυρση των στρατευμάτων από τη Συρία και οι “φιλελεύθεροι” του Χόλυγουντ τρελαίνονται
Neil Clark, RT , (20.12.2018)

H ανακοίνωση του προέδρου Τραμπ ότι τα Αμερικανικά στρατεύματα θα φύγουν από τη Συρία αντιμετωπίστηκε με οργή όχι μόνο από τους νέο-συντηρητικούς αλλά και από τους φιλελεύθερους του Hollywood.
Μα καλά οι προοδευτικοί δεν υποτίθεται ότι έπρεπε να εναντιώνονται σε πολέμους και παράνομες κατοχές;
Βέβαια, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Η ανακοίνωση του Τραμπ για την απόσυρση των στρατευμάτων από την Συρία δεν είναι για την ώρα τίποτα άλλο παρά απλά λόγια. Πριν αρχίσουμε να πανηγυρίζουμε θα πρέπει να δούμε απτές αποδείξεις με αποχωρήσεις στρατιωτών.
Ξέραμε ότι αυτά τα νέα δεν θα άρεσαν στους Νέο-συντηρητικούς. Αυτοί θα ήθελαν οι Ηνωμένες Πολιτείες να παρέμεναν στη Συρία για πάντα.
Ξέραμε επίσης ότι αυτά τα νέα δεν θα άρεσαν ούτε στη Γαλλία ούτε στην Αγγλία, οι οποίες επένδυσαν πολλά προσπαθώντας να ρίξουν την κυβέρνηση του Άσαντ.
Αυτό που δεν ξέραμε, και έχει ενδιαφέρον, είναι η αντίδραση των φιλελευθέρων του Χόλυγουντ.
Είμαι αρκετά μεγάλος ώστε να θυμάμαι τότε που οι φιλελεύθεροι έψαλλαν τραγούδια του Peter Seeger και έκαναν πορείες εναντίον των πολέμων και της παράνομης κατοχής των χωρών του νότου και κατήγγειλαν όχι μόνο τον ιμπεριαλισμό αλλά και τον ρατσισμό που υπέβοσκε.
Σήμερα για κάποιο περίεργο λόγο φαίνεται να υποστηρίζουν και τον ιμπεριαλισμό και την στρατιωτική κατοχή. Το αίσθημά τους ξεκίνησε αντιπολεμικό και έγινε αντί-αντιπολεμικό.
Είναι προφανές ότι το αμφιλεγόμενο δόγμα των παρεμβάσεων στο όνομα του ανθρωπισμού που προωθείται από πολεμοκάπηλους – στην προσπάθειά τους να πουλήσουν παλαιού τύπου πολέμους λεηλασίας και αχαλίνωτη Ρωσοφοβία – έχει επηρεάσει αρκετούς.
Η Μία Φάροου ανησυχεί ότι η έξοδος των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Συρία οφελεί τη Ρωσία, τον ISIS, το Ιράν και τον Άσαντ και επίσης ανησυχεί που o Donald δεν συμβουλεύτηκε το πεντάγωνο.
Αναρωτιέμαι πραγματικά… θα είχε τα ίδια παράπονα αν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είχε δώσει εντολή για άμεση απόσυρση στρατευμάτων από το Βιετνάμ το 1968;

Σαν να μην έφτανε αυτό η Mία αναπαράγει tweets από ακροδεξιούς νέο-συντηρητικούς, όπως του γερουσιαστή της Νότιας Καρολίνας Λίντσεϊ Γκράχαμ που αποκάλεσε την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία ένα “τεράστιο Ομπαμικό λάθος” και έναν “λεκέ στην τιμή των Ηνωμένων Πολιτειών”.
Μπορώ να σκεφτώ πολλά πράγματα τα τελευταία χρόνια που ήταν λεκέδες στην τιμή των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά η απόσυρση των στρατευμάτων από τη Συρία δεν είναι ένα από αυτά. Εν τω μεταξύ η Βette Μidler λέει ότι ο Τrump αποσύροντας τα στρατεύματα ευχαριστεί με μία κίνηση δυο “δικτάτορες” και εγκαταλείπει τη Συρία στους Ρώσους.
Ας το σκεφτούμε λίγο αυτό. Αυτοί οι “προοδευτικοί” του Χόλυγουντ είναι οι πρώτοι που θα καταγγείλουν το ρατσισμό του Τrump όσον αφορά τη μεταναστευτική του πολιτική για τους πρόσφυγες, αλλά την ίδια ώρα φαίνεται να πιστεύουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουνε θεάρεστο δικαίωμα να καταπατούν τη Συρία.

Όπως μας λέει και η Caitlin Johnston ολες οι αντιρρήσεις και οι ενστάσεις για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία βασίζονται στην υπόθεση ότι η Συρία είναι ιδιοκτησία των Ηνωμένων Πολιτειών. Αναρωτιέμαι πραγματικά πόσο ρατσιστική είναι αυτή είναι η νοοτροπία.
Όσο για την εγκατάλειψη της Συρίας στη Ρωσία, η απίστευτη κυρία Μ δεν φαίνεται να ξέρει ότι η Συρία και η Ρωσία είναι σύμμαχοι εδώ και δεκαετίες.
Η νόμιμη Συριακή κυβέρνηση ήταν αυτή που ζήτησε τη βοήθεια της Ρωσίας να νικήσει το Ισλαμικό κράτος σε μία περίοδο που φαίνονταν ότι ενδεχομένως να έφταναν μέχρι τη Δαμασκό.

Κι αν δεν πιστεύετε εμένα πιστέψτε το John Kerry. Σε μία συζήτηση που διέρρευσε μεταξύ του υπουργού και αντικυβερνητικών δυνάμεων o Kerry παραδέχεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επέτρεψαν στο ισλαμικό κράτος να αναπτυχθεί. «Η Ρωσία ήρθε γιατί το ισλαμικό κράτος γίνεται ολοένα και πιο δυνατό» φαίνεται να είπε. «H ISIS απειλούσε μέχρι και με επίθεση στη Δαμασκό, εμείς παρακολουθούσαμε στενά, είδαμε ότι η ISIS μεγάλωνε σε δύναμη και σκεφτήκαμε ότι τελικά ο Άσαντ είναι αυτός που απειλείται. Θεωρήσαμε όμως ότι αργά ή γρήγορα θα καταφέρναμε να τους ελέγξουμε και μέχρι τότε απλά αυτό θα οδηγούσε τον Άσαντ σε διαπραγματεύσεις».

Η Cher η οποία περιέγραψε τον εαυτό της το 2012 σαν μία ανεξάρτητη προοδευτική είναι ακόμα μία διασημότητα που πήρε τα όπλα εναντίον του ενδεχόμενου να γυρίσουν τα παιδιά μας από την έρημο. «Ποιος θέλει τις Ηνωμένες πολιτείες να φύγουν από τη Συρία; Η Ρωσία, η Τουρκία, το Ιράν και η Συρία. Αυτές οι χώρες πανηγυρίζουν και ο Τραμπ έγινε το γκομενάκι τους για $$$» έγραψε στο twitter.
Για ακόμα μία φορά φαίνεται να μην υπάρχει καν η γνώση ότι εξαρχής οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν απολύτως κανένα δικαίωμα να είναι στη Συρία. Για τη Cher αυτό είναι δεδομένο… Βλέπετε η Cher… Πιστεύει!! (believe τραγούδι της Cher)
Οι φιλελεύθεροι του Hollywood που εναντιώνονται στην κίνηση του Τραμπ δεν θα έπρεπε να ακούνε τα νέο-συντηρητικά ρεπουμπλικανικά γεράκια αλλά ευαίσθητους δημοκράτες όπως είναι ο Ted Lieu. Το μέλος του κογκρέσου δήλωσε:
«δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι πρόεδρος. Αν ο Trump μας βγάλει από αυτόν τον ατελείωτο πόλεμο εγώ θα τον στηρίξω.»
Αυτή είναι η γραμμή που θα ακολουθούσαν οι φιλελεύθεροι πριν 50 χρόνια αλλά σήμερα ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις ταξιαρχίες του ατελείωτου πολέμου. Δεν τραγουδάνε πλέον «κουμπαγιά» αλλά τραγουδάνε «Τι τέλεια! που εισβάλαμε στη Συρία» το οποίο δεν είναι καθόλου πιασάρικο. Κάτι τέτοιο σε κάνει να εκτιμάς περισσότερο τη στάση ηθοποιών σαν του John Wayne που τουλάχιστον όταν κάνει δηλώσεις στήριξης στον αμερικανικό στρατό δεν περιλαμβάνει και τις ψευδευλαβείς μπούρδες.
Είναι μία παρόμοια ιστορία με τα δύο μέτρα και δύο σταθμά στην Ευρώπη. Ο αυτόκλητος προστάτης των ευρωπαϊκών αξιών ο ανυπόφορα πομπώδης Guy Verhofstadt πιστεύει ότι το να σταματήσει η Αμερική την κατοχή της σε ένα κυρίαρχο έθνος είναι ένα πολύ κακό πράγμα και μάλιστα το χρησιμοποιεί για να προωθήσει την ατζέντα του ευρωπαϊκού στρατού.
Τελικά ποιος χρειάζεται δεξιούς πολεμοκάπηλους όταν έχεις προοδευτικούς τύπους σαν τον Guy. Οι δηλώσεις του Τrump απλά απέδειξαν πόσο κολλημένοι είναι οι «προοδευτικοί» στην ιδέα του αμερικανικού στρατιωτικού παρεμβατισμού. Τρομάζουν στην ιδέα ότι ο θείος Σαμ θα φέρει πίσω τα στρατεύματα, παρότι όλα δείχνουν ότι ο αμερικανικός παρεμβατισμός είναι η κύρια αιτία, αν όχι η μόνη, αστάθειας σε όλο τον πλανήτη τα τελευταία 20 χρόνια.
Γιατί οι φιλελεύθεροι αντί-πολεμιστές της δεκαετίας του ’60 θα τρόμαζαν αν έβλεπαν σε τι έχουν μεταλλαχθεί οι απόγονοί τους τον 21ο αιώνα. Σε τίποτα άλλο από απολογητές της αυτοκρατορίας που έρχονται σε απόλυτη ταύτιση με τους χειρότερους πολεμοκάπηλος του πλανήτη.
Αν θυμάστε ο Τζορτζ Μπους με την παράνομη εισβολή του στο Ιράκ κυνηγήθηκε από τους ίδιους ανθρώπους που τώρα κυνηγάνε τον Τραμπ. Ο Μπους κατέστρεψε μία ολόκληρη χώρα πάνω σε αβάσιμα στοιχεία για κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής και αυτή η πολιτική οδήγησε στην άνοδο του ισλαμικού κράτους. Φυσικά στην κηδεία του John Mc Cain έδωσε ένα σοκολατάκι στη Μισέλ και άσκησε κριτική στον Τrump για τη μεταναστευτική του πολιτική… οπότε είναι από τα καλά παιδιά.
Τόσο διεστραμμένος έχει γίνει ο φιλελευθερισμός των διασημοτήτων τον 21ο αιώνα. Αν ο Trump αντί για απόσυρση είχε αναγγείλει εκτεταμένης κλίμακας «ανθρωπιστική παρέμβαση» και μόνιμη κατοχή στη Συρία κατά του ρατσισμού κατά του σεξισμού και κατά τις διάκρισης των φύλων θα είχε γίνει και αυτός ήρωας του Hollywood.
Όσο για το Ιράκ… κανείς δεν νοιάζεται πώς πέθανε ο κόσμος.

ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ (ΜΕ.Κ.Ε.Α.)



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαδούρο παρέχει στέγαση σε 2μισι εκατομμύρια πολίτες στη Βενεζουέλα
Πηγή: Telesur
Ο Πρόεδρος Nicolás Maduro τόνισε ότι ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί η κατασκευή 5 εκατομμυρίων σπιτιών που θα παραδοθούν στους κατοίκους.
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάτ Μαδούρο, συμμετείχε αυτή την Τετάρτη στην παράδοση του 2 εκατομμυρίου 500.000 σπιτιών της Μεγάλη Αποστολής Στέγασης Βενεζουέλας (GMVV), η οποία ξεκίνησε το 2011 και υπογράμμισε ότι αποτελεί ιστορικό ρεκόρ στη χώρα.
«Τι καλό είναι ότι το ορόσημο των 2μισι εκατομμυρίων έχει πέσει στην Lagunillas, την πολιτεία Zulia, την αγάπη και την αγάπη μας για τους κατοίκους της Zulia», δήλωσε ο πρόεδρος κατά τη διάρκεια εκπομπής στο κρατικό κανάλι Venezolana de Televisión (VTV)
Αυτή η παράδοση αποτελεί το τρίτο ορόσημο που επιτεύχθηκε κατά τη διάρκεια του 2018 για στέγαση, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έθεσε η εκτελεστική εξουσία να παραδώσει περίπου 5 εκατομμύρια κατοικίες μέχρι το 2019.
«Η αποστολή οικοδομεί τα σπίτια που έγιναν στην Επανάσταση για τους θαρραλέους και γενναίους ανθρώπους που έχουν δεσμευτεί η βολιβαριανή κυβέρνηση και ο Πρόεδρός μας Νικολάς Μαδούρο, Το 2.500.000 ορόσημο είναι αναμφισβήτητη απόδειξη αυτών των υπερβατικών επιτευγμάτων», ήταν το μήνυμα που δημοσίευσε στον λογαριασμό Twitter το GMVV.
Στοιχεία του GMVV
Το GMVV δημιουργήθηκε πριν από επτά χρόνια από τον διοικητή Hugo Chávez με την προϋπόθεση της παροχής αξιοπρεπών κατοικιών στα πιο ευάλωτα άτομα, σε κίνδυνο και σε άλλες συνθήκες, τα οποία καταβάλλονται μέσω ενός συστήματος κοινωνικής επιδότησης.
Παρά τις οικονομικές κυρώσεις και τον διεθνή χρηματοοικονομικό αποκλεισμό, το πρόγραμμα αυτό συνεχίστηκε υπό τη διεύθυνση του εκτελεστικού και αποτελεί προτεραιότητα στην ημερήσια διάταξη του Σχεδίου Ανάκαμψης και Οικονομικής Ευημερίας.
«Ο διοικητής Chávez έθεσε στόχο 2 εκατομμύρια σπίτια, αλλά πήγαμε περαιτέρω (…) Θα φτάσουμε τα 3 εκατομμύρια, προς τα 5 εκατομμύρια σπίτια», υποσχέθηκε ο πρόεδρος.
– Περισσότερες από 2.000 μονάδες στέγασης που παραδόθηκαν τον Απρίλιο.
– Περίπου 2.100.000 κατοικίες που εκχωρήθηκαν κατά τη διάρκεια του Ιουνίου
– Μεταξύ 100 χιλιάδων και 2.200 κατοικιών μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου.
– Εκδόθηκαν τουλάχιστον 2.300.000 κατοικίες.