Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Σαββατο 29 Δεκεμβριου 2018


Ακολουθεί "σεντονάκι" αλλά δεν γίνεται αλλιώς ακόμα και τέτοιες μέρες.
Σήμερα πήρα τον Δημήτρη, τον Σπύρο τον γιο μου αλλά και τον ανηψιό μου τον Σπύρο να πάμε Γλυφάδα για βόλτα και μεσημεριανό. Φτάσαμε στον Αγ. Κωνσταντίνο και βλέπω δεξιά την μια από τις δύο θέσεις πάρκινγκ ΑμΕΑ ελεύθερη οπότε στρίβω και κατευθύνομαι εκεί. Μπροστά μου κόκκινο Nissan με ζευγάρι ηλικιωμένων ψάχνουν πάρκινγκ και φυσικά μπαίνουν στην θέση ΑμΕΑ χωρίς δεύτερη σκέψη. Σταματάω από πίσω κατεβαίνω και χτυπάω το τζάμι ήρεμα και αφού το κατεβάζει, ρωτάω ευγενικά:
- είστε ΑμΕΑ;
- "ναι είμαστε"
μου λέει με ύφος ξινισμένο μέχρι εκεί που δεν παίρνει και της απαντώ αμέσως:
- παρακαλώ τοποθετείτε την κάρτα σας στο παρμπρίζ;
- ποιά κάρτα;
με ρωτάει και καταλαβαίνω ότι έμπλεξα.
- πάντως όχι της τράπεζας,
συνεχίζω και της εξηγώ ότι έχω στο αυτοκίνητο άτομο με αναπηρία οπότε πρέπει να φύγει. "Στράβωνει" πολύ και μου λέει "καλά που σε έπιασε ο πόνος" και η πίεση μου πάει στο 200 οπότε της λέω με πολύ ένταση χωρίς να υψώσω φωνή, "σέβομαι τα άσπρα μαλλιά και των δύο σας αλλά η αστυνομία είναι από πίσω και σας δίνω 2 λεπτά για να φύγετε" . Στο μεταξύ ο αστυνομικός, επειδή έχω κλείσει τον δρόμο έξω από το Mark's & Spencer έρχεται και του εξηγώ. Το ζευγάρι αποχωρεί με συνοπτικές διαδικασίες και ο αστυνομικός κόβει κλήση στο διπλανό από εμένα αυτοκίνητο, επίσης παρκαρισμένο σε θέση ΑμΕΑ και ξεβιδώνει πινακίδες. Εξηγώ στον ανηψιό μου που είναι μικρότερος γιατί έκανα όλο αυτόν τον ντόρο και γιατί είναι λάθος να μην σεβόμαστε την ένδειξη ΑμΕΑ στα πάρκινγκ ή τις διαβάσεις και τις ράμπες.
Παίρνω τα παιδιά και ξεκινάμε την βόλτα μας. Την κάνουμε και περνάμε ωραία ενώ περπατώντας καταλήγουμε στην Γιαννιτσοπούλου και αποφασίζουμε να φάνε burger στο Brother's in law όπου επίσης περνάμε πολύ καλά και απολαμβάνουμε το φαγητό μας, ενώ έρχονται και οι γονείς του ανηψιού μου όποτε προτείνω να πάω με τον Δημήτρη να φέρουμε από τον Αγ. Κωνσταντίνο το αυτοκίνητο μέχρι να φάνε και να φύγουμε. Ξεκινάω και κατεβαίνω την Γιαννιτσοπούλου και στα Starbucks έχω ήδη βγει δρόμο γιατί έχουν κλείσει τα πεζοδρόμια αλλά ακριβώς στην γωνία με Κύπρου ξαναμπαίνω και πάω να περάσω απέναντι.
Ακριβώς εκεί παρκαρισμένο με αλαρμ λευκό audi που κλείνει την ράμπα και διάβαση αλλά και αυτοκίνητα διπλοπαρκαρισμένα οπότε ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.
Είναι κάτι στιγμές που απλά σου στρίβει, απλά λες ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ και αυτή ήταν μια τέτοια στιγμή. Κάθισα μπροστά στην ράμπα με τα πόδια του Δημήτρη από το αμαξίδιο να ακουμπάνε την πόρτα του συνοδηγού και αποφάσισα να περιμένω μέχρι να έρθει, όσο χρόνο και να έκανε. Η ώρα 15:24 και είχα 2 ώρες μπροστά μου.
Ένα ζευγάρι αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί και έρχονται με ρωτάνε αν μπορούν να βοηθήσουν. Τους απαντώ ότι θα μπορούσα να βρω μια διέξοδο αλλά δεν θέλω! Θέλω ο γιος μου και όλα τα άτομα με αναπηρία αλλά και οι γονείς με τα καρότσια να μην κάνουν ειδικούς ελιγμούς απλά για να περάσουν απέναντι. Συμφωνούν και μένουν μαζί μου ενώ ακούν την συζήτηση άλλο ένα ζευγάρι με τα παιδιά τους και αποφασίζουν να μείνουν και αυτοί και στην παρέα προστίθεται ένας κύριος που καλεί αμέσως την αστυνομία και ένας ακόμα. Τους ευχαριστούμε σαν οικογένεια όλους. Μου ανέβηκαν δάκρυα στα μάτια από την υποστήριξη.
Περνάνε δέκα λεπτά και είμαστε εκεί ακίνητοι εγώ και ο Δημήτρης ενώ περνάνε εκατοντάδες άτομα που αντιλαμβάνονται και είτε λένε κάτι ή κουνάνε συγκαταβατικά το κεφάλι τους. Στα 20 λεπτά βλέπω απέναντι άλλα 5-6 άτομα να κοιτάνε να σχολιάζουν και να μην φεύγουν, είμαστε πλέον καμμία 10αρια και εκείνη την στιγμή έρχονται χωρίς να τους έχω πει τίποτα ο κουνιάδος μου με την γυναίκα του και ο Σπύρος ο γιος μου με τον Σπύρο τον ανηψιό μου. Γινόμαστε 15..ενώ έχει περάσει μισή ώρα που είμαστε ακίνητοι και περιμένουμε. Έχουμε κάλεσει την αστυνομία άλλες δύο φορές χωρίς αποτέλεσμα..
Ακούω σχόλια του τύπου "να του σπάσουμε τους καθρέφτες" ή "να το αναποδογυρίσουμε" και "θαυμάζω την ηρεμία σου" αλλά μέσα μου βράζω. Δεν έχω αφήσει το χέρι του Δημήτρη ούτε δευτερόλεπτο μια και κάθε τέτοια "μάχη" την δίνουμε όλοι μαζί σαν οικογένεια και την δίνουμε για τον πρίγκηπα αλλά και για όλα τα άτομα με αναπηρία που σε αυτό το απόλυτο κράτος-μπορδέλο δεν είναι αποδέκτες στοιχειώδη σεβασμού από το κράτος αλλά δυστυχώς και από πολλούς, πάρα πολλούς συμπολίτες.
Βλέποντας τον κόσμο γύρω μου και την οργή που έχει συσσωρευτεί έχω πραγματικά "φορτώσει" συναισθηματικά και κάπου εκεί στα 45 λεπτά βλέπω έναν νεαρό στα 28-30 να κοιτά και να έρχεται ανήσυχος τρέχοντας.
Πλησιάζει πατά το κουμπί, ανοίγει την πόρτα μου λέει "συγνώμη" και πάει να μπει στο αυτοκίνητο.
Του ζήτησα ήρεμα να με κοίταξει και να μου πει αν θεωρεί ότι με μια συγνώμη όλα είναι καλά αλλά πριν προλάβει να μου απαντήσει ένας από πίσω του φωνάζει κάτι πολύ έντονα ενώ ο Νίκος δεν τον αφήνει να φύγει. Τον ξαναρωτάω και μου απαντάει:
- "είπα συγνώμη τι άλλο να κάνω, έχω αργήσει πρέπει να φύγω"
και πάει να μπει στο αυτοκίνητο.
Πέφτει τρελό κράξιμο και έχουν μαζευτεί πολλοί άνθρωποι την στιγμή που όλη η φόρτιση μου έσκασε σαν βόμβα επάνω του.. "βιάζομαι πρέπει να φύγω" ενώ εμείς είμαστε ακίνητοι 45 λεπτά εξ αιτίας του και μαζί μας όλος αυτός ο κόσμος...
Ειπώθηκαν πολλά και έγιναν πολλά μέχρι που τελείωσε η όλη φάση. Ο νεαρός Έλληνας από Αμερική έλεγε απίστευτα προσβλητικές βλακείες και λίγο έλειψε να τον χτυπήσω. Κρατήθηκα δεν λύνονται έτσι τα προβλήματα και δεν αρέσουν και στον πρίγκηπα οι φασαρίες. Γίνανε όμως και άλλα κωμικοτραγικά όπως την ώρα που του φώναζα μπήκε στην μέση ο γνωστός "Έλληνάρας" που μόλις έχει εμφανιστεί και δεν ξέρει τι έχει προηγηθεί για να μου πει ότι "χάνω το δίκιο μου επειδή φώναξα και έβρισα (δεν είχα βρίσει μέχρι εκείνη την στιγμή), ή ότι εμφανίστηκε μια φίλη του νεαρού ακόμα πιο νεαρά η οποία αφού είπε την εξυπνάδα της και ενώ άλλοι πριν από εμένα της είπαν να μην ανακατεύεται, συνέχισε και όταν της μίλησα λίγο πιο έντονα γύρισε και πέταξε την κορυφαία ατάκα, "δεν μπορώ να καταλάβω τόση κακία" επειδή επιμείναμε να έρθει η αστυνομία να του πάρει τις πινακίδες. Αποκορύφωμα η άφιξη του νταή και φυσικά μοναδικής ευφυΐας "ξαδέρφου" ο οποίος γεμάτος μαγκιά και ύφος ενώ πάω να του μιλήσω μου λέει "εσύ ποιος είσαι και ανακατεύεσαι;" και μπαίνει στο αμάξι να φύγει. Μπήκα μπροστά ακουμπώντας το καπό και του ζήτησα να ξεκινήσει...
Ο νεαρός έχει πλέον αντιληφθεί το λάθος του, και το αρχικό και το της αντίδρασης και παρεμβαίνει. Έρχεται κοντά και μου εξηγεί ότι τα ελληνικά του δεν είναι καλά και ίσως είπε τα λάθος πράγματα ενώ αρχίζει και μου μιλάει στα αγγλικά. Η αστυνομία πουθενά και είμαι "στα κόκκινα"..
Πρέπει να φύγω..για το καλό όλων και κυρίως για να μην με δουν τα παιδιά σε άλλη κατάσταση και λάβουν λάθος μηνύματα. Το να φύγω με πονάει και με πιάνουν τα κλάματα αλλά ήξερα ότι έπρεπε να φύγω, εκείνη την στιγμή χωρίς καθυστέρηση.
Του εύχομαι καλή χρονιά και παίρνω τον Δημήτρη και περνάμε απέναντι..ένας κύριος που ήταν εκεί μου λέει "δεν έπρεπε να φύγεις" και με παίρνει το παράπονο οπότε μια μια κοπέλα που ήταν όλη την ώρα εκεί με αγκαλιάζει στον ώμο και μου λέει "καταλαβαίνω ή προσπαθώ καλή χρονιά".. Φωνάζω στον Νίκο ότι φεύγω και ένα ευχαριστώ σε όσους κάθησαν μαζί μας..
Ο Δημήτρης έχει ραντεβού με μια φίλη του και πρέπει να βιαστούμε..είμαι χάλια αλλά γελάμε γιατί είναι χαρούμενος που θα πάει για καφέ..φτάνουμε στο αυτοκίνητο και η αστυνομία γράφει τον διπλανό μου 5 ώρες μετά γιατί είναι παρκαρισμένος σε θέση ΑμΕΑ...σκέφτομαι ξανά ότι θέλω να φύγω, θέλω να μας πάρω και να φύγω..
Τα έγραψα όλα μα όλα για να περάσουν ίσως κάποια μηνύματα.
Μην παρκάρετε σε ράμπες και διαβάσεις πρόσβασης των ΑμΕΑ. Μην κλείνετε τα πεζοδρόμια. Μην παρκάρετε σε θέσεις ΑμΕΑ. Αφήστε εμάς τις οικογένειες, τους συνοδούς αλλά σκεφτείτε τα ίδια τα άτομα και τον εαυτό σας γιατί είμαστε όλοι εν δυνάμει άτομα με αναπηρία, σε μια κακή στιγμή..η συνείδηση μας είναι η πρόσβαση τους στην καθημερινότητα, στην ζωή, στην συμμετοχή και όχι στον αποκλεισμό..
Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους σας και την αγάπη μας σε όλους τους "πρίγκηπες και τις πριγκίπισσες" αλλά και στις οικογένειες τους. Να μιλάμε, να διαμαρτυρόμαστε και να δημοσιοποιούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για τα παιδιά μας, για τους ανθρώπους μας, για τους συμπολίτες μας μιας διαφορετικής ομάδας...




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018
Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2019 στο Μεξικό

Το κοινοβούλιο του Μεξικού ενέκρινε το ξημερώματα της Δευτέρας τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, που ανέρχεται σε 5,84 τρισεκατομμύρια πέσος (περίπου 294 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ).
«Τώρα ο προϋπολογισμός πρόκειται να αποφέρει περισσότερα», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ (AMLO) σε συνέντευξη Τύπου.

"Όλη η χρηματοδότηση για την ανάπτυξη στηρίζεται στην αποταμίευση για να μην επιτρέψει την διαφθορά και στην αποταμίευση για τον τερματισμό των προνομίων", πρόσθεσε.
Ο προϋπολογισμός προβλέπει λιγότερα χρήματα για το Ανώτατο Δικαστήριο, το εκλογικό δικαστήριο, την εθνική επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μεταξύ άλλων, ενώ τα υπουργεία Πολιτισμού, Κυβερνήσεως, Υγείας, Ναυτιλίας, Δημόσιας Εκπαίδευσης και Γεωργίας, καθώς και η Γενική Εισαγγελία (Υπουργείο Δικαιοσύνης) θα δεχτούν αυξήσεις.
Για το επόμενο έτος εκτιμάται οικονομική ανάπτυξη μεταξύ 1,5% και 2,5%, με πληθωρισμό 3,4% και μέση παραγωγή πετρελαίου 1,85 εκατ. βαρελιών την ημέρα (bpd).




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Οργή στα social media για αυτήν την εικόνα: Ανήλικος ανάπηρος “εγκλωβισμένος” στη Γλυφάδα!
 29.12.2018 | 10:27

Η ανάρτηση ενός πατέρα στο facebook έχει προκαλέσει την οργή των χρηστών.
Ο πατέρας περιγράφει την απίστευτη ταλαιπωρία που έζησε με τον ανήλικο γιο του, που είναι ανάπηρος, όταν αποφάσισαν να κάνουν βόλτα στη Γλυφάδα. Οι ντροπιαστικές εικόνες που ανήρτησε με αυτοκίνητα παρκαρισμένα σε θέσεις ΑΜΕΑ ή σε διαβάσεις πρόσβασης των ΑΜΕΑ, κάνουν τον γύρο των social media.
Ο ίδιος, τονίζει μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του: «Τα έγραψα όλα μα όλα για να περάσουν ίσως κάποια μηνύματα. Μην παρκάρετε σε ράμπες και διαβάσεις πρόσβασης των ΑμΕΑ. Μην κλείνετε τα πεζοδρόμια. Μην παρκάρετε σε θέσεις ΑμΕΑ. Αφήστε εμάς τις οικογένειες, τους συνοδούς αλλά σκεφτείτε τα ίδια τα άτομα και τον εαυτό σας γιατί είμαστε όλοι εν δυνάμει άτομα με αναπηρία, σε μια κακή στιγμή. Η συνείδηση μας είναι η πρόσβαση τους στην καθημερινότητα, στην ζωή, στην συμμετοχή και όχι στον αποκλεισμό».«Να μιλάμε, να διαμαρτυρόμαστε και να δημοσιοποιούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για τα παιδιά μας, για τους ανθρώπους μας, για τους συμπολίτες μας μιας διαφορετικής ομάδας…».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



“Ταξική μεροληψία” και εργοδοτική αυθαιρεσία
Διαστάσεις απροκάλυπτης πρόκλησης προσλαμβάνουν οι εκδηλώσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας που φτάνει ακόμη και σε ξυλοδαρμούς, σε εξαναγκασμό επιστροφής του δώρου των Χριστουγέννων με μεθόδους μαφιόζικης προέλευσης, ακόμη και με άρνηση αναγνώρισης υπουργικών εγκυκλίων για την ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων.
Τον ξυλοδαρμό δύο τουλάχιστον διανομέων φαγητού από εργοδότες και μπράβους, μέσα στον Δεκέμβριο, ακολούθησε η καταγγελία πλήθους περιπτώσεων απόσπασης του δώρου Χριστουγέννων από τους εργοδότες μετά την καταβολή του, είτε αμέσως μετά την ανάληψή του από ΑΤΜ όπου παραβρίσκεται και ο εργοδότης ή κάποιος μπράβος του, είτε ακόμη και με επισκέψεις στα σπίτια των εργαζομένων και στην απόσπαση μέσω απειλών.
Απέναντι σε όλα αυτά τα ανηχυχητικά φαινόμενα, η κυβέρνηση της “ταξικής μεροληψίας” σηκώνει τα χέρια και σε μια προσπάθεια να αποφύγει τις ευθύνες της, καλεί τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν κάθε εκδήλωσή τους.
Κάτι που και αναγκαίο είναι και ήδη γίνεται σε πολλές περιπτώσεις, ενώ είναι φανερό ότι η συνέχιση αυτών των πρακτικών ουδόλως έχει απασχολήσει το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, από το οποίο απαιτείται νομοθετική παρέμβαση που να καθιστά αυτεπάγγελτη τη δίωξη στις περιπτώσεις καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κατά συνέπεια και ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου, που βρίσκονται υπό διάλυση.
Χαρακτηριστική της κυβερνητικής αντιμετώπισης του οξύτατου προβλήματος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας είναι η προτροπή των εκπροσώπων των διανομέων φαγητού που διαμαρτύρονταν για τα συνεχιζόμενα θανατηφόρα “ατυχήματα”, από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Ανδρέα Νεφελούδη, να συνιστούν στους εργοδότες την εφαρμογή υπουργικής εγκυκλίου, την οποία, εντούτοις, οι τελευταίοι αρνούνται να αναγνωρίσουν! Και η κυβέρνηση, που κατεξευτελίζεται με την αγνόηση των εγκυκλίων της, να δηλώνει αναρμόδια για την εφαρμογή τους.
Έχουμε ξαναδεί υποτακτικούς στην εργοδοτική ασυδοσία, όπως έχουμε δει τόσες και τόσες φορές συγκάλυψη εργοδοτικών εγκλημάτων. Αλλά κυβέρνηση που να δηλώνει αναρμόδια για την επιβολή των αποφάσεών της δεν είχαμε ξαναζήσει. Πόσο μάλλον όταν η κυβέρνηση αυτή είναι τόσο αποτελεσματική στη λήψη αντεργατικών μέτρων.
Λόγω “ταξικής μεροληψίας”, βέβαια. Προς την πλευρά που ευνοείται και που τα συμφέροντά της υπερασπίζεται ως κόρη οφθαλμού η κυβέρνηση των “αναρμόδιων”!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΟΙ
Ο πρώτος λέγεται Γιώργος Ρώρος και είναι πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας. Ο άλλος είναι ο Απόστολος Κατσιφάρας, περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.
Ο πρώτος πρότεινε και ο δεύτερος αποδέχτηκε να κηρυχθεί "Λευκή Νύχτα" το πρώτο αποκριάτικο Σαββατόβραδο. Και φυσικά τους καταγγέλλει το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και οι μικρομαγαζάτορες.
Εκτός από τέτοιες εκδηλώσεις παλιανθρωπιάς έναντι του εργαζόμενου κόσμου, οι δύο αυτοί κύριοι έχουν κι άλλο κοινό: είναι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ. Για τον Δήμο της Πάτρας ο ένας, για την Περιφέρεια ο άλλος.
Μέσα στην "ταξική μεροληψία" το κόμμα των κοινωνικών δολοφόνων!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μωυσής Πεσσάχ
Ενας Βολιώτης Αρχιραββίνος στην αντίσταση.
Στις 30 Σεπτεμβρίου του 1943, ο γερμανός φρούραρχος ταγματάρχης Κούρτ κάλεσε τον Αρχιραββίνο του Βόλου Μωϋσή Πέσσαχ να παρουσιαστεί στο αρχηγείο του, απαιτώντας να του παραδώσει λίστα όλων των Εβραίων της πόλης εντός 24 ωρών, μαζί με όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία. Έχοντας αντιληφθεί τον σκοπό των Γερμανών, αφού ζήτησε και πήρε διορία 3 ημερών για να παραδώσει τη λίστα, ο Αρχιραββίνος Πέσσαχ απευθύνθηκε αμέσως για βοήθεια στον φίλο του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιωακείμ. Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος επικοινώνησε αμέσως με τον Γερμανό Πρόξενο του Βόλου κ. Σέφελ, ο οποίος του απάντησε οι Εβραίοι να εγκαταλείψουν άμεσα την περιοχή πριν τη λήξη της προθεσμίας. Την ίδια συμβουλή έδωσε με τη σειρά του και ο Μητροπολίτης στον Αρχιραββίνο, παραδίδοντας του και μία ιδιόχειρη επιστολή προς όλους τους κληρικούς των χωριών γύρω από το Βόλο, προτρέποντας τους να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν για να βοηθήσουν τους Εβραίους αδελφούς τους. Εξίσου σημαντική ήταν και η βοήθεια που παρείχαν στον Αρχιραββίνο, ο Νομάρχης Πανταζίδης, και ο Δήμαρχος Σαράτσης.
Ακολούθως, και αφού επικοινώνησε με τον Ελβετό διευθυντή του Ερυθρού Σταυρού κ. Χένι προκειμένου να εξασφαλισθεί η σίτιση, ο Αρχιραββίνος Πέσσαχ διέφυγε στα βουνά μαζί με την οικογένειά του και την πλειοψηφία των Εβραίων του Βόλου. Ήταν τέτοια η οργή του ταγματάρχη Κουρτ όταν διαπίστωσε πως οι Βολιώτες Εβραίοι είχαν διαφύγει, που με εντολή του κάηκε το σπίτι του Αρχιραββίνου, και επικηρύχθηκαν ο ίδιος και η οικογένειά του με μεγάλη χρηματική αμοιβή.
Ακόμα και έτσι όμως, ο Αρχιραββίνος Πέσσαχ στα 72 του χρόνια ζωής, παρέμεινε δραστήριος και γενναίος. Κατά την παραμονή του στα βουνά, και ενώ εξοντώθηκαν 2 γιοί του στα ναζιστικά στρατόπεδα, πέθανε η γυναίκα του από τις κακουχίες, και μία κόρη του υπέστη νευρικό κλονισμό, πραγματοποίησε μεγάλη διαφωτιστική εξόρμηση και περιοδείες στις ελεύθερες περιοχές του Πηλίου σε συνεργασία με τους μητροπολίτες Κοζάνης Ιωακείμ και Ηλείας Αντώνιο, για ενίσχυση των σκοπών κι επιδιώξεων του ΕΑΜ και άλλων αντιστασιακών οργανώσεων. Επιπλέον, διέσωσε συμμάχους στρατιώτες και αξιωματικούς, τους οποίους φυγάδευσε στη Μέση Ανατολή. Την ίδια εποχή Έλληνες Ορθόδοξοι Χριστιανοί υποτείθεται . κατέδιδαν τους συμπατριώτες τους στους Γερμανούς με κουκούλες στα κεφάλια .Γι’ αυτή του τη δράση το Στρατηγείο Μέσης Ανατολής του απένειμε τιμητικό δίπλωμα, και το Ελληνικό κράτος του απένειμε το παράσημο ‘’Γεωργίου του Α’’. Επιπλέον, για τη συμμετοχή του στην ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση αναγνωρίστηκε μετά θάνατον, ως αγωνιστής της και του απονεμήθηκε το σχετικό δίπλωμα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Μετά τον πόλεμο, ο Αρχιραββίνος Πέσσαχ επέστρεψε στο Βόλο έχοντας συμβάλει καθοριστικά μαζί με την Εκκλησία και τις Δημοτικές αρχές, στη διάσωση του 74% των Εβραίων του Βόλου σε μία χώρα όπου το 85% των Ελλήνων Εβραίων είχε εξοντωθεί. Τον Απρίλιο του 1955 αναγκάστηκε να μένει σε αντίσκηνο στα 86 του χρόνια ζωής, ως αποτέλεσμα ενός καταστροφικού σεισμού στο Βόλο. Στις 13/11/1955 ο Αρχιραββίνος Πέσσαχ απεβίωσε βυθίζοντας στο πένθος όλους τους Βολιώτες (εβραίους και χριστιανούς).
Ο Αρχιραββίνος Μωυσής Πέσσαχ ήταν ένας σοφός άνθρωπος, που σε όλη την πολυτάραχη ζωή του αποτέλεσε φωτεινό παράδειγμα Εβραίου θρησκευτικού ηγέτη και Έλληνα πατριώτη ταυτοχρόνως.
Ήταν αγαπητός και σεβαστός από όλους – Εβραίους και Χριστιανούς. Ποτέ δεν διαχώριζε τους ανθρώπους, και προσπαθούσε πάντα να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις οποιονδήποτε προσέτρεχε σ’ αυτόν, αλλά και τον τόπο που γεννήθηκε στον Βόλο



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νίκος Παππάς [@nikospappas16]:
«Η χώρα χρειάζεται σταθερή και μακροχρόνια αριστερή διακυβέρνηση»
ε,αμα βρούμε κάναν αριστερό,θα τον ψηφίσουμε



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη και ως τώρα μοναδική πόλη της υφηλίου ever που έχει σταθμό μετρό,κανονικό, με πινακίδες έξω κι ανοιχτό για το κοινό, χωρίς να έχει μετρό.
Κάνουν και εγκαίνια .
Έτσι μούρχεται να μπουκάρω στο σταθμό να περιμένω το μετρό και ν αρχίσω να φωνάζω «ουγκάντα γίναμε» επειδή αργεί το ρημάδι!

Με τη συμμετοχή του... ΚΘΒΕ ανοίγει το Σάββατο για το κοινό ο σταθμός του μετρό «Σιντριβάνι - Έκθεση»

Να μην χαίρονται οι Θεσσαλονικείς που αποκτούν επιτέλους μετρό
Όταν με το καλό θα ξεκινήσει εμείς ήδη θα χουμε ιπτάμενα ταξί με το διαστημικό πρόγραμμα Παππά.
Και θα τραγουδάμε " Οταν κοιτάς απο ψηλααα μμμμ μοιάζει η Ροτόντα μια σταλιααα μμμμ.."

Μετρό Θεσσαλονίκης
Ανοίξαμε
Αλλά ΔΕΝ σας περιμένουμε !

Μπορεί να μην έχουμε ΜΕΤΡΟ αλλά από λεωφορεία ..... Σκίζουμε !!! ΟΑΣΘ for ever . Όπως λέμε σαρδέλες Καλλονής




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Β.Ι. Λενιν
«Δημοσιο χρεος. Η εργατικη ταξη ξερει ότι αυτά τα χρεη δεν είναι δικα της. Και όταν παρει την εξουσια θα αναθεσει την εξοφληση τους σε εκεινους που τα εκαναν»
Μονομερής διαγραφή του χρέους, με λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία, αποδέσμευση από την ΕΕ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το ΚΚ Λιβάνου δείχνει τον δρόμο!
Το ΚΚ Λιβάνου σε κοινή συνέντευξη τύπου με το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ανακοίνωσε την πολιτική συμπόρευση με το PFLP.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




5.000 πληρωμενοι αληταραδες της CIA και των αμερικανων παριστανουν τους «διαδηλωτες» στο Βελιγράδι
 Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018, 11:07
Οι κωλοαμερικανοι εχουν βαλει τους πληρωμενους τους χαφιεδες να «διαδηλωνουν» στο Βελιγραδι εναντια στον Προεδρο της Σερβιας Βουτσιτς.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Μπανγκλαντές: Στον δρόμο 600.000 μέλη της αστυνομίας για τις βουλευτικές εκλογές
 Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018, 09:56
Το μουσουλμανικο Μπανγκλαντές ανακοίνωσε πως ανέπτυξε σήμερα 600.000 μέλη της αστυνομίας, του στρατού και άλλων δυνάμεων ασφαλείας για να εμποδίσουν τις βιαιότητες κατά τις εκλογές που θα διεξαχθούν αύριο Κυριακή.
«Διασφαλίζουμε το υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας βάσει των δυνατοτήτων της χώρας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της εκλογικής επιτροπής, ο Ραφικούλ Ισλάμ.
«Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ειρηνική ατμόσφαιρα» γύρω από τα περίπου 40.000 εκλογικά τμήματα, πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι βουλευτικές εκλογές αναμένεται να επιτρέψουν στην κεντρωα πρωθυπουργό Σέιχ Χασίνα να εκλεγεί για τέταρτη θητεία. Θα είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από την ανεξαρτησία του Μπανγκλαντές το 1971.
Στη χώρα αυτή των 165 εκατομμυρίων κατοίκων, η προεκλογική εκστρατεία σημαδεύθηκε από βιαιότητες.
Δεκατρείς άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες άλλοι τραυματίσθηκαν στη διάρκεια συμπλοκών μεταξύ των οπαδών της Λαικης Ενωσης της Προεδρου Χασίνα και των αληταραδικων μελών του αντιπολιτευόμενου Εθνικιστικού Κόμματος του Μπανγκλαντές (BNP).
Το BNP, το οποίο είχε μποϊκοτάρει τις προηγούμενες εκλογές το 2014, κατηγόρησε τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος, του Συνδέσμου Αουάμι (Λαικη Ενωση), ότι επιτέθηκαν σε οπαδούς του, από τους οποίους 12.000 τραυματίσθηκαν, για να αποθαρρύνουν τη συμμετοχή τους στην ψηφοφορία. Ο Σύνδεσμος Αουάμι απορρίπτει κατηγορηματικά αυτή την κατηγορία.
Η επικεφαλής του BNP, η Χαλέντα Ζία, η οποία είναι φυλακισμένη στο πλαίσιο μιας υπόθεσης διαφθοράς, κατηγόρησε επίσης την εκλογική επιτροπή για μεροληψία, κάτι που αυτή η τελευταία αρνήθηκε.
Σύμφωνα με το κόμμα, 14.000 μέλη-αληταραδες-τραμπουκοι του έχουν φυλακισθεί αφότου ανακοινώθηκε η ημερομηνία των εκλογών, στις 8 Νοεμβρίου.
«Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να έχουμε ελεύθερες και δίκαιες εκλογές», δήλωσε ο Ισλάμ απαντώντας στις ανησυχίες του ξεφτιλοΟΗΕ και των αποικιοκρατικων ναζιστικων ΗΠΑ. Πρόσθεσε πως οι αρχές ενδέχεται να μειώσουν τις ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο για να «εμποδίσουν τη διάδοση φημών».
Η κανονιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών είχε ήδη διακόψει την Πέμπτη τις ευρυζωνικές συνδέσεις και τις αποκατέστησε την επομένη το πρωί.
Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των μέσων μαζικής μεταφοράς πρόκειται επίσης να περιοριστεί αύριο Κυριακή για λόγους ασφαλείας και για να διευκολυνθεί η ψηφοφορία, σύμφωνα με τον Ισλάμ.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Μίλα για τη Γάζα
29-12-2018
Κάθε Παρασκευή τους τελευταίους εννιά μήνες, χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαδηλώνουν κατά μήκος του ανατολικού φράχτη της Λωρίδας της Γάζας, ζητώντας την άρση του 11χρονου ισραηλινού αποκλεισμού της Γάζας και το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στα σπίτια τους.
Από τις 30 Μαρτίου, χιλιάδες Παλαιστίνιοι διαμαρτύρονται κατά μήκος του ανατολικού φράχτη της Λωρίδας της Γάζας, ζητώντας την άρση του 11χρονου ισραηλινού αποκλεισμού της Γάζας και το δικαίωμά τους να επιστρέψουν στα σπίτια, από τα οποία οι οικογένειές τους εξαναγκάστηκαν να βγουν, το 1948 με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ. Η διαδήλωση αυτή, των κατοίκων της πολιορκημένης κι αποκλεισμένης Γάζας, γίνεται κάθε Παρασκευή, εδώ και εννέα μήνες.
Ο απολογισμός του θανάτου…
Κατά τη διάρκεια αυτών των διαδηλώσεων:
–Το Ισραήλ σκότωσε 253 Παλαιστίνιους. Σύμφωνα με έκθεση του Κέντρου Μελετών Αμπντουλάχ Αλ Χουράι, οι δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ παρακρατούν τα σώματα άλλων 11 παλαιστίνιων μαρτύρων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών.
–45 παιδιά ήταν μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.Ακόμα και νήπια, όπως του Bayan Abu-Khamash που ήταν μόλις… 18 μηνών.
–Επιπλέον, μεταξύ των νεκρών, είναι μια έγκυος μητέρα, δύο νοσηλεύτριες ασθενοφόρου και δύο δημοσιογράφοι.
–Οι τραυματίες έφτασαν τους 25.477, από τους οποίους οι 13.750 είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο και οι άλλοι αντιμετωπίστηκαν επί τόπου.
–Περίπου 4.379 μεταξύ αυτών των τραυματιών, είναι παιδιά.
–Οι μισοί από αυτούς τους νεκρούς και τραυματίες, πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν από ελεύθερους σκοπευτές του Ισραηλινού στρατού (που έχουν σαν ιδιαίτερους στόχους τα παιδιά και τον ακρωτηριασμό ανδρών), ενώ οι υπόλοιποι από πυρά πυροβολικού και αεροπορικούς βομβαρδισμούς.
–Μεταξύ των τραυματιών είναι και 263 δημοσιογράφοι.
Η χθεσινή, ήταν η 40ή Μεγάλη Πορεία Επιστροφής. Οι ενδεχόμενοι νεκροί από αυτή την Παρασκευή, δεν συμπεριλαμβάνονται στα νούμερα της έκθεσης που αναφέρουμε παραπάνω. Αυτές οι πληροφορίες, είναι από τη σελίδα Victory for Palaistine.
Οι συλλήψεις-φυλακίσεις ανηλίκων…
Εκτός όμως από τα νεκρά και τραυματισμένα παιδιά, υπάρχει και η εμπειρία των φυλακισμένων παιδιών. Γνωστή η περίπτωση της Ahed Tamimi. Σήμερα παρουσιάζουμε την περίπτωση του Abdel Raouf al-Balawi, 13 ετών, που δήλωσε ότι κατά την απελευθέρωσή του από την ισραηλινή φυλακή “αισθάνθηκα σαν να αφήνω την κόλαση και να καλωσορίζω στον παράδεισο”.
O νεαρός Παλαιστίνιος, που είναι ένας από τους νεαρότερους κρατούμενους Παλαιστίνιους των Ισραηλινών φυλακών, συνελήφθη στις 10 Δεκεμβρίου του 2017 κι απελευθερώθηκε στις 27 Μαρτίου του 2018, περιγράφει:
–Πώς 10 στρατιώτες έπεσαν πάνω του μέσα στο πλήθος των διαδηλωτών, για να τον συλλάβουν σε διαδήλωση στις 10 Δεκέμβρη του 2017.
–Πώς τον χτύπησαν βάναυσα με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περπατήσει για ένα μήνα.
–Πώς τον είχαν κλεισμένο κι απομονωμένο σε κελί όπου έτρωγε ένα άθλιο φαγητό από ληγμένες προ πολλών μηνών κονσέρβες.
–Πώς τον ανέκριναν με κατηγορία ότι … είχε πετάξει πέτρες στις Ισραηλινές αρχές.
–Πώς ανακρίθηκε χωρίς δικαίωμα να παρίστανται οι γονείς του (συνηθισμένη τακτική του Ισραηλινού στρατού), αφού τον πατέρα του τον απείλησαν ότι θα τον πυροβολήσουν αν δεν φύγει.
–Πώς τον υποχρέωσαν (με την απειλή ότι θα βλάψουν την οικογένειά του), να υπογράψει ένα χαρτί που ήταν στα εβραϊκά, χωρίς να γνωρίζει τι υπέγραφε.
–Πώς καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών και πρόστιμο 1000 $, γιατί έριχνε πέτρες στους ισραηλινούς στρατιώτες (η πιο κοινή κατηγορία εναντίον παλαιστινίων ανηλίκων).
–Ότι κι ο 23χρονος αδερφός του Alaa, ήταν κι αυτός φυλακή για σχεδόν ένα χρόνο “υπό διοικητική κράτηση”, την πιό συνηθισμένη ισραηλινή πρακτική φυλάκισης χωρίς κατηγορία ή δίκη.
–Ότι 330 Παλαιστίνιοι ανήλικοι φυλακίστηκαν από το Ισραήλ από το Φεβρουάριο του 2018 μέχρι σήμερα.
–Κι ότι ήταν εξαιρετικά ανακουφισμένος από την απελευθέρωσή του. “Ένιωσα σαν να αφήνω την κόλαση και να καλωσορίζω τον παράδεισο όταν με απελευθέρωσαν”, είπε.
Ο Yusef είπε ακόμα στην Electronic Intifada ότι η εμπειρία της φυλακής στους παλαιστίνιους ανηλίκους, συνήθως τους επηρεάζει πολύ καιρό μετά την απελευθέρωσή τους. Μπορεί να “αλλάξει ριζικά την προσωπικότητα ενός παιδιού”. Τα παιδιά αυτά της Παλαιστίνης, «αντιμετωπίζουν αργότερα προβλήματα ύπνου, άγχος και δυσκολία συγκέντρωσης μετά την απελευθέρωσή τους. Αντιμετωπίζουν επίσης σοβαρά προβλήματα αναπροσαρμογής στο σχολείο, με πιό συχνή κατάληξη την εγκατάλειψη του σχολείου». Παρά τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον λόγω της εμπειρίας του, ο Abdel Raouf είναι ανυπόμονος να επιστρέψει στην παλιά του ζωή. “Μου έλειψαν τόσο πολύ όλοι μου οι φίλοι, και γι’ αυτό είμαι πολύ ενθουσιασμένος που μπορώ να επιστρέψω στο σχολείο”… είπε.
Δείτε όλη τη μαρτυρία στο «The Electronic Intifanda».
Και κάποιοι απολογητές της Ισραηλινής πολιτικής…
Κάποιοι προσπαθούν να εξισώσουν το θύτη με το θύμα, κατηγορούν για «αντισημιτική προπαγάνδα» όποιον ασκεί κριτική στο κράτος του Ισραήλ και για τρομοκρατία τους Παλαιστίνιους.
Απλώς θα απαντήσουμε με δυο τρεις φωτογραφίες:
1.Ο χάρτης της πορείας κατοχής – κατάκτησης της Παλαιστίνης από το κράτος του Ισραήλ, δεν αφήνει περιθώρια για να σκεφτούμε κάποιου είδους «επιμερισμό ευθυνών». Είναι φανερό ποιος επιτίθεται σε ποιον και με ποιο σκοπό.
2. Οι φωτογραφίες των πιστών ορθόδοξων εβραίων (Χαρεντιμ) που αντιτίθενται στην πολιτική του Ισραήλ στο Παλαιστινιακό κι είναι υπέρ της Γάζας και της Παλαιστίνης, δεν αφήνουν περιθώρια να νοιώσει κανείς μας … αντισημίτης. Όπως λένε κι οι ίδιοι οι εβραίοι διαδηλωτές … «δεν είμαστε εμείς αντισημίτες, το κράτος του Ισραήλ είναι φασιστικό».
Σε αυτό το σχέδιο,πέρα από τους ανά τον κόσμο Αντιιμπεριαλιστές που αντιστεκόμαστε και πολεμάμε σθεναρά,έχουμε για συμμάχους τους Εβραίους που αντιμάχονται τον Σιωνισμό όπως είναι οι Εβραίοι της Neturei Karta αλλά και Εβραίοι Χαρεντίμ που ζουν στην γη της Κατεχόμενης Παλαιστίνης και πολεμάνε τον Σιωνισμό
3. Ο κατάλογος με τις χώρες που έχουν καταδικαστεί από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, μέσα στο 2018, όπου το Ισραήλ κατέχει την πρώτη θέση με 21 !!! (είκοσι μία) καταδίκες, έναντι 1 (!!! Μίας) των Ιράν, Συρία, Βόρεια Κορέα, ΗΠΑ, Ρωσία κ.ά. δεν αφήνει κανένα περιθώριο για το ποιος είναι και αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ο χειρότερος τρομοκράτης του κόσμου.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΖΗΤΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
27/12/2018
Συνεχίζοντας την αυστηρή εκστρατεία λογοκρισίας και καταστολής προς οποιονδήποτε ασκεί κριτική στις πολιτικές της, η ισραηλινή κυβέρνηση ζητά από τη γερμανική να διακόψει τη χρηματοδότηση προς το Εβραϊκό Μουσείο του Βερολίνου.
Το αίτημα απευθύνθηκε μέσω του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου προς τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σε μία συνάντηση της ισραηλινής και της γερμανικής κυβέρνησης στις αρχές Οκτωβρίου.
Ο Νετανιάχου στη συνάντηση διάβασε εκ μέρους της ισραηλινής κυβέρνησης επιστολή, η οποία κατηγορεί το μουσείο για «αντι-ισραηλινές δραστηριότητες». Το μουσείο στοχοποιείται επειδή στο παρελθόν έχει προσπαθήσει, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων του, να ενθαρρύνει το διάλογο με τη μουσουλμανική και άλλες θρησκευτικές κοινότητες.
Το Εβραϊκό Μουσείο Βερολίνου, που εγκαινιάστηκε το 2001, παρουσιάζει την ιστορία της εβραϊκής κουλτούρας στη Γερμανία, κουλτούρα αιώνων που οι ναζί προσπάθησαν να εξαλείψουν. Παρουσιάζει επίσης ομιλίες αυτοπτών μαρτύρων και επιζώντων του Ολοκαυτώματος, προωθώντας τη βαθύτερη κατανόηση των συνεπειών του αντισημιτισμού και των εγκλημάτων των ναζί. Πρόκειται για ένα από τα μουσεία με τους περισσότερους επισκέπτες όχι μόνο στο Βερολίνο, αλλά σε ολόκληρη τη Γερμανία, με συνολικά 11 εκατομμύρια επισκέπτες στα πρώτα 15 χρόνια λειτουργίας του.
Η επιστολή της ισραηλινής κυβέρνησης σχολιάζει ότι «το Εβραϊκό Μουσείο στο Βερολίνο, που δεν συνδέεται με την εβραϊκή κοινότητα, συχνά φιλοξενεί εκδηλώσεις και συζητήσεις με γνωστούς εκπροσώπους του κινήματος BDS» (το κίνημα Boycott, Divestment and Sanctions, που καλεί σε μποϊκοτάζ του Ισραήλ μέχρι να τηρήσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στο διεθνές δίκαιο). Επιπλέον η επιστολή διευκρινίζει ότι η έκθεση του μουσείου με τίτλο «Καλώς ήρθατε στην Ιερουσαλήμ» εστίασε μόνο «στην αφήγηση των Παλαιστινίων».
Εκτός από το Εβραϊκό Μουσείο Βερολίνου, η επιστολή στοχοποιεί και δεκάδες άλλες οργανώσεις και ιδρύματα που ασκούν κριτική στις πολιτικές της κυβέρνησης Νετανιάχου, δεν αποδέχονται την ισραηλινή κατοχή στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, διαμαρτύρονται για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων, προωθούν το διάλογο μεταξύ Εβραίων και Παλαιστινίων ή παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστίνιους και καλεί τη γερμανική κυβέρνηση να σταματήσει να παρέχει οικονομική στήριξη σε αυτές που χαρακτηρίζει «αντι-ισραηλινές οργανώσεις».




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΗΠΕΘΕ Βεροιας. Λογοκρισια στην ιστορικη παρασταση του Μποστ, Μηδεια?

Λογόκριναν τον Μποστ εν έτει 2018; Τον… «σφάξανε» όπως έσφαξε τα παιδιά της η Μήδεια; Δεν είναι φάρσα, παίγνιο, ένα από τα πολλά του αείμνηστου αγαπητού σκιτσογράφου και συγγραφέα, δεν είναι τρολάρισμα. Αλλά σίγουρα ο Μποστ θα το διασκέδαζε με την ψυχή του. Και είναι ο μόνος που θα δικαιούνταν να το διασκεδάσει διότι σε εμάς δεν χαρίζεται αυτή η πολυτέλεια.
Η «Μήδεια» του Μποστ θεωρήθηκε «κακογουστιά»(!) από τον πρόεδρο και το Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και κατέβηκε -αφού πρώτα ανέβηκε για δύο παραστάσεις οι οποίες ήταν sold out- διότι οι Βεροιώτες -άκουσον άκουσον- αγόραζαν εισιτήρια και για την… τρίτη. Λίγο ακόμη δηλαδή και θα ζητούσαν και… τέταρτη παράσταση.
Αυτά ο πρόεδρος και το Δ.Σ. δεν μπορούσαν να τα επιτρέψουν, γι’ αυτό και κατέφυγαν σε… προληπτική προστασία του κοινού.
Λες και το είχε μυριστεί πάντως ο Μποστ όταν έβαζε τη Μήδεια να απευθύνεται στον Ευριπίδη: «Μα σοβαρά απέρριψαν αυτό το κείμενό σας/ που δείχνει τόσην άνεσιν στον χειρισμόν της γλώσσας;…» Και απαντά ο ποιητής: «Ετσι αρχίζει η Τροφός στο έργο που έχω γράψει/ και θέλει η Επιτροπή τώρα να μου το θάψει».
Το έργο ανέβηκε για δύο παραστάσεις το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, από την ομάδα «Εκφραση Β» (ενήλικες ερασιτέχνες ηθοποιοί) του τμήματος Υποδομής του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Αποστολίδη. Οι θεατές των δύο παραστάσεων λένε τα καλύτερα λόγια. Γι’ αυτό ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί και τρίτη παράσταση στις 17 Δεκεμβρίου.
Αρχίζει προπώληση εισιτηρίων, αλλά διακόπτεται αιφνιδιαστικά και ανακοινώνεται ότι η παράσταση δεν θα συνεχιστεί, με την αιτιολογία πως «κάποιοι ρόλοι δεν ταιριάζουν με το ύφος του ΔΗΠΕΘΕ».
Οι φήμες στη Βέροια οργιάζουν για τους λόγους και τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση και το ζήτημα φτάνει στο δημοτικό συμβούλιο. Εκεί ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Νίκος Μπέκης, κάνει λόγο για λογοκρισία, τονίζοντας ότι «δεν τιμούν την πόλη τέτοιες παρεμβάσεις».
Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Νίκος Μαυροκεφαλίδης, απαντά στην ίδια συνεδρίαση, διαβάζοντας το καταστατικό του ΔΗΠΕΘΕ και λέγοντας τα εξής: «Ηταν μια ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. κι εσείς φαντασιώνεστε παρασκήνια. Το sold out της παράστασης ήταν λόγω προπώλησης. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, η παράσταση δεν ήταν καλό θέατρο. Το κορυφαίο γεγονός στη “Μήδεια” είναι μια παιδοκτονία. Στη συγκεκριμένη παράσταση ο άξονας αυτός πήγε ανεπίτρεπτα αλλού. Γίναμε θεατές μιας κακογουστιάς και παίρνω ακέραια την ευθύνη της επιλογής...».
Η «Εφ.Συν.» επικοινώνησε με τον κ. Μπέκη, ο οποίος δηλώνει χαρακτηριστικά: «Ε, μα είναι προφανώς αυστηρή λογοκρισία, προφανώς υπέκυψαν σε έξωθεν πιέσεις κι όλο αυτό το σκηνικό δεν ταιριάζει στο ήθος του ΔΗΠΕΘΕ, μου θυμίζει όσα συνέβησαν τη δεκαετία του ’80 με την “Αυτοκρατορία των αισθήσεων” του Ναγκίσα Οσίμα, ταινία που είχε κατέβει στη Βέροια και είχαμε καταδικαστεί σε 16 μήνες φυλάκιση όταν γράψαμε σε έντυπο που εκδίδαμε τότε για… “Αυτοκρατορία της λογοκρισίας” - αθωωθήκαμε βέβαια στο Εφετείο».
Σε κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα και φέρει την υπογραφή όλων των μελών της ομάδας «Εκφραση Β» με τίτλο «Θέατρο ακούω και θέατρο δεν βλέπω...», τονίζεται ότι η απόφαση του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ είναι «σοκαριστική και ακατανόητη, που εμάς, ως ερασιτέχνες ηθοποιούς και λάτρεις του θεάτρου και της ελευθερίας της έκφρασης, μας θλίβει και μας θίγει ανεπανόρθωτα, γιατί πιστεύαμε ότι τέτοια φαινόμενα λογοκρισίας έχουν εκλείψει στις μέρες μας».
Οι συντελεστές αναρωτιούνται «με ποια, λοιπόν, ακριβώς διαδικασία το Δ.Σ. "ομόφωνα" αποφασίζει για την αισθητική μιας παράστασης; Και, αφού η αισθητική του θίχτηκε τόσο, γιατί επέτρεψε να γίνει δεύτερη παράσταση και, επιπλέον, ανακοίνωσε το εκ νέου ανέβασμά της σε νέα ημερομηνία; Ποιος επιθυμεί να είναι ο ρόλος που το θέατρο πρέπει να επιτελεί στην πόλη μας εν έτει 2018; Πώς και γιατί λογοκρίνεται ένα γνωστό, πολυπαιγμένο και, ανεξάρτητα από υποκειμενικές απόψεις, κοινωνικοπολιτικά ευαισθητοποιημένο έργο ενός κατά γενική ομολογία σπουδαίου Ελληνα συγγραφέα; Σε τι συμβάλλει η φίμωση μιας θεατρικής ομάδας, καθώς πέρα από το έργο λογοκρίνονται έμμεσα και όσοι θεατές και Μέσα το έκριναν απολύτως θετικά;».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλβανια. Ο UCK μπηκε στη κυβερνηση του Εντι Ραμα με δυο νεους υπουργους

Σαρωτικός ανασχηματισμός στην Αλβανία με δύο από τους εννιά νέους υπουργούς να κατάγονται από το Κόσοβο
Ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα όχι μόνο δεν καταλαβαίνει από τις ελληνικές αντιδράσεις για τη συμπεριφορά του απέναντι στην ελληνική μειονότητα, αλλά συνεχίζει να προκαλεί βάζοντας στη νέα του κυβέρνηση δύο Κοσοβάρους υπουργούς! Με αυτόν τον τρόπο επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική του είναι να απλωθεί στα Βαλκάνια υιοθετώντας επί της ουσίας τον UCK και τον ρόλο που έπαιξε στο Κόσοβο.
Ο Ράμα χθες έκανε σαρωτικό ανασχηματισμό με πρόσχημα ότι οι υπουργοί που αντικαταστάθηκαν κατείχαν για πέντε χρόνια τα υπουργεία, όσο δηλαδή κυβερνά το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας. Εκτός από τους δύο Κοσοβάρους που τοποθέτησε, να σημειώσουμε ότι «έφαγε» και τον Αλβανό ΥΠΕΞ Ντιτμίρ Μπουσάτι.
Οι δύο νέοι υπουργοί, που έχουν καταγωγή από το Κόσοβο, είναι η Μπέσα Σανίνι (νέα υπουργός Παιδείας) και ο Γκεντ Τσακάι (νέος υπουργός Εξωτερικών). Δύο νέες προσθήκες στο κυβερνητικό σχήμα είναι ο διορισμός της Ελίσα Σπιροπάλι ως υπουργού Αρμόδιας για τις σχέσεις της Κυβέρνησης με το Κοινοβούλιο και του Εριον Μπράτσε ως αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα, στον ανασχηματισμό αποφασίστηκαν οι εξής αλλαγές:
• Η Λιντίτα Νικόλα (υπουργός Παιδείας) θα αντικατασταθεί από την Μπέσα Σανίνι.
• Ο Αρμπέν Αχμέταϊ (υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών) θα αντικατασταθεί από την Ανίλα Ντενάι.
• Ο Ντιτμίρ Μπουσάτι (υπουργός Εξωτερικών) θα αντικατασταθεί από τον Γκεντ Τσακάι.
• Η Μιρέλα Κουμπάρο (υπουργός Πολιτισμού) θα αντικατασταθεί από την Ελβα Μαργαρίτη.
• Ο Νταμιάν Γκικνούρι (υπουργός Ενέργειας) θα αντικατασταθεί από τη Μελίντα Μπαλούκου.
• Ο Νίκο Πελέσι (υπουργός Αγροτικής Πολιτικής) θα αντικατασταθεί από τον Μπλέντι Τσούτσι.
• Η Σονίλα Κιάτο (υπουργός Προστασίας της Επιχειρηματικότητας) θα αντικατασταθεί από τον Eντουαρντ Σαλσί.
Από τον ανασχηματισμό διασώζονται οι Σάντερ Λέσαϊ, Ολτα Τζάτσκαϊ, Παντελί Μάικο, Ετλίντα Γκιόναϊ, Μπλέντι και Οκγκέρτα Μαναστηρλίου. Για τους δύο τελευταίους ο Ράμα έδωσε διορία έξι μηνών για να εκπληρώσουν τους στόχους τους, σε αντίθετη περίπτωση ανέφερε ότι κινδυνεύουν με αποπομπή.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου γιατί η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην επιλογή δύο Κοσοβάρων για την ανάληψη δύο κρίσιμων υπουργείων, ο Αλβανός πρωθυπουργός απάντησε ότι «η ενδυνάμωση των σχέσεων των λαών είναι πολύ σημαντική».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυγη. Η Ιστορια στο ειδωλιο. Προκλητικη αγωγη των απογονων του δωσιλογου Αθ. Χρυσοχοου κατά των μελων του ΣΦΕΑ Γριμπα, Μηταφιδη και Σακεττα. Ο βιος του Χρυσοχοου, από τα βασανιστηρια και τις εκτελεσεις ΕΑΜιτων ως την υπερασπιση του Μερτεν.

Τα παιδιά του συνταγματάρχη Αθανάσιου Χρυσοχόου κατέθεσαν αγωγή σε βάρος του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εναντίον των πρώην πολιτικών κρατουμένων της χούντας Σπύρου Σακέττα και Αλέκου Γρίμπα, οι οποίοι μεταξύ άλλων πρωτοστάτησαν ώστε να μετονομαστεί η οδός Χρυσοχόου σε σε Αλβέρτου Ναρ - «Η προκλητικότητα των εναγόντων ξεπερνά κάθε όριο» αναφέρουν σε δήλωσή τους μέλη του ΣΦΕΑ
Τα δύο παιδιά του Αθανάσιου Χρυοχόου με την αγωγή που κατέθεσαν ζητούν να τους επιδικαστεί αποζημίωση συνολικού ύψους 600.000 ευρώ (!) για προσβολή μνήμης νεκρού. Μάλιστα οι ενάγοντες ζητούν σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αγωγή τους και την προσωπική κράτηση, διάρκειας έξι μηνών, για τον καθένα από τους τρεις εναγόμενους ως μέσο εκτέλεσης της επόφασης!
Στην αγωγή μεταξύ άλλων οι απόγονοι του συνταγματάρχη επικαλούνται δικαστικές αποφάσεις με τις οποίες ο Αθανάσιος Χρυσοχόου «απαλλάχτηκε όλων των κατηγοριών που του απέδωσαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι για δωσιλογισμό και συνεργασία με τις κατοχικές δυνάμεις».
Επιπλέον στην αγωγή τονίζεται ότι ο Αθανάσιος Χρυσοχόου συμμετείχε στην κατασκοπευτική αντιστασιακή οργάνωση «ΖΕΥΣ» και οι απόγονοι του Αθανάσιου Χρυσοχόου επικαλούνται δηλώσεις και επίσημα έγγραφα που υπογράφει ο αρχηγός της παραπάνω οργάνωσης Γεώργιος Μαργέτης.
Τα παιδιά του Αθανάσιου Χρυσοχόου, κατοχικού φρουράρχου Θεσσαλονίκης και, εν συνεχεία, Γενικού Διοικητή Μακεδονίας, άσκησαν αγωγή για προσβολή μνήμης νεκρού, εναντίον μας  με την αιτιολογία ότι, με ανοικτή επιστολή μας προς το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, συκοφαντήσαμε και δυσφημήσαμε τον πατέρα τους: ως συνεργάτη των ναζιστικών κατοχικών δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες τον διόρισαν Φρούραρχο της πόλης, ως δεξί χέρι του Μάξ Μέρτεν, του δήμιου της Θεσσαλονίκης, ως επίορκο ανώτατο αξιωματικό που, αντί να αντισταθεί στους κατακτητές, εντασσόμενος είτε στον Ελληνικό Στρατό της Μέσης Ανατολής είτε στις ανταρτικές δυνάμεις της Εθνικής Αντίστασης, όπως έπραξε η πλειοψηφία των μονίμων αξιωματικών, ότι, ακόμη, υπηρέτησε τον εχθρό, αναμείχθηκε και ανέχθηκε τα εγκλήματα των κατακτητών, με τον αφανισμό του 1/5 του πληθυσμού της πόλης -με την εξόντωση των εβραϊκής καταγωγής συμπολιτών μας στα καταναγκαστικά έργα και στα χιτλερικά στρατόπεδα θανάτου - με τις εκτελέσεις 1500 αντιστασιακών και πολιτών στο Επταπύργιο και το στρατόπεδο Παύλου Μελά, με τους χιλιάδες θανάτους από πείνα.
Κι όλα αυτά μετά τη μετονομασία της οδού που έφερε το όνομά του Αθ. Χρυσοχόου – μετά από απόφαση του διορισμένου από τη χούντα ΔΣΘ το 1971, που στηρίχτηκε στο καταργημένο το 1982 κατάπτυστο ΝΔ 179/1969 της δικτατορίας - σε οδό Αλμπέρτου Ναρ, η οποία έγινε με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απολυονται 1.000 γιατροι του ΕΣΥ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20.07.18 Μητσοτάκης στη SZ: Θα σεβαστώ τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, εφόσον κυρωθεί και από τα δύο κοινοβούλια.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτσι τελείωσε το αμερικανοσιωνιστικό όνειρο των Κουρδων λακέδων των ιμπεριαλιστών... Αλλάζουν "στρατόπεδο" σαν πουκάμισα...
Ο Cihan Αχμέτ λέει..
"Αφού η πόλη της πόλης παραδόθηκε στον συριακό αραβικό στρατό...
Και αφού σήκωσε τη σημαία της Συρίας στην κορυφή των κτιρίων της...
Αυτό θα ισχύει και για την περιοχή του ανατολικού Ευφράτη..."
Σε απλά ελληνικά... Παραδοθήκαμε και καταλάβαμε πως μας πούλησαν ΗΠΑ, Γαλλία, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία... Διώχνουμε τους πουλημένους "ηγέτες" μας και υποβάλουμε τη στγνώμη μας στην Πατρίδα της Συρίας...
Πως το εκλαμβάνουν γενναιόδωρα οι Σύροι:
"Οι κουρδικές φατρίες τώρα θα αγωνίζονται τώρα πλάι-πλάι με τους ήρωες της Συρίας... Εμείς, ο Αραβικός λαός της Συρίας, με όλα τα συστατικά του, μπορούμε μόνο να ευχαριστήσουμε τους κούρδους που ανάγκασαν τους ηγέτες τους να πάρουν μια τέτοια σωστή απόφαση και να τους συγχαρούμε για την επιστροφή τους στην Συριακή Πατρίδα"




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Όχι στη δημιουργία του Ευρασιατικού διασυνδετήριου αγωγού (EuroAsia Interconnector)
Στα πλαίσια της συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, οι Τσίπρας, Αναστασιάδης και Νετανιάχου το 2016 επικύρωσαν τη συμφωνία για την δημιουργία του Ευρασιατικού διασυνδετήριου αγωγού (EuroAsia Interconnector) με στόχο την ακόμα μεγαλύτερη κλοπή των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Παλαιστίνης. Το έργο, όπως και με τον Αγωγό φυσικού αερίου East Med, είναι υπό την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βοηθάει το Ισραήλ να εξάγει ηλεκτρική ενέργεια προς την Ευρώπη.
Σύμφωνα με το Νάσο Κτωρίδη, επικεφαλής του Ευρασιατικού διασυνδετήριου αγωγού “Πρόκειται για ένα έργο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με πόντιση υποθαλάσσιου καλωδίου το οποίο θα ξεκινά από το Ισραήλ, θα φθάνει στην Κύπρο, ακολούθως στην Κρήτη και απ΄ εκεί στην Πελοπόννησο, διοχετεύοντας ηλεκτρική ενέργεια σε Ισραήλ, Κύπρο και Ελλάδα.” (24/1/2012). Ο ίδιος σε πρόσφατες δηλώσεις του είπε ότι οι εργασίες για ηλεκτρικό καλώδιο που συνδέει τα ηλεκτρικά δίκτυα του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας βρίσκονται σε εξέλιξη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, αφού οι ελληνικές και κυπριακές ρυθμιστικές αρχές ενέκριναν το έργο. (AP, 17/10/2017)
Το καλώδιο μήκους 287 χλμ. θα συνδέει το Ισραήλ με την Κύπρο, η Κύπρος θα συνδεθεί με τη Ελλάδα στην Κρήτη και από την Κρήτη, ένα υπάρχον καλώδιο θα χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση της Πελοποννήσου με την ηπειρωτική Ελλάδα, παρέχοντας σύνδεση με το πανευρωπαϊκό ηλεκτρικό δίκτυο. Αν κατασκευαστεί, το συνολικό μήκος της γραμμής διασύνδεσης θα είναι περίπου 540 ναυτικά μίλια και θα τοποθετηθεί σε βάθος έως και 2 χλμ. κάτω από το επίπεδο της θάλασσας.  Το δίκτυο θα έχει την ικανότητα να μεταδίδει 2.000 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας σε κάθε κατεύθυνση.
Αναμένεται να κοστίσει περίπου 1.5 δισ. ευρώ, από τα οποία τα 500 εκατ.  ευρώ θα είναι το κόστος της σύνδεσης Ισραήλ–Κύπρου.
Το έργο προέκυψε από την ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό το φυσικό αέριο ανήκει στους Παλαιστινίους αφού πρόκειται για το κοίτασμα Λεβιάθαν που βρίσκεται μέσα στα χωρικά ύδατα της Λωρίδας της Γάζας.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πιστή στον ευρωατλαντισμό της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας υποτάσσει τη χώρα στα σχέδια του Ισραήλ των ΗΠΑ και της ΕΕ. Επιδιώκει να μετατρέψει την Ελλάδα σε διαμετακομιστικό ενεργειακό κέντρο από το οποίο θα περνούν οι κλεμμένοι από τον Παλαιστινιακό λαό φυσικοί πόροι.
Το Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» όπως και για την περίπτωση του East Med, καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την Ελληνική Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αλλά και την Κυπριακή Κυβέρνηση, οι οποίες έχουν γίνει το άρμα για την οικονομική γιγάντωση του Ισραήλ μέσα από την κλοπή του πλούτου των Παλαιστινίων, βοηθώντας το να το εξάγει στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα καλεί όλες τις πολιτικές οργανώσεις και τις συλλογικότητες της ευρύτερης Αριστεράς αλλά και κάθε Έλληνα πολίτη  να είναι σε εγρήγορση και να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να παρεμποδίσουν αυτά τα έργα της κλοπής του πλούτου της Παλαιστίνης και του Παλαιστινιακού λαού. Να σταθούν έμπρακτα απέναντι στις Ιμπεριαλιστικές πολιτικές που σαν στόχο έχουν την γιγάντωση του Κράτους Κατοχής της Παλαιστίνης.
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Με αφορμή την νέα συνάντηση ανάμεσα σε Τσίπρα-Νεντανιάχου-Αναστασιάδη για την δημιουργία του Αγωγού East Med
Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018
Αυτή την φορά δεν θέλουμε να βγάλουμε ακόμα μία ανακοίνωση καταδίκης για την νέα συνάντηση ανάμεσα σε Τσίπρα-Αναστασιάδη- Νεντανιάχου για τον Αγωγό φυσικού αερίου East Med. Το έγκλημα για εμάς είναι γνωστό εδώ και καιρό και το έχουμε καταγγείλει με κάθε μέσο και τρόπο, δίνοντας παράλληλα μεγάλο αγώνα για να το σταματήσουμε.
Το μόνο που έχουμε να πούμε και θέλουμε να θίξουμε, είναι πως ο αγωγός East Med, αυτό το έγκλημα κατά του παλαιστινιακού, του κυπριακού και του ελληνικού λαού, δεν χωράει σε καμία ανακοίνωση των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών οργανώσεων που εδώ και 2 χρόνια που έχει μπει στο στάδιο της υλοποίησης του.
Ο Αγωγός East Med εκθέτει ανεπανόρθωτα τις οργανώσεις και τα κόμματα της ελληνικής αριστεράς, που λειτουργεί με την λογική του «δεν είδα, δεν άκουσα» παρά και τις μέχρι τώρα ενοχλήσεις μας προς αυτούς, και παρά τις όποιες προσπάθειες μας να αναδείξουμε το συγκεκριμένο ζήτημα από την πρώτη στιγμή, με μία γιγαντιαία καμπάνια ενημέρωσης, εντός και εκτός Ελλάδας, με ανακοινώσεις, μεταφράσεις, καλέσματα και εκδηλώσεις.
Παρά την γενική και ένοχη αδιαφορία τους όμως, που κάνει ζημιά στον αγώνα μας, είμαστε πολύ υπερήφανοι που ως Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη «Γασσάν Καναφάνι» έχουμε σηκώσει το συγκεκριμένο ζήτημα με κάθε δυνατό μέσο. Μαζί μας σύντροφοι και αλληλέγγυοι της Παλαιστίνης που έχουν σταθεί στο πλευρό μας, σε αυτόν τον πολύ δύσκολο αγώνα για ενημέρωση. Άνθρωποι όπως ο Δημήτρης Πατέλης, ο Νίκος Γκλεζάκος, η Ελένη Πατρώνα και ο Παύλος Τουμανίδης που μας έκαναν την μεγάλη τιμή να βρίσκονται στην πολύ σημαντική εκδήλωση που διοργανώσαμε και  δώσανε τα φώτα τους για τις άγνωστες πτυχές αυτό του θέματος.
Μία εκδήλωση που συλλογικότητες και οργανώσεις που δηλώνουν αλληλέγγυες με την Παλαιστίνη την έθαψαν γυρνώντας την πλάτη τους.
Ο αγώνας μας είναι σίγουρο πως θα συνεχιστεί μέχρι να κάνουμε αυτό το έγκλημα παρελθόν, μέχρι όμως να συμβεί αυτό, είναι υποχρέωση μας να συνεχίσουμε να ενημερώνουμε για το έγκλημα που λέγεται East Med. Για αυτό τον λόγο αφήνουμε τα links με όλα τα άρθρα, τις μεταφράσεις όπως και τα βίντεο από την εκδήλωση μας για την ενημέρωση του κόσμου.
1. Ενημερωτική Καμπάνια για τον Αγωγό EastMed
2. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ!
3. Ενίσχυση της Καμπάνιας Ενημέρωσης για την κλοπή του Φυσικού Αερίου της Παλαιστίνης
4. Πόλεμοι για την ενέργεια στην Μέση Ανατολή και το κοίτασμα Λεβιάθαν
5. Η Επιχείρηση «PROTECTIVE EDGE» έγινε για το αέριο της Γάζας;
6. Κάλεσμα για δράσεις ενάντια στα σχέδια δημιουργίας του αγωγού EastMed.
7. Παρέμβαση στο Τουρνουά Μπάσκετ στην μνήμη του Γιάσερ Αραφάτ για τον East Med
8. Όχι στη δημιουργία του Ευρασιατικού διασυνδετήριου αγωγού (EuroAsia Interconnector)
9. Η εκδήλωση «East Med, ενεργειακοί δρόμοι και εξάρτηση»
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»