Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Κυριακη 30 Δεκεμβριου 2018



Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ
Νομίζω ότι απ την χρονιά που φεύγει αύριο δεν θα δυσκολευτεί κάποιος να επιλέξει την τραγωδία των 100 νεκρών στο Μάτι, της 23ης/7/18, ως το πιο σημαντικό γεγονός στην Ελλάδα. Συμπυκνώνει και την ανθρώπινη και την πολιτική και την κοινωνική διάσταση που μπορεί να θεωρήσει κάποιος σημαντική σε άλλα γεγονότα.
Είδαμε με αυτοθυσία άνθρωποι να προσπαθούν να σώσουν πρώτα τον συνάνθρωπο, το παιδί τους, το εγγόνι τους, τον ανάπηρο γονέα τους, τον φίλο τους, αλλά και το κατοικίδιό τους και μετά να κοιτάνε τον εαυτό τους και την περιουσία τους.
Είδαμε τους μεταμοντέρνους, υπερκομματικούς, πολιτικάντηδες που διέκοψαν τις αιώνιες διακοπές τους για να διασκεδάσουν παρασταίνοντας τα υπεύθυνα άτομα και τους ξύπνιους ψηφοφόρους τους, που αίφνης αντιλήφθηκαν ότι δεν ήταν και τόσο ξύπνιοι, να τους προτρέπουν ακόμα και δια της βίας να επιστρέψουν εσπευσμένα στις αιώνιες διακοπές τους.
Είδαμε τους παλιάτσους που παριστάνουν τους πολιτικούς όταν κατάλαβαν ότι θα ξεγυμνωθεί το μέγεθός τους, με την πληροφορία των πρώτων θανάτων, να σκηνοθετούν γύρω από ένα τραπέζι, σε χασαποταβέρνα στυλ, ένα κύκλο τεθλιμμένων συγγενών που κανείς δεν κατάλαβε, ούτε οι ίδιοι είπαν, σε τι χρησίμευσε στην αντιμετώπιση της καταστροφής και στην ενημέρωση και διάσωση του κοινού.
Είδαμε τους by the book υπεύθυνους να μας λένε ότι δεν φταίνε. Είδαμε τους σε άλλες περιπτώσεις «έτσι είναι η προβλεπόμενη πρακτική και σε όποιον αρέσει» να αδυνατούν να δώσουν δυο οδηγίες της προκοπής, της εξάλλου αποκλειστικής αρμοδιότητάς τους, που θα διευκόλυναν την σωτηρία των ανθρώπων, καλώντας εντέλει τον κοινό να ξεχάσει το by the book και το πρωτόκολλο και να αυτοσχεδιάσει για να σωθεί, …κοινώς: ο σώζων εαυτόν σωθήτω! Είδαμε όμως και άλλους αρμόδιους που αντιλήφθηκαν έγκαιρα πως η ηγεσία και η ιεραρχία πετάει χαρταετό και πήραν μόνοι τους σωτήριες πρωτοβουλίες με κίνδυνο της ζωής τους.
Την πλήρη αδιαφορία και ανικανότητα των αρμοδίων που ήταν λες και συνεννοήθηκαν να εξαφανιστούν όλοι μονομιάς, μαζί με τα σωσίβια, τις λέμβους, τα ελικόπτερα, τα πυροσβεστικά και τα άλλα σωστικά μέσα, αντικατέστησαν επάξια (ως γνήσιοι έλληνες;) οι αιγύπτιοι ψαράδες και άλλοι μαυριδεροί που έρχονται και μας αλλοιώνουν τον πολιτισμό…
Είδαμε εν τέλει και τα φιλελέδια που έπαθαν ένα κοκομπλόκο και έπαψαν, έστω για λίγο, να επαναλαμβάνουν τα περί σοβιετικού υπερτροφικού κράτους που απαιτεί άμεση ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών βλέποντας την έλλειψη προσωπικού, υλικού και κρατικών υποδομών.
Είδαμε κάτι απίθανους τύπους να συγκρίνουν την πυρκαγιά στο Μάτι με τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια , η οποία έχει 4 φορές το μέγεθος όχι του Ματιού, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας (Oh My Eye!). Ταυτόχρονα συνεχίστηκε αμελλητί απ’τους «Η ελπίδα έρχεται» και «Το μέλλον άρχισε» η πιο πρωτόγονη πώληση σανού που έχουμε δει εδώ και δεκαετίες, όπου δήθεν θα κατεδαφίζονται, ως υπεύθυνα για την πυρκαγιά, αυθαίρετα που οι ίδιοι πήραν φράγκα για να νομιμοποίησαν προ ολίγων μηνών, ενώ τελικά η άμεση αποκατάσταση των πληγέντων με έκδοση οικοδομικών αδειών έγινε, μετά από έξι ολόκληρους μήνες, «εκβιαστικές τακτικές» των πληγέντων που… αδυνατούν απολαύσουν τα Χριστούγεννα στο ύπαιθρο ή σε μισοκαμένα κτίσματα! Και τι δεν είδαμε στο Μάτι, όπου ακόμα το μέλλον άδηλο και δυσοίωνο!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από τότε που ξεκίνησε ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας οι Αλαουίτες πληρώνουν βαρύ τίμημα και φορτίο αίματος για τη στήριξη τους προς το καθεστώς Άσαντ. Συχνά οι πόλεις τους, όπως η Λατάκια, και οι περιοχές τους γίνονται στόχοι τρομοκρατικών επιθέσεων και βομβιστών αυτοκτονίας με δεκάδες κάθε φορά θύματα. “Κανένας δε χαμογελά πλέον στη Λατάκια. Σχεδόν κάθε οικογένεια έχει χάσει τουλάχιστον ένα μέλος της. Οι Άγγελοι του Θανάτου εργάζονται καλά”, είπε κυνικά ο Μωχάμεντ, ένας Αλαουίτης ταξιτζής από τη Λατάκια.
Περίπου 250.000 Αλαουίτες άνδρες (πάνω από το 10% του πληθυσμού της κοινότητας τους) είναι σε ηλικία στράτευσης και θεωρούνται μάχιμοι και οι περισσότεροι υπηρετούν ήδη σε μάχιμες μονάδες του Συριακού Στράτου, που πρόσκειται στον Άσαντ, πληρώνοντας καθημερινά και το ανάλογο τμήμα σε απώλειες.
Σύμφωνα με πηγές Δυτικών διπλωματών σχεδόν το ένα τρίτο των Αλαουιτών, που υπηρέτησαν στο Συριακό Στρατό από το 2011 ως σήμερα, είναι νεκροί και ακόμη περισσότεροι οι τραυματίες. Οι Τζιχαντιστές μάλιστα τους θεωρούν “απίστους” κι έτσι στόχους άμεσης προτεραιότητας. Γι’ αυτό, αν τους συλλάβουν αιχμάλωτους, τους εκτελούν άμεσα, μαζικά και για παραδειγματισμό δημοσιεύοντας επιδεικτικά σχετικές εικόνες φρίκης στο διαδίκτυο. “Καθημερινά τουλάχιστον 30 άνδρες γυρνούν από το μέτωπο μέσα σε φέρετρα.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι φασίστες της Ουκρανίας εκπαιδεύουν τους νεοναζί των ΗΠΑ
Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του FBI λευκοί ακροδεξιοί Αμερικάνοι εκπαιδεύονται από το τάγμα Αζόφ των νεοναζί της Ουκρανίας, το οποίο παίρνει χρηματοδότηση από την σημερινή κυβέρνηση της Ουκρανίας, καθώς και από την κυβέρνηση των ΗΠΑ. Το τάγμα Αζόφ έχει πάρει όπλα από την ισραηλινή κυβέρνηση γράφει το Mintpress. Το τάγμα είναι υπεύθυνο σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCR) για εγκλήματα πολέμου, όπως μαζική λεηλασία, χρήση βασανιστηρίων, ξυλοδαρμούς αμάχων, απαγωγές δημοσιογράφων, ηλεκτροπληξία και εικονικούς πνιγμούς.

Αρχικά το τάγμα ήταν μια παραστρατιωτική ομάδα από Ουκρανούς εθνικιστές που συνδέονταν με την ναζιστική “Εθνικοσοσιαλιστική Συνέλευση”. Κατόπιν ενσωματώθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας σαν τμήμα της εθνικής φρουράς της χώρας. Ο ιδρυτής του τάγματος Andrey Bilitsky, που είναι σήμερα μέλος του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας, είπε κάποτε ότι «η ιστορική αποστολή του έθνους μας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή είναι να οδηγήσει την λευκή φυλή του κόσμου σε μια τελική σταυροφορία για την επιβίωσή της».
Παρά τη συγχώνευση του Τάγματος του Αζόφ με την Ουκρανική κυβέρνηση, οι ΗΠΑ συνεχίζει να στηρίζει στρατιωτικά την Ουκρανία με εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια στό όνομα της «ασφάλειας, μέσω προγραμματισμού, και τεχνικής βοήθεια,» σε μεγάλο βαθμό, στο όνομα της καταπολέμησης της «Ρωσικής επιθετικότητας»
Η συνεργασία μεταξύ του στρατού των ΗΠΑ και του Τάγματος έχει αναφερθεί πολλές φορές από το 2015, όπως όταν ένα μέλος του Τάγματος δήλωσε στην Daily Beast το 2015 για την «εμπειρία του Τάγματος με τους εκπαιδευτές και τους εθελοντές των ΗΠΑ, και ανέφερε ακόμη τους εθελοντές μηχανικούς και γιατρούς των ΗΠΑ που εξακολουθούν να τους βοηθούν»
Όταν οι ειδήσεις αυτής της στενής συνεργασίας με τους φασίστες προκάλεσε κατακραυγή στις ΗΠΑ, η διοίκηση του Ομπάμα προσπάθησε να μειώσει την βοήθεια στο Κογκρέσο. Η Αμερικάνικη βοήθεια για το Τάγμα του Αζόφ απαγορεύθηκε μόνο για ένα χρόνο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μπορείτε να μου πείτε γιατί το δημόσιο πληρώνει για να φτιαχτούν τα αεροδρόμια της ΦΡΑΠΟΡΤ;
Το υπουργείο Υποδοµών και Μεταφορών ενέκρινε έκτακτη χρηµατοδότηση 2,7 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία «Αθηνά-Aκτωρ», ώστε να ολοκληρωθεί µέχρι τις 15 Μαρτίου ο διάδροµος προσγειώσεων και απογειώσεων 10-28 του αεροδροµίου «Μακεδονία», κι όχι στις 15 Ιουνίου όπως ήθελε η κατασκευάστρια εταιρεία.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εν περιλήψει τα έργα και οι ημέρες του κυρίου Σημίτη.

Ξεπούλησε τη δημόσια περιουσία, βούτηξε τις αποταμιεύσεις μέσω χρηματιστηρίου για να κάνει συσσώρευση υπέρ της λούμπεν επιχειρηματικότητας, η οποία παίρνοντας άλλα τόσα σε θαλασσοδάνεια, χρεοκόπησε, αφήνοντας το λογαριασμό σε μας.
Μας έβαλε στο ευρώ με απάτη, εκτοξεύοντας το κόστος ζωής στο τριπλάσιο μέσα σε μια νύχτα, εξωθώντας αναπόφευκτα τον κόσμο στο δανεισμό και εξοντώνοντας την εγχώρια παραγωγή που ξαφνικά βρέθηκε με νέους πολυεθνικούς ανταγωνιστές, που ως τότε οι χαμηλές τιμές δεν τους επέτρεπαν να μπουν στην αγορά.
Έκανε ολυμπιακούς, εξοπλιστικά, δημόσια έργα με μίζες εκατομμυρίων, διατηρώντας το χρέος σταθερό, σε μια περίοδο που οι ρυθμοί ανάπτυξης επέτρεπαν μια ομαλή μείωση του χρέους.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Εργοδότης στη Μυτιλήνη εκδικείται με τον πιο αισχρό τρόπο εργαζόμενο επειδή δεν επέστρεψε το δώρο Χριστουγέννων
Μια επώνυμη καταγγελία λάβαμε από εργαζόμενο στη Μυτιλήνη σε εταιρεία που έχει σχέση με το χώρο της εστίασης.  Η εταιρεία όχι μόνο ζήτησε από τον εργαζόμενο να του επιστρέψει το δώρο Χριστουγέννων ( καταγγελίες που βλέπουν το φως  της δημοσιότητας σε όλη την Ελλάδα) αλλά προχώρησε ένα βήμα παραπάνω! Βρήκε τον πιο αισχρό και άθλιο τρόπο να εκδικηθεί τον εργαζόμενο που θέλησε να κρατήσει το δώρο Χριστουγέννων.
Στην περίπτωσή μας δεν μιλάμε για ασυδοσία εργοδότη αλλά για κάτι παραπάνω....
Δημοσιεύουμε αυτούσια την καταγγελία χωρίς την επωνυμία της επιχείρησης και τα στοιχεία του υπεύθυνου.
Τα στοιχεία της εταιρείας και του εργαζόμενου είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής.

Ο Πέτρος Λ. αναφέρει:
"Βρίσκομαι στην Μυτιλήνη δουλεύω σε μια εταιρεία που έχει αντικείμενο το χώρο της  εστίασης.
Έβαλαν δώρο Χριστουγέννων στον λογαριασμό μου και απαίτησαν να το γυρίσω πίσω αλλιώς θα με διώξουν.Έπειτα ο υπεύθυνος του καταστήματος εν ονόματι Γ.Χ.  με απειλούσε ότι θα κάνει τα πάντα να μην ξαναβρω δουλειά και θα πει το οτιδήποτε χειρότερο για εμένα ώστε να μην βγάζω ούτε τα προς το ζην.
Σας το λέω όπως ακριβώς μου το είπε.
Έχω έναν λογαριασμό μισθοδοσίας στην άλφα τράπεζα τον οποίο μας έβαλε η ίδια η εταιρία να κάνουμε όλοι οι εργαζόμενοι στην ίδια τράπεζα προς διευκόλυνση πληρωμών. Εγώ είχα λογαριασμό  Μισθοδοσιας στην τράπεζα Πειραιώς από την προηγούμενη δουλειά μου. Όπως λοιπόν σχεδόν ολος ο κόσμος έχω κάποια χρέη  στην εφορία και είχα έναν και μοναδικό ακατάσχετο λογαριασμό. Δήλωσα λοιπόν ακατάσχετο λογαριασμό το τωρινό λογαριασμό της μισθοδοσίας στην αλφα τραπεζα. Και η εν λόγω εταιρεία για λόγους εκδικήσεως απέναντι μου διότι κράτησα το δώρο,μου έβαλε στη συνέχεια τα χρήματα του μισθού μου στον λογαριασμό μου τον παλιό ο οποίος δεν ήταν ακατάσχετος. Με συνέπεια να μην έχω ούτε καν να πληρώσω τα βασικά μου έξοδα, ενοίκιο ,ρεύμα και να μην μπορώ να παρέχω στην οικογένεια μου κυριολεκτικά τα βασικά. Λόγο αυτού του συμβάντος. Όλοι οι υπάλληλοι επέστρεψαν τον δώρο πλην 3 που τους ανάγκασε να παραιτηθουν.
Σας παρακαλώ  κάντε μια αναφορά για αυτό το θέμα.Χασαμε δουλειά και χρήματα είμαστε στο έλεος των εργοδοτών."
Ποιος θα παρέμβει λοιπόν για αυτή την τόσο σοβαρή καταγγελία;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




να δηλώνεις αριστερός, αναρχικός, προοδευτικός τέλος πάντων και φυσικά αντισεξιστής και φεμινιστής και αντί να στηρίζεις τις 400 γενναίες ισραηλινές της εξολοκλήρου γυναικείας οργάνωσης Machsom Watch που κάθε μέρα πηγαίνουν στη Δ. Όχθη για να εμποδίσουν τους στρατιώτες να κακομεταχειριστούν τους Παλαιστίνιους στα τσεκπόιντς - από το να τους καθυστερήσουν να πάνε στις δουλειές τους μέχρι να εγκλωβίσουν ασθενοφόρα με αποτέλεσμα να πεθαίνουν ασθενείς και ετοιμόγεννες ή ακόμη και να δολοφονούν μικρά παιδιά που παθαίνουν κρίσεις πανικού - εσύ να επιλέγεις να στηρίζεις σιχαμένες θρησκόληπτες εποίκους στη Χεβρώνα και αλλού όπως η διαβόητη Άνατ Κοέν που δεν κάνει τίποτα άλλο καθημερινά από το να επιτίθεται σε Παλαιστίνιους και διεθνείς ακτιβιστές, ε δεν είσαι ούτε αριστερός ούτε αναρχικός ούτε φεμινιστής, σίχαμα είσαι κι εσύ, ΓΑΜΗΜΕΝΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΙΧΑΜΑ!




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Κίτρινα Γιλέκα: Για έβδομο Σάββατο στους δρόμους
 Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018, 06:35
Με ορμή που περίσσευε, αλλά σαφώς λιγότερο κόσμο, οι διαδηλωτές με τα κίτρινα γιλέκα συγκεντρώθηκαν για έβδομο διαδοχικό Σάββατο στις γαλλικές πόλεις, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Εμανουέλ Μακρόν και της κυβέρνησής του.
Ομάδες διαδηλωτών πραγματοποίησαν πορείες διαμαρτυρίας στο Παρίσι, καλώντας τον Γάλλο πρόεδρο να παραιτηθεί.
Επίκεντρο των διαδηλώσεων ήταν πάλι η Αψίδα του Θριάμβου, αλλά και τα γραφεία της γαλλικής δημόσιας τηλεόρασης.
Σε αντίθεση, πάντως, με το τι συνέβαινε στα πρώτα Σάββατα των κινητοποιήσεων, αυτή τη φορά η ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών εκτονώθηκε σε μικροεντάσεις, ενώ και τα εμπορικά καταστήματα στη Λεωφόρο των Ηλυσίων άνοιξαν κανονικά, υποδεχόμενα τουρίστες και καταναλωτές.
Συνθήματα για παραίτηση του Μακρόν ακούστηκαν επίσης και στο Μπορντό, όπου  διαδηλωτές έκαναν πορεία από την Πλας ντε λα Μπουρζ κατά μήκος του ποταμού Γαρούνα προς το κέντρο της πόλης.
Με εξαίρεση κάποιες μικροσυμπλοκές, το κλίμα ήταν εν γένει ήρεμο, ενώ η αστυνομία τόσο στο Μπορντό όσο και στο Παρίσι είχε εκ νέου προχωρήσει σε προληπτικές συλλήψεις για κατοχή επικίνδυνου εξοπλισμού.
Την περασμένη εβδομάδα στο Μπορντό συνελήφθησαν 15 άτομα, ενώ άλλα δέκα τραυματίστηκαν ελαφρά.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Φρένο» στην εισαγωγή σιταριού, σοκολάτας και μπύρας από την Ουκρανία βάζει η Μόσχα
 Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018, 20:39
Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι απαγορεύουν την εισαγωγή από την Ουκρανία δεκάδων προϊόντων, ανάμεσά τους το σιτάρι, η σοκολάτα και η μπύρα, απαντώντας έτσι στις οικονομικές κυρώσεις του Κιέβου κατά της Μόσχας για τον υποτιθέμενο ρόλο της στην ουκρανική κρίση.
«Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να απαγορεύσει την εισαγωγή στη Ρωσική Ομοσπονδία προϊόντων που προέρχονται από την Ουκρανία ή που περνούν από το ουκρανικό έδαφος», σύμφωνα με την ανακοίνωση που συνοδεύεται από έναν κατάλογο με τα προϊόντα που υπόκεινται στην απαγόρευση αυτή.
Στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται το σιτάρι, το ηλιέλαιο, η σοκολάτα, το ψωμί, οι κονσέρβες με φρούτα και λαχανικά, οι μαρμελάδες, η μπύρα και το κρασί, οι πάνες για μωρά, καθώς και ορισμένοι τύποι επίπλων και κινητήρων.
Η απαγόρευση έχει άμεση ισχύ, διευκρινίζει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται σε απάντηση στις «μη φιλικές ενέργειες της Ουκρανίας προς πολίτες ή νομικά πρόσωπα της Ρωσίας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Ξεκίνησε η αποχώρηση των ανταρτών Χούθι από τη Χοντάιντα
 Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2018, 17:36
Οι αντάρτες Χούθι άρχισαν να αποσύρονται από το λιμάνι της Χοντάιντα, στη δυτική Υεμένη, εφαρμόζοντας τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί στις αρχές Δεκεμβρίου με τους κατοχικους, όπως επιβεβαίωσε ένας αξιωματούχος του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με την πηγή αυτή, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, η αποχώρηση των ανταρτών ξεκίνησε γύρω στα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο.Οι Χούθι ξεκίνησαν «την πρώτη φάση της αναδίπλωσης», αποσυρόμενοι από το λιμάνι, επιβεβαίωσε ένας εκπρόσωπος των πατριωτων ανταρτών μιλώντας στο πρακτορείο Saba, που ελέγχεται από τους ίδιους.
Με την ευκαιρία αυτή, οι Χούθι οργάνωσαν και μια τελετή στην πόλη, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκεται στην περιοχή.Η συμφωνία που επιτεύχθηκε υπό την αιγίδα του ΟΗΕ προβλέπει την εφαρμογή εκεχειρίας, που τέθηκε σε ισχύ στις 18 Δεκεμβρίου στη Χοντάιντα, το κυριότερο μέτωπο του πολέμου και βασική πύλη εισόδου όχι μόνο για τα εισαγόμενα προϊόντα αλλά και για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη.
Η πόλη ελέγχεται από το 2014 από τους Χούθι.Ο πόλεμος στην Υεμένη έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 10.000 ανθρώπους και οδήγησε στη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένα ομοιομα του Μακρον αποκεφαλιστηκε στις 21/12 στην Αγκλουλεμ.
Ξεκινησε ερευνα για προτροπη εγκληματος κ προσβολη. 3 δημοσιογραφοι της Charente Libre κατηγορουντε για την καλυψη του γεγονοτος. Κινδυνευουν με φυλακιση μεχρι 5 ετη + προστιμο ως 45.000
Στη Γαλλια όχι στην Τουρκια.
σχολιο.- Ζήτω η Ε.Ε. της...Δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας του τύπου,ζήτω ο...αναμορφωτής της Ευρώπης Μακρόν,ζήτω κι ο Τσίπρας που του παραχώρησε την Πνύκα για να βγάλει το λόγο του περί...Δημοκρατίας!
Παρεμπιπτόντως,μην ξεχάσουμε να καταγγείλουμε τα ανελεύθερα καθεστώτα της Τουρκίας,της Ρωσίας,της Β.Κορέας και της Βενεζουέλας!
#ξεφτίλες #φασισταριά




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2018
Ιστορική δικαστική απόφαση επιστρέφει γη στους Μαπούτσε της Χιλής

Η εταιρεία Forestal Arauco τήρησε την Τετάρτη απόφαση της χιλιανής δικαιοσύνης, η οποία πριν από δύο μήνες διέταξε την επιστροφή 97 εκταρίων γης στην κοινότητα Μαπούτσε «Ιγνάσιο Ιλιπάν», στο Κοντούλμο, επαρχία Αραούκο.
Οι δικηγόροι της δασικής εταιρείας παραιτήθηκαν από την άσκηση έφεσης και συμμορφώθηκαν εξολοκλήρου με τη δικαστική απόφαση, μετά την παρουσίαση από την υπεράσπιση της κοινότητας Μαπούτσε ενός τίτλου ιδιοκτησίας από τις αρχές του εικοστού αιώνα που επικύρωνε την κυριότητα των εκτάσεων στους ιθαγενείς κατοίκους.

Η ετυμηγορία του Δικαστηρίου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Forestal Arauco προσπάθησε να αλλάξει τα όρια της γης με πράξεις που χαρακτηρίστηκαν ως «κακή τη πίστη», κάνοντας χρήση της για σχεδόν τριάντα χρόνια.
Με αυτό τον τρόπο, διέταξε την εταιρεία να αποκαταστήσει 97 εκτάρια πευκοδάσους και να πληρώσει όχι λιγότερο από ένα δισεκατομμύριο πέσος Χιλής (περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ) ως αποκατάσταση, επιπλέον των εξόδων της δίκης. Το 2015, η κοινότητα Μαπούτσε «Ιγνάσιο Ιλιπάν» κατέθεσε αγωγή για τη σφετερισμό της γης τους κατά της δασικής εταιρίας που ανήκει στον Ανχελίνι, έναν από τους ισχυρότερους οικονομικούς ομίλους του Χιλής.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κάποτε ο Γκίντερ Γκρας, πριν πεθάνει, εξομολογήθηκε ότι ως έφηβος είχε καταταχτεί στα Waffen SS. Κακός χαμός και οδυρμός, μετά την εξομολόγηση, και κυρίως, ο κύριος αυτός, δεν δικαιούτο να είναι αριστερός κατά τους επικριτές του. Χτες πέθανε ο ισραηλινός λογοτέχνης Άμος Οζ, ο οποίος ήταν στενός φίλος του χασάπη της Κανά και υπεύθυνου για το (μυστικό) πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ Σιμόν Πέρεζ, είχε πολεμήσει στον πόλεμο των έξι ημερών και στο Γιομ Κιπούρ με τον ισραηλινό στρατό, είχε ζήσει σε κιμπούτζ απ' αυτά που ιδρυθήκανε σε παλαιστινιακή γη, και μετά από την εθνοκάθαρση των παλαιστίνιων (πολλά από τα κιμπούτζ εκείνα ήταν θύλακες των παραστρατιωτικών εβραϊκών ομάδων που εκκαθαρίζανε τους Παλαιστίνιους) ΚΑΙ ..... αν και αριστερός, ήταν υπέρ Ισραηλινού Τείχους Απαρτχάϊντ και υπέρ του αιματηρού πολέμου από το Ισραήλ κατά του Λιβάνου (αν και αργότερα το μετάνοιωσε) !!!! Αλλά, ο άνθρωπος αυτός χαιρετίζεται ως προοδευτικός και αριστερός!
Το βίντεο, είναι από φωτογραφίες της Γκουέρνικα του σήμερα, στη Γάζα, το 2008-2009 με αφορμή τα 10 χρόνια που κλείνουν από τότε!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, αλλά πολιτική πρακτική

"Ο φασισμός είναι παιδί του καπιταλισμού και αδελφός του νεοσυντηρητισμού όσο και του νεοφιλελευθερισμού. Επί της ουσίας φασίστες, νεοσυντηρητικοί και νεοφιλελεύθεροι, έχουν παραπλήσιες αντιλήψεις για την κοινωνία, όσο και αν επιφανειακά διαφέρουν. Θέλουν μια ζούγκλα, όπου οι αδύναμοι καλώς μένουν απροστάτευτοι και οι ισχυρότεροι δίκαια τα παίρνουν όλα. Όλοι τους συμμερίζονται τη θεώρηση του κοινωνικού δαρβινισμού."

Φασισμός και Άκρα Δεξιά – Ενότητα και αντίθεση
Λέγεται ότι ο Μεταξάς δεν ήταν φασίστας επειδή συγκρούστηκε με τον Άξονα. Ωστόσο το να μαλώνουν καποιοι με φασίστες δεν σημαίνει υποχρεωτικά πως αυτοι είναι κάτι άλλο. Οι συγκρούσεις φασιστών με ακροδεξιούς ομογάλακτούς τους ή και με άλλους φασίστες δεν είναι σπάνιες ούτε πρέπει να μας εκπλήσσουν. Αντίθετα είναι αναπόφευκτες καθώς οι φασίστες προσπαθούν να στήσουν τον δικό τους πολιτικό χώρο. Κάποτε γίνονται εξαιρετικά άγριες• παράδειγμα, η Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών το 1934, όταν ο Χίτλερ έσφαξε την ηγεσία των ναζιστικών Ταγμάτων Εφόδου. Οι φασίστες διαφωνούν αγεφύρωτα μεταξύ τους σε θέματα στρατηγικής και τακτικής, κι έχουν αντίπαλες προσωπικές επιδιώξεις.
Πρόβλημα των περισσότερων φασισμών είναι ότι τρέφουν πολλούς φύρερ και ντούτσε, όχι μονάχα έναν. Η εικόνα των τεράστιων μηχανισμών που ακολουθούν έναν Χίτλερ ή Μουσολίνι κρύβει ό,τι ακριβώς ο ιταλικός και ο γερμανικός φασισμός ήταν οι «πετυχημένες» εξαιρέσεις και όχι ο κανόνας. Ιστορικά, διαπιστώνεται ότι η άκρα δεξιά σπάνια συσπειρώνεται. Δύσκολα βρίσκονται χαρισματικοί ηγέτες, ενώ τα φασιστικά κόμματα συνήθως φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν χωρίς να πλησιάσουν ποτέ την κυβέρνηση. Οι εσωτερικές τους έριδες και διασπάσεις είναι ο κανόνας, όχι η εξαίρεση.
Η διάκριση μεταξύ φασισμού και των άλλων μερίδων της άκρας δεξιάς δεν είναι σχολαστικισμός, αλλά αντίθετα αναδεικνύει τις χωριστές στοχεύσεις αυτών των συγγενικών μεταξύ τους χώρων και τη διαφορετική πολιτική τους δυναμική. Η βασική τους διαφορά δεν εντοπίζεται στα συνθήματά τους, που συνήθως είναι εξίσου αυταρχικά, μισαλλόδοξα και ρατσιστικά, αλλά στις οργανωτικές προτεραιότητές τους. Ωστόσο, όλοι προωθούν το πλαίσιο της αντεπανάστασης, ενώ τα πρακτικά τους προγράμματα έχουν κοινό άξονα την απαλλοτριωτική συσσώρευση του κεφαλαίου.
Η πραγματική ταυτότητα του φασισμού
Τα φασιστικά καθεστώτα προωθούν βίαια τα συμφέροντα των εργοδοτών, τα οποία συγκλίνουν με τα συμφέροντα του φασισμού έστω και αν δεν ταυτίζονται πάντοτε μαζί τους





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Οι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη γνώριζαν τους βιαστές της – Μεγάλες οι ευθύνες της Αστυνομίας

30/12/2018
Επιβεβαιώνονται δυστυχώς τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο βιασμός πρόσφατα της Ελένης Τοπαλούδη και η άρνηση της αστυνομίας να βρει τους δράστες συντέλεσαν κατά κάποιο τρόπο στα τραγικά γεγονότα και στη δολοφονία της λίγους μήνες μετά.
Νέα στοιχεία και καταγγελίες φωτιά στην πολύκροτη υπόθεση με την Ελένη Τοπαλούδη. Στο μικροσκόπιο των Αρχών η σχέση των κατηγορουμένων με τους 3 βιαστές της φοιτήτριας. Τι έδειξε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της αδικοχαμένης κοπέλας στη Ρόδο. Ποια είναι η επόμενη κίνηση των αστυνομικών που προσπαθούν να λύσουν το μεγάλο γρίφο.
Διευρύνεται ο κύκλος των ανακρίσεων στην πολύκροτη υπόθεση για την Ελένη Τοπαλούδη, στη Ρόδο, καθώς οι εισαγγελικές αρχές προσπαθούν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ που οδήγησαν στη δολοφονία της. Στο πλαίσιο αυτό, έρχονται στο φως νέα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, οι 3 δράστες που το 2017 φέρονται να είχαν βιάσει την άτυχη φοιτήτρια, διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με έναν εκ των κατηγορουμένων για τον θάνατό της.
Τη σύνδεση αυτή επιβεβαιώνει και ο θείος του θύματος και δικηγόρος τής οικογένειας, Ευάγγελος Γκιουγκής, τονίζοντας στην εφημερίδα Real News ότι «η υπόθεση θα είχε πάρει άλλη τροπή εάν η Αστυνομία είχε κάνει τότε τη δουλειά της, όπως έπρεπε». Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, «αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ένας εκ των κατηγορουμένων της δολοφονίας πρέπει να ήξερε κάποιον -αν όχι όλους- από τους βιαστές της. Είναι, λοιπόν, αντιληπτό ότι αν την κρατούσαν στο αστυνομικό τμήμα και έψαχναν τους δράστες δεν θα φτάναμε ως εδώ».

Ελένη Τοπαλούδη: Στον βιασμό της οι απαντήσεις για τη δολοφονία
“Αν δεν την είχαν αποτρέψει να προχωρήσει σε καταγγελία, πιθανόν να είχαμε άλλη εξέλιξη και η κοπέλα να ζούσε” συμπληρώνει και καταλήγει: “Η διαλεύκανση του συγκεκριμένου στοιχείου της υπόθεσης, είναι κάτι που ζητάει διακαώς η μητέρα της”. Μετά από όλα αυτά διεξάγεται έλεγχος για να διαπιστωθεί αν οι αστυνομικοί διενήργησαν τα δέοντα, όταν η Ελένη Τοπαλούδη τους ενημέρωσε για τον βιασμό της.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, το γεγονός πως η Ελένη Τοπαλούδη αν και προχώρησε στην καταγγελία των βιαστών της η Αστυνομία δεν έπραξε τα δέοντα, πιθανόν να ενθάρρυνε τη μετέπειτα συμπεριφορά των κατηγορουμένων για τη δολοφονία της, λαμβάνοντας υπόψιν ότι οι μεν με τους δε, είχαν φιλικές επαφές. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με καταθέσεις φίλων της 21χρονης, η αδικοχαμένη φοιτήτρια είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού πριν από περίπου ένα χρόνο.

“Βιντεοσκόπησαν τον βιασμό της φοιτήριας”
Ο βιασμός μάλιστα είχε βιντεοσκοπηθεί από τους δράστες, οι οποίοι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες τους ορέξεις, την είχαν ναρκώσει με το περίφημο χάπι του βιασμού. Έκτοτε η Ελένη Τοπαλούδη, ένιωθε ιδιαίτερα ανασφαλής και φοβισμένη. Είχε ζητήσει μάλιστα και ψυχολογική υποστήριξη.

Τι έδειξε η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της κοπέλας
Εν τω μεταξύ, αυξάνεται το μυστήριο στην υπόθεση της δολοφονίας της φοιτήτριας καθώς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της κοπέλας δεν έδειξε καμία επικοινωνία μεταξύ της κοπέλας και των δύο κατηγορουμένων.
Το γεγονός αυτό προκαλεί έκπληξη, καθώς -υποτίθεται- η 21χρονη διατηρούσε σύντομο δεσμό με τον 19χρονο. Ωστόσο, οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση αναφέρουν ότι η Ελένη Τοπαλούδη και ο 19χρονος κατηγορούμενος επικοινωνούσαν μέσω της εφαρμογής Messenger.
Γι’ αυτό και αναμένεται και η άρση απορρήτου και στο Messenger, προκειμένου να αντλήσουν οι Αρχές χρήσιμες πληροφορίες.

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων
Από τις εργαστηριακές εξετάσεις βρέθηκαν αποτυπώματα από την αριστερή παλάμη του 19χρονου Αλβανού κατηγορούμενου στην βάση (σιδερώστρα) στην οποία βρισκόταν το σίδερο, για το οποίο οι δύο κατηγορούμενοι διαφωνούν, για το ποιος το ανέλαβε και το ποιος το χρησιμοποίησε για να πλήξει στο πρόσωπο με σφοδρότητα το θύμα.
Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών σε έγγραφο που απέστειλε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου την 8η Δεκεμβρίου 2018 αναφέρει συγκεκριμένα ότι κατά την εξερεύνηση που έγινε στα πειστήρια, βρέθηκε ένα τμήμα παλαμικού αποτυπώματος στην επιφάνεια βάσης ηλεκτρικού σίδερου χρώματος λευκού-μωβ με την ένδειξη, μεταξύ άλλων «Silvercrest» στην οποία είναι επικολλημένη ετικέτα με την ένδειξη S/N «035084» το οποίο ταυτίζεται, όπως διαπιστώθηκε δακτυλοσκοπικά από τα αρχεία της υπηρεσίας, με το αποτύπωμα της αριστερής παλάμης του 19χρονου.
Θυμίζουμε ότι πιθανολογείται και αναμένεται να ξεκαθαρίσει με την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων αλλά προφανώς και με την λήψη συμπληρωματικών απολογιών από τους κατηγορούμενους, ότι ο 19χρονος έθεσε το αριστερό του χέρι στη σιδερώστρα και ανέλαβε με το δεξί το σίδερο.