Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Τριτη 15 Ιανουαριου 2019



"Καθίστε κάτω, τώρα θα τα ακούσετε! Μιλάει ο Πρωθυπουργός της χώρας κι έχετε την υποχρέωση να ακούσετε με προσοχή!"
Βρε, από πού ξεφύτρωσε αυτό το συμπλεγματικό κνώδαλο; Τραβάει χοντρά ζόρια ο τύπος!
Έλεγε κι ο Στόκλης ο Φαλτσέτας κάτι τέτοια όταν έμπαινε στο καφενείο και γέλαγε ο κόσμος. Όπως έκανε και με τα ανάλογα του παππού Πάγκαλου, του Μεταξά και του Παπαδόπουλου. Αλλά αυτοί δεν έλεγαν πως είναι της ριζοσπαστικής Αριστεράς!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ, ΡΕ!
Χθες μάθαιναν απαθείς πως για μια ακόμη φορά τα ΜΑΤ των Τσίπρα-Γεροβασίλη (η οποία έχει καταγγελθεί από την Πανελλαδική Ένωση Αστυνομικών για το όργιο βίας στη Λευκίμμη) έριχναν στο ψαχνό χειροβομβίδες χημικών και κρότου-λάμψης.
Σήμερα κάποιοι συριζαίοι κάνουν αναρτήσεις για τη Ρόζα Λούξεμπουργκ.
Χωρίς ίχνος ντροπής!
Σχολιο.- Πρίν λίγο πέταξαν στρατιωτικά αεροπλάνα πάνω από την Αθήνα ..για να χαιρετίσουν τον νέο υπουργό Αμυνας- εν ενεργεία καραβανά
Ενα βήμα πρίν ...να βγούνε τα τανκ στούς δρόμους



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στα παλαιότερα των υποδημάτων τους οι εκατοντάδες χιλιάδες των νέων που η ανεργία και οι μισθοί των 400 ευρώ για 6ήμερα και 10ωρα, τους ξερίζωσαν από τον τόπο μας. Πλήρης αδιαφορία για το ότι πάνω από το 60% των νέων προσλήψεων γίνονται με άθλιες ελαστικές σχέσεις εργασίας.
Τρομακτικός ο λόγος των κοινωνικά ανάλγητων παλαμακιστών. Τρομακτική η ευκολία με την οποία περιπαίζουν τον κόσμο του μόχθου και της ανάγκης, και σπάνε πλάκα, με τη δυστυχία που έχει σκορπίσει το κνώδαλο που στηρίζουν.
Τρομακτικό το μίσος τους προς τους νέους ανθρώπους, που τους κατέστρεψε τη ζωή.
Σχολιο.- ουτε απ τα μνημονια βγηκαμε ,ουτε κι η ανεργια μοιωθηκε ..τεραστιο το κυμα μεταναστευσης ,400 ευρω μισθος δεν φτανει ουτε για ρευμα-νερο -τηλεφωνο ,χωρια το νοικι .400 ευρω παιρνω εγω στην βουλγαρια ,που οι τιμες ειναι στο μισο απο την ελλαδα .ειναι μια ακομα μια μαφιοζικη κυβερνηση,οπως κι οι προηγουμενες
Σχολιο.- Εμπαίζουν αναίσχυντα τον νέο κόσμο και ιδίως τους πιο αδύναμους. Ε ναι μειώνεται η ανεργία όταν το 8ωρο σπάει στη μέση όταν θα φτάσει ο ελαστικά εργαζόμενος ο απασχολήσιμος 60 χρόνων και να είναι στη σκαλωσιά γιατί δεν δικαιούται σύνταξη .




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ"
Αγωνιάς, βρε δόλιε συρι-ζαιε, για το αν θα καταφέρει η κυβέρνηση που στηρίζεις να παραμείνει τουλάχιστον κάποιους μήνες ακόμη και μετράς κι εσύ τα κουκιά στη Βουλή.
Ανυποψίαστος, μέσα στην αγωνία σου, για τον κίνδυνο να καταρρεύσει μέσα σε έκρηξη λαϊκής οργής.
Σκέψου για λίγο τι θα συμβεί αν οι ένστολοι φονιάδες που ξαμολάει στους δρόμους σχεδόν καθημερινά το κνώδαλο που στηρίζεις, και που ήδη ρίχνουν χειροβομβίδες χημικών και κρότου-λάμψης σημαδεύοντας διαδηλωτές, δολοφονήσουν κάποιον άνθρωπο.
Ξέρεις πόσο εύκολο είναι, με τις ευθείες βολές κατά διαδηλωτών που διέταξε η Γεροβασίλη για τη Λευκίμμη και αυτές τις μέρες εφαρμόζονται και στην Αθήνα;
Σκέψου όχι μόνο την κατάρρευση, με τον κόσμο στους δρόμους να φωνάζει "κάτω οι δολοφόνοι", αλλά και με τι μούτρα θα ξαναβγείς στην κοινωνία.
Πού θα κρυφτείς, ρε συρι-ζαιε, όταν ο κόσμος στον δρόμο θα σε δείχνει και θα λέει, "αυτός είναι με τους φονιάδες";




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αυτοί που μας κλέψαν το βιβλίο από το χέρι, μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι" (Μπέρτολντ Μπρεχτ)
Σε μια ακόμη εκδήλωση "ταξικής μεροληψίας", η κυβέρνηση του αμόρφωτου κνώδαλου διπλασιάζει το εισιτήριο στο Μουσείο Ακρόπολης. Από 5 ευρώ που είναι σήμερα, πάει στα 10 ευρώ, για την "περίοδο αιχμής", από Απρίλιο έως και Οκτώβριο.
Ε, ναι! Επισκέψεις στους πολιτιστικούς χώρους δικαιούνται οι έχοντες και κατέχοντες



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ ΚΑΙ Η... ΕΔΕ!
Ρίχνουν στο ψαχνό. Όχι ακόμη σφαίρες, αλλά χειροβομβίδες χημικών και κρότου-λάμψης.
Έτσι έχασε την ακοή του βουλευτής του ΚΚΕ, ο Γιαννης Δελης,  και χτυπήθηκε στο κεφάλι δασκάλα συνδικαλίστρια του ΠΑΜΕ την Παρασκευή. Έτσι τραυματίστηκε σήμερα στην πλάτη η εκπαιδευτικός στη φωτογραφία.
Ήταν που 'χε διατάξει ΕΔΕ για τις αστυνομικές βιαιότητες της Παρασκευής η Γεροβασίλη. Αυτή που σήμερα διέταξε ακόμη πιο άγρια επίθεση.
Αυτό το φασιστοειδές ο Τζιφρας γίνεται όλο και πιο επικίνδυνο.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όποιος δεν έχει διαβάσει το: " Η συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα αριστούργημα πολιτικής τέχνης" του αρχιγλείφτη της εξουσίας των συρι-ζαιων και μισθοδοτουμενο οργανο της CIA και του Σορος, Άκη Γαβριηλίδη, δεν ξέρει τίποτα για το τι σημαίνει γλείφοντας, έρποντας και λιβανίζοντας, ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΣΑΙ ΓΛΥΦΤ-ΑΚΗ!.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γεώργιος Αθανασιάδης-Νόβας (γνωστός και ως Γαργάλατας) , ο Στέφανος Στεφανόπουλος, ο Ηλίας Τσιριμώκος (όχι όμως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, για ευνόητους λόγους) ηγέρθησαν εκ του τάφου και μαζεύουν ψήφους για τον Αλέξη Τσίπρα εν όψει της ψήφου εμπιστοσύνης το βράδυ της Τετάρτης. Η κούρσα, κυρίως λόγω των εκδήλως υπερφυσικών παρεμβάσεων,αναμένεται ενδιαφέρουσα...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πρόγραμμα πλ/σμού 13/1/19
Βγαίνουν στο σφυρί
6 βουλευτές και 3 υπουργοί
τιμη α' προσφοράς ...ατιμίας : μισθοί 9μήνου , πριμ κλπ



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πεθανε ο βαρονος των εισπρακτικων εταιρειων που τρομοκρατουσαν και εκβιαζαν τον κοσμακη. Πολλοι από εσας τον ξερετε ως τον πρωην προεδρο της βουλης Δημητρη Σιουφα.
Σχολιο.- Μαζι με τα παιδια του απο τις μεγαλυτερες εταιρειες !!!!!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



σκορπιες σκεψεις...
- το αποτελεσμα το ξερουμε, 151... καντε κι ενα κοπο να μας πειτε και το ποσοστο της τηλεθεασης. Ποσοι/ες θα παρακολουθησουν αυτο το αθλιο θεατρο στη Βουλη; (πιθανοτατα λιγοτεροι απο οσους παρακολουθησαν τον υπεροχο Μ. Φωτοπουλο στον "Δον Καμιλο" εχτες το βραδυ...)
- εκείνος ο Ριχαρδος που τον πιασαμε και "τσακισαμε" τη μαυρη αγορα, τι να γινεται; Τα μαγαζια του; Καθε σωου 3 ημερες...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



δεν ειναι "επεισόδια" γενικώς, ουτε "διαδηλωτές" γενικώς...
Η αστυνομία του ΣΥΡΙΖΑ έριξε χθες με ευθείες βολές χημικά ΠΑΝΩ στους διαδηλωτές. Θύμα η καθηγήτρια Βέτα Ρέππα, με τεραστιο χτυπημα από δακρυγονο στην πλατη, ο γιατρός Πάνος Παπανικολάου της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες.
Προχτές, όταν άνοιξαν τα κεφάλια άλλων καθηγητων, η υπουργός κ. Γεροβασίλη είχε μιλήσει για "απαράδεκτες πρακτικές". Μετά τα σημερινά, σε μια τυπική, αστική δημοκρατία με δεξιά κυβέρνηση η υπουργός θα είχε, τουλαχιστον,παραιτηθεί και οι υπέυθυνοι θα είχαν εντοπιστεί...
όχι στην Ελλάδα, όχι με ΣΥΡΙΖΑ...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Erdogan: πήραμε το οk από Τrump να εγκαταστήσουμε ζώνη ασφαλείας 30χλμ στο συριακό έδαφος…..Οι ΗΠΑ νομιμοποιούν ΝΑΤΟ-ική κατοχή συριακού εδάφους και από Τουρκία στη Συρία….
15/1/2019 – 21.00
O Recep Tayyip Erdogan ανέφερε την Τρίτη η Τουρκία είναι έτοιμη να εγακαταστήσει μια « ζώνη ασφαλείας » στη Συρία μεταξύ των συνόρων της και των θέσεων της κούρδικης πολιτοφυλακής υποστηριζόμενης από την Washington..
Αυτό αναφέρθηκε από μια τηλεφωνική συνδιάλεξη το βράδυ Δευτέρας μεταξύ Erdogan-Donald Trump..
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης  « άκρως θετικής « , ο Trump  » ανέφερε μια ζώνης ασφαλείας εύρους 20 μιλίων που αντιπροσωπεύει πάνω από 30 km, που θα εγκατασταθεί από εμάς κατά μήκος των συνόρων« , δήλωσε ο Erdogan, λέγοντας ότι είναι ευνοϊκός προς την ιδέα. Απαντώντας λίγο μετά στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων Ο Ερντογάν πρόσθεσε  ότι η Τουρκία θα ζητούσε μια λογιστική υποστήριξη της αντιτζιχαντιστικής διεθνούς συμμαχίας που αποτελείται από 60 χώρες μεταξύ αυτών ΗΠΑ,Γαλλίας….Επομένως οι ΗΠΑ νομιμοποιούν ΝΑΤΟ-ική κατοχή συριακού εδάφους και από Τουρκία στη Συρία με πρόσχημα το κουρδικό….



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Iρανός αξιωματούχος διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες ότι ο Hassan Nasrallah είναι σε κώμα μετά από καρδιακή προσβολή λόγω καρκίνου….
15/1/2019 – 1.00
Ένας Ιρανός αξιωματούχος διέψευσε την Κυριακή  « ως σιωνιστικό ψέμα » τις αναφορές ότι ο αρχηγός της Hezbollah, ο Hassan Nasrallah, βρίσκεται σε κρίσμη κατάσταση μετά από καρδιακή προσβολή που προήλθε από καρκίνο..
Ο κοινοβουλευτικός διευθυντής των διεθνών υποθέσεων για το Iran, ο Hossein Amir-Abdollahian, tweeté μια διάψευση των reportages των ισραηλινών médias που άρχισαν να διακινούν την πληροφορία την προηγούμενη μέρα βασιζόμενα εν πολλοίς σε αναφορές ενός Λιβανέζου δημοσιογράφου..
« Οι σιωνιστικοί υπαινιγμοί σύμφωνα με τους οποίους ο ΓΓ της Hezbollah, ο Hassan Nasrallah, ασθενεί και υπέστη μια καρδιακή προσβολή είναι το μεγάλο ψεύδος της Νέα Χρονιάς », έγραψε ο Amir-Abdollahian.
Το Σάββατο ο Λιβανέζος δημοσιογράφος Jerry Maher, που εδρεύει στην Ευρώπη tweeté ότι κάποιες ανώνυμες πηγές ανέφεραν ότι ο Nasrallah οδηγήθηκε στο νοσοκομείο της Βηρυτού σε κρίσιμη κατάσταση  και ότι μάχεται κατά ενός καρκίνου εδώ και χρόνια.Ο δημοσιογράφος σημείωσε πως ο ΓΓ της Hezbollah δεν έχει συνείδηση εδώ και κάποιες εβδομάδες…
Ο Mahar ανάρτησε τις πληροφορίες του στο Twitter του όλο το  week-end, μεταφέροντας κυρίως ότι η Hezbollah είχε απορρίψει μια πρόταση μεταφοράς του Nasrallah στη Δαμασκό για την περίθαλψή του από Ρώσους και Ιρανούς γιατρούς.Σύμφωνα με πηγές του Mahar « μια ηγετική φυσιογνωμία της οργάνωσης Hezbollah εισήχθηκε στο νοσοκομείο » το Σάββατο στην Beirut, ενώ άλλες πηγές διαβεβαίωναν πως ήταν ο Nasrallah, προσθέτοντας πως αυτός « υποφέρει από χρόνιο καρκίνο ».
Η Hezbollah δεν σχολίασε τις αναφορές αυτές. Ο Nasrallah έχει να εμφανιστεί στο κοινό από το Νοέμβριο.
Στο μεταξύ υπάρχουν πηγές όπως η ισραηλινή εφημερίδα  Maariv που μιλούν ως και για θάνατο του Νασράλα σε ιρανικό νοσοκομείο.Επίσημες πηγές του κράτους του Λιβάνου διαψεύδουν όλες αυτές τις φήμες…..Στο διαδίκτυο έχει ανάψει η μάχη της επικοινωνίας γι αυτό το θέμα….
Στο μεταξύ διακινείται κι ένα ηχητικό ντοκουμέντο βάση του οποίου ο ίδιος ο Νασράλα διαψεύδει αυτές τις φήμες αλλά δεν έχει ακόμη πιστοποιηθεί η αυθεντικότητά του…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ερντογάν προς Τραμπ: Δεν ζητώ άδεια για να χτυπήσω την τρομοκρατία
 Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019, 17:50
Διαψευδοντας ολες τις ηλιθιες φημες περι υπαρξης συμφωνιας μεταξυ ΗΠΑ- Τουρκιας ότι εχουν οι Τουρκοι εχουν το ελευθερο να χτυπησουν τους Κουρδους, και ότι δηθεν η Τουρκια εχει το ελευθερο από τις ΗΠΑ να καταλαβει 30 χλμ του συριακου εδαφους, ο Ερντογαν επιδοθικε και παλι στους συνηθεις λεονταρισμους του χωρις αντικρυσμα.
Η Τουρκία δεν χρειάζεται την άδεια οποιουδήποτε ώστε να επέμβει στρατιωτικά εναντίον των «τρομοκρατών» Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία, διαμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, μόλις ένα εικοσιτετράωρο μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως οι αντάρτες δεν πρεσβεύουν τον κουρδικό πληθυσμό της Συρίας, αλλά αντίθετα τον έχουν βλάψει κι εκτοπίσει.
«Δεν θα ζητήσουμε την άδεια κανενός όσον αφορά τι θα κάνουμε με μία τρομοκρατική ομάδα, η δράση της οποίας στοχεύει τους πολίτες μας επί περισσότερα από 30 χρόνια, ούτε θα ζητήσουμε άδεια για να πολεμήσουμε την τρομοκρατία», ανέφερε ο Ερντογάν σε άρθρο του το οποίο δημοσιεύθηκε στη ρωσική εφημερίδα Kommersant.
Παράλληλα επέκρινε για ακόμη μια φορά τη χρόνια στρατηγική των ΗΠΑ να εκπαιδεύουν και να εξοπλίσουν τους Κούρδους αντάρτες στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, γράφοντας «η Ουάσιγκτον εμπιστεύτηκε το αρνί στον λύκο» ενώ άφησε αιχμές για διαρροές που, όπως υποστήριξε, κάνουν διάφορα φιλοκουρδικά κέντρα στις ΗΠΑ, καταγγέλλοντας ότι διαδίδονται ψευδείς πληροφορίες.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019
Με ψήφο συνταγματικής εκτροπής και χουντικές μεθοδεύσεις οδεύουμε προς εθνικό ακρωτηριασμό.
Του Δημητρη Καζακη
Με νέα συνταγματική εκτροπή ο Τσίπρας επιχειρεί να κατοχυρώσει το ρόλο του ως κυβέρνηση μειοψηφίας στην υπηρεσία ξένων συμφερόντων. Την ίδια ώρα υιοθετούνται μεθοδεύσεις χούντας για να υπουργοποιηθεί ο εν ενεργεία Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Αποστολάκης. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η δοτή πλέον κυβέρνηση δεν διστάζει να προκαλέσει διεθνή εμπλοκή με τη Ρωσία.
Κι αυτό οφείλουμε να σημειώσουμε διότι τα παλιότερα εν ισχύ Συντάγματα της Ελλάδας αρκούνταν να ορίζουν τη δεδηλωμένη μόνο ως «η κυβέρνησις πρέπει να απολαύει της εμπιστοσύνης της Βουλής» (άρθρο 78 του Συντάγματος του 1952). Με τον τρόπο αυτό άνοιγε ο δρόμος να σχηματιστούν κυβερνήσεις μειοψηφίας, οι οποίες θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την αποδοχή της πλειοψηφίας της βουλής μέσα από μεταπηδήσεις, ή διαφοροποιήσεις βουλευτών άλλων κομμάτων.
Θεσμοθετείται ξανά η αποστασία
Πρόκειται για το θεσμό της αποστασίας, ο οποίος έτσι αποκτούσε συνταγματική υπόσταση, προκειμένου η εξαγορά των βουλευτών για την στήριξη κυβερνήσεων μειοψηφίας εναντίον της λαϊκής βούλησης, συνιστούσε πλέον καθεστώς. Η πρακτική αυτή της αποστασίας έφτασε στο απόγειό της μετά τα Ιουλιανά του 1965, όπου κυβερνήσεις μειοψηφίας με στήριξη αποστατών άνοιξε τον δρόμο στην επτάχρονη χούντα.
Με γνώμονα τον δραστικό περιορισμό της αποστασίας και της εξαγοράς των βουλευτών με σκοπό την ανοιχτή κοινοβουλευτική εκτροπή της λαϊκής ψήφου, εισήχθη αφενός για πρώτη φορά το άρθρο 29, το οποίο εισάγει στο δημοκρατικό πολίτευμα τον θεσμικό ρόλο του πολιτικού κόμματος και της κατοχύρωσής του έναντι οιασδήποτε παρέμβασης ή αστυνόμευσης της εξουσίας. Κι αφετέρου η συγκεκριμένη διαδικασία της δεδηλωμένης, ή οποία προβλέπει την ανάδειξη κυβέρνησης είτε με όρους κομματικής αυτοδυναμίας, είτε με όρους κομματικής συνεργασίας.
Τι κάνει λοιπόν ο κ. Τσίπρας με την ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή; Επιχειρεί να αναβιώσει παρά και ενάντια στο Σύνταγμα το καθεστώς και την πρακτική της αποστασίας. Να ανατρέψει την αρχή της δεδηλωμένης και να καθιερώσει την ολιγαρχική πρακτική των κυβερνήσεων μειοψηφίας, οι οποίες αναζητούν στήριξη από αποστάτες και εξαγορασμένους βουλευτές.
Πώς αλλιώς θα πορευθεί η κατεχόμενη Ελλάδα στα πολύ χειρότερα; Πώς αλλιώς μπορεί να οδηγηθεί σε εθνικό ακρωτηριασμό μέσω του Υπερταμείου και των συμφωνιών τύπου Πρεσπών; Πώς αλλιώς θα βρεθούν τα καθάρματα και οι παλιάνθρωποι που χωρίς ίχνος συνείδησης και προσωπικής αξιοπρέπειας θα στηρίζουν το καθεστώς κατοχής και εκποίησης εντός ενός παντελώς εικονικού κοινοβουλίου;
Και βέβαια μια κυβέρνηση μειοψηφίας που θεωρεί ότι έχει δικαίωμα να σφετερίζεται τόσο κατάφωρα την εντολή που έλαβε με βάση τις εκλογές και το σύνταγμα, επειδή – άκουσον, άκουσον! – θέλει να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της, δεν μπορεί παρά να μετέρχεται χουντικές μεθόδους διακυβέρνησης.
Για πρώτη φορά μετά τη χούντα
Τι άλλο εκτός από χουντική μεθόδευση είναι η υπουργοποίηση εν ενεργεία αρχηγού ΓΕΕΘΑ; Πότε ξανάγινε κάτι τέτοιο μετά τη χούντα; Ποιος εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων θα αποδεχόταν κάτι τέτοιο, ιδίως μετά το στίγμα του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών το 1967; Μόνο ένας ασυνείδητος. Μόνο ένας νοσταλγός της χούντας. Μόνο όποιος διατελεί εν διατεταγμένη υπηρεσία ξένων συμφερόντων. Κι ο κ. Αποστολάκης έχει αποδείξει τόσο την παροιμιώδη ανικανότητά του ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, όσο και την πίστη του όχι στην πατρίδα και το σύνταγμα αλλά στις εντολές που λαμβάνει έξωθεν και άνωθεν.
Φανταστείτε μόνο τι εγκυμονεί το καθεστώς κατοχής σε βάρος της πατρίδας και της ακεραιότητάς της που χρειάστηκε να αναδειχθεί ο κ. Αποστολάκης στο υπουργείο άμυνας με μεθοδεύσεις που έρχονται από την χούντα. Αν η κίνηση αυτή δεν είναι πρόσκληση σε οιονδήποτε επιβουλεύεται την ακεραιότητα της εθνικής μας επικράτειας με την επιβολή στρατιωτικοπολιτικών τετελεσμένων σε βάρος της Ελλάδας, τότε τι είναι;
Η πιθανότητα εμπλοκής της Ελλάδας σε στρατιωτικοπολιτικές περιπέτειες στο αμέσως επόμενο διάστημα, ενισχύεται και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε να ανοίξει μέτωπο και με την Ρωσία. Αφορμή υπήρξε η ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας με αφορμή την απόφαση αναθεώρησης του Συντάγματος των Σκοπίων από την βουλή της εν λόγω χώρας.
Η παρέμβαση της Ρωσίας
Η απόφαση του κοινοβουλίου της πΓΔΜ, η οποία ψήφισε υπέρ της μετονομασίας της χώρας, επιβλήθηκε από το εξωτερικό και δεν αντικατοπτρίζει τη βούληση του λαού, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τη Δευτέρα. Η Μόσχα θεωρεί την κίνηση ως μέρος μιας συνεχιζόμενης διαδικασίας «εξαναγκασμού των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ». Σύμφωνα με το υπουργείο η άποψη της πλειοψηφίας του πληθυσμού της τόσο σε Σκόπια, όσο και Ελλάδα, που απορρίπτει την ονομασία, αγνοούνται. Το υπουργείο ανέφερε επίσης την αντίθεσή του στη συμφωνία με την Ελλάδα και επανέλαβε το αίτημα της Ρωσίας να βρεθεί μια σταθερή λύση χωρίς εξωτερικές πιέσεις και επιβολή όρων και προϋποθέσεων, με βάση μια ευρεία λαϊκή στήριξη και μέσα στο υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Το θέμα αυτό πρέπει να εξεταστεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ανέφερε το υπουργείο.
Η θέση αυτή θορύβησε την κυβέρνηση Τσίπρα η οποία ανέλαβε να απαντήσει με εξαιρετικά προκλητικό τρόπο απέναντι στις καθόλα βάσιμες αιτιάσεις της Ρωσίας. Η ανακοίνωση-απάντηση του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών βρίθει υποκρισίας και ψεύδους. Χωρίς ίχνος ντροπής το ΥΠΕΞ της Ελλάδας ισχυρίζεται ότι η συμφωνία των Πρεσπών «συμβάλλει ήδη από την υπογραφή της στην εδραίωση της σταθερότητας και της ειρήνης στα Βαλκάνια». Και μάλιστα αποτελεί «ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο επίλυσης διαφορών μεταξύ δυο ανεξάρτητων κυρίαρχων κρατών υπό την αιγίδα του ΟΗΕ χωρίς παρεμβάσεις τρίτων».
Το διαβάσατε; Η πρωτόγνωρη αυτή διαδικασία που καταπατά κάθε έννοια και πρακτική διεθνούς δικαίου, αλλά και της συνταγματικά έννομης τάξης των δυο χωρών, συνιστά «διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο επίλυσης διαφορών» και μάλιστα «χωρίς παρεμβάσεις τρίτων»! Τι να πει κανείς; Ότι και να πει θα είναι λίγο για την αμετροέπεια και την αθλιότητα των εμπνευστών και των συντακτών της συγκεκριμένης ανακοίνωσης.
Και σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, η ανακοίνωση προβαίνει σε μια ακόμη μεγαλύτερη αθλιότητα. Κατηγορεί τη Ρωσία για παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας. «Η επίκληση πολιτικών εξελίξεων στο εσωτερικό φίλων χωρών από το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών δεν συνάδει με το επίπεδο που χαρακτηρίζει τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών μας. Παράλληλα, τροφοδοτεί έναν εύλογο προβληματισμό καθώς παραβλέπει την συντεταγμένη και αποτελεσματική δημοκρατική λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα, το Σύνταγμα της οποίας έχει σαφείς πρόνοιες για την αντιμετώπιση κάθε πιθανού ενδεχόμενου στην εσωτερική πολιτική τάξη, η οποία ασφαλώς και δεν αποτελεί πεδίο πρόσφορο για σχόλια από τη πλευρά τρίτων.»
Δεν θα μείνουμε στο γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει μάλλον επιλεκτική ευαισθησία ως προς την επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας. Όταν πρόκειται για τις δηλώσεις Μέρκελ που εκθειάζει ξεδιάντροπα τον Τσίπρα για την συμφωνία των Σκοπίων, κατσαδιάζει όποιον έχει διαφορετική άποψη και επιτάσσει την ταχύτατη επικύρωσή της, ακόμη και με παραβίαση του συντάγματος, τότε κατά την κυβέρνηση δεν υπάρχει επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας.
Κι είναι απολύτως λογικό. Διότι στην Μέρκελ αναγνωρίζει η κυβέρνηση τον ρόλο του επικυρίαρχου κι επομένως δεν υφίσταται θέμα επέμβασης στα εσωτερικά της χώρας.
Η ανακοίνωση της Ρωσίας δεν συνιστά επέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας, ούτε των Σκοπίων. Η διαδικασία από την οποία προέκυψε η συμφωνία των Πρεσπών έχει τεθεί υπό την επιτήρηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Η Ρωσία είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας και έχει κάθε δικαίωμα να ανησυχεί για μια διαδικασία που ενέχει κινδύνους και απειλές για ειρήνη και την ασφάλεια των Βαλκανίων. Κι ο βασικός λόγος που ενέχει τέτοιους κινδύνους η συγκεκριμένη συμφωνία – κατά τη Ρωσία – είναι αφενός η απαξίωση της πλειοψηφίας του πληθυσμού στις δυο χώρες και αφετέρου την απροκάλυπτη επέμβαση από ξένες δυνάμεις προκειμένου να ενισχυθεί η θέση και η παρουσία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια.
Έχει άδικο η Ρωσία να ανησυχεί; Κάθε άλλο. Ειδικά από την στιγμή που η κυβέρνηση Τσίπρα μετέρχεται χουντικές μεθοδεύσεις προκειμένου να λειτουργήσει ως παράγοντας γενικευμένης αποσταθεροποίησης της περιοχής υπέρ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

http://dimitriskazakis.blogspot.com/2019/01/blog-post_15.html







-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΡΙΑ
Οξύνονται οι κόντρες ΗΠΑ - Τουρκίας
ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΑΓΚΥΡΑ.--
Οι αντιθέσεις γεωπολιτικών συμφερόντων στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή εξακολουθούν να τροφοδοτούν με εντάσεις τις σχέσεις ΗΠΑ - Τουρκίας. Η προχτεσινή απειλή του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ότι η χώρα του «θα καταστρέψει οικονομικά την Τουρκία εάν επιτεθεί στους Κούρδους» της Συρίας, ήταν ενδεικτική. «Η Ρωσία, το Ιράν και η Συρία επωφελήθηκαν περισσότερο από τη μακροπρόθεσμη πολιτική για την καταστροφή του "Ισλαμικού Κράτους" στη Συρία - φυσικοί εχθροί. Κι εμείς ωφελούμαστε επίσης αλλά είναι καιρός τώρα να επιστρέψουν οι στρατιώτες μας στο σπίτι. Στοπ στους ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ», πρόσθεσε χαρακτηριστικά σε σχετική ανάρτηση στο «Τουίτερ» ο Αμερικανός Πρόεδρος...
Ωστόσο, οι απειλές του Τραμπ περί οικονομικής καταστροφής της Αγκυρας σε περίπτωση που αποτολμήσει να χτυπήσει τους Κούρδους των δυνάμεων YPG στη βόρεια Συρία δεν συνοδεύτηκε, τουλάχιστον άμεσα, από μεγαλύτερη κλιμάκωση από τη μεριά της Αγκυρας. Επειτα από τις πρώτες επισημάνσεις Τούρκων αξιωματούχων για τη σημασία των διμερών ενδοσυμμαχικών τους σχέσεων, ακολούθησε το απόγευμα της Δευτέρας η τηλεφωνική επικοινωνία των Προέδρων Ντόναλντ Τραμπ και Ρ. Τ. Ερντογάν, κατά την οποία φαίνεται (κατά το τουρκικό πρακτορείο «Anadolu») πως επικράτησαν «συγκρατημένοι» τόνοι.
Οι πληροφορίες του τουρκικού πρακτορείου ανέφεραν πως οι δύο Πρόεδροι συζήτησαν τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας»... «εκκαθαρισμένης από την τρομοκρατία» στη βόρεια Συρία. Συμφώνησαν επίσης ότι είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί ο λεγόμενος αμερικανο-τουρκικός «οδικός χάρτης» για την πόλη Μανμπίτζ της Συρίας και να μη δοθεί «καμία ευκαιρία σε στοιχεία που θέλουν να μπλοκάρουν την αμερικανική αποχώρηση».
Με φόντο τις παραπάνω εξελίξεις και τις πρόσφατες προετοιμασίες του τουρκικού στρατού και τις απειλές της κυβέρνησης Ερντογάν για τρίτη χερσαία επέμβαση στη βόρεια Συρία, Σύροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν χτες πως εντείνουν το τελευταίο διάστημα τις διαβουλεύσεις με την ηγεσία των Κούρδων της χώρας τονίζοντας ότι «ποτέ δεν σταμάτησαν» και ότι «οι Κούρδοι είναι μέρος του λαού και οι περιοχές τους τμήμα της Συρίας», κατά το ρεπορτάζ του ρωσικού πρακτορείου ΤΑΣ.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ετοιμάζει μηχανισμό για παράκαμψη του δολαρίου στο Ιράν
Ωστε να διατηρηθούν οι εμπορικές σχέσεις με το Ιράν μετά τις αμερικανικές κυρώσεις
ΤΕΧΕΡΑΝΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--
Την ελπίδα ότι τις επόμενες βδομάδες η Ευρώπη θα οριστικοποιήσει το «κανάλι πληρωμών» που επεξεργάζεται, προκειμένου να διατηρήσει τις εμπορικές σχέσεις με το Ιράν, μετά την επιβολή αμερικανικών κυρώσεων, εξέφρασε ο Γερμανός ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας, σε συνέντευξή του στο «Spiegel». H αποχώρηση των ΗΠΑ από την πυρηνική συμφωνία για το Ιράν και η επιβολή κυρώσεων σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται εκεί, αποτελούν σημαντική έκφραση των οξυμένων αντιθέσεων ΗΠΑ - ΕΕ, ενώ χώρες της ΕΕ αναζητούν τρόπους ώστε να παρακάμψουν το δολάριο και να μειώσουν τη ζημιά των κυρώσεων.
«Εργαζόμαστε εντατικά για να διευκρινίσουμε τις τελικές απαιτήσεις - όπως ο καθορισμός της χώρας όπου θα εδρεύει ο μηχανισμός. Αυτό δεν είναι εύκολο σε μια συγκρουσιακή κατάσταση με τις ΗΠΑ, διότι, φυσικά, προσπαθούν να ασκήσουν πίεση», είπε ο Μάας. Το σύστημα πληρωμών SPV (Special Purpose Vehicle) στοχεύει στην προστασία του εμπορίου με το Ιράν από τη μεγάλη εμβέλεια των αμερικανικών κυρώσεων, μηδενίζοντας την έκθεση στο δολάριο.
Ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ, είχε δηλώσει ότι ο πραγματικός λόγος για την καθυστέρηση του μηχανισμού πληρωμών είναι ότι οι Ευρωπαίοι «δεν είναι ακόμη έτοιμοι να αψηφήσουν τις ΗΠΑ». Ο ίδιος προειδοποίησε ότι το Ιράν δεν πρόκειται «να περιμένει τους Ευρωπαίους» και θα οικοδομήσει δεσμούς με παραδοσιακούς εταίρους, όπως η Ρωσία, η Κίνα και η Ινδία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Ανυποχώρητος παρέμενε και χτες ο Σουδανός Πρόεδρος Ομάρ Μπασίρ στις πιέσεις εκατοντάδων χιλιάδων Σουδανών να παραιτηθεί, καθώς οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις φουντώνουν σε όλη τη χώρα και εξαιτίας της βίαιης αντίδρασης των αρχών, που έχουν από τις αρχές Δεκέμβρη σκοτώσει δεκάδες διαδηλωτές, έχουν τραυματίσει πολλές εκατοντάδες και έχουν συλλάβει πάνω από 1.000.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Νέα στοιχεία που είδαν το Σαββατοκύριακο το φως της δημοσιότητας από το BBC αποκαλύπτουν ότι δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε το 2003 (λίγο πριν την ιμπεριαλιστική επέμβαση ΗΠΑ, Βρετανίας και των συμμάχων τους) στο Ιράκ ο Βρετανός επιστήμονας Δρ. Ντέιβιντ Κέλι, που απέρριπτε τους ισχυρισμούς της τότε κυβέρνησης του Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ ότι τάχα το Ιράκ διέθετε χημικό οπλοστάσιο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Κλιμάκωση της αντιπαράθεσης
Τη δημιουργία συνθηκών αποσταθεροποίησης ενάντια στους δημοκρατικά εκλεγμένους θεσμούς της χώρας κατήγγειλε, χτες, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, του Προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Οπως σημειώνει, αυτό επιδιώκουν «διάφορες κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής - δορυφόροι, υποταγμένες στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ».
Στη σχετική ανακοίνωση του βενεζουελανού ΥΠΕΞ κατονομάζονται οι κυβερνήσεις των Αργεντινής, Βραζιλίας, Καναδά, Χιλής, Κολομβίας, Κόστα Ρίκα, Γουατεμάλας, Ονδούρας, Παναμά, Παραγουάης και Περού που επισήμως καλούν στην ανατροπή του εκλεγμένου Προέδρου, ο οποίος ορκίστηκε στις 10 Γενάρη. Θυμίζουμε ότι ο Ν. Μαδούρο εξελέγη με 68% στις 20 Μάη 2018 (με συμμετοχή στο 47% και αποχή των κύριων κομμάτων της αντιδραστικής αντιπολίτευσης) για νέα 6ετή θητεία, έως το 2025.
Η ανακοίνωση καταλήγει ότι «η κυβέρνηση εφαρμόζει το Σύνταγμα του 1999» και ότι εφόσον συνεχιστούν εχθρικές ενέργειες από αυτές τις κυβερνήσεις θα απαντήσει με ανάλογα μέτρα. Στην ίδια γραμμή, της μη αναγνώρισης της νέας Προεδρίας Μαδούρο, είναι και η ΕΕ, η οποία τον κατηγορεί για «αντιδημοκρατικές αυταρχικές μεθόδους».
Χτες πάντως ο Μαδούρο έκανε τον απολογισμό της κοινωνικής του πολιτικής στη Συνταγματική Συνέλευση ανακοινώνοντας μέτρα στο πλαίσιο του λεγόμενου προγράμματος «οικονομικής ανάκαμψης», ενώ δεν σταματάει να κάνει εκκλήσεις για «διάλογο με την αντιπολίτευση».
Η φασιστική αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση, που ελέγχει το καταργημενο πλεον κοινοβούλιο από το 2016 - το οποίο έχει ακυρωθεί από το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο – παριστανει κατ εντολη της CIA τον 35χρονο Χουάν Γκουαϊδό, τον  πρόεδρο του καταργημενου πλεον κοινοβουλίου, που εχει αντικατασταθει πλεον με εκλογες από την Συντακτικη Συνταγματικη Συνελευση, ως να αναλαμβάνει ο αληταρας Γκουαιδο την Προεδρία της χώρας. Ο νεόκοπος αυτός αληταρας πουλημενος στους αμερικανους  πολιτικός ανοιχτά καλεί το στρατό σε πραξικόπημα και σε ξένη επέμβαση για μεταβατική κατοχικη κυβέρνηση πουλημενη στους αμερικανους που υποτίθεται θα εξαγγείλει «ελεύθερες εκλογές». Η φασιστική αμερικανοπουλημενη αντιπολίτευση εξήγγειλε ως συνηθως διαδηλώσεις στις 23 Γενάρη, που θα είναι για άλλη μια φορα αποτυχημενες.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Επιστολή-κόλαφος από 12 πανεπιστημιακούς για τη συμφωνία των Πρεσπών
Ανοικτή επιστολή με την οποία αναλύουν τα γκρίζα σημεία της συμφωνίας για το «Μακεδονικό», στέλνουν 12 καθηγητές Πανεπιστημίου. Στην επιστολή που δημοσιεύει το in.gr οι πανεπιστημιακοί αναφέρονται στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία», στα λάθη της ελληνικής διπλωματίας και στις αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής.
13 Ιανουαρίου 2019, 08:05
Ανοικτή επιστολή με την οποία αναλύουν τα γκρίζα σημεία της συμφωνίας για το «Μακεδονικό», στέλνουν 12 καθηγητές Πανεπιστημίου. Στην επιστολή που δημοσιεύει το blog οι πανεπιστημιακοί αναφέρονται στο όνομα «Βόρεια Μακεδονία», στα λάθη της ελληνικής διπλωματίας και στις αντιφάσεις της εξωτερικής πολιτικής.
Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:
Η δημόσια συζήτηση για την αποδοχή και την αναγκαιότητα της συμφωνίας των Πρεσπών μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ περιλαμβάνει τρεις βασικές ανακρίβειες, οι οποίες πρέπει να αποκατασταθούν.
Το αδιέξοδο της διπλωματίας δεν οφειλόταν στην έλλειψη τόλμης ή ευφυΐας. Για 25 χρόνια το βάρος των διαπραγματεύσεων έπεσε στην εξεύρεση μιας μικτής ονομασίας, η οποία θα χαρακτήριζε και τη νέα χώρα και το έθνος που την κατοικεί και τη γλώσσα που ομιλείται, βάσει της αντίληψης ότι οι λαοί δίνουν την ονομασία τους στις χώρες και τις γλώσσες και όχι το αντίστροφο. Αυτή ήταν η κόκκινη γραμμή τής ελληνικής διπλωματίας και από πουθενά δεν προκύπτει ότι υπήρξε ποτέ διαφορετική προσέγγιση. Δεν μπορούσε να την παραβλέψει καμιά κυβέρνηση, διότι, ασχέτως των επιστημονικών προσεγγίσεων, η ιστορία αποτελεί, πέρα από κάθε αμφιβολία, τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού έθνους και θέμα εξαιρετικά μεγάλης ευαισθησίας στον ελληνικό Βορρά, στην ελληνική Μακεδονία.
Η πραγματικότητα αυτή δεν ανατρέπεται ούτε αναθεωρείται με συνοπτικές διαδικασίες. Η Αθήνα δεν μπορούσε να αναγνωρίσει ένα μακεδονικό έθνος δίπλα στον δικό της μακεδονικό πληθυσμό, ασχέτως της ονομασίας του γειτονικού κράτους, για την οποία πάντοτε υπήρχαν προτάσεις και συζητήσιμες λύσεις.
Δεν είναι έντιμος συμβιβασμός
Η συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί έναν έντιμο συμβιβασμό. Στην προσπάθειά να προφυλαχθεί –και όχι να καταπολεμηθεί, όπως μερικοί πιστεύουν–, το εθνικό αφήγημα και των δύο κρατών, εντέλει υπονομεύθηκε ανεπανόρθωτα το προβεβλημένο αντίδωρο των Σκοπίων στην Αθήνα, δηλαδή η μικτή ονομασία erga omnes. Εφόσον, κατά το περίφημο 7ο άρθρο, με τον όρο «Μακεδονία» νοείται και η επικράτεια της ΠΓΔΜ, η διεθνής ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» θα συνυπάρχει χωρίς αντιρρήσεις με τη σκέτη «Μακεδονία», την οποία ουδόλως θα επισκιάσει.
Εξάλλου, η ελληνική παραδοχή πως με το επίθετο «μακεδονικός –ή –ό» μπορούν να προσδιορίζονται «η γλώσσα, ο πληθυσμός και τα χαρακτηριστικά του, με τη δική τους ιστορία, πολιτισμό και κληρονομιά», συνιστά –για όσους πολιτικούς και εμπειρογνώμονες δεν το έχουν καταλάβει ακόμη– άμεση αναγνώριση από την Αθήνα μιας εθνότητας, που ονομάζεται «μακεδονική». Σε έναν κόσμο, όπου η άγνοια ιστορίας και γεωγραφίας είναι ο κανόνας, η ονομασία υπηκοότητας και εθνότητας συνάμα ως «μακεδονικών», δίνει στους γείτονες, εμμέσως πλην σαφώς, ασχέτως των όρων της συμφωνίας περί αρχαιότητας, απεριόριστη πρόσβαση στη μακεδονική κληρονομιά συνολικά και μάλιστα με την υπογραφή μας.
Είναι διάσπαση
Η συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί ουσιαστική συμβολή στην προσέγγιση των δύο γειτονικών λαών. Δεν επιλύει τη διαφωνία. Προσπαθώντας να δώσει ίσο βάρος σε δύο απολύτως αντιφατικές ιστορικές εκδοχές, παραβιάζει την κοινή λογική, αφού αναγνωρίζει ότι αμφότερες είναι κατ’ όνομα «μακεδονικές». Η συνωνυμία αυτή δεν αποτελεί επωφελή λύση, γι’ αυτό και την αντιμαχόμασταν ανέκαθεν. Εύκολα εκλαμβάνεται ως διάσπαση μιας και μοναδικής μακεδονικής ιστορικής ενότητας, ενώ ο εθνικός προσδιορισμός των «Βορείων» αναπόφευκτα υπερισχύει του τοπικού των «Νοτίων». Αφελής ήταν η αντίληψη των εμπνευστών της ότι οι δύο «αλήθειες» θα μπορούσαν να περιοριστούν και να ισχύουν μόνον μέσα στις αντίστοιχες επικράτειες.
Όπως προκύπτει από τις συνεχείς δηλώσεις των πολιτικών της ΠΓΔΜ, τα πρόσωπα αυτοπροσδιορίζονται εντός και εκτός της χώρας όπου διαμένουν με τον τρόπο που επιθυμούν. Επιπλέον, η ιστορία δείχνει ότι οι δύο εκδοχές δεν μπορούν να στεγανοποιηθούν μεταξύ τους. Η ελληνική εκδοχή της αρχαίας μακεδονικής ιστορίας αφορά και γεωγραφικό τμήμα της ΠΓΔΜ, ενώ, από την άλλη, οι λεγόμενοι «Αιγαιάτες» πολιτικοί πρόσφυγες και οι απόγονοί τους δεν πρόκειται να αποκηρύξουν τη δική τους ιστορική εκδοχή για τις «χαμένες πατρίδες» τους, όπως προκύπτει από τη διατύπωση του άρθρου 36 στο αναθεωρημένο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ. Κοντολογίς η συζήτηση περί ιστορίας και ταυτοτήτων εντός του πλαισίου της συμφωνίας είναι ατελέσφορη και ασύμφορη.
Σφετερισμός
Όλα αυτά, ασχέτως των συναισθημάτων που προκαλούν, δεν είναι οι κύριοι λόγοι που είμαστε αντίθετοι στη συμφωνία των Πρεσπών. Είμαστε αντίθετοι όχι γιατί η υπογραφή του υπουργού των Εξωτερικών αδυνατεί να αποτρέψει με πειστικό τρόπο τον σφετερισμό ευαίσθητων ιστορικών δεδομένων, αλλά γιατί επιτρέπει ρητά αυτόν τον σφετερισμόˑ όχι γιατί αδυνατεί να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα, αλλά γιατί καταφεύγει σε λογικούς ακροβατισμούς, ώστε να μας πείσει πως το πέτυχε. Είμαστε αντίθετοι όχι γιατί η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε, αλλά γιατί αδυνατεί να κατανοήσει ποια πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Αδυνατεί να κατανοήσει την ευαισθησία των πολιτών της για την ιστορική τους κληρονομιά, μιαν ευαισθησία που νοηματοδοτείται σε πολλές συνταγματικές διατάξεις και έρχεται ως συνέπεια δύο αιώνων δημόσιας εκπαίδευσης.
Είμαστε αντίθετοι, τέλος, λόγω της ασυνέπειας σε μια εθνική γραμμή, η οποία προσδιόρισε την εσωτερική πολιτική και τη διεθνή θέση τής χώρας για 25 χρόνια με τεράστιο κόστος, σε μια γραμμή η οποία συστράτευσε σχεδόν το σύνολο της κοινής γνώμης.
Κι αν το πρόβλημα είχε «κακοφορμίσει», όπως έγραψε πρόσφατα ο τ. υπουργός των Εξωτερικών, ποιος αποφάσισε ότι ο «ακρωτηριασμός» ήταν η δέουσα λύση για την Ελλάδα; Το κράτος μας αντιφάσκει με τον εαυτό του, χωρίς να προτείνει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση, ενώ η κυβέρνηση έχει εναποθέσει τη δυναμική της συμφωνίας στις μελλοντικές επιλογές των Σκοπίων.
Βασίλης Κ. Γούναρης, Α.Π.Θ.
Μάνος Καραγιάννης, King’s College London.
Σταύρος Κάτσιος, Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Ιωάννης Σ. Κολιόπουλος, Α.Π.Θ.
Κώστας Α. Λάβδας, Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Δημήτρης Ξενάκης, Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Δημήτρης Σκιαδάς, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Άγγελος Συρίγος, Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Μιχάλης Ι. Τσινισιζέλης, Ε.Κ.Π.Α.
Κώστας Υφαντής, Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Ι. Κ. Χασιώτης, Α.Π.Θ.
Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Ε.Κ.Π.Α.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



100 χρόνια από τη δολοφονία του Καρλ Λίμπκνεχτ και της Ρόζας Λούξεμπουργκ...
Στις 15 Γενάρη του 1919 δολοφονήθηκαν οι ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γερμανίας, Καρλ Λίμπκνεχτ και Ρόζα Λούξεμπουργκ. Οι δολοφόνοι έστειλαν το σώμα του Κ. Λίμπκνεχτ στο νεκροτομείο σαν «πτώμα αγνώστου ανδρός», ενώ το σώμα της Ρ. Λούξεμπουργκ το πέταξαν σε ένα κανάλι όπου βρέθηκε μόλις στις 31 του Μάη του 1919.
Η δολοφονία των Λίμπκνεχτ - Λούξεμπουργκ δεν ήρθε στα ξαφνικά. Είχε προηγηθεί η εργατική επανάσταση του 1918 στη Γερμανία, η ίδρυση του ΚΚ Γερμανίας σαν γέννημα ακριβώς των ίδιων των αναγκών της επανάστασης, που τελικά καταπνίγηκε στο αίμα από την αστική τάξη. Τα γεγονότα εκείνης της περιόδου προσφέρονται για την εξαγωγή πλήθους συμπερασμάτων, χρήσιμων για την επαναστατική πάλη και σήμερα.

Η Ρόζα Λούξεμπουργκ (5 Μαρτίου 1871 – 15 Ιανουαρίου 1919, στα Γερμανικά Rosa ή Rosalia Luxemburg, στα Πολωνικά Róża Luksemburg) ήταν Πολωνο-Εβραία φιλόσοφος, μαρξίστρια πολιτική θεωρητικός και επαναστάτρια που ανήκε στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας  αργότερα στο Ανεξάρτητο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας και μετα ιδρυσε την Ομαδα Σπαρτακος..
Ξεκίνησε τη δράση της με την εφημερίδα Η Κόκκινη Σημαία, όπου και συνίδρυσε μαζι με τον Λιμπνεχτ το Σπάρτακουσμπουντ (Spartakusbund)(ομαδα Σπαρτακος), μια μαρξιστική επαναστατική ομάδα από την οποία και δημιουργήθηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας με το οποίο έλαβε μέρος σε ανεπιτυχή επανάσταση στο Βερολίνο τον Ιανουάριο του 1919.
Η εξέγερση ξεκίνησε με την ηγεσια της Ρόζας και συνετρίβη από τα απομεινάρια του μοναρχικού στρατού και από ελεύθερες σοσιαφασιστικές πολιτοφυλακές που συλλογικά ονομάζονταν Φράικορπς (Freikorps), οι οποίες εστάλησαν από τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Η Λούξεμπουργκ και εκατοντάδες άλλοι συνελήφθησαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν.

Τα Φράικορπς (γερμανικά: Freikorps, Ελεύθερα Σώματα) ήταν παραστρατιωτικές οργανώσεις που συγκροτήθηκαν στη Γερμανία μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο όρος χρησιμοποιούνταν από τον 18ο αιώνα για ομάδες εθελοντών στρατιωτών, ακόμη και αλλοδαπών. Η σημασία τους όμως άλλαξε μετά το 1918 καθώς αναμίχτηκαν ενεργά στην ασταθή μετά τον πόλεμο πολιτική σκηνή της Γερμανίας. Από τις τάξεις των Φράικορπς προήλθαν ορισμένα στελέχη της SA (ναζιστικα Ταγματων Ασφαλειας) όπως ο Ερνστ Ρεμ, των ναζιστικων SS, και ο Ρούντολφ Ες (διοικητής του Άουσβιτς).




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ηλίθιοι δήμιοι! Η «τάξη» σας είναι χτισμένη πάνω στην άμμο!
ROSA LUXEMBURG

15 Γενάρη 1919, η Ρόζα Λούξεμπουργκ ηγετική μορφή των «Σπαρτακιστών», δολοφονείται από τα Freikorps, τους ταγματασφαλίτες της Γερμανικής ολιγαρχίας στη προσπάθεια καταστολής της εργατικής επανάστασης των Σπαρτακιστών, εξέλιξη μιας γενικής απεργίας σε ένοπλη ταξική εξέγερση.
«Η ιστορία όλων των επαναστάσεων που έγιναν στο...
παρελθόν μας δείχνει ότι τα μεγάλα λαϊκά κινήματα δεν είναι καθόλου ένα αυθαίρετο και ενσυνείδητο δημιούργημα των λεγόμενων «αρχηγών» ή των «κομμάτων», καθώς φαντάζονται οι αστυνομικοί και οι επίσημοι αστοί ιστοριογράφοι, αλλά είναι αυθόρμητα κοινωνικά φαινόμενα, γεννημένα από μια δύναμη φυσική, που πηγάζουν από τον ταξικό χαρακτήρα της σύγχρονης κοινωνίας. Η ανάπτυξη της σοσιαλδημοκρατίας σε τίποτε δεν άλλαξε τα πράγματα, και ο δικός της ρόλος δεν είναι να χαράζει νόμους στην ιστορική εξέλιξη της πάλης των τάξεων, αλλά αντίθετα να μπαίνει στην υπηρεσία αυτών των νόμων, χρησιμοποιώντας τους για τους «σοσιαλιστικούς» σκοπούς.Κοντολογίς, ό,τι παρουσιάζεται στα μάτια μας για αστική νομιμότητα δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η βία της κυρίαρχης τάξης ανυψωμένη εκ των προτέρων σ' επιτακτικό κανόνα. Από τη στιγμή που οι διάφορες πράξεις βίας καθορίστηκαν σαν υποχρεωτικός κανόνας, το πράγμα αντικαθρεπτίζεται από την ανάποδη στο κεφάλι των αστών νομομαθών, καθώς και στο κεφάλι των οπορτουνιστών σοσιαλιστών: η «έννομος» τάξη παρουσιάζεται σαν ένα ανεξάρτητο δημιούργημα της «δικαιοσύνης» και η βία του κράτους σαν μια απλή της συνέπεια, σαν μια «κύρωση» των νόμων. Στην πραγματικότητα, η αστική νομιμότητα (και ο κοινοβουλευτισμός σαν νομιμότητα εν τω γίγνεσθαι) είναι ίσα-ίσα μια ορισμένη μορφή, που παίρνει η πολιτική βία της αστικής τάξης, της βίας που πάλι φυτρώνει πάνω στο οικονομικό έδαφος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.»



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο εκατοστός πεντηκοστός πρώτος
ΣΤΑΘΗΣ
• Ευτέλεια. Δηλαδή τώρα οι τύχες του λαού και του έθνους εξαρτώνται από τον εκατοστό πεντηκοστό πρώτον; Ήτοι τον κύριο Βασίλη Κόκκαλη; Έναν τύπο που έμεινε από κινητήρα στα ανοικτά των... Πατρών και ως εκ τούτου διακτινίσθηκε στο Ντα Κάπο για καφέ; Ή μήπως αν ο εκατοστός πεντηκοστός πρώτος είναι ο κ. Δανέλλης υπάρχει κάποια διαφορά; Όχι μόνον εις ό,τι αφορά την ευτέλεια αλλά και εις ό,τι αφορά το «πρόσημο» του όποιου σούργελου; («Πρόσημο» στις ημέρες μας λέγεται η ιδεολογία!). Για παράδειγμα ο κ. Δανέλλης είχε υπερψηφίσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης στην οποία τώρα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης! (Σούργελο είναι η διαφορά μεταξύ πολιτικού και πολιτικάντη).

  Εν τέλει, και για να μην προβληματιζόμαστε για το «πρόσημο» της ευτέλειας, εκατοστός πεντηκοστός πρώτος είναι ο Τσίπρας.
  • Ευτέλεια. Και όποιος νομίζει ότι η ευτέλεια είναι ήσσονος σημασίας πρόβλημα για τις τύχες μας πλανάται πλάνην οικτράν. Δεν γνωρίζω αν το διαζύγιο Τσίπρα - Καμμένου είναιβελούδινο ή πέτσινο, αλλά στο εξής διάφορα σούργελα με διάφορα «πρόσημα» θα ζητούν φόρα παρτίδα ανταλλάγματα για να «κελαηδάει» κάθε φορά η συνείδησή τους έτσι ή αλλιώς! Άλλωστε στην ελληνική πολιτική σκηνή οι καρέκλες έχουν γίνει κάτι σαν θρόνοι. Τίγκα στους γυμνούς βασιλιάδες.
  • Ευτέλεια. Η πρώτη (πρώτη!) φράση που εκστόμισε ο κ. Καμμένος εξερχόμενος του Μαξίμου δεν αφορούσε στην παραίτησή του, αλλά στην ανάγκη να «θυσιάσει την καρέκλα του»! Όχι δεν πρόκειται για γλώττα λανθάνουσα, αλλά για την τρέχουσα γλώσσα, τη γλώσσα της νέας κανονικότητας: Ο κ. Καμμένος δεν «παραιτήθηκε», «θυσίασε την καρέκλα του».
  • Ευτέλεια: Αφού κοινώνησε των αχράντων μυστηρίων ο κ. Καμμένος (χωρίς να τον κάψει ο Άγγελος Υπηρεσίας) κι αφού χαιρέτησε τους πλάτανους και τις βελανιδιές που φύονται στον Γράμμο, πέταξε στη ζούλα και στα κλεφτά ώς τα Ίμια, για να ρίξει ένα στεφάνι στα νερά και όπου φύγει - φύγει. Επιβεβαιώνοντας για μιαν ακόμα φορά την γκρίζα ζώνη.
  Ευτέλεια και προπαγάνδα: Μιλώντας για τις εξελίξεις των ημερών ο Τσίπρας μετέρχεται (σε επίπεδο λέγε-λέγε κάτι θα μείνει) τρία ψέματα: 1) σας έβγαλα απ’ το Μνημόνιο, 2) η οικονομία ανακάμπτει και σύντομα η πολιτική μας θα αποδώσει καρπούς, 3) η Συμφωνία των Πρεσπών ενδυναμώνει την ηγέτιδα θέση της Ελλάδας στα Βαλκάνια. Η αλήθεια είναι ότι παραμένουμευπό εποπτεία και δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές, ότι η υπάρχουσα κρίση βαθαίνει(μάλιστα εν αναμονή της επόμενης) και ότι η Συμφωνία των Πρεσπών υποβαθμίζει τη θέση της χώρας μας όχι μόνον στα Βαλκάνια αλλά παντού, εκθέτοντας ταυτοχρόνως τις τύχες μας σε μελλοντικούς ήδη ορατούς κινδύνους. Δεν πρόκειται για έναν έντιμο συμβιβασμό, αλλά για μιαάτιμη εκτέλεση διαταγών.
  Το ίδιο άτιμη ήταν και η «έντιμη συμφωνία» Τσίπρα - Καμμένου όπως τη δοξολογούν οι ίδιοι. Δεν ήταν μια «έντιμη συμφωνία» τεσσάρων ετών, αλλά μια άτιμη συμφωνία που φτώχυνε τον λαό, δίχασε την κοινωνία, παρεχώρησε εθνική ισχύ, αποδέχθηκε εποπτεία, κολόβωσε τοπολίτευμα και υποθήκευσε τους Έλληνες και τα παιδιά τους στον αιώνα. Αν αυτό λέγεται «έντιμη συνεργασία», τότε ο κανιβαλισμός ενός λαού λέγεται Ύμνος στη Χαρά.
  • Ευτέλεια, Προπαγάνδα και Κίνδυνοι. Πριν αλέκτορα φωνήσαι στα Σκόπια και πριν οι εκεί Δανέληδες και Βασιλοκοκκαλαίοι δώσουν στον κ. Ζάεφ τα κατά συνείδησιν κουκιά τους, ένας ακόμα Ήρωας της Ειρήνης (να τον προτείνουμε κι αυτόν για Νόμπελ), ο αρχιφονιάς του UCK και τώρα «Πρόεδρος» του Κοσσυφοπεδίου, κ. Θάτσι, διετράνωσε προς την Οικουμένη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί ένα «καλό προηγούμενο για λύσεις» (αυτό το υποστήριξαν και οι Μέρκελ - Τσίπρας) που αφορούν σε περιπτώσεις όπως και το Κόσοβο.
  Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν αποτελεί το τέλος ενός οδικού χάρτη, προς την ειρήνευση, αλλά την ανασύνθεση της περιοχής κατά τις θελήσεις των Δυνάμεων που διέλυσαν τη Γιουγκοσλαβία. Ο Τσίπρας άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου, εντάσσοντας την Ελλάδα στο Βαλκανικό τοπίο, ως ένα Προτεκτοράτο της Δύσης και ταυτοχρόνως προγεφύρωμα (στρατιωτικοποιημένο περισσότερο από κάθε άλλη φορά). Και εν τω άμα πιο πειθήνιο, όσον ο Τσίπρας και ο κάθε Τσίπρας νομίζει ότι η Δύση δεν απολαμβάνει η ίδια την έκθεσή μας στους κινδύνους απ’ την Ανατολή.
  Απόκοντα στην Ευτέλεια, την Προπαγάνδα και τους Κινδύνους προσθέστε και την τρέλα: Ο κ.Ζουράρις λόγου χάριν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της Συμφωνίας των Πρεσπών που θα καταψηφίσει! Ο γίγαντας αυτός της σκέψης και της Αριστεράς θα μπορούσε επίσης να είναι ο εκατοστός πεντηκοστός πρώτος. Όπως το ίδιο θα μπορούσε να είναι και ο αδιάγραφτος, όπως η άκαυστη βάτος, κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος, δίνοντας μάλιστα μιαν οικουμενική διάσταση σ’ αυτήν την κυβερνώσα κουρελού, καθ’ ότι το τσουλούφι του (με την καλή έννοια της βάτου) έχει περάσει απ’ όλα σχεδόν τα κόμματα, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΔΗΚΚΙ, ΑΝΕΛ και τώρα πάει για συριζάκιας (να συναντηθεί με τον κυρ-Μπίστη, την κυρία Ρεπούση και τ’ άλλα τα παιδιά) – εθνικιστές, εθνομηδενιστές στην ίδια βάρκα, τη βάρκα με τις πολλές καρέκλες και τα ελάχιστα κουπιά.
Γεμάτη απ’ τον κατιμά που μας κάνει κιμά… 




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η λαμπρή καριέρα του κ. Σπύρου Δανέλλη...
Ας δούμε τι πλούσια καριέρα έχει τομορμολύκειο του εθνομηδενισμού:
1. θήτευσε ως βουλευτής του Συνασπισμού, που είναι το πρώην κκε εσωτερικού που στη δικτατορία ήθελε "αντιδικτατορικό" αγώνα μαζί με τον Γλύξμπουργκ...
2. Προσχώρησε στο μεγάλο εκσυγχρονιστικό εγχείρημα του κ. Σημίτη, τη "μεταρρυθμιστική αριστερά" και μάλιστα ο Σημίτης τον έκανε αντιπρόεδρο του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας (ΟΠΕΚ), της ΜΚΟ του Σημίτη που άρπαξε τα μαύρα δολάρια των ΗΠΑ για να υποστηρίξει το προδοτικό σχέδιο Ανάν και ΚΑΝΕΝΑΣ δικαστής -ποια δικαιοσύνης τι είναι τούτο... εξωτικό φρούτο ή υπάλληλοι του 4ου Ράιχ;- και πολιτικός δεν απαιτεί να δικαστούν τα πουλημένα τομάρια του "εκσυγχρονισμού"
3. Το 2002 ζήτησε και έλαβε το χρίσμα από τη δεξιά για να εκλεγεί Δήμαρχος Χερσονήσσου
4. Για αυτή την καριέρα το εκσυγχρονισμένο πασοκ, μιας κι ήταν υβριστής του Ανδρέα Παπανδρέου (που μισούν ΟΛΟΙ κι ΟΛΕΣ στα σημερινά εκτρώματα του πρώην πασοκ, συμπεριλαμβανομένου και του φυσικού του παιδιού), τον διόρισαν "ευρωβουλευτή"... 30.000 δολάρια το μήνα ο έντιμος πολιτικός Δανέλης.
5. Μετά πήρε μεταγραφή στο κόμμα του Μπόμπολα και σήμερα εκ νέου στη βάση του: το συριζα και στην στοργική αγκάλη του φιλάνθρωπου Σόρος για να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία.
Αυτά τα πουλημένα τομάρια κατάντησαν τον όρο "αριστερά" συνώνυμο και χειρότερο ίσως του φασισμού, ναζισμού, εκμαυλισμού κι αποστασίας που ωχριά μπροστά τους το 1965 με τον αρχιερέα της αποσταCiaς Μητσοτάκη...

Σχολιο.- https://www.youtube.com/watch?v=_3vqsLoJtw4
Στο παραπάνω βίντεο στο 9:24 φαίνονται ξεκάθαρα ο Δανέλλης απο το Ποτάμι και η Αναγνωστοπούλου απο τον Σύριζα που θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τις Πρέσπες.
To βίντεο είναι απο την εκδήλωση στο Ελληνικό Ανοκτύ Πανεστήμιου του οποίου ο πρόεδρος είναι κομματικό στέλεχος του Συριζα. Δίπλα στον πρόεδρο κάθεται ο γνωστός Λιάκος.
Αυτό έγινε πριν απο ένα χρόνο ώστε να μας πείσουν για την "αναγκαιότητα" του ξεπουλήματος.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



1965... 2019... ένα "τσιγάρο" δρόμος... Τίποτα δεν άλλαξε!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αρχιπροδοταρος Βασιλεύς Κωνσταντίνος": Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από την επιλογή ενός ονόματος...
Από δεξιά, ο Πρίγκιπας Παύλος, και αριστερά ο Νίκος Παππάς, Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.
Από τον σκατοχώρο "ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΝΕΑ"
Ο Γενάρης 2017...είχε σήμερα αποτελέσματα...



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στον Πούτιν ο Evo Morales!
Evo Morales: "Σήμερα συναντάμε τον αδελφό πρόεδρο Vladimir Putin, να συζητήσουμε οικονομικές και πολιτικές υποθέσεις"
1 δις δολάρια Ρωσικές επενδύσεις στη σοσιαλιστική Βολιβία του Έβο!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μια μέρα θα μάθουμε πόσο κόστισε η ψήφος πώλησης της πατρίδας...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Δεν βλέπετε που θέλουν να κάμουν την Ελλάδα παλιόψαθα;
Βοηθείστε, διότι μας παίρνουν, αυτοί οι μισοέλληνες και άθρησκοι, ό,τι πολυτίμητον τζιβαϊρικόν έχομεν.
Φραγκεμένους μας θέλουν τα τσογλάνια του τρισκατάρατου του Πάπα. Μην αφήσετε, Άγιοί μου αυτά τα γκιντί πουλημένα κριγιάτα της τυραγνίας να μασκαρέψουν και να αφανίσουν τους Έλληνες, κάνοντας περισσότερα κακά από αυτά που καταδέχθηκεν ο Τούρκος ως τίμιος εχθρός μας»
Γιάννης Μακρυγιάννης



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η επίσημη επαγγελματική οργάνωση των Γερμανών δημοσιογράφων μ΄ ένα στόμα μια φωνή ζητούν ομόφωνα να μην δοθεί άδεια στο γερμανόφωνο RT...
Τέτοια ομοψυχία στην οργάνωση τους έχουμε να δούμε από τις αρχές του '40...Τοτε που ολοι οι γερμανοι δημοσιοκαφροι ηταν ολοι ναζιστες. Και σημερα είναι, αλλα το κρυβουν…