Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Τεταρτη 16 Ιανουαριου 2019


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών
  16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019
1. Η Συμφωνία των Πρεσπών, πριν καν κυρωθεί, επιβεβαιώνει πως όχι μόνο αποτελεί μια ολέθρια παραχώρηση με όσα προνοεί, αλλά επίσης ότι ανοίγει έναν ανεμοστρόβιλο παραπέρα διεκδικήσεων που πλέον, με εφαλτήριο τη Συμφωνία, κλιμακώνονται σε όλα τα μέτωπα. Η Ελλάδα μέσα από την Συμφωνία των Πρεσπών δεν χάνει μόνο όσα παραχώρησε, αλλά ανοίγει το δρόμο για να τα χάσει όλα.
Εκτός αυτών, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου γενικότερα στα Βαλκάνια, καθόσον αναγνωρίζει περαιτέρω τον ρόλο των Επικυρίαρχων (ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Γερμανία) ως πρωταρχικό. Η περιοχή μετατρέπεται σε επίκεντρο γεωπολιτικής θύελλας. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι όντως «πρότυπο», όπως ισχυρίζεται ο Τσίπρας. Όχι όμως για την επίλυση των διαφορών, αλλά για να ξαναγίνουν τα Βαλκάνια πυριτιδαποθήκη.
2. Η κυβέρνηση Τσίπρα, απονομιμοποιημένη, έκνομη, όχι μόνο προχωρά ενάντια στη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, αλλά και κατεδαφίζει κάθε εναπομείνασα έννοια δημοκρατίας. Οι άθλιες συναλλαγές και οι δύσοσμες αποσκιρτήσεις βουλευτών φέρνουν τον δημόσιο βίο δεκαετίες πίσω, στην εποχή της μετεμφυλιακής ξενοκρατίας.
Ζούμε μια στιγμή όπου ΗΠΑ, ευρωκρατία, παγκοσμιοποίηση, συστημικά ΜΜΕ και Τσίπρας βρίσκονται σε απόλυτη ευθυγράμμιση, χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία και υλοποιώντας τις ίδιες μεθοδεύσεις: εξαγορές, πραξικοπήματα, συκοφαντία, ψέματα, εκφοβισμό, καταστολή, απειλές.
Η αντιπολίτευση, δεξιά και αριστερή, αν ήθελε μπορούσε να μπλοκάρει τη συμφωνία. Όμως όλος σχεδόν ο πολιτικός κόσμος επέλεξε: ντροπιαστική συμμετοχή ή συγκαλυμμένη υποστήριξη. Η Ν.Δ., το ΚΚΕ κ.ά. υποστηρικτές της σύνθετης ονομασίας, ψελλίζουν διαφωνίες στα δευτερεύοντα, στέκονται παράμερα και περιμένουν να περάσει η μπόρα.
3. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού μίλησε με πολλούς τρόπους. Ζητά να μιλήσει με δημοψήφισμα, σήμερα, τώρα. Αλλά δεν του επιτρέπεται. Η αντιπολίτευση ούτε καν ως αίτημα δεν το υποστηρίζει. Η Αριστερά, κοινοβουλευτική και μη, το ίδιο. Η χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος, ολόπλευρη, περνάει σήμερα μέσα από το Μακεδονικό ένα εμφατικό σημείο καμπής.
4. Η Συμφωνία των Πρεσπών θα δεσμεύσει για πάντα την Ελλάδα. Δυνατότητα ακύρωσης μετά την ψήφιση δεν υπάρχει, πόσο μάλλον με απλό νόμο, όπως διακινούν ψευδέστατα Ν.Δ. και άλλοι για να καθησυχάσουν την εκλογική τους βάση. Σήμερα, την ύστατη ώρα, απομένει στον λαό, αυτούσιο, αδιαμεσολάβητο, με τη φυσική του παρουσία, να αντιμετωπίσει τις απειλές και να σηκώσει το βάρος της καθολικής αναγέννησης της χώρας.
Όνομα, ταυτότητα και ιστορία δεν παραχωρούνται…
Αγώνας για Πραγματική Δημοκρατία και Εθνική Κυριαρχία
Ο λόγος στον λαό – Δημοψήφισμα τώρα!
15/1/2019 – ΚΟΕ




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Η προσφυγή στον λαό δεν αποτελεί πάντα τον καλύτερο τρόπο για να επιλυθεί ένα επίμαχο ζήτημα".
Θεόδωρος Πάγκαλος, τη δεκαετία του 1920; Ιωάννης Μεταξάς, τη δεκαετία του '30; Αλέξανδρος Παπάγος, τη δεκαετία του '50; Κωνταντίνος Καραμανλής ή Γεώργιος Παπαδόπουλος, τη δεκαετία του '60;
Όχι! Κανένας απ' αυτούς. Αλέξης Τσίπρας, Ιανουάριος 2019.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γελοίες και εξευτελιστικές εικόνες, που κάποτε θα προκαλούσαν οργή και σε πολλούς απ' αυτούς που στηρίζουν τις επιλογές του Ηγέτη Εκατονταετίας.
Προσβάλλοντας κατάφωρα το λαϊκό αίσθημα και τον χώρο του κοινοβουλίου, ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας, ναύαρχος Αποστολάκης, δεν δίστασε να εμφανιστεί εκεί, συνοδευόμενος από την ορντινάτσα του. Έναν ταλαίπωρο ένστολο που του κουβαλούσε την τσάντα.
Και το βούλιαγμα στην παρακμή συνεχίζεται...




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




"Ράλληδες, ταγματαλήτες, μπουραντάδες, Γερμανοί
τα κεφάλια σας θα πέσουν απ' τ' αντάρτικο σπαθί".
Το άκουσμα της λέξης "μπουραντάδες" προκαλούσε τρόμο στα χρόνια της Κατοχής. Επρόκειτο για το μηχανοκίνητο τμήμα της Αστυνομίας Πόλεων, που συστάθηκε από τη δικτατορία Μεταξά το 1939, με επικεφαλής τον Νικόλαο Μπουραντά, και στελεχώθηκε από διαλεγμένους φασίστες οπαδούς του καθεστώτος. Το αντιλαϊκό και αντικομμουνιστικό πάθος τους εκφράστηκε με ιδιαίτερη ζέση στα μπλόκα της Κοκκινιάς, της Καλογρέζας, της Καλλιθέας κ.λπ., όπως και στην αντιμετώπιση των αντικατοχικών διαδηλώσεων.
Ο Μπουραντάς φυλακίστηκε μετά την Απελευθέρωση του 1944, όχι όμως και οι άντρες του σώματος, που συμμετείχαν στις μάχες των Δεκεμβριανών στο πλευρό των Βρετανών. Αλλά κι ο αρχηγός αθωώθηκε από το δικαστήριο δωσιλόγων το 1945, για να ξαναπάρει θέση ανώτατου αξιωματικού της αστυνομίας και να συνεχίσει το δολοφονικό του έργο στα χρόνια του Εμφυλίου.
Βουλευτής της ακροδεξιάς παράταξης των Μανιαδάκη - Τουρκοβασίλη στα 1950-51, το 1959 θα διοριστεί αρχηγός της Πυροσβεστικής από την κυβέρνηση Καραμανλή, για να παυθεί το 1964 από την κυβέρνηση της Ένωσης Κέντρου. Ήταν, άλλωστε, ήδη 64 χρόνων και συνταξιοδοτήθηκε.
Πέθανε στις 16 Ιανουαρίου 1981.
Σχολιο.- Ο Θεόδωρος Τουρκοβασίλης που μετά ήταν αρχηγός του Κόμματος των Εθνικοφρόνων;
Σχολιο.- Ναι, αυτός. Το Κόμμα των Εθνικοφρόνων το είχε από το 1945 και μ' αυτό μπήκε στη Βουλή το 1946. Στις εκλογές του 1950 συγκρότησε μαζί με το Κόμμα Αρχών Ιωάννου Μεταξά, του Μανιαδάκη, την Πολιτική Ανεξάρτητη Παράταξη.
Σχολιο.- Είχε απευθύνει χαιρετισμό στο Α' Πανσπουδαστικό Συνέδριο (Νοέμβρης-Δεκέμβρης 1957).
Σχολιο.- Και το 1961 συμμετείχε στην ίδρυση της... Ένωσης Κέντρου! Σχολιαζόταν και το εύρος της: Από τον Τουρκοβασίλη μέχρι τον υπουργό των βουνών Τσιριμώκο!
Σχολιο.- Ακόμα και ο Γρίβας αυτοπροσδιοριζόταν ως κεντρώος.
Σχολιο.- Ναι! Για λίγο το 1960-61. Δεν έπεισε και επανήλθε στη συνεπή εθνικοφροσύνη. Είχε και μια Κύπρο να ξεπουλήσει!
Σχολιο.- Πως γίνεται να αθωόνονται Βρωμοφασίστες δολοφόνοι και να εκλέγονται και από πάνω .......μόνο στην Ελλάδα φαντάζομαι θα συνέβει .....δεν νομίζω σε άλλη χώρα του κόσμου ....
Σχολιο.- Και σε άλλες συνέβη, αλλά σε περιορισμένη έκταση. Η διαφορά ήταν ότι εδώ υπήρχε ένα τεράστιο λαϊκό κίνημα Αντίστασης που απειλούσε μετά την Απελευθέρωση την αστική εξουσία. Οπότε οι δωσίλογοι βρέθηκαν να "ξεπλένονται" μέσω της λειτουργίας τους ως στηρίγματος του καθεστώτος σε συνθήκες εμφύλιας αντιπαράθεσης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Το νοσοκομείο σήμερα σε διάλυση. Σε άμεσο κίνδυνο η ζωή δεκάδων ανθρώπων.
Οι κοινωνικοί δολοφόνοι, Ξανθός και Πολάκης, παγερά αδιάφοροι στα έδρανα της Βουλής.
Με τα νοσοκομεία και τη ζωή των νοσηλευόμενων θα ασχολούμαστε τώρα;
σχολιο.- τα χάλια, μόνο πολλαπλασιάζονται σε αυτή τη χώρα..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μόλις χθες παλαμακιστές του ΣΥΡΙΖΑ μου χρέωναν αντίληψη "οικογενειακής ευθύνης", γιατί αναφέρθηκα στο χουντοβασιλικό παρελθόν του πατέρα της ακροδεξιάς Έλενας Κουντουρά.
Σήμερα παλαμακιστές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πάρτι με τον Σπαντιδάκη, που 'χε παντρευτεί ξαδέλφη του Μητσοτάκη!
Σχολιο.-  Εγώ θα συνεχίσω να κάνω αυτό που από αρχαιοτάτων χρόνων κάνει οποιοσδήποτε αναφέρεται σε κάποιο δημόσιο πρόσωπο. Θα αναφέρομαι και στην προέλευσή του. Και φυσικά θα σχολιάζω τη σχέση Φιλίππου και Αλέξανδρου, Ελένης και Κωνσταντίνου, Σπυρίδωνος και Χαριλάου Τρικούπη, Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου, Ιωάννη και Γεωργίου Ράλλη, Μιχάλη και Λεωνίδα Κύρκου, Γεωργίου, Ανδρέα και Γιωργάκη Παπανδρέου κ.ο.κ. Ανεξαρτήτως του αν ο γονιός και ο επίγονος έχουν την ίδια, παραπλήσια ή και αντίθετη ιδεολογικοπολιτική τοποθέτηση και πολιτική δράση.
Σχολιο.- Όπως ακριβώς αντιτάχθηκα δημοσίως στη σύνδεση του πατέρα της Λάσκαρη με την ίδια, που δεν ασχολήθηκε με την πολιτική, έτσι θεώρησα υποχρέωσή μου πριν λίγα χρόνια να αποκαλύψω δημοσίως ότι ο πατέρας της Ζαρούλια και ο παππούς του Γερμενή ήταν δωσίλογοι. Και τώρα ανέφερα πως ο πατέρας της ακροδεξιάς Κουντουρά ήταν βασιλοχουντικός. Θα το ξανακάνω σε κάθε ανάλογη περίπτωση.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΓΗΚΕ, ΛΟΙΠΟΝ, ΣΕΡΓΙΑΝΙ ΤΟ ΧΑΦΙΕΔΟΤΣΟΥΡΜΟ!
Σε σελίδα τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζουν το ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει και κυβέρνηση και Συμφωνία των Πρεσπών. Και τα σχόλια θυμίζουν ανατριχιαστικά τον αντικομμουνιστικό εσμό του μετεμφυλιακού καθεστώτος. Με τη γνωστή χίτικη φρασεολογία: Ποιος τους ρώτησε, ποιος τους γαμάει κ.λπ. κ.λπ.
Έχω σβήσει τα ονόματα της αντικομμουνιστικής αληταμπουρίας:
1ος: και ποιος τους ρωτησε αυτους;
 21 ώρες
2ος: Ειναι μονο μπλα μπλα στα καφενεια αυτι.δεν.θελουν να κυβερησου το ποσστο του ειναι.πολυ καλο
 1 ημέρα
3ος: Άλλη μία φορά να δω τέτοια ανάρτηση έχω φύγει από τη σελίδα. Νόμιζα ότι ήσασταν σοβαρή. Ποιος τους γα@@@@ αυτούς. Που τους θυμηθήκατε τώρα αυτούς......
 1 ημέρα
4η: Γελοίοι. Ανύπαρκτοι.
Σχολιο.-  Όχι μόνο σέ σελίδα τοπικής οργάνωσης αλλά και σέ μεταξύ τους συζητήσεις πολλές φορές έχω δει τέτοια σχολεια και ακόμα χειρότερα μερικές φορές και συνήθως κάτι τέτοιους τύπους τούς διαγράφω αφού τούς απαντήσω πρώτα για τόν οχετο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ανακοίνωση ΜΕΚΕA
Πώς η Μακεδονία πρέπει να θυσιαστεί για να σωθεί η «αριστερή» κυβέρνηση…
1. Η μοναδική και τελευταία ευκαιρία που είχαν οι δωσίλογοι των Μνημονίων στην Ελληνική Βουλή να δείξουν σημεία μετάνοιας για την καταστροφή που έφεραν στη χώρα και ιδιαίτερα στα λαϊκά στρώματα ήταν με το να ματαιώσουν τα σχέδια της Υπερεθνικής Ελίτ (Υ/Ε) για το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Κανένας βέβαια μη ηλίθιος δεν πιστεύει ότι ο όρος που θα επικρατήσει παντού τώρα (στα διεθνή ΜΜΕ κλπ) θα είναι ο όρος «Βόρεια Μακεδονία» αντί για το σκέτο «Μακεδονία» και ό,τι αυτό συνεπάγεται, για χάρη των Νατοϊκών σχεδίων και αυτών της Ευρωχούντας.
2. Τα παραμύθια φυσικά της κυβέρνησης των μεγαλύτερων ίσως πολιτικών απατεώνων στη νεότερη Ελληνική Ιστορία (που είναι βέβαια επάξια η κυβέρνηση «της πρώτη φοράς Αριστεράς»), ότι δήθεν έβγαλαν την Ελλάδα από τα Μνημόνια και την κρίση, μπορούν να γίνουν πιστευτά μόνο από πτωχούς τω πνεύματι, ιδιαίτερα όταν είναι βέβαια γνωστό ότι τα Μνημόνια δεν ήταν ποτέ αυτοσκοπός, ούτε στην Ελλάδα ούτε πουθενά άλλου, αλλά απλά το ΜΕΣΟΝ για να θεσμοποιηθεί η αφομοίωση της χώρας στην Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Οι εκατοντάδες νόμοι και κανονισμοί των Μνημονίων που έχουν θεσμοποιηθεί, όπως το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, δηλ. του κοινωνικού μας πλούτου, ακόμη και η εξέλιξη της Ελλάδας σαν το πιο τυφλό όργανο του ΝΑΤΟ (που δεν είχε γίνει ούτε στην αμέσως μετεμφυλιακή περίοδο) και της Ευρωχούντας της ΕΕ, κάνουν ηλίου φαεινότερο ότι η Ελλάδα δεν έχει σήμερα ίχνος εθνικής, οικονομικής και φυσικά και πολιτιστικής κυριαρχίας, όπως καταλαβαίνει όποιος σπαταλήσει μερικές ώρες να παρακολουθήσει τα σκουπίδια των Ελληνικών καναλιών.
3. Παρόλα αυτά βρέθηκαν και «Μακεδονομάχοι» αρχι-καραγκιόζηδες της πολιτικής που πέταξαν σανίδα σωτηρίας στην κυβέρνηση αυτή γιατί είναι «αριστερή», ενώ οι υπόλοιποι που το έκαναν τουλάχιστον ομολόγησαν άμεσα ή έμμεσα ότι το μόνο κίνητρό τους ήταν η καρέκλα!
4. Φυσικά, η Ελλάδα δεν θα σωθεί αν απλά διώξουμε τους πρωταθλητές της πολιτικής απάτης για να φέρουμε πίσω τα γνωστά όργανα της Υ/Ε που έδρασαν τα προηγούμενα χρόνια και έφεραν τη χώρα μας στο σημείο μηδέν που είναι σήμερα. Τουλάχιστον όμως έτσι θα ματαιωνόντουσαν τα σχέδια της Υ/Ε για το Σκοπιανό και αυτοί με τη σειρά τους θα έδιναν… πόδι στους σημερινούς απατεώνες, είτε για να επαναφέρουν τα παλιά δοκιμασμένα όργανα είτε νέους «αριστερούς» απατεώνες που καραδοκούν στα παρασκήνια έχοντας  ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά τους ότι δεν θα αλλάξουν στην πραγματικότητα τίποτα σημαντικό και θα πείθονται πάντα «τοις κείνων ρήμασι» — όπως ακριβώς έκαναν οι σημερινοί απατεώνες πριν τους ανάψει το πράσινο φανάρι η Υ/Ε το 2015 για να πάρουν την εξουσία…
5. Τον δρόμο για το τι πρέπει να γίνει εάν δεν θέλουμε να γίνουμε μόνιμα κάτι σαν Κολομβία και τα χειρότερα Λατινοαμερικανικά προτεκτοράτα, όπου μας έχει ήδη κατατάξει η Υ/Ε, τον έδειξαν λαμπρά τα λαϊκά κινήματα (δεν εννοούμε τα κόμματα που εκμεταλλεύονται τα κινήματα αυτά) για την εθνική κυριαρχία και κυρίως το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων. Είναι ο δρόμος της αμεσοδημοκρατικής οργάνωσης «από τα κάτω» με αιτήματα, σε πρώτη φάση, να ξεπεραστεί η δικτατορία των Νόμων που περνούν οι πολιτικές ελίτ, μέσα από συνεχή δημοψηφίσματα, τα αιτήματα των οποίων συντάσσονται από τις λαϊκές συνελεύσεις κατόπιν ενδελεχούς συζήτησης και ενώ ένας «λαϊκός τύπος», ελεγχόμενος από τις συνελεύσεις και όχι από την Υ/Ε, όπως σήμερα, θα φιλοξενεί και θα συζητά τις σχετικές απόψεις πριν παρθούν οι τελικές αποφάσεις,
6. Έτσι και μόνον οι λαοί θα ξεφύγουν από τον ασφυκτικό κλοιό θεσμών της Υ/Ε, όπως η ΕΕ, και θα κτίσουν μια δημοκρατική συνομοσπονδία κυρίαρχων εθνών όπου οι λαοί θα αποφασίζουν οι ίδιοι το τι θα παράγουν και τι θα καταναλώνουν, ώστε να έχουν όλοι δουλειά και να μπορούν να καλύπτουν όλες τις ανάγκες τους μέσα από πραγματικά δημοκρατικές μορφές οργάνωσης — καθώς φυσικά και το πώς θα διατηρούν και πλουτίζουν τις πολιτιστικές τους παραδόσεις, αντί να αφήνουν όπως σήμερα όλες τις κρίσιμες αυτές για τις ζωές τους αποφάσεις να παίρνονται από τις αγορές που ελέγχουν μερικές εκατοντάδες πολυεθνικών επιχειρήσεων…
ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ – 16/01/2019