Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Πεμπτη 17 Ιανουαριου 2019


Σιδηρούν παραπέτασμα του δυτικού μπλοκ: η Συρία έχει αποκλειστεί από Υοutube και Gmail…
16/1/2019 – 21.00
Ένα σιδηρούν δυτικο αποικιοκρατικο παραπέτασμα εξυφαίνεται γύρω από τη Συρία που επιχειρεί να την κάνει αθέατη και να της επιβάλει διεθνή απομόνωση από τις σκοτεινές φασίζουσες δυνάμεις της Δύσης…..Άνευ προηγουμένου η Συρία έχει αποκλειστεί από τους ιστότοπους των Youtube  και  Gmail..Μια χώρα που υπέφερε από ισλαμοφασιστικό φονταμενταλισμό στερείται άλλων επιρροών…. ούτε τραγούδι δεν μπορούν να βρουν οι Σύριοι να διασκεδάσουν τον καημό τους. Αυτή είναι η πολιτική,επικοινωνιακή δικτατορία  της αποικιοκρατικης Δύσης μαζί με  »τιμωρίες » οικονομικού τύπου κι εμπάργκο…Οι Σύριοι δεν έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες που διαθέτουν σε όλον τον κόσμο oι Youtube  και  Gmail




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παγκόσμιο ρεκόρ Τουρκίας: 226 κρατούμενοι σε απεργία πείνας. Σε κίνδυνο η ζωή της βουλευτίνας Leyla Güven…
16/1/2019 – 20.00
226 πολιτικοί κρατούμενοι είναι σ΄απεργία πείνας στις τούρκικές φυλακές ένα αληθινό αρνητικό παγκόσμιο ρεκόρ ενώ η ζωή της  Leyla Güven βρίσκεται σε κίνδυνο…
Το φιλοκουρδικό κόμμα Τουρκίας το HDP ανακοίνωσε πως 226 πολιτικοί κρατούμενοι βρίσκονταν αυτή τη στιγμή σε απεργία πείνας  στις τούρκικες φυλακές και δήλωσε πως  η ’instigatrice του κινήματος, η βουλευτής Leyla Güven, έχει φτάσει σε κρίσιμο σημείο και η ζωή της έχει τεθεί σε κίνδυνο.
« H απεργία πείνας διαρκείας της βουλευτίνας μας Leyla Güven από τις 8 Νοέμβρη αντιπροσωπεύει έκτοτε έναν υπαρκτό κίνδυνο για την υγεία της», δήλωσε χθες σε ανακοινωθέν η Ayse Acar Basaran, βουλευτής κι εκπρόσωπος τύπου της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών (HDP).
«Στην 64η ημέρα της απεργίας της πείνας η Leyla Guven δεν μπορεί να πάει στο χώρο συνομιλίας για να συναντήσει τους δικηγόρους της. Ο καρδιακός ρυθμός τηςέχει πέσει στους  55 με 60 παλμούς ανά λεπτό και η αρτηριακή της πίεση της ποικίλει μεταξύ 5 και 7 », αναφέρει το ανακοινωθέν που διευκρινίζει ότι η « Leyla Güven δεν μπορεί να απορροφήσει υγρά συμπεριλαμβανομένου του νερού » και ότι έχασε  15 κιλά.
Η εκπρόσωπος τύπου του HDP προσθέτει ότι η Leyla Guven δεν μπορεί πια να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της,ούτε να περπατήσει μόνη και ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες για να μιλήσει κι εκδηλώνει μια υπερευαισθησία στο φως και στον ήχο (υπερακουσία).
Υπογραμμίζει αντίθετα ότι η κρατούμενη Βουλευτής από το Γενάρη του 2018 στην φυλακή του Diyarbakir συνεχίζει ν΄αντιστέκεται με αποφασιστικότητα παρά την επιδείνωση της υγείας της..
Σημαίνοντας συναγερμό στην άκρως κρίσιμη κατάσταση της  Leyla Guven και καταγγέλοντας την ένοχη αταξία της τουρκικής κυβέρνησης το ανακοινωθέν λανσάρει ένα κάλεσμα αλληλεγγύης  και μια επείγουσα δράση  σε αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς.
Σύμφωνα με το HDP, 226 πολιτικοί κρατούμενοι εντάχθηκαν ως σήμερα σε αυτό το κίνημα απεργίας πείνας  που ξεκίνησε από την Leyla Güven για να σπάσει την απομόνωση που έχει επιβληθεί στον  Abdullah Öcalan στο νησί φυλακή Imrali και να καταγγείλει την καταπίεση και το πολεμικό κλίμα που βασιλεύει στην Τουρκία. Το HDP δημοσίευσε μια λεπτομερή λίστα  των πολιτικών κρατουμένων που σταμάτησαν να τρέφονται στις τούρκικες φυλακές  κι αναφέρει πως ο αριθμός τους αυξάνει καθημερινά.rojinfo 11.1.19
H Sebahat Tuncel, συμπρόεδρος του DBP (Κόμμα των Δημοκρατικών Περιοχών) και η Selma Irmak, τ. βουλευτής του HDP άρχισαν απεργία πείνας διαρκείας  « κι όχι εναλλακτική » από τις φυλακές του Kandira – δυτική επαρχία του İzmit – όπου κρατούνται στις ίδια φυλακή με την Gültan Kışanak,την εκτοπισθείσα δήμαρχο του  Diyarbakir. Στο μήνυμά τους γράφουν
 »αυτό είναι το αίτημα εκατομμυρίων Κούρδων και εκατομμυρίων ατόμων που διακηρύσσουν δημοκρατία,ειρήνη κι ελευθερία. Η εξουσιοδοτημένη επίσκεψη ενός τετάρτου στον Abdullah Öcalan που δέχθηκε τον αδερφό του είναι σημαντική. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει το τέλος της πολιτικής της απομόνωσης.Για να τεθεί τέλος στην πολιτική της απόλυτης απομόνωσης αρχίζουμε ομοίως μια απεργία πείνας διαρκείας κι όχι εναλλακτική ξεκινώντας από τις 15 Γενάρη.  » Rojinfo 16/1/19



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έρχεται συρο-τουρκική σύρραξη; /YΠΕΞ Συρίας για  »ζώνη ασφαλείας » στη Β Συρία από Τουρκία: θα υπερασπιστούμε την επικράτεια μας από την τούρκικη κατοχή….
15/1/2019
H Συρία δήλωσε την Τρίτη ότι οι δηλώσεις του προέδρου του τουρκικού καθεστώτος τονίζουν για μία ακόμη φορά ότι αυτό το καθεστώς δεν μπορεί να διαπραγματευθεί παρά με τη γλώσσα της κατοχής ή της επιθετικότητας.
Μια επίσημη πηγή  από το Υπουργείο Εξωτερικών και Εξωτερικών δήλωσε στο SANA σε ανακοινωθέν ότι οι δηλώσεις του Προέδρου του τούρκικου καθεστώτος που ήταν  σπόνσορας/κηδεμόνας των τρομοκρατών στις συνομιλίες στ΄Astana, αποδεικνύουν εκ νέου πως αυτό δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα ανεύθυνο, απερίσκεπτο καθεστώς που συμπεριφέρεται πάντα κατά τρόπο που αντιβαίνει τις απλούστερες αρχές της Χάρτας του ΟΗΕ εθελοτυφλώντας στα διεθνή ψηφίσματα που ανέκαθεν επιβεβαίωσαν το σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.
« Η Συρία επιβεβαιώνει ότι κάθε προσπάθεια στοχοποίησης της ενότητάς της θα θεωρηθεί σαφής επιθετικότητα και κατοχή των εδαφών της όσο και μια υποστήριξη και προστασία της διεθνούς τρομοκρατίας από την Τουρκία », ανέφερε η πηγή. « Η Αραβική Δημοκρατία Συρίας διαβεβαιώνει ότι η απόπειρα ότι η απόπειρα υπονόμευσης της ενότητας της Συρίας είναι μια ξεκάθαρη επίθεση, μια άμεση κατοχή των εδαφών της και μια εξάπλωση της διεθνούς τρομοκρατίας υποστηριζόμενης από την Τουρκία και κατά της οποίας η Συρία μάχεται εδώ κι 8 χρόνια. »
Πρόσθεσε ότι η Συρία επαναλαμβάνει ότι ήταν και εξακολουθεί να είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί τον λαό και την επικράτειά της από οποιαδήποτε μορφή επιθετικότητας και κατοχής, συμπεριλαμβανομένης της τουρκικής κατοχής των συριακών εδαφών, με όλα τα μέσα και τις δυνατότητες.sana/Wattan
Σύμφωνα με το AlArabiya υπάρχουν « 2 σχέδια για μια security zone που να χωρίζει την Τουρκία από Κούρδους στη Β Συρία. Από τη μια τουρκική ανάπτυξη στις περιοχές που ελέγχουν οι Κούρδοι ή μια ανάπτυξη δυνάμεων του ΟΗΕ μεταξύ Τούρκων και Κούρδων κατά μήκος των συνόρων.Ο σκοπός είναι να σταματήσουν οι μάχες  και οι διεισδύσεις ».
Nωρίτερα σήμερα ο Ερντογάν δήλωσε περιχαρής πως στην τηλεφωνική του επικοινωνία με Τραμπ πήρε το οk να υλοποιήσει μια ζώνη ασφαλείας 30χλμ στο συριακό έδαφος...Είπε ότι έκλεισε μια ιστορική συμφωνία με ομόλογό του των ΗΠΑ για δημιουργία ασφαλούς ζώνης σε βάθος 20 μιλιών στη Β Συρία που θα την υλοποιήσει η Τουρκία.
H Tουρκία δίνει λεπτομέρειες για τη ζώνη ασφαλείας: – 460 χλμ (285 miles) μήκος και 32χλμ (20 μίλια) βάθος που θα περικλείουν βόρεια της  Raqqa και βορρά της Hasakah, βορρά της Ayn Issa, Suluk, Ras al-Ayn, Amuda, Qamishli, Wardiyah, Tell Hamis, Al-Qahtaniyah μεταφέρει το anadolu δηλ εκτός των κουρδικών υπάρχουν και oρισμένες χριστιανικές περιοχές Συρίας…



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17 Ιανουαρίου 2019
Ταξίδι στην Χώρα του Ποτέ

Η Κούβα προκαλεί το ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε όλο τον πλανήτη καθώς θεωρείται μια από τις τελευταίες νησίδες σοσιαλισμού – φάρος στην πάλη της εργατικής τάξης για τη χειραφέτησή της. Έτσι λοιπόν, εχθροί και φίλοι, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας, έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο νησί της Επανάστασης: θα αντέξει η Κούβα; Είναι το μέλλον της σοσιαλιστικό; Θα ξεπουλήσει τα ιδεώδη του Φιντέλ και του Τσε; Οι υπάλληλοι της αστικής τάξης καραδοκούν να βρουν το παραμικρό στραβοπάτημα για να ξαμοληθούν χαιρέκακα, κουνώντας το δάχτυλο στον εργάτη με την γνωστή νουθεσία: «Κάτσε στ’ αυγά σου! Το κάστρο έπεσε, το όνειρο γκρεμίστηκε, η τελευταία ελπίδα χάθηκε». Δε νοιάζονται καθόλου για το πώς περνάει ο κουβανικός λαός, ούτε για το πώς αισθάνεται.

Ένα πρόβλημα για τους αστούς και τα τσιράκια τους είναι ότι επισκέπτεται πολύ κόσμος την Κούβα. Κι ανάμεσά τους και εργάτες. Γενικά είναι μια χώρα ανοιχτή και σίγουρα η πιο προσιτή χώρα της Λατινικής Αμερικής, τόσο για οικονομικούς λόγους, όσο και για λόγους ασφάλειας. Έτσι λοιπόν, είναι δύσκολο να στηθεί μια προπαγάνδα πάνω στην καταπίεση του καθεστώτος. Γιατί αυτό που βλέπει ακόμα και ο πιο καχύποπτος επισκέπτης είναι διαφορετικό.
Εξάλλου, πώς ακριβώς θα μπορούσε να εφαρμοστεί η καταπίεση σε ένα λαό που είναι οργανωμένος σε ένοπλη πολιτοφυλακή; Τι είδους καταπίεση είναι αυτή που επιβάλλεται μέσα από ουσιαστικές διαδικασίες διαλόγου για όλες τις σοβαρές μεταρρυθμίσεις; Τέλος, πόσο καταπιεσμένος είναι ο πολίτης που έχει εξασφαλισμένη εργασία, διαμονή, διατροφή, ένδυση και υπόδηση, υγεία, παιδεία, δραστηριότητες σχόλης, πολιτισμού και αναψυχής;
Ο εχθρός του σοσιαλισμού που θα καταπιανόταν με την Κούβα, είτε είχε πάει, είτε όχι, θα ξεκινούσε σίγουρα την αφήγησή του με κάποιο επεισόδιο διαφθοράς. Θα παράβλεπε το γεγονός ότι, σε χώρα της Λατινικής Αμερικής δεν υπάρχουν άνεργοι. Κι όμως αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό νέο που μπορεί να φέρει κανείς στην Ελλάδα, σε μια χώρα δηλαδή που έχει ένα εκατομμύριο ανέργους, το 10% του συνολικού πληθυσμού της και πάνω από το 20% του εργατικού δυναμικού της, κι αυτό μόνο και μόνο επειδή μισό εκατομμύριο αποφάσισε να ψάξει την τύχη του στην ξενιτιά.
Η Κούβα είναι πολύ σημαντική δια την κοινήν μας υπόθεσιν για μια σειρά από λόγους.
Πρώτον, η νίκη της κουβανικής επανάστασης είναι σχεδόν βγαλμένη από παραμύθι. Ακόμα κι όταν επισκέπτεσαι το νησί, βλέπεις με τα μάτια σου την ίδια την Γκράνμα στην Αβάνα, το εκτροχιασμένο τρένο στην Σάντα Κλάρα και τις τρύπες από τις σφαίρες στους τοίχους της Μονκάδας, δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι όλα αυτά έγιναν στ’ αλήθεια κι ότι δεν βρίσκεσαι σε ένα πανάκριβο χουλιγουντιανό στούντιο.
Όλη η σχεδόν 10ετής ιστορία της επικράτησης της κουβανικής επανάστασης είναι μια σειρά από επεισόδια που έχουν σαν κοινό θέμα πώς το ανέφικτο μπορεί να γίνει, όχι απλώς εφικτό, αλλά το μόνο δυνατό σενάριο.
Με τον αριθμό των αποπειρών δολοφονίας του Φιντέλ να κυμαίνεται μεταξύ 600 και 850, τον Τσε να επιτίθεται μαζί με 300 άντρες στην Σάντα Κλάρα την οποία υπερασπίζονταν πάνω από 10000 άντρες του φασίστα Μπατίστα, το κανόνι του τανκ που χειρίστηκε ο ίδιος ο πρωτοκαπετάνιος να πετυχαίνει γιάνγκικο πλοίο και να το αχρηστεύει στον Κόλπο των Χοίρων (ακόμα δεν έχω χωνέψει ότι αυτό γίνεται στ’ αλήθεια!), τον Καμίλο να εξαφανίζεται στα ουράνια αφού έχει ανατρέψει μια αντεπανάσταση (στηριγμένη από τις ΗΠΑ), είναι πραγματικά μυθικές οι διαστάσεις αυτής της επανάστασης. Δεν είναι ούτε μία ούτε δύο οι ιστορίες όπου το αναγκαίο επέβαλε το τυχαίο. Εντυπωσιακή παραμένει η αντίσταση στην Περεστρόικα και η επιβίωση μετά την Ειδική Περίοδο.
Οι Κουβανοί φαίνεται να είναι ικανοί για τα πάντα. Μπορούν άνετα να παραλληλιστούν με τους Γαλάτες και θα μπορούσαν να ήταν και πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς του γνωστού κόμικ. Τρελαίνονται για αγριογούρουνα είναι• εξαιρετικά χειροδύναμοι, αλλά με ψυχή μικρού παιδιού, αγαθοί γίγαντες• η ομορφιά τους είναι εξωτική.
Η Κούβα είναι η Χώρα του Ποτέ όπου κατοικεί ο θρυλικός Πήτερ Παν, οι Ινδιάνοι και τα Χαμένα Παιδιά. Όσο και να χτυπιέται ο Κάπτεν Χούκ, κάποιος κροκόδειλος από τον Κόλπο των Χοίρων καραδοκεί για να του φάει και το άλλο χέρι.
Αυτό το στοιχείο είναι ικανό να εμπνεύσει όλους τους λαούς να ορθώσουν ανάστημα και να πιστέψουν ότι η σφεντόνα είναι αρκετή για την ανατροπή του καπιταλισμού, αρκεί να κρατάει ο καθένας από μία. Από μόνο του αυτό θα ήταν αρκετό για να κρατάμε ψηλά τις δύο Κουβανικές σημαίες. Όμως υπάρχει κι ένα δεύτερο στοιχείο.
Η περίπτωση της Κούβας αποδεικνύει ότι ο σοσιαλισμός δεν είναι εγγενώς προβληματικός, ότι δεν στερείται κινήτρων και ότι είναι πράγματι το μέλλον της ανθρωπότητας. Ό,τι και να γίνει στο μέλλον, η Κούβα έχει συμβάλλει σημαντικά στην ιστορική κατοχύρωση αυτού του επιχειρήματος. Όλη η ανθρωπότητα ξέρει ότι αν ανατραπεί η ανοικοδόμηση του σοσιαλιασμού στην Κούβα αυτό θα είναι αποτέλεσμα προσπαθειών πολλών δεκαετιών όλων των καπιταλιστικών χωρών, με προεξάρχουσες βέβαια τις ΗΠΑ και με αιχμή του δόρατος το εμπάργκο. Η οικονομία της Κούβας δεν έχει βιώσει καμιά οικονομική κρίση άλλη, πέρα από αυτή που της έχουν επιβάλλει οι καπιταλιστικές χώρες με το εμπάργκο. Εκτός από το εμπάργκο, το Νησί της Επανάστασης μετράει ατελείωτες πληγές όλα αυτά τα 60 χρόνια από τις χιλιάδες προβοκάτσιες και τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έχει δεχθεί από τους, κατά τα άλλα, «αμείλικτους τιμωρούς της τρομοκρατίας», τους ιμπεριαλιστές.
Μπορεί λοιπόν η Κούβα να είναι μια σταλιά στον ωκεανό, αλλά βγάζει τη γλώσσα της στους αστούς (και μικροαστούς) όλου του κόσμου. Με μια πελώρια ντουντούκα που αντηχεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου αναπαράγει τα λόγια του Χοσέ Μαρτί:
Τα μεγάλα δικαιώματα δεν κερδίζονται με δάκρυα –μονάχα με αίμα.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αλλο κακομοιρικο συριζοτρολ ξεβρακωμενο χρονια
Ζα μαν Φου
Παιδια, να σοβαρευτουμε λιγο. Δεν γινεαι να κανουμε κριτικη στην προσπαθεια επεκτασης του νατο, ενώ ημαστε ηδη μελη αυτου οργανισμου.
Σχολιο.- Δεν το κοινοποίησα γιατί είναι Συριζοτρολ αλλά γιατί αυτή είναι κεντρική Κυβερνητική γραμμή
Σχολιο.- Μα τα τρολ ασκούν την κυβερνητική γραμμή




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο διάλογος μεταξύ του πρωθυπουργού και του Μπένζαμιν Νετανιάχου μπροστά στις κάμερες, είναι χαρακτηριστικός:
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ:Αλέξη χαίρομαι πολύ που σε βλέπω, θέλω να σου μιλήσω για τον αγωγό EAST MED, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πολύ καλό νέο για την Ελλάδα όπως επίσης για την Κύπρο και την Ευρώπη.Θα ήταν ένα μεγάλο όφελος για τους λαούς μας.
ΤΣΙΠΡΑΣ: Φυσικά. Και εγώ χαίρομαι που σε βλέπω στη Βάρνα, φαίνεται ότι μπορούμε να συνεργαστούμε πιο επικοδομητικά όχι μόνο για τις χώρες μας αλλά και για όλη την ευρύτερη περιοχή.
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: Απολύτως.Αυτός είναι ο σκοπός μας.
ΤΣΙΠΡΑΣ: Και όπως ανέφερα νωρίτερα,ο αγωγός EAST MED είναι ένα πολύ σημαντικό έργο. Συγκεκριμένα θα μπορούσαμε να συζητήσουμε την δυνατότητα να έχουμε στα σχέδια μας τα βαλκάνια, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στην διαφοροποίηση των ενεργειακών κανόνων στην περιοχή.
ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ:Πρέπει να το υλοποιήσουμε. Πολύ σύντομα.

Χτίζεται η συνεργασία Ελλάδας- Ισραήλ για τον αγωγό EstMed: Ο διάλογος Τσίπρα με Νετανιάχου
NOVEMBER 2, 2018
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομιλεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην Τετραμερή Σύνοδο Κορυφής Ελλάδας - Βουλγαρίας - Σερβίας – Ρουμανίας που γίνεται στη Βάρνα Βουλγαρίας

Σχολιο.- ΌΧΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ EAST MED!!!
ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΚΛΟΠΉ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ, ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!
ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ!



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΡΩΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ!
Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΛΑΟ!
ΚΟΕ



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πριν το 1944 δεν υπηρχε καμια Δημοκρατια της Μακεδονιας. Γεννηθηκε στις 2/8/1944. Λεγοταν Λαικη Δημοκρατια και μετα Σοσιαλιστικη Δημοκρατια και ηταν μερος της Γιουγκοσλαβιας.
Πριν από το Β.Π.Π. η περιοχη λεγοταν Βαρνταρσκα Μπανοβινα. Αλλα δεν ηταν χωρα ηταν γεωγραφικη και διοικητικη περιοχη.
Αυτά είναι αδιαμφισβητητα ιστορικα γεγονοτα.
Η παραλογη συνδεση του συγχρονου εθνους μας με τον Αλεξανδρο και τον Φιλιππο είναι απλως γελοια.
Μίρισλαβ Γκρουτσέφ
Καθηγητης Αρχιτεκτονικης
Πρωην Δημαρχος Σκοπιων




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Αρχιτέκτονας της "Συμφωνίας" των Πρεσπών, δεν είναι βέβαια ούτε ο ξιπασμένος Κοτζιάς, ούτε τα ανθρωπάκια της Βαρντάρσκα, αλλά ο αμερικανοεβραίος Μάθιου Νίμιτς ως ο άλλος αμερικανοεβραίος, ο Χένρυ Κίσινγκερ...

16/1/19
Καταρρέει με πάταγο το αφήγημα Τσίπρα-Κοτζιά για τη συμφωνία των Πρεσπών, που θα έκλεινε την πόρτα στην Τουρκία - Στην Άγκυρα ο Ν. Ντιμιτρόφ για σύσφιξη των σχέσεων πΓΔΜ - Τουρκίας

Λίγες ώρες μετά την επίκληση από τον κ. Τσίπρα αλλά και του Ν. Κοτζιά του επιχειρήματος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, κλείνει την πόρτα στην αύξηση της επιρροής της Τουρκίας στη γειτονική χώρα, η απάντηση δόθηκε από τον ίδιο τον δημιουργό της Συμφωνίας, τον υπουργό Εξωτερικών, Νικόλα Ντιμιτρόφ που πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Άγκυρα για να υποβάλει τα... διαπιστευτήρια της κυβέρνησής του στην τουρκική ηγεσία.
Όπως έγινε γνωστό την επόμενη της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στα Σκόπια, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ αναχώρησε για επίσκεψη στην Άγκυρα όπου θα έχει συνομιλίες με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και άλλους Τούρκους αξιωματούχους μεταξύ αυτών και τον υπουργό Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ.
Στην ατζέντα της συνάντησης είναι η ενίσχυση των διμερών σχέσεων, η προώθηση της αμοιβαίας συνεργασίας και ανταλλαγή απόψεων σε μια σειρά από επίκαιρα περιφερειακά θέματα, ενώ θα υπογράψουν και μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δυο υπουργείων εξωτερικών στον τομέα των τεχνολογιών των πληροφοριών και των διπλωματικών αρχείων.
Η επιλογή του κ. Ντιμιτρόφ να πραγματοποιήσει την επίσκεψη αυτή ακριβώς τη συγκεκριμένη στιγμή και ενώ υπάρχουν οι συνεχείς δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, με τις οποίες επιχειρείται να εξωραϊστεί η Συμφωνία των Πρεσπών, με το επιχείρημα ότι ανακόπτει την τουρκική επιρροή στην πΓΔΜ, προκαλεί προβληματισμό.
Εκτός από τους συμβολισμούς δίνει την εντύπωση ότι αποσκοπεί στον καθησυχασμό της τουρκικής ηγεσίας, ότι η υιοθέτηση της Συμφωνίας των Πρεσπών δεν επηρεάζει τις άριστες στενές σχέσεις μεταξύ των δυο χωρών.

Σχολιο.- Οι ανόητοι και οι αφελείς να τα βλέπουν αυτά. Αυτοί που πίστεψαν τα αλα καρτ επιχειρήματα του νατοβερολίνου, που αναμασάγανε οι εδώ «προοδευτικές» μαριονέτες τους!
Σχολιο.- Δε νομιζω να ειναι τοσο ανοητοι, αν εξαιρεσουμε τα λοβοτομημενα αντιφα πιτσιρικια και τους χρησιμους ηλιθιους της ΑνταρCIA. Μαλλον πολιτικη συναλλαγη εχει γινει με ανταλλαγμα την πολιτικη νομιμοτητα εντος του νεοκατοχικου μνημονιακου καθεστωτος, και διακυβευμα την εθνικη ασφαλεια.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Την Κυριακή 20/1 προμηνύεται άλλο ένα μεγαλειώδες λαικό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία ΜΑΣ, στο οποίο το ΚΚΕ και πάλι δηλώνει απών...
Σχολιο.- Οπως πληροφορουμαι θα κανουν κατι δικο τους μαλλον, αλλα δεν θα συμμετεχουν στο μαζικο το λαικο Συλλαλητηριο...
Σχολιο.- Προφανώς δεν έχουν όρεξη να σταθούν πλάι- πλάι με ναζί και χρυσαυγίτες, και το λέω διότι και αυτοί εκεί θα είναι.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Προφανώς θα ασκηθεί τεράστια πίεση από εξωθεσμικούς κύκλους για κύρωση της Εθνο-Προδοσίας των Πρεσπών, που είναι ευρωΝΑΤΟική διαταγή.
Σχολιο.- Θα μπορουσε το κεντρικο και επιτακτικο αιτημα του Συλλαλητηριου να ειναι η επικυρωση της "Συμφωνιας" απο τουλάχιστον 180 βουλευτες. Ειναι νομιζω το επομενο λογικο βημα σε μια πορεια κλιμακωσης αλλα και πολιτικοποιησης του αγωνα.
Σχολιο.- Δεν θα περάσουν την συμφωνία μόνο αν κινδυνεύσουν να ανατραπούν μαζικά και δυναμικά. Με τίποτε άλλο δεν θα κάνουν πίσω....
Σχολιο.- Αυτος δεν ειναι λογος να μην ασκηθει πιεση προς εκεινο το τμημα της αντιπολιτεσης που εναντιωνεται στις Πρεσπες, να επιμεινει οπωσδηποτε σε πλειοψηφια 3/5ων στη βουλη για κυρωση της "Συμφωνιας". Ποιος πιστευει σταληθεια οτι ειναι δυνατον να ανατραπει η Κυβερνηση απο ενα Συλλαλητηριο ?
Σχολιο.- Η πιεση πρεπει να ασκηθει στην αντιπολιτευση! Η Κυβερνηση ειναι εντολοδοχος και εκτελεστικο οργανο της Πρεσβειας και οχι του ελληνικου λαου. Δεν προκειται να υποχωρησει εκτος κι αν δει οτι κινδυνευει να χασει την ψηφοφορια στη βουλη. Τοτε θα προκηρυξει προωρες εκλογες, οπου πιθανοτατα θα χασει την "εξουσια"...
Σχολιο.- Μα... ποιος να ενδιαφέρεται να μην περάσει η συμφωνία, η ΝΔ; Ο Κυριάκος κάνει τον σταυρό του να περάσει την συμφωνία ο ΣΥΡΙΖΑ... να μην του μείνει ο μουτζούρης...
Η βάση της ΝΔ θα πιέσει τον Κυριάκο; Ναι, είναι συνηθισμένη στους αγώνες... Αν το πιστεύετε, πάσο.
Εσείς καλώς το θέτετε και το ζητάτε, και έτσι θα έπρεπε να γίνει, αλλά δεν πρόκειται να κουνηθεί φύλλο. Εννοώ με αίτημα προς την ηγεσία της ΝΔ. Στα συλλαλητήρια ναι, η βάση θα συμμετάσχει, αλλά πίεση προς τον Κυριάκο δεν ασκείται.
Σχολιο.- Η συμφωνία των Πρεσπών και η κάθε συμφωνία που υπογράφεται από το 2011 και μετά είναι απόρροια της πρώτης Δανειακής Σύμβασης και του μνημονίου του ΓΑΠ. Παράδοση εθνικής κυριαρχίας, ξεπούλημα και εκπόρνευση του ελληνικού κράτους. Η Ελλάδα απεκδυθηκε κάθε δικαιώματος της εντός και εκτός.
Όλοι τους μέσα στη Βουλή ψήφισαν «με πόνο ψυχής» το ξεπούλημα στο βωμό του ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ χρέους, Εν μέσω χημικών και ξύλου.
Είναι πολύ αργά πια να ελπίζουμε σε κόμματα. Επιτέλους διαβάστε τι προέβλεπε το πρώτο μνημόνιο και όσα ακολούθησαν. Οι περικοπές ήταν μόνο το προπέτασμα καπνού. Απλά αποδυνάμωσαν εξαθλιωσαν το λαό για να μπορούν να προχωρήσουν απρόσκοπτοι στο γενικό ξεπούλημα.
Αυτά φώναζε η πλατεία τότε το 2011 και γι αυτό καπελώθηκε. Οι φωνές που ούρλιαζαν για ξεπούλημα και εθνική κυριαρχία καπελωθηκαν. Άλλοι μας έλεγαν φασιστες και άλλοι Συριζαίους.
Περνάς βλέπω τα ίδια συμπτώματα. Κατάλαβε το κι εσυ και όλοι όσοι δεν αντέχετε να το δείτε. Εδώ και εφτά χρόνια παίζεται το πιο βρωμερό παιχνίδι στην πλάτη της Ελλάδας.
Πρόκειται περί ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ από όλους όσους βρίσκονται στη Βουλή την τελευταία επταετία.
Σχολιο.- Με μια διαφορα. Καποιοι εχουν ηδη αποδεχτει την εσχατη προδοσια ως κανονικοτητα. Αυτοι ειναι οι ραγιαδες και οι Νενεκοι... Επιπλεον ποιος σου ειπε οτι το σκορποχωρι των πλατειων, ηταν ικανο -ως πολιτικη συγκροτηση εννοω- να αμφισβητησει τη νομιμοτητα του νεο-κατοχικου καθεστωτος ? Οι πλατειες ηταν ενα συμπαθητικο μεν, πλην νηπιακο εως και εκτονωτικο κινημα χωρις βαθυτερη συνεπεια. Πολυ μικρο και συγκυριακο εν παση περιπτωσει, για να εκφρασει τις απαιτησεις του Εθνικοαπελευθερωτικου Αγωνα.
Σχολιο.- Για να δούμε λοιπόν που και ποτε ξεκινάει αυτός ο «Εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας» και από ποιους αν όχι μέσα από τον ίδιο τον συμπαθητικό μεν πλην νηπιακό ελληνικό λαό.,,
Σχολιο.-  Εγω ειμαι της μπλανκικης σχολης... ο λαος πλαισιωνει τα κινηματα αν πιστεψει σε αυτα,  τα καθοδηγει μια ομαδα ενεργων αγωνιστων. Βεβαια αξιξει τιμη σε ολους αυτους τους ηρωικους πατριωτες που παρολη την ανυπαρξια κινηματος ειναι ετοιμοι να μπουν στον αγωνα. Ειναι ομως μονο ενα πολυ μικρο μερος του λαου, σε σχεση με την προοπτικη ενος πραγματικου λαικου κινηματος. Αυτο δηλαδη που θελει να αποτρεψει η αντιδραση και θα καταπολεμησει την αναπτυξη του με ΟΛΑ τα μεσα που διαθετει το οργανωμενο κρατος και παρακρατος.
Φυσικα και θα ξεκιναει ενα τετοιο κινημα ΑΠΟ το λαο, ΓΙΑ το λαο και ΜΕ το λαο που λενε..




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Στις 20 Γενάρη έχουμε στην ΑΘΗΝΑ το Μνημόσυνο του Βορειοηπειρώτη Εθνομάρτυρα, Κωνσταντίνου Κατσιφα !
"Ν΄ακούσουν οι Αμερικανοί να μάθει κι η Ευρώπη,
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ"

20 Γενάρη, Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία:
Αν η Χρυσή Αυγή είναι το ΣΚΙΑΧΤΡΟ του συστήματος,
το ΚΚΕ είναι το ΑΝΑΧΩΜΑ του...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Απειλούν την Παπακώστα να εξαφανίσουν από την αγορά το ξανθό σαντρέ 5027 της L'Oréal.
Γιατί της αξίζει.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχουμε και λέμε
1. Παπαχριστόπουλος: Ο Αρχηγός. ΠΑΣΟΚ, ΔΗΚΚΙ, ΚΕΠ (Αβραμόπουλου) ΝΔ, ΑΝΕΛ,ΣΥΡΙΖΑ
2. Ζουράρις: ΚΚΕ εσ., ΚΚΕ εσ.-ΑΑ, ΚΚΕ, ΝΔ, Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο (!!), ΑΝΕΛ/Πυρίκαυστος Ελλάδα (το μετράω σαν ένα).
3. Κόκκαλης: ΠΟΛΑΝ, ΝΔ, ΑΝΕΛ
4. Κουντουρά: ΝΔ, ΑΝΕΛ ,ανεξάρτητη(κι ωραία) Συριζα
5. Παπακώστα: ΝΔ, ΑΝΕΛ, Νέα Ελληνική Ορμή-ΣΥΡΙΖΑ
6. Δανέλλης: Συνασπισμός της Αριστεράς, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΣΥΡΙΖΑ
Με 50 Βολευτές Bonus από τον εκλογικό νόμο και 6 υιοθεσίες μαζί με τον ΠτΔ αποφασίζουν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΆ ενάντια στην ΔΗΜΟ - ΚΡΑΤΊΑ
Α ' φορά φασιστερά από την 4 Αυγούστου !



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι-ες ενάντια στην Συμφωνία των Πρεσπών!
Κόντρα στην ρητορική της Κυβέρνησης και των οργανώσεων που ελέγχει και που θέλει να βγάλει όλο τον ελληνικό λαό φασίστες...
Επιβάλλεται να συμμετέχουμε όλοι στη διαδήλωση στο Συνταγμα την Κυριακη 20/1 απέναντι σε μία συμφωνία που ανοίγει τους Ασκούς του Αιόλου στα Βαλκάνια!
Μία συμφωνία που ολοκληρώνει την κυριαρχία του ΝΑΤΟ και που τελειώνει το τελευταίο εμπόδιο για την διέλευση του Αγωγού East Med στις βαλκανικές χώρες!
Η καταστροφή που έρχεται με βάση αυτή την συμφωνία είναι τεράστια και ο ελληνικός λαός θα πρέπει να δώσει την απάντηση στους δρόμους, δείχνοντας έμπρακτα πως η πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει καμία αναγνώριση από εμάς.
Θάνατος στον Ιμπεριαλισμό και την Νατοϊκή "Αριστερά"!!
υ.γ. Σκατά στους Συριζοφρουρούς από όπου και αν προέρχονται



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Άντε πάλι με το αμόρφωτο κνώδαλο, το χαπακωμενο ηλιθιο Αλεξάκι Τζιφράκι, και τα συμπλέγματά του! Μα, να μην
αρθρώνει φράση χωρίς "εγώ";
"Εγώ αποφασίζω", "εγώ κυβερνάω", "εγώ λέω", "εγώ", "εγώ", "εγώ"!
Τέτοιου βαθμού παραλήρημα αυτοθαυμασμού, που αποκαλύπτει τρομερή αίσθηση κατωτερότητας, είχαμε να δούμε από την εποχή των υπενωμοταρχών Χωροφυλακής.
Και τέτοιο τσαλαπάτημα κάθε έννοιας αντίληψης συλλογικότητας σε πολιτικές λειτουργίες, από τις εποχές των ελέω Θεού βασιλέων.
Μαζεύτε τον, βρε, να μην αυτοεξευτελίζεται και να μη σας εξευτελίζει κι εσάς!
Εκτός κι αν συνηθίσατε, από τότε που σας υπέβαλε σε σωματική έρευνα για να μπείτε ως σύνεδροι στον χώρο του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, συνεδριάζατε υπό το άγρυπνο βλέμμα των ασφαλιτών -καθώς το ψοφοδεές κνώδαλο τρέμει και τη σκιά του- και σας εξανάγκαζε να ψηφίζετε ξανά και ξανά, μέχρι να περάσει το δικό του!
Ωραία η πειθαρχία, ε;
Σχολιο.- "Ασουπή! Τι τα 'χουμι τα γαλόνια; Μιλάει η ιξουσία!". Το ΄λεγε ο Χατζηχρήστος, σατιρίζοντας τους χωροφυλάκους του 60. Χθες ο ανθρωπάκος το είπε μέσα στη Βουλή: "Σωπάστε! Μιλάει ο πρωθυπουργός!". Θα έβγαζε πολύ γέλιο, αν δεν είχε σπείρει τόσο πόνο σε τόσα εκατομμύρια φτωχόκοσμου...
Επί λέξει: "Καθίστε κάτω, τώρα θα τα ακούσετε! Μιλάει ο Πρωθυπουργός της χώρας κι έχετε την υποχρέωση να ακούσετε με προσοχή!"



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΕ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ
Με πρωτοβουλία κατοίκων του χωριού Βασιλόπουλο Ξηρομέρου στήθηκε Ηρώο για τους συγχωριανούς τους αγωνιστές του 1821 και τους πεσόντες στους μετέπειτα πολέμους, μέχρι και αυτόν του 1940-41.
Οι κάτοικοι απέφυγαν να βάλουν και τα ονόματα εκείνων που σκοτώθηκαν κατά τις εμφύλιες αντιπαραθέσεις.
Δυσαρεστήθηκαν, έτσι, κάποιοι φασίστες, που ήθελαν να αναφέρονται και πεσόντες του Εμφυλίου, με αποτέλεσμα να ξεβιδώσουν την πλάκα του Ηρώου και να της ρίξουν μπογιά. Κόκκινη, καθώς το Ηρώο χαρακτηρίστηκε... κομμουνιστικό!
Ε, ναι! Αυτό έλειπε! Οι επίγονοι των κατοχικών ταγματαλητών να σεβαστούν το 1821 και την εποποιία του 1940-41!
ΥΓ: Το Ηρώο καθαρίστηκε και ξαναστήθηκε.
Σχολιο.-  Ουστ ζώα φασίστες... Εθνοπροδοτες Δεξιοί..




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αν μπει ληστης στο σπιτι σας ενώ ειστε μεσα, εφοσον δεν μπορειτε να κανετε πως κοιμαστε, που ειπε η κυβερνηση και η μπατσαρια της, καλεστε το 100 και πειτε ότι καποιοι κολλανε αφισες υπερ της ελληνικης Μακεδονιας. Το περιπολικο θα ερθει πριν κλεισετε το τηλεφωνο..



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΧθΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΛΑΒΕ 151 ΨΗΦΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ.ΨΗΦΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ.
ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ,ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ,ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΕΛΕΩ ΝΑΤΟ Ε.Ε).
ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 151 ΝΑΙ...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Βενεζουέλα υποδέχεται 2500 Κουβανούς γιατρούς από τη Βραζιλία

15/01/2019
Περισσότεροι από δύο χιλιάδες Κουβανοί γιατροί εγκαταστάθηκαν στη Βενεζουέλα, αφού εκδιώχθηκαν από τη Βραζιλία, όπου εργάζονταν, από το νέο πρόεδρο της χώρας Ζαΐρ Μπολσονάρο.
Συγκεκριμένα, 2.500 Κουβανοί καρδιολόγοι, αναισθησιολόγοι και γενικοί γιατροί έφτασαν στη Βενεζουέλα την προηγούμενη εβδομάδα. Πρόκειται να ενισχύσουν το ιατρικό προσωπικό του προγράμματος Barrio Adentro Mission, μιας πρωτοβουλίας που είχε ξεκινήσει επί Τσάβες με σκοπό να διασφαλίσει δημόσια δωρεάν ιατρική περίθαλψη.
Τον περασμένο Νοέμβριο χιλιάδες γιατροί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Mais Medicos, ένα συνεργατικό πρόγραμμα της Βραζιλίας και της Κούβας. Αφορμή ήταν η κριτική του νέου ακροδεξιού προέδρου Μπολσονάρο, που χαρακτήρισε το πρόγραμμα βασανιστικό για τις Κουβανές μητέρες που «δεν τους επιτρεπόταν» να συνοδεύσουν τα παιδιά τους, αμφισβητώντας με αυτό τον τρόπο τις διπλωματικές σχέσεις με την Κούβα.
Μέσα στην τελευταία πενταετία, περίπου 20 χιλιάδες Κουβανοί γιατροίσυμμετείχαν στο πρόγραμμα Mais Medicos, βοηθώντας χιλιάδες κατοίκους επαρχιακών περιοχών της Βραζιλίας να έχουν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη.
Ο Υπουργός Υγείας της Βραζιλίας σχολίασε ότι οι περίπου 1460 θέσεις που έμειναν κενές (από τις οποίες το 17,2% καλυπτόταν από Κουβανούς γιατρούς που έφυγαν) δεν έχουν αναπληρωθεί ακόμη.
Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η βραζιλιάνικη πόλη Ponta Grossa, όπου οι 60 από τους 80 γιατρούς ήταν Κουβανοί, από το πρόγραμμα Mais Medicos. Σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης, περίπου 240.000 κάτοικοι θα επηρεαστούν από την απομάκρυνση των γιατρών. Στην εν λόγω περιοχή ο Μπολσονάροσυγκέντρωσε το 74% των ψήφων και τελικά, ως άμεση συνέπεια της εκλογής του, η περιοχή θα χάσει το 75% των γιατρών της.
Πολιτείες και δήμοι της Βραζιλίας ασκούν πιέσεις στη νέα κυβέρνηση για να δώσει μια λύση, καθώς οι Κουβανοί γιατροί ήταν σε πολλές περιοχές η μοναδική ιατρική επιλογή των κατοίκων.
Η κρίση στον τομέα της υγείας στη Βραζιλία θα βαθύνει περισσότερο, εξ αιτίας των πολιτικών λιτότητας που έχει προαναγγείλει ο Μπολσονάρο, ο οποίος απορρίπτει τις κρατικές ρυθμίσεις και υποστηρίζει την απεριόριστα ελεύθερη αγορά.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 20/1
Ο "καβγάς" δεν είναι για το όνομα αλλά για να μας διαμελίσουν όπως στη Γιουγκοσλαβία!



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δύο μέρες με δεκάδες και ακόμα περισσότερους νέους ανθρώπους... Η βελόνα κινείται ανάμεσα στην αδιαφορία και την αηδία. Σε κάθε περίπτωση η έννοια της Πολιτικης ποτέ δεν είχε γνωρίσει τέτοια απαξίωση...
Αν υπήρχε αντίπαλο δέος, θα το έλεγες καλό. Τώρα μόνο την ακροδεξιά και τον ατομικισμό ενισχύει.
Πάντως:
πάει πολύ οι κύριοι υπεύθυνοι αυτής της αθλιότητας ( ΣΥΡΙΖΑ), να καλούν σε " αντιφασιστικό" μέτωπο. Τον φασισμό τον εκκολαψαν και τον εκκολαπτουν με τους " αγαπημένους τους συμμάχους" στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και " Ασφαλείας", τον βιώσανε τα ανοιγμένα κεφάλια και οι καμμένες πλάτες των δασκάλων, της Λευκιμης της Κερκυρας, οι δύστυχοι στην Υεμένη και την Παλαιστίνη όπου οι άλλοι " αγαπημένοι σύμμαχοι" του ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε γενοκτονία...
Μέτωπο κατά της ακροδεξιάς σημαίνει πριν από όλα μέτωπο κατά της πολιτικής που την τρέφει και την ενισχύει. Κατά της πολιτικής της κυβέρνησης δηλαδή...




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αυτοκτόνησε επειδή τον απέλυσαν ο εργάτης στην ΑΕΚ – Δεν ήταν ατύχημα

Ιανουάριος 15, 2019
 Συγκλονιστικά στοιχεία ήρθαν στο φως, όταν ο ιατροδικαστής που εξέταζε νεκρό από «εργατικοόατύχημα» στο εργοτάξιο της ΑΕΚ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, βρήκε μέσα στο χεράκι του άτυχου άνδρα σημείωμα αυτοκτονίας.
Ο 60χρονος εργάτης έπεσε επίτηδες από τη σκαλωσιά, γιατί την προηγουμένη ημέρα του είχε γνωστοποιηθεί η απόλυσή του.
Παρότι εξαρχής παρουσιαζόταν ως εργατικό ατύχημα, αυτόπτες μάρτυρες εξαρχής αποκαλύπτεται τώρα πως είχαν πει ότι  ο 60χρονος ανέβηκε στον βορειοδυτικό πυλώνα και έπεσε στο κενό.
Ο άνδρας είχε δυο παιδιά.
Στο σημείωμα ανέφερε τα αίτια της αυτοκτονίας του.
Οι εργασίες στο γήπεδο της ΑΕΚ σταμάτησαν μετά το τραγικό περιστατικό ούτως ή άλλως και προτου ξεκαθαριστεί ότι ο άνθρωπος αυτοκτόνησε απο απελπισία.
Σήμερα Τρίτη στο εργοτάξιο πραγματοποιήθηκε στάση εργασίας και γενική συνέλευση των εργατών, με απόφαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου, «το εργοτάξιο νέκρωσε και οι εργαζόμενοι με την καθολική συμμετοχή τους έδειξαν πως δεν σκύβουν το κεφάλι μπροστά στις απειλές της εργοδοσίας. Μέσα από συζήτηση στη ζωντανή και μαζική γενική συνέλευση, οι εργαζόμενοι μαζί με το Συνδικάτο αποφάσισαν τη συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων πολύμορφα.»
Η κηδεία του άτυχου άντρα πραγματοποιήθηκε χθες



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Συλλαλητήριο για να γίνει δημοψήφισμα για τη Μακεδονία την Κυριακή 20 Ιανουαρίου
15 Ιανουαρίου, 2019
ΑΘΗΝΑ. Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.
Την απόφαση πήραν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, ο Φορέας Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία και η Παμμακεδονική ΗΠΑ που έχουν οργανώσει όλα τα συλλαλητήρια μέχρι τώρα.
Οπως είπε άλλωστε ο πρόεδρος Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος μιλώντας  οι οργανωτές ευελπιστούν να γίνει το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έγινε ποτέ και οι συμμετέχοντες να διαλαλήσουν ότι δεν είναι διαπραγματεύσιμο το όνομα της Μακεδονίας και γι’ αυτό ζητούν να αποφασίσει ο ελληνικός λαός με δημοψήφισμα.
Σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα οι οργανωτές αναφέρουν: «Τέλος οι προφάσεις, τα αναχώματα και οι διχογνωμίες. Η Ιστορία καταγράφει τους βουλευτές που βάζουν το προσωπικό και το κομματικό τους συμφέρον πάνω από την Πατρίδα μας και τη Δημοκρατία, την οποία έχουν κουρελιάσει προκειμένου να παραδώσουν τα απαράδοτα. Οι Ελληνες δεν παραχωρούμε ούτε γράμμα από το ιερό όνομα της Μακεδονίας. Ούτε ανεχόμαστε την εκμηδένιση της Δημοκρατίας. Και για το ένα και για το άλλο χύθηκαν ποτάμια αίματος Ελλήνων για να τα έχουμε. Γινόμαστε ένα συμπαγές ανθρώπινο τείχος το οποίο θα εμποδίσει να περάσουν οι εθνοκτόνες αποφάσεις».
Αναφέρουν ότι μπορούν να πετύχουν τον στόχο τους: «Ο Κοτζιάς είπε στην Παμμακεδονική ΗΠΑ ότι το θέμα της ονομασίας θα έληγε τον Ιανουάριο του 2018. Και έφτασε Ιανουάριος 2019. Γιατί καθυστέρησε όμως; μα φυσικά λόγω του όγκου των συλλαλητηρίων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Υπάρχει πιθανότητα ένα νέο μεγάλο συλλαλητήριο να αποτρέψει την ψήφιση στη Βουλή; Ναι, υπάρχει. (…). Επειδή πρόκειται για ‘πόλεμο’ θα μιλήσουμε με όρους τέτοιους. Αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες να νικήσουμε πρέπει να επιλέξουμε τον τόπο και τον χρόνο που θα γίνει μια μάχη κι όχι να γίνει όταν το αποφασίσει ο αντίπαλος. Ολοι στο Σύνταγμα για να φωνάξουμε ‘Οχι’ στην προδοσία της Μακεδονίας».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μιχάλης Πατσίκας: "Γενική απεργία, να παραλύσει το κράτος"
15/01/19 - 11:55
"Μόνο με γενική απεργία μπορεί να αποτραπεί η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Πρέπει να παραλύσει το κράτος για να κάνει πίσω η κυβέρνηση".
Αυτό ανέφερε ο Mιχάλης Πατσίκας, συντονιστής επιτροπής αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μιλώντας στον ρ/σ news24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.
Και πρόσθεσε: "Είχαμε έρθει σε επαφή πριν από τον χιονιά στην Θεσσαλονίκη με τον επικεφαλής των δημάρχων της Μακεδονίας και έχουμε αύριο συνάντηση, για να συνεννοηθούμε με τους Μητροπολίτες, γιατί η μόνη λύση είναι η χώρα να κατεβάσει ρολά".
"Δεν φτάνει -συνέχισε- η καταψήφιση, ζητάμε από τα κόμματα που δεν στηρίζουν τη συμφωνία να προκαλέσουν παραίτηση των βουλευτών του και των αναπληρωτών τους προκειμένου να γίνουν εκλογές. Ευθύνη έχει και ο ΠτΔ που μπορεί να αποτρέψει την κύρωση".
Η εκτίμησή του είναι ότι στο συλλαλητήριο της Κυριακής "το Σύνταγμα θα βουλιάξει". Προανήγγειλε και άλλο συλλαλητήριο για τη μέρα της ψηφοφορίας.
Σχολιο.- Θέλουμε δημοψήφισμα ναιιιι




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όχι στην Συμφωνία των Πρεσπών!- Όχι στην διέλευση του Αγωγού East Med στα Βαλκάνια!
Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019

Στις 2 Νοεμβρίου του 2018, στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας, πραγματοποιήθηκε τετραμερής διαβαλκανική Σύνοδος Κορυφής ανάμεσα σε Ελλάδα- Βουλγαρία- Σερβία- Ρουμανία και υπό παρουσία του μακελάρη του Παλαιστινιακού λαού, Μπέντζαμιν Νεντανιάχου.
Μέσα από αυτή την σύνοδο μάθαμε έναν ακόμη σημαντικό λόγο, γιατί τα Ιμπεριαλιστικά κέντρα θέλουν τόσο πολύ την επίτευξη της συμφωνίας των Πρεσπών από τα λόγια του ίδιου του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:
“Η Συμφωνία των Πρεσπών σηματοδοτεί την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος. Μια συμφωνία, που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την ευημερία και την οικονομική συν-ανάπτυξη στη νοτιοανατολική Ευρώπη και που μπορεί να συνεισφέρει στην αναβάθμιση της Βόρειας Ελλάδας και ειδικότερα της Μακεδονίας, μετατρέποντάς τη σε σημαντικό περιφερειακό ενεργειακό, εμπορικό, ναυτιλιακό και μεταφορικό διαμετακομιστικό κόμβο».
Επίσης κατά την διμερή συνάντηση του Τσίπρα με τον Μπέντζαμιν Νεντανιάχου στην ίδια σύνοδο, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε στον Νεντανιάχου:
«Πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι μπορούν να συζητούν εποικοδομητικά, τόσο στις συναντήσεις που γίνονται στην Ελλάδα και στο Ισραήλ όσο και τώρα με αφορμή τη Τετραμερή Σύνοδο σε μια άλλη χώρα των Βαλκανίων. Κι αυτό, γιατί, όπως τόνισε, τα Βαλκάνια έχουν μεγάλη στρατηγική σημασία και ειδικότερα για το μεγάλο πρότζεκτ του Eastmed για το οποίο υπάρχει στενή συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ.»
Θα πρέπει εδώ να υπενθυμίσουμε πως ο αγωγός EastMed ακριβώς αποτελεί το όχημα για την κλοπή του φυσικού αερίου του κοιτάσματος Λεβιάθαν που ανήκει στον Παλαιστινιακό λαό. Η βάση για την αμφισβήτηση των δικαιωμάτων της Παλαιστίνης επί των υδάτων της, τέθηκε το 1967 και τον πόλεμο των έξι ημερών, κατά τον οποίο η Γάζα τέθηκε υπό ισραηλινή κατοχή, για να ακολουθήσει η συνθηκολόγηση με την συμφωνία του Όσλο το 1993. Οι Ισραηλινές εισβολές που πραγματοποιήθηκαν το 2008-2009 και μετέπειτα το 2014, όπως και παγίδες που στήθηκαν στους Παλαιστίνιους όπως αυτή με την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους «στα χαρτιά» από τον ΟΗΕ, που οριοθέτησε τα θαλάσια σύνορα της Παλαιστίνης χωρίς να συμπεριλαμβάνονται μέσα σε αυτά, αυτά τα κοιτάσματα, έδωσαν de facto τον έλεγχο του υποθαλάσσιου πλούτου της Παλαιστίνης στις κατοχικές δυνάμεις που τα εκμεταλλεύεται.
Την Συμφωνία των Πρεσπών την επέβαλαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, για να προωθήσουν την ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων στα πλαίσια της Ιμπεριαλιστικής περικύκλωσης της Ρωσίας. Είναι φανερό όμως πως μέσα από αυτή την σύνοδο, πως έγινε και για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Ισραήλ με την συνέχιση του Αγωγού East Med προς αυτές. Αυτό ακριβώς αποκάλυψε και ο Έλληνας Πρωθυπουργός όταν μιλούσε για «σημαντικό περιφερειακό ενεργειακό, εμπορικό, ναυτιλιακό και μεταφορικό διαμετακομιστικό κόμβο»
Δεν είναι τυχαίο πως σε αυτόν το σχεδιασμό πρωτοστατεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που πιστή στον ευρωατλαντισμό της ντόπιας οικονομικής ολιγαρχίας έχει υποτάξει τη χώρα στα σχέδια του Ισραήλ, των ΗΠΑ και της ΕΕ και λειτουργεί μέσα και από αυτή την συμφωνία, ως το απαραίτητο άρμα τους για την διεκπεραίωση των συμφερόντων τους στα Βαλκάνια και την ολοκλήρωση του Ιμπεριαλιστικού εγκλήματος εις βάρος του παλαιστινιακού λαού, περνώντας τα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Παλαιστίνης στις βαλκανικές χώρες.
Καλούμε κάθε φίλο-η φίλη της Παλαιστίνης όπως και κάθε αντιιμπεριαλιστικό φορέα να συμβάλει στον αγώνα ενάντια στα συμφέροντα του Ισραήλ μέσα στην χώρα μας. Να αντισταθεί και να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να παρεμποδίσει την επερχόμενη συμφωνία κλειδί για τα συμφέροντα του Ισραήλ, όπως είναι αυτή της συμφωνίας των Πρεσπών.
Καλούμε παράλληλα να συμμετάσχει στην προσπάθεια ανάδειξης του ζητήματος και της ματαίωσης των σχεδίων δημιουργίας του συγκεκριμένου αγωγού.
Να σταματήσει την κλοπή και την μεταφορά των κοιτασμάτων φυσικού αερίου, που είναι περιουσία του παλαιστινιακού λαού, στην Ευρώπη!
Με την ευκαιρία και λόγο της κρισιμότητας της κατάστασης, καταγγέλλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο κάθε δύναμη που λειτουργεί μέσα στην χώρα μας ως Πέμπτη φάλαγγα του Ισραήλ και του Ιμπεριαλισμού, αποπροσανατολίζοντας ή στηρίζοντας άμεσα τα σιωνιστικά σχέδια, επικαλούμενη στις αναφορές της την Παλαιστινιακή Αντίσταση και τον ηρωικό αγώνα του παλαιστινιακού λαού!
Μέτωπο Αντίστασης και Αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη
«Γασσάν Καναφάνι»




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Πλέον δεν θεωρώ πως είμαστε σύντροφοι. Κάνετε ξεκάθαρα πλάτες στο ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο με την σειρά του εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ισραήλ.
Αν σας ένοιαζε πραγματικά να σταματήσετε την Νατοϊκή συμφωνία των Πρεσπών, θα είχατε προχωρήσει στις απαιτούμενες πολιτικές κινήσεις για να την παρεμποδίσετε. Πράγμα που δεν κάνατε ποτέ. Αντίθετα είδαμε να γράφετε μέχρι και πως αν ήσασταν στην Βουλή θα την ψηφίζατε.
Το ίδιο κάνατε για τον Αγωγό East Med, για τον οποίο μέχρι σήμερα δεν έχετε βγάλει καμία ανακοίνωση, δείγμα του ότι έχετε παραιτηθεί από την Αντιιμπεριαλιστική πάλη και η στάση που κρατήσατε στο θέμα της Συρίας ήταν υποκριτική, που με αφορμή την τωρινή κρίσιμη περίσταση, την εξαργυρώνετε
Επίσης σας βλέπουμε να αναμασάτε την Κυβερνητική γραμμή, που θέλει όλο τον ελληνικό λαό να είναι εθνικιστές και φασίστες, για να εξυπηρετήσετε τα σιωνιστικά συμφέροντα(και το εννοώ).
Διαβάζουμε να μας λέτε μέχρι και πως ότι οι Αντιιμπεριαλιστές δεν πρέπει να μάχονται το ΝΑΤΟ όπου υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα. Είναι ακόμα μία απόδειξη της υποκρισία σας σε σχέση με την Συρία.
Σας είδαμε να ενώνετε τις φωνές σας με όλα τα φερέφωνα του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ και να λέτε τα ίδια πράγματα με άτομα όπως κάτι τραγέλαφοι όπως ο Άκης Γαβριηλίδης.
Σε ότι με αφορά, όπως πάντα έτσι και τώρα, θα κάνω ότι περνάω από το χέρι μου για να παρεμποδίσουμε τα συμφέροντα του Ισραήλ, που στην συμφωνία των Πρεσπών είναι άμεσα.
Δεν είναι τυχαίο που για αυτό τον λόγο μέσα από την Πρεσβεία του Ισραήλ ξεκίνησε πριν από λίγο η εκστρατεία συντονισμένης στοχοποίησης μου.
Για τέλος, εμείς στηρίζουμε την Παγκόσμια Επανάσταση και πολεμάμε έμπρακτα σε όλον τον κόσμο ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ, τα συμφέροντα της Αυτοκρατορίας.
Λυπάμαι που βοήθησα για να διαδοθεί η φωνή σας σε περισσότερο κόσμο και λυπάμαι που σας εμπιστεύτηκα σε τέτοιο βαθμό.
Αυτό θα διορθωθεί άμεσα.
Καλή συνέχεια και θάνατος στο Ισραήλ



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 63χρονος της πατριωτικης αριστερας που κατηγορείται για την αποστολή απειλητικών μηνυμάτων
 Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, 11:57
Από κατηγορούμενος σε κατήγορο εναντίον όσων τον χαρακτήριζαν ακροδεξιό μετατράπηκε ο 63χρονος που ομολόγησε ότι έστειλε μηνύματα στην Κατερίνα Παπακώστα για να μην υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο 63χρονος ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα υποστήριξε ότι ανήκει στον χώρο της πατριωτικής αριστεράς και για αυτό δήλωσε ότι θα προσφύγει κατά πάντων όσων με δημοσιεύματα τον χαρακτήριζαν ακροδεξιό.
Πρόκειται για 63χρονο άνεργο ναυτικός ο οποίος προσήλθε σήμερα στον 17ο τακτικό ανακριτή συνοδευόμενος από συγγενείς και φίλους του αλλά και από την πρώην βουλευτή Ραχήλ Μακρή, η οποία -όπως δήλωσε- βρέθηκε στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ως ένδειξη συμπαράστασης.
Ο 63χρονος κατηγορείται για απειλή βίας κατά του πολιτικού Σώματος της Κυβέρνησης της Βουλής.
Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έστειλε δύο μηνύματα στο κινητό της υφυπουργού τα οποία ανέφεραν «Έρχεται Γουδί» και «Η Μακεδονία δεν πωλείται», ωστόσο αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται.
«Εάν η μηνύτρια θεωρεί ότι η στάση της είναι απόλυτα νόμιμη και σύμφωνη με το καθήκον της ουδένα φόβο είναι δυνατόν να της προκαλέσει ενδεχόμενη μελλοντική δικαστική διερεύνηση του επίδικου ζητήματος και πρέπει συνεπώς για να μην είναι αόριστη η κατηγορία να κληθεί σε συμπληρωματική κατάθεση και να αιτιολογήσει για ποιό λόγο η πιθανότητα άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της είναι δυνατόν να της προκαλέσει φόβο» αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημά του.
Αναφορικά με τα μηνύματα ανέφερε ότι: «Η φράση 'Έρχεται Γουδί' είναι μια ρητορική φράση η οποία παραπέμπει σε απόδοση νομικών ευθυνών και μάλιστα για το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ειπωθεί στην ελληνική Βουλή από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε βάρος του οποίου πρέπει να ασκηθεί άμεσα ποινική δίωξη σε ενδεχόμενο δικής μου παραπομπής» ενώ πρόσθεσε πως «ουδεμία απειλή άσκησης βίας από εμένα προς τη μηνύτρια υφίσταται, αλλά μια έκφραση ρητορικής προσωπικής απόψεως».
«Σαφώς θα συνεχίσω να στέλνω τη θέση μου, χωρίς να στέλνω μηνύματα» ανέφερε ο ίδιος κατά την έξοδό του.
Οι συνήγοροί του, Γιώργος Ράπτης και Ιωνάθαν Κωνσταντίνου, ανέφεραν με τη σειρά τους: «Ο εντολέας μου εξέφρασε μια γνώμη, την οποία μονίμως μετέδωσε σε μια βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου που λέει ότι από τις πραξεις και οι παραλείψεις της μπορεί να οδηγήσουν σε άσκηση ποινικής δίωξης. Ουδέποτε ασκήθηκε βία ή αποπειράθηκε βία. Δεν υπάρχει καμία σχέση με οργανωμένο ή μη σχέδιο, όπως υποστηρίζουν βουλευτές. Η δημοκρατία δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 63χρονος άνεργος ναυτικός, με έντονη συνδικαλιστική δράση στον χώρο της αριστεράς




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τζούλιαν Ασαντζ ..ο ιδρυτής της Wikileaks ζει απομονωμένος,κοιμάται πάνω σε ένα λεπτό στρώμα της γιογκα,(του πήραν το κρεβάτι του,το λαό τοπ του,δεν έχει ίντερνετ ,δεν έχει καν θέρμανση εκεί που μένει ,του πήραν το κινητό του ..γενικώς τον έχουν σαν σε κελί )..ωραία ανταποδοση από τον "κινηματικό κόσμο",αχάριστοι και προδότες όλοι τους τελικά



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το μισό Πασοκ είναι στο ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε το 3ο κ χειρότερο μνημόνιο κ λέει ο άλλος:Τουλάχιστον να μην έρθουν ξανά αυτοί που διέλυσαν τη χώρα!




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρώμη: Η δήμαρχος των 5 Αστερων θέλει να υποχρεώσει τους άστεγους να κοιμούνται σε κλειστούς χώρους όταν έχει κρύο
 Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, 20:48
Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι, του κινήματος Πέντε Αστέρων, θέλει να υποχρεώσει όλους τους άστεγους που ζουν στην Αιώνια Πόλη να κοιμούνται σε κλειστούς χώρους, όταν σημειώνονται ακραίες καιρικές συνθήκες.
Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, η δήμαρχος προσπαθεί να βρει το αναγκαίο νομικό στήριγμα, διότι τους τελευταίους μήνες έχασαν την ζωή τους, συνολικά, δέκα άστεγοι που ζούσαν στην ιταλική πρωτεύουσα, κυρίως λόγω του ψύχους.
Υπάρχουν ακόμη χώροι φιλοξενίας του δήμου και της Καθολικής Εκκλησίας που είναι άδειοι, αλλά κάποιοι «κλοσάρ» δηλώνουν στους εθελοντές οι οποίοι τους προσεγγίζουν, ότι προτιμούν να συνεχίσουν να μένουν στον δρόμο. Φοβουνται ότι εάν φυγουν εστω και μια μερα το «στεκι τους θα καταληφθει από καποιον άλλο αστεγο. Η πρωτοβουλία αυτή, οφείλεται και στο ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται νέα αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, σε πολλές περιοχές της Ιταλίας.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ρωσία: «Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν εκστρατεία παραπληροφόρησης για να δυσφημίσουν την πολιτική μας στο Αφγανιστάν»
 Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, 20:04
Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ετοιμάζουν μια εκστρατεία παραπληροφόρησης στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, στην οποία θα ισχυρίζονται ότι η ρωσική πλευρά προωθεί μαχητές της τρομοκρατικής συμμοριας «Ισλαμοφασιστικό Κράτος» από τη Συρία και το Ιράκ στο Αφγανιστάν, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, λαμβάνονται πληροφορίες για μια εκστρατεία παραπληροφόρησης περί δήθεν «συνδρομής» του Ισλαμοφασιστικού Κράτους εκ μέρους της Ρωσίας, η οποία αποσκοπεί στο να δυσφημίσει την πολιτική της Ρωσίας στο Αφγανιστάν.
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο στόχος μια παρόμοιας εκστρατείας παραπληροφόρησης είναι προφανής: κατ' αυτόν τον τρόπο η Ουάσινγκτον προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης από τις αποτυχίες της δικής της εκστρατείας στο Αφγανιστάν. Παράλληλα εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι επανειλημμένα έχει επισημανθεί η «απροκάλυπτη αδράνεια» που επέδειξε η αμερικανική πλευρά και η νατοϊκή διοίκηση, στο ζήτημα των πτήσεων μη επανδρωμένων ελικοπτέρων που εντοπίσθηκαν στο Αφγανιστάν, τα οποία μεταφέρουν εξοπλισμό και εφόδια στους τρομοκράτες του «Ισλαμοφασιστικού Κράτους».



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Το βόρειο τμήμα της Συρίας πρέπει να περάσει στον έλεγχο της Δαμασκού»
 Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, 18:02
Το βόρειο τμήμα της Συρίας πρέπει να περάσει στον έλεγχο της Δαμασκού μετά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δείχνοντας να απορρίπτει την ιδέα μιας «ζώνης ασφαλείας» υπό τουρκικό έλεγχο, την οποία προωθούν η Άγκυρα και η Ουάσινγκτον.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι το βέλτιστο και το μόνο δίκαιο είναι να περάσουν τα εδάφη αυτά στον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης, των συριακών ενόπλων δυνάμεων και των διοικητικών τους δομών», δήλωσε ο Λαβρόφ κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί.
Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι «υποστηρίζει τις επαφές που άρχισαν ανάμεσα στους εκπροσώπους των Κούρδων και τις συριακές αρχές με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για τον τρόπο με τον οποίο θα αποκατασταθεί η ζωή σε ένα ενιαίο κράτος χωρίς εξωτερική ανάμειξη». Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε πρόσφατα τη δημιουργία μιας «ζώνης ασφαλείας» 30 χλμ στη Συρία.
Έπειτα από συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξήγησε χθες ότι η χώρα του θα μπορούσε να αναλάβει την εγκαθίδρυση της ζώνης αυτής ανάμεσα στη μεθόριο και τις θέσεις της κύριας κουρδικής πολιτοφυλακής στη Συρία που υποστηρίζει η Ουάσινγκτον, τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).
Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τη Δαμασκό, της οποίας η Ρωσία είναι ο βασικός σύμμαχος.
Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι το θέμα αυτό θα θιγεί κατά την προσεχή συνάντηση μεταξύ του Βλαντίμιρ Πούτιν και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία αναμένεται να γίνει στη Ρωσία έως το τέλος του Ιανουαρίου.
Παράλληλα οι Κούρδοι της Συρίας απέρριψαν σήμερα τη δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» υπό τον έλεγχο της Τουρκίας στο βόρειο τμήμα της Συρίας που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.«Μπορεί να υπάρξει μια γραμμή οριοθέτησης ανάμεσα στην Τουρκία και τη βόρεια Συρία με δυνάμεις διατήρησης της ειρήνης του ΟΗΕ (...) Οποιαδήποτε άλλη επιλογή δεν είναι αποδεκτή», δήλωσε στο AFP ο Αλντάρ Χαλίλ, σημαίνον πολιτικό πρόσωπο των Κούρδων της Συρίας.
«Η Τουρκία δεν είναι ουδέτερη, είναι μια πλευρά που εμπλέκεται στη σύγκρουση» και ως εκ τούτου «δεν μπορεί να είναι ένας εγγυητής της ασφάλειας», σημείωσε ο Χαλίλ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ISNA: Η Τεχεράνη θα διατηρήσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις στη Συρία παρά τις ισραηλινοναζιστικές απειλές
 Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, 15:44
Ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν δήλωσε σήμερα ότι θα διατηρήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στη Συρία, αψηφώντας τις απειλές του ισραηλινοναζιστικου καθεστωτος ότι μπορεί να βρεθούν στο στόχαστρο αν δεν εγκαταλείψουν τη χώρα.
Ο ισραηλινοναζιστης πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε χθες Τρίτη ότι οι ισραηλινοναζιστικές δυνάμεις θα συνεχίσουν να επιτίθενται στους Ιρανούς στη Συρία και τους προειδοποίησε «να φύγουν από εκεί γρήγορα, επειδή θα συνεχίσουμε με την αποφασιστική πολιτική μας».
«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα διατηρήσει τους στρατιωτικούς της συμβούλους, τις επαναστατικές δυνάμεις και τα όπλα της στη Συρία» σημείωσε ο ανώτατος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Μοχαμάντ Αλί Τζαφαρί, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, τις οποίες επικαλέστηκε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.
Ο Τζαφαρί έκανε λόγο για «αστείο» αναφερόμενος στις απειλές του Νετανιάχου και προειδοποίησε την ισραηλινοναζιστική κυβέρνηση ότι «παίζει με τη φωτιά»: «Θα πρέπει να φοβάστε την ημέρα που οι ιρανικοί πύραυλοι υψηλής ακρίβειας θα πέσουν στο κεφάλι σας».



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ 20/01, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 13:00, ΟΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ
ΣΧΟΛΙΟ.- Τις σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί
Σχολιο.- Απλό ερώτημα στοιχειώδους κρίσεως: Σε ποιο μπλοκ από τα δυο θα συμμετέχουν ψυχή τε και σώματι (ή έστω με όλη τους την ψυχή αφού μερικοί ...κωλύονται να πάνε αυτοπροσώπως) τα εν Ελλάδι κλιμάκια της CIA και της Mosad, η Κομισιόν, ο Σόρος, οι τραπεζίτες, οι πολυεθνικές, οι γιάπηδες, o Πάιατ και το λοιπό προσωπικό της αμερικάνικης πρεσβείας; Στο μπλοκ των δεκάδων χιλιάδων αντίθετων στη νατοϊκή Συμφωνία Πρεσπών ή στο ...μπλοκάκι των κουκουλοφόρων "αντιφά" που στηρίζουν φανατικά τον νατοϊκό "αντιεθνικισμό" Τσίπρα Ζάεφ;
Σχολιο.- Κοιμάσαι διεθνιστής, ξυπνάς πράκτορας του ΝΑΤΟ.
Σχολιο.- Αυτοί έχουν μπερδέψει τον δι-εθνισμό με την υποστήριξη των εθνικισμών των άλλων κρατών και μάλιστα πολλές φορές εχθρικών κρατών...
Σχολιο.- Απλά πέφτουν σε αντιφάσεις. Και υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων που πέφτουν σε αντιφάσεις: Οι χαζοί και οι ψεύτες. Όσοι δεν είναι το ένα.....
Σχολιο.- Οσοι δεν είναι χαζοί είναι πρακτόρια...




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ
Κινητοποιήσεις ενάντια στην ακρίβεια και τη φτώχεια
ΧΑΡΑΡΕ.--
Κινητοποιήσεις και συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώνονται τις τελευταίες μέρες στην πρωτεύουσα της Ζιμπάμπουε, Χαράρε, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, Μπουλαβάγιο, και σε άλλα αστικά κέντρα της χώρας, με αφορμή τη νέα μεγάλη αύξηση στην τιμή του πετρελαίου, τη έλλειψη καυσίμων και τη σημαντική ακρίβεια, που σαρώνει βασικά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Πέρα από τις συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας, στη διάρκεια των οποίων έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον πέντε άτομα και έχουν τραυματιστεί πάνω από 600 εξαιτίας της χρήσης αληθινών πυρών από τις δυνάμεις καταστολής, εκδηλώνονται πυρκαγιές σε δεκάδες βενζινάδικα και επιχειρήσεις και στήνονται πύρινα οδοφράγματα σε κεντρικές αρτηρίες μεγαλουπόλεων. Οι αστυνομικές δυνάμεις και ο στρατός έχουν ενισχύσει τις περιπολίες τους και η κυβέρνηση του Προέδρου Εμερσον Μνανγκάγκουα (που κατελαβε πέρυσι την θεση του Προεδρου με πραξικοπημα από τον Ρόμπερτ Μουγκάμπε) έχει μπλοκάρει την πρόσβαση των πολιτών στο διαδίκτυο.
Ο Μνανγκάγκουα πάντως ολοκλήρωσε χτες διήμερη επίσκεψη στη Ρωσία, σε μία προσπάθεια να προσελκύσει ρωσικές επενδύσεις και οικονομική βοήθεια, αξιοποιώντας τον ανταγωνισμό δυτικών ιμπεριαλιστικών χωρών με τη Ρωσία στην υποσαχάρια Αφρική. Υπέγραψαν κοινό σχέδιο επενδύσεων και ανάπτυξης των τεράστιων κοιτασμάτων και ορυχείων πλατίνας, χρυσού, ρόδιου, νικελίου και χαλκού στις περιοχές Νταργουεντέιλ και Γκρέιτ Ντάικ. Υπεγράφη επίσης μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Αφρικανική Τράπεζα Εξαγωγών - Εισαγωγών, την επενδυτική εταιρεία «Great Dyke Investments» και την εταιρεία χρηματοδότησης και ανάπτυξης υποδομών «African Financial Corporation».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αιματηρές κινητοποιήσεις στη Ζιμπάμπουε εκδηλώνονται βδομάδες αφότου ξεκίνησαν (στις αρχές του περασμένου Δεκέμβρη) στο Σουδάν οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις και απεργίες εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων ενάντια στην ακρίβεια και την καταπίεση από το δικτατορικό καθεστώς του Μπασίρ.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Επιχείρηση «κουκουλώματος» του θανατηφόρου «ατυχήματος» στο εργοτάξιο;
Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

«Βρισκόμαστε μπροστά σε επιχείρηση "κουκουλώματος" του θανατηφόρου ατυχήματος στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ; Παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα»: Με τον τίτλο αυτόν η Ομοσπονδία Οικοδόμων εξέδωσε χτες ανακοίνωση με αφορμή ορισμένες αναφορές σε ηλεκτρονικά ΜΜΕ για το πρόσφατο θανατηφόρο «ατύχημα» στο εργοτάξιο.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων αναφέρει τα εξής:
«Σήμερα 16/1 (χτες 15/1) στον ηλεκτρονικό Τύπο αναρτήθηκαν και αναπαράχθηκαν από διάφορους ιστότοπους πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπάρχουν "ανατροπές" σε σχέση με τα αίτια του θανατηφόρου ατυχήματος την περασμένη βδομάδα στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι πληροφορίες αυτές στην ουσία επιχειρούν να μετατρέψουν ένα εργοδοτικό έγκλημα σε αυτοκτονία, βγάζοντας έτσι "λάδι" την εργοδοσία, που ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζεται αντί για θύτης θύμα.
Είμαστε υποχρεωμένοι να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, καθώς και ορισμένες επισημάνσεις:
Καμιά "ανατροπή" δεν υπάρχει. Ο συνάδελφός μας με ευθύνη της μεγαλοεργοδοσίας έχασε τη ζωή του και αυτό δεν αλλάζει.
Οι ειδήσεις που διαρρέονται στα ΜΜΕ διαρρέονται αρκετές μέρες μετά το ατύχημα. Γιατί τώρα και όχι εκείνη τη στιγμή;
Στο χώρο του ατυχήματος βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή η Αστυνομία και στη συνέχεια οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.
Τη μέρα που συνέβη το ατύχημα, οι καιρικές συνθήκες ήταν ακατάλληλες για εργασία λόγω της ύπαρξης παγετού, συνέπεια της χιονόπτωσης την προηγούμενη μέρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι για την ασφάλεια όλων των εργαζομένων του εργοταξίου.
Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας έχουν τεράστιες ευθύνες που έχουν αφήσει ανεξέλεγκτη τη μεγαλοεργοδοσία να παίζει στη "ρουλέτα" τη ζωή των εργαζομένων. Οι απειλές του τύπου "όποιος δεν δουλέψει απολύεται" έχουν καταγραφεί πολλές φορές μέσα σε χώρους δουλειάς και πλανώνται ως απειλή στα αυτιά των οικοδόμων.
Οι κατασκευαστές, οι μεγαλοεργολάβοι έχουν "στο DNA τους" τους εκβιασμούς, γιατί θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους αδιαφορώντας για τα υπόλοιπα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να φτιάξουν τα έργα στα προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα για να εξασφαλίσουν κέρδη, επιβάλλοντας δουλειά από το πρωί έως το βράδυ, Σαββατοκύριακα, με καύσωνα, βροχές και παγετό.
Από την πρώτη στιγμή η εταιρεία κατασκευής του έργου επιχείρησε να κουκουλώσει τις ευθύνες της. Πρώτα είπαν ότι δεν δούλευε κανένας στο εργοτάξιο. Μετά ότι ήταν στο εργοτάξιο ο αδικοχαμένος συνάδελφός μας. Στη συνέχεια δήλωσαν ότι είχαν δώσει εντολή να μην γίνουν εργασίες. Μετά είπαν πως ο συνάδελφός μας είχε άλλο τομέα δουλειάς και όχι πάνω στον πυλώνα.
Συνεχόμενα ψέματα...
Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα από την πρώτη στιγμή το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας διαψεύδει τα ψέματά τους ότι στο εργοτάξιο δεν πραγματοποιούνταν εργασίες.
Οι ευθύνες τους δεν κρύβονται όσο κι αν προσπαθούν...
Επισημαίνουμε επίσης ακόμη ένα στοιχείο που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Σε κάθε περίπτωση θανατηφόρου ατυχήματος σε χώρο δουλειάς, οι εργολάβοι, οι κατασκευαστές αποποιούνται κάθε ευθύνη. Αυτοί τα έχουν κάνει όλα "καλά" και παρουσιάζουν την κατάσταση με τρόπο επιλεκτικό, που να τους βολεύει.
Γι' αυτούς πάντα φταίει ο εργάτης.
Γιατί γλίστρησε, γιατί έκανε λάθος, γιατί δεν πρόσεξε...
Η εργοδοσία παρουσιάζεται με "φωτοστέφανο" στο κεφάλι της.
Η Ομοσπονδία Οικοδόμων καλεί όλους τους εργαζόμενους να σκεφτούν ότι στο βωμό του κέρδους θυσιάζεται η ζωή των εργατών.
Τα αφεντικά δεν δείχνουν κανένα έλεος. Από το σχεδιασμό, την υλοποίηση και στη συνέχεια στην εκμετάλλευση των έργων, ξυπνάνε και κοιμούνται προσκυνώντας έναν μόνο θεό: Το Κέρδος.
Οι ευθύνες τους δεν κρύβονται όσο κι αν προσπαθούν, γιατί θα βρίσκουν απέναντί τους τα ταξικά σωματεία και Ομοσπονδίες που θα αποκαλύπτουν τις ευθύνες τους, κι αυτές που φαίνονται με την "πρώτη ματιά" και όσες παραμένουν αθέατες την πρώτη στιγμή για τον πολύ κόσμο.
Καλούμε τους οικοδόμους να παλέψουμε αποφασιστικά για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας.
Μπροστά μας έχουμε σκληρές μάχες. Απευθύνουμε κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην πανελλαδική συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εργασίας, που θα πραγματοποιήσουμε την Παρασκευή 25 Γενάρη, στην πλατεία Κάνιγγος στην Αθήνα στις 11 το πρωί.
Με τον αγώνα μας θα απαιτήσουμε λύσεις τόσο για τα ασφαλιστικά μας ζητήματα, όσο και μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία μας στους χώρους δουλειάς».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Τίμησαν τους κομμουνιστές ηγέτες Λίμπκνεχτ και Λούξεμπουργκ
Εγινε την Κυριακή 13 Γενάρη η διαδήλωση στο Βερολίνο προς τιμήν των ηγετών του γερμανικού και διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος, Καρλ Λίμπκνεχτ και Ρόζας Λούξεμπουργκ.
Η φετινή πορεία διέσχισε κεντρική λεωφόρο του ανατολικού Βερολίνου και είχε ιδιαίτερη σημασία, καθώς συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από τη δολοφονία των δύο κομμουνιστών ηγετών από παραστρατιωτικές ομάδες της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης και της γερμανικής αστικής τάξης, μετά την κατάπνιξη της επανάστασης των εργατών του Βερολίνου.
Πλήθος κόσμου άφησε κόκκινα γαρίφαλα στο μνημείο που είναι αφιερωμένο σε δεκάδες προσωπικότητες του γερμανικού και διεθνούς εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος, στους νεκρούς της Επανάστασης του Νοέμβρη 1918, των «Διεθνών Ταξιαρχιών» και της πάλης ενάντια στο φασισμό.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019
Ο Μπολσονάρου ξεκίνησε τις μαζικές απολύσεις στη Βραζιλία

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου, ξεκίνησε εκ του οίκου του για να εκπληρώσει μια από τις προεκλογικές υποσχέσεις του, να απολύσει τους δημόσιους λειτουργούς των οποίων οι πολιτικές ιδεολογίες πρόσκεινται σε εκείνες των αριστερών κυβερνήσεων του Λούλα και της Ντίλμα Ρούσεφ, και απέλυσε 320 υπαλλήλους του Εκτελεστικού Γραφείου της Βραζιλίας.
Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Προεδρίας (Casa Civil), Όνυξ Λορενζόνι, ο οποίος δήλωσε ότι το μέτρο επιδιώκει να «από-ΡΤ-ίσει» την κυβέρνηση χρησιμοποιώντας αυτό το νεολογισμό σε σχέση με την εξάλειψη των χαρακτηριστικών του Κόμματος Εργατών (με αρχικά PT), στη σημερινή διοίκηση.

«Η Casa Civil είναι το κέντρο της κυβέρνησης και κάποιος πρέπει να ξεκινήσει», δήλωσε ο Λορενζόνι σχετικά με την έναρξη των απολύσεων από περισσότερους από 300 εργαζόμενους στην κυβερνητική υπηρεσία.
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «αυτό είναι μια σημαντική πράξη ώστε να μπορέσουμε να απομακρύνουμε από την ομοσπονδιακή δημόσια διοίκηση όλους εκείνους που έχουν ένα σαφές ιδεολογικό στίγμα".
Το μέτρο συμφωνήθηκε και ανακοινώθηκε στις 2 Ιανουαρίου, μετά από συνεδρίασε που πραγματοποίησε ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος και το υπουργικό συμβούλιο του αποτελούμενο από 22 υπουργούς.
Ο πληθυσμός της Βραζιλίας ξεσηκώθηκε ενάντια στη μαζικές απολύσεις, καθώς μεταξύ των απολυμένων είναι γυναίκες έγκυες ή με βρέφη σε ηλικίας γαλακτισμού. Σχετικά με αυτό, η κυβέρνηση αμύνθηκε υποστηρίζοντας ότι αυτές οι ειδικές περιπτώσεις θα λάβουν «τα δικαιώματα και τις αποζημιώσεις, όπως καθορίζει ο νόμος».
Από το σύνολο των 320 απολυμένων, μόνο 35 ήταν μέλη πολιτικών κομμάτων, εκ των οποίων μόνο 13 ανήκαν σε κόμματα της αριστεράς ή της κεντροαριστεράς: 3 από το Κόμμα Εργατών (PT), 4 από το Κόμμα της Βραζιλιάνικης Σοσιαλδημοκρατίας (PSDB) και 6 από το Δημοκρατικό Κίνημα της Βραζιλίας (MDB).




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



6 μήνες φυλακή... για την απόπειρα διοργάνωσης διαμαρτυρίας μέσω ανάρτησης στο F/b
Η Δημοκρατία στα καλυτερότερα της: ένα μέτωπο από τον Μακρόν ως τον Τσίπρα!
6 μήνες φυλακή για τον Hedi Martin, κίτρινο γιλέκο για την απόπειρα διοργάνωσης διαμαρτυρίας μέσω ανάρτησης στο F/b



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΟΙ στο Σύνταγμα, στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνος Καμμένος για Κοτζιά: «διακινητής της τσάντας του Γιωργάκη»
Σε σχόλιο του για το Ίδρυμα Σόρος, τόνισε ότι μοίραζε 25 δισ. ευρώ εδώ και χρόνια σε πολιτικούς...
Κατά πάντων εξαπέλυσε επίθεση ο τέως υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα» και η οποία θα προβληθεί το βράδυ της Τετάρτης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ από τη χούντα του 4ου Ράιχ για τις αφίσες υπέρ της Μακεδονίας!
Σε συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για παράνομη αφισοκόλληση σε Γρεβενά και Κοζάνη. Πρόκειται για άτομα που είχαν αφισοκολλήσει τα πρόσωπα βουλευτών της κυβέρνησης και κομμάτων που στηρίζουν την συμφωνία των Πρεσπών και έχουν... κατακλείσει τις τελευταίες ημέρες του δρόμους της συμπρωτεύουσας και άλλων πόλεων της Μακεδονίας.
Συγκεκριμένα, η Αστυνομία έως τώρα έχει προχωρήσει στη σύλληψη ενός 55χρονου και ενός 46χρονου στα Γρεβενά, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη διαφήμιση και για τον νόμο περί ΚΟΚ και αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή του εισαγγελέα και στην Κοζάνη έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι οι οποίοι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα με τις ίδιες κατηγορίες.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας, όλοι είναι μέλη της ομάδας «Πτολεμαίοι Μακεδόνες» που έχει ιδρυθεί εδώ και δεκαετίες αλλά θεωρούνταν ανενεργή.
Σήμερα τα ξημερώματα αφίσες είχε γεμίσει και το κέντρο της Θεσσαλονίκης με τα πρόσωπα τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού, που στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Τα άτομα που συμμετείχαν στη δράση κατάφεραν να τοποθετήσουν αφίσες ακόμη και στις εισόδους των πολιτικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, στις οδούς Εγνατία και Αριστοτέλους.
Στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει τον συμβολισμό που θέλησαν να πετύχουν οι υπέρμαχοι της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Η αφίσα του Σταύρου Θεοδωράκη φωτογραφήθηκε με φόντο το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η αφίσα του φιλόσοφου Κώστα Ζουράρι είχε ως φόντο την παλιά Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ. Ο Τάσος Κουράκης τοποθετήθηκε μπροστά από τη στάση Σιντριβάνι του Μετρό Θεσσαλονίκης, όπου βρέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγο καιρό για την επιθεώρηση του έργου.
Δείτε φωτογραφίες με αφίσες σε διάφορα σημεία του κέντρου της Θεσσαλονίκης:
Αντίστοιχες δράσειςπραγματοποιήθηκαν, τόσο το προχθεσινό, όσο και το χθεσινό βράδυ σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Πρόκειται για παρεμβάσεις πολιτών που αντιτίθενται στη Συμφωνία των Πρεσπών και θέτουν τους βουλευτές των περιοχών τους προ των ευθυνών τους με το ερώτημα: «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;».
Ηδη αφίσες τοιχοκολλήθηκαν στην Πέλλα, την Ιερισσό και την Κατερίνη:




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Βγαίνουν διάφορα συριζοτρολ και κουκουδεοτρολ και λένε την Αφροδίτη Μάνου φασιστρια και ότι αν ζούσε η αδελφή της θα ντρεπόταν.Και όλα αυτά γιατι θέλει να κατέβει την Κυριακή στο Συνταγμα στο λαϊκό συλλαλητήριο για την Μακεδονια με ιδεολογικές αντιφάσεις στο εσωτερικό του.Μια μέρα της ζωής της Αφροδίτης Μάνου συριζοτρολ είναι όλη σας η ζωή.