Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Παρασκευη 18 Ιανουαριου 2019


Τι λέει ο 63χρονος Σωτηρης Μιχος της Πατριωτικης Αριστερας για τα απειλητικά sms στην Παπακώστα: Ήθελα να δείξω ότι μία εθνική καταστροφή πάντοτε φέρνει δικαστήρια
2:47 μμ, Πέμπτη 17 Ιάν 2019
Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε πριν από λίγη ώρα ο 63χρονος ναυτικός Σωτηρης Μιχος που κατηγορήθηκε για την αποστολή δηθεν απειλητικών μηνυμάτων στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα. Αρθρογραφει στο http://www.patari.org/
Σύμφωνα με τη δικογραφία, τα μηνύματα αυτά ανέφεραν την φράση '' έρχεται Γουδή, η Μακεδονία δεν πωλείται'', τα οποία απέστειλε στις 13 Ιανουαρίου ενόψει της επικείμενης ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Τα μηνυματα του τα εστελνε με το ονομα του από το κινητο του. Παλικαρισια, σας Αριστερος. Ουτε κρυφτηκε, ουτε φοβηθηκε.
Ο Σωτήρης Μίχος κατά την έξοδό του από τα δικαστήρια Ευελπίδων δήλωσε: «Ήθελα να δείξω στην κ. Παπακώστα ότι μία εθνική καταστροφή πάντοτε φέρνει δικαστήρια. Δεν είχα κανέναν στόχο (σ.σ να την φοβίσω). Έχω ακούσει τους καλύτερους γεωστρατηγικούς αναλυτές της Ελλάδας που είπαν ότι η Συμφωνία αυτή δεν προσφέρει τίποτα». Η Παπακωστα δηθεν επειδη φοβηθηκε επαιξε θεατρο υπεβαλε παραιτηση στην πρωθυπουργο που δεν εγινε δεκτη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Όλοι-ες στο συλλαλητήριο την Κυριακη 20/1 στο Συνταγμα στις 14.00 κατά της Νατοικής συμφωνίας των Πρεσπών!!
Να μην νομιμοποιήσει ο ελληνικός λαός το επερχόμενο ολοκαύτωμα των Βαλκανίων, λόγω της διέλευσης των αγωγών Φυσικού αερίου!




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Έφερε σε πέρας τις μεταρρυθμίσεις που του υπαγόρευσαν οι πιστωτές της χώρας".
Αυτή η φράση από γαλλικό άρθρο, που αναδημοσιεύουν καμαρώνοντας τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, δίνει και την απάντηση στο γιατί χαρακτηρίζω κνώδαλο αυτόν που έκανε όσα του υπαγόρευσαν.
Αυτό ακριβώς σημαίνει η λέξη κνώδαλο!



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ευριπίδης Μπακιρτζής, ο "Κόκκινος Συνταγματάρχης": Διοικητής της Ομάδας Μεραρχιών Μακεδονίας του ΕΛΑΣ. Εγέρθητι !




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αφροδίτη Μάνου:
Τα εθνικά θέματα και τα θέματα Δημοκρατίας,
είναι αυτά που ενώνουν όλους τους πολίτες.
Πρώτη φορά μετά από χρόνια λέω ΕΜΕΙΣ και το εννοώ.
ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ λοιπόν, την Κυριακή, στο Σύνταγμα ..
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας υπογράφει
για Δημοψήφισμα
για τη Συμφωνία των Πρεσπών ...
Ο Γιάννης Κότσιρας υπογράφει
για Δημοψήφισμα
για τη Συμφωνία των Πρεσπών ...
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου υπογράφει
για Δημοψήφισμα
για τη Συμφωνία των Πρεσπών ..




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δημοψήφισμα για την Συμφωνία των Πρεσπών
dimopsifismatora.wordpress.com
Εμείς οι Δημοκρατικοί πολίτες που συνυπογράφουμε αυτό το κείμενοδηλώνουμε την αντίθεσή μας στη Συμφωνία των Πρεσπών μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της ΠΓΔΜ επειδή αυτή απεμπολεί τα ύψιστα δίκαια του ελληνικού λαού στο σύνολό του και δεσμεύει το μέλλον των επερχόμενων γενεών.
Για το λόγο αυτό ζητούμε να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για την κύρωση ή όχι της Συμφωνίας των Πρεσπών, ώστε να αποφασίσει ο ίδιος ο κυρίαρχος ελληνικός λαός γι’ αυτήν. Εξάλλου δεν είναι δυνατόν οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ να έχουν ήδη εκφραστεί με δημοψήφισμα επί της συγκεκριμένης συμφωνίας και να μην παρέχεται το αντίστοιχο δικαίωμα στους Έλληνες πολίτες. Γιατί, σε τελευταία ανάλυση, το θέμα αυτό είναι εθνικό και συγχρόνως θέμα δημοκρατίας.
https://www.gopetition.com/petitions/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%B5%CF%83%CF%80%CF%8E%CE%BD.html?fbclid=IwAR16SUoRcHyHfJr69lrM72FpcLNelEjZkX7ymQmKdHhDrxcQaOLa0d3IUnM#.XEHkpk_bMt8.facebook
5987 Signatures




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πάνω από 100.000 άνθρωποι από Βόρεια Ελλάδα μόνο με λεωφορεία. Αθηναίοι η σειρά σας!



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



17/01/19 10:30
Ιδιαίτερο κάλεσμα προς τους Αθηναίους να δώσουν το παρών στο Συλλαλητήριο της Κυριακής απευθύνουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Είναι σαφές πως η μαζική συμμετοχή των κατοίκων της Αθήνας στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών μπορεί να εκτοξεύσει τον αριθμό του πλήθους που θα διαδηλώσει στην πλατεία Συντάγματος το μεσημέρι της Κυριακής.
«Την Κυριακή η καρδιά της Μακεδονίας θα χτυπά στην πλατεία Συντάγματος. Έλληνες από τη Βόρειο Ήπειρο, από όλη την ομογένεια, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη θα αφήσουν τη βόλεψή τους και θα ταξιδέψουν για την πρωτεύουσα για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας. Από αυτή τη μάχη δεν μπορούν να λείπουν οι πολίτες της Αττικής. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους Αθηναίους που αγαπούν την πατρίδα τους να δώσουν βροντερό παρών στο Σύνταγμα την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι. Ο Παύλος Μελάς άφησε το σπίτι του και την οικογένειά του για να απελευθερώσει τη Μακεδονία. Ας κάνουμε όλοι μας το χρέος μας, τιμώντας τη μνήμη όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους για τα αγιασμένα χώματα της Μακεδονία μας και ας φωνάξουμε με μία φωνή ότι το όνομά μας είναι η ψυχή μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσιος.
«Τα μηνύματα που λαμβάνουμε από όλη την Ελλάδα είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Ο αριθμός των τουριστικών λεωφορείων από την επικράτεια είναι αυξημένος σε σχέση με το συλλαλητήριο του περασμένου Φεβρουαρίου. Αν ο λαός της Αθήνας δώσει μαζικό παρών στο συλλαλητήριο τότε θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη μαζική συγκέντρωση κόσμου στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας» δήλωσε το μέλος του Φορέα Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία, Μιχάλης Πατσίκας.
Πέρα από τη συμμετοχή των Αθηναίων και τον αριθμό των διαδηλωτών που θα καταφτάσουν στην πρωτεύουσα με τουριστικά λεωφορεία και ΙΧ σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν καθώς και το κατά πόσο η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής θα διευκολύνει τους διαδηλωτές να προσεγγίσουν στην ώρα τους την πλατεία Συντάγματος.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Εμίρ Νεμάνια Κουστουρίτσα (σερβικά: Емир Немања Кустурица): "Την ημέρα της γιορτής του Αγίου Γεωργίου (Đurđevdan) το 2005 ο Εμίρ Κουστουρίτσα βαπτίστηκε ως μέλος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με το όνομα Νεμάνια (Немања) στη μονή Σαβίνα του Μαυροβουνίου, κοντά στο Herceg Novi. Σε αυτούς που άσκησαν κριτική θεωρώντας αυτό ως την έσχατη προδοσία προς τις βοσνιακές ρίζες του, απάντησε ότι: "'Ο πατέρας μου ήταν αθεϊστής και πάντα περιέγραφε τον εαυτό του ως Σέρβο. Εντάξει, μπορεί να ήμασταν μουσουλμάνοι για 250 χρόνια, αλλά πρώτα ήμασταν Ορθόδοξοι και βαθιά μέσα μας ήμασταν πάντα Σέρβοι, η θρησκεία δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Γίναμε μουσουλμάνοι μόνο για να γλιτώσουμε από τους Τούρκους."



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Γιατί η ΝΔ δεν μπλοκάρει με παραίτηση της Κ.Ο. την εκχώρηση της Μακεδονίας; - Ίσως γιατί δεν θέλει;
Καλά, ας μην κουραστεί τόσο, ας ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία των τριών πέμπτων της Βουλής. Ή του πέφτει βαρύ κι αυτό;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Που είστε δάσκαλοι και καθηγητές;... αποδέχεστε τον εξευτελισμό, Σλάβοι και Αλβανοί να αποφασίζουν τη διδακτέα ύλη;




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΤΑΚΤΟ: Συνέντευξη Τύπου
των αρχαιολόγων
για την μεταβίβαση
αρχαιολογικών χώρων
στο Υπερταμείο

Πρόσκληση σε συνέντευξη Τύπου με θέμα την προσφυγή του ΣΕΑ για την μεταβίβαση αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και ακινήτων που σχετίζονται με την πολιτιστική κληρονομιά στο «Υπερταμείο» την Πέμπτη 17/1/2019 στις 12.30 στο κτήριο του ΣΕΑ.
Ζητώντας την άμεση δημοσιοποίηση του πλήρους καταλόγου αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων και γενικότερα ακινήτων που χρησιμοποιούνται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και τα οποία περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 10.119 ακινήτων που μεταβιβάζονται στην ΕΤ.Α.Δ -Α.Ε. και την άμεση έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης ονομαστικής εξαίρεσης από τη μεταβίβαση κάθε δικαιώματος (κυριότητας και διαχείρισης) όλων των παραπάνω και του περιβάλλοντος χώρου αυτών ή μέρους των ακινήτων αυτών που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 196 του Ν. 4389/2016 προς την ΕΤ.ΑΔ.- Α.Ε. και οποιαδήποτε συναφή εταιρεία ή οργανισμό στο διηνεκές, ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων εμμένει και προχωρά στην αίτηση ακύρωσης των Υπουργικών Αποφάσεων.
Για την παρουσίαση των νομικών κινήσεων και των θέσεων του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, στο πλαίσιο της εκδικαζόμενης αίτησης ακύρωσης, σας  καλούμε σε συνέντευξη τύπου  στο κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134-136,  την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12.30 μμ.

Αθήνα,   15.1.2019.
http://www.arxeion-politismou.gr/2019/01/synentefxi-Typou-arxaiologon.html?spref=fb&fbclid=IwAR29pAzhMdqN6jQkedx_wzGlcO9jJQyuTAwwy5XDCboEEjvrktRIKbEvsfM




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν αναγνωρίζουμε κανένα κράτος στα βόρεια σύνορά μας με το όνομα Μακεδονία.

Απόφαση της ΠΓ του ΕΠΑΜ για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου
Η ΠΓ του ΕΠΑΜ, στη συνεδρίασή της, της 15/1/19, εξέτασε το θέμα του συλλαλητηρίου ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών, που διοργανώνεται για τις 20 Ιανουαρίου.
Λαμβάνοντας υπόψιν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, την προσβολή στο συναίσθημα του λαού που αποτελεί η Συμφωνία των Πρεσπών και την έντονη λαϊκή κινητοποίηση που προκαλεί αυτή η προσβολή, καθώς και το γεγονός ότι η κατάσταση σχετικά με τα εθνικά μας θέματα έχει μπει σε μια πολύ επικίνδυνη τροχιά και η παραπληροφόρηση του κόσμου είναι στο απώγειό της, η ΠΓ αποφάσισε,
τη συμμετοχή του ΕΠΑΜ στο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου, με διακριτική αλλά εμφανή την κομματική μας ταυτότητα, διατηρώντας και οριοθετώντας το δικό μας πολιτικό πλαίσιο και προβάλλοντας τις θέσεις μας για το ζήτημα της αναγνώρισης του κρατιδίου των Σκοπίων:
- Δεν αναγνωρίζουμε κανένα κράτος στα βόρεια σύνορά μας με το όνομα Μακεδονία.
- Πολύ περισσότερο όμως, δεν αναγνωρίζουμε το συγκεκριμένο κρατίδιο, ασχέτως ονομασίας, όπως και κάθε άλλο τεχνητό κρατίδιο που προέκυψε από τον βίαιο διαμελισμό ενός ενιαίου και κυρίαρχου κράτους, όπως ήταν η Γιουγκοσλαβία, με την παράνομη στη βάση του Διεθνούς Δικαίου πολεμική επέμβαση των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Δεν αποδεχόμαστε ως τετελεσμένα, γεγονότα που παραβιάζουν τις θεμελιώδεις αρχές του Διεθνούς Δικαίου και τα στοιχειωδη ανθρώπινα δικαιώματα. Η αναγνώριση τεχνητών κρατιδίων, τα οποία δημιουργούνται από τις μεγάλες δυνάμεις με μόνο σκοπό να λειτουργήσουν ως μαριονέτες και υπηρέτες των συμφερόντων τους, αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης και απειλή για την ασφάλεια και την ειρήνη στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων.
- Είμαστε κάθετα αντίθετοι στη Συμφωνία των Πρεσπών, όχι μόνο επειδή παραδίδει το όνομα «Μακεδονία», αλλά επειδή βάζει τις βάσεις για την αναδιάταξη των συνόρων στα Βαλκάνια, αγνοώντας ότι αυτά καθορίστηκαν κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των λαών με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου το 1913, μετά από πολύχρονες συγκρούσεις και με βαρύ κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Οτιδήποτε μας πάει πίσω από τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για νέες συγκρούσεις και αιματοκύλισμα των λαών των Βαλκανίων. Η Συμφωνία των Πρεσπών διαχωρίζει τους λαούς στη βάση φυλετικών-αιματολογικών κριτηρίων, ένας φυλετισμός ο οποίος υποδαυλίζει εθνικιστικές εξάρσεις και αποτελεί τη ρίζα του ρατσισμού. Στόχος είναι η αναταραχή και η αποσταθεροποίηση της περιοχής, η διάλυση των οργανωμένων κυρίαρχων κρατών, το «γκριζάρισμα» της περιοχής, ώστε να είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο υπερεθνικών οργανισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν θα επιτρέψουμε τον διαμελισμό της Πατρίδας μας και μάλιστα με πρόσχημα το δήθεν πατριωτικό πρόταγμα της ελληνικότητας της Μακεδονίας. Η Μακεδονία είναι ελληνική μόνο στο πλαίσιο μιας ενιαίας, αδιαίρετης και εθνικά ανεξάρτητης Ελλάδας!
Συναγωνιστές, συναγωνίστριες,
Διανύουμε μια περίοδο που η κατάσταση στην πατρίδα μας και τη γύρω περιοχή γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, καθώς το σύστημα «ακονίζει τα μαχαίρια» και φυσικά χρησιμοποιεί στο έπακρο τα μεγάλα του όπλα, που είναι η παραπληροφόρηση και ο αποπροσανατολισμός του κόσμου. Οι προσπάθειες διχασμού του λαού, ώστε να είναι αδύναμος να αντιδράσει αποτελεσματικά, καθώς και οι προσπάθειες εκμετάλλευσης και χειραγώγησης του αγνού, πατριωτικού συναισθήματος που χαρακτηρίζει τον λαό μας, είναι ήδη εμφανείς και θα ενταθούν σε απίστευτο βαθμό. Η ευθύνη μας είναι μεγάλη στο να μπορέσουμε να κρατήσουμε ψηλά και να υπερασπιστούμε με θάρρος και παρρησία τα πατριωτικά προτάγματα, να εκφράσουμε το αγνό, λαϊκό πατριωτικό συναίσθημα και να ανταποκριθούμε στον ιστορικό μας ρόλο, να λειτουργήσουμε ως καταλύτης των εξελίξεων. Οφείλουμε να επωμιστούμε το βάρος αυτής της ευθύνης και να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας ώστε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Αθήνα 17 Ιανουαρίου 2019
Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ 20/01, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 13:00 ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΣΟΡΟΣ
Σχολιο.- Σας λογάριαζα για περισσότερο ευφυείς. Τί αντιφασιστική αντισυγκέντρωση ρε παιδιά με τις πλάτες της φασιστικής κυβέρνησης του συριζα; Τί σχέση έχει αυτή η πρωτοβουλία σας με τις αναλύσεις σας για τον ιμπεριαλισμό στα Βαλκάνια και τη Μέση ανατολή. Τελικά, το δέλεαρ να οργανώσει κανείς κάναν πιτσιρικά είναι ισχυρότερο από την πολιτική συνέπεια. Έτσι δείχνετε τουλάχιστον. Λυπάμαι.
Σχολιο.- Γαργάρα πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι η ΚΑΘΑΡΗ επιταγή του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Δυστυχώς για εσάς το συλλαλητήριο που υβρίζεται είναι το μόνο που στέκεται αντίθετο ως προς το ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε, καθώς θα υπάρχουν δυνάμεις που έχουν καθαρή ρητορική απέναντι τους, έστω και αν μεγάλη μερίδα του κόσμου δεν το αντιλαμβάνεται. Αν είχατε διάθεση δημοκρατική και αληθινά αντικατοχική, θα πηγαίνατε εκεί με τους συντρόφους σας για να δείξετε το ΄΄σωστό΄΄ δρόμο στο λαό, γιατί οι αντισυγκεντρώσεις των 100 ατόμων που κάνετε είναι το υπόστρωμα ανάπτυξης και στήριξης του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.
Σχολιο.-  θα έπρεπε να σε προβληματίζει η κοινή σου θέση (ενάντια στο συλλαλητήριο) με την θέση του Π. Κωνσταντίνου και τους κάλπικους Αντιφά και που όμως δεν έχουν τη δική σου θέση στο θέμα της Συρίας αλλά τη θέση του ληστρικού ιμπεριαλισμού! Το ξέρεις και παρ' όλα αυτά δεν προβληματίζεσαι... Και αν νομίζεις πως τέτοια πρακτόρια δεν κάνουν την ίδια βρώμικη δουλειά ενάντια στη χώρα μας και το λαό της, μέχρι και τον διαμελισμό και τη δική μας προσφυγιά ακόμη και μέσα στην ίδια μας τη χώρα, είσαι φίλε πολύ γελασμένος.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τι μπορεί να κολλήσετε εάν δεν πλύνετε τα καινούργια ρούχα πριν τα φορέσετε;
Το καινούριο πουκάμισο μπορεί να είναι «ποτισμένο» με χημικά ή και μικρόβια. Ακόμα κι αν θεωρείτε βαρετό να βάζετε πλυντήριο, είναι 1000 φορές πιο ενοχλητικό να κολλήσετε ψείρες, έκζεμα ή κάποια δερματοπάθεια.
«Χημικά από τις βαφές των υφασμάτων και ίχνη φορμαλδεΰδης ανιχνεύονται συχνά στα ρούχα, που παράγονται στα εργοστάσια και μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο ανθρώπινο δέρμα», λέει ο δρ. Ντόναλντ Μπελσίτο, καθηγητής Δερματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια.
Σύμφωνα με άρθρο της Wall Street Journal, τα καινούργια ρούχα για να είναι ασφαλή θα πρέπει να πλένονται δύο φορές, πριν φορεθούν.
Τα περισσότερα συνθετικά υφάσματα βάφονται με χρώματα ανιλίνης – κατάλοιπα της οποίας φεύγουν με δύο πλυσίματα – αλλά αρκετοί ανυπόμονοι αγοραστές παρατηρούν εξανθήματα που προκαλούν κνησμό «κυρίως σε περιοχές όπου υπάρχει τριβή ή εφίδρωση, όπως η μέση, ο λαιμός, οι μηροί και οι μασχάλες».
Η ρητίνη ουρίας-φορμαλδεΰδης χρησιμοποιείται για να μην τσαλακώνονται τα συνθετικά υφάσματα, που περιέχουν βαμβάκι και πολυεστέρα. Παρά το γεγονός ότι στις περισσότερες χώρες υπάρχουν κανονισμοί για τα επιτρεπόμενα όρια της φορμαλδεΰδης, σύμφωνα με έρευνα που είχε γίνει πριν από πέντε χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, αρκετά από τα υφάσματα που πωλούνται στις ΗΠΑ ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια ρητίνης.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Δεν υπάρχει πιο απλό και χαρακτηριστικο παράδειγμα του ξεπουληματος όλης της χώρας!... Εδώ και 4 μήνες η κυβέρνηση μπορούσε απλά να βγάλει μια ανακοίνωση! Αλλά δεν βγαίνει...
Αποκάλυψη: Αυτά είναι τα 587 μνημεία που διεκδικεί το Υπερταμείο [λίστα]
Κατάλογο 587 μνημείων που κινδυνεύουν με μεταβίβαση στο Υπερταμείο έδωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει τη δέσμευση για εξαίρεση των μνημείων από τη μεταβίβαση.
Η Κνωσός, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, οι προμαχώνες από το Ενετικό Κάστρο του Ηρακλείου, το Κάστρο της Χίου, η Σπιναλόγκα, η Ακρόπολη της Σπάρτης, ο Τάφος του Λεωνίδα, το Βυζαντινό Κάστρο των Τρικάλων, το Φρούριο Φιρκά, τα Ενετικά Νεώρια των Χανίων, το Υστερομινωικό Νεκροταφείο των Αρμένων, η Ροτόντα (μνημείο UNESCO), η Αχειροποίητος (μνημείο UNESCO), ο Λευκός Πύργος, το ανάκτορο του Γαλέριου στην πλατεία Ναυαρίνου, το δάσος του Σέιχ Σου, το Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Ρωμαϊκό Στάδιο Αμφιθέατρο των Πατρών, το Κάστρο της Πάτρας, το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, ο αρχαιολογικός χώρος των Αιγών και οι βασιλικοί τάφοι της Βεργίνας, ο αρχαιολογικός χώρος των Φιλίππων (μνημείο UNESCO), το Παλαιό Φρούριο της Κέρκυρας, ο αρχαιολογικός χώρος στο Λευκαντί στην Εύβοια, το Ακρωτήρι της Σαντορίνης, ο αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας, η Ηετιώνεια Πύλη στον Πειραιά.
Αυτά είναι μερικά μόνο από 587 μνημεία και πολιτιστικά ακίνητα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και τα οποία περιλαμβάνονται στα 10.119 που με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου έχουν μεταβιβαστεί στην ΕΤΑΔ ΑΕ που ανήκει στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, πιο γνωστή ως Υπερταμείο.
Ο κατάλογος των 587 μνημείων και ακινήτων, τον οποίο δημοσιεύουμε και εμείς, αποτελεί μέρος των συνολικά 2329 μνημείων και ακινήτων που το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έχει ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να εξαιρεθούν της μεταβίβασης στο Υπερταμείο.
Δεν δίνει στοιχεία
Όμως, μέχρι τώρα και παρά τα επίμονα αιτήματα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων το υπουργείο Πολιτισμού έχει αρνηθεί να δώσει στη δημοσιότητα τον πλήρη σχετικό κατάλογο με τα μνημεία που το ίδιο εκτιμά ότι πρέπει να εξαιρεθούν.
Την ίδια στιγμή, παρά το θόρυβο που έχει προκληθεί και παρά τις αντιδράσεις τοπικών και επιστημονικών φορέων, το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει προχωρήσει στις σχετικές εξαιρέσεις ούτε έχει εκδώσει σχετική τροποποιητική απόφαση, επικαλούμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, την ανάγκη να «ακούσουμε τι λένε και οι “θεσμοί”»
Γι’ αυτό το λόγο και οι αρχαιολόγοι επιμένουν ότι αυτό που απαιτείται είναι ρητή εξαίρεση από τη μεταβίβαση της κυριότητας, της νομής και της διαχείρισης όλων των αρχαιολογικών και πολιτιστικών ακινήτων και θεσμική θωράκιση του καθεστώτος τους.
Δείτε εδώ αναλυτικά τη λίστα
https://www.in.gr/2019/01/18/greece/apokalypsi-ayta-einai-ta-587-mnimeia-pou-diekdikei-ypertameio-lista/?fbclid=IwAR3WhM6Q3lwx12vCY79BURp-2QJtJywkf3C-117wPmFfcJT1Tuax_ttQqvU




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Facebook κατάργησε εκατοντάδες σελίδες με αντιΝΑΤΟικό περιεχόμενο
O αμερικανικός κολοσσός του ίντερνετ, Facebook, κατάργησε την Πέμπτη εκατοντάδες σελίδες με αντιΝΑΤΟικό -κυρίως- περιεχόμενο, ισχυριζόμενο ότι είναι ψευδείς και ουσιαστικά διαχειρίζονται από υπαλλήλους του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων «Sputnik» (Σπούτνικ).
Συγκεκριμένα ο αμερικανικός κολοσσός του ίντερνετ, δήλωσε ότι οι 364 σελίδες και οι λογαριασμοί που καταργήθηκαν, είχαν σχεδόν 800.000 οπαδούς και είχαν ξοδέψει περίπου 135.000 δολάρια σε διαφημίσεις στην πλατφόρμα από τον Οκτώβρη του 2013 έως αυτόν το μήνα. Οι χώρες που φιλοξενούσαν τους λογαριασμούς ήταν η Ρουμανία, η Λετονία, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Γεωργία και η Μολδαβία.
Από την πλευρά του, το «Σπούτνικ» ανέφερε ότι η απόφαση ήταν «σαφώς πολιτική στη φύση της, και συνιστά πρακτικά λογοκρισία» προσθέτοντας ότι επτά σελίδες του πρακτορείου «στις γειτονικές χώρες έχουν αποκλειστεί».
Επιπλέον, το Facebook αφαίρεσε άλλες 107 σελίδες, ομάδες και λογαριασμούς από την Ουκρανία, επίσης με την πρόφαση ότι μετέδιδαν αντιουκρανικό περιεχόμενο ως «μέρος ενός δικτύου» που προέρχεται από τη Ρωσία.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η "προοδευτικότητα" των Συριζαίων είναι η εξυπηρέτηση των Ιμπεριαλιστικών συμφερόντων των ΗΠΑ και του Ισραήλ, κάνοντας την χώρα μας, αποικία τους.
Οι ίδιοι Συριζαίοι και τα τσουτσέκια που τους υπερασπίζονται, που μονίμως καταγγέλλουν τον ελληνικό λαό ως φασίστες.
Στην φωτογραφία ο τρόπος που οι ΗΠΑ μετέδωσαν την "πρόοδο" και την "Δημοκρατία" στο Ιράκ.
 Οσοι ειναι πραγματικά αριστεροι θα πρεπε να γνωριζουν οτι η αριστερα ήταν πρωτα γνησιοι πατριωτες. Εκτος αν οι συριζαιοι θα μας πουν οτι και οΤσε ηταν φασιστας



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αρθρο 28 του Συνταγματος
Για να εξυπηρετηθει σπουδαιο εθνικο συμφερον, με συνθηκη ή συμφωνια, σε οργανα διεθνων οργανισμων. Για την ψηφιση νομου που κυρωνει αυτή τη συμφωνια η συνθηκη απαιτειται πλειοψηφια των τριων πεμπτων των βουλευτων.
ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΤΑ 3/5. 180 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΗΛΑΔΗ!!!



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ανακοίνωση ΜΕΚΕΑ

ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!

Το Μέτωπο Κοινωνικής και Εθνικής Απελευθέρωσης (ΜΕΚΕΑ) καλεί κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να βρίσκονται όλοι στην Πλατεία Συντάγματος στις 20 του Γενάρη για να δοθεί στην συγκέντρωση για την υπεράσπιση της Μακεδονίας χαρακτήρας λαϊκού δημοψηφίσματος. Δηλαδή του δημοψηφίσματος που αυθαίρετα μάς στέρησε η «αριστερή» κυβέρνηση των πολιτικών απατεώνων, ενώ ακόμη και ο Ζάεφ δεν τόλμησε να κάνει παρόμοια αθλιότητα για ένα θέμα εθνικής σημασίας, αλλά φυσικά στη συνέχεια, σαν καλό παιδί του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αγνόησε τον λαό που στη συντριπτική του πλειοψηφία απείχε μαζικά από το δημοψήφισμα!
Τα ελεεινά ανδρείκελα, οι ιστορικοί εγκληματίες του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ολοκλήρωσαν και εδραίωσαν τη στυγνή Ευρωκατοχή της χώρας μας και ολοκλήρωσαν την καταστροφή του λαού μας, σε διατεταγμένη αποστολή ολοκληρώνουν το έγκλημα, με την εκχώρηση κάθε Εθνικής κυριαρχίας στην Υπερεθνική Ελίτ και τα όργανά τους στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ: με πρωταγωνιστές τους άθλιους Τσίπρα και Κοτζιά (του τ. «κομμουνιστή» που τραγουδούσε μαζί με την υπόλοιπη Νατοϊκή αλητεία «εμείς είμαστε ο κόσμος») να υπογράφουν την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, εκτελώντας όπως πάντα τις εντολές των υπερεθνικών πατρόνων τους, ξεπουλώντας τώρα και το όνομα της Μακεδονίας, αφού πρώτα ξεπούλησαν ολόκληρη την Ελλάδα!
Είναι εξοργιστικό για όποιον πολίτη παρακολουθεί στοιχειωδώς τις εξελίξεις πώς Τσίπρας και Ζάεφ με Νατοϊκές μεθοδεύσεις πέρασαν την συμφωνία, σε πλήρη περιφρόνηση της λαϊκής βούλησης και στις δυο χώρες. Κόβουν και ράβουν στα Βαλκάνια, αλλά και παντού οι παγκοσμιοποιητές, και ο μόνος που μπορεί να τους σταματήσει σε κάθε χώρα είναι ο λαϊκός παράγοντας, ο λαϊκός αγώνας, όπως ήδη συμβαίνει στις Ευρωπαϊκές χώρες.
Δηλώνουμε, λοιπόν, ότι αυτοί οι ελεεινοί βουλευτές που (με το αζημίωτο –τουλάχιστον–της καρέκλας) θα τολμήσουν να περάσουν τη συμφωνία μαζί με τα δεκανίκια τους, διαπράττουν Εθνική Προδοσία και αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσουν σε Ειδικό δικαστήριο για το κακούργημά τους να μη θέσουν στην κρίση του Ελληνικού λαού ένα μείζον θέμα εθνικής σημασίας. Και φυσικά να τονίσουμε, σε αντιπαραβολή, ότι ο Σκοπιανός Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν υπέγραψε την συμφωνία που υπαγόρευσαν στους Ζάεφ, Τσίπρα και κακό συναπάντημα η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με προφανή στόχο τη στρατηγική περικύκλωση της Ρωσίας. Φυσικά, οι «σύμμαχοί» μας παρόμοιο ξεπούλημα είχαν κάνει και σχετικά με την Κύπρο, οπότε δεν μας εκπλήσσουν όλα αυτά…
Φτάσανε την Ελλάδα στο έσχατο όριο απώλειας Εθνικής, Οικονομικής και πολιτιστικής Κυριαρχίας. Εξοντώνουν έναν λαό.  Ο Αγώνας από δω και πέρα πρέπει να είναι αμείλικτος, για την Εθνική και Κοινωνική μας απελευθέρωση, ενάντια στην  Παγκοσμιοποίηση, την Ευρωδικτατορία και τους ντόπιους συνεργάτες τους που στηρίζουν τη σημερινή Κατοχή, δηλαδή τους σημερινούς Τσολάκογλου.  Καλούμε κάθε Έλληνα να το συνειδητοποιήσει αυτό. Και σαν ΜΕΚΕΑ θα είμαστε επίσης αμείλικτοι με όλους αυτούς που κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό με «πατριωτικές» ή «αριστερές» κορώνες, ενώ στην πραγματικότητα δεν του προσφέρουν καμία διέξοδο και στην ουσία βρίσκονται στην ίδια μεριά με τους δυνάστες μας. …

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ
ΛΑΪΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ!

ΜΕΚΕΑ – ΜΕΤΩΠΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ – 17/1/2019




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
12ος νεκρός συνάδελφος διανομέας
Η αυγή του νέου χρόνου μας βρίσκει ως κλάδο μπροστά σε ένα ακόμη προμελετημένο έγκλημα. Ο μόλις 21 ετών συνάδελφος μας σκοτώθηκε εν ώρα εργασίας το βράδυ της Πέμπτης  στα Χανιά. Το 12ο εργατικό δυστύχημα –δολοφονία έχει ΕΝΟΧΟΥΣ!
Α) Τους εργοδότες μας οι οποίοι μας έχουν ανασφάλιστους ή υποασφαλισμένους, αρνούνται να μας πληρώνουν τις προσαυξήσεις από αργίες, νυχτερινά, υπερωρίες, ενώ τα τελευταία χρόνια μας κλέβουν κυριολεκτικά και τα Δώρα κι όταν διαμαρτυρόμαστε μας ξυλοκοπούν, μας μηνύουν για συκοφαντική δυσφήμιση κτλ. Απαιτούν να εργαζόμαστε δεκάωρα/δωδεκάωρα, πολλές φορές χωρίς ρεπό, να πηγαίνουμε γρήγορα τις παραγγελίες γιατί λειτουργούν στις περισσότερες περιπτώσεις με λιγότερους διανομείς απ όσους απαιτούνται. Κι όλα αυτά με δικό μας μηχανάκι, βενζίνες, εξοπλισμό κτλ.
Β) Την κυβέρνηση που καταρρέει, χρησιμοποιώντας τους νεκρούς διανομείς για τα πολιτικά της παιχνίδια και μόνο, χωρίς να προσπαθεί στην πράξη να λύσει το πρόβλημα εκδίδοντας γενικόλογες εγκυκλίους.
Κάτω από την πίεση των δεκάδων παρεμβάσεων μας/ κινητοποιήσεων, μοτοπορειών τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, το υπ. Εργασίας αναγκάστηκε να εκδώσει μια εγκύκλιο η οποία είναι σημαντική, ωστόσο αφήνει αρκετές ασάφειες.
Απαιτούμε από το υπ. Εργασίας να ξεκαθαρίσει ότι οι εργοδότες είναι υποχρεωμένοι να μας παρέχουν το μηχανάκι, να πληρώνουν τις βενζίνες, τα ασφάλιστρα κτλ. και να αφήσουν τα μισόλογα και τις γενικολογίες. Απαιτούμε, το κράνος να είναι υποχρέωση του εργοδότη σαν Μέσο Ατομικής Προστασίας!
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ!
Συνάδελφοι, δε θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να πραγματοποιηθούν όλα τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας.
Καλούμε όλους τους διανομείς –ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ- να επικοινωνήσουν μαζί μας για να δημιουργήσουμε Επιτροπές Διανομέων ΠΑΝΤΟΥ!. Γιατί ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την ζοφερή πραγματικότητα είναι η συλλογική δράση, η αλληλεγγύη και ο αγώνας. Μόνο έτσι θα προστατέψουμε τις ζωές μας και θα επιβάλλουμε τα δικαιώματα μας!

 Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονικης




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Πρόεδρος του Λιβάνου προσκάλεσε τη Συρία να συμμετάσχει στην Οικονομική Σύνοδο της Αραβικής Λίγκας που θα γίνει στη Βηρυτό αλλά η Συρία αρνήθηκε….
17/1/2019
Παρά τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τις ΗΠΑ στις αραβικές χώρες και κυρίως στην κυβέρνηση Λιβάνου η Βηρυτός προσκάλεσε τη Συρία στην οικονομική Σύνοδο της Αραβικής Λίγκας που θα γίνει στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.
Η Συρία δέχθηκε από τον πρόεδρο του Λιβάνου τον Michel Aoun μια πρόσκληση για την  (LAS) στη Βηρυτό αλλά αρνήθηκε να συμμετέχει στο forum, δήλωσε ο πρέσβης της Συρίας στο Λίβανο.
Ο Ali Abdul-Kerim δήλωσε την Πέμπτη 17 Γενάρη στην τηλεόραση του Al-Mayadeen ότι η Δαμασκός είναι πεπεισμένη πως η Αραβική Λίγκα  « δεν εγκατέλειψε την λανθασμένη της προσέγγιση έναντι των εξελίξεων στη Συρία». H Aραβική Λίγκα ανέστειλε από το 2011 τη συμμετοχή της Συρίας στον οργανισμό της.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΟΜΒΑ ΑΣΑΝΤ: ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟ  »επιχειρούν διάσπαση στο Πατριαρχείο Αντιοχείας στα πρότυπα Ουκρανίας. Να σταματήσει η διαίρεση γιατί θα έχουμε εκατοντάδες Ορθόδοξες εκκλησίες και μόνο ένα Βατικανό »
17/1/2019
Ο Πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ ‘Ασαντ, δήλωσε σε συνάντηση με Ρωσική αντιπροσωπεία ότι επιχειρείται η διαίρεση της Εκκλησία της Αντιόχειας στη Συρία και το Λίβανο με τρόπο παρόμοιο με το εκκλησιαστικό σχίσμα στην Ουκρανία, ανέφερε το μέλος της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας  Dmitry Sablin ο οποίος ηγείται της αντιπροσωπείας και ο οποίος είναι συμπρόεδρος της ομάδας εργασίας για την εφαρμογή της συμφωνίας μεταξύ του κόμματος της Ενιαίας Ρωσίας και του Κόμματος Αραβικής Σοσιαλιστικής Αναγέννησης (Ba’ath), σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους την Πέμπτη μετά από συνάντηση με τον ηγέτη της Συρίας .
« Οι προσπάθειες διάσπασης των πιστών είναι μία από τις πιο σοβαρές προκλήσεις όχι μόνο για σας, αλλά και για μας », ανέφερε ο βουλευτής ότι είπε ο  Assad. « Σήμερα βλέπουμε προσπάθειες για διάσπαση της εκκλησίας στο έδαφός μας, δηλαδή, μια προσπάθεια  διαίρεσης της Εκκλησία της Αντιόχειας στη Συρία και το Λίβανο ». Ο Πρόεδρος σημείωσε ειδικότερα ότι συζητήθηκε η χορήγηση ανεξαρτησίας στη Λιβανέζικη Μητρόπολη και προειδοποίησε ότι «η συνέχιση αυτής της διαδικασίας θα μπορούσε ν΄ακολουθηθεί».
Ο αρχηγός του συριακού κράτους επεσήμανε την ανάγκη «να εμποδιστεί αυτή η διαίρεση σε όλες τις διεθνείς πλατφόρμες», συνέχισε ο Sablin. « Διαφορετικά, θα έχουμε εκατοντάδες Ορθόδοξες Εκκλησίες και μόνο ένα Βατικανό », ανέφερε ο Άσαντ.
« Όταν βλέπουμε τεχνητές προσπάθειες διαίρεσης των ανθρώπων, διάσπασης της εκκλησίας, έτσι όπως γίνεται στην Ουκρανία, είναι απαραίτητο να συναντηθούμε και να λάβουμε από πρώτο χέρι πληροφορίες », τόνισε ο Σύριος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι « η σημερινή μάχη δεν είναι μόνο για τη Συρία αλλά για ολόκληρο τον κόσμο ».
« Ο Χριστιανισμός είναι η αγάπη και η ειρηνική συνύπαρξη, αλλά βλέπουμε ότι σήμερα αυτό δεν λειτουργεί υπό το φως των προσπαθειών για διάσπαση λαών και εκκλησιών », επεσήμανε ο Άσαντ. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία « συνυπήρχε με τη Δύση ειρηνικά για 20 χρόνια, αλλά σήμερα δέχεται επίθεση από όλες τις πλευρές και αυτές οι επιθέσεις δεν δείχνουν κανένα σημάδι ύφεσης »….
Η Εκκλησία της Αντιόχειας είναι μια τοπική αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία αποτελούμενη από μητροπόλεις, οι οποίες βρίσκονται κυρίως στη Συρία και το Λίβανο καθώς και στο Ιράκ, στο Κουβέιτ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στο Μπαχρέιν και στο Ομάν. Η εκκλησία έχει επίσης αραβικές ενορίες στην Ευρώπη, τις χώρες της Βόρειας και της Νότιας Αμερικής και την Αυστραλία.tass 17/1/19




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



‘Η Ορθόδοξη Επισκοπή της Βηρυτού είναι ένας από τους πυλώνες του Πατριαρχείου Αντιοχείας και θα παραμείνει προσκολλημένη σε αυτό » δηλώνει ο Μητροπολίτης Βηρυτού.
18/1/2019 – 14.00
Ένα ακόμη δημοσίευμα σήμερα αυτή τη φορά από λιβανέζικο μέσο που σχετίζεται με τη χθεσινή δήλωση Άσαντ σε ρώσικη αντιπροσωπεία ότι επιχειρείται διάσπαση στο εσωτερικό του Πατριαρχείου Αντιοχείας με μητρόπολη Λιβάνου ν΄αποσχίζεται στα πρότυπα του ουκρανικού.  »Η Ορθόδοξη Επισκοπή της Βηρυτού και Περιχώρων είναι ένας από τους πυλώνες του Πατριαρχείου Αντιοχείας και θα παραμείνει προσκολλημένη σε αυτό » δηλώνει ο Μητροπολίτης Βηρυτού Elias (Aude) σε μια αντιπροσωπεία από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που τον επισκέφθηκε. Τόνισε ότι «η Επισκοπή της Βηρυτού είναι ένας από τους πυλώνες του Πατριαρχείου Αντιοχείας και θα  παραμείνει προσκολλημένη σε αυτό συνεργαζόμενη με τις υπόλοιπες μητροπόλεις του Πατριαρχείου της Αντιοχείας για τη διατήρηση της Ορθόδοξης παράδοσης (στην περιοχή μας). » Πρόσθεσε  ότι η Αρχιεπισκοπή της Βηρυτού είναι  »υπερήφανη που ανήκει στο Πατριαρχείο Αντιοχείας, όπου για πρώτη φορά οι μαθητές κλήθηκαν Χριστιανοί, αλλά αυτή η υπαγωγή δεν είναι σ΄ αντίθεση με τις εργασίες της για τη φροντίδα των παιδιών της και την ανάπτυξη των θεσμών της. « mtv 18/1/19




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα γεννήθηκε και έφυγε από τη ζωή, ο κορυφαίος του μπουζουκιού Βασίλης Τσιτσάνης
 Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 12:41

«Ο Βασίλης Τσιτσάνης σφραγίζει με το έργο του βαθιά και τελειωτικά την εποχή μας», έλεγε ο Μίκης Θεοδωράκης, προλογίζοντας τη συναυλία προς τιμή του μεγάλου λαϊκού συνθέτη, στον Κόκκινο Βράχο, στη Νίκαια, το 1983. Αναφερόμενος σ’ αυτόν που χαρακτήριζε δάσκαλό του στη λαϊκή μουσική, ένα χρόνο πριν τον θάνατό του, στις 18 Ιανουαρίου 1984, την ίδια ημερομηνία της γέννησής του, το 1915.
Πράγματι, θα ήταν εντελώς παράδοξη η όποια αναφορά στον ελληνικό πολιτισμό του 20ού αιώνα, που δεν θα συμπεριλάμβανε την εκρηκτική παρουσία του Τσιτσάνη και την τεράστια συμβολή του στην ανάδειξη του λαϊκού τραγουδιού των πόλεων σε τραγούδι με παλλαϊκή και πανελλήνια απήχηση και αποδοχή.
Γεννημένος στα Τρίκαλα, ο Βασίλης Τσιτσάνης θα ζήσει τα χρόνια της δικτατορίας Μεταξά και της Κατοχής στην Αθήνα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, και εκείνα ακριβώς τα χρόνια θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη τομή, που αποτελεί συνάμα και συνέχεια.
Έχοντας αγαπήσει το ρεμπέτικο τραγούδι, τη μορφή με την οποία εκφραζόταν το λαϊκό τραγούδι των πόλεων στην περίοδο του Μεσοπολέμου, θα βασιστεί σ’ αυτό για να συμβάλλει καθοριστικά στη μετεξέλιξή του από τραγούδι του κόσμου που ζούσε στα συγκεχυμένα όρια μεταξύ εργατικής τάξης και περιθωριακών κοινωνικών ομάδων, σε τραγούδι που αγκαλιάστηκε από το σύνολο του κόσμου της εργασίας, σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Όπως επισήμανε ο Νέαρχος Γεωργιάδης, στην περίοδο της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου «διασταυρώθηκαν τρεις διαφορετικές εκδοχές του Λαϊκού Τραγουδιού. Το μικρασιάτικο ύφος, με κεντρικό πρόσωπο τον Παναγιώτη Τούντα, εκτοπίστηκε απ’ τη δικτατορία, για να χαθεί μέσα στα σκοτάδια της Κατοχής. Το μάγκικο-ρεμπέτικο ύφος, με αρχηγό τον Μάρκο Βαμβακάρη, παραγκωνίστηκε κι έχασε τον πρωταγωνιστικό του ρόλο. Μέσα στο κενό που δημιουργήθηκε από την αναγκαστική αφυπηρέτηση των δύο προηγουμένων, επικράτησε ένα νέο ύφος με ευρωπαϊκά στοιχεία, όπως οι αρμονίες, οι διφωνίες κ.λπ. με κεντρικό πρόσωπο τον Τρικαλινό Βασίλη Τσιτσάνη».
Τα χρόνια εκείνα σημαντική υπήρξε η επενέργεια της λογοκρισίας, που αποσκοπούσε στην απάλειψη των «ανατολίτικων» στοιχείων και των αναφορών στην παραβατικότητα. Εντούτοις, η στροφή που σηματοδοτούσε το «ύφος Τσιτσάνη» συνδέεται και με συνολικότερες κοινωνικές και ιδεολογικές διαδικασίες, με κυριότερη την ενίσχυση των όρων συνάφειας μεταξύ των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, που διαμόρφωναν αντίστοιχη συνείδηση κοινών συμφερόντων. Μια συνάφεια και μια συνείδηση που εκφράστηκε στους κοινούς λαϊκούς αγώνες των χρόνων 1930-36 και αποτέλεσε τη βάση για τη συγκρότηση του γιγάντιου εαμικού κινήματος στα χρόνια της Κατοχής.
Παραδόξως, η δικτατορία, επιβάλλοντας περιορισμούς και απαγορεύσεις, συνέβαλε άθελά της στη διαμόρφωση μιας ενιαίας λαϊκής έκφρασης στο τραγούδι, που θα ολοκληρωθεί στην αμέσως επόμενη ιστορική περίοδο.
Στις συνθήκες της Κατοχής και της Αντίστασης το «ύφος Τσιτσάνη» θα κυριαρχήσει στο λαϊκό τραγούδι, αφομοιώνοντας ακόμη περισσότερο τόσο ευρωπαϊκά όσο και στοιχεία από την παραδοσιακή μουσική του ηπειρωτικού και νησιωτικού ελλαδικού χώρου.
Όπως έγραφα παλιότερα, «η λαϊκή ενότητα που είχε επιτευχθεί στις γραμμές του εαμικού κινήματος εκφράστηκε και με μια βαθιά αίσθηση αλληλεγγύης, που πήγαζε από τη συναίσθηση της κοινής μοίρας και των κοινών ελπίδων. Η νέα αυτή πραγματικότητα εκδηλώθηκε και στον τρόπο που αντιμετωπιζόταν, πλέον, η πολιτιστική διαφορετικότητα». Ο ίδιος ο Τσιτσάνης θα πει ότι «η Κατοχή με δυο λόγια είναι η καρδιά του Λαϊκού Τραγουδιού».
Κατά την αμέσως επόμενη περίοδο, της εμφύλιας αντιπαράθεσης και των διώξεων κατά του κόσμου της Αντίστασης και της Αριστεράς, ο Τσιτσάνης, έχοντας καταξιωθεί ήδη ως συνθέτης με μεγάλη λαϊκή απήχηση, θα παρακολουθήσει από κοντά τις συγκλονιστικές εξελίξεις και τον τρόπο που τις βίωνε ο λαϊκός κόσμος.
Σε μια προσπάθεια να αποφύγει τον σκόπελο της λογοκρισίας, θα υιοθετήσει ένα αλληγορικό τρόπο γραφής στίχων, μεταφέροντας, συνήθως, «τα ψήγματα της συλλογικής περιπέτειας, μέσω μιας ερωτικής ιστοριούλας».
Από τα πλέον αντιπροσωπευτικά τραγούδια του αυτής της περιόδου, είναι το «Μπορεί να το ‘χουν πλανέψει» ή «Ακρογαλιές – δειλινά», γραμμένο το 1948. Στο τραγούδι αυτό, ο στίχος «Βραδιάζει γύρω κι η νύχτα απλώνει σκοτάδι βαθύ» είναι χαρακτηριστικός του συναισθηματικού κλίματος που προκαλεί η εμφύλια σύγκρουση και η λαϊκή διαίσθηση πως ο αγώνας χάνεται. Η αναφορά στον «ήλιο που έχει χαθεί» και αναζητείται «στα σκοτάδια» από μια «σκλαβωμένη… δόλια καρδιά», δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας ως προς τον βαθύ πολιτικό χαρακτήρα του τραγουδιού.
Εντούτοις, δεν λείπει και κάποια αχτίδα ελπίδας. Χαρακτηριστική έκφρασή της το «Κάνε υπομονή» ή «Μην απελπίζεσαι», τραγούδι επίσης του 1948.
Μην απελπίζεσαι και δεν θ’ αργήσει, κοντά σου θα ‘ρθει μια χαραυγή
καινούργια αγάπη να σου ζητήσει. Κάνε λιγάκι υπομονή.
Διώξε τα σύννεφα απ’ την καρδιά σου και μες στο κλάμα μην ξαγρυπνάς
τι κι αν δεν βρίσκεται στην αγκαλιά σου, θα ΄ρθει μια μέρα, μην το ξεχνάς.
Γλυκοχαράματα θα σε ξυπνήσει κι ο έρωτάς σας θ’ αναστηθεί.
Καινούργια αγάπη θα ξαναρχίσει. Κάνε λιγάκι υπομονή.
Όπως σχολιάζει ο Παναγιώτης Κουνάδης, πρόκειται για «ερωτικό, φαινομενικά, τραγούδι (…) Εδώ, η πρώτη στροφή παραπέμπει στην υπομονή του αγωνιστή, που μπορεί να βρίσκεται στο βουνό, στη φυλακή ή στην εξορία, αλλά και στην αλληγορική του εκδοχή, στην αναμενόμενη ειρήνη. Η δεύτερη στροφή, με το “διώξε τα σύννεφα” προτείνει τη λύση, ενώ με την τρίτη δίνει την ελπίδα για μια ειρηνική ζωή».
Ο Νέαρχος Γεωργιάδης  επισημαίνει ότι «η λέξη κλειδί για την αποκρυπτογράφηση του τραγουδιού είναι η “χαραυγή”», η οποία «πρέπει να θεωρηθεί σαν υποκείμενο: αυτό που λείπει, αυτό που θα ‘ρθει… Θα έρθει η χαραυγή, δηλαδή η ελευθερία, και θα διώξει τα σκοτάδια της σκλαβιάς».
Προφανής είναι η αλληγορία και παρούσα η ελπίδα και στο τραγούδι «Ως πότε πια τέτοια ζωή». Όπως και οι αναφορές στους «φίλους, γνωστούς και ξένους», που υπονοούν την αγγλοαμερικάνικη επέμβαση στο εμφύλιο αιματοκύλισμα.
Αναφερόμενη στην επικοινωνία μεταξύ των αγωνιστών του ΔΣΕ, του οποίου μαχήτρια ήταν και η ίδια, και των στρατιωτών του κυβερνητικού στρατού, η Μαρία Μπέικου, έγραψε ότι «πολλές φορές οι σκοπιές είχαν τη δυνατότητα να συνομιλούν και μάλιστα φιλικά. Μαθαίναμε τα τραγούδια της εποχής από τους στρατιώτες του κυβερνητικού στρατού, όπως το τραγούδι “Κάποια μάνα αναστενάζει”, τραγούδι που συγκινούσε και απευθυνόταν και στους δυο στρατούς και βέβαια δεν ξέραμε πως το είχε γράψει ο Τσιτσάνης».
Τα τραγούδια αυτά θα απαγορευτούν τελικά, όταν θα διαπιστωθεί ότι κάθε άλλο παρά «πολιτικά ακίνδυνα» ήταν. Χαρακτηριστικό ήταν και το γεγονός ότι με την απαγόρευσή τους εντάσσονταν στη λίστα των «απεπιθύμητων ανήθικων τραγουδιών»!
Ο Βασίλης Τσιτσάνης θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια, μετά την ήττα του ΔΣΕ, να εκφράζει τα λαϊκά συναισθήματα με τραγούδια όπως το «Της κοινωνίας η διαφορά».




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ο Πούτιν είχε επιτρέψει σε Γερμανούς και Γάλλους εμπειρογνώμονες να επισκεφθούν τα Στενά του Κέρτς»
 Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, 16:41
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε αποδεχθεί πρόταση της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να επιτρέψει σε Γερμανούς και Γάλλους εμπειρογνώμονες να επισκεφθούν την περιοχή του πορθμού του Κερτς (στην Κριμαία-σ.σ) για να δουν πώς πραγματοποιείται η διέλευση πλωτών μέσων μέσω του πορθμού, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά την διάρκεια τη κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Μόσχα με τον Γερμανό ομόλογο του Χάικο Μάας.
Ωστόσο, συνέχισε ο Λαβρόφ, «πέρασε ένας μήνας και προς το παρόν δεν ήρθε κανένας, ενώ σήμερα ο κύριος Μάας μου παρέδωσε πρόταση η οποία "πακετάρει" την επίσκεψη σε κάποιο έγγραφο, το οποίο πρέπει να συμφωνηθεί με την Ουκρανία»
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών απέρριψε κατηγορηματικά την όποια συμμετοχή της Ουκρανίας σε οποιονδήποτε σχεδιασμό που αφορά τον πορθμό του Κερτς, λέγοντας ότι «θεωρούμε ότι εάν η πρόταση συνίσταται στη αναγκαιότητα να μετατραπεί όλη αυτή η κατάσταση σε πολιτική διαδικασία, στην οποία η ουκρανική πλευρά θα παίρνει αποφάσεις, τότε διακινδυνεύουμε να βρεθούμε στην ίδια κατάσταση , που βρέθηκε "η τετραμερής της Νορμανδίας"» ( για την ανατολική Ουκρανία-σ.σ).
Αναφερόμενος στο έγγραφο-πρόταση, που του παρέδωσε ο Χάικο Μάας, ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε « Μόλις τώρα πήραμε αυτό το έγγραφο, το είδα για πρώτη φορά κατά την διάρκεια των συνομιλιών. Δεν θα υπεισέλθω σε λεπτομέρειες , πρέπει να το μελετήσουμε».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Υεμένη: Πυρά δέχτηκε η αυτοκινητοπομπή της ομάδας παρατηρητών του ΟΗΕ
 Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, 21:49
Ο επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών που επιτηρεί την εκεχειρία στην πόλη Χοντάιντα της Υεμένης, είναι ασφαλής μετά από ένα περιστατικό με πυροβολισμούς, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη.
Οι πατριωτες σιίτες αντάρτες Χούθι, που ελέγχουν την Χοντάιντα και ο βρωμιαρικος σαουδαραβικός αποικιοκρατικος σουνιτοφασιστικος συνασπισμός που έχει αναπτύξει στρατεύματα στα προάστια της πόλης, αλληλοκατηγορήθηκαν ότι άνοιξαν πυρ ενάντια στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Ολλανδό απόστρατο στρατηγό Πάτρικ Κάμαρτ.
Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντούρατζιτς δήλωσε ότι ο Κάμαρτ και η ομάδα του αποχωρούσαν από μια συνάντηση με εκπροσώπους των κατοχικων σαουδαραβων στην  Υεμένη όταν σημειώθηκε το περιστατικό.
«Καθώς αποχωρούσαν, ένα θωρακισμένο όχημα με το έμβλημα του ΟΗΕ δέχτηκε πυρά από ελαφρύ οπλισμό. Η ομάδα επέστρεψε στη βάση χωρίς να σημειωθεί κάποιο περαιτέρω συμβάν. Δεν έχουμε μέχρι στιγμής πληροφορίες από πού προήλθαν τα πυρά», σημείωσε ο Ντούρατζιτς σε δημοσιογράφους στην Νέα Υόρκη.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έτσι μαθαίνουμε ποιοι βρίσκονται πίσω από το νεοφασιστικό tribune!
Χθες αποκαλύψαμε για την ακραία νεοφασιστικη ιστοσελιδα tribune... ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Πως εργάζεται το σύστημα Σόρος... και το "Τμήμα ειδήσεων tribune.gr"..., που ενημέρωνε Σε μανία η δεξιά και οι ρωσόφιλοι κινητοποιούν μακεδονοκάπηλους από όλη την Ελλάδα για το Σύνταγμα