Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Κυριακη 20 Ιανουαριου 2019


Αιματηρή διαδήλωση στην κατεχόμενη Αθήνα το 1943
Στις 22 Ιουλίου 1943 κορυφώθηκαν οι διαδηλώσεις κατά της επικείμενης επέκτασης της βουλγαρικής κατοχής στη Μακεδονία, με πολυπληθές μαχητικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το οποίο πνίγηκε στο αίμα από τις δυνάμεις κατοχής.
Στις 14 Ιουλίου 1943 οι εφημερίδες δημοσίευσαν γερμανική ανακοίνωση που ανέφερε:
Δια στρατιωτικούς λόγους, οφειλομένους εις την γενικήν πολεμικήν κατάστασιν και εξαιτίας της πληγής των ανταρτών, κατέστη αναγκαία η ενίσχυσις των στρατευμάτων κατοχής εν Ελλάδι. Εν τω πλαισίω των μέτρων τούτων, την από στρατιωτικής απόψεως ασφάλειαν εις την περιοχήν ανατολικώς του ποταμού Αξιού - πλην της πόλεως Θεσσαλονίκης - ανέλαβον βουλγαρικά στρατεύματα. Η διοίκησις και εις τα υπό των βουλγαρικών στρατευμάτων μέλλοντα να καταληφθούν τμήματα της χώρας, ευρίσκεται εις χείρας Γερμανικών διοικητικών υπαλλήλων και της Γερμανικής Αστυνομίας. Ουδαμώς αποσιωπούνται οιαιδήποτε μεταβολαί εις τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και εις την οικονομίαν της χώρας. Ιδία εξακολουθούν να ισχύουν οι ελληνικοί νόμοι και αι ελληνικαί διατάξεις, καθώς και τα διοικητικά μέτρα της ελληνικής κυβερνήσεως.
Από την ανακοίνωση γινόταν φανερό ότι το αντάρτικο, που είχε φουντώσει στην κατεχόμενη Ελλάδα, υποχρέωνε τους Γερμανούς να απασχολούν περισσότερα στρατεύματα για την αντιμετώπισή του. Γι’ αυτό, εκ των πραγμάτων υποχρεώθηκαν να αναθέσουν τα ελαφρύτερα καθήκοντα των κατοχικών δυνάμεων στην περιοχή ανατολικά του Αξιού ποταμού (εκτός από τη Θεσσαλονίκη) στους Βούλγαρους συμμάχους τους, που ήδη είχαν υπό την κατοχή τους τις περιοχές ανατολικά των Σερρών.
Η απόφαση των γερμανικών δυνάμεων κατοχής προκάλεσε κύμα αγανάκτησης σε όλη τη χώρα. Μαχητικές διαδηλώσεις διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις, με πρωτοβουλία του ΕΑΜ. Στις 22 Ιουλίουκορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα. Χιλιάδες κόσμου (υπολογίζονται από 200-500.000) κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας, αδιαφορώντας για την απειλητική παρουσία των κατοχικών δυνάμεων σε επίκαιρα σημεία της πρωτεύουσας.
Από τα σημεία συγκέντρωσης (Μοναστηράκι, Πλατεία Λαυρίου, Ομόνοια κ.α.), το ανθρώπινο ποτάμι κινήθηκε προς το κέντρο, κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Όχι στην Επέκταση» και «Έξω οι Βούλγαροι φασίστες από τη Μακεδονία και τη Θράκη». Τα κατοχικά θωρακισμένα οχήματα προσπάθησαν να διαλύσουν τους διαδηλωτές. Οι συγκρούσεις δεν άργησαν να γενικευτούν.
Στη διασταύρωση των οδών Πανεπιστημίου και Ομήρου μία 17χρονη Επονίτισσα, η Παναγιώτα Σταθοπούλου, προσπάθησε με το σώμα της να ακινητοποιήσει ένα άρμα. Ένας Γερμανός, μέλος του πληρώματος, την πυροβόλησε και τη σκότωσε. Την ίδια στιγμή, η 19χρονη φοιτήτρια της Γαλλικής Ακαδημίας, Κούλα Λίλη επιτέθηκε στον οδηγό του άρματος με το τακούνι του παπουτσιού της, αλλά έπεσε κι αυτή νεκρή από τα πυρά του πληρώματος. Συνολικά, την ημέρα εκείνη 30 διαδηλωτές έχασαν τη ζωή τους, 300 τραυματίστηκαν και 500 συνελήφθησαν. Πολλοί από τους συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε στρατοδικεία και καταδικάσθηκαν σε βαριές ποινές.
Μπροστά στην αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού, οι Γερμανοί κατακτητές αναγκάστηκαν να αναστείλουν την υλοποίηση των αποφάσεων τους.
Σχολιο.-  Σήμερα έχουμε "αντιεθνικιστες" να μας ξαναμαθαινουν ιστορία και αξίες... Ουστ



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΔΗΛΩΣΗ - ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Με την ευθύνη του Έλληνα Πολίτη και του επιστήμονα, καθώς και με βάση τις επιστημονικές μου γνώσεις για το συμφέρον του Ελληνικού Λαού, διατυπώνω τις ακόλουθες θέσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών:
1. Πολιτικά, η Συμφωνία των Πρεσπών, ως πράξη εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας, είναι απαράδεκτη:
α. Γιατί αποτελεί παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, η οποία εξυπηρετεί κυριαρχικά και γεωπολιτικά συμφέροντα μόνο ξένων κρατών, ενώ αντίστοιχα βλάπτει ουσιαστικά τα συμφέροντα της Ελληνικής Πολιτείας.
β. Γιατί απειλεί και μειώνει καίρια: την ασφάλεια της εδαφικής κυριαρχίας.
γ. Γιατί αμφισβητεί σοβαρά την εθνική, την ιστορική και την πολιτισμική ταυτότητα της Ελλάδας.
2. Νομικά (από πλευράς κύρους), η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη και ανυπόστατη, γιατί ουσιαστικά και διαδικαστικά παραβιάζει:
α. Το Σύνταγμα της Ελλάδας,
β. Το Σύνταγμα των Σκοπίων και
γ. Το Διεθνές Δίκαιο.
3. Η παραβίαση του Συντάγματος της Ελλάδας:
α. Είναι ουσιαστική, γιατί η κυβερνητική απόφαση παραβιάζει την αρχή προστασίας της Κυριαρχίας της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο χειρισμός του θέματος παραβίασε ήδη και παραβιάζει τη δημοκρατική αρχή και την αρχή της λαϊκής κυριαρχίας.
β. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ανυπόστατη λόγω του ότι περιέχει παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, το οποίο δεν μπορεί, σύμφωνα με το Σύνταγμα, να είναι αντικείμενο ούτε διεθνούς σύμβασης, ούτε άσκησης κυβερνητικής και νομοθετικής εξουσίας. Το όνομα «Μακεδονία», δεν αποτελεί απλώς περιορισμόεθνικής κυριαρχίας ή ούτε μεταφορά αρμοδιοτήτων σε διεθνείς οργανισμούς, βάσει πάντοτε εθνικού συμφέροντος, που να αναγνωρίζεται ως τέτοιο από το Σύνταγμα, αλλά παραχώρηση στοιχείου ταυτότητας ης Ελλάδας, ως κυρίαρχου κράτους. Αυτό αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα και δεν υπόκειται σε καμιά συντεταγμένη εξουσία.
β. Είναι διαδικαστική τόσο με βάση το Σύνταγμα, όσο και με βάση το Διεθνές Δίκαιο.
4. Η παραβίαση του Συντάγματος των Σκοπίων είναι αμφίδρομη:
α. Η διαδικασία σύναψης της Συμφωνίας των Πρεσπών έγινε κατά παράβαση του Συντάγματος των Σκοπίων.
β. Η αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων δεν τήρησε τη Συμφωνία των Πρεσπών, άρα, η τελευταία είναι, σύμφωνα με το αναθεωρημένο Σύνταγμα, αντισυνταγματική, ενώ η Συμφωνία, αν και ήδη ανυπόστατη, υπόκειται σε καταγγελία για μη τήρησή της από την αντισυμβαλλόμενη Χώρα ως προς την αναθεώρηση.
5. Η παραβίαση του Διεθνούς δικαίου είναι ουσιαστική και τυπική:
α. Είναι τυπική, (είναι τυπικά άκυρη), γιατί δεν τηρήθηκαν οι κανόνες σύναψης και κύρωσης της Σύμβασης, που ορίζουν τα Συντάγματα και των δύο Χωρών.
β. Είναι ουσιαστική, γιατί ως άκυρη Σύμβαση αποτελεί παραβίαση της Κυριαρχίας της Ελλάδας και της συνταγματικής τάξης και των δύο μερών.
Β. Με βάση τις παραπάνω θέσεις μου, απευθύνομαι προς στους πολιτικούς αντιπροσώπους του Ελληνικού Λαού, που έδωσαν τον όρκο πίστης στην πατρίδα και στη Δημοκρατία και τήρησης του Συντάγματος και κάνω με πλήρη συνείδηση την ακόλουθη έκκληση και δήλωση:
1. Να μην παραβιάσουν τον όρκο τους απέναντι στον Ελληνικό Λαό, ψηφίζοντας υπέρ της αντισυνταγματικής αυτής Συμφωνίας, η οποία παραβιάζει και απειλεί ζωτικά συμφέροντα κυριαρχίας της Ελλάδας.
2. Εάν, παρ’ ελπίδα, υπάρξει πλειοψηφία αντιπροσώπων του Λαού, που θα υπερψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τον όρκο τους, η εν λόγω Συμφωνία δεν θα έχει καμμιά απολύτως ισχύ και δε δημιουργεί καμιά υποχρέωση για την Ελλάδα. Την επόμενη ο Ελληνικό Λαός θα έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να συνεχίσει τον Αγώνα.

19 Ιανουαρίου 2019
Γιώργος Κασιμάτης
Ομ. Καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πολλά στοιχεία αντλήθηκαν από κατά καιρούς σε συνεντεύξεις του μεγάλου συνθέτη στον Κώστα Χατζηδουλή, καθώς και από το τεύχος – αφιέρωμα του περιοδικού «Λαϊκό Τραγούδι» στον Βασίλη Τσιτσάνη όσον αφορά τις επιλογές του στήριξης στο αντιστασιακό κίνημα. Ο Βασιλης Τσιτσανης δεν εντάχθηκε ποτέ αλλά με όποιον τρόπο μπορούσε έπαιρνε θέση καθώς πορευόταν στη ζωή του με το σύνθημα « Τραγουδάμε και πολεμάμε». Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει πως «Ο μεγάλος δάσκαλος Τσιτσανης μπορεί να αρνείται την πολιτική ένταξη, αλλά δεν αρνείται να πάρει θέση για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου:

«Πρώτον, και να ήμουνα, δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπομαι, διότι δεν είναι ρετσινιά. Ε; Τιμή είναι. Διότι οι ΕΑΜίτες δεν υπήρξαν προδότες, δεν συνεργάστηκαν με τους κατακτητές. Συνεννοηθήκαμε;».
Ο Τσιτσάνης με τη μουσική του όχι μόνο διαλύει και την τελευταία αμφισβήτηση της λαϊκότητας του ρεμπέτικου τραγουδιού, αλλά γίνεται ταυτόσημο του αγώνα και της λαϊκής παράδοσης για την Αριστερά.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Έχετε γνωστό Βουλευτή στη ΝΔ; Ρωτήστε: Με ποιο νόμο του Συντάγματος πρόκειται να κυρωθεί η Συμφωνία με 151 και όχι 180 ψήφους;



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Kαρεκλοσύριζας και η εποχή του
Του Στάθη Σταυρόπουλου

Ο Τσίπρας είναι αδίστακτος. Έβγαλε απ’ το μανίκι του ένα διπλό μπαστούνι (τη ρηματική διακοίνωση των Σκοπιανών) και την κράδαινε στο Κοινοβούλιο σαν καρέ του άσου. Αδίστακτος ο Τσίπρας, εμβρόντητος ο κ. Μητσοτάκης, πώς να πάει ο έρμος (ο Κούλης) σε ντιμπέϊτ με το τζάγκουαρ που θα τον κατασπαράξει ως άλλο γατάκι;
Η ρηματική διακοίνωση (ένα ήσσονος σημασίας έγγραφο) που εμφάνισε ο Τσίπρας στη Βουλή σαν το Άγιο Δισκοπότηρο των φυρομιανών διευκρινίσεων περί την εθνικότητα και τη γλώσσα έφερε τον τίτλο «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Σ’ αυτόν τον ιερό φετφά, η προσεχώς Βόρεια Μακεδονία (ή Μακεδονία διότι το erga omnes έχει ήδη πάει περίπατο) μας διευκρινίζει ότι η λέξη nationality σημαίνει ιθαγένεια. Πρέπει να είναι κανείς περινούστατος γλωσσολόγος ή να γράφει στην «Εφ. Συν.» για να πιστεύει ότι η αγγλική γλώσσα στερείται άλλης λέξης για την έννοια ιθαγένεια. (Οι γλώσσες των Κουτόφραγκων έτρωγαν, ως γνωστόν, βελανίδια, όταν εμείς ανακαλύπταμε λέξεις για τις έννοιες: πονηρός, βλαξ και φίδης).
Βεβαίως, η λέξη nationality στην Αγγλική έχει διττή έννοια, όπως σημειώνει σε άρθρο του στα χθεσινά «Νέα» και ο εκλεκτός καθηγητής κ. Άγγελος Συρίγος. Αυτή τη διττή εκδοχή (της εθνικότητας και της ιθαγένειας) εκμεταλλεύονται οι Φυρόμιοι για να παίζουν διπλό παιχνίδι. Αλλιώς θα χρησιμοποιούσαν τον όρο citizenship (υπηκοότητα, ιθαγένεια) και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Αλλά αν οι «Μακεδόνες» (ή οι Αλβανοί) της «Βόρειας Μακεδονίας» παίζουν σε δύο ταμπλώ με τη διττής σημασίας λέξη nationality, ο Τσίπρας τι το διττό πραγματεύεται; Η διπλή γλώσσα του φιδιού στις διεθνείς σχέσεις, μόνον δεινά επιφέρει.

Στα διπλωματικά έγγραφα και στις Συνθήκες η ακρίβεια της ορολογίας (ακόμα και της σχέσης των λέξεων με τις έννοιες που εκφράζουν) είναι εκ των ων ουκ άνευ. Αλλιώς αρχίζουν οι ερμηνείες και οι παρερμηνείες (και σου βγαίνει η Ζουαζιλάνδη, Ανατολικό Έσσεξ). Στο αριστούργημα Κοτζιά, όπως ο ίδιος χαρακτήρισε το πόνημα των Πρεσπών, το τρομακτικό κυκλοφορεί με την εύθυμη διάθεση των νεκροκεφαλών από κολοκύθα τη Νύχτα του Χαλογουίν.
Αλλά, αν όλα αυτά έχουν να κάνουν με τη δουλική (στους Αμερικανούς) πονηριά (ως προς τους Έλληνες) του κλίματος Τσίπρα, ο ίδιος σε μια έξαρση εθνικισμού (!) διεκήρυξε στη Βουλή ότι με τη Συνθήκη των Πρεσπών εξασφαλίζεται ότι οι Σκοπιανοί «καμιά σχέση δεν έχουν με τη δική μας κουλτούρα, με τη δική μας παράδοση». Έχουν! Έχουν κατ’ εξοχήν! Πρέπει να ‘ναι κανείς ξύλο απελέκητο για να αγνοεί τους πολιτισμικούς και πολιτικούς δεσμούς των λαών και των εθνών του βυζαντινού (και μεταβυζαντινού) κόσμου.
Όμως τι να κάνουμε; η αμορφωσιά του εθνομηδενισμού είναι η άλλη όψη της αμορφωσιάς του εθνικισμού. Που καταστρέφουν και οι δύο το ίδιο τον πολιτισμό. Τι να σου κάνει το κυριλικό αλφάβητο, οι λαϊκές παραδόσεις, η λόγια παραγωγή, η αρχιτεκτονική, η μουσική που ενώνουν τους δυο λαούς, μπροστά στα nationality των ιμπεριαλιστών;
Κατά τα άλλα, αν έχετε κουράγιο, πάμε μια βόλτα στη χαβούζα: ο έντιμος (κατά Τσίπρα) Καμμένοςχαρακτήρισε το «Πράττω» (του ηγέτη Κοτζιά) Εισπράττω. Τι εννοεί ο κ. Καμμένος; ότι τα παίρνει ο κ. Κοτζιάς; από ποιόν; πώς; γιατί; Ακούει κάποιος εισαγγελέας για να διακριβώσει αν ο εντιμότατος Καμμένος είναι συκοφάντης ή ο εντιμότατος Κοτζιάς αργυρώνητος; Θέλετε να συνεχίσουμε τη βόλτα στα ξέφτια (εξ ου και ξεφτίλα) αυτής της κουρελούς των κατά συνείδησιν ασυνείδητων – αντέχετε; Αντέχετε τον κυρ Δανέλλη να περιφέρεται σαν σταρ στα κανάλια κι όχι μόνον αυτό, αλλά να καρφώνει κι από πάνω τους τέως συντρόφους του; Αντέχετε τον κ. Τσακαλώτο να έχει παραδώσει καμιά δεκαριά χιλιάδες μνημεία στο Υπερταμείο; (Όταν βγήκε προ μηνών στο φως αυτή η ανατριχιαστική ιστορία, ο κ. Τσακαλώτος διαβεβαίωνε ότι όλα έγιναν εκ παραδρομής και ότι τα μνημεία θα επιστραφούν αμέσως στους Έλληνες – έκτοτε κάνει τον Κινέζο).
Πρόκειται για την κυνικότητα της νέας κανονικότητας. Που μόνον με έναν βαρβαρισμό (κυνικότητα) μπορεί να αποδοθεί η βαρβαρότητά της.
Περιφερόμενοι βουλευτές, πολιτικοί αρχηγοί που τους λεηλατεί ο Τσίπρας κι όμως αυτοί τον αβαντάρουν ως άλλοι ταλαίπωροι που υποφέρουν απ’ το Σύνδρομο της Στοκχόλμης, μια «μακεδονική σαλάτα» (όχι μόνον ως προς το Μακεδονικό) που περιγράφει καλύτερα όλων μια νέα φιγούρα που έχει εισέλθει πανηγυρικώς στην ηθογραφία της εποχής: ο Καρεκλοσύριζας.
Ο Καρεκλοσύριζας και η εποχή του, νέες μέρες δόξας για τον μπερντέ του Χατζατζάρη και του Μορφονιού…



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



11.02.2018
Αρθρο Μανώλη Γλέζου : Υπογράφουν γραμμάτια που δεν μπορούν να εξοφλήσουν
Ενας λαός μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται, χάνει όμως την επαφή με τη δική του ιστορία όταν ετεροπροσδιορίζεται. Βγάλτε λοιπόν από τον νου σας τη λέξη Μακεδονία με οποιαδήποτε μορφή και βάλτε αυτό που σας προσδιορίζει η ιστορία σας, η γλώσσα σας, τα ήθη και οι παραδόσεις σας, η θέληση για μια ειρηνική συνύπαρξη με όλους τους γείτονές σας, αυτό που εκφράζει το σύνολο του λαού σας και όχι μέρος αυτού.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το Η΄ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών δέχθηκε την απαλλακτική πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας και κήρυξε ομόφωνα αθώο τον Μιχαλολιάκο για το αδίκημα της προτροπής σε βία (άρθρο 184 του Ποινικού Κώδικα).

Ξεπουλάνε Τα πάντα (από πολιτισμό - ιστορία μέχρι εδαφική κυριαρχία Γερμανική FRONTEX ) , Αθωώνουν τους ΧΡΥΣαύγουλους ......αλλά όσοι υπερασπίζονται την Ιστορία και τον πολιτισμό είναι εθνίκια και φασίστες !!!!




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια προδοτική συμφωνία παράδοσης άνευ όρων καθ'υπαγόρευση Ε.Ε. και ΝΑΤΟ .
Δείτε αποσπάσματα από τη συμφωνία που παραχωρεί όλες τις δικαιοδοσίες στα Σκόπια προκειμένου οι Αμερικανοί να προχωρήσουν στα σχέδια της δημιουργίας προτεκτοράτου στα Σκόπια και της περαιτέρω αποσταθεροποίησης στα Βαλκάνια.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ.
Η πολιτική οξυδέρκεια και ανάλυση του Γιώργου Παπανδρέου ήταν και είναι δεδομένη.
Αν οι πολιτικές του αποφάσεις, δεν περιείχαν σκοπιμότητα και εξυπηρέτηση ξένων κέντρων θα λέγαμε ότι πρέπει να είναι ο πιο ηλίθιος και γραφικός πολιτικός που ανέδειξε ποτέ η χώρα.
Ο Γιώργος έχει συμμετάσχει με θετικές απόψεις σε όσα τα ξένα κέντρα των ΗΠΑ-Γερμανία και ΝΑΤΟ έχουν επιδιώξει να υλοποιήσουν και υλοποιούν. Σε πολλές των περιπτώσεων ήταν τόσο υπέρ των που άγγιζε τα όρια της Πρόκλησης.
1. Στον πόλεμο κατά της Σερβίας ήταν υπέρ της απόβασης Αμερικανικών και Νατοϊκών στρατευμάτων στον Πλαταμώνα και το Λιτόχωρο προκειμένου να εξυπηρετηθεί μια χερσαία απόβαση και επίθεση κατά των Σέρβων.
2. Υπήρξε υπέρμαχος θιασώτης και υποστηρικτής του σχεδίου ΑΝΑΝ για τον οριστικό διαμελισμό της Κύπρου. Τόσο υπέρμαχος που ανάγκασε τον τότε πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσο Παπαδόπουλο να αναρωτηθεί για τις προθέσεις του.
3. Επί των ημερών του κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια να ακυρωθεί (και το πέτυχε) η σύνδεση και η δημιουργία του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Πούτιν γελώντας είπε για τον Γιώργο όταν αυτός επισκέφτηκε τη Μόσχα. «Με τον Έλληνα πρωθυπουργό περίμενα να συζητήσουμε σοβαρά πράγματα για την οικονομία και τη στρατηγική στα Βαλκάνια και αυτός μου μίλαγε για την πράσινη ανάπτυξη».
4. Οδήγησε τη χώρα στα βράχια και τα μνημόνια μετατρέποντας το ιδιωτικό χρέος σε κρατικό. Για να το πετύχει αυτό όλοι θυμούνται τη σπέκουλα που έριξε στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Όπως όλοι θυμούνται τις συναντήσεις του και τις συμβουλές που ζητούσε από τον τότε Πρόεδρο του ΔΝΤ Στρος Καν προκειμένου να μπει το ΔΝΤ στη χώρα. Μέχρι και ο Σαρκοζί εκνευρίστηκε και τον αποκάλεσε «Μαλάκα» Ο Γιώργος τότε πέτυχε να μεταφέρει την κρίση από την Αμερική στην Ευρώπη.
5. Είναι ο άνθρωπος που πήρε ένα κόμμα με ποσοστό 48% και το διέσυρε στο 5%
6. Είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός χώρας που αφού πέτυχε το σκοπό και στόχο του, παράτησε τη θέση του πρωθυπουργού και την κοπάνησε στο εξωτερικό.
7. Λογικό είναι τώρα να τάσσεται υπερ. της συμφωνίας των Πρεσπών. Μια φορά προδότης για πάντα προδότης.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Κ. Γαβρόγλου για αναπληρωτές: «Δεν έχω καταλάβει τι προτείνουν όλοι αυτοί που διαδηλώνουν»
Ρώτα το Ίδρυμα Λάτση,θα στα πουν με το νι και με το σίγμα.
Και έτσι τους ανέθεσε στα ΜΑΤ που καταλαβαίνουν ....



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παράγγειλε σουβλάκια το βράδυ της Πέμπτης ο Δανελλης. Όταν είδε τον Ντελιβερά, που δεν τον ήξερε, στην είσοδο της πολυκατοικίας να κρατά μια σακούλα, τον θεώρησε ύποπτο για βομβιστική ενέργεια εναντίον του. Ειδοποίησε την αστυνομία και έγινε ο κακός χαμός. Η εκρηκτική ύλη αποδείχτηκε τζατζίκι. Πως το λέγαμε εκείνο το σύνθημα το 1974 για τον Γαρουφαλιά. Σουβλάκι, τζατζίκι Πέτρος και Φρειδερίκη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Πουλησατε Μελα, πουλησατε και Άρη, προσέξετε καλά, ο διαλος θα σας πάρει
Σχολιο.- ... να συνεχίσω:
..ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ...
Σχολιο.- Σωστός. .Αλλά βάλε κι ένα. .τσιράκια του Σορος Σκοπιανοι..



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βρήκαν νέα ασχολία αυτοί που δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν την Νατοϊκή συμφωνία των Πρεσπών. Ότι λέει είναι ομιλητής κάποιος Κρις Σπύρου, άρα το σημερινό συλλαλητήριο είναι Αμερικανοκίνητο. Παράλληλα με αυτό συνεχίζουν την καραμέλα και να βαφτίζουν όλο τον ελληνικό λαό Χρυσαυγίτες και φασίστες...
Ποιοι τα λένε αυτά;;
Αυτοί που θα είναι μαζί με αυτούς που κατουρούσαν πάνω στους καμένους συντρόφους μας στα συνδικάτα στην Οδησσό, με αυτούς που δούλεψαν την Ιμπεριαλιστική αποσταθεροποίηση στην Συρία κουνώντας τις σημαίες του FSA, με αυτούς που τόσα χρόνια εκμεταλλεύονται πρόσφυγες μέσα από το δίκτυο που έχουν στήσει από τις καταλήψεις τους και με τις πλάτες της Κυβέρνησης, αυτούς που βγάζουν περιουσίες με καταλήψεις σαν το City Plaza με την χρηματοδότηση του Γερμανικού κράτους, τους ίδιους που ευχαριστούσαν ανοιχτά τους Αμερικανούς για τους πολέμους που κάνουν, με αυτούς που κάνανε αντισυγκεντρώσεις σε συγκεντρώσεις για την Συρία, με Αναρχοσιώνια, με αυτούς που σε συνεννόηση με τους φασίστες έστηναν προβοκάτσιες έξω από το Λιμάνι του Πειραιά για να αποπροσανατολίσουν από το ξεπούλημα και με τους απεργοσπάστες Αμερικανοτσολιάδες της ΑΝΤΑΡCIA.
Όλοι αυτοί λοιπόν μαζί θα είναι στην αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια, κατά παραγγελία της Αμερικανικής Πρεσβείας και του ΝΑΤΟ για να διαφυλάξουν πως θα περάσει η συμφωνία.
Εσείς δεν μπορείτε να μιλάτε, διαλέξατε πλευρό και αυτό είναι απέναντι και στον ελληνικό λαό αλλά κυρίως στην διεθνής πάλη απέναντι στην Δυτική Αυτοκρατορία.
Και αν μεγάλο μέρος αυτών που θα πάνε στο σημερινό συλλαλητήριο είναι ανίδεοι και δεν ξέρουν τι συμβαίνει ακριβώς, έχοντας γραφικές αντιδράσεις και συμπεριφορές, εσείς που ξέρετε και κρατάτε τέτοια στάση είστε δέκα φορές πιο επικίνδυνοι.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 "Αναρχικοί και Μπολσεβίκοι τούτη η γη δεν σας ανήκει"
φωνάζουν τα παιδιά στο Σύνταγμα αλλά μαλακια εγώ είμαι προκατειλημμένος που βλέπω παντού φασίστες;

ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
Live από το Σύνταγμα: Εριξαν χημικά για να διαλύσουν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία
 20|01|2019 14:29

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία.
 Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες διαδηλωτές, λιπόθυμες ηλικιωμένες από τα χημικά και άτομα με έντονα αναπνευστικά προβλήματα.
Αυτή την ώρα η ένταση έχει μεταφερθεί στις οδούς Αμαλίας, Β. Σοφίας και στην αρχή της Πανεπιστημίου.
 Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων χρυσαυγιτων ναζιστων προσπάθησε να ανέβει τα σκαλάκια της Βουλής πίσω από το Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, ανευ λογου και αιτιας,  και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ. Στη συνέχεια όμως τα επεισόδια πήραν έκταση όταν τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα ο κόσμος να κινδυνεύει να ποδοπατηθεί. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριξαν πως το περιστατικό σημειώθηκε για να φοβηθεί ο κόσμος.
Μάλιστα όπως η χρήση χημικών συνεχίστηκε, καθώς αστυνομικοί από τον προαύλιο χώρο της Βουλής έριχνα βροχή χημικά και κρότου λάμψης. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε έξτρα ενισχύσεις να πάνε στο Σύνταγμα.
Κόσμος τρέχει να προστατευτεί από τα χημικά
 Εντύπωση προκαλεί και πρέπει να αποσαφηνιστεί ποιος έδωσε εντολή να γίνει τόσο εκτεταμένη χρήση χημικών, αφού η ομάδα των ναζιστων διαδηλωτών που στράφηκε εναντίον των ΜΑΤ ήταν πολύ μικρή και θα μπορούσε να είχε απομακρυνθεί με πολύ πιο απλούς τρόπους.
Η  ομάδα των ναζιστων κουκουλοφόρων που επιχείρησε να ανέβει στο προαύλιο της Βουλής πέταξε προς τα ΜΑΤ  μπογιές και μπουκάλια με νερό.  Από την πλευρά τους τα ΜΑΤ απάντησαν με χτυπήματα με τα γκλοπ, αλλά και με πολύ μεγάλη ευκολία έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών. Η ένταση συνεχίστηκε με «βροχή» από χημικά από την πλευρά των αστυνομικών και φωτοβολίδων από τους ναζιστες διαδηλωτές.
 Οι περισσότεροι διαδηλωτές μέσα από τα μεγάφωνα καταδίκασαν έντονα τα επεισόδια.
Την ίδια ώρα επεισόδια σημειώθηκαν και στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Πανεπιστήμιου, όπου επίσης έγινε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων με αποτέλεσμα ο κόσμος να τρέχει προς το Κολωνάκι για να μπορέσει να πάρει ανάσα.
Από την πλευρά της η αστυνομία υποστηρίζει ότι τα ΜΑΤ στα σκαλάκια της Βουλής έφαγαν πολύ ξύλο, αφού τους επιτέθηκαν οι κουκουλοφόροι με γκλοπ και λοστάρια. Υποστηρίζουν ακόμη ότι κάποιοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν.
Εικόνες ντροπής στο Σύνταγμα
Εικόνες ντροπής εκτυλίσσονται στο Σύνταγμα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, μετά την εκτεταμένη χρήση χημικών από τα ΜΑΤ.
Πολίτες κάθε ηλικίας έψαχναν να βρουν νερό και έβαζαν ρούχα στο πρόσωπό τους, προσπαθώντας να αναπνεύσουν.
Σχολιο.-  Σημερα ειδες την βια της εκαστοτε κυβερνησης; Το 10 και το 11 που ησουν; Βολεμενος; Η εξουσια ειναι βρωμικη ειτε αυτη λεγεται συριζα ειτε νδ ειτε πασοκ.
Σχολιο.- Τα αδερφάκια σας τα χρυσάβγουλα είναι δεν τα αναγνωρίζεις πνευματικά ανάπηρε;
Σχολιο.- Μαλάκυνση το λένε αυτό και είναι η φύση σας!!
Σχολιο.- Εγώ εθελόδουλε ραγιά τους κράζω τους συριζαιους!!
Εσύ με τους χουντικούς και τους νεοναζί πως τα πάς;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Οι φασίστες με μπάχαλα, τελικά πήγαν στο Σύνταγμα για να διαλύσουν το συλλαλητήριο.
Το έργο παιγμένο πολλές φορές, από τα πιόνια του συστήματος.

Και έχει τραυματιες σίγουρα τουλάχιστον 4 γερόντια ειδα εγω κατω και τους ανθρώπους τους να τρέχουν πανικόβλητοι



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΕΚΤΑΚΤΟ Ισχυρές εκρήξεις στη Δαμασκό από ισραηλινή επιδρομή…
20/1/2019 – 13.15
Πριν από λίγο αναφορές για ισχυρές εκρήξεις που ακούγονται στη Δαμασκό και θεωρείται ότι πρόκειται για αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ..Για 3 πυραύλους κάνουν λόγο άλλες πηγές που εκρήχθηκαν στην ΝΔ πλευρά της συριακής πρωτεύουσας.
Επείγoν από στρατιωτική πηγή: η εναέρια άμυνά μας αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την ισραηλινή εναέρια επίθεση κατά της νότιας περιοχής και την εμποδίζει να επιτύχει οποιονδήποτε από τους στόχους της.sana, alwatan
Kαι η συριακή τηλεόραση επιβεβαίωνει τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς όπως και το αραβόφωνο rt
H JP αναφέρει πως η Συρία κατηγόρησε το Ισραήλ πως πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στο νότο της χώρας ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα και κατέρριψε αρκετούς πυραύλους σημειώνει το SANA που απάντησε στην ισραηλινή επιθετικότητα. Το Ισραήλ ως τώρα δεν έχει σχολιάσει…
Ως στόχοι αναφέρονται από διάφορες πηγές και πάλι το διεθνές αεροδρόμιο Δαμασκού και η βάση al-Kiswah στο Νότο..
Η συριακή τηλεόραση αναφέρει πως η συριακή αεράμυνα κατέρριψε όλους τους ισραηλινούς πυραύλους.Για 9 πυραύλους κάνουν λόγο πηγές..



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



H συριακή αεράμυνα απαντά σε ισραηλινούς πυραύλους σε Quneitra κ.α
20/1/2019 – 15.15
H συριακή αεράμυνα απαντά σε ισραηλινούς πυραύλους στη βόρεια περιοχή της Quneitra και πλησίον του Talul al-Hammar στα ανατολικά του Hadar.Προηγουμένως το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι κατέρριψε μια ρουκέτα που προήλθε από συριακό έδαφος στο κατεχόμενο Golan.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ρωσικό Υπ. Άμυνας: αντιαεροπορικά Pantsir και Bouk κατέρριψαν 7 πυραύλους ισραηλινούς που εκτοξεύθηκαν από τη Μεσόγειο κατά Συρίας…
20/1/2019 – 15.15
To ρωσικό Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι τα αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir και Bouk κατέστρεψαν 7 πυραύλους ισραηλινούς που εκτοξεύθηκαν από την Μεσόγειο Θάλασσα εναντίον της Συρίας. Η επίθεση έγινε κατά του διεθνούς αεροδρομίου Δαμασκού και την ανακοίνωση έκανε το Κέντρο Διαχείρισης  της ρωσικής εθνικής άμυνας.Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε υλικές ζημιές στο αεροδρόμιο Δαμασκού.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διπλωμάτες της Ε.Ε. συναντούν τον Νικολάς Μαδούρο και την αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση
 Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019, 10:55
Πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνάντησαν χωριστά τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και τον πολιτικό του αντίπαλο Χουάν Γκουάιντο, «πρόεδρο» της νθας «εθνοσυνέλευσης» που εχει διαλυθει, για να "συμβάλουν σε μια ειρηνική πολιτική λύση" της κρίσης, ανακοίνωσε η ΕΕ.
'Επειτα από πρόσκληση του Μαδούρο, οι διπλωμάτες μετέβησαν την Παρασκευή στο προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες, και το Σάββατο συναντήθηκαν με τον Γκουάιντο και άλλους βουλευτές της αντιπολίτευσης στην νοθα «εθνοσυνέλευση», σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΕ.
Όπως και η αμερικανοπληρωμενη αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, η αποικιοκρατικη ΕΕ θεωρεί μη νόμιμη τη δεύτερη θητεία για την οποία ο Μαδούρο ορκίστηκε στις 10 Ιανουαρίου έπειτα από μια προεδρική εκλογή την οποία η ΕΕ δεν αναγνωρίζει.
Οι επαφές που είχαν οι διπλωμάτες με τις δύο πλευρές εντάσσονται στο πλαίσιο της υποκρισιας της αλητικης αποικιοκρατικης ΕΕ να "συμβάλει σε μια πολιτική και ειρηνική λύση" της κρίσης που ταλανίζει εδώ και χρόνια τη Βενεζουέλα αλλά και για να "διατηρήσει ανοικτούς τους διαύλους επικοινωνίας" με όλες τις πλευρές, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση.
"Ελεύθερες εκλογές"
Στις συζητήσεις τους με τον πρόεδρο Μαδούρο και την αμερικανοπληρωμενη προδοτικη αντιπολίτευση, οι αληταραδες  διπλωμάτες τάχθηκαν υπέρ της "διεξαγωγής νέων, ελεύθερων εκλογών", που θα τους συμφερουν ανακοίνωσε η αλητικη αποικιοκρατικη ΕΕ.
Ο Μαδούρο δήλωσε από την πλευρά του, ότι η συνάντησή του με τους ευρωπαίους διπλωμάτες είχε στόχο την "προάσπιση της αλήθειας της Βενεζουέλας".
Κατά την ορκωμοσία του στις 10 Ιανουαρίου, ο Μαδούρο ζήτησε σεβασμό από την ΕΕ, καθώς οι Βρυξέλλες είχαν τονίσει ότι η νέα του θητεία προέκυψε από "μη δημοκρατικές εκλογές" και απείλησαν για την λήψη "κατάλληλων μέτρων", αν η κατάσταση στη Βενεζουέλα συνεχίσει να επιδεινώνεται.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους διπλωμάτες, ο Μαδούρο "κάλεσε τις ευρωπαϊκές αρχές να τηρήσουν μια στάση ισορροπημένη και με μεγάλο σεβασμό απέναντι στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της Βενεζουέλας", ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Ο Μαδούρο κάλεσε τους πρεσβευτές να επισκεφθούν τη χώρα και να "καταρτίσουν μια ατζέντα εποικοδομητικής συνεργασίας" με τις αρχές, πρόσθεσε.
Ο Χουάν Γκουάιντο, από την πλευρά του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι αλητες αποικιοκρατες διπλωμάτες της ΕΕ επιβεβαίωσαν ότι αναγνωρίζουν την νοθα «εθνοσυνέλευση», που εχει πλεον διαλυθει και αντικατασταθει με εκλογες από την Συνταγματικη Συνελευση, της οποίας «εθνοσυνελευσης» προεδρευε και όπου η αντιπολίτευση ειχε την πλειοψηφία, ως "τη μόνη εκλεγμένη" νόμιμη αρχή στη Βενεζουέλα. Οι πρεσβευτές της ΕΕ "αναζητούν τα στοιχεία" που θα επιτρέψουν "τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στη Βενεζουέλα", επισήμανε.
Σύμφωνα με την ΕΕ, οι διπλωμάτες επανέλαβαν στις συνομιλίες με τις δύο πλευρές την πρόταση, η οποία τελεί υπό συζήτηση, να "συγκροτηθεί μια διεθνής ομάδας επαφής για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια πολιτική, δημοκρατική και ειρηνική λύση" που θα συμφερει τους αποικιοκρατες,  στη χώρα.
Οι επαφές αυτές πραγματοποιήθηκαν την ώρα που ο Γκουάιντο, πρόεδρος του μόνου  οργάνου στη Βενεζουέλα που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, επιδιώκει οι πολίτες και ο στρατός --ο οποίος μέχρι τώρα είναι ο κύριος υποστηρικτής της τσαβικής εξουσίας-- να στηρίξουν το σχέδιό του για μια μεταβατική πραξικοπηματικη κυβέρνηση για τα συμφεροντα των αποικιοκρατων της οποίας θα ηγείται.
Ο Μαδούρο, εν μεσω σοβαρής οικονομικής κρίσης στη χώρα, λογω του αποκλεισμου των αποικιοκρατων, βεβαιώνει ότι η επίθεση της αντιπολίτευσης αποτελεί μέρος ενός σχεδίου ανατροπής του με τη βία, καθοδηγούμενο από τις ΗΠΑ. Η Ουάσινγκτον, όπως και χώρες-δορυφοροι της της Λατινικής Αμερικής, με εντολη της, χαρακτηρίζουν τον Μαδούρο "δικτάτορα".
Ο Γκουάιντο οργανώνει συγκεντρώσεις εδώ και μια εβδομάδα, και κάλεσε για άλλη μια φορα σε μια ακομα εθνική κινητοποίηση την προσεχή Τετάρτη, που θα είναι αποτυχημενη όπως και οι προηγουμενες, ημέρα που και ο Μαδούρο προγραμματίζει να καλέσει τους δικούς του υποστηρικτές να πλημυρίσουν στους δρόμους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τούλσι Γκάμπαρντ: Η Δημοκρατική με τις ακραία προοδευτικές απόψεις που θα διεκδικήσει το προεδρικό χρίσμα
 Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019, 02:01
Όταν η Δημοκρατική γερουσιαστής Χαβάης Τούλσι Γκάμπαρντ εξελέγη για πρώτη φορά στο Κογκρέσο το 2012 με τον Τύπο να την επευφημεί, η βετεράνος του Πολέμου του Ιράκ φάνταζε σίγουρη υποψήφια για την προεδρική κούρσα το 2020.
Ωστόσο, όταν ανακοίνωσε τελικά την πρόθεσή της να είναι υποψήφια, την περασμένη εβδομάδα, δεν είχε την ίδια θετική ανταπόκριση από εκείνους που την είχαν αρχικά υποστηρίξει.
Αυτό πιθανόν να οφείλεται στο ότι ενώ η αρχική της εικόνα ήταν συντηρητική, πολλοί από τους υποστηρικτές στον τυπο της απογοητεύτηκαν εξαιτίας των προοδευτικών της απόψεων για το ισλάμ και τους πολέμους στο εξωτερικό.
Αρχικά η 37χρονη σήμερα Γκάμπαρντ ενθουσίασε την Αριστερά επειδή μιλούσε έξω από τα δόντια, είχε προοδευτικές απόψεις για την οικονομία και ήταν βετεράνος πολέμου και αντίθετη στις αμερικανικές επεμβάσεις σε τρίτες χώρες. Ήταν επίσης η πρώτη ινδουίστρια μέλος του Κογκρέσου.
Η Νάνσι Πελόζι την είχε χαρακτηρίσει «ανερχόμενο αστέρι», ενώ η Ρέιτσελ Μάντοου του MSNBC προέβλεπε ότι «βρίσκεται σε τροχιά να γίνει πολύ γρήγορα πολύ διάσημη».
Μέσα στα επόμενα όμως χρόνια η Γκάμπαρντ άλλαξε πολλές από τις θέσεις της στην εξωτερική πολιτική προκαλώντας οργή στους συμμάχους της. Συντάχθηκε με τους Ρεπουμπλικανούς απαιτώντας ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα να χρησιμοποιεί τον όρο «ακραίο ισλάμ», ήταν το πιο πρόθυμο μέλος του Κογκρέσου να υπερασπιστεί τον Σύρο Πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, χαρακτήρισε τον εαυτό της «γεράκι» στο θέμα της τρομοκρατίας.

Υπέρ του Άσαντ και του αλ-Σίσι
Και ο Άσαντ δεν ήταν ο μοναδικός Προεδρος τον οποίον υποστήριξε η Γκάμπαρντ αφού έχει εκδώσει ανακοίνωση με την οποία εξήρε το "θάρρος και την πυγμή του (ισχυρού άνδρα της Αιγύπτου) Προεδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι επειδή αναμετρήθηκε με την...ακραία ισλαμιστική ιδεολογία" παρότι στον Σίσι εναντιωνεται η CIA.
Επιπλέον, οι δημοσιογράφοι διέσπειραν ψευτικες πληροφορίες για διασυνδέσεις της με οργανώσεις κατά της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ—μια μάλιστα από αυτές διευθύνει ο πατέρας της—και με ινδουιστές εθνικιστές που αντιτίθενται στους μουσουλμάνους.
Η ίδια η Γκάμπαρντ υπερασπίζεται τις κατηγορίες που τις προσάπτουν, σε κάποιες περιπτώσεις πείθοντας και σε άλλες όχι.
Για παράδειγμα, φαίνεται ότι έχει ειλικρινώς αλλάξει στάση στα ζητήματα που αφορούν την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, υπερασπίζεται την θέση της ως προς την τρομοκρατία και διατείνεται ότι το άνοιγμά της προς την συριακή κυβέρνηση εντάσσεται στις προσπάθειες εξεύρεσης ειρηνικής λύσης στην κρίση. Και ότι ο καλύτερος τρόπος για να ηττηθεί το Ισλαμοφασιστικό Κράτος στη Συρία είναι να συνταχθούν οι ΗΠΑ με την Δημμοκρατια της Συριας του Προεδρου Άσαντ, κάτι το οποίο υποστήριζαν και λιγοστοί αναλυτές της εξωτερικής πολιτικής.
Το 2016 είχε υποστηρίξει τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς έναντι της Χίλαρι Κλίντον για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, κάτι που την απομόνωσε από τους φίλους της στο πολιτικό κατεστημένο.
Το 2020 η Γκάμπαρντ πιθανόν να είναι υποψήφια με μια παρόμοια ατζέντα με εκείνη του Σάντερς σε πολλά θέματα, όπως στην εσωτερική πολιτική. Η ίδια σε συνέντευξή της στο CNN τόνισε ότι κεντρικά της ζητήματα θα είναι η κλιματική αλλαγή και η ποινική δικαιοσύνη.

Οι σχέσεις της με τους Χαρε Κρισνα
Για εκείνην πάντως η πολιτική είναι μια οικογενειακή υπόθεση. Η μητέρα της, η Κάρολ Γκάμπαρντ, ήταν μέλος στο Τοπικό Συμβούλιο για την Εκπαίδευση της πολιτείας της Χαβάης, ο πατέρας της, ο Μάικ Γκάμπαρντ, ήταν πολιτικός ακτιβιστής και μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Χονολουλού, το οποίο φημίζεται για τον ‘’πόλεμο’’ που διεξάγει εναντίον των ΛΟΑΤΚΙ.
Εξάλλου, είναι ο ιδρυτής της οργάνωσης Stop Promoting Homosexuality (Σταματήστε να Προωθείτε την Ομοφυλοφιλία). Σε συνέντευξή του το 1992 είχε δηλώσει ότι «η ομοφυλοφιλία δεν είναι φυσιολογική, δεν είναι υγιής και είναι κατά τα γραφάς κακή» και είχε αποδώσει την εξάπλωση του AIDS στην κατάργηση των νόμων περί σοδομισμού.
Οι απόψεις του πατέρα της κατά των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ και των αμβλώσεων πήγαζαν προφανώς από το θρησκευτικό του υπόβαθρο: τόσο Καθολικός όσο και μέλος ενός  παρακλαδίου των Χάρε Κρίσνα. Μάλιστα ο αυτοαποκαλούμενος γκουρού και ηγέτης της οργανωσης αυτής, ο Κρις Μπάτλερ, είχε κάποτε καταδικάσει την ομοφυλοφιλία υποστηρίζοντας ότι αυτή «οδηγεί σε έναν αυξανόμενο αριθμό Αμερικανίδων που έχουν ως κατοικίδια σκύλους για σεξουαλικούς σκοπούς»…
Η Τούλσι Γκάμπαρντ μεγάλωσε μέσα στο κίνημα του Μπάτλερ και μάλιστα σε συνέντευξή της στο «New Yorker» είχε πει ότι εκείνος πιστώνεται την ινδουιστική της ταυτότητα και είχε δηλώσει «ευγνώμων απέναντί του για το δώρο αυτής της υπέροχης πνευματικής πρακτικής που της χάρισε».
Η πρώτη περίοδος της πολιτικής της καριέρας ήταν επηρεασμένη τόσο από τις απόψεις του Μπάτλερ όσο και από εκείνες του πατέρα της. Εργάστηκε στην οργάνωση του πατέρα της, η οποία υποστήριζε τη χρήση «θεραπείας μεταστροφής» ώστε να κάνουν τα παιδιά ετεροφυλόφιλα.
Κάποτε καταδίκασε τους «ομοφυλόφιλους ακτιβιστές» επειδή «επιχειρούν να επιβάλουν τις αξίες τους στα παιδιά μας μέσα στα σχολεία μας»…
Αναρωτιέται κανείς πως με αυτές τις απόψεις (είναι αντίθετη και στις αμβλώσεις), η Γκάμπαρντ ανήκει στο Δημοκρατικό Κόμμα. Η ίδια δίνει ως εξήγηση την εμπειρία που είχε υπηρετώντας το 2004 στο Ιράκ και στο Κουβέιτ.
Αυτό, λέει εκείνη, εξηγεί γιατί το 2012 όταν είχε κάνει εκστρατεία για μια κενή θέση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, υπερασπίστηκε τελικά τους γάμους των ομοφύλων και το δικαίωμα στην άμβλωση.
Ένας άλλος διάσημος πολιτικός με καταγωγή από την Χαβάη, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, υποστήριξε την υποψηφιότητά της για το Κογκρέσο. Μετά την νίκη της, της προσφέρθηκε μια από τις πέντε θέσεις αντιπροέδρου της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος, μια ένδειξη της εμπιστοσύνης που της έδειχνε το κόμμα.
Η Τούλσι έμοιαζε να είναι η τέλεια Δημοκρατική, το είδος της πολιτικού που όλοι μέσα στο κόμμα ήθελαν. Και έπειτα..."αυτοπυροβολήθηκε στο πόδι".

Ενάντια στον Ομπάμα, ενάντια στο κόμμα
Η Γκάμπαρντ έπεσε σε δυσμένεια μέσα στο ίδιο της το κόμμα με έναν περίεργο τρόπο: τα΄βαλε πολλές φορές με την κυβέρνηση Ομπάμα με αφορμή την εξωτερική της πολιτική.
Το 2015 η τρομοκρατία ήταν σαφώς η μεγαλύτερη πρόκληση για την αμερικανική πολιτική. Ο ISIS είχε μόλις σαρώσει το βόρειο Ιράκ και είχε αναλάβει τον έλεγχο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας. Η κυβέρνηση Ομπάμα είχε ξεκινήσει έναν νέο πόλεμο στο Ιράκ και βοηθουσε τους τζιχαντιστές. Τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς ένοπλοι που είχαν δηλώσει πίστη στο ΙΚ επιτέθηκαν στο σατιρικό έντυπο Charlie Hebdo στο Παρίσι και σε ένα σούπερ μάρκετ κόσερ προκαλώντας φόβους για ένα παγκόσμιο κύμα τρομοκρατίας.
Οι Ρεπουμπλικανοί κατηγόρησαν τον Ομπάμα. Ένα από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα επιχειρήματα των Ρεπουμπλικανών το διάστημα πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές εκείνης της χρονιάς ήταν ότι ο Ομπάμα αρνούνταν να χρησιμοποιήσει την φράση ‘’ακραίο ισλάμ» και ότι η εμμονή του με την πολιτική ορθότητα τον εμπόδιζε να δει τις ρίζες της τζιχαντιστικής βίας: την ισλαμιστική ιδεολογία.
‘’Αυτό που είναι φοβερά απογοητευτικό…είναι ότι η κυβέρνησή μας αρνείται να αναγνωρίσει ποιος είναι ο εχθρός μας», είχε δηλώσει η Γκάμπαρντ τον Ιανουάριο του 2015 σε συνέντευξή της στο CNN.
«Και αν αυτό δεν συμβεί ή μέχρι αυτό να συμβεί θα είναι αδύνατον να υπάρξει μια στρατηγική για να ηττηθεί αυτός ο εχθρός. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι αυτά γίνονται εξαιτίας του ακραίου ισλάμ».
Το πρόβλημα με το επιχείρημα αυτό, σύμφωνα τόσο με την κυβέρνηση Ομπάμα όσο και με τους περισσότερους ειδικούς στην τρομοκρατία, είναι ότι το ‘’ακραίο ισλάμ» είναι ένας πολύ ευρής και ασαφής χαρακτηρισμός. Ο όρος υπονοεί ότι ένοπλοι τζιχαντιστές ανήκουν σε ένα ενιαίο ιδεολογικό κίνημα, όπως πραγματικα συμβαινει,  και όχι σε μια σειρά από γκρουπούσκουλα που συχνά είναι σε πόλεμο μεταξύ τους, όπως προσπαθουν να πεισουν οι αποικιοκρατες. Είναι άλλωστε ένας πολύ προσβλητικός χαρακτηρισμός λενε υποκριτικα οι αποικιοκρατες για την μεγάλη πλειονότητα των μουσουλμάνων όλου του κόσμου. Μαλιστα η ομάδα αντιτρομοκρατίας του προέδρου Τζορτζ Μπους αρνήθηκε να χρησιμοποιήσει αυτό τον όρο για αυτούς ακριβώς τους λόγους.

Χορτοφάγος, καλή αθλήτρια και γιογκίνι
Το τέταρτο από πέντε παιδιά, ήταν δύο ετών όταν η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στη Χαβάη. Η Τούλσι διδάχτηκε στο σπίτι μέχρι και το Γυμνάσιο με εξαίρεση δύο χρόνια που φοίτησε σε ιεραποστολική ακαδημία θηλέων στις Φιλιππίνες. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Hawaii Pacific Διοίκηση Επιχειρήσεων. Στα παιδικά της χρόνια ήταν αριστούχος στις μαχητικές τέχνες και την ενδιέφερε η κηπουρική. Ανάμεσα στα ενδιαφέροντά της είναι το σερφ, ενώ γενικώς είναι πολύ καλή στα αθλήματα. Είναι χορτοφάγος και οπαδός της κάρμα γιόγκα.
Το 2002 παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο και τέσσερα χρόνια μετά πήραν διαζύγιο. Η ίδια επικαλέστηκε ως αιτία διαζυγίου "το στρες που βιώνουν οι σύζυγοι και οι οικογένειες των στρατιωτικών που υπηρετούν σε πολεμικά μέτωπα". Το 2015 παντρεύτηκε τον δεύτερο σύζυγό της, έναν κινηματογραφιστή.
Στον δρόμο για το προεδρικό χρίσμα δεν θα είναι μόνη της: η γερουσιαστής Μασαχουσέτης Ελίζαμπεθ Γουόρεν ανακοίνωσε στην εκπνοή του περασμένου χρόνου ότι σχημάτισε διερευνητική επιτροπή για την υποψηφιότητά της. Στο στρατόπεδο του κόμματός της, των Δημοκρατικών, αναμένονται και άλλοι υποψήφιοι, ανάμεσά τους οι γερουσιαστές Καμάλα Χάρις, Κόρι Μπούκερ και Κίρστεν Γκίλιμπραντ καθώς και ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ενώ και ο Tζούλιαν Κάστρο, ο πρώην υπουργός Στέγασης επί Μπαράκ Ομπάμα επίσης σχημάτισε διερευνητική επιτροπή τον Δεκέμβριο.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Χ.Α. πίσω από τις κουκούλες!
Κτυπήθηκε το Συλλαλητήριο. Με συντονιστές Λαγό και Παναγιώταρο!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Παλαιστίνιος κάτοικος της Χεβρώνας (Αλ Χαλίλ) απέρριψε προσφορά 100.000.000$ από το Ισραήλ για να αγοράσει το σπίτι του, που είναι στο κέντρο της παλιάς πόλης και βλέπει προς τον Τύμβο των Πατριαρχών (για τους Εβραίους) ή Τζαμί Ιμπραϊμι (για τους Μουσουλμάνους)...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ηλίας Ανδριόπουλος       

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΡΟΔΟΘΗΚΕ
Ο Ελληνικός λαός έκανε σήμερα την ύστατη προσπάθεια, υπήρξα παρών στο Σύνταγμα, να εμποδίσει αυτή την δρομολογημένη προδοσία.
Στο μέγα αυτό συλλαλητήριο, παίχτηκε το προτελευταίο επεισόδιο, ενός προαναγγελθέντος θανάτου της Μακεδονίας. Το τελευταίο θα παιχτεί στη Βουλή, όπου οι «σπουδαίοι» αυτοί αντιπρόσωποι του έθνους και του λαού, θα ψηφίσουν την εκχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια. Μην αμφιβάλλετε, θα το επικυρώσει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!!! Ο Θεός να την κάνει Δημοκρατία. ΄Εχουμε ορφανέψει. Αναλογίζομαι με λύπη, ότι σχεδόν σε όλους τους καιρούς της ιστορίας μας, πορευτήκαμε με την μεγαλοσύνη των πατριωτών, παράλληλα με τον ξεπεσμό και την ντροπή των προδοτών.
Σήμερα ζήσαμε ένα αίσχος. Οι παρακρατικοί και τα ΜΑΤ διέλυσαν, ποδοπάτησαν, ράντισαν με χημικά μία ευγενική ειρηνική - διαδήλωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων , που ήρθαν συν γυναιξί και τέκνοις καταθέτοντας την ανιδιοτέλειά τους και την ψυχή τους, μήπως και εμποδίσουν μία κατάπτυστη ελεεινή, προδοτική συμφωνία. Δεν θα επουλωθεί εύκολα αυτή η η πληγή και ας την ψηφίσουν, όσα ανδρείκελα επιστρατεύσουν οι Ξένοι.
Τέλος θα ήθελα να σφίξω το χέρι, στον τελευταίο μεγάλο Έλληνα, στον αγαπητό μου Μίκη Θεοδωράκη. Κάθε φορά που μιλά, γεμίζει η ψυχή μας υπερηφάνεια και Ελλάδα. Μας ανοίγει μια άλλη θύρα και από εκεί αντικρίζουμε το πρόσωπό μας το αληθινό, το γνήσιο. ΄Οχι του Τσίπρα και του Γιωργάκη. Αντικρίζουμε θυσίες, το αίμα και τους αγώνες τόσων γενεών για ελευθερία. Αντικρίζουμε την ρίζα μας και τις μεγάλες μορφές του ελληνισμού, τον Σολωμό, τον Κάλβο, τον Μακρυγιάννη, τον Κολοκοτρώνη, τον Καραϊσκάκη, τον Παλαμά, τον Σικελιανό, τον Παύλο Μελά, τον Ελύτη, τον Σεφέρη, τον Γκάτσο, τον Ρίτσο , τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τόσα διαλεχτά τέκνα του μαρτυρικού μας τόπου.
ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ, ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ. ΑΥΤΗΝ ΑΓΑΠΗΣΤΕ.
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΡΘΙΟΙ
Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ