Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

Τριτη 29 Ιανουαριου 2019


Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019
Μαραντόνα: ¨Σήμερα περισσότερο από ποτέ με τον Μαδούρο"
Με μια δημοσίευση στον λογαριασμό του instragram, το αστέρι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου Ντιέγκο Αρμάνδο Μαραντόνα, επανέλαβε την υποστήριξή του στην Μπολιβαριανή διαδικασία και στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικόλας Μαδούρο:
“Δεν θα αλλάξω, σήμερα περισσότερο από ποτέ με τον πρόεδρο Νικoλάς Μαδούρο. Στη Βενεζουέλα κυβερνά ο λαός. Τους αγαπώ!”



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



29 Ιανουαρίου 2019
Ρωγμές στο "μαύρο μέτωπο" των ΗΠΑ ενάντια στη Βενεζουέλα
Όπως αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου της πρεσβείας της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα:

Από τα 34 μέλη του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), 18έθνη επέλεξαν να μην συνταχθούν με τη διακήρυξη παρεμβατικού χαρακτήρα. Από τον αριθμό αυτό, έξι αποφάσισαν να μην παρέμβουν και άλλα τέσσερα δεν πήραν θέση σχετικά με τον σφετερισμό των λειτουργιών από τον ηγέτη του δεξιού κόμματος Λαϊκή Θέληση (VP). Από την τελευταία ψηφοφορία, η οποία έλαβε χώρα στις 10 Ιανουαρίου, η ομάδα των κυβερνήσεων που διατηρεί επεμβατική εκστρατεία (Αργεντινή, Μπαχάμες, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κολομβία, Κόστα Ρίκα, Εκουαδόρ, Ηνωμένες Πολιτείες, Ονδούρα, Γουατεμάλα, Αϊτή, Παναμάς, Παραγουάη, Περού και η Δομινικανή Δημοκρατία), έχασε τρεις συμμάχους. Η Τζαμάικα, η Αγία Λουκία και η Γουιάνα δεν εμφανίζονται ως υπογράφοντες της δήλωσης.
Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας κατάφερε να κερδίσει υποστήριξη της κυριαρχίας της και στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στις 26 Ιανουαρίου, όπου 19 από ένα σύνολο 35 χωρών εκφράστηκαν υπέρ της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις του έθνους της Νότιας Αμερικής και υπέρ μιας διαδικασίας διαλόγου μεταξύ των εθνικών φορέων.
Η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συγκλήθηκε μετά από αίτημα του Υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο, στην προσπάθεια του να επιδιώξει διεθνή συναίνεση που θα νομιμοποιήσει το σε εξέλιξη πραξικόπημα στη Βενεζουέλα και θα αναγνωρίσει την επιβολή μιας "κυβέρνησης μαριονέτας".
Ωστόσο, η αντιπροσωπία των ΗΠΑ, οι συμμαχικές κυβερνήσεις τους και η αυτοαποκαλούμενη Ομάδα της Λίμα όπως επίσης και ένα μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) δεν κατάφεραν να επιτύχουν τους στόχους τους στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπου οι περισσότερες χώρες από διαφορετικές ηπείρους απαίτησαν σεβασμό στην κυριαρχία της Βενεζουέλας.
Έτσι, η κατηγορηματική απόρριψη της θέσης των ΗΠΑ από τις μεγάλες δυνάμεις με δικαίωμα βέτο, όπως η Ρωσία και η Κίνα, καθώς και η υποστήριξη από τις χώρες της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής εδραίωσαν μια πλειοψηφική θέση κατά της ξένης επέμβασης στη Βενεζουέλα και υπέρ της αναγνώρισης της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησής του.




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Διαδικτυακό ψήφισμα στήριξης της κυβέρνησης Μαδούρο κόντρα στο επιχειρούμενο πραξικόπημα
934 υπογραφές
https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/Fiona_Sampson_Figarella_Stirixi_kyvernisis_Madoyro_Stirixi_tis_kyv_Madoyro_kontra_sto_epiheiroymeno_praxikopima/?rc=fb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-667344-Fiona_Sampson_Figarella_Stirixi_kyvernisis_Madoyro_Stirixi_tis_kyv_Madoyro_kontra_sto_epiheiroymeno_praxikopima&utm_term=QwGggb+el&fbogname=%CE%92%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82&fbclid=IwAR2IHJIjrUex1fEFPG9C-vhnrY5s2042dMYgPJ4zdSeg15EFRSSdhUy0na4



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ταϋγέτη Μπασούρη (1917 – 2003) Ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, που έγινε γνωστή με το μικρό της όνομα. Για τις ιδέες και την αντιστασιακή της δράση συνελήφθη και κλείστηκε στα κολαστήρια σε Χίο, Μακρόνησο, Τρίκερι, Αϊ-Στράτη. Πέθανε σαν σήμερα πάμπτωχη....
Στην φυλακη απο τα βασανιστηρια απεβαλε (ηταν εγκυος) και δεν ετυχε εγκαιρης ιατρικης αντιμετωπισης.
Αποτελεσμα ηταν να μην μπορεσει ποτε πια να ξαναμεινει εγκυος...
Ηταν με τη μητέρα μου εξορια στη Χίο. Εκπληκτικός άνθρωπος
Ηταν γλυκυτατη...



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



- με απόλυτο κυνισμό η Βρετανία κλέβει τα αποθέματα χρυσού της Βενεζουέλας, με τον ίδιο κυνισμό που δηλώνει πως "τα Γλυπτά του Παρθενώνα δεν ανήκουν στην Ελλάδα". Ο ιμπεριαλισμός είναι ταυτισμένος με την κλοπή του πλούτου, των φυσικών πόρων, των πολιτιστικών θησαυρών. Και με τη σφαγή φυσικά...
- έδωσαν 54 ευρώ "αύξηση" στον κατώτατο μισθό για μια μικρή μερίδα εργαζομένων. Την ίδια στιγμή, με τη μείωση του αφορολόγητου παίρνουν σχεδον 50 ευρώ παραπάνω από το ΣΥΝΟΛΟ των εργαζομένων, κι από αυτούς δηλαδή που παίρνουν τον κατώτατο μισθό!!!! Φυσικά "αύξηση" μόνο για φέτος (εκλογές), χωρίς να μπαίνει στη σύμβαση...
- "αν κάναμε δημοψήφισμα θα κερδίζαμε" λέει ο Βεναρδάκης... ε καντε το βρε παλικάρια...
- Χρόνια προκαλούσε αποστροφή στον κόσμο της αριστεράς η αθλιότητα του Πασοκ και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ να βάζουν "πρώην" μέλη του ΚΚΕ να κάνουν δηλώσεις προβοκάροντας το ΚΚΕ. Δεκαετίες γινόταν αυτό σε βάρος του ΚΚΕ. Είναι τουλάχιστον προβληματικό σημερα να κάνει το ΚΚΕ τα ίδια τωρα με τη ΛΑΕ. Οχι τιποτε άλλο αλλά ξεχνούν οι σύντροφοι πως η πλειοψηφια των μελών ολων των οργανωσεων καποτε...περασε από το ΚΚΕ. Φαντάζεστε συντροφοι όλοι αυτοί να αρχισουν δηλώσεις του στυλ "παλια ήμουν ΚΚΕ αλλα τωρα είδα το φως το αληθινό κλπ κλπ"... Πρακτικές που δεν ταιριάζουν στην αριστερα!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



26 Ιανουαρίου
Τώρα εξηγούνται όλα;
Εκτός από το δάνειο (που είναι σε ρύθμιση) των 854.000 ευρώ στην εθνική η Κουντουρά έχει ένα ακόμα δάνειο 800.000 ευρώ από την γιουρομπανκ δάνειο το οποίο δεν πληρώνεται, είναι κόκκινο.
Και κατά ένα περίεργο τρόπο την στιγμή που για λίγες χιλιάδες ευρώ αρπάζουν τα σπίτια φτωχών ανυπεράσπιστων ανθρώπων το σπιτάκι της κ. Κουντουρά ουδείς το πειράζει




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Για την ώρα πάντως η ελληνική αριστερά μοιάζει να αγνοεί τόσο την πολυπολιτισμική εθνολογία όσο και τις φωνές της βόρειας Μακεδονίας που εναντιώνονται στο αφήγημα του μακεδονισμού. Αποτελεί ειρωνεία η σκέψη πως όσοι δείχνουν αλληλεγγύη σήμερα στο δικαίωμα της Βόρειας Μακεδονίας για αυτοδιάθεση παραβλέπουν το γεγονός ότι στηρίζουν ότι πιο αντιδραστικό επιβίωσε μετά τη διάλυση της σοσιαλιστικής Γιουγκοσλαβίας. Οι σύγχρονοι αριστεροί ξέχασαν τις βασικές αρχές του διεθνισμού. Η αλληλεγγύη των λαών είναι υπόθεση σοσιαλιστών με σοσιαλιστές όχι σοσιαλιστών με αντιδραστικούς.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



20 Παλαιστίνιοι στη Γάζα, άνθρωποι που δεν γνωρίζουν αν θα ζουν αύριο διαδηλώνουν κατά του αμερικανικού πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα...
Υ.γ. κάποιες συγκρίσεις αναπόφευκτες...

Η μαρτυρική Γάζα στο πλευρό του λαού της Βενεζουέλας και του Προέδρου Μαδούρο. Η Παλαιστίνη γνωρίζει καλά τι θα πει ιμπεριαλισμός, αποικιοκρατία και κατοχή. Η μαζική διαδήλωση αλληλεγγύης κατέληξε έξω από τα γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα όπου απαίτησαν να σταματήσει κάθε εξωτερική ανάμειξη στα εσωτερικά της κυρίαρχης, ανεξάρτητης και περήφανης Βενεζουέλας.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Ποιος Μαδούρο, ποια δημοκρατία και ελευθερία; Τα πετρέλαιά σας θέλουμε και θα τα πάρουμε…
29-01-2019
«…Θα κάνει μεγάλη διαφορά για τις ΗΠΑ από οικονομική άποψη αν μπορούσαμε να πετύχουμε οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες να επενδύσουν και να ελέγξουν τις πετρελαϊκές δυνατότητες της Βενεζουέλας… Ο Μαδούρο φέρνει στη Βενεζουέλα κράτη με αντίθετα συμφέροντα απ’ τα δικά μας…»
Για να δικαιολογήσουν μια στρατιωτική επέμβαση πιο παλιά οι ιμπεριαλιστές είχαν ένα τακ, ένα βλέμμα λυπημένο, μια έκφραση πόνου, λόγια να χτυπάνε στο θυμικό. Από τα «δικαιώματα των μειονοτήτων» στην Γιουγκοσλαβία στον «προληπτικό πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» στο Αφγανιστάν, στα «ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία» στο Ιράκ στη Λιβύη, στη Συρία, και στη διεφθαρμένη κυβέρνηση της Ουκρανίας. Φρόντιζαν να «νομιμοποιούν» δημοκρατικά πάντα -αίμα των λαών- τις επεμβάσεις με εμφυλίους πολέμους, εξεγέρσεις, που οι ίδιοι οργάνωναν και εξόπλιζαν, με αντικαθεστωτικές δυνάμεις που διεκδικούσαν για λογαριασμό τους αλλαγές στην εξουσία, με αρεστούς προέδρους και το τμήμα της αστικής τάξης που θα εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέρονταάτους, δηλαδή αυτά της ιδιοκτησίας και της διαχείρισης των πετρελαιοπηγών.
Από το «Γίνονται πολλές αδικίες στον κόσμο αλλά προσπαθούμε…» της Μαντλίν Ολμπράιτ (είδατε τι ωραία οι νταβατζήδες δολοφόνοι των λαών πως το ‘λεγαν για το καλό σας γίνονται) περάσαμε στον απενοχοποιημένο πια σύνθημα της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ «δημοκρατίες παντού» στο σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον: «…Θα κάνει μεγάλη διαφορά για τις ΗΠΑ από οικονομική άποψη αν μπορούσαμε να πετύχουμε οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες να επενδύσουν και να ελέγξουν τις πετρελαϊκές δυνατότητες της Βενεζουέλας… Ο Μαδούρο φέρνει στη Βενεζουέλα κράτη με αντίθετα συμφέροντα απ’ τα δικά μας…»
Ωμή και κυνική ομολογία, ποιος Μαδούρο ποια δημοκρατία ποια ελευθερία, το πετρέλαιο σας θέλουμε και θα το πάρουμε. Δυο αιώνες τεχνογνωσία έχουμε.
Αλίμονο σ’ όσους έχουν στοιχιστεί στην αυλή του «πλέον απαραίτητου έθνους/κεφαλαίου» κατ’ ομολογία, δηλαδή τους μεντεσέδες. Μπόλικο λάδι να στοκάρετε για το μεντεσέ, μετά από κάποιο διάστημα σκουριάζει και τον πετάνε. Να μην έχετε εναλλακτικές;



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



«Ουδέν σχόλιο» από το Πεντάγωνο για το σενάριο με τους 5.000 στρατιώτες στην Κολομβία
 Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019, 18:21
Ο ασκών χρέη υπουργού Άμυνας Πάτρικ Σάναχαν, απέφυγε σήμερα να διευκρινίσει αν η Ουάσινγκτον εξετάζει την πιθανότητα να αναπτύξει 5.000 στρατιώτες στην Κολομβία για να αντιμετωπίσει την κρίση στη Βενεζουέλα. Όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό ο Σάναχαν είπε ότι δεν το έχει συζητήσει με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον.
Ο τελευταίος άφησε να πλανώνται πολλά ερωτηματικά για τις προθέσεις των ΗΠΑ, όταν εμφανίστηκε στο μπρίφινγκ, την Δευτέρα, έχοντας γραμμένη στις σημειώσεις του τη φράση «5.000 στρατιώτες στην Κολομβία», χώρα που συνορεύει με τη Βενεζουέλα. «Δεν το έχω συζητήσει με τον σύμβουλο Μπόλτον», είπε ο Σάναχαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Πεντάγωνο.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η Μόσχα αναμένει ότι το Καράκας θα δυσκολευθεί να της αποπληρώσει τα χρέη του λογω των κυρωσεων των ΗΠΑ
 Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019, 11:59
Η Ρωσία αναμένει ότι η Βενεζουέλα πιθανόν θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στην εξυπηρέτηση του κρατικού της χρέους απέναντι στη Μόσχα, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Σεργκέι Στόρτσακ, αφού οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην κρατική πετρελαϊκή εταιρεία της Βενεζουέλας PDVSA.
Η Ρωσία ήταν ανέκαθεν σύμμαχος της Βενεζουέλας και ενήργησε ως δανειστής έσχατης ανάγκης για το Καράκας, με την κυβέρνηση και τη Rosneft να χορηγούν στη Βενεζουέλα δάνεια και πιστωτικές γραμμές ύψους τουλάχιστον 17 δισ. δολαρίων από το 2006.
Η κυβέρνηση του Τραμπ επέβαλε χθες σαρωτικές κυρώσεις στην PDVSA, με στόχο να πλήξει τις εξαγωγές αργού της χώρας - που είναι μέλος του ΟΠΕΚ- προς τις ΗΠΑ και να ασκήσει πιέσεις στον σοσιαλιστή πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο προκειμένου να παραιτηθεί.
«Πιθανόν θα υπάρξουν προβλήματα. Όλα τώρα εξαρτώνται από τον στρατό, τους στρατιώτες και πόσο πιστοί θα είναι στο καθήκον και τον όρκο τους. Είναι δύσκολο, αδύνατον να κάνει κάποιος διαφορετική εκτίμηση» δήλωσε ο Στόρτσακ σε δημοσιογράφους.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο καταγγέλλει πως οι ΗΠΑ προσπαθούν να «κλέψουν» τη Citgo από τη χώρα του
 Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019, 05:48
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κατήγγειλε τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να αποσπάσουν παράνομα από τον έλεγχο της χώρας του τη Citgo, εταιρεία διύλισης καυσίμων που είναι θυγατρική της δημόσιας επιχείρησης πετρελαίου PdVSA, και πρόσθεσε ότι το Καράκας σκοπεύει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, μετά τις σαρωτικές κυρώσεις που επέβαλε η Ουάσινγκτον σε βάρος του ομίλου, καθώς κορυφώνει την πίεση που ασκεί για να αναγκάσει τον σοσιαλιστή πολιτικό να εγκαταλείψει την εξουσία.
«Έδωσα συγκεκριμένες οδηγίες στον πρόεδρο της PdVSA για να αρχίσει πολιτικές, επιχειρησιακές, εμπορικές και νομικές ενέργειες, ενώπιον των αμερικανικών και διεθνών δικαστηρίων, για να υπερασπιστεί την ιδιοκτησία, τα περιουσιακά στοιχεία και τα συμφέροντα της Citgo», θυγατρικής του δημόσιου ομίλου που διαθέτει πολλά διυλιστήρια στην αμερικανική επικράτεια, ανέφερε ο Μαδούρο.
«Οι ΗΠΑ (...) αποφάσισαν να πάρουν τον δρόμο της κλοπής της Citgo από τη Βενεζουέλα» συμπλήρωσε ο πρόεδρος, αφού υποδέχθηκε διπλωμάτες που επέστρεψαν από την Ουάσινγκτον μετά την απόφαση του Μαδούρο να διακόψει τις σχέσεις του Καράκας με την αλητικη ναζιστικη Ουάσινγκτον, σαν απαντηση μετα την ιδια αποφαση της ναζιστικης Ουασινγκτον.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Γαλλία,στην Νάντη ο διαδηλωτής που συνελήφθη από την ειδική ομάδα κρούσης ,την περιβόητη BAC ,γνωστή για την ακραια βία της αλλά και την διαφθορά της ,ο διαδηλωτής λοιπόν που οι μπάτσοι κοπαναγανε το κεφάλι στο δρόμο και έφτυνε αίμα ,καταδικάστηκε σε 1 χρόνο φυλακή και θα εκτίσει άμεσα 6 μήνες (έχουν στηθεί ειδικά δικαστήρια εξπρες) ...
τι λέγαμε για τον Μαδουρο ?



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΚΚ Βενεζουέλας" Πλατιά αντιιμπεριαλιστική συμμαχία στην υπεράσπιση στην υπεράσπιση της κυρίαρχης πατρίδας"

Το ΚΚ Βενεζουέλας έχει καλέσει στην πιο πλατιά λαϊκή, πατριωτική αντιιμπεριαλιστική συμμαχία για να αντιμετωπιστεί η ξένη επέμβαση, επίσης στην έκφραση διεθνιστικής αλληλεγγύης από το κομμουνιστικό κίνημα και τις επαναστατικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα, καλεί την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού μέσα από πραγματικά επαναστατικά μέτρα κατά της καπιταλιστικής κρίσης, με εξουδετέρωση των τοπικών μαφιών και διεφθαρμένων, ώστε να ανακτηθούν η αγοραστική δύναμη του μισθού και η πρόσβαση στα απαραίτητα αγαθά και υπηρεσίες.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είναι ήδη στη Βραζιλία.
300 μισθοφόροι σιωναζί ισραηλινοί σκοπευτές για να υποστηρίξουν το φασιστικό καθεστώς Mπολσονάρου στις δολοφονικές του επιχειρήσεις κατά αντικαθεστωτικών, αντιφασιστών, φτωχών, διαφορετικών, αυτόχθονων, περιβαντολλόγων κλπ. Οι καλύτεροι ειδικοί στον κόσμο! Έχουν ασκηθεί στην Γάζα σκοτώνοντας παιδιά και έγκυες γυναίκες.
ΗΠΑ, Ε.Ε., liberal.gr ,SSkai, λοβέρδοι, athens voice, ο καλός κ. Τρυντώ και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις στέλνουν τελεσίγραφο στους εκεί ανθρώπους να μην αντισταθούν γιατί κάτι τέτοιο αντίκειται στο διεθνές δίκαιο και θα έχουν κι άλλες συνέπειες.



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μάλιστα ,ποσταρατε κατά του ναζισμού ,πολύ καλά κάνατε,ποτέ ξανά κτλ κτλ ..αναλυσεις ,ποιήματα κτλ και Μουγγαφον για το γκέτο της Γάζας και τις on line δολοφονίες από ελεύθερους σκοπευτές ..Μουγγαφον για την Υεμένη που σβυνει από τον χάρτη με παιδιά που λιώνουν σαν κεριά μπροστά στις μητέρες τους λόγω του δολοφονικου εμπάργκο και τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές βόμβες που πέφτουν πάνω στην χώρα ..μέσα σε όλα αυτά, οι αμερικανοναζιστες απειλουν με εισβολη στην Βενεζουελα εάν δεν αλλαξει κυβερνηση, θυμιζοντας τον Χιτλερ και την Τσεχια ..τι "ποτέ ξανά "μου τσαμπουνατε .τώρα αυτή την στιγμή γινεται και μεις δεν μπορούμε να το.παιξουμε αθώοι όπως τάχα μου.οι.Γερμανοι τότε ..
εμεις τα βλέπουμε όλα και μας βλέπουνε όλοι μέσω πχ του ρουφιανοβιβλιου ...
εμείς είμαστε απλώς δειλοί