Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Τεταρτη 30 Ιανουαριου 2019



Όταν χιλιάδες Βενεζουελάνοι διαδήλωναν για την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η οικογένεια Αλαφούζου στη λίμνη Μαρακαϊμπο. Η Βενεζουέλα επέβαλε πρόστιμο 160 εκ δολαρίων... για το οποίο ο Αλαφούζος δεν την συγχώρεσε ποτέ.
https://info-war.gr/%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B2%CF%8C%CE%BC%CE%B2%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF/?fbclid=IwAR24DdJvB7DsKGi6-p9kQxF8YeMPfcji73GMNK4qCquoB5yOLZluzk7k7Js



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ξεφτιλας
Πήγε στην Ευρώπη και αποκάλεσε δημόσια ακροδεξιούς το 80% του ελληνικού λαού που είναι κατά της συμφωνίας των Πρεσπών



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019
Κάτω τα χέρια από τη Βενεζουέλα: Συγκέντρωση και Πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ - Πέμπτη 31/1- 6.30 μ.μ στα Προπύλαια

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί» καλεί σε συμμετοχή στη συγκέντρωση και πορεία στη πρεσβεία των ΗΠΑ ενάντια στο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα αύριο Πέμπτη 31/1/19 στα Προπύλαια. Να δώσουμε το παρόν στο πλευρό του βενεζουελάνικου λαού, ενάντια στο επιχειρούμενο πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΧΟΣΕ ΜΑΡΤΙ»
ΔΙΚΤΥΟ BLOGGERS “LA RED SOLID@RIA GRIEGA»

https://josemartigr.blogspot.com/2019/01/311-630.html?spref=fb&fbclid=IwAR3jJ5c7TU_ZFSG9JplmC4tWlFsSlz0Ngv3YZPcLGugnMEyZFJyEP_nT5mI

https://redgriega.blogspot.com/2019/01/blog-post_30.html?fbclid=IwAR28Ut0kRM-1K5GRmB9w7HkdvqfjT-OpWAyTR12rGPCChO9_hrK5gB17IaQ




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019
Η Βενεζουέλα απορρίπτει τις αλαζονικές απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας απορρίπτει κατηγορηματικά τη δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 26 Ιανουαρίου, στην οποία επέδειξε την απόφασή της να ενταχθεί στο ενορχηστρωμένο σχέδιο πραξικοπήματος από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, επιδιώκοντας μάλιστα να επιδώσει τελεσίγραφο στο κράτος της Βενεζουέλας, στο ύφος των παλαιών αποικιακών δυνάμεων που εκπροσωπεί.
Η Βενεζουέλα εκφράζει τη λύπη της που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είχε το θάρρος να αντέξει τις πιέσεις της κυβέρνησης των ΗΠΑ και ως εκ τούτου αποφάσισε να συμμετάσχει στην ανάξια χορωδία των δορυφόρων κυβερνήσεων και της ζητάει να αναθεωρήσει την προκλητική της στάση και στη θέση της να υιοθετήσει το σεβασμό και μια εποικοδομητική ισορροπία που δεν θα ενθαρρύνει τη ρήξη της συνταγματικής τάξης και τη βία.

Ομοίως, επιθυμεί να υπενθυμίσει στις ευρωπαϊκές αρχές ότι η νομιμότητα και η συνταγματικότητα των εκλογικών διαδικασιών, θεσμών και αρχών του κράτους της Βενεζουέλας, δεν εξαρτώνται σε καμία περίπτωση από την αναγνώριση, την κρίση ή τις θέσεις κάποιας ξένης οντότητας, οπότε και οι αλαζονικές τους απαιτήσεις δεν έχουν καμία απτή επίδραση. Η αποικιακή λογική έχει εξοριστεί από τη χώρα της Βενεζουέλας εδώ και διακόσια χρόνια από τα ηρωικά Μπολιβαριανά απελευθερωτικά κατορθώματα και η κληρονομιά αυτή θα υπερασπιστεί όπως τότε και σήμερα.
Η κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας θα συνεχίσει να επιδιώκει να διατηρεί μια εποικοδομητική σχέση σεβασμού και συνεργασίας με όλες τις χώρες της ΕΕ, προσανατολισμένη στην κοινή ανάπτυξη και την ειρήνη τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην περιοχή της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Καράκας, 27 Ιανουαρίου 2019

https://prensa-rebelde.blogspot.com/2019/01/blog-post_30.html?spref=fb&fbclid=IwAR2sN0GYr0ySbovxHMlofdGFbWxG5BheSbwRv5lWC6LlDFFva4xvEl9R2rE



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η περιφρόνηση των χορτάτων βολεμένων προς τον δοκιμαζόμενο κόσμο της εργασίας και ιδιαίτερα προς τη νεολαία, δεν γίνεται καν προσπάθεια να κρυφτεί.
Πρέπει να 'ναι πολύ παλιάνθρωπος κάποιος για να μιλάει για μείωση της ανεργίας, όταν περισσότεροι από 750.000 άνθρωποι (νέοι στη μεγάλη τους πλειονότητα) έχουν ξενιτευτεί όλ' αυτά τα χρόνια της μνημονιακής πολιτικής. Όσοι και στη δεκαετία του '60, του μεγάλου μεταναστευτικού ξεριζωμού.
Και το 60% όσων προσλαμβάνονται, εργάζονται με όρους ελαστικής εργασίας, με 10ωρα και 6ήμερα που πληρώνονται σαν 8ωρα και 5ήμερα, με τα εργατικά ατυχήματα να καταγράφουν ιστορικό ρεκόρ κ.λπ.
Πρέπει να 'σαι πολύ παλιάνθρωπος και πολύ ξεδιάντροπος για να κάνεις πως δεν τα βλέπεις όλ' αυτά. Ακόμη κι αν η κοινωνική απόστασή σου από τον κόσμο της εργασίας δεν σου επιτρέπει να τα δεις, ρωτάς και μαθαίνεις, πριν κάνεις πλακίτσα με τον κόσμο που 'χει καταστρέψει η πολιτική που στηρίζεις κι από την οποία βιοπορίζεσαι.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ηθοποιός Μαρκ Ραφαλο ,τάσσεται υπέρ των Παλαιστινίων και ζητάει την άρση του εμπάργκο και του γκέτο της Γάζας..και καλεί σε μποϋκοτάζ κατά του κράτους απαρχαιντ
Μπράβο Μαρκ ,ειδικά που ξέρουμε πόσο θα την.πληρωσει από το Χόλυγουντ αυτη του την στάση ...μπράβο Μαρκ,σε αγαπάμε
Σχολιο.- Δηλωμενος προοδευτικος



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Καταγγελία και συγκέντρωση στην Αθήνα

Πληρωμή με την παραγγελία; ΟΧΙ δεν θα πάρουμε…
Είμαστε ΕΡΓΑΤΕΣ και όχι «συνεργάτες»!
Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε στα ΜΜΕ, για την παρουσία εταιρείας από την Φινλανδία (!), που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην Αθήνα στον κλάδο της διανομής παραγγελιών, όπου οι διανομείς δεν θα είναι υπάλληλοι με Σύμβαση Εργασίας αλλά «ελεύθεροι συνεργάτες» με την υπογραφή ιδιωτικού συμβολαίου!
Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι  έρχεται σε μια περίοδο όπου οι διανομείς οργανωθήκαμε μέσω της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσ/νίκης κι έχουμε ανοίξει ένα αγώνα διεκδίκησης για την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για τον κλάδο: πλήρη ασφάλιση, να μας παρέχεται μηχανάκι από την εταιρεία, το κόστος συντήρησης, η βενζίνη και τα μέσα προστασίας να είναι αποκλειστική ευθύνη του εργοδότη κ.α.
Μέσω της συγκεκριμένης «εταιρείας», προσπαθούν να καταργήσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα,  να μας μετατρέψουν από εργαζόμενους σε «ελεύθερους συνεργάτες» με απλά λόγια να πληρωνόμαστε ανά παραγγελία και όχι με ωρομίσθιο(!) μεταβιβάζοντάς μας ΟΛΟΚΛΗΡΟ το κόστος: θα είμαστε οι ίδιοι υποχρεωμένοι να πληρώνουμε την ασφάλιση μας, να εργαζόμαστε με το δικό μας μηχανάκι, συντήρηση, μέσα προστασίας κτλ).
ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ!
Με αφορμή την παραπάνω άκρως επικίνδυνη εξέλιξη, τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου μας στο Περιστέρι, την ανάγκη οργάνωσης του αγώνα μας ακόμα πιο μαζικά σε όλη τη χώρα:
Προσκαλούμε την Παρασκευή 1 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί,
στην Πλατεία Συντάγματος (στο σιντριβάνι),
όλους τους διανομείς για τη δημιουργία                                 
 Επιτροπής Αγώνα Διανομέων στην Αττική

 Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονικης



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Μαδούρο απεύθυνε μήνυμα στο λαό των ΗΠΑ. Προειδοποιεί ότι αν οι ΗΠΑ επιτεθούν θα γίνει νέο Βιετνάμ. Δραματικό κάλεσμα σε ειρήνη.
30/1/2019 – 21.30



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Mélenchon στον Υπ. Εσωτερικών Castaner:ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ.. δεν ε΄χει ξαναγίνει κάτι τέτοιο εδώ και 50 χρόνια.. ο απολογισμός απωλειών τραυματιών ξεπερνά κι αυτόν τον Μάη του 68. 1.800 τραυματίες,11 νεκροί….η Γαλλία βιώνει ιστορικές στιγμές….
30/1/2019 – 20.30
Στις 29 Γενάρη ο επικεφαλής της γαλλικής αριστεράς ο Jean-Luc Mélenchon στη γαλλική βουλή ανέφερε τον αριθμό των θυμάτων της εξέγερσης των Κίτρινων Γιλέκων /Gilets jaunes από την αρχήν της κινητοποίησης ως τώρα περίπου σε διάστημα 3 μηνών.
 »Ακόμη και το 1968 δεν είδαμε κάτι παρόμοιο ! 1000 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από την παράλογη χρήση  των δυνάμεων της τάξης, 1800 τραυματίες. 11 νεκροί. 160 τραυματίες στο κεφάλι,18 έχασαν τα μάτια τους, 4 χέρια ακρωτηριασμένα. »
Βέβαια ο Mélenchon διευκρίνισε ότι γι αυτόν οι αστυνομικοί δεν ευθύνονται γι αυτήν την κατάσταση και ότι  «είναι η πολιτική να το χρεωθεί».
«Εσείς είστε υπεύθυνος κ. Υπουργέ, εσείς προσωπικά γιατί αυτή είναι η Πολιτεία που το θέλει αυτό. Η ευθύνη σας είναι πολιτική, είστε εσείς που οφείλετε ν΄αναλάβετε αυτή την κατάσταση», είπε ο Mélenchon απευθυνόμενος στον Υπ. Εσωτερικών Christophe Castaner.
«Δεν είδαμε κάτι τέτοιο κατά το παρελθόν σε καμιά πολιτική κατάσταση σε αυτή τη χώρα  εδώ και πάνω από 60 χρόνια. Οφείλετε να πάτε να παραιτηθείτε.Ορίστε αυτό που σας ζητούν οι Insoumis», δήλωσε.
 »Η Γαλλία ζει μια στιγμή ιδιαίτερη στην Ιστορία της. Αυτό διαρκεί τώρα εδώ και 12 βδομάδες » είπε.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Mαδούρο: oι ΗΠΑ μας επιτέθηκαν γιατί έχουμε παγκοσμίως τα μεγαλύτερα αποθέματα, πετρελαίου, χρυσού, είμαστε η 4η χώρα σε αέριο κλπ. Ο Τραμπ διέταξε να με δολοφονήσουν αλλά το πεπρωμένο μου είναι στα χέρια του Θεού, είμαι χριστιανός. Αυτό που συμβαίνει στη Βενεζουέλα γίνεται για α΄φορά στην ιστορία λόγω απόγνωσης ΗΠΑ….
30/1/2019 – 18.30
O Πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro σε συνέντευξή του στο Sputnik, αναφέρθηκε στους λόγους που η Washington επιχειρεί στην χώρα του…
«Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Η πρωταρχική αιτία είναι ν΄αποκτήσουν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας γιατί εμείς έχουμε τα μεγαλύτερα πιστοποιημένα αποθέματα παγκοσμίως. Πιστοποιούμε ότι κατέχουμε αυτά που θα είναι τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμου, έχουμε  το 4ο μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου στον κόσμο, μεγάλα αποθέματα σε διαμάντια, τεράστια αποθέματα πόσιμου νερού, αλουμινίου, σιδήρου και coltan. Είμαστε μια δύναμη στον τομέα των ενεργειακών και φυσικών πηγών », δήλωσε…
Ο Nicolas Maduro εκτιμά πως ο Donald Trump διέταξε την κολομβιανή κυβέρνηση να τον δολοφονήσει καθιστώντας την Κολομβία και ΗΠΑ υπεύθυνες γι αυτό αν συμβεί αλλά λέει δεν θα είναι εύκολο.
«Πρώτα απ΄όλα το πεπρωμένο μου είναι στα χέρια του Θεού , είμαι χριστιανός, πιστεύω στην προστασία του Κυρίου. Είμαι ιδιαίτερα προστατευμένος από το λαό της Venezuela, έχουμε μια καλή υπηρεσία πληροφοριών», υπογράμμισε.
«Αναμφίβολα ο  Donald Trump διέταξε να με δολοφονήσουν, αυτός είπε στην κυβέρνηση Κολομβίας και στη μαφία της κολομβιανής ολιγαρχίας να με σκοτώσουν. Αν αυτό συμβεί,ο Donald Trump και ο Πρόεδρος Κολομβίας ο Ivan Duque θα είναι υπεύθυνοι γι αυτό που θα γίνει», ανέφερε.
«Bέβαια είμαι καλά προστατευμένος. Έχουμε ένα καλό σύστημα προστασίας. Επιπλέον έχουμε μια προστασία πιο ουσιαστική: αυτή είναι η άμυνα του Θεού που θα μου δώσει μακροζωία», τόνισε μ΄έμφαση ο Maduro.
Σε άλλη αποστροφή του λόγου τόνισε ότι  »αυτό που γίνεται στη Βενεζουέλα γίνεται για α΄φορά στην ιστορία και δείχνει το βαθμό απελπισίας του Λευκού Οίκου γιατί η Βενεζουέλα είναι πάνω από τις δυνάμεις τους. Είναι πολύ σύνθετο.Τι κάνω; Επιτελώ τα συνταγματικά μου καθήκοντα ως διευθύνων κι ανώτατος διοικητής ».



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



O ισραηλινός στρατός καταπάτησε έδαφος στο Ν. Λιβάνου κι απωθήθηκε. Σε συναγερμό ο λιβανέζικος στρατός.
30/1/2019 – 17.30
Ο ισραηλινός στρατός το πρωί της Τετάρτης πραγματοποίησε μια σύντομη επιδρομή στο Νότο Λιβάνου αφού περίπολο από 15 άνδρες του διέσχισαν το τεχνητό φράγμα στο ύψος του ποταμού  Ouazzani, στην περιοχή Marjeyoun. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Λιβάνου το Ani η περίπολος που συνοδευόταν από αστυνομικά σκυλιά  διέσχισε τον ποταμό  και καταπάτησε τον τομέα για 1 ώρα ενώ ο λιβανέζικος στρατός επιτηρούσε τη ζώνη. Απέναντι από την τοποθεσία Wadi Hounin, με θέα τον οικισμό της Markaba, οι Ισραηλινοί συνεχίζουν  τις εργασίες τους ανασκαφής στο στρατιωτικό δρόμο παράλληλα με τον τοίχο..OLJ
Λιβανέζικες πηγές μιλούν για δραστηριότητες του ισραηλινού στρατού πλησίον των συνόρων με Λίβανο στα ανατολικά του ποταμού Wazzani, γεγονός που έκανε το στρατό Λιβάνου και τις Δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών (FINUL) ν΄ανακοινώσουν κατάσταση συναγερμού αναφέρει το site el-Nashra.Το ίδιο site αναφέρει ότι οι δυνάμεις του ισραηλινού στρατού προχώρησαν σχεδόν σε απόσταση 100 m από τον τοίχο διαχωρισμού και πλησίασαν τις όχθες του Wazzani.Σ΄αντίδραση διατάχθηκε κατάσταση συναγερμού και τα ισραηλινά περίπολα απωθήθηκαν πίσω από τον τοίχο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ένταση στα σύνορα Κολομβίας-Βενεζουέλας. Μονάδες τεθωρακισμένων της Κολομβίας κινήθηκαν προς τα σύνορα….
30/1/2019 – 17.30
Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη υπήρξε μια στρατιωτική κινητοποίσηση στην La Parada, βόρεια του Santander, στην Κολομβία στα σύνορα με Βενεζουέλα. Τανκ κατευθύνονταν προς τη Διεθνή Γέφυρα Simón Bolívar, η οποία συνδέει την Κολομβία και τη Βενεζουέλα μέσω του κράτους Tachira.
Οι κάτοικοι του San Antonio del Táchira ανέφεραν ότι θα μπορούσε να είναι τεθωρακισμένα της 30ης Ταξιαρχίας του Στρατού που βρίσκονται στο χωριό Juan Frío της La Parada. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έφτασαν στον τομέα « La Parada Corregimiento », στα βόρεια του Santander, μόλις 10 λεπτά από την Cucuta και περίπου 500 μέτρα από τη Διεθνή Γέφυρα Simón Bolívar.Παρατηρείται ένταση στα σύνορα Κολομβίας – Βενεζουέλας.
Ο αρχηγός ΓΕΣ των ΗΠΑ , ο στρατηγός Mark Stammer, θα πάει σύντομα στην Κολομβία ανακοίνωσε το Sputnik. Ο Bolton είχε αναφερθεί πρόσφατα σε επικείμενη αποστολή « 5.000 στρατιωτών στην Κολομβία ».
O Mαδούρο σε συνέντευξή του στο Sputnik  αναφέρει ότι  »αυτό που γίνεται στη Βενεζουέλα γίνεται για α΄φορά στην ιστορία και αυτό δείχνει το βαθμό απελπισίας του Λευκού Οίκου γιατί η Βενεζουέλα είναι πάνω από τις δυνάμεις τους. Είναι πολύ σύνθετο. Τι κάνω; Επιτελώ τα συνταγματικά μου καθήκοντα ως διευθύνων κι ανώτατος διοικητής »..



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ: 12 μισθοφόροι εντολοδόχοι της ακροδεξιάς μπήκαν από την Κολομβία στη Βενεζουέλα για να δολοφονήσουν πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες.
30/1/2019 – 2.00
Σύμφωνα με έρευνες των υπηρεσιών πληροφοριών Βενεζουέλας, περισσότεροι από 12 μισθοφόροι από την άκρα δεξιά μπήκαν από τα σύνορα Κολομβίας – Βενεζουέλας στη δεύτερη  για να δολοφονήσουν κοινωνικούς, πολιτικούς και στρατιωτικούς ηγέτες στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου πραξικοπήματος υποκινούμενου από ΗΠΑ κατά του νόμιμα εκλεγέντος Μαδούρο.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Αντιπροσωπεία Πατριαρχειου Κων/πολης στον Πατριάρχη Γεωργίας για να τον μεταπείσει για Ουκρανική Σχισματικη Ουνιτικη Εκκλησία…Δεν θ΄αλλάξουμε στάση διαμηνύει το Πατριαρχείο Γεωργίας…
30/1/2019 – 2.00
Mια αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Κων/πολης θα επισκεφθεί τη Γεωργία  για να συζητήσει την Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία την Tετάρτη.
Της αντιπροσωπείας προΐσταται ο μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ δήλωσε στον τύπο ο επικεφαλής του κέντρου τύπου του Πατριαρχείου Γεωργίας ο Andria Dzhagmaidze την Tρίτη.
Mέλη της αντιπροσωπείας θα συναντήσουν τον Πατριάρχη όλης της Γεωργίας  Ηλία II και θα συζητήσουν το θέμα της Ουκρανικής εκκλησίας στο meeting , δήλωσε.
« Η Κων/πολη είχε την πρωτοβουλία για τη συνάντηση , » είπε προσθέτοντας πως δεν νομίζει ότι αυτή η επίσκεψη θα μπορούσε ν΄αλλάξει δραστικά τη στάση της Ορθόδοξης Εκκλησίας Γεωργίας. Την τελευταία εβδομάδα ,ο Andria Dzhagmaidze είπε πως το Πατριαρχείο Γεωργία πιστεύει ότι η πίεση που ασκούν κάποιοι τοπικοί πολιτικοί και ΜΚΟ  σε σχέση με την αναγνώριση της νέας ουκρανικής εκκλησίας είναι απαράδεκτη.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ολοκληρωτικός Πόλεμος των ΗΠΑ κατά συριακού λαού. Ψήφισαν τον πιο αυστηρό νόμο κατά όσων υποστηρίξουν την ανοικοδόμηση της Συρίας…..
30/1/2019 – 1.00
Η Bουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ψηφίζει ένα νόμο στοχεύοντας αυτούς που στηρίζουν το συριακό κράτος. Αυτός ο νόμος με τίτλο  « Caesar Syria Civilian Protection Act », οφείλει ακόμη να γίνει αποδεκτός από τη Γερουσία. H Bουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ υιοθέτησε ομόφωνα την Τρίτη το βράδυ ένα νόμο που επιβάλει νέες τιμωρίες  εναντίον αυτών που υποστηρίζουν την Συριακη Δημοκρατια του Προεδρου Bachar el-Assad, και θα μπορούσε να στοχεύσει μέρη ενδιαφερόμενα για την ανοικοδόμηση της Συρίας.Αυτός ο νόμος που δίνει εξουσίες τιμωριών στον Πρόεδρο των ΗΠΑ οφείλει να γίνει αποδεκτός από Γερουσία  για να έχει οριστική ισχύ.
Ο νόμος τιτλοφορείται « Caesar Syria Civilian Protection Act », αναφέρεται στον César, το όνομα του τ. φωτογράφου στην συριακή στρατονομία που έφυγε το 2013 και (σσ. σύμφωνα με την προπαγάνδα της Δύσης) έβγαλε 55.000 φωτογραφίες βασανισθέντων σωμάτων.
Αυτός ο νόμος θα επιτρέψει στον « πρόεδρο να επιβάλει νέες τιμωρίες κατά όλων αυτών που έχουν εμπορικές σχέσεις ή συμβάλουν στη χρηματοδότηση της συριακής κυβέρνησης εκ των οποίων τις μυστικές υπηρεσίες, τις υπηρεσίες ασφάλειας  και τη Κεντρική Τράπεζα της Συρίας, που διοχετεύουν αεροπλάνα ή  des pièces de rechange στη συριακή αεροπορία, που ενέχονται στην ανοικοδόμηση και στα σχέδια μηχανικών ελεγχόμενων από συριακή κυβέρνηση ή υποστηρίζουν την ενεργητική βιομηχανία Συρίας »…..23/1/19 OLJ
Τη Συρία τη θερίζουν επιδημίες, πείνα , έλλειψη καυσίμων κίνησης και θέρμανσης, ενεργειακών πόρων, ηλεκτρική ενέργεια , ιατροφαρμακευτικά είδη, έλλειψη στοιχειωδών υποδομών, υποτίμηση συριακή λίρας έναντι δολαρίου σε πρωτοφανή επίπεδα, εμπάργκο χρηματοπιστωτικών οργανισμών, ανεργία  και οι ΗΠΑ έρχονται να εμποδίσουν κάθε ανάπτυξη σε μια χώρα που ρήμαξε ο 8ετής αποικιοκρατικος πόλεμος των δυτικων…




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Στην αντεπίθεση περνάει ο Μαδούρο: το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας θα διατάξει απαγόρευση εξόδου από χώρα του αυτοαποκαλούμενου Προέδρου Guaido και θα δεσμεύσει τους λογαριασμούς του…
29/1/2019
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε αυτή τη Δευτέρα κατά του αυτοαποκαλούμενου μεταβατικού Προέδρου της Βενεζουέλα Juan Guaido στην ουσία επικεφαλής της αντιπολίτευσης ο Γενικός Εισαγγελέας της χώρας Tarek William Saab ζήτησε από τον Πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας να δεσμεύσει τους λογαριασμούς του και να του απαγορεύσει την έξοδο από την χώρα.
Tα προηγούμενα 24ωρα ο Juan Guaido, ανακοίνωσε ότι παίρνει τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων της Βενεζουέλα στο εξωτερικό ενώ η Δύση λεηλατεί τα αποθεματικά της χώρας της Λατ. Αμερικής και οι ΗΠΑ επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις εναντίον της….
Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής φέρουν τον Μαδούρο να είναι στην αεροπορική βάση El Libertador στη Βενεζουέλα για στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονται εκεί….



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



23 δις δολάρια το κόστος των τελευταίων οικονομικών κυρώσεων ΗΠΑ κατά Βενεζουέλας.
29/1/2019
Η Αγγλία αρπάζει  1.200.000.000 $ σε χρυσό από Βενεζουέλα αφού απέτυχαν οι απόπειρες του Maduro γι ανάκτηση 1,05 δις euros σε χρυσό στην Τράπεζα Αγγλίας αφότου οι ΗΠΑ πίεσαν το Λονδίνο η διοίκηση του  Caracas  να στερηθεί τα περιουσιακά του στοιχεία στο εξωτερικό. Καταχράστηκαν δις από το λαό της Βενεζουέλας αφού αυτά τα 1,5 δις ευρώ είναι μέρος των 7 δις euros των αποθεμάτων συναλλαγής της Κεντρικής Τράπεζας της Venezuela που είναι στο εξωτερικό. . Οι ΗΠΑ με βάση τις κυρώσεις που επιβάλουν μπλοκάρουν 7.000.000.000 δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας της Βενεζουέλα PDVSA και 11.000.000.000 δολάρια σε εξαγωγές. Οι κυρώσεις των ΗΠΑ συνολικά κοστίζουν 23.000.000.000 δολάρια. Από την άλλη οι ΗΠΑ θέλουν να στείλουν « ανθρωπιστική βοήθεια »  20.000.000 στη χώρα που ήδη λεηλατούν.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαδούρο: «Λιποτάκτες μισθοφόροι συνωμοτούν για να διχάσουν τον στρατό»
 Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019, 16:41
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο υποστήριξε σήμερα ότι λιποτάκτες στρατιωτικοί, που έχουν μετατραπεί σε «μισθοφόρους», συνωμοτούν από τη γειτονική Κολομβία για να διχάσουν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του, τον στυλοβάτη της Μπολιβαριανης Δημοκρατιας.
«Μια ομάδα λιποτακτών στρατιωτικών, οι οποίοι έγιναν μισθοφόροι στην υπηρεσία της κολομβιανής ολιγαρχίας, συνωμοτεί από την Κολομβία για να διχάσει τον στρατό μας», είπε ο Μαδούρο, ενώπιον 2.500 στρατιωτικών.
Ο Μαδούρο, δηλωσε έτοιμος να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, όχι όμως και προεδρικές.
«Θα ήταν πολύ καλό να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, θα μας προσέφερε μια καλή μορφή πολιτικής συζήτησης, (θα έδινε) μια λύση μέσω της λαϊκής ψήφου. Θα συμφωνούσα και θα το υποστήριζα να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην έκκληση, κυρίως εκ μέρους των Ευρωπαίων, για διεξαγωγή νέων εκλογών. Πρόσθεσε όμως ότι οι προεδρικές εκλογές έγιναν «πριν από δέκα μήνες» και ότι «αν οι ιμπεριαλιστές» θέλουν να διεξαχθούν νέες, «θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2025», δηλαδή όταν λήξει η θητεία του.
Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, ο Νικολάς Μαδούρο είπε επίσης ότι είναι πρόθυμος για συνομιλίες με την αντιπολίτευση, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η πολιτική κρίση. «Είμαι έτοιμος να καθίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την αντιπολίτευση ώστε να μιλήσουμε για το καλό της Βενεζουέλας, για την ειρήνη και για το μέλλον» της χώρας, σημείωσε.
Ο Μαδούρο έχει κάνει λόγο για «πραξικόπημα» και για «παραβίαση του συντάγματος» εκ μέρους του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της χώρας την περασμένη εβδομάδα.
Στη συνέντευξή του, επέρριψε επίσης την ευθύνη για την πολιτική αναταραχή στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει στηρίξει ανοιχτά τον Γκουαϊδό. «Επιστρέφουμε στην εποχή της νεοαποικιοκρατίας όπου μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, εννοώ την Ουάσινγκτον, μπορούσε να δίνει εντολές σε οποιαδήποτε χώρα στην Ασία, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική ή την Καραϊβική, ουσιαστικά σε οποιαδήποτε χώρα», είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να με σκοτώσουν. Είπε στην κολομβιανή κυβέρνηση και την κολομβιανή μαφία να με σκοτώσουν», συνέχισε.
Βασικός στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «να πάρουν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας, αφού έχουμε τα μεγαλύτερα κοιτάσματα παγκοσμίως», συνέχισε. Είπε όμως ταυτόχρονα ότι είναι «έτοιμος να συζητήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ προσωπικά, δημοσίως, στις ΗΠΑ, στη Βενεζουέλα, όπου θέλει», παραδεχόμενος ωστόσο ότι ένας τέτοιος διάλογος θα ήταν «επί του παρόντος πολύπλοκο» να γίνει.
Εξάλλου, σε ένα τετράλεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε σήμερα σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ο Νικολάς Μαδούρο είπε ότι θέλει να απευθυνθεί «στον αμερικανικό λαό» και να προειδοποιήσει ότι μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα θα δημιουργούσε «ένα Βιετνάμ στη Λατινική Αμερική».




----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαδούρο στο Sputnik: Ο Μπόλτον απαγόρευσε στον Τραμπ να αρχίσει διάλογο μαζί μου
 Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019, 13:50
Τη θέση ότι ο εθνικός σύμβουλος των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον απαγόρευσε στον Ντόναλντ Τραμπ να ξεκινήσει διάλογο με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, εξέφρασε ο ίδιος, σε συνέντευξη που έδωσε στο Sputnik.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Βενεζουέλα, ο Μαδούρο μίλησε για την τρέχουσα κατάσταση, το ενδεχόμενο διαλόγου με την αντιπολίτευση της χώρας, αλλά και τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, δηλώνοντας πάντως έτοιμος για διάλογο με τον Αμερικανό πρόεδρο (κάτι δύσκολο, όπως είπε ωστόσο, προς το παρόν). Χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, παράνομες τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας αυτοαναγορεύτηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας, με τις ΗΠΑ να εκφράζουν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του και τον Μαδούρο να κατηγορεί την Ουάσινγκτον για ενορχήστρωση ενός πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα.

Ολόκληρη η συνέντευξη:

Sputnik: Σε μία τόσο κρίσιμη κατάσταση για τη Βενεζουέλα, ζητήσατε βοήθεια από τη Ρωσία; Ίσως στρατιωτική ή οικονομική βοήθεια; Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές στα ΜΜΕ για μια σειρά από ιδιωτικούς φρουρούς ασφάλειας από τη Ρωσία που έχουν φτάσει στη Βενεζουέλα για τη διασφάλιση της ασφάλειάς σας. Είναι αλήθεια;
Νικολάς Μαδούρο: Ο πρόεδρος (σ.σ. της Ρωσίας) Βλαντιμίρ Πούτιν μας εξασφαλίζει πάντα βοήθεια από τη Ρωσία, με όλη την έννοια της λέξης, και είμαστε ευγνώμονες. Αυτό που ζήτησα από τον πρόεδρο Πούτιν είναι να διατηρεί επικοινωνία μαζί μας, να μας στηρίξει σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο στα Ηνωμένα Έθνη και να υπερασπιστεί την αλήθεια της Βενεζουέλας διεθνώς. Στη διάρκεια μιας συζήτησης, πριν από λίγες ημέρες, μου είπε ότι θα ενίσχυε τη συνεργασία στην οικονομία, στο εμπόριο, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στα στρατιωτικά ζητήματα, σε όλους τους τομείς.
Από την άποψη στρατιωτικής συνεργασίας, έχουμε ρωσικό εξοπλισμό ύψιστου επιπέδου, τα πιο σύγχρονα οπλικά συστήματα είναι στη Βενεζουέλα. Βρίσκονται παρατεταγμένα και εργάζεται όλο μας το προσωπικό. Έχει εκπαιδευτεί στη Ρωσία. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις, όσον αφορά στη στρατιωτική συνεργασία, με τον Πούτιν.
Sputnik: Στην τρέχουσα κατάσταση, σχεδιάζετε να ζητήσετε καθόλου καινούργια όπλα;
Νικολάς Μαδούρο: Έχουμε πάντα σχέδια να αναπτύξουμε τη συνεργασίας, προκειμένου να ενισχύσουμε την τεχνολογία αεράμυνας, πυροβολικού και πυραύλων. Θα κινούμαστε πάντα προς τα εμπρός σε αυτόν τον τομέα. Και τα πιο σύγχρονα όπλα στον κόσμο θα έλθουν στη Βενεζουέλα.
Sputnik: Πότε;
Νικολάς Μαδούρο: Φτάνουν κάθε μήνα, υπάρχει συνεργασία κάθε μήνα. Και αυτό είναι φυσιολογικό, δεν υπάρχει κάτι το ασυνήθιστο.

Sputnik: Βλέπετε να υπάρχουν κίνδυνοι για τη Ρωσία, όσον αφορά στη συνεργασία με τη Βενεζουέλα, μετά από τις νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της PDVSA;
Νικολάς Μαδούρο: Κανέναν (σ.σ. κίνδυνο). Επειδή η Ρωσία είναι μια ανεξάρτητη, κυρίαρχη χώρα. Οι ρωσικές επιχειρήσεις είναι πολύ ισχυρές στον κόσμο, έχουν το δικό τους προσωπικό μηχανικών, τα δικά τους οικονομικά και logistics.
Η PDVSA είναι μια επιχείρηση μιας κυρίαρχης χώρας και εφ'όσον είμαστε δύο ανεξάρτητες χώρες, θα δραστηριοποιηθούμε επιχειρηματικά, θα επενδύσουμε και θα εφαρμόσουμε μεγάλα πρότζεκτ στην παραγωγή πετρελαίου. Όλα θα πάνε καλά. Οι επιχειρήσεις ανάμεσα στη Ρωσία και στη Βενεζουέλα στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο είναι θωρακισμένες.
Sputnik: Μπορείτε να μας πείτε εάν υπάρχει ήδη εντολή προσωρινής κράτησης σε βάρος του κ. Γκουάιδο; Γιατί το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ανακοίνωσε ότι θα ληφθούν διάφορα μέτρα εναντίον του.
Νικολάς Μαδούρο: Αυτό είναι ένα συνταγματικό θέμα της βενεζουελανικής δημοκρατίας. Ως επικεφαλής του κράτους, θεωρώ ότι επρόκειτο για προώθηση ενός πραξικοπήματος, για παραβίαση του Συντάγματος. Αλλά αυτή είναι απλά η άποψη του επικεφαλής του κράτους. Ο Γενικός Εισαγγελέας θα πρέπει να αναλάβει δράση και έχει ήδη ξεκινήσει να δρα, το Ανώτατο Δικαστήριο θα πρέπει να δράσει και ήδη έχει ξεκινήσει να δρα. Και αυτό που θα αποφασίσουν το γραφείο του εισαγγελέα και τα δικαστήριο, θα εφαρμοστεί στο νομικό σύστημα της Βενεζουέλας.
Sputnik: Όμως εντολή προσωρινής κράτησης δεν υπάρχει ακόμη;
Νικολάς Μαδούρο: Όσο γνωρίζω, αυτό το μέτρο δεν έχει υιοθετηθεί ακόμη. Ας περιμένουμε τις εσωτερικές συνταγματικές και νομικές διαδικασίες, για να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Ας μην βιαζόμαστε, θα περιμένουμε.
Sputnik: Πώς θα περιγράφατε την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν τον έλεγχο μέρους των περιουσιακών στοιχείων της Βενεζουέλας στον Μαδούρο; Ποιες νομικές ενέργειες εξετάζονται;
Νικολάς Μαδούρο: Αυτή η απόφαση παραβιάζει πλήρως τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Είναι μια παράνομη απόφαση που έχει σκοπό να απαλλοτριώσει ένα asset της Βενεζουέλας και μια εταιρεία της Βενεζουέλας. Αυτό θα καταδείξουμε. Είμαι βέβαιος ότι θα βγούμε νικητές, υπερασπιζόμενοι τη Citgo, ως περιουσία των ανθρώπων της Βενεζουέλας. Είναι μία από τις πιο επικίνδυνες, πιο ριψοκίνδυνες και μια από τις πιο παράλογες αποφάσεις που έχει λάβει ο Τζον Μπόλτον.
Sputnik: Πώς θα περιγράφατε τη γενική οικονομική κατάσταση στη Βενεζουέλα;
Νικολάς Μαδούρο: Βρισκόμαστε στο στάδιο μιας κρίσιμης ανοικοδόμησης. Ξεπερνάμε εμπόδια και επιθέσεις στο σύστημα συναλλάγματος και στο σύστημα τιμολόγησης. Έχουμε ένα συνεπές πρόγραμμα, ένα πλάνο. Είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσουμε και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να σταθεροποιήσουμε την τρέχουσα κατάσταση.
Sputnik: Περιμένετε μια νέα απόπειρα δολοφονίας σε βάρος σας;
Νικολάς Μαδούρο: Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση.
Sputnik: Είναι πιθανό;
Νικολάς Μαδούρο: Πρώτα απ'όλα, η τύχη μου είναι στα χέρια του Θεού. Είμαι Χριστιανός και πιστεύω στην προστασία από τον Κύριο… Με προστατεύουν οι άνθρωποι της Βενεζουέλας. Έχουμε μια καλή υπηρεσία πληροφοριών. Εντούτοις, δεν υπάρχει αμφιβολία για το ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δώσει εντολή να με δολοφονήσουν. Είπε στην κυβέρνηση της Κολομβίας και στη μαφία της Κολομβίας να με σκοτώσουν.
Εάν μου συμβεί κάτι, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε θα είναι υπεύθυνοι. Εν τω μεταξύ, είμαι προστατευμένος, έχουμε καλό σύστημα προστασίας. Παράλληλα, έχουμε μια ακόμη πιο ουσιαστική προστασία, την προστασία από τον Θεό, ο οποίος θα μου χαρίσει μακροζωία.
Sputnik: Οι Ρώσοι ιδιωτικοί φρουροί ασφαλείας είναι μέρος αυτής της προστασίας;
Νικολάς Μαδούρο: Αυτό δεν μπορώ να σας το πω. Ουδέν σχόλιο. Δεν θα κάνω κάποιο σχόλιο… Δεν έχω κάποιο σχόλιο επί του θέματος.

Sputnik: Είστε έτοιμος να διεξάγετε πρόωρες εκλογές, είτε αυτές είναι βουλευτικές, είτε προεδρικές;
Νικολάς Μαδούρο: Θα ήταν καλό να διεξάγουμε πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές. Θα ήταν ένα καλό είδος πολιτικής απόφασης και μια καλή απόφαση με τη λαϊκή ψήφο. Θα το στήριζα εάν γίνονταν νωρίτερα, εάν διεξάγαμε πρόωρες εκλογές στην Εθνοσυνέλευση.
Sputnik: Και όσον αφορά στις προεδρικές εκλογές;
Νικολάς Μαδούρο: Οι προεδρικές εκλογές πραγματοποιήθηκαν πριν από λιγότερο από έναν χρόνο, πριν από δέκα μήνες. Πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με όλους τους συνταγματικούς και νομικούς κανόνες.
Sputnik: Όμως μερίδα της διεθνούς κοινότητας επιμένει για τη διενέργεια νέων προεδρικών εκλογών…
Νικολάς Μαδούρο: Πρόκειται για ένα παράλογο τέχνασμα κάποιων χωρών που έχουν εμμονή με τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ. Επιστρέφουμε στη νεοαποικιοκρατία, από τη στιγμή που μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, εννοώ η Ουάσινγκτον, μπορεί να δώσει εντολές σε οποιαδήποτε χώρα στην Ασία, στην Αφρική, στη Λατινική Αμερική, ή στην Καραϊβική, βασικά σε οποιαδήποτε χώρα. Αλλά, ποιοι πρέπει να αποφασίσουν; Εξασφάλισα το 68% των ψήφων. Ήταν μια νόμιμη νίκη. Διεξάγαμε εκλογές μέσω ενός διαφανούς ηλεκτρονικού συστήματος, υπό τη διεθνή παρακολούθηση. Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφο από κανέναν στον κόσμο, δεν δεχόμαστε εκβιασμούς. Οι προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας έγιναν και εάν οι ιμπεριαλιστές θέλουν νέες εκλογές, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2025.
Sputnik: Δεδομένης της πρόσφατης σημείωσης του Τζον Μπόλτον σε σχέση με την αποστολή 5.000 στρατιωτών στην Κολομβία, πώς μπορεί να απαντήσει η Βενεζουέλα σε ενδεχόμενη αύξηση των αμερικανικών στρατευμάτων στην περιοχή.
Νικολάς Μαδούρο: Πρώτα απ'όλα, θα ήθελα να πω ότι αυτό που έκανε ο Τζον Μπόλτον ήταν κάτι πολύ παιδικό, ήταν απλά γελοίο. Να προσέλθει με έναν φάκελο λες και είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, να διαβάσει ότι θα έστελνε στρατό στην Κολομβία, είναι απλά παράλογο. Ακόμη και η κυβέρνηση, το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Άμυνας της Κολομβίας το αρνήθηκαν. Είναι πρόκληση. Είναι μάλλον παιδικό από μέρους του Τζον Μπόλτον, στην απογοήτευση και στο μίσος του για τη Βενεζουέλα. Είναι μια ανόητη παιδική συμπεριφορά.

Sputnik: Είστε έτοιμος να συναντηθείτε με τον κ. Τραμπ, για παράδειγμα να τον προσκαλέσετε στη Βενεζουέλα, να συζητήσετε την τρέχουσα κατάσταση;
Νικολάς Μαδούρο: Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσα να έλθω σε επικοινωνία μαζί του σε προσωπικό επίπεδο. Έχω στείλει μηνύματα τα οποία έφτασαν στον Τραμπ δημόσια, μέσω των ΜΜΕ, προκειμένου να καθιερώσω μια σχέση με την αμερικανική κυβέρνηση, προκειμένου να έχω τον σεβασμό, έναν διάλογο, παρά τις πολιτικές — πολιτιστικές — ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και στον Νικολάς Μαδούρο. Και φάνηκε σαν να άνοιξε το παράθυρο για αυτήν την ευκαιρία. Αλλά ο Μπόλτον απέτρεψε τον Ντόναλντ Τραμπ από το να πάρει μια πρωτοβουλία για διάλογο με τον Νικολάς Μαδούρο. Έχω την πληροφορία ότι το απαγόρευσε.
Σε αυτό το σημείο, πιστεύω ότι είναι δύσκολο. Είμαι έτοιμος να μιλήσω με τον Ντόναλντ Τραμπ προσωπικά, δημόσια, στις ΗΠΑ, στη Βενεζουέλα, όπου θέλει, με οποιαδήποτε ατζέντα, για οποιοδήποτε θέμα θα ήθελε να συζητήσει. Επίσης, είμαι πεπεισμένος ότι εάν συναντηθούμε προσωπικά, θα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Αλλά νομίζω ότι δεν θα μας δώσουν ευκαιρία. Ας είμαστε υπομονετικοί. Προς το παρόν, θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο.
Sputnik: Ποια νομίζετε ότι είναι τα κύρια κίνητρα που βρίσκονται πίσω από τις ενέργειες των ΗΠΑ όσον αφορά στη Βενεζουέλα; Το πετρέλαιο;
Νικολάς Μαδούρο: Υπάρχουν αρκετοί στόχοι. Ο πρωταρχικός στόχος είναι να πάρουν βενεζουελανικό πετρέλαιο, καθώς διαθέτουμε τα μεγαλύτερα αποθέματα πιστοποιημένου πετρελαίου στον κόσμο. Πιστοποιούμε αυτά που πρόκειται να αποτελέσουν τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο, έχουμε το ένα τέταρτο του παγκόσμιου φυσικού αερίου, έχουμε τεράστια αποθέματα διαμαντιών, τεράστια αποθέματα πόσιμου νερού, αλουμίνιο και σίδερο. Είμαστε δύναμη στον τομέα των πηγών ενέργειας, των φυσικών πόρων. Αλλά υπάρχει ένα σίγουρο σημείο που πρέπει να ληφθεί υπ'όψιν, το οποίο είναι 200 ετών. Η Βενεζουέλα είναι η χώρα όπου γεννήθηκε ο Μπολιβάρ, έχουμε την ισχυρότερη βολιβαριανή παράδοση.
Στη διάρκεια των 200 αυτών ετών, το επαναστατικό μας σχέδιο έχει επηρεάσει τη Λατινική Αμερική και τις χώρες της Καραϊβικής. Θέλουν (σ.σ. οι αμερικανικές Αρχές) κυρίως να καταστρέψουν το παράδειγμα, την ιδέα, το πνεύμα του Σιμόν Μπολιβάρ. Αυτός είναι ο δεύτερος βασικός λόγος (να σκοτώσουν αυτό το πνεύμα) από πνευματικής, πολιτιστικής και πολιτικής άποψης. Και να οδεύσουμε χωρίς αντίσταση προς την νεοαποικιοκρατία στη Λατινική Αμερική. Θέλουν (σ.σ. οι ΗΠΑ) να μας βλέπουν ως την «πίσω αυλή». Και εμείς λέμε ότι δεν είμαστε η πίσω αυλή κανενός, είμαστε μια ανεξάρτητη δημοκρατία. Όπως θα λέγατε στη Ρωσία, έχουμε έναν ιστορικό παλμό 200 ετών, νικάμε και θα νικήσουμε.
Sputnik: Εάν βελτιωθούν οι σχέσεις, οι αμερικανικές ετιαρείες — κυρίως εταιρείες πετρελαίου — θα μπορούν να επιστρέψουν στη Βενεζουέλα;
Νικολάς Μαδούρο: Πάνω από 3.000 αμερικανικές εταιρείες έχουν ενταχθεί στο μητρώο των εταιρειών που εμπορεύονται στη Βενεζουέλα. Λειτουργούν στη Βενεζουέλα. Υπάρχουν εταιρείες στον τομέα του πετρελαίου, όπως η Chevron με μεγάλες επενδύσεις. Λέω στους Αμερικανούς επενδυτές στον τομέα πετρελαίου, φυσικού αερίου, τουρισμού, τεχνολογίας, χρυσού και διαμαντιών: Παρά τις τεταμένες σχέσει με τον Τραμπ, είστε ευπρόσδεκτοι, αφήστε τους να επενδύσουν και να εργαστούν στη Βενεζουέλα. Αυτή η ένταση δεν πρέπει να εμποδίζει τις αμερικανικές επενδύσεις στη Βενεζουέλα. Τις καλωσορίζουμε.

Sputnik: Ο Γκουάιδο υποσχέθηκε αμνηστία στον στρατό εάν ταχθεί με το μέρος του. Ποια είναι η υφιστάμενη κατάσταση στις ένοπλες δυνάμεις, μετά από αυτήν την πρόταση; Υπάρχει κάποια διαφωνία με την κυβέρνησή σας;
Νικολάς Μαδούρο: Το θέμα των ενόπλων δυνάμεων είναι πολύ ευαίσθητο για οποιαδήποτε χώρα. Υπάρχουν εκκλήσεις από τον Λευκό Οίκο προς τον στρατό να αυξήσει τα όπλα τους και να αρνηθεί να με αναγνωρίσει ως αρχιστράτηγο, ως τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και η δεξιά στη Βενεζουέλα — αυτό δεν συμβαίνει σε καμία χώρα — η δεξιά κάλεσε τον στρατό σε ένοπλη εξέγερση, σε στρατιωτικό πραξικόπημα. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στη Λατινική Αμερική. Τον 20ό αιώνα στη Λατινική Αμερική, υπήρχαν περισσότερα από 100 πραξικοπήματα. Αλλά ποτέ — παρά το ότι όλα αυτά τα πραξικοπήματα προετοιμάστηκαν και δρομολογήθηκαν από την Αμερικανική Αυτοκρατορία, τις ΗΠΑ — δεν κάλεσε σε πραξικόπομημα ούτε ο πρόεδρος, ούτε ο υπουργός Εξωτερικών, ούτε κάποιος υψηλόβαθμος αξιωματούχος. Όταν ο Πινοσέτ έκανε πραξικόπημα στη Χιλή, η αμερικανική κυβέρνηση στήριξε αργότερα το πραξικόπημα.
Και δεν είναι το θέμα ότι πρόεδρος Νίξον είπε: «Πρέπει να γίνει πραξικόπημα». Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία. Αυτό δείχνει πόσο απελπισμένος είναι ο Λευκός Οίκος. Είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα. Τι κάνω; Εκπληρώνω τα καθήκοντά μου ως ανώτατος αρχηγός, σύμφωνα με το Σύνταγμα, επιστρατεύοντας τις βολιβιανές ένοπλες δυνάμεις. της χώρας. Και οι βολιβιανές ένοπλες δυνάμεις δίνουν ένα μάθημα ηθικής, πίστης και πειθαρχίας. Θα πετύχουμε μια μεγάλη νίκη — (σ.σ. να καθιερώσουμε) σταθερότητα, ειρήνη και αφοσίωση στη Βενεζουέλα.
Sputnik: Μιλήσατε για την πιθανότητα διαλόγου με την αντιπολίτευση. Εάν αυτό γίνει, ποιος θα μπορούσε να είναι ο διαμεσολαβητής;
Νικολάς Μαδούρο: Υπάρχουν αρκετές κυβερνήσεις, οργανώσεις στον κόσμο που εκδηλώνουν την ειλικρινή ανησυχία τους για ό,τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα, έχουν ζητήσει διάλογο. Οι κυβερνήσεις του Μεξικού, της Ουρουγουάης, της Βολιβίας, της Ρωσίας, του Βατικανού, κάποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στηρίζουν έναν διάλογο. Έστειλε επίσημες επιστολές, προκειμένου να διατηρήσουν τον διάλογο στη Βενεζουέλα — όπου θέλουν, όποτε θέλουν και με τη μορφή που θέλουν. Είμαι έτοιμος να κάτσω κάτω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την αντιπολίτευση, προκειμένου να μπορέσουμε να συζητήσουμε για το τι ωφελεί τη Βενεζουέλα, για τον κόσμο και το μέλλον του.
Sputnik: Υπάρχει απάντηση από κάποια χώρα;
Νικολάς Μαδούρο: Σε αυτό το στάδιο, μιλάμε για ιδιωτικές διαπραγματεύσεις, τηλεφωνικές κλήσεις μεταξύ προέδρων, των επικεφαλής των υπουργείων Εξωτερικών. Ο υπουργός Εξωτερικών μας είναι πολύ ενεργός. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα μέσα στις επόμενες ώρες.
Sputnik: Η κυβέρνησή σας έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από τις κυβερνήσεις της Ρωσίας και της Κίνας τις τελευταίες ημέρες;
Νικολάς Μαδούρο: Έχουμε καλές οικονομικές σχέσεις με την Κίνα και τη Ρωσία και θα αναπτυχθούν. Οι σχέσεις οικονομικές συνεργασία στο σιτάρι για παράδειγμα. Αυτοί παράσχουν χρηματοδότηση και εμείς πληρώνουμε στην ώρα μας για αυτό. Το ρωσικό σιτάρι είχε μεγάλη επιτυχία στη Βενεζουέλα. Είναι μια συνεργασία για την ασφάλεια και ανεξαρτησία στα τρόφιμα.
Η Κίνα χρηματοδοτεί την παραγωγή πετρελαίου και ελπίζουμε να ενισχυθεί η κινεζική χρηματοδότηση τις επόμενες ημέρες. Υπολογίζουμε στην ισχυρή στήριξη από την Κίνα και τη Ρωσία για την οικονομική ανάπτυξη της Βενεζουέλας.
Sputnik: Η κυβέρνησή σας μπορεί να εγγυηθεί ότι τα δάνεια που χορηγούνται από τη Ρωσία και την Κίνα θα αποπληρωθούν;
Νικολάς Μαδούρο: Η Βενεζουέλα πληρώνει και πάντα στην ώρα της.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τη χειρότερη οικονομική κατάσταση εδώ και 40 χρόνια αντιμετωπίζει το Ιράν - Πυρά Ροχανί κατά ΗΠΑ
 Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019, 13:28
Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του αντιμετωπίζει την σκληρότερη οικονομική κατάσταση των τελευταίων 40 χρόνων και ότι γι' αυτήν ευθύνονται οι ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε πέρυσι τις ΗΠΑ από τη διεθνή πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και επέβαλε εκ νέου κυρώσεις στη χώρα.
Εργαζόμενοι, μεταξύ των οποίων οδηγοί φορτηγών, αγρότες και έμποροι, πραγματοποιούν έκτοτε σποραδικά διαδηλώσεις ενάντια στις οικονομικές δυσκολίες, κατά τις οποίες περιστασιακά έρχονται σε αντιπαράθεση με τις δυνάμεις ασφαλείας.
«Σήμερα η χώρα αντιμετωπίζει οικονομικές κυρώσεις και την μεγαλύτερη πίεση των τελευταίων 40 ετών», σημείωσε ο Ροχανί, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ιρανικής προεδρίας.
«Σήμερα τα προβλήματά μας υφίστανται κυρίως λόγω της πίεσης από την Αμερική και τους οπαδούς της. Και δεν πρέπει να κατηγορούνται η ευσυνείδητη κυβέρνηση και το ισλαμικό σύστημα», πρόσθεσε.
Ο Ροχανί προέβη στις δηλώσεις αυτές κατά τη διάρκεια τελετής στο ιερό του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας Αγιατολάχ Ρουχολάχ Χομεϊνί - στο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σταδιακά στο Ιράν ενόψει της 40ης επετείου της Ισλαμικής Επανάστασης στις 11 Φεβρουαρίου.




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαδούρο: Δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Χ. Γκουαΐδο
 Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019, 08:48
Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε και μεταδόθηκε σήμερα από το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι δεν έχει εκδοθεί έως τώρα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης Χουάν Γκουαΐδο, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε μεταβατικός πρόεδρος της χώρας την περασμένη εβδομάδα.
«Εξ όσων γνωρίζω, αυτό το μέτρο δεν έχει παρθεί έως τώρα. Ας περιμένουμε (να ολοκληρωθούν) οι εσωτερικές συνταγματικές και δικαστικές διαδικασίες για να δούμε τα αποτελέσματα. Δεν θα βιαστούμε, θα περιμένουμε» τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.
Για τον Μαδούρο, το ζήτημα είναι συνταγματικό και επαφίεται στη δικαιοσύνη της Βενεζουέλας.
«Ως αρχηγός του κράτους, έχω την άποψη ότι γίνεται απόπειρα πραξικοπήματος, κατά παραβίαση του Συντάγματος. Αλλά αυτή είναι απλώς η γνώμη του αρχηγού του κράτους. Πρέπει να ενεργήσει ο γενικός εισαγγελέας, και έχει ήδη αρχίσει να ενεργεί, πρέπει να ενεργήσει το Ανώτατο Δικαστήριο, και ήδη ενεργεί. Και ό,τι αποφασίσουν ο εισαγγελέας και τα δικαστήρια θα εφαρμοστεί από το δικαστικό σύστημα της Βενεζουέλας» ανέφερε ο Μαδούρο.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βενεζουέλας επέβαλε την Τρίτη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον 35χρονο Γκουαΐδο, πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης - του μοναδικού θεσμού που ελέγχει η αντιπολίτευση στη χώρα - και «πάγωσε» τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία του έως την αποπεράτωση της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργείται σε βάρος του για τις πρόσφατες ενέργειές του.




------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ΒΙΝΤΕΟ! Εθνοκτόνος Τσίπρας: "Ακροδεξιοί λαϊκιστές" όσοι διαδήλωσαν κατά των Πρεσπών...
Η κάμερα έπιασε τον Τσίπρα να λέει σε Ευρωπαίους ηγέτες ότι όσοι διαδήλωναν κατά της συμφωνίας των Πρεσπών είναι ακροδεξιοί λαϊκιστές