Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Πεμπτη 31 Ιανουαριου 2019



Σήμερα το πρωί της Τεταρτης, η παλαιστινια 16 ετών έφηβη κοπέλα πυροβολήθηκε από ισραηλινούς δολοφόνους στο σημείο ελέγχου αλ-Zaayim.

Οι δολοφόνοι της ήλπιζαν να βρουν ένα όπλο στην τσάντα του σχολείου της αλλά δεν μπορούσαν να βρουν τίποτα εκτός από τα βιβλία και τα σημειωματάρια της.
Κατεχόμενη Παλαιστίνη /άλλη μια εν ψυχρώ δολοφονία μαθήτριας από την Παλαιστίνη σε στρατιωτικό Ισραηλινό check point..πυροβολήθηκε στο.ψαχνο αλλά και.αφεθηκε να πεθάνει αβοήθητη αφού απαγόρευσαν σε ιατρικό προσωπικό να πλησιάσει




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"Αν οι ΗΠΑ σκοπεύουν να επέμβουν, θα βρουν ένα Βιετνάμ πολύ χειρότερο από αυτό που μπορούν να φανταστούν"
Πρόεδρος Μαδούρο



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
«Διότι με διαφορετικό τρόπο εξουσιάζει ο ελεύθερος τον δούλο, το αρσενικό το θηλυκό και ο άντρας το παιδί. Και σε όλους αυτούς υπάρχουν βεβαίως τα μέρη της ψυχής, αλλά υπάρχουν με τρόπο διαφορετικό. Διότι ο φύσει δούλος δεν διαθέτει καθόλου την καθαυτό έλλογη δύναμη, το θηλυκό τη διαθέτει αλλά δεν είναι έγκυρη, ενώ το παιδί τη διαθέτει αλλά δεν είναι ακόμη αναπτυγμένη».
Πρόκειται για απόσπασμα από τα "Πολιτικά" του Αριστοτέλη. Το παραθέτω γιατί διάβασα από κάμποσους εδώ μέσα αποσπάσματα από κείμενα των Τριών Ιεραρχών με περιεχόμενο που θίγει τις γυναίκες.
Μη έχοντας αυτοί που τα δημοσιεύουν εικόνα της κατάστασης των γυναικών στην αρχαιότητα, έχουν και την εντύπωση πως ήταν ο χριστιανισμός που τις υποδούλωσε. Μέγα λάθος!
Αυτό που εμένα με απασχολεί είναι αν κάποιος είναι πράγματι εχθρός του μισογυνισμού ή τον χρησιμοποιεί ως πρόσχημα. Αν πράγματι πολεμάμε τον μισογυνισμό θεωρώ πως πρέπει να το κάνουμε χωρίς να αφήνουμε στο απυρόβλητο οποιαδήποτε εκδήλωσή του. Στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ απαράδεκτο και εκδήλωση προκλητικής αδιαφορίας για τη θέση της γυναίκας διαχρονικά, το να αποκρύπτεται η θέση της στην αρχαία ελληνική κοινωνία. Μια τέτοια απόκρυψη εξυπηρετεί μόνο όσους -με πρώτους διδάξαντες τους ναζί- θεωρούν πως υπάρχει αιώνια διαμάχη ελληνικής-ευρωπαϊκής και ιουδαιοχριστιανικής σκέψης και στάσης ζωής.

σχολιο.- Σίγουρα τα είπαν έτσι οι τρεις ιεραρχες για τις γυναικες;;;
Έριξα μια ματιά στο δίκτυο και πουθενά δεν αναφέρονται παραπομπές. Τουλάχιστον ως προς τους τρεις ιεραρχες το θεωρώ ψευδοείδηση.
Επίσης σε ανάρτηση αλλού διάβασα ότι τα λεγόμενα του Μ. Βασιλείου είναι από το :Πηδάλιο, Κανών Θ. Μόνο που ο Μ. Βασίλειος δεν έχει γράψει το πηδάλιο.
Σχεδόν σίγουρα είναι φείκ νιούς.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ο Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί, ο αγωνιστής Έλληνας του Πόντου ξέφυγε από την Τουρκία και από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκεται στην Ελλάδα .
Επικοινωνήσαμε μαζί του και είναι καλά στην υγεία του και ακμαίος!



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η αξιωματική αντιπολίτευση, ως συνταγματικό όργανο, φέρει ακέραια την ευθύνη της προδοσίας.
Γ. Κασιμάτης.



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



"40 μπρούντζινα άδεια παπούτσια στις όχθες του Δούναβη, τα τελευταία βήματα μιας φρικιαστικής χορογραφίας!
Ένα από τα πιο συγκινητικά μνημεία της Βουδαπέστης,δίπλα στη Γέφυρα των Αλυσίδων στον Δούναβη είναι το Μνημείο για τους 550.000 Ούγγρους Εβραίους που έχασαν τη ζωή τους το 1944 – 45. Χιλιάδες από αυτούς πυροβολήθηκαν δίπλα στην όχθη από συμπατριώτες τους, συνεργάτες των Ναζί. Πριν τους εκτελέσουν, τους ανάγκαζαν να βγάλουν το πιο πολύτιμο πράγμα που είχαν επάνω τους: τα παπούτσια τους...



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μήνυμα Μαδούρο στο λαό τον ΗΠΑ: “Μην επιτρέψεις έναν πόλεμο στη Βενεζουέλα, μην επιτρέψεις ένα Βιετνάμ στη Λατινική Αμερική”
30-01-2019
Έκκληση στην αλληλεγγύη των πολιτών των ΗΠΑ κατά του πραξικοπήματος που στηρίζει και χρηματοδοτεί η κυβέρνηση Τραμπα απηύθυνε ο Νικολάς Μαδούρο, ζητώντας σεβασμό για το λαό της Βενεζουέλας και ειρήνη στη Λατινική Αμερική.
Την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η απόπειρα πραξικοπήματος κατά της νόμιμης κυβέρνησης της Βενεζουέλας, ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο απευθύνθηκε με μήνυμά του στους πολίτες των ΗΠΑ, ζητώντας τους να αντιταχθούν στα σχέδια της κυβέρνησής τους και να μη στηρίξουν μια πιθανή σύρραξη στο έδαφος της χώρας του, που μπορεί να εξελιχθεί σε νέο και χειρότερο Βιετνάμ:
Είμαι ο Νικολάς Μαδούρο, συνταγματικός πρόεδρος της μπολιβαριανής δημοκρατίας της Βενεζουέλας και του λαού. Στέλνω μήνυμα στο λαό των ΗΠΑ για να τον ενημερώσω για την εκστρατεία μιντιακού, επικοινωνιακού και ψυχολογικού πολέμου που διεξάγεται στα διεθνή ΜΜΕ και κυρίως στα ΜΜΕ των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας. Έχουν ετοιμάσει μια καμπάνια για να δικαιολογήσουν το πραξικόπημα που έχει ενεργά σχεδιαστεί, χρηματοδοτηθεί και υποστηριχθεί από την κυβέρνηση Τραμπ, όπως γνωρίζει πια όλη η κοινή γνώμη. Προωθείται μια εκστρατεία ψεύτικης εικόνας, παραποιημένης και μονταρισμένης εικόνας. Μην πιστεύεις όσα σου λένε τα ΜΜΕ των ΗΠΑ. Και σ’το λέω από καρδιάς: Καθώς δεν μπορούν να εφεύρουν ότι η Βενεζουέλα και ο Μαδούρο έχουν όπλα μαζικής καταστροφής για να επέμβουν, εφευρίσκουν κάποια εικόνα, κάποια είδηση για να δικαιολογήσουν μια επέμβαση κατά της χώρας μας. Κάνω έκκληση στη συνείδησή σου, έκκληση στην αλληλεγγύη σου, να αφυπνιστείς για την αλήθεια. Να μην επιτρέψουμε ένα Βιετνάμ στη Λατινική Αμερική. Αν οι ΗΠΑ θέλουν επέμβουν θα βρουν ένα Βιετνάμ χειρότερο από αυτό που μπορούν να φανταστούν. Να μην επιτρέψουμε τη βία. Είμαστε ένας ειρηνικός λαός, περήφανος για το Σιμόν Μπολίβαρ και τον Ούγο Τσάβες.
Είμαστε ένας λαός με στέρεη δημοκρατία, είμαστε ένας λαός που αντιμετωπίζει τα προβλήματα, που ανακύπτουν κάθε μέρα, όπως ανακύπτουν σε κάθε κοινωνία. Είμαστε ένας λαός που αξίζει σεβασμού. Η χώρα μας έχει τα πιστοποιημένα τα μεγαλύτερα αποθέματα πετρελαίου του κόσμου. Και τα μάτια όσων κοιτούν τη χώρα μας θέλουν να βάλουν χέρι σ’ αυτό το πετρέλαιο, όπως έκαναν στο Ιράκ, όπως έκαναν στη Λιβύη. Όχι, το πετρέλαιό μας ανήκει σε εμάς. Έχουμε πιστοποιήσει το μεγαλύτερο κοίτασμα χρυσού στον κόσμο, έχουμε πιστοποιήσει το τέταρτο απόθεμα καφέ στον κόσμο. Είμαστε μια χώρα με πολλά ενεργειακά αποθέματα, με πολλούς φυσικούς πόρους. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια πίσω από τη διαρκή επίθεση στη Βενεζουέλα. Ζητάμε μια αφύπνιση της συνείδησης, μια αφύπνιση της αλληλεγγύης στις ΗΠΑ. Να μην επιτρέψουν στον πρόεδρο Τραμπ και μια ομάδα ακραίων που τον περιβάλλουν, τον Πομπέο, τη Σία, τον Μάικλ Πενς να επιβάλουν τα ψέματά τους για τη Βενεζουέλα και το πραξικόπημα που στηρίζουν, να στηρίξουν το λαό της Βενεζουέλας και να αγωνιστούν για τη δημοκρατία. Ελπίζω πολλά από σένα πολίτη των ΗΠΑ.
Εδώ στη Βενεζουέλα έχεις έναν αδερφό. Είμαι θαυμαστής της ιστορίας των ΗΠΑ. Τη γνωρίζω πολύ καλά και έχω γυρίσει τη Βοστώνη, τη Φιλαδέλφεια, τη Βαλτιμόρη, τη Νέα Υόρκη, τη Ουάσινγκτον. Ξέρω βαθιά και από τα κάτω τις ΗΠΑ και θέλω να έχω σχέσεις σεβασμού, καλής γειτονίας και συνεργασίας με όλες τις ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ είναι πολύ μεγαλύτερες από τον Ντόναλντ Τραμπ. Πολύ μεγαλύτερες και θέλω να έχω καλές σχέσεις και να λύσω τα προβλήματα με τη διπλωματική οδό και την ειρήνη. Ζητώ σεβασμό για τη Βενεζουέλα και ζητώ την υποστήριξη του λαού των ΗΠΑ για να μην υπάρξει ένα νέο Βιετνάμ εδώ στη Λατινική Αμερική. Ζητώ ειρήνη, ζητώ σεβασμό. Είναι σίγουρο πως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο της ιστορίας, βρισκόμαστε στο σωστό τόπο της ιστορίας. Ευχαριστώ πολύ.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Fragkiska Megaloudi
27 Ιανουαρίου .
Τη δεύτερη χρονιά που έμενα στη Βόρεια Κορέα, μου είχε ζητηθεί- λόγω της δημοσιογραφικής μου ιδιότητας- να διαβάσω την έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα την οποία ετοίμαζε το Γραφείο του γενικού συντονιστή μεγάλου διεθνούς οργανισμού. Η έκθεση στηριζόταν σε μαρτυρίες του προσωπικού των οργανισμών που ήταν στη χώρα, διπλωματών, μελών ΜΚΟ, ξένων παρατηρητών, εμπιστευτικές συζητήσεις με ντόπιους αξιωματούχους αλλά και αυτοψίες που πραγματοποιούσαν οι εργαζόμενοι στα διάφορα ανθρωπιστικά προγράμματα ανά την χώρα. Φυσικά η συμβολή μου δεν ήταν για να κρίνω το περιεχόμενο αλλά για την επιμέλεια της έκθεσης, αν ήταν κατανοητή, εάν υπήρχαν επαναλήψεις, ασάφειες κλπ. Η έκθεση δεν ήταν μεγάλη- αν θυμάμαι καλά γύρω στις 30 σελίδες. Ήταν αρκετά μετριοπαθής, έκανε εκτενείς αναφορές στην πρόοδο που είχε γίνει στα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα, στην στήριξη των αναπήρων, στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου ενώ σε πολλά σημεία ανέφερε ξεκάθαρα ότι δεν είχε στοιχεία για μαζικές εκτελέσεις. Τελοσπάντων, τη διαβάσαμε και στάλθηκε από τον υπεύθυνο στο γραφείο του ειδικού παρατηρητή για τα ανθρώπινα δικαιώματα - ο οποίος δεν είχε πατήσει ποτέ στη Βόρεια Κορέα- για να την δημοσιεύσει. Πέρασαν αρκετοί μήνες και η έκθεση παρέμεινε αδημοσίευτη. Την είχα τελείως ξεχάσει όταν τυχαία την είδα δημοσιευμένη. Διαβάζοντας την, χρειάστηκα αρκετή ώρα για να σιγουρευτώ ότι ήταν το ίδιο κείμενο. Μόνο όταν είδα ημερομηνία και τα ονόματα στις υπογραφές το πίστεψα. Το κείμενο όμως που διάβαζα ήταν τελείως διαφορετικό. Τα μισά στοιχεία έλειπαν, κάθε αναφορά σε πρόοδο και άνοδο βιοτικού επιπέδου είχε παραλειφθεί- μόνο το κομμάτι για τους αναπήρους είχαν κρατήσει (μάλλον γιατί η ΒΚ είχε τότε υπογράψει μια διεθνής συνθήκη) ενώ τα σημεία που οι αυτόπτες μάρτυρες έλεγαν ότι δεν είχαν γνώση ή ότι θεωρούν ότι δεν υφίσταται αυτό το θέμα είχαν αντικατασταθεί με εκφράσεις όπως "είναι πιθανό να ισχύει", "μάλλον ισχύει", "δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν υφίσταται" και διάφορα παρόμοια. Για κάποιο λόγο σοκαρίστηκα διότι συνήθως οι εκθέσεις που έβγαιναν απο τη Βόρεια Κορέα, σε ότι πχ αφορούσε το επισιτιστικό, τα θέματα υγείας κλπ, ήταν αρκετά ακριβείς. Από όλα αυτά λοιπόν ένα κρατάω, να μην ξεχνάμε ποτέ πως ότι διαβάζουμε ή ακούμε για μια ξένη χώρα έχει πάντα φιλτραριστεί ανάλογα με το ποιος το δημοσιεύει (και ισχύει για όλες τις πλευρές αυτό). Δεν υπάρχει αυθεντία, υπάρχει πολιτική.
(δεν έχω ιδέα από Βενεζουέλα και δεν έχω άποψη- διαβάζοντας όμως όσα κυκλοφορούν αυτές τις μέρες θυμήθηκα αυτή την έκθεση η οποία μάλιστα οδήγησε σε ακόμα πιο σκληρές κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας).



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Β. Κικιλιας «Η κοινωνικη στηριξη κανει τους φτωχους αδρανεις και τεμπεληδες»
Ακούτε ρε αδρανείς τεμπέληδες; Και δεν σας τα λέει όποιος κι όποιος. Σας τα λέει ένας τύπος που κατάφερε να πάρει πτυχίο, μεταπτυχιακό και διδακτορικό από την Ιατρική Αθηνών (χονδρικά 14 χρόνια δύσκολων σπουδών) ενώ παράλληλα έπαιζε επαγγελματικά μπάσκετ σε ΑΕΚ, Πανιώνιο και Εθνική.
ΥΓ. Στην Ιατρική μπήκε άνευ πανελλαδικών εξετάσεων λόγω μπάσκετ.
ΥΓ2. Η μαμάκα του ήταν καθηγήτρια στο ΕΚΠΑ η οποία έκοβε και έραβε.
ΥΓ3. Η οικογένειά του ήταν πιο γαλάζια και από τις φοιτητικές ταυτότητες του Παπαμιμίκου.
ΥΓ4. Αν βρείτε φοιτητή της Ιατρικής που να τον είδε από κοντά έστω μία φορά στη σχολή του να μας τον συστήσετε να τον βάλουμε σε μουσείο ως σπάνιο έκθεμα.
ΥΓ5. Έχετε δει τον Dr. Κικίλια να προσπαθεί να βάλει 3 φράσεις στη σειρά σε μία πρόταση;




---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης...
Το μεγαλύτερο ιδεολογικό πλυντήριο του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.
Μεγάλες "προσωπικότητες" που το έχουν "κατακτήσει", ο Ουίλσον, εμπνευστής της επέμβασης του 1919, ο Μάρσαλ, υπουργός εξωτερικών των ατομικών βομβών, ο Κίσσινγκερ, εγκέφαλος της αμερικανικής κτηνωδίας για δεκαετίες, ο Μπεγκιν, ο Αλ Γκορ και άλλα λουλούδια ή πατενταρισμενοι πράκτορες...
Το Νόμπελ " Ειρήνης" έχουν αρνηθεί ο υπουργός εξωτερικών του Βιετνάμ, ο Πωλ Σαρτρ. Ο Τζωρτζ Μπέρναρντ Σο, ο μεγάλος συγγραφέας το αρνήθηκε χαρακτηρίζοντας το τερατουργημα...
Το δικαιούται ο " δικός" μας... Δύο ανησυχίες μόνο, μήπως δεν αντέξει στην εξουσία μέχρι την απονομή, μετά τις εκλογές γιατί να του το δώσουν τα αφεντικά; Και βέβαια, ο ανταγωνισμός! Να ο Μπολσοναρο και κυρίως το " παλικάρι" στη Βενεζουέλα, το δικαιούνται κι αυτοί...



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Το γελοιον του πράγματος είναι που οι συριζαιοι διαρρηγνυουν τα ιμάτια τους γιατί ο Μαρινάκης έκανε δωρεά στα γραφεία της ΝΔ...
Είναι γελοιον διότι κάποιοι ανακάλυψαν πως ο Βαγγελας στηριζει τη ΝΔ! Λες και πιστεύαμε πως ήταν μ- λ ΚΚΕ και είχε στενοχωρηθεί για τη διάσπαση...
Είναι διπλά γελοιον διότι τα ίδια φερέφωνα δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν γνωρίζουν ( παρά τις φωτογραφίες) το γεγονός πως προχτές στο Μέγαρο Μαξίμου έκοβε βόλτες ο Ιβάν Σαββίδης, στα ίδια μέρη που πριν λίγες βδομάδες έκοβε βόλτες ο Μελισσανίδης...
Υποκριτές, άθλιοι υποκριτές...
Υ.γ. και καλά το γελοιον...το τραγικό είναι πως για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας και τα δύο θεωρούνται " φυσιολογικά". Για αυτό και τόσο οι Μαρινάκηδοσαββιδοτιγρηδες όσο και οι ΣΥΡΙΖΑ ΝΔ δε νοιώθουν ανάγκη να τα κρύψουν, αντίθετα τα διαφημίζουν...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Μαγνησία: Μαθήτρια διαβάζει στον δρόμο επειδή δεν έχει ρεύμα
 Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019, 13:37
Σε συνθήκες ακραίας φτώχειας επιβιώνει μια οικογένεια στην Αγριά Μαγνησίας, με τη μεγαλύτερη κόρη, που είναι μαθήτρια Λυκείου, να διαβάζει στο πεζοδρόμιο, υπό το φως του δημοτικού στύλου, καθώς το ρεύμα στο σπίτι είναι κομμένο. Άνεργοι και οι δύο γονείς δεν μπορούν να προσφέρουν στα τρία ανήλικα κορίτσια τους ούτε τα αναγκαία.
Σύμφωνα με το e-thessalia.gr, η καταγγελία στις κοινωνικές υπηρεσίες έγινε από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο κ. Χαρ. Ζάχο, που σοκαρίστηκε από την εικόνα του κοριτσιού, που διάβαζε στο πεζοδρόμιο.
Tα παιδιά σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της «Θεσσαλίας» μεγαλώνουν σε συνθήκες φτώχειας και αυτό επηρεάζει την εκπαίδευσή τους.
Οι γείτονες τακτικά προσφέρουν είδη, όπως επίσης βοηθούν με παπούτσια και πανωφόρια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προσφέρουν και δάνεια έκτακτης ανάγκης σε μετρητά για να ζήσει η οικογένεια.
Η μητέρα έχει απευθυνθεί και στην Εκκλησία όπως επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ, αλλά δεν παρουσιάζει σταθερότητα για να παραλαμβάνει καθημερινά φαγητό από το Σπίτι Γαλήνης, όπου σιτίζονται 47 άτομα καθημερινά.
Η τοπική εκκλησία είναι γνώστης της κατάστασης, όπως και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, στις οποίες έχουν γίνει αναφορές.
Το σχολείο επίσης είναι ενημερωμένο για την κατάσταση των τριών ανήλικων κοριτσιών και θα μπορούσε να αποτελεί ένα δίχτυ ασφαλείας, ιδιαίτερα για τα παιδιά που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας.
Ο πατέρας τους λάμβανε επίδομα αναπηρίας, αλλά όπως έγινε γνωστό αυτό «κόπηκε» και στην οικογένεια δεν υπάρχει εισόδημα.
Εκτός από τη μαθήτρια που φοιτά στο Λύκειο, η οικογένεια έχει δύο ακόμα κοριτσάκια, ένα στο δημοτικό και ένα στο γυμνάσιο.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Θεσσαλονίκη: Μαθητική πορεία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών
 Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019, 14:54
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών πραγματοποίησαν μαθητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στον Λευκό Πύργο και, κρατώντας σημαίες και πανό, κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου φώναξαν συνθήματα κατά τη Συμφωνίας και υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας, αποκλείοντας για λίγη ώρα την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίου Δημητρίου.
Φεύγοντας από το ΥΜΑΘ, μέσω της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης, κατευθύνθηκαν προς το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Κατά την αποχώρησή τους, κινούμενοι προς το λιμάνι Θεσσαλονίκης, κάποιοι μαθητές εντόπισαν σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης αυτοκίνητο που έφερε πινακίδες της ΠΓΔΜ και τις αφαίρεσαν, αφήνοντάς τες επιτόπου, ενώ πέταξαν και ένα αυγό.
Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου εμφανίστηκε μετά από κάποια ώρα στο χώρο στάθμευσης, παρέλαβε το αυτοκίνητό του, όπως και τις πινακίδες και αποχώρησε.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Νέα από Βενεζουέλα μέσω συναδέλφων γιατρών λατινοαμερικάνικης καταγωγής που έχουν εκεί συγγενείς και φίλους : την Κυριακή το ανδρείκελο των αμερικανων είχε ανακοινώσει μεγαλειώδη συγκέντρωση της "αντιπολίτευσης" και μάζεψε 500 νοματαίους, δεν γέμισε ούτε μισή πλατεία. Μην πιστεύετε λέξη από την προπαγάνδα CIA, NATO, EE, καθεστωτικών ΜΜΕ.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Από το 1979 υπάρχει η αντιπαράθεση στην αριστερά για την ΕΕ, τότε ΕΟΚ! 40 χρόνια συζήτηση για το " αν αλλάζει από τα μέσα", αν υπάρχει " προοδευτική ενοποίηση", αν το " ευρωκοινοβούλιο είναι πεδίο ταξικής πάλης" και άλλα τέτοια που έλεγε ο Λεωνίδας, σε αντίθεση με τους "κολλημένους" που έλεγαν πως πρέπει να καταστραφεί αυτός ο μηχανισμός... "Ένα βαγόνι, το 10ο η Ελλάδα, μόνο του να μείνει;" Ρωτούσε "αθώα" ο Λεωνίδας...
Σήμερα το ευρωκοινοβούλιο συντάχθηκε ανοιχτά με το αμερικανοκινητο πραξικόπημα στη Βενεζουέλα. Σιγά την έκπληξη, έχει στηρίξει από τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία μέχρι τη φρίκη στη Λιβύη και τους ναζί της Ουκρανίας...
Τώρα πια που τελειώνουν οι αυταπάτες σε όλους, ας κάνουμε κάτι...
Υ.γ. " βάλτε τον Κύρκο στο δέκατο βαγόνι, ν αρχίσει τώρα να ξεσκατωνει..."... Τα λέγαμε στ Πανσπουδαστικα συνέδρια τη δεκαετία του 80...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Τσιπρας σε Μακρον κι επίσημη ανακοίνωση της Ανταρcia για τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία με σχεδόν ίδια φρασεολογια



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Είμαι μια άσχετη,αμόρφωτη κ ακροδεξιά,γιατί διαφωνώ με την συνθήκη των Πρεσπών,E;
Αλλά ψηφίζω ακόμη ! Ζήστε τις τελευταίες μέρες σας
Σχολιο.- Και επειδή ψηφίζεις; Πάλι αυτοί θα βγουν.
Σχολιο.- ΕΙΣΑΙ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΝΟΗΜΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΑΥΤΟ
Σχολιο.- Φίλοι μου, με κίνημα ανατροπής ήθελα να πέσουν! Και οχι με εκλογές! Βλέπετε να μας βγαίνει 8 χρόνια τώρα ;
Σχολιο.- Η ελίτ οποίος λαος αντιστέκεται στην δικτατορία της ονομαζεται όπως ακριβως θα έπρεπε να ονομαστεί η ίδια. Είναι μια συμμορία μαφιόζων κατακτητών που θέλουν να αποπροσανατολίσουν και να διχασουν τους λαούς ώστε να φαγωνονται μεταξύ τους και αυτοι να κάνουνε κουμάντο.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Σήμερα ανδρείκελο, αύριο ανδράποδο…
ΣΤΑΘΗΣ
Αν τα γλυκά σκυλάκια του καναπέ – κανίς, πεκινουά και τέτοια – είχαν ανθρώπινη λαλιά, θα μιλούσαν και θα έλεγαν όσα λέει ο Τσίπρας κάθε φορά που μιλάει σε ηγέτες της Δύσης, Μέρκελ, Μακρόν, ακόμα και σε αυτόν τον Πωστονλέν της Μάλτας.
  Κι αν τα μαντρόσκυλα είχαν κι αυτά ανθρώπινη λαλιά, θα μιλούσαν και θα γαύγιζαν στον Τσίπρα αυτά που συνήθως κανοναρχούν στα ανδρείκελα και στους θεληματάρηδες. (Όπερ και γίνεται, σ’ όποια γλώσσα κι αν μιλούν τα σκυλιά του πολέμου.)
  Για μιαν ακόμα φορά, αμετανόητος,
ο Τσίπρας υπερέβη εαυτόν λέγοντας στον κ. Μακρόν ότι...
«Υπήρξαν διαδηλώσεις ακροδεξιών λαϊκιστών κατά της συμφωνίας». Πάλι τα ίδια! Μάλιστα δεν είπε καν (όπως ορισμένοι Συριζαίοι, που προσπαθούν να στρογγυλέψουν το πράγμα λεγοντας την αληθεια) ότι ακροδεξιοί λαϊκιστές συμμετείχαν στις διαδηλώσεις – όχι! επανέλαβε την ίδιαν ύβριν, ότι δηλαδή οι διαδηλωτές ήταν ακροδεξιοί λαϊκιστές.
  Αδιόρθωτος, αλαζών, ψεύτης, μισερός με τον λαό – όχι μόνον με το 70% που διαφωνεί με τη Συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ (υπό τον Πάιατ) αλλά με το σύνολο του λαού ως έννοιας.
  Ο Τσίπρας γράφει στα καινούργια (χειροποίητα) πλέον παπούτσια του τον λαό που αντιτίθεται στη Συμφωνία, κατά τον ίδιον τρόπο που έγραψε στα παλιά του (φτωχικά τότε) παπούτσια τον λαό που εκφράσθηκε στο Δημοψήφισμα με το «όχι».
  Όμως ο άνθρωπος αυτός προχώρησε ακόμα περισσότερο, προχώρησε στοαπροχώρητο! Απαντώντας κατά τη διάρκεια της ίδιας συνομιλίας στην ερώτηση του Μακρόν αν η «πλειοψηφία των ανθρώπων ήταν υπέρ», ο Τσίπρας απάντησε: «Ναι, νομίζω. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέπτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους». Άριστα! Οι υπόλοιποι είμαστε ηλίθιοι!
Δεν μπορούμε να σκεπτόμαστε. Ούτε να ασκούμε κριτική με το μυαλό μας – την ασκούμε με τις πατούσες μας.
  Όμως, προσέξτε δοκησισοφία: Η διακριβωμένη πλειοψηφία κατά της Συμφωνίας στο στόμα του Τσίπρα εξαερώνεται και αντικαθίσταται από μια «άλλη» πλειοψηφία – εκείνων που «μπορούν να σκέφτονται»!!!
  Αυτό ούτε ο πιο εξτρεμιστής ολιγαρχικός θα μπορούσε να το ισχυρισθεί, εκτός κι αν ήταν βλαξ. Ο Τσίπρας χωρίς να το ξέρει (μέσα στη γενική αμορφωσιά που αμέριμνος επιδεικνύει) στην ουσία κατέφυγε στο ολιγαρχικό ιδεολόγημα (του Πλάτωνα) για τη δημοκρατία των επαϊόντων. Στην τσίπρια εκδοχή: αυτών που «ασκούν κριτική με το μυαλό τους» κι όχι εκείνων που ασκούν κριτική με τα ρουθούνια τους, όπως οι πληβείοι και οι θήτες, οι ποπολάροι και η πλέμπα, οι «ετερόκλητοι όχλοι» και οι «ακροδεξιοί λαϊκιστές».
  Ο Τσίπρας μιμείται (διότι δεν έχει τα φόντα να είναι ούτε αυτό) τον απεχθή ελιτισμό μιας «αριστεράς» που βρίσκει τον λαό πολύ μπρουτάλ, μπανάλ και καθυστερημένον. Σε αυτά τα θέματα. Διότι εις ό,τι αφορά τον λαό - πελάτη, τα ρουσφέτια, τους διορισμούς και τον εν γένει εκμαυλισμό, αυτή η σνομπ ελίτ μετατρέπεται σε μια κατ’ εξοχήν δημαγωγική σέχτα που κολακεύει όποιου είδους κατιμά (τύπου Πολάκη) που ο κάθε λαός, έτσι κι αλλοιώς, περιέχει στα σπλάχνα του.
  Αυτές οι απόψεις για τον λαϊκιστή λαό και τους ετερόκλητους όχλους είναι τόσον αριστερές όσον χριστιανικές είναι οι απόψεις του Αμβρόσιου. Αν ο Αμβρόσιοςλατρεύει να αγαπά το μίσος, οι αριστεροί που εφαρμόζουν νεοφιλελεύθερες πολιτικές (και κάθονται σούζα μπροστά στους Αμερικανονατοϊκούς) τον λαό τον έχουν για μαλάκα. Για να τον δουλεύουν (με αυξήσεις της δεκάρας), για να του αρπάζουν το σπίτι, να τον υποδουλώνουν στην Εποπτεία και τα Υπερταμεία, για να θέτουν την πατρίδα του λαού σε κίνδυνο και για να τον βρίζουν κι από πάνω ότι δεν μπορεί να σκεφτεί!
  Ακούς, βλάκα;
  Ακούς, κορόιδο;
  Εσύ που δεν μπορείς να σκεφτείς!
  Ακούς, βλακέντιε;
  Ακούς;



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Το πραγματικό Ολοκαύτωμα... για το οποίο κανείς δεν θέλει να μιλήσει!

«Αν εσείς οι λευκοί άνθρωποι δεν ερχόσασταν ποτέ,
αυτή η χώρα θα ήταν όπως έναν καιρό.
Τα πάντα θα διατηρούσαν την αρχική αγνότητα.
Εσείς χαρακτηρίσατε αυτό τον τόπο άγριο, αλλά δεν ήταν.
Ήταν ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.
Τα ζώα δεν είναι άγρια, είναι μόνον ελεύθερα.
Κι εμείς είμασταν ελεύθεροι πριν τον ερχομό σας.
Εσείς μας μεταχειριστήκατε ως άγριους,
μας ονομάσατε βάρβαρους, απολίτιστους.
Αλλά εμείς είμασταν απλώς ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!»

100.000.000 εκατομμύρια αυτόχθονες, ιθαγενείς Αμερικανοί εξολοθρεύτηκαν: Γιατί κανείς δεν θυμάται τη μνήμη τους;
Κάτι περίεργο συμβαίνει με τα ΜΜΕ... Πως και οι τηλεοπτικοί σταθμοί ολόκληρου του δυτικού "πολιτισμένου" κόσμου δεν μιλούν ποτέ γι' αυτό το αληθινό Ολοκαύτωμα;
Γιατί τα σχολικά βιβλία δεν γράφουν για το μεγαλύτερο έγκλημα Γενοκτονίας στην ανθρωπότητα;
Η πλήρης εξολόθρευση όλων των... φυλών Ινδιάνων στη Βόρειο και Κεντρική Αμερική από τους δυτικούς.
Το Ολοκαύτωμα για το οποίο κανείς δεν θέλει να μιλήσει: 31 Ιανουαρίου 1876, οι Ηνωμένες Πολιτείες δημιουργούν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους Ινδιάνους (καταυλισμούς τα βάπτισαν) προκειμένου να εφαρμόσουν την "τελική τους εξόντωση"!
Τι παράξενη "συγκυρία"... πριν και μετά το ολοκαύτωμα των Εβραίων το θρήσκευμα (που το ταυτοποίησαν μάλιστα με το ναζιστικό σιωνιστικό κατοχικό καθεστώς που δημιούργησαν στην Παλαιστίνη) υπάρχει το Ολοκαύτωμα που όλοι αποσιωπούν.
100 εκατομμύρια ανθρώπινες ψυχές αποδεκατίστηκαν. Σχεδόν όλες οι φυλές σφαγιάστηκαν εξολοκλήρου και η καταστροφή του βίσονα τους είχε στερήσει την επιβίωσή τους.
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τα γκέτο που χαρακτήρισαν "νησιά κατοικίας" σε άγονες εκτάσεις για την "εκπαίδευσή" τους, ήταν δήθεν θεσμός για την προστασία των εθίμων τους. Εκεί, που η εξόντωση ήταν ένα "χάδι" μπροστά στους φούρνους των ναζί.
Στα στρατόπεδα συγκέντρωσης οι πραγματικοί Αμερικανοί διώχτηκαν και δολοφονήθηκαν, απογυμνώθηκαν από τα πάντα. Όσοι επιβίωσαν μεταφέρθηκαν αργότερα σε χωματερές (χώρους υγειονομικής ταφής ή μολυσμένης γης), σε χωματερές πυρηνικών αποβλήτων κι οι γυναίκες στειρώθηκαν ενάντια στη βούλησή τους από την αμερικανική κυβέρνηση. Οι ΗΠΑ ξεκίνησαν το πρόγραμμα στείρωσης των γυναικών ώστε να σταματήσει η "διάδοση της ράτσας" και μόλυνσης των "πολιτισμένων" τον 20ο αιώνα.
Μια τερατώδη γενοκτονία,γεμάτη με συνεχείς σφαγές, εξολόθρευση ολόκληρων χωριών, σατανικές μέθοδοι που λειτουργούν με επιστημονικό σχεδιασμό: λιμοκτονούν τους Ινδιάνους με σάρωση των κοπαδιών από βίσονες, βίαια εγκατάσταση σε ερήμους για να τους οδηγήσουν στο θάνατο από κακουχίες και ασθένειες.
Εκείνο που δεν συνέλαβε καν ο νους των ναζί... προμήθευαν τους Ινδιάνους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης με κουβέρτες όπου οι "πολιτισμένοι επιστήμονες" εμπότιζαν με  μικρόβια ευλογιάς, λέπρας και φυματίωσης. Η "επιστήμη" στην υπηρεσία της Γενοκτονίας ώστε να επιταχυνθεί και να επιλυθεί χωρίς φούρνους το "Ινδιάνικο Ζήτημα".
Κι όλα αυτά ακόμη και την ίδια περίοδο που οι "πολιτισμένες" ΗΠΑ πολεμούσαν τον "ναζισμό", που ήδη είχαν ξεπεράσει σε θηριωδία.
Πρόκειται για το Μεγαλύτερο Ολοκαύτωμα στην παγκόσμια ιστορία της ανθρωπότητας, τόσο σε διάρκεια χρόνου (5 ολόκληρους αιώνες για να εξολοθρευτούν 100 εκατομμύρια Άνθρωποι), όσο και σε αριθμό ανθρώπων.
Οι ΗΠΑ προχώρησαν στη Γενοκτονία των 100 εκατομμυρίων κατοίκων... αλλά δεν πρέπει να γνωρίζουμε τίποτα για αυτό το Ολοκαύτωμα!
Δεν υπάρχει για τους "πολιτισμένους" Ημέρα Μνήμης για αυτό το Ολοκαύτωμα...
Ας ελπίσουμε πως όταν ο κύριος Τσίπρας απευθυνόταν στον κύριο Τραμπ και του τόνιζε με περηφάνια "Τις δύο χώρες συνδέει μία ισχυρή φιλία η οποία στηρίζεται στις κοινές δημοκρατικές αρχέςκαι στις κοινές αξίες των δύο λαών", απλώς δεν γνώριζε για το Ολοκαύτωμα 100 εκατομμυρίων Ανθρώπων, αλλά και τους Έλληνες πατριώτες και κομουνιστές που σφαγίασαν στην πατρίδα μας οι ΗΠΑ... κι ήταν μία ακόμη γκάφα του λογογράφου του...



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



To 16χρονο κοριτσάκι που εκτελέστηκε χτες το βράδυ στην Ιερουσαλήμ, το σκοτώσανε γιατί αρνήθηκε να βγάλει τη μαντήλα του. Αυτά τα νέα από τη μόνη δημοκρατία στη Μέση Ανατολή.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Αυτός εδώ ο καραγκιόζης, ο Δημητρης Μπασης, έχει ξεπεράσει σε εμφανίσεις στο κράτος κατοχής, το ισραηλινοναζιστικο καθεστως,  ακόμα και τον Βέρτη.



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι «όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι»

Οι απειλές των ΗΠΑ δεν σταματούν
Ενδιαφέρον έχει επίσης η δήλωση του υπεύθυνου στην αμερικανική κυβέρνηση για τη Λατινική Αμερική, Μαουρίσιο Κλαβέρ Καρόνε, που ερωτώμενος για τις σημειώσεις του συμβούλου Ασφαλείας Τζον Μπόλτον, περί «5.000 στρατιωτών στην Κολομβία», διαβεβαίωσε ότι «όλες οι επιλογές βρίσκονται στο τραπέζι για την κρίση στη Βενεζουέλα και, ειδικότερα, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στα σύνορα της Κολομβίας με τη χώρα αυτή». Ταυτόχρονα, τόνισε τη μακρόχρονη συνεργασία ΗΠΑ - Κολομβίας «ενάντια στο ναρκεμπόριο και την τρομοκρατία», που πάντα ήταν το πρόσχημα για την αντιμετώπιση του λαϊκού κινήματος. Για το ίδιο θέμα ο ΥΠΕΞ της Κολομβίας, Κάρλος Τρουχίγιο, αρκέστηκε να δηλώσει ότι δεν έχει συζητηθεί κάτι με την αμερικανική κυβέρνηση.
Από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος Μαδούρο δήλωσε πρόθυμος για διάλογο και για τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών, ωστόσο υπογράμμισε ότι προεδρικές εκλογές μπορούν να πραγματοποιηθούν όταν λήξει η θητεία του το 2025. Ταυτόχρονα, χτες εγκαινίασε το λεγόμενο πρόγραμμα «Ομορφη Βενεζουέλα», για τη βελτίωση των υποδομών πολλών πόλεων.
Μιλώντας πάντως στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Σπούτνικ», κατήγγειλε ότι οι ΗΠΑ και ορισμένοι στρατιωτικοί που έχουν αποσυρθεί από το στρατό και δρουν από την Κολομβία, επιδιώκουν τη δολοφονία του. Ταυτόχρονα, καταδίκασε τις πρόσφατες κυρώσεις των ΗΠΑ στη θυγατρική της Εταιρείας Πετρελαίου της Βενεζουέλας, στις ΗΠΑ, «Citgo», που διαθέτει διυλιστήρια, αγωγούς και πρατήρια, και συνολικά τον οικονομικό πόλεμο που στόχο έχει την κλοπή του πλούτου της χώρας. Παράλληλα, ευχαρίστησε τη Ρωσία για τη στήριξή της και υπογράμμισε τις πολύ αναπτυγμένες διμερείς εμπορικές οικονομικές σχέσεις, ιδιαίτερα στην Ενέργεια και την άμυνα. Το γεγονός αυτό και οι επίσης αναπτυγμένες σχέσεις με την Κίνα είναι που κάνουν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους να σπρώχνουν για «αλλαγή καθεστώτος». Επίσης αξιοποιούν μαζί με τα τσιράκια τους στο εσωτερικό την άσχημη οικονομική κατάσταση εξαιτίας της εισαγωγης τεχνητης καπιταλιστικής κρίσης, του σαμποτάζ και της διαφθοράς που οδηγεί στην τεράστια έλλειψη βασικών αγαθών. Αλλα ο λαος παραμενει στο πλαι του Προεδρου Μαδουρο. Ότι και να λενε οι αληταραδες νεοτροτσικιστες του ΚΚΕ στην Ελλαδα, που πληρωνονται από την αμερικανικη πρεσβεια. Και δεν δισταζουν να το δειχνουν όπως ο γραμματεας τους Βοιδοκουτσουμπας που φοραγε το χρυσο του Rolex μεσα στη βουλη.
Στον ...πόλεμο και η «Σοσιαλιστική Διεθνής»
Χτες, επίσης, στις δυνάμεις που πιέζουν για ανατροπή της νομιμης και εκλεγμενης κυβέρνησης του Προεδρου Ν. Μαδούρο, προστέθηκε και η σοσιαλφασιστική νεοφιλελε «Σοσιαλιστική Διεθνής», που συνεδρίασε αυτές τις μέρες στον Αγιο Δομίνικο, της οποίας πρόεδρος είναι ο βλαμενος αληταρας Γιωργακης Τσαντ  (παπανδρέου) και αντιπρόεδρος ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ. Ειδικά ο αληταρας κωλοσοσιαλφασιστας Σάντσεθ χαρακτήρισε τον Μαδούρο «τύραννο» και πρωτοστάτησε και στο τελεσίγραφο της ΕΕ ότι αν δεν προκηρύξει εκλογές, θα αναγνωρίσει την κυβέρνηση του Γκουαϊδό, που είναι η μόνη αρχή για «εξελίξεις» που θελουν οι αληταραδες δυτικοι αποικιοκρατες.
Σήμερα εξάλλου αναμένεται και η συνεδρίαση των ΥΠΕΞ της ΕΕ, με το θέμα και της Βενεζουέλας για την άσκηση περισσότερης πίεσης στο όνομα της δυτικης αποικιοκρατιας, πλεον, γιατι ότι μαλακια και αν πουνε ολοι πια τους εχουν παρει χαμπαρι, όπου συμμετέχει και η κυβέρνηση του αλητικου προδοτικου ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει βγάλει άχνα για τις ιμπεριαλιστικές παρεμβάσεις, ενώ καλεί την ΕΕ να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, ουσιαστικά στην ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας αυτής της Λατινικής Αμερικής.

1 σχόλιο:

e-h είπε...


Παλαιστίνη Καμπανια Αλληλεγγύης
Αγαπητέ φίλε,

Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας να σταματήσετε επειγόντως μια έξωση - παρακαλώ βοηθήστε την οικογένεια Sabbagh να κρατήσει το σπίτι τους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Η γειτονιά τους με τον Σεΐχ Ζάρα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών του ισραήλ για να καθαρίσει εθνολογικά τους Παλαιστίνιους από την Ιερουσαλήμ.

Ελάτε μαζί μας και στειλτε γραπτώς στο Υπουργείο Εξωτερικών για να ζητήσετε από το Ισραήλ να σταματήσει την παράνομη επέκταση του οικισμού και να προστατεύσετε το δικαίωμα των Παλαιστινίων να ζήσουν στην πρωτεύουσα τους.
Στείλτε ένα μήνυμα στο Υπουργείο Εξωτερικών
https://palestinecampaign.eaction.online/lobby/sheikh-jarrah
Η οικογένεια Sabbagh έγινε αρχικά πρόσφυγες κατά τη διάρκεια της Nakba (Καταστροφή) το 1948. Φεύγοντας από τις ισραηλινές στρατοχωροφυλακές, στην οικογένεια απονεμήθηκε σπίτι στην τότε ελεγχόμενη από την Ιορδανία Ανατολική Ιερουσαλήμ. Το 1967 το ισραήλ κατελαβε παράνομα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και από τότε κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την απομάκρυνση του Παλαιστινιακού πληθυσμού και την αποκοπή της πόλης από την υπόλοιπη Δυτική Όχθη.

Από το 2008 η οικογένεια Sabbagh μάχεται μια ομάδα εποίκων στο δικαστήριο για την ιδιοκτησία της περιουσίας τους. Τα ισραηλινά δικαστήρια έκριναν απρόσμενα υπέρ των παράνομων εποίκων και 45 μέλη της οικογένειας αντιμετωπίζουν τώρα εξαναγκαστική έξωση από τα σπίτια τους.

Η περίπτωση της οικογένειας Sabbagh είναι επείγουσα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι μοναδική. Η δυσχερής τους κατάσταση αποτελεί μέρος μιας συστηματικής διαδικασίας για τη συνέχιση του Nakba και την εθνικη γενοκτονια των Παλαιστινίων από τη χώρα τους. Αλλά μπορείτε να κάνετε τη διαφορά!

Η διεθνής πίεση - από ανθρώπους σαν εσάς - εμπόδισε το ισραήλ να καταστρέψει το χωριό Χαν αλ-Αχμάρ της Δυτικής Όχθης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό για σας να συμμετάσχετε στην αποστολή ενός σαφούς μηνύματος στο βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών για να υποστηρίξουμε τους Παλαιστίνιους κατοίκους της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Σε αλληλεγγύη,